6 yıl. İngilizce Kursları. Cambridge ESOL Sınavlar Merkezi Kültür ve Sanat Etkinlikleri.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "6 yıl. İngilizce Kursları. Cambridge ESOL Sınavlar Merkezi 2012-2013. Kültür ve Sanat Etkinlikleri. www.tba.org.tr"

Transkript

1 İngilizce Kursları - UNIVERSITY CAMBRIDGE Examinations Authorised Centre Sınavları Yetkili Merkezi Sınavlar Merkezi Kültür ve Sanat Etkinlikleri İNGİLİZCE Bestekar Sokak Kavaklıdere 00 Ankara Tel: +0 Fax: +0 0 tba@tba.org.tr

2 TBA Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Krallık arasında ikili Kültür anlaşması ile T.C. İçişleri Bakanlığı na tabi olarak ında kurulmuş bir Dernek tir. Derneğin amacı, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında esasen mevcut kültür bağlarını Türkiye yönünden kuvvetlendirmek ve geliştirmektir. Dernek, amacını gerçekleştirmek için İngilizce kurs programları yürütür, dil öğrenimini teşvik ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında karşılıksız burslar verir. Konferanslar, sergiler, konserler, film gösterileri gibi, herkese açık ve ücretsiz kültür faaliyetleri düzenler. TBA, işleyiş ve faaliyetlerinde kar amacı taşımaz, kazanç paylaşmaz. Hiçbir yerli ve yabancı kuruluştan maddi katkı almaz. Dernek, İngilizce dil eğitiminde öncü kuruluş olarak yürüttüğü zengin kurs programları yanısıra, uluslararası standartlarda geliştirdiği ve yaygın geçerliliğe sahip, tarafsızlığı ve güvenirliğini kanıtlamış İngilizce yeterlilik ve düzey belirleme sınav uygulamaları ile de pek çok kamu ve özel sektör kuruluşları için hizmet vermektedir. Avrupa Dil Portfolyosu için gerekli İngilizce dil sertifikalarını vermeye yetkin tek kurum olan Üniversitesi nin sınavlarını tüm Türkiye de düzenlemeye yetkili Sınav Merkezi olan ilk ve tek Dernek tir.

3 Genel İngilizce Dinlediğini Anlama, Konuşma, Okuduğunu Anlama ve Yazma becerilerinin, belirli kurs kitapları izlenerek ve özel olarak hazırlanan materyaller kullanılarak geliştirildiği Genel İngilizce programlarımız, Avrupa Konseyi Dil Düzey Tanımları - CEFR - çerçevesinde A, A, B, B, C, C olmak üzere düzeyden oluşur. Her düzeyde hafta içi-hafta sonu seçenekleriyle haftada ders: dir. ay ve üzeri süreler için yapılan çoklu kayıt işlemlerinde %0 indirim uygulanır. Beceri Odaklı İngilizce Receive & Respond Academic Writing Yabancı öğretmenlerle B ve B+ düzeyler için B+ düzeyler için akademik beceriler sözlü iletişim becerileri ders saati: ders saati: ders saati: İş İngilizcesi English For Professionals Giving Presentations Applying For A Job Business Correspondence Report Writing Sınavlara Hazırlık ders saati ders saati ders saati ders saati ders saati Ulusal ve uluslararası sınavlara TBA farkı ile hazırlanın. IELTS, KET, PET, FCE, TOEIC, BULATS, KPDS, ÜNİVERSİTE YETERLİLİK sınavlarına hazırlık programlarımız, düzeye bağlı olarak farklı yoğunluk ve sürelerde düzenlenir. Kişiye özel One-to-One İngilizce de özellikle geliştirmek istediğiniz alanda çalışmalar yapabileceğiniz programlarımız size uygun gün ve saatlerde, Dernek adresinde yürütülebileceği gibi, kişi-kuruluş adresinde de gerçekleştirilebilir. Kuruluşlar/ kapalı gruplara özel Proje Kamu kuruluşları, özel kuruluşlar veya kendi aralarında bir grup oluşturabilecek kişiler için gereksinim duyulan alanlarda, talep edilen yoğunluk ve sürede yürütülen özel amaçlı programlardır. Ücretlere KDV dahildir.

