TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan..

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.."

Transkript

1 TÜRK YAN SANAYİ BORSASI BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Kasım 2011, sayı:69 Bu ayki sayımızda neler var: 10.İşbirliği Günleri Ekim 2011 de MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarı Geri Sayım Başladı! Dünya nın En Büyük Yan Sanayi Fuarı nda Yerinizi Şimdiden Ayırtın: Hannover Messe 2012 TSK 3. Malzeme Yerlileştirme Sergisi Girişimcilik Destek Programı Önerileriniz GELENEKSEL İŞBİRLİĞİ GÜNLERİ 10.KEZ DÜZENLENDİ.. Değerli Yan sanayicilerimiz, KOBİ lerimiz, girişimcilerimiz, Yan Sanayi Borsası bülteninin 69. sayısını sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerin de bildiği gibi, Yan Sanayi Borsası kurulduğu 1990 yılından bu yana ülkemiz yan sanayicilerinin yeni talep kaynaklarına ulaşmasına ve ihracat yapmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiştir. Bu misyon doğrultusunda gerçekleştirilen pek çok organizasyon, Yan Sanayi Borsası tarafından yıllar itibariyle edinilen tecrübeler, bilgi birikimi, Borsamızın uzman personelinin emeği ve yan sanayicilerimizin desteği ile gerçekleştirilmektedir. Türk Yan Sanayi Borsası nın en önemli etkinliklerinden biri olan ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen İşbirliği Günleri organizasyonu, bu yıl da Ekim 2011 tarihlerinde 10.kez gerçekleştirilmiştir. İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile, bu sene, Hava, Kara, Deniz, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik olmak üzere tüm kuvvet komutanlıklarının katılımlarıyla Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul Dünya Ticaret Merkezi 11. no'lu salonda "Türk Silahlı Kuvvetleri 3. Malzeme Yerleştirme Sergisi" düzenlenmiştir. Diğer taraftan, Borsamız, Kasım ayında Fransa Paris te MIDEST fuarına milli katılım gerçekleştirecektir. Ayrıca Hannover 2012 fuarı için çalışmalarımızı başlattık. Ayrıntılı bilgiyi bültenimizin ilerleyen sayfalarında bulabilir, her türlü soru için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Değerli yan sanayicilerimiz, sizlerin desteği ve önerileri doğrultusunda faaliyetlerimizi ve yan sanayiye yönelik gelişmeleri aktarmaya çalıştığımız bültenimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Bir sonraki sayıda buluşmak üzere 10. İşbirliği Günleri organizasyonumuz çerçevesinde 204 TYSB üyesi firma, 20 si yabancı (Almanya, İtalya, Fransa, Japonya, İngiltere, Danimarka) toplam 23 ana sanayici firma ile buluşmuş ve 2 gün boyunca 655 yüz yüze görüşme gerçekleştirmiştir. Gerek ana sanayici ve satın almacılarımız, gerekse de yan sanayicilerimiz açısından büyük memnuniyetle karşılanan İşbirliği Günleri organizasyonumuzu önümüzdeki yıllarda da düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca, etkinliğe katılan yan sanayici firmalar için, 20 Ekim 2011 tarihinde, Yrd.Doç.Dr. Ufuk Cebeci tarafından İhracat Müşterileriyle Görüşmelerde Dikkat Edilecek Konular konulu bir seminerde verilmiştir Ekim 2011 X.İşbirliği Günleri ne katılan Ana Sanayicilerimizin listesi aşağıda verilmiştir.

2 Ana Sanayici Sektör Ülke ALARKO CARRIER Isıtma, Havalandırma Türkiye ARÇELİK Beyaz Eşya Türkiye LEANI & THYSSENKRUPP Otomotiv, Beyaz Eşya Almanya/Türkiye AMA TARIM LTD.ŞTİ. Tarımsal Makine ve traktör yedek parçaları, İtalya/Türkiye Otomotiv BFT SPA Makina İtalya BLOHM+VOSS IND. Makine, Gemi İnşaatı Almanya BOMAG GmbH Makina Almanya BOSCH Otomotiv,Beyaz Eşya Türkiye DRIMEX Aracı Firma Fransa ELECTROLUX Beyaz Eşya Türkiye ELLAMP OTOMOTİV Otomotiv Türkiye EMERSON (RIDGE TOOL) El Aletleri Türkiye OTOKAR Otomotiv, Savunma Türkiye PASS+CO GmbH Demir&Çelik Almanya PEPP LOG LOGISTIK GmbH Demir&Çelik Almanya SAUER DANFOSS APS Hidrolik Danimarka SIEMENS WIND POWER Enerji Danimarka TELSAMA Otomotiv Türkiye TÜRKDEMİRDÖKÜM İklimlendirme Türkiye TIRSAN Otomotiv Türkiye TOSHIBA INTERNATIONAL Elektrik&Elektronik İngiltere TUSAŞ HAVACILIK Havacılık, Savunma Türkiye YKK METAL Tekstil Japonya/Türkiye FİRMALARIMIZ NE DEDİ Üretim stratejimizi belirliyoruz Hema Endüstri İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Mansuri Çaynak: Yıllardır katılıyoruz ve burada ana sanayi ile yaptığımız görüşmeler üretim stratejimizi belirlememize fayda sağlıyor. Yeni müşterilerimizle tanışıyoruz Şentürk Döküm Dış Ticaret Sorumlusu Sami Geçim: Yerli yabancı ve bize pazar olabilecek çok sayıdaki firma ile tanışma imkânı buluyoruz. Yan sanayiciler bu fırsatı kaçırmamalı. Büyük sanayicilere tanıtım yaptık Gedik Döküm ve Vana Proje Koordinatörü Hakan Tansuğ: Arçelik, Tusas Havacılık, Tırsan ile burada aynı günde tanışma ve kendimizi tanıtma şansı bulduk. Dünya devleriyle tanışıyoruz Terbay Makine Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak: Günlerce sürecek bir gezinin maliyetinden, stresinden ve zaman kaybından kurtarıyor İTO bizi. Ayrıca İTO güvencesi ile tanıştırılıyoruz birbirimize. Dünyada tek olan elektrikli motorumuzu sanayiye tanıttık Elsim Elektronik Motor Birimi Satış Müdürü Nuri Kurtbay: Dünyadaki mevcut elektrik motorlarından bir adım önde olan bir motor ürettik. TÜBİTAK, KOSGEB, Dünya Bankası destekli bu motoru ana sanayiye tanıtmak için buradayız. Türk Traktör, İtalyan BCS ile iş yapmaya başladık Yıldız Dövme Cıvata Genel Müdürü Ferruh Yıldız: Bu büyük fırsatı firmalarımızın asla kaçırmaması lazım. Türk Traktör ve İtalyan BCS ile burada tanıştık ve iş yapmaya başladık.

3 Yurt içine de üretime başladık Mikrosay Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Terzioğlu; İTO TYSB her zaman büyük bir özveri ile çalışıyor ve bu başarılı organizasyonu gerçekleştiriyor. Büyük bir moral ve enerji veriyor bu etkinlik. AVRUPANIN EN BÜYÜK YAN SANAYİ FUARI KASIM PARİS FRANSA MIDEST 2011 YAN SANAYİ FUARI Kasım 2011 tarihlerinde Fransa nın Paris kentinde düzenlenecek olan MIDEST Yan Sanayi Fuarı milli katılım organizasyonu, bu sene de Odamızca gerçekleştirilecektir yılında, 37 ülkeden 1,700 katılımcı firmanın iştirak ettiği fuara, Odamızla birlikte bu sene Aksan Kalıp, Berdan Cıvata, Dündarlar Makine, FMC Hidrolik, Tekkan Plastik, Polisaç Metal, Numan Pres, Eskişehir Sanayi Odası, Hisarlar Makine, Köklüce Makine, Planet Plastik Metal, İka Makine, Mercan Endüstriyel Tasarım Makine, Gözüküçük Makine, Makim, Teknoform, Torun, Erciyes, Esalba ve SMS Tork firmaları 321 m 2 lik bir alanla katılım gerçekleştireceklerdir. Ayrıca T.C.Paris Ticaret Müşavirliği stand bazında MIDEST Yan Sanayi Fuarı na katılacaktır. Katılımcıların Dış Ticaret Müsteşarlığı nın (DTM) %50 yurtdışı fuar desteğinden yaralanma imkanı bulacağı MIDEST 2011 Yan Sanayi Fuarında sergilenecek Ürün Grupları aşağıda belirtilmiştir: *Metal İşleme(Vida, Kesme, Talaşlı İşlem, Özel makinalar,finisaj, Isıl ve Yüzey İşlem) * Bağlantı Elemanları * Dövme, Döküm, İmalat * Yarı Mamul Metal Ürünler * Sac Şekillendirme * Plastik/ Kauçuk / Kompozit Malzeme İşleme * Elektrik / Elektronik * Endüstriyel hizmetler (Mikroteknik / Hassas Sanayi Parçaları Mühendislik / Dizayn /Araştırma / Kalite) * Verimlilik Prosesleri Tel : Faks : E-posta:berna.yurtseven@ito.org.tr Nisan 2012 tarihlerinde Almanya da gerçekleştirilecek olan HANNOVER Sanayi Fuarı milli düzeyde iştirakinin Odamızca gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Her yıl düzenlenen, ortalama 5000 e yakın katılımcı firmaya ev sahipliği yapan, bölge sanayisini en iyi şekilde temsil eden ve e yaklaşan profesyonel ziyaretçi sayısı ile Avrupa nın önemli sanayi fuarlarından biri olan HANNOVER Sanayi fuarı, üretimini artırmak, yeni pazarlar bulmak ve uluslararası pazarlara giriş yapmak isteyen yan sanayicilerimiz için eşsiz fırsatlar sunmaktadır.

4 HANNOVER ALMANYA NİSAN Fuarın Konusu Katılım Bedeli *Özel Paket: Stand inşaatı ve temel dekorasyon malzemeleri, İstanbul Hannover-İstanbul nakliye organizasyonu, Türkiye- Almanya gümrük giriş/çıkış işlemleri, malların sigortalanması,elektrik bağlantısı ve temel aydınlatma, stand büyüklüğü ile orantılı olarak ücretsiz Fuara giriş kartı temini, katalog ve internet giriş bedeli, medya bedeli, ilave giriş kartı, fuar süresince iletişim araçlarından faydalanma imkanı ve teşvik işlemlerinin takibi ile %19 oranındaki Almanya vergi bedelinin dahil olması Minimum Stand Ödeme Planı Katılım Desteği *Ulaşım:Tüm ulaşım belgeleri (bilet, iniş kartı, vb.) destek sırasında ibraz edilmek üzere saklanmalı ve gidiş tarihinin fuar başlama tarihinden en erken 5 gün önce, dönüş tarihinin ise fuar bitiş tarihinden en geç 5 gün sonrası olması gerekmektedir. STK lara ve STK ile katılan firmalara ücretsiz stand imkanı -Döküm, dövme, kalıp imalatı, metal şekillendirme, sac parça, tel, boru, profil, yüzey kaplama, haddeleme, talaşlı imalat, plastik, kauçuk, elektrik, elektronik parçalar gibi pek çok sanayi ve yan sanayi ürünü. -Her şey dahil *Özel paket fiyatı, 480 Euro/m 2 -Nakliye ve gümrükleme hariç, 450 Euro/m 2 -Nakliye hizmeti hariç, 440 Euro/m 2 -Stand inşaatı ve dekorasyonu hariç, 350 Euro/m 2 -Stand inşaatı hizmeti hariç, 330 Euro/m 2 -Nakliye ve Stand inşaatı hizmeti hariç, 290 Euro/m 2 *(1 Euro=2.25 TL sabit kur avantajı) -12 m 2 (+3 m 2 ve katları) Euro avans + avans dışında kalan tutar iki eşit taksitle tahsil edilecektir. -Fuar katılımı ve en fazla iki temsilcinin ekonomi sınıfı gidiş ve dönüş ulaşım masraflarında %50 oranında DTM teşviği -5 adet firmanın katılımının 1 STK üzerinden olması durumunda (minimum 60 m 2 lik stand inşaatının STK üzerinden olması şartıyla) her şey dahil paket fiyat üzerinden 1 adet 12 m 2 lik standın ücretsiz olarak ilgili STK ya veya belirleyeceği bir firmaya tahsisi -Minimum 120 m 2 lik stand inşaatının ilgili STK üzerinden olması halinde, 1 adet 12 m 2 lik standın ilgili STK ya, 1 adet 12 m 2 lik standın STK tarafından belirlenecek firmaya ücretsiz tahsisi, -35 m 2 ve üstündeki standlarda, stand inşaatının milli katılımdan bağımsız olarak yapılabileceği (komşu standlarda milli katılım inşaatının olmaması halinde) e-posta : berna.yurtseven@ito.org.tr Tel : Faks :

5 TSK 3. MALZEME YERLİLEŞTİRME SERGİSİ Eylül 2011 GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı nın katılımı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliğinde düzenlenen Türk Silahlı Kuvvetleri 3. Malzeme Yerlileştirme Sergisi ne yerli üretici büyük ilgi gösterdi. Envanter Kontrol Merkezi Komutanı İkmal Albay Cemal Boğalıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, savunma sanayi kapsamında 1 milyon 250 bin malzeme bulunduğunu söyledi. Albay Boğalıoğlu, şimdiye dek yerlileşen malzeme ile Türkiye nin 100 milyon lira tasarruf ettiğini ve malzemelerin kullanım ömürleri ile oluşacak toplam katma değerin ise 400 milyon lirayı bulacağına dikkat çekti. Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı nın yurt içinden temin imkânlarını araştırdığı 5323 kalem malzeme, ilgili kuvvetlere ayrılan stantlarda sergilendi. Sergiyi ziyaret eden sanayicilerle, söz konusu ürünlerin üretiminde birlikte çalışabilme imkânları görüşüldü. Sanayicilerle detaylı teknik konuların görüşüldüğü görüşme odalarının da bulunduğu sergi kapsamında TSK tedarik usul ve esaslarının aktarıldığı bilgilendirme eğitimleri de düzenlendi. Açılışa katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kendi silahlı kuvvetlerini, kendi ürettiği yerli savunma sanayi ürünleri ile donatamayan milletler, savaş zamanında düşmanının insafına terk edilmiş demektir dedi. Bakan Yılmaz, TSK nin ihtiyaç duyduğu malzemelerin yurt içinden karşılanması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen etkinliğin hem kullanıcı makamlarla sanayicileri bir araya getirerek aradaki iletişimi sağlaması ve işbirliğini güçlendirmesi, hem de askeri sistemlerin yerli sanayiciler tarafından bizzat görülmesiyle bu malzemelerin yurt içinde üretilebilme imkânlarının incelenmesini sağlaması açısından büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, Savunma sanayi ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranı yüzde 50 nin üzerinde ancak hedefimiz yüzde 100 ü karşılayabilmek dedi. Yılmaz, son malzeme de yerli üretici tarafından üretilinceye kadar bu sergilerin devam etmesi gerektiğini belirterek, Ne zaman sona erer? İşte o son parçayı da ürettiğimiz zaman yerlileştirme sergisine ihtiyacımız olmaz diye konuştu. Tel : E-posta: yansanayi@ito.org.tr KOSGEB in protokol düzenlediği kurum ve kuruluşlarda bu program için eğitim verilmektedir. Bu eğitime katılanlar eğitim sonunda sertifika almaktadır. Böylece Yeni Girişimci Desteği ne başvuru hakkı kazanabilmektedirler. Bu destekten faydalanmak için, iş fikirlerinizi KOSGEB e iletebilir ve kabul olunması halinde başlangıç olarak TL lik hibeden faydalanabilirsiniz. Son olarak, geri ödemeli olmak kaydıyla TL lik bir destekten de faydalanabilirsiniz. Bu eğitimler Odamızca da düzenlenecek, katılım bilgileri daha sonraki bültenlerimizde duyurulacaktır. E-posta: deniz.cayir@ito.org.tr

6 BAŞARILI KOBİ YARIŞMASI KOBİ LERE YÖNELİK ANALİZ ÇALIŞMASI Sektörlerden HABERLER. Altı yıldır düzenlemekte olduğumuz Başarılı KOBİ Yarışması, Teknoloji yi, yenilikçi-yaratıcı iş fikirlerini ve girişimciliği tetikleyecek; katma değerli üretim ve küresel pazarlara açılmayı, öncü uygulamaları teşvik edecek şekilde bu yıl yeniden gerçekleştirilecektir. Yarışmanın amacı, maddi katkılarının yanında, ülkemiz girişimciliğinin motive edilmesini sağlamak, değişen rekabetçi şartlara ayak uyduran, rekabetçi ve yüksek katma değer oluşturan KOBİ leri desteklemek ve başarılarını ödüllendirmektir. Söz konusu yarışma, Teknoloji ve İnovasyon, İhracat Başarısı, Yan Sanayide Başarılı KOBİ, Kalkınmada Öncelikli Yöreler, Kadın Girişimciler, Genç Girişimciler ve Başarılı Meslek Liseleri veya MYO olmak üzere yedi ayrı kategoride yapılacaktır. Yarışma sonucunda birinci olan firmalara TL değerinde, ikinci olan firmalara ise TL değerinde danışmanlık desteği, yurtdışı fuara ücretsiz katılım desteği, sigorta desteği, iş yeri yıllık kira desteği, Pazar araştırması desteği, Ar-Ge personel desteği, Dil kursu, Cemile Sultan Tesislerinde Yemek ve Dizüstü bilgisayar verilecektir. E-posta : ulya.yuce@ito.org.tr Beyaz Eşya sektöründeki işletmelerin ERP (Entegre Bilgisayar Yazılımları-Kurumsal Kaynak Planlama) kullanım ve Yalın Üretim- Verimlilik uygulama seviyelerinin analizi ile ilgili Odamız tarafından başlatılan proje kapsamında, firmalarımızın gerek anket ve gerekse de yerinde ziyaretleri ile mevcut durumlarının ERP ve Yalın Üretim açısından değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu sayede ilgili firmalar, mevcut durumlarını tespit ederek hiçbir ücret ödemeden kendilerini değerlendirme imkanı yakalayacaklardır. Ayrıca, sektöre dönük yapılan araştırmaların rakamsal sonuçları ilgili firmalarında katılımlarıyla gerçekleştirilecek bir panelde analiz edilecektir. Söz konusu panelde sektör temsilcileri ve KOSGEB yetkililerinin katılımları öngörülmekte olup firmanızca panel sonuçlarının değerlendirilmesi de mümkün olacaktır. Sınırlı sayıda katılımın kabul edileceği analiz çalışmasına dahil olmak isteyen firmalarımızın aşağıda verilen irtibat numarasıyla iletişimi hususu önemle rica olunur. Tel : (212) Faks : (212) E-posta : bengi.aran@ito.org.tr Sektörel Değerlendirme Toplantıları Odamız 50 No.lu Plastik ve Kauçuk Meslek Komitesi nin çalışmaları doğrultusunda, Sektör temsilcileri ile Sektörel Değerlendirme toplantıları gerçekleştirilecektir. Anılan toplantılarda, Odamız 50 No.lu Komite Üyeleri ile yüz yüze görüşme, sektörün yapısal ve güncel sorunlarının tartışılmasının yanı sıra, genel ekonomik konulardaki görüşlerin dile getirilmesi, Odamız faaliyetleri ve çalışmalarıyla ilgili talep ve beklentilerinizin doğrudan iletilmesi imkânının sağlanması öngörülmektedir.

7 Avrupa ve Anadolu yakasındaki firmalarımızla daha kolay iletişim kurabilme açısından 30 Kasım 2011 tarihinde İMES toplantı salonunda ve 7 Aralık 2011 tarihinde İSTOÇ toplantı salonunda düzenlenecek olan toplantılara katılımınızı beklemekteyiz. 15 Kasım 2011 tarihine kadar aşağıda verilen irtibat numaraları ile iletişime geçilmesi hususları önemle rica olunur. Tel : (212) /77 E-posta : bengi.aran@ito.org.tr/onur.arslan@ito.org.tr Tek Durak Ofisi plastik sektörüne rehber olacak Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ile İstanbul Ticaret Odası ortaklığıyla plastik sektörüne danışmanlık yapacak Tek Durak Ofisi kuruluyor. Ofis, 381 bin TL lik hibe ile hayata geçirilecek. Hibenin yüzde 80 i İstanbul Kalkınma Ajansı nın (İSTKA) 2010 yılı Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında sağlanacak. Yüzde 20 si de PAGEV tarafından karşılanacak. Ofis, uzmanları ile hizmet verecek ve her firmadan bir uzman sorumlu olacak. Uzmanlar, hizmet verdikleri firmalara sektörle ilgili ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve veriyi sağlayacak. Böylece firmaların temel sorunlarından biri olan doğru bilgiye ulaşamama ya da bilgi kirliliği içinde kaybolma tarihe karışacak. Tek Durak Ofisi ayrıca, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve sektör firmaları ile yapacağı işbirliği sayesinde 50 işsize hem teknik hem de zorunlu mevzuatlara dayalı eğitim vererek istihdam edilmelerini sağlayacak. Tek Durak Ofisi, İTO nun ev sahipliğinde tanıtıldı. Tanıtım toplantısında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekib Avdagiç, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal ile PAGEV Genel Müdürü Barbaros Demirci yer aldı. Şekib Avdagiç, Türkiye de en hızlı büyüyen sektörlerden biri olarak dikkat çeken plastik sektörünün bugün Avrupa nın dördüncü büyüğü olma özelliğini yakaladığını söyledi. Avdagiç, Sektörle ilgili her türlü bilginin toplanacağı, yeniliklerin takip edileceği, ulusal ve uluslararası iletişim ve işbirliği ağlarının kurulacağı, sektöre rehber olacak bir Tek Durak Ofisi kurulacak. Ayrıca sektöre bu anlamda örnek olabilmeleri için 30 işveren, 100 işçi ve sektörde çalışmak isteyen 50 kişiye eğitimler verilecek. Böylelikle sektörün ihtiyaçlarına göre teknik eleman eksikliği aşılacak, İstanbul un eğitim ve ekonomisine katkı sağlanmış olunacak diye konuştu. Tel :(212) Faks :(212) E-posta : pagev@pagev.org.tr

8 Sektörlerden HABERLER. Her İşletmeye Bir İTO Projesi İstanbul Ticaret Odası (İTO), üyelerine vermiş olduğu kurumsal hizmetlerde bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesine olanak sağlayacak Her İşletmeye Bir İTO Projesi başlattı. İTO Genel Sekreteri Dr. Cengiz Ersun, projenin tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, projenin, İstanbul Kalkınma Ajansı nın (İSTKA) 2010 yılı mali destek programları kapsamında kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik bilgi odaklı ekonomik kalkınma mali destek programı altında hibe almaya hak kazandığını belirtti. Projeyle yaratılan Odam platformu sayesinde üyeler ile İTO arasında daha iyi bir birliktelik sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Ersun, bu platformda her üyenin kendi aradığını ve istediğini bulabileceğini, üyelerle ve Oda ile diyalog kurabileceğini ifade etti. Dr. Ersun, bir yıllık süre içinde tamamen hayata geçirilecek ve üyelerin ücretsiz olarak faydalanabileceği, üyelere verilen kurumsal hizmetlerde bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesine olanak sağlayacak proje ile İTO ve üyeleri arasındaki ilişkilerin daha etkin hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Toplantıda verilen bilgiye göre; İTO nun faal 300 bin civarındaki üyesini kapsayacak projenin 695 bin liralık maliyetinin yüzde 80 i İstanbul Kalkınma Ajansı, yüzde 20 si İTO tarafından karşılanacak. Tamamen bilgisayar tabanlı, İTO nun web sitesi ve akıllı telefonlarla uyumlu projeden üyelerin en yüksek düzeyde fayda sağlaması, Oda etkinliklerinin daha fazla üyeye ulaşması ve faaliyetlerine katılımın artması, üyeler arasındaki bilişim teknolojilerinin kullanımının yaygınlaştırılması bekleniyor. Kaynak: İTO Ticaret Gazetesi, 14 Ekim 2011 ÖNERİLERİNİZ Sizlerden aldığımız öneriler doğrultusunda çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Lütfen Türk Yan Sanayi Borsası Bültenimizle ilgili varsa öneri ve fikirlerinizi aşağıdaki formu doldurarak no.lu faksa veya bulten@ito.org.tr adresine gönderiniz.

9 TYSB BÜLTENİMİZE İLAN VERMEK İSTİYORSANIZ İlan ve duyurularınızın TYSB Bülteninde yer almasını istiyorsanız, TAM SAYFA İLAN. 250 TL YARIM SAYFA İLAN. 150 TL DÖRTTE BİR SAYFA İLAN TL Lütfen ilanlarınızı veya e- posta adreslerine gönderiniz. İSTANBUL TİCARET ODASI Bilgi Hattı:

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MİDEST FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU 04-07 KASIM 2014 MİDEST 2014 FUARI Değişik iş kolları yan sanayilerine yönelik olarak 21.000 m2 alanda kurulu, iki bine yakın firmanın

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler

Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi Yeni Teknolojiler Uluslararası Takım Tezgahları, İmalat ve Otomasyon Teknolojileri Fuarı Uluslararası Parça, Komponent, Modüller ve Teknolojiler Tedarik Fuarı 5-8 Şubat 2019 Leipzig Üretim teknolojisi Tedarik Endüstrisi

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

Bilişim Teknolojileri ve e-ticaret Şubesi

Bilişim Teknolojileri ve e-ticaret Şubesi AVRUPA İŞLETMELER AĞI (AIA) PROJESİ KAPSAMINDA ODAMIZ İLE KOSGEB ARASINDAA BİR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 54 ülkede bulunan yaklaşık 600 kurum aracılığıyla 2,5 milyon işletmeye AB mevzuatı, politikaları,

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI

TÜRK YAN SANAYİ BORSASI TÜRK YAN SANAYİ BORSASI Bu sayımızda neler var: Mutlaka Takip Etmelisiniz: TÜHESFO 2012 BÜLTENİ Türk Yan Sanayi Borsası ndan.. Değerli Üyelerimiz, Eylül 2012, sayı:76 Mart 2012, sayı:72 11.İşbirliği Günleri

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır.

TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde katılım sağlanacaktır. Faaliyet 1.1.1 TOBB vb. kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sağlanması TOBB tarafından yıl içinde açılan eğitim seminer vb. çalışmalar takip edilerek uygun olan eğitimlere azami düzeyde

Detaylı

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. İhracata Yönelik Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği. İhracata Yönelik Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği İhracata Yönelik Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2015 YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ (2009/5 Sayılı Tebliğ) 2009/5

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2014 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT ve ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI İş süreci yönetiminde Dünyaca ünlü firmaların (Mercedes,

Detaylı

BÜLTEN TÜRK YAN SANAY BORSASI GELENEKSEL GÜNLER 10.KEZ. Türk Yan Sanayi Borsas ndan.. Bu ayki say zda neler var:

BÜLTEN TÜRK YAN SANAY BORSASI GELENEKSEL GÜNLER 10.KEZ. Türk Yan Sanayi Borsas ndan.. Bu ayki say zda neler var: TÜRK YAN SANAY BORSASI BÜLTEN Eylül 2011, say :68 Bu ayki say zda neler var: 10. birli i Günleri 20-21 Ekim 2011 de 15-18 Kas m 2011 MIDEST Yan Sanayi Fuar 2012 Hannover Messe TSK 3. Malzeme Yerlile tirme

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR

100.000 Euro DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR DÜNYA TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI 18-19 KASIM 2011,İSTANBUL SPONSORLUK PAKETİ ELMAS SPONSOR 100.000 Euro Not: Elmas Sponsorluk tek Düzenlenecek basın toplantılarında ve Açılış Töreninde Sponsor Organizasyon

Detaylı

ABİGEM B2FAIR İLE HANNOVER-MESSE 2010 SANAYİ VE ENDÜSTRİ FUARI

ABİGEM B2FAIR İLE HANNOVER-MESSE 2010 SANAYİ VE ENDÜSTRİ FUARI ABİGEM B2FAIR İLE HANNOVER-MESSE 2010 SANAYİ VE ENDÜSTRİ FUARI Dünya nın en önemli genel sanayi fuarı konumunda olan Hannover Messe, katılımcılar için Avrupa pazarında yer alma ve güçlü dağıtım ağı temsilcileri

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı 22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Destekleyen Kurumlar T.C. Sivas Valiliği Sivas Belediye Başkanlığı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sivas Ticaret

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ

EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ EKONOMİ BAKANLIĞI TASARIM DESTEĞİ Bilgi Notu 2017 Programın Amacı: a. Tasarım ve inovasyon kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması b. Tasarım şirket/ofislerinin tanıtım, reklam, pazarlama, istihdam,

Detaylı

::::::: SPONSORLUK DOSYASI :::::::

::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: ::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: ab2018.karabuk.edu.tr İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

İstanbul Ticaret Odası Fuarları

İstanbul Ticaret Odası Fuarları İstanbul Ticaret Odası Fuarları İstanbul Ticaret Odası ndan alınan 175147 sayılı ve 04/12/2014 tarihli yazıda, Odalarının 2015 yıllık ilk yarı yıl programında 14 Şubat 2015 tarihlerinde Tahran da gerçekleştirilecek

Detaylı

Foodex Japan 2015 40.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı 03-06 Mart 2015 Chiba - JAPONYA

Foodex Japan 2015 40.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı 03-06 Mart 2015 Chiba - JAPONYA Sayı : TİM.EİB.GSK.00.. İzmir, 17/10/2014 Konu : Foodex Japan 2015 Fuarı Milli Katılım Duyurusu Foodex Japan 2015 40.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı 03-06 Mart 2015 Chiba - JAPONYA Sayın Yetkili, 03-06

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/002034 17/06/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/176 Sayın Üyemiz, 1. Irak Agrofood 2013 Fuarı

Detaylı

[ ab2018.karabuk.edu.tr ]

[ ab2018.karabuk.edu.tr ] [ ab2018.karabuk.edu.tr ] ::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.ORG.2015/369-4998 Ankara, 16/03/2015 Konu: Balkan Ticaret Fuarı SİRKÜLER (M/2015) Sayın Üyemiz, TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

Geri Ödemeli ve Geri Ödemesiz seçeneklerle Destek Üst Limiti Proje Teklif Çağrısında Belirlenir

Geri Ödemeli ve Geri Ödemesiz seçeneklerle Destek Üst Limiti Proje Teklif Çağrısında Belirlenir KOSGEB Destekleri a) KOBİ Proje Destek Programı Desteklenecek Proje Konuları İşletmelerin; üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve

Detaylı

Deniz Koray TUNÇEL İhracatı Geliştirme Uzmanı

Deniz Koray TUNÇEL İhracatı Geliştirme Uzmanı Deniz Koray TUNÇEL İhracatı Geliştirme Uzmanı İlgili Mevzuat: -Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ (TEBLİĞ NO: 2009/5) -Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının

Detaylı

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ İMEAK DENİZ TİCARET ODASI FETHİYE ŞUBESİ FAALİYET BÜLTENİ Aralık 2016 FAALİYETLER TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI GEÇEKLEŞTİRİLDİ PARİS BOAT SHOW DA ÜLKEMİZ TANITIMINA KATKI SAĞLADIK 2017 ÜYE EĞİTİMLERİ BELİRLENDİ

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 E-mail:cluster@konyacluster.com Konya Kümelenme Merkezi Konya da kümelenme faaliyetleri 2006-2007 yılında Konya

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ TANITIM DOSYASI 2016 A. PROGRAMLARIMIZIN TARİHÇESİ VE MİSYONU Programlarımız Kocaeli, Gebze ve İstanbul Sanayi nin yetişmiş

Detaylı

İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ

İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ İHRACAT TEŞVİKLERİ VEYSEL PARLAK İHRACAT GENEL MÜDÜRÜ İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama Destekleri Yüksek Katma Değere Yönelik Destekler

Detaylı

15 Ekim 2012. Ankara

15 Ekim 2012. Ankara 15 Ekim 2012 Ankara Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı Bilanço (Milyon

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Ahmet GÜNEŞ Dış Ticaret Uzmanı BURSA 21/05/2015 1 SUNUM PLANI 1. Yeni Teşvik Sisteminin Hazırlık Süreci

Detaylı

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 025 03.06.2014

Yeminli Mali Müşavirlik Bağımsız Denetim ve Danışmanlık. Sayı: 2014 025 03.06.2014 Sirküler Sayı: 2014 025 03.06.2014 Konu: Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Değişiklikler 03.06.2014 tarih ve 29019 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yurt Dışında

Detaylı

WIN EURASIA Metalworking

WIN EURASIA Metalworking WIN EURASIA Metalworking Sac işleme ve metal işleme süreçleri için eşsiz platform 11-14 Şubat 2016 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul TÜRKİYE www.win-metalworking.com Türkiye nin Önemi WIN EURASIA Metalworking

Detaylı

WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu Mart 2018 / İstanbul

WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu Mart 2018 / İstanbul WIN EURASIA 2018 STARTUP Özel Alanı Sunumu 15-18 Mart 2018 / İstanbul www.win-eurasia.com Deutsche Messe. Worldwide success. Effective lead generation. www.messe.de Deutsche Messe Profili En yüksek standartları

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

KOSGEB KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI

KOSGEB KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI KOSGEB KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü 1 2012 YILI FAALİYETLERİ 15 Adet tanıtım toplantısı düzenlenmiştir. 5 adet Ar- Ge

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 30 Mart 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM 06-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlenen

Detaylı

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR 3-6 EYLÜL 2015 İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN SEKTÖR BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN FUAR... Organizasyon Destekleyenler +90 212 321 10 02 www.ulusalfair.com BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayın Üyemiz; ULUDAĞ ÜYELERİ NE GENEL KONULAR 1. İTO / HANNOVER MESSE 2018 HK. 2. İİB / CIFF 2018 GUANGZHOU ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI HK. 3. İİB / FINE FOOD AUSTRALIA 2018 FUARI MİLLİ KATILIM ORG. HK.

Detaylı

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI

KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı 2013 yılı itibarıyla yaklaşık 105 milyar TL ile GSYH nin yaklaşık yüzde 7 si olarak gerçekleşen

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 11. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Dekorasyon ve Aydınlatma Fuarı IHS KONYA 2014 Konya 11. Isıtma, Soğutma, Havalandırma,

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ

EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ Fuar Desteklerinden Kimler Yararlanabilir Katılımcılar - Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, kapasite raporu veya uygun faaliyet belgesine sahip şirketler,

Detaylı

VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI

VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI VI. Ulusal Polimer Bilim ve Teknolojisi Kongresi 4-7 Eylül 2016 Ankara DESTEK DOSYASI Sayın İlgili, Ülkemizde her iki yılda bir düzenlenen ve ilki 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi nde gerçekleştirilen

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 1 UR-GE Desteği 2 Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi 3 Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği 4 Yurtdışı

Detaylı

Destek veren kuruluşlar

Destek veren kuruluşlar Destek veren kuruluşlar Kocaeli Artistik Kuaförler Derneği Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Terziler Odası MOBESKO Teknoloji Bilişim Ses Sistemleri Bu fuara ait defilenin ses ve ışık sistemleri

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ GENEL DESTEK PROGRAMI Programın Gerekçesi: Proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ ler ile KOSGEB hedef kitlesine yeni dahil olmuş sektörlerdeki

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU EK- 1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU Notlar: a. Cevaplan 10 punto ile elektronik ortamda yazınız ve verilen boşluklarla sınırlı kalmayınız. b. Talep edilen her bir fuar

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ

EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ EKONOMİ BAKANLIĞI FUAR DESTEKLERİ 11 Şubat 2016 Fuar Desteklerinden Kimler Yararlanabilir Katılımcılar - Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş, kapasite raporu veya uygun faaliyet belgesine

Detaylı

KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 31 Ocak 2014 Cuma 1/31/2014 1 KOBİ TANIMI VE DESTEKLENEN SEKTÖRLER Küçük ve orta büyüklükte işletme (KOBİ): 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden, Yıllık net satış hasılatı

Detaylı

BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ

BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ 1 BUTEKOM; ortak fayda sağlamak, firmalarda Ar-Ge ve yenilikçilik bilincini geliştirmek firmaların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapmak için kurulan

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 271

ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 271 ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 271 26 28 Ocak 2016 tarihleri arasında Suudi Arabistan ın Cidde şehrinde düzenlenecek olan Automechanika Jeddah 2016 fuarına Uludağ

Detaylı

TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TEŞVİK VE HİBELER BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Toplantı Yeri: Yenişehir Mah. Atatürk Bulvarı NO:51 D:1 31200 İskenderun/HATAY Toplantı Saati: Katılımcı Profili: İhracat Yapan ya da Yapmayı Düşünen Firmalar,

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 74

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 74 ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 77572889-TİM.UİB.GSK.FUAR.2017/88-1751 Bursa, 10/03/2017 Konu: INTERTEXTILE SHANGHAI HOME TEXTILES 2017 - DUYURU ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

Detaylı

1) ULUSLARARASI NİTELİKTEKİ YURT İÇİ İHTİSAS FUARLARININ DESTEKLENMESİ ( 95/7 sayılı Tebliğ) YERLİ ORGANİZATÖRLER

1) ULUSLARARASI NİTELİKTEKİ YURT İÇİ İHTİSAS FUARLARININ DESTEKLENMESİ ( 95/7 sayılı Tebliğ) YERLİ ORGANİZATÖRLER Fuar teşvikleri Yurtiçi, Yurtdışı furları olarak ve Bireysel Katılım, M illi Katılım ve prestij fuarları olarak değişmektedir. Bireysel katılımlarda ve kosgeb destekli fuarlar da mutlaka fuar öncesi en

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 KASIM / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI 1 2 3 4 5 6 7

Detaylı

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir.

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir. DOMOTEX 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI DOMOTEX Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 14 17 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover kentinde düzenlenmiştir. Söz konusu fuar dünyanın en büyük

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü olarak 2002 yılından bu yana Uluslararası Teknik Tekstiller Kongresi düzenlemekteyiz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü olarak 2002 yılından bu yana Uluslararası Teknik Tekstiller Kongresi düzenlemekteyiz. Sayın İlgili; Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü olarak 2002 yılından bu yana Uluslararası Teknik Tekstiller Kongresi düzenlemekteyiz. Kongremizde teknik tekstiller alanındaki ulusal

Detaylı

STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S

STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S STANBUL T CARET ODASI KOB ARA TIRMA VE GEL T RME UBES TÜRK YAN SANAY BORSASI SERV S DEN ZL SANAY ODASI Z YARET 4 MART 2011 / 11.00 stanbul Ticaret Odas Türkiye nin en büyük dünyan n ise be büyük odas ndan

Detaylı

Foodex Japan Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı Mart 2014 Chiba - JAPONYA

Foodex Japan Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı Mart 2014 Chiba - JAPONYA Sayı : TİM.EİB.GSK.00.4/10597 İzmir, 30/09/2013 Konu : Foodex Japan 2014 Fuar Duyurusu Hk. e-ileti Foodex Japan 2014 39.Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı 04-07 Mart 2014 Chiba - JAPONYA Sayın Yetkili,

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı