Hep B Quin PROSPEKTÜS. 500 IU IM Enjeksiyon İçin Solüsyon İçeren Flakon

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hep B Quin PROSPEKTÜS. 500 IU IM Enjeksiyon İçin Solüsyon İçeren Flakon"

Transkript

1 Hep B Quin 500 IU IM Enjeksiyon İçin Solüsyon İçeren Flakon PROSPEKTÜS Steril ve apirojendir. Formülü: Hep B Quin, yüksek hepatit B antikor titresi olan insan plazmasından hazırlanan bir protein fraksiyonudur. Ürün, g/litre protein içerir. Protein fraksiyonu en az %90 IgG, az miktarda IgA, IgM ve eser miktarlarda diğer plazma proteinleri içerir. Hepatit B antikor içeriği en az 100 IU/ml.dir. Farmakolojik özellikler: Farmakodinamik özellikler Hepatit B İmmünglobulinin etkisi, Hepatit B virüsüne karşı pasif immünizasyona dayanır. Ürün içindeki antikorlar virüsü nötralize ederler, böylece hedef hücreye (karaciğer hücresi) bağlanamaz.daha sonra eliminasyon işlemi gerçekleşir.bu şekilde Hepatit B enfeksiyonu önlenir. Hepatit B enfeksiyonundan korunmak için, HBsAg ye karşı serumda 10 miu/ml nin üzerinde antikor konsantrasyonu yeterli kabul edilir. Farmakokinetik özellikler Absorbsiyon: I.M uygulama sonrasında, hastaya verilen immunoglobulin, aşamalı şekilde intramusküler depodan sirkülasyona verilir. Maksimum seviyeye iki ila dört gün sonra ulaşılır. Metabolizma/eliminasyon: IgG yarı ömrü yaklaşık 21 gündür. IgG veya IgG kompleksleri retiküloendotelial sistem hücrelerinde (mononüklear fagositler) parçalanır. Endikasyonları Hepatit B İmmunoglobulin sadece aşağıdaki durumlarda Hepatit B den korunmak için kullanılmalıdır: 1. Temas sonrası profilaksi: a. Daha önce Hepatit B ye karşı aşılanmamış veya aşıları tamamlanmamış veya anti-hbs düzeyi çok düşük (<10 miu/ml) veya anti HBs düzeyi bilinmeyen kişilerin HBsAg pozitif kanıyla az miktarlarda bulaşmadan (kaza sonucu derinin yaralanması, ağız veya konjunktiva yoluyla bulaşma gibi) sonra; b. Daha önce Hepatit B ye karşı aşılanmamış veya aşıları tamamlanmamış veya Anti-HBs düzeyi çok düşük (<10 miu/ml) veya anti HBs düzeyi bilinmeyen kişilere ait HBsAg pozitif kan ürünlerinin yüksek miktarlarda transfüzyonu ile bulaşmadan sonra; 2. Sürekli Hepatit B virüsüne bağlı enfeksiyon riski bulunması nedeniyle devamlı profilaksi öngörülen ve aşılamanın mümkün olmadığı veya aşılamayla anti-hbsag oluşamayan (HBsAg pozitif hastaların diyalize girdiği bölümlerde çalışan hastane personeli veya kronik HBsAg taşıyıcıların seks partnerleri gibi) kişi ve hastalar için.

2 Kontrendikasyonlar Ürüne veya homolog immünoglobulinlerinkine benzer bileşenlere sahip diğer ürünlere karşı bilinen hassasiyet durumlarında kontrendikedir. Bu durum, anti -IgA antikorları saptanan selektif lga eksikliği olan hastalar için de geçerlidir. Ayrıca Özel uyarılar ve kullanım tedbirleri bölümüne de bakınız. Ürün içindeki diğer maddelere karşı aşırı hassasiyet durumunda da kullanılmamalıdır. Uyarılar / Önlemler Ürün intravenöz yolla uygulanmaz. İğne ucunun kan damarına girmediğinden emin olmak için deri altı enjektörünün pistonu, uygulamadan önce hafifçe geri çekilmelidir. Hepatit B immünoglobulin göreceli olarak kısa süreli pasif bağışıklık sağlar. Kalıcı bağışıklık ancak Hepatit B aşısının kullanıldığı aktif immünizasyondan sonra sağlanır. Alıcı kişinin HBsAg taşıyıcısı olması durumunda, ürünü kullanmanın bir faydası olmayacaktır. Ancak bir zarar da beklenmez. Ağır trombositopeni veya hemorajik diyatez hastalarında ürün deri altına yapılabilir. Ancak, bu uygulama yolu ile ürünün Hepatit B yi önlemede etkili olduğunu kanıtlayan herhangi bir bir çalışma bulunmadığı dikkate alınmalıdır. Anti-IgA antikoru saptanan ve çok nadir rastlanan bir hastalık olan selektif lga eksikliği bulunan hastalarda, anafilaktik reaksiyon oluşabilir. Bu hastalar, tercihen, bu ürün ya da IgA içeren başka bir kan ürünüyle tedavi edilmemelidir.. Ancak acil bir durum nedeniyle bu kuralın dışına çıkılması söz konusu ise, uygulama sıkı bir klinik gözetim altında yapılmalıdır. Kan ve kan ürünlerine karşı önceden atipik bir reaksiyon sergileyen hastalarda anafilaktik reaksiyon görülebilir. Bu gibi hastalara bu ürün ya da başka bir kan ürünü verilmemesi tercih edilmelidir. Ancak bir acil durum nedeniyle bu kuralın dışına çıkılması söz konusu ise, uygulama sıkı bir klinik gözetim altında yapılmalıdır. Öngörülen şekilde intramusküler yolla uygulanan Hepatit B İmmunglobulin e karşı alerjik reaksiyonlar nadirdir. Ortaya çıkan ürtiker gibi hafif reaksiyonlar, antihistaminik ya da kortikosteroidler ile tedavi edilebilir. Anaflaktik şok gibi şiddetli reaksiyonlarda, ürünün uygulanması hemen durdurulmalı ve reaksiyon intravenöz (intramusküler değil) kortikosteroidler ve adrenalin ile tedavi edilmelidir. Hasta uygulamadan sonra en az 20 dakika gözetim altında tutulmalıdır. Ürünün saklama periyodu sırasında hafif bir bulanıklık ya da az bir miktar tortu oluşabilir. Bu durum klinik kullanım için engel değildir.