4 AKADEMİK TAKVİM Kayıt İşlemleri - Genel Şartlar Öğretmenler, sınıfların kesinlik kazanmasından sonra belirlenir. tba, gerekli bulduğu durumlarda öğretmen değişikliği yapabilir. tba, Akademik Takvimde belirtilen devreler dışında da kurs programları düzenleme hakkını saklı tutar. tba, dersler başlamadan önce kayıt aldığı sınıfları kapatma yetkisine sahiptir. Bu durumda tahsil edilen kurs ücreti iade edilir. Kurs ücretini çalıştıkları kurumlardan alanların, kayıt sırasında aldıkları ücret tahsili ile ilgili tüm belgeleri işyerlerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerin kaybı halinde, aynı devre / program için ikinci bir belge düzenlenmez. Kurs ücreti, devre / program başlangıcından sonra iade edilmez veya başka bir devreye / programa aktarılmaz. Ücret iadesi istenmesi durumunda, kayıt sırasında verilen tüm belgelerin mutlaka devre / program başlangıç tarihine kadar iade edilmesi gerekmektedir. Kurslarımızdan ayrılan öğrencilerimize ait belgeler bir süre ile saklanmaktadır. Kurslara katıldıklarını belgelemek isteyenlerin bu süre içinde başvurmaları gerekmektedir. tba, Akademik Yıl içinde kurs ücretini yeniden düzenleme hakkını saklı tutar. Derneğimiz kurslarına kayıtlı olan öğrencilerimiz, Genel Şartların tüm maddelerini kabul etmiş saırlar. ÖNEMLİ DUYURU Türk - İngiliz Kültür Derneği nce kayıt işlemleri sırasında alınan her türlü kişisel bilgi ve belge, hiçbir hal ve şartta üçüncü kişiler ya da kuruluşlarla paylaşılmaz, yalnızca Dernek kayıtlarında saklı tutulur. Ekim / October Kasım / November Aralık / December Ocak / January Şubat / February Mart / March Nisan / April Mayıs / May Haziran / June Temmuz / July Ağustos / August Eylül / September 0 0 YAZ PROGRAMLARI 0 YAZ PROGRAMLARI YAZ PROGRAMLARI İŞARETLEMELER Bir Devre haftadan oluşmaktadır. Devre Başlangıcı Devre Bitişi Düzey Belirleme Sınavları Çarşamba Saat: :00 Cumartesi Saat: :00 Akademik Tatil Günleri, kırmızı renk ile işaretlenmiştir. Az da olsa İngilizce bilginiz varsa Düzey Belirleme Sınavı na giriniz. Test + Sözlü: 0 (KDV dahil) Akademik Takvim, tatil günleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Hiçbir öğretim devresinde tatiller nedeniyle ders kaybı söz konusu değildir. Aşağıda belirtilen tarihlerde ders yapılmayacaktır.,,,,, Ekim Kasım,, Aralık, Ocak, Şubat Mart,, Nisan,, Mayıs,,, 0,, Ağustos

5 GENEL İNGİLİZCE KURS DÜZEYLERİ Avrupa Konseyi Dil Düzey Tanımları ve Kodları Geçerli Uluslararası Belge TBA Düzey Kodları A ders saati = ay Bildik konularda, günlük ifadeler ve basit deyimleri anlayabilir; yaşadığı yere, tanıdığı kişilere ilişkin bilgiler verebilir; karşısındaki kişi yardıma hazır olduğu, yavaş ve net biçimde konuştuğu sürece, basit düzeyde iletişim kurabilir. Elementary A ders saati = ay Temel kişisel silgiler, alış-veriş, iş yaşamı gibi kendini doğrudan ilgilendiren konularda sık kullanılan ifade baçimlerini anlaşabilir; basit ve doğrudan bilgi alışverişini gerektiren bildik ve tekrar eden konularda iletişim kurabilir; kişisel geçmişi, yakın çevresi ve benzeri konularda basit betimlemeler yapabilir. KET Pre- Intermediate B ders saati = ay Sık karşılaşılan iş, eğitim ve sosyal konulardaki net aktarımların ana hatlarını anlayabilir; hedef dilin kullanıldığı b ö l g e l e r d e y a p ı l a n g e z i l e r d e karşılaşılabilecek çoğu durumla başa çıkabilir; bildik ya da ilgi lanına giren konularda basit ancak uzun metinler üretebilir. Deneyimlerini, beklentilerini ve isteklerini, gerekçelerini sıralayarak ve görüşlerini belirterek betimleyelebilir. PET Intermediate / Upper Intermediate B 0 ders saati = ay İlgi alanına giren somut ya da soyut karmaşık metinlerin ana fikrini anlayabilir, tarafları sıkıntıya düşürmeden, belirli düzeyde akıcılık ve çabuklukla ana dili hedef dil olan kişilerle iletişim kurabilir. Farklı konularda görüşlerini belirten net ve ayrıntılı metinler üretebilir. FCE Upper Intermediate / Lower Advanced C 0 ders saati = ay Farklı konulardaki uzun ve karmaşık metinleri, satır aralarını da okuyarak anlayabilir, belirgin duraklamalar olmaksızın kendini akıcı ve hızlı ifade edebilir; hedef dili iş, sosyal ve akademik yaşamda etkin ve esnek beçimde kullanabilir. Karmaşık konularda, net, iyi geliştirilmiş ve ilişkilendirilmiş ayrıntılı metinler üretebilir. CAE Lower Advanced / Advanced C ders saati = ay Dinlediği ya da okuduğu herhangi bir metni rahatlıkla anlayabilir, farklı fikir ve görüşleri değerlendirerek özetleyebilir, sunumlar yapabilir. Karmaşık durumlarda da kendini akıcı, doğru ve hızlı bir biçimde, anlam kaymaları ve nüansları ayırdederek, ifade edebilir. CPE Advanced / Proficiency Toplam ders saati * Her bir TBA Düzey Kodu ders saati / ayda tamamlanır. Ay Öğretim ciddi bir iştir, sorumluluk gerektirir. Gerçekçi, güvenilir ve nitelikli bir eğitim için bilgili, deneyimli, ilgili ve özenli yönetim ve akademik kadromuzla eğitim süreciniz boyunca sizinleyiz.

6 CAMBRIDGE SINAVLARI MERKEZİ Türk-İngiliz Kültür Derneği-TBA, Avrupa Dil Portfolyosu için gerekli İngilizce dil sertifikalarını vermeye yetkin tek kurum olan Üniversitesi nin sınavlarının YETKİLİ SINAV MERKEZİ dir. Her 0 den fazla ülkede binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Üniversitesi dil yeterlilik sınavları, İngilizce eğitimine dünya genelinde bir standart getirmeyi amaçlar. İlköğretimden başlayıp Üniversite öğrencileri ve yetişkinler dahil olmak üzere her yaş grubundan katılımcıya açık Sınavlarının organizasyonu ile Dernek, Türkiye genelinde çocuklarımıza ve gençlerimize İngilizceyi severek öğretme ve sonucunda bunu uluslararası sertifikalar ile belgelendirme imkanını sunmaktadır. Çocuklara yönelik YLE Gençlere yönelik KET for Schools / PET for Schools Yetişkinlere yönelik KET, PET, FCE, CAE, CPE İş Dünyasına yönelik BEC Preliminary, BEC Vantage, BEC Higher İngilizce öğretmenlerine yönelik TKT Sınavlara yönelik bilgi ve kayıt işlemleri ile hazırlık kurslarımız için sizleri TBA ya davet ediyoruz. TBA SINAVLARI MERKEZİ Türk-İngiliz Kültür Derneği, 0 ı aşkın deneyimi ve birikimi ile, Kuruluşlara özel, kurumsal amaç ve gereksinimleri doğrultusunda, çeşitli düzey ve içeriklerde, uluslararası standartlarla uyumlu İngilizce dil sınavları hazırlamakta ve uygulamaktadır. Uluslararası standartlarla uyumlu olarak hazırladığı ve pek çok kuruluş tarafından benimsenmiş English Proficiency sınavını uygulamayı sürdürmektedir. Ayrıca, ulusal (KPDS, COPE vb) ve uluslararası (IELTS, PET, FCE vb) sınavlara yönelik çalışma yapanlar için hazırladığı deneme sınavlarını uygulamayı sürdürmektedir.

7 BİREYSEL ÇALIŞMA MERKEZİ / THE LEARNING HUB Dil öğrenim sürecinizde, gramer ve sözcük bilgisi ile dinlediğini anlama, okuduğunu anlama ve yazma becerilerinde, pekiştirmek istediğiniz noktalar ya da kaçırdığınız konular üzerine tüm sorularınıza bir TBA öğretmeni eşliğinde yanıt bulacağınız, TBA öğrencilerine özel hazırlanmış materyal, kitaplar veya bilgisayar üzerinden ek çalışmalar yapabileceğiniz Bireysel Çalışma Merkezi mizde kablosuz internet erişiminden de yararlanabilirsiniz. EĞİTİM DANIŞMANLIĞI Derneğimizde İngilizce eğitiminizle ilgili tüm konularda Eğitim Müdürümüze başvurabilirsiniz. YURTDIŞI DİL OKULLARI DANIŞMANLIĞI TBA nın kuruluş amaçları doğrultusunda ve kaliteli hizmet anlayışı çerçevesinde yürüttüğü bir diğer faaliyet alanı, İngiltere deki saygın dil okullarına gitmeyi arzu edenlere sunduğu ücretsiz danışmanlık hizmetidir. Siz de İngilizcenizi İngiltere de geliştirmek isterseniz TBA nın ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. KAPSAMLI KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ Türk-İngiliz Kültür Derneği, ından bu yana kuruluş amaçları doğrultusunda, herkese açık ve ücretsiz olarak sergi, konser, konferans, panel,seminer, tiyatro, film ve saydam gösterileri gibi kültür etkinlikleri düzenlemektedir. Kültür etkinliklerimiz, web sayfamızda ayrıntılı olarak yer almakta, aylık e-posta, el ilanı ve afişlerle duyurulmaktadır. Bu etkinlikler, Derneğimizin tam donanımlı kişilik modern Konferans Salonu ve Sanat Galerisi nde, dır olduğu gibi başkentin kültür/sanat yaşamını zenginleştirmeye devam etmektedir. Kültür etkinlikleri çerçevesinde, ında bir ilk olarak başlatılarak, her artan ilgi ile devam etmekte olan ARKEOLOJİ VE SANAT TARİHİ SEMİNERLERİ grup çalışmaları ve bu çalışmaların yerinde gözlemlenmesini mümkün kılan Arkeoloji Gezi programları, katılımcıların yoğun ilgisi ile sürdürülmektedir. Bu seminer programlarında, yurt çapındaki üniversitelerin önde gelen akademisyenleri, araştırmacıları, mimarlar, restorasyon uzmanları ve editörler kendi konularında ayrıntılı olarak bilgiler vermektedir. Türkiye nin en büyük zenginliklerinden birisi olan ve tüm yurda yamış bulunan yüzlerce arkeolojik sit alanıyla ilgili güncel bilgiler saydamlar eşliğinde katılımcılara iletilmektedir.

8 UNIVERSITY CAMBRIDGE Examinations Authorised Centre Sınavları Yetkili Merkezi TBA'da çocuğunuz İngilizceyi severek öğrensin, öğrendiklerini Uluslararası Üniversitesi Sertifikaları ile belgelesin...

TARİH. 16 Mart 2015 Pazartesi 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI. 17 Mart 2015 Salı 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI

TARİH. 16 Mart 2015 Pazartesi 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI. 17 Mart 2015 Salı 2.DÖNEM 1.YAZILI SINAVLARI - 9 Şubat 2015 TARİH 3 Kasım 2014 Pazartesi 1.YAZILI SINAVLARI 4 Kasım 2014 Salı 1.YAZILI SINAVLARI 5 Kasım 2014 Çarşamba 1.YAZILI SINAVLARI 6 Kasım 2014 Perşembe 1.YAZILI SINAVLARI 7 Kasım 2014 Cuma 1.YAZILI

Detaylı

Türk-Đngiliz Kültür Derneği ile Birliktelik Adımı için...

Türk-Đngiliz Kültür Derneği ile Birliktelik Adımı için... TÜRK-ĐNGĐLĐZ KÜLTÜR DERNEĞĐ, ÖĞÜNÇ DUYACAĞINIZ ÇALIŞMALARDA GÜVENĐLĐR KURULUŞ OLARAK 62 YILIN DENEYĐMĐ ĐLE YANINIZDA OLSUN ĐSTERSENĐZ, Türk-Đngiliz Kültür Derneği ile Birliktelik Adımı için... Đşbirliğine

Detaylı

ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA IMO YA ÖZEL BAŞLANGIÇ (BEGINNER) 891,00 TL İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV)

ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA IMO YA ÖZEL BAŞLANGIÇ (BEGINNER) 891,00 TL İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV) ÖZEL TEKLİF EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ HAFTALIK OLARAK YAZILMIŞTIR. FİYATLANDIRMA SEVİYE BAŞLANGIÇ (BEGINNER) İLERİ SEVİYELER (ELM-INT-ADV) LİSTE FİYATI 990,00 TL 1.494,00 TL IMO YA ÖZEL 891,00 TL 1344,00

Detaylı

İngilizce Hazırlık Programında Gruplar ve Tanımları

İngilizce Hazırlık Programında Gruplar ve Tanımları İngilizce Hazırlık Programında Gruplar ve Tanımları Yüksekokulumuz İngilizce Hazırlık Biriminde yabancı dil hazırlık eğitimine alınan öğrencilere, Üniversitede kayıtlı oldukları programların akademik hedefleri

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

Language Testing Service) ve BEC (Business

Language Testing Service) ve BEC (Business British Side da Kurumsal Kurslar Biz Kimiz? British Side, British Council in Türkiye de kurs bölümünü kapatması sonrasında, British Council in yöneticileri ve eğitmenleri tarafından kurulan, müşteri odaklı

Detaylı

BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL

BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL BRIGHTON & HOVE INTERACTIVE ENGLISH LANGUAGE SCHOOL Okul sahile birkaç dakika yürüyüş mesafesinde yer almaktadır. Özel bir okul olan Interactive English Language School sadece yetişkinlere yönelik eğitim

Detaylı

Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu:

Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu: Ek 1. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) ve Europass Dil Pasaportu: Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) dil öğrencilerinin bilgi beceri ve yeterlilik düzeylerinin belirlenmesinde standart

Detaylı

www.konusmakulubu.net Neden Konuşma Kulübü? Pek çok insan İngilizce ile ilgili anlıyorum ama konuşamıyorum ifadesini çokça kullanır. Bu durum insanların eğitim hayatından, iş hayatına hatta sosyal hayatına

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet. B. Eğitim süresi

SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet. B. Eğitim süresi SIKÇA SORULAN SORULAR A. Muafiyet 1. Yabancı dil Hazırlık Programından nasıl muaf olabilirim? 1.1 Hazırlık programına yeni kayıt yaptıran zorunlu fakülte öğrencileri (sadece Mühendislik Fakültesi, İngilizce

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 5 Mart 2019 SALI Resmî Gazete Sayı : 30705 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI LEEDS LANGUAGE ACADEMY DE GENEL İNGİLİZCE KURSLARI Leeds Language Academy de Genel İngilizce kursları in okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarındaki becerilerini geliştirmek üzere hazırlanmıştır. Bu

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM) YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (YTÜ SEM) YENİ DÖNEM KURSLARI Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YTÜ SEM) halen Yıldız Kampüste sürdürdüğü programlarına ek olarak Davutpaşa

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2018-2019 AKADEMİK YILI ORYANTASYON EĞİTİMİ SUNUMU WELCOME TO BARTIN UNIVERSITY SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGES Değerli Öğrencilerimiz; Üniversitemize hoş geldiniz. Üniversitemiz,

Detaylı

Gelecek ile bir nuz var!

Gelecek ile bir nuz var! Gelecek ile bir nuz var! DELF Prim DELF Junior DELF / DALF Tout Public Turquie Neden bu diplomaya ihtiyacım var? Eğitim hayatım Fransa da ve dünyanın dört bir yanında Fransızca eğitim veren üniversitelerde

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 09 MART -11 EYLÜL 2015 ÖYP DİL EĞİTİMİ PROGRAMI AMAÇ: Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ÖYP Dil Eğitimi programının amacı, Yükseköğretim

Detaylı

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Faaliyetlerimiz. Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Faaliyetlerimiz. Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü . Üniversite Öğrencilerine Yönelik Faaliyetlerimiz Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşveren ile iş arayan arasında köprü görev yapan İŞKUR olarak üniversite öğrencilerine yönelik olarak; - iş

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TANITIM 2017-2018 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Genel Tanıtım Akademik Takvim Resmi Tatiller Ders Programı Sınavlar Değerlendirme

Detaylı

Malta Dil Okulu. Fiyat Listesi

Malta Dil Okulu. Fiyat Listesi Malta Dil Okulu Fiyat Listesi Haftalar Genel İngilizce Kursları Haftalık Ders Saatleri 1-5 Hafta 6-16 Hafta 17 Hafta + Üzeri Entry 10 ders 20 Ders 30 Ders 20 Ders 30 Ders 20 Ders 30 Ders Başl.Seviye 10

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na hoş geldiniz.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na hoş geldiniz. ÖĞRENCİ KİTAPÇIĞI İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÜKSEK LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI 2012-2013 1 Sevgili Öğrenciler; İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu na

Detaylı

08 09/07/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı.

08 09/07/ /1 1. Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. 08 09/07/2008 2008/1 1 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır Başkanlığında toplandı. Karar No 1- Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Hazırlık Sınıfı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Sınavı (YDMS) (1) Yabancı

Detaylı

Teori (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri I TRK Yarıyıl 2/14 2/14 3 3

Teori (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri I TRK Yarıyıl 2/14 2/14 3 3 Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Yerel Kredi Türkçe Dil Becerileri I TRK111 1. Yarıyıl 2/14 2/14 3 3 Önkoşul(lar)-var ise Dersin Dili Dersin Türü Dersin verilme şekli Dersin

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI ÖĞRETİM - ÖĞRENİM YÖNERGESİ MADDE 1- YBU Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDDS) ve YBU Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (YDMS)

Detaylı

E.T.C INTERNATIONAL COLLAGE Bournemouth

E.T.C INTERNATIONAL COLLAGE Bournemouth E.T.C INTERNATIONAL COLLAGE 1-23 24+ Genel İngilizce (20 Ders) 150 140 Yoğun Genel İngilizce (24 Ders) 170 160 IELTS ( Sınav ücreti 170) 150 140 FCE (Sınav Ücreti 145) 150 140 CAE (Sınav Ücreti 145) 150

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE I YAD-112 I/I 2+4 4 4 Dersin Dili

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin

Detaylı

Exam Centre BRITISH EXAMINATIONS WITH GATEHOUSE AWARDS.

Exam Centre BRITISH EXAMINATIONS WITH GATEHOUSE AWARDS. BRITISH EXAMINATIONS WITH GATEHOUSE AWARDS www.internationalexamcentre.com KURUM DAN MESAJ Merhaba, INTERNATIONAL EXAM CENTRE Eğitim, sürekliliği olan, hayat boyu devam eden, gelişim ve değişim içeren

Detaylı

GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z

GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z GEÇM TEN GÜNÜMÜZE NG L ZCE B Z M TEK M Z YDS IELTS TOEFL BEGINNER ÇEVİRİ İŞ İNGİLİZCESİ ELEMENTARY HAZIRLIK ATLAMA...Since 1976 PRE-INTERMEDIATE INTERMEDIATE UPPER-INTERMEDIATE ADVANCED www.izmirfast.com

Detaylı

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II

DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II DENİZ HARP OKULU YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI VE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE II YAD-122 I/II 2+2 3 3 Dersin

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Sayfa 1/6 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ e SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ e SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ e SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim

Detaylı

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ

YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; yabancı dil öğretimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu

Detaylı

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü SAYI:2015/ 03.005 T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Size özel Genel İngilizce Programları (Başlangıç Düzeyi, Orta Düzey, Orta Üstü Düzey)

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ ŞEKLİ YENİ ŞEKLİ Amaç Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

YÖNETMELİK. Bülent Ecevit Üniversitesinden: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Bülent Ecevit Üniversitesinden: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28624 YÖNETMELİK Bülent Ecevit Üniversitesinden: BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK DANIŞMANLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ORDU ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK DANIŞMANLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ORDU ÜNİVERSİTESİ İSTATİSTİK DANIŞMANLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ordu Üniversitesi İstatistik Danışmanlık

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 16 Eylül 2016 Sayı : CUMA YÖNETMELİKLER

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır. 16 Eylül 2016 Sayı : CUMA YÖNETMELİKLER T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 16 Eylül 2016 Sayı : 29829 CUMA YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Anadolu Üniversitesinden: YÖNETMELİKLER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

ÖZEL BAŞKENT OKULLARI

ÖZEL BAŞKENT OKULLARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ - EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ ORTAOKUL adanaozelbaskentokulları bilim bizde toplanır bizden yayılır - EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ Haziran ( Hafta) Temmuz Ağustos

Detaylı

ALMANCA EĞİTİM PROGRAMLARI. www.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.de

ALMANCA EĞİTİM PROGRAMLARI. www.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.de ALMANCA EĞİTİM PROGRAMLARI www.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.dewww.das-akademie.de EN KEYİFLİ ALMANCA KURSUNA HOŞGELDİNİZ BAŞARI İÇİN BİZ KİMİZ DAS AKADEMIE, merkezinde Yabancı Dil

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Kabulü: 11/12/2012 tarih ve 14/1 sayılı Senato Kararı) (Güncelleme: 27/09/2016 tarih ve 5/32 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik

Akademisyenlere Yönelik Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm BİDEB Hakkında Araştırma Burs Programları Konuk Araştırmacı Destek Programları

Detaylı

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları

Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Akademisyenlere Yönelik Burs ve Destek Programları Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Nursel ÜSTÜNSOY Sözleşmeler Müdürü 21 Mayıs 2013 Adnan Menderes Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II.

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin Keykubat

Detaylı

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI KADIKÖY ANADOLU LİSESİ EĞİTİM VAKFI Y A B A N C I D İ L E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ KURUMSAL İNGİLİZCE PROGRAMLARI Kadıköy Maarif Geleneğiyle İngilizce Eğitim de, İhtiyaçlarınıza Özel Çözümler KALEV KİMDİR?

Detaylı

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM KURUMSAL DopingDil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu Öğretmenler Tarafından Kurulmuş İngilizce Uzmanı Dil Okuludur.

Detaylı

ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sayfa No 1 / 6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Kapadokya Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Başkanlığının çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MEB YLSY PROJESİ DİL KURSU BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI 2015-2016 1 Dokuz Eylül Üniverstesi Yabancı Diller Yüksekokulu na Hoşgeldiniz! İçindekiler 1. Giriş

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2015-2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 5 Temmuz 2009 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27279 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FINDIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK. Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PALYATİF BAKIM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PALYATİF BAKIM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 13 Ekim 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29144 Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PALYATİF BAKIM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ

İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ İngilizce hazırlık programına kayıtlı olan farklı öğrenci gruplarına yönelik hazırlanan yeterlik sınavları için belirlenmiş olan eşdeğerlikler aşağıdaki gibidir:

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2010-2014)

STRATEJİK PLAN (2010-2014) STRATEJİK PLAN (2010-2014) Stratejik Öncelik Alanı 1: Araştırma Odaklılık Stratejik 1,1: YDY O ndaki akademisyenleri, sosyal davranışlar ve insan davranışlarını anlama konularındaki araştırmalarında desteklemek.

Detaylı

28/09/2016 Senato Kararı 2016/86

28/09/2016 Senato Kararı 2016/86 28/09/2016 Senato Kararı 2016/86 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT EĞİTİM FAKÜLTESİ YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç,

Detaylı

(Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773)

(Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773) 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi: 22.09.2013; Resmi Gazete Sayısı: 28773) İpek Üniversitesinden: İPEK ÜNİVERSİTESİ DİL EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

Öğrenci değişim programları

Öğrenci değişim programları İN YABANCI D İNGİLİZCE Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 77 programda lisansüstü eğitim Öğrenci değişim

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Detaylı

Dersler: Yüksek Lisans/Doktora Sertifika Programı Eğitim Gün ve Saatleri A1. PERŞEMBE 17:00 21:00 (4 Saat) CUMA 17:00: - 21:00 (4 Saat)

Dersler: Yüksek Lisans/Doktora Sertifika Programı Eğitim Gün ve Saatleri A1. PERŞEMBE 17:00 21:00 (4 Saat) CUMA 17:00: - 21:00 (4 Saat) 1)KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU2017-2018 ÖĞRETİM YILI(YÜKSEK LİSANS/DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İÇİN) SERTİFİKALI İNGİLİZCE EĞİTİMİ PROGRAMI *Bu programa dördüncü sınanıfa devam etmekte

Detaylı

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 YÖNETMELİK İzmir Demokrasi Üniversitesinden: İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Değerli Baro Mensubu,

Değerli Baro Mensubu, Değerli Baro Mensubu, AmericanLIFE Dil Okulları olarak Baro Mensupları ve 1.derece yakınlarına (eş, çocuk, kardeş, anne, baba) dil öğrenmeleri için destek vermekteyiz. AmericanLIFE & İstanbul Barosu İş

Detaylı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM BAYBURT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bayburt Üniversitesine bağlı olarak

Detaylı

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kültür Üniversitesi nin zorunlu

Detaylı

KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KONYA GIDA ve TARIM ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TAGSEM) YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Konya Gıda

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi

Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Kültürel Zenginliklerle Birleştirilmiş Dil Eğitimi Öğrenciler, NESE'de dil öğrenmenin yanı sıra Amerikan kültürünüde öğrenmektedir. Kültürel zenginliklerle birleştirilmiş İngilizce eğitimi, maksimum dil

Detaylı

SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ

SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ YDİ 201 A2.1 Öğrencilerin, Avrupa Birliği Dil Çerçeve Programı doğrultusunda basit bir dil kullanarak kendi özgeçmişi ve yakın çevresi hakkında bilgi verebilmesi ve anlık gereksinimleri

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim?

Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 1. Neden TSEV eğitimlerini tercih etmeliyim? 2. TSEV eğitimleri ücretli midir? 3. Eğitim programlarınız ne kadar sürüyor? 4. Eğitim programlarınızın zaman planı nasıl? 5. TSEV, kuruma özel eğitimler düzenliyor

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MİSYON İTÜ nün vizyonu; bilim, teknoloji, sosyal bilimler ve sanat alanlarında öncü çalışmaların

Detaylı

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır YÖNETMELİKLER

T.C. Resmî Gazete. Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır YÖNETMELİKLER T.C. Resmî Gazete Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır 18 Temmuz 2013 PERŞEMBE YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİKLER Sayı : 28711 Mükerrer ANKARA

Detaylı

TEST VE DEĞERLENDİRME BAŞKAN YARDIMCILIĞI. İlan No: TBTK.BİLGEM.TDBY.2014-1 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ

TEST VE DEĞERLENDİRME BAŞKAN YARDIMCILIĞI. İlan No: TBTK.BİLGEM.TDBY.2014-1 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ TEST VE DEĞERLENDİRME BAŞKAN YARDIMCILIĞI İlan No: TBTK.BİLGEM.TDBY.2014-1 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ 1.1. Referans Kodu: TBTK.TDBY.2014-1.1/ AR-GE Personeli: Test ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığında;

Detaylı

YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI

YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI 31 Temmuz 2011 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28011 Kocaeli Üniversitesinden: YÖNETMELİK KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bartın Üniversitesinden: Amaç BARTIN ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bartın

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yabancı

Detaylı

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları

Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Akademik İngilizce I (ENG101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce I ENG101 Güz 4 0 0 4 3.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler

Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Öğrencilere Yönelik Burs ve Destekler Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Dr. Nuh ERDOĞAN Yurt İçi Burslar Müdür V. 31 Mayıs 2013 Boğaziçi Üniversitesi Sunum Planı I. Bölüm II. Bölüm III.

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 24.10.2011 Resmi Gazete Sayısı: 28094 NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelli Öğrenci

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5. Ön Koşul Dersleri AFEC 362

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5. Ön Koşul Dersleri AFEC 362 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Uluslararası Almanca İşletme İngilizce III AFEC 363 1 0 + 6 3 5 Ön Koşul Dersleri AFEC 362 Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilerin beden ve ruh sağlığını

Detaylı

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online

ELİT Yazılım. EDO English Discoveries Online ELİT Yazılım EDO English Discoveries Online Bilgisayar Destekli İngilizce İnteraktif Online Eğitim English Discoveries Online (EDO) TOEFL testlerinin üreticisi ETS grubu, EDUSOFT firması eğitim teknolojisi

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GELİŞTİRME MERKEZİ YÖNETMELİK

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GELİŞTİRME MERKEZİ YÖNETMELİK GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL GELİŞTİRME MERKEZİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç YÖNETMELİK Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde kurulan

Detaylı

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin;

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 85 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden öğretim elemanı ile uluslararası ortam

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2016-2017 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE II YD-122 I/II 2+0+5 2+0+5 7 Dersin Dili : İNGİLİZCE Dersin Seviyesi :

Detaylı

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1. İstanbul Kültür Üniversitesi nde okumaya hak kazandım. İngilizce Hazırlık Programı

Detaylı

YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMLARI. Hazırlayan Mustafa Altun

YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMLARI. Hazırlayan Mustafa Altun YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMLARI Hazırlayan Mustafa Altun İnternet Bağlantı Adresi: http://www.dilbilimi.net/yabanci_dil_olarak_turkcenin_ogretimi_arastirmalari.htm#egiticilerin_egitimi

Detaylı

Öğretim-Öğrenim Yönergesi

Öğretim-Öğrenim Yönergesi Öğretim-Öğrenim Yönergesi 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Yılı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- (1) Öğrencilerin

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Amasya Üniversitesinin

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ. 27 Temmuz 2014 (Pazar, Arife, ½ gün) 28-30 Temmuz 2014 (Pazartesi- Çarşamba)

TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ. 27 Temmuz 2014 (Pazar, Arife, ½ gün) 28-30 Temmuz 2014 (Pazartesi- Çarşamba) TIP FAKÜLTESİ 2015-2016 DERS YILI AKADEMİK TAKVİMİ 2015-2016 2014-2015 1 Temmuz 2015 (Çarşamba) 1 Temmuz 2014 (Salı) VI. Sınıf Eğitiminin Başlaması 16 Temmuz 2015 (Perşembe, Arife, ½ gün) 17-19 Temmuz

Detaylı