Scopesafe - Yeniden işleme sırasında endoskop vanalarının güvenli depolanması!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Scopesafe - Yeniden işleme sırasında endoskop vanalarının güvenli depolanması!"

Transkript

1 Scopesafe - Yeniden işleme sırasında endoskop vanalarının güvenli depolanması! "Vanalar (durulama vanaları dahil) çapraz enfeksiyonu önlemek ve tam izlenebilirlik sağlamak için, bir set olarak adlandırılmış bir endoskop ile kalmalıdır." * Scopesafe temizleme, dezenfeksiyon ve depolama sürecinde ana endoskop ile endoskop vanalarını muhafaza etmek için anlamlı tek kullanımlık bir çözümdür. * ESGE - ESGENA kılavuzu: gastrointestinal sisteminde temizleme ve dezenfeksiyon endoskopisi 2008 U. Beilenhoff

2 Temizlik ve dezenfeksiyonda endoskop valfları-vanaları Tekrar kullanılabilir tıbbi cihaz üreticisi ve cihazın kullanıcısı tıbbi cihazların güvenli ve etkili bir şekilde yeniden işlem yapmasında önemli rollere sahiptirler. Endoskopların temizlik, dezenfeksiyon ve sterilizasyonu ile ilgili personel kendi ulusal ve uluslar arası kılavuzları tercih ediyor olması yanı sıra üretici tarafından sağlanan yönergeleri de tercih etmelidir. Tıbbi Cihazlar Direktifi uyarınca işaretlenmiş tekrar kullanılan CE aletlerinin tümünün kapsamlı doğrulanmış yeniden işleme talimatları temin edilmelidir. Endoskopların dekontaminasyonu özel odalarda eğitilmiş personel tarafından yapılmalıdır. Personel eğitim programları uygulanmalı ve dokümante edilmelidir. Endoskop vanaları konusunda dikkate alınması gereken bazı özel noktalar vardır: Endoskopu yeniden işleme sırasında tüm vanalar endoskoptan (hava / su, emme supapları, biyopsi vanaları ve temizlik vanaları) çıkarılmalı ve içine temizleme solüsyonu konulmalıdır. Endoskopun depolanması sırasında, vana ve koruyucu kapakları çıkarılmalı ve ayrı ayrı saklanmalıdır. Yeniden-kullanılmak üzere sökülebilir parçalar izlenebilirliği sağlamak için eşsiz bir set olarak bu sete karşılık gelen endoskop ile birlikte tekrar işleme tabi tutulması gerekir. Scopesafe güvenli ve etkili vana depolamasına izin verir ve vanaların ana endoskop ile benzersiz bir setin parçası olarak kalmasını sağlar.

3 Scopesafe nedir? Scopesafe, ulusal ve uluslararası kurallar bir dizi tavsiyesi üzerine, vanaların ana endoskop ile benzersiz bir set parçaları olarak kalmasını sağlamak ve endoskop vanalarını güvenilir bir şekilde depolama için tek kullanımlık endoskop kapak kafesidir. Güvenlik kapağı 4 adet valf-vanaya kadar tutar-taşır Tek kullanımlık tasarımdır Sıvı geçişine izin vermek için delikler Endoskopa tutturma ve çekme halkası Scopesafe 4 valf-vana alacak kadar tasarlanmıştır; hava /su vanası, emiş vanası hava /su, temizleme adaptörü ve biyopsi kapağı. Scopesafe bir dizi faydalar içerir: Uluslararası Rehber ihtiyacına hitap eder Endoskop üzerine takılır - herhangi bir bölümünü gizlemeden Vanaları ana endoskop ile birlikte 'kilitli' tutar Faaliyet alanı ve vanaların izlenebilirliğine yardımcı olur Temizleme işlemi sırasında vanaları hasara karşı korur Entegre açılış Hava/su temizleme adaptörü zinciri için 'Açık' tasarıma dezenfektan yoluyla izin vermek Plastik yapısı 'Pas' ve herhangi bir mikrobiyolojik gelişmeyi önlemek için Tek kullanımlık - çapraz bulaşmayı önlemeye yardımcı olur

4 Neden Scopesafe kullanılır? Dünya Gastroenteroloji Örgütü nde (WGO) " Endoskop dezenfeksiyonu kaynak duyarlı bir Yaklaşım, Şubat 2011, " Jean-François Rey şöyle ifade eder: İlk endoskop temizliğinden sonra "Bir sonraki aşamada endoskopun çıkarılabilir parçalarının, vanalarının ve çıkarılan su şişesi girişlerinin ve ilave tüpü kapatıyor olan çıkarılabilir uçların sökülmesini içerir. Kılavuzda ayrıca ifade edilirki "Vanalar endoskop içine monteli muhafaza edilmemelidir. Üreticinin talimatlarına göre, kapakları, vanaları ve diğer çıkarılabilir parçaları çıkarın. "Ulusal Endoskopi Programı, Esnek Endoskoplar için Dekontaminasyon Standartları" Mart 2008, L Thomson et al, belirtir ki: Tekrar kullanılan vanalar üreticinin talimatlarına uygun olarak arındırılır ve bunlara karşılık gelen endoskop ile işlenme tabi tutulmalıdır. "Vanalar gömme vana ve sökülebilir parçaları dahil ekipmanları, benzersiz bir dizi oluşturmak için endoskop ile beraber tutulur." Buna ek olarak, ESGE - ESGENA kılavuzunda: Temizlik ve dezenfeksiyon mide-bağırsak endoskopide güncelleme 2008, Beilenhoff U. ifade edilir ki: "Vanalar çıkarılmalıdır çünkü endoskop kanallarda ki hava akışını engelleyebilir. Vanalar ve distal kapaklar ayrı ayrı ancak endoskop ile saklanmalıdır. Vanalar ( durulama vanaları dahil ) çapraz enfeksiyonu önlemek ve tam izlenebilirlik sağlamak için bir set olarak adlandırılmış endoskop ile saklanmalıdır. " Bir endoskopik işlem sırasında kullanılan tüm ürün için izlenebilirlik kayıtları hükmü doğrultusunda, ilgili endoskopu ait olduğu aksesuarlarla sağlama almak gereklidir - özellikle vanalar doğru enstruman ile muhafaza edilmelidir. Scopesafe temizlik, dezenfeksiyon ve depolama sürecinde endoskop vanalarını ana endoskop ile bir tutmak için anlamlı tek kullanımlık bir çözümdür.

