Clean World Enerji İmalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde No : 25 Antalya / Türkiye

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Clean World Enerji İmalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde No : 25 Antalya / Türkiye"

Transkript

1 Clean World Enerji A.S.

2 Clean World Enerji İmalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde No : 25 Antalya / Türkiye : +90 (242) (242) (242) Fax : +90 (242) E-posta : info@cleanworldenergy.com.tr Tel

3 PROJELERİNİZ İÇİN ÇÖZÜM ORTAĞINIZ!... Güneş enerjisi konusunda uzun yıllara dayanan tecrübelerimiz ve kendi fabrikalarımızda ürettiğimiz yüksek kalite standartlarına sahip güneş enerjisi panellerimizle, ihtiyaçlarınıza uygun komple çözümler üretiyoruz. -Tesis ve binaların mühendislerimiz tarafından teknik analizi. -Gelir tablolarının hazırlanması. -Toplam maliyet ve ekonomik değerler göz önünde bulundurularak, 20 yıllık geri dönüşüm hesaplarının hazırlanması ve sunumu. -Üretilen enerjinin elektrik tedarikçilerine kaydı. -Satın alınması gereken harici bileşenlerin temini. -Kurulum ve üretilen enerjinin şebekeye aktarılması. -Periyodik bakım ve kontrollerin yapılması. -Uluslararası toptan pazarlama. -Yurtiçi ve yurt dışında geniş bayi ağı. -Bütün altyapı ve montaj malzemelerinin Telefunken Semiconductors katkılarıyla üretimi. -Mono-kristal, poly-kristal ve ince film panellerin Telefunken Semiconductors katkılarıyla, kendi fabrikalarımızda üretimi. Türkiyede dahil olmak üzere tüm dünyada CVP teknolojileri konusunda ARGE kurucularından olan gurubumuz; üretici ve toptancı olarak da sayılı firmalar arasında yer almaktadır. Clean World Enerjy A.Ş. Yatırımcıların uygun çatı alanlarına ve arazilerine güneş enerjisi sistemleri için projelendirme ve kurulum konusunda yetkili ve uzman kuruluştur. Clean World Enerjy A.Ş. Mevcut sistemlerin yerlerini alacak LED teknolojisi kullanan sokak lâmbaları, aydınlatma sistemleri, pompa ve derin kuyu sistemleri konusunda uzman kuruluştur. Ayrıca Antalya Organize Sanayinde kurulu fabrikamızda bulunan eğitim merkezimizde; elektrik firmaları ve yatırımcılara kalifiye elemanların eğitimi ve sertifikalandırılması konusunda ücretsiz özel eğitimler de vermektedir GÜNEŞİN DOĞDUĞU HER YERDE BİZİ BULACAKSINIZ!...

4 Alman ya Almanya Merkez ARGE Labaratuvarımız ve Üretim tesislerimiz

5 e y i k r Tü Türkiye Merkez Üretim ve ARGE tesislerimiz : Fax : +90 Mobil : Tel (242) (242) (242) (242) (532) E-posta : info@cleanworldenergy.com.tr W e b :

6 Türkiy e Antalya da bulunan Egitim tesisimiz.

7 i l e n a P i il P s e n. ü G i m i t e r Ü Güneş pili paneli üretim aşamaları. 1. Güneş pili hücrelerinin kontrolü. 2. Hücrelerin sıralanması ve bağlantılarının yapılması. 3. Güneş pili hücrelerinin simetrikleştirilmesi. 4. Lamine etme ve hava koşullarına dayanıklılaştırma. 5. Güneş pili panelinin verimlilik testi. 6. Ebatlama ve çerçeveleme. 7. Kalite kontrolü ve üretim belgeleme.

8 Üretim Hatt Üretim Hattı Türkiye. Antalya da bulunan fabrikamızda yüksek kalitede Güneş Pili Panelleri ve güneş enerjisiyle çalışan çeşitli ürünler üretilmektedir.

9 t t a H m Üreti Üretim Hattı Türkiye. Clean World Enerji - Telefunken Semi Conductors Güneş Pili Panelleri üretimi hattımızdan bir kesit.

10 Günes Konsan. tratörü Güneş Konsantratörü. Münih yakınlarındaki Pucheim de bulunan AR-GE labaratuvarımızda güneş konsantratör teknolojisi kullanarak güneş pili panellerimizden %28 daha fazla verim alabilmek için araştırma geliştirme çalışmalarımız d e v a m e t m e k t e d i r. Sistem Prensip olarak güneş ışığının daha dar bir alanda daha yüksek yoğunlukta konsantre edilmesi ü z e r i n e k u r u l u d u r. Fresnel lenslerle halihazırda normal gün ışığı, k a t k o n s a n t r a s y o n a u l a ş a b i l m e k t e d i r. Bu yenilikle beraber Sol*Con Mercekleme sistemi, 10x10cm merceğe göre, 2x2mm lik bir alanda 800 birim daha fazla güneş pili hücresi üzerine konsantrasyon ve mercekleme sağlamaktadır.

11 MPTT İnvertör ve Pompa kumandası Güneş pili paneli Su sensörü (Taşma önleyici) Su çıkış borusu Sensör bağlantıları i l i P s e Gün alar mp o P u S Derin Kuyu Su Pompası Kırsal bölgelerde ve elektrik sorunu olan kesimlerde güvenilir su temini için güneş enerjisiyle çalışan, neredeyse bakım gerektirmeyen, kullanımı kolay, derin kuyu su pompası sistemlerimizdir. Basınçsız Su Rezarvuarı Bu sistemlerin kullanıldığı uygulamalardan bazıları, - Sulama güçlendirici, yer altı suyu ve sanayi suyu temini - Yeraltı sularının çeşme suyu haline dönüştürülmesi işlemleri - Yeraltı sularının şebekeye bağlanması ve kullanıma sunumu Su Pompası elektrik bağlantısı Sistem bileşenleri; Su sensörü Start Su sensörü Stop Kuru çalışmayı önleyici - MPTT güneş kontrol sistemi ve pompa kontrolleri - Sensör bağlantıları - Güç kaynağı (su pompaları için) - Güneş pili paneli - Kuru çalışmayı önleyip koruma sağlayan su sensörleri - Basınçlı su tankına gerek duymayan sarnıç sistemi - Su tankının taşmasını önlemek için start/stop kontrol mekanizmaları

12 Inverte r İnverter Güneş Pili Panellerinden elde edilen DC akımı, elektrikli aletlerin ve makinelerin kullanabileceği AC şebeke akımına çeviren cihazlardır. İ n v e r t ö r g ü n e ş e n e r j i s i s t e m i n i n b i r p a r ç a s ı d ı r. İnvertör girişi genellikle mikro-işlemci tarafından yönetilen, DC besleme aşırı yük ve güç denetleyicisi içerir. İnvertör çıkışı invertör tipine göre mono-faze veya tri-faze çevrilmiş enerjiyi şebekeye verir. Dahili şebekeye bağlı cihazların güç ihtiyaçlarına göre şehir şebekesiyle o t o m a t i k s e n k r o n i z a s y o n s a ğ l a r. Grubumuz REFUSOL, KACO, SUNWAYS ve POWER ONE inverterlerin kurulum ve dağıtımlarında yetkili kuruluştur. Yakında Telefunken Semi Conductors ve Clean World Enerji A.Ş. katkılarıyla ARGE çalışmaları tamamlanmak üzere olan Merkezi Sistem ve Sıralı Dizim inverterlerimizi de sizlerin beğenisine sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz.

