TÜRK ÇEVRE MEVZUATI ENVANTERİ İÇİNDEKİLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRK ÇEVRE MEVZUATI ENVANTERİ İÇİNDEKİLER"

Transkript

1 TÜRK ÇEVRE MEVZUATI ENVANTERİ İÇİNDEKİLER. YATAY MEVZUAT (4 adet Uluslararası Sözleşme, 6 adet Kanun, 4 adet, adet Tebliğ, adet Genelge, adet Talimat ve 7 adet Bakanlar Kurulu Kararı). ATIK YÖNETİMİ ( adet Uluslararası Sözleşme, adet Kanun, adet, 8 adet Tebliğ ve adet Genelge). SU KALİTESİ (5 adet Uluslararası Sözleşme, 6 adet Kanun, adet Tüzük, 4 adet, adet Tebliğ, 4 adet Bakanlar Kurulu Kararı, adet TBMM Kararı, 0 adet Genelge ve adet Sirküler) 4. HAVA KALİTESİ 5. DOĞA (5 adet Uluslararası Sözleşme, adet Kanun, adet, 7 adet Tebliğ, adet Bakanlar Kurulu Kararı, 4 adet TBMM Kararı ve adet Genelge) (9 adet Uluslararası Sözleşme, 6 adet Kanun, 48 adet, adet Tebliğ, adet Bakanlar Kurulu Kararı, adet TBMM Kararı, 6 adet Genelge ve Sirküler ) 6. KİMYASALLAR VE GMO LAR ( adet Kanun, adet Tüzük, adet, adet Tebliğ ve adet Bakanlar Kurulu Kararı) 7. ENDÜSTRİYEL KİRLİLİK ( adet Kanun, adet Kanun Hükmünde Kararname, adet Tüzük, 5 adet, adet Tebliğ, adet Bakanlar Kurulu Kararı, Genelge ve adet Yönerge) 8. GÜRÜLTÜ (7 adet, adet Tebliğ ve adet Genelge) 9. NÜKLEER (6 adet Uluslararası Sözleşme, 4 adet Kanun, adet Tüzük ve 6 adet ) 0. DİĞER İLGİLİ MEVZUAT (9 adet Uluslararası Sözleşme, 4 adet Kanun, 0 adet, 0 adet Tebliğ, 5 adet Bakanlar Kurulu Kararı, adet Meclis Kararı ve adet Genelge) Toplamda 50 Uluslararası sözleşme, 94 Kanun, 97, 88 Tebliğ, 6 Genelge, 4 Bakanlar Kurulu Kararı, 0 Tüzük, 8 Meclis Kararı, Kanun Hükmünde Kararname, Yönerge, Sirküler Son güncelleme tarihi:

2 Yatay Uluslararası Sözleşme Merkezi ve Doğu Avrupa İçin Bölgesel Çevre Merkezi Şartı'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 004/686 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Merkezi ve Doğu Avrupa İçin Bölgesel Çevre Merkezi (BÇM) Yönetim Kurulu Arasında İmzalanan, Türkiye'de BÇM'nin Kurulması ve Faaliyetleri Hakkında İkili Anlaşma'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 004/766 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Hükümeti Arasında Çevre Koruma Alanında İşbirliği Antlaşması nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 006/44 4 Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Çevre Koruma Alanında İkili İşbirliği Anlaşmasının Onaylaması Hakkında Karar Karar Sayısı: 007/45. 4 Kanunlar RG RG RG RG Anayasa RG Çevre Kanunu RG Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun RG Çevre ve Orman Bakanlığı nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun RG Avrupa Çevre Ajansına ve Avrupa Bilgi ve Gözlem Ağına Türkiye Cumhuriyetinin Katılımı ile İlgili Olarak Avrupa Topluluğu ve Türkiye Cumhuriyeti Arasında Yapılan Anlaşmanın Kabul Edilmesi ile İlgili Müzakerelerin Nihai Senedinin ve Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Topluluğu Arasında Türkiye Cumhuriyetinin Avrupa Çevre Ajansı ve Avrupa Bilgi ve Gözlem Ağına Katılımı Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Bilgi Edinme Hakkı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Merkezi ve Doğu Avrupa İçin Bölgesel Çevre Merkezi Şartının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun ler RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

3 . Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Karar Sayısı: 004/789 Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında te Değişiklik Yapılmasına Dair Çevre Denetimi Yönetmeliği. Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair. Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin. Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Çevre Sağlığı Denetimi ve Denetçileri Hakkında 4 Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 4. Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğler Yeterlik Belgesi Tebliği RG RG RG 46 (. Mükerrer) RG RG RG RG RG RG RG Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği RG Genelge ve Talimat Bilgi Edinme Hakkı ile İlgili Yıllık Rapor (Genelge 006/) Çevre ve Orman Bakanlığı Yetki Devri-İmza ve İş Bölümü Talimatı Denetim ve İzleme-Kontrol Faaliyetlerinin Yürütülmesi (Genelge 007/) 4 Düzenleyici Etki Analizi Çalışmaları Bakanlar Kurulu Kararları B.8.0.SGB.0.0.0/ B.8.0.ÇYG / RG RG Son güncelleme tarihi:

4 Bazı alanların "özel çevre koruma bölgesi" olarak tesbit ve ilan hakkındaki ekli karar'ın yürürlüğe konulması; 87 sayılı çevre kanunu'nun 9 ncu maddesine göre, bakanlar kurulu'nca /6/988 tarihinde kararlaştırılmıştır. 88/ RG Özel çevre koruma bölgesi ile ilgili ekli karar'ın yürürlüğe konulması; turizm bakanlığı'nın 5/7/989 tarihli ve 54-5 sayılı yazısı üzerine, bakanlar kurulu'nca 4/8/989 tarihinde kararlaştırılmıştır. 89/ RG /6/988 tarihli ve 88/09 sayılı bakanlar kurulu kararının eki haritalarda koordinatları belirtilen alanların ekte belirtildiği şekilde yeniden düzenlenmesi ile bazı alanların "özel çevre koruma bölgesi" olarak tespit ve ilanı hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması; 87 sayılı çevre kanununun 9 ncu maddesine göre, bakanlar kurulu'nca 8//990 tarihinde kararlaştırılmıştır. 90/ RG Bazı alanların "özel çevre koruma bölgesi" olarak tesbit ve ilanı ile bu alanlarda uygulanacak esaslara ilişkin ekli karar'ın yürürlüğe konulması; 87 sayılı çevre kanunu'nun 9 ncu maddesine göre, bakanlar kurulu'nca /0/990 tarihinde kararlaştırılmıştır. 90/ RG Muğla, Antalya, İçel, İzmir, Denizli ve Aksaray İllerinde Doğrudan Merkeze Bağlı Olarak Özel Çevre Müdürlükleri Kurulmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı 9/ RG Köyceğiz-Dalyan özel çevre koruma bölgesi ile fethiye ve göcek özel çevre koruma kurumu bölgesinin sınır koordinatlarında değişiklik yapılmasına ilişkin ekli karar ın yürürlüğe konulması; Çevre Bakanlğı nn 5//000 tarihli ve 0546 sayılı yazısı üzerine 87 sayılı çevre kanununun değişik 9 uncu maddesine göre, bakanlar kurulunca 4/4/000 tarihinde kararlaştırılmıştır. 000/ Bazı Bakanlar Kurulu Kararları ile Özel Çevre Koruma Bölgesi Olarak Tespit ve İlan Edilen Alanların İsim ve Sınırlarının Yeniden Belirlenmesi ve /0/990 Tarihli ve 90/7 Sayılı Kararnamenin Eki Kararın Değiştirilmesine İlişkin Karar RG Atık Yönetimi Uluslararası Sözleşmeler Tehlikeli Atıkların Sınırlar Ötesi Taşınımının ve Bertarafının Kontrolüne İlişkin Basel Sözleşmesi RG Tehlikeli Atıkların Sınırötesi Taşınımının ve Bertaraf Edilmesinin Kontrolüne İlişkin Basel Sözleşmesine Getirilen Değişikliğin Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/5909 RG Akdeniz'de Tehlikeli Atıkların Sınırötesi Hareketleri ve Bertarafından Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesi Protlokolü'nün Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 004/67 RG Kanunlar. Tehlikeli Atıkların Sınırötesi Taşınımının ve Bertaraf Edilmesinin Kontrolüne İlişkin Basel Sözleşmesine Getirilen Değişikliğin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun RG Son güncelleme tarihi:

5 Akdeniz'de Tehlikeli Atıkların Sınırötesi Hareketleri ve Bertarafından Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesi Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun ler Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği. Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair. Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair. Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair.4 Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair.5 Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair.6 Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair.7 Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında.8 Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 4 Toprak Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği 5 Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 6 Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği 6. Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 7 Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

6 8 Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 9 Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği 0 Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği Tebliğler İstanbul Valiliği Tıbbi Atıkların Bertarafı ile ilgili Tebliği Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Madde ve Atıklara İlişkin Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (Dış Ticarette Standardizasyon: 00/) Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Madde ve Atıklara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 00/) Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Madde ve Atıklara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (Dış Ticarette Standardizasyon: 00/4) Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Yakıt ve Atıklara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (Dış Ticarette Standardizasyon: 00/5) Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Yakıt ve Atıklara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (Dış Ticarette Standardizasyon: 00/) Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Yakıt ve Atıklara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (Dış Ticarette Standardizasyon: 004/5) Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Yakıt ve Atıklara İlişkin Tebliğ (Dış Ticarette Standardizasyon:005/) Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Atıklara İlişkin Tebliğ (Dış Ticarette Standardizasyon: 007/) Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Yakıtlara İlişkin Tebliğ (Dış Ticarette Standardizasyon: 007/7) Atıkların Ek Yakıt Olarak Kullanılmasında Uyulacak Genel Kurallar Hakkında Tebliğ RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

7 Gıda Maddeleri ve Gıda ile Temas Eden Ambalaj Materyallerinin İthalatında Kontrol Belgesi Onaylanması ve İthalat Aşamasındaki Kontrol İşlemleri Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 00/4) Eski, Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Olarak İthal Edilebilecek Maddelere İlişkin Tebliğ İthalat: (004/9) Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Çerçevesinde Uygulanacak Ücretler ve Esaslar Hakkında Tebliğ (006/) Pil ve Akümülatörlerin İthalat Denetimlerini Düzenleyen Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği (Tebliğ No : 007/9) 8 Atık Alma Gemileri İçin Uygulanacak İdari ve Teknik Düzenleme Hakkında Tebliğ (007/4) Genelge Talimat ve Sirkülerler Katı Atıkların Düzenli Depolanması. Katı Atıkların Düzenli Depolanması. Katı Atık Depo Alanları. Katı Atık Depo Alanları Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Uygulaması. Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinin Uygulanması B9 0 ÇKÖ / B9 0 ÇKÖ /ÖKM B9 0 ÇKÖ /M B9 0 ÇKÖ / B9 0 ÇKÖ / B9 0 ÇKÖ /79 (00/) Tıbbi Atıkların Envanter Çalışması B9 0 ÇKÖ / - (00/6) Petrol Atıkları ve Atık Yağlar. Petrol Atıkları ve Atık Yağlar 4 Tehlikeli Atık Taşınımı 4. Tehlikeli Atık Taşınımı B9 0 ÇKÖ / (997/) B9 0 ÇKÖ / (996/) B9 0 ÇKÖ /7-764 (997/) B 9 0 ÇKÖ (997/) RG RG 5 (. Mükerrer) RG RG RG Son güncelleme tarihi:

8 5 Tehlikeli Atıklar B9 0 ÇKÖ / (00/9) Tehlikeli Atıklar B9 0 ÇKÖ / - (00/7) 6 Çöp Geri Kazanım İstasyonları ve Depolama Sahaları B9 0 ÇKÖ / Çevre Kirliliğinin Kontrolü 8 Katı Nitelikli Atıkların Bertarafında Temiz Teknolojilerin Kullanılması B9 0 ÇKÖ / B9 0 ÇKÖ / Entegre Kati Atık Yönetimi B9 0 ÇKÖ / Kurban Kesimi ve Atıkları B9 0 ÇKÖ /684-6 (000/6) Tıbbi Atık Yıl Sonu Raporları Katı Atık Bertaraf Tesisleri İş Termin Planı Tıbbi Atıkların Sterilizasyonu B.8.0.ÇYG / B.8.0.ÇYG / B.8.0.ÇYG / Su Kalitesi Uluslararası Sözleşmeler Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunmasına Ait Sözleşme (Barselona Sözleşmesi). Akdeniz'in Kara Kökenli Kaynaklardan Kirlenmeye Karşı Korunması Protokolu. Akdeniz'in Gemilerden ve Uçaklardan Vaki Olan Boşaltma Sonucunda Kirlenmeden Korunmasına Ait Protokol. Akdeniz de Özel Koruma Alanlarına İlişkin Protokol.4 Gemilerden Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesi ve Acil Durumlarda Akdeniz'in Kirlenmesine Karşı Mücadelede İşbirliği Hakkında Protokol'e Çekince ile Katılmamız Hakkında Karar Karar Sayısı : 00/5584 Kanun: Bakanlar Kurulu Kararı: 8/ Bakanlar Kurulu Kararı: 87/ Bakanlar Kurulu Kararı : 88/ RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

9 .5.6 "Akdeniz'in Deniz Ortamı ve Kıyı Bölgesinin Korunması Sözleşmesi"ne, "Akdeniz'de Gemilerden ve Uçaklardan Boşaltma veya Denizde Yakmadan Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesi ve Ortadan Kaldırılması Protokolü"ne, "Akdeniz'in Kara Kökenli Kaynaklardan ve Faaliyetlerden Dolayı Kirlenmeye Karşı Korunması Protokolü"ne ve "Akdeniz'de Özel Koruma Alanları ve Biyolojik Çeşitliliğe İlişkin Protokol'e Katılmamız Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/4545 Fevkalâde Hallerde Akdeniz'in Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Yapılacak Mücadele ve İşbirliğine Ait Protokol Karadeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi Karadeniz Deniz Çevresinin Boşaltmaları Nedeniyle Kirlenmesinin Önlenmesine İlişkin Protokol Karadeniz Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesine Karşı Acil Durumlarda Yapılacak İşbirliğine Dair Protokol Karadeniz Deniz Çevresinin Kara Köknli Kaynaklardan Kirlenmeye Karşı Korunmasına Dair Protokol İstanbul'da İmzalanan Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu'nun Ayrıcalık ve Bağışıklıklarına İlişkin Anlaşma'nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/5900 Denizlerin Gemiler Tarafından Kirletilmesinin Önlenmesine Ait Uluslararası Sözleşme (MARPOL - 97) Petrol Kirliliğinden Doğan Zararın Hukuki Sorumluluğu ile İlgili Uluslararası Sözleşmeye Beyanlarla Katılmamız Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/668 Petrol Kirliliği Zararının Tazmini İçin Bir Uluslararası Fonun Kurulması ile İlgili Uluslararası Sözleşme'ye Bir Beyanla Katılmamız Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/669 Kanunlar Yeraltı Suları Kanunu Su Ürünleri Kanunu. Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Su Kanunu 4 Boğaziçi Kanunu Bakanlar Kurulu Kararı: 90/ RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

10 5 Belediye Teşkilatı Olan Yerleşim Yerlerine İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temini Hakkında Kanun 5. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 6 İSKİ Kanunu 6. İSKİ Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname 6. İSKİ Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname 7 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun 8 Limanlar Kanunu 9 Denizde Can ve Mal Güvenliğini Koruma Hakkında Kanun 0 Türkiye Sahillerinde Nakliyat-i Bahriye (Kabotaj) ve Limanlarda Kara Suları Dahilinde İcrayı San'ar ve Ticaret Hakkında Kanun Köy İçme Suları Hakkında Kanun 4 5 Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun 990 Tarihli Petrol Kirliliğine Karşı Hazırlıklı Olma, Müdahale ve İşbirliği ile İlgili Uluslararası Sözleşme ve Eklerine Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu Arasında Merkez Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu'nun Ayrıcalık ve Bağışıklıklarına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Tüzükler RG RG RG RG RG 6 (. Mükerrer ) RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

11 Yeraltı Sularına ilişkin Tüzük Su Ürünleri Tüzüğü ler Su Ürünleri Yönetmeliği. Su Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair. Su Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair. Su Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair.4 Su Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair.5 Su Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair.6 Su Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair İller Bankası Kabul Yönetmeliği Kanalizasyon Sistemlerinin Olmadığı Yerlerde Fosseptik İnşaasına Dair....4 Kanalizasyon Sistemlerinin Olmadığı Yerlerde Fosseptik İnşaası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanalizasyon Sistemlerinin Olmadığı Yerlerde Fosseptik İnşaası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanalizasyon Sistemlerinin Olmadığı Yerlerde Fosseptik İnşaası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanalizasyon Sistemlerinin Olmadığı Yerlerde Fosseptik İnşaası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG İSKİ İçme Suyu Havzaları Koruma Yönetmeliği RG Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği RG Son güncelleme tarihi:

12 6 Şehir ve Kasaba İçme Suyu Projelerin Hazırlanmasına Dair 7 İçme ve Kullanma Sullarının Dezenfeksiyonuna Ait RG RG İSKİ Tarifeler Yönetmeliği RG İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında te Değişiklik Yapılmasına Dair İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında te Değişiklik Yapılmasına Dair 0 Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği İçme ve Kullanma Suyu Temin Edilen ve Eildecek olan Yüzeysel Su Kaynaklarının Kirlenmeye Karşı Korunması Hakkında Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanunun Uygulama Yönetmeliği Kaplıcalar Yönetmeliği. Kaplıcalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair. Kaplıcalar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair. Kaplıcalar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair.4 Kaplıcalar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair 4 Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 5 Su Ürünleri Toptan ve Perakende Satış Yerleri Yönetmeliği 6 Kıyı Alanları Yönetimi (KAY) Türk Milli Komitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

13 7 Doğal Mineralli Sular Hakkında Doğal Mineralli Sular Hakkında te Değişiklik Yapılmasına Dair Doğal Mineralli Sular Hakkında te Değişiklik Yapılmasına Dair 8 Karadeniz Ereğli Liman Yönetmeliği 9 Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği 0 Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetmeliği 0. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 0. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair İçmesuyu Elde Edilen veya Elde Edilmesi Planlanan Yüzeysel Suların Kalitesine Dair Tehlikeli Maddelerin Su ve Çevresinde Neden Olduğu Kirliliğin Kontrolü Yönetmeliği. Tehlikeli Maddelerin Su ve Çevresinde Neden Olduğu Kirliliğin Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği RG Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği (76/60/AB) RG 6048 Tebliğler Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği İdari Usuller Tebliği Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Numune Alma ve Analizleme Tebliği RG RG Son güncelleme tarihi:

14 Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Teknik Usuller Tebliği Geri Dönüşümlü Ambalajlı Sularda Kullanılacak Hologramlı Shiringin Nitelikleri ve Temini Hakkında Tebliğ Orkinos Balığı (Thunnus thynnus) Avcılığı ve Yetiştiriciliği (Besiciliği) Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 00/9) Türkiye Limanları ve İskeleleri Arasında Deniz Taşıtlarıyla Yapılan Yükleme, Taşıma ve Boşaltmalarda Gümrük Gözetim ve Denetimi Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ 7 Sulak Alanlar Tebliği (Tebliğ No: 4) 8 Peloidlerin Üretimi ve Satışı Hakkında Tebliğ 9 9. Denizlerde Balık Çiftliklerinin Kurulamayacağı Hassas Alan Niteliğindeki Kapalı Koy ve Körfez Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Tebliğ Denizlerde Balık Çiftliklerinin Kurulamayacağı Hassas Alan Niteliğindeki Kapalı Koy ve Körfez Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Tebliğ de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 0 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen / Numaralı Tebliğ (Tebliğ No: 007/4) 4 Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen / Numaralı Tebliğ (Tebliğ No: 007/44) Bakanlar Kurulu Kararları 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca "Uygulama Alanı" İlan Edilen Yerlerin "Uygulama Alanı" Kapsamından Çıkarılması Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/604 Yeraltı ve Yerüstü Su Kaynaklarımızın Daha Etkin Kullanımını Sağlamak ve Komşu Ülkelerle Olan Su Sorununa Çözüm Bulmak Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına İlişkin Karar 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı İlan Edilmiş Bulunan Şanlıurfa İli'nde Yeni Yerleşim Birimleri Kurulması ve Söz Konusu Yerleşim Birimlerinin Uygulama Alanı Olarak Tespit Edilmesine İlişkin Karar Karar Sayısı : 00/5599 Karar Sayısı: 00/ Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Bazı Yerlerin Uygulama Alanı Olarak Tespit Edilmesi Hakkında Karar Karar Sayısı : 006/77 RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

15 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı İlan Edilen Yerlerin Uygulama Alanı Kapsamından Çıkarılması Hakkında Karar Karar Sayısı: 006/07 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı İlan Edilen Şanlıurfa ve Aksaray İllerinde, Bağlılık Durumları Gösterilen Yerleşim Yerlerinin Ana Köy ve Mahalleden Ayrılarak Bağımsız Köy Haline Getirilmeleri Hakkında Karar Karar Sayısı : 006/08 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı İlan edilen Şanlıurfa ve Aksaray illerinde, Bazı Yerleşim Yerlerinin Ana Köy ve Mahalleden Ayrılarak Bağımsız Köy Haline Getirilmeleri Hakkında Karar Karar Sayısı: 007/588 Bazı Yerleşim Alanlarının 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı Olarak Tespiti Hakkında Karar Karar Sayısı : 007/687 Bazı Yerleşim Alanlarının 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı Olarak Tespiti Hakkında Karar Karar Sayısı : 007/ Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı ilan edilen Şanlıurfa İli,Merkez İlçe, Çamlıdere Bucağı,Yeşilköy Köyü, Dikincik (Harçerbel) Bağlısının Denizci Adıyla Bağımsız Köy Haline Getirilmesi Hakkında Karar Karar Sayısı : 007/76 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı İlan Edilen Şanlıurfa İlinde Bulunan Bazı Yerleşim Yerlerinin Ana Köyden Ayrılarak Bağımsız Köy Haline Getirilmeleri Hakkında Karar Karar Sayısı : 007/05 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı İlan Edilen Şanlıurfa İlinde, Bazı Yerleşim Yerlerinin Ana Köyden Ayrılarak Bağımsız Köy Haline Getirilmeleri Hakkında Karar Karar Sayısı : 007/57 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı İlan Edilen Şanlıurfa İlinde Yeni Köyler Kurulması Hakkında Karar Karar Sayısı : 007/4 Bazı Yerlerin 08 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uyarınca Uygulama Alanı Olarak Tespiti Hakkında Karar Karar Sayısı :007/506 TBMM Kararları Yeraltı ve Yerüstü Su Kaynaklarımızın Daha Etkin Kullanımını Sağlamak ve Komşu Ülkelerle Olan Su Sorununa Çözüm Bulmak Amacıyla Kurulan (0/) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonuna Üye Seçimine İlişkin Karar Tuz Gölündeki Kirlenmenin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına İlişkin Karar RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

16 Genelge Talimat ve Sirkülerler Su Ürünleri Genelgesi RG Su Kirliliğinin Önlenmesi İçme suyu Kaynaklarının Korunması Hk.. İçme suyu Kaynaklarının Korunması B.0.0.PPG (99/) B.9.0.ÇKG B.9.0.ÇKG (999/9) 4 İçme suyu Kaynaklarının İzlenmesi B.9.0.ÇKG (00/6) 5 Atıksu Arıtma Tesisleri Proje Onayları 6 Turistik Tesislerin Denetlenmesi 6. Turistik Tesislerin Denetlenmesi 7 Yat Turizminden Kaynaklanan Deniz Kirliliğinin Önlenmesi Denizlerde ve İçsularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/ Numaralı Sirküler Denizlerde ve İçsularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/ Numaralı Su Ürünleri Sirkülerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Ek Sirküler Denizlerde ve İçsularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/ Numaralı Su Ürünleri Sirkülerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Ek Sirküler Denizlerde ve İçsularda Amatör (Sportif ) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/ Numaralı Su Ürünleri Sirkülerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Ek Sirküler 9 Derin Deniz Deşarjı Proje Onay Genelgesi 0 Atıksu Arıtma Tesisleri İçin İş Termin Planı B.8.0.ÇYG /44 (005/5) B.9.0.ÇKÖ /7-686 (997/) B.9.0.ÇKÖ /69-4 (998/4) B.9.0.ÇKÖ / B.8.0.ÇYG (006/) B.8.0.ÇYG /00-05/ (006/5) RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

17 Hava Kalitesi....4 Deniz Yetki Alanlarında 87 Sayılı Çevre Kanunu Hükümlerine Uyulup Uyulmadığını Denetleme Yetkisi Verilen Kurumlar ile İlgili Genelge Uluslararası Sözleşmeler Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü Değişikliği Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü Kopenhagen Değişikliği Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü'nde Yapılan Ekli Değişikliğin Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/607 Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü Değişikliğinin Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/6077 B.8.0.ÇYG (006/) Ozon Tabakasının Korunmasına Dair Viyana Sözleşmesi Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne Katılmamız Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/6458 Avrupa Hava Kirleticilerinin Uzun Menzilli Aktarılmalarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi İçin İşbirliği Programının (EMEP) Uzun Vadeli Finansmanına Dair 97 Uzun Menzilli Sınırlar Ötesi Hava Kirlenmesi Sözleşmesi Protokolü (Cenevre Protokolü) Uzun Menzilli Sınırlarötesi Hava Kirlenmesi Sözleşmesi Kanunlar Trafik Kanunu. Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü'nde Yapılan Değişikliğin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü Değişikliğinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

18 ler Hava Kalitesi Korunması Yönetmeliği. Hava Kalitesi Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair. RG RG Hava Kalitesinin Korunması Yönetmeliğinin 47 nci Maddesinin Değiştirilmesine Dair RG Ozon Tabakasini Incelten Maddelerin Azaltilmasina Ilişkin RG Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği 4 5 Maden ve Taş Ocakları İşletmelerinde ve Tünel Yapımında Tozla Mücadeleyle İlgili Sanayi Kuruluşlarının Enerji Tüketiminde Verimliliğin Arttırılması için Alacaklar Önlemler Hakkında 6 Motorlu Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında 7 Motorlu Araçların Karbondioksit Emisyonları ve Yakıt Tüketimi ile ilgili Tip Onay Yönetmeliği 7. Motorlu Araçların Karbon Dioksit Emisyonları ve Yakıt Tüketimi ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (80/68/AT) 7. Motorlu Araçların Karbon Dioksit Emisyonları ve Yakıt Tüketimi ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (004//AT ile değişik 80/68/AT) Motorlu Araçlarla İlgili Olarak Yayımlanan 70/57/AT, 75/44/AT, 76/4/AT, 76/5/AT, 76/756/AT, 76/757/AT, 76/759/AT, 76/760/AT, 76/76/AT, 76/76/AT, 77/89/AT, 77/58/AT, 77/59/AT, 77/540/AT, 78/7/AT, 78/8/AT, 78/549/AT İşaretli lerin Geçici Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) ile Çalışan Motorlu Taşıtlar İçin İkmal İstasyonlarının Kuruluş, Denetim, Emniyet ve Ruhsatlandırılma İşlemlerine İlişkin Karar Sayısı: 00/56 Motorlu Araçlarda Kullanılan Dizel Motorlardan Çıkan Kirletici Emisyonlara Karşı Alınan Önlemler ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (7/06/AT) RG RG RG RG 485 (. Mükerrer) RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

19 0.... Motorlu Araçlarda Kullanılan Dizel Motorlardan Çıkan Kirletici Emisyonlara Karşı Alınan Önlemler ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (005//AT ile değişik 7/06/AT) Tarım veya Orman Traktörlerinde Kullanılan Dizel Motorlardan Çıkan Kirletici Emisyonlara Karşı Alınacak Tedbirler ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (77/57/AT) Araçlarda Kullanılan Sıkıştırma Ateşlemeli Motorlardan Çıkan Gaz ve Partikül Kirleticilerin Emisyonlarına ve Araçlarda Kullanılan Doğal Gaz veya Sıvılaştırılmış Petrol Gazı ile Çalışan Pozitif Ateşlemeli Motorlardan Çıkan Gaz Halindeki Kirleticilerin Emisyonlarına Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (005/55/AT) Motorlu Araçların Motorlarından Çıkan Gazların Havayı Kirletmesine Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/0/AT) Motorlu Araçların Motorlarından Çıkan Gazların Havayı Kirletmesine Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliğine Geçici Bir Madde Eklenmesine Dair (70/0/AT) Motorlu Araçların Motorlarından Çıkan Gazların Havayı Kirletmesine Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (70/0/AT) Motorlu Araçların Motorlarından Çıkan Gazların Havayı Kirletmesine Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (70/0/AT) 4 Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 5 Motorlu Araçların Motor Gücü ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (80/69/AT) İki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların Azami Tasarım Hızı, Azami Torku ve Azami Net Motor Gücü ile İlgili Tip Onay Yönetmeliği (95//AT) Tarım ve Orman Traktörlerini Tahrik Etmek Üzere Tasarlanan Motorlardan Çıkan Gaz Emisyonları ve Partikül Kirleticilere Karşı Alınacak Tedbirler ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (000/5/AT) Karayolu Dışında Kullanılan Hareketli Makinalara Takılan İçten Yanmalı Motorlardan Çıkan Gazlara ve Partikül Halindeki Kirleticilere Karşı Alınacak Tedbirler ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (97/68/AT) RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

20 9 Trafikte Seyreden Motorlu Kara Taşıtlarından Kaynaklanan Egzoz Gazı Emisyonlarının Kontrolüne Dair 0 Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği (00/7/AT ile değiş 98/70/AT) Tebliğler RG RG RG Motorlu Taşıt Egzos Gazlarının Yol Açtıkları Kirlenmenin Önlenmesine İlişkin Tebliğ RG Motorlu Kara Taşıtlarının Egzoz Emisyonlarının Ölçüm ve Denetlenmesine İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ Trafiğe İlk Defa Çıkacak Motorlu Araçlar için Havayı Kirletici Gazların Emisyon Değerleri Uygulama, Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ Trafiğe İlk Defa Çıkacak Motorlu Araçlar için Havayı Kirletici Gazların Emisyon Değerleri Uygulama, Usul ve Esasları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: SGM-00/) İçten Yanmalı Motorlarla Teçhiz Edilmiş Binek Araçların CO ve Yakıt Tüketimi Ölçümü ve Bir Elektrik Güç Kaynağı ile Teçhiz Edilmiş N ve M Sınıfı Araçların Elektrik Enerjisi Tüketimi ve Menzil Ölçümünün Onayı ile İlgili Teknik Düzenlemeye (R-0) İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: SGM - 00/5) Motor Yakıtı Özelliklerine Göre Kirletici Maddelerin Emisyonunun Onayı ile İlgili Teknik Düzenlemeye (R-8) İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: SGM - 00/4) Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İhracatına İlişkin Tebliğ: (004/) Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İthaline İlişkin Tebliğ (007/4) Bakanlar Kurulu Kararları RG RG RG RG RG RG RG 69 (. Mükerrer) Kurşunsuz Benzinin Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı RG TBMM Kararı Küresel Isınmanın Neden Olduğu Sorunların ve Oluşturduğu Riskin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına İlişkin Karar RG Son güncelleme tarihi:

21 4 Küresel Isınmanın Neden Olduğu Sorunların ve Oluşturduğu Riskin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna Üye Seçimine İlişkin Karar Küresel Isınmanın Etkileri ve Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi Konusunda Bir Meclis Araştırması Komisyonu Kurulmasına İlişkin Karar Küresel Isınmanın Etkileri ve Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi Konusunda Kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna Üye Seçimine İlişkin Karar Genelge Talimat ve Sirkülerler Motorlu Kara Taşıtlarının Egzoz Emisyonlarının Ölçüm ve Denetlenmesine İlişkin Tebliğnin uygulanmasına ilişkin Genelge (..00 tarihinde Çevre Bakanı tarafından imzalanmıştır.) Otomotiv Endüstrisi Çevre Deklerasyonu Hava Kirliliği Kontrolü No. Motorlu Taşıt Egzos Gazları Isınma Dönemi Yakıt Programları Kış Sezonu Hava Kirliliği Kontrol Tedbirleri Kış Sezonu Hava Kirliliği Kontrol Tedbirleri Isınmada Petrol Koku Kullanımının Yasaklanması Hava Kirliliği Kontrol Tedbirleri Hava Kirliliği Kontrol Tedbirleri Hava Kirliliği Kontrol Tedbirleri Petrol koku Petrol Koku Çimento Fabrikaları RG RG RG 6706 B.9.0.ÇKÖ / B.9.0.ÇKÖ / B.9.0.ÇKÖ.OO7000/ B.9.0.ÇKÖ.O.O (994/0) B.9.0.ÇKÖ / B.9.0.ÇKÖ / B.9.0.ÇKÖ (996/9) B.9.0.ÇKÖ (000/) B.9.0.ÇKÖ (995/0) B.9.0.ÇKÖ / (997/9) B.9.0.ÇKÖ (997/08) Son güncelleme tarihi:

22 Hava Kirliliği Kontrolu No: Motorlu Taşıt Egzoz Gazları Hava Kirliliği Kontrolü Motorlu Taşıt Egzoz Gazları Periyodik Ölçümleri Hava Kirliliği Kontrolü B.9.0.ÇKÖ / (997/9) B.9.0.ÇKÖ / (999/7) B.9.0.ÇKÖ /785-8 (998/) Hava Kirliliği Kontrolü B.9.0.ÇKÖ (00/). Hava Kirliliği Kontrolü 4 Egzoz Emisyon Ölçümü 5 Emisyon Ön İzni ve Emisyon İzni Almaya Esas Teşkil Edecek Dokümanlarla ilgili Yönerge 6 Hava Kirliliğinin Kontrolü 7 Anız ve Yol Kenarlarında Anız Yakılmaması Hakkında Genelge (006/) Yılı Egzoz Emisyon Ölçümleri 9 Endüstri Tesislerinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü ve Önlenmesi Genelgesi 0 Hava Kirliliğinin Kontrolü ve Önlenmesi Genelgesi Hava Kailtesi İzleme İstasyonları Kurulum Genelgesi B.8.O.ÇYG / 554 (005/6) B.9.0.ÇKÖ / B.8.O.ÇYG (006/7) B.8.0.ÇYG / / (007/) B.8.ÇYG (007/7) B.8.0.ÇYG (007/8) B.8.0.ÇYG /00.06/ (007/..) RG Doğa Uluslararası Sözleşmeler Kuşların Himayesine Dair Milletlerarası Sözleşme Özellikle Su Kuşları Yaşama Ortamı Olarak Uluslararsı Öneme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme (RAMSAR Sözleşmesi) RG RG Son güncelleme tarihi:

23 4 5 6 Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi "Atlantik Ton Balıklarının Korunmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme", "Nihai Senet", "Atlantik Ton Balıkçılık İşletmeleri İstatistiklerinin Toplanmasına Dair Karar", "Usul Kuralları" ve "Mali Düzenlemeler"e Katılmamız Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/587 Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Nesli Tehlikede Olan Yabani ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES Sözleşmesi) 7 Özellikle Afrika da Ciddi Kuraklık ve / veya Çölleşmeye Maruz Ülkelerde Çölleşmeyle Mücadele İçin Birleşmiş Milletler Sözleşmesi 8 9 Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi'nin Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 00/668 Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi'nin Karadeniz'de Biyolojik Çeşitliliğin ve Peyzajın Korunması Protokolü'nün Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 004/ Antartika Andlaşması Metni Avrupa Kültür Anlaşması Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme Kanun: Bakanlar Kurulu Kararı: 8/ RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Bakanlar Kurulu Kararı: RG Gıda ve Tarım İçin Bitki Genetik Kaynakları Uluslararası Antlaşması nın Onaylanması Hakkında Karar Avrupa Orman Enstitüsü ne İlişkin Sözleşme nin Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı : 006/7 Türkiye Cumhuriyeti ile Romanya Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması nın Sona Erdirilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti Arasında Bitki Karantina ve Bitki Koruma Alanında İşbirliği Anlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Romanya Hükümeti Arasında Hayvan Sağlığı Konusunda İşbirliği Anlaşması nın Feshine İlişkin Anlaşmaların Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı: 57 RG RG RG Son güncelleme tarihi:

24 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Çek Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği Antlaşması nın Sona Erdiği Tarihin 7 Haziran 006 Olarak Tespiti Hakkında Karar Karar Sayısı : 006/0946 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hayvan Sağlığı Alanında İşbirliği ile İlgili Anlaşma ve Türkiye Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyeti Hükümetleri Arasında Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği İçin Anlaşma nın Feshine İlişkin Anlaşma nın Onaylanması Hakkında Karar Karar Sayısı : 007/940 0 Kasım 97, Ekim 978 ve 9 Mart 99 Tarihlerinde Cenevre de Gözden Geçirilen Aralık 96 Tarihli Yeni Bitki Çeşitlerinin Korunması Uluslararası Sözleşmesi Kanunlar RG RG RG Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu RG Milli Parklar Kanunu RG Milli Parklar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun RG Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu RG Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun RG Orman Kanunu RG Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun RG RG Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Kanunu RG Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi Hakkında Kanun RG Kara Avcılığı Kanunu RG Kıyı Kanunu RG Son güncelleme tarihi:

25 Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Kanunu RG Maden Kanunu RG Bataklıkların Kurutulması ve Bundan Elde Edilecek Topraklar Hakkında Kanun RG Hayvan Sağlığı ve Zabitası Kanunu RG Tarımsal Mücadele ve Karantina Kanunu RG Organik Tarım Kanunu Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yeni Bitki Çeşitlerine Ait Islahçı Haklarının Korunmasına İlişkin Kanun Hayvanları Koruma Kanunu Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Avrupa Orman Enstitüsüne İlişkin Sözleşmenin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tarım Kanunu Atlantik Ton Balıklarının Korunmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme ile Nihai Senet, Atlantik Ton Balıkçılık İşletmeleri İstatistiklerinin Toplanmasına Dair Karar, Usul Kuralları ve Mali Düzenlemelere Katılmamızın Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesinin Biyogüvenlik Kartagena Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun RG RG RG RG RG RG RG RG /4/006 RG RG RG Son güncelleme tarihi:

26 4 0 Kasım 97, Ekim 978 ve 9 Mart 99 Tarihlerinde Cenevre de Gözden Geçirilen Aralık 96 Tarihli Yeni Bitki Çeşitlerinin Korunması Uluslararası Sözleşmesine Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun RG Mera Kanunu Mera Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Türkiye Cunhuriyeti Hükümeti ile Fas Krallığı Hükümeti Arasında Bitki Karantina ve Bitki Koruma Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun ler Milli Parklar Yönetmeliği. 4 Nesli Tehlike Altında olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmenin Uygulanmasına Dair CITES Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmenin Uygulanmasına Dair te Değişiklik Yapılmasına Dair RG RG RG RG RG RG Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi Hakkında RG Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinler Hakkında RG Orman Amenajmanının, Planlarının Hazırlanmasına Dair Kıyı Yönetmeliği RG Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliği RG Maden Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair RG Maden Kanununun I (A) Grubu Madenleri ile ilgili Uygulama Yönetmeliği RG 576 Maden Kanununun I (A) Grubu Madenleri ile ilgili Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair RG Tarım Alanlarının Tarım Dışı Gaye ile Kullanılmasına Dair RG Son güncelleme tarihi:

27 Embriyo ve Sperma Üretim Merkezlerinin Kuruluş, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında RG Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliği RG Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Sayısı: 00/74 Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Sayısı: 00/ Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Sayısı : 006/ RG RG RG RG Deniz, Göl veya Nehir Altında Bulunan Madenlerdeki Çalışmalar Hakkında RG Orman Ürünlerinden Faydalanmak İsteyenlere Verilecek İzinlere ait RG Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılmasına Dair Kesin İnşaat Yasağı Getirilen Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Bulunduğu Sit Alanlarındaki Taşınmaz Malların Hazineye Ait Taşınmaz Mallar ile Değiştirilmesi Hakkında Kesin İnşaat Yasağı Getirilen Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Bulunduğu Sit Alanlarındaki Taşınmaz Malların Hazineye Ait Taşınmaz Mallar ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmeliğin Değiştirilmesine İlişkin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ile Koruma Kurulları Yönetmeliği Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ile Koruma Kurulları Yönetmeliğinin 0 uncu Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ile Koruma Kurulları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetlenme Usul ve Esaslarına Dair te Değişiklik Yapılmasına Dair Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

28 7. Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin te Değişiklik Yapılmasına Dair Bitki Çeşitlerinin Tescil Edilmesine İlişkin Yönetmeliği Bitki Çeşitlerinin Tescil Edilmesine İlişkin Yönetmeliğin Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Bitki Çeşitlerinin Tescil Edilmesine İlişkin te Değişiklik Yapılmasına Dair 8. Bitki Çeşitlerinin Tescil Edilmesine İlişkin te Değişiklik Yapılmasına Dair Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği Hayvan Gen Kaynaklarının Korunması Hakkında Hayvan Gen Kaynaklarının Korunması Hakkında Yönetmeliğin 5 inci Maddesinin Değiştirilmesine Dair Hayvan Islahı Milli Komitesinin Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında RG RG RG RG RG RG RG RG RG Zirai Karantina Yönetmeliği RG Zirai Karantina Yönetmeliğininde Değişiklik Yapılmasına Dair RG Zirai Karantina Yönetmeliğinde Değişiklik Yapilmasina Dair RG Zirai Karantina Yönetmeliğinde Değişiklik Yapilmasina Dair RG Zirai Karantina Yönetmeliğinde Değişiklik Yapilmasina Dair RG Zirai Karantina Numune Alma ve Analiz Yönetmeliği RG 56 Mera Yönetmeliği RG Son güncelleme tarihi:

29 4. 4. Mera Yönetmeliğinin 8 inci Maddesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 4. Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeliği Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar Sayısı: 00/4 Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Karar Sayısı: 004/6984 Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Karar Sayısı: 004/6984 Yaban Hayatı Koruma ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları ile İlgili Bitki Koruma Ürünlerinde Kalite Kontrol Analizlerini Yapacak Özel Laboratuvarlar Hakkında Veteriner İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Ruhsat Yönetmeliği Kıyı Alanları Yönetimi (KAY) Türk Milli Komitesi Yönetmeliği Kıyı Alanları Yönetimi (KAY) Türk Milli Komitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Ağaçlandırma Yönetmeliği Ağaçlandırma Yönetmeliği (Revize) Avlakların Kuruluşu, Yönetimi ve Denetimi Esas ve Usulleri ile İlgili Bitki Sağlığı Önlemlerine Yönelik Ahşap Ambalaj Malzemelerinin İşaretlenmesi Hakkında Deneysel ve Diğer Bilimsel Amaçlar İçin Kullanılan Deney Hayvanlarının Korunması, Deney Hayvanlarının Üretim Yerleri ile Deney Yapacak Olan Laboratuvarların Kuruluş, Çalışma, Denetleme, Usul ve Esaslarına Dair tarihli ve 85/9588 sayılı Bakanlar Kurulu kararı RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG RG Son güncelleme tarihi:

AKDENİZ'DE GEMİLERDEN VE UÇAKLARDAN BOŞALTMA VEYA DENİZDE YAKMADAN KAYNAKLANAN KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ VE ORTADAN KALDIRILMASI PROTOKOLÜ

AKDENİZ'DE GEMİLERDEN VE UÇAKLARDAN BOŞALTMA VEYA DENİZDE YAKMADAN KAYNAKLANAN KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ VE ORTADAN KALDIRILMASI PROTOKOLÜ 10 khz -60 GHz FREKANS BANDINDA ÇALIŞAN SABİT TELEKOMÜNİKASYON CİHAZLARINDAN KAYNAKLANAN ELEKTROMANYETİK ALAN ŞİDDETİ LİMİT DEĞERLERİNİN BELİRLENMESİ, ÖLÇÜM YÖNTEMLERİ VE DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİĞİN

Detaylı

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Türkiye Bölümü Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) - Ekler Haziran 2014 Ek 2.1: Ulusal Mevzuat URS-EIA-REP-203876 Genel Çevre Kanunu, Sayı: 2872 ÇED Yönetmeliği

Detaylı

YATAY (1) NO. MEVZUAT NO MEVZUAT ADI. 1. ----------------- Aarhus Sözleşmesi. 2. ----------------- Espoo Sözleşmesi

YATAY (1) NO. MEVZUAT NO MEVZUAT ADI. 1. ----------------- Aarhus Sözleşmesi. 2. ----------------- Espoo Sözleşmesi YATAY (1) 1. ----------------- Aarhus Sözleşmesi 2. ----------------- Espoo Sözleşmesi 3. 1210/90/EEC Avrupa Çevre Ajansı Tüzüğü 4. 2008/90/EC Çevresel Suç Direktifi 5. 2007/2/EC INSPIRE Direktifi 6. 2004/35/EC

Detaylı

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ...VII BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI KISALTMALAR...XXI

İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ...VII BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI KISALTMALAR...XXI İÇİNDEKİLER İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ...VII BİRİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ...IX İÇİNDEKİLER...XI KISALTMALAR...XXI BİRİNCİ BÖLÜM ÇEVRENİN KORUNMASI, ÇEVRE HAKKI 1. ÇEVRENİN KORUNMASI...1 I. Çevre Kavramı...1 Çevresel

Detaylı

Ülkemizde 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde birçok hüküm, ilgili AB Direktifi ile uyumludur.

Ülkemizde 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde birçok hüküm, ilgili AB Direktifi ile uyumludur. AB ÇEVRE MÜKTESEBATINA UYUM ÇALIŞMALARI AB Mevzuat Listesi Yayımlanan Yönetmelik AB Müktesebatındaki değişiklik Sektör / Direktif / Tüzük / Diğer Çevre ile ilgili Belli Başlı Kamu ve Özel Projelerin Etkisinin

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. AB ÇEVRE MÜKTESEBATINA UYUM ÇALIŞMALARI AB Mevzuat Listesi Yayımlanan Yönetmelik AB Müktesebatındaki değişiklik Sektör / Direktif / Tüzük / Diğer Çevre ile ilgili Belli Başlı Kamu ve Özel Projelerin Etkisinin

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. AB ÇEVRE MÜKTESEBATINA UYUM ÇALIŞMALARI AB Mevzuat Listesi Yayımlanan Yönetmelik AB Müktesebatındaki değişiklik Sektör / Direktif / Tüzük / Diğer Çevre ile ilgili Belli Başlı Kamu ve Özel Projelerin Etkisinin

Detaylı

SANAYİ ve ÇEVRE YÖNETİMİ

SANAYİ ve ÇEVRE YÖNETİMİ 16.05.2011 AB SÜRECİNDE SANAYİ ve ÇEVRE YÖNETİMİ 16.05.2011 EYÜP YAHŞİ Organizasyon Şeması Genel Müdür Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdür Yardımcısı ATIK YÖNETİMİ

Detaylı

AB SÜRECİNDE. SANAYİ ve ÇEVRE YÖNETİMİ

AB SÜRECİNDE. SANAYİ ve ÇEVRE YÖNETİMİ AB SÜRECİNDE SANAYİ ve ÇEVRE YÖNETİMİ Sunum İçeriği AB Müzakere Süreci AB Çevre Mevzuatı Uyum üreci Uygulamalar Atık Yönetimi Su ve Toprak Yönetimi Deniz ve Kıyı Yönetimi Hava Kalitesi Gürültü Kontrolü

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ Sıra No TS Standartları veya Diğer Dış Kaynaklı Dokümanlar 1 TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ 2 SAYILI BAŞBAKANLIK DEVLET ARŞİV İ YÖNETMELİĞİ Yürürlük/Kabul Tarihi Aralık 2008 2010 Takip Eden

Detaylı

İçindekiler I Contents

İçindekiler I Contents İçindekiler I Contents ÖNSÖZ SUNUŞ XIII XV 1971-Ramsar Özellikle Su Kuşları Yaşama Ortamı Olarak Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme Özellikle Su Kuşları Yaşama Ortamı Olarak Uluslararası

Detaylı

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler

Yıllar 2015 2016 2017 2018 2019 PROJE ADIMI - FAALİYET. Sorumlu Kurumlar. ÇOB, İÇOM, DSİ, TİM, Valilikler, Belediyeler ÇOB, İÇOM, Valilikler 1. HAVZA KORUMA PLANI KURUM VE KURULUŞLARIN KOORDİNASYONUNUN 2. SAĞLANMASI 3. ATIK SU ve ALTYAPI YÖNETİMİ 3.1. Göl Yeşil Kuşaklama Alanındaki Yerleşimler Koruma Planı'nda önerilen koşullarda önlemlerin

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi (*) * Ders notları 12.10.2018 tarihinde güncellenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve ÇEVRE Avrupa Birliği Bakanlığı Sunum İçeriği AB ve Çevre- Temel ilkeler AB ve İklim Değişikliği AB ve Su Kalitesi AB ve Atık Geri Dönüşümü Müzakere sürecinde

Detaylı

2872 Sayılı Çevre Kanunu

2872 Sayılı Çevre Kanunu TÜRK ÇEVRE MEVZUATI 1. YATAY MEVZUAT (4 adet Uluslararası Sözlesme, 6 adet Kanun, 4 adet Yönetmelik, 2 adet Teblig, 3 adet Genelge, 1adet Talimat ve 7 adet Bakanlar Kurulu Kararı) 2. ATIK YÖNETM (2 adet

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN PROJE LİSTESİ

AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN PROJE LİSTESİ MEDA FONU TÜRKİYE DEKİ ÇEVRE İLE İLGİLİ MEVZUATIN ANALİZİ PROJESİ: TAMAMLANDI 1 AVRUPA BİRLİĞİ İDARİ İŞBİRLİĞİ FONU TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN ÇEVRE ALANINDA ENTEGRE UYUMLAŞTIRMA STRATEJİSİ PROJESİ: TAMAMLANDI

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ

ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ ÇEVRE YÖNETİMİ VE DENETİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ 1) Çevre kirliliğinin önlenmesi ve kontrolü ile ilgili mevzuat çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirmek, koordinasyon sağlamak, Bakanlıkça

Detaylı

CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon. Türkiye deki Atıksu Altyapısı ve Atıksu Mevzuatı

CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon. Türkiye deki Atıksu Altyapısı ve Atıksu Mevzuatı CEV 314 Yağmursuyu ve Kanalizasyon Türkiye deki Atıksu Altyapısı ve Atıksu Mevzuatı Yrd. Doç. Dr. Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Türkiye deki Mevcut Atık Su Altyapısı Su kullanımı ve atık

Detaylı

6.1. SU VE TOPRAK YÖNETİMİ İSTATİSTİKLERİ 2. Mevcut Durum

6.1. SU VE TOPRAK YÖNETİMİ İSTATİSTİKLERİ 2. Mevcut Durum 6.1. SU VE TOPRAK YÖNETİMİ İSTATİSTİKLERİ 2. Mevcut Durum Su kalitesi istatistikleri konusunda, halen Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından 25 havzada nehir ve göl suyu kalitesi izleme çalışmaları

Detaylı

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME VE İZLEME DENETLEME ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME VE İZLEME DENETLEME ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME VE İZLEME DENETLEME ŞUBE AMİRİ KADROSU Kadro Adı : Çevresel Etki Değerlendirme ve İzleme Denetleme Şube Amiri Hizmet Sınıfı : Yöneticilik Hizmetleri Sınıfı (Üst Kademe Yöneticisi

Detaylı

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT 1 GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT Prof.Dr. Fatih M. Botsalı 2 GLOBALLEŞME ülkeler arasında mal, hizmet, sermaye ve teknoloji akışının hızlı bir şekilde artması

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, AB SÜRECİ VE ÇEVRE

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, AB SÜRECİ VE ÇEVRE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, AB SÜRECİ VE ÇEVRE Dr. Mustafa ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı 2. ULUSLARARASI İNŞAATTA KALİTE ZİRVESİ 2 Kasım 2010, istanbul SUNUM İÇERİĞİ İklim değişikliği AB Süreci Çevre Yönetimi AB

Detaylı

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Su Şebeke ve Arıtma

Detaylı

AB Çevre Müktesebatı Semineri AB Çevre Politikaları ve Gelişmeler

AB Çevre Müktesebatı Semineri AB Çevre Politikaları ve Gelişmeler AB Çevre Müktesebatı Semineri AB Çevre Politikaları ve Gelişmeler Hazırlayan: Gülün Egeli 9-10 Temmuz 2012, Ankara AB Çevre Politikalarının Hedefleri AB Çevre Politikalarının Hedefleri Çevrenin korunması,

Detaylı

Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları. Betül DOĞRU Şube Müdürü

Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları. Betül DOĞRU Şube Müdürü Atık Yönetiminde Ulusal Mevzuat ve Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları Betül DOĞRU Şube Müdürü Açılış Kriterleri AB Uyum Sürecinin Aşamaları Türkiye nin Komisyona kapsamlı bir strateji sunması. Türkiye nin

Detaylı

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA Doküman No: FR-34 Yayın Tarihi: 20.02.2010 Revizyon No: 3 Revizyon Tarihi: 26.12.2011 Hazırlayan: Yönetim Temsilcisi 1. Sınıf gayri sıhhi müessese Çalışma Ruhsatı Faaliyet

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi GENELGE (2011/9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Genelgenin amacı; Türkiye nin yargılama yetkisine

Detaylı

İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ ( Tebliğ No: İhracat 96/31)

İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ ( Tebliğ No: İhracat 96/31) İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ ( Tebliğ No: İhracat 96/31) 1) İHRACI YASAK MALLAR LİSTESİ MADDE 1-Kültür ve tabiat varlıkları (Eski eserler) 2-Hint keneviri 3-Tütün tohumu ve fidesi

Detaylı

Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği (2003/17/AT ile değişik 98/70/AT)

Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği (2003/17/AT ile değişik 98/70/AT) Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği (2003/17/AT ile değişik 98/70/AT) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, çevre ve insan sağlığının korunmasını sağlamak

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVRECİ ŞEHİRLERE DOĞRU Kadir DEMİRBOLAT İklim Değişikliği Dairesi Başkanı 7 Temmuz 2012, Gaziantep Çevreci Şehircilik; Yaşam kalitesi yüksek, Çevreye duyarlı, Tarihi ve kültürel

Detaylı

SAYI :B.18.0.ÇYG.0.01.00.03/010-05/7240-30658 23.06.2006 GENELGE ( 2006/15 )

SAYI :B.18.0.ÇYG.0.01.00.03/010-05/7240-30658 23.06.2006 GENELGE ( 2006/15 ) SAYI :B.18.0.ÇYG.0.01.00.03/010-05/7240-30658 23.06.2006 KONU: Atıksu Arıtma Tesisleri için İş Termin Planı GENELGE ( 2006/15 ) Çok çeşitli amaçlarla su kaynaklarına olan hızlı talep artışının karşılanması,

Detaylı

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK

ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK ATIKLARIN DÜZENLİ DEPOLANMASINA DAİR YÖNETMELİK Lisans başvurusu Düzenli depolama tesisleri için tesisin bulunduğu belediyeden usulüne göre alınmış izin veya ruhsat üzerine Bakanlıktan lisans alınması

Detaylı

Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi. Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU Ankara

Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi. Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU Ankara Minamata Sözleşmesi Türkiye de Ön Değerlendirme Projesi Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU 13.09.2017 Ankara Sunum İçeriği Minamata Sözleşmesi Türkiye de Mevcut Durum Cıvaya İlişkin Ön Değerlendirme Projesi Yürütülecek

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU YÖNETİMİ Ece SARAOĞLU Çevre ve Şehircilik Uzmanı 4. Türk-Alman Su İşbirliği Günleri 24.09.2014 Sunum İçeriği Atıksu Politikamız Atıksu Mevzuatı Su Kirliliği Kontrolü

Detaylı

TÜRKİYE DE ÇEVRE YÖNETİMİ

TÜRKİYE DE ÇEVRE YÖNETİMİ TÜRKİYE DE ÇEVRE YÖNETİMİ Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Y Genel MüdürlM rlüğü Nisan 2010 Ankara ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre ve Orman Bakanlığı : Politika ve prensipleri belirleme, Mevzuat

Detaylı

9Çevresel Risk Analiz ve Yönetim

9Çevresel Risk Analiz ve Yönetim 9Çevresel Risk Analiz ve Yönetim Merkezince Yapılan Çalışmalar 9.1. ASO-KOSGEB Çevre Laboratuvarı ASO ve KOSGEB arasında 18.05.1999 tarihinde imzalanan protokol ile kurulan, işletme kapsamı Hava Kalitesi

Detaylı

Eğitmen. Kimya Mühendisi Çevre Görevlisi ve Eğiticisi ÇED Koordinatörü A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

Eğitmen. Kimya Mühendisi Çevre Görevlisi ve Eğiticisi ÇED Koordinatörü A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitmen Kimya Mühendisi Çevre Görevlisi ve Eğiticisi ÇED Koordinatörü A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Madde - 2 Şirket Tanıtımı Çevre İzin ve Lisans İşlemleri Çevre Danışmanlık Hizmeti Çevre Mevzuatı Uygulamaları

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır.

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır. Kariyer Mühendislik 2011 yılında gelişen çevre ve iş güvenliği mevzuatlarının Türkiye de uygulanmasını hedef alarak kurulmuştur. Şirket çalışanlarının ve kurucusunun yıllar içerisinde elde etmiş olduğu

Detaylı

21. İHRACI YASAK VE ÖN İZNE BAĞLI MALLARA İLİŞKİN TEBLİĞ

21. İHRACI YASAK VE ÖN İZNE BAĞLI MALLARA İLİŞKİN TEBLİĞ 21. İHRACI YASAK VE ÖN İZNE BAĞLI MALLARA İLİŞKİN TEBLİĞ Yayımlayan Kurum : Dış Ticaret Müsteşarlığı Tebliğ Numarası : İhracat 96/31 Resmi Gazete Tarih ve Sayısı : 19 Eylül 1996 / 22762 Madde 1-22.12.1995

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü DAĞITIM GENELGE (2009/16)

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü DAĞITIM GENELGE (2009/16) Sayı : B.18.0.ÇYG.0.06.02-010.06.02/ Konu : Derin Deniz Deşarjı İzleme Genelgesi DAĞITIM 30.07.2009 GENELGE (2009/16) Bu Genelge, 13.02.2008 tarih ve 26786 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yönetmelik

Detaylı

İHRACI YASAK MALLAR LİSTESİ (EK-1) 9-Yalankoz (pterocarya carpinifolia) 10-Datça hurması (Phoenix the ophrasti crenter) 11-Zeytin (tescili yapılmış ve

İHRACI YASAK MALLAR LİSTESİ (EK-1) 9-Yalankoz (pterocarya carpinifolia) 10-Datça hurması (Phoenix the ophrasti crenter) 11-Zeytin (tescili yapılmış ve İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ (96/31) Dış Ticaret Müsteşarlığından: 19/9/1996 tarih ve 22762 sayılı R.G. Madde 1-22.12.1995 tarih ve 95/7623 sayılı İhracat 'nın 4 üncü maddesi uyarınca;

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Sayı :B.18.0.ÇYG MAYIS 2009 Konu :Yetki Devri Genelgesi

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Sayı :B.18.0.ÇYG MAYIS 2009 Konu :Yetki Devri Genelgesi T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Sayı :B.18.0.ÇYG.0.06.01-010.06.02-7968-29919 15 MAYIS 2009 Konu :Yetki Devri Genelgesi GENELGE (2009/13) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

Detaylı

İlimizde özellikle 1993 yılında zaman zaman ciddi boyutlara ulaşan hava kirliliği nedeniyle bir dizi önlemler alınmıştır. Bu çalışmaların başında;

İlimizde özellikle 1993 yılında zaman zaman ciddi boyutlara ulaşan hava kirliliği nedeniyle bir dizi önlemler alınmıştır. Bu çalışmaların başında; İSTANBUL DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ İstanbul da Çevre Kirliliği Su, Hava, Toprak ve Gürültü Kirliliği olarak 4 Bölümde ele alınmalıdır. İstanbul da Çevre Kirliliği konusunda İstanbul İl Çevre Müdürlüğü, Büyükşehir

Detaylı

MEVZUATLAR KANUNLAR. TEBLİĞ, TALİMAT ve KARARLAR YÖNETMELİKLER KANUNLAR. Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu

MEVZUATLAR KANUNLAR. TEBLİĞ, TALİMAT ve KARARLAR YÖNETMELİKLER KANUNLAR. Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Tarım İl Müdürlüğü MEVZUATLAR KANUNLAR 6968 Sayılı Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu. 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, Türkiye gümrük bölgesine girecek ek-1 deki listede yer alan atıkların denetim işlemlerini kapsar.

TEBLİĞ. MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, Türkiye gümrük bölgesine girecek ek-1 deki listede yer alan atıkların denetim işlemlerini kapsar. 31 Aralık 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28868 (Mükerrer) Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVRENİN KORUNM ASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİM İ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİM

Detaylı

DAĞITIM GENELGE (2009/16)

DAĞITIM GENELGE (2009/16) Sayı : B.18.0.ÇYG.0.06.02-010.06.02/ Konu : Derin Deniz Deşarjı İzleme Genelgesi DAĞITIM 30.07.2009 GENELGE (2009/16) Bu Genelge, 13.02.2008 tarih ve 26786 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yönetmelik

Detaylı

Hanife Kutlu ERDEMLĐ Doğa Koruma Dairesi Başkanlığı 10.12.2009 Burdur

Hanife Kutlu ERDEMLĐ Doğa Koruma Dairesi Başkanlığı 10.12.2009 Burdur Hanife Kutlu ERDEMLĐ Doğa Koruma Dairesi Başkanlığı 10.12.2009 Burdur - Doğa Koruma Mevzuat Tarihçe - Ulusal Mevzuat - Uluslar arası Sözleşmeler - Mevcut Kurumsal Yapı - Öngörülen Kurumsal Yapı - Ulusal

Detaylı

İTHALİNDE BELLİ MERCİNİN İZNİ ARANILACAK EŞYA

İTHALİNDE BELLİ MERCİNİN İZNİ ARANILACAK EŞYA İTHALİNDE BELLİ MERCİNİN İZNİ ARANILACAK EŞYA Tütün tohumu ve fidesi 1177 sayılı Kanunun 8/b maddesi uyarınca Tekel Tütün Mamülleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Genel Müdürlüğü nün ilgilendirdiği Bakanlık

Detaylı

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE ATIKSU YÖNETİMİ

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE ATIKSU YÖNETİMİ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE DE ATIKSU YÖNETİMİ Ece SARAOĞLU Çevre ve Şehircilik Uzmanı 7. Türk-Alman Su İşbirliği Günleri 03.11.2017 Sunum İçeriği Atıksu Politikamız Ülkemizde Atıksu Mevzuatı

Detaylı

KONU BAŞLIĞI Örnek: ENERJİ VERİMLİLİĞİ NELER YAPILACAK? KISA SLOGAN ALTINDA KISA AÇIKLAMA (1 CÜMLE)

KONU BAŞLIĞI Örnek: ENERJİ VERİMLİLİĞİ NELER YAPILACAK? KISA SLOGAN ALTINDA KISA AÇIKLAMA (1 CÜMLE) KONU BAŞLIĞI Örnek: ENERJİ VERİMLİLİĞİ NELER YAPILACAK? KISA SLOGAN ALTINDA KISA AÇIKLAMA (1 CÜMLE) GÖRSEL MALZEME (FOTO, GRAFİK, ŞEKİL, LOGO VB.) GRAFİK VEYA TABLO (STRATEJİK PLANDA VERİLEN HEDEF VE ONLARA

Detaylı

Şirket Tanıtımı / Faaliyet Konuları. Çevre İzin ve Lisans İşlemleri. Madde - 2. Çevre Danışmanlık Hizmeti. Çevre Mevzuatı Uygulamaları Ve Eğitimi

Şirket Tanıtımı / Faaliyet Konuları. Çevre İzin ve Lisans İşlemleri. Madde - 2. Çevre Danışmanlık Hizmeti. Çevre Mevzuatı Uygulamaları Ve Eğitimi 1 Madde - 2 Şirket Tanıtımı / Faaliyet Konuları Çevre İzin ve Lisans İşlemleri Çevre Danışmanlık Hizmeti Çevre Mevzuatı Uygulamaları Ve Eğitimi 3 Madde - 2 Şirket Tanıtımı / Faaliyet Konuları Tehlikeli

Detaylı

Alanın Gelişimi ile İlgili Kriterler

Alanın Gelişimi ile İlgili Kriterler KORUNAN ALANLAR Korunan alanlar incelenip, değerlendirilirken ve ilan edilirken yalnız alanın yeri ile ilgili ve ekolojik kriterler değil, onların yanında tarih, kültürel ya da bilimsel değerleri de dikkate

Detaylı

ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI

ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇEVRE İZİNLERİ VE LİSANSLARI ASLI SEZER Çevre ve Şehircilik Uzmanı Tarih Sayı Yayımlandığı : 29.04.2009 27214 Yürürlüğe giriş: 01.04.2010 Olumsuz çevresel etkileri

Detaylı

AB KATILIM SÜRECİNDE YEREL YÖNETİMLER İÇİN ATIK YÖNETİMİ YAKLAŞIMLARI. Atık Yönetimi ile İlgili AB Direktifleri ve Türk Mevzuatına Aktarımları

AB KATILIM SÜRECİNDE YEREL YÖNETİMLER İÇİN ATIK YÖNETİMİ YAKLAŞIMLARI. Atık Yönetimi ile İlgili AB Direktifleri ve Türk Mevzuatına Aktarımları AB KATILIM SÜRECİNDE YEREL YÖNETİMLER İÇİN ATIK YÖNETİMİ YAKLAŞIMLARI Atık Yönetimi ile İlgili AB Direktifleri ve Türk Mevzuatına Aktarımları Betül DOĞRU Çevre ve Orman Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanlığı

Detaylı

(21 TEMMUZ 2008 TARİHLİ KONYA POSTASI GAZETESİNDE YAYINLANMIŞTIR) : Konya Büyükşehir Belediyesini

(21 TEMMUZ 2008 TARİHLİ KONYA POSTASI GAZETESİNDE YAYINLANMIŞTIR) : Konya Büyükşehir Belediyesini (21 TEMMUZ 2008 TARİHLİ KONYA POSTASI GAZETESİNDE YAYINLANMIŞTIR) Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki Ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 2023 YILI HEDEFLERİ

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 2023 YILI HEDEFLERİ ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Sanayi tesislerinin alıcı ortama olan etkilerinin ve kirlilik yükünün azaltılması, yeni tesislerin kurulmasına karar verilmesi aşamasında alıcı ortam kapasitesinin dikkate alınarak

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. AB nin Çevre Politikası ve ÇEVRE FASLI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. AB nin Çevre Politikası ve ÇEVRE FASLI AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB nin Çevre Politikası ve ÇEVRE FASLI 1 AB Çevre Politikasının Tarihçesi Paris Zirvesi (1972) Avrupa Tek Senedi (1987) Lizbon Anlaşması (1 Aralık 2009) Çevre Eylem Programları

Detaylı

Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni

Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni Gökmen ÖZER/Coğrafya Öğretmeni İnsan etkinlikleri neticesinde oluşan iklim değişikliği riskleri değerlendirmeleriyle sorumlu devletler arası bilimsel bir organdır. Heyet 1988 de Dünya Meteoroloji Örgütü,

Detaylı

SERA GAZI EMİSYONU HAKAN KARAGÖZ

SERA GAZI EMİSYONU HAKAN KARAGÖZ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SERAGAZI EMİSYONU İklim değişikliği, nedeni olursa olsun iklim koşullarındaki büyük ölçekli (küresel) ve önemli yerel etkileri bulunan, uzun süreli ve yavaş gelişen değişiklikler olarak

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

DENiZLERiMiZiN KORUNMASINA YÖNELiK YERiNE GETiRiLMESi GEREKEN HUSUSLAR 1. Deniz kirliliği nedir? Sorumlu Kurum/ Müdürlük hakkında bilgi alabilir

DENiZLERiMiZiN KORUNMASINA YÖNELiK YERiNE GETiRiLMESi GEREKEN HUSUSLAR 1. Deniz kirliliği nedir? Sorumlu Kurum/ Müdürlük hakkında bilgi alabilir DENiZLERiMiZiN KORUNMASINA YÖNELiK YERiNE GETiRiLMESi GEREKEN HUSUSLAR 1. Deniz kirliliği nedir? Sorumlu Kurum/ Müdürlük hakkında bilgi alabilir miyim? a. Deniz kirliliği; denizde ve deniz çevresinde meydana

Detaylı

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153

2) ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuruları değerlendirmek, ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan başvuru sayısı : 153 1) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince anons, askıda ilan, internet gibi yöntemlerle ÇED süreci ve teklif faaliyetle ilgili olarak vatandaşlara duyuru yapmak, ÇED Yönetmeliği gereğince

Detaylı

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Denetimi Ani, planlı, birleşik denetimler ve izlemeler yapılmaktadır. 2872 sayılı Çevre Kanunu ve yönetmelikleri kapsamında Hava, Su,

Detaylı

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

LIFE Programme 2006 LIFE06 TCY/TR/000292 HaWaMan

LIFE Programme 2006 LIFE06 TCY/TR/000292 HaWaMan LIFE Programme 2006 LIFE06 TCY/TR/000292 HaWaMan Betül DOĞRU Tehlikeli Atıklar Şube Müdürü Çevre Mühendisi Ġçerik - Katı Atık Mevzuatı - Hedeflenen Politika - Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği -

Detaylı

TÜRKİYE AB İLİŞKİLERİ, ÇEVRE FASLI MÜZAKERELERİNDEKİ GELİŞMELER VE SEKTÖRE OLAN ETKİLERİ. Banu GÖZET Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Uzmanı

TÜRKİYE AB İLİŞKİLERİ, ÇEVRE FASLI MÜZAKERELERİNDEKİ GELİŞMELER VE SEKTÖRE OLAN ETKİLERİ. Banu GÖZET Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Uzmanı TÜRKİYE AB İLİŞKİLERİ, ÇEVRE FASLI MÜZAKERELERİNDEKİ GELİŞMELER VE SEKTÖRE OLAN ETKİLERİ Banu GÖZET Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Uzmanı İçerik Türkiye- AB ilişkileri Çevre Faslına İlişkin Müzakere

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI OZON TABAKASINI İCELTEN MADDELER VE FLORLU SERA GAZLARINA İLİŞKİN BAKANLIĞIMIZ FAALİYETLERİ 1 3 0

Detaylı

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN

31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete. Sayı : (Mükerrer) TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN 31 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29222 (Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN METAL HURDALARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ

Detaylı

AB ÇEVRE POLİTİKALARI. Prof.Dr. Günay Erpul Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ABD Dışkapı - Ankara

AB ÇEVRE POLİTİKALARI. Prof.Dr. Günay Erpul Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ABD Dışkapı - Ankara AB ÇEVRE POLİTİKALARI Prof.Dr. Günay Erpul Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ABD 06110 Dışkapı - Ankara Gunay.Erpul@ankara.edu.tr GİRİŞ Avrupa Birliği nin işleyişine ilişkin Antlaşma nın

Detaylı

DÜZCE NİN ÇEVRE SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 4 ARALIK 2012 I. OTURUM OTURUM BAŞKANI: PROF. DR. SÜLEYMAN AKBULUT

DÜZCE NİN ÇEVRE SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 4 ARALIK 2012 I. OTURUM OTURUM BAŞKANI: PROF. DR. SÜLEYMAN AKBULUT DÜZCE NİN ÇEVRE SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 4 ARALIK 2012 I. OTURUM OTURUM BAŞKANI: PROF. DR. SÜLEYMAN AKBULUT YÖNETİCİ ÖZETİ Düzce Valiliği ve Düzce Üniversitesi nin birlikte düzenlemiş olduğu

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: 43986390-150.01/196 21/01/2015 Konu: Çevre İzin Belgesi OTO TRİM OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ DENİZLİ KÖYÜ ATATÜRK CAD. NO:172 GEBZE/KOCAELİ GEBZE / KOCAELİ İlgi: (a) 16/01/2014 tarihli

Detaylı

Kentsel Atıksu Yönetimi

Kentsel Atıksu Yönetimi T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK K BAKANLIĞI Kentsel Atıksu Yönetimi Buğçe e DOĞAN ÇİMENTEPE Çevre ve Şehircilik Uzmanı Çevre Yönetimi Y Genel MüdürlM rlüğü 07-10 Haziran 2012 - İstanbul Sunumun İçeriği Bakanlığımızın

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Şikâyet Değerlendirme Şikâyet Dilekçesi veya Bimer Başvurusu 30 Gün Tesis veya faaliyete ait;

Detaylı

Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar. Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi

Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar. Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi Atık Yönetimi Mevzuatı ve Yeni Uygulamalar Oğuzhan AKINÇ Kimya Yüksek Mühendisi Atık Nedir Atık: Üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye atılan veya bırakılan

Detaylı

23 Temmuz 2016 CUMARTESİ

23 Temmuz 2016 CUMARTESİ 23 Temmuz 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29779 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığından: TARIMSAL KAYNAKLI NİTRAT KİRLİLİĞİNE KARŞI SULARIN KORUNMASI YÖNETMELİĞİ

Detaylı

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ

ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ ATIK KABUL TESİSLERİ İÇİN ÇEVRE LİSANSI İŞLEMLERİ 1. Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 2. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik 1- GEMİLERDEN ATIK

Detaylı

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLAMA SÜRECİ (EN GEÇ) 1 İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı 1-Başvuru Dilekçesi 30 GÜN 2-

Detaylı

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ Arazi Kullanımı ve Ormancılık 3. ORMAN, MERA, TARIM VE YERLEŞİM GİBİ ARAZİ KULLANIMLARI VE DEĞİŞİMLERİNİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMESİNİ SINIRLANDIRMAK 5. 2012 yılında yerleşim alanlarında

Detaylı

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR»

«MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI «MAVİ DENİZ TEMİZ KIYILAR» ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI MUĞLA İLİ Muğla Muğla, 895.000 kişilik nüfusu ve 12.975 km 2

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

HAVA YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi Projesi 09.03.2012

HAVA YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi Projesi 09.03.2012 HAVA YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Emisyon Kontrolünün Geliştirilmesi Projesi 09.03.2012 Ulusal Emisyon Tavanlarının Belirlenmesi Ülkemizin, Ø Uzun Menzilli Sınırötesi Hava Kirliliği Sözleşmesi (CLRTAP)

Detaylı

Bakanlığı sunulması gerekmektedir. Ancak istatistiksel anlamda değerlendirilebilecek nitelikte veri derlenemediğinden veri yayımlanamamıştır.

Bakanlığı sunulması gerekmektedir. Ancak istatistiksel anlamda değerlendirilebilecek nitelikte veri derlenemediğinden veri yayımlanamamıştır. 2. Mevcut Durum Su kalitesi istatistikleri konusunda, halen Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından 25 havzada nehir ve göl suyu kalitesi izleme çalışmaları yürütülmektedir. Su Yönetimi Genel

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi : 12.07.2013 Kabul Sayısı : 382 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi : 31.07.2013

Detaylı

Su Ürünleri Avcılığı. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Dr. M. Altuğ ATALAY

Su Ürünleri Avcılığı. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Dr. M. Altuğ ATALAY Su Ürünleri Avcılığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Dr. M. Altuğ ATALAY 23.12.2015 Aralık 2015 1 Su Ürünleri Potansiyeli Kaynak Sayı Alan (ha) Deniz 4 24 607

Detaylı

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

ISPARTA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 3 Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçmesuyu Analizleri Gölet, Liman, Baraj gibi Projelerin inşasında kullanılacak yapı ve inşaat 4

Detaylı

ÇEVRE KORUMA ÇEVRE. Öğr.Gör.Halil YAMAK

ÇEVRE KORUMA ÇEVRE. Öğr.Gör.Halil YAMAK ÇEVRE KORUMA ÇEVRE Öğr.Gör.Halil YAMAK 1 Çevre Kirlenmesi İnsanoğlu, dünyada 1,5 milyon yıl önce yaşamaya başlamıştır. Oysa yer küre 5,5 milyar yaşındadır. Son 15 yıl içinde insanoğlu, doğayı büyük ölçüde

Detaylı

KANLIĞI ÇEVRE. Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

KANLIĞI ÇEVRE. Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU ANTALYA 05-07/10/2010 ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ Başvuru Sürecinin S Tamamlanması ERHAN SARIOĞLU Çevre MühendisiM ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE

Detaylı

ATIK KODLARI VE LİSANS L

ATIK KODLARI VE LİSANS L ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ATIK KODLARI VE LİSANS L KONULARI Murat ŞAHİN ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı

ULUSLARARASI ÇEVRE MEVZUATI

ULUSLARARASI ÇEVRE MEVZUATI ULUSLARARASI ÇEVRE MEVZUATI 1. Viyana Anlaşmalar Hukuku Sözleşmesi (1969) Viyana Anlaşmalar Hukuku Sözleşmesi (The Vienna Convention on the Law of Treaties, 1969 (VCLT)), uluslararası hukuk araçlarının

Detaylı

GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı

GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı GIDA ve KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dursun KODAZ Gıda Mühendisi Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı GENEL MÜDÜRLÜK YAPISI GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-ORGANİZASYON ŞEMASI GENEL MÜDÜR GENEL MÜDÜR

Detaylı

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI EK-2 FAALİYET BAŞVURU FORMU

T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI EK-2 FAALİYET BAŞVURU FORMU 1. Başvuru sahibine ilişkin bilgiler: 1.1 Adı Soyadı 1.2 Adresi 1.3 T.C. Kimlik No 1.4 Telefon (GSM) 1.5 E-Posta 2. Firmaya ilişkin bilgiler: 2.1 Firma Adı 2.2 Adresi 2.3 Telefon No 2.4 Faks No 2.5 Sicil

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE FASLI MÜZAKERE SÜRECİ 1. Genel Süreç Çevre Faslı Müzakere Sürecine ilişkin; Çevre Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısı 03-11 Nisan 2006, Çevre Faslı Ayrıntılı Tarama Toplantısı 29 Mayıs

Detaylı

ATIKSU ARITMA TESİSİ ENERJİ GİDERİ GERİ ÖDEME BELGESİ

ATIKSU ARITMA TESİSİ ENERJİ GİDERİ GERİ ÖDEME BELGESİ EK-1 GERİ ÖDEME BELGESİ T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü SAYI B.18.0.ÇYG.0/ TARİH KONU Atıksu Arıtma Tesisi Enerji Gideri Geri Ödeme Belgesi BELGE NO ATIKSU ARITMA TESİSİ ENERJİ

Detaylı

EK 4 AVRUPA BĐRLĐĞĐ MÜKTESEBATININ ÜSTLENĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN TÜRKĐYE ULUSAL PROGRAMI KAPSAMINDA TEMĐZ (SÜRDÜRÜLEBĐLĐR) ÜRETĐM ĐLE ĐLGĐLĐ UYUM ÇALIŞMALARI

EK 4 AVRUPA BĐRLĐĞĐ MÜKTESEBATININ ÜSTLENĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN TÜRKĐYE ULUSAL PROGRAMI KAPSAMINDA TEMĐZ (SÜRDÜRÜLEBĐLĐR) ÜRETĐM ĐLE ĐLGĐLĐ UYUM ÇALIŞMALARI EK 4 AVRUPA BĐRLĐĞĐ MÜKTESEBATININ ÜSTLENĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN TÜRKĐYE ULUSAL PROGRAMI KAPSAMINDA TEMĐZ (SÜRDÜRÜLEBĐLĐR) ÜRETĐM ĐLE ĐLGĐLĐ UYUM ÇALIŞMALARI Avrupa Birliği Müktesebatının Üstlenilmesine Đlişkin

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Sayı: B.09.0.ÇED.0.10.01.00-150.01/683 18/01/2013 Konu: Çevre İzin Belgesi PARK ELEKTRİK ÜRETİM MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş (Bakır Madeni ve Zenginleştirme Tesisi) Madenköy/Siirt MADENKÖY/ŞİRVAN ŞİRVAN

Detaylı

DYA 114 Çevre Koruma. 5-6.Hafta Çevre Kanunu ve Yönetmelikler. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr.

DYA 114 Çevre Koruma. 5-6.Hafta Çevre Kanunu ve Yönetmelikler. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. DYA 114 Çevre Koruma 5-6.Hafta Çevre Kanunu ve Yönetmelikler BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ Çevre Kanunu Kanun Numarası: 2872 Kabul Tarihi : 9/8/1983 Yayımlandığı

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özgür ZEYDAN Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491 sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Uluslararası Sözleşmeler 1994: Tehlikeli Atıkların

Detaylı

2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU UYARINCA VERİLECEK İDARİ PARA CEZALARINA İLİŞKİN GENELGE (2006/2)

2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU UYARINCA VERİLECEK İDARİ PARA CEZALARINA İLİŞKİN GENELGE (2006/2) Çevre ve Orman Bakanlığından: 2872 SAYILI ÇEVRE KANUNU UYARINCA VERİLECEK İDARİ PARA CEZALARINA İLİŞKİN GENELGE (2006/2) (24 Ocak 2006 tarih ve 26059 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) 2872 sayılı

Detaylı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: FAO NUN BAKIŞ AÇISI. Dr. Ayşegül Akın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı 15 Ekim 2016

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: FAO NUN BAKIŞ AÇISI. Dr. Ayşegül Akın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı 15 Ekim 2016 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ: FAO NUN BAKIŞ AÇISI Dr. Ayşegül Akın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı 16 Ekim Dünya Gıda Günü Herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdaya ulaşma

Detaylı