PESA Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PESA-5. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır."

Transkript

1 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. Okuduğunu Anlama Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. Söz Varlığını Geliştirme İmla kurallarını kavrar. 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır.

2 2. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılar 9. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler. 2. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 5. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler. 2. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Toplama İslemi 7. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 4 Matematik Örüntü ve Süslemeler 1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 2. sınıf 5 Matematik Sıvıları Ölçme 1. Standart olmayan sıvı ölçme birimlerini kullanarak sıvıların miktarını ölçer. 2. sınıf 6 Matematik Doğal Sayılar içinde ikiser ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar. 2. sınıf 7 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 6. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 8 Matematik(MEB/DÖRTEL) Paralarımız/Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1. Paralarımızı tanır./6. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf 9 Matematik(MEB/DÖRTEL) Uzunlukları Ölçme/Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 5. Metre ve santimetre birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar./3. 10 a kadar olan doğal sayıları 2, 3, 4 ve 5 sayılarıyla çarpar. 2. sınıf 10 Matematik(MEB/DÖRTEL) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi/Tartma 5. Doğal sayılarla yapılan bir çıkarma isleminde verilmeyen eksileni veya çıkanı belirler./1. Kilogramın kullanıldığı yerleri belirtir.

3 2. sınıf 1 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Zaman ifadelerini doğru kullanarak günlük ve haftalık plan yapar ve bu planlara uyar. 2. sınıf 2 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yakın çevresindeki kişilerin iş ve meslekleriyle ilgili gözlemler yaparak bu kişilerin hayatımızı kolaylaştırmak için neler yaptıklarını açıklar. 2. sınıf 3 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Aileyi ilgilendiren konularda karar alınırken görüş bildirir ve bunun insan hak ve hürriyetleriyle ilişkisini kurar. 2. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde uyulması gereken kuralların belirlenmesine katkıda bulunur. 2. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Kişisel eşyalarını ve başkalarının eşyalarını neden özenli kullanması gerektiğini açıklar. 2. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Çeşitli ortamlarda başkalarıyla iletişim kurarken hangi duyu organlarından yararlandığını açıklar. 2. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır. 2. sınıf 8 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM İnsanların niçin tasarruf yaptıklarını araştırır ve yeterli para biriktirinceye kadar isteklerini erteler. 2. sınıf 9 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde güvenliği sağlamak için gerekli kurallara uyar. 2. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evdeki kaynakları bilinçli olarak tüketir.

4 2. sınıf 1 İngilizce Colors Expressing likes and dislikes 2. sınıf 2 İngilizce Colors Greeting and meeting people 2. sınıf 3 İngilizce Colors Making simple inquiries 2. sınıf 4 İngilizce Colors Naming colors 2. sınıf 5 İngilizce Colors Naming numbers 2. sınıf 6 İngilizce At the Playground Making simple inquiries 2. sınıf 7 İngilizce At the Playground Making simple suggestions 2. sınıf 8 İngilizce Body Parts Making simple inquiries 2. sınıf 9 İngilizce Body Parts Talking about possessions 2. sınıf 10 İngilizce Body Parts Telling someone what to do

5 3. sınıf 1 Türkçe 3. sınıf 2 Türkçe 3. sınıf 3 Türkçe 3. sınıf 4 Türkçe 3. sınıf 5 Türkçe 3. sınıf 6 Türkçe 3. sınıf 7 Türkçe 3. sınıf 8 Türkçe 3. sınıf 9 Türkçe 3. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında imla kurallarını uygular 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir. 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır.

6 3. sınıf 1 Matematik Açı 4. Açıları dar açı, dik açı, genis açı ve doğru açı olarak sınıflandırır. 3. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılar içinde altısar, yediser, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayar. 3. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 3. Çarpımları 1000 den küçük olacak sekilde en çok üç basamaklı iki doğal sayıyla çarpma islemi yapar. 3. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf 5 Matematik Uzunlukları Ölçme 2. Metre ve santimetre arasında ondalık kesir yazımını gerektirmeyen dönüsümler yapar. 3. sınıf 6 Matematik Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 3. Çarpımları 1000 den küçük olacak sekilde en çok üç basamaklı iki doğal sayıyla çarpma islemi yapar. 3. sınıf 7 Matematik Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 1. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar. 3. sınıf 8 Matematik DOĞRU 4. Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar. 3. sınıf 9 Matematik(MEB/LİDER) Üçgen, Kare, Dikdörtgen ve Çember/Doğal Sayılarla Bölme İslemi 3. sınıf 10 Matematik(MEB/LİDER) Örüntü ve Süslemeler/Kesirler 4. Üçgen, kare, dikdörtgen ve çemberi köse ve açı sayısına göre sınıflandırır./1. İki basamaklı doğal sayıları bir basamaklı doğal sayılara böler. 1. Üçgensel, karesel, dikdörtgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar./3. Paydası en çok iki basamaklı doğal sayı olan en çok üç kesri karsılastırır ve sıralar.

7 3. sınıf 1 Fen Bilgisi Maddeyi Tanıyalım Çevresindeki maddeleri, hâllerine göre sınıflandırır. 3. sınıf 2 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevresindeki ışık kaynaklarını doğal ve yapay ışık kaynakları şeklinde sınıflandırır. 3. sınıf 3 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Şiddetli seslerin işitme kaybına sebep olabileceğini kavrar. 3. sınıf 4 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Her sesin bir kaynağı olduğu ve sesin her yönde yayıldığı sonucunu çıkarır. 3. sınıf 5 Fen Bilgisi Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevresindeki ses kaynaklarını doğal ve yapay ses kaynakları şeklinde sınıflandırır. 3. sınıf 6 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Çevresindeki örnekleri kullanarak varlıkları canlı ve cansız olarak sınıflandırır. 3. sınıf 7 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Yaşadığı çevreyi tanır ve bu ortamların temizliğinde aktif görev alır. 3. sınıf 8 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Doğal ve yapay çevre arasındaki farkları açıklar. 3. sınıf 9 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Doğal çevrenin canlılar için önemini kavrar ve doğal çevreyi korumak için tedbirler alır. 3. sınıf 10 Fen Bilgisi Canlılar Dünyasına Yolculuk Elektrik ve su gibi kaynakların tasarruflu kullanılmasının önemini kavrar ve bu kaynakların kullanımında tasarruflu davranır.

8 3. sınıf 1 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Çevresini gözlemleyerek hangi iletişim türlerinin kullanıldığını araştırır. 3. sınıf 2 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yemek, uyku, ders çalışma ve oyun saatlerine uymanın kişisel başarı ve başarısızlıkla ilişkisini araştırır. 3. sınıf 3 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Kendi parasını uygun biçimde, önceliklerini belirleyerek harcar. 3. sınıf 4 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evdeki eflyalar, yap ld klar maddelere göre s n fland r r. 3. sınıf 5 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Atatürk ün insan hak ve hürriyetlerine verdiği önemi açıklar. 3. sınıf 6 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Ailesi ve yakın çevresiyle olan ilişkilerinde olumlu tepkiler yaratan ve görgü kurallarına uyan davranışlar gösterir. 3. sınıf 7 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Kişisel olarak gelişimine uygun amaçlar belirleyerek bu amaçlara ulaşmak için izleyeceği aşamaları planlar. 3. sınıf 8 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Amaçlarına ulaşabilmek için kişisel olarak çaba harcaması gerektiğini kabul eder ve karşılaşabileceği eleştirilere açık olur. 3. sınıf 9 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Kaybetme veya başarısız olma olasılığını göze alarak, yenilikleri deneme cesareti gösterir ve bundan zevk alır. 3. sınıf 10 Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Çeşitli ortamlarda liderlerin gruplar ve toplumlar üzerindeki etkilerini araştırır.