3 -Viral güvenlik Hepatit B Immunoglobulin, etanol fraksiyonu ile venöz plazmadan hazırlanır. Ürün Hollanda Kızıl Haç Kan Nakli Konseyince öngörülen gerekliliklere uygun gönüllü, bedelsiz donörlerden elde edilen plazmadan hazırlanır. Bunun anlamı, diğer özellikleri yanında, herbir kan bağışının test edildiği ve HBsAg, HIV-1 ve HIV-2 ve hepatit C ye yol açan antikorlara karşı negatif bulunduğudur. Etanol fraksinasyonu ve ph 4 uygulaması ile yapılan üretim, AIDS, Hepatit B ve non-a ve non-b hepatit (hepatit C dahil) gibi viral hastalıkların bulaşması riskini çok aza indirir. Her ne kadar başlangıç maddelerinden ve son üründen kaynaklanabilecek kan kaynaklı enfeksiyon ajanlarını ortadan kaldıracak önlemler alınmış olsa da, kan kaynaklı enfeksiyon ajanlarıyla bir enfeksiyon riskinin tamamen yok edildiği söylenemez. Gebelik ve Laktasyonda kullanım Gebelik Kategorisi: C Gebelerde Hepatit B Immunoglobulin kullanımının güvenilirliği, kontrollü klinik araştırmalarla kanıtlanmamıştır. Bu nedenle gebelerde ve emzirenlerde dikkatle kullanılmalıdır. Immunoglobulinlerle elde edilen uzun süreli klinik deneyimlere göre, gebelik süreci, fetüs ve yenidoğan üzerinde zararlı bir etki beklenmemektedir. İmmunoglobulinler anne sütüne salgılanır ve bebeğe koruyucu antikor geçişine katkıda bulunur. Araç ve makine kullanım etkisi İmmunoglobulinlerin araba ya da diğer araçları kullanmayı engelleyebilecek türde herhangi bir etkisi bilinmemektedir. Yan etkiler / Advers etkiler Enjeksiyon bölgesinde ağrı ve hassasiyet görülebilir. Bu yüksek dozların birkaç farklı yerden enjekte edilmesiyle azaltılabilir. Zaman zaman ateş ve/veya ekzantem ortaya çıkabilir. Nadiren mide bulantısı, kusma, tansiyon düşüklüğü, taşikardi, hipersensitivite veya şok dahil, anafilaktik reaksiyonlar bildirilmiştir. İnsan kanından ya da plazmasından hazırlanan ilaçların uygulanmasında, patojenlerin geçişiyle ortaya çıkabilecek bulaşıcı hastalıklar tam anlamıyla önlenemez. Bu durum yapısı halen tam olarak bilinmeyen patojenler için de geçerlidir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRDÜĞÜNÜZDE DOKTORUNUZA DANIŞINIZ.

4 İlaç etkileşimleri ve diğer etkileşimler - Canlı atenüe aşılar Özellikle kızamık, suçiçeği, kabakulak ve kızamıkçık olmak üzere belli canlı atenüe aşılara immun cevap, immunoglobulin ile bozulabilir. Bu tip aşıların uygulanmasının üzerinden 3-4 hafta geçmeden Hepatit B Immunoglobulin yapılmamalıdır. Eğer kaçınılmaz olarak uygulanıyorsa, immunoglobulin uygulanmasından üç ay sonra hasta yeniden aşılanmalıdır. Hepatit B Immunoglobulin uygulanmışsa canlı aşı yapılması en az 3 ay ertelenmelidir. -Serolojik testlerle etkileşim İmmunoglobulinlerin enjeksiyonundan sonra, hasta kanına pasif yolla geçen çeşitli antikorların geçici artışı nedeniyle serolojik testlerde yanlış pozitif sonuçlar alınabilir. Geçimsizlik bilgileri: Olası geçimsizlik riskine karşı Hepatit B İmmunoglobulin e hiç bir ilaç ilave edilmemelidir. Kullanım şekli ve dozu (500 IU = 5ml, 8 IU = 0.08 ml Hepatitis B Immunoglobuline Hollanda daki ticari ismi HepBQuin -) 1. Temas sonrası profilaksi: Aşılanmış Antikor titresi? HBs-Agpozitif materyal Düşük miktar Yüksek miktar Yeterli ( 10 miu/ml) Etki yok Etki yok Çok düşük <10 miu/ml) 500 IU + rapel 50 IU/kg + rapel Bilinmiyor Titre? Çok düşük veya 2 x 500 IU * 50 IU/kg + rapel) 8 IU/kg + rapel veya 2x 8 IU/kg * ) Aşılanmamış test Yeterli Etki yok Etki yok Bilinmeyen (test yapılamayan) 500 IU 8 IU/kg); Öneri : 3 ay sonra test 500 IU + aşı 8 IU/kg + aşı) 50 IU/kg 50 IU/kg Öneri : 3 ay sonra test 50 IU/kg + aşı 50 IU/kg + aşı) Aşılama mümkün değil ** 500 IU ; 2 ve 4 aydan sonra tekrarlanır 8 IU/kg ; 2 ve 4 ay sonra tekrarlanır); 50 IU/kg; 2 ve 4 aydan sonra 500 IU 8 IU/kg ; 2 ve 4 ay sonra tekrarlanır) * İlk doz maruziyetten sonraki 24 saat içinde ve ikincisi bir ay sonra ** Örneğin agammaglobulinemi veya hipogammaglobulinemi hastaları veya bağışıklık sistemi sürekli olarak zayıf olan hastalar

5 Hepatit B immünoglobulin 24 saat içinde uygulanmalıdır. Hepatit B aşısının ilk dozu veya rapel dozu mümkün olan en kısa sürede, tercihen pasif bağışıklamadan sonraki 7 gün içinde verilmeli ve daha sonra takip eden dozlar üreticinin talimatlarına uygun şekilde uygulanmalıdır. 2. Enfeksiyon riskinin sürekli olduğu veya tekrarlandığı durumlarda: Bu durumda, hepatit B aşısı ile aktif immünizasyon tercih edilir. Hepatit B ye karşı aşılama mümkün değilse veya antikor oluşumunu ya da yeterli antikor oluşumunu sağlamıyorsa, yetişkinlere 2 ayda bir 500 IU Hepatit B İmmünoglobulin (5ml) ve çocuklara vücut ağırlığı kg başına 8 IU Hepatit B İmmünoglobulin (0.08ml) uygulanması düşünülebilir. Kullanım Şekli Ürün kas içine, yavaş ve derine enjekte edilmelidir. Yüksek doz uygulandığında (> 5 ml), dozun birkaç enjeksiyon bölgesinden uygulanması tavsiye edilir. Uygulamadan önce önce ürünün vücut sıcaklığına getirilmesi önerilir. Enjeksiyon bulaşmadan sonra mümkün olan en kısa süre içinde ve her durumda maruziyetten sonraki 24 saat içerisinde yapılmalıdır.bu süreden sonra yapılan tedavinin faydalı olup olmayacağı şüphelidir. Aynı zamanda Hepatit B aşısı da uygulanıyorsa, aşılama vücudun diğer tarafına yapılmalıdır. Doz aşımı Olası bir doz aşımının görülmesi ve semptomlarına ilişkin bir veri bulunmamaktadır. Saklama koşulları: Hepatit B İmmunoglobulin ışıktan korunarak C sıcaklıkta saklanmalıdır. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız. Ticari takdim şekli ve ambalaj muhtevası: Hepatitis B İmmunoglobuline 500 IU/ IM enjeksiyon için solüsyon içeren flakonlarda piyasaya verilir. Ruhsat sahibi Centurion Pharma İlaç ve San.Tic. Ltd. Şti. Hoşsohbet sok.no:2 Balmumcu Beşiktaş- İSTANBUL Tel: /Faks: Ruhsat tarih / no: : / 14 Üretim yeri :Sanquin CLB, Products DivisionAmsterdam, Hollanda Tel: REÇETE İLE SATILIR. Prospektüs onay tarihi:

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Hepatit B Antikor içeriği en az 100 IU/mL (100-180 g/l toplam protein* içerir)

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. Hepatit B Antikor içeriği en az 100 IU/mL (100-180 g/l toplam protein* içerir) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPBQUİN 500 IU/5 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Hepatit B Antikor içeriği en az 100 IU/mL (100-180

Detaylı

Yardımcı maddeler Yardımcı madde olarak 0.3 mol/l glisin ve kafi miktarda enjeksiyonluk su içerir.

Yardımcı maddeler Yardımcı madde olarak 0.3 mol/l glisin ve kafi miktarda enjeksiyonluk su içerir. PROSPEKTÜS TETAQUIN 250 IU IM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Flakon Steril- apirojen Formülü: Etkin Maddeler: Tetanus Immunoglobulin, yüksek tetanoz antikor titresi olan insan plazmasından hazırlanan protein

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİTIBBİÜRÜNÜN ADI. TETAQUİN 250 IU IM enjeksiyon için çözelti içeren flakon Steril, apirojen.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİTIBBİÜRÜNÜN ADI. TETAQUİN 250 IU IM enjeksiyon için çözelti içeren flakon Steril, apirojen. 1. BEŞERİTIBBİÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİLERİ TETAQUİN 250 IU IM enjeksiyon için çözelti içeren flakon Steril, apirojen. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: 2 ml çözelti içinde: İnsan tetanoz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEPBQUİN 500 IU/5 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon

KULLANMA TALİMATI. HEPBQUİN 500 IU/5 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon KULLANMA TALİMATI HEPBQUİN 500 IU/5 ml IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Etkin madde: Hepatit B İmmünoglobulini 500 IU / 5 ml Yardımcı maddeler: Glisin, Enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. TETAQUİN 250 IU IM enjeksiyon için çözelti içeren flakon Kas içi (intramusküler) yoldan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. TETAQUİN 250 IU IM enjeksiyon için çözelti içeren flakon Kas içi (intramusküler) yoldan uygulanır. KULLANMA TALİMATI TETAQUİN 250 IU IM enjeksiyon için çözelti içeren flakon Kas içi (intramusküler) yoldan uygulanır. Etkin madde: İnsan tetanoz immünoglobulini 250 IU Yardımcı maddeler: Glisin, enjeksiyonluk

Detaylı

Formül: Hepatitis B Immunoglobulin P Behring berrak, renksiz, hafif sarımsı bir çözeltidir.

Formül: Hepatitis B Immunoglobulin P Behring berrak, renksiz, hafif sarımsı bir çözeltidir. HEPATITIS B IMMUNOGLOBULIN P BEHRING 200IU/mL I.M. Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Steril Formül: Hepatitis B Immunoglobulin P Behring berrak, renksiz, hafif sarımsı bir çözeltidir. Etken madde: İnsan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İmmünoglobulin en az %95 Hepatit B antijenine karşı antikor en az 200IU

KULLANMA TALİMATI. İmmünoglobulin en az %95 Hepatit B antijenine karşı antikor en az 200IU KULLANMA TALİMATI HEPATİTİS B İMMUNOGLOBULİN P BEHRİNG 200IU/ 1 ml, I.M. enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör Kas içine uygulanır. Etkin maddeler: İnsan hepatit B immunoglobulini 1mL

Detaylı

KAN YOLUYLA BULAŞAN ENFEKSİYONLAR

KAN YOLUYLA BULAŞAN ENFEKSİYONLAR KAN YOLUYLA BULAŞAN ENFEKSİYONLAR Prof. Dr. Oğuz KARABAY BU sunularda UHESA sunularından yararlanmıştır. UHESA ya ve eğitmenlerine teşekkürü borç biliriz. 1 Sunum Özeti BU derste verilmek İstenenler!!!

Detaylı

SAĞLIK PERSONELİNİN BULAŞICI HASTALIKLARA YÖNELİK TARAMA PROTOKOLÜ

SAĞLIK PERSONELİNİN BULAŞICI HASTALIKLARA YÖNELİK TARAMA PROTOKOLÜ SAĞLIK PERSONELİNİN BULAŞICI HASTALIKLARA YÖNELİK TARAMA PROTOKOLÜ Çalışanların hastane ortamında bulaşıcı hastalıklardan korunmasını sağlamak, bulaşıcı hastalıklara maruziyet durumunda alınması gereken

Detaylı

Klinik Çalışanlarına Önerilen Sağlık Girişimleri

Klinik Çalışanlarına Önerilen Sağlık Girişimleri Klinik Çalışanlarına Önerilen Sağlık Girişimleri Sağlık kuruluşları hizmet, eğitim, araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü kompleks yapılardır. Bu nedenle, sağlık çalışanlarının iş yerinde karşılaştıkları

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin maddeler: İnsan hepatit B immunoglobulini 1 ml içinde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin maddeler: İnsan hepatit B immunoglobulini 1 ml içinde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HEPATİTİS B İMMUNOGLOBULİN P BEHRİNG 1000 IU/5 ml I.M. enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör Steril,Apirojen 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Detaylı

PERSONEL YARALANMALARININ ÖNLENMESİ VE TAKİBİ. Uz.Dr. Sevinç AKKOYUN

PERSONEL YARALANMALARININ ÖNLENMESİ VE TAKİBİ. Uz.Dr. Sevinç AKKOYUN PERSONEL YARALANMALARININ ÖNLENMESİ VE TAKİBİ Uz.Dr. Sevinç AKKOYUN Sağlık Çalışanlarında İnfeksiyon Riski Kan yoluyla bulaşan hastalıklar Hepatit B, Hepatit C, HIV, Hepatit D Sağlık çalışanlarında majör

Detaylı

Çocukluk Çağı Aşılamaları. Doç. Dr. Güldane Koturoğlu

Çocukluk Çağı Aşılamaları. Doç. Dr. Güldane Koturoğlu Çocukluk Çağı Aşılamaları Doç. Dr. Güldane Koturoğlu Rutin Aşı Takvimi-2012 ÖNERİLEN RUTİN AŞI PROGRAMI-2012 Ulusal aşı programı DOĞUM 1. AYIN SONU 2. AYIN SONU 4. AYIN SONU 6. AYIN SONU HEPATİT B 1. Doz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) RHOPHYLAC 300 mikrogram/2ml (1500 IU) IM/IV Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Enjektör

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) RHOPHYLAC 300 mikrogram/2ml (1500 IU) IM/IV Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Enjektör KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1. Tıbbi Farmasötik Ürünün Adı: RHOPHYLAC 300 mikrogram/2ml (1500 IU) IM/IV Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Kullanıma Hazır Enjektör 2. Kalitatif ve Kantitatif terkibi: Anti-D

Detaylı

Hepatit B Đnsan Đmmünglobulini

Hepatit B Đnsan Đmmünglobulini HyperHEP B TM 5 ml, IM Çözelti Đçeren Flakon Hepatit B Đnsan Đmmünglobulini Steril Formülü: Her flakonda etken madde olarak, 0.21 0.32 M glisin ile stabilize edilen % 15-18 lik insan immünglobulin proteini

Detaylı

IVheBex 5000 IU/ 100 ml IV İnfüzyon için liyofilize toz içeren flakon

IVheBex 5000 IU/ 100 ml IV İnfüzyon için liyofilize toz içeren flakon IVheBex 5000 IU/ 100 ml IV İnfüzyon için liyofilize toz içeren flakon İnsan Hepatit B İmmunoglobulini Steril FORMÜL Liyofilize toz içeren bir flakonda: AKTİF BİLEŞEN IV kullanım için insan hepatit B immunoglobulini

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

HEPATİT TARAMA TESTLERİ

HEPATİT TARAMA TESTLERİ HEPATİT TARAMA TESTLERİ Hepatit Tarama Testleri (Hepatit Check Up) Hepatit taraması yaptırın, aşı olun, tedavi olun, kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun. Hepatitler toplumda hızla yayılan ve kronikleşerek

Detaylı

HEPATİT B AŞISI HEPATİT B AŞISI HEPATİT B AŞISI KİMLERE YAPILIR? HEPATİT B RİSKİ OLAN KİŞİLER

HEPATİT B AŞISI HEPATİT B AŞISI HEPATİT B AŞISI KİMLERE YAPILIR? HEPATİT B RİSKİ OLAN KİŞİLER HEPATİT B AŞISI HEPATİT B AŞISI Hepatit B aşısı bilinen en etkili aşılardan biridir. Hepati B aşısı inaktif ölü bir aşıdır, aşı içinde hastalık yapacak virus bulunmaz. Hepatit B aşısı 3 doz halinde yapılmalıdır.

Detaylı

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA BAĞIŞIKLAMA

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA BAĞIŞIKLAMA SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA BAĞIŞIKLAMA DR. ALPAY AZAP Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD 23.09.2017 1 Türkiye deki hastaneler 23.09.2017 2 Türkiye deki sağlık

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

Viral Hepatitler. Hepatit A Virus. Viral Hepatitler- Tarihsel Bakış. Hepatit Tipleri. Hepatit A Klinik Özellikler

Viral Hepatitler. Hepatit A Virus. Viral Hepatitler- Tarihsel Bakış. Hepatit Tipleri. Hepatit A Klinik Özellikler Viral Hepatitler- Tarihsel Bakış Viral Hepatitler İnfeksiyöz Viral hepatitler A NANB E Enterik yolla geçen Dr. Ömer Şentürk Serum B D C F, G, TTV,? diğerleri Parenteral yolla geçen Hepatit Tipleri A B

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. IgG altsınıf dağılımı yaklaşık %59 (IgG1), %35 (IgG2), %3 (IgG3) ve %3 (IgG4)' tür. IgA içeriği < 2 mg/ml' dir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. IgG altsınıf dağılımı yaklaşık %59 (IgG1), %35 (IgG2), %3 (IgG3) ve %3 (IgG4)' tür. IgA içeriği < 2 mg/ml' dir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ HEPATECT CP 500 IU/10 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Hepatit B insan immünoglobülini 1 ml infüzyonluk

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. T-VAC, tetanoz hastalığına karşı aktif bağışıklama sağlamak için kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. T-VAC, tetanoz hastalığına karşı aktif bağışıklama sağlamak için kullanılır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ T-VAC 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Adsorbe tetanoz toksoid aşısı 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 0.5 ml lik tek doz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ABHAYRAB 2.5 IU/0.5 ml IM/SC Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ABHAYRAB 2.5 IU/0.5 ml IM/SC Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ABHAYRAB 2.5 IU/0.5 ml IM/SC Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Bir doz (0.5 ml) rekonstitüe edilmiş liyofilize aşı: 2.5 IU

Detaylı

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESLEKİ RİSKİ TALİMATI

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESLEKİ RİSKİ TALİMATI Dok No: ENF.TL.15 Yayın tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/no: -/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ:Sağlık çalışanlarının iş yerinde karşılaştıkları tehlikeler ve meslek risklerine karşı korumak. 2.0 KAPSAM:Hastanede

Detaylı

Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları

Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları HEPATİT B TESTLERİ Hepatit B Virüs Testleri: Hepatit serolojisi, Hepatit markırları Hepatit B virüs enfeksiyonu insandan insana kan, semen, vücut salgıları ile kolay bulaşan yaygın görülen ve ülkemizde

Detaylı

AŞI ve SERUMLAR. Dr. Sibel AK

AŞI ve SERUMLAR. Dr. Sibel AK AŞI ve SERUMLAR Dr. Sibel AK Bugün; Ak#f İmmünizasyon Bakteriyel Aşılar Viral Aşılar Aşı Takvimi Pasif İmmünizasyon Aşı Etkileşimleri Tanımlar İmmünite (Bağışıklık): Konağın, kendisinden farklı yapıya

Detaylı

WINRHO SDF 600 IU (120 mikrogram) IV / IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz içeren flakon

WINRHO SDF 600 IU (120 mikrogram) IV / IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz içeren flakon KULLANMA TALİMATI WINRHO SDF 600 IU (120 mikrogram) IV / IM enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz içeren flakon Damar içine veya kas içine uygulanır. Etkin madde : Her bir flakon, 600 IU

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI IMMUNORHO 300 µg (1500 IU) / 2 ml IM Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril, apirojen

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI IMMUNORHO 300 µg (1500 IU) / 2 ml IM Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril, apirojen KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI IMMUNORHO 300 µg (1500 IU) / 2 ml IM Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon Steril, apirojen 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İnsan Anti

Detaylı

Kan Yoluyla Bulaşan Enfeksiyonlardan Korunma Ve Riskli Yaralanmaların İzlenmesi EKK KAYA SÜER

Kan Yoluyla Bulaşan Enfeksiyonlardan Korunma Ve Riskli Yaralanmaların İzlenmesi EKK KAYA SÜER Kan Yoluyla Bulaşan Enfeksiyonlardan Korunma Ve Riskli Yaralanmaların İzlenmesi EKK KAYA SÜER Sağlık Çalışanlarında İnfeksiyon Riski: Kan yoluyla bulaşan hastalıklar Hepatit B, Hepatit C, HIV, Hepatit

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ENFEKSİYON RİSKLERİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ENFEKSİYON RİSKLERİ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ENFEKSİYON RİSKLERİ Sağlık hizmeti veren, Doktor Ebe Hemşire Diş hekimi Hemşirelik öğrencileri, risk altındadır Bu personelin enfeksiyon açısından izlemi personel sağlığı ve hastane

Detaylı

PERSONEL YARALANMALARI İZLEM TALİMATI

PERSONEL YARALANMALARI İZLEM TALİMATI Hazırlayan Kontrol eden Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Direktörü Hastane Yöneticisi 1.AMAÇ Hasta kanı ve/veya diğer vücut sıvıları ile parenteral veya mukoza yoluyla temas eden sağlık

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS

İNNOHEP 10 000 IU / ml KULLANIMA HAZIR ENJEKTÖR 0.45 ml PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : 0.45 ml lik enjektör içinde; Tinzaparin sodyum 4 500 IU Anti-Xa Sodyum asetat, 3H2O 2.25 mg Enjeksiyonluk su k.m. 0.45 ml FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Farmakodinamik Özellikler: Tinzaparin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

Şehnaz HATİPOĞLU Aile Hekimliği Uzmanı İzmir, 2016

Şehnaz HATİPOĞLU Aile Hekimliği Uzmanı İzmir, 2016 Şehnaz HATİPOĞLU Aile Hekimliği Uzmanı İzmir, 2016 Aşılama Birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan hekim ve diğer personelin temel görevlerinden biri çocuk sağlığının korunmasıdır. Hastalıkların

Detaylı

PERSONEL YARALANMALARI İZLEM TALİMATI

PERSONEL YARALANMALARI İZLEM TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Hasta kanı ve/veya diğer vücut sıvıları ile parenteral veya mukoza yoluyla temas eden

Detaylı

Hasta ve/veya enfekte materyal ile potansiyel teması olan tüm personel

Hasta ve/veya enfekte materyal ile potansiyel teması olan tüm personel L. Nilsun Altunal Hasta ve/veya enfekte materyal ile potansiyel teması olan tüm personel Doktor Hemşire Öğrenci Laboratuvar teknisyeni 112 acil sağlık hizmeti personeli Eczacı Temizlik personeli Tıbbi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. WINRHO SDF 600 IU (120 mikrogram) IV / IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon

KULLANMA TALİMATI. WINRHO SDF 600 IU (120 mikrogram) IV / IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon KULLANMA TALİMATI WINRHO SDF 600 IU (120 mikrogram) IV / IM enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine veya kas içine uygulanır. Etkin madde : Her bir flakon, 600 IU (120 mikrogram) insan Anti-D imminoglobulini

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon. Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon. Damar içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI BENLYSTA 120 mg IV İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz İçeren Flakon Damar içine uygulanır. Steril, Apirojen Etkin madde: Her flakonda 120 mg liyofilize belimumab Yardımcı maddeler:

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ANTİ-D İMMUNGLOBULİN GRIFOLS 1.500 IU (300 mcg)/2 ml IM enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. ANTİ-D İMMUNGLOBULİN GRIFOLS 1.500 IU (300 mcg)/2 ml IM enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ANTİ-D İMMUNGLOBULİN GRIFOLS 1.500 IU (300 mcg)/2 ml IM enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

Detaylı

Çözelti berrak ya da hafif bulanık, renksiz veya açık sarı renkte bir sıvıdır.

Çözelti berrak ya da hafif bulanık, renksiz veya açık sarı renkte bir sıvıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI SUBCUVIA 1.6 g/10 ml SC/IM Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Flakon Steril, Apirojen 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İnsan normal immünoglobulini

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI HYPERHEP B 5 ml IM enjeksiyon için çözelti içeren flakon Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir flakon, 220 IU/mL minimum Hepatit B etkinliğine sahip insan immünoglobulin proteinleri

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TETAVAX, 0,5 ml IM/SC enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TETAVAX, 0,5 ml IM/SC enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TETAVAX, 0,5 ml IM/SC enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Arıtılmış Tetanoz Toksoidi (Alüminyum Hidroksite Adsorbe) Steril 2. KALİTATİF

Detaylı

WEİL-FELİX TESTİ NEDİR NASIL YAPILIR? Weil Felix testi Riketsiyozların tanısında kullanılır.

WEİL-FELİX TESTİ NEDİR NASIL YAPILIR? Weil Felix testi Riketsiyozların tanısında kullanılır. WEİL FELİX TESTİ WEİL-FELİX TESTİ NEDİR NASIL YAPILIR? Weil Felix testi Riketsiyozların tanısında kullanılır. Riketsiyöz tanısında çapraz reaksiyondan faydalanılır bu nedenle riketsiyaların çapraz reaksiyon

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ABHAYRAB 2.5 IU/0.5 ml IM/ID enjeksiyon için toz içeren flakon

KULLANMA TALİMATI. ABHAYRAB 2.5 IU/0.5 ml IM/ID enjeksiyon için toz içeren flakon Kuduz aşısının ve serumunun uygulanmasında, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve halen yürürlükte bulunan kuduz profilaksisine yönelik düzenlemeler dikkate alınmalıdır. Bu konuda karşılaşılacak her

Detaylı

Çözelti, insan albümini içeriği en az % 95 olacak şekilde protein içerir.

Çözelti, insan albümini içeriği en az % 95 olacak şekilde protein içerir. Human Albumin Grifols 20% 100ml FORMÜL Steril, apirojen Etkin madde İnsan albümini; 20 g/100 ml Çözelti, insan albümini içeriği en az % 95 olacak şekilde protein içerir. Yardımcı maddeler Sodyum kaprilat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NOVAQUA tek dozluk göz damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tek dozluk (0.4 ml) flakon, 5.60 mg polivinil alkol ve 2.40 mg povidon içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TERKUR %19 krem KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g krem içerisinde; Alüminyum hidroksiklorit 190 mg Yardımcı maddeler: 1 g krem içerisinde;

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü Sayı : B.10.1HSK.4.15.16.00 102/ 646 17/09/2012 Konu : Hepatit A Aşısı Uygulaması Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının Çocukluk Aşı Takvimine eklenen Hepatit A Aşısı Uygulaması ile

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Potasyum klorür...0,2 mg Sodyum klorür...4 mg Potasyum dihidrojen fosfat...0,03 mg Disodyum hidrojen fosfat (susuz)...

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Potasyum klorür...0,2 mg Sodyum klorür...4 mg Potasyum dihidrojen fosfat...0,03 mg Disodyum hidrojen fosfat (susuz)... KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVAXIM 80 U PEDİYATRİK, 0,5 ml IM enjeksiyon için enjeksiyonluk süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Adsorbe, inaktive edilmiş Hepatit A aşısı 2. KALİTATİF

Detaylı

HEPATECT CP 500 IU/10 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. 50 mg > %96 50 IU

HEPATECT CP 500 IU/10 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. 50 mg > %96 50 IU HEPATECT CP 500 IU/10 ml IV infüzyon için çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. Etkin madde: Hepatit B insan immünoglobülini 1 ml infüzyonluk çözelti: Farmakolojik olarak aktif madde İnsan plazma

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Palivizumab (Her bir flakon 50 mg palivizumab içerir).

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Palivizumab (Her bir flakon 50 mg palivizumab içerir). KULLANMA TALİMATI SYNAGIS 50 mg I.M. Enjeksiyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon İntramüsküler yoldan alınır. Etkin madde: Palivizumab (Her bir flakon 50 mg palivizumab içerir). Yardımcı maddeler: Histidin,

Detaylı

Kan Yoluyla Bulaşan Enfeksiyonlardan Korunma ve Riskli Yaralanmaların İzlenmesi

Kan Yoluyla Bulaşan Enfeksiyonlardan Korunma ve Riskli Yaralanmaların İzlenmesi Kan Yoluyla Bulaşan Enfeksiyonlardan Korunma ve Riskli Yaralanmaların İzlenmesi Sağlık Çalış ışanlarında Enfeksiyon Riski Kan yoluyla bulaşan hastalıklar Sağlık çalış ışanlarında majör bulaş kaynağı kanla

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. T-VAC, tetanoz hastalığına karşı aktif bağışıklık kazanmak için kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. T-VAC, tetanoz hastalığına karşı aktif bağışıklık kazanmak için kullanılır. KULLANMA TALİMATI T-VAC 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Adsorbe tetanoz toksoid aşısı Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her 0.5 ml lik tek doz en az 5 Lf ( 40 IU) tetanoz toksoidi içerir.

Detaylı

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1

FUCITHALMIC VISKOZ GÖZ DAMLASI %1 KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FUCİTHALMİC viskoz göz damlası % 1 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : %1 anhidr maddeye ekivalan fusidik asit hemihidrat içerir. Yardımcı maddeler

Detaylı

PROSPEKTÜS. COFACT 500 IU / 20 ml IV Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon. 160mmol/l

PROSPEKTÜS. COFACT 500 IU / 20 ml IV Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon. 160mmol/l PROSPEKTÜS COFACT 500 IU / 20 ml IV Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon Steril Formülü: Etkin maddeler: Faktör II (protrombin, en az 15 IU/mL), Faktör VII (prokonvertin, en az 5 IU/mL), Faktör IX (Christmas

Detaylı

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi.

Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri: Kullanıcılar için bilgiler Medivitan iv Ampul 5 mg, 1 mg, 1,05 mg enjeksiyon çözeltisi Etken maddeler: Piridoksin hidroklorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI Droser Burun Damlası KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sodyum klorür % 0.9 (a/h) Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 7 mg YETİŞKİNLER İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 7 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI IVheBex 5000 IU/100 ml I.V. İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: İnsan Hepatit B immünoglobulini...5000

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri içerir: Hepatit A virüsü (GBM suşu)* (inaktive)**...80u***

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri içerir: Hepatit A virüsü (GBM suşu)* (inaktive)**...80u*** KULLANMA TALİMATI AVAXIM 80U PEDİYATRİK 0,5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kas içine uygulanır İnaktive Hepatit A Aşısı, adsorbe Etkin madde: 0,5 ml lik her bir doz aşağıdakileri

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TYPHIM Vi, 0.5 ml IM/SC enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör. Polisakkarit Tifo aşısı 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0 CCID 50

KULLANMA TALİMATI. İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)* en az 10 6.0 CCID 50 KULLANMA TALİMATI ROTARIX 1.5 ml oral süspansiyon içeren aplikatör Rotavirüs aşısı, canlı Ağız yoluyla uygulanır. *Etkin maddeler : 1 doz (1,5 ml) içeriği : İnsan rotavirus RIX4414 suşu (canlı atenüe)*

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI HYPERHEP B 0.5 ml IM enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır neonatal şırınga Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir şırınga, 220 IU/mL minimum Hepatit B etkinliğine sahip insan

Detaylı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı

Vaxoral. Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5. Şimdi. Zamanı. KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Tekrarlayan bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde 5 Şimdi KOAH Kronik bronşit Sigara kullanımı Yaşlılık Düşük bağışıklık Hırıltılı öksürük Kirli ortam Pasif içicilik Zamanı Tekrarlayan

Detaylı

rekombinan interferon betabulunmakta olup, her ml çözücü 5.4 mg sodyum klorür içermektedir.

rekombinan interferon betabulunmakta olup, her ml çözücü 5.4 mg sodyum klorür içermektedir. BETAFERON Etkin madde: betamilyon IU) rekombinan interferon beta1b içerir. Liyofilize toz içeren flakon, human albumin ve mannitol uygun su içerir. okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Detaylı

Kronik Hastalığı Olanlarda ve İmmünsüpresif Hastalarda Bağışıklama. Dr. Hüsnü Pullukçu Ege ÜTF Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD

Kronik Hastalığı Olanlarda ve İmmünsüpresif Hastalarda Bağışıklama. Dr. Hüsnü Pullukçu Ege ÜTF Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Kronik Hastalığı Olanlarda ve İmmünsüpresif Hastalarda Bağışıklama Dr. Hüsnü Pullukçu Ege ÜTF Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD Bağışıklığın Baskılanması Birincil İkincil B hücre hastalıkları

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler

Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler Almanca dilindeki kullanma talimatιnιn resmi olmayan tercümesi. Kullanım bilgileri:kullanıcılar için bilgiler Medivitan iv Kullanıma hazır şırınga 5 mg, 1 mg, 1,05 mg enjeksiyon çözeltisi Etken maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FLUORESCITE %10 Enjektabl Solüsyon Damar içine uygulanır. Etkin madde: 100 mg/ml fluoresein (113,2 mg fluoresein sodyum) içerir (yaklaşık 11.25 mmol sodyum). Yardımcı maddeler: sodyum

Detaylı

Twinrix TM Pediatrik IM 0.5 ml Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör

Twinrix TM Pediatrik IM 0.5 ml Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör Twinrix TM Pediatrik IM 0.5 ml Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör Formülü Twinrix TM pediatrik, saflaştırılmış ve inaktive edilmiş hepatit A (HA) virüsü ile saflaştırılmış hepatit B yüzey antijeninin

Detaylı

Aşıların saklanması,hazırlanması, uygulanması ve kayıt.

Aşıların saklanması,hazırlanması, uygulanması ve kayıt. Aşıların saklanması,hazırlanması, uygulanması ve kayıt. Feyza Koç Ekim 2017 Bağışıklık Pasif Anneden bebeğe plesanta yoluyla antikor geçmesi Tam kan, plazma, eritrosit, trombosit ve immunglobulin verilmesi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Ayrıca diğer antiseptiklerle birlikte erisipel, lupus erithematozus gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İHTİYOL POMAT 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin m addeler: Her bir 20 g lık İHTİYOL POMAT, 2 g ihtiyol içerir. Y ardım cı m addeler: Yardımcı maddeler

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEPAGAM B 312 IU/1 ml IM/IV enjeksiyon/infüzyon için çözelti içeren flakon

KULLANMA TALİMATI. HEPAGAM B 312 IU/1 ml IM/IV enjeksiyon/infüzyon için çözelti içeren flakon KULLANMA TALİMATI HEPAGAM B 312 IU/1 ml IM/IV enjeksiyon/infüzyon için çözelti içeren flakon Kas içine veya damar içine uygulanır. Etkin madde: 1 ml çözelti içinde: Hepatit B İmmün Globulin (insan) (>312

Detaylı

Gebelere hangi aşıları önerelim? Kılavuzlar ne öneriyor? Dr. Selim BÜYÜKKURT

Gebelere hangi aşıları önerelim? Kılavuzlar ne öneriyor? Dr. Selim BÜYÜKKURT Gebelere hangi aşıları önerelim? Kılavuzlar ne öneriyor? Dr. Selim BÜYÜKKURT selimbuyukkurt@gmail.com WHO CDC ACOG Up To Date MedScape EKMUD KLİMİK KLİMUD Kaynaklar Ülke için kaynak oluştururken

Detaylı

AŞI UYGULAMALARI. Dr. Sevtap GÜNEY Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediatri Bilim Dalı, ANTALYA

AŞI UYGULAMALARI. Dr. Sevtap GÜNEY Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediatri Bilim Dalı, ANTALYA AŞI UYGULAMALARI Dr. Sevtap GÜNEY Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediatri Bilim Dalı, ANTALYA 1 HBV 0,1,6 ay BCG 2. ay KPA 2,4,6,12. ay DaBT-IPA

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ORO İHTİYOL % 10 Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: İhtiyol 2.00 g Yardımcı maddeler: Lanolin susuz (koyun) 2,00 g Yardımcı maddeler için

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DROPLEKS kulak damlası 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 1 ml de; Fenazon 45.52 mg Lidokain hidroklorür 11.38 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı

Detaylı

Aşı Programları Şubesi İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü

Aşı Programları Şubesi İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Aşı Programları Şubesi İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü www.istanbulhalksagligi.gov.tr Aşı Uygulama Teknikleri 2 Aşı Uygulamasında Enfeksiyon Kontrolü ve Steril Teknik Aşı uygulaması yapan hemşire ve ebeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAFLOR saşe 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Probiyotik (Bifidobacterium animalis ssp lactis B94) (Min. 5x10 9 CFU 5 Milyar aktif probiyotik ), 60,00

Detaylı

Dr. Zerrin YULUĞKURAL. Trakya Ü. Tıp Fak. İnfeksiyon Hast. Ve Klin. Mik. AD.

Dr. Zerrin YULUĞKURAL. Trakya Ü. Tıp Fak. İnfeksiyon Hast. Ve Klin. Mik. AD. Dr. Zerrin YULUĞKURAL Trakya Ü. Tıp Fak. İnfeksiyon Hast. Ve Klin. Mik. AD. 6. Türkiye EKMUD Kongresi, 12.5.2016 Her bir erişkin sağlık durumuna bakılmaksızın aşılama açısından önemli Sağlık durumları

Detaylı

Belge No: Yayın Tarihi: Güncelleme Tarihi: Güncelleme No: Sayfa No: EKÖ/YÖN 20 19.08.2009-1 1/5 GÜNCELLEME BİLGİLERİ

Belge No: Yayın Tarihi: Güncelleme Tarihi: Güncelleme No: Sayfa No: EKÖ/YÖN 20 19.08.2009-1 1/5 GÜNCELLEME BİLGİLERİ EKÖ/YÖN 20 19.08.2009-1 1/5 GÜNCELLEME BİLGİLERİ Güncelleme Tarihi Güncelleme No Açıklama - 0 - EKÖ/YÖN 20 19.08.2009-1 2/5 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı; çalışanların iş kazası sonucu yaralanmalarında bildirimin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İNDİRAB 2.5 IU/ 0.5 ml Kuduz Aşısı İçeren Flakon

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İNDİRAB 2.5 IU/ 0.5 ml Kuduz Aşısı İçeren Flakon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI İNDİRAB 2.5 IU/ 0.5 ml Kuduz Aşısı İçeren Flakon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir doz liyofilize aşı içinde etken madde olarak; vero hücreleri

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: İnsan anti-d immünglobulini, 300 µg (1500 IU) İnsan proteini ve eser miktarda insan IgA.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: İnsan anti-d immünglobulini, 300 µg (1500 IU) İnsan proteini ve eser miktarda insan IgA. KULLANMA TALİMATI RhoGAM Ultra-Filtered PLUS IM enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır şırınga Kas içine (intramüsküler) uygulanır. Etkin madde: İnsan anti-d immünglobulini, İnsan proteini ve eser

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Polietilen glikol g Polietilen glikol g. Setil alkol g. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DERİVERİN Merhem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 25 gram kremde; Aluminyum hidroksid jel (kuru)...2.50 g. Çinko oksid...1.25 g. Borik asid...1.25

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Bağışıklanacak belirli risk kategorileri resmi önerilere dayanarak belirlenmektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Bağışıklanacak belirli risk kategorileri resmi önerilere dayanarak belirlenmektedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HBVAXPRO Erişkin 10 mcg/1.0 ml IM Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Flakon Hepatit B aşısı (rdna) Steril, Apirojen 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VAXORAL 3,5 mg ÇOCUKLAR İÇİN KAPSÜL Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir kapsül etkin madde olarak 3,5 mg Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae ve ozaenae,

Detaylı

DELİCİ KESİCİ ALET YARALANMALARI VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

DELİCİ KESİCİ ALET YARALANMALARI VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER DELİCİ KESİCİ ALET YARALANMALARI VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER Hastanelerde Hastaneler enfeksiyon etkenleri bakımından zengin ortamlar Sağlık personeli kan yolu ile bulaşan hastalıklar açısından yüksek

Detaylı

RhoGAM Ultra-Filtered 300 μg IM Enjeksiyon için solüsyon içeren kullanıma hazır Ģırınga

RhoGAM Ultra-Filtered 300 μg IM Enjeksiyon için solüsyon içeren kullanıma hazır Ģırınga PROSPEKTÜS RhoGAM Ultra-Filtered IM Enjeksiyon için solüsyon içeren kullanıma hazır Ģırınga STERĠL FORMÜLÜ Kullanıma hazır enjektörde yaklaşık IgG anti-d içeren yaklaşık % 5±1 IgG insan immunglobulindir.

Detaylı

Twinrix TM Erişkin IM 1.0 ml Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör

Twinrix TM Erişkin IM 1.0 ml Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör Twinrix TM Erişkin IM 1.0 ml Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör Formülü Twinrix TM Erişkin, saflaştırılmış ve inaktive edilmiş hepatit A (HA) virüsü ile saflaştırılmış hepatit B yüzey antijeninin

Detaylı

Prediktör Testler ve Sıradışı Serolojik Profiller. Dr. Dilara İnan Isparta

Prediktör Testler ve Sıradışı Serolojik Profiller. Dr. Dilara İnan Isparta Prediktör Testler ve Sıradışı Serolojik Profiller Dr. Dilara İnan 04.06.2016 Isparta Hepatit B yüzey antijeni (HBsAg) HBV yüzeyinde bulunan bir proteindir; RIA veya EIA ile saptanır Akut ve kronik HBV

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 7 yaş ve üzerindeki çocuklar primer veya rapel olarak aşılanır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 7 yaş ve üzerindeki çocuklar primer veya rapel olarak aşılanır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ Td-VAC 0.5 ml IM enjeksiyon için süspansiyon içeren ampul Adsorbe difteri ve tetanoz aşısı 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler: Her 0.5 ml lik

Detaylı

Hepatit B ile Yaşamak

Hepatit B ile Yaşamak Hepatit B ile Yaşamak NEDİR? Hepatit B, karaciğerin iltihaplanmasına sebep olan, kan yolu ve cinsel ilişkiyle bulaşan bir virüs hastalığıdır. Zaman içerisinde karaciğer hasarlarına ve karaciğer kanseri

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür... 2.0 mg. Toz ve kullanıma hazır enjektör içerisinde çözücü içeren enjeksiyonluk çözelti

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: Sodyum klorür... 2.0 mg. Toz ve kullanıma hazır enjektör içerisinde çözücü içeren enjeksiyonluk çözelti KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ACT-HIB 10 mikrogram/0,5 ml (IM/SC enjeksiyon) çözelti için liyofilize toz içeren flakon ve çözücü içeren kullanıma hazır enjektör Konjuge Haemophilus influenza

Detaylı