SAMSUN TSO 2000 FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAMSUN TSO 2000 FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 SAMSUN TSO 2000 FAALİYET RAPORU Ocak 2001

2 Değerli Meclis Üyelerimiz, Odalar, 5590 sayılı yasadan almış olduğu görevler çerçevesinde, dünyadaki ve Türkiye deki gelişmeler ışığında bulundukları bölgenin ekonomilerini geliştirerek hür teşebbüs camiasına hizmet etmek amacıyla faaliyette bulunurlar. Bu amaçla Yönetim Kurulumuz, bundan önceki yıllarda olduğu gibi 2000 yılında da siz değerli meclis üyelerimizden almış olduğu destek ve 5590 sayılı Kanundan almış olduğu görevler çerçevesinde, dünyadaki ve Türkiye deki gelişmeler ışığında yeni perspektifler ve projeler geliştirerek ilimiz ekonomisinin gelişmesi için özverili ve doğru hizmet anlayışını kararlılıkla sürdürmüştür. Samsun un her yönüyle bir dünya kenti olması amacıyla yıl içerisinde daha önce gündeme sunduğumuz projeler ve yeni geliştirilen projelerin ve ekonomik faaliyetlerin yanında eğitime, sağlığa ve kamu hizmeti veren şirketlerin kurulmasına katkıda bulunarak birçok faaliyetlerde bulunduk. Bütün bu çalışmalarımızda da başarılı olduğumuz inancındayız. Yönetim Kurulumuz, ile tarihleri arasında yapmış olduğu çalışmaları ekte yer alan raporda da görüleceği gibi ana başlıklar altında sizlere özet olarak sunmaktadır yılı içerisinde Samsun için hep en iyisini yapma gayreti içerisinde olan Yönetim Kurulumuz bu gayretini önümüzdeki yıllarda da sürdürecektir. Bu amaçla çalışmalarımıza vermiş olduğunuz destek ve güvene teşekkür ederiz yılının Meclisimiz ve camiamız için başarı, sağlık, mutluluk ve kazanç dolu bir yıl olmasını diler, iş hayatınızda başarılarınızın devamlı olmasını temenni ederiz. Saygılarımızla, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu

3 1. SAMSUN RAFİNERİSİ PROJESİ: Proje 23 Eylül 1999 tarihinde ilk defa Odamız tarafından Türkiye ve Samsun gündemine sunulmuştur. Konu hakkında hazırlanan rapor ilgili tüm mercilere ulaştırılmıştır. 22 Şubat 2000 tarihinde Odamızın 98. Kuruluş Yıldönümü ve Plaket Törenine iştirak eden dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel e proje detayları ile aktarılmış ve Cumhurbaşkanımızdan büyük destek almıştır. 28 Nisan 2000 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi nde projenin yer seçimi ve ÇED Raporunun hazırlanması ile ilgili ilk toplantı yapılmış ve Rektör Prof.Dr. Gülsün Sağlamer başkanlığında ilgili fakültelerin dekan ve öğretim üyelerinden oluşturulacak heyetin çalışmalar yapması yönünde karar alınmıştır. 5 Temmuz 2000 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sekizinci Beş Yıllık ( ) Kalkınma Planında Odamızca hazırlanan raporda belirttiğimiz gibi yurt içinde yeni bir rafineri yapılmasının özendirilmesi karar altına alınmıştır. Aynı konu tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 2001 yılı programında Petrol ürünleri sektöründe, optimal kapasite kullanımı dikkate alındığında, mevcut kapasitenin doyum noktasına ulaştığı ve önümüzdeki dönemde artan tüketim talebinin karşılanamama noktasına gelineceği görülmektedir. Ülkemiz petrol ürünleri ihtiyacının karşılanabilmesi için, 10 milyon ton/yıl ham petrol işleme kapasiteli, AB ürün standartlarında üretim yapabilecek ve çevreyi kirletmeyecek yeni bir rafinerinin özel kesim girişimiyle yapılması gerekmektedir. Uzun yatırım dönemi göz önüne alındığında böyle bir yatırıma 2000'li yılların başında başlanılması önem arz etmektedir. cümlesiyle yer almıştır. 21 Eylül 2000 tarihinde İstanbul da İTÜ Rektörü Sayın Sağlamer başkanlığında düzenlenen toplantıda bu sektörde uluslararası bilgi birikimi ve tecrübesi olan GAMA firması yetkilileri ile bir araya gelinmiştir. Firma üst düzey yetkilileri projeyi prensip olarak doğru bularak bir ön rapor hazırlanmasını üstlenmişlerdir. 9 Ekim 2000 tarihinde GAMA yetkililerinin yapmış olduğu ön çalışma neticesinde 5 milyon ton/yıl kapasiteli rafineri tesisinin yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda ancak kurulabileceği belirtilmiştir. Bundan sonra yapılacak çalışmalar rafinerinin yer seçimi neticesinde deniz kenarında veya daha içerde bir bölgede kurulacağının tespiti sonrasında detaylandırılabilecektir. Rafineri için yabancı sermaye bulunması ihtiyacından hareketle 18 Ekim 2000 tarihinde Samsun a gelen ABD Büyükelçisi Sayın Robert Pearson a proje aktarılmış ve kendileri konu ilgili teknik bir heyet göndereceklerini belirtmişlerdir.

4 2. SAMSUN LİMANI YER HİZMETLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ: Samsun Limanı yer hizmetlerinin özelleştirilmesi ilk defa Odamız tarafından 1993 yılında Samsun gündemine sunulmuştur Eylül 1997 tarihinde Denizcilik Müsteşarlığı tarafından düzenlenen 1. Ulusal Denizcilik Şurasına Odamız tarafından iştirak edilmiş olup, Şura Sonuç Bildirgesinde Samsun Limanın özelleştirilmesinin gereği yer almıştır yılında dönemin Başbakanı Sayın Mesut Yılmaz ile konu hakkında bir görüşme yapılmıştır. Başbakan tarafından liman yer hizmetlerinin özelleştirilmesine yönelik fizibilite raporu istenmiştir. Dönemin Başbakanı Sayın Mesut Yılmaz ile yapılan görüşme sonrası fizibilite raporunun hazırlanması amacıyla İstanbul Deniz Ticaret Odası ile çeşitli periyotlarda toplantılar yapılmıştır. Yine bu konuda Denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı Sayın Burhan Kara ile görüşülmüş, konu hakkında destekleri alınmış ancak, yaşanan hükümet değişikliği nedeniyle sonuçlandırılamamıştır. 5 Ağustos 1999 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel e konu hakkında bir rapor sunulmuş ve destekleri alınmıştır yılı içerisinde çeşitli platformlarda Samsun Limanı Yer Hizmetlerinin özelleştirilmesinin gereği anlatılmış ve konu hakkında Odamız çalışmalarına yer verilmiştir. 3. SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI ANADOLU TEKNİK LİSESİ PROJESİ: Anadolu Teknik Lisesinin yapılması sözü 1996 yılında eğitim ve öğretime sunulan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulunun açılışında ilk kez gündeme gelmiştir yılında Samsun da yapılan KÖK toplantısında okul projesinin İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından bedelsiz olarak hazırlanması imkanı değerlendirilmiştir. Oda Meclisimizin tarihinde almış olduğu kararla Organize Sanayi Bölgesi içinde Anadolu Teknik Lisesi nin yapımını programa almıştır tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü sözkonusu okulun ihtiyaç programı ve donanım listesini göndermiştir. İstanbul Teknik Üniversitesiyle çeşitli dönemlerde yapılan toplantılar neticesi okul projesine son şekli verilerek 22 Şubat 2000 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel tarafından temeli atılmıştır. Anadolu Teknik Lisesinin toplam proje alanı metrekaredir. Projenin derslikler, laboratuar ve idari birimlerini ihtiva eden, yaklaşık 6000 metrekarelik kapalı alandan oluşan iki blokun inşaatında su basman seviyesine gelinmiş, bir blokun zemin kat tavan tabliyesi bitirilmek üzeredir. Ayrıca CNC laboratuarı betonarme inşaatı bitirilmiştir. Anadolu Teknik Lisesinde Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC), Hidrolik Pnömatik,Tıp Elektroniği bölümleri yer alacaktır. Her sınıfta 24 öğrencinin eğitim görmesi planlanmış olup, yapılacak öğrenci nakilleri göz önüne alınarak sınıflar 30 öğrenci kapasiteli olarak hazırlanmıştır. Her bölümde 1 yıl hazırlık ve 4 yıl da bölüm dersleri olmak üzere 5 yıl öğretim yapılacaktır. Toplam 720 öğrenci eğitim ve öğretim görecektir. Teknik Lise İnşaatına tarihine kadar TL harcanmıştır.

5 4. MAVİ AKIM DOĞALGAZ PROJESİ a. OSB Otoprodüktör Projesi: Konuyla ilgili ilk toplantı 16 Haziran 2000 tarihinde İstanbul da Unit Yatırımlar Holding A.Ş ile yapılmıştır. Akabinde 22 Haziran 2000 tarihinde Odamızda yapılan ikinci toplantıda OSB içerisinde Otoprodüktör enerji santrali kurulması ile ilgili fizibilite çalışması yapılmasına bu maksatla, bölge içersinde ve yakın çevresindeki sanayi tesislerinde tüketilen enerji, kullanılan yakıt miktarı ve cinsleri gibi bilgilerin güncelleştirilerek temin edilmesine karar verilmiştir. Toplanan bu bilgiler ışığında Unit Yatırımlar Holding A.Ş tarafından Eylül 2000 tarihinde bir ön değerlendirme raporu hazırlanarak Odamıza sunulmuştur. Halen müşterek menfaatlere uygun projenin geliştirilebilmesi için ortak bir strateji çerçevesinde görüşmeler ve değerlendirmeler devam etmektedir. b. Samsun Gaz Dağıtım Ticaret ve Sanayi A.Ş. ne ortak olunması hakkında. Samsun Merkez ilçeye Mavi Akım Projesi kapsamında gelecek olan doğalgazın sanayi ve konutlarda kullanılması amacıyla kurulacak olan şirkete Odamızın ortak olması amacıyla gerekli çalışmaları yapmak üzere tarihli yönetim kurulu kararı ile Meclisten yetki istenmiştir tarihinde yapılan Meclis Toplantısında bu konuda yetki alınmıştır. Yönetim Kurulunca yapılan çalışmalar sonucunda tarihli yönetim kurulu kararı ile kurulacak şirkete TL ile ortak olunması için Meclisten yetki istenmiş ve tarihinde yapılan meclis kararı ile de bu istek onaylanmıştır. Alınan meclis kararı neticesi kurulacak şirkete ortak olunması hususunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığında izin istenmiş ve tarih 8065 sayılı yazı ile kurulacak şirkete TL bedelle ortak olunması hususunda uygunluk verilmiştir. 5. TÜGSAŞ SAMSUN GÜBRE SANAYİ A.Ş. NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ Özelleştirme kapsamına alınan Samsun Gübre Sanayii A.Ş. ihalesine katılabilmek için Oda Yönetim Kurulumuz tarihli toplantısında bir şirket oluşturulması kararı almıştır tarihinde yapılan Oda Meclis toplantısında bu işletmenin ihalesine katılabilmek için gerekli tüm çalışmaları yapma hususunda Yönetim Kuruluna yetki verilmiştir. Odamızın yapmış olduğu çalışmalar neticesi Samsun sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının katılımı ile Samsun Ortak Girişim Gurubu oluşturulmuş ve 31 Ağustos 2000 tarihinde ihaleye teklif verilmiştir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından davet edildiğimiz ilk pazarlığa 19 Eylül 2000 tarihinde, nihai pazarlığa ise 29 Eylül 2000 tarihinde katılınmış, 36 milyon dolarla en yüksek teklif verilmiştir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca talep edilen 80 milyon 750 bin dolarlık taban fiyata ulaşılamadığından ihale iptal edilmiştir.

6 6. GEMİ İNŞA SANAYİ PROJESİ: Bu proje; Denizcilik Müsteşarlığının ülke genelinde, büyük tonajlı gemilerin inşa edilebileceği bir tersanenin kurulması için yapmış olduğu yer seçimi çalışması neticesi Samsun Valiliğinin koordinatörlüğünden Odamıza intikal etmesi neticesi gündemimize gelmiştir. Konu ile ilgili yapılan çalışmalar takip edilmekte ve konu bu iş için önerilen arazinin konumu itibariyle, tarım, işletme ve çevre boyutlarıyla değerlendirilmektedir. 7. YURTDIŞI TEKNİK İNCELEME GEZİSİ Odamızca her yıl geleneksel olarak Yurtdışı fuarlarına düzenlenen Teknik İnceleme Gezisi bu yıl Ekim 2000 tarihinde Tunus Uluslararası Fuarına 92 kişilik katılım ile yapılmıştır. Bu gezi için Odamızdan TL harcama yapılmıştır. 8. SAMSUN-MERKEZ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ: 160 hektar alan üzerinde kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgesinde bugün 80 parselde 44 fabrika faaliyete geçmiştir. 25 parselde 24 adet fabrika inşaat halinde olup 8 parselde 7 adet firma proje aşamasındadır. Faaliyette olan fabrikalarda istihdam edilen kişi sayısı 2615 kişidir. Bölgenin tümü faaliyete geçtiğinde toplam istihdamın 5000 kişi civarında olacağı tahmin edilmektedir Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu gereği kuruluş protokolü hazırlanarak bölgenin tüzel kişiliği Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca tescil edilmiştir. Buna göre Müteşebbis Heyet, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu yeniden oluşturularak kanuna uygun gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Bölge içerisinde KOSGEB-OSB İşbirliği protokolü işle tamamlanan İnternet kıraathanesi 2 Mayıs 2000 tarihinde hizmete açılmıştır. KOSGEB İdaresi Başkanlığına tahsis edilen 4610 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde yapılmakta olan KOSGEB laboratuarı ve Teknoloji Geliştirme Merkezi inşaatı devam etmektedir. Mayıs 2001 tarihinde bitirilmesi hedeflenmektedir. Bölgeye bir sağlık birimi kurulması amacıyla arsa tahsisi yapılmış Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi nezdinde sürdürülen çalışmalar sonucunda hazırlanan protokol imza aşamasına gelmiştir. Sağlık birimi binasının yapılmasına paralel olarak 1 adet donanımlı ambulansın müteşebbis heyetçe alınarak hizmete sokulmasına karar verilmiştir. Bölge içerisinde yer alana yolların aydınlatılması için TEDAŞ Müessese Müdürlüğüne proje hazırlatılmış olup bu projenin keşif metraj dosyası da tamamlanarak 2001 yılı ek programı içerisinde TEDAŞ tarafından yapılması yönünde girişimlerde bulunulmuştur. Bölge giriş bağlantı yolu kavşak düzenlemesi ve drenaj kanalları ıslahı konularında bölge müdürlüğünce ilgili kuruluşlarla temaslar sürdürülmektedir.

7 9. SAMSUN-KAVAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ: İlimiz Kavak ilçesi sınırlarlarında 104 hektar planlanabilir arazi üzerinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinin tüm altyapı uygulama projeleri tamamlanarak tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca onaylanmıştır. Bölgenin ilk etapta ihale edilecek olan 50 hektarlık kısmı için keşif metraj dosyası hazırlanarak 23 Kasım 2000 tarihinde Bakanlığın oluruna sunulmuştur. Altyapı müteahhitlik hizmetleri keşfi 2000 yılı birim fiyatları ile TL olup bakanlıkça 2001 yılı için ayrılan ödenek 707 milyar TL dir. Bölge tamamlandığında muhtelif büyüklükte 83 adet sanayi parseli planlanmıştır Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu gereği kuruluş protokolü hazırlanarak bölgenin tüzel kişiliği Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca tescil edilmiştir. Buna göre Müteşebbis Heyet, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu yeniden oluşturularak kanuna uygun gerekli düzenlemeler yapılmıştır. 10. TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER) Odamız, KOSGEB İdaresi Başkanlığı ve 19 Mayıs Üniversitesi arasında ilimizde üniversite sanayi işbirliğinin temelini teşkil etmek üzere tarihinde bir protokol imzalanmıştır. Protokol gereği oluşturulan kurullarda Odamızı temsilen iki üye bulunmaktadır. Bunlar; İnceleme ve Seçim Kurulu nda Osman Atalay ve Abdulkerim Samangül, İcra Kurulu nda Adnan Sakoğlu ve Ahmet Tüfekçi, Danışma Kurulu nda ise Suat Çakır ve Cevat Öncü bulunmaktadır TEKMER e bugüne kadar 14 firma tarafından 17 proje sunulmuş olup bu projelerden 5 tanesi kabul görmüş olup desteklenmektedir. Halen KOSGEB bünyesinde açık TEKMER olarak sürdürülen çalışmalar Organize Sanayi Bölgesi içerisinde sürdürülen KOSGEB inşaatının tamamlanması ile AR-GE yapacak firmalara donanımlı ofislerin temini şeklinde sürdürülecektir.

8 11. EĞİTİM FAALİYETLERİ: İlk sayısı Mart 1999 tarihinde çıkarılan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Haber bülteninin yayınlanmasına 2000 yılında da devam edilmiş, ayda bir olmak üzere 12 aylık bülten hazırlanarak üyelerimize ulaştırılmıştır. Bültende Oda faaliyetleri ve Samsun gündemi hakkındaki görüşlerimiz dile getirilmiştir. Aylık ortalama 3700 adet basılan bülten için aylık 1350 Alman Markı ödenmektedir. Odamız tarafından hazırlanan 2000 yılı İktisadi Raporu dörtbin adet ücretsiz olarak bastırılmış ve dağıtımı sağlanmıştır. Odamız tarafından üyelerimizin unvan, adres, telefon ve faks numaralarının bulunduğu İş Rehberi onbin adet ücretsiz olarak bastırılmış ve dağıtımı sağlanmıştır. Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Doç Dr. Can Baydarol tarafından 9 Mart 2000 tarihinde Avrupa Birliğine Adaylık Sürecinde Türkiye Avrupa Birliği ilişkileri konulu bir konferans verilmiştir. 5 Nisan 2000 tarihinde Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Serap Oğuz Gönülal tarafından Zorunlu Deprem Sigortası Yasası ve Yapı Sorumluluk Sigortası Yasa Tasarısı konulu bir konferans verilmiştir. 8 Nisan 2000 tarihinde Samsun Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası ile müşterek Kurumlar Vergisi Beyannamesi Düzenlenmesi konulu seminer düzenlenmiştir. 1 Mart 2000 tarihinde Odamız Genel Sekreter Yardımcısı ve Avrupa Birliği Yerel Bilgi Bürosu Koordinatörü Necmi Alıç tarafından Samsun Polis Koleji öğrencilerine Avrupa Birliği hakkında konferans verilmiştir. 11 Mayıs 2000 tarihinde Odamız Genel Sekreter Yardımcısı ve Avrupa Birliği Yerel Bilgi Bürosu Koordinatörü Necmi Alıç tarafından Ünye Fehmi Cerrahoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine Avrupa Birliği ve 9 Mayıs Avrupa Günü konulu bir konferans verilmiştir. 16 Mayıs 2000 tarihinde Odamız Genel Sekreter Yardımcısı ve Avrupa Birliği Yerel Bilgi Bürosu Koordinatörü Necmi Alıç tarafından Çarşamba Yukarı Ağcagüney İlköğretim Okulu öğrencilerine Avrupa Birliği ve 9 Mayıs Avrupa Günü konulu bir konferans verilmiştir Ekim 2000 tarihleri arasında Odamız ve İGEME işbirliği ile Dış Ticaret Semineri düzenlenmiştir. 18 Kasım 2000 tarihinde Odamız Meclis Salonunda Zorunlu Deprem Sigortaları konulu konferans düzenlenmiştir. 22 Kasım 2000 tarihinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Samim Ünan tarafından Sigorta Hukuku ve Hasar Uygulamaları konulu konferans düzenlenmiştir. 12. ODAMIZA YAPILAN DIŞ ZİYARETLER: 10 Haziran 2000 tarihinde Bulgaristan ın Koalinova ( Bohçalar) Belediye Başkanı Sayın Süleyman Baki Odamızı ziyaret etmişlerdir. 4 Temmuz 2000 tarihinde Polonya Ticaret Müşaviri Wladyslaw Kowalski Odamızı ziyaret etmişler ve Samsunlu işadamlarına Polonya hakkında bilgi veren toplantı düzenlenmiştir. 18 Ekim 2000 tarihinde ABD Büyükelçisi Sayın Robert Pearson Odamızı ziyaret etmişlerdir. 6 Kasım 2000 tarihinde Hindistan Büyükelçisi M.K Bhadrakumar Odamızı ziyaret etmişlerdir.

9 13. SOSYAL YARDIMLAR: Odamız 2000 yılı içinde 160 üniversite öğrencisine aylık TL karşılıksız burs vermiştir yılı içinde toplam TL burs dağıtılmıştır. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza TL eşdeğerinde 500 adet erzak yardımı yapılmıştır. Ramazan ayı içerisinde 9 Aralık 2000 tarihinde Odamız Personeli ve Yönetim Kurulu na, 12 Aralık 2000 tarihinde ise Samsun Protokolü, Meclis Üyeleri ve Meclis Meslek Komitesi üyelerine, 20 Aralık 2000 tarihinde ise İlkadım Belediyesi Aşevinde vatandaşlarımıza iftar yemekleri düzenlendi. Bu yemekler için toplam TL ödenmiştir. 14. DİĞER FAALİYETLER: Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel in katılımlarıyla, 22 Şubat 2000 Salı günü Odamız 98. Kuruluş Yıldönümü ve Plaket Töreni ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Teknik Lisesi temel atma töreni gerçekleşmiştir 1 Mart 2000 tarihinde İstanbul da yapılan ve Karadeniz in Özelliklerini Koruma Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve DPT Müsteşarlığı ile işbirliği ve koordinasyonunda Japon Uluslar arası İşbirliği Ajansı tarafından hazırlanan Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı-DOKAP çalışmalarının tanıtıldığı toplantıya Yönetim Kurulu olarak iştirak edilmiştir. 6 Mart 2000 tarihinde Ankara da Türk Cumhuriyetleri ndeki petrol-doğalgaz türevleri ve sektörle ilgili yapılacak her çeşit müteahhitlik,imalat makine ekipman temini,servis ve ticaret işlerinin Türk Şirketlerine temin edilmesi için özel sektör yönetiminde, devlet desteğinde bir şirket kurulması konusunun tartışıldığı toplantıya Yönetim Kurulu olarak iştirak edilmiştir Mart 2000 tarihleri arasında Samsun da yapılan Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı komisyon toplantılarına iştirak edilmiş ve bildiri sunulmuştur. Ayrıca bu Kurultay süresince Büyük Samsun Otelinde Samsun Sanayi Ürünleri sergisi hazırlanmış ve 32 firmanın katılımı ile gerçekleştirilen sergide ilimizde üretilen sanayi ürünlerinin kurultay katılımcılarına tanıtılması gerçekleştirilmiştir. 29 Temmuz 2000 tarihinde 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel ve Devlet Bakanı Sayın Tunca Toskay ın katılımıyla Meclis Toplantısı gerçekleştirilmiştir. 17 Ağustos 2000 Cuma Günü Odamızda İlimizde yeni göreve başlayan Samsun Valisi Sayın Muammer Güler e, Odamızın çalışmaları ve projeleri hakkında ve ayrıca Samsun un sorunları ve çözüm önerileri hakkında bir brifing verilmiştir. Her yıl Odamızca geleneksel olarak verilen Beraat Kandili Mevlid-i bu yılda 10 Kasım 2000 tarihinde Büyük Camii nde verilmiştir. 20 Kasım 2000 tarihinde 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel in yüksek huzurları ile Odamızın 99. Kuruluş yıldönümü ve plaket töreni başarıyla gerçekleştirilmiştir. 13 Aralık 2000 tarihinde Odamız Yönetim Kurulu Üyelerince Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Sayın Mehmet Keçeciler Makamında ziyaret edilerek Kullanılmış Makinaların Yaş Tespitinin Samsun a verilmesi için görüşme yapılmıştır. Odamız Hizmet Binasında kullanılan iki adet asansörün ekonomik ömrünü tamamlaması nedeni ile yenilenmiş ve Üyelerimizin hizmetine sunulmuştur. Herhangi bir yangın durumunda kullanılmak üzere her binada bulunması Sivil Savunma Yönetmeliğince zorunlu olan yangın merdiveni yaptırılarak hizmete sunulmuştur.