9 3. sınıf 1 İngilizce Toys and Games Naming colors 3. sınıf 2 İngilizce Toys and Games Talking about possessions 3. sınıf 3 İngilizce Toys and Games Telling people what we know 3. sınıf 4 İngilizce My House Describing sizes and shapes 3. sınıf 5 İngilizce My House Making simple inquiries 3. sınıf 6 İngilizce My House Talking about locations of things 3. sınıf 7 İngilizce In My City Apologizing 3. sınıf 8 İngilizce In My City Describing places 3. sınıf 9 İngilizce In My City Making simple inquiries 3. sınıf 10 İngilizce In My City Talking about locations of things

10 4. sınıf 1 Türkçe 4. sınıf 2 Türkçe 4. sınıf 3 Türkçe 4. sınıf 4 Türkçe 4. sınıf 5 Türkçe 4. sınıf 6 Türkçe 4. sınıf 7 Türkçe 4. sınıf 8 Türkçe 4. sınıf 9 Türkçe 4. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 2. Okuduğunu Anlama Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 2. Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında eksik bırakılan ya da konuyla ilgisi olmayan bilgiyi fark eder. 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular.

11 4. sınıf 1 Matematik Alan 3. Karesel ve dikdörtgensel bölgelerin alanlarını birim kareleri kullanarak hesaplar. 4. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılar 4. Doğal sayıları en yakın onluğa veya yüzlüğe yuvarlar. 4. sınıf 3 Matematik Doğal Sayılarla Bölme İslemi 2. Üç basamaklı doğal sayıları en çok iki basamaklı doğal sayılara böler. 4. sınıf 4 Matematik Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1. Çarpımı en çok bes basamaklı doğal sayı olacak sekilde iki doğal sayıyla çarpma islemini yapar. 4. sınıf 5 Matematik Kesirler 3. Kesirleri karsılastırır. 4. sınıf 6 Matematik Kesirler 6. Bir çokluğun belirtilen bir basit kesir kadarını belirler. 4. sınıf 7 Matematik Sıvıları Ölçme 4. Litre ve mililitre ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 8 Matematik Tartma 3. Ton, kilogram, gram ve miligramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf 9 Matematik Zamanı Ölçme 3. Yıl-ay-hafta-gün arasındaki iliskileri açıklar. 4. sınıf 10 Matematik Simetri 1. Düzlemsel sekillerdeki simetri doğrularını belirler ve çizer.

12 4. sınıf 1 Fen Bilgisi Kuvvetin cisimler üzerindeki etkilerini 3.1. Gözlemlerine dayanarak bir cisim hızlanıyor, yavaşlıyor veya yön değiştiriyorsa ona bir kuvvet uygulandığı çıkarımını yapar. 4. sınıf 2 Fen Bilgisi Çevredeki ışık kaynakları 2.5. Işığın bir enerji türü olduğunu sezer. 4. sınıf 3 Fen Bilgisi Aydınlatma teknolojilerinin yaşamımıza etkileri 4.1. Aydınlatma teknolojilerinin insan ve toplum yaşamı üzerine etkisini fark eder 4. sınıf 4 Fen Bilgisi Ses kaynakları 6.4. Bir kaynaktan çıkan sesin her yönde yayıldığını fark eder. 4. sınıf 5 Fen Bilgisi Sesin işitmedeki rolü 8.1. Her sesin insan kulağı tarafından işitilemeyeceğini fark eder. 4. sınıf 6 Fen Bilgisi Ses kirliliği 9.1. Düzensiz ve şiddeti yüksek seslerin, ses kirliliğine (gürültüye) neden olacağını fark eder. 4. sınıf 7 Fen Bilgisi Dünya mızın şekli 1.1. Dünya nın şeklinin küreye benzediğini ifade eder. 4. sınıf 8 Fen Bilgisi Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.6. Mineral, kayaç ve maden arasında ilişki kurar. 4. sınıf 9 Fen Bilgisi Dünya nın yapısında bulunan maddeler 2.7. Toprağın nasıl oluştuğunu açıklar. 4. sınıf 10 Fen Bilgisi Dünya nın yapısında bulunan maddeler Dünya daki karaların taş küre (yer kabuğu), suların su küre ve bunları çevreleyen havanın hava küre adı verilen bilimsel bir modelle temsil edildiğini ifade eder.

13 4. sınıf 1 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 6. Çevresinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. 4. sınıf 2 Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 8. Doğal afetler karşısında hazırlıklı olur. 4. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 1. İstek ve ihtiyaçlarını ayırt eder. 4. sınıf 4 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 3. Mevcut kaynaklarla ihtiyaçlarını ilişkilendirir. 4. sınıf 5 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 5. Bilinçli bir tüketici olarak haklarını kullanır. 4. sınıf 6 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 6. Kullandığı bazı ürünlerin üretim, dağıtım ve tüketim ağını oluşturur. 4. sınıf 7 Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 7. İhtiyaçlarla meslekleri ilişkilendirir. 4. sınıf 8 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 1. Çevresindeki teknolojik ürünleri, kullanım alanlarına göre sınıflandırır. 4. sınıf 9 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 2. İnsanlığın kullandığı belli başlı zaman ölçme araçlarını ve belirleme yöntemlerini tanır. 4. sınıf 10 Sosyal Bilgiler İYİ Kİ VAR 3. Kullandığı teknolojik ürünlerin zaman içindeki gelişimini kavrar.

14 4. sınıf 1 Din Kültürü HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM 2. Hz. Muhammed in aile büyüklerini tanır. 4. sınıf 2 Din Kültürü HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM 3. Hz. Muhammed in doğumu, çocukluk ve gençlik yıllarını özetler. 4. sınıf 3 Din Kültürü HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM 4. Hz. Muhammed in çocukluk ve gençlik yıllarındaki erdemli davranışlarından örnekler verir. 4. sınıf 4 Din Kültürü HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM 5. Hz. Muhammed in çocukluk ve gençlik yıllarındaki davranışlarını kendi hayatı ile ilişkilendirir. 4. sınıf 5 Din Kültürü HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM 6. Kevser suresini ezbere okur ve anlamını söyler. 4. sınıf 6 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İ TANIYALIM 1. Kur an ın, Allah tarafından insanlara gönderilen son ve evrensel bir kitap olduğunu açıklar. 4. sınıf 7 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İ TANIYALIM 2. Kur an ın Hz. Muhammed e indiriliş sürecini özetler. 4. sınıf 8 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İ TANIYALIM 3. Kur an ın kitap hâline getirilmesi ve çoğaltılması ile ilgili süreci açıklar. 4. sınıf 9 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İ TANIYALIM 4. Kur an ın iç düzenine ilişkin ayet, sure ve cüzün anlamlarını kavrayarak Kur an dan bunlara ilişkin örnekler gösterir. 4. sınıf 10 Din Kültürü KUR AN-I KERİM İ TANIYALIM 5. Hz. Lokman ın öğütlerinden çıkarımlarda bulunur.

15 4. sınıf 1 İngilizce My Day Describing what people do regularly 4. sınıf 2 İngilizce My Day Making simple inquiries 4. sınıf 3 İngilizce My Day Telling the time, days and dates 4. sınıf 4 İngilizce Doing Experiments Giving and responding to simple instructions 4. sınıf 5 İngilizce Doing Experiments Making simple inquiries 4. sınıf 6 İngilizce Doing Experiments Talking about locations 4. sınıf 7 İngilizce Doing Experiments Telling someone what to do 4. sınıf 8 İngilizce Jobs Describing what people do regularly 4. sınıf 9 İngilizce Jobs Expressing likes and dislikes 4. sınıf 10 İngilizce Jobs Making simple inquiries

16 5. sınıf 1 Türkçe 5. sınıf 2 Türkçe 5. sınıf 3 Türkçe 5. sınıf 4 Türkçe 5. sınıf 5 Türkçe 5. sınıf 6 Türkçe 5. sınıf 7 Türkçe 5. sınıf 8 Türkçe 5. sınıf 9 Türkçe 5. sınıf 10 Türkçe 5. sınıf 11 Türkçe 5. sınıf 12 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında duygusal ve abartılı ögeleri belirler ve sorgular. 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında gerçek olanla hayal ürünü olanı ayırt eder. 2. Okuduğunu Anlama Okuduğu metindeki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 2. Okuduğunu Anlama Okuduğunun ana fikrini belirler. 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında eksik bırakılan ya da konuyla ilgisi olmayan bilgiyi fark eder. 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder.

17 5. sınıf 1 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler 5. sınıf 2 Matematik Doğal Sayılarla İşlemler 5. sınıf 3 Matematik Veri Analizi ve Yorumlama 5. sınıf 4 Matematik Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler 5. sınıf 5 Matematik Üçgen ve Dörtgenler 5. sınıf 6 Matematik Kesirler 5. sınıf 7 Matematik Kesirler 5. sınıf 8 Matematik Kesirlerle Toplama ve Çıkarma 5. sınıf 9 Matematik Kesirlerle Toplama ve Çıkarma 5. sınıf 10 Matematik Ondalık Gösterim 5. sınıf 11 Matematik Ondalık Gösterim 5. sınıf 12 Matematik Ondalık Gösterim Dört işlem içeren problemleri çözer Bir doğal sayının karesi ve küpünü üslü olarak gösterir; değerini bulur Sıklık tablosu, sütun grafiği veya ağaç şeması ile gösterilmiş veriyi özetler ve yorumlar Kareli veya noktalı kâğıt üzerinde 90 lik bir açıyı referans alarak dar, dik ve geniş açıları oluşturur; oluşturulmuş bir açının dar, dik ya da geniş açılı olduğunu belirler Çokgenleri isimlendirir, oluşturur ve temel elemanlarından kenar, iç açı, köşe ve köşegeni tanır Tam sayılı kesrin, bir doğal sayı ile bir basit kesrin toplamı olduğunu anlar ve tam sayılı kesri bileşik kesre, bileşik kesri tam sayılı kesre dönüştürür Bir çokluğun istenen basit kesir kadarını ve basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını birim kesirlerden yararlanarak hesaplar Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan iki kesrin toplama ve çıkarma işlemini yapar ve anlamlandırır Paydaları eşit veya birinin paydası diğerinin katı olan kesirlerle toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer Ondalık gösterimde virgülün işlevini, virgülden önceki ve sonraki rakamların konumlarının basamak değeriyle ilişkisini anlar; ondalık gösterimdeki basamak adlarını belirtir Ondalık gösterimleri verilen sayıları sıralar Ondalık gösterimleri verilen sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri yapar.

18 5. sınıf 1 Fen Bilgisi Kuvvetin Ölçülmesi Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçer ve birimini ifade eder. 5. sınıf 2 Fen Bilgisi Sürtünme Kuvveti Sürtünme kuvvetinin çeşitli ortamlarda hareketi engelleyici etkisini deneyerek keşfeder ve sürtünme kuvvetine günlük yaşamdan örnekler verir. 5. sınıf 3 Fen Bilgisi Maddenin Hâl Değişimi Maddelerin ısı etkisiyle hâl değiştirebileceğine yönelik deneyler yapar, elde ettiği verilere dayalı çıkarımlarda bulunur. 5. sınıf 4 Fen Bilgisi Maddenin Ayırt Edici Özellikleri Saf maddelerin ayırt edici özelliklerinden erime, donma ve kaynama noktalarını, yaptığı deneyler sonucunda belirler. 5. sınıf 5 Fen Bilgisi Isı ve Sıcaklık Sıcaklığı farklı olan sıvıların karıştırılması sonucu ısı alışverişi olduğuna yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını yorumlar. 5. sınıf 6 Fen Bilgisi Isı Maddeleri Etkiler Isı etkisiyle maddelerin genleşip büzüleceğine yönelik deneyler yapar ve sonuçlarını tartışır. 5. sınıf 7 Fen Bilgisi Işığın Yayılması Bir kaynaktan çıkan ışığın her yönde ve doğrusal bir yol izlediğini bilir ve çizimle gösterir. 5. sınıf 8 Fen Bilgisi Işığın Maddeyle Karşılaşması Maddeleri, ışığı geçirme durumlarına göre sınıflandırır ve örnekler verir. 5. sınıf 9 Fen Bilgisi Tam Gölge Tam gölgenin durumunu etkileyen değişkenlerin neler olduğunu tahmin eder ve tahminlerini test eder. 5. sınıf 10 Fen Bilgisi Sesin Yayılması Sesin yayılabildiği ortamları tahmin eder ve bu tahminlerini test eder. 5. sınıf 11 Fen Bilgisi Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Farklı cisimlerle üretilen seslerin farklı olduğunu deneyerek keşfeder. 5. sınıf 12 Fen Bilgisi Sesin Farklı Ortamlarda Farklı Duyulması Aynı sesin, farklı ortamlarda farklı duyulduğunu keşfeder.

19 5. sınıf 1 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 5. Ekonomideki insan etkisini fark eder. 5. sınıf 2 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 6. Üretime katkıda bulunma konusunda görüş oluşturur. 5. sınıf 3 Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 7. İş birliği yaparak üretime dayalı yeni fikirler geliştirir. 5. sınıf 4 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir. 5. sınıf 5 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 2. Buluşların ve teknolojik ürünlerin toplum hayatımıza etkilerini tartışır. 5. sınıf 6 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 3. Buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır. 5. sınıf 7 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 5. Bilim ve teknoloji ile ilgili, düzeyine uygun süreli yayınları tanır ve izler. 5. sınıf 8 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 4. Kanıtlara dayanarak, Atatürk ün bilim ve teknolojiye verdiği önemi gösterir. 5. sınıf 9 Sosyal Bilgiler GERÇEKLEŞEN DÜŞLER 6. Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir. 5. sınıf 10 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 1. Toplumun temel ihtiyaçlarıyla bu ihtiyaçlara hizmet eden kurumları ilişkilendirir. 5. sınıf 11 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 2. Kurumların insan yaşamındaki yeri konusunda görüş oluşturur. 5. sınıf 12 Sosyal Bilgiler TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR 3. Sivil toplum kuruluşlarını etkinlik alanlarına göre sınıflandırır.

20 5. sınıf 1 Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 12. Rabbena dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 2 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 1. Hz. Muhammed in Hz. Hatice ile evlilik sürecini özetler. 5. sınıf 3 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 2. Hz. Muhammed in çocuklara verdiği değeri örneklerle açıklar. 5. sınıf 4 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 3. Hz. Muhammed in ailesi içindeki davranışları-na örnekler verir. 5. sınıf 5 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 4. Hz. Muhammed in aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler verir. 5. sınıf 6 Din Kültürü HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI 5. Salavat dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. 5. sınıf 7 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 1. Kur an ın İslam dinindeki önemini yorumlar. 5. sınıf 8 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 2. Kur an ın hayatımızdaki yeri ve önemini fark eder. 5. sınıf 9 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 3. Kur an ın iyiye ve güzele yönlendirip kötülüklerden sakındırdığını örneklerle açıklar. 5. sınıf 10 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 4. Kur an ın yol göstericiliğinin ne anlama geldiğini açıklar. 5. sınıf 11 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 5. Hz. İbrahim in Allah a inanç konusunda ne tür çabalar gösterdiğini fark eder. 5. sınıf 12 Din Kültürü KUR'AN-I KERİM'İN TEMEL EĞİTİCİ NİTELİKLERİ 6. Fil suresini ezbere okur ve anlamını söyler.

