DEGİRMEN MAKİNALARI. Sitemize göz atmak için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEGİRMEN MAKİNALARI. Sitemize göz atmak için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. http://asdegirmen.ticaretimiz.com"

Transkript

1 DEGİRMEN MAKİNALARI Sitemize göz atmak için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız Anadolu san.öksüz cad.selçuklu KONYA Tel:

2 Sallamalı çöp Sasörü Çöp Sasörü, un ve irmik fabrikalarında ve tohum temizleme tesislerinde temizleme sistemlerinin vazgeçilmez unsurudur. Bunun yanında her türlü bakliyat tesislerinde sınıflandırıcı olarak ta kullanım görmektedir. Tahılın çizgi ölçülerine göre farklı olan saman, başak, toprak gibi yabancı maddelerden ayrıştırılması işleminde kullanılmaktadır. Tamamı çelik konstrüksiyonda imal edilmiş makinede ayarlanabilir titreşim ve eğimiyle tasarlanmış iki elek bulunmaktadır. Makinenin üst eleğine gelen mamul kaba cisimleri üstünde bırakarak geniş çaplı yuvarlak deliklerden düşerken ikinci küçük üçgen delikli eleğine geldiğinde küçük parçacıkları elenir temizlenmiş mamul hava kanalına aktarılır. Takip penceresi bulunmaktadır. Eleklerin tıkanmasını önlemek için kauçuk toplar yerle?tirilmektedir. Elek kasaları kolayca değiştirilebilmektedir. Mal girişleri danelik sistemle geliştirilmiştir

3 Sallamalı çöp Sasörü Duble Çöp Sasörü, un ve irmik fabrikalarında ve tohum temizleme tesislerinde temizleme sistemlerinin vazgeçilmez unsurudur. Bunun yanında her türlü bakliyat tesislerinde sınıflandırıcı olarak ta kullanım görmektedir. Tahılın çizgi ölçülerine göre farklı olan saman, başak, toprak gibi yabancı maddelerden ayrıştırılması işleminde kullanılmaktadır. Tamamı çelik konstrüksiyonda imal edilmiş makinede ayarlanabilir titreşim ve eğimiyle tasarlanmış iki elek bulunmaktadır. Makinenin üst eleğine gelen mamul kaba cisimleri üstünde bırakarak geniş çaplı yuvarlak deliklerden düşerken ikinci küçük üçgen delikli eleğine geldiğinde küçük parçacıkları elenir temizlenmiş mamul hava kanalına aktarılır. Takip penceresi bulunmaktadır. Eleklerin tıkanmasını önlemek için kauçuk toplar yerle?tirilmektedir. Eleklerin eğilimleri ayarlanılabilmektedir. Elek kasaları kolayca değiştirilebilmektedir.

4 Sallamalı çöp Sasörü 150*2 lık Çöp Sasörü, un ve irmik fabrikalarında ve tohum temizleme tesislerinde temizleme sistemlerinin vazgeçilmez unsurudur. Bunun yanında her türlü bakliyat tesislerinde sınıflandırıcı olarak ta kullanım görmektedir. Tahılın çizgi ölçülerine göre farklı olan saman, başak, toprak gibi yabancı maddelerden ayrıştırılması işleminde kullanılmaktadır. Tamamı çelik konstrüksiyonda imal edilmiş makinede ayarlanabilir titreşim ve eğimiyle tasarlanmış iki elek bulunmaktadır. Makinenin üst eleğine gelen mamul kaba cisimleri üstünde bırakarak geniş çaplı yuvarlak deliklerden düşerken ikinci küçük üçgen delikli eleğine geldiğinde küçük parçacıkları elenir temizlenmiş mamul hava kanalına aktarılır. Takip penceresi bulunmaktadır. Eleklerin tıkanmasını önlemek için kauçuk toplar yerle?tirilmektedir. Elek kasaları kolayca değiştirilebilmektedir.

5 TAMBURLU çöp Sasörü 100 lük Çöp Sasörü, un ve irmik fabrikalarında ve tohum temizleme tesislerinde temizleme sistemlerinin vazgeçilmez unsurudur. Bunun yanında her türlü bakliyat tesislerinde sınıflandırıcı olarak ta kullanım görmektedir. Tahılın çizgi ölçülerine göre farklı olan saman, başak, toprak gibi yabancı maddelerden ayrıştırılması işleminde kullanılmaktadır. Tamamı çelik konstrüksiyonda imal edilmiş makinede ayarlanabilir eğimiyle tasarlanmış bir elek bulunmaktadır. Makinenin eleğine gelen mamul kaba cisimleri üstünde bırakarak geniş çaplı yuvarlak deliklerden düşerken ikinci küçük üçgen delikli eleğine geldiğinde küçük parçacıkları elenir temizlenmiş mamul hava kanalına aktarılır. Takip penceresi bulunmaktadır. Eleklerin tıkanmasını önlemek için fırça sistemi mevcuttur Eleklerin eğilimleri ağırlıklar sayesinde ayarlanılabilmektedir. motorlar direkt makine üzerine monte edildiğinden, kayış, kasnak, rulman ve askı çubukları gibi problemli elemanlar kullanılmamıştır. Elek kasaları kolayca değiştirilebilmektedir.

6 Wibro Çöp sasörü Çöp Sasörü, un ve irmik fabrikalarında ve tohum temizleme tesislerinde temizleme sistemlerinin vazgeçilmez unsurudur. Bunun yanında her türlü bakliyat tesislerinde sınıflandırıcı olarak ta kullanım görmektedir. Tahılın çizgi ölçülerine göre farklı olan saman, başak, toprak gibi yabancı maddelerden ayrıştırılması işleminde kullanılmaktadır. Tamamı çelik konstrüksiyonda imal edilmiş makinede ayarlanabilir titreşim ve eğimiyle tasarlanmış iki elek bulunmaktadır. Makinenin üst eleğine gelen mamul kaba cisimleri üstünde bırakarak geniş çaplı yuvarlak deliklerden düşerken ikinci küçük üçgen delikli eleğine geldiğinde küçük parçacıkları elenir temizlenmiş mamul hava kanalına aktarılır. Takip penceresi bulunmaktadır. Eleklerin tıkanmasını önlemek için kauçuk toplar yerle?tirilmektedir. Eleklerin eğilimleri ve titreşimleri ağırlıklar sayesinde ayarlanılabilmektedir. Vibro motorlar direkt makine üzerine monte edildiğinden, kayış, kasnak, rulman ve askı çubukları gibi problemli elemanlar kullanılmamıştır. Elek kasaları kolayca değiştirilebilmektedir.

7 Hava Kanalı Hava Kanalı buğday, arpa, baklagiller, soya fasulyesinin temizlenmesinde kullanılmaktadır. Makine, aerodinamik özellikler açısından tahıl tanelerinden farklı olan her türlü hafif maddenin: çöp, saman ve başak kırıkları, çeşitli tohumlar, soyulmuş kabuk ve tozun hava akımı vasıtasıyla mamulden ayıklanmasını gerçekleştirmektedir. Tahıl ürünleri, makinenin beslenme tablası veya titreşimli bir besleyici ile Hava Kanalın genişliğinde homojen bir şekilde dağıtılırken içindeki hafif parçacıkları alttan gelen hava akımı ile yukarıdaki çıkış kanalına sevk edilmekte, temizlenmiş ürün ise aşağıya düşerek sistemin içine aktarılmaktadır. Pencere sayesinde oluşan aydınlatma ayrışmanın net olarak görülmesini ve böylece her türlü hava ayarının yapılmasını sağlamaktadır. İki çeşit olarak imal edilen bu makinenin vibro motorlu olanı genellikle Kabuk Soyucu makinesi ile birlikte, motorsuz olanı ise Çöp Sasörü makinesi ile kullanılmaktadır.

8 Taş ayırıcı Tahıl temizleme sistemlerinde kullanılan Kuru Taş Ayırıcı, isminden de anlaşıldığı gibi, tahıl tanelerinde özgül ağırlıkları açısından daha ağır olan taş gibi yabancı cisimleri elemektedir. Kuru taş ayırıcı, hassas ve istikrarlı bir tasarıma sahiptir. Tahıl taneleri, çelik telden örülmüş bir eleğin üzerine düşer. Eleğin altından emilerek gelen hava cereyanı, eleğin üzerine yayılmış olan buğdayı hafifçe yüzdürür. Hava akımının etkisi ile yüzmeye başlayan buğday taneleri özgül ağırlıklarına göre tabakalar oluşturur: hafif olanlar üste, ağır olanlar ise alta gelir. Buğdaydan ağır olan taş ve benzeri yabancı maddeler altta, eleğin üstünde kalır. Aynı zamanda eleğin vibratörle titremesi ağır olanları yukarı doğru yürütür. Hafif olanlar, yani taştan arınmış buğday aşağı doğru akar. Ayrışım sınırı kesin bir şekilde ortaya çıkar. Hava cereyanının miktarı ve eleğin yatıklık açısı ayarlanabilir. Bu iki ayar vasıtasıyla buğdayın cinsine, ihtiva ettiği taş miktarına göre, ayırma derecesini ayarlamak mümkündür. Hava basıncı özel bir gösterge ile ayarlanır. Bütün elek yüzeyinde hava dağılımının eşit ve muntazam olması, vibratörle sağlanana titreşimin çok muntazam bir buğday dağılımına imkan vermesi, ayırım hassasiyetini en yüksek seviyeye çıkarmıştır.

9 Taş ayırıcı Üçgen Tahıl temizleme sistemlerinde kullanılan Kuru Taş Ayırıcı, isminden de anlaşıldığı gibi, tahıl tanelerinde özgül ağırlıkları açısından daha ağır olan taş gibi yabancı cisimleri elemektedir. Kuru taş ayırıcı, hassas ve istikrarlı bir tasarıma sahiptir. Tahıl taneleri, çelik telden örülmüş bir eleğin üzerine düşer. Eleğin altından emilerek gelen hava cereyanı, eleğin üzerine yayılmış olan buğdayı hafifçe yüzdürür. Hava akımının etkisi ile yüzmeye başlayan buğday taneleri özgül ağırlıklarına göre tabakalar oluşturur: hafif olanlar üste, ağır olanlar ise alta gelir. Buğdaydan ağır olan taş ve benzeri yabancı maddeler altta, eleğin üstünde kalır. Aynı zamanda eleğin vibratörle titremesi ağır olanları yukarı doğru yürütür. Hafif olanlar, yani taştan arınmış buğday aşağı doğru akar. Ayrışım sınırı kesin bir şekilde ortaya çıkar. Hava cereyanının miktarı ve eleğin yatıklık açısı ayarlanabilir. Bu iki ayar vasıtasıyla buğdayın cinsine, ihtiva ettiği taş miktarına göre, ayırma derecesini ayarlamak mümkündür. Hava basıncı özel bir gösterge ile ayarlanır. Bütün elek yüzeyinde hava dağılımının eşit ve muntazam olması, vibratörle sağlanana titreşimin çok muntazam bir buğday dağılımına imkan vermesi, ayırım hassasiyetini en yüksek seviyeye çıkarmıştır.

10 Kabuk soyucu Kabuk Soyucu, tahıl temizleme sistemlerinde tahıl tanelerinin, dış kabuğundan ve dolaysıya üzerinde bulunan, toz, kum, haşere ve mikroorganizmalardan temizlenmesi işleminde kullanılmaktadır. Yatay olarak çalışan rotor tahıl tanelerini ileriye doğru sıkıştırılarak üzerindeki paletlere ve aşındırıcı özelliğe sahip elek sacına sürtünmesini sağlamaktadır. Böylece başaktan ayrılmamış taneler ayrılır, kabukları soyulur, içi boş taneler kırılır, tanelere yapışan yabancı maddeler temizlenir, son olarak ürünün arasına girmiş küçük tohumlar ayıklanır. Eleği kolay ve hızlı değiştirebilmektedir. Kolayca adapte edilen Hava Kanalı ile kombine olarak çalışabilme imkanına sahiptir. Özellikle tav silolarından alınan buğdayın kabuğunu soymada yüksek verim sağlar.

11 Vibro tarar Vibro Tarar, un ve irmik fabrikalarında ve tahıl temizleme ünitelerinde kullanılmaktadır. Tahıl ürünlerin içindeki ufak tanelerin, kabuk ve toz gibi maddelerin hava aspirasyonu yardımıyla ayrıştırılmasını sağlamaktadır. Hava emişli vibrasyonlu çalışan bir makinedir. Vibrasyon motoru malın düzgün dağılmasını sağlayarak tahılın en iyi şekilde temizlenmesine yardımcı olur. Montaj kolaylığı için klape ayarları her iki yanına yapılmıştır.

12 Radyal tarar Radyal Tarar, un ve irmik fabrikalarında ve tohum temizleme tesislerinde tahıl içerisindeki düşük yoğunluluğa sahip olan maddelerin ayrıştırılmasında kullanılmaktadır. Makinenin genişliğinde homojen bir şekilde dağıtılan tahıl tanelerinden aerodinamik açısından farklı olan her türlü parçacıkları yatay havalandırma kanalında çiftli ayarlanabilir duvarlarından ayrıştırılır. Portatif bir makinedir. Merkezi aspiratör sisteminden bağımsız olarak çalışmasını sağlayacak aspiratör sistemine sahiptir. Radyal Tarar havanın % 100nü çevirir.

13 Triör Triyör, tahıl ürünün içerisindeki kırık buğday, ot tohumları gibi küçük yabancı maddelerin ayrılmasını sağlamaktadır. Tohum temizleme istasyonları ve un fabrikalarında verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Makine döndürülen tek veya çift kabara gömlekli silindir ve içerisine yerleştirilmiş helezondan ibarettir. Ürün akışı 2 aşamalıdır. Önce ürün, silindirik kabaralı sacın baskılı bölümüne dökülürken, oyuklarında tutulan kırık taneleri helezonlu havuza dökülür ve sistemden atılır, daha sonra ise tahıl taneleri daha küçük çaplı oyuklarda tutarak kalan uzun tanelerin sistemden atılmasını sağlamaktadır. Silindirlerin eğimi ve toplama oluğunun açıklığı mekanik olarak ayarlanmaktadır. Makine, reduktörlü motor ve kayış kasnak sistemiyle hareket alır. Topların üzerinde sarılı bulunan kabaralı sac, ürünün büyüklüğüne göre (buğdayın ve arpanın) seçilir.

14 Dik yıkama Makine, yıkama ve kurutma sistemlerinden oluşmaktadır. Tahıl temizleme istasyonlarda ve öğütme tesislerde tahıl tanelerin suyla temizlenmesi ve böylece tavlanması için kullanılmaktadır. Yıkama tankındaki su seviyesi kontrolüyle saman, kavuz gibi hafif maddeler suyun üzerine yüzdürerek, dibe çöken ağır maddeler ise çakıllık helezonu yardımıyla ayrıştırmaktadır. Yıkamadan sonra tahıl ürünleri kurutma kısmında hızla dönen paletler yardımıyla merkezkaç etkisi ile fazla suyundan arındırılır. Yıkanan buğday üst taraftan tahliye edilir. Tahılın suda kalma süresi, buğdayın tanka giriş kapısının ayarlanmasıyla yapılmaktadır.

15 Cebri tav Tavlama işlemi esnasında tahıl tanelerinin kırılmasını önlenilmektedir. Tamamı metalden imal edilmiş olan ana gövdeler kolay sökülebilir özelliktedir. Nemlendirilecek olan buğday makine girişine otomatik kontrollü olarak girer. Su girişi de elektronik veya mekanik Debimetreli Tav Cihazı ile kontrolü sağlanır. Makineye buğday ve su girişi aynı anda gerçekleşir. En kısa mesafede bile % 5 oranında tav sağlanmaktadır.

16 Açılı Cebri tav Tavlama işlemi esnasında tahıl tanelerinin kırılmasını önlenilmektedir. Tamamı metalden imal edilmiş olan ana gövdeler kolay sökülebilir özelliktedir. Nemlendirilecek olan buğday makine girişine otomatik kontrollü olarak girer. Su girişi de elektronik veya mekanik Debimetreli Tav Cihazı ile kontrolü sağlanır. Makineye buğday ve su girişi aynı anda gerçekleşir. En kısa mesafede bile % 5 oranında tav sağlanmaktad

17 Elevatör Tahıl temizleme ve öğütme sistemlerinde tahıl ürünlerinin dikey olarak taşınmasını sağlayan Kovalı Elevatör, alt ve üst başlıklardan, borusu içinde dönen geniş kayış bandı ve üzerindeki kovalardan oluşmaktadır. Kova bağlantı kayışı hariç bütün elemanları çelik konstrüksiyondan imal edilmiştir. Alt ve üst başlık gerektiğinde tamamen birbirinden ayrılabilir cıvatalı montaj özelliğine sahiptir. Üst başlıkları portatif olup her yönde kullanabilmektedir. Başlık ve ayaklarındaki pencereden ise mamul akışı kontrol edilebilmektedir. Reduktör-motor, zincir ve dişlisi veya kaplın vasıtasıyla kova bandı hareketi sağlanır. Reduktör seçimi elevatörlerin kapasite ve yüksekliğine.

18 Helezon Helezon, un fabrikalarında ürünlerin yatay olarak taşınmasında kullanılmaktadır. Genellikle taneli ürünlerini yatay, eğimli, dikey, sağ ve sol dönüşlü olarak taşımaktadır. Elevatörden iki kat ekonomik olan helezonlar boru içinde dönen mil üzerine monte edilmiş vidadan ibarettir, üstü kapaklıdır. Helezon ebatları fabrika kapasitesine göre değişirken, çıkan un çeşit sayısına göre elek altlarına koymak için ikili ve üçlü olmak üzere çeşitli helezonlar yapılmaktadır. Çift veya Üç Vidalı Helezon, un, kepek gibi tozlu ürünlerini yatay, eğimli, dikey, sağ ve sol dönüşlü olarak taşımaktadır.

19 Tüp Helezon Tüp Helezon, un fabrikalarında ürünlerin yatay olarak taşınmasında kullanılmaktadır. Genellikle un ve kepeğin yatay, eğimli, sağ ve sol dönüşlü naklinde kullanılır. Un ve kepek silolarının çıkışına monte edilen helezon Rotoflow makinesini altına bağlanır. Çeşitli ebatlarda imal etmek mümkündür. Değişik çap ve uzunluklarda imal edilmektedir. Kullanılacağı yere uygun sağ veya sol yönlü olarak yapılır. Dağıtım, toplama, karıştırma ve buğday tavlama işlerinde kullanılmaktadır.

20 Aspiratör Hava ihtiyacı olan tüm makinelerle kombine olarak çalışan Toz Aspiratörü, un öğütme tesislerinde hava kaynağı olarak kullanılmaktadır. Makine, içinde oluşturulan hava akımı aracılığıyla buğdaydan toz, saman gibi hafif maddeleri emerek toplamakta ve toz siklona göndermektedir. Motor akuple olarak çalışmaktadır. Montajı ve bakımı oldukça basittir.

21 Pnomatik Fan Pnömatik Fan, un ve irmik fabrikalarında genellikle öğütme sistemlerinde kullanılmaktadır. Yüksek hava emiş gücüne sahip olan bu makine, valslarda öğütülen toz halindeki veya tanelik mamulün hava vasıtasıyla katlardaki makinelere naklini sağlamaktadır. Maksimum verim, minimum enerji tüketimi ile her amaca uygun olup, sessiz bir şekilde çalışmaktadır. Çelik kafes ile şaseye monte edilmiş olan fan, titreşim ve sarsıntıyı önlemek için kauçuk ayaklar üzerinde çalıştırılır. Statik ve dinamik balansı alındığı için gürültü minimum düzeye indirgenmiştir. Giriş ve çıkış borusu bağlantıları titreşim transferini önlemek için kauçuk flanşlarla desteklenmiştir. Motorun monte edildiği sehpa üzerinde yargılar mevcuttur. Böylece gerektiğinde motoru beli oranda ileri veya geriye çekmek mümkün olmaktadır. Motor akuple olarak bağlanabilmektedir.

22 Toz Siklonu Toz Siklonu, tahıl temizleme sisteminde aspiratör çıkışına monte edilmektedir. Temizleme makinelerden gelen hava içindeki toz ve diğer hafif maddelerin tutulmasını sağlar. Toz aspiratörlerinden gelen ve toz ihtiva eden hava, teğetsel olarak siklona verildiği zaman kesit genişlemesi sonucu hızını kaybeder, hava içinde bulunan partiküller yerçekimi ile aşağı inerken temiz hava tahliye olur. Temiz hava %99,7 verimle bacadan dışarı atılır. Alt ve üst bağlantıları için flanş konulmuştur.

23 Filtre Yuvarlak filtre gövdesine yerleştirilmiş kasnaklı filtre torbalardan oluşan Süpersonik Filtre, gıda, kimya, çimento gibi sanayi alanlarında verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Un ve irmik tesislerinde torbaları vasıtasıyla pnömatik taşıma esnasında hava - toz karışımını tozdan ve un zerreciklerden arındırılarak tozun tutulup temiz havanın ise bacadan atılmasını sağlayan bu makine, hava kirliliğini önlemektedir 2,5-800 m³/d. debideki tozlu hava ve gaz için kullanılmaktadır. Filtre vakumlu ve basınçlı sistemde kullanılabilir. Filtreden temizlenip dışarı atılan temiz havanın içinde muhtemel tozlu hava oranı = max. (980/1000) m³/24 s. = 0,980 m³/24 s.= % 0,020 m³.dür. Filtreden temiz hava %99,98 verimle bacadan dışarı atılır.

24 Blower Hava körükleri; pnömatik taşıma uygulamaları (gıda, çimento, kimyasal malzeme vb.), atık su arıtma, kültür balıkçılığı gibi çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılan pompalardır. Roots tipi hava körükleri yüksek debili gazları 1200 mbar basınç ve 500 mbar vakum ile taşıyabilmektedir. Hava körüğü (roots blower) kullanım alanları: - Pnömatik taşıma (gıda, fındık, buğday, mısır, susam, çimento, maden, plastik granül, PVC, kül) - Atık su arıtma tesisleri - Asfalt Makinaları - Kültür balıkçılığı uygulamaları (havalandırma havuzları) - Hava bıçakları - Kurutma uygulamaları - Kağıt, matbaacılık uygulamaları - Un değirmenleri - ULV ilaçlama, haşere ile mücadele makinaları - Vakum uygulamaları Pnömatik Vals, temizlenmiş mamulün kaba ve yüksek öğütme işlemlerinde kullanılmaktadır. Tek Katlı Pnömatik Vals, öğütülecek mamulün özelliklerine göre dişli veya düz olan ve farklı çaplara sahip iki çift birbirine paralel olarak yerleştirilmiş vals topuyla öğütme işlemini gerçekleştirmektedir. Camlı giriş nazosundan makineye alınan mamul, danelik merdaneler vasıtasıyla öğütülmek üzere birbirine doğru dönen öğütücü vals topların arasına homojen bir perde şekilde dağıtılmaktadır. Ürünün camlı giriş nazosuna gelmesiyle birlikte doğan uyarıcı güçten dolayı vals topları birbirine yaklaşır danelik merdaneleri de harekete geçerler ve malın aynı seviyede akmasını sağlarlar, ürünün tamamen bitmesi halinde ise hava pistonunun itme gücü ile vals topları birbirinden ayrılır ve danelik perdesi tamamen kapanır. Valslar ile Elek arasındaki mamul dolaşımı istenilen sonuca ulaşılmasına dek devam etmektedir. - Şasesi yüke mukavemetli yüksek platinden imal edilmiştir. - Otomatik konumda çalışmaktadır. - Muhafaza kapakları kolay açılıp kapatılabilmektedir. - Makinenin iç yüzeyinde toz tutucu malzemeler kullanılmamaktadır. - Vals Topların kolu manşonsuz takılan konik rulmana göre imal edilmiştir.

25 İrmik Sasörü İrmik Sasörleri, un ve irmik fabrikalarında eleklerden gelen unla karışık irmiklerin temizlenmesi ve sınıflandırılması işleminde kullanılmaktadır. Çalışma sistemi 2 adet vibro motor ve 1 adet aspiratörden ibarettir. Akış miktarı ayarlanılabilen ürün, içeride bulunan elekler üzerine bir perde sayesinde düzgün olarak dağılmaktadır. Eleme işlemi 2 veya 3 kat telero ile gerçekleştirilmektedir. Makine vibro motorla hareketlendirilir. Aerodinamik hava kanalı ve hava ayar klapeleri ile tüm elek yüzeyinde eşit vakum oluşturulur. Kepek ve benzeri tutunma yüzeyi genişletilmiş ürünler vakumla askıda tutularak üründen ayrıştırılıp hava emişiyle aspirasyon bağlantısından emilir. Kepekten arındırılmış ürün ( irmik ) elekler sayesinde tane iriliğine göre tasnif edilmektedir. İstenilen hava, makinede bulunan hava klapelerinden ayarlanmaktadır. İrmik sasörlerinde en önemli husus yeterli hava olması ve vibro motorların açılarının tam ayarlanmasıdır. Bu ayarlar yapılmazsa gelen materyal elenmez.

26 Vibro Kepek Fırçası - Filitrede toplanan yapışkan malları ayırma amacı ile kullanılmaktadır. - Un ve Kepek için ayrı ayrı ipekler kullanılmaktadır. - Öğütme ünitelerinde verim artışı sağlar. - Makinenin üzerindeki somunlar vasıtası ile kolaylıkla yapılabilen kayış gerginlik ayarı. - Yüksek kapasiteli değirmenlerde elekten-eleğe giden pasjlarda yüksek verimli çalışma. - Eleme işlemlerinde yüksek performans

27 İrmik Kırıcı Un fabrikalarında kepek üzerine yapışan unları, iç kısmında mevcut paletler aracılığıyla çırpma sonucu unları kepekten ayırma işlemi için kullanılmaktadır. Valslerin altına da kurularak birbirine yapışmış mamulü dağıtma ve yoğunlaştırmak görevini de yürütmektedir. Öğütme kısmında değişik noktalarda kullanım imkanı sağlamaktadır.

28 Tamburlu Detanjör Bu makine un fabrikalarında valsten gelen üründe yapışık öz parçacıklarını ayırmak için kullanılır. Bu suretle un üretimine katkısı olur.

29 Çekiçli Degirmen - Yem, un ve diğer tahıl işleme tesislerinde ana materyalin ve yabancı materyallerin öğütülmesinde kullanılır. - Mısır, soya, fasülye gibi hammaddelerin valsten önce kırılması ve kepeğin inceltilmesi için kullanılır. - Ağır parça ayırıcısı ve temizleme çekmecesi 5-60 t/h arası kapasitelerde - İki yöne de dönebilme özelliği - Dinamik ve statik balansı alınmış güçlü rotor kg/dm3 yoğunlukta hammaddeleri öğütme imkanı - Kolaylıkla değiştirilebilir çekiç ve elek sistemi

30 Akar Kantar Üretim ve ürün verimliliğini arttırmak için ham maddelerin belli oranlarda karışımı sağlamak için geliştirilmiştir. - İstenilen oranlarda debi akışını sağlar. ( Hammaddenin granüllü olması esastır ) - Hammaddenin bitmesi ya da bir problem durumunda paçalın bozulmaması için güvenlik önlemi alır. - Tüm değerleri ölçer, kaydeder, ve raporlayabilme imkanı sağlar. - Operatörün sadece mal miktarını ( ton ), mal akışını ( ton/saat ) oranlarını % de olarak girmesi yeterlidir. - Reçete uygulamaları yapılabilmektedir. - Fabrika otomasyon sistemine bağlanabildiği gibi manuel kullanımı da mevcuttur. - Saatte 150 ton a kadar üretimi mevcuttur

31 Randıman Kantarı Un ve irmik fabrikalarında büyük başarıyla kullanılan Randıman Kantarları, fabrika kapasite ve randıman değerlerini kontrol altında tutmak amacıyla tasarlanmıştır. Teknolojik gelişmeler takiben oldukça hızlı gelişen bu ölçü sistemi uzaktan kumandalı olarak ve bilgisayar aracılığıyla da yönlendirilmektedir. Otomasyon sistem sayesinde kolayca üretimle ilgili her çeşit bilgiye ulaşabilirsiniz. Bütün veriler Kg. / Saat, Ton / Gün veya % olarak okunabilir. Bütün ölçüm parametrelerini ayarlama, açma, kapama ve raporlamayı MOUSE ile rahatlıkla yapabiliriz. İnternet veya telefon sistemine direkt ulaşıp fabrikanın durumu ile ilgili bilgilere ulaşılabilir. Anlık, saatlik, vardiyalık, haftalık ve aylık üretim raporları alınabilir.

32 Paketleme Kantarı Torbalama Kantarı, birçok gıda ve sanayi sektörde kullanılmaktadır. Kapasitesi, torbalanacak ürüne ve istenilen toleransa göre 12 ton/saat ile 20 ton/saat arasında değişmektedir. Set değeri kullanıcı tarafından ayrı olarak programlanılabilir. Ağırlık gösterimi ekranı 4 hanelidir. HIZLI YAVAŞ DEVİR sisteminde programlanabilir. İki adet set değeri vardır. VE bu değerlere ait dolum kiloları birbirinden ayrı girebilir. Yavaş devire geçiş program ayarlaması sistem tarafından otomatik olarak, en hassas ve hızlı tartım yapacak şekilde belirlenip adapte edilir. Tartılan un cinsi ve silo seviyesine göre optimum hız ayarı otomatik olarak yapılır. Tek Tartım Tek İstasyon / kg Çift Tartım 4 İstasyon / kg 3 Tartım 6 İstasyon / kg Çift Tartım Tek İstasyon / kg

33 Randıman Kontrollu Tav Giren buğdayın debisi Loadceller ile randıman kantarı ile kg/saat cinsinden (%0,2 oranında) hassas olarak ölçülür. - Giren buğdayın rutubeti, hektolitresi ve ısısı hassas olarak ölçülür. - Buğdayın rutubeti %7,0 / 25,0 arasında +/-0.1 hassasiyet ile ölçülür. - Buğdayın hektolitresi 70,0 / 85,0 Kg/ Hektolitre arasında +/- 0,1 hassasiyet. - Buğdayın ısı derecesi -10 / +90 derece +A 0,1 hassasiyet ile ölçülür. - İstenen rutubete getirilmesi için malın akış miktarına göre, hedeflenen rutubet oranı belirlenerek otomatik olarak alacağı su miktarı hesabı yapılır ve otomatik olarak suyu verir. - Verilecek su motorlu vana ile otomatik veya manuel olarak kontrol edilir. - Elektronik sayaç yardımı ile 0,01 hassasiyetle geçen suyun debisi ölçülür. - Sisteme birden fazla tavlama sistemi bağlamak mümkündür. B1 randıman kantarına tavlama sistemi (su ünitesi hariç) bağlanması ile B1 valsine girecek buğdayın sürekli kontrolü sağlanabilir.

34 Otomatik Tavlama Giren buğdayın rutubeti ve ısısı hassas olarak ölçülür. - Buğdayın rutubeti %7,0 / 25,0 arasında +/-0.1 hassasiyet ile ölçülür. - Buğdayın hektolitresi 70,0 / 85,0 Kg/ Hektolitre arasında +/- 0,1 hassasiyet. - Buğdayın ısı derecesi -10 / +90 derece +A 0,1 hassasiyet ile ölçülür. - İstenen rutubete getirilmesi için malın akış miktarına göre, hedeflenen rutubet oranı belirlenerek otomatik olarak alacağı su miktarı hesabı yapılır ve otomatik olarak suyu verir. - Verilecek su motorlu vana ile otomatik veya manuel olarak kontrol edilir. - Elektronik sayaç y ardımı ile 0,01 hassasiyetle geçen suyun debisi ölçülür. Mıknatıs Üstten aldığı ürünü içinde bulunan (aşağıda da gözüken) plaka mıknatıs vasıtasıyla metal maddelerden arındırır. Kapaklıdır. Üst çap ölçüsü 120 mm. dir. Yukardaki mıknatıs kutusunun içine geçen standart ölçü 155x160 mm.

35 Böcek Öldürücü Bu makina mekanik olarak çalışmaktadır. Tahıl ve unun içindeki böcek, larva ve yumurtalarını yok etmek için dizayn Edilmiştir. Bu makine içerisinde yüksek devirde dönen rotor, demir dökümden ve özel bölümden meydana gelmiştir. Motor miline bağlı olan rotorun, dinamik balansı alınmıştır. Elektrik motoru flanşlı tip kullanılmıştır. Ayrıca bu makina yatay veya dikey olarak imal edilmektedir. Her iki tip makine tavana veya zemine montaj edilebilir.

36 Hava Kilidi Paçal makinesi, gövde, rotor ve kapakları tamamen pik dökümde imal edilmiştir. Montajı son derece kolay ve basittir. Kapaklı rulman tipi tercih edildiğinden, yeniden yağlama sorunu yoktur. Bu nedenle un ve un imalat tesislerinin yanı sıra bir çok alanda farklı özeliklere sahip materyallerin beli oranlar dahilinde karıştırılarak imalat yapmak amacı ile kullanılır. Paçal makinesi, un tesisindeki siloların altında yer alan aktarma helezonları üzerine monte edilir. Farklı yapıdaki buğdayların özelliklerini göz önünde tutarak istenilen oranlardaki karışımı paçal üzerinde yer alan sürgüler aracılığıyla ayarlanmak mümkündür. Bu oranlar sürgülere ait kapasite değerleri çizelgesinde yer almaktadır. Kısacası paçal bir oranlar karışımı düzeneğidir.

37 Pacal Paçal makinesi, gövde, rotor ve kapakları tamamen pik dökümde imal edilmiştir. Montajı son derece kolay ve basittir. Kapaklı rulman tipi tercih edildiğinden, yeniden yağlama sorunu yoktur. Bu nedenle un ve un imalat tesislerinin yanı sıra bir çok alanda farklı özeliklere sahip materyallerin beli oranlar dahilinde karıştırılarak imalat yapmak amacı ile kullanılır. Paçal makinesi, un tesisindeki siloların altında yer alan aktarma helezonları üzerine monte edilir. Farklı yapıdaki buğdayların özelliklerini göz önünde tutarak istenilen oranlardaki karışımı paçal üzerinde yer alan sürgüler aracılığıyla ayarlanmak mümkündür. Bu oranlar sürgülere ait kapasite değerleri çizelgesinde yer almaktadır. Kısacası paçal bir oranlar karışımı düzeneğidir.

38 Taka Tuka Filtreden gelen malı tekrar sistem içerisine aktarmak için kullanılır. Vibrasyonla çalışan bir makina olup, üzerindeki vibrasyon ayar anahtarlarları sayesinde, istenilen tonaj ayarı yapılır. Sessiz çalışan bir makinadır. Kullanım alanı; Mineral maddeler.

39 Pnomatik Siklon Pnömatik Siklon Grubu, dökme materiali hava akımıyla hareket ettiren bir sistemdir. Taşıma işlemi borular içinde yapılmaktadır ve taşınan materyaller Pnömatik Siklona gönderilmektedir. Siklonlar çelik sac konstrüksiyondan imal edilmiştir. Silindirik konik gövdeli olup giriş ve çıkış borusundan ibarettir. Makinen, sivri koni şeklinde olan dip kısmında toplanan ürün ya yerçekimi ile alt işlem basamaklarına düşürülür veya yatay bir helezonik taşıyıcı ile Siklon dışına taşınmaktadır. Pnömatik sistemde hava ile mamulün ayrışması esnasında sistemin hava kaybını minimum düzeyde tutacak şeklinde dizayn edilmiştir.

40 Rotoflow Rotoflow, serbest akışı sağlanamayan un, kepek, beton, çelik, plastik gibi malzemeleri içinde bulunduran silo altlarına, kolayca boşaltılabilmesi için monte edilmektedir. Bu işlevi sayesinde, Vibro Silo Boşaltıcı olarak ta adlandırılan bu makine, un ve irmik fabrikalarında, silo ve depo tesislerinde başarıyla kullanılmaktadır. Makinenin üst kısmı siloya bağlanılmaktadır, huni şeklinde olan alt kısmı ise vibrasyonlu motorun sağladığı titreşim ile sallanırken içinde bulunan tozlu materyallerin düzgün ve devamlı bir şekilde akmasını sağlamaktadır. Silo Boşaltıcının, her iki kısmı birbirine vibrasyona dayanıklı kollar ve esnek lastik diyafram ile bağlantılıdır. Silo boşaltıcı, titreşime dayanıklı siyah saçtan imal edilir. İç kısmı ürün akışını kolaylaştıran epoksi boya ile boyanmıştır. Silo boşaltıcının çıkışında tüp vidalı helezonlar bağlanarak ürün akışı kontrol altında tutulur. Filtre çıkışlarında ise tozlu materyallerin akışında oluşan sıkışmayı önler. Betonarme ve çelik silolarına kolaylıkla monte edilebilmektedir. Gürültü kirliliğini yapmaz. Silo doluyken bile mekanik parçalara dışarıdan ulaşılabilme ve bakım imkanı vardır. Farklı silolarda bulunan farklı nitelikteki unların düzenli olarak karıştırılmasını sağlamaktadır.

41 Naylon Elek Fırçalı Tapaten Damla Tapaten Dip Sıyırıcı Bez Tapaten Kelepçe Yıldız Tapaten Elek Şeridi Elek Alt Torbası Elek Üst Torbası Elek Çakma Ekipmanları Balık Sırtı Filtre Torbası

42 Filtre Teli Elek Çubukları İğneli Filtre Torbaları Jet Filtre Torbası Alüminyum Diyafram (Büyük) Alüminyum Diyafram (Küçük) Filtre Diyaframı (Silikon) Filtre Diyaframı (Kauçuk) Filtre Diyaframı Sacı Oval Delikli Sac Yuvarlak Delikli Sac Terso Sac

43 Kepek Fırçası Sacı Triyör Sacı Kabuk Soyucu Teli Galvanizli Panjurlu Sac Üçgen Delikli Sac Pnömatik Camlar Maşonlar Takoz Takoz Tararlı Takoz Lastik Toplar Kaucuk Kapaklar

44 Lastik Tokmakc Kelebek Vidalar Sonda Buğday Makası Gluten Çanaği Un Analiz Eleği Buğday Analiz Eleği Hektolitre Hektolitre Ağırlığı Ölçüm Cih. Rutubet - Hektolitre Ölçüm Cih. Dairesel Sallama Eleği Elek Sallama Makinası Rutubet Ölçme Cihazı Dijital Rutubet Ölçme Cih. Rutubet Ölçme Cihazı Rice 309

45 Jupiter Laboratuvar Değirmeni Örnek Hazırlama Değirmeni Laboratuvar Değirmeni PM 400 Rutubet Tayin Cihazı Kül Fırını Gluten Ölçme Cihazı Kumlama Lastiği Dikiş Makinası Balanser Çuval Ağzı Dikiş İpi Kubur Tokasıi SN Yataklı Rulmanlar

46 Yataklı Rulmanlar Zincir - Kilit - Yarım Ek V Kayışları Yıldız Kaplinler V Kayış Kasnakları Boru Fırçası El Fırçası Vals Fırçası Kırma Vals Fırçası Liso Silindir Sökme Takma AParatı Triger Kasnağı Vals Dişlisi Silindir Mıknatıs Çelik Dişliler Helezon Askı Yatak Burcu Helezon Askı Yatağı

47 Helezon Baş Yatağı Çelik Helezonlar Elevatör Kayışları Elevatör Kayış. (Naylon Beyaz) Elevatör Koko Civata Elevatör Kovaları Kayış Zımbası Alüminyum Klape Soba Enjektör Pipo Enjektör En Klapesi Nazo

48 Eğri Nazo Elek Altı Kontrol Borusu Kontrol Borusu Çatal Krolet Kelepçe Zaviye Redüksiyon Akış Borusu Vals Topu Döner Baca Un Arabası

Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız VİBRO ÇÖP SASÖRÜ RADYAL TARAR

Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız VİBRO ÇÖP SASÖRÜ RADYAL TARAR Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız VİBRO ÇÖP SASÖRÜ RADYAL TARAR A C F D G E B A) Ürün Giriş B) Ürün Çıkış C) Aspiratör Hava Emiş Bağlantısı D) Elek üstü Kaba Oluğu E) Elek altı İnce

Detaylı

ELEME SİSTEMLERİ SONER ÇELİK GIDA MÜHENDİSİ

ELEME SİSTEMLERİ SONER ÇELİK GIDA MÜHENDİSİ ELEME SİSTEMLERİ SONER ÇELİK GIDA MÜHENDİSİ 1 Buğday insan gıdası olarak tüketilen önemli bir hammaddedir. Bu yüzden bir sonraki hasada kadar en iyi kalitede tutulmalıdır. 2 Yüzyıllardır depolama yöntemleri

Detaylı

ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals

ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals GRUP: 3116 1- Un Üretimi a) Buğday Unu Un fabrikalarında kapasite günde 24 saat, yılda 300 iş günü çalışma esası üzerinden aşağıda belirtilen esaslara göre tespit edilir. ZORUNLU MAKİNE VE TEÇHİZAT TEMİZLEME

Detaylı

TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals

TEMİZLEME ÜNİTESİ KIRMA ÜNİTESİ DEĞİRMEN ÜNİTESİ Çöp sasörü Kırıcı valsler Vals GRUP: 10 10.61 Öğütülmüş hububat ve sebze ürünleri imalatı 1- Un Üretimi a) Buğday Unu Makina ve tesisat tablosunda, tesiste mevcut valslerin top adetleri, vals uzunlukları, devirleri ve motor güçlerinin

Detaylı

ZENGİNLEŞTİRİLEBİLİR KAFES. GürTech T x625 mm

ZENGİNLEŞTİRİLEBİLİR KAFES. GürTech T x625 mm ZENGİNLEŞTİRİLEBİLİR KFES ZENGİNLEŞTİRİLEBİLİR KFES ZENGİNLEŞTİRİLEBİLİR KFES 600 600 450 1300 600 2400 600 X Göz deti MODEL KT YÜKSEKLİK KT RSI 3 KT 4 KT 5 KT 6 KT 7 KT 8 KT 2580 mm 3230 mm 3880 mm 4530

Detaylı

Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ SERİSİ

Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ SERİSİ Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız AKYUREKEXCELL ELEME MAKİNELERİ 200-210-220 SERİSİ AKYÜREK EXCELL 200 Serisi Süper Hassas Eleme Makineleri Akyürek Excell Süper Elekleri her tür kuru

Detaylı

DAMIZLIK KAFESİ. GürTech D x1200 mm

DAMIZLIK KAFESİ. GürTech D x1200 mm MODEL KAT 3 KAT YÜKSEKLİK 2900 mm KAT ARASI 4 KAT 3720 mm 5 KAT 4540 mm KAFES Kafes sistemlerinin ana bileşenleri, sıcak daldırma galvanizli sac ve galvanizli tel malzemeden oluşmaktadır. Kafeslerimizin

Detaylı

zeytinist mucahit@zeytin.org.tr www.mucahitkivrak.com.tr

zeytinist mucahit@zeytin.org.tr www.mucahitkivrak.com.tr 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 5 Zeytinyağı

Detaylı

AKYÜREK BOYLAMA ELEME MAKİNELERİ. Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız B.MAC B.MAC B.MAC-007-3

AKYÜREK BOYLAMA ELEME MAKİNELERİ. Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız B.MAC B.MAC B.MAC-007-3 Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız B.MAC-007-1 B.MAC-007-2 B.MAC-007-3 B.MAC-007-4 B.MAC-007-5 B.MAC-007-6 AKYÜREK BOYLAMA ELEME MAKİNELERİ Akyürek B.MAC-007 Serisi - tahılgiller ve

Detaylı

AP Hücreli Aspiratörler

AP Hücreli Aspiratörler AP Hücreli Aspiratörler AP-EKO Ekonomik Tip Hücreli Aspiratör AP-EKO serisi hücreli aspiratörleri, ısıtma ve soğutma istenmeyen yerlerde, ortam havasını tazelemek için veya tahliye etmek için, düşük veya

Detaylı

SPİRAL IZGARALAR. Sismat Uluslararası, iki tip spiral ızgara imal etmektedir: Sepet spiral ızgaralar. Döner tamburlu spiral ızgaralar

SPİRAL IZGARALAR. Sismat Uluslararası, iki tip spiral ızgara imal etmektedir: Sepet spiral ızgaralar. Döner tamburlu spiral ızgaralar SPİRAL IZGARALAR SPİRAL IZGARALAR SPİRAL IZGARALAR Spiral ızgara, genellikle dar kanallarda kullanılan ince ızgara modelidir. Bu ızgaralar bilhassa mayalı içki endüstrisi, tekstil endüstrisi, mezbahalar,

Detaylı

BİG BAG DOLUM SİSTEMLERİ

BİG BAG DOLUM SİSTEMLERİ BİG BAG DOLUM SİSTEMLERİ Big-Bag dolum makinesi, toz ve granül malzemelerin silolardan big-bag torbalarına, PLC kontrolü ile doldurulması işlemini gerçekleştirir. İsteğe bağlı olarak doldurma işlemi 200-1500

Detaylı

JET PULSE TAŞIYICI HELEZON

JET PULSE TAŞIYICI HELEZON JET PULSE PULS FĐLTRE VE TAŞIYICI HELEZON TORBALI FİLTRELER; Toz yoğunluğunun yüksek olduğu işletmelerde kullanılmak üzere imal edilmektedir. Cihazlar toz yoğunluğu ve kapasitelere gore seçilmekte olup,

Detaylı

1. KÜTLÜ PAMUK AKTARMA MAKİNESİ

1. KÜTLÜ PAMUK AKTARMA MAKİNESİ ÖNTÜRK ÇIRÇIR KAPASİTE ARTIRIMI PROJESİ MAKİNE EKİPMAN TEKNİK ŞARTNAMESİ MALZEME CİNSİ BİRİM 1. KÜTLÜ PAMUK AKTARMA MAKİNESİ 1ADET 2. GERİ KAZANDIRMA MAKİNESİ 2ADET 3. ÖN TEMİZLEME ÜNİTESİ 2400 LÜK 1TAKIM

Detaylı

Durafan Kullanım Kılavuzu

Durafan Kullanım Kılavuzu Durafan Kullanım Kılavuzu ASPİRATÖR KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

Anahtar teslim projelerde engin tecrübe

Anahtar teslim projelerde engin tecrübe KTT 0245-TUR Anahtar teslim projelerde engin tecrübe TEMİZLEME SDOT Magerno Yüksek kapasiteli temizleme hatlarında kullanılmaktadır.dairesel vibrasyon hareketi ve çok katlı elekler ile zeminde az yer işgal

Detaylı

IV 100/75. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100/75. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/75, çok sağlam bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Çeşitli hedef gruplarda çok yönlü kullanılabilir. Son derece uzun ömürlü bir yan kanal üfleyici ile sürülmektedir. Güçlü motoru nedeniyle sürekli

Detaylı

PMS / MİNİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ

PMS / MİNİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ PMS / MİNİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ POLAT MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Astim Organize Sanayi Bölgesi (P.K. 105) AYDIN / TÜRKİYE TEL : +90 (256) 231 04 73 (pbx) FAX : +90 (256) 231 04 78 www.polatas.com.tr

Detaylı

PMS / STANDART 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ

PMS / STANDART 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ PMS / STANDART 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ POLAT MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Astim Organize Sanayi Bölgesi (P.K. 105) AYDIN / TÜRKİYE TEL : +90 (256) 231 04 73 (pbx) FAX : +90 (256) 231 04 78 www.polatas.com.tr

Detaylı

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU

KONDENSER ÜNİTESİ KATALOĞU En Direk Soğutma!! İklimlendirme ve soğutma alanında hızla gelişen teknoloji bu alanda arge faaliyetleri yapılmasının önünü açmıştır. Kondanser ve evaparatör sistemlerinin daha efektif hale gelmesi ve

Detaylı

MEGA TRİYÖR. Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız. Azami hassaslıkta ayırma. Uygulama / Özelikler.

MEGA TRİYÖR. Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız. Azami hassaslıkta ayırma. Uygulama / Özelikler. Tohum İşleme ve İyileştirme Teknolojik Çözüm Ortağınız Azami hassaslıkta Uygulama / Özelikler Megatriyör ayrıştırma prensibi tohumun uzunluğu temel alınarak yapılmaktadır; Eleme, Hafiftane veya Taş Makinelerinin

Detaylı

1994 yılında kurulan BASERMAK sektörde en eski ve en iyi bilinen firmalardan biridir. Sektöründe dünya liderlerden biri konumundadır.

1994 yılında kurulan BASERMAK sektörde en eski ve en iyi bilinen firmalardan biridir. Sektöründe dünya liderlerden biri konumundadır. TÜP MIKNATIS ÇÖP SASÖRÜ SİMON ÇÖP SASÖRÜ HAVA KANALI RADYAL TARAR TAŞ AYIRICI ÇİFT KATLI TAŞ AYIRICI TRİYÖR KABUK SOYUCU CEBRİ TAV DEBİMETRE EPÜRATÖR ÇEKİÇLİ DEĞİRMEN TEK KATLI VALS ÇİFT KATLI VALS ELEK

Detaylı

IV 100 / 40. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100 / 40. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Düşük işletme maliyeti için manüel filtre çırpma. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/40, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Elektrikli süpürge düz yüzeylerde bir kişi tarafından, hiç yormadan kullanılabilir. Dayanıklı

Detaylı

Endüstriyel Fanlar & Toz Toplama Sistemleri. ÜRÜN KATALOĞU

Endüstriyel Fanlar & Toz Toplama Sistemleri.   ÜRÜN KATALOĞU Endüstriyel Fanlar & Toz Toplama Sistemleri ÜRÜN KATALOĞU içindekiler 4 5 6 7 8 Yüksek Basınçlı Açık&Düz Kanatlı Düz Kanatlı Z Profil Kanatlı (Boyahane - Cilahane için) 9 10 11 12 13 Öne Eğik Çatı Fanları

Detaylı

Hububat Depolama ve Taşıma Sistemleri TÜMENOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Hububat Depolama ve Taşıma Sistemleri TÜMENOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Hububat Depolama ve Taşıma Sistemleri TÜMENOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Merkez: Horozlar Mah. Kadıköy Cad.No.68-70 Erenler / SAKARYA Fabrika Tel:0.264 3535421 Fax:0.264 3535422

Detaylı

PMS / MAXİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ

PMS / MAXİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ PMS / MAXİ 250 ZEYTİN İŞLEME SİSTEMİ POLAT MAKİNA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Astim Organize Sanayi Bölgesi (P.K. 105) AYDIN / TÜRKİYE TEL : +90 (256) 231 04 73 (pbx) FAX : +90 (256) 231 04 78 www.polatas.com.tr

Detaylı

Yüksek toz konsantrasyonlarında en iyi teknik çözüm Geniş filtreleme yüzeyi ve kompakt tasarım Uzun ömür ve ağır çalışma şartları için güçlü yapı

Yüksek toz konsantrasyonlarında en iyi teknik çözüm Geniş filtreleme yüzeyi ve kompakt tasarım Uzun ömür ve ağır çalışma şartları için güçlü yapı Yüksek toz konsantrasyonlarında en iyi teknik çözüm Geniş filtreleme yüzeyi ve kompakt tasarım Uzun ömür ve ağır çalışma şartları için güçlü yapı Alanın kısıtlı olduğu yerlerde en iyi çözüm Düşük sarfiyat

Detaylı

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

SALYANGOZ FANLAR [PSF SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

BIVITEC. Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler

BIVITEC. Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler BIVITEC Yüksek ayırt edici sistemde zor elenebilir dökme ürünler Amaç Eleme amaçlı tasnif dökme ürünlerin işlenmesinde önemli bir adımdır. Binder+Co şirketi BIVITEC i, konvansiyonel eleme tekniğinin yetersiz

Detaylı

VAV DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ

VAV DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ DEĞİŞKEN DEBİLİ HAVA DAMPERLERİ VAV değişken debi damperi tek kanalda yüksek hızlarda değişken debi veya değişken akış oranlı uygulamalar için dizayn edilmiş olup hem üfleme hem de emiş için kullanılabilir.

Detaylı

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri

AP-FC-GDT. Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AP-FC-GDT Gizli Döşeme Tipi Fan Coil Üniteleri AIRPLUS AP-FC-GDT merkezi sistemlerin kurulu olduğu yapılarda bireysel kullanımlı mahallerin iklimlendirme

Detaylı

SOLENOİD KONTROL VANASI

SOLENOİD KONTROL VANASI SOLENOİD KONTROL VANASI TARIMSAL SULAMA ENDÜSTRİYEL ALANLAR İÇME SUYU Su Sistemleri Su Sistemleri İzmir de 2004 Yılında Tayfun Yazaroğlu tarafından kurulan Tayfur Su Sistemleri, 207 yılından itibaren Tayfur

Detaylı

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba

KANAL TİPİ KTS 021001 TK. Teba KANAL TİPİ KLİMA SANTRALI TLPU-P Teba 1 KANAL TİPİ KLİMA SANTRALLARI Kanal tipi klima santralları, orta büyüklükteki alanların ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyacını karşılar. Yüksekliklerinin az olması

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak adlandırılmaktadır. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

ÇEV 4021: Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliği

ÇEV 4021: Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliği Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü, Buca/İZMİR ÇEV 4021: Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliği TUĞLA VE KİREMİT ÜRETİMİ Prof.Dr.Abdurrahman BAYRAM Tuğla ve kiremit

Detaylı

www.emak.com.tr GENEL ÖZELLİKLER

www.emak.com.tr GENEL ÖZELLİKLER www.emak.com.tr GENEL ÖZELLİKLER Aksine bir talep olmadığı taktirde tüm aksiyal fanlarımız direk akuple olarakimal edilir. Talep üzerine kayış kasnaklı (AX) modellerimiz de vardır (opsiyonel) Fan kasetlerinin

Detaylı

Teknik Bilgiler. 1. Fan Hava Akış Şekilleri. 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri. 3. Aksesuarlar. 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı.

Teknik Bilgiler. 1. Fan Hava Akış Şekilleri. 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri. 3. Aksesuarlar. 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı. Teknik Bilgiler 1. Fan Hava Akış Şekilleri 2. Nominal Akım Çıkış Değerleri 3. Aksesuarlar 4. Birim Dönüşümleri 5. Motor Gücü Hesabı Motor Gücü Toplam Basınç Hava Debisi Hava Yoğunluğu * Teknik özellileri

Detaylı

Öncü Teknolojiler HİDROLİK KOMBİNE MAKASLAR TEK & ÇİFT SİLİNDİR SERİLERİ.

Öncü Teknolojiler HİDROLİK KOMBİNE MAKASLAR TEK & ÇİFT SİLİNDİR SERİLERİ. Öncü Teknolojiler HİDROLİK KOMBİNE MAKASLAR TEK & ÇİFT SİLİNDİR SERİLERİ www.hilalsan.com.tr www.hilalsan.com.tr 1984 yılında kurulan HİLALSAN, manuel sac makasları ile başladığı üretime, bu gün Hidrolik

Detaylı

www.corumsebatmakina.com www.balimmakina.com.tr 1 www.corumsebat.com

www.corumsebatmakina.com www.balimmakina.com.tr 1 www.corumsebat.com 1 hakkımızda Kuruluş; Çorum Sebat Makina İnş. San. Tic. Ltd. Şti. 15 yılı aşkın süredir siz değerli müşterilerimize, her geçen gün zenginleşen çeşit ve kaliteli stoklarımızla hizmet vermeye devam etmekteyiz.

Detaylı

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban BRT 1692 1 Haddeleme yöntemiyle yekpare altıgen çubuktan üretilmiş saplama hem kesinlik, hem de diş gücü sağlar Naylon taban yüksek yük kapasitesi, kimyasal direnç ve ısı değişikliklerinde denge sağlar

Detaylı

Ekim, Bakım ve Gübreleme Makinaları Dersi

Ekim, Bakım ve Gübreleme Makinaları Dersi Ekim, Bakım ve Gübreleme Makinaları Dersi Tahıl Ekim Makinaları 2 e-mail: dursun@agri.ankara.edu.tr Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü 2017 nde Yararlanılan

Detaylı

HAM MADDE DEPOLAMA KISMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

HAM MADDE DEPOLAMA KISMI TEKNİK ŞARTNAMESİ BAŞAK GIDA HAYVANCILIK TARIM ÜRÜNLERİ NAKLİYE İNŞAAT MAHRUKAT PETROL ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET İTHALAT İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ BAŞAK GIDA İŞLEME PAKETLEME VE DEPOLAMA TESİSİ PROJESİ İÇİN ALINACAK MAKİNALARA

Detaylı

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU

MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU MF-7900-E22,23 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER I. TEKNİK ÖZELLİKLER...1 II. E22 KULLANILDIĞINDA...1 1. Montaj prosedürü... 1 2. Ayarlama prosedürü... 5 III. E23 KULLANILDIĞINDA...6 1. Montaj prosedürü...

Detaylı

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir.

MALTECH. İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. M5 EVOLUTION - GÜÇLÜ SUPERMIX - İDEAL İç ve dış cephe sıva uygulamalarında kullanılan, yenilikçi ve güçlü bir modeldir. Turbomix özellikli sıva makinesi Kolay müdahale edilebilen su armatürü D ve R tipi

Detaylı

Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ

Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ Blowerlar ve Difüzörler SIVI TRANSFER ÜRÜNLERİ Blowerlar, emisyona uğrayan ortamdaki havanın yüksek debide veya düşük basınç da transferini sağlayan, motordan aldığı kuvvet ile fanı döndüren tesisat ekipmanlarıdır.

Detaylı

YABANCI MADDE MİKTARI

YABANCI MADDE MİKTARI 1 YABANCI MADDE MİKTARI Tüccar ve değirmenci açısından çok önemli olan yabancı maddeler sonuçta buğdayın ekmekçilik değerini de etkiler. Yabancı madde denince; numunenin ait olduğu normal büyüklükteki

Detaylı

IV 100/55 M B1. Dirençli ve çok yönlü alanı. Aksesuarlar için makinenin şasisinde kullanışlı saklama. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri

IV 100/55 M B1. Dirençli ve çok yönlü alanı. Aksesuarlar için makinenin şasisinde kullanışlı saklama. Çökertme mekanizmasına sahip atık konteyneri IV 100/55 M B1, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrik süpürgesidir. Özellikle 2 ST 1, ST 2 ve ST 3 patlama sınıflarında bulunan tozlar için geliştirilmiştir.

Detaylı

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız

1000-200000 m3/h, 400-1500 Pa. Kavrama, kayış-kasnak veya direk tahrik Eurovent e göre Kısa/Uzun gövde; kılavuz giriş kanatlı/kanatsız Aksiyal fanlar Üretimin açıklanması Değişik rotor türleri için, çıkış konumu, gövde geometrisi, gövde sacı kalınlığı, ve malzesi yönünden geniş bir seçme olanağı bulunmaktadır. Aşağıdaki açıklamalar standart

Detaylı

DÖKÜMHANELERDE EMİSYONLARIN AZALTILMASI UYGULAMALARI

DÖKÜMHANELERDE EMİSYONLARIN AZALTILMASI UYGULAMALARI DÖKÜMHANELERDE EMİSYONLARIN AZALTILMASI UYGULAMALARI Berivan Boduroğlu 26.10.2018 1 EMİSYON VE HAVA KİRLİLİĞİ Katı, sıvı ve gaz şeklindeki yabancı maddelerin insan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik

Detaylı

NT 27/1. Güçlü ıslak-kuru elektrik süpürgesi pek çok kullanışlı aksesuarları standart olarak ürün paketinde. Yüzer kartuş filtre.

NT 27/1. Güçlü ıslak-kuru elektrik süpürgesi pek çok kullanışlı aksesuarları standart olarak ürün paketinde. Yüzer kartuş filtre. Güçlü ıslak-kuru elektrik süpürgesi pek çok kullanışlı aksesuarları standart olarak ürün paketinde bulundurur. 1 Yüzer kartuş filtre 3 Dayanıklı tampon Geniş kartuş filtre sürekli vakum gücü sağlar. Taşma

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Önce vatan anlayışıyla 2011 yılında başladığımız çalışmalara çok yüksek kalite ve hakaniyetli fiyat anlayışımızla yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle Avrupalıların pazar lideri olduğu

Detaylı

İrmik Değirmenciliği ve Prosesi. Behlül Birdane CAN Değirmen Proses Mühendisliği Alapala Proses Departmanı

İrmik Değirmenciliği ve Prosesi. Behlül Birdane CAN Değirmen Proses Mühendisliği Alapala Proses Departmanı 1 İrmik Değirmenciliği ve Prosesi Behlül Birdane CAN Değirmen Proses Mühendisliği Alapala Proses Departmanı 2 İRMİK NEDİR? İrmik, Kaba tabir ile Sert buğday (durum buğdayı) veya mısır gibi tahıl gruplarında

Detaylı

Balya Makineleri. w w w. a t e s. c o m. t r

Balya Makineleri. w w w. a t e s. c o m. t r Balya Makineleri w w w. a t e s. c o m. t r Balya Makineleri Haşbaysız Kare Balya Makinesi PK 4010 KOSTKA Agromaster Balya Makinesi buğday, arpa, yulaf ve çavdar gibi tahıl bitkilerinin hasattan sonra

Detaylı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı

IGH. Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Isı Geri Kazanımlı Taze Hava Cihazı Systemair HSK Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemi kısaca IGH olarak isimlendirilmektir. IGH, ısı enerjisini eşanjörler ve fanlar yardımı ile geri kazanarak enerji

Detaylı

WheelWashTech. WheelWashTech. WheelWashTech

WheelWashTech. WheelWashTech. WheelWashTech Merkez Ofis / Headquarters Koza Sokak 138 / 8 PK : 06670 Çankaya / Ankara / TÜRKİYE Tel : +90 312 446 10 37 +90 312 446 10 38 Fax : +90 312 446 10 35 Fabrika / Factory 1180 sokak (Eski 10. Sokak) No:59

Detaylı

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA NASIL ÇALIŞIR? YAĞMUR SUYU NASIL TOPLANIR? Başta çatılar olmak üzere, açık alanlar otoparklar, yollar ve drenaj borularından toplanabilir. NERELERDE KULLANILIR?

Detaylı

Kahl Valsli Değirmenleriyle ekonomik iri kırma

Kahl Valsli Değirmenleriyle ekonomik iri kırma Kahl Valsli Değirmenleriyle ekonomik iri kırma Kahl Valsli Kırıcıları Avantajları Ekonomik öğütme; %70 daha az enerji kullanımı Valslerin direkt akuple tahriki( Kaplin, kayış, zincir yok) Makinada aşinma

Detaylı

KÜP ŞEKER MAKİNALARINDA LİDER KURULUŞ

KÜP ŞEKER MAKİNALARINDA LİDER KURULUŞ KÜP ŞEKER MAKİNALARINDA LİDER KURULUŞ Teknikeller Makina tam otomatik ve yarı otomatik küp şeker makineleri, küp şeker sarım makineleri ve tüp dolum makineleri üretmektedir. Üretim ihtiyaçlarınız doğrultusunda

Detaylı

Durapack Kullanım Kılavuzu

Durapack Kullanım Kılavuzu Durapack Kullanım Kılavuzu PAKETLEME KANTARI KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

STADLER. Mühendisliğin zirvesinde. Balistik ayırıcılar

STADLER. Mühendisliğin zirvesinde. Balistik ayırıcılar Mühendisliğin zirvesinde Balistik ayırıcılar Becerileri: Bir malzeme akışının etkili şekilde çeşitli bölümlere ayrılması Yuvarlanan ve ağır maddeler; örn. kaplar, plastik şişeler, taşlar, ahşap, teneke

Detaylı

HAMUR HAZIRLAMA GRUBU (SYM) Spiral Yoğurma Makinesi (KDM) Kaldırma Devirme Makinesi (AHM) Ara Aktarma Hunisi / (SKC) Su Karıştırma Cihazı

HAMUR HAZIRLAMA GRUBU (SYM) Spiral Yoğurma Makinesi (KDM) Kaldırma Devirme Makinesi (AHM) Ara Aktarma Hunisi / (SKC) Su Karıştırma Cihazı Undan... Pişkin Lezzete. Sağlıkla! HAMUR HAZIRLAMA GRUBU () Spiral Yoğurma Makinesi (KDM) Kaldırma Devirme Makinesi (AHM) Ara Aktarma Hunisi / (SKC) Su Karıştırma Cihazı KDM / AHM / SKC AHM KDM SKC SPİRAL

Detaylı

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf **

AKSESUARLAR BAZA AKSESUARLARI. Materyal. Gerekli : Montajında M12 x 30 vida ve pul gereklidir. Sf ** BAZA AKSESUARLARI SABİT BAZA : 3,00 mm Galvaniz sac + RAL 7012 boya : Baza genişlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Baza derinlik : 2 adet baza ve bağlantı parçaları. Gerekli : Montajında M12 x 30

Detaylı

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI

GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI GENE ÜRÜN KATALOĞU MBS KLİMA ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA EKİPMANLARI HÜCRELİ ASPİRATÖRLER MBS Hücreli Aspiratör MBS Hücreli Aspiratörler 500 m³/h ile 100.000 m³/h debiler arasında değişik boyutta standart

Detaylı

JET FANLAR [PAF-J SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil!

JET FANLAR [PAF-J SERİSİ ÜRÜN KATALOĞU] Havalandırma Lüks Değil! Havalandırma Lüks Değil! Her geçen gün katlanarak artan şehir yaşamı bazı ihtiyaçları da beraberinde getirmiştir. Fert başına gittikçe daralan yaşam alanları insanları iç içe yaşamaya zorlamaktadır. Hem

Detaylı

EKSPANDER TİP: FEX 25, FEX 34, FEX 42. Türkiye Temsilcisi. CEMAS İç ve Dış Ticaret Danışmanlık Turizm Tic.Ltd.Şti. www.cemasltd.com.

EKSPANDER TİP: FEX 25, FEX 34, FEX 42. Türkiye Temsilcisi. CEMAS İç ve Dış Ticaret Danışmanlık Turizm Tic.Ltd.Şti. www.cemasltd.com. EKSPANDER TİP: FEX 25, FEX 34, FEX 42 Türkiye Temsilcisi CEMAS İç ve Dış Ticaret Danışmanlık Turizm Tic.Ltd.Şti. www.cemasltd.com.tr MÜKEMMEL NİŞASTA JELATİNİZASYONUNUN BAŞLADIĞI AN ANDRITZ FEED & BIOFUEL

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamak amacı ile tasarlanmış alüminyum

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

ÇİFTLİK MAKİNE VE EKİPMANLARI

ÇİFTLİK MAKİNE VE EKİPMANLARI YEM HAZIRLAMA MAKİNELERİ 5Y 5 FONKSİYONLU FULL MODEL Patates, pancar, şalgam, turp, elma benzeri ürünleri doğrama ünitesi 500 kg/saat Somaklı mısır öğütme Yonca, yulaf, mısır talaşı ve çeşitli otları parçalama

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri

MAK-204. Üretim Yöntemleri MAK-204 Üretim Yöntemleri Taşlama ve Taşlama Tezgahı (12.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Taşlama Đşleminin Tanımı: Belirli bir formda imal

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NUMUNE HAZIRLAMA LABORATUVARI Cihazlar Hassas Terazi.....3 Kurutma Fırını (Etüv)......4 Çeker Ocak....5 Halkalı Değirmen...6 Mekanik

Detaylı

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ

PLC HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ HAVAC HAVUZ TİP NEM ALMA SANTRALLERİ Gelişen yaşam şartlarının doğurduğu özel ortamlardan biride kapalı yüzme havuzlarıdır. Bu havuzlar yüzme sporun yaz kış aralıksız devam etmesini sağlamaktadır. Buna

Detaylı

LPH 40 ENDÜSTRİYEL LİMAN EKİPMANLARI

LPH 40 ENDÜSTRİYEL LİMAN EKİPMANLARI 1 2 LPH 40 ENDÜSTRİYEL LİMAN EKİPMANLARI 3 ÖZELLİKLER A Max. çalışma yüksekliği (paletin alt kısmından pime kadar) 18.480 mm B Max. öne uzama mesafesi 14.940 mm C Max. yükseklikte max. açıklık 12.250 mm

Detaylı

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik

IV 100/40 M B1. Manüel filtre temizleme. Bakım gerektirmeyen doğrudan tahrik. Güvenli elektrikli süpürge sistemleri. Güvenlik IV 100/40 M B1, farklı hedef grupların ihtiyaçlarını karşılayan çok dayanıklı bir endüstriyel elektrikli süpürgedir. Bu elektrikli süpürge, özellikle Bölge 2 ST 1, ST 2 ve ST 3 toz patlama sınıflarında

Detaylı

MACH_MIXER Karıştırıcı

MACH_MIXER Karıştırıcı www.machinno.com.tr MACH_MIXER Karıştırıcı İÇİNDEKİLER MACH_Horizontal Mixer Yatay Karıştırıcı MACH_Vertical Mixer Dikey Karıştırıcı MACH_Ribbon Mixer Ribon Karıştırıcı Özellikler Karıştırıcı,hem basit,hem

Detaylı

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar

Automatic Entrance & Acccess System GARAJ. Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları. Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System Endüstiyel - Seksiyonel Garaj Kapıları GARAJ Seksiyonel Kapılar TM Automatic Entrance & Acccess System TRONCO Endüstriyel Seksiyonel Kapılar TRONCO endüstriyel seksiyonel

Detaylı

SICAK AKIŞKAN (Kızgın Yağ, Kaynar Su) POMPALARI SAP

SICAK AKIŞKAN (Kızgın Yağ, Kaynar Su) POMPALARI SAP SICAK AKIŞKAN (Kızgın Yağ, Kaynar Su) POMPALARI SAP 32 250 Yüksek verim, Uzun ömür, Üstün kalite, DIN 24255 normunda (TS EN 733 standardında) salyangoz gövde, DIN 2533 normuna (TS EN 1092-2 ve TS EN 1092-1)

Detaylı

Duraflow Kullanım Kılavuzu

Duraflow Kullanım Kılavuzu Duraflow Kullanım Kılavuzu BLOVER KULLANIM KILAVUZU EL KİTABI Kerep Çubuk DURA MAKİNA OSB. 14 CAD. NO:7 / ÇORUM TEL : +90 364 254 92 22 1 İÇİNDEKİLER A. ÖNSÖZ..2 B. UYGULANAN DİREKTİF VE STANDARTLAR..3

Detaylı

Dumlupınar Gaz Atomizasyonu Ünitesi

Dumlupınar Gaz Atomizasyonu Ünitesi Dumlupınar Gaz Atomizasyonu Ünitesi DPT projesi desteği ile tasalanarak kurulan gaz atomizasyon ünitesinin genel görünümü şekil 1 de verilmiştir. Dumlupınar Gaz Atomizasyon ünitesi altı ana bölümden oluşmaktadır.

Detaylı

KANAL VE RADYAL ÇATI TİPİ FAN

KANAL VE RADYAL ÇATI TİPİ FAN KANAL VE RADYAL ÇATI TİPİ FAN HAKKIMIZDA Aironn, havalandırma endüstrisi içinde üretici kimliğini, fan konusuna odaklı bir ihtisas kuruluşu olarak sürdürüyor. Yangın, duman, basınçlandırma fanları, jet

Detaylı

SİLİNDİRİK BALYA BALYA. SARMA MAKİNElerİ. MAKİNElerİ PROFESYONEL OT TOPLAMA ÇAYIR BİÇME TIRMIKLARI. makineleri.

SİLİNDİRİK BALYA BALYA. SARMA MAKİNElerİ. MAKİNElerİ PROFESYONEL OT TOPLAMA ÇAYIR BİÇME TIRMIKLARI. makineleri. BALYA MAKİNElerİ SİLİNDİRİK BALYA SARMA MAKİNElerİ OT TOPLAMA TIRMIKLARI PROFESYONEL ÇAYIR BİÇME makineleri www.ates.com.tr 444 33 66 Firmamız, 1963 yılında yedek parça sektörüne toptan ve perakende cıvata

Detaylı

POZİTİF DEPLASMANLI (ROOTS TİPİ) BLOWER

POZİTİF DEPLASMANLI (ROOTS TİPİ) BLOWER POZİTİF DEPLASMANLI (ROOTS TİPİ) BLOWER POZİTİF DEPLASMANLI BLOWERLER Roots blower diye de bilinen pozitif deplasmanlı blowerler, pek çok endüstriyel proseste ve atıksu arıtma tesislerinde yaygın olarak

Detaylı

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1

Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Sektöre ÖzgüRedüktörler - 1 Yılmaz Redüktörün standart üretim yelpazesinin içerisinde genel kullanım amaçlı üretilen redüktörlerin dışında sektöre özgü imal edilmiş özel redüktörlerde bulunmaktadır. Bu

Detaylı

ATIKSU ARITIMINDA TESİS TASARIMI

ATIKSU ARITIMINDA TESİS TASARIMI ATIKSU ARITIMINDA TESİS TASARIMI Doç. Dr. Eyüp DEBİK 02.12.2013 Son çöktürme havuzları Biyolojik arıtmadan sonra arıtılmış atıksuyu biokütleden yerçekimi etkisi ile fiziksel olarak ayıran dairesel ya da

Detaylı

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali

AP-RT. Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT Çatı Tipi Paket Klima Santrali AP-RT serisi; % 20 taze havalı, tek fanlı, soğutma kapasite aralığı 13 kw - 164 kw olan 12 adet modelden oluşmaktadır. serisi;

Detaylı

Bir malzeme, mal veya ürünün bir yerden başka bir yere taşınmasına endüstriyel taşıma denir. Endüstriyel taşınma iki sınıfa ayrılmaktadır.

Bir malzeme, mal veya ürünün bir yerden başka bir yere taşınmasına endüstriyel taşıma denir. Endüstriyel taşınma iki sınıfa ayrılmaktadır. ENDÜSTRİYEL TAŞIMA (TRANSPORT) Bir malzeme, mal veya ürünün bir yerden başka bir yere taşınmasına endüstriyel taşıma denir. Endüstriyel taşınma iki sınıfa ayrılmaktadır. İç Taşıma (Kısa mesafeli taşıma)

Detaylı

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza

T 17/1. Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. Ana filtre. Makine üzerinde kablo muhafaza Geniş tank kapasitesiyle uzun süreli kullanım olanağı sağlayan güçlü kuru elektrikli süpürge. 1 2 3 4 1 Ana filtre 3 Makine üzerinde kablo muhafaza 2 Geniş, değiştirilmeyen ana filtre sayesinde makinenin

Detaylı

Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com )

Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com ) GIDA ATIKLARINDAN TEKNOLOJİK İŞLEMLER İLE ALTERNATİF YEM HAMMADDESİ GERİ KAZANIMI VE HAYVAN BESLEMEDE KULLANIM OLANAKLARI Dr. Gökhan FİLİK* (İşletmeci-Ziraat Yüksek Mühendisi, gfilik@hotmail.com ) Çukurova

Detaylı

KOÇ DARBESİ ÖNLEME KONTROL VANASI

KOÇ DARBESİ ÖNLEME KONTROL VANASI KOÇ DARBESİ ÖNLEME KONTROL VANASI TARIMSAL SULAMA ENDÜSTRİYEL ALANLAR İÇME SUYU Su Sistemleri Su Sistemleri İzmir de 2004 Yılında Tayfun Yazaroğlu tarafından kurulan Tayfur Su Sistemleri, 2017 yılından

Detaylı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı

HRV-DX Plus. DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı HRV-DX Plus DX Tavan Tipi Isı Geri Kazanım Cihazı IGK cihazları kapalı mekanlardaki egzoz ve taze hava ihtiyacını karşılamakta amacı ile tasarlanmış özel

Detaylı

PNÖMATİK TAŞIMA SİSTEMİ

PNÖMATİK TAŞIMA SİSTEMİ PNÖMATİK TAŞIMA SİSTEMİ Prof. Dr. Mustafa BAYRAM Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü-Gaziantep_Türkiye ProfDrMusBay@gmail.com Twitter: @ProfDrMusBay Prof. Dr. Mustafa

Detaylı

Harmanlama Makinalarının Organları ve Özellikleri Harman Düzeni Batör-Kontrbatör

Harmanlama Makinalarının Organları ve Özellikleri Harman Düzeni Batör-Kontrbatör 3.3..3.Harmanlama Makinalarının Organları ve Özellikleri 3.3..3.1. Harman Düzeni Batör-Kontrbatör Harman makinalarında harmanlama düzeninin görevi, daneyi başaktan ayırmak, sapları sarsaklara iletmek ve

Detaylı

Aksiyal. AKDF Serisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları 200 C / 2 h - 300 C / 2 h - 400 C / 2 h. Fan Gövde Yapısı.

Aksiyal. AKDF Serisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları 200 C / 2 h - 300 C / 2 h - 400 C / 2 h. Fan Gövde Yapısı. ENDÜTRİYEL AKİYAL FAN AKDF erisi Kanal Tipi Aksiyal Duman Tahliye Fanları C / h C / h C / h Genel Tahliye ve besleme sistemlerinde, çift yönlü model imkanıyla geniş kullanım alanına sahip fanlardır. Yüksek

Detaylı

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası

3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası HİDROLİK SİSTEM KURMAK VE ÇALIŞTIRMAK 3.1. Proje Okuma Bilgisi 3.1.1. Tek Etkili Silindirin Kumandası Basınç hattından gelen hidrolik akışkan, 3/2 yön kontrol valfine basılınca valften geçer. Silindiri

Detaylı

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK 55 DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER Dikili tip IP55 endüstriyel kabinetleri; içerisinde her tür 19 cihaz ve ekipmanın toz, su ve dış darbelere karşı tam koruma ile çalışmalarını ve muhafazalarını sağlayan

Detaylı

ÖZÇAĞDAŞ MAKİNA SANAYİ SHRİNK AMBALAJ MAKİNALARI

ÖZÇAĞDAŞ MAKİNA SANAYİ SHRİNK AMBALAJ MAKİNALARI K2 TAM OTOMATİK SHRİNK AMBALAJ MAKİNASI K1 YARI OTOMATİK SHRİNK AMBALAJ MAKİNASI K4 MABİLYA İÇİN TAM OTOMATİK SHRİNK AMBALAJ MAKİNASI K3 MABİLYA İÇİN YARI OTOMATİK SHRİNK AMBALAJ MAKİNASI K5 L-KESİM TÜNELİ

Detaylı

TOPTAN FİYAT LİSTESİ / 2015-1. İç Ticaret ve Pazarlama A.Ş.

TOPTAN FİYAT LİSTESİ / 2015-1. İç Ticaret ve Pazarlama A.Ş. TOPTAN FİYAT LİSTESİ / 2015-1 İç Ticaret ve Pazarlama A.Ş. İç Ticaret ve Pazarlama A.Ş. 2015-1 TOPTAN FiYAT LiSTESi TAMBOY FIRIN SERİSİ (60*60) 6010 Tamboy Elk. Fırın (Beyaz) * Düğmeden Ateşlemeli * Gizli

Detaylı

BANTLI KONVEYÖRLER HAZIRLAYANLAR : GÖKHAN DURMAZ 20100254033 CEM ULUSOY 20100254032

BANTLI KONVEYÖRLER HAZIRLAYANLAR : GÖKHAN DURMAZ 20100254033 CEM ULUSOY 20100254032 BANTLI KONVEYÖRLER HAZIRLAYANLAR : GÖKHAN DURMAZ 20100254033 CEM ULUSOY 20100254032 TARİHÇESİ Sonsuz bantla taşıma çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. 1868 yıllında İngiliz mühendis Lyster kauçukla

Detaylı