OYUN Benim Oyunlarım Geleneksel Oyunlar Farklı Kültürlerde Oyunlar SONBAHAR 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ. KİTAP PROJESİ Kırmızı Fil i Gördün mü?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "OYUN Benim Oyunlarım Geleneksel Oyunlar Farklı Kültürlerde Oyunlar SONBAHAR 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ. KİTAP PROJESİ Kırmızı Fil i Gördün mü?"

Transkript

1 Kasım ayı bülteni ile yeniden merhaba! Bu ayki temalarımız, OYUN Benim Oyunlarım Geleneksel Oyunlar Farklı Kültürlerde Oyunlar SONBAHAR 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ KİTAP PROJESİ Kırmızı Fil i Gördün mü?

2 Kasım ayına oyun teması ile başladık. Öyle eğlenceli oyunlar oynadık ve yeni yeni oyunlar öğrendik ki oyun temamız hiç bitmesin istedik. Önce sınıftaki oyunlarımızı öğrendik daha sonra ailelerimizden öğrendiğimiz oyunları arkadaşlarımıza öğretttik bunu yaparken çooook eğlendik.

3 Birdirbir, misket, beştaş, yedi kiremit, istop, Ali Baba saat kaç?, Kurt Baba Japonya, körebe, yağ satarım bal satarım, mandal çocuk,bezirganbaşı,el el üstünde, mendil kapmaca, daire kapmaca, bowling, oyunlarını ve birçok yeni oyun oynadık.

4

5 Farklı ülkelere ait çocukların resimleri gösterilerek bu çocukların nerede yaşıyor olabileceğini, ne tür oyunlar oynadıklarını, nereye baktıklarını, neye güldüklerini sorarak yaratıcı düşünme çalışması yaptık. Oyun oynarken birlikte hareket edebilmeyi, sıra beklemeyi, sebep sonuç ilişkisini ve duygularımızı ifade edebilmeyi de eğlenerek öğrendik. Tema süresince oynanan oyunlardan seçip çekmiş olduğumuz resimleri power-point sunumu olarak izledik. Oynadığımız oyunları hatırlayıp çocukların ifade etmelerini sağlayarak paylaşımda bulunduk. Bu paylaşım sırsında öğrencilere bu oyunla neler öğrendik? Bu oyunu beğendiniz mi? gibi sorular sorduk. Kasım ayındaki kavramlar temamız uzun kısa/ az-çok kavramı idi. Uzun ve kısa renkli şeritlerle yaratıcılığımızı kullanarak özgün resimler oluşturduk. Bu resimleri boyutlarına ve renklerine göre ayırarak gruplama çalışması yaptık. Ölçme materyallerinden cetveli tanıdık, karış ile ölçmeyi öğrendik.

6 Kasım ayı anahtar kelimemiz şapka, şapkayı başımıza takmak dışında başka nerelerde kullanabiliriz? Sorusunu sorarak çocukların yaratıcı düşünmelerini sağladık ve onlardan çok ilginç ve komik cevaplar aldık yine güldük, yine eğlendik, eğlenerek öğrendik. Renkli kartonlardan kendi şapkalarımızı tasarladık üzerlerini süsledik. Şapka partimize tüm anasınıfları en ilginç şapkalarıyla katıldılar. Ana sınıfının koridorunda her birimiz manken olduk, ilginç şapkalarımızla yürüyerek bol bol alkış aldık. Partimizi geleneksel oyunlarla eğlenceli hale getirdik.

7 Sonbahar temamızda bahçemizde gezerek sonbaharın havasını içimize çektik yerlere düşen sarı, turuncu renkli yaprakları topladık. Topladığımız yaprakları renklerine, şekillerine ve miktarlarına göre gruplandırdık. Az-çok kavramını da yine eğlenerek öğrendik. Sınıf projemizi de kraft kâğıdına sonbahar ağacı çizip topladığımız yapraklarla tamamladık. Sonbahar konulu çalışma kâğıdı ile bilgilerimizi pekiştirdik Kasım Atatürk Haftası ndaki etkinliklerimize Atatürk ün Hayatı ile ilgili bir slâyt gösterisi izleyerek başladık. Ardından çocuklarımıza Atatürk hayatta olsaydı ona ne armağan etmek isterdiniz? sorusunu yönelttik ve duygularını resmetmelerini istedik. Yaptığımız resimleri okulumuzun ana binasının giriş bölümünde sergiledik. Atatürk Müzesi ni ziyaret ettik ve çiçeklerimizi Atamızın Denizli ye geldiğinde kaldığı odaya bıraktık. Okula döndüğümüzde aklımızda kalan eşyaların resimlerini yaptık. 10 Kasım 2012 Cumartesi günü Atamızı, aramızdan ayrılışının 74. yılında, okulumuz spor salonunda yapılan törenle andık.

8 Kitap projemize Kırmızı Fili Gördün mü? Adlı kitabımızla devam ediyoruz. Kırmızı Fil i Gördün mü? hikâyesini okuduktan sonra, hikâyenin içinde geçen hayvanların kalıplarını renkli kartonlardan keserek maske yaptık, her birimiz bir hayvan seçerek kırmızı fili gördün mü? Hikâyesini dramatize ettik. Hikâye okunurken kırmızı fil adını duyduğumuz her kelimede boyadığımız kırmızı filleri havaya kaldırdık.

9 İstasyon çalışmalarımızda her ders farklı bir etkinliklerle tasarlanarak bizi hem eğlendiriyor, hem de öğretiyor. Eşleştirme ve gruplama çalışmaları, serbest boyama, rakamların içini yırtma yapıştırma ile tamamlama, az-çok gruplama çalışmaları, rakam yazma çalışmaları, hamur çalışmaları, tangram çalışmaları, zıt kelimeler kartları çalışmaları yaptık. Öğrencilere daha önceden ıslatılmış nohutlar ve kürdanları vererek. Kürdanları nohutlara batırarak değişik şekiller yapmalarını sağladık. Daha sonra öğrencilerin dikkati kenar ve köşelere çekerek ne gördüklerini ifade etmelerini istedik.

10 ÖNÜMÜZDEKİ AY GÖRÜŞMEK ÜZERE! HOŞÇAKALIN! MÜZİK Kasım ayı içerisinde ana sınıflarında, oyun tema alınarak oyunlu şarkılar öğrendik. Şarkıların hareketlerini oyuna uyguladık. 10 Kasım Atatürk ü anma haftasını benimsedik. Tema aldığımız oyunlu şarkılardan; parmak oyunu, ellerim tombik, solucan yarışması, Atam şarkısı, hapşu şarkısını öğrendik YOGA Kasım ayı içinde yoga dersinde kas kuvveti ve esnekliği geliştiren duruşlar yaptık. Denge ve koordinasyonu sağlayan hareketler ile eklem hareketlerini geliştiren hareketler öğrendik. Çeşitli duruşlarda kendine güven duygusunu geliştirdik. Eklem hareketlerini geliştiren hareketler öğrendik. Kedi Oluyorum. Köpek Oluyorum. Yılan Oluyorum. Köpekbalığı Oluyorum. Timsah Oluyorum. Üçgen Oluyorum. Kelebek Oluyorum etkinlikleri yapıldı.

11 BEDEN EĞİTİMİ Kasım ayı içerisinde anasınıflarında, bedensel koordinasyon gerektiren hareketler yaptık. Fitness (mekik, şınav, kosular, pedal çevirme) hareketlerini öğrendik. Büyük kaslarını kullanarak belirli bir güç gerektiren hareketler yaptık. Bowling oyunu, tünel topu yarışması, zindelik istasyon çalışmaları yapıldı. GÖRSEL SANATLAR Suluboya ile renkleri keşfettik. Fırçalarımızla çiçekleri renklendirdik. DRAMA

12 Farklı sosyal ortamların neler olduğunu ve sosyal yaşamda kuralları kavrayabilme ve bunları ifade edebilme, aynı zamanda doğal çevreye ve canlıların yaşamları hakkında fikir sahibi olabilmeye yönelik etkinlikler yaptık. BİLİME YOLCULUK Kelebeğin yaşam döngüsünü çizgi film izleyerek, kozaları inceleyerek ve resimleri boyayarak öğrendik.

13 Annemizin kullandığı deterjanların yağları nasıl temizlediğini önce dramayla canlandırdık sonra renkli boyalarla yaptığımız deneyle bunu gözlemledik. Balon-yüzey deneyinde balonun temas ettiği yüzeyin geniş olmasının balonu patlatmadığını gözlemledik. Cam şişe ve balonla yaptığımız diğer deneyde ise havanın da bir gücü olduğunu öğrendik. Frankenstein, elimiz sizi korkutmasın, basit bir karışımla ortaya çıkan gazın bizi eğlendirmesi çok hoşumuza gitti.

14 SATRANÇ Piyonun tüm hamleleri öğrenildi. Piyon ve kale çalışması yapıldı. REHBERLİKLE ELELE ÇOCUĞUN YAŞAMI İÇİN ONA YAPACAĞIMIZ EN BÜYÜK YARDIM; ONUN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLMESİNE İZİN VERMEKTİR... Çocuk gelişiminde öz bakım becerileri önemli bir yere sahiptir. Tüm canlıların yaşamları diğerine bağımlılıkla başlar. Bebeğin yaşamda tutunabilmesi süreci anneye bağımlı olmakla başlar, gelişmek ve büyümek için ise bu bağımlılığın bir süre devam etmesi gerekir. Büyüme ilerledikçe bağımlılık yavaş yavaş terk edilir. Özbakım becerilerini kazanmak bireyin bağımsız, yeterli ve kendine güvenen bir kişi olmasında çok önemli bir yere sahiptir. Çocuğun gelişim dönemine uygun olarak yapabilmesi beklenen, kendi bakımı ve yaşamını başka kişilerin yardımına ve varlığına ihtiyaç duymadan sürdürebilmesini sağlayan kişisel bakım becerilerinin tamamına özbakım becerisi denir. Çok erken dönemden itibaren temelleri atılmaya başlanan; yemek yeme, giyinme-soyunma, temizlik, tuvalet vb. öz bakımla ilgili alışkanlıkları kazandırmada ailelere büyük görevler düşmektedir. Bebeklikten itibaren, her yaş döneminde aşama aşama öz bakım becerisi kazanılır. Özbakım becerilerinden biri olan yemek yeme konusundaki tutumlar çok erken yaşta ortaya çıkar ve zamanla gelişir. Yemek yeme becerisini geliştirmek için, Çocuğunuza sofrada doğru araç gereçleri kullanma konusunda model olmak, Hangi gereçlerin kullanıldığını açıklamak,

15 Ev ortamında bir yemek rutini oluşturmak ve buna uygun hareket etmek, Yemeğini kendisinin tabağına koymasına izin vermek, Masa hazırlığında sorumluluk vermek beklenen becerinin gelişimi konusunda destek olacaktır. Çocuğun okulöncesi çağlarda kazandığı yemek yeme alışkanlığı hayatının daha sonraki dönemlerini etkileyecek, yaşanılan olumsuzluklar ileride ortaya çıkabilecek beslenme sorunlarının temelini oluşturacaktır. Bu nedenle çocuğun bulunduğu yaş dikkate alınarak uygun yönlendirmelerin yapılması büyük önem taşımaktadır. Kendi başına giyinme ve soyunma becerisi de çocuklara verilen fırsatlar doğrultusunda gelişim göstermekte ve çocuğun bağımsız hale gelmesinde önemli rol oynamaktadır. Çocuğun sağlıklı bir hayat sürmesinde önem taşıyan temizlik ve tuvalet alışkanlığı kazandırılırken, ebeveynlerin tutumları bu becerilerin yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Çocuğa iyi model olmanın yanı sıra onun bu alışkanlıkları ile ilgili davranışlarını gözlemlemek ve gerektiğinde onu istenilen davranışa yönlendirmek, alışkanlıkların kazanılmasını çabuklaştırarak kalıcı olmasını sağlayacaktır. Çocukların küçük yaşlardan itibaren kazanmaları istenilen bir başka öz bakım becerisi de tertip düzendir. Çocuğun kullandığı malzemeleri toplaması, kendi eşyalarına sahip çıkması v.b. beklentilere çocukla kurulan iyi bir iletişim sonucunda ulaşılabilir. Beş yaş çocuğunun belirgin özelliklerinden birisi, yetişkinin yaptığı her şeye karşı büyük ilgi duymasıdır. Bu nedenle oyunlarında daha çok yetişkinin günlük etkinliklerini taklit eden kız ya da erkek çocuk, evde anneye yardım etmekten, sofra kurmaktan, çamaşır toplamaktan, toz almaktan vb. büyük zevk duyar. Bu tür etkinlikler de çocuğun bu konularda beceri kazanmasını kolaylaştırır. Öz bakım becerilerini geliştirmek için evdeki günlük işlerden bazılarında çocuğun katılımının sağlanmasına fırsat vermek gerekir. Öz bakım ve günlük yaşam becerileri şöyle sıralanabilir Ay 1. Düğmesiz ve bağsız giysileri yardımsız giyinir. 2. Yardımla saçını tarar. 3. Giysisindeki büyük düğmeleri ilikler-çözer. 4. Giysilerinin önünü-arkasını ayırt eder. 5. Ellerini yıkar. 6. Dişlerini fırçalar. 7. Sözel ipuçları ile tabakları, peçeteleri, çatal ve kaşıkları doğru yerleştirerek sofra kurmaya yardım eder. 8. Boyuna uygun bir askıya ceketini veya hırkasını asar. 9. Masada kirlettiği kendine ait yeri temizler. 10. Gece gereksinim duyduğunda uyanır ve tuvalete gider. 11. Burnunu mendille siler. 12. Ev işlerine yardım eder. 13. Kendisine ait eşyaları toplar. 14. Yardım ile bıçak kullanır

16 60-72 Ay 1. Elini, yüzünü yıkar, kurular. 2. Kendi kendine giyinir-soyunur. 3. Giysilerindeki düğmeleri çözer-ilikler. 4. Yemek yerken uygun araç-gereci kullanır. 5. Dişlerini fırçalar. 6. Saçlarını tarar. 7. Bıçakla yumuşak nesneleri keser. 8. Bıçakla ekmeğine yumuşak nesneleri sürer. 9. Ayakkabılarını bağlar. 10. Tabağına servis tabağından yiyecek alır. 11. Duruma ve hava şartlarına uygun giyecekleri seçer. 12. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri yapar. Öz bakım ve günlük yaşam becerilerini kazanan bireyin başkalarına olan bağımlılığı azalır ve ayakları üzerinde durmayı ve yaşamını bağımsız sürdürmeyi öğrenir. Yaşamın ilk altı yılını kapsayan dönem çocukların gelişimlerinin hızlı olduğu, karakter ve kişilik yapısının şekillenmeye başladığı en önemlisi bazı temel alışkanlıkların kolayca kazandırılabildiği çocuğun yaşamındaki en önemli yıllardır. Bu dönemde çocuğa kazandırılacak temel alışkanlıklar, zamanla, yönlendirmeyle ve özellikle de tekrara bağlı olarak kazanılmış davranışlara dönüşmektedir. Kazandırılan bu temel alışkanlıklar; bireyin yaşadığı doğal ve toplumsal çevreye uyumunu sağlayan davranışlardır, bu davranışlar bir kez kazanıldıktan sonra tekrarlanarak çoğu kere yaşam boyu varlıklarını sürdürürler. Çocuğa bu önemli dönemin başlangıcında iyi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmaya çalışılması çok önemlidir. Okul öncesi eğitimin önemli amaçlarından biri de çocuklarımızı ilköğretime hazırlamaktır. Çocukların kendi kendine yeten, bağımsız bireyler olarak ilköğretime başlamaları için özbakım becerilerini kazanmalarına yardımcı olmanız ve onlara kendi yapabilecekleri işleri tek başlarına yapmaları için fırsat vermeniz gerekmektedir. Çocuğa okul öncesi dönemde kazandırılacak öz bakım becerileri, bir yönüyle onun gelecek yaşantısına güvenle bakmasını sağlayacaktır. Yararlanılan Kaynaklar: * Çocuk Psikolojisi Prof. Dr. Haluk Yavuzer * Çocuğu Tanımak Ve Anlamak Prof. Dr. Haluk Yavuzer * Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 19 : (2000 ) * Özel Okullar Derneği ; Okul öncesi Eğitim Sorunlar ve Çözümler Sempozyum Bildirisi Metinleri

17 ODTU GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFLARI KASIM AYI İNGİLİZCE DERSİ ETKİNLİKLERİ Sayın velimiz, Kasım ayında Outdoor Fun temamız tamamlanmıştır. Bu tema boyunca öğrencilerimiz, belli yönergeleri ( jump, swim, run, walk, fly, turn araoun,go, get, look left, look right), eylemleri ve park araç gereçlerini ( swing, slide, up, down) öğrenmişlerdir. Sayılardan 1-7, renklerden red, blue, yellow, green, şekillerden circle ( daire) ve triangle ( üçgen), zıtlık sıfatlarından ise slow x fast, happy x sad gibi kavramlarla ilgili çalışmalar yapmışlardır. Çeşitli hikâyeler, şarkılar, el işi çalışmaları, bilgisayar tabanlı çalışmalarla öğrendiklerini pekiştirmişlerdir. ÖĞRENDİĞİMİZ KELİMELER JUMP WALK SWIM FLY BOUNCE FAST SLOW BALL HAPPY SAD SLIDE SWING

18 PARK ROAD STOP TELESCOPE BOUNCE LOOK LEFT LOOK RIGHT LOOK AT THE SKY/GROUND JUMP LIKE A FROG WALK LIKE A DOG SWIM LIKE A FISH FLY LIKE A BIRD OYUN GÜNÜNDE NELER YAPTIK? MUSICAL ACTION : Daire şeklinde oturduk. Fasulye torbasını müzik eşliğinde elden ele dolaştırdık. Müzik durduğunda kimin elinde torba kaldıysa, öğretmenimizin dediği yönergeleri yerine getirdik. ( örnek: jump-zıpla, run-koş, fly-uç, swim-yüz, walk slowlyfast-hızlı / yavaş yürü) GET ON THE TRAIN: Öğretmenimizin elindeki flashkartları tekrar ettik. Sonra öğretmenimiz tüm kartları karıştırıp, tren sesi yaparak sınıfta dolaşmaya başladı. Kimin yanında durursa, elinde tuttuğu bir kartı tahmin etmeye çalıştı. Bilen kişi kartı alıp tren gibi öğretmenimize katıldı. Hepimiz trene dahil olabildik. NUMBER GROUP GAME: Daire oluşturup öğretmenimizin söylediği rakamları arkadaşlarımızla bir araya gelerek grup olarak oluşturmaya çalıştık. FOLLOW THE LEADER: Öğretmenimizin arkasında kuyruk olduk. Öğretmenimiz ne yaparsa onun aynısını yapmaya çalıştık. Ayrıca öğretmenimiz sınıfın robotu oldu ve biz ne dersek onu yaptı. Çok eğlendik. CROSS THE RIVER: Flashkartları dağınık olarak yere serdik. Her bir kart nehirdeki bir taşı temsil ediyordu. Sırayla üzerinden geçmeye çalışırken, ne olduğunu bilirsek nehri geçebildik.

19 PEEP HOLE GAME: Öğretmenimiz kartondan kapı deliği şekli yapmıştı. Bu delikten baktık ve gösterdiği flashkartı tahmin etmeye çalıştık. TELESCOPE GAME: Kağıttan teleskop yaptık. Öğretmenimizin yönergelerine göre o teleskoptan bakarak sınıfta hangi objeleri gördüklerimizi söylemeye çalıştık. Go and get the game: Tüm sınıfa farklı yerlere konulmuş flaskartları sıraya geçerek. go and get the kalıbı kullanarak almaya çalıştık. Öğretmenimizin istediği değişik yönergelerle çok eğlendik. ( jump, run, walk, swim, fly etc) BALL AND BOX GAME: Sınıfın bir başına top, diğer başına ise kutu verildi. Müzik başladığında her iki taraftan da kutu ve topu elden ele dolaştırdık. Müzik durduğunda hangimizin elinde kutu varsa o top tutana kutu içinden seçtiği kartı gösterip sordu. ACTION RACE: İki ayrı grupta sıraya geçtik. Her bir grup için bir metre uzağımıza sandalye koyduk. Sonra öğretmenimizin verdiği yönergelerle sandalyeye oturup tekrar grubumuza dönmeye çalıştık. Takımına ilk ulaşan kazandı. Sonunda beraberlik oldu. BASKETBALL GAME: Öğretmenimizin tuttuğu boş bir kutuya sıra ile basket atmaya çalıştık. Topu isabet ettirebilirsek öğretmenimiz bize soru sordu. Bilenler sticker kazandı. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

20

21 STORY GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Hikaye günümüzde dört farklı hikaye dinledik. İlk hafta I like to jump hikayesi ile bir kangurunun arkadaşları ile olan diyalogu üzerinde durduk. Bu hikayede bir türlü kendi gibi zıplayan bir arkadaş bulamayınca üzülen ama en sonunda bulunca da sevinen bir kanguru konu edildi. Bu hikaye ile mutlu x üzgün zıtlıklarını öğrendik. İkinci haftada ise Go and get it hikayesi ile bir köpeğin neler sevdiğini, onları almak için neler yaptığını konu eden bir hikaye dinledik. Üçüncü hafta ise Shark in the Park hikayesinde Timothy Pope adlı bir çocuğun teleskopundan baktığı parkta, gördüğü her şeyi köpek balığı zannettiği eğlenceli bir hikayeyi dinledik ve izledik. Son hafta ise The tortoise and Hare hikâyesinde kaplumbağa ve tavşan hikâyesi ile hızlı x yavaş zıtlığı üzerinde durduk. Kulaktan kulağa oynayarak öğrendiğimiz kelimeleri pekiştirdik. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

22 DRAMA GÜNÜNDE NELER YAPTIK? I like to jump hikayesini grup olarak canlandırdık ve öğretmenimizin hazırladığı sunumlar üzerinden çeşitli hayvanların sevdiği aktiviteleri öğrendik. Bu eylemleri bizler de göstererek uyguladık. Hockey cokey şarkısını öğrendik ve hareketleri ile söyledik. Go and Get it hikayesinden sonra da drama dersinde canlandırma yaptık. Her gruptan birkaç arkadaşımız Daisy, Barney, Banjo, Lilly, Patch, Snoopy oldu ve Sam onlardan ne isterse yapmaya çalıştı. Bu etkinlikte çok eğlendik. Shark in the Park hikayesini çok sevdik. Bu hikaye için teleskop yaptık. Timothy Pope gibi biz de teleskopumuzla etrafımıza baktık. Öğretmenimiz ne isterse onu bulmaya çalıştık. Çeşitli renk, şekil ve sayıları bulmak için oyun oynadık. Ayrıca hikayeyi yeniden canlandırdık. Çeşitli duygular üzerinde durduk ve mimiklerimizle göstermeye çalıştık. Bu hikâyeden sonra park kelimelerini öğrendik ve park eylemlerini çalıştık. Bu amaçla öğretmenimizle parkımıza gittik ve çeşitli oyunlarla öğrendiklerimizi göstererek uygulamaya çalıştık. Yukarı ve aşağı zıtlığı üzerinde durduk. Park konusuyla trafik kurallarını birleştirdik. Sınıf öğretmenlerimiz de bizlere yardımcı oldu ve yol güvenliği konusunda hikayeler dinledik ve sohbet ettik. The tortoise and Hare hikâyesi sonrasında ise müzik eşliğinde öğretmenimiz hangi hareketi yapmamızı söylerse onu yapmaya çalıştık. Eğer yavaş müzik çalarsa yavaş, hızlı çalarsa da hızlı olarak yapmaya çalıştık. Öğretmenimiz hikayeyi yeniden anlattı ve bizler de belli bölümlerini canlandırmaya çalıştık. Çılgın şapka gününe İngilizce dersinde biz de destek verdik. Tüm öğrendiklerimizi uygulamalı olarak pekiştirmek amacı ile tüm sınıflarımız spor salonundaki istasyon çalışmasına katıldı. Hepimiz hem oyunlar oynadık, hem de trafik kuralları konulu etkinlikle çok şey öğrendik. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER:

23 DIGITAL GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Digital günümüzde bolca şarkı dinledik ve içinde geçen eylemleri hem tekrar ettik, hem de uyguladık. Ayrıca bilgisayar oyunları ile öğrendiklerimizi pekiştirmeye çalıştık. Look at the park, Look at the road başlıklı internet oyununu oynadık. Think, stop, look, listen game, Make me cross game, Street Smarts game ile yol kuralları ve güvenliği konulu bilgisayar tabanlı çalışmalar yaptık.

24 Shark in the park hikayesinin bilgisayar tabanlı etkinliklerini yaptık, hafıza oyunu oynadık. Sayılarımızı pekiştirmek için Teddy song ve Five little frog şarkılarını söyledik ve izledik. Ayrıca Longman picture Dictionary-bilgisayar tabanlı What can you see in a park? oyununu ve ayrıca tüm öğrendiklerimizi tekrar etmek için jeopardy game ve What is it? game oyunlarını oynadık. ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER: ARTS AND CRAFT ve PORTFOLIO GÜNÜNDE NELER YAPTIK? Mr. Anderson ile yaptığmız ARTS AND CRAFT dersimizde ilk hafta çubukla öğrendiğimiz hayvanların kuklasını yaptık ve hareketleri öğretmenimizle göstermeye çalıştık. İkinci hafta ise yine Shark in the Park hikayesinde geçen ördeklerden yola çıkarak, tuvalet kağıdından ördek yaptık. Bunları da portfolyo kutumuza koyduk. Üçüncü hafta havlu peçete rulosundan teleskop yaparken, son hafta ise tamamen el kol koordinasyonu çalışması amacıyla kendi yaptığımız el hamuru ile şekiller oluşturduk. İngilizce öğretmeni ile yaptığımız portfolio dersinde ise sayıları, renkleri ve şekilleri pekiştirmek amacıyla kâğıt çalışmaları yaptık.

25 ETKİNLİKLERİMİZDEN ÖRNEKLER: Her tema sonunda kendimizi değerlendiriyoruz ve öğrendiklerimizi gözden geçiriyoruz. Bu değerlendirme ölçeklerimizi de dosyamızda saklıyoruz. Bir sonraki temamız A hat for a hot day, a coat for a cold day etkinliklerimizi sizlerle paylaşmayı şimdiden heyecanla bekliyoruz.

Bu ayki konumuzu çocuk gelişiminde çok önemli bir role sahip olan özbakım becerilerinin gelişimi olarak aldık. Keyifli okumalar dileriz.

Bu ayki konumuzu çocuk gelişiminde çok önemli bir role sahip olan özbakım becerilerinin gelişimi olarak aldık. Keyifli okumalar dileriz. AYLIK BÜLTENLER SERİSİ Aralık, 2011 Sayı : 3 KONU : ÖZBAKIM BECERİLERİ Sevgili Velilerimiz, Bu ayki konumuzu çocuk gelişiminde çok önemli bir role sahip olan özbakım becerilerinin gelişimi olarak aldık.

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

-BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ

-BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ -BİLDİĞİM OYUNLAR - GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNLAR -FARKLI KÜLTÜRLERE AİT OYUNLAR -SONBAHAR -AÇ TIRTIL HİKÂYE KİTABI ETKİNLİĞİ EKİM ayı bülteni ile merhaba; Oyun temamıza, benim bildiğim oyunlar konulu beyin

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 3. Sayı 2016 Aralık 2016 UZAY SINIFI Hayatımızı kolaylaştıran nesnelerle ilgili tema çalışmasına öncelikle İcatlar sunumunu izledik. Birer

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Ocak Ayında Temamız MASALLAR Şubat Ayında Temamız TAŞITLAR Ocak ayında masallar, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik. Çeşitli masallar sunumlarımızı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Kış mevsimine ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEKLER TEMASI 23NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Bitkileri tanıdık. Bitkileri gözlemledik. Bitki türlerini isimlendirdik. Bitkilerin

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Bu ay mevsimler temamızı işledik. Dört mevsime ait sunumumuzu izleyerek çeşitli paylaşımlarda bulunduk. Kıyafet

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ VÜCUDUMUZ DUYU ORGANLARIMIZ 100. GÜN KUTLAMALARI SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme.

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Çubukların ucuna

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Öğrencilerimizin bireysel ve akademik özelliklerini tanımaya yönelik uygulama ve gözlemler

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 4 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Kasım ayı temamız; Benim Hakkımda Her şey TÜRKÇE DİL Haftanın Alışkanlığı ; Paylaşıyorum Mutluyum, Lütfen, teşekkür ederim diyorum

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ

KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ KELEBEKLER SINIFI EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI YÜZME ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA GÜNÜMÜZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ EKİM

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatına ait resimleri inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; 08.01.2016 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDANHERKESE MERHABA; Haftaya kar oynayarak başladık. Bahçemize bir kardan adam yaptık ve çook eğlendik. Tasarruf ve Geri Dönüşüm konumuz ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI A N A KU O LU ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI ÖZ BA BEC KIM ERİS İ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - KASIM 2016 ÖZ BAKIM BECERİSİ KAZANMA SÜRECİ Çocukların temel ihtiyaçları, onlar dünyaya geldikleri

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu. 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni. Nisan sayfa. sayfa. sayfa. 15 de. 16 da. 14 de BEDEN EĞİTİMİ MÜZİK PDR ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu Nisan 2016 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni sayfa 15 de BEDEN EĞİTİMİ sayfa 14 de MÜZİK sayfa 16 da PDR Öğrencilerimizle birlikte güzel bir bahar ayını tamamladık. Pek çok çalışmayı

Detaylı

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK?

ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? ÖZEL ÜSKÜDAR SEV İLKÖĞRETİM OKULU ANASINIFLARI AYLIK BÜLTEN KASIM DA NELER YAPTIK? TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ Atatürk, Sonbahar, Dünya Çocuk Kitapları Haftası ve Sağlıklı Beslenme konularıyla ilgili sohbet ettik.

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ KASIM AYI TEMAMIZ; Nasıl Öğreniyoruz? Büyümek, düşünmek, yapmak TÜRKÇE DİL Nasıl öğreniyoruz? Büyümek, düşünmek,

Detaylı

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM

SICAK SOĞUK AİLEM VE DUYGULARIM KAVRAMLAR KIRMIZI MAVİ SARI SICAK SOĞUK UZUN KISA AZ ÇOK İNCE KALIN TEMAMIZ DENEYLER YAPTIK ÇİZGİ ÇALIŞMALARI YAPIK RİTMİK SAYMA AİLEM VE DUYGULARIM TEKERLEMELER ÖĞRENDİK MAVİ RENK PARTİSİNDE EĞLENDİK

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ

DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2012-2013 DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç

Detaylı

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2016-2017 EKİM AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Dünya Hayvanları Koruma Günü nde Sokak hayvanlarını besledik. Onlara mama ve su verdik. Sevdiğimiz hayvanları

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU OCAK-ŞUBAT AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Ocak ayında kış mevsimi, Şubat ayında taşıtlar temalarımızı işledik.hava, deniz ve kara taşıtlarıyla ilgili

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT ANA SINIFI A. Kasım Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Kasım 2016 Atatürk ağacını buruşturma tekniği kullanarak tamamladık. Kızılay ın önemini konuşarak ambulans ve hemşire yaptık. Yaprak baskısı yaparken bütün renkleri

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUENLER GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA HAFTASI DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ SONBAHAR MEVSİMİ YAPRAKLAR Atatürk ün kim olduğunu hatırladık. Atatürk

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlkokulu 5 Yaş Ana Sınıfı Bülteni Mart 7. Sayı 2016 Nisan 2017 UZAY SINIFI İsim tanıma çalışmaları yaptık. İsimlerimizdeki harf sayısını öğrendik, artırma çalışması gerçekleştirdik.

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KELEBEK GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ,neleri edemez KIZILAY HAFTASI DÜNYA SİNEMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜ 10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA HAFTASI SONBAHAR-RÜZGÂR-ŞEMSİYE

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MAYIS-HAZİRAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mayıs ayında Duyularımla Hissediyorum, Haziran ayında Açık Hava Oyunları temalarımızı işledik.elif Öğreniyor

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ ANA SINIFI C. Aralık Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. ANA SINIFI C AYLIK BÜLTEN - 2 SANAT Aralık 2016 Çocuklar ne ister afişini hazırladık ve çok mutlu olduk. Katlama tekniğinde ''balık'' yaptık. Atatürk çalışmamızı yuvarlama tekniğini kullanarak tamamladık.

Detaylı

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GV. DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ KASIM AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şeklini ve 4,5,6 rakamını öğrendik. Dinlediğimiz müzikte önceden belirlenen kelimeyi her duyduğumuzda,

Detaylı

Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. - Malzemelerle oynanan oyunlar

Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. - Malzemelerle oynanan oyunlar Anasınıfları, Ekim ayı bülteni ile yeniden birlikteyiz. Anasınıfımızdaki yolculuğumuz devam ediyor. BENİM İŞİM OYUN Bu ayki tema alt başlıklarımız: - Sevdiğim Oyunlar - Müzikli oyunlar - Malzemelerle oynanan

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO 100.GÜN ETKİNLİKLERİMİZ 100.GÜN PARTİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ECO SCHOOLS ÇALIŞMALARIMIZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMIMIZ

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KALELER Atatürk ün hayatı Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ ANASINIFI ARALIK AYI BÜLTENİ FEN VE DOĞA ETKİNLİĞİ DRAMA Araştırma ve problem çözme becerilerini Arkadaş ilişkilerini geliştirmek,akıcı geliştirmek konuşmalarını kendine güvenmelerini - Öğrenmeyi

Detaylı

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015

DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 DENİZYILDIZI GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ 2015 NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Çiçekleri tanıdık. Çiçekleri gözlemledik. Çiçek türlerini isimlendirdik. Çiçeklerin birer canlı olduğunu öğrendik. Farklı çiçeklerin

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU ÖZEL EFDAL ANAOKULU ARALIK AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Yapboz köşesi Uzay köşesi Yerli Malı köşesi Zaman araçları köşesi Evcilik köşesi Kitap köşesi Blok köşesi Trafik

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

Sevgili Velilerimiz, SINIF İÇİ ETKİNLİKLER Sevgili Velilerimiz, Bizler Ocak ayında yaptığımız etkinliklerimizle çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını baz alarak planladık ve uyguladık. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 1. dönemini siz değerli

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA; 04.12.2015 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA; Bu haftaya Uzay ve Gökyüzü konumuza giriş yaparak başladık. Konularımız ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda çeşitli aktiviteler yaptık, oyunlar

Detaylı

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ PENGUEN GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Taşıtların özelliklerini, benzerlik ve farklılıklarını

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord.

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? MART AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ AİLE KATILIMI ETKİNLİKLERİMİZ DOĞUM GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. VELİ BÜLTENİ REHBERLİK Uyum programı tamamlandıktan sonra öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmek

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ARALIK 2014 Sevgili Veliler; Bizler Aralık ayını da dolu dolu yaşadık. Önemli gün ve haftaları büyük bir coşku, sevinçle yaşadık. Sınıf içi etkinliklerimize tüm çocuklarımız keyifle katıldılar. Etkinliklerimizle

Detaylı

MART 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz.

MART 2015 BÜLTENİ. Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz. bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu. içindeyiz. MART 2015 BÜLTENİ Merhaba! Mart ayı boyunca yaptığımız etkinlikleri bulabileceğiniz bültenimizi sizinle paylaşmanın sevinci ve gururu içindeyiz. DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ Drama ve Müzik dersleri her hafta

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EYLÜL, 2014

AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EYLÜL, 2014 SAYI : 2 KONU: ÖZBAKIM BECERİLERİ AYLIK BÜLTENLER SERİSİ EYLÜL, 2014 Tüm canlıların yaşamları diğerine bağımlılıkla başlar. İnsanoğlu da doğduğu andan itibaren annesine bağımlıdır. Bebeğin yaşamda tutunabilmesi

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN! ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Besin nedir? Sağlıklı beslenme nedir? Sağlıklı beslenmenin

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? OCAK AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ SINIF İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ MASAL KAHRAMANLARI

Detaylı

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN 01.11.2017 02.11.2017 03.11.2017 06.11.2017 07.11.2017 Toprak erozyonu deneyi Parça- bütün çalışması Tohum isimli parmak oyununu Yağmurun oluşum deneyini

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ

ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ Mart Ayında Temamız HAYVAN DOSTLARIM Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izledik. Videolarla hayvanların seslerini

Detaylı