21 5. sınıf 1 İngilizce Movies Expressing dislikes 5. sınıf 2 İngilizce Movies Making simple inquiries 5. sınıf 3 İngilizce Movies Stating personal opinions 5. sınıf 4 İngilizce Movies Telling the time, days and dates 5. sınıf 5 İngilizce Party Time Asking for permission 5. sınıf 6 İngilizce Party Time Expressing and responding to thanks 5. sınıf 7 İngilizce Party Time Expressing basic needs 5. sınıf 8 İngilizce Party Time Expressing likes and dislikes 5. sınıf 9 İngilizce Party Time Expressing obligation 5. sınıf 10 İngilizce Party Time Greeting and meeting people 5. sınıf 11 İngilizce Party Time Making simple inquiries 5. sınıf 12 İngilizce Party Time Telling the time, days and dates

22 6. sınıf 1 Türkçe 6. sınıf 2 Türkçe 6. sınıf 3 Türkçe 6. sınıf 4 Türkçe 6. sınıf 5 Türkçe 6. sınıf 6 Türkçe 6. sınıf 7 Türkçe 6. sınıf 8 Türkçe 6. sınıf 9 Türkçe 6. sınıf 10 Türkçe 6. sınıf 11 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 6. Anlatımın kimin ağzından yapıldığını belirler. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep-sonuç ilişkilerini fark eder. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 6. sınıf 12 Türkçe 6. sınıf 13 Türkçe 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 4. İyelik eklerinin işlevlerini kavrar. 6. Sıfatların cümledeki işlevlerini fark eder, sıfatları işlevlerine uygun olarak kullanır.

23 6. sınıf 1 Matematik Çarpanlar ve Katlar 6. sınıf 2 Matematik Oran 6. sınıf 3 Matematik Kesirlerle İşlemler 6. sınıf 4 Matematik Ondalık Gösterim 6. sınıf 5 Matematik Ondalık Gösterim 6. sınıf 6 Matematik 6. sınıf 7 Matematik Veri Analizi 6. sınıf 8 Matematik Tam Sayılar 6. sınıf 9 Matematik Tam Sayılar 6. sınıf 10 Matematik Tam Sayılar 6. sınıf 11 Matematik Cebirler İfadeler 6. sınıf 12 Matematik Cebirler İfadeler 6. sınıf 13 Matematik Cebirler İfadeler Araştırma Soruları Üretme, Veri Toplama, Düzenleme ve Gösterme İki doğal sayının ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler; ilgili problemleri çözer Bir bütünün iki parçaya ayrıldığı durumlarda iki parçanın birbirine veya her bir parçanın bütüne oranını belirler; problem durumlarında oranlardan biri verildiğinde diğerini bulur Kesirlerle işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer Ondalık gösterimleri verilen sayılarla bölme işlemi yapar Ondalık ifadelerle dört işlem yapmayı gerektiren problemleri çözer İki gruba ait verileri ikili sıklık tablosu veya sütun grafiğinden uygun olanla gösterir İki gruba ait verileri karşılaştırmada ve yorumlamada aritmetik ortalama ve açıklığı kullanır Tam sayıları karşılaştırır ve sıralar Tam sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar; ilgili problemleri çözer Tam sayılarda çıkarma işleminin eksilenin ters işaretlisi ile toplamak anlamına geldiğini kavrar Sözel olarak verilen bir duruma uygun cebirsel ifade ve verilen bir cebirsel ifadeye uygun sözel bir durum yazar Cebirsel ifadenin değerlerini değişkenin alacağı farklı doğal sayı değerleri için hesaplar Cebirsel ifadelerle toplama ve çıkarma işlemleri yapar.

24 6. sınıf 1 Fen Bilgisi Işık ve Ses Ses yalıtımının önemini açıklar ve ses yalıtımı için geliştirilen teknolojik ve mimari uygulamalara örnekler verir. 6. sınıf 2 Fen Bilgisi Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Bitki ve hayvanlardaki büyüme ve gelişme süreçlerini örnekler vererek açıklar. 6. sınıf 3 Fen Bilgisi Madde ve Isı Binalarda ısı yalıtımının önemini, aile ve ülke ekonomisi ve kaynakların etkili kullanımı bakımından tartışır. 6. sınıf 4 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Bileşke kuvveti açıklar. 6. sınıf 5 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetleri, cisimlerin hareket durumlarını gözlemleyerek keşfeder ve karşılaştırır. 6. sınıf 6 Fen Bilgisi Kuvvet ve Hareket Yol, zaman ve sürat arasındaki ilişkiyi grafik üzerinde gösterir ve yorumlar. 6. sınıf 7 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Fiziksel ve kimyasal değişim arasındaki farkları, çeşitli olayları gözlemleyerek açıklar. 6. sınıf 8 Fen Bilgisi Maddenin Tanecikli Yapısı Birbiri içinde çözünmeyen sıvıların yoğunluklarını deney yaparak karşılaştırır. 6. sınıf 9 Fen Bilgisi Işık ve Ses Işığın yansımasında gelen ışın, yansıyan ışın ve yüzeyin normali arasındaki ilişkiyi açıklar. 6. sınıf 10 Fen Bilgisi Işık ve Ses Sesin madde ile etkileşimi sonucunda oluşabilecek durumları kavrar. 6. sınıf 11 Fen Bilgisi Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Bitki ve hayvanlardaki üreme çeşitlerini karşılaştırır. 6. sınıf 12 Fen Bilgisi Bitki ve Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Bitki ve hayvanlarda büyüme ve gelişmeye etki eden faktörleri açıklar. 6. sınıf 13 Fen Bilgisi Madde ve Isı Maddeleri, ısı iletimi bakımından sınıflandırır.

25 6. sınıf 1 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Günümüz Türk Silahlı Kuvvetleri ni ilk Türk devletlerinin ordusu ile ilişkilendirerek, Türk Silahlı Kuvvetleri nin önemini ve görevlerini kavrar. 6. sınıf 2 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER İpek Yolu nun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkilerdeki rolünü fark eder. 6. sınıf 3 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Görsel ve yazılı materyallerden yararlanarak İslamiyet in ortaya çıkışı ve yayılışını inceler. 6. sınıf 4 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Türklerin İslamiyet i kabulleri ile birlikte siyasî, sosyal ve kültürel alanlarda meydana gelen değişimleri fark eder. 6. sınıf 5 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf 6 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Dönemin devlet adamları ve Türk büyüklerinin hayatından yararlanarak ilk Türk- İslam devletlerinin siyasal, sosyal ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur Örnek incelemeler yoluyla kutlama ve törenlerimizdeki uygulamaların kültürümüzü oluşturan unsurlarla ilişkisini değişim ve süreklilik açısından değerlendirir. 6. sınıf 7 Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER Orta Asya ilk Türk devletleri ve Türk-İslam devletlerinin Türk kültür, sanat ve estetik anlayışına katkılarına kanıtlar gösterir. 6. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Ülkemizin kaynaklarıyla ekonomik faaliyetlerini ilişkilendirerek, bunların ülke ekonomisindeki yerini ve önemini değerlendirir. 6. sınıf 9 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Türkiye nin coğrafî özelliklerini dikkate alarak, yatırım ve pazarlama proje önerileri tasarlar. 6. sınıf 10 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Vatandaşlık sorumluluğu ve ülke ekonomisine katkısı açısından vergi vermenin gereğini ve önemini savunur. 6. sınıf 11 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinin insan yaşamına etkilerini tartışır. 6. sınıf 12 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI İlgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği eğitim, beceri ve kişilik özelliklerini araştırır. 6. sınıf 13 Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Nitelikli insan gücünün Türkiye ekonomisinin gelişmesindeki rolünü değerlendirir.

26 6. sınıf 1 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 10. Namazın, kişinin duygu dünyası, davranışları, temizlik bilinci ve zamanı iyi kullanma alışkanlığı üzerindeki etkisini açıklar. 6. sınıf 2 Din Kültürü NAMAZ İBADETİ 11. Kunut dualarını ezbere okur ve anlamını söyler. 6. sınıf 3 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 1. Hz. Muhammed e gelen ilk ayetlerin içeriğini belirtir. 6. sınıf 4 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 2. Hz. Muhammed in İslam a çağrısını neden yakın çevresinden başlayarak yaygınlaştırdığını açıklar. 6. sınıf 5 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 3. Medine ye hicretin sebep ve sonuçlarını irdeler. 6. sınıf 6 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 4. Hz. Ali ve Hz. Ebu Bekir in Hicret tekirolünün farkında olur. 6. sınıf 7 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 5. Mescid-i Nebi nin toplumsal işlevini örneklerle açıklar. 6. sınıf 8 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 6. Hz. Muhammed in sosyal barışa ve eğitim-öğretime yönelik faaliyet ve düzenlemelerini örneklerle açıklar. 6. sınıf 9 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 7. Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklar. 6. sınıf 10 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 8. Hz. Muhammed in Hudeybiye Antlaşması nda ve Mekke nin fethinde sergilediği tavrı barış açısından değerlendirir. 6. sınıf 11 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 9. Veda Hutbesi nde yer alan mesajların evrensel değerini yorumlar. 6. sınıf 12 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 10. Hz. Muhammed in vefatının sahabe üzerinde bıraktığı tesiri yorumlar. 6. sınıf 13 Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 11. Nasr suresini ezbere okur ve anlamını söyler.

27 6. sınıf 1 İngilizce At the Fair Describing places 6. sınıf 2 İngilizce At the Fair Expressing feelings 6. sınıf 3 İngilizce At the Fair Expressing likes and dislikes 6. sınıf 4 İngilizce At the Fair Making comparisons 6. sınıf 5 İngilizce At the Fair Stating personal opinions 6. sınıf 6 İngilizce Vacation Making simple inquiries 6. sınıf 7 İngilizce Vacation Stating personal opinions 6. sınıf 8 İngilizce Vacation Talking about past events 6. sınıf 9 İngilizce Occupations Describing what people do regularly 6. sınıf 10 İngilizce Occupations Expressing ability and inability 6. sınıf 11 İngilizce Occupations Making simple inquiries 6. sınıf 12 İngilizce Occupations Naming the days 6. sınıf 13 İngilizce Occupations Telling the time, days and dates

28 7. sınıf 1 Türkçe 7. sınıf 2 Türkçe 7. sınıf 3 Türkçe 7. sınıf 4 Türkçe 7. sınıf 5 Türkçe 7. sınıf 6 Türkçe 7. sınıf 7 Türkçe 7. sınıf 8 Türkçe 7. sınıf 9 Türkçe 7. sınıf 10 Türkçe 7. sınıf 11 Türkçe 7. sınıf 12 Türkçe 7. sınıf 13 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 3. Okuduğu metni değerlendirme 1. Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 1. Yazma kurallarını uygulama 5. Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurar. 2. Planlı yazma 5. Konunun özelliğine uygun düşünceyi geliştirme yollarını kullanır. 7. sınıf 14 Türkçe 7. sınıf 15 Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 5. Dilek kiplerinin kullanım özelliklerini kavrar. 7. Zarfların cümledeki işlevlerini fark eder, zarfları işlevlerine uygun olarak kullanır. 7. sınıf 1 Matematik Açıları Ölçme 1. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların ölçüleri ile ilgili hesaplamalar yapar. 7. sınıf 2 Matematik Bilinçli Tüketim Aritmetiği 1. Alışveriş ve ticarette kullanılan yüzde hesaplamalarını yapar. 7. sınıf 3 Matematik Çember ve Daire 4. Çember veya dairede merkez açı ve çevre açı ile bu açıların gördüğü yayları belirler. 7. sınıf 4 Matematik Çember ve Daire 5. Aynı yayı gören merkez açının ölçüsü ile çevre açının ölçüsü arasındaki ilişkiyi belirler. 7. sınıf 5 Matematik Çokgenler 2. Çokgenlerin iç açılarının ölçülerinin toplamını hesaplar. 7. sınıf 6 Matematik Dönüşüm Geometrisi 2. Dönme hareketini açıklar. 7. sınıf 7 Matematik Örüntü ve Süslemeler 2. Düzgün çokgensel bölge modelleriyle oluşturulan süslemelerdeki kodları belirler.

29 7. sınıf 8 Matematik Denklemler 2. Denklemi problem çözmede kullanır. 7. sınıf 9 Matematik Doğrular ve Açılar 5.Yöndeş, iç, iç ters, dış ve dış ters açıları belirleyerek isimlendirir. 7. sınıf 10 Matematik Oran ve Orantı 2. Doğru ve ters orantıyla ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf 11 Matematik Örüntü ve Süslemeler 2. Düzgün çokgensel bölge modelleriyle oluşturulan süslemelerdeki kodları belirler. 7. sınıf 12 Matematik Örüntüler ve İlişkiler 2. Sayı örüntülerini modelleyerek bu örüntülerdeki ilişkiyi harflerle ifade eder 7. sınıf 13 Matematik(MEB/ADA) Dairenin ve Daire Diliminin Alanı/Eşlik ve Benzerlik 1. Dairenin ve daire diliminin alanını tahmin eder ve alan bağıntısını oluşturur./2. Çokgenleri karşılaştırarak benzer olup olmadıklarını belirler ve bir çokgene benzer çokgenler oluşturur. 7. sınıf 14 Matematik(MEB/ADA) Dairenin ve Daire Diliminin Alanı/Dörtgensel Bölgelerin Alanı 2. Dairenin ve daire diliminin alanı ile ilgili problemleri çözer ve kurar./2. Paralelkenarsal bölgenin alan bağıntısını oluşturur. 7. sınıf 15 Matematik(MEB/ADA) Çemberin ve Çember Parçasının Uzunluğu/Dörtgensel Bölgelerin Alanı 2. Çemberin ve çember parçasının uzunluğu ile ilgili problemleri çözer ve kurar./5. Dörtgensel bölgelerin alanları ile ilgili problemleri çözer ve kurar.

30 7. sınıf 1 Fen Bilgisi Ampullerin (dirençlerin) bağlanma sekilleri 3.4. Ampullerin paralel bağlanmasından olusan devrelerin avantajlarını ve dezavantajlarını fark eder. 7. sınıf 2 Fen Bilgisi Ampullerin (dirençlerin) bağlanma sekilleri 3.6. Paralel bağlı devre elemanlarının üzerinden geçen akımların toplamının, ana koldan geçen akıma esit olduğunu fark eder. 7. sınıf 3 Fen Bilgisi Ampullerin (dirençlerin) bağlanma sekilleri 3.8. Devrede direnci küçük olan koldan yüksek; direnci büyük olan koldan daha düsük akımın geçeceğinin farkına varır. 7. sınıf 4 Fen Bilgisi Atomun yapısı 2.9. Proton sayısı bilinen hafif atomların (Z 20) elektron dizilim modelini çizer 7. sınıf 5 Fen Bilgisi Katman- elektron dizilimi ile kimyasal özellikler 3.3. Bir atomun, katman-elektron diziliminden çıkarak kaç elektron vereceğini veya alacağını tahmin eder. 7. sınıf 6 Fen Bilgisi Katman- elektron dizilimi ile kimyasal özellikler 3.6. Pozitif yüklü iyonları katyon, negatif yüklü iyonları ise anyon olarak adlandırır. 7. sınıf 7 Fen Bilgisi Kimyasal bağ 4.2. Đyonlar arası çekme/itme kuvvetlerini tahmin eder, çekim kuvvetlerini iyonik bağ olarak adlandırır. 7. sınıf 8 Fen Bilgisi Kimyasal bağ 4.5. Elektron ortaklasma yoluyla olusan H2, O2, N2 moleküllerinin modelini çizer. 7. sınıf 9 Fen Bilgisi Kimyasal bağ 4.7. Kovalent bağlar ile moleküller arasında iliski kurar 7. sınıf 10 Fen Bilgisi Bileşikler ve formülleri 5.4. Moleküllerde; her elementin atom sayısının, örgü yapılarda; elementlerin atom sayılarının oranını belirler. 7. sınıf 11 Fen Bilgisi Bileşikler ve formülleri 5.6. Element ve bilesiklerin hangilerinin moleküllerden olustuğuna örnekler verir. 7. sınıf 12 Fen Bilgisi Karışımlar 6.4. Çözeltilerde, çözücü molekülleri ile çözünen maddenin iyon veya molekülleri arasındaki etkilesimlerini açıklar. 7. sınıf 13 Fen Bilgisi Karışımlar 6.9. Bazı çözeltilerin elektrik enerjisini ilettiğini deneyle gösterir; elektrolit olan ve elektrolit olmayan maddeler arasındaki farkı açıklar. 7. sınıf 14 Fen Bilgisi Işığın Soğurulması 1.3. Yaptığı gözlemlere dayanarak maddelerin ısığı soğurduğu çıkarımını yapar. 7. sınıf 15 Fen Bilgisi Işığın Soğurulması 1.7. Isık enerjisinin baska bir enerjiye dönüsebileceğini ifade eder.

31 7. sınıf 1 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Kanıtlara dayanarak Osmanlı Devleti nin siyasi güç olarak ortaya çıkışını etkileyen faktörleri açıklar. 7. sınıf 2 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Devleti nin fetih ve mücadelelerini, Osmanlı da ticaretin ve denizlerin önemi açısından değerlendirir. 7. sınıf 3 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı toplumunda hoşgörü ve birlikte yaşama fikrinin önemine dayalı kanıtlar gösterir. 7. sınıf 4 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Şehir incelemesi yoluyla, Türk kültür, sanat ve estetik anlayışındaki değişim ve sürekliliğe ilişkin kanıtlar gösterir. 7. sınıf 5 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı- Avrupa ilişkileri çerçevesinde kültür, sanat ve estetik anlayışındaki etkileşimi fark eder. 7. sınıf 6 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Seyahatnamelerden hareketle Türk kültürüne ait unsurları örneklendirir. 7. sınıf 7 Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf 8 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarına örnekler verir. 7. sınıf 9 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlkyazı örneklerinden yola çıkarak yazının kullanım alanlarını ve bilgi aktarımındaki önemini fark eder. 7. sınıf 10 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Türk ve İslam devletlerinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını değerlendirir. 7. sınıf 11 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Rönesans ve Reformla birlikte Avrupa da başlayan gelişmelerin günümüz bilimsel birikiminin oluşmasına etkisini tartışır. 7. sınıf 12 Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM Tarihsel süreçte düşünceyi ifade etme ve bilim özgürlüklerini bilimsel gelişmelerle ilişkilendirir. 7. sınıf 13 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Üretimde ve yönetimde toprağın önemini tarihten örneklerle açıklar. 7. sınıf 14 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Kaynakların, ürünlerin ve ticaret yollarının devletlerin gelişmesindeki önemine tarihten ve günümüzden örnekler verir. 7. sınıf 15 Sosyal Bilgiler EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Tarihten ve günümüzden örnekler vererek üretim teknolojisindeki gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata etkilerini değerlendirir.

32 7. sınıf 1 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Ramazan ayına ve bayramına yönelik duygu ve düşüncelerini paylaşır 7. sınıf 2 Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Mâûn suresini ezbere okur ve anlamını söyler 7. sınıf 3 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in bizler gibi bir insan olduğuna ayetlerden örnekler vererek açıklar 7. sınıf 4 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed i diğer insanlardan ayıran en önemli özelliğini açıklar 7. sınıf 5 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in peygamberlik yönüyle ilgili özelliklerine ayetlerden örnekler verir 7. sınıf 6 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in görevlerinden birisinin Kur an ı açıklamak olduğunu söyler 7. sınıf 7 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in insanları baskı ve zor kullanmadan uyarma ve aydınlatma görevinin olduğunu fark eder 7. sınıf 8 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in insanlık için niçin bir rahmet olarak gönderildiğini fark eder 7. sınıf 9 Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed in tutumlarından hareketle kendi davranışlarını değerlendirir 7. sınıf 10 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din ve din anlayışı arasındaki farklılığı ayırt eder 7. sınıf 11 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki yorum farklılıklarını fark eder 7. sınıf 12 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR İslam düşüncesindeki yorum biçimlerini sınıflandırır 7. sınıf 13 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR İslam düşüncesindeki tasavvufi yorum biçimlerini tanır 7. sınıf 14 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Alevi-Bektaşi geleneğindeki temel kavramları açıklar 7. sınıf 15 Din Kültürü İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR Din anlayışındaki farklılıkların niçin birer zenginlik olduğunu açıklar

33 7. sınıf 1 İngilizce Television Describing what people do regularly 7. sınıf 2 İngilizce Television Expressing preferences 7. sınıf 3 İngilizce Television Giving explanations/reasons 7. sınıf 4 İngilizce Television Making simple inquiries 7. sınıf 5 İngilizce Television Stating personal opinions 7. sınıf 6 İngilizce Television Talking about past events 7. sınıf 7 İngilizce Parties Accepting and refusing 7. sınıf 8 İngilizce Parties Expressing basic needs 7. sınıf 9 İngilizce Parties Expressing quantity 7. sınıf 10 İngilizce Parties Giving and responding to simple instructions 7. sınıf 11 İngilizce Parties Making simple suggestions 7. sınıf 12 İngilizce Superstitions Making predictions about the future 7. sınıf 13 İngilizce Superstitions Making simple inquiries 7. sınıf 14 İngilizce Superstitions Making simple suggestions 7. sınıf 15 İngilizce Superstitions Talking about possessions

34 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe 8. sınıf 12 Türkçe 8. sınıf 13 Türkçe 8. sınıf 14 Türkçe 8. sınıf 15 Türkçe 8. sınıf 16 Türkçe 8. sınıf 17 Türkçe 8. sınıf 18 Türkçe 8. sınıf 19 Türkçe 8. sınıf 20 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 3. Metnin konusunu belirler. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 6. Anlatımın kimin ağzından yapıldığını belirler. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 8. Metindeki sebep-sonuç ilişkilerini fark eder. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 14. Metne ilişkin sorular oluşturur. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 3. Okuduğu metni değerlendirme 1. Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 1. Yazma kurallarını uygulama 6. Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçelerini kullanır. 1. Yazma kurallarını uygulama 5. Türkçenin kurallarına uygun cümleler kurar. 2. Planlı yazma 5. Konunun özelliğine uygun düşünceyi geliştirme yollarını kullanır. 3. Farklı türlerde metinler yazma 3. Bildirme yazıları yazar. 4. Kendi yazdıklarını değerlendirme 3. Yazdıklarını yazım ve noktalama kurallarına uygunluk yönünden değerlendirir. 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 3. Fiilimsileri özelliklerine uygun biçimde kullanır.

35 8. sınıf 1 Matematik Olay çeşitleri 2. Bağımlı ve bağımsız olayların olma olasılıklarını hesaplar. 8. sınıf 2 Matematik Gerçek sayılar 2. Gerçek sayılar kümesini oluşturan sayı kümelerini belirtir. 8. sınıf 3 Matematik Merkezi eğilim ve yayılma ölçüleri 1.Standart sapmayı hesaplar. 8. sınıf 4 Matematik Üçgenler 2. Üçgenin iki kenar uzunluğunun toplamı veya farkı ile üçüncü kenarının uzunluğu arasındaki ilişkiyi belirler. 8. sınıf 5 Matematik Üçgenler 4. Yeterli sayıda elemanının ölçüleri verilen bir üçgeni çizer. 8. sınıf 6 Matematik Üçgenler 5. Üçgende kenarortay, kenar orta dikme, açıortay ve yüksekliği inşa eder. 8. sınıf 7 Matematik Üçgenler 7. Üçgenlerde benzerlik şartlarını açıklar. 8. sınıf 8 Matematik Üçgenler 9. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını belirler. 8. sınıf 9 Matematik Üçgenlerde Ölçme 1. Üçgenlerde benzerlik şartlarını problemlerde uygular. 8. sınıf 10 Matematik Üçgenlerde Ölçme 2. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını problemlerde uygular. 8. sınıf 11 Matematik Üçgenlerde Ölçme 3. Dik üçgendeki dar açıların trigonometrik oranlarını problemlerde uygular. 8. sınıf 12 Matematik Örüntüler ve İlişkiler 1. Özel sayı örüntülerinde sayılar arasındaki ilişkileri açıklar. 8. sınıf 13 Matematik Cebirsel İfadeler 1. Özdeşlik ile denklem arasındaki farkı açıklar. 8. sınıf 14 Matematik Cebirsel İfadeler 2. Özdeşlikleri modellerle açıklar. 8. sınıf 15 Matematik Cebirsel İfadeler 3. Cebirsel ifadeleri çarpanlarına ayırır. 8. sınıf 16 Matematik Cebirsel İfadeler 4. Rasyonel cebirsel ifadeler ile işlem yapar ve ifadeleri sadeleştirir. 8. sınıf 17 Matematik Olası Durumları Belirleme 1. Kombinasyon kavramını açıklar ve hesaplar. 8. sınıf 18 Matematik Olası Durumları Belirleme 2. Permütasyon ve kombinasyon arasındaki farkı açıklar. 8. sınıf 19 Matematik Denklemler 3. Bir bilinmeyenli rasyonel denklemleri çözer. 8. sınıf 20 Matematik Denklemler 4. Doğrusal denklem sistemlerini cebirsel yöntemlerle çözer.

36 8. sınıf 1 Fen Bilgisi Sıvıların ve gazların kaldırma kuvveti Bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinin, cismin yer değistirdiği sıvının ağırlığına esit büyüklükte ve yukarı yönde olduğunu kesfeder. 8. sınıf 2 Fen Bilgisi Basınç 2.5.Sıvıların ve gazların, basıncı, her yönde aynı büyüklükte ilettiğini kesfeder. 8. sınıf 3 Fen Bilgisi Periyodik sistem 1.5. Metallerin, ametallerin ve yarı metallerin günlük yasamdaki kullanım alanlarına örnekler verir 8. sınıf 4 Fen Bilgisi Kimyasal bağlar 2.4. Ametal atomları arasında kovalent bağ olustuğunu belirtir. 8. sınıf 5 Fen Bilgisi Kimyasal tepkimeler 3.3. Kimyasal bir tepkimenin gerçeklestiğini deneyle gösterir. 8. sınıf 6 Fen Bilgisi Kimyasal tepkimeler 3.7. Yanma tepkimelerini tanımlayarak basit yanma tepkimelerinin denklemlerini yazar 8. sınıf 7 Fen Bilgisi Asit-baz tepkimeleri 4.5. Gıdalarda ve temizlik malzemelerinde yer alan en yaygın asit ve bazları isimleriyle tanır 8. sınıf 8 Fen Bilgisi Asit-baz tepkimeleri Endüstride atık madde olarak havaya bırakılan SO2 ve NO2 gazlarının asit yağmurları olusturduğunu ve bunların çevreye zarar verdiğini fark eder. 8. sınıf 9 Fen Bilgisi Su kimyası ve su arıtımı 5.2. Sularda sertliğin nasıl giderileceğini arastırır. 8. sınıf 10 Fen Bilgisi Ses dalgaları 1.1. Titresen bir cisim için frekans ve genliği tanımlar. 8. sınıf 11 Fen Bilgisi Sesin özellikleri 2.4. Sesin siddeti ile genliği, sesin yüksekliği ile frekansı arasındaki iliskiyi kesfeder. 8. sınıf 12 Fen Bilgisi Müzik aletinden çıkan sesin değisimi 3.1. Bir müzik aletinden çıkan seslerin yüksekliğini ve siddetini nasıl değistirebileceğini kesfeder 8. sınıf 13 Fen Bilgisi Bir enerji türü olarak ses 4.2. Ses enerjisinin baska bir enerjiye dönüsebileceğini ifade eder 8. sınıf 14 Fen Bilgisi Sesin yayılma hızı 5.2. Sesin farklı ortamlardaki hızlarını karsılastırır. 8. sınıf 15 Fen Bilgisi Sesin yayılma hızı 5.3. Isığın ve sesin havadaki yayılma hızlarını karsılastırır 8. sınıf 16 Fen Bilgisi Isı ve sıcaklık 1.2. Aynı maddenin kütlesi büyük bir örneğini belirli bir sıcaklığa kadar ısıtmak için, kütlesi daha küçük olana göre, daha çok ısı gerektiğini kesfeder. 8. sınıf 17 Fen Bilgisi Isı ve sıcaklık 1.4. Sıcaklığı, moleküllerin ortalama hareket enerjisinin göstergesi seklinde yorumlar. 8. sınıf 18 Fen Bilgisi 8. sınıf 19 Fen Bilgisi Maddelerin aldığı/verdiği ısı ile sıcaklık değisimi arasındaki iliski Maddelerin aldığı/verdiği ısı ile sıcaklık değisimi arasındaki iliski 2.1. Mekanik ve Elektrik enerjinin ısıya dönüstüğünü gösteren deneyler tasarlar Farklı maddelerin öz ısılarının farklı olduğunu (öz ısının ayırt edici bir özellik olduğunu) belirtir. 8. sınıf 20 Fen Bilgisi Maddenin ısı alıs-verisi ile hâl değisimlerini 3.2. Bağların, katılarda sıvılardakinden daha sağlam olduğu çıkarımını yapar.

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

SİS 5 (Nisan 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.YAZILI KONULARI 4. Ünite Kur an-ı Kerimin Temel Eğitici Nitelikleri İslam Dininin Temel Kaynağı Kur an

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE DOĞRULAR VE AÇILAR. Aynı düzlemde olan üç doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve inşa eder.. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ KAZANIMLAR KASIM EKİM EYLÜL Ay Hafta D.Saat i 0 04 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE SÜRE ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI Örüntü Süslemeler si KAZANIMLAR.Doğru, çokgen

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu ğ Anlama Farklı düşünmeye e yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

SİS 6 (MAYIS 2015) Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları

Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları Başarı Ölçme ve Teog Sınavları Yayın Kataloğu Tarih ve Kazanımları - Yeni Sınav Sistemine Uygun - Öğretim Yılı Sınav Uygulama Tarih Çizelgesi Başarı Ölçme Sınav Kitapçıklarımız Farklı Yayıncılık Sınav

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF

Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF / 2015-2016 EĞİTİM YILI Kazanım Değerlendirme / 3. SINIF TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere

Detaylı

SİS 5 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 5 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır.

PESA-6. Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Söz

Detaylı

Çarpanlar ve Katlar

Çarpanlar ve Katlar 8.1.1. Çarpanlar ve Katlar 8.1.2. Üslü İfadeler 8.1.3. Kareköklü İfadeler 8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler 8.1.1.1 Verilen pozitif tam sayıların çarpanlarını bulur; pozitif tam sayıları üslü ifade

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3

4. Deneme 15 Nisan. O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 4. Deneme 5 Nisan O.4.3 Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 3 D.B.. Basit, türemiş ve birleşik fiillerin kuruluş ve anlam özelliklerini kavrar. K..0 Konuşmasında

Detaylı

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Online Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:.

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı

3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı 3. Sınıf - Hazır Bulunuşluk Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe (. Sınıf) Hayat Bilgisi (. Sınıf) Okuduğunu Anlama:. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır.

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y

Detaylı

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 7.1. Sayılar ve İşlemler 7.1.1. Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 7.1.2. Rasyonel Sayılar 7.1.3. Rasyonel Sayılarla İşlemler 7.1.4.

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama 5.

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu

4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu Türkçe 4.Sınıf Okulistik Sınavı Konu-Kazanım Tablosu SÖZ VARLIĞI - Zıt Anlamlı Sözcükler : T.4.3.7. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulur. OKUMA - Metinle İlgili lar Sorma ve ları Cevaplama : T.4.3.8. Okuduğu

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 22 MART 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

6. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. OKUMA 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama Kelime

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-5 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. (Öznel-nesnel ifadeler) Birim kesirleri sayı doğrusunda gösterir ve sıralar.

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

İngilizce Dersi Kazanımları

İngilizce Dersi Kazanımları İngilizce Dersi Kazanımları Talimatları anlayabilir ve kısa, basit yönergeleri takip edebilir. Eşyaların rengini bilir. 'den 0'a kadar olan sayıları bilir. Vucudunun bölümlerini bilir. `Body Parts` ünitesinde

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No 5. Sınıf 01 Milyonlar 02 Örüntüler Adı 03 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri 04 Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 05 Zihinden İşlemler, Bölme İşleminde Kalanı Yorumlama, Çarpma ve Bölme

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT..! 28.04.2017 TARİHİNE KADAR KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ TARAFIMIZA BİLDİRİNİZ. 2. SINIF 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

5. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı Alt Öğrenme Alanı OKUMA YAZMA DİL BİLGİSİ Söz Varlığını Zenginleştirme Okuduğu Metni Değerlendirme Görsel Okuma Metnin Türleri Cümlede Anlam Özellikleri Yazma ve ktalama Kurallarını

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 17 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

7. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

7. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimede ve Kelime Gruplarında - I (Gerçek, Mecaz, Yan ve Terim Kelimede ve Kelime Gruplarında - II 02 (İkilemeler, Ad Aktarması, Dolaylama, Yansıma Kelimeler) 03 Kelimede ve Kelime Gruplarında

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1 K..0 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. K.. Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. Y..7 Olayları / bilgileri sıraya koyarak anlatır. Y.. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. Y..0 Yazıya, konuyla

Detaylı

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1

3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı 1 3. Sınıf Taragöz Değerlendirme Sınavı Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Hayat Bilgisi Eş ve Zıt Anlamlı Kelimeler:. Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Eş Sesli Kelimeler:. Eş sesli

Detaylı

7. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

7. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE 07 08 09 10 Gerçek, Mecaz, Yan, Terim Anlam Eş Anlam, Zıt ve Olumsuz Anlam Eş Seslilik, Ortak Kök Kelime Gruplarında Anlam Deyimler ve İkilemeler Kelimeler Arası Anlam İlişkileri

Detaylı

TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE

TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE BRANŞ SORU NO TÜRKÇE 1 TÜRKÇE 2 TÜRKÇE 3 TÜRKÇE 4 TÜRKÇE 5 TÜRKÇE 6 TÜRKÇE 7 TÜRKÇE 8 TÜRKÇE 9 TÜRKÇE 10 TÜRKÇE 11 TÜRKÇE 12 TÜRKÇE 13 TÜRKÇE 14 TÜRKÇE 15 TÜRKÇE 16 TÜRKÇE 17 TÜRKÇE 18 TÜRKÇE 19 TÜRKÇE

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR

SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR 06 07 6.SINIF MATEMATİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLAN... YAYINLARI HAZIRLAYANLAR Adı Soyadı İmza Adı Soyadı 8 9 0 6 7 Ömer Askerden İmza 06-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50).

LGS LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKIYE GENELI DENEME SINAVI 1 / A KITAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI (1-20), (21-30), (31-40), (41-50). LISEYE GIRIŞ SINAVI / TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVI 1 / A KİTAPÇIĞI CEVAP ANAHTARLARI Türkçe (1-20), İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (21-30), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi (31-40), Yabancı Dil (41-50). 1

Detaylı

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2

2015-2016 DENEME SINAVLARI YARIYIL TATİLİ YARIYIL TATİLİ UYGULAMA TARİHİ UYGULAMA TARİHİ. 16-20 Kasım 2015. 26-30 Ekim 2015 KDS - 1 TEOG - 1 TEOG - 2 2015-2016 DENEME SINAVLARI KDS - 1 TEOG - 1 26-30 Ekim 2015 KDS - 2 14-18 Aralık 2015 TEOG - 2 KDS - 3 TEOG - 3 KDS - 4 TEOG - 4 KDS - 5 TEOG - 5 2. Sınıf HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM İşlerimi

Detaylı

4) Elementleri metal, ametal ve soygaz olarak sınıflandırarak özelliklerini karşılaştırır.

4) Elementleri metal, ametal ve soygaz olarak sınıflandırarak özelliklerini karşılaştırır. 1) 8.3.1.1. Geçmişten günümüze periyodik sistemin oluşturulma sürecini araştırır ve sunar. 4) 8.3.2.1. Elementleri metal, ametal ve soygaz olarak sınıflandırarak özelliklerini karşılaştırır. 2) 8.3.1.2.

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder.

Cümle bağlamından gerçek ve mecaz anlamlı sözcükleri ayırt eder. 8. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-2)/2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam (Gerçek - Mecaz) 1 4 Türkçe Cümlede Anlam (Deyim) 2 5 Türkçe Cümlede Anlam (Öznel Cümle) 3 6 Türkçe Parçada

Detaylı

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ

TÜRKÇE 2. KURUMSAL DENEME SINAVI KAZANIM LİSTESİ TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam 2 Sözcükte nlam Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının

Detaylı

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF 6. LİSELERE GİRİŞ SINAVI (LGS) ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU DERS SINIF ÖĞRENME ALANI KAZANIM SORU NO. A B TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA TÜRKÇE OKUMA Metnin

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metnin ana fikrini/ana

Detaylı

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T

TÜRKÇE KAZANIMLAR KONU KAZANIM KAZANIM NO. 1 Sözcükte Anlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T TÜRKÇE KONU KZNIM KZNIM NO 1 Sözcükte nlam Kelimeleri anlamları na uygun kullanır. T.8.2.5. 2 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda bulunur. T.8.3.21. 3 Cümlede nlam Okudukları ile ilgili çıkarımlarda

Detaylı