13 tal s i r K Mono Panelleri ili P s e n Gü Mono Kristal Güneş Pili Panelleri Mevcut Mono-Kristal güneş pili panelleri, diğer foto-voltaik güneş pili panellerinden %17,5 tan % 25 e kadar daha fazla verimlilik sağlar ve bu sistemlerin en az 30 yıllık ömrü vardır. Adından da anlaşılacağı üzere, tek bir güneş pilinden (hücreden) oluşmaktadır. Üretim aşamasının zor ve yüksek maliyetli olmasına rağmen, yapısal olarak, aynı yönde sıralanmış kristallerden oluşuyor olması ürünün işlevselliğini arttırarak daha fazla verimlilik sağlamaktadır.

14 Poli K ristal Günes Pili P aneller i Poli Kristal Güneş Pili Panelleri Poli-kristal güneş pili panellerinin üretimi, Multi-kristal güneş pili panellerine göre daha az zahmetlidir. Yarı iletken silisyum, koruyucu cam altından sıkıştırılarak eritilir ve kalıba dökülerek soğumaya bırakılır. Oluşan Multi-Kristal blokları özenle simetrik olarak kesilerek amacına göre işlenmeye hazır hale getirilir. Elde edilen hücreler, 0,45 mm kalınlığında dilimlenerek wafer denilen ana ürünler üretilir. Bu yüksek verime sahip kaliteli güneş pili hücreleri, Mono-Kristal hücrelere yakın verimlilikte bir üründür.

15 , m l i F e c n I i r e l l e n a P i l i P s e Gün İnce FilmGüneş Pili Panelleri Yüksek saflıkta silikon filmlerinden üretilmektedir. Amorf güneş pilleri daha az enerji ve malzeme tüketimi ile üretilebilmektedir, bu nedenle çevre dostudur. Kristal hücrelere göre daha uygun maliyettedirler, diğer avantajları ise daha düşük bir sıcaklık hassasiyeti ve daha geniş spektrum kullanabilme yetenekleridir. Bu sayede amorf hücreleri, zayıf ve dağınık ışıkta bile elektrik üretebilmektedir. Günümüzde amorf ince film hücreleri silikon tabakalardan bir veya daha fazla katmanlı olarak üretilebilmektedir. Bu sayede ışık verimliliği sağlanmış olur. Modüllerin sadece tam gölge altında kalan hücrelerinde performans azalır. Amorf veya ince film modülleri yana eğik ve düşük çatı alanlarında bile uygulanabilen, aynı zamanda düzgün verim elde edilebilen ürünlerdir.

16 Alt Yapı Ekipmanları Firmamız güneş enerji sistemlerinin kurulumunda kullanılan alt yapı malzemelerinde de en doğru ürün ve çalışmaları müşterilerine sunmaktadır. Üretim Çatı ve açık alanlarda kurulan fotovoltaik parkların ve tesislerin her türlü montaj ekipmanları kendi fabrikamızda üretilmektedir. Farklı montaj metodlarımızla hızlı ve güvenli kurulum sağlarız.

17 Sokak Aydınlatmaları. Kendine yeterli LED sokak lambaları, elektrik şebeke bağlantısı gerektirmez. Gerekli enerjiyi sistemine entegre edilen güneş pilleri yardımıyla üretir. Akülerde depolanan enerjiyi gerektiğinde ihtiyacı olan orantıda kullanır. Son derece düşük güç tüketimi ile en mükemmel ışık çıkışını sağlar.

18 Bitiril en Projel er Bitirilen Projeler İspanya İtalya Türkiye Fransa Almanya Gelecek sayfalarda şirketimizin, Almanya merkezinin kurmuş olduğu Foto Voltaik Enerji santrallerinin teknik açıklamalarını göreceksiniz

19 a y n a m Al Seefeld Almanya - Seefeld Arazi Modül Şekli Modül Sayısı En yüksek Performans Gelir Performans Oranı Bu projenin enerji ihtiyaçları kapsamı Karbondioksit Tasarrufu İnvertör Yaklaşık 8,2 hektar SolarTec Silisyum monokristal 170/ ,96 Mwp 3.1 Milyon KWh/Yıl, 82% 883 Konut Yaklaşık t/ Yıl Siemens Inverter Önceden tarım alanı ve çiftlik olarak kullanılan 8,2 hektarlık bu araziye kısa sürede kurulan elektrik santrali 130KW olarak E.ON şebeke hattına bağlanmıştır. Bu tesisin gücü KWh Olup 883 evin elektrik ihtiyacını karşılamaktadır. 8.2 hektarlık bu alan güneş tarlası olarak inşa edilmiştir.

20 Alman y Blumr a oda Almanya - Blumroda Arazi Modül Türü Modül Sayısı En yüksek Performans Gelir Performans Oranı Bu projenin enerji ihtiyaçları kapsamı Karbondioksit Tasarrufu Invertör Yaklaşık 10,2 Hektar SolarTec Silisyum monokristal 175/ ,6 Mwp 3.6 Milyon KWh/Yıl, 82% Konut Yaklaşık t/ Yıl Siemens 2x Inverter SINVERT 1700 MS Blum Roda nın güney bölümünde yer alan bu tesis 3.6 MWP lik bir güneş enerjisi santralidir. Yaklaşık olarak 10,2 hektarlık alana sahiptir. Tesisin planlaması ve kurulumu uluslararası hizmet veren CW Enerji ve Solar Tec A.Ş. Ile birlikte hayata geçirilmiştir.

21 a y n a m Al z t i n ß u a Cl Almanya - Claußnitz Arazi Modül Türü Modül Sayısı En yüksek Performans Gelir Performans Oranı Bu projenin enerji ihtiyaçları kapsamı Karbondioksit Tasarrufu İnvertör Yaklaşık 2,68 Hektar SolarTec Silisyum monokristal XZST ,12 KWp 0.9 Mio. KWh/Yıl 85,2% 206 Konut Yaklaşık t/ Yıl Siemens 8000TL String (102 Stück) Bu santral Chemnizt yakınında kurulmuştur. Burada 924 KWP Lik sistem yine CW enerji ve Solar Tec işbirliği ile bitirilmiştir.

22 Alman ya Droyß ig Almanya - Droyßig Arazi Modül Şekli Modül Sayısı En yüksek Performans Gelir Performans Oranı Bu projenin enerji ihtiyaçları kapsamı Karbondioksit Tasarrufu İnvertör Yaklaşık 5,6 Hektar SolarTec Silisyum monokristal STSF Mwp 1.6 Milyon KWh/Yıl, 82% 476 Konut Yaklaşık t/ Yıl Siemens 2xS Inverter 1600 MSSS (4*400) Droyßig Güneş Parkı 476 konutun elektrik ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilmiştir. Naumburg kenti yakınlarında yer almaktadır.

23 ya n a m l A h c a b n e d Lau Almanya - Laudenbach Arazi Modül Şekli Modül Sayısı En yüksek Performans Gelir Performans Oranı Bu projenin enerji ihtiyaçları kapsamı Karbondioksit Tasarrufu Invertör Yaklaşık 9.3 Hektar SolarTec Silisyum monokristal XZST 170/175 20,736 Mwp 3.6 MWp 3,5 Milyon KWh/yıl 82% Konut t/ Yıl Siemens 2xS Inverter 1600 MSSS Bu güneş santrali, dağlık ve engebeli araziye sahip Würzburg yakınlarındaki 9.3 hektarlık bölgede inşa edilmiştir Eylül sonu itibari ile üretilen enerji E.ON ağı içerisine alınmıştır. Main-Spessart bölgesinde kurulu ikinci büyük kapasiteye sahip enerji santralidir konutun htiyacı olan elektriği üretmektedir.

24 Gelecek Türkiy e Gelecek Türkiye... Güneş enerjisi ve Türkiye nin gelecekteki konumu; Uzman gözüyle incelendiğinde, Türkiye iklim yapısı ve coğrafyası sebebiyle güneş enerjisi konusunda mükemmel avantajlara sahiptir. Günlük ortalama 7,2 saatlik güneş görme süresi metre kare başına günlük 3,6 kwh lık bir elektrik oluşumuna imkan sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı CW Enerji Türkiye deki işyerlerini önemli bir yatırım olarak görerek, solar yapılanmaya, güvenli ve bağımsız şekilde karar vermiştir. Türk Malı Güneş Enerjisi Sistemleri Türkiye nin önemli ve uzun bir enerji darboğazından geçtiğini göz önünde bulundurduğumuz taktirde, yenilebilir enerjinin Türkiye için çok değerli bir enerji projesi olduğu göze çarpmaktadır. Bu bağlamda bu yenilebilir enerji sistemine şiddetle ihtiyaç vardır.

25 Almanya Merkez, Puchheim İtalya Merkez, Roma Türkiye Merkez, Antalya

26 Notlar 24

27 Clean World Enerji İmalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde No : 25 Antalya / Türkiye : +90 (242) (242) (242) Fax : +90 (242) E-posta : info@cleanworldenergy.com.tr Tel

28 Clean World Enerji A.S.

BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ

BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ BERKAY FOTOVOLTAİK & ISITMA & SOĞUTMA & SİSYEMLERİ BERKAY ISITMA&SOĞUTMA&FOTOVOLTAİK SAĞLIK & KONFOR & EKONOMİ BERKAY ISITMA & SOĞUTMA & FOTOVOLTAİK SİSYEMLERİ Almanya'dan özel güneş enerji paneli Sizlere

Detaylı

www.hs-sevikenerji.com

www.hs-sevikenerji.com Kendi Elektriğinizi Güneş Enerjisi ile Kendiniz Üretin www.hs-sevikenerji.com www.hs-sevikenerji.com HŞ Güneş Enerjisi Sistemleri Yenilenebilir Enerji Üretimi Ltd. Şti. HŞ Güneş Enerjisi Sistemleri, Emmvee

Detaylı

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir.

Antak Enerji 40.000KW lık yani 40MW/ Yıl Üretim kapasitesine sahiptir. Şirket Profili Antak Enerji, Akdeniz Bölgesinde Fotovoltaik Modül üretim tesislerini kuran ve üretime başlayan ilk Türk firmasıyız. Firmamız Fotovoltaik modül üretim sektöründe 2010 yılından beri sürdürmektedir.

Detaylı

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar

Konya Sanayi Odası. Ocak 2013. Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar Konya Sanayi Odası Ocak 2013 Enis Behar Form Temiz Enerji enis.behar@formgroup.com twitter/enisbehar FORM TEMİZ ENERJİ FORM ŞİRKETLER GRUBU 6 farklı şirketten oluşmaktadır; İklimlendirme Cihazları Satışı

Detaylı

IBC SOLAR. Güneş Enerjisi Santralleri ve Uygulama Örnekleri. Smart Systems for Solar Power - worldwide

IBC SOLAR. Güneş Enerjisi Santralleri ve Uygulama Örnekleri. Smart Systems for Solar Power - worldwide IBC SOLAR Smart Systems for Solar Power - worldwide Hayri R. BALİ IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Ocak 2013 İndeks IBC SOLAR Proje Örnekleri Konya 200kWp Güneş Enerjisi Santrali 2 IBC SOLAR Güçlü Yatırımlar

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI DENEY FÖYÜ DENEY ADI FOTOVOLTAİK PANELLERİN ÇEŞİTLERİ VE ÖLÇÜMLERİ DERSİN ÖĞRETİM

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ (GES) BİLGİLENDİRMESİ

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ (GES) BİLGİLENDİRMESİ GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ (GES) BİLGİLENDİRMESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ 1. GÜNEŞ ENERJİSİ NEDİR? 2. YENİLENEBİLİR ENERJİ NEDİR? 3. GÜNEŞ ENERJİSİ HARİTASI 4. GÜNEŞ PANELİ ÇEŞİTLERİ 5. UYGULAMA ŞEKİLLERİ 6. ÖRNEK

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 3. HAFTA

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 3. HAFTA A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 3. HAFTA İçindekiler 1.Nesil Güneş Pilleri Tek Kristalli Güneş Pilleri Çok Kristalli Güneş Pilleri 1. Tek Kristal Silisyum Güneş

Detaylı

GÜNE ENERJ PV Sistemleri: PV uygulamaları

GÜNE ENERJ  PV Sistemleri: PV uygulamaları GÜNEŞ ENERJİSİ Güneşin enerjisini üç yolla kullanabiliriz, güneş enerjisi derken bu üçü arasındaki farkı belirtmek önemlidir: 1. Pasif ısı. Güneşten bize doğal olarak ulaşan ısıdır. Bina tasarımında dikkate

Detaylı

Upsolar Akıllı Modüller

Upsolar Akıllı Modüller Upsolar Akıllı Modüller Energy tarafından optimize edilmiş Yatırımınızın Getirisini Ön Maliyetsiz Arttırın Energy tarafından optimize edilen Akıllı Modüller, modüle entegre edilmiş son teknoloji ürünü

Detaylı

10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi

10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi HAKKIMIZDA Yerel tecrübe, sektörel birikim, ilk kurumsal yapı... 10 yıla varan rakipsiz yerel tecrübe ve birikimin global teknoloji ve düşünce ile birleşmesi Uluslararası alanda halen kullanılan başlıca

Detaylı

FOTOVOLTAIK HÜCRELERIN YAPıSı VE ÇALıŞMA PRENSIPLERI DOĞRUDAN ELEKTRIK ÜRETIMI

FOTOVOLTAIK HÜCRELERIN YAPıSı VE ÇALıŞMA PRENSIPLERI DOĞRUDAN ELEKTRIK ÜRETIMI DOĞRUDAN ELEKTRIK ÜRETIMI DOĞRUDAN ELEKTRIK ÜRETIMI Güneş enerjisinden doğrudan elektrik enerjisi üretmek için güneş hücreleri (fotovoltaik hücreler) kullanılır. Güneş hücreleri yüzeylerine gelen güneş

Detaylı

Solar PV Paneller Genel Bilgi

Solar PV Paneller Genel Bilgi Solar PV Paneller Genel Bilgi PV paneller güneş enerjisi solar elektrik sistemlerinin en önemli bileşenleridir. Solar PV paneller sayesinde güneş enerjisi DC (doğru akım) elektriğe dönüştürülür. Bir PV

Detaylı

BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ!

BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ! BİZİ NEDEN TERCİH ETMELİSİNİZ! Elektrik mühendislik eğitimimizi, Solar Elektrik teknolojisinin ve GES kurulumunun dünyada en ileri olduğu ülkede, yani Almanya da tamamladık. Bu iş kesinlikle bir mühendislik

Detaylı

SOLAR GÜNEŞ ENERJİSİ

SOLAR GÜNEŞ ENERJİSİ SOLAR GÜNEŞ ENERJİSİ Evinize veya işletmenize kuracağımız üstün Alman teknolojisi güneş enerjisi sistemimiz ile dilediğiniz miktarda elektrik enerjisi sağlayabilirsiniz. İster sadece TV, buzdolabı ve aydınlatma

Detaylı

Mühendislik Çevre Danışmanlık Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ

Mühendislik Çevre Danışmanlık Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ Mühendislik Çevre Danışmanlık Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Ülkemizde 2010-2011 yılı itibari ile çeşitli

Detaylı

GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) II. BÖLÜM

GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) II. BÖLÜM GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) II. BÖLÜM Prof. Dr. Olcay KINCAY Y. Doç. Dr. Nur BEKİROĞLU Y. Doç. Dr. Zehra YUMURTACI Elektrik Üretim Sistemleri Elektrik Üretim Sistemleri Elektrik Üretim Sistemleri

Detaylı

GÜNEY GRUP ENERJİ ÇEVRE DANIŞMANLIK. GÜNEY GRUP ENERJİ ÇEVRE DANIŞMANLIK A.Ş. bir GÜNEY PROJE TAAH. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İştirakidir.

GÜNEY GRUP ENERJİ ÇEVRE DANIŞMANLIK. GÜNEY GRUP ENERJİ ÇEVRE DANIŞMANLIK A.Ş. bir GÜNEY PROJE TAAH. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İştirakidir. GÜNEY GRUP ENERJİ ÇEVRE DANIŞMANLIK GÜNEY GRUP ENERJİ ÇEVRE DANIŞMANLIK A.Ş. bir GÜNEY PROJE TAAH. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İştirakidir. GÜNEY GRUP ENERJİ GÜNEY GRUP ENERJİ - GENEL BAKIŞ GÜNEŞ ENERJİSİ - SANTRAL

Detaylı

Fotovoltaik (solar) Sistemler ve Bileşenleri

Fotovoltaik (solar) Sistemler ve Bileşenleri Fotovoltaik (solar) Sistemler ve Bileşenleri Fotovoltaik (solar) Sistemler ve Bileşenleri Fotovoltaik sistemlerin güneş enerjisinden elektrik enerjisi ürettiğini bilmekteyiz. Ancak bu şekilde elektrik

Detaylı

GÜNEŞ ELEKTRİK SANTRALİ KURDURMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

GÜNEŞ ELEKTRİK SANTRALİ KURDURMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR GÜNEŞ ELEKTRİK SANTRALİ KURDURMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR 1- Gölgelenme, Çatı Eğimi ve Çatı Yönü İncelenmesi Optimum çatı açısı 25 ile 35 arası ve en uygun çatı yönü güney dir. Bu ölçülerde

Detaylı

Yenilenebilir Enerji & Güç Sistemleri. Güvenli Enerji - Türkiye

Yenilenebilir Enerji & Güç Sistemleri. Güvenli Enerji - Türkiye Yenilenebilir Enerji & Güç Sistemleri Güvenli Enerji - Türkiye Biz Kimiz 2005 yılında İzmir de kurulan Güvenli Enerji, Satış, Montaj, Ar-Ge çalışmalarıyla Yenilebilir Enerji sektöründe faaliyet gösteren

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretimi

Güneşten Elektrik Üretimi Güneşten Elektrik Üretimi Lisanssız Uygulamalar enerji sistemleri Elektrik fiyatları neden artmakta ve artmaya devam edecek? Türkiye ürettiği elektriğin %50 sinden fazlasını doğalgaz termik santralleri

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ 28.02.2017 1 ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ İçerik 1-TS EN 62446 Genel Bakış 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı

Detaylı

Fotovoltaik Sistem Dizaynı ve Kurulumu. Ramazan ZEYBEK

Fotovoltaik Sistem Dizaynı ve Kurulumu. Ramazan ZEYBEK Fotovoltaik Sistem Dizaynı ve Kurulumu Ramazan ZEYBEK Konu Başlıkları 1- Giriş 2- Elektriksel Bilgiler 3- Sistem Çeşitleri 4- FV Modüller 5- FV Bağlantı Şekilleri 6- Aküler 7- Şarj Kontrol Cihazı & İnvertör

Detaylı

MİMARİDE İNCE FİLM FOTOVOLTAİK TEKNOLOJİSİ

MİMARİDE İNCE FİLM FOTOVOLTAİK TEKNOLOJİSİ MİMARİDE İNCE FİLM FOTOVOLTAİK TEKNOLOJİSİ Solar Mimarisi moda değil, bir ihtiyaçtır! Sir Norman Foster 2 FOTOVOLTAİK KULLANIMI 3 AVRUPA GÜNEŞLENME HARİTASI 4 FOTOVOLTAİK KULLANIMI 2010 yılında 16.6 GW

Detaylı

YENİLENEBİLİR FOTOVOLTAİK ENERJİ

YENİLENEBİLİR FOTOVOLTAİK ENERJİ YENİLENEBİLİR FOTOVOLTAİK ENERJİ GÜNEŞİN KRALLIĞI; Pİ ENERJİ PV PANEL ARGE VE ÜRETİM MERKEZİ Ankara-TÜRKİYE Hakkımızda Pİ ENERJİ; Yenilenebilir Enerji Teknolojileri üzerine Türk-Hollanda Teknolojik işbirliği

Detaylı

İÇERİK 1. HAKKIMIZDA 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 4. ÇÖZÜM ORTAKLARI. Bir Dünya Enerji

İÇERİK 1. HAKKIMIZDA 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 4. ÇÖZÜM ORTAKLARI. Bir Dünya Enerji İÇERİK Bir Dünya Enerji 1. HAKKIMIZDA 1.1. VİZYON & MİSYON 1.2. KALİTE POLİTİKASI - ÇEVRE VE TOPLUM 2. GRUP ŞİRKETLERİ 3. FAALİYET ALANLARI 3.1. ÜRETİM 3.2. PROJE GELİŞTİRME - KURULUM 3.3. AR-GE 4. ÇÖZÜM

Detaylı

CERES. Alternatif Enerji Sistemleri (GES)

CERES. Alternatif Enerji Sistemleri (GES) Alternatif Enerji Sistemleri (GES) Biz Kimiz; Ceres Mühendislik Enerji Proje Uygulama Ltd Şti,Antalya merkezli Alternatif enerji sistemleri üzerine projeler geliştiren bir mühendislik firmasıdır. Firmamız,

Detaylı

1 - Güneş Enerjisi ile Elektrik üretimi

1 - Güneş Enerjisi ile Elektrik üretimi 1 - Güneş Enerjisi ile Elektrik üretimi Güneş dünyamızın en büyük enerji kaynağıdır. Tüm canlılar yiyecek ve ısınma gibi gereksinimlerini doğrudan ve dolaylı yollardan güneşten sağlamaktadır. Ancak Đnsanlar

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız!

Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız! Güneşten Elektrik Üretme Zamanı! Etik Olarak Doğru, Finansal Olarak Akılcı, Çocuklarımızın Geleceği için Kritik Bu Yatırımı Yapmalıyız! Ocak 2014 te Durum: Son dönemde PV panel fiyatlarında büyük düşüş:

Detaylı

ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN KAYNAKLAR

ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN KAYNAKLAR ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNDE KULLANILAN KAYNAKLAR Alternatör Elektrik elde etmek için bir mıknatısı iletken sargı içinde kendi çevresinde döndürmemiz yeterlidir. Manyetik alanın hareketi ile de elektrik

Detaylı

Türkiye iletişim. Clean World Enerji Imalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25.Cadde No: 5 Antalya, Türkiye

Türkiye iletişim. Clean World Enerji Imalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25.Cadde No: 5 Antalya, Türkiye Şirket tanıtımı Türkiye iletişim member of Clean World Enerji Imalat Pazarlama Ticaret Sanayi A.Ş. 2. Organize Sanayi Bölgesi 25.Cadde No: 5 Antalya, Türkiye Tel : +90 (0)242 258 1722 +90 (0)242 258 1723

Detaylı

Levent Mahallesi Safran Sokak No : 3 3. Levent İstanbul 34330 Türkiye www.melsolarenergy.com

Levent Mahallesi Safran Sokak No : 3 3. Levent İstanbul 34330 Türkiye www.melsolarenergy.com Levent Mahallesi Safran Sokak No : 3 3. Levent İstanbul 34330 Türkiye www.melsolarenergy.com Hakkımızda 2007 yılında Marvel Grubuna bağlı olarak kurulmuş olan MEL Dış Ticaret ve Danışmanlık A.Ş. 2013 yılında

Detaylı

Mikromorf Fotovoltaik Paneller. Mimta Mimarlık Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. www.mimtasolar.com 1

Mikromorf Fotovoltaik Paneller. Mimta Mimarlık Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. www.mimtasolar.com 1 Mikromorf Fotovoltaik Paneller 1 1 Atina merkezli HelioSphera firması, 2007 senesinde faaliyetlerine başlamıştır. Panel üretimi, yıllık 60 MW ince film panel kapasitesine sahip Tripolis'teki fabrikada

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar

Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar Genellikle şebeke hatlarından uzak yerlerde kalan tarımsal arazilerin elektrik ihtiyacının karşılanması için en uygun çözüm güneş

Detaylı

DENEY 6 YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM ÜNİTESİ

DENEY 6 YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM ÜNİTESİ DENEY 6 YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM ÜNİTESİ Deney Seti Elemanları 1) Fotovoltaik panel (FV panel): Güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren kristal Si hücrelerinden oluşan yapıdır. 2) Destekleyici:

Detaylı

Solar Enerji Kataloğu

Solar Enerji Kataloğu R Solar Enerji Kataloğu NEDEN SOLAR ENERJİ? Solar Enerji Sisteminin Faydaları Elektrik Sistem kendini kısa Uzun ömürlü olup faturalarınızı azaltır. sürede amorti eder. 10 yıl garantilidir. Tüketim fazlalığından

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ DENEY 1 GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ YENİLEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİ LABORATUAR YRD. DOÇ. DR. BEDRİ KEKEZOĞLU DENEY 1 GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ 1. GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ Dünyamızın en büyük enerji kaynağı olan

Detaylı

Dr. Fatih AY. Tel: 0 388 225 22 55 ayfatih@nigde.edu.tr

Dr. Fatih AY. Tel: 0 388 225 22 55 ayfatih@nigde.edu.tr Dr. Fatih AY Tel: 0 388 225 22 55 ayfatih@nigde.edu.tr Güneş Pillerinin Yapısı ve Elektrik Üretimi Güneş Pillerinin Yapımında Kullanılan Malzemeler Güneş Pilleri ve Güç Sistemleri PV Sistemleri Yardımcı

Detaylı

ANEL ENERJİ GELİŞEN KENTLER ZİRVESİ, KONYA

ANEL ENERJİ GELİŞEN KENTLER ZİRVESİ, KONYA ANEL ENERJİ GELİŞEN KENTLER ZİRVESİ, KONYA DÜNYADA ENERJİ Dünyada artan enerji tüketimi ile alternatif enerji kaynaklarının kullanımında artış eğilimi görülmektedir; Limitli kaynaklar Sanayi üretimindeki

Detaylı

Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek

Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisi Mevcut Durum ve Gelecek Sercan KESKİNEL ELSE Enerji İş Geliştirme Yöneticisi sercankeskinel@elseenerji.com Güneş Enerjisinden Elektrik Üretiminde Mevcut Durum, İmkanlar,

Detaylı

ENERJIDE SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE YÖNELIK MODERN ÇÖZÜMLER

ENERJIDE SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE YÖNELIK MODERN ÇÖZÜMLER ENERJIDE SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞE YÖNELIK MODERN ÇÖZÜMLER KURUMSAL Senerji Mühendislik, 2000 yılında kurulduğu günden bu yana, elektrik ekipman satışı, sistem satışları ve uyguladığı spesifik projelerle elektrik

Detaylı

Bir Dünya Enerji ÇATI GES

Bir Dünya Enerji ÇATI GES ÇATI GES İÇERİK Bir Dünya Enerji 1. GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ NEDİR? 1.1 Neden Güneş Enerji Sistemleri? 2. DÜNYADA GES 3. TÜRKİYE DE GES 4. GES ÇÖZÜMLERİ 5. ÇATI ÜZERİ GES 5.1 Çatılarımıza Doğan Güneş 5.2

Detaylı

Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s

Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s safefixx Steel l Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s SABİT MONTAJ SİSTEMLERİ İÇİN EN İYİ SEÇİM Büyük ölçekli projelerde başarı, uygun maliyetli çözümlerden geçer IdeemaTec

Detaylı

Güneş Enerjisinde Bütçenize Uygun Garantili Yatırım Fırsatı. : Ayfon/Sandıklı

Güneş Enerjisinde Bütçenize Uygun Garantili Yatırım Fırsatı. : Ayfon/Sandıklı Güneş Enerjisinde Bütçenize Uygun Garantili Yatırım Fırsatı Proje Adı Konum : Ceren GES : Ayfon/Sandıklı GES Yatırım Kimdir? 2 GES Yatırım, Türkiye nin yenilenebilir enerji alanında ilklere imza atmasıyla

Detaylı

Fotovoltaik Teknoloji

Fotovoltaik Teknoloji Fotovoltaik Teknoloji Bölüm 7: Fotovoltaik Sistem Tasarımı Fotovoltaik Sistemler On-Grid Sistemler Off-Grid Sistemler Fotovoltaik Sistem Bileşenleri Modül Batarya Dönüştürücü Dolum Kontrol Cihazı Fotovoltaik

Detaylı

Geleceğin Enerji Çözümleri

Geleceğin Enerji Çözümleri Geleceğin Enerji Çözümleri NGIM HOLDİNG 2 2 1971 de kuruldu. 29 Ortalama yaş ile 600 den fazla çalışan. 6 Farklı sektörde faaliyet gösteren 10 firma. Satışların %40 nı ihracat oluşturmaktadır. Yıllık 100M

Detaylı

Firma Profili enwi-etec GmbH

Firma Profili enwi-etec GmbH Profili enwi-etec GmbH enwi-etec GmbH Wilfried Mayr, Genel Müdür Scherrwies 2, D-84329 Rogglfing Telefon +49 8725 9664-41 Faks +49 8725 9664-96 w.mayr@enwi-etec.com http://de.enwi-etec.com Kuruluş Yılı

Detaylı

GÜNEŞTEN ELEKTRİK KAZANAN, KAYBEDEN YA DA MASUM KURBAN? Dr. Baha Kuban - ŞİŞECAM

GÜNEŞTEN ELEKTRİK KAZANAN, KAYBEDEN YA DA MASUM KURBAN? Dr. Baha Kuban - ŞİŞECAM GÜNEŞTEN ELEKTRİK KAZANAN, KAYBEDEN YA DA MASUM KURBAN? Dr. Baha Kuban - ŞİŞECAM FOTOVOLTAİK ETKİSİ (güneş pili) Yansıtmasız kaplama Saydam yapıştırıcı Cam Güneş ışığı ön elektrot akım n-tipi yarı-iletken

Detaylı

ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ MOTİF PROJE SANAYI VE TICARET LTD. ŞTI. / FOTOELEKTRON

ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ MOTİF PROJE SANAYI VE TICARET LTD. ŞTI. / FOTOELEKTRON ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ MOTİF PROJE SANAYI VE TICARET LTD. ŞTI. / FOTOELEKTRON * PV SİSTEMLERİ ŞİRKETİ * TÜRKİYE NIN İLK VE TEK FOTOVOLTAİK EĞİTİM AKADEMİSİ * IEC SERTİFİKALI PV MODÜL VE İNVERTER PORTFÖYÜ *

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER

YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM SETİ TEMEL SEVİYE TEKNİK ÖZELLİKLER Yenilenebilir enerji sistemleri eğitim seti temel olarak rüzgar türbini ve güneş panelleri ile elektrik üretimini uygulamalı eğitime taşımak

Detaylı

SOLAR SOKAK LAMBALARI

SOLAR SOKAK LAMBALARI SOLAR SOKAK LAMBALARI SLN-8 SLN-12 SLN-15 SLN-18 SLN-20 SLN-25 SLN-30 SLN-40 SLN-50 SLN-60 Solenturk (8W, 12W, 15W, 18W, 20W, 25W, 30W, 40W, 45W, 50W, 60W) tek parça Solar Sokak ve Bahçe Lambaları üretmektedir.

Detaylı

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız

TIEFENBACH. Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite. Yeni altyapımızla geleceğe hazırız TIEFENBACH Başarımızın Sırrı Yüksek Kalite Tiefenbach Control Systems firması 1950 yılında DR. H Tiefenbach adıyla kurulmuştur. Bugün 90 uzman personeli ile özellikle üstün yeraltı elektrohidrolik sistemleri

Detaylı

FOTOVOLTAİK ÇALIŞTAYI: GÜNEŞ-ELEKTRİK DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİNDE YASA, YÖNETMELİK

FOTOVOLTAİK ÇALIŞTAYI: GÜNEŞ-ELEKTRİK DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİNDE YASA, YÖNETMELİK FOTOVOLTAİK ÇALIŞTAYI: GÜNEŞ-ELEKTRİK DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİNDE YASA, YÖNETMELİK ve STANDARTLAR DEĞERLENDİRME Fizik Mühendisleri Odası Güneş Enerjisi Komisyonu M. Orkun Çoruh 18.01.2013 KONU AKIŞI Başlık Yansı

Detaylı

> > > > OLIVE SOLAR Komple Paket: OLIVE SOLAR Çatı Fotovoltaik Tesisleri Kendi çatınızda üretilen elektrik OLIVE SOLAR

> > > > OLIVE SOLAR Komple Paket: OLIVE SOLAR Çatı Fotovoltaik Tesisleri Kendi çatınızda üretilen elektrik OLIVE SOLAR OLIVE SOLAR Türkiye OLIVE SOLAR PHOTOVOLTAIK TÜRKIYE şirketi, güneş enerjisi ve fotovoltaik ürünleri konusunda bir toptan ticaret şirketidir. Dünyanın her yerinde bulunan ve yalnızca yenilenebilir enerjilerin

Detaylı

SOKAK AYDINLATMA ARMATÜRÜ LXDA SK1-30

SOKAK AYDINLATMA ARMATÜRÜ LXDA SK1-30 LED AYDINLATMA SISTEMLERI Luxtra LED li Aydınlatma Armatürleri; Türk mühendisler tarafından tasarlanıp, Türkiye de yüksek kalite standartlarında üretilmektedir. Ürünlerimiz, geleneksel armatürlere göre

Detaylı

1 MW Lisanssız GES Projeleri

1 MW Lisanssız GES Projeleri 1 MW Lisanssız GES Projeleri Projelendirme aşamaları müşterinin talebiyle başlayan Güneş Enerjisinden elektrik üretmek için Güneş Enerjisi Santrali kurmaktadır. Projenin uygulanabileceği bir yer belirleyen

Detaylı

Yalıtım ve Enerji Y I L GARANTİ. Binaya Monte Edilen Güneş Fotovoltaik Sistemleri

Yalıtım ve Enerji Y I L GARANTİ. Binaya Monte Edilen Güneş Fotovoltaik Sistemleri Yalıtım ve Enerji Y I L 20 GARANTİ Binaya Monte Edilen Güneş Fotovoltaik Sistemleri Güneş Enerjisi Güneş Sonsuz bir Enerji Kaynağıdır Avrupa'da, toplam enerji talebimizin 1,5 katından fazlasına yetecek

Detaylı

6 Solrif. Polikristalin. PV modül60 hücre. Temel Özellikler. Güvenli Yatırım. Yüksek Kaliteli Malzemeler. Yapıya Entegre (BIPV) Uygulamalar

6 Solrif. Polikristalin. PV modül60 hücre. Temel Özellikler. Güvenli Yatırım. Yüksek Kaliteli Malzemeler. Yapıya Entegre (BIPV) Uygulamalar 6 Solrif Polikristalin PV modül60 hücre Temel Özellikler Yüksek Kaliteli Malzemeler Yapıya Entegre (BIPV) Uygulamalar Montajı kolay, modüler Konutlara monte edilen sistemler için ideal Güvenli Yatırım

Detaylı

www.deltaenerjisistemleri.com.tr

www.deltaenerjisistemleri.com.tr www.deltaenerjisistemleri.com.tr Türkiye Merkezi: Güneş Enerji Sistemleri Güneş Enerji Sistemleri Kaynak: YEGM Bölge Topl. Gün Enerji (kwhm²-yıl) Güneşl. Süresi (saat/yıl) G.Doğu Anadolu 1460 2993 Akdeniz

Detaylı

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 8. HAFTA

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 8. HAFTA A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 8. HAFTA İçindekiler Fotovoltaik Sistemlerde Elektrik Oluşumu Fotovoltaik Sistemlerde Elektrik Üretimi Üstünlükleri Fotovoltaik

Detaylı

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir?

