UMRE SUNUMU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "UMRE SUNUMU 2014. www.safahacumre.com"

Transkript

1 UMRE SUNUMU

2 ALİ BİN MUVAFFAK HZ. LERİ; Ali bin Muvaffak hazretleri, bir zaman Kâbe-i muazzamayı tavaf ettikten sonra Altın oluğun hizâsında oturup tefekküre daldı. "Acabâ Allahü teâlâ indinde hâlim nicedir?" diye düşündü. Bu hâlde iken kendinden geçti uyudu. Rüyâsında kendisine; "Ey Ali bin Muvaffak! Elbette sen evine sevdiğini ve seni seveni dâvet edersin. Biz de sevdiğimizi çağırırız." denildi. Sonra sevinçle uyandı.

3 UMRE YOLCULUĞUNA HAZIRLIK Bütün günahlardan tövbe edilerek Allah a (c.c.) sığınılmalıdır. Kul hakları ve borçları varsa ödenmelidir. Umre için gerekli olan masraflar helal kazançtan temin edilmelidir. Umre yi Allah (c.c.) için yapmakta samimi, bütün maksadı ve niyeti Allah ın (c.c.) rızası için olmalıdır. Umre ye giden, başkalarına sıkıntı vermediği gibi onlardan gelecek sıkıntılara da katlanmalı, yumuşak davranmalıdır. Hadis-i şerifte (Yumuşak davranmayan hayır yapmamış olur) buyuruldu. Kendi kendine şunları taahhüt etmelidir: Kesinlikle günah işlememeye gayret etmek. Hz. Muhammed (s.a.v) in sünnetine sıkı bir şekilde sarılmak.

4 BİLGİLENME Yapılacak olan ibadetle ilgili bilgi sahibi olmak. Umre nasıl bir ibadettir, farzları vacipleri nelerdir. İhram ne demektir ve ihramlı kimse nasıl davranır. Tavaf nedir, hangi tavaflar vardır. İhramdan ne zaman ve nasıl çıkılır. Safa ve Merve de nasıl sa y edilir gibi bilgileri okuyarak, seminerlere katılarak ve bu konuda bilgi sahibi olan kişilere sorarak donanımlı olunmalı.

5 AHLAKİ HAZIRLIK Umre nin önemli bir ibadet olduğunu, hem de zorlu meşakkatli bir ibadet olduğunu bilmek ve ona göre davranmak. Sabırlı olmak ve iyi geçinmek. İhramda olsa da olmasa da sürekli ibadet ettiği şuurunda olmak. Hakkını ararken dikkatli olmak, asla hak ihlali yapmamak. Orada herkesin Allah ın (c.c) misafiri olduğu şuurunda olarak davranmak. Sert, kırıcı olmaktan da kaçmalıdır. Hadis-i Şerifte, (Sertlikten ve çirkin şeyden sakının. Yumuşaklık insanı süsler, çirkinliği giderir) buyuruldu. (Müslim)

6 YOLCULUK GİDİŞ 25 Nisan 2014 Amsterdam / İstanbul Nisan 2014 İstanbul / Medine DÖNÜŞ 06 Mayıs 2014 Cidde / İstanbul Mayıs 2014 İstanbul / Amsterdam

7 UMRE Umre, belli bir takvime bağlı olmaksızın yılın herhangi bir gününde ihramlı olarak Kabe'nin tavaf edilmesi ve ardından Safa ile Merve arasında sa y yapılıp tıraş olunarak ihramdan çıkılması şeklinde yapılan bir ibâdettir. Umre nin İhram ve Tavaf olmak üzere 2 farzı vardır. Sa y ve Tıraş olmak üzere de 2 asli vacibi vardır. FARZLARI VACİPLERİ İHRAM SA Y TAVAF TIRAŞ

8 İHRAMA GİRME HAZIRLIĞI Her şeyden önce gerekiyorsa tıraş olmak, koltuk altı kıllarını (v.s.) temizlemek ve tırnakları kesmek sünnettir. Gusül abdesti almak sünnettir. Eğer su bulunamaz veya suyu kullanma imkanı olmaz ise namaz abdesti almak sünnettir. İhrama girmek isteyen kişi abdestli olsa bile yeniden gusül abdesti alması sünnettir. Hayız ve nifas halinde olan kadınlar ve ihrama girecek küçük çocuklar içinde hüküm aynıdır.

9 İHRAMA GİRME HAZIRLIĞI Erkeklerin ihrama girmeden önce iç çamaşırları dahil giysilerini, çorap ve ayakkabılarını çıkartmaları gerekir. Bunların yerine dikişsiz iki parça örtü sarınırlar. Bu örtünün belden aşağısını örten kısmına İZÂR, baş hariç vücudun belden yukarısını örten kısmına RİDÂ ismi verilir. Erkekler arkası ve üzeri açık terlik giyerler.

10 İHRAMA GİRME HAZIRLIĞI Bele dikişli kemer bağlamakta, sırta çanta asmakta, saat, yüzük takmakta ve başa değdirmeden şemsiye kullanmakta bir mahzur yoktur. İhram elbiselerinin iki parçadan oluşması, beyaz rengin tercih edilmesi, yıkanmış, yeni ve güzel görünümlü olması sünnete uygundur. Kadınlar, ihram için özel bir elbise giymezler. Her zaman giymiş oldukları elbiseleri, başörtüleri ve ayakkabılarıyla ihrama girerler. Ancak ihramlı olduklarında yüzlerini örtmezler.

11 İHRAM (FARZ) Umre nin şartlarından biri olarak ihram, hac ya da umre yapmaya niyet eden kişinin, başka zamanlarda işlemesi mübah olan bazı fiil ve davranışları, belirli bir süre içinde kendisine haram kılması, yasaklamasıdır. Buna "ihrama girme" de denir. İhrama girmiş olmanın gereklerinden biri olarak bürünülen havlu ve benzeri türden dikişsiz kıyafete halk arasında ihram denmektedir. Ancak "ihram" bu değildir. Usulüne göre ihrama girilmediği sürece söz konusu bu örtülere bürünmekle ihrama girilmiş olunmaz. İhram, niyet ve telbiye getirmekle meydana gelir. Bunlardan birisi noksan olursa ihrama girilmiş sayılmaz. Bu iki hukuk ihramın rüknüdür. Medine-i Münevvere den Mekke-i Mükerreme ye gidilecekse, mikat mahallinde (Zulhuleyfe) ihrama girilir.

12 İHRAM NAMAZI VE UMRE NİYETİ Şayet kerahat vakti değilse 2 rekat ihram namazı kılınır. Müstehap olan bu namazın, ihram örtülerine büründükten sonra kılınmasıdır. Namazın birinci rekatında kafirun, ikinci rekatında ihlas surelerinin okunması müstehaptır. NİYET Ya Rabbi senin rızan için ben umre yapmak istiyorum onu bana kolaylaştır ve benden kabul buyur.

13 TELBİYE Lebbeyk Allahümme Lebbeyk. Lebbeyke Lâ Şerike Leke Lebbeyk. İnnel Hamde Venni ğmete. Leke Velmülk La Şerike Lek. Telbiyenin Manası; "Allah ım! Davetine icabet ediyorum. Emrine boyun eğiyorum. Bütün varlığımla sana teslim oldum. Senin hiçbir ortağın yoktur. Tekrar tekrar davetine icabet ediyorum. Şüphesiz hamd sana mahsustur. Nimet senindir mülk de senin. Senin hiçbir ortağın yoktur. (Telbiyenin birincisi şarttır, birden fazlası sünnettir.)

14 İHRAM YASAKLARI NİYET VE TELBİYEDEN SONRA, İHRAM YASAKLARI BAŞLAR. Bunlar dinen haram olan ve başkalarına ZARAR VEREN fiiller, hareket ve davranışlardır. Füsuk: Taatten ayrılıp haram fiilleri yapmak. Cidal: Başkaları ile kavga, tartışmak, sövmek, kötü söz ve davranışlarda bulunmak. Refes: Şehveti tahrik edici söz, hal ve hareketler ihramlıya yasaktır.

15 İHRAMLININ VÜCUDU İLE İlGİLİ YASAKLAR Saç, sakal, bıyık, koltuk altı kıllarını (v.s.) yolmak, kısaltmak ve kesmek yasaktır. Tırnakları kesmek. Vücuda veya ihrama (kadınların ihramları olan elbiselerine) parfüm veya esans sürmek, saç, sakal ve bıyıkları yağlamak, kınalamak, kokulu sabun kullanmak yasaktır.

16 GİYİM VE GİYİM EŞYASI İLE İLGİLİ YASAKLAR Giyim eşyası olarak hazırlanmış her türlü (dikilmiş veya örülmüş) şeyleri giymek. (Bele kuşanılan kemerde, omuza asılan çantada dikiş bulunmasında bir sakınca yoktur). Başını veya yüzünü örtmek, takke (v.s.) giymek, sarık sarmak. Eldiven, çorap veya topukları kapalı ayakkabı giymek. Giyimle ilgili bu yasaklar sadece erkekler için geçerlidir. Bayanların elbiseleri ihramlarıdır. İhramda bayanlar yüzlerini örtmezler.

17 HAREM BÖLGESİ İLE İLGİLİ YASAKLAR Mekke şehri ve etrafındaki HAREM denilen bölgenin, bitkilerinin kesilmesi veya koparılması ihramlı veya ihramsız herkes için yasaktır.

18 DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR İhrama girildikten sonra artık ihram yasakları başladığından dikkatli olmak gerekir. Kokulu sabun, şampuan, özel kokulandırılmış diş macunu, krem ve kokulu mendil gibi uçak ve otellerde kullanılan temizlik malzemelerin ihrama girildikten sonra kullanmamak gerekir.

19 UMRE NİN YAPILIŞI 1 UMRE TAVAFI Niyet: Allah ım niyet ettim Umre nin tavafını yapmaya, onu bana kolaylaştır ve onu benden kabul buyur. Kabe yi sol tarafa alarak Hacerül Esved'den başlayıp Hacerül Esved'de bitirmek üzere, Kabe nin etrafında 7(yedi) şavt (tur) dönmek bir tavaftır. Tavaf a başlarken ve her şavt ın başında,hacer-ül esved i öpmek sünnettir. Ancak izdiham dolayısı ile bu mümkün olmadığından (Bismillahi Allahu Ekber) diyerek istilam (selamlama) yapılır.

20 UMRE NİN YAPILIŞI 2 Rüknü Yemani den Hacer-ül Esved e kadar, Rabbena duası okunur. Tavafta abdestli olmak, hatimin dışından yaya yürümek (şayet sakat veya özürlü değilse) ve 7 şavt yapmak vaciptir. Tavafı müteakiben sa y yapılacaksa remel ve ıztıba yapılır. Remel kısa adımlarla koşarak tavafın ilk 3 şavtında yürümektir. Erkekler remel yapılan tavaflarda sağ omuz ve kolunu ihram dışında bırakırlar buna ıztıba denilir. Remel yapılan tavafın sonuna kadar ıztıba devam eder, tavaf bitince omuz kapatılır. Tavaf namazını ıztıba haliyle (omuz açık) kılmak mekruhtur.

21 TAVAF

22 TAVAF NAMAZI Şayet yedi şavt tamamlandı ise tavaf bitmiştir. Kerahat vakti değilse Makamı İbrahim de veya arkasındaki hizada iki rekat tavaf namazı kılınız. (Bu namazı Kabe nin herhangi bir yerinde de kılabilirsiniz.) Namazın birinci rekatında kafirun, ikinci rekatında ihlas surelerinin okunması müstehaptır. Namaz akabinde Kabe-i Muazzama karşısında eller açılır, gönülden geldiğince Yüce Mevla ya (c.c.) dua edilir. İster Umre tavafı olsun ister nafile tavaf, her tavafın peşinden tavaf namazı kılmak vaciptir.

23 UMRE NİN SA YI Say, Safa tepesinden başlayıp Merve tepesinde tamamlanmak üzere 7 (yedi) defa gidip gelmektir. Safa tepesinde Kabe görülebilecek bir noktaya çıkılıp Kabe ye dönülerek niyet edilir. Hacer-ül Esved istilam edilir, selamlanır. Niyet: Allahım senin rızan için Safa ile Merve arasında Umre nin Sa yını yapmak istiyorum. Bana kolay kıl ve kabul buyur.

24 UMRE NİN SA YI Tekbir (Allahu ekber), Tehlil ( La ilaheillalah Muhammedurrasulullah) Salavatı şerife okunur eller kaldırılarak dua niyaz zikirle Merve tepesine doğru yürünür. Erkekler Safa ile Merve tepesi arasında yeşil ışıklı sütunlar arasında Hervele yaparlar (canlı çalımlı ve süratli şekilde koşarlar) Merve tepesine varıldığı zaman, Beytullah ı görüyormuş gibi, Yüzümüz Beytullah a dönük olarak Tekbir, Tehlil, Salavatı Şerife ve dua edilir böylece Say ın bir şavtı yapılmış olur. Şayet Safa tepesinden - Merve tepesine 4 gidiş, Merve tepesinden-safa tepesine 3 dönüş yapılmış ise Sa y bitmiştir.

25 Safa tepesinden Merve ye 4 gidiş, Merve tepesinden Safa ya 3 geliş ile toplam 7 şavttır.

26 İHRAMDAN ÇIKIŞ (TIRAŞ) Saçların tıraş edilmesinde veya kısaltılmasında vacip olan miktar, başın en az dörtte biridir. Başın sadece dörtte birinde veya az kısmında saç var ise hepsinin tıraş edilmesi veya kısaltılması gerekir. Saçların tamamının tıraş edilmesi veya kısaltılması sünnettir. Kadınlar ise saçlarının ucundan en az bir parmak boğumu kadar kısaltmalıdırlar.

27 MEKKE PROGRAMIMIZ 1. Umre Tavafı Umre Sa yi 2. Mekke Tanıtım sunumu 3. Yakın Ziyaretler: Efendimiz in (s.a.v) evinin yeri, Şecere Mescidi Cin Mescidi Cennet-ül Mualla Hz. Hatice (r.a) annemizi ziyaret 4. Umreler: Ten im Umresi 5. Genel ziyaretler: Sevr Dağı Arafat Rahmet Tepesi Müzdelife Mina Hira Dağı 6. İrşat Sohbetleri 7. Toplu tavaflar 8. Veda tavafı yaparak ayrılma

28 MEDİNE PROGRAMIMIZ 1. Efendimiz i (s.a.v) ilk selamlama 2. Hz. Ebubekir, Hz. Ömer (r.a) selamlama 3. Medine Tanıtım Sunumu 4. Yakın Ziyaretler: Gamame Mescidi Hz. Ebubekir (r.a) Mescidi Hz. Ömer (r.a) Mescidi Hz. Ali (r.a) Mescidi 5. Cennet-ül Baki Ziyareti: Hz. Osman ı (r.a) ziyaret 6. Genel ziyaretler: Uhud Ayneyn (okçular) tepesi İki Kıbleli Mescid Hendek Kuba Mescidi 7. İrşat Sohbetleri 8. Efendimiz i (s.a.v) selamlayarak ayrılma

29 UMRE DE BAYANLARIN DURUMU Bayanlar özel günlerinde de olsa ihrama girerken niyet ve telbiyelerini getirmelidir. Özel gün buna mani değildir. İhrama girerken bayanların kendi elbiseleri aynı zamanda ihram örtüleridir. Bayanların özel günlerinde ihram yasakları devam eder. Bu süre içinde mescid-i haram a girmezler. Özel günleri sona erince umre tavafı ve sa yini yaparak ihramdan çıkarlar. Kutsal beldelerde tesettüre daha fazla dikkat etmelidir. Hanımlar zikir, dua ve telbiye esnasında seslerini yükseltmemelidir. Bayanlar ihramlı olduğu sürece peçe takmaz, yüzünü örtmez, ağzını kapatmaz. İhramdan çıktıktan sonra kapatabilir.

30 Hazırlayan: Hasan Özer

HAC SUNUMU 2014. www.safahacumre.com

HAC SUNUMU 2014. www.safahacumre.com HAC SUNUMU 2014 www.safahacumre.com ALİ BİN MUVAFFAK HZ. LERİ; Ali bin Muvaffak hazretleri, bir zaman Kâbe-i muazzamayı tavaf ettikten sonra Altın oluğun hizâsında oturup tefekküre daldı. "Acabâ Allahü

Detaylı

HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR.

HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. Hac Allah Teala nın (c.c) emri, İslam ın beş temel şartından biridir: Ona varmaya gücü yeten kimsenin Kâbe yi tavaf etmesi Allah ın insanlar üzerindeki hakkıdır. (Al-i

Detaylı

HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR

HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. Hac Allah Teala nın (c.c) emri, İslam ın beş temel şartından biridir: Ona varmaya gücü yeten kimsenin Kâbe yi tavaf etmesi Allah ın insanlar

Detaylı

CİHADA DENKTİR Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki hac ve umredir Küçüğün, büyüğün, zayıfın, kadının cihadı hac ve umredir.

CİHADA DENKTİR Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki hac ve umredir Küçüğün, büyüğün, zayıfın, kadının cihadı hac ve umredir. UMRE DİNİ SUNUM UMRENİN FAZİLETİ CİHADA DENKTİR Hz. Aişe (r.a) Efendimiz e (s.a.v) sorar: Ey Allah ın Resulü, kadınlara da cihad var mıdır? Efendimiz (s.a.v): Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki

Detaylı

HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR

HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR HAC RABBİMİZ (c.c) EMRİDİR. Hac Allah Teala nın (c.c) emri, İslam ın beş temel şartından biridir: Ayeti Kerimede Rabbimiz şöyle buyurmuştur. Ona varmaya gücü yeten kimsenin

Detaylı

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mikat Sınırları Kâbe (Beytullah) Makam-ı İbrahim Safa ve Merve Tepeleri Zemzem Kuyusu Arafat Müzdelife Mina 1 Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mekke deki Önemli Ziyaret Mekânları

Detaylı

HAC ve UMRE. Memduh ÇELMELİ. dinkulturuahlakbilgisi.com

HAC ve UMRE. Memduh ÇELMELİ. dinkulturuahlakbilgisi.com HAC UMRE Memduh ÇELMELİ HAC-UMRE: AYET HADİSLER Şüphesiz insanlar için kurulan ilk mabet, Mekke deki çok mübarek bütün âlemlere hidayet kaynağı olan ev (Kâbe) dir. ( Âl-i İmrân suresi, 96) ) «Gücü yetenlerin

Detaylı

UMRE YAPMANIN FAZİLETİ

UMRE YAPMANIN FAZİLETİ UMRENİN FAZİLETİ UMRE YAPMANIN FAZİLETİ İbn Mâce deki rivayet şöyledir: Hz. Aişe (r.a) der ki: Ey Allah ın Resulü, kadınlara da cihad var mıdır? Efendimiz (s.a.v): Evet, içinde savaş olmayan bir cihad

Detaylı

HAC ve UMRE. Memduh ÇELMELİ

HAC ve UMRE. Memduh ÇELMELİ HAC UMRE Memduh ÇELMELİ HAC-UMRE: AYET HADİSLER Şüphesiz insanlar için kurulan ilk mabet, Mekke deki çok mübarek bütün âlemlere hidayet kaynağı olan ev (Kâbe) dir. ( Âl-i İmrân suresi, 96) ) «Gücü yetenlerin

Detaylı

1. İHRAM YASAKLARI VE CEZALARI

1. İHRAM YASAKLARI VE CEZALARI 1. İHRAM YASAKLARI VE CEZALARI İhrama nasıl girilir? Umre ya da hac yapmak isteyen kişi, niyet ettikten sonra telbiye yaparsa muhrim olur. Yani ihrama girmiş olur. Niyet eder telbiye yapmazsa ya da telbiye

Detaylı

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TEST: 16 1. Hac ibadeti ne zaman farz olmuştur? A) Hicretin 9. yılında B) Hicretin 6. yılında C) Mekke nin fethinden

Detaylı

Telbiye (Lebbeyk Allahümme lebbeyk, lebbeyke lâ şerike leke lebbeyk, innel hamde ve n-ni mete leke ve l mülk lâ şerike lek) demektir.

Telbiye (Lebbeyk Allahümme lebbeyk, lebbeyke lâ şerike leke lebbeyk, innel hamde ve n-ni mete leke ve l mülk lâ şerike lek) demektir. Haccın Eda Şekilleri Hac, hac ayları denilen zaman dilimi içinde yapılan bir ibadettir. Hac ayları Hicrî takvime göre Şevval ve Zilkade ayları ile Zilhicce ayının ilk on günüdür. Hac, bu aylar içinde umresiz

Detaylı

FİZİKİ HUKUKİ MANEVİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR. Bedenimizi Hazırlama. Ruhumuzu Dinlendirelim. İbadet. Dua. Sabır

FİZİKİ HUKUKİ MANEVİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR. Bedenimizi Hazırlama. Ruhumuzu Dinlendirelim. İbadet. Dua. Sabır FİZİKİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR Yeşil Pasaport Sahiplerinin Yapması Gerekenler Gri Pasaport Sahiplerinin Yapması Gerekenler HUKUKİ Bedenimizi Hazırlama Yürüyüş Egzersiz Yanımıza Alacaklarımız İlaçlarımız

Detaylı

HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI

HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI 34 HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI İhrama girdikten sonra birtakım yasaklar başlar ki bunlara uyulmaması hâlinde hem haccın sevabında bir eksilme, hem de birtakım dünyevi cezalar söz konusu olur. İhramlının

Detaylı

HACCIN YAPILIŞI. Lebbeyk Allâhümme lebbeyk! Lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk! İnne lhamde ve n-ni mete leke ve l-mülk, lâ şerîke lek!

HACCIN YAPILIŞI. Lebbeyk Allâhümme lebbeyk! Lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk! İnne lhamde ve n-ni mete leke ve l-mülk, lâ şerîke lek! HACCIN YAPILIŞI Lebbeyk Allâhümme lebbeyk! Lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk! İnne lhamde ve n-ni mete leke ve l-mülk, lâ şerîke lek! Hacca ilişkin görevlerinizi benden öğreniniz. (Nesâî, Menasîk, 220) Hac,

Detaylı

2018 Hac kura sonuç sorgulama ekranı! Hac kura sonuçları açıklandı!

2018 Hac kura sonuç sorgulama ekranı! Hac kura sonuçları açıklandı! 1 / 6 2018/02/16 17:35 2018 Hac kura sonuç sorgulama ekranı! Hac kura sonuçları açıklandı! Hac kura sonuçları açıklandı. Diyanet İşler Bakanlığı, hacı adaylarının merakla beklediği hac kura sonuçlarını

Detaylı

TRABZON veya İSTANBUL KALKIŞLI. UMRE TURLARI REHBERi

TRABZON veya İSTANBUL KALKIŞLI. UMRE TURLARI REHBERi TRABZON veya İSTANBUL KALKIŞLI UMRE TURLARI REHBERi HAKKIMIZDA Torlak Turizm 1994 İsmail Torlak tarafından kuruldu. 1994 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Hac ve Umre Organizasyonları gerçekleştiren

Detaylı

1- İhrama girmek(mikat), 2- Vakfe yapmak (Arafat), 3- Tavaf yapmak (Ziyaret).

1- İhrama girmek(mikat), 2- Vakfe yapmak (Arafat), 3- Tavaf yapmak (Ziyaret). HACCIN TARİFİ VE ÖZELLİKLERİ Hac, - Sözlükte, yöneliş, yürüyüş ve kutsal yerleri ziyaret etmek anlamlarına gelmektedir. - Terim olarak ise, yılın belirli günlerinde ( Zilhicce ayının 9,10,11,12,13. günleri)dinimizce

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI HAC VE UMREDE KADINLARA ÖZGÜ KONULAR

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI HAC VE UMREDE KADINLARA ÖZGÜ KONULAR T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI HAC VE UMREDE KADINLARA ÖZGÜ KONULAR Belirlenmiş zaman içinde Kabe, Arafat, Müzdelife ve

Detaylı

HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ

HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ ARAFAT Hz. Adem İle Hz. Havva Validemizin yeryüzünde ilk buluştuklar tukları,, kavuştuklar tukları yerdir. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesini söyledis ylediği yerdir. Orada

Detaylı

HAC KİTABIM İstanbul, 2013

HAC KİTABIM İstanbul, 2013 HAC KİTABIM İstanbul, 2013 DEĞERLER EĞİTİMİ MERKEZİ YAYINLARI Eserin Her Türlü Basım Hakkı Anlaşmalı Olarak Değerler Eğitimi Merkezi Yayınlarına aittir. ISBN : 978-605-4036-37-0 Sertifika No: 17576 Kitabın

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Allah (c.c.) Şöyle Buyuruyor: س بيلا اس ح ج ا ل ب ي و ه اع إ ل ي ه اس ت ط ت م ن ل ل عل ى ال ن " Gücü yetenlerin haccetmesi Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır"

Detaylı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Umre Umre kelimesi, ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Dini bir terim olarak umre, "Belirli bir zamana bağlı olmaksızın ihrama girerek Kâbe yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında

Detaylı

Yazar Rehnüma Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:00 - Son Güncelleme Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:09

Yazar Rehnüma Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:00 - Son Güncelleme Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:09 VEDA (Sader) TAVAFI Mekke den ayrılmayı isteyince, yedi şavt olarak, remil ve sa y olmaksızın tavafı sader (ved a tavafı) yapar. Bu, Mekke de mukim olmayanlara vaciptir. Sonra zemzemden içer, sonra Kabe

Detaylı

HAC SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ

HAC SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ SUNAR HAC SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ Kime ki Kabe nasib olsa Huda rahmet eder, Her kişi hanesine sevdiğin davet eder. (Nahifi) ال ح ج أ ش ه ر م ع ل وم ات ف م ن ف ر ض ف يه ن ال ح ج ف ال ر ف ث و ال ف س

Detaylı

ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ

ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ 1. İnsanın paylaşma ve Yardımlaşma ihtiyacı - İnsanın yeme, içme, barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçları vardır. - İnsan temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamaz. Başka

Detaylı

Özellikle uzman olduğumuz bir alanımız var. Umre ve hac

Özellikle uzman olduğumuz bir alanımız var. Umre ve hac UMRE PROGRAMI 1993 yılının sonbaharında Türkiye de Umre ve Hac yapmak isteyenlere daha kaliteli hizmet sunmak maksadıyla dört ortak tarafından, İstanbul'da kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır. O yıllarda,

Detaylı

ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARI MİRAÇ KANDİLİ UMRE PROGRAMI DETAYLARI

ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARI MİRAÇ KANDİLİ UMRE PROGRAMI DETAYLARI ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARI MİRAÇ KANDİLİ UMRE PROGRAMI DETAYLARI 5 GECE 6 GÜN TARİHLER Gidiş: 19 Nisan 2017 Çarşamba, İstabul Medine-i Münevvere Transfer: 21 Nisan 2017 Cuma, Medine-i Mün. - Mekke-i Mükerreme

Detaylı

TURİZM SEYA Y HAT A A CENTA T SI

TURİZM SEYA Y HAT A A CENTA T SI Nura Doğru TURİZM SEYAHAT ACENTASI 2013 HAC PROGRAMLARI HAKKIMIZDA Şirketimizin merkezi Aksaray olmak üzere Ankara ve Tokat/Turhal'da ki şubeleri ile de hizmet vermektedir. Şirketimiz A grubu olarak 3735

Detaylı

ÜÇ AYLAR DÖNEMİ UMRE Medine (2) Mekke (4) Türk Hava Yolları ile 6 Gece

ÜÇ AYLAR DÖNEMİ UMRE Medine (2) Mekke (4) Türk Hava Yolları ile 6 Gece ÜÇ AYLAR DÖNEMİ UMRE Medine (2) Mekke (4) Türk Hava Yolları ile 6 Gece 04 Mayıs (Şaban), 25 Mayıs (Ramazan Programı), 01 Haziran (Ramazan) 2017 Hareket 7 Gece 5* OTELLER DE KABE YE 150 MT., MESCİDİ NEBEVİYE

Detaylı

ÖĞRETİM YILI. MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSLARI İBADET DERSİ DÖNEM DÜZEYE GÖRE DERS PLÂNI

ÖĞRETİM YILI. MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSLARI İBADET DERSİ DÖNEM DÜZEYE GÖRE DERS PLÂNI EYLÜL EKİM KASIM İBADET VE MÜKELLEF T E M İ Z L İ K 1.İbadetin (Salih Amel) Tanımı 2.Amacı ve Önemi: İbadet Bize Ne Kazandırır? 4.Temizlik-İbadet İlişkisi 9 2 NAMAZ 1.DÖNEM 1. DÜZEY (KUR 1) 3. Temel İbadetler

Detaylı

ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013

ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013 ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013 Sayın üyemiz, ASKON Umre programımız, 31 Ocak - 08 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu organizasyonla ASKON üyeleri, Umre'nin hazzını

Detaylı

dinkulturuahlakbilgisi.com amaz dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com

dinkulturuahlakbilgisi.com amaz dinkulturuahlakbilgisi.com Memduh ÇELMELİ dinkulturuahlakbilgisi.com amaz Memduh ÇELMELİ NAMAZ: AYET ve HADİSLER «Namazı kılın; zekâtı verin ve Allah a sımsıkı sarılın...» (Hac, 78) Namazı kılın; zekâtı verin; Peygamber e itaat edin ki merhamet göresiniz. (Nûr, 56) «Muhakkak

Detaylı

tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Ağustos :33 - Son Güncelleme Pazartesi, 13 Ağustos :52

tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Ağustos :33 - Son Güncelleme Pazartesi, 13 Ağustos :52 ASİLDER in organize ettiği ve çok sayıda genç üyemizin katılımı ile 2-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşen ASİLDER Umre Organizasyonumuz güzel bir şekilde tamamlanmıştır. Rabbim, bu güzel organizasyona

Detaylı

DİYANET UMRE. T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı

DİYANET UMRE. T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı DİYANET UMRE 2012 T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı DİYANET UMRE ORGANİZASYONUNDA ANA HEDEFİMİZ: > Usulune Uygun İbadet, > İrşad ve Rehberlik, > Güven ve Huzur, > Sağlıklı İntikal ve İkamet, > Zaman ve Mali

Detaylı

Haccı ve Umreyi Allah için tamamlayın (Bakara suresi 196)

Haccı ve Umreyi Allah için tamamlayın (Bakara suresi 196) Haccı ve Umreyi Allah için tamamlayın (Bakara suresi 196) Rabbbimize hamd eder onun Rasulu Muhammed Mustafa (s.a.v) e salat ve selam ederiz. Beytullah a ulaşmak onun etrefında dönmek, tavaf etmek temaşa

Detaylı

MİNİ HAC REHBERİ GALİBİ

MİNİ HAC REHBERİ GALİBİ MİNİ HAC REHBERİ GALİBİ 2 Durumu müsait olanların hac üzerine farz olduğu gibi bu farizadan iman mutmain olur, imansızın ise nefretini artırır. H. Gâlip Hasan Kuşcuoğlu Tazarru ve niyazların kişinin anlayacağı

Detaylı

1 M. Talat Karaçizmeli, Din İşleri Yüksek Kurulu Raportörü. 2 Buhari, Hac, 4; Müslim, Hac, 438; Nesai, Menâsikü'l-Hac, 4; İbn Mâce, Menâsik, 3.

1 M. Talat Karaçizmeli, Din İşleri Yüksek Kurulu Raportörü. 2 Buhari, Hac, 4; Müslim, Hac, 438; Nesai, Menâsikü'l-Hac, 4; İbn Mâce, Menâsik, 3. ه HAC 1 Muhterem Müslümanlar! Bugünkü dersimizin mevzuu hac ve edasıdır. Hac dinimizin beş, temel şartından olup, hem bedenî, hem de malî bir ibadettir. Haccın farz oluşu Kur'ân-ı Kerîm'de Al-i İmrân Sûresinin

Detaylı

ÇİÇEK TURİZM 2012 UMRE REHBERİ Çiçek Turizm güvencesiyle, tecrübeli görevliler refakatinde, kutsal topraklara, huzura yolculuk. Aşkla yanan kalpleri yumuşatacak, unutulmaz bir hatıraya doğru. 27 YILLIK

Detaylı

HAC SEMİNERİ -1 HOŞGELDİNİZ

HAC SEMİNERİ -1 HOŞGELDİNİZ HAC SEMİNERİ -1 HOŞGELDİNİZ 2 3 SEYAHAT ÖNCESİ YAPILACAK HAZIRLIKLAR İHRAM TERLİK SECCADE SIRT ÇANTASI PARA İNCE YAZLIK KIYAFET KRONİK HASTALIKLAR İÇİN İLAÇ CEP TELEFONU 4 SEYAHAT ÖNCESİ YAPILACAK HAZIRLIKLAR

Detaylı

İBADET 1 İBADET NEDİR?

İBADET 1 İBADET NEDİR? İBADET 1 İBADET NEDİR? Allah ın rızasını kazanmak ve ona yakın olmak için Allah tarafından emredilen Peygamberimiz tarafından uygulamalı olarak gösterilen namaz, oruç, hac gibi davranışlara denir. Ayrıca

Detaylı

Hakkımızda. Yetki Belgelerimiz. Banka Hesap Numaralarımız

Hakkımızda. Yetki Belgelerimiz. Banka Hesap Numaralarımız Nura Doğru TURİZM SEYAHAT ACENTASI umre 2014 Hakkımızda Şirketimizin merkezi Aksaray olmak üzere Ankara ve Tokat-Turhal'da ki şubeleri ve Türkiye genelindeki anlaşmalı acentaları ile hizmet vermektedir.

Detaylı

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir.

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. İBADET 1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. 2 İslam ın şartı kaçtır? İslam ın şartı beştir.

Detaylı

BÜYÜK İSLAM FIKHI MÜLTEKA TERCÜMESİ HAC KİTABI

BÜYÜK İSLAM FIKHI MÜLTEKA TERCÜMESİ HAC KİTABI HAC KİTABI 1 HAC İLE ALAKALI BAZI TABİRLER Seher vakti: Sabah namazı vakti, şafak söktükten sonra. Mescid-i Haram: Mekke deki Kâbe nin bulunduğu mescid. Tekbir: Allahu Ekber. Tehlil: La ilahe illallah.

Detaylı

Yüce Allah Buyuruyor ki:

Yüce Allah Buyuruyor ki: HAC 2017 Yüce Allah Buyuruyor ki: Haccı da umreyi de sırf Allah için tam olarak yerine getiriniz. (Bakara, 2/196) Kim Allah için hacceder de (Allah'ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranıșlardan ve Allah'a

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI UMRE REHBERİ. Hazırlayan Dr. Ekrem Keleş

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI UMRE REHBERİ. Hazırlayan Dr. Ekrem Keleş DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI UMRE REHBERİ Hazırlayan Dr. Ekrem Keleş 1 Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları / 687 Halk Kitapları / 166 UMRE REHBERİ (* ) Tashih İsmail Derin Grafik & Tasarım www.sfn.com.tr

Detaylı

TEMETTÜ UMRESİNİN DÜZENİ

TEMETTÜ UMRESİNİN DÜZENİ TEMETTÜ UMRESİNİN DÜZENİ... 2 TEMETTÜ UMRESİNİN AMELLERİ... 3 İHRAM (Temettü Umresinin İlk Ameli)... 4 TAVAF (Temettü Umresinin İkinci Ameli)... 6 TAVAF NAMAZI (Temettü Umresinin Üçüncü Ameli)... 7 SAFA

Detaylı

Yardımlaşma Kurumlarımız. Hac Nedir ve Niçin Yapılır? Hac ve Umre İle İlgili Kavramlar. Haccın İnsan Davranışları Üzerindeki Etkisi

Yardımlaşma Kurumlarımız. Hac Nedir ve Niçin Yapılır? Hac ve Umre İle İlgili Kavramlar. Haccın İnsan Davranışları Üzerindeki Etkisi Hazırlayan: Mehmet Fatih Bütün URL: Yardımlaşma Kurumlarımız Hac Nedir ve Niçin Yapılır? Hac ve Umre İle İlgili Kavramlar Haccın İnsan Davranışları Üzerindeki Etkisi Kurban Nedir ve Niçin Kesilir? BÖLÜM:

Detaylı

Abdest Gusül Teyemmüm

Abdest Gusül Teyemmüm Abdest Gusül Teyemmüm Memduh ÇELMELİ ABDEST Farz ve Sünnetleriyle Abdestin Alınışı 1- Niyet edilir. Euzü-Besmele çekilir. 2- Eller bileklere kadar yıkanır. Abdestin Farzları 1) Yüzü yıkamak 2) Elleri dirseklerle

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI YOLCULUĞA ÇIKMADAN ÖNCE MADDİ VE MANEVİ HAZIRLIK 2 HAC İBADETİ Hac ibadeti, İslam dininin

Detaylı

Hac, sözlükte yönelmek, ziyaret etmek anlamına gelir

Hac, sözlükte yönelmek, ziyaret etmek anlamına gelir Hac, sözlükte yönelmek, ziyaret etmek anlamına gelir HAC İBADETİ NEDİR Hac ibadeti; İslamın şartlarından beşincisi olup, Kameri aylardan Zilhicce ayında İslam kurallarına uygun şekilde ihram denilen örtüye

Detaylı

UMRE. Beytullahʼı ziyarete gidiyoruz! ŞUBAT UMRESİ NİSAN UMRESİ EMEKLİLER UMRESİ ARALIK (YIL SONU) UMRESİ

UMRE. Beytullahʼı ziyarete gidiyoruz! ŞUBAT UMRESİ NİSAN UMRESİ EMEKLİLER UMRESİ ARALIK (YIL SONU) UMRESİ UMRE 2016 Beytullahʼı ziyarete gidiyoruz! ŞUBAT UMRESİ NİSAN UMRESİ EMEKLİLER UMRESİ ARALIK (YIL SONU) UMRESİ Üniversitelilere ve 25 yaş altı gençlere özel fiyatlar 3-10 yaş arası çocuklu ailelere eğitmenler

Detaylı

RESİMLERLE ABDESTİN ALINIŞI

RESİMLERLE ABDESTİN ALINIŞI RESİMLERLE ABDESTİN ALINIŞI 1) Önce kollar dirseklerin yukarısına kadar sıvanır, sonra "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" diye niyet edilir. Ve "Eûzü billahi mineşşeytanirracîm, Bismillahirrahmanirrahîm"

Detaylı

a) İhrama girme (farz) niyet telbiye umreye niyet telbiye telbiye, tekbir, tehlîl salavât-ı şerife Mekke ye sünnet müstehap

a) İhrama girme (farz) niyet telbiye umreye niyet telbiye telbiye, tekbir, tehlîl salavât-ı şerife Mekke ye sünnet müstehap a) İhrama girme (farz) Temettü haccı yapacak olan kimse hazırlık safhasından sonra mîkât sınırlarını geçmeden veya hava alanında ihrama girer. İhrama, niyet etmek ve telbiye getirmek suretiyle girilir.

Detaylı

صفة العمرة والا ح م ا تعلقة بها

صفة العمرة والا ح م ا تعلقة بها UMRENİN YAPILIŞI VE UMRE İLE İLGİLİ HÜKÜMLER صفة العمرة والا ح م ا تعلقة بها ] تر [ Türkçe Turkish Hazırlayan Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin 2009-1430 1 صفة العمرة والا ح م ا تعلقة بها» باللغة

Detaylı

Editör REVA GRUP. Tashih Dr. M. Şerafeddin Kalay Bahri Çetin. Kapak Mustafa Yüm. İç Tasarım Şaban Muslu. Baskı - Cilt

Editör REVA GRUP. Tashih Dr. M. Şerafeddin Kalay Bahri Çetin. Kapak Mustafa Yüm. İç Tasarım Şaban Muslu. Baskı - Cilt İstanbul - 1432 / 2011 Editör REVA GRUP Tashih Dr M Şerafeddin Kalay Bahri Çetin Kapak Mustafa Yüm İç Tasarım Şaban Muslu Baskı - Cilt Erkam Matbaası 0212 671 07 00 Umre Rehberi ve Dua Kitabı Yayına Hazırlayan

Detaylı

Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti

Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti İnanç odaklı bir firma olarak biz, Hz. Allah ın ve Resulullah Efendimiz in (s.a.v.) misafirlerine hizmet etme şuuruna sahibiz 29 yıllık tecrübemiz ve yüksek ilmi değerlerle

Detaylı

UMRE, ku çu k hacdır. Umre ibadeti dinimizce içtimai ve manevi. Econom GmbH

UMRE, ku çu k hacdır. Umre ibadeti dinimizce içtimai ve manevi. Econom GmbH UMRE, ku çu k hacdır. Umre ibadeti dinimizce içtimai ve manevi önemi haiz ve Peygamberimizi ziyarete vesile olan nafile bir ibadettir. Nitekim Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Kabrimi ziyaret edene şefaatim

Detaylı

ORASI BAŞKA BİR YER Umre Rehberi

ORASI BAŞKA BİR YER Umre Rehberi ORASI BAŞKA BİR YER Umre Rehberi ORASI BAŞKA BİR YER Umre Rehberi Cop yright Işık Ya yınları, 2006 Bu kitaptaki metin ve resimlerin, tamamı n ın ya da bir kıs mı n ın, kitabı ya yımlayan şir ke tin ön

Detaylı

HACCA. Manevi Hazırlık

HACCA. Manevi Hazırlık HACCA Manevi Hazırlık HACCA MANEVİ HAZIRLIK HELALLEŞMEK Hacca gitmeden önce kırgın olduğumuz akraba, arkadaş,komşularla helalleşmeli ve gönülleri alınmalı.kimseye karşı kalbimizde kin bırakmadan hac yolculuğuna

Detaylı

İÇİNDEKİLER HAC Tarifi-Kısa Bilgiler...6 Haccın Tarifi ve Önemi...7 Hac ve Umre ile ilgili Hadisler...9 Haccın Hikmetleri... 12 Haccın Şartları...

İÇİNDEKİLER HAC Tarifi-Kısa Bilgiler...6 Haccın Tarifi ve Önemi...7 Hac ve Umre ile ilgili Hadisler...9 Haccın Hikmetleri... 12 Haccın Şartları... İÇİNDEKİLER HAC Tarifi-Kısa Bilgiler...6 Haccın Tarifi ve Önemi...7 Hac ve Umre ile ilgili Hadisler...9 Haccın Hikmetleri... 12 Haccın Şartları... 15 Haccın şartları üçe ayrılır:... 15 Haccın Farz Olmasının

Detaylı

Şer'î istilanda ise hac: "Belli bir yeri, belli bir zamanda belli ir takım amel ve davranışları yerine getirmek için ziyaret et-lek"tir.

Şer'î istilanda ise hac: Belli bir yeri, belli bir zamanda belli ir takım amel ve davranışları yerine getirmek için ziyaret et-lektir. HAC VE UMRE Hac Hac; (hürmet ve) ta'zîm olunan birine (veya bir yere ziyaret) taksadıyla gitmektir. Meselâ birini ta'zîm ve hürmet eden kimse, itilân kimseyi ziyaret ettim" tarzında bir ifade kullanır.

Detaylı

2. ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ

2. ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ 2. ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ 1- İnsanın paylaşma ve Yardımlaşma ihtiyacı: İnsanın yeme, içme, barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçları vardır. İnsan temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamaz.

Detaylı

UMRE. Beytullahʼı ziyarete gidiyoruz! ŞUBAT/MART/NİSAN UMRESİ EMEKLİLER UMRESİ MAYIS/HAZİRAN/RAMAZAN UMRESİ ARALIK (YILBAŞI) UMRESİ

UMRE. Beytullahʼı ziyarete gidiyoruz! ŞUBAT/MART/NİSAN UMRESİ EMEKLİLER UMRESİ MAYIS/HAZİRAN/RAMAZAN UMRESİ ARALIK (YILBAŞI) UMRESİ UMRE 2016 Beytullahʼı ziyarete gidiyoruz! ŞUBAT/MART/NİSAN UMRESİ EMEKLİLER UMRESİ MAYIS/HAZİRAN/RAMAZAN UMRESİ ARALIK (YILBAŞI) UMRESİ Üniversitelilere ve 25 yaş altı gençlere özel fiyatlar Çocuklu ailelere

Detaylı

AKSARAY ANKARA TOKAT

AKSARAY ANKARA TOKAT Nura Doğru TURİZM SEYAHAT ACENTASI 2012 HAC AKSARAY 0382 213 06 12 ANKARA 0312 309 76 40 TOKAT 0356 276 93 46 Hakkımızda Şirketimizin merkezi Aksaray olmak üzere Ankara ve Tokat/Turhal'da ki şubeleri ile

Detaylı

", diye niyet edilir. Hemen eller yukarıya kaldırılıp

, diye niyet edilir. Hemen eller yukarıya kaldırılıp 1) Sabah Namazı Sabah namazının iki rekat sünnetini kılmak için: "Niyet ettim bugünkü sabah namazının sünnetini kılmaya ", diye niyet edilir. Hemen eller yukarıya kaldırılıp "A llahu Ekber" diye tekbir

Detaylı

Hoş Geldiniz Kutsal Misafirler

Hoş Geldiniz Kutsal Misafirler Hoş Geldiniz Kutsal Misafirler İslâm ın şartlarından biri de hac dır. Hac, belli zamanda, belirli yerleri özel bir şekilde ziyaret etmektir. Hac günü Kurban Bayramı na rastlayan Zilhicce ayının onuncu

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090 İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz: Bu kitabı niçin yazdım? 11 1. İslam'dan önceki Arabistan 13 1.1. İlk müslümanlar 13 1.2. Dünyanın en eski kutsal yeri: Kabe.... 16 1.3. İslam'dan'önceki Arabistan 17 1.4. Muhammed'ten

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK (MAZERET) SINAVI 14 ARALIK 2013 Saat: 11.20

T.C. 8. SINIF I. DÖNEM. ORTAK (MAZERET) SINAVI 14 ARALIK 2013 Saat: 11.20 T.C. 8. SINIF I. DÖNEM ORTK (MZERET) SINVI 14 RLIK 2013 Saat: 11.20 DİN KÜLTÜRÜ VE HLK BİLGİSİ 1. Biz herşeyi bir ölçüye göre yarattık. (Kamer suresi, 49. ayet) Güneş ve ay bir hesaba göre hareket eder.

Detaylı

Liseye Geçiş Sınavı Din Kültürü Ahlak Bilgisi Denemesi

Liseye Geçiş Sınavı Din Kültürü Ahlak Bilgisi Denemesi Liseye Geçiş Sınavı Din Kültürü Ahlak Bilgisi Denemesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruların cevapları yazının en altında yer almaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s): Nefsim kudret elinde bulunan Allah a yemin

Detaylı

8. SINIF 3. OTURUM A. Bu metni aşağıdaki ayetlerden hangisi destekler?

8. SINIF 3. OTURUM A. Bu metni aşağıdaki ayetlerden hangisi destekler? 1. Üzerinde yaşadığımız dünyanın da içinde bulunduğu güneş sistemi, kendilerine takdir edilmiş bir yörüngede hareket eder. Dünyamız, ne diğer gezegenlere çarpar, ne de onlardan uzaklaşır. Yeryüzünde de

Detaylı

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI

2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAAZIN 2015 YILI İKİNCİ DÖNEM ÜÇ AYLIK VAAZ- İRŞAT PROGRAMI VAİZİN TARİHİ GÜNÜ VAKTİ ADI SOYADI ÜNVANI GÖREV YAPACAĞI YER KONUSU 2.4.2015 PerşembeÖğleden Önce Şevket ŞİMŞEK Uzman Vaiz Huzurevi Mescidi

Detaylı

2004 YILI HAC ORGANİZASYONU ERKEK VE BAYAN DİN GÖREVLİLERİ SEÇİMİ TEST SINAV SORULARI

2004 YILI HAC ORGANİZASYONU ERKEK VE BAYAN DİN GÖREVLİLERİ SEÇİMİ TEST SINAV SORULARI 2004 YILI HAC ORGANİZASYONU ERKEK VE BAYAN DİN GÖREVLİLERİ SEÇİMİ TEST SINAV SORULARI 1. İhrama girdiği halde, izar ve ridaya bürünmeden günlük giysileri ile mikat sınırını geçen ve bu haliyle günün dörtte

Detaylı

ACCIN VE ED ASI HIH. . Talat KARAÇiZMELi. "BiR KiMSE HACCEDER VE HAC ESNASlNDA DA FENA LAKIRDI SÖYLEMEZ VE BÜYÜK GÜNAHLARDAN ÇEKiNiR, KÜÇÜK GÜNAHLARI

ACCIN VE ED ASI HIH. . Talat KARAÇiZMELi. BiR KiMSE HACCEDER VE HAC ESNASlNDA DA FENA LAKIRDI SÖYLEMEZ VE BÜYÜK GÜNAHLARDAN ÇEKiNiR, KÜÇÜK GÜNAHLARI "BiR KiMSE HACCEDER HAC ESNASlNDA DA FENA LAKIRDI SÖYLEMEZ BÜYÜK GÜNAHLARDAN ÇEKiNiR, KÜÇÜK GÜNAHLARI işlemekte ISRAR ETMEZSE, O KiMSE O GÜNAHLARlNDAN ARlNARAK. ANNESiNDEN DOGDUGU GÜNKÜ GiBi HAC'DAN DÖNER."

Detaylı

Turizm ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. Beyti Şerife giderken, beytin sahibine gidebilmek ümidiyle... UMRE. 24.yıl. www.ozmerveturizm.com.

Turizm ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. Beyti Şerife giderken, beytin sahibine gidebilmek ümidiyle... UMRE. 24.yıl. www.ozmerveturizm.com. Beyti Şerife giderken, beytin sahibine gidebilmek ümidiyle... 24.yıl UMRE www.ozmerveturizm.com.tr 20-2016 BİZE DAİR 1992 yılında kurulan Özmerve Turizm 24 yıldır siz değerli dostlarına mübarek Hac ve

Detaylı

Değerli Misafirlerimiz,

Değerli Misafirlerimiz, Hac & Umre Değerli Misafirlerimiz, Turizm sektöründe 25. yılımızı kutladığımız şu günlerde Etstur ile Hac ve Umre turizmine yepyeni bir soluk katmaya hazırlanıyoruz. Misafirlerine koşulsuz memnuniyet sunma

Detaylı

TEMİZLİK HAZIRLAYAN. Abdullah Cahit ÇULHA

TEMİZLİK HAZIRLAYAN. Abdullah Cahit ÇULHA TEMİZLİK HAZIRLAYAN Abdullah Cahit ÇULHA TEMİZLİK MADDİ TEMİZLİK MANEVİ TEMİZLİK İslam dini, hem maddî, hem de manevî temizliğe büyük bir önem vermiştir. Bu iki kısım temizlik arasında büyük bir ilgi vardır.

Detaylı

İslam'ın başlıca ibadetlerinden birisi de ramazan ayında oruç tutmaktır.

İslam'ın başlıca ibadetlerinden birisi de ramazan ayında oruç tutmaktır. Lise 2. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Video Ders Anlatımları Oruç Hac ve Zekat Video Ders Anlatımı 2.2. Oruç İslam'ın başlıca ibadetlerinden birisi de ramazan ayında oruç tutmaktır. Oruç, niyet ederek

Detaylı

Kutlu İklime Yolculuk...

Kutlu İklime Yolculuk... 1 1 2 2 3 Kutlu İklime Yolculuk... 3 4 4 5 5 6 1. Umre yolcularımızı Allah ın birer misafiri olarak görüyor ve Allah ın misafirlerine hizmet etmeyi en büyük şeref olarak değerlendiriyoruz. 2. Umre ibadetinin

Detaylı

TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN:

TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN: TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN: 1308-9595 İSTANBULMÜFTÜLÜĞÜ Kerime CESUR Vaiz, İstanbul Müftülüğü H ac sözlükte kastetmek, yönelmek anlamına gelen bir kelimedir. Fıkıh terimi olarak

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TESTİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TESTİ DİKKAT! BU BÖLÜMDE YANTLAYACAĞNZ TOPLAM SORU SAYS 20 DİR. ÖNERİLEN YANTLAMA SÜRESİ 40 DAKİKADR. 1) Annemize Babamıza 3) İnsanda yardımlaşma, cömertlik, insan sevgisi

Detaylı

TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN:

TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN: TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN: 1308-9595 İSTANBULMÜFTÜLÜĞÜ Kadriye AVCI ERDEMLİ İstanbul Müftü Yardımcısı Kadın HACDA Hz. Peygamber zamanından bu yana kadınlar da haccın her aşamasında

Detaylı

HACCA. Ma evi Hazırlık

HACCA. Ma evi Hazırlık HACCA Ma evi Hazırlık HACCA MANEVİ HAZIRLIK HELALLEŞMEK Ha a git ede ö e kırgı olduğu uz akra a, arkadaş ve ko şularla arış alı, hepsi ile helalleş eliyiz. Ki seye karşı kal i izde ki ırak ada ha yol uluğu

Detaylı

UMRE YOLCULARI EĞĠTĠM PROGRAMI 2018 YILI UMRE ORGANĠZASYONUNUN SERVĠSLĠ (24 GÜNLÜK) 16. TURU UMRE SEMĠNER PROGRAMI

UMRE YOLCULARI EĞĠTĠM PROGRAMI 2018 YILI UMRE ORGANĠZASYONUNUN SERVĠSLĠ (24 GÜNLÜK) 16. TURU UMRE SEMĠNER PROGRAMI UMRE YOLCULARI EĞĠTĠM PROGRAMI 2018 YILI UMRE ORGANĠZASYONUNUN SERVĠSLĠ (24 GÜNLÜK) 16. TURU UMRE SEMĠNER PROGRAMI DERS SAATĠ KONULAR AMAÇLAR AÇIKLAMALAR KAYNAKLAR İbadetin ve bu bağlamda Umre ibadetinin

Detaylı

MUSTAFA KALYONCU

MUSTAFA KALYONCU MUSTAFA KALYONCU +90 552 218 55 95 YÜRÜME MESAFESİ Ajyad Crom - Saraya Süreyya ( 350-400 metre ) Ekonomik Oteller (50-350 metre ) 1.350 $ 1.300$ 1.250$ 1 YÜRÜME MESAFESİ 1 14 GÜN Ajyad Crom - Saraya Süreyya

Detaylı

2019 Mart Nisan ve Ramazan Umre Fiyat Listesi

2019 Mart Nisan ve Ramazan Umre Fiyat Listesi 2019 Mart Nisan ve Ramazan Umre Fiyat Listesi Mekke Otelleri Safwa Tower Milenyum Mekke Hyatt Regency Tevhid Intercontinental Anjum Dar Iman Endülüs - 590m 2 Medine Otelleri Dar Iman Hicre Mövenpick Otel

Detaylı

TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN:

TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN: TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN: 1308-9595 İSTANBULMÜFTÜLÜĞÜ Dr. A. Cüneyd KÖKSAL Yazar P eygamberimiz (s.a.v.) Hicret in 10. yılında Zilkade ayında hac için hazırlanmaya başladı.

Detaylı

NAMAZ. 2 Namaz kimlere farzdır? Ergenlik çağına gelmiş, akıllı ve Müslüman olan herkese farzdır.

NAMAZ. 2 Namaz kimlere farzdır? Ergenlik çağına gelmiş, akıllı ve Müslüman olan herkese farzdır. NAMAZ 1 Namazın önemi ve faydaları nelerdir? 1. İslam ın şartlarından biridir. 2. Kulu, Allah a yaklaştırır. 3. Cemaatle kılınması, birlik ve beraberliği pekiştirir. 4. Sorumluluk bilincini geliştirir.

Detaylı

NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR..

NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR.. NAMAZ NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR.. Namaz, kelime olarak dilimize Farsçadan geçmiştir. Arapçası salat tır. Salat; dua etmek, hayır duada bulunmak,ibadet yapmak, bağışlanma dilemek ve rahmet gibi anlamlara gelir.

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ G E N E L M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü Muhterem Hacılarımız, Kutsal yolculuğumuz hayırlı olsun Bu imkânı ve fırsatı veren Allah a şükürler olsun.

Detaylı

Teravih Namazı - Gizli ilimler Sitesi

Teravih Namazı - Gizli ilimler Sitesi Niçin Teravih Namazı denilmiştir? Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan namaz. "Teravih" kelimesi Arapça, "Terviha"nın çoğuludur ve "oturmak, istirahat etmek'" anlamına gelmektedir. Teravih namazı

Detaylı

Abdest nedir? Abdest, dini bir temizliktir. Belli organları usulüne göre yıkamaktır. Abdest namazın hazırlık şartlarındandır.

Abdest nedir? Abdest, dini bir temizliktir. Belli organları usulüne göre yıkamaktır. Abdest namazın hazırlık şartlarındandır. ABDEST Neler Öğreneceğiz? Abdest nedir? Abdestin farzları nelerdir? Abdest nasıl alınır? Abdestin sünnetleri nelerdir? Abdestin mekruhları nelerdir? Abdesti bozan şeyler nelerdir? Abdest nedir? Abdest,

Detaylı

İÇİNDEKİLER İTİKAD ÜNİTESİ. Sorular

İÇİNDEKİLER İTİKAD ÜNİTESİ. Sorular İÇİNDEKİLER Takdim. 9 İTİKAD ÜNİTESİ Din Din Ne Demektir?... Dinin Çeşitleri... İslâm Dininin Bazı Özellikleri... I. BÖLÜM 11 11 11 II. BÖLÜM İman İmanın Tanımı... İmanın Şartları... Allah'a İman... Allah

Detaylı

Hac ve Umre Nasıl Yapılır

Hac ve Umre Nasıl Yapılır Hac ve Umre Nasıl Yapılır حلج حلج لعمر لعمر صفة تريك- Türkçe-Turkish [ [تريك Abdulaziz b. Abdullah Al-Şeyh Terceme eden : Muhammed Şahin 2009-1430 حلج حلج لعمر لعمر صفة «لرت ية لرت ية باللغة» عبد لعزيز

Detaylı

s ı k ç a s o r u l a n l a r

s ı k ç a s o r u l a n l a r s ı k ç a s o r u l a n l a r HAC s ı k ç a s o r u l a n l a r DİB YAYINLARI ÖN SÖZ H ac, şartlarını taşıyan müslümanların ömürde bir kere yerine getirmekle yükümlü olduğu farz bir ibadettir. Bu ibadet

Detaylı

2018 HAC TEKNİK SUNUMU

2018 HAC TEKNİK SUNUMU 2018 HAC TEKNİK SUNUMU HAC HAZIRLIĞI Hacca gitmeden önce 3 tane hazırlık şekli vardır. 1) Dini Hazırlık 2) Manevi Hazırlık 3) Teknik Hazırlık - Dini Hazırlığı İnşallah, sizleri şirketimize davet ederek

Detaylı

2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI

2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI 2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI I. KUR ÂN BİLGİLERİ (A) KİTAPÇIĞI 1. Aksâmü l-kur ân ifadesi aşağıdakilerden hangisinin karşılığıdır? a) Kur ân ın kıssaları b) Kur ân ın kısımları c) Kur ân daki

Detaylı

Etstur ile Umre Gezisi Seyahat Öncesi Son Hatırlatmalar

Etstur ile Umre Gezisi Seyahat Öncesi Son Hatırlatmalar Değerli Etstur Misafirimiz, Etstur ile Umre Gezisi Seyahat Öncesi Son Hatırlatmalar Seyahatimize sadece 2 gün kaldı. Birlikte güzel anılarla dönmeyi arzu ettiğimiz Umre Ziyaretimiz için yola çıkmadan önce

Detaylı

DİNİMİZ İSLAM www.dinimizislam.com. Hac Rehberi

DİNİMİZ İSLAM www.dinimizislam.com. Hac Rehberi DİNİMİZ İSLAM www.dinimizislam.com Hac Rehberi Künye Sahibi: Mehmet Ali Demirbaş Gazeteci Yazar 29 Ekim Cad. No:23 Kat:4 Yenibosna İstanbul Tel: (0212) 454 38 20 mehmetali.demirbas@tg.com.tr Hazırlayan:

Detaylı