5 BİRİNCİ ADIM Endoskoptan gelen valfları-vanaları çıkarın Scopesafe Nasıl kullanılır? İKİNCİ ADIM Açık Scopesafe içine vanaları yerleştirin. A / W temizleme vana zincirinin bir girintiye geçmesi gerekir ÜÇÜNCÜ ADIM Scopesafe nin göbek kordonu çevresine Scopesafe in üstünü kapatın. Dört işaretçiyi ayrı ayrı tam tersi yuvaları içine bulunmasını sağlayın. Kapağın merkezine basmayın. DÖRDÜNCÜ ADIM Scopesafe in (scopesafe ilave tüpünün değil) göbek kordonun etrafında kapalı olduğundan emin olun.

6 BEŞİNCİ ADIM Yeniden işleme koyun ve gerekirse kurutma kabinine yerleştirin ALTINCI ADIM Scopesafe i açmak için çekme halkası 'nı çekin ve valfları-vanaları çıkarın YEDİCİ ADIM Valfleri-Vanaları Scopesafe den geri Endoskopa yerleştirin SEKİZİNCİ ADIM Scopesafe yi atın. Tekrar kullanmayın.

7 Scopesafe nin Maliyet Etkinliği Gastroenteroloji İngiliz Derneği, Gastrointestinal Endoskopi için Ekipman Dekontaminasyon Yönergeleri, açıklar ki: Her türlü çabayı tek kullanımlık ekipman istihdamı ile yapılmalıdır ve bazı durumlarda bu daha ucuz ve daha güvenli bir seçenek olabilir. için elverişli olmalıdır. Uygun bir finansman tek kullanımlık biyopsi forseps, sitoloji fırçaları, kılavuz teller ve diğer aksesuarları satın almak ve endoskopi üniteleri Scopesafe in son tanıtımına kadar endoskop vanalarının ana endoskop ile benzersiz bir set olarak muhafaza edilmesini sağlayan hiçbir güvenilir ya da bu amaçla tasarlanmış bir araç olmamıştır. Kullanıcıların endoskopik kuralların farkında olduklarından ve bir seti benzersiz bir set olarak muhafaza etmek için şu anda hangi işlemlere karşı bunu değerlendiriyor olduklarından ve bunu başarmak için hangi ürünleri kullanıyor olduklarından emin olmalıları gerekir. Bir risk değerlendirmesinin parçası olarak bu alanda şu sorular sorulmalıdır: Tüm ilgili kuralların farkında mısınız? Bunlara riayet ediliyor mu? Şu anda kullanılmakta olan hangi yöntemleridir? - Bir ücret ödemem gerekiyor mu? Bir benzersiz seti garanti edebilir misiniz? Eğer izleyecek kuralları, yönergeleri bulamazsanız ne olacak? Tıbbi ve hukuki sonuçları nelerdir? Tabii ki, yeni bir tek kullanımlık bir öğenin maliyeti olacaktır, ancak Scopesafe değeri kılavuz kurallarına uyumu ve bu nedenle olası bir sorumluluk için hata potansiyelini düşürmeyi sağlar.

8 Scopesafe nin uyumluluğu Scopesafe, tıbbi ve endoskopi mühendislik geçmişi olan tasarım mühendisleri tarafından uyumluluğu titizlikle test edilmiştir. Endoskopi / enfeksiyon kontrol personeli ile nihai bir tasarımın pratik değerlendirmesini içeren prototip beta testinin geniş bir yelpazesi olmuştur. Scopesafe yapımı için kullanılan polimer, endoskopi kullanım için onaylanmıştır. Aşağıdaki herhangi bir ürüne tepki vermemelidir: Enzimatik deterjanlar Alkali deterjanlar Sterilox, perasetik asit, Tristel ya da Lancer dan Perasetik asit bazlı Apalan gibi bu tür dezenfektanlar ile reaksiyona girmemelidir.

9 Scopesafe Kalite Kontrol Scopesafe tıbbi ekipman imalatı ve temini için dünyada gerekli bağlayıcı standartları karşılayan sertifikalı bir kalite yönetim sistemi içinde üretilmesini temin eder. Scopesafe BS EN ISO 9001: 2000 akrediteli üretilmektedir, 1991 yılında ilk olarak BS5750 ödüllendirildi. Kalite güvencesi, kontrol ve izleme prosedürleri bizim çalışmamızın içinde her yönü ile inşa edilmiştir. Bizim kalite yönetimi sistemimiz, tüm materyalin toplu izlenebilirliğini ve gerekli olduğu yerde kalite planları, ISIR, süreç yeterlilik çalışmaları, FMEA raporları ve PPAP / PSW evraklarını temin edilebilmeyi içermektedir. Biz tam donanımlı bir denetim departmanı kullanırız ve Scopesafe CE Avrupa Tıbbi Cihaz Direktifi 93/42/EEC uyarınca markalanır. Scopesafe ISO14000 Çevre Kalite Standartları uyarınca onaylanmış bir ortamda üretilir. Patent için başvurulmuştur ve kısa bir sürede verilecektir.

10 İlkeler BSG ve ESGENA kuralları gibi yeni kuralların, bir endoskopik işlem sırasında kullanılan tüm öğeler için izlenebilirlik kayıtları koşulu önemini netleştirdik. Bu endoskopa ait sökülebilir parçaları - özellikle vanaları -'ana' endoskop ile muhafazanın sağlaması gereklidir. Geleneksel "deterjan torbaları" bunu başarmak için kullanılır ama kumaştan yapılmış olması en büyük dezavantajıdır. Bu da şu anlama gelir yeniden işlem sonrasında nemi tutması mikro-organizmaların büyümesi için önemli koşullardan birini sağlar. Yeniden kullanılan metal ' süzgeçler 'in, AER deterjan ve sıvı dezenfektanının cihaza nüfuz etmesini bu nedenle valfin içine ulaşmasını engelleyen mikro gözeneklere sahip olma dezavantajı vardır. Buna ek olarak, bu cihazlarda kullanılan bazı metaller bazı AER ler de uzun süreli kullanımdan sonra korozyona yol açabilirler. Bu ihtiyaca yanıt olarak, Scopesafe tek kullanımlık endoskop vana kafesi, ana endoskop için endoskop vanaları takılarak güvenli bir yol sağlamak için geliştirilmiş olmakla birilikte geniş açık tasarımı dezenfektan sıvıyı kolayca cihaza ve vanalara nüfuz etmeyi anlamına gelir. Scopesafe in tek kullanımlık durumu çapraz bulaşmayı minimuma inmesini sağlama alır.

11 Yararlı Bilgiler Dünya Gastroenteroloji Örgütü son olarak endoskop yeniden işlemede temizlemenin kritik bir adım olduğunu ifade etti. Endoskop dezenfeksiyon kurallarına uyulması endoskopi güvenliğini belirleyen anahtar bir faktördür. Yerel koşullar, eğitim ve kaynaklar değişebilir olsa da, dezenfeksiyon yüksek standartları daima korunmalıdır. Bu kurallar güncelleştirildi ve ücretsiz indirmek için çeşitli dillere çevrildi. İngilizce dil sürümü burada mevcuttur: Endoskop yeniden işleme kuralları (Endoscope reprocessing guidlines) ESGE Kuralları Komitesi, tutarlı ilgili rehberler ve tavsiyeler yayınlayarak, sonuç olarak, çeşitli endoskopi ilgili alanlarda state-of-the-art yöntemleri ve tekniklerinin izlenmesine sürekli yer vermektedir. Komite tarafından onaylanmış yönergeler Endoskopi ( Endoscopy) dergisinde yayınlanmaktadır. ESGE yönergeleri uygun kanıtlara dayalı en iyi uygulamadaki fikir birliğini temsil eder. ESGE - ESGENA kılavuzu:gastrointestinal sisteminde endoskopisi temizleme ve dezenfeksiyonu, Güncelleme 2008 U. Beilenhoff, ESGE ESGENA yönergeler burada bulunabilir. (ESGE - ESGENA guidelines) "Ulusal Endoskopi Programı, Esnek Endoskoplar için Dekontaminasyon Standartları" Mart 2008, L Thomson" güvenli bir ortamda etkin bir endoskop dekontaminasyon hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Bu İngiltere'de her endoskopi ünitesi için temel bir gerekliliktir. Bu belge, Global Değerlendirme Ölçeği (Global Rating Scale) (GRS) öğesinin güvenliğini desteklemek için geliştirilmiştir ve Jag Akreditasyon sürecinin bir parçası olarak yerel uygulamayı değerlendirmek için kullanılır. Belge Gastrointestinal Endoskopi Ekipman Dekontaminasyonu için BSG Yönergeleri, 2008, e dayanmaktadır Esnek Endoskopları temizleme standartları için BSG kılavuzu (BSG guidlines for decomtamination standards for flexible endoscopes) 'Gastrointestinal Endoskopi için Ekipman Dekontaminasyonu Yönergeleri', BSG web sitesinden indirebilmeniz için İngiliz Gastroenteroloji Derneği (BSG) tarafından güncellenmiş bulunmaktadır. BSG web sitesi: (BSG guidlines for decomtamination of equipment)

ENDOSKOPİ ÜNİTELERİNDE HİJYEN ve ENFEKSİYONLARIN KONTROLÜ NASIL OLMALI?

ENDOSKOPİ ÜNİTELERİNDE HİJYEN ve ENFEKSİYONLARIN KONTROLÜ NASIL OLMALI? ENDOSKOPİ ÜNİTELERİNDE HİJYEN ve ENFEKSİYONLARIN KONTROLÜ NASIL OLMALI? Endoskopik aletlerin kompleks yapıları, temizlik ve dezenfeksiyon/sterilizasyon sırasında kullanılacak yöntem ve ajanları özel kılmaktadır.

Detaylı

ENDOSKOPİDE CİHAZ GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANIR? Hem. Sena DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Hazırlanma Tarihi: 25 Kasım 2013

ENDOSKOPİDE CİHAZ GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANIR? Hem. Sena DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Hazırlanma Tarihi: 25 Kasım 2013 ENDOSKOPİDE CİHAZ GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANIR? Hem. Sena DEMİR Acıbadem Fulya Hastanesi, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Hazırlanma Tarihi: 25 Kasım 2013 Sunu Planı Tanımlar Endoskopide Enfeksiyon Geçişi Endoskopun

Detaylı

Temizlik: Mikroorganizmaların çoğalması ve yayılmasını önlemek için, yüzeylerin kir ve organik maddelerden fiziksel olarak uzaklaştırılmasıdır.

Temizlik: Mikroorganizmaların çoğalması ve yayılmasını önlemek için, yüzeylerin kir ve organik maddelerden fiziksel olarak uzaklaştırılmasıdır. DOKÜMAN NO: STR-TL-09 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 5 1-Amaç: Ç.Ü Diş Hekimliği Fakültesi klinik ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek için hasta,

Detaylı

TEMİZLEME PROSEDÜRLERİ VE ÇİZELGELERİ

TEMİZLEME PROSEDÜRLERİ VE ÇİZELGELERİ BRC Gıda standardında geçen gerekliliklerin bir kısmına yönelik olarak açıklayıcı klavuzlar BRC tarafından yayınlandı. Bu klavuzlardan biri olan bu dokümanın Türkçe çevirisi sayın ECE BAĞUÇ tarafından

Detaylı

Dekontaminasyon. Manuel Dekontaminasyon. Temizlik. Bir nesnenin mikroorganizmalardan arındırılarak güvenli hale getirilmesi için yapılan işlemler

Dekontaminasyon. Manuel Dekontaminasyon. Temizlik. Bir nesnenin mikroorganizmalardan arındırılarak güvenli hale getirilmesi için yapılan işlemler Dekontaminasyon Manuel Dekontaminasyon Dr. Aydan Özkütük Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji AD Bir nesnenin mikroorganizmalardan arındırılarak güvenli hale getirilmesi

Detaylı

KONU 2. ENDOSKOPUN TEMİZLİK ve DEZENFEKSİYONU

KONU 2. ENDOSKOPUN TEMİZLİK ve DEZENFEKSİYONU KONU 2 ENDOSKOPUN TEMİZLİK ve DEZENFEKSİYONU Kullanılmakta olan ekipman, gerek komplike yapısı ve pahalı olması nedeniyle, gerekse bir sonraki hasta ve kullanıcının sağlığı düşünüldüğünde ve endoskopun

Detaylı

Enfeksiyon Kontrol Hekimi Kalite Direktörü Başhekim

Enfeksiyon Kontrol Hekimi Kalite Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Hastane genelindeki sterilizasyon/dezenfeksiyon uygulamaları için sterilizasyon yöntemlerini, dezenfektan seçimi ve dezenfektanların kullanım ilkelerini belirlemektir. 2. KAPSAM Hastanede uygulanan

Detaylı

Sayfa 1 / 5

Sayfa 1 / 5 1 ÖNEMLİ BİLGİLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: İleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. İmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma

Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma Incidin Hızlı Dezenfektan Temizleme, Dezenfeksiyon ve Kurutma Solunum maskeleri, solunum koruma ekipmanı, dalış cihazları, kimyasal koruyucu giysiler, kurutma kabinleri, çalışma yüzeyleri ve zeminlerin

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

Sayfa 1 / 7

Sayfa 1 / 7 1 ÖNEMLİ BİLGİLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: İleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. İmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

TEMİZODALARDA TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON: TEMİZLİK DETAYDA SAKLIDIR!

TEMİZODALARDA TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON: TEMİZLİK DETAYDA SAKLIDIR! TEMİZODALARDA TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON: TEMİZLİK DETAYDA SAKLIDIR! SİNAN CERAN Endüstri Mühendisi Temizoda Marketi TEMİZODA (ISO 14644-1: 2015) Havadan gelen partikül sayısı konsantrasyonunun kontrol

Detaylı

Loaner Program Rehberi

Loaner Program Rehberi Loaner Program Rehberi Bu doküman yalnızca basıldığı tarihte geçerlidir. Basım tarihinden emin değilseniz, bu dokümanın en son revizyonunu kullandığınızdan emin olmak için lütfen yeniden basın (www.depuysynthes.com

Detaylı

Sayfa 1 / 5

Sayfa 1 / 5 1 ÖNEMLİ BİLGİLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: İleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. İmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

LABORATUVAR YÖNETİMİNİN TEMEL UNSURLARI

LABORATUVAR YÖNETİMİNİN TEMEL UNSURLARI LABORATUVAR YÖNETİMİNİN TEMEL UNSURLARI Dr. Tuncer ÖZEKİNCİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ A.D. 14 KASIM 2011 ANTALYA 1 İyi Laboratuvar Yönetimi İyi tanımlanmış, uluslararası kabul

Detaylı

Centronic EasyControl EC311

Centronic EasyControl EC311 Centronic EasyControl EC311 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

Sayfa 1 / 9

Sayfa 1 / 9 1 ÖNEMLİ BİLGİLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: İleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. İmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

Sayfa 1 / 6

Sayfa 1 / 6 1 ÖNEMLİ BİLGİLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: İleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. İmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

Dökülme Olduğunda. Güvenli Döküntü Toplama & Temizlik için Kullanıcı Kılavuzu DÖKÜNTÜ MÜDAHALE HAZIRLIĞI DÖKÜNTÜ MÜDAHALE TAKTĐKLERĐ

Dökülme Olduğunda. Güvenli Döküntü Toplama & Temizlik için Kullanıcı Kılavuzu DÖKÜNTÜ MÜDAHALE HAZIRLIĞI DÖKÜNTÜ MÜDAHALE TAKTĐKLERĐ Dökülme Olduğunda Güvenli Döküntü Toplama & Temizlik için Kullanıcı Kılavuzu DÖKÜNTÜ MÜDAHALE HAZIRLIĞI DÖKÜNTÜ MÜDAHALE TAKTĐKLERĐ RENK-KODLU DÖKÜNTÜ MÜDAHALE SĐSTEMLERĐ PIG EMĐCĐLERĐ KULLANIRKEN TEMEL

Detaylı

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ

DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ DARICA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ STERİLİZASYON BİRİMİ AYŞE DEMİR ALMALI 1 STERİLİZASYON YÖNTEMLERİ KİRLİ ALET TAŞIMA VE KAYIT ÖN YIKAMA VE DEZENFEKSİYON PAKETLEME STERİLİZASYON VE İNDİKATÖR KAYITLARI

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6862

HAIR DRYER IONIC HD 6862 HAIR DRYER IONIC HD 6862 TR G F E D B C A 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLIK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Detaylı

Çevre ve Atık Yönetiminde Öncü Kuruluş İSTAÇ A.Ş. Belediyelerde Tıbbi Atık Yönetimi. İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİM SAN. VE TİC. A.Ş. www.istac.com.

Çevre ve Atık Yönetiminde Öncü Kuruluş İSTAÇ A.Ş. Belediyelerde Tıbbi Atık Yönetimi. İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİM SAN. VE TİC. A.Ş. www.istac.com. Çevre ve Atık Yönetiminde Öncü Kuruluş İSTAÇ A.Ş. İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİM SAN. VE TİC. A.Ş. www.istac.com.tr Belediyelerde Tıbbi Atık Yönetimi 1 Belediyelerde Tıbbi Atık Yönetimi Tıbbi atıkların geçici

Detaylı

ECZ 965 Farmasötik Ürünler İçin İyi İmalat Uygulamaları 4. HAFTA. Doç.Dr. Müge Kılıçarslan

ECZ 965 Farmasötik Ürünler İçin İyi İmalat Uygulamaları 4. HAFTA. Doç.Dr. Müge Kılıçarslan ECZ 965 Farmasötik Ürünler İçin İyi İmalat Uygulamaları 1 4. HAFTA Doç.Dr. Müge Kılıçarslan Rehberde yer alan bazı tanımlar 1: 2 Başlangıç maddesi: Bir farmasötik ürünün üretimde kullanılan ambalaj malzemeleri

Detaylı

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın

TopClean M Temizliği unutun, sadece nefes alın Profesyonel temizleme ve dezenfeksiyon teknolojisi Temizliği unutun, sadece nefes alın Solunum ekipmanları için profesyonel temizlik ve dezenfeksiyon www.meiko.com.tr : Güvenilir temizlik ve dezenfeksiyon

Detaylı

MS 1560 MONİTÖR SEHPASI

MS 1560 MONİTÖR SEHPASI MS 1560 MONİTÖR SEHPASI KULLANIM KILAVUZU & TEKNİK ÖZELLİKLER www.mespa.com.tr Sayfa 1 / 7 Sayın Kullanıcı, MESPA ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki bu kılavuz MS 1560 için kullanım

Detaylı

GETINGE 46 serisi YIKAYICI DEZENFEKTÖRLER. Her zaman yanınızda

GETINGE 46 serisi YIKAYICI DEZENFEKTÖRLER. Her zaman yanınızda GETINGE 46 serisi YIKAYICI DEZENFEKTÖRLER İÇİN SINIRSIZ ESNEKLİKLE YÜKLEME EKİPMANI Her zaman yanınızda 2 Yükleme Ekipmanı istediğiniz GiBi BirLEŞTiriN GErEKTiĞiNDE DEĞiŞTiriN Alet setleri ve tepsiler

Detaylı

Centronic EasyControl EC411

Centronic EasyControl EC411 Centronic EasyControl EC411 tr Montaj ve İşletme Talimatı Duvar vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

CIP Sisteminin Avantajları

CIP Sisteminin Avantajları Gıda işletmelerinde spesifik hijyen sorunlarının çözümünde CIP temizleme yöntemi büyük bir öneme sahiptir. Uzun zamandan beri başarı ile uygulanmaktadır. Gıda işletmelerinin otomatik olarak temizlenmesini

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

HASTANE ENFEKSİYONLARI KAÇINILMAZDIR. SADECE BİR KISMI ÖNLENEBİLİR.

HASTANE ENFEKSİYONLARI KAÇINILMAZDIR. SADECE BİR KISMI ÖNLENEBİLİR. Hastalar hastaneye başvurduktan sonra gelişen ve başvuru anında inkübasyon döneminde olmayan veya hastanede gelişmesine rağmen bazen taburcu olduktan sonra ortaya çıkabilen infeksiyonlar Genellikle hastaneye

Detaylı

Önce Zarar Verme HİPOCRAT AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ

Önce Zarar Verme HİPOCRAT AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE STERİLİZASYON, KONTROL VE ÖNEMİ Önce Zarar Verme HİPOCRAT Nevin ACAR Cumhuriyet Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız-Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi Sterilizasyon Sorumlu

Detaylı

Sayfa 1 / 6

Sayfa 1 / 6 1 ÖNEMLİ BİLGİLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: İleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. İmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

THR880i Ex. Güvenlik Talimatları

THR880i Ex. Güvenlik Talimatları THR880i Ex Güvenlik Talimatları 1 İçindekiler 1 Uygulama...3 2 Güvenlik bilgileri...3 3 Güvenlik düzenlemeleri...3 4 Pil kapağı koruması...5 4.1 Pil kapağını sökmek için...5 4.2 Güvenlik fişini takmak

Detaylı

Dünyanın en iyi Oftalmik Cerrahi Cihazları. Anterior Vitrektomi Ucu

Dünyanın en iyi Oftalmik Cerrahi Cihazları. Anterior Vitrektomi Ucu Dünyanın en iyi Oftalmik Cerrahi Cihazları Anterior Vitrektomi Ucu TÜRKÇE LAUREATE Anterior Vitrektomi Ucu Destekleyici resim açıklaması 1. LAUREATE Anterior Vitrektomi Ucu 1a. Aspirasyon Borusu 2. İrigasyon

Detaylı

Sayfa 1 / 6

Sayfa 1 / 6 1 ÖNEMLĐ BĐLGĐLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: Đleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. Đmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERĐ SANAYĐ VE TĐCARET

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1. TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLERİN STABİLİTESİNE VE AÇILDIKTAN SONRA KULLANIM SÜRESİNE İLİŞKİN KILAVUZ SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Kozmetik ürünlerin üreticileri tarafından raf ömürleri

Detaylı

GetInge 46 serisi. *Her zaman yanınızda. Always with you*

GetInge 46 serisi. *Her zaman yanınızda. Always with you* GetInge 46 serisi YIKAYICI DEZENFEKTÖRLER *Her zaman yanınızda Always with you* Kaç tane yeniden kullanılabilir parçayı işlemeniz gerekiyor? Bu parçaların türü nedir? Getinge 46 serisi ihtiyaçlarınıza

Detaylı

Centronic EasyControl EC315

Centronic EasyControl EC315 Centronic EasyControl EC315 tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 Kanallı Duvar Vericisi Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz!

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu SD logosu, marka sahibinin ticari markasıdır. Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Dünyaca kabul görmüş medikal cihazlar endüstrisi kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 13485'in final versiyonu Şubat 2016 da yayınlandı.

Detaylı

Centronic VarioControl VC581-II

Centronic VarioControl VC581-II Centronic VarioControl VC581-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Radyo sinyali tekrarlayıcı Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere

Detaylı

Kabini boyama. Kabin dış plastik parçaları. Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir.

Kabini boyama. Kabin dış plastik parçaları. Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir. Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir. Kabin dış plastik parçaları Kabinin dış plastik parçaları, fiberglas takviyeli polyester

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc.'in ABD'deki ticari markasıdır. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Ürün

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i

aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı i aquagroup Mühendislik Ltd. hayatın bütün alanlarında hijyeni optimize etmek amacı ile merkezi Almanya Weiden şehrinde bulunan aquagroup AŞ ortaklığı ile 2017 yılında kurulmuş teknoloji tabanlı bir şirkettir.

Detaylı

D06F. Kurulum Kılavuzu. Basınç Düşürme Vanası

D06F. Kurulum Kılavuzu. Basınç Düşürme Vanası D06F Kurulum Kılavuzu Basınç Düşürme Vanası Güvenlik Kılavuzu: 1. Kurulum talimatlarına uyunuz. 2. Cihazı: Kullanım amacına uygun olarak İyi durumda iken Güvenliğe ve tehlike riskine ilişkin yapılması

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 TÜRKÇE G F E A B C D 1 2 3 3 TÜRKÇE 12-15 4 GÜVENLİK Cihazı ilk defa kullanmaya başlamadan önce aşağıdaki uyarıları dikkate alınız: 7 Bu cihaz, sadece evde kullanılmak üzere

Detaylı

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız

En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız En Yakın ve En Güvenilir Gıda Hijyeni Danışmanınız FİRMA PROFİLİ Akademik Hijyen Ltd. Şti., İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Ergün ün başkanlığında bir grup akademisyen tarafından, her

Detaylı

PORTWEST YARIM YÜZ MASKELERİNİN KULLANIMI ( P420 ve P430) EN140:1998

PORTWEST YARIM YÜZ MASKELERİNİN KULLANIMI ( P420 ve P430) EN140:1998 TR PORTWEST YARIM YÜZ MASKELERİNİN KULLANIMI ( P420 ve P430) EN140:1998 PORTWEST YARIM YÜZ MASKELERİNİN KULLANIMI ( P420 ve P430) TR Bu kullanım kılavuzu EC sertifikalarının izniyle Kategori III Kişisel

Detaylı

Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764

Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764 ISO 13485:2016 MEDİKAL CİHAZ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hiz. A.Ş Onaylanmış Kuruluş 2764 Notice Belgelendirme Muayene ve Denetim Hizmetleri A.Ş. ; ISO

Detaylı

Dört Kapılı Z Tipi Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı

Dört Kapılı Z Tipi Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı Dört Kapılı Z Tipi Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı : -~~ ' : a:iidtıe : : ma:ua :... j a a,1'. l........ www.soyunmadolabi.co Teknik Özellikler.... Materyal Renk Boyut Kilit Garanti Diğer : o.8o mm DKP

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. şirketinin ABD ticari markasıdır. SD logosu sahibinin ticari markasıdır.

Detaylı

21.09.2012 HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN STERİL ÖRTÜLERİ ÖRTMENİN AMACI CERRAHİ ÖRTÜLERİN SEÇİMİ ÖRTÜLER NEREDE KULLANILIR

21.09.2012 HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN STERİL ÖRTÜLERİ ÖRTMENİN AMACI CERRAHİ ÖRTÜLERİN SEÇİMİ ÖRTÜLER NEREDE KULLANILIR HASTA ÖRTÜLERİ VE HASTA ÖRTÜLMESİ İLKNUR ŞEN Özel Sekiz Eylül Hastanesi Başhemşire ikocan81@yahoo.com Hastaların maruz kaldığı riskler arasında da infeksiyonlar sıralamada önemli yer alır. Sağlık çalışanları,

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 12.03.2014 Madde 5.2 talimata eklenerek, kemoterapi tedavisi 01 alan hastaların vücut sıvılarına maruz kalınması halinde alınacak önlemler tariflendi.

Detaylı

Fuse 1G Gastroskop. Yeniden İşleme Kılavuzu. Parça Numarası FSE-057-TR-3.0 Piyasaya Çıkış Tarihi: Kasim 2013.

Fuse 1G Gastroskop. Yeniden İşleme Kılavuzu. Parça Numarası FSE-057-TR-3.0 Piyasaya Çıkış Tarihi: Kasim 2013. Yeniden İşleme Kılavuzu Fuse 1G Gastroskop Parça Numarası FSE-057-TR-3.0 Piyasaya Çıkış Tarihi: Kasim 2013. Bu kılavuzda Fuse 1G Gastroskop sistemiyle ilgili tüm yeniden işleme talimatları açıklanmıştır.

Detaylı

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN

HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Sayfa No : 01 KALİTE KOMİTESİ HEDEF PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA İZLEME YÖNTEMİ TERMİN 1. Hastane enfeksiyonunun oluşmasını ve yayılmasını önlemek 1.a) Enfeksiyon kontrol programı oluşturmak

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. şirketinin ABD ticari markasıdır. SD logosu sahibinin ticari markasıdır. Ürün

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

Dört Kapılı Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı

Dört Kapılı Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı ,1'. Dört Kapılı Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı! BEI::I~ ' : a:iidt!e :! a:nı:ud! i a a l...... www.soyunmadolabi.co Teknik Özellikler Materyal Renk Boyut Kilit Garanti Diğer : o.8o mm DKP saç, elektrostatik

Detaylı

Sayfa 1 / 7

Sayfa 1 / 7 1 ÖNEMLİ BİLGİLER Kullanmadan önce bu talimatları okuyunuz: İleride de kullanabilmek için bu kullanma kılavuzunu güvenli bir yerde saklayınız. İmalatçı Bilgileri MESPA SAĞLIK MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

Hemş.Dilek ZENCİROĞLU. Dr.Erhan KABASAKAL

Hemş.Dilek ZENCİROĞLU. Dr.Erhan KABASAKAL Dr.Erhan KABASAKAL Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmet Standartları Daire Başkanlığı Hastane Enfeksiyonları Sorumlusu erhan.kabasakal@saglik.gov.tr Hemş.Dilek ZENCİROĞLU Dezenfeksiyon Antisepsi

Detaylı

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ ENDOSKOPİ HİZMETLERİ Endoskopi ünitelerinde fiziki düzenleme yapılmalıdır. Endoskopi işleminin yapıldığı odanın tüm yüzeyleri kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir nitelikte olmalıdır. Endoskopi

Detaylı

Bir işletmenin temel hedefi nedir?

Bir işletmenin temel hedefi nedir? Bir işletmenin temel hedefi nedir? Para Kazanmak Para kazanma mekanizmasını koruma altına almak ve geliştirmek Sürdürülebilir şekilde büyümek İş Hayatının Temel Denklemi Müşteri Değeri = Faydalar Fiyat

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

Centronic EasyControl EC241-II

Centronic EasyControl EC241-II Centronic EasyControl EC241-II tr Montaj ve İşletme Talimatı Mini el vericisi 4034 630 620 0 31.07.2018 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com İçindekiler

Detaylı

STERİLİZASYON DEZENFEKSİYON PROSEDÜRÜ

STERİLİZASYON DEZENFEKSİYON PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Çevre Hastanesi dezenfeksiyon ve sterilizasyonun daha etkin sağlanması kuralları belirlemektir.

Detaylı

Motosiklet Servis Belgelendirme Standardı CZTURK 10013

Motosiklet Servis Belgelendirme Standardı CZTURK 10013 Centro Zaragoza Motosiklet Tamiri Genel Kriterleri kapsamında sınıflandırma ve uzmanlık alanlarına göre belirlenecek servislerin CZTURK Motosiklet Servis Standardıdır. Yayınlama tarihi : Ocak 2013 İstanbul,

Detaylı

SB Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı

SB Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı Hoşgeldiniz Yener GÜL Uluslararası Kalite Yönetim Sistemleri Uzmanı 1 Bu Eğitimde Neleri Gözden Geçireceğiz? Ambulans hizmetleri ile ilgili kontrol formlarını ve ilgili kayıtları, Ambulansın ve tıbbi malzemelerin

Detaylı

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control.

Tensoval duo control. Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval. duo control. Tensoval duo control Bu ölçümlere güvenebilirsiniz. Ölçüm doğruluğu tıbbi olarak kanıtlanmış tansiyon aleti: Tensoval duo control Yeni Doğru ölçüm mümkündür. Tensoval duo control sayesinde dijital ölçülere

Detaylı

Acinetobacter Salgını Kontrolü. 07.03.2014 Uzm. Hem. H. Ebru DÖNMEZ

Acinetobacter Salgını Kontrolü. 07.03.2014 Uzm. Hem. H. Ebru DÖNMEZ Acinetobacter Salgını Kontrolü 07.03.2014 Uzm. Hem. H. Ebru DÖNMEZ Acinetobacter baumannii Hastalarda kolonize olarak ciddi enfeksiyonlara, septik şoka ve ölümlere yol açan nonfermentatif, gram-negatif

Detaylı

Dört Kapılı, Oturma Banklı Elektronik Kilitli Z Tipi Soyunma Dolabı

Dört Kapılı, Oturma Banklı Elektronik Kilitli Z Tipi Soyunma Dolabı Dört Kapılı, Oturma Banklı Elektronik Kilitli Z Tipi Soyunma Dolabı! a~a!! a:lldco! : ma:u:. : j ama i t. ).... www.soyunmadolabi.co Teknik Özellikler Materyal Renk Boyut Kilit Garanti Diğer : o.8o mm

Detaylı

Dräger VentStar Koaksiyel Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar

Dräger VentStar Koaksiyel Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Dräger VentStar Koaksiyel Sarf Malzemeler ve Aksesuarlar Yeni Dräger VentStar Koaksiyel solunum devresi portföyü, hasta ile ventilatör veya anestezi çalışma istasyonu arasında esnek, alan tasarruflu bir

Detaylı

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. Ürünü güvenli ve uygun olarak kullanmak için, kullanmadan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz. Kılavuzda verilen talimatlara uymadığınız takdirde çocuğunuzun güvenliği

Detaylı

DOKÜMAN KOTROLÜ. Çeviri: Elif KILIÇ, Gıda Müh. Düzenleme: Fırat ÖZEL, Gıda Müh.

DOKÜMAN KOTROLÜ. Çeviri: Elif KILIÇ, Gıda Müh. Düzenleme: Fırat ÖZEL, Gıda Müh. BRC Gıda standardında geçen gerekliliklerin bir kısmına yönelik olarak açıklayıcı klavuzlar BRC tarafından yayınlandı. Bu klavuzlardan biri olan bu dokümanın Türkçe çevirisi Sayın ELİF KILIÇ tarafından

Detaylı

MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİN KULLANIMI Bu pakette aşağıda belirtilen diller mevcuttur:

MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİN KULLANIMI Bu pakette aşağıda belirtilen diller mevcuttur: TK Türkçe (tk) MICROPORT TEK KULLANIMLIK PROPHECY ÖZEL YAPIM ALETLERİN KULLANIMI 150807-1 Bu pakette aşağıda belirtilen diller mevcuttur: Diğer diller için www.ortho.microport.com adresindeki web sitemizi

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Detaylı

2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz.

2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. 2121 Oyuncaklı İlk Adım Arabası Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma talimatlarını lütfen dikkatlice okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız.

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Java, Sun Microsystems, Inc. Kuruluşunun ABD de tescilli markasıdır.

Detaylı

Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı

Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı Altı Kapılı Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı! Ua::IED, i anuce i : a:sı:ı:u:. : ~ a a,!,, t..... www.soyunmadolabi.co ,... Teknik Özellikler Materyal : o.8o mm DKP saç, elektrostatik toz boya Renk : Standart

Detaylı

Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı

Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı Altı Kapılı Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı! Ua::IED, i anuce i : a:sı:ı:u:. : ~ a a,!,, t..... www.soyunmadolabi.co ,... Teknik Özellikler Materyal : o.8o mm DKP saç, elektrostatik toz boya Renk : Standart

Detaylı

ANTİNEOPLASTİK İLAÇLARIN GÜVENLİ KULLANIM PROSEDÜRÜ. 2. KAPSAM Hastanemizde antineoplastik ilaçların dökülmesinde yapılacak faaliyetleri kapsar.

ANTİNEOPLASTİK İLAÇLARIN GÜVENLİ KULLANIM PROSEDÜRÜ. 2. KAPSAM Hastanemizde antineoplastik ilaçların dökülmesinde yapılacak faaliyetleri kapsar. 1. AMAÇ Hastanemiz sağlık ve güvenlik programları kapsamında, antineoplastik ilaçların hazırlanması, depolanması, taşınması, kaza ile dökülmesi durumunda alınması gereken önlemler ve dökülmelerde yapılacak

Detaylı

GETINGE HS66 LTSF STERİLİZATÖR SERİSİ DÜŞÜK SICAKLIKTA BUHAR VE FORMALDEHİD KULLANILARAK DÜŞÜK SICAKLIKTA STERİLİZASYON

GETINGE HS66 LTSF STERİLİZATÖR SERİSİ DÜŞÜK SICAKLIKTA BUHAR VE FORMALDEHİD KULLANILARAK DÜŞÜK SICAKLIKTA STERİLİZASYON GETINGE HS66 LTSF STERİLİZATÖR SERİSİ DÜŞÜK SICAKLIKTA BUHAR VE FORMALDEHİD KULLANILARAK DÜŞÜK SICAKLIKTA STERİLİZASYON STERİLİZE AJANI OLARAK FORMALDEHİD Tüm sterilizasyon prosesleri tehlikeli seviyede

Detaylı

BP1730 Lithium-Ion Battery Pack

BP1730 Lithium-Ion Battery Pack BP1730 Lithium-Ion Battery Pack Güvenlik Bilgileri Ürününüzü kaydettirmek, kılavuzları indirmek ve daha fazla bilgi edinmek için www.fluke.com adresine gidin. Uyarı, kullanıcı için tehlikeli olan koşulları

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java, Sun Microsystems, Inc. şirketinin ABD ticari markasıdır. SD logosu sahibinin ticari markasıdır. Ürün

Detaylı

Centronic EasyControl EC245-II

Centronic EasyControl EC245-II Centronic EasyControl EC245-II tr Montaj ve İşletme Talimatı 5 kanallı mini el vericisi 4034 630 621 0 31.07.2018 Becker-Antriebe GmbH Friedrich-Ebert-Straße 2-4 35764 Sinn/Germany www.becker-antriebe.com

Detaylı

ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu

ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu Final ISO 14001:20014 ve ISO 14001:2015 Şartları Arasındaki Eşleştirme Eşleştirme Kılavuzu Giriş Bu doküman ISO 14001:2004 ve ISO 14001:2015 şartları arasındaki eşleştirmeyi sunmaktadır. Doküman yalnızca

Detaylı

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU 1. Ürün bilgileri 1.1 Ürün adı : Diyalizör Temizleyicisi ve Dezenfektanı 1.2 Ürün Kodu : 6127 5000 1.3 Ürün Marka adı : GBL PEROXY PLUS RP 1.4 Ürün Tanımı: GBL Peroxy Plus RP hollow

Detaylı

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları

Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları Dräger Porta Control 3000 Test Ekipmanları D-2238-2015 Kimyasal koruyucu giysiyle çalışırken daha fazla güvenlik: Portatif Dräger Porta Control 3000 test ünitesiyle, giysi ve valfler kullanımdan önce kaçak

Detaylı

Grieshaber Sklerotomi Adaptörleri Tek Kullanımlık

Grieshaber Sklerotomi Adaptörleri Tek Kullanımlık Oftalmik Cerrahi için Dünyanın en hassas cihazları Oftalmik Cerrahi için Dünyanın en hassas cihazları Grieshaber Sklerotomi Adaptörleri Tek Kullanımlık Grieshaber Sklerotomi Adaptörleri Tek Kullanımlık

Detaylı

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN

ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Sayfa 1/5 ÜRÜN TANIMI: NOVOBRAN Inside, iç yüzeylerde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş,kolay uygulanabilir hazır çözücü içermeyen bir kaplamadır. NOVOBRAN Inside kaplama, özellikle yüksek bir

Detaylı

Dezenfeksiyon ve sterilizasyon kılavuzu

Dezenfeksiyon ve sterilizasyon kılavuzu Dezenfeksiyon ve sterilizasyon kılavuzu Sadece klinik kullanım için Bu kılavuz, AirFit N0 / AirFit N0 for Her ResMed burun maskesinin bir uyku laboratuvarında, klinikte veya hastanede birden fazla hasta

Detaylı

Tek Kapılı Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı

Tek Kapılı Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı Tek Kapılı Elektronik Kilitli Soyunma Dolabı... : -~D:I i a:iidtia i : m a:u:. :! aı::.a,!'. l........ www.soyunmadolabi.co Teknik Özellikler... Materyal Renk Boyut Kilit Garanti Diğer : o.8o mm DKP saç,

Detaylı

Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11

Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11 (Turkish) DM-CN0001-05 Zincir (11-vites) Bayi El Kitabı CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 İÇİNDEKİLER ÖNEMLİ UYARI... 3 GÜVENLİĞİ GARANTİ ETMEK İÇİN...

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER

ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER İşletmelerinizdeki boru devreleri ve basınçlı kaplarda özel basınç isteklerinde yanınızdayız. Basınç talebiniz

Detaylı

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu

Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Harici Ortam Kartları Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD Logosu sahibinin ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Detaylı