Uygulama Çeşitleri ON-GRID Sistem Nedir? ON-GRID Sistem Nedir? Şebekeye bağlı sistemdir. Kullanımınızdan kalan elektriğin satışı demektir. Satış devlete 0,133 ABD$/kWh değerinde yapılacaktır.yerli kullanıma hibeler aşağıdaki gibidir. PV panel

Detaylı

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 4. HAFTA

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 4. HAFTA A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 4. HAFTA İçindekiler 2. Nesil Güneş Pilleri İnce Tabaka Amorf Silikon (A-Si:H) Güneş Hücreleri Cdte Ve Cuınse2 ("CIS") Temelli

Detaylı

GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) I. BÖLÜM

GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) I. BÖLÜM GÜNEŞ PİLLERİ (FOTOVOLTAİK PİLLER) I. BÖLÜM Prof. Dr. Olcay KINCAY Y. Doç. Dr. Nur BEKİROĞLU Y. Doç. Dr. Zehra YUMURTACI İ ç e r i k Genel bilgi ve çalışma ilkesi Güneş pili tipleri Güneş pilinin elektriksel

Detaylı

Tarımsal enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynakları ile nasıl sağlayabiliriz? 6 Kasım 2018 Swissotel Ankara

Tarımsal enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynakları ile nasıl sağlayabiliriz? 6 Kasım 2018 Swissotel Ankara Tarımsal enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynakları ile nasıl sağlayabiliriz? 6 Kasım 2018 Swissotel Ankara EkoRE Eko Group un Enerji Şirketi Eko Group Ekoloji ve Ekonomi A.Ş. Yaşanılır bir Gelecek

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ SAHA DENETİM STANDARDLARI CAN CAMCI ZENİT ENERJİ GENEL MÜDÜR 7 NİSAN 2016 İçerik 1-TS EN 62446 Tanımı 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı Standardları 3-Denetim

Detaylı

Ürün Kodu Ürün Açıklaması Birim Fiyatı Adet Fiyatı

Ürün Kodu Ürün Açıklaması Birim Fiyatı Adet Fiyatı Fotovoltaik Paneller Ürün Kodu Ürün Açıklaması Birim Fiyatı Adet Fiyatı CWT250-60P CWT255-60P CWT260-60P CWT265-60P CWT270-60P CWT275-60P SOLAR MODÜL (POLİKRİSTAL) 250Wp (1640 x 990 x 40 mm) 255Wp (1640

Detaylı

Solar Santral Gelistirme Sureci. Rasim UNER Kosi Solar Is Gelistirme & Pazarlama Muduru Kosi Solar İş Geliştirme & Pazarlama

Solar Santral Gelistirme Sureci. Rasim UNER Kosi Solar Is Gelistirme & Pazarlama Muduru Kosi Solar İş Geliştirme & Pazarlama Solar Santral Gelistirme Sureci Rasim UNER Kosi Solar Is Gelistirme & Pazarlama Muduru Kosi Solar İş Geliştirme & Pazarlama 2008 yilinda kurulan Kosi Solar, 2011 yilinin basinda yenilenebilir enerji yasasinin

Detaylı

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları

RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı - 2015 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları Seyitcan ALTINKAYNAK BAKA Antalya YDO Uzmanı Ekim 2015

Detaylı

Almanya Üretimi Wiosun Mesan Güneş Panelleri

Almanya Üretimi Wiosun Mesan Güneş Panelleri Almanya Üretimi Wiosun Mesan Güneş Panelleri Fotovoltaik Konusundaki 25 Yılı Aşkın Tecrübemizle, Teknoloji Ürünlerimizi Uygun Fiyat ve Yüksek Avrupa Kalite Şartlarına Uyarak Sunuyoruz. Alman fotovoltaik

Detaylı

Teklif_İşletme_Enerji

Teklif_İşletme_Enerji Teklif_İşletme_Enerji Vizyon Misyon Strateji Klasik enerji tedarikçileri bağlamında modern solar enerjisi santrallerinin uzun süre etkili işletilmesi Yenilenebilen enerji alanındaki sermaye yatırımları

Detaylı

ÖZEL EGE LİSESİ GÜNEBAKAN PANELLER

ÖZEL EGE LİSESİ GÜNEBAKAN PANELLER ÖZEL EGE LİSESİ GÜNEBAKAN PANELLER HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLER: Eren Ege AKAR Atlas Ferhat HACIMUSALAR DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Nilüfer DEMİR İZMİR 2016 İÇİNDEKİLER 1.Projenin amacı...2 2. Giriş...2 3.Sonuçlar...5

Detaylı

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Türkiye Güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile 2013 yılında yapılan düzenlemeler ile

Detaylı

Firma Profili celano GmbH

Firma Profili celano GmbH Profili celano GmbH celano GmbH Klaus Hermsen (Satış) Im Blankenfeld 6-8, D-46238 Bottrop Almanya Telefon +49 2041 77901112 Faks +49 2041 7790110 k.hermsen@celano.de www.celano.de Kuruluş yılı 2006 Çalışan

Detaylı

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ LABORATUVARINA ALINACAK DENEY SETLERİ ŞARTNAMELERİ YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Genel Açıklamalar Deney setindeki tüm parçaların; en az 2(iki) yıl garantisi ve en az

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Güneşin Gölgesinde Kalan Türkiye

Güneşin Gölgesinde Kalan Türkiye Güneşin Gölgesinde Kalan Türkiye Hakan Erkan Genel Sekreter 30 Nisan 2011 VAN 1. GÜNEŞ ENERJİSİ SEMPOZYUMU Dünya da Yenilenebilir Enerji Teknolojik ve Ekonomik Potansiyel Varolan teknoloji ile küresel

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI RÜZGAR ENERJİSİ SİSTEMLERİ Eğitim Merkezi Projesi Konu Başlıkları Enerjide değişim Enerji sistemleri mühendisliği Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisi eğitim müfredatı Eğitim

Detaylı

Ev Tipi Yenilenebilir Hibrit Sistem İçin Mikro-Genetik Algoritma ile Optimal Yük Planlaması

Ev Tipi Yenilenebilir Hibrit Sistem İçin Mikro-Genetik Algoritma ile Optimal Yük Planlaması Ev Tipi Yenilenebilir Hibrit Sistem İçin Mikro-Genetik Algoritma ile Optimal Yük Planlaması Özay CAN, Nedim TUTKUN Düzce Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği Kapsam Giriş Hibrit Sistem ve Güç

Detaylı

Türkiye de ABB Genel bir bakış

Türkiye de ABB Genel bir bakış Türkiye de ABB Genel bir bakış ABB Grubu Güç ve otomasyon teknolojilerinde global lider ~150,000 Çalışan sayısı $ 42 milyar gelirler (2013) Faaliyet gösterdiği +100 ülkeler Kuruluş 1988 İsviçre (BBC, 1891)

Detaylı

Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001

Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001 Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001 ŞARJ LAMBASI KIRMIZI: Şarj oluyor. YEŞİL: Tamamen dolu. (Dolduğu zaman şarj otomatik olarak durur.) ÇALIŞMA LAMBASI Yanıp söndüğü zaman akünün azaldığını

Detaylı

HOŞGELDİNİZ DİSOLAR ENERJİ. Mehmet DİŞCİGİL Elektrik-Elektronik Yük. Müh. İTÜ

HOŞGELDİNİZ DİSOLAR ENERJİ. Mehmet DİŞCİGİL Elektrik-Elektronik Yük. Müh. İTÜ HOŞGELDİNİZ DİSOLAR ENERJİ Mehmet DİŞCİGİL Elektrik-Elektronik Yük. Müh. İTÜ DİSOLAR ENERJİ YENİLENEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK PROJE EĞİTİM DANIŞMANLIK KURULUM SERVİS FİRMALARIN GES YATIRIMI KAPSAMINDA

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ ELEKTRİK ÜRETİM TESİS KURULUMU

GÜNEŞ ENERJİLİ ELEKTRİK ÜRETİM TESİS KURULUMU GÜNEŞ ENERJİLİ ELEKTRİK ÜRETİM TESİS KURULUMU YEŞİL ENERJİ NEDİR? Yeşil Enerji, güneş, rüzgar jeotermal, hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerji için kullanılan bir deyimdir.

Detaylı

Mimta Mimarlık İnşaat Taahhüt Ltd.Şti, 1989 senesinden bu yana inşaat sektörüne bina tasarımı, taahhüt ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Mimta Mimarlık İnşaat Taahhüt Ltd.Şti, 1989 senesinden bu yana inşaat sektörüne bina tasarımı, taahhüt ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Mimta Mimarlık İnşaat Taahhüt Ltd.Şti, 1989 senesinden bu yana inşaat sektörüne bina tasarımı, taahhüt ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. www.mimtasolar.com 2 Bina tasarımı, genel ve özel taahhüt,

Detaylı

GÜNEŞ ENERJĐSĐYLE HĐDROJEN ÜRETĐMĐ Kim. Müh. Serdar ŞAHĐN / Serkan KESKĐN

GÜNEŞ ENERJĐSĐYLE HĐDROJEN ÜRETĐMĐ Kim. Müh. Serdar ŞAHĐN / Serkan KESKĐN GÜNEŞ ENERJĐSĐYLE HĐDROJEN ÜRETĐMĐ Kim. Müh. Serdar ŞAHĐN / Serkan KESKĐN 1. GĐRĐŞ Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesi işlemi, çeşitli alanlarda uygulanmıştır. Fakat güneş enerjisinin depolanması

Detaylı

mersen enerji KaYnağımız, TeCrüBe Ve YeTeneğİmİzDİr YüKseK sıcaklık Ve KİmYa uygulamaları elektrik uygulamaları

mersen enerji KaYnağımız, TeCrüBe Ve YeTeneğİmİzDİr YüKseK sıcaklık Ve KİmYa uygulamaları elektrik uygulamaları Mersen ENERJİ KAYNAĞIMIZ, TECRÜBE VE YETENEĞİMİZDİR elektrik UYGULAMALARI yüksek SICAKLIK VE KİMYA UYGULAMALARI BİR YAKINLIK STRATEJİSİ DÜNYA GENELİNDE 40 ÜLKEYE YAYILMIŞ 60 TESİSİYLE MERSEN DAİMA MÜŞTERİLERİNİN

Detaylı

Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla Bir adım Öne Geçti

Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla Bir adım Öne Geçti Sayfa 1 / 6 ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE İLETİŞİM 01 Mart 2011 Salı 13:57:29 Energy Fair 2011 Linkler Solar Fair 2011 Turkey Solar 11:20 - Esis Enerji ISO 14001 Sertifikasıyla

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ VI. Enerji Verimliliği, Kalitesi Sempozyumu& Sergisi 4-6 Haziran 2015, Sakarya ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK ELEKTRİK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN GÜÇ KALİTESİNE ETKİLERİ VE PERFORMANS ANALİZİ Selma ERKURT 2015

Detaylı

MAKİNA MÜHENDİSLER ODASI ADANA 07.01.2013

MAKİNA MÜHENDİSLER ODASI ADANA 07.01.2013 GÜNEŞ ENERJİSİNDEN LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ MAKİNA MÜHENDİSLER ODASI ADANA 07.01.2013 FOTOVOLTAİK ENERJİ SANTRALİ KURULUMU PROJESİ Avrupa nın Güneş Enerjisi Potansiyeli Avrupa Kurulu Gücü: 50.300 MW

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi YATLARDA KULLANILAN GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİNİN TASARIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi YATLARDA KULLANILAN GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİNİN TASARIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA YATLARDA KULLANILAN GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİNİN TASARIMI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA 1 Onur GÜNAY, 2 Yiğit GÜLMEZ, 3 Oğuz ATİK 1 Araş.Gör., Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, İzmir, onur.gunay@deu.edu.tr

Detaylı

DÜNYAYI GÜÇLÜ FİKİRLERLE DEĞİŞTİRMEK

DÜNYAYI GÜÇLÜ FİKİRLERLE DEĞİŞTİRMEK FOTOVOLTAİK HAKKINDA TEMEL BİLGİLER SEMİNERİ Alper Ozan Keskin, Haluk Özgün, Sadık Verdioğlu İzmir, Ekim 2011 DÜNYAYI GÜÇLÜ FİKİRLERLE DEĞİŞTİRMEK 2010 IBC SOLAR Geleneği olan bir şirket 1982: IBC Solartechnik

Detaylı

energy for today CSUN Güneş Enerjisi Çözümleri global / yüksek teknoloji / güvenli seçim

energy for today CSUN Güneş Enerjisi Çözümleri global / yüksek teknoloji / güvenli seçim energy for today CSUN Güneş Enerjisi Çözümleri global / yüksek teknoloji / güvenli seçim 01 ŞİRKET CSUN, dünyaca bilinen CEEG Grubuna yakından bağlı olan, KME ve DuPont gibi dünya devleri ile stratejik

Detaylı

7.Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 18 Mayıs 2017 de İstanbul da

7.Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 18 Mayıs 2017 de İstanbul da 7.Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 18 Mayıs 2017 de İstanbul da 7.Uluslararası %100 Yenilenebilir Enerji Konferansı 18 Mayıs 2017 de İstanbul da. %100 Yenilenebilir Enerjiye Küresel Geçişi

Detaylı

SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ

SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ PROJENİN ADI SINIRSIZ TEMİZ ENERJİ İLE KALKINAN BİR GÜRSU PROJESİ PROJE BÜTÇESİ 670.000 TL PROJE FİNANSMANI Gürsu Belediyesi: 170.000 TL (%25 Özkaynak)

Detaylı

GÜNEŞ PİLLERİNİN ÇATI DİZAYNINDA KULLANILMASI

GÜNEŞ PİLLERİNİN ÇATI DİZAYNINDA KULLANILMASI GÜNEŞ PİLLERİNİN ÇATI DİZAYNINDA KULLANILMASI Canan Perdahçı Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Vezirçiftliği, İzmit Perdahci@kou.edu.tr Özet: Ülkelerin sosyal ve ekonomik kalkınmasının

Detaylı

ME GE ENERJİ DEN MESAJ ME GE ENERJİ

ME GE ENERJİ DEN MESAJ ME GE ENERJİ www.megeenerji.com ME GE ENERJİ Günümüzde, çevreci ve enerji giderlerini önemli ölçüde düşüren Yenilenebilir Enerji Sistemleri ar k dünyada bir gereklilik haline gelmiş r. ME GE Enerji, Yenilenebilir Enerji

Detaylı

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa MKAS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MKAS Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı