Yabancı meslek diplomalarının tanınması Uygun işe giden yolunuz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yabancı meslek diplomalarının tanınması Uygun işe giden yolunuz"

Transkript

1 IQ-Netzwerk Baden-Württemberg, Freiburg bölgesi koordinatörü: Baskı IQ Netzwerk Baden-Württemberg, Region Freiburg Büro für Migration und Integration, Stadt Freiburg Redaksiyon Denklik ve sonradan nitelik kazanma çalışma grubu Aşağıdaki organizasyonların temsilcileri: Agentur für Arbeit Freiburg, Jobcenter Freiburg, Handwerkskammer Freiburg, Fördergesellschaft der Handwerkskammer Freiburg mbh, Industrie und Handelskammer Südlicher Oberrhein, Liga der freien Wohlfahrtspflege in Baden-Württemberg e.v. Erstanlaufstelle und Kompetenzzentrum für die Anerkennung ausländischer Berufsqualifikationen, Regionalbüro für berufliche Fortbildung, Wegweiser Bildung, Stadt Freiburg Koordinasyon IQ Netzwerk Baden-Württemberg, Region Freiburg Büro für Migration und Integration Virginia Gamarra de Lang Uhlandstr. 4, Freiburg Tel: 0761/ E-posta: Yabancı meslek diplomalarının tanınması Uygun işe giden yolunuz Güney Baden de bilgi arayanlar için bir rehber "Kalifikasyonla entegrasyon" teşvik programı göçmen kökenli yetişkinlerin iş piyasasına entegrasyonunu kalıcı olarak iyileştirmeyi hedeflemektedir. Uzman makamlar tarafından migrasyona özgü ağırlık noktalarında desteklenen, federal bölgesel ağlar bunun için çalışmaktadır. Bu program Çalışma ve Sosyal İşler Çalışma Federal Bakanlığı, Eğitim ve Araştırma Federal Bakanlığı ve Federal Çalışma Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Satz: juni graphik-design waldkirch Fotos: fotolia.de A. Rodriguez, A. Cotton, rico287, michaeljung, oleg7799 Stand: Dezember 2014 IQ ağını destekleyen kurumlar:

2 Yabancı meslek diplomalarının tanınması: Uygun işe giden bir yol Yurt dışında yüksek öğrenim veya meslek eğitimi aldınız ve şimdi Almanya da mesleğinizi icra etmek istiyorsunuz. 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren Federal "Denklik Yasası" yürürlüktedir. Artık yurt dışında edinilen niteliklere yurt içi nitelik denkliği alınılabilmektedir. Bu kapsamda diplomanızın Alman meslek diplomasına eş değerde olup olmadığı kontrol edilir. Bazı meslekler için eş değerlik kontrolü zorunludur. Örneğin doktor veya öğretmen iseniz diplomanızı inceletmeniz gerekmektedir. Denklik belgesi olmadan mesleğinizi Almanya da icra edemezsiniz. Bilişim uzmanı, kuaför gibi diğer mesleklerde doğrudan iş başvurusunda bulunabilir ve çalışabilirsiniz (denklik belgesi gerekmeksizin). Ancak yurt dışından aldığınız diplomanıza denklik almanız yine de faydalı olabilir. Böylece işverenler mesleki niteliklerinizi daha iyi değerlendirebilirler. Bu broşürde diplomanızı nasıl inceletebileceğinize ilişkin bilgiler bulabilirsiniz. Size ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veren birçok merkez bulunmaktadır. Bunlar yabancı meslek diplomalarının tanınmasına ilişkin sorularınızı cevaplandırırlar. Bu merkezler uygun işe diğer alternatifleri de gösterirler. Adres bölümünde iletişim bilgilerini ve ilgili kişileri bulabilirsiniz.

3 Odak noktasında kişisel mesleki durumunuz bulunmaktadır. Belli mesleki hedefleriniz var. Bu hedeflere diploma denklik işlemleri ile daha kolay ulaşabilip ulaşamayacağınızı kontrol ediniz. Bir danışmanlık görüşmesi gereksiz mesafeleri ve masrafları önler Yabancı meslek diplomanız tanınması için başvuruda bulunmadan önce bilgi edininiz. Görüşmeye hazırlanınız. Gerçek nitelik durumu belirleyicidir. Niteliklerinizle ve mesleki tecrübenizle Alman iş piyasasının güncel taleplerini ne derece karşılayabilmektesiniz? Bu talepleri ne kadar iyi karşılayabilirseniz diploma denklik işlemleri o kadar umut vericidir. Şu durumlarda mesleki nitelikler derhal iyileştirilmelidir: Diploma yıllar önce alınmış, ancak bu meslekte hiç çalışılmamışsa. Mesleki araların çok uzun olduğu ve buna bağlı olarak kalifikasyonların muhtemelen "eskimiş" olduğu durumlarda. Almanya da bilinmeyen veya talep görmeyen bir meslek eğitimi alınmış olması durumunda. Danışman size iyi bir danışmanlık hizmeti verebilmek için tam ve eksiksiz bilgilere ihtiyaç duymaktadır. Size şu soruları yönelteceklerdir: Hangi diplomayı tanıtmak istiyorsunuz? Bu diplomayı ne zaman ve nereden aldınız? (Üniversitenin/meslek okulunun tam adı, şehir ve ülkenin belirtilmesi) Öğrendiğiniz meslekte mesleki tecrübeniz var mı? Eğer cevabınız evet ise kaç yıl ve bunları belgeleyebilir misiniz? (çalışma belgeleri) Almanya da en çok nerede ve nasıl (hangi alanda) çalışmak istersiniz? Nerede ikamet ediyorsunuz? Ne zamandan beri Almanya da yaşıyorsunuz? Almanca bilginiz öğrendiğiniz mesleği icra edebilmeniz için yeterli midir? Bir danışmanlık görüşmesi size yardımcı olacaktır. İsteklerinizi açıklığa kavuşturabilirsiniz. Gerekli bilgileri edinebilirsiniz. İmkanlarınızı daha gerçekçi olarak değerlendirebilirsiniz. Sonraki adımlarınızı daha Kalifikasyon iyi planlayabilirsiniz. Tanınma Danışmanlık Buradan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz Agentur für Arbeit/Jobcenter/Kontaktstelle Frau und Beruf, Stadt Freiburg/Migrationsberatung für erwachsene Zuwanderer/Liga Erstanlaufstelle und Kompetenzzentrum Anerkennungsberatung/ Wegweiser Bildung der Stadt Freiburg

4 Şimdi başlıyor! Kontrol listesi Bilgi edindiniz ve danışmanlık hizmeti aldınız. Diploma denklik işlemlerinin sizin için doğru yol olduğunu düşünüyorsunuz.. Artık hangi diploma tanıma merkezine başvuracağınızı biliyorsunuz. Gerekli belgeleri topladınız. 1. Karar verme aşamasında diplomanızın somut olarak hangi Alman diplomasına (referans meslek) denkliğini almak istediğinize karar verirsiniz. Denklik için yetkili merci size bu konuda yardımcı olacaktır. 2. İnceleme başvurusu ile mesleki niteliğinizin incelenmesi için başvuruda bulunursunuz. Tüm belgeler eksiksiz ise bu süreç üç aydan fazla sürmeyecektir. 3. Yetkili diploma tanıma merkezi mesleki kalifikasyonlarınızın süresini ve içeriğini inceler. Alman mezuniyet derecesi ile karşılaştırıldığında "önemli farklılıkların" olup olmadığı tespit edilir. 4. İncelemenin sonucu (karar) size bildirilir.

5 Diploma tanıma süreci böyle işler! Referans mesleğin belirlenmesi Yetkili makamın denklik dene mi: "Önemli farklılıklar" mevcut mudur? (Meslek eği minin içeriği ve süresi, beceriler ve bilgiler) "Önemli farklılıkların" tespit edilmemesi durumunda "Önemli farklılıkların" tespit edilmesi durumunda Eş değerliğin tanınması: Denklik bildirimi Yönetmeliklere tabi meslekler (Denklik dene mi = Mesleğe giriş/meslek eği mi için ön koşul) Denklik uygulamaları koşulu ile meslek icra izni Yönetmeliklere tabi olmayan meslekler (İş piyasasına doğrudan başvuru mümkün) Mevcut kalifikasyonlar ve eksiklikler belir lerek ret bildirimi Olası sonuçlar: Tam denklik Denk beceriler ve bilgiler tespit edilmiştir. Size tam denklik belgesi verilecektir. Yasal olarak ilgili Alman meslek diplomasına sahip kişilerle aynı muameleyi göreceksiniz. Meslek eğitimi/ yükseköğrenim kısmen denk Ret. Burada hangi kalifikasyonların mevcut olduğu ve Almanya da benzer bir meslekle arasında ne gibi "önemli farklılıkların" bulunduğu belirtilir. Bu farklılıklar nasıl giderebileceğiniz açıklanır. Ancak bir mesleki gelişim eğitimi alarak veya bir sınavı başarıyla tamamlayarak tam denklik alabilirsiniz. Denklik yok Ret. Şu hususu dikkate alınız! Mesleki niteliklerinizin incelenmesine ilişkin yapılacak müracaat ücrete tabidir. Ayrıca belgelerinizin çevirisi ve tasdiki için de bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Mesleki gelişim eğitiminin veya bir sınavın gerekli olması halinde daha başka ücretler de ortaya çıkabilir. İş Bulma Ajansı (Agentur für Arbeit) veya İş Merkezi (Jobcenter) belli koşullar altında bu masrafları üstlenebilirler. Diplomalarınız için denklik müracaatında bulunmadan önce danışmanınızdan bilgi alınız. Hangi diploma tanıma merkezi hangi meslek için yetkilidir? Bu sorunuza danışmanlık görüşmesinde veya aşağıdaki bilgi portallarında cevap bulabilirsiniz:

6 Aşağıdaki diploma tanıma merkezleri Freiburg idari bölgesinde yer almaktadır: Diplomanızın tanınmaması durumunda ne yapacaksınız? Hangi kalifikasyon yolları mevcuttur? Die Handwerkskammer Freiburg (HWK) Referat Berufliche Bildung Eğer zanaat alanında (örn. elektrik teknisyeni, kuaför, boya ve cilacı) bir meslek diplomanız varsa yetkilidir. Zanaat mesleklerinin listesini şu adreste bulabilirsiniz: Handwerkskammer Freiburg Bismarckallee 6, Freiburg Tel: 0761/ E-posta: Handwerkskammer Konstanz Webersteig 3, Konstanz Tel: 07531/ E-posta: Das Regierungspräsidium Freiburg Abteilung (departman) 2 (ekonomi, planlama, inşaat, anıtlar ve sağlık hizmetleri) mühendislik meslekleri için yetkilidir. Regierungspräsidium Freiburg Bissierstraße 7, Freiburg Tel: 0761/208 0 E-posta: poststelle@rpf.bwl.de Diğer meslekler için hangi diploma tanıma merkezinin yetkili olduğunu şuradan öğrenebilirsiniz: Diploma tanıma merkezi, yabancı ve ilgili Alman meslek eğitimi arasında "önemli farklılıklar" bulunduğunu tespit ederse, buna uygun olarak mesleki gelişim eğitimi alabilirsiniz. Ret bildirisinde kalifikasyon durumunuz ayrıntılı olarak açıklanacaktır. Mesleki gelişim eğitimi zaman ve para gerektirir. Öncelikle şu hususları aydınlığa kavuşturunuz: Mesleki olarak ulaşmak istediğiniz hedef nedir (mesleki hedefler) Hangi beceri ve bilgilere sahipsiniz (mevcut yetkiler) Mesleki nitelik boşluklarını doldurmak için (adaptasyon) nitelik edinimi gereklidir. (Sonradan) nitelik edinimi ile bir Alman meslek diploması alındığında iş piyasasında sahip olunan şans artmaktadır. Bir danışmanlık görüşmesi uygun nitelik kazanma yolunu bulmanıza yardım edecektir. Bu kapsamda teşvik olanakları hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Birçok farklı mesleki gelişim olanağı mevcuttur. İlk oryantasyon internet portalları tarafından sunulmaktadır: İş Bulma Ajansı (Agentur für Arbeit) veya İş Merkezi (Jobcenter ), mesleki gelişim veya adaptasyon nitelik kazanımı için maddi destek alıp alamayacağınızı kontrol eder. Buradan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz Liga Erstanlaufstelle und Kompetenzzentrum Anerkennungsberatung/Handwerkskammer Freiburg/Fördergesellschaft der Handwerkskammer/Industrie- und Handelskammer Südlicher Oberrhein/Agentur für Arbeit/Jobcenter/Kontaktstelle Frau und Beruf, Stadt Freiburg Buradan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz Regionalbüro für berufliche Fortbildung/Kontaktstelle Frau und Beruf, Stadt Freiburg/Handwerkskammer Freiburg/Fördergesellschaft der Handwerkskammer/Industrie- und Handelskammer Südlicher Oberrhein/Agentur für Arbeit/Jobcenter/Liga Erstanlaufstelle und Kompetenzzentrum Anerkennungsberatung

7 Agentur für Arbeit Freiburg İş Bulma Ajansı (Agentur für Arbeit) şu hizmetleri sunar Yerel iş piyasasında sahip olunan fırsatlara ilişkin özel bilgiler ve danışmanlık hizmeti Yetkili diploma tanıma merkezi arayışında oryantasyon ve yardım Adaptasyon nitelik kazanımına ilişkin danışmanlık hizmeti Mesleki gelişim ve meslek değiştirme eğitimi çerçevesinde mesleki alternatiflere ilişkin danışmanlık hizmeti Maddi yardımlar Telefon yoluyla irtibat ve randevu: Tel: ( saatleri arasında) Bireysel irtibat: Agentur für Arbeit Freiburg Lehener Str. 77, Freiburg E-posta: freiburg@arbeitsagentur.de Jobcenter Freiburg İşsizlik parası II (Arbeitslosengeld II) alan ve Freiburg da ikamet eden kişiler için İş Merkezi (Jobcenter) şu hizmetleri sunmaktadır: Mesleki entegrasyon için danışmanlık ve maddi destek Meslek eğitimi ve iş bulma aracılığı Bireysel ön görüşme: Jobcenter Freiburg Lehener Str. 77, Freiburg Pzt-Cu: saatleri arasında, Prş: saatleri arasında) Telefon yoluyla irtibat ve randevu: Tel: 0761/ (Pzt-Cu: saatleri arasında) E-posta: jobcenter-freiburg@jobcenter-ge.de Handwerkskammer Freiburg (HWK Freiburg) HWK zanaat meslekleri için yetkili diploma tanıma merkezidir Buraya denklik için başvuruda bulunabilirsiniz. Handwerkskammer Freiburg zanaat alanındaki diplomaların tanınma sürecine ilişkin tüm sorularınızda size destek olmaktadır. Lütfen başvurunuzu gerçekleştirmeden önce bireysel danışmanlık görüşmesi için bir randevu alınız. Handwerkskammer Freiburg (HWK Freiburg) Bismarckalle 6, Freiburg Angelika Scheibel Referat Berufliche Bildung Tel:0761/ E-posta: angelika.scheibel@hwk-freiburg.de Fördergesellschaft der Handwerkskammer Freiburg mbh (FöGe) IQ im Handwerk Südbaden Sizi "yabancı meslek diplomalarının tanınması" konusunda bilgilendiriyoruz. Ağırlık noktamız zanaat meslekleridir. Kişisel mesleki niteliklerinizin ve mevcut mesleki tecrübelerinizin tespit edilmesinde ve değerlendirilmesinde size yardımcı oluyoruz. Bireysel mesleki gelişim ve adaptasyon nitelik kazanımının planlanması ve uygulanması konusunda size danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu ya modüler kısmi nitelik kazanımı ile kısmi aşamalarla ya da tanınan meslek diplomaları edindiren kapsamlı mesleki nitelik kazandırma uygulamaları ile gerçekleşmektedir. İşletmelerle olan çeşitli temaslarımız sayesinde ilk iş piyasasında sürdürülebilir entegrasyon konusunda size yardımcı oluyoruz Fördergesellschaft der Handwerkskammer Freiburg mbh (FöGe) IQ im Handwerk Südbaden Linnéstr. 5, Freiburg Ibrahim Sarialtin Tel: 0761/ E-posta: ibrahim.sarialtin@foege-hwk.de Industrie- und Handelskammer (IHK) Südlicher Oberrhein Sanayi, ticaret, gastronomi ve diğer hizmet alanlarında yabancı meslek diplomalarının tanınması konusunda ilk danışmanlık hizmeti sunmaktayız. İlgili diploma tanıma merkezi Nürnberg de bulunan IHK FOSA dır: Ücretli bir denklik başvurusunda bulunmanızdan önce, IHK nın sizin diplomanız için yetkili olup olmadığını inceliyoruz Referans mesleğin bulunmasında size yardımcı oluyoruz Mesleki gelişim eğitimi, sonradan yeterlilik kazanma vs. gibi tanınmaya ilişkin alternatifler hakkında danışmanlık hizmeti veriyoruz. Industrie- und Handelskammer (IHK) Südlicher Oberrhein Lotzbeckstr. 31, Lahr Rebecca Murdock Tel: 07821/ E-posta: rebecca.murdock@freiburg.ihk.de

8 Kontaktstelle Frau und Beruf, Stadt Freiburg Freiburg bölgesindeki kadınları mesleki planlarının gerçekleştirilmesinde ve mesleki sorularının ve sorunlarının aydınlatılması konusunda desteklemekteyiz. Aşağıdaki konularda danışmanlık hizmeti sunmaktayız: Mesleğe dönüş, yeni oryantasyon, meslek seçimi, meslek yolu ve kariyer planlaması, meslek eğitimi ve gelişim eğitimi ve bunların finansmanı, iş arama ve iş başvurusu. Bayan girişimciler için başlangıç ve oryantasyon danışmanlığı sunmaktayız. Kontaktstelle Frau und Beruf, Stadt Freiburg Rathausplatz 2-4, Freiburg Tel:0761/ E-posta: Diğer yerel irtibat merkezlerini şu adresten öğrenebilirsiniz: Migrationsberatung für erwachsene Zuwanderer (MBE) MBE şu hizmetleri sunmaktadır: Entegrasyon kurslarına aracılık Sosyal ve geçim güvencesine ilişkin sorularda danışmanlık hizmeti Mesleki entegrasyon konusunda destek Kreş, okul ve meslek eğitimine ilişkin danışmanlık hizmeti Günlük hayata ilişkin konularda danışmanlık hizmeti Kriz durumunda destek Migrationsberatungsstelle MBE Komturstraße 36, Freiburg MBE Caritasverband Freiburg-Stadt Claudia Jäger Tel: 0761/ E-posta: Elisabeth Wirth-Krieger Tel: 0761/ E-posta: MBE Deutsches Rotes Kreuz Freiburg Martina Eichert-Armbruster Tel: 0761/ E-posta: MBE Südwind Freiburg Luma Al-Alusi Telefon: 0761/ E-posta: Migrationsberatungsstelle MBE Diakonisches Werk Krozingerstraße 7, Freiburg Dilek Gezer Tel: 0761/ E-posta: Size en yakın Göç Danışma Merkezi ni (Migrationsberatungsstelle) Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) web sayfasından öğrenebilirsiniz: Liga der freien Wohlfahrtspflege in Baden-Württemberg e.v. Erstanlaufstelle und Kompetenzzentrum für die Anerkennung ausländischer Berufsqualifikationen Size sunduğumuz hizmetler: İlk danışmanlık ve oryantasyon yardımı Diploma tanınma yardımı arayanların hedeflerinin ve fırsatlarının belirlenmesi Başvuru yardımı ve Sonradan nitelik kazanma olanakları araması ve bunların finansmanı konusunda danışmanlık hizmeti Liga der freien Wohlfahrtspflege in Baden-Württemberg e.v. Erstanlaufstelle und Kompetenzzentrum für die Anerkennung ausländischer Berufsqualifikationen Martina Eichert-Armbruster Lena Gehring Regina Göller-Obhof Tel: 0761/ E-posta: Regionalbüro für berufliche Fortbildung Sunduklarımız: Diploma tanınmasına ilişkin yardım arayanlar için kurumlardan bağımsız oryantasyon danışmanlığı Mesleki yetkinliklerinizin analizine ve mesleki hedeflerinizin belirlenmesine ilişkin danışmanlık Adaptasyon nitelik kazanımı ve mesleki gelişim sunuculara ilişkin bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti Regionalbüro für berufliche Fortbildung Tumringer Str. 274, Lörrach Andreas Gässler Tel: 07621/ , E-posta: Freiburg, Münsterplatz 17 adresinde bulunan şehir kütüphanesinde kamuya açık danışmanlık hizmeti (ayın 1. ve 3. çarşambası) Wegweiser Bildung WeBi Olası eğitim yolları hakkında ilk oryantasyon ve bilgilendirme görüşmesi sunuyoruz (randevu alınmadan da) Buradan Freiburg da bulunan eğitim ve danışmanlık hizmetlerine ilişkin kurumlardan bağımsız bilgiler alabilirsiniz WeBi, Stadt Freiburg im Breisgau Münsterplatz 17, Freiburg (şehir kütüphanesi girişi) Clara Maria Kecskeméthy Tel: 0761/ E-posta:

18 yaşında veya üstünde isen Akşam Okulu na (Abendschule) gidebilirsin. Hauptschule mezuniyetimi nasıl daha iyi gerçekleştirebilirim?

18 yaşında veya üstünde isen Akşam Okulu na (Abendschule) gidebilirsin. Hauptschule mezuniyetimi nasıl daha iyi gerçekleştirebilirim? FAQ- Sorulara ve Cevaplara Genel Bakış Okul Eğitim, Öğrenim ve Meslek Danışmanlık ve Yardım OKUL 9. sınıftan sonra hangi okula gidebilirim? Genel Eğitim Okulu nda 10. zorunlu öğretim yılını tamamlıyabilirsin.

Detaylı

18 yaşında veya üstünde isen Akşam Okulu na (Abendschule) gidebilirsin.

18 yaşında veya üstünde isen Akşam Okulu na (Abendschule) gidebilirsin. FAQ- Sorulara ve Cevaplara Genel Bakış Okul Eğitim, Öğrenim ve Meslek Danışmanlık ve Yardım OKUL Dokuzuncu sınıftan sonra hangi okula gidebilirim? Genel Eğitim Okulu nda 10. zorunlu öğretim yılını tamamlıyabilirsin.

Detaylı

Uyum. Landkreis Roth ta. Göçmenlere Danışmalık Hizmetleri Uyum Kursları

Uyum. Landkreis Roth ta. Göçmenlere Danışmalık Hizmetleri Uyum Kursları Göçmenlere Danışmalık Hizmetleri Uyum Kursları Landkreis Roth ta Uyum Yabancı hemşehrilerimiz için danışma yerleri ve uyum kursları hakkında bilgiler Değerli hemşehrilerim, Landkreis Roth yeni memleketiniz

Detaylı

Yabancı eğitim belgelerinin değerlendirme rehberi

Yabancı eğitim belgelerinin değerlendirme rehberi Yabancı eğitim belgelerinin değerlendirme rehberi İş, kadınlar, sağlık, gençler ve sosyal senatörü Eğitim ve bilim senatörü Hukuk ve anayasa senatörü Bremen ticaret odası Bremen sanatkârlar odası ausländische_bildungsabschlüsse.indd

Detaylı

Meslek diploması tanıtımıyla ilgili broşür

Meslek diploması tanıtımıyla ilgili broşür Broşürü verenin adı : Meslek diploması tanıtımıyla ilgili broşür Sayın Bayanlar ve Baylar! Almanya dışında edindiğiniz meslek diplomanızın tanınması konusunda, kapsamlı destek sağlayabilmek için, Almanya'daki

Detaylı

ALMANYA DA 2011 NİSAN AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER. 1. İstihdam Piyasası

ALMANYA DA 2011 NİSAN AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER. 1. İstihdam Piyasası ALMANYA DA 2011 NİSAN AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER 1. İstihdam Piyasası Federal İstatistik Dairesi nin verilerine göre, çalışanların sayısı Mart 2011

Detaylı

ARBEIT & LEBEN ggmbh. Sürekli gelişen iş ve yaşam dünyanızdaki yolculuğunuzda sizlere eşlik ediyor ve destek oluyoruz. - 3 -

ARBEIT & LEBEN ggmbh. Sürekli gelişen iş ve yaşam dünyanızdaki yolculuğunuzda sizlere eşlik ediyor ve destek oluyoruz. - 3 - ARBEIT & LEBEN ggmbh Sürekli gelişen iş ve yaşam dünyanızdaki yolculuğunuzda sizlere eşlik ediyor ve destek oluyoruz. - 3 - KURUM ARBEIT & LEBEN ggmbh 1973 senesinden beri Rheinland Pfalz Eyaleti Eğitim

Detaylı

DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM

DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM Baden-Württemberg Eyaletinde DĠPLOMASIZ YÜKSEK ÖĞRETĠM (Studieren ohne Hochschulreife) Değerli VatandaĢlarım, Almanya daki Türk toplumunun çözüm bekleyen bir çok sorunu vardır. Çözüm bekleyen bu sorunların

Detaylı

EUROPASS neden var? Avrupalıların (11.3 milyon insan) 2.3% ü kendi ülkesinden başka bir Avrupa ülkesinde yaşıyor ve çalışıyor.

EUROPASS neden var? Avrupalıların (11.3 milyon insan) 2.3% ü kendi ülkesinden başka bir Avrupa ülkesinde yaşıyor ve çalışıyor. Europass EUROPASS neden var? Bazı istatistikler: Avrupalıların (11.3 milyon insan) 2.3% ü kendi ülkesinden başka bir Avrupa ülkesinde yaşıyor ve çalışıyor. Kişilerin %52 sinin iş bulurken zorluk çektiğini

Detaylı

Erasmus Programı. Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU

Erasmus Programı. Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Ek V.4 Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Yurtdışındaki öğrenim dönemini tamamlayarak kendi yükseköğretim kurumuna dönen öğrenciden

Detaylı

Yabancı Uyruklu Uzmanların Almanya da çalışma koşulları

Yabancı Uyruklu Uzmanların Almanya da çalışma koşulları Yabancı Uyruklu Uzmanların Almanya da çalışma koşulları Huzur evinde hastanede, rehabilite merkezinde, çocuk, gençlik ve engelli bakım evlerinde mi çalışıyorsunuz?(pedagog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Kreş Öğretmeni,

Detaylı

Hamilelik Doğum Aile Meslek İşsizlik parası II alan bayanlar için bilgi ve tavsiyeler

Hamilelik Doğum Aile Meslek İşsizlik parası II alan bayanlar için bilgi ve tavsiyeler Hamilelik Doğum Aile Meslek İşsizlik parası II alan bayanlar için bilgi ve tavsiyeler Hamilelik ve Doğum Kutlarız; Bebek bekliyorsunuz! Bu broşür ile Jobcenter in hizmetleri konusunda siz anne adaylarının

Detaylı

Meslek Eğitimi sayesinde Entegrasyon

Meslek Eğitimi sayesinde Entegrasyon Mesleki Eğitim Meslek Eğitimi sayesinde Entegrasyon Bugün meslek eğitimi görenler yarının uzmanlarıdır. www.bmwi.de Göçmen kökenli bir girişimci olarak gençlere eğitim fırsatı sunmak neden önemlidir? Çünkü

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti Nihai Rapor Formu 2014/2015 Değerli Hayat Boyu Öğrenme Programı-Erasmus Öğrencisi, Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, AB Hayat Boyu Öğrenme/Erasmus programına,

Detaylı

Bakım yapıyoruz! Yaşlı bakımı alanında eğitim Anlamlı ve geleceği olan, güvenli bir iş

Bakım yapıyoruz! Yaşlı bakımı alanında eğitim Anlamlı ve geleceği olan, güvenli bir iş Bakım yapıyoruz! Yaşlı bakımı alanında eğitim Anlamlı ve geleceği olan, güvenli bir iş Yaşlı Bakımı Alanında Eğitim Anlamlı ve Geleceği Olan Güvenli Bir İş Yaşlı bakım alanı günümüzün en büyük hizmet sektörlerinden

Detaylı

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR?

İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? İTALYAN OKULLARI NASIL DÜZENLENMİŞTİR? Eğitim Kaç yıldan oluşur? Eğitim 6 yaşından itibaren 16 yaşına kadar zorunlu olup, bölümlere ayrılmıştır: İlkokul 5 yıl Ortaokul 3 yıl Lise 2 yıl 6 yaşından önce

Detaylı

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA

Yükseköğretim Kalite Kurulu. 13 Nisan 2016- ANKARA 13 Nisan 2016- ANKARA KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU (KİDR) İÇERİĞİ Kurum Kalite Güvence Sistemi Eğitim ve Öğretim Araştırma ve Geliştirme Yönetim Sistemi Kurum Hakkında Bilgiler KİDR Sonuç ve Değerlendirme

Detaylı

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler

Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP. Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Proje: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP Proje hakkında açıklayıcı bilgiler Bu anketin amacı, niteliksel bilgilerin toplanıp, belirli formlarda yardım ve ihtiyacı olan, 15-25 yaş arası göçmen yada farklı

Detaylı

tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme

tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme Hannover Eyalet Başkenti Ocak 2017 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü - 01.08.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak çocuk yuvasında bakım parasının tespiti için bilgilendirme Hanımefendiler ve

Detaylı

SOZIALE INTEGRATION. Sosyal Entegrasyon. İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal

SOZIALE INTEGRATION. Sosyal Entegrasyon. İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal SOZIALE INTEGRATION Sosyal Entegrasyon İleri derecede teşvike muhtaç çocukların sosyal entegrasyonufırsat ve görev Sosyal Uyum Sevgili anne ve babalar, Öğrenme engelli çocuklara yönelik teşvikin kapsamı,

Detaylı

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ

AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ AKREDİTE KOBİ DANIŞMANLARI DERNEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE EĞİTMEN AKREDİTASYON SİSTEMATİĞİ 2018 Özet Bu doküman Akredite Kobi Danışmanları Derneğinin eğitim ve eğitmenleri akredite etmek için kullanacağı

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM İNSANI DESTEKLEME DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 1 2201-Ulusal

Detaylı

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri... Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! Ebeveyn Bilgilendirmesi Gastronomi Alanında Meslek Eğitimi Hakkında Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! > 6 En İyi Fırsatları

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

eğitim ücretsiz yönlendirme dil bütünleşme rota Yeni gelenleri karşılama

eğitim ücretsiz yönlendirme dil bütünleşme rota Yeni gelenleri karşılama ücretsiz rota yönlendirme dil eğitim bütünleşme Yeni gelenleri karşılama 21 Uyum sağlamak ne demek? Sıkca göçmenlerin entegrasyonundan bahsediyoruz, ne demek istiyoruz? Ilk olarak iki yönlü bir süreçtir:

Detaylı

SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi

SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi Stadt Karlsruhe Sozial- und Jugendbehörde Sozialer Dienst SOSYAL HiZMETLER BÜROSU SEMT SOSYAL HiZMETLERi Size danışmanlık hizmetleri veriyor ve yardımlar için aracı oluyoruz. 2 SOSYAL HIZMETLER BÜROSU

Detaylı

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu

Europass a Genel Bakışş. ecdc.europa.eu Europass a Genel Bakışş ecdc.europa.eu Europass in Geçmişi Europass Kararı 2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yeterliliklerin ve yetkinliklerin şeffaflığını sağlayacak tek bir çerçeve olarak kabul

Detaylı

Desteklenen İkamet. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. Beraber - Birlikte - Güçlü. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. www.lebenshilfe-nrw.

Desteklenen İkamet. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. Beraber - Birlikte - Güçlü. Lebenshilfe Nordrhein-Westfalen. www.lebenshilfe-nrw. Lebenshilfe www.lebenshilfe-nrw.de Desteklenen İkamet Lebenshilfe Gemeinsam Zusammen Stark 1 Taşınmak mı istiyorsunuz? Biz Lebenshilfe olarak zihinsel engelli insanların kendi yaşamları üzerinde tam hak

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Haklarını öğren! Kadın mülteciler için bilgiler. Teşvik programı Nitelik kazandırarak entegre etme (IQ)

Haklarını öğren! Kadın mülteciler için bilgiler.     Teşvik programı Nitelik kazandırarak entegre etme (IQ) Haklarını öğren! Kadın mülteciler için bilgiler Türkisch Teşvik programı Nitelik kazandırarak entegre etme (IQ) www.migrationsportal.de www.netzwerk-iq.de Künye Yayınlayan: IQ Netzwerk Niedersachsen Fokus

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

ZDH Hizmet Sunumu & Mesleki Eğitim Programı

ZDH Hizmet Sunumu & Mesleki Eğitim Programı ZDH Hizmet Sunumu & Mesleki Eğitim Programı İçindekiler 1 2 3 ZDH nin faaliyet ve işlevleri Zanaat sektöründe karar alma süreçleri Zanaatkârlara yönelik savunuculuk faaliyetleri 4 Hizmet sağlayıcı kurum

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

Hizmetlerinize adım adım giden yol

Hizmetlerinize adım adım giden yol Hizmetlerinize adım adım giden yol Müşterilerimiz için bilgi broşürü MF 1 İçerik Hoş geldiniz! Hoş geldiniz!... 3 Die Sozialagentur... 4 Sizin göreviniz iş bulmak. Biz size bu yolda destek olacağız! Arbeitslosengeld

Detaylı

HÜRRİYET İLKÖĞRETİM OKULU KAMU HİZMETLERİ SUNUMU STANDARTLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ

HÜRRİYET İLKÖĞRETİM OKULU KAMU HİZMETLERİ SUNUMU STANDARTLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ SIRA NO 2 DOSYA PLANI KODU HÜRRİYET İLKÖĞRETİM OKULU KAMU HİZMETLERİ SUNUMU STANDARTLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ HİZMET ADI 1 Kayıt Kabul 3 4 5 6 DAYANAĞI MEVZUAT HİZMETTEN YARARLANACAKL AR Nakil ve Geçişler Kayıt

Detaylı

T.C. YOMRA KAYMAKAMLIĞI Yomra İmam Hatip Ortaokulu HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. YOMRA KAYMAKAMLIĞI Yomra İmam Hatip Ortaokulu HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. YOMRA KAYMAKAMLIĞI Yomra İmam Hatip Ortaokulu HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YOMRA İMAM HATİP ORTAOKULU HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMET ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Kayıt

Detaylı

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü

Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Eyalet Başkenti Hannover Tarih: Ağustos 2008 Belediye Başkanı - Gençlik ve Aile Bölümü Ebeveyn katkı payının hesaplanması ile ilgili bildiri Sayın Bay/Bayan! Sevgili Ebeveynler! Çocuğunuzun Hannover şehrine

Detaylı

eğitim işsizlik İş ve Eğitim Santé çalışma izni haklar iş sözleşmesi iş arama maaş diploma denkliği sendikalar bağımsız (serbest) meslek

eğitim işsizlik İş ve Eğitim Santé çalışma izni haklar iş sözleşmesi iş arama maaş diploma denkliği sendikalar bağımsız (serbest) meslek haklar iş sözleşmesi işsizlik bağımsız (serbest) meslek çalışma izni eğitim iş arama maaş diploma denkliği sendikalar İş ve Eğitim Santé Çalışmak, sizin ve ailenizin ihtiyaçlarını karşılamayı, uyumunuzu

Detaylı

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU

T.C. MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU MESLEK STANDARDI HAZIRLAMA BAŞVURU FORMU Dosya No 1) :MYK-SHK-... 05/10/2007 tarih ve 26664 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal Meslek Standartlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmeliğin 7/2 Maddesine

Detaylı

Öğretim araç ve gereçlerinin reformu

Öğretim araç ve gereçlerinin reformu Öğretim araç ve gereçlerinin reformu Hamburglu öğrenciler için daha çok yeni kitap Önemli sorulara yanıtlar burada! Freie und Hansestadt Hamburg Behörde für Bildung und Sport Hamburg Senatosu kararlaştırdı:

Detaylı

Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir?

Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir? Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir? e-posta bilgileri Telefon Santrali : +90 (212) 338 24 00 (40 hat) Faks Numarası : +90 (212) 338 24 28 Adres : İstanbul Üniversitesi

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARINA YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ Türk liselerine denk bir okuldan mezun olan ve aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan yurt dışından öğrenci

Detaylı

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir.

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir. Kadın Girişimcilerin Yeterliliklerinin Artırılması ve İş Dünyasına Entegrasyonu AB Projesi (W2LAB) 2013-1-TR1-LEO05-47596 İhtiyaç Analizi Anketi Raporu Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye

Detaylı

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar.

Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Tanımı Faaliyet, okul eğitimi alanında görev yapan personele bireysel eğitim desteği sağlar. Amacı Personelin çalıştığı ülke dışındaki bir program ülkesinde altı haftaya kadar eğitim almasını sağlayarak,

Detaylı

25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME

25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME 25 KASIM 2017 / ANTALYA 11:00 / AKADEMİK LİSE DEĞİŞİM PROGRAMI SEVİYE TESPİT SINAVI OKUL BİLGİLENDİRME Sayın Hocam Merhaba, NCA ( National Cultural Association ) Amerika, Kanada, Avrupa, Arjantin Devlet

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı

T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI COMENIUS 2007-2013 PROGRAMA DAHİL OLAN ÜLKELER 27 AB Üyesi Ülke Norveç

Detaylı

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü - 1-07.11.2008, Köln TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü TD-IHK: Üyelerimizle yerinde ve doğrudan doğruya irtibat Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türk kökenli işletmelerin ve vatandaşların en yoğun

Detaylı

Entegrasyon Rehberi. Bünde

Entegrasyon Rehberi. Bünde Entegrasyon Rehberi Bünde Entegrasyon Rehberi Bünde Belediye başkanının selamlama konuşması 5 İlk adımlar 6 Danışmanlık merkezleri 7 Aile 8 Kültür ve din 10 Eğitim ve dil desteği 11 Boş vakitler ve spor

Detaylı

Integras Göçmenler için bilgilendirme toplantıları

Integras Göçmenler için bilgilendirme toplantıları Integras Göçmenler için bilgilendirme toplantıları Meslek seçimi, eğitim yeri aranılması, eğitim sistemi Türkisch Türkçe «Classic» bilgilendirme toplantısı Göçmen kökenli ebeveyn ve gençler için İçindekiler

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov.

bilgi@ua.gov.tr EĞİTİM, HAYATBOYU SÜREN BİR ETKİLEŞİMDİR! Sorularınız İçin www.ua.gov.tr Ülke Merkezli Faaliyetler http://ua.gov. TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TC AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Ülke Merkezli Faaliyetler http://uagovtr

Detaylı

ORHAN ŞAİK GÖKYAY İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ORHAN ŞAİK GÖKYAY İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ORHAN ŞAİK GÖKYAY İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMET ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 1. T.C. Kimlik numarası 2. Şehit ve Gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı

Detaylı

İÇERİK 1. EUROPASS. Europass nedir? Europass dökümanları nelerdir? Europass dökümanlarının sunduğu faydalar nelerdir?

İÇERİK 1. EUROPASS. Europass nedir? Europass dökümanları nelerdir? Europass dökümanlarının sunduğu faydalar nelerdir? 2017 İÇERİK 1. EUROPASS Europass nedir? Europass dökümanları nelerdir? Europass dökümanlarının sunduğu faydalar nelerdir? Europass dökümanları nasıl hazırlanır? 2. BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ EUROPASS PROJESİ

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

Detmold Kılavuzu. Göçmenler için bir öneri

Detmold Kılavuzu. Göçmenler için bir öneri Detmold Kılavuzu Göçmenler için bir öneri İçindekiler Önsöz Burada yeniyim. İkametgah kaydımı nerede yaptıracağım? Nereye, nasıl giderim? Nasıl ev bulabilirim? Bana kim destek olacak? Nerede Almanca öğrenebilirim?

Detaylı

AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI

AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI AYDOĞDU ADNAN MENDERES İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI 1 Hizmet Adı İSTENEN BELGELER 2.- Şehit ve Gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların durumlarını gösterir belge. HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI. LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI. LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU 2013-2014 AKADEMİK YILI LİSANS ve ÖN LİSANS EK YERLEŞTİRME KAYIT KILAVUZU ADIM ADIM KAYIT TANITIM ve HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Öğrencimize üniversitemizle ilgili genel bilgiler vererek; işlemlerinin sorunsuz

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal programlarını başarıyla yürüten lisans

Detaylı

Yabancıların başvuruları için ayrı portal hazırlandı E-devlet şifresi olmayan yabancılar için de ayrı bir başvuru portalı oluşturuldu.

Yabancıların başvuruları için ayrı portal hazırlandı E-devlet şifresi olmayan yabancılar için de ayrı bir başvuru portalı oluşturuldu. BASIN BİLGİ NOTU - YÖK TEN DENKLİK BAŞVURULARINDA BÜYÜK KOLAYLIK: ONLİNE BAŞVURU - YÖK DENKLİK İŞLEMLERİNDE ONLİNE BAŞVURU HİZMETİNİ BAŞLATTI - YÖK TEN DENKLİKTE ONLİNE BAŞVURU MÜJDESİ -YÖK TEN YURTDIŞINDAN

Detaylı

KONTROL MÜHENDİSİ /KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSİ

KONTROL MÜHENDİSİ /KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSİ TANIM Elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel otomasyon sistemlerinin üretiminde çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Endüstriyel otomasyon sistemlerini tasarlar, - İşletilmesi için

Detaylı

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları. 27 Eylül 2016 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Çalışmaları 27 Eylül 2016 2006-2015 Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Uyum Süreci - Bologna Süreci 2015---- YÜKSEK ÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCE SÜRECİ 2 DEÜ Çevre Mühendisliği Bölümü,

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

EDM ve Eğitim Merkezlerinin Finansmanı: Başarılı bir EDM için Finansman Kaynakları

EDM ve Eğitim Merkezlerinin Finansmanı: Başarılı bir EDM için Finansman Kaynakları EDM ve Eğitim Merkezlerinin Finansmanı: Başarılı bir EDM için Finansman Kaynakları İçindekiler 1 2 3 Almanya daki KOBİ lerin desteklenmesi Mesleki Eğitim Merkezleri Çıraklık eğitimi ve kariyer yönlendirme

Detaylı

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu

Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Hayat Boyu Öğrenme Web Portalı Kullanıcı Kılavuzu Türkiye ve Avrupa ülkelerinde bulunan eğitim ve istihdam fırsatlarına ulaşmak için sisteme üye olarak kayıt yaptırmanız gerekir. Nasıl Üye Olurum? Ø Sayfamızın

Detaylı

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak

Göç Belgeler. Belgeler - Genel. Belgeler - Kişisel bilgiler. için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak - Genel için nereden form bulabilirim? Nereden form bulabileceğinizi sormak [belge] ne zaman verildi? Bir belgenin hangi tarihte verildiğini sormak [belge] nerede verildi? Bir belgenin nerede verildiğini

Detaylı

Pınar ELBASAN İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü

Pınar ELBASAN İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Pınar ELBASAN İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği Proje Yönetim Toplantısı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi - 26-27 Eylül 2016 İÇERİK

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Eğitim -Öğretim Yılı Kültürlerarası Yönetim Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru İçin Gerekli Belgeler, Kontenjanlar, Başvuru Koşulları, Önemli

Detaylı

Fransız Yüksek Öğretimini Yurtdışında Tanıtma Ulusal Ajansı

Fransız Yüksek Öğretimini Yurtdışında Tanıtma Ulusal Ajansı CampusFrance Turquie Fransız Yüksek Öğretimini Yurtdışında Tanıtma Ulusal Ajansı Lamiha Öztürk Campus France Türkiye Koordinatörü CampusFrance Campus France ın hizmet kapsamı Bağlı bulunduğu bakanlıkların

Detaylı

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=48652

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=48652 11.02.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=48652 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1007133 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ`NDEN

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ`NDEN GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ`NDEN Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına 200 20 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Yüksek Lisans Programı 200-20

Detaylı

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (E- Mezun 2017 Raporu) Haziran 2018 Ankara Sunu Planı E-Mezun web Portalı ve Veriler 2017 Yılı E-Mezun Araştırma Sonuçlarına Göre; Mezunlardan Elde Edilen Bulgular

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURS YÖNERGESİ Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı Koç Üniversitesi yüksek lisans ve doktora programlarında Koç Üniversitesi tarafından sağlanan burslara ilişkin uygulanacak esasları düzenlemek ve kuralları belirlemektir.

Detaylı

NİĞDE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

NİĞDE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI NİĞDE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Vatandaşların,şikayet, bilgi ve belge talepleri (Bilgi

Detaylı

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ

İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISINE YENI BAŞVURAN YABANCILARA YÖNELIK KILAVUZ İSTIHDAM VE EKONOMIK KALKINMA OFISININ MÜŞTERI HIZMETLERINE HOŞ GELDINIZ Te-toimisto İstihdam ve ekonomik kalkınma ofisinin

Detaylı

Ebeveynler için bilgi

Ebeveynler için bilgi Ebeveynler için bilgi Sevgili Ebeveynler, Burada yer alan bilgilerle sizleri, Oldenburglu çocuklar için sunulan bakım hizmetleri ve bu hizmetlerin kuralları hakkında genel olarak bilgilendirmek istiyoruz.

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI İKİNCİ ÜNİVERSİTE SINAVSIZ KAYIT İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri SEÇME SINAVI

Detaylı

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin

Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Göçmenler için hangi Danca dil kurslarının 1 mevcut olduğunu inceleyin Önsöz Günlük yaşamımızda karşılaştığımız insanlar ile iletişim kurabilmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Danimarka

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Işık Üniversitesi bünyesindeki birimlerin ön lisans ve lisans düzeyindeki diploma programlarına

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir.

Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir. Çocuk bakım kanunu nun değişmesi ile engelli çocukların teşvikini genişletmek ve düzeltmek mümkünleşmiştir. Broşürümüz yüksek teşvik ihtiyacı bulunan çocukların değişik bakım imkanları hakkında bir genel

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Lisansüstü Başvurular 2 Yabancı Uyruklu Lisansüstü Başvurular KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1-ALES

Detaylı

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI (SEVİYE 6) BELGELENDİRME SINAVI BAŞVURUSU VE BAŞVURU BELGELERİNİN KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE HAZİRAN 2015 İÇİNDEKİLER I. KAPSAM...

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Madde 1. Bu yönergenin amacı, Kafkas Üniversitesi Önlisans ve Lisans programlarına yurt dışından alınacak öğrencilerin başvuru,

Detaylı

CampusFrance Turquie.!Fransa da yüksek öğrenim

CampusFrance Turquie.!Fransa da yüksek öğrenim CampusFrance Turquie!Fransa da yüksek öğrenim CampusFrance! Campus France ın hizmet kapsamı Bağlı bulunduğu bakanlıkların sorumluluğu altında, Campus France ın amaçları şunlardır: Dünyada Fransız yüksek

Detaylı

www.hamburg.de/bsb/elterninfo Türkisch Yeni baslayanlar için veli çalısması Sınıf veli temsilciliği »Sekiz yıldan uzun bir süredir veli konseyinde aktif olarak çalışıyorum. Bu şekilde çok sayıda göçmen

Detaylı

AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2017-2018 AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Lütfen online başvuru sistemine giriş yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz. 1. Burslu başvuruda bulunan

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ

FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ FRANSA DA ÜNİVERSİTE SİSTEMİ Fransa da üniversitelerin hepsi devlet üniversitesidir ve eğitim ücretsizdir. Grandes Ecoles lerin bir kısmı özel bir kısmı da devlet okuludur, devlete ait olanlar da eğitim

Detaylı

Bologna Süreci (Yeterlilikler ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu

Bologna Süreci (Yeterlilikler ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu Bologna Süreci (Yeterlilikler ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi) Prof. Dr. Aşkın Asan - Prof. Dr. Buket Akkoyunlu AVRUPA YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ ALANA ÖZGÜ YETERLİLİKLER PROGRAM

Detaylı

AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Lütfen online başvuru sistemine giriş yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz. 1. BAŞVURU DÖNEMİ: 28 KASIM

Detaylı

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda.

ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda. VerdeTaks dünya çapında vergi iadeleri hizmeti veren yeni kurulmuş bir şirkettir. Şirketimiz finansal, müşteri hizmetleri, pazarlama ve satış alanlarında 14 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Uzmanlarımızın

Detaylı

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR

Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Türkiye de Uluslararası Koruma Arayan Kişiler için EĞİTİM HAKKI SORULAR & YANITLAR Ağustos 2017 Türkiye ye sığındım. Kendim ya da çocuklarım için Türkiye deki eğitim imkânlarından yararlanabilir miyim?

Detaylı

2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARIKÖK İLKOKULU/ORTAOKULU HİZMET STANDARTLARI

2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARIKÖK İLKOKULU/ORTAOKULU HİZMET STANDARTLARI Sıra Hizmet Adı İstenen Belgeler Hizmetin ÖĞRENCİ İŞLERİ 1.T.C. Kimlik numarası 2.Şehit ve Gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar durumlarını gösterir belge Kayıt Kabul 3-Öğrencinin okul

Detaylı

ALMANYA DA 2012 MAYIS AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER. 1. İstihdam Piyasası

ALMANYA DA 2012 MAYIS AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER. 1. İstihdam Piyasası ALMANYA DA 2012 MAYIS AYI İTİBARİYLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK ALANINDA MEYDANA GELEN ÖNEMLİ GELİŞMELER 1. İstihdam Piyasası Federal İstatistik Dairesi nin verilerine göre, çalışanların sayısı Nisan 2012

Detaylı

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU

Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Ek V.8 Erasmus Programı Erasmus+ Programı Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti NİHAİ RAPOR FORMU Yurtdışındaki staj dönemini tamamlayarak kendi yükseköğretim kurumuna dönen öğrenciden alınan sözel

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ Kabul eden makam, tarih ve sayı: Senato, 09.08.2018 / 7 Ek ve değişiklikler : Senato,..201..

Detaylı

Mesleki ortaöğretim okullarında eğitim yolları

Mesleki ortaöğretim okullarında eğitim yolları Anne ve babalara yönelik öneriler Mesleki ortaöğretim okullarında eğitim yolları Anne ve babalara yönelik olarak düzenlenmiş olan bu broşürün amacı, Offenbach kentinde mevcut mesleki ortaöğretim okullarında

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN (Senatonun 24/02/2010 tarih ve 2010/20 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç Madde-1: Bu yönerge, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans,

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı