Dönem : 1 COO Topianü : 4 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Dud YILI İstanbul Teknik Ünivresites Bütçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Dönem : 1 COO Topianü : 4 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Dud. 1965 YILI İstanbul Teknik Ünivresites Bütçesi"

Transkript

1 Dönem : COO Topianü : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Dud 965 YILI İstanbul Teknik Ünivresites Bütçesi

2 *

3 İstanbul Teknik Üniversitesi 965 yılı Bütçe kanunu tasarı Karma Bütçe Komisyonu raporu (/83) T. c. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 7/79-98 Millet Meclisi Başkanlığına Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisine arzı Bakanlar Kur tarihinde kararlaştırılan «istanbul Teknik Üniversitesi 965 yılı Bütçe kanunu rısı gerekçesi ve ilişikleriyle birlikte sunulmuştur. Gereğinin yapılmasını rica ederim. Suad Hayri Ürg Başbakan İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı: 593 )

4 Cari Harcamalar Bütçesi Gerekçesi istanbul Teknik Üniversitesi 965 yılı cari harcamaları 96 yılma nazaran lira fazlasiyle miştir. Bu fazlalık haddizatında lira ise de bâzı tertiplerde yapılan lira tutarındaki tasa fazlalık yukarda belirtildiği üzere liradan ibarettir. Fazla ve noksanların müfredatiyle ilgili tertip ve gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır. Fazlalar: ncu aylıklar maddelerinde olup ödenmekte olan üst dereceleriyle terfi farklarından ileri ge nci öğretim üyeleri görevli eri ve yardımcıları ile uzmanı ar aylıklarının Rektörlük, Mim üst dereceleriyle terfi farklarından ileri gelmiştir ncu hizmetliler ücreti maidesinin Rektörlük ile İnşaat, Mimarlık, Elektrik Fakülteler Kimya Fakülten "re ellenen kadrolrrdan ileri gelmiştir ncu geçici hizmetliler ücreti rnaddesindedir. Rektörlük, Mimarlık, Elektrik, Maden ve Kimya cetveline eklenen kurs öğretmeni kadroları ile işçi kadrolarından ileri gelmiştir ncı sözleşmeli personel ücreti rnaddesindedir. Üniversitenin leh ve a'eyhte açılacak d artırılmıştır ncu çocuk zammı maddesi idedir. Teknik okulunda zamma müstehak çocuk s yısmdaki ar nci doğum yardımı ma Meşindedir. Muhtemel doğumlar dolayısiyle artırılmıştır nci emekli kesenekleri ka şılıkları maddesinde olup aylık ve ücret maddelerindeki değ tıştır. Aynı maddedeki noksanlıkların toplamı olan 08 lira çıkarılınca hakiki fazlalık nci Sosyal Sigortalar Kurumları kesenek ve prim karşılıkları rnaddesindedir. Üniversitem lasiyle ödenmesi muhtemel prim karşılıkları için artırılmıştır ncu konferans ücreti rnaddesindedir. Rektörlük ve Mimarlık Maden ve Kimya fakültele için artırılmıştır nci kasa tazminatı rnaddesindedir. 758 ve 395 sayılı kanunlar gereğince Muhasebe Müd olup kanuni bir artıştır. istanbul î. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 593 )

5 5 Fazlalar: ncü yolluklar kesiminin muhtelif maddelerinde olup gerek ödeneklerin y:tişmemesiyle yapı tip ödeneklerinde vâki değ'şmelerden ileri gelmiştir. Noksanlar göz önüne alınınca hakiki fazlalık nci bölümün Mimarlık, Mak'na, Elektrik, Maden ve Kimya fakültelerinin g^nel yönetimle ilg 3.0, 3.30, 3.0, ve 3.90 ncı maddelerindedir. Tertip ödeneklerinde vâki değişmelerden ileri ge lık yoktur nci su giderleri maddesindedir. Binaların taaddüdü do^yısiyle su sarfiyatında vâki artışın ka ncu aydınlatma giderleri maddesindedir. Mevcut ödenek binaların taaddüdü dola yi siyle ele şılamadığından bizzarııre artırılnrrtır. 3.0 ncı bahçe g^er'eri maddesindedir. Üniversitemizin Taşkışla, Gümüşsüyü ve Maçka'daki binaları zenlenmesi için bir miktar artırılmıştır..! "> ">00 i;j.';k! n;-< diğer yönetim gif^ıvv].< a d d esindedir. Fakülteler ve Teknik Okulu bütçelerinde yeni a şümulüne giren (hizmetler için bu mik ar ödenek konulmuştur.,) 50. UJaştırma giderleri kesiminin 3.0 ncu maddesinde olup bir miktarı ