T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Sıkça Sorulan Sorular

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Sıkça Sorulan Sorular"

Transkript

1 T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Sıkça Sorulan Sorular ÖĞRENCİ İŞLERİ 1- Lisansüstü Programların Kontenjanları Ne Zaman Belli Oluyor? Kontenjanlar Ocak ve Ağustos aylarında belli olmaktadır. Kontenjanlar belirlendiğinde Üniversitemiz ve Enstitü web/facebook sayfasından duyurulmaktadır. 2- Lisansüstü Programlara Başvurular Ne Zaman Yapılıyor? Lisansüstü programlara başvurular Ocak ve Ağustos aylarında Enstitümüz web/facebook sayfasından yapılmaktadır. 3- Birden Fazla Programa Başvuru Yapabilir Miyim? Evet aynı anda giriş sınav tarihlerinin çakışmaması durumunda adayın birkaç programa başvuru yapmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak aday birkaç programın giriş sınavlarında başarılı olmasına rağmen sadece bir programa kayıt yaptırabilir. 4- Üniversitem Dörtlük Yüzlük Çevrimi Yapmadığını Söylemekte. Bu Durumda Ne Yapmalıyım? Adayların eşit koşullarda değerlendirilebilmesi için veri tabanına mezuniyet not ortalamanızın yüzlük sistem karşılığı girilmesi zorunludur. Üniversitenizden dörtlük yüzlük çevrimi mezuniyet not ortalamanızın karşılığını transkriptinizde veya resmi bir yazı ile temin etmeniz gerekmektedir. Eğer Üniversitenizin dörtlük yüzlük çevrim tablosu yok ve Yükseköğretim Kurumunun çevrim tablosunu kullanıyor ise bu durumu yazılı olarak size bildirmelerini isteyiniz ve sisteme YÖK Dörtlük Yüzlük Çevrim tablosunu kullanarak bulacağınız değeri giriniz. Evraklarınızı teslim etmek için Öğrenci İşlerimize geldiğinizde bu durumun belgelenmesi istenmektedir. 5- Yüksek Lisansa Başvuru Kriterleri Nelerdir? Başvurularda istenilen puan türünden ALES ya da YÖK tarafından bu sınavlara eş değerliği verilmiş GRE/GMAT sınavından 55 puan ve lisans not ortalamasının 55 olması gerekmektedir. 6- ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Kaç Yıl Geçerlidir? ALES sınavının geçerlilik süresi 3 yıldır (geçerlilik süresi üzerinde yazılıdır). 7- GRE ve GMAT Kaç Yıl Geçerlidir? GRE ve GMAT in geçerlilik süresi, belgenin üzerinde yazılı süre kadardır. Süre belirtilmemişse, geçerlilik süresi 5 yıldır. 8- Yüksek Lisans Programlarına Girmek İçin Aynı Bölümden Mi Mezun Olmalıyım? Programlara alınacak öğrencilere ilişkin kontenjan teklifleri ilgili Anabilim Dalı Başkanlıkları tarafından belirlenmektedir. Bazı Anabilim Dalları başka alanlardan

2 Mezunları da kabul etmektedirler. Bu durum, kontenjanların ilanı esnasında belirtilmektedir. 9- Başvuruda Mezun Olma Şartı Var Mıdır? Başvuracak adayların mezun olma şartı; 20 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede Yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Çerçeve Yönetmeliğinin 5/3 maddesinde mezun durumda olan/olabilecek adaylar şeklinde değiştirildiğinden mezun olabilecek adaylara da başvurma hakkı verilmiştir. 10- ALES Sınavına Girmek Zorunda Mıyım? Enstitümüz lisansüstü programlarına başvurularda ALES şartı aranmaktadır. 11- Yazılı Ve Mülakat Sınavları Nerede Ve Ne Zaman Yapılıyor? Yazılı ve mülakatlar ilgili Anabilim Dallarında, ilanda belirtilen tarih ve saatte yapılmaktadır. 12- Sonuçlar Nerede Duyuruluyor? Sonuçlar Enstitümüz web/facebook sayfasından yayınlanmaktadır. 13- Kesin Kayıtta İstenen Belgeler Nelerdir? Gerekli belgeler Üniversitemizin ve Enstitümüzün web/facebook sayfalarında yayınlanmaktadır. 14- Kesin Kayıt Evraklarımı Kargo/Posta Veya Üçüncü Şahıs Tarafından Teslim Edebilir Miyim? Ön başvurular elektronik ortamda beyana dayalı olarak alınmaktadır. Adayların beyanda bulundukları bilgilerin resmi belgelerini başvuru süresi içerisinde teslim etmeleri gerekmektedir. Adaylar belgelerin Enstitüye teslim işlemini şahsen; şahsen başvuru yapamayanlar yetkilendirdikleri kişiyle ilgili tüm bilgileri ve yetkili kıldığı işlemleri açıkça belirttikleri ıslak imzalı dilekçe ile yetki (vekâlet) verdikleri bir yakınları/tanıdıkları aracılığıyla yaptırabilirler. Eksik, hatalı belge ile başvurusunu gönderenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve geçersiz sayılacaktır. Şahsen yapılmayan başvurularda ortaya çıkabilecek sorunlardan Enstitümüz sorumlu değildir. Posta yada kargoyla kesin kayıt yapılmamaktadır. 15- Kesin Kayıt Tarihine Kadar Askerlik Tecilim Yoksa Ne Yapmalıyım? Askerlik durum belgesi alarak kesin kayıt sırasında getirmeniz yeterli olacaktır. Daha sonraki aşama, Enstitü ve Askerlik Daire Başkanlığı arasında yazışmalarla ilerleyecektir. 16- Belgelerin Asıllarını Getirmemiz Gerekiyor Mu? Enstitümüze sunulacak belgelerin asılları veya belgelerin düzenlendiği kuruluşlardan onaylı olan fotokopileri getirilmelidir. Asıl belgeler öğrencide kalmaktadır. 17- Başvuru Sonucunda Yedek Listesinde Yer Alıyorum, Ne Yapmalıyım? Süresi içerisinde kesin kaydını yaptırmayan adaylar öğrenci olma hakkını kaybetmektedir. Bu adayların yerine sırasıyla yedek listedeki adaylar ilan edilerek kabul edilirler.

3 18- Aynı Anda İki Yüksek Lisans Programına Devam Edebilir Miyim? 20 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede Yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Çerçeve Yönetmeliğine göre aynı anda iki farklı enstitüde lisansüstü eğitim yapma hakkı kaldırılmıştır. Ancak bu tarihten önce bu hakkı elde edenler öğrenimlerine devam edeceklerdir. 19- Kayıt İşlemlerim Bittikten Sonra Dersleri Nasıl Seçebilirim? Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencinin kayıt yenileme tarihleri içinde, öğrenci şifresi ile otomasyon sistemine girerek ders seçimini yaparak ders danışmanına onaylatmaları gerekir. 20- Danışman Atanmayan Öğrencilerin Ders Kayıt Onayları Nasıl Yapılmaktadır? Danışman atanıncaya kadar bu işlemler Anabilim Dalı Başkanı tarafından yapılır. 21- Dersler Nerede Yapılıyor? Bütün dersler ilgili Anabilim Dallarının bağlı oldukları Fakültelerde yapılmaktadır. 22- Derslere Devam Zorunluluğu Var Mı? Yönetmeliğimize göre lisansüstü programlarda alınan derslerden sınava girebilmek için; kuramsal derslerde % 70, uygulamalı derslerde % 80 devam etmiş olma şartı bulunmaktadır. 23- Katkı Payı Ne Zaman Yatırılması Gerekiyor? Yasal Öğrenim süresi olan 3 yılı dolduran öğrenciler Enstitü web sayfasında her dönem ilan edilen ders kayıt haftasında katkı paylarını yatırmak zorundadır. 24- Araştırma Görevlileri Katkı Payı Öder Mi? Araştırma Görevlileri katkı payı ödemezler. 25- Başka Üniversiteden Ders Alabilir Miyim? Üniversitemiz Enstitülerinden ders alacak öğrenciler Enstitü Otomasyonundan kendi program dersleri ile birlikte Anabilim Dalı onayı ile ders seçebilir. Başka bir üniversiteden ders almak için Anabilim Dalı Akademik Kurul Kararı ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile Enstitüler arası yazışma ile ders alınabilir. 26- Yatay Geçiş İçin Süre Sınırı Var Mı? En az bir yarıyılı tamamlamış ve teze başlamamış öğrenci yatay geçiş yapabilir. Tez aşamasında yatay geçiş yapılamaz. Geçişlerde yüksek lisans için not ortalamasının en az 100 üzerinden 70 puan veya eşdeğeri olması gerekir. 27- Daha Önceden Alınan Bir Dersten Muaf Olabilir Miyim? Bir öğrencinin kayıtlı olduğu başka bir enstitüden almış olduğu lisansüstü derslerden yüksek lisans için 70 ve daha yüksek notla başardığı dersler, anabilim dalının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile yüksek lisans için geçerli derslerden sayılabilir.

4 28- Kaydımı Dondurmak İstiyorum, Bunun İçin Ne Yapmam Gerekmektedir Kaydınızı dondurmanız, yani izinli sayılmanız için geçerli mazeretinizin olması gerekir. Dilekçe ile Anabilim Dalı Başkanlığına başvurulur. Dilekçeniz Enstitümüze ulaştıktan sonra Enstitü Yönetim Kurulu durumunuzu inceleyerek kayıt dondurma talebi konusunda karar verir. 29- Ne kadar süreyle kayıt dondurabilirim? Yönetmelikte belirtilen nedenlerle öğrenciler kayıtlarını en çok iki yarıyıl süre ile dondurabilir. Ancak zorunlu olarak askere alınma veya meslekleri ya da lisansüstü çalışmaları ile ilgili olarak yurtdışına gitme veya aynı amaçla süreli olarak bir yurt içi kuruluşta görevlendirilme durumunda öğrencilerin kayıtları dört yarıyıla kadar dondurulabilir 30- Kayıt Sildirmek İstiyorum, Bunun İçin Ne Yapmam Gerekmektedir? Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin, bu taleplerini içeren dilekçeyle ilgili Anabilim Dalı Başkanlığına başvurması gerekmektedir. 31- Hangi Yasal Süreler Sonunda Kaydım Silinir? 20 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede Yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Çerçeve Yönetmeliğine göre; bir yüksek lisans öğrencisi derslerini en geç dört yarıyıl (2 yıl), tezini 6 yarıyıl (3yıl) içinde bitirmediği taktirde ilişiği kesilir. 32- Bilimsel Hazırlık Programı Kimlere Uygulanır? Bilimsel hazırlık programı farklı ana bilim dalından yüksek lisans eğitimini kazanan öğrencilere uygulanır. 33- Bilimsel Hazırlık Programı nın Toplam Kredi Yükü Ne Kadardır? Bilimsel Hazırlık Programı nın toplam 30 krediyi aşmamak üzere lisans programlarından ders verilir. 34- Bilimsel Hazırlık Programı nın Süresi Ne Kadardır? Bilimsel Hazırlık Programı nın süresi azami 1 (bir) takvim yılıdır; bu program için öngörülen süre, lisansüstü programın süresinden sayılmaz. 35- Başarısız Olduğum Bir Dersi Nasıl Üzerimden Düşürebilirim? Başarısız olunan bir dersin, öğretim üyesinin ayrılması, vefat gibi özel sebeplerden dolayı açılamaması ya da öğrenim süresi boyunca iki defa alınıp başarısız olunması durumunda öğrencinin talebi, ilgili anabilim dalının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile takip eden yarıyılda yeni bir ders alınabilir. Ayrıca mezuniyet transkriptlerinde başarısız olunan ders veya dersler gösterilmemekte ve genel not ortalamasına katılmamaktadır. 36- Almam Gerekli Zorunlu Asgari Ders Sayısı Nedir? Yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Uzmanlık alan dersi, seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir.

5 37- Öğrenci Bir Yarıyılda En Fazla Kaç Ders Alabilir? Ders alımında bir üst sınır yoktur. 38- Özel Öğrencilik Nedir? Lisans mezunlarının belirli bir konuda bilgisini arttırmak amacı ile yüksek lisans programı dersine devam edebilmesidir. Bu statü enstitü yönetim kurulu kararı ile oluşturulur. Özel öğrenci statüsünde olanlar öğrencilik haklarından yararlanamaz; ancak derse devam etme şartını yerine getirmesi halinde, ilgili derse devam ettiğine ilişkin bir belge verilir. Özel öğrenci statüsü ile bir dönemde en fazla iki derse devam edilebilir. Bu öğrenciler, ilgili mevzuata göre belirlenen ücreti öderler. Özel öğrenci olarak ders alanlar ilgili anabilim dalının lisansüstü programına kayıt yaptırmaya hak kazandıklarında; öğrencinin başvurusu, anabilim dalının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun kararı ile aldıkları derslerden muaf sayılabilirler. Bu derslerden muaf sayılabilmesi için öğrencinin ilgili dersleri, son iki yıl içerisinde almış ve başarmış olması gerekir. Öğrencinin muaf sayılacağı derslerin kredisi, lisansüstü programı tamamlaması için gerekli olan kredinin %50 sini geçemez. Başka üniversitelerden özel öğrenci statüsünde alınmış dersler için de aynı hükümler uygulanır. 39- Özel Öğrenci Başvurusu Ne Zaman Yapılıyor? Özel öğrencilik için başvurular her yarıyılın başlamasından itibaren on beş gün içinde Anabilim dalına Enstitümüz web sayfasında bulunan özel öğrenci formu ile başvurusunu yapar. Öğrenci, ilgili anabilim dalına yaptığı başvuruda almak istediği dersleri belirtir ve bitirdiği lisans veya lisansüstü diplomasının bir örneği ile lisans ve/veya lisansüstünde aldığı derslere ait bir belgeyi de dilekçesine ekler. Anabilim Dalı Kurulu başvuruyu uygun bulursa, görüşünü anabilim dalı kurul kararı şeklinde Enstitüye önerir. Özel öğrencilik başvuruları Enstitü Yönetim Kurulunca yarıyılın veya ders yılının başlamasından itibaren en geç iki hafta içinde sonuçlandırılır. 40- Öğrenci Belgesine İhtiyacım Var. Öğrenci Belgemi Nasıl Ve Ne Zaman Alabilirim? Enstitümüze kesin kayıt işleminizi yaptığınız andan itibaren öğrenci işleri bürosundan ve e-devlet üzerinden alabiliriniz. 41- Öğrenci Kimliğimi Kaybettim, Öğrenci Kimliğimi Yeniden Nasıl Çıkartabilirim? Gazeteye kayıp ilanı verilmesi ya da herhangi bir karakoldan kayıp tutanağı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına başvurmanız halinde çıkartabilirsiniz. 42- Burs Başvurusu Nasıl Yapabilirim? Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu için internet adresinden, Türk Eğitim Vakfı bursu için internet adresinden başvuru yapabilirler. Burs başvuruları ilgili kurumun internet sayfasından takip edilebilir. 43- Yüksek Lisans Öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında Kalabilir Mi? Lisansüstü öğrenciler KYK yurtlarında kalabilir. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sayfasından başvurularını yapmaları gerekmektedir.

6 44- En Erken Ne Zaman Mezun Olabilirim? Derslerini, seminer dersini ve tez çalışmasını başarı ile tamamlamış olan öğrenci en erken üçüncü yarıyıl sonunda mezun olabilir. 45- Lisansüstü Öğrencilerin Danışman Ataması Ne Zaman Yapılır? 20 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede Yayımlanan Lisansüstü Eğitim Öğretim Çerçeve Yönetmeliğine göre; tez danışmanı en geç birinci yarıyıl sonuna kadar atanır. 46- Lisansüstü Öğrencilerinin Tez Konusu Ne Zaman Verilir? Öğrenci danışmanıyla birlikte hazırlayacağı tez konusu en geç ikinci yarıyıl sonuna kadar ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığına verilir. 47- Lisansüstü Programlarda Bir Öğretim Üyesi Ne zaman Ders verebilir, Tez Yönetebilir? Yüksek lisans programında öğretim üyesi unvanını aldıktan sonra en az iki yarıyıl lisans programında ders verdikten sonra ders verebilir ve tez danışmanlığı yapabilir. 48- Tez Danışman Nasıl Atanır? Birinci danışmanlar üniversite kadrosundaki öğretim üyeleri arasından atanır. Ancak ikinci danışmanlar üniversite kadrosu dışından en az doktora derecesine sahip kişiler olabilir. 49- Tez Sınav Jüri Üyeleri Nasıl Oluşturulur? Yönetmelikte belirtilen tüm şartları yerine getiren ve tez yazım aşamasını tamamlayan öğrenciler için Anabilim Dalı Akademik Kurulu; birisi öğrencinin tez danışmanı ve en az biri başka bir yükseköğretim kurumundan olmak üzere üç veya beş asıl, biri başka bir Yükseköğretim kurumundan olmak üzere 2 yedek üyeden oluşan jüri üyesini Enstitüye sunar ve Enstitü Yönetim Kurulunda jüri üyeleri belirlenir. Yedek üyelerden birisinin de kurum dışından seçilmiş olması gerekmektedir. 50- Diplomamı Ne Zaman Alabilirim? Diplomalar hazırlanıp Rektörlük Makamına imzaya sunulur. İki hafta içinde verilir. 51- Diplomamı Bir Başkası Alabilir Mi? Enstitümüz web sayfasında bulunan form doldurularak her iki tarafında nüfus cüzdanlarının fotokopileri getirildiği taktirde başkasına verilebilir. 52- Diplomamı Kaybettim, Ne Yapmam Gerekir? Bir ulusal gazeteye ilan vermeniz ve Enstitümüze bir dilekçe ile müracaat etmeniz gerekmektedir. Hazırlanacak diplomada ikinci nüsha olarak hazırlandığı belirtilmektedir. 53- Diplomama Bilim Dalı Denk Belgesi Alabilir Miyim? Enstitümüzde yüksek lisans programlarının bazılarında yeterli öğretim üyesi bulunmaması nedeniyle ana bilim dalı bazında öğrenim vermekte ama dersleri bilim dalı bazında açılmaktadır. Dersler bilim dalı bazında verildiğinden mezun olunduğunda Üniversiteler Arası Kurulun Denklik birimine diploma ve transkriptin onaylı örneğiyle başvurulduğu taktirde bilim dalı denkliği alınabilmektedir.

7 54- Eğitim Fakültelerindeki Bölüm Kapatılmalarından Devam Eden Öğrencilerde Etkilenecek Mi? Eğitim Fakültelerinde olan bölüm kapatılmaları nedeniyle Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim Dalı, İlköğretim Ana Bilim Dalı ve Ortaöğretim Fen ve Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri etkilenmektedir. Bu Ana Bilim Dallarında öğrenimine devam eden öğrencilerin yeni açılan Ana Bilim Dallarına nakli yapılıp yeni Ana Bilim Dalı adıyla diploma verilecektir. PERSONEL İŞLERİ 1- Araştırma Görevlisi Kadrosuna Yapılan Atamalar 50/D Mi Yoksa 33/A ya Göre mi Yapılmaktadır? Enstitümüze araştırma görevlisi olarak yapılan atamalar, 2547 Sayılı Kanunun 50/d maddesine istinaden yapılır. Fakültelere araştırma görevlisi atamaları ise yine ilgili kanunun 33/a maddesi uyarınca yapılmaktadır. 2- Yüksek Lisans Ve Doktora Programları Bittiğinde Kadrolarımızın Durumu Ne Olacak? 50/d maddesine istinaden göreve başlayan bir Araştırma Görevlisinin Yüksek Lisans veya Doktora öğrenciliği bittiği anda kadrosu ile ilişiği kesilir. 3- Öğrenimim Bittiğinde Kadrom Hangi Durumlarda Fakülteye Çekilir? Öğrenim bittiğinde eğer ait olunan araştırma görevlisi kadrosu öncelikle ilgili fakülteden Enstitümüze tahsisli ise, öğrenim bitmeden ilgili Dekanlığın teşebbüsü ile kadro fakülteye çekilir ve 2547 sayılı kanunun 33/a maddesi uyarınca atanması yapılır. 4-Üniversitemizde Görev Yapan 50/De Arş. Gör 33/A ya Göre Aktarılma İlke ve Kriterlerin Nelerdir? Üniversite Senatomuzun tarihli toplantısında almış olduğu karara göre; Üç Tez İzleme Komitesi raporunu vermiş olması veya tezin savunma sınavı aşamasına gelmiş bulunması, YDS, ÜDS, KPDS, TOEFL vb. muadili yabancı dil sınavlarından birinden en az 60 ( altmış) puan almış olması, Ulusal ya da uluslararası hakemli dergilerde en ez bir makale yayınlamış ya da kitap bölümü yazmış olması, Ulusal ya da uluslararası bir kongreye ya da benzeri etkinliğe en az bir kez katıldığını belgelemesi, İlgili Bolüm Kurulu ve Fakülte / Yüksekokul Yönetim Kurulu nun olumlu görüşünün bulunması, Üniversite Yönetim Kurulu nun olumlu karar vermiş bulunması. 5- Enstitüye Araştırma Görevlileri nasıl alınır? Enstitümüze tahsis edilen araştırma görevlisi kadroları, belli zamanlarda YÖK ün sayfasında ilan edilmek suretiyle, araştırma görevlisi alımları yapılır. 6- Yıllık İzin Bir Sonraki Yıla Devredilebilir Mi? En fazla bir önceki yılın yıllık izni kullanılmadığı takdirde bir sonraki yıla devredilebilir.

8 MALİ İŞLER 1- Yabancı Dil Tazminatı Hangi Şartlarda Ve Nasıl Ödenir? Yabancı Dil KPDS tazminatının ödenmesi; personelin unvanına, bilinen yabancı dile ve bilinen yabancı dilden kamu kurumunca yararlanıp yararlanılmadığına göre değişmektedir. Ayrıca tazminatlar, bazı kişilere sabit bir miktar olarak (maktu), bazı kişilere de Kanun Hükmünde Kararnameler ile belirlenen katsayıların memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktar üzerinden ödenmektedir. 2- Yabancı Dil Tazminatları Hangi Puan Grubuna Göre Sınıflandırılır? Puan grupları ve ödeme bilgileri aşağıdaki gibidir A1 Düzeyi 1200 x Maaş Katsayısı A2 Düzeyi 900 x Maaş Katsayısı B Düzeyi 600 x Maaş Katsayısı C Düzeyi 300 x Maaş Katsayısı D Düzeyi E Düzeyi ne tekabül eder. C ve üst seviyelere dil tazminatı ödenir. 3- Yabancı Dil Tazminatı Ne Kadar Süreyle Verilir? Bu madde uyarınca yapılan sınavlardan alınan puanlar beş yıl süreyle geçerlidir. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılır. Seviyeleri C düzeyinde olanların beş yıl sonra ödemeleri kesilir. 4- Örgün Öğretimde En Fazla Kaç Saate Kadar Ücret Ödenebilir? Mecburi ve isteğe bağlı dersler ile diğer faaliyetler için haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla öğretim elemanının toplam olarak ücret karşılığı verebileceği ek ders; normal örgün öğretimde haftada en fazla 20 saate teorik 10 saat uygulama olmak üzere toplam 30 saat ders ücret ödenebilir. 5- Tez Danışmanlığı Ücreti Ne Zaman Tahakkuk Ettirilir ve Kaç Saattir? Enstitü Yönetim Kurulunca bir öğrenciye tez danışman öğretim üyesi ataması yapıldığı tarihten itibaren uygulamada her öğrenci için bir saat olarak tez danışmanlığı ücreti ödenir. Bir öğretim üyesi danışmanlık ücreti olarak uygulamada 10 saatten fazla ücret alamaz. 6- Uzmanlık Alan Dersi Ne Zaman Açılır ve Kaç Saattir? Enstitü Yönetim Kurulunca tez danışmanı olarak atandığı tarihten itibaren öğrenci sayısına bakılmaksızın teoride beş saatlik bir uzmanlık alan dersi açılır. Öğrenci mezun olana kadar danışman atandığı tarihten itibaren her dönem uzmanlık alan dersi açılır ve her kayıt döneminde öğrenci tarafından seçilir. 6- Tez Danışmanlığı Sayısı Kaçtır? Bir öğretim üyesi tez danışmanlığı üst sınırı 12 dir. Ancak, bu sınırın düşürülmesine veya sadece ÖYP ve 35. madde kapsamında görevlendirilenler, yabancı uyruklu öğrenciler, lisansüstü programdan ilişiğini kestirmediği için programa kayıtlı gözüken ancak ilgili dönemde kayıt yenilemeyen öğrenciler ile aftan yararlanarak geri dönenleri gerekçe göstererek %50 artırılmasına üniversite yetkili kurulları karar verebilir. Üzerinde 12'den fazla danışmanlık bulunan öğretim üyeleri, söz konusu sayı, belirlenen üst sınırın altına düşene kadar yeni danışmanlık alamaz.

9 7- Bir Öğretim Üyesi Kaç Ders Açabilir? Üniversitemiz Senatosunun tarihli toplantısında alınan karar göre; Bir öğretim üyesi Ön lisans/lisans derslerini aksatmamak kaydıyla Eğitim-Öğretim yılından (Güz) itibaren Lisansüstü programlarda toplam 3 (Üç) ders verebilir. Bu 3 (Üç) dersten en fazla 1 i (biri) II. Öğretim Lisansüstü derslerinden olabilir. Ancak, öğretim üyesinin en az 1 (bir) dersi disiplinler arası programlarda yer alacaksa 4 (dört) ders verebilir. Ders sayısının 4 (dört) olması durumunda en fazla 2 si (ikisi) II. öğretim derslerinden olabilir. II. Öğretim derslerinin tamamı aynı ana bilim dalında olamaz, en az biri disiplinler arası programlarda yer almalıdır.

12- Dersler nerede yapılıyor? Bütün dersler ilgili Anabilim Dallarının bağlı oldukları Fakültelerde yapılmaktadır.

12- Dersler nerede yapılıyor? Bütün dersler ilgili Anabilim Dallarının bağlı oldukları Fakültelerde yapılmaktadır. T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Sıkça Sorulan Sorular ÖĞRENCİ İŞLERİ 1- Lisansüstü programların kontenjanları ne zaman belli oluyor? Kontenjanlar Ocak ve Ağustos aylarında

Detaylı

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü. Sıkça Sorulan Sorular ÖĞRENCİ İŞLERİ

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü. Sıkça Sorulan Sorular ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ İŞLERİ 1- Lisansüstü programların kontenjanları ne zaman belli oluyor? Kontenjanlar Ocak ve Ağustos aylarında belli olmaktadır. Kontenjanlar belirlendiğinde Üniversitemiz ve Enstitü web sayfasından

Detaylı

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü. Sıkça Sorulan Sorular ÖĞRENCİ İŞLERİ

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü. Sıkça Sorulan Sorular ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ İŞLERİ 1- Lisansüstü programların kontenjanları ne zaman belli oluyor? Kontenjanlar Ocak ve Ağustos aylarında belli olmaktadır. Kontenjanlar belirlendiğinde Üniversitemiz ve Enstitü web sayfasından

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ 5.1. Lisansüstü programların kontenjanları ne zaman belli oluyor? C.1. Kontenjanlar Aralık ve Temmuz aylarında belli olmaktadır.

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ S.1. Lisansüstü programların kontenjanları ne zaman belli oluyor? C.1. Kontenjanlar Aralık ve Temmuz aylarında belli olmaktadır. Kontenjanlar belirlendiğinde

Detaylı

A. BAŞVURU İLE İLGİLİ SORULAR

A. BAŞVURU İLE İLGİLİ SORULAR A. BAŞVURU İLE İLGİLİ SORULAR Soru: Lisansüstü eğitim programlarına başvuru kriterleri nelerdir? Cevap: Üniversitelerimiz Enstitülerine bağlı Anabilim Dallarının yüksek lisans(tezli/tezsiz/uzaktan eğitim

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU HAZİRAN-2013 1 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Enstitü öğrencisi olmak için ne yapmalıyım? ÖĞRENCİ KABULÜ Enstitümüz web sayfasının duyurular kısmında yer alan lisansüstü programlar ve öğrenci kontenjanları ilanında yer alan şartları

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN BAŞVURU VE KAYIT KILAVUZU (20.07.2017 tarihli ve 82 sayılı Senato toplantısının nolu karar ekidir.) EK: 0 2017-2018

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI Lisansüstü Programlara Başvurularının Alınması Mülakat Sınavına Girmeye Hak Kazanan Öğrenci

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR İstanbul, 2017 İÇİNDEKİLER 1 BAŞVURU İŞLEMLERİ... 2 2 KAYIT İŞLEMLERİ... 3 3 GENEL KONULAR... 4 4 TEZLİ YÜKSEK LİSANS... 5 5 TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANIDIR.

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İLANIDIR. mardin ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Dil Enstitüsü başvuru şartları ve kontenjanlar için

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT T.C 2017-2018 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % İlköğretim Anabilim Dalı/Temel

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ 27-31 Ağustos 2018 BAŞVURU YERİ SINAVA/MÜLAKATA

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

DİCLE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI DİCLE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Enstitüde yer alan programlara nasıl ve ne zaman başvurulabilir? Akademik

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ 14-20 Ocak 2019 BAŞVURU YERİ SINAVA/MÜLAKATA

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ KARAR 2015/09/01: 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde, Enstitümüz Anabilim Dallarına alınacak Yüksek Lisans öğrenci kontenjanlarının

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans Programı Başvuruları

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans Programı Başvuruları Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Programı Başvuruları Başvuru tarihleri: 02-27 Haziran 2014 Giriş Sınav tarihleri: 07-11 Temmuz 2014 2014-2015

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 17-18 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ALES PUAN T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu ÜNİP * T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ANABİLİM DALLARI PROGRAMA

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2009 2010 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZ YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ (29 Mayıs 2018 tarihli, 88 sayılı Senato toplantısının 32 nolu karar ekidir.) EK: 24 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI UZAKTAN ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA

Detaylı

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır.

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü. Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda verilen Anabilim Dallarındaki üstü

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ve KONTENJANLARI ANABİLİM KONTENJANLAR DALLARI MATEMATİK VE ALES TEZLİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES PUAN ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ TÜRÜ TIBBİ GENETİK ALAN

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALLARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURU İLANI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Kontenjan Ales Kontenjan DOKTORA PROGRAMLARI

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi 1. KONTENJANLAR: Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2018-2019 Akademik

Detaylı

a. Aşağıdaki hususlar Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle düzenlenir:

a. Aşağıdaki hususlar Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle düzenlenir: Kararın Çeşidi : Genel Kurul Kararı Kararın Konusu: Personel Mevzuatı ile İlgili Kararlar Kararın Numarası : 5061/1 Kararın Tarihi : 29.05.2003 KONU Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen Ders Yükü Tespitinde

Detaylı

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş

BAŞVURU ve KESİN KAYIT TARİHLERİ Başlama Bitiş T.C ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün

Detaylı

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü SIKÇA SORULAN SORULAR 1-) Yüksek lisans ve Doktora başvurularını nereden öğrenebilirim? Lisansüstü öğrenci alım ilanları ve gerekli şartlar Enstitümüz web sayfasından https://sbe.amasya.edu.tr/ duyurulur.

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME %

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2015-2016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP * ALES PUANI MEZUNİYET NOT ORTALAMASI MÜLAKAT 015-016 Güz Yarıyılı Anabilim Dalları-Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları DEĞERLENDİRME % ANABİLİM DALLARI Türk Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat

Değerlen dirme (Sınav) Şekli. Y. Dil. Yurt Dışı Yok Mülakat SÖZ. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Bilim ve. Mülakat. Mülakat DİCLE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü nün aşağıda belirtilen Türkçe eğitimli ve Doktora programları ile Arapça eğitimli Temel İslam ve

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ Baş YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik Takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder.

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ DOKTORA PROGRAMI İLAN METNİ Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Anadolu Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU TEMMUZ 2013 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitü Yönetim Kurulu, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cevdet KIRPIK ın başkanlığında 20/04/2017 Perşembe günü saat:16.00 da toplanmış

Detaylı

DUYURU T.C KIRŞEHİR AHİ GÜZ EVRAN YARIYILI ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM T.C. YILI

DUYURU T.C KIRŞEHİR AHİ GÜZ EVRAN YARIYILI ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM T.C. YILI T.C KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM T.C. YILI KIRŞEHİR AHİ GÜZ EVRAN YARIYILI ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAMLARINA İLİŞKİN DUYURU 0 1. Başvuru

Detaylı

BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ. TEZSİZ YÜKSEK LİSANS Başlangıç Bitiş

BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ. TEZSİZ YÜKSEK LİSANS Başlangıç Bitiş (11.01.2018 tarihli, 85 sayılı Senato toplantısının 6 nolu karar ekidir.) EK: 5 20172018 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS Başlangıç Bitiş Adayların Programlara

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI (EK-2 İLAN)

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI (EK-2 İLAN) T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI (EK-2 İLAN) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 14/07/2017 tarih ve 75850160-104.01.04.01/46068

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI Amaç, kapsam ve tanımlar MADDE 1 (1) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün aşağıda belirtilen programlarına, 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI TC YABANCI YATAY ALES ANABİLİM DALI UYRUKLU UYRUKLU GEÇİŞ PUAN TÜRÜ ALAN ALAN ALAN ALAN

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bünyesindeki Anabilim Dallarına 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALI Ortaöğretim Sosyal

Detaylı

A- TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU ve KABUL KOŞULLARI:

A- TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU ve KABUL KOŞULLARI: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü lisansüstü öğretim programlarına 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci alınacaktır. A- TEZLİ

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

Yüksek Lisans KONTENJANLAR

Yüksek Lisans KONTENJANLAR Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Başvuru tarihleri: 01-26 Haziran 2015 Giriş Sınav tarihleri: 06-10 Temmuz 2015 KONTENJANLAR Programlar TC Uyruklu

Detaylı

Enstitümüz İktisat, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Öğrenci Alınacaktır.

Enstitümüz İktisat, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Öğrenci Alınacaktır. İktisat Anabilim Dalı Enstitümüz İktisat, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları ve Doktora Programlarına Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Başlangıcı 02 Temmuz 2018 Başvuru Sonu 20

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI MADDE 1 Amaç, kapsam ve tanımlar (1) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 06-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında

Detaylı

KAZANAN ADAYLARIN KESİN KAYITLARI

KAZANAN ADAYLARIN KESİN KAYITLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT Sİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE PROGRAM İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE Sİ ALINACAKTIR 10-14 Ağustos 2015 BAŞVURU

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İlk Yayın 20.12.2017 Sayfa 1/8 Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Bu yönerge

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 Ana Bilim

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüz Anabilim Dallarındaki

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ (29 Mayıs 2018 tarihli, 88 sayılı Senato toplantısının 29 nolu karar ekidir.) EK: 21 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM TAKVİMİ TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi Enstitülerinde

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği KAMUOYUNA DUYURU

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği KAMUOYUNA DUYURU 31.07.2008 KAMUOYUNA DUYURU Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* -

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Tezli Yüksek Lisans. Yük. Yabancı Dil Puan Şartı. Çevre Mühendisliği 12 1 40* - HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında Fen ve Sosyal Bilimleri Enstitülerinin Anabilim Dallarına Yüksek ve Doktora programlarına öğrenci alınacaktır. Anabilim Dalı Tezli

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Başvuru için Gerekli Yabancı Dil YDS/ÜDS/ KPDS asgari Puan Türk Dili ve

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Lisansüstü

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alınacaktır.

Detaylı

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

İLAN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE 1- Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşullarının ve kontenjanlarının yer aldığı ilan metnini mutlaka okuyunuz. Eğer başvuru koşullarını taşıyorsanız

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08 Ocak 2018-17 Ocak 2018 Sınav Tarihleri: Bilim Sınavı ve Mülakat : 25 Ocak 2018 Perşembe

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 2547 SAYILI KANUNUN 33/a MADDESİ UYARINCA ÜNİVERSİTEMİZ KADROSUNDA OLUP, ÖYP KAPSAMINDA BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDE LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPACAK ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Ana Bilim Dallarına

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 2.1 Biyoteknoloji

Detaylı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI. İstihbarat Araştırmaları Programı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI. İstihbarat Araştırmaları Programı POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI A-LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde faaliyet gösteren

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ 08-12 Ocak 2018 BAŞVURU YERİ MÜLAKAT

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları Anabilim Dalı üstü Derece T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Güz Yarıyılı Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu üstü Öğrenci Kontenjanları T.C Uyruklu Başvuru Şartları Özel

Detaylı

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI

T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI T.C BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM İLANI 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 23-27 Temmuz 2018 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 1 Başvuru Alımı Kadro Belirleme YÖK tarafından gönderilen listeyi, ÖYP kapsamında yetiştirilmek üzere Üniversitemiz kadrolarına atanacak Kadro Tablo

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuru ve Değerlendirme Aşamaları

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuru ve Değerlendirme Aşamaları BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME Lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları ve şartları, EABD/EASD başkanlığının teklifi, EYK onayı ile belirlenerek, eğitim-öğretim yılı başından önce başvuru tarihleri,

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010 2011 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Ve Akademik Takvimi 1. Kontenjanlar

Detaylı

-T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

-T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ -T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Enstitümüz İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih ana bilim dalı yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alınacaktır. TAKVİM Başvuru

Detaylı

Kamu Hizmet Standartları Tablosu

Kamu Hizmet Standartları Tablosu Sıra No Adı Başvuruda Istenen Belgeler ve Süreçleri 1 Lisansüstü programlara kayıt için kontenjanların belirlenmesi, ön koşullar ve duyurular 2- Enstitü Yönetim Kurulu ve Enstitü Kurul kararları, 3- Senatosu

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 19.07.2018 Toplantı Sayısı : 31 Karar No:01 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 27.06.2018 tarihli

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Çalışma Alanı BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı ilgili Anabilim Dallarına, 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için ve Doktora öğrencileri

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR

Detaylı

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlar/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb) Taşra Birimleri

HİZMET ENVANTERİ TABLOSU. Hizmeti Sunmakla Görevli / Yetkili Kurumlar/ Birimlerin Adı. Hizmetten Yararlananlar. Diger (Özel sektör vb) Taşra Birimleri 301.06 305.01 050.02 Başvuru Alımı için görevlendirilen personel Sıra No Kurum Kodu Standart Dosya Planı Kodu Hizmetin Adı Hizmetin tanımı Hizmetin Dayandığı Mevzuatın Adı Ve Madde Numarası Hizmetten Yararlananlar

Detaylı