SAMSUN TSO 2001 FAALİYET RAPORU

SAMSUN TSO 2001 FAALİYET RAPORU SAMSUN TSO 2001 FAALİYET RAPORU Ocak 2002 Değerli Meclis Üyelerimiz, Odalar, 5590 sayılı yasadan almış olduğu görevler çerçevesinde, dünyadaki ve Türkiye deki gelişmeler ışığında bulundukları bölgenin

Detaylı

SAMSUN TSO. Ocak 2004 2003 FAALİYET RAPORU

SAMSUN TSO. Ocak 2004 2003 FAALİYET RAPORU SAMSUN TSO Ocak 2004 2003 FAALİYET RAPORU 1 Değerli Meclis Üyelerimiz, Odalar, 5590 sayılı yasadan almış olduğu görevler çerçevesinde, dünyadaki ve Türkiye deki gelişmeler ışığında bulundukları bölgenin

Detaylı

SAMSUN TSO. Ocak 2005 2004 FAALİYET RAPORU

SAMSUN TSO. Ocak 2005 2004 FAALİYET RAPORU SAMSUN TSO Ocak 2005 2004 FAALİYET RAPORU 1 Değerli Meclis Üyelerimiz, Odalar, 5174 sayılı yasadan almış olduğu görevler çerçevesinde, dünyadaki ve Türkiye deki gelişmeler ışığında bulundukları bölgenin

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

SAMSUN TSO. Ocak 2003 2002 FAALİYET RAPORU

SAMSUN TSO. Ocak 2003 2002 FAALİYET RAPORU SAMSUN TSO Ocak 2003 2002 FAALİYET RAPORU 1 Değerli Meclis Üyelerimiz, Odalar, 5590 sayılı yasadan almış olduğu görevler çerçevesinde, dünyadaki ve Türkiye deki gelişmeler ışığında bulundukları bölgenin

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

BİNGÖL TSO LOBİCİLİK FAALİYETLERİ (2013-2017) LOBİ YAPILACAN KURULUŞLAR

BİNGÖL TSO LOBİCİLİK FAALİYETLERİ (2013-2017) LOBİ YAPILACAN KURULUŞLAR NO 1 LOBİCİLİK KONUSU İHALE EVRAKLARININ MİNİMİZE EDİLMESİ BİNGÖL TSO LOBİCİLİK FAALİYETLERİ (2013-2017) LOBİ YAPILACAN KURULUŞLAR BİNGÖL VALİLİĞİ, İL ÖZEL İDARESİ ODA GÖREVLİLER TARİH SONUÇ KASIM-ARALIK

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Çankırı Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Çankırı Yatırım Destek Ofisine İlişkin

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 İÇİNDEKİLER 1-Projeler 2-Temsil-Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri 3-Heyet ve ziyaretler 4-Törenler-Sergiler 5-Borsa Seminer ve eğitimler 6-Yayın Çalışmaları 7-Tescil

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.10.2014 25.11.2014 LETONYA-RİGA İŞ GEZİSİ 28-31 EKİM 2014 ÜYELERİMİZE YENİ UFUKLAR AÇMAK, ULUSAL VE ULUSLARARASI PAZARALARA AÇILMALARINA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİREN

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ Ocak Şubat 1 PERSONEL TOPLANTISI Ayın İlk Salı Günü Aylık personel toplantısı gruplar ayın 23'ü 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA Sigorta Acentelerinin Türkiye Geneline Göre Dağılım Oranı (%) Sigorta Acentelerine İlişkin Bazı Veriler 7.794 Gerçek kişi acente sayısı

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ROMANYA KÖSTENCE TİCARET ODASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Eskişehir Ticaret Odası nın küresel vizyonuna güç katmak kentimizdeki iş adamlarına yeni hedef pazarlar sağlamak amacıyla 24 Mart Perşembe günü Romanya

Detaylı

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ MAYSI AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.04.2015 Mayıs ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU

2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU 2013 YILI YATIRIM DEĞERLENDİRME RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI NİSAN/2014 EK-3 2013 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 1. GENEL DEĞERLENDİRME Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti

Detaylı

A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1

A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EYLEM PLANI KISA DÖNEM (0 6 AY) A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1 Bina projesinin tamamlanması Prof.Dr. Nuran ÖĞÜLENER a, b, Yapı

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ

T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ T.C HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2013 YILI MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şanlıurfa 2013 T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2013 YILI OCAK-HAZİRAN

Detaylı

SUNGURLU. Sungurlu OSB

SUNGURLU. Sungurlu OSB SUNGURLU OSB 2 SUNGURLU Sungurlu, Karadeniz Bölgesini Ankara ya ve Güney-Batı illerine bağlayan Ankara-Samsun-Trabzon anayolu üzerinde konumlanmıştır. Doğu Anadolu illerinin ana bağlantı yolu olan Ankara-Sivas-Erzurum

Detaylı

Ticaret Merkezi Referanslarımız

Ticaret Merkezi Referanslarımız Proje Adı Şehri CNR Fuar Alanı (Hall 2-3-4-5-6-7-8 ) İstanbul STANDALONE/EY2400 32 900 CNR Fuar Alanı (Hall 9/10) İstanbul STANDALONE/EY2400 22 750 Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Kayseri STANDALONE/EY3600

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

Bilindiği üzere, ülkemizde üretim yapısının yeniden şekillendirilmesi amacıyla, Yeni Teşvik Sistemi oluşturulmuş olup, yatırımcılara yeni imkanlar

Bilindiği üzere, ülkemizde üretim yapısının yeniden şekillendirilmesi amacıyla, Yeni Teşvik Sistemi oluşturulmuş olup, yatırımcılara yeni imkanlar Bilindiği üzere, ülkemizde üretim yapısının yeniden şekillendirilmesi amacıyla, Yeni Teşvik Sistemi oluşturulmuş olup, yatırımcılara yeni imkanlar sunulmuştur. YENİ TEŞVİK SİSTEMİ İLE İLLERİMİZ SOSYO-EKONOMİK

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2009 Yılı Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2009-2010 Yılı 12 Aralık 2009 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Sinop Yatırım Destek Ofisine İlişkin Genel

Detaylı

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı (14 Aralık 2013) 4) Yeniçubuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu Açılışı 5) Gemerek

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2016 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap koleksiyonunu zenginleştirmek. Hedef 1: 2016 yılı sonuna kadar farklı kaynaklardan tespit edilen

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır.

03 Şubat 2009 tarihinde Meslek Odaları tanışma kokteyline katılınmış tanışma ve kaynaşmanın sağlanması amaçlanmıştır. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Alanya Đlçe Temsilciliği olarak 2009 yılında; 2008 yılında yapıcı eleştirilerine, yardımlarına ve desteklerine sık sık başvurduğumuz meslektaşlarımızın

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2015 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2015 Yılı İçinde Gerçekleşen Faaliyetlerden fotoğraflar 74 Slayt 16.01.2015 Saadet Partisi Yetkililerinden Odamıza

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 27 Ağustos 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29101 YÖNETMELİK Kalkınma Bakanlığından: KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Kastamonu Yatırım Destek Ofisine İlişkin

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

SAMSUN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ YÖNETİCİ ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ NOTU

SAMSUN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ YÖNETİCİ ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ NOTU SAMSUN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ YÖNETİCİ ANONİM ŞİRKETİ BİLGİ NOTU 26 Eylül 2008: OMÜ senatosu tarafından Teknoparka arazi tahsisi gerçekleştirilmiştir. 01 Nisan 2009: Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2016 YILI FAALİYET TAKVİMİ PLANLANAN FAALİYET TARİHİ. Her Hafta Çarşamba günü

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2016 YILI FAALİYET TAKVİMİ PLANLANAN FAALİYET TARİHİ. Her Hafta Çarşamba günü Her Hafta Haftalık Olağan Toplantısı Meslek Kom. Ocak Şubat 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS DEĞERLENDİRMELERİNİN YAPILMASI

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU Mart 2016-Bartın Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İÇİNDEKİLER Üst Yönetici Sunuşu 1. Genel Değerlendirme-----------------------------------------------------------------------------------------------1

Detaylı

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR ÜNİVERSİTELER İLE İLİŞKİLER & AVAN PROJE ÇALIŞMALARI İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ TARKEM, İzmir Tarih Projesi Havralar Alt Bölgesi ve Yakın Çevresinin Operasyon

Detaylı

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. www.gmo.org.tr GEMİ İNŞAA&TASARIM SEKTÖRÜNDE DEVLET DESTEĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

ENDAZE. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası. www.gmo.org.tr GEMİ İNŞAA&TASARIM SEKTÖRÜNDE DEVLET DESTEĞİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK ENDAZE TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Gemi ve Deniz Teknolojisi dergisinin özel sayısıdır. Gemi Mühendisleri Odası üyelerine faks ve e-posta yolu ile iletilir. Ulaşmasını istediğiniz faks/eposta detaylarını

Detaylı

www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz.

www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz. www.tosyovsamsun.org 2006-2008 dönemi faaliyetlerimiz ve hedeflerimiz. Saygılarımızla Tosyöv Samsun Destekleme Derneği yön.kur Samsun OMU Mühendislik Fakültesi bünyesinde,işadamları ile buluşması kurum

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN TEMMUZ 2016 YIL 1 SAYI 17 10.08.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:17 UZUNKÖPRÜ DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIYOR (18.07.2016) 18 Temmuz 2016 Pazartesi

Detaylı

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011-

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- 22 Aralık 2010 tarihli Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu toplantısında belirlenen 4 farklı sektörel çalışma grubundan

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ş U B A T 2 0 0 7 MALİ YÖNETİM MERKEZİ UYUMLAŞTIRMA DAİRESİ 2006 YILI FAALİYET RAPORU BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER I. GENEL BİLGİ... 3 A Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 B Fiziksel

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI

TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TÜRKİYE ENERJİ, SU VE GAZ İŞÇİLERİ SENDİKASI TES-İŞ ten 6. okul: Kayseri Veteriner Fakültesi Genel Başkan Kumlu nun acı günü Seydişehir ETİ Alüminyum a Danıştay dan iptal TES-İŞ ten 6 ncı okul: Kayseri

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2014 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ 2014 I. OCAK - HAZİRAN 2014 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. Bütçe Giderleri Üniversitemize,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğümüzün Amacı, Üniversite birimleri ile özel sektör, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında; İşbirliği stratejileri ve politikaları belirlemek, belirlenen ihtiyaçlara

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 23.02.2016 22.03.2016 ALTSO İLE İŞKUR ARASINDA UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 01.03.2016 ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE İŞKUR ALANYA HİZMET MERKEZ

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

ETB 2015 MAYIS- HAZİRAN VE TEMMUZ AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR

ETB 2015 MAYIS- HAZİRAN VE TEMMUZ AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR ETB 2015 MAYIS- HAZİRAN VE TEMMUZ AYLARINA AİT FAALİYETLER VE KATILIMLAR BORSAMIZ PERSONELİ EGEMEN AKBULUT UN DÜĞÜNÜ (16.05.2015) Borsamız personeli Egemen AKBULUT UN Düğün Törenine Yönetim Kurulu ve Meclis

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry EYLÜL 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.08.2015-18.09.2015)

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.12.2017-25.01.2018) Oda Meclisimizin 25 Ocak 2018 tarih ve 59 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

YAP-İŞLET MODELİ İLE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM TESİSLERİNİN KURULMASI VE İŞLETİLMESİ İLE ENERJİ SATIŞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

YAP-İŞLET MODELİ İLE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM TESİSLERİNİN KURULMASI VE İŞLETİLMESİ İLE ENERJİ SATIŞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 7557 YAP-İŞLET MODELİ İLE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM TESİSLERİNİN KURULMASI VE İŞLETİLMESİ İLE ENERJİ SATIŞININ DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 4283 Kabul Tarihi : 16/7/1997 Yayımlandığı R.Gazete

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

İZMİR TİCARET ODASI CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI Hazırlayan: Ahmet TOPRAK CEZAYİR FAS OTOMOTİV SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 16 21 Kasım 2015 tarihleri arasında tarafından, Odamız 53. (Otomotiv ve Diğer Ulaşım Araçları Parçalarının İmalatı,

Detaylı

Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2005 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 6-7 3. Özet 8-9 4. Faaliyetler ve Çıktılar 10 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde,

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 1, Sayı 6 Bülten Tarihi : 18 TEMMUZ 2016 TAB E-BÜLTEN HAZİRAN 2016 Türk Armatörler Birliği Milliyet Gazetesinde Başkanımız ve Başkan Vekilimiz ile yapılan röportaj yayımlandı. Piri Reis Üniversitesi

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 18. Hafta (2 9 Mayıs 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 18. Hafta (2 9 Mayıs 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 18. Hafta (2 9 Mayıs 2010) 2 MAYIS 2010, PAZAR Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı