Tüm telif hakları DENSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.'ye aittir. Herhangi bir şekilde kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tüm telif hakları DENSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.'ye aittir. Herhangi bir şekilde kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz."

Transkript

1 Tüm telif hakları DENSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.'ye aittir. Herhangi bir şekilde kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz.

2 CAMCILAR + ISICAMCILAR ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ 1 - Camcılara Özel Entegre Ticaret Sistemi Genel Tanıtımı 2 - Ana Cam ve Isıcam Stok Kartlarının Açılması Örnek D4 Örnek D4D4 Örnek D Özel Fiyat Takip Sistemi Genel tanıtım Örnek D6 Örnek D4D4 Örnek D4D406 Fiyat Listesi Örnek Bayi Fiyat Listesi Örnek 4 Sipariş Alma / Giriş İşlemleri Sipariş İşlemleri Genel Tanıtım Sipariş Parametreleri Sipariş Formu Tip 1 Sipariş Formu Tip 2 Sipariş Formu Tip 3

3 Sipariş Etiketleri Tip 1 Sipariş Etiketleri Tip 2 Sipariş Etiketleri Tip 3 Sipariş Etiketleri Tip 4 Cam Kesim Emri Tip 1 Cam Kesim Emri Tip 2 Cam Kesim Emri Tip 3 Cam Kesim Emri Tip 4 Cam Kesim Emri Tip 5 Cam Kesim Emri Tip 6 Profil Kesim Emri Tip 1 Profil Kesim Emri Tip 2 Profil Kesim Emri Tip 3 Profil Kesim Emri Tip 4 Teknik Kontrol Raporu 5 Maliyet Hesaplama Sistemi Maliyet Hesaplama İşlemleri Maliyet Hesaplama Parametreleri Maliyet Raporu Örnek 6 Fatura Faturalama İşlemleri Fatura - Örnek

4 7 Garanti Kartları Modülü Garanti Kartları İş Akış Ekranlar Garanti Kartı Örnek EXCEL e transfer - Örnek 8 - Cari Hesap Ekstresi CAMCILARA ÖZEL CAMCILAR + ISICAMCILAR ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ GENEL TANITIM DENSOFT tarafından camcılar ve ısıcamcılar için özel olarak hazırlanmış olan ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ Paket Programları komple bir sistemdir. Stok Fiyatlandırma - Sipariş - İrsaliye Faturalama düzeni yanında telefon fihristinden, bankadaki çeklere, özel cari hesap ekstresinden vade farkı hesabına kadar değişik ve çok geniş bir alanda bir yığın kolaylıklar getiren bir yazılım sistemidir. Siparişin alınmasının tamamlandığı anda ETİKET BASIMI, profil / çıta kesim listesi, cam kesim emri, v.b. işlemler tek tuşa basılarak kolayca yapılmaktadır. Gerekli tanımlamalar yapıldığı takdirde sipariş alınması sırasında fiyatlar otomatik olarak oluşturulup ekrana getirilmektedir. Faturalama sırasında ise sadece SİPARİŞ NUMARASI girilerek kolayca faturalama işlemi yapılabilmektedir. Faturalama anında stoklar, otomatik olarak program tarafından işletilmektedir.

5 Yine cari hesaplara da fatura tutarları otomatik olarak işletilmektedir. İstendiği anda, herhangi bir siparişin maliyeti de otomatik olarak hesaplatılabilmektedir. Tüm bu işlemlerin, nasıl yapıldığı ve sistemin nasıl işletildiği devam eden sayfalarda detaylı olarak anlatılmıştır. Programı uygulamaya başlamanın ilk adımı stok kartlarını açmaktır. Normal koşullarda, sadece ANA cam ve ısıcam STOK KARTLARI açılır. Sipariş alınan muhtelif ebatlardaki camlar için tek tek stok kartı açılmasına gerek yoktur, çünkü program tarafından otomatik olarak açılır. Stok kartı açılması işlemi STOK KONTROL paketindeki 01 nolu seçenek olan STOK KARTI İŞLEMLERİ seçilerek yapılır. Cam dışı stoklar için de örneğin; cam macunu, diğer malzemeler gibi yine aynı yerden stok kartları açılır. TEK CAMLAR İÇİN ANA STOK KARTLARININ AÇILMASI: 1. KAYIT işlemi seçilir, stok kodu hanesinde ( 12 hanedir ) örneğin 4 mm. Düz cam ise D4 yazılıp, geri kalan haneler boşluk tuşuyla doldurulur. Dikkat ediniz ve 12. hane dolmadan enter tuşuna basmayınız. Geri kalan satırları uygun bilgilerle doldurunuz. İşlemleri yaparken, ekranın altını okumanız ve acele etmeden işlemleri yapmanız programı kullanmanız için yeterli olacaktır.

6 ÇİFT CAMLAR İÇİN ANA STOK KARTLARININ AÇILMASI : ÖRNEK 1 : D4D4 yazıp, 8 DEFA BOŞLUK TUŞUNA BASINIZ 2 : D3D4 yazıp, 8 DEFA BOŞLUK TUŞUNA BASINIZ Eğer ara boşluklarına göre satış fiyatları değişiyor ise, burada stok kartı açmadan da işlemleri yapabilirsiniz. Burada açılan cam / ısıcam stok kartlarına satış / liste fiyatları yazıldığı takdirde, sipariş alırken bu fiyatlar otomatik olarak siparişteki fiyat sütununda karşınıza gelecektir. Stok kartındaki MALİYET FİYATI hanesi ısıcam / çift cam maliyet fiyatı alınan veya alınacak olan bir siparişin maliyetinin hesaplamasında program tarafından kullanılır.

7

8 CAMCILAR + ISICAMCILAR ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ ISICAM / ÇİFTCAM FİYATLARININ Bilgisayara geçiş uygulamasının ikinci adımı ısıcam / çift camlar için fiyat tanımlamalarının yapılması işlemidir. Bu işlemin yapılması zorunlu değildir, ancak yapılması durumunda özellikle, sipariş alma işlem sırasında fiyatlandırma açısından çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Isı cam / çift camlar için girilen fiyatlar, iki değişik şekilde girilebilir. 1 Herhangi bir firma / müşteri için özel fiyatlar olarak 2 Bütün firmalar / müşteriler için genel fiyatlar olarak veya madde 1 ve 2 de belirtilen her iki durum için beraberce tanımlama yapılabilir. Fiyat tanımlaması ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ ana menüsündeki ÖZEL FİYAT UYGULAMASI FİYATLANDIRMA program paketi seçilir, daha sonra da bu menüdeki FİRMALARA ÖZEL FİYAT VERME işlemi seçilir. Bu seçenekle karşınıza gelecek olan ekran ekte verilen sayfada gösterilmiştir. Firma kodu hanesindeyken eğer yapılacak tanımlama bir müşteri için özel fiyat tanımlaması olacak ise, firmanın kodunu yazınız.

9 Yapılacak tanımlama bütün müşteriler için geçerli olacak bir liste fiyatıysa F4 tuşuna basınız. Stok kodu hanesine geldiğinizde ısıcam / çift cam için Enter tuşuna basınız. Ekranda açılacak olan pencerede 1. camın cinsi ve kalınlığını, ikinci camın cinsi ve kalınlığını, ara boşluğunu (PROFİL KALINLIĞINI) yazınız, ve hemen arkasından da geçerli olan fiyatı yazınız. Bu tanımlamadan sonra, sipariş alırken ebatları ne olursa olsun bu cins ve bu kalınlık ve de bu ara boşluğu olan bir ısıcam siparişi alındığında otomatikman bu fiyatlar karşınıza gelecektir. İstenilen her zaman veya fiyatlar değiştikçe bu fiyatları kolayca değiştirebilir veya silebilirsiniz. ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih: S A T I S F I Y A T L I S T E S I ===== ============ ======================== === ===== ============= SIRA STOK KODU A D I - ACIKLAMA BRM DOVIZ SATIS FIYATI ===== ============ ======================== === ===== ============= 1 B4D4 BUZLU +DUZ CAM TL. 6,50 3 D4 DUZ CAM 4 MM TL. 8,12 4 D4** DUZ CAM TL. 32,20 5 D4D DUZ CAM+DUZ CAM TL. 3,75 6 D4D4 DUZ CAM + DUZ CAM TL. 35,00 8 D4D406 DUZ CAM+DUZ CAM ADT TL. 19,36 10 D4D409 DUZ CAM+DUZ CAM ADT TL. 28,00 12 D4D410 DUZ CAM+DUZ CAM ADT TL. 45,00 16 D6 DUZ CAM ADT TL. 25,22 17 D6D612 DUZ CAM+DUZ CAM ADT TL. 39,25 18 DC DUZ CAM ADT TL. 65, RN:Densoft_CETS ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih: BAYII F I Y A T L I S T E S I

10 ======= ============ ======================== === ============ ==== ============ SIRA NO STOK KODU A D I - ACIKLAMA BRM LISTE FIYATI ISK. BAYI FIYATI ======= ============ ======================== === ============ ==== ============ 1 B4D4 BUZLU +DUZ CAM 6,50 2,0 6,37 3 D4 DUZ CAM 4 MM 8,12 2,0 7,96 4 D4** DUZ CAM 32,20 2,0 31,56 5 D4D DUZ CAM+DUZ CAM 3,75 5,0 3,56 6 D4D4 DUZ CAM + DUZ CAM 35,00 5,0 33,25 8 D4D406 DUZ CAM+DUZ CAM ADT 19,36 5,0 18,39 10 D4D409 DUZ CAM+DUZ CAM ADT 28,00 6,0 26,32 12 D4D410 DUZ CAM+DUZ CAM ADT 45,00 5,0 42,75 16 D6 DUZ CAM ADT 25,22 3,0 24,46 17 D6D612 DUZ CAM+DUZ CAM ADT 39,25 3,0 38,07 18 DC DUZ CAM ADT 65,25 5,0 61, RN:Densoft_CETS

11 ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ SATIŞ SİPARİŞ SİSTEMİ CAM ISICAM SEKTÖRÜ

12 CAMCILAR + ISICAMCILAR ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ SİPARİŞ ALMA İŞLEMLERİ Sipariş alma işlemi sipariş numarası vermeyle başlar. Elle veya otomatik olarak seri numaralarından birisi verilebilir. Eğer daha önce bu numarayla sipariş girişi yapılmış ise, otomatik olarak karşınıza bu sipariş gelecektir. Bu siparişin listeleri alınabilir, ilave yapılabilir veya sipariş silinebilir. İkinci adım olarak firma kodu verilir, firma kodu müşterileri birbirinden ayırabilmek amacıyla kullanılan bir numaradır. Kodu unutulan müşteriler F8 yardım tuşuyla ekranda açılacak bir pencereden seçilebilir. Referans no, teslim tarihi v.b. bilgiler girildikten hemen sonra bu siparişe uygulanacak iskonto oranı belirtilir, eğer firma kartı açılırken iskonto oranı belirtilmişse bu oran otomatikman ekrana gelir, ancak siz bunu kabul edebilir, yeni iskonto uygulayabilir veya iskontosuz olarak bu siparişi alabilirsiniz. Stok kodu hanesine gelindiğinde normal tek camlar, özel camlar, ısıcamlar veya diğer stok kalemleri ve hizmetler ( NAKLİYE, SİGORTA VB. ) olarak değişik tür ve gruplardaki maddeleri aynı siparişe girebilirsiniz. Cam ve ısıcam için sadece Enter tuşuna basılır, cam veya ısıcamın cinsleri, kalınlıkları ve ebatları ekranda çıkan pencerede belirtilir. Bütün ebatlar milimetre cinsinden verilir.

13 Program bu anda otomatik olarak stok kartını açar ve bu siparişin metrajını hesaplar, eğer bu sipariş bir ısıcam siparişi ise, size ara boşluğu sorulacaktır. Belirteceğiniz ara boşluğuna göre, daha önce fiyat tanımlama bölümünde tanımlama yapmış iseniz fiyat otomatik olarak karşınıza bu sipariş için belirtilmiş olan iskonto yapılmış olarak geçecektir. Yine küçük ve şekilli camlar için sipariş sistemi parametrelerinde yapılan tanımlamaya uygun olarak fiyat hesaplanacak, gerekirse zamlar uygulanacak yine parametre tanımına uygun olarak iskonto yapılmayacak veya yapılacak, böylelikle otomatik olarak hesaplanmış fiyat karşınıza gelecektir. Eğer bu fiyattan siparişi alıyor iseniz yapacağınız tek şey Enter tuşuna basmaktır. Eğer siparişin fiyatı daha değişik veya özel bir fiyat olacaksa doğrudan fiyat girmeniz gerekecektir. Ara boşluğundan sonraki sütunda pozisyon (poz) numarası girilir, bu numara daha çok pen ciler için gerekli ve yararlı olan bir numaradır, eğer siparişi alınan ısıcam şekilliyse, bu sütuna *** yazılır, tırnak işaretleri kullanılmaz. Miktar sütununda yazacağınız adede göre, toplam metraj hesaplanacak dolayısıyla bu sipariş satırının tutarı otomatik olarak hesaplanacaktır. Sipariş girişi bittiğinde Esc tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Bu anda karşınıza bir pencere açılacak ve yapacağınız dökümler sorulacaktır. İsteğinize göre hepsi veya tek tek ve de istenilen kopya sayısında formların ve etiketlerin basımı yapılacaktır.

14 CAMCILAR + ISICAMCILAR ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ SİPARİŞ Sistemi PARAMETRELERİ Sistemin en can alıcı ve en çok kullanılan kısımlarının başında gelir. Sipariş alma sisteminin nasıl çalıştığını anlamak için, önce sipariş sisteminin işletim parametrelerini inceleyelim. Sipariş sistemi işletim parametrelerinin girildiği ekran görüntüsü ekte verilmiştir. ENTEGRE TİCARET SİSTEMİ ana menüsünden sipariş program paketine girilir ve 32 nolu seçenek olan İŞLETİM PARAMETRELERİ seçilir. Buradaki parametrelerin doldurulması, gerekli bilgilerin verilmesiyle sizin sipariş alma işleminin nasıl yürümesini istediğiniz, sisteme belirtilmiş olur. SİPARİŞ SİSTEMİ İŞLETİM PARAMETRELERİ : SİPARİŞ SERİ NO.LARI : Başlangıç numaraları belirtilecek iki ayrı seri numarasında siparişler alınır ve takip edilebilir. İki seriyi de kullanmak zorunlu değildir. Program, belirtilecek seri numaralarına göre sipariş numaralarını otomatik olarak verir. KATMA DEĞER VERGİSİ ORANI : Sadece yazıcıdan sipariş formu dökülürken, siparişin K.D.V. tutarının otomatik olarak hesaplanabilmesi için kullanılır.

15 PROFİL KESİM EMRİ FORM TİPİ : Sipariş girişinin bitiminde, isteğe bağlı olarak yazıcıdan basılacak profil veya çıta kesim emrinin form tipini belirler. İki ayrı türde form basılabilir. CAM KESİM EMRİ FORM TİPİ : 6 değişik türde - formda olan cam kesim emirlerinin hangisinin kullanılacağını belirtir. Tip 1 ve 2 standart olarak siparişin giriliş sırasında döküm yapar tip 3 ve 4 camları ebatlarına göre sıralayarak döker, tip 5 ve 6 ebatlarına göre sıralanmış olarak döker ancak kağıttaki formu başkadır. ETİKET TİPİ : 11 değişik türde etiket basımı otomatik olarak yapılabilmektedir. *.. HİÇBİR STANDARTA UYMAYAN SADECE PROGRAMI ALAN FİRMAYA ÖZEL TİPDİR. 1 VE 2.. Düz ve baskısız değişik iki ayrı ebattaki etikete basar. Sipariş giriş sırasındadır. 3 VE 4.. Düz ve baskısız etikete camları ebatlarına göre sıralayarak basar. 5 VE 6.. DENSOFT standardıdır. Isıcam yetkili üreticisi olmayan firmalar tarafından kullanılır. Etiketler özel olarak bastırılmış etiketlerdendir.

16 7,8,9,A.. Isıcam standardındadır. 7 Tekli etikete basar. 8 - Çiftli etikete basar. 9 VE A Etiketin basım sıralaması sipariş veya ebat sıralaması şeklindedir. KÜÇÜK ÖLÇÜLERE İSKONTO YAPMA : Sipariş girişi sırasında belirtilecek ıskontonun, belirli bir ölçüden küçük olan cam veya ısıcamlara da uygulanıp uygulanmayacağını belirtir. Bu parametre H yani HAYIR olarak belirtilirse diğer camlara ıskonto uygulanır, küçük camlara uygulanmaz. MİNİMUM METRAJ ZAM ORANI : Belirtilen ölçüden küçük ölçüde cam siparişi alındığında, uygulanacak zammın ne olacağı belirtilir. 0 = SIFIR geçilmesi küçük camlara zam yapılmayacak anlamındadır. Sipariş girişi sırasında burada belirtilen zam oranına göre camın fiyatı otomatik olarak hesaplanır. ŞEKİLLİ CAMLARA ISKONTO YAPMA : Alınan sipariş şekilli ısıcam ise, siparişin geneli için geçerli olan ıskonto oranının, bu camlara uygulanıp uygulanmayacağını gösterir. ŞEKİLLİ CAMLARA ZAM ORANI : Alınan sipariş şekilli ısıcam ise, liste fiyatına ne kadar zam uygulanacağını gösterir. PROFİL KESİM PAYI :

17 Milimetre olarak girilir. Çıtanın her iki kenarından ne kadar kesim payı bırakılacağı belirtilir. Belirtilen bu paya göre profil kesim emri otomatik olarak düzenlenir. ETİKETTE ÇIKACAK LİSAN KODU : Programın yurt dışındaki kullanıcıları için geçerlidir. Etiketin üstündeki yazıların Türkçe veya İngilizce olacağını belirtir. ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : S I P A R I S F O R M U Sayfa : 1 Tip : 1 SIPARIS NO : SIPARIS TARIHI: FIRMA NO : TESLIM TARIHI: ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERININ ADI: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT : ===== == =============== ========== ======= === ========= ========= =========== KALIN AB CAMIN CINSI EBATLARI Brm. M2 ADT Toplam M2 Brm.FIYAT TOP. TUTARI* ===== == =============== ========== ======= === ========= ========= =========== DUZ CAM+DUZ CAM 1000 *1100 1, , , , DUZ CAM+DUZ CAM 850 *1000 0, , , , DUZ CAM+DUZ CAM 950 *1250 1, , , , TOPLAM... = 1.949,81 K.D.V. % 18.. = 350,97 GENEL...TOPLAM = 2.300,78 ============================== SIPARIS ADEDI : 53 KUCUK ADEDI : 0 TOPLAM METRAJ : 54,1000 KUCUK METRAJ : 0,0000 Toplam KG. : RN:Densoft_CETS-0801P1

18 ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : S I P A R I S F O R M U Sayfa : 1 Tip : 2 SIPARIS NO : FIRMA KODU : SIPARIS TARIHI : ADI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. TESLIM TARIHI : ADRES : MUSTERININ ADI : SESLIPEN OSMAN BEY ADRES : TALIMAT : IL-ILCE : UMRANIYE -ISTANBUL SIPARISI ALAN : TEL-FAKS: ==== ==== ===== == ======================== ========== ======= === ==== ========== =========== =========== ============= ===== ===== SIRA POZ. KALIN AB CAMIN CINSI - MALZEME EBATLARI Brm. M2 Brm ADET Toplam M2 LISTE FIYAT SATIS FIYAT TOPLAM TUTARI KUCUK SEKIL ==== ==== ===== == ======================== ========== ======= === ==== ========== =========== =========== ============= ===== ===== DUZ CAM+DUZ CAM 1000 *1100 1,1000 Adt 20 22, ,250 35, , DUZ CAM+DUZ CAM 850 *1000 0,8500 Adt 21 17, ,250 36, , DUZ CAM+DUZ CAM 950 *1250 1,1875 Adt 12 14, ,000 37, , CAM/ISICAM TOP. = 1.949,81 ISKONTO TUTARI = 0,00 NET SIPARIS TOP. = 1.949,81 K.D.V. % 18.. = 350,97 GENEL...TOPLAM = 2.300,78 ================================= SIPARIS ADEDI : 53 KUCUK ADEDI : 0 TOPLAM METRAJ : 54,1000 KUCUK METRAJ : 0,0000 Toplam KG. : P2 RN:Densoft_CETS-

19 ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : S I P A R I S F O R M U Sayfa : 1 SIPARIS NO : FIRMA KODU : SIPARIS TARIHI : ADI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. TESLIM TARIHI : ADRES : MUSTERININ ADI : SESLIPEN OSMAN BEY ADRES : TALIMAT : IL-ILCE : UMRANIYE -ISTANBUL SIPARISI ALAN : TEL-FAKS: ==== ==== ===== == ======================== ========= ======= === ==== ========== =========== =========== ============= ===== ===== SIRA POZ. KALIN AB CAMIN CINSI - MALZEME EBATLARI Brm. M2 Brm ADET Toplam M2 LISTE FIYAT SATIS FIYAT TOPLAM TUTARI KUCUK SEKIL ==== ==== ===== == ======================== ========= ======= === ==== ========== =========== =========== ============= ===== ===== DUZ CAM+DUZ CAM 1000*1100 1,1000 Adt 20 22, , , DUZ CAM+DUZ CAM 850*1000 0,8500 Adt 21 17, , , DUZ CAM+DUZ CAM 950*1250 1,1875 Adt 12 14, , , CAM/ISICAM TOP. = 1.949,81 ISKONTO TUTARI = 0,00 NET SIPARIS TOP. = 1.949,81 K.D.V. % 18.. = 350,97 GENEL...TOPLAM = 2.300,78 =================================

20 SIPARIS ADEDI : 53 KUCUK ADEDI : 0 TOPLAM METRAJ : 54,1000 KUCUK METRAJ : 0,0000 Toplam KG. : RN:Densoft_CETS- 0801P2

21

22 ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : C A M K E S I M E M R I Sayfa_NO : 1 FORM_Tipi: 1 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ==== ======== ====== === =============== ============= ========= ==== ========== SIRA Pozis.NO KALIN. ARA CAMIN CINSI EBATLARI Birim M2 ADET Toplam M2 ==== ======== ====== === =============== ============= ========= ==== ========== DUZ CAM 1000 * , , DUZ CAM 1000 * , , DUZ CAM 850 * , , DUZ CAM 850 * , , DUZ CAM 950 * , , DUZ CAM 950 * , , GENEL TOPLAM : , RN:Densoft_CETS-0801C1P ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : C A M K E S I M E M R I SIPARIS NO : SAYFA NO : 1 SIPARIS TARIHI: FORM TIPI: 2 TESLIM TARIHI: ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI ADI : SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT : ==== ======== ======== === =============== =========== ========= ==== ========== SIRA POZIS.NO KALINLIK ARA CAMIN CINSI EBATLARI Birim M2 ADET TOPLAM M2 ==== ======== ======== === =============== =========== ========= ==== ========== DUZ CAM+DUZ CAM 1000*1100 1, , DUZ CAM+DUZ CAM 850*1000 0, , DUZ CAM+DUZ CAM 950*1250 1, ,

23 GENEL TOPLAM : 53 54, RN:Densoft_CETS-0801C2P ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : SayfaNO: 1 C A M K E S I M EMRI - Cins+Kalinlik+Ebat SIRALI Form_NO: 3 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI-ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ==== =============== ==== ============= ======== ==== ========= SIRA CAMIN...CINSI KAL. EBATLARI Birim_M2 ADET Toplam_M2 ==== =============== ==== ============= ======== ==== ========= 1 DUZ CAM * 950 1, , DUZ CAM * , , DUZ CAM * 850 0, , TOPLAM : ,2000 m GENEL TOPLAM : ,2000 m RN:Densoft_CETS-0801C3P ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : SayfaNO: 1 C A M K E S I M E M R I Form_NO: 4 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI-ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ==== ====== ===== === =============== ========= ======== ==== ========= ======== SIRA POZ.NO KALIN ARA CAMIN CINSI EBATLARI Birim_M2 ADET Toplam_M2 SIP.SIRA ==== ====== ===== === =============== ========= ======== ==== ========= ======== DUZ CAM+DUZ CAM 1250* 950 1, , DUZ CAM+DUZ CAM 1100*1000 1, , DUZ CAM+DUZ CAM 1000* 850 0, , TOPLAM... : 53 54, GENEL TOPLAM : 53 54,1000

24 RN:Densoft_CETS-0801C4P ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : SayfaNO: 1 C A M K E S I M EMRI - Cins+Kalinlik+Ebat SIRALI Form_NO: 5 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI-ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ==== =============== ==== ============= ==== SIRA CAMIN...CINSI KAL. EBATLARI ADET ==== =============== ==== ============= ==== 1 DUZ CAM * DUZ CAM * DUZ CAM * TOPLAM : GENEL TOPLAM : RN:Densoft_CETS-0801C5P ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : SayfaNO: 1 C A M K E S I M E M R I Form_NO: 6 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI-ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ==== ====== ======== ======= =============== =========== ==== ======== SIRA POZ.NO KALINLIK ARA_BOS CAMIN CINSI EBATLARI ADET SIP.SIRA ==== ====== ======== ======= =============== =========== ==== ======== DUZ CAM+DUZ CAM 1250 * DUZ CAM+DUZ CAM 1100 * DUZ CAM+DUZ CAM 1000 * TOPLAM... : GENEL TOPLAM : RN:Densoft_CETS-0801C6P

25 ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : Sayfa_NO: 1 P R O F I L K E S I M EMRI - Sip.SIRA_NO SIRALI Form_NO : 1 Kes.PAYI: 0 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI-ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ======== ======== ===================== ===================== Sip.SIRA KALINLIK YATAY EBAT * ADEDI DIKEY EBAT * ADEDI ======== ======== ===================== ===================== * * * * * * mm. TOPLAMI : mm RN:Densoft_CETS- 0801P1P ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : Sayfa_NO: 1 P R O F I L K E S I M EMRI - KALINLIK + EBAT SIRALI Form_NO : 2 Kes.PAYI: 0 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI-ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ======= ======== ===================== ===================== ============ SIRA-NO KALINLIK YATAY EBAT * ADEDI DIKEY EBAT * ADEDI SIP.SIRA_NO ======= ======== ===================== ===================== ============ * * * * * *

26 6 mm. TOPLAMI : mm RN:Densoft_CETS-0801P2P ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : Sayfa_NO: 1 P R O F I L KESIM EMRI - Siparis_SIRA-NO SIRALI Form_NO : 3 Kes.PAYI: 0 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI-ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ======== ========================== ======== ======== ============ ============ Sip.SIRA CIFT_CAMIN CINSI..ACIKLAMA Cam_MIK. ARA_Bos. Yatay*Miktar Dikey*Miktar ======== ========================== ======== ======== ============ ============ 1 4 * 4 DUZ CAM+DUZ CAM * * * 4 DUZ CAM+DUZ CAM * * * 4 DUZ CAM+DUZ CAM * * mm. TOPLAMI : mm RN:Densoft_CETS-0801P3P ARTAS CAM SAN. VE TIC. A.S. Tarih : Sayfa_NO: 1 P R O F I L KESIM EMRI - Ara_BOSLUGU + EBAT SIRALI Form_NO : 4 Kes.PAYI: 0 SIPARIS_NO...: SIPARIS TARIHI : TESLIM TARIHI : ALCAM SAN.TIC.LTD.STI. UMRANIYE - ISTANBUL MUSTERI-ADI...: SESLIPEN OSMAN BEY TALIMAT...: ==== ========================== ======== ======== ============ ============ ==== SIRA CIFT_CAMIN CINSI..ACIKLAMA Cam_MIK. ARA_Bos. Yatay*Miktar Dikey*Miktar SIP. ==== ========================== ======== ======== ============ ============ ==== 1 4 * 4 DUZ CAM+DUZ CAM * * * 4 DUZ CAM+DUZ CAM * * * 4 DUZ CAM+DUZ CAM * * 42 2

27 mm. TOPLAMI : mm RN:Densoft_CETS-0801P4P

28 Tüm telif hakları DENSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.'ye aittir. Herhangi bir şekilde kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz.

29 MALİYET HESAPLARI ÇİFTCAM - ISICAM Alınmış olan siparişlerin ve/veya alınacak işlerin, siparişlerin maliyet hesaplarının yapılabilmesi, camcılar için Densoft tarafından geliştirilen entegre ticaret sisteminin sipariş paketiyle son derece basit bir hale getirilmiştir. Daha işi almadan da, yapılacak olan çift camların maliyetleri çıkarılıp fiyat teklifleri hazırlanabilir. Maliyet çıkartma işlemi aşağıda anlatıldığı şekilde yapılır. 1. Stok kartlarında, ana cam cinsleri için maliyet veya camın alış fiyatları girilir. ALIŞ FİYATLARININ GİRİLMESİ : Ana menüdeki, STOK KONTROL sistemine girilerek STOK KARTI İŞLEMLERİ " nde yer alan stok kayıt işlemine geçilir, stok kodu hanesine; örneğin: 4 mm. Düz cam ise D4 yazılıp stok kodunun gerisi boşluk tuşuyla doldurulur. " MALİYET FİYATI " sütununa camın size giriş veya alış yani maliyet fiyatı yazılır. 2. Sipariş sistemindeki 10 numaralı seçenek olan Maliyet Hesabı parametreleri seçilir. Ekte verilmiş olan örnekte de görüldüğü gibi çift cam imalatı için gerekli olan kimyasal Maddeler, ilaçlar, profil, işçilik v.b. maliyet unsurlarının, Her profil kalınlığı için kullanılacak miktarlar gram / Metretül cinsinden girilir. Kimyasal maddelerin fiyatları ise * kilogram * cinsinden girilir. Her bir çift cam parçası için işçilik ücreti belirtilir. Bu ücret günlük üretim miktarının, günlük işçilik ücretine bölümüyle kabaca bulunabilir. Madde 1 ve 2 de belirtilen işlemler bilgisayar sistemine yeni geçildiğinde sadece bir kez olmak üzere yapılır. Daha sonra ise imalat maliyetini oluşturan bu unsurların maliyetlerinde Değişmeler olduğunda düzeltilmesi yani yeni maliyet Fiyatlarının girilmesi gereklidir.

30 Bundan sonra yapılacak işlem, sadece istendiği anda herhangi bir siparişin maliyetini anında hesaplatmaktır. Hesaplatma işlemi ise ; sipariş sistemindeki 11 nolu seçeneğe girilerek sipariş numarasını vermekten ibarettir. Diğer bir şekilde ise, daha siparişin yapıldığı anda " MALİYET RAPORU BASILACAK MI? " sorusuna karşılık E tuşuna basılarak yapılır. Program, alınan siparişin maliyetini madde 1 ve 2 de belirtilen şekilde otomatik olarak hesaplayacak ve yazıcıdan rapor olarak verecektir. Sipariş maliyetinin çıkarılması sadece çift cam siparişleri için geçerlidir. Diğer hiçbir sipariş kalemi maliyet hesabına girmez. Daha sipariş alınmamış ise, sanki sipariş alınmış gibi bilgisayara giriş yapılır ve maliyet raporu alındıktan sonra, istenirse kolayca bu sipariş kayıtlardan çıkartılabilir, yanı silinebilir. Maliyet parametrelerinin, alınan / alınacak siparişin, maliyet hesaplatma sonuçlarının dökümleri ekte örnek olarak verilmiştir.

Tüm telif hakları DENSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.'ye aittir. Herhangi bir şekilde kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz.

Tüm telif hakları DENSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.'ye aittir. Herhangi bir şekilde kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz. Tüm telif hakları DENSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.'ye aittir. Herhangi bir şekilde kopyalanamaz, çoğaltılamaz, dağıtılamaz. 19 Mayıs Mah. Sinan Ercan Cad. Kadı Paşa Sok. Yeni Öztürk Apt. No:16/3 KADIKÖY

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II

9 Ekim 2009. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Cari II 9 Ekim 2009 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Cari II CARĐ BAZLI FĐYAT TANIMLAMA YÖNTEMLERĐ Cari bazlı fiyat takibi sayesinde programımız, her cari için ayrı ayrı fiyat tanımlamaya

Detaylı

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013

Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri. Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 e-fatura Geliştirmeleri Kasım - 2013 Yeni Nesil 6.10 da e-fatura ile ilgili Yapılan Değişiklikler 1. Cari Hesap Sistemi Parametreler; Cari Hesap Sistemi\Parametreler menüsünde yer alan

Detaylı

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ

SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Satış Fatura Özet Raporu SATIŞ VE DAĞITIM İŞLEMLERİ Herhangi bir cari hesaba düzenlenmiş fatura toplamları alınabildiği gibi belirli bir grup için düzenlenmiş fatura toplamları da alınabilmektedir. Amaç

Detaylı

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK

Fatura FiĢ GiriĢi ĠÇERĠK Doküman Kodu : FSG004 İlk Yayın Tarihi : Ocak 2017 Revizyon Tarihi : Ocak 2017 Revizyon No : 1 ĠÇERĠK Genel Bilgi Fatura Girişleri Fatura Başlığı Fatura Detayı Alım Fatura Girişi Satış Fatura Girişi Fatura

Detaylı

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz.

FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. FATURA Fatura kayıtları sekmesinden Alış Faturası- Satış Faturası- Alış İade Faturası- Satış İade Faturası ve Hızlı Satış Faturasını girebilirsiniz. Şimdi Fatura nın içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki

Detaylı

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER

ENROUTEPLUS TA YAPILMASI GEREKENLER 11 Mayıs 2010 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Transfer EnRoutePlus TAN METİN DOSYALARININ AKTARIMI (FATURA, NAKİT, ÇEK, SENET) Univera firmasının EnRoutePlus programından

Detaylı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı

Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı BİLNEX YAZILIM Seri Numarası Takibi Destek Dökümanı Hazırlayan Sinan Karagöz BİLNEX QUANTUM V3 PROGRAMLARINDA SERİ NUMARASI TAKİBİ İŞLEMLERİ Bilnex Yazılım Programlarında bir ürün için tek bir stok kartı

Detaylı

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu

Barkomatik. Stok Yönetimi. Ürün Yönetimi. Kullanım Kılavuzu Barkomatik Stok Yönetimi Ürün Yönetimi Kullanım Kılavuzu A- Ürün Menü İşlemleri... 4 1- Ürün Ekleme... 4 2- Ürün Silme... 6 3- Ürün Değiştirme... 6 4- Azalanlar... 7 5- Hareketler... 7 7- Barkod Yazdırma...

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Cari Hesap Listesi ekranındaki üst görsel menüden, yeni, değiştir, izle, sil, kopya butonları kullanıldığında cari hesap tanım ekranı açılmaktadır. D M H Cari kod listesi ekranında, mevcut seçili kayıt

Detaylı

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları

LKS2. Kredi Kartı Uygulamaları LKS2 Kredi Kartı Uygulamaları LOGO Kasım 2006 İçindekiler LKS2 Kredi Kartı Uygulamalarında kullanılan parametreler... 3 Banka Hesabı Kayıt Türleri... 3 Geri Ödeme Planları... 4 Geri Ödeme Plan Bilgileri...

Detaylı

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir.

Ürün kalemlerinin satırında sipariş aşaması sevk durumuna getirilir. EPLATFORM FATURA KESİM İŞLEMLERİ Sipariş formu satış tarafından iletilir Workcube de sipariş numarasına göre sipariş bulunur Siparişin içerisine girilir, süreç kısmında süreç faturalandı seçilir. o İrsaliye

Detaylı

Döviz tipi ve döviz fiyatı aynı olan kalemlerde kümülasyon desteği,

Döviz tipi ve döviz fiyatı aynı olan kalemlerde kümülasyon desteği, TOPLU FATURALAMA İŞLEMLERİNDE YENİLİKLER Amaç ve Fayda Toplu faturalama işlemlerinde yapılan yenilikler ile; Toplu faturalama işlemlerinde sorgulamalara girilen değerler için eklenen Oku/Sakla fonksiyonu,

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN

NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN NOS GARAGE ECOEĞİTİM DÖKÜMAN 1. Program Açılışı : Masa üstünde yer alan NOS GARAGE simgesine tıklanır. Kullanıcı adı otomatik gelir. Şifre yazılır ve TAMAM Butonuna basılır. 2. Program Menü Yönetimi :

Detaylı

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 BarkomatikPOS Barkomatik Mucizesi olarak bilinen bilgisayarsız sistemlerimizin kolay ve hızlı kullanım özeliği olan yazılımlarına paralel olarak hazırlanan

Detaylı

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER

BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER BAY.T ENTEGRE PRO V5.3 YENİLİKLER GENEL 5.2 versiyonuna kadar \entegre\rapor\rapor.rpr olarak adlandırılan raporlama için kullanılan uygulama \entegre altına rapor.dll olarak değiştirildi. 5.2 versiyona

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI

BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI BEŞHEKİM GRUP AYBEL YAZILIM İBYS PROGRAMI KULLANIMI PROGRAM İNDİRME : Beşhekim grup Aybel Yazılım İbys programımızı http://aybelsoft.com/uploads/aybelsoft-ibys.rar linkinden programı indirebilirsiniz.

Detaylı

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ

DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI ADEM ŞANLI MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ KURULUM DEMO KURULUM DOSYALARI: Kurulum dosyası «datasoft_seri2015_kur» tıklandıktan sonra kurulum yukarıdaki pencereyle başlar. Kullanıcı

Detaylı

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri

Stok Modülü Muhasebeleştirme İşlemleri Stok Modülü leştirme İşlemleri 1- Stok girişlerinin(tesellüm/faturalar) muhasebeleştirilmesi Stoktan muhasebeleştirme işlemi için öncelikle tanımlamaların tam ve doğru şekilde yapılması gerekmektedir.

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli

DESTEK DOKÜMANI. Karma Koli Karma Koli Malzemeler alış/satış yöntemlerine ve şekillerine göre de farklılıklar gösterir. Karma koli bir satış yöntemidir. Firmanın elindeki ürünleri birleştirerek yeni bir sepet, paket oluşturmasıdır.

Detaylı

DARA PLUS PARAKENDE MODULU

DARA PLUS PARAKENDE MODULU DARA PLUS PARAKENDE MODULU PARAKENDE SATIŞ MÜŞTERİ BİLGİLERİ GİRİŞ VE DEĞİŞİKLİK Peşin satış adında bir tane cari hesap oluşturulur kod 1 adı peşin soyadı satış olan. Yeni bir müşteri açmak için : yeni

Detaylı

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

HESAPÇI. Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. HESAPÇI Küçük İşletmeler İçin Ticari Otomasyon Paketi 1 HESAPÇI KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN TİCARİ OTOMASYON PAKETİ ARTIK SİZİN DE BİR OTOMASYONA İHTİYACINIZ VAR. Ekonomik, pratik, becerikli. tam sizin için.,

Detaylı

ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI

ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI ECZACI İSKONTOSU UYGULAMASI Amaç ve Fayda Yayın Tarihi Kategori Ürün Grubu Bu uygulama ile, ecza depolarının eczacılara kestikleri satış faturalarında, ilaçların perakende ve depo satış fiyatları baz alınarak,

Detaylı

LKS2. Sabit Kıymetler

LKS2. Sabit Kıymetler LKS2 Sabit Kıymetler LOGO Ocak 2007 içindekiler Sabit Kıymetler...3 Sabit Kıymet Kartları...3 Sabit Kıymet Bilgileri...4 Sabit Kıymet Kayıt Bilgileri...6 Amortisman ve Değerleme Tabloları...7 Başlangıç

Detaylı

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz,

5 Haziran Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, 5 Haziran 2007 Kıymetli ETA Dostu Bayimiz, Sizlere, müşterilerimize sunduğunuz Eğitim ve Destek kalitesini arttırmanıza katkıda bulunmak ve teknik çalışmalarınıza destek olmak üzere hazırladığımız Teknik

Detaylı

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura

İşlem Adımları. 23 Haziran Stok, Cari, Fatura 23 Haziran 2017 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Dış Ticaret, E-Fatura, Stok, Cari, Fatura İHRACAT İŞLEMLERİNDE E-FATURA DÜZENLENMESİ 01 Temmuz 2017 tarihi itibari ile e-fatura

Detaylı

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES Kılavuzu PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZORUNLU BES İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Zorunlu BES Kılavuzu Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinde anlatıldığı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel menüden Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala butonları kullanılırsa fiş giriş ekranı açılır. Fiş giriş ekranları kullanıldığı

Detaylı

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir.

Program ile birlikte 4 adet örnek Excel dosyası ve bu dosyaları transfer etmekte kullanılan örnek dizaynlar verilmektedir. 27 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Veri Aktarma, Muhasebe MUHASEBE FİŞİNE EXCEL DEN FATURA TRANSFERİ Excel de bulunan fatura verilerinin muhasebe fişine toplu olarak

Detaylı

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı

AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Vade Farkı Hesaplama Programı Genel: Değişik tarihlerdeki vadeleri olan borç ve alacakların ortalama vadelerinin hesaplandığı ve girilen vade farkı oranına göre işlem tarihinde

Detaylı

TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ CARİ HESAP MODÜLÜ İÇİNDEKİLER

TEKNOMAX MUHASEBE YAZILIMLARI-TİCARİ CARİ HESAP MODÜLÜ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 3 Cari Hesap Listesi... 3 Cari Hesap Kartı... 4 Cari Hesap Kartı İşlem Düğmeleri... 4 Cari Hesap Kartı Üst Bilgisi... 4 Cari Hesap Kartı Genel Sekmesi... 5 Cari Hesap Kartı Detaylar Sekmesi...

Detaylı

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Okul Aidat Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş: Program ilk açıldığında karşımıza çalışmak istediğimiz İşletme Çalışma Yılı ve Aidat Dönemi seçim bölümü gelir. İşletme Çalışma Yılı: İşletme defterinin yılı bu bölümden seçilir. Eğer kayıt yapılmamış

Detaylı

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri

Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Bilgi Konu : 2017 Yılına, Yılsonu Devir İşlemleri Presto Plus da iki farklı tip devir yapılabilir. İhtiyaca göre bu iki devir programından birisi tercih edilerek devir işlemi yapılmalıdır. Devir işlemlerinden

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım

STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK Şimdi Stok Tanımları içindeki sekmeleri ve sekmelerin içindeki özellikleri açıklayalım STOK BİLGİLERİ Stok Kodu: Stokları takip etmek için kullanılan koddur, tüm stoklarda farklı olmak zorundadır.

Detaylı

Zorunlu BES PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım

Zorunlu BES PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU. Datasoft Yazılım PERSONEL BORDROSU PROGRAMINDA ZOR UNLU BES İŞLEMLERİ KULALNICI KILAVUZU Zorunlu BES Datasoft Yazılım 2017.01.30 datasoft@datasoft.com.tr Datasoft Yazılım Zorunlu BES Kılavuzu İçindekiler Zorunlu BES Bilgi

Detaylı

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011

Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 Dövizli Kullanım LOGO KASIM 2011 İçindekiler Dövizli Kullanım... 3 Kavramlar... 3 Döviz Türleri... 4 Satır bilgilerinin silinmesi... 4 Tüm tablonun silinmesi... 4 Sistemde yer alan ilk tanımlara ulaşım...

Detaylı

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ

BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ BAY.t Entegre_PRO v5.2 Yapılan Geliştirmeler HIZLI SATIŞ Bay-t Entegre PRO serisinin yeni modülü Dokunmatik Hızlı Satış, perakende satış yapan tüm işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dokunmatik ekranlara

Detaylı

TÜMOSAN Bayi Portalı Kullanım Kılavuzu TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu

TÜMOSAN Bayi Portalı Kullanım Kılavuzu TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu 01.09.2014 TÜMOSAN BAYİ PORTALI Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Giriş ve Genel Özellikler... 3 1.1. Giriş Ekranı... 3 1.2. Genel Özellikler... 5 2. Sipariş Menüsü... 6 2.1. Bayi Sipariş Talebi Ekranı...

Detaylı

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları

Uygulama İş Akış Kaydında Koşul Tanımlamaları İŞ AKIŞ YÖNETİMİ YENİLİKLERİ Amaç ve Fayda İş Akış Kayıtlarında yapılan değişiklikler ile; İş akış kayıtlarının koşula bağlı tanımlanabilmesi, İş akış kaydında bulunan açık işlerin farklı iş akış kaydına

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ)

ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ. MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) ORSOFT 5.22 AMERİKAN KÜLTÜR DERNEĞİ DİL OKULLARI YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ MUHASEBE FİŞİ İŞLEMLERİ (TAHSİLAT ve ÖDEMELERİN GİRİLMESİ) OrSoft bilgisayar programınız, muhasebe temelli olarak hazırlanmıştır.

Detaylı

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri

SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri SD - Satış ve Dağıtım (SD) Modülü Kullanıcı Eğitim Belgesi - Faturalama İşlemleri Terimler ve Kısaltmalar Terim / Kısaltma ABAP HR (HCM) OM SAP ASAP O S C P Açıklama Advanced Business Application Programming

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı Defter Dökümleri Kılavuzu Uygulamanın Đçeriği: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı 19 Aralık 2012 tarih ve 28502 sayılı Resmi gazetede yayınladığı

Detaylı

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız

Bu ekrana Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldığında ekranda giriş yapabilmeniz için yetki almanız MHRS (MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ) Kurum üzerinden MHRS entegrasyonunun yapılabilmesi için ; WEB Tabanlı Sistemimizi kullanan Kurumlar WebHBYS ekranından Menü / Program Parametreleri ekranından Sağlık

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı Tarih: 01.12.2010 Mobilteg Saha Satış Otomasyonu Terminal Kullanım Kılavuzu (V.2x) Aşağıda bilgilerini bulacağınız Saha Satış Otomasyonu El Terminali tarafı kullanım bilgileri o günkü sürüme göre hazırlanmıştır.

Detaylı

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası

WOLVOX Hızlı Satış. AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası AKINSOFT WOLVOX 7 Hızlı Satış Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 Copyright 2011 1. İŞLEMLER 1.1. Satış Ekranı AKINSOFT Programı,

Detaylı

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014

TURKCELL HİZMETLERİ. Kullanım Bilgileri. LOGO Kasım 2014 TURKCELL HİZMETLERİ Kullanım Bilgileri LOGO Kasım 2014 İçindekiler TURKCELL HİZMETLERİ... 3 Online Turkcell Fatura Aktarımı... 4 Fatura Eşleştirme Tabloları... 5 Online Fatura Aktarımları... 6 Toplu Mesaj

Detaylı

I-TEVKİFATA TABİ İŞLEMLERE AİT SATIŞ FATURASI LİSTESİ

I-TEVKİFATA TABİ İŞLEMLERE AİT SATIŞ FATURASI LİSTESİ TEVKİFATA TABİ İŞLEMLERE AİT SATIŞ FATURASI LİSTESİ İLE İHRAÇ KAYITLI TESLİMLERE AİT SATIŞ FATURASI LİSTESİ NİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Bilindiği üzere, katma

Detaylı

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş.

MİKTOP. Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi. 2008 Mikro Yazılımevi A.Ş. MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi 1 MİKTOP SADELEŞTİRİLMİŞ TİCARİ OTOMASYON PAKETİ MİKTOP Sadeleştirilmiş Ticari Otomasyon Paketi, firmanızın tüm ticari işlemlerini kusursuz bir biçimde yürütmeniz

Detaylı

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir.

KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat Uygulaması Kapsamındaki İşlemlere Ait Bildirim, Muhasebe IV modülünden hazırlanabilir. 22 Haziran 2012 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV KISMI TEVKİFAT UYGULAMASI KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERE AİT BİLDİRİM KDV Beyannamesinin ekinde verilen Kısmı Tevkifat

Detaylı

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV

20 Mayıs 2013. İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. İlgili Modül/ler : Muhasebe IV 20 Mayıs 2013 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL İlgili Modül/ler : Muhasebe IV İNDİRİLECEK KDV LİSTESİ İndirilecek KDV Listesi raporu özellikle ihraç kayıtlı mal satan, ihracat yapan, yatırım

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI

ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI ASTSOFT YARDIM DÖKÜMANI (MUHASEBE / FİNANS MODÜLÜ) VERSION 1.03 ( 01.09.2013 ) AST MUHASEBE KAYIT İŞLEMLERİ Diğer modüllerden aktarılan bilgiler AST MUHASEBE SİSTEM İNE entegre olarak aktarılır. Bu bilgilere

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

KDV BEYANNAMESİ SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu. Datasoft Yazılım

KDV BEYANNAMESİ SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu. Datasoft Yazılım KDV BEYANNAMESİ 6736 SK 6/2a maddesinden yararlananlar için düzenlenecek (KDV1_22) KDV Beyannamesi Hazırlama Kılavuzu Datasoft Yazılım 2016.09.23 İçindekiler B- KAYITLARDA YER ALDIĞI HÂLDE İŞLETMEDE MEVCUT

Detaylı

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI

TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI 2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARK DOKÜMANI LOGO Business Solutions 1/25/2012 TIGER PLUS ÜRÜN FARKLARI 2.11 SÜRÜMÜYLE GELEN YENİ ÖZELLİKLER 1. Fişlere Birden Fazla Doküman Bağlanması Fişlerde, Doküman İzleyicisi

Detaylı

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir.

BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. BAY.t Entegre, KOBİ'lerin iş süreçlerinin her aşamasına cevap verecek, tüm modülleri entegre olan bilgi yönetim sistemidir. Standart Paket, her işletmenin rahatlıkla kullanabileceği, içerisinde olmazsa

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ İHALE VE TEDARİK MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU 2016 1 İÇİNDEKİLER SATINALMA TALEP GİRİŞİ... 3 TALEPTEN TEKLİF OLUŞTURMA... 11 TALEPTEN SİPARİŞ OLUŞTURMA... 16 2 SATINALMA TALEP

Detaylı

CARİ İŞLEMLER. Genel Borç Alacak Dökümü

CARİ İŞLEMLER. Genel Borç Alacak Dökümü CARİ İŞLEMLER Genel Borç Alacak Dökümü Cari hesaplarınıza ilişkin borç, alacak ve bakiyelerinin alındığı rapordur. Cari aktif kodları kullanılabildiğinden gruplar halinde borç alacaklar görülebilmektedir.

Detaylı

Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların nasıl yapılacağını görelim:

Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların nasıl yapılacağını görelim: Đlgili Versiyon/lar : Versiyon 7 Đlgili Modül/ler : Cari, Fatura, Çek/Senet ENTEGRASYON ĐŞLEMLERĐ Cari, Fatura ve Çek/Senet modüllerinin Muhasebe programı ile entegre çalışabilmesi için gerekli olan tanımlamaların

Detaylı

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ

FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ FİŞ NUMARASI DÜZENLEMESİ Önbilgi : Yapılan düzenlemenin devreye alınması neticesinde Distribütör Sistem Sorumluları tarafından öncelikli olarak, yeni modüle uygun fiş numaraları tanımlamaları yapılmalıdır.

Detaylı

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan

Kargo Modülü. Diğer modüller ile entegre çalışan Kargo modülü ile satış irsaliyesifaturasıoluşturduktan Kargo Modülü Ürün Grubu [X] 7.0 NetsisEnterprise Kategori [X] Yeni Modül Versiyon Önkoşulu 7.0 Onaylı Sürüm Uygulama Kargo modülü ile işletme içerisinde satışa yönelik yapılan işlemler, dağıtım şirketleri

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün :

DESTEK DOKÜMANI. Ödeme planlarında taksitli ödeme bilgileri. Ürün : Taksitli Satış Đşlemleri Taksitli Satış sistemi adı üzerinde tüm taksitle satış yapan firmalarda kullanılabilir. Bunun yanısıra peşin fiyatı belirli ancak vadeli fiyatı ve taksit sayısı bilinmeyen tüm

Detaylı

Çınar bilgisayar çelik kapı üretim otomasyonu kullanım kılavuzu ( Sürüm-2015-02/260)

Çınar bilgisayar çelik kapı üretim otomasyonu kullanım kılavuzu ( Sürüm-2015-02/260) Çınar bilgisayar çelik kapı üretim otomasyonu kullanım kılavuzu ( Sürüm-2015-02/260) Programın çalışması için kurulumun mutlaka ana dizinde cinar klasörünün içinde olması gerekmektedir. (C:\CINAR\xxx veya

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

İhracat e-fatura Akışı

İhracat e-fatura Akışı İhracat e-fatura İhracat Faturalarında; Faturayı Düzenleyen Gelir İdaresi Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Faturanın Alıcısı olmak üzere 4 rol bulunmaktadır. Faturayı Düzenleyen Gelir İdaresi Başkanlığı

Detaylı

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU KAMU HESAPLARI BİLGİ SİSTEMİNDE EK DERS UYGULAMA KILAVUZU A- OKUL MUTEMETLERİ (Mutemet Yardımcısı Olarak Sisteme Tanımlanan Kullanıcılar) TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER; 1- SİSTEME GİRİŞ: Sisteme girebilmek

Detaylı

ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI)

ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI) ABONE (ÜYE TAKİP PROGRAMI) HER BİR ABONE İÇİN CARİ HESAP TANIMLANIR. TANIMLANAN CARİ HESAPLARIN TİPİ ÜYE OLMALIDIR. ABONE CARİ HESAP KARTI ÜZERİNDE GEREKLİ BİLGİLER DOLDURULUR. ÖZELLİKLE ABONENİN ( M2)

Detaylı

Barkod, Tebligat ve Tebliğ Masrafı Yönetimi

Barkod, Tebligat ve Tebliğ Masrafı Yönetimi Barkod, Tebligat ve Tebliğ Masrafı Yönetimi Barkod, Tebligat ve Tebliğ Masrafı Yönetimi İÇİNDEKİLER BARKOD, TEBLİGAT ve Tebliğ Masrafı YÖNETİMİ... 3 HAZIRLIK... 3 ORTAK SEÇENEKLER... 3 ORTAK MENÜ YETKİLERİ...

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI KULLANIM Değişiklik Numarası: 1.5 14/11/2011 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER... 2 ŞEKİL LİSTESİ... 3 TANIMLAR LİSTESİ... 4 KISALTMALAR LİSTESİ... 4 1. UYGULAMASI... 5 2. UYGULAMASINA

Detaylı

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR?

KATEGORİ MİZANI BAŞLARKEN KATEGORİ NEDİR? NEDEN N İHTİYAÇ DUYULUR? KATEGORİ MİZANI Doküman Kodu : RNT-02 Açıklama : Vio Kategori Mizanı Kullanımı Kapsam : Vio Nitelikleri Revizyon No : 2 Yayın Tarihi : Aralık 2012 BAŞLARKEN SKOR YAZILIM tarafından geliştirilen ticari

Detaylı

KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama:

KDV1 Tevkifatı Genel Açıklama: Datasoft Yazılım Klasik Ticari Entegre Programı KDV Tevkifatına Tabi Satış ve Alış Đşlemlerde Stok Kartlarının Tanımı, Alış/Satış Faturalarını Düzenlenme Entegrasyon Parametrelerini Tanımlama Kılavuzu

Detaylı

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ

MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ MUHASEBECĐ PAKETĐNDE B FORMLARINININ DÜZENLENMESĐ Ürün Grubu Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Entegre@6 (Muhasebeci Paketi) [X] Yeni Fonksiyon @6 4.0.12 Seti ve 4.0.10 Onaylı Sürüm Uygulama 6 Şubat 2008

Detaylı

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 KULLANIM KILAVUZU... 3 Kullanıcı Arayüzü;... 3 Full sürümde yer alan modüller;... 4 Finans Modülü... 5 Yeni Cari hesap nasıl eklenir?... 5 Cari Hesap Fişi Nasıl Oluşturulur?... 8

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI

MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI MÜŞTERİ PORTALI EĞİTİM DOKÜMANI Yazar : Mehmet Kemal ASLAN Oluşturulma Tarihi : 25.08.2014 Son Değişiklik : 23.09.2014 Kontrol Numarası : Sürüm : 1 İÇİNDEKİLER SİSTEME GİRİŞ... 3 ORGANİZASYON SEÇİMİ...

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI

DESTEK DOKÜMANI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI KAYIT NUMARALAMA ŞABLONLARI Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan belgelerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine imkan tanır. Ticari sistemde fiş ve faturalara ait

Detaylı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı

AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Programın Kullanımı AGSoft Rotatif Kredi Hesaplama Programı Genel: Bankaların belirli limit ve teminat (genellikle vadeli çek) karşılığında kullandırdıkları ve rotatif adı verilen kredilerin kullanılan

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13-

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13- ISIS VERİ YÖNETİMİ Programın Tanıtımı 1-3- 2-4- 6-7- 5-8- 9-10- 11-12- 13-1- Bu bölüme aranacak sorgu için 2 tarih arası bilgi gün / ay / yıl / saat / dakika cinsinden girilir. 2- Arama kriterlerinden

Detaylı

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ

ATA KARNESİ İŞLEMLERİ 2 01 8 ATA KARNESİ İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ/MEMUR KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1. 1 1 İÇİNDEKİLER I. ATA KARNESİ İŞLEMLERİ... 3 1. ATA Karnesi

Detaylı

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz 13 Aralık 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar KULLANICI TANIMLI RAPORLAR Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz Kendi isteklerinize özel rapor tasarımları

Detaylı

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2)

Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Datasoft Yazılım Genel Muhasebe Programı KDV Tevkifatına Tabi Alış Đşlemlerinde Alıcıların 2 numaralı KDV Beyannamesini Düzenlenme Kılavuzu (KDV2) Genel Açıklama: 1.1. KDV TEVKĐFATININ NĐTELĐĞĐ KDV tevkifatı

Detaylı

İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2

İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2 İşletme Fakültesi Bil. Kullanımı Ders notları 2 Öğr.Gör.Ali ATALAY EXCEL PAKET PROGRAMI Günümüzde hesap tablosu, veri analizi, kod yazımı, grafik çizimi, veri tabanı oluşturma gibi bir çok özelliği olan

Detaylı

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ

Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Kullanım Kılavuzu DEPO AMBAR MODÜLÜ Sarus Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri tarafından geliştirilmiş olan Depo Ambar Modülü kullanım fonksiyonlarını içermektedir. TEKNORİTMA Koray Tolga DURMUŞ 1.09.2016

Detaylı

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.

MİKROKOM GMS.NET. Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER. 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS. MİKROKOM GMS.NET Defter Beyan Sistemi (DBS) MODÜLÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR İÇİNDEKİLER 1. Tanımlamalar 1.1 Entegratör Seçimi 1.2 API KEY ve API SECRET Bilgilerinin GMS.NET e Kaydedilmesi 1.3 Hizmet Satış

Detaylı

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU

PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU PCB ENVANTER PROGRAMI TESİSLER İÇİN KULLANIM KILAVUZU Tesisler için Kullanım Kılavuzu 1. Çevre Bilgi Sistemi için sahip olduğunuz ya da Đl Müdürlüğü nden yeni aldığınız kullanıcı kodu ve parolayı kullanarak

Detaylı

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri

LUCA Sabit Kıymet İşlemleri PAKET PROGRAMLAR I WEB TABANLI MUHASEBE SİSTEMİ LUCA Sabit Kıymet İşlemleri Yrd.Doç.Dr.Murat ACET SABİT KIYMET İŞLEMLERİ İşletmelerin Sabit Kıymet Giriş/Çıkışı Sabit Kıymet Listesi Sabit Kıymetlerin Amortisman

Detaylı

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması

İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması 2017 İhracat İşlemlerinde e-fatura Uygulaması Yener Kahraman Datasoft Yazılım 15.06.2017 İçindekiler 1. Gelir İdaresi başkanlığının Duyurusu:... 2 Giriş:... 3 1.İhracat Faturasının İş Akışı ve Roller...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver.

Mod Hotel Package MilkyWay Windows Ver. Ana Bilgiler Menü Bilgileri : Program açıldığında ilgili Şirkete bağlı tüm personeller listelenir.başlıklar (Dep.,Sicil,Adı,Soy ) tıklanarak istenilen kritere göre gelen listede arama yapılabilir.ilgili

Detaylı

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını

CARİ KART KAYDI. Cariye Stok Fiyatı Atama; Cari kart kaydı ekranında bulunan. stok fiyat bilgisi bölümünden Alış ve Satış fiyatlarını CARİ KART KAYDI Bu bölümde Yeni cari kart oluşturabilir veya mevcut cari bilgileri değiştirebilirsiniz. Ana ekrandan CARİ KART KAYDI tuşuna basınız, açılan menüdeki istediğiniz bilgileri doldurunuz Bilgi

Detaylı

Seri Takibi Yenilikleri

Seri Takibi Yenilikleri Seri Takibi Yenilikleri Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Yardımcı Programlar/ Şirket/Şube/Parametre Tanımlamaları bölümünde

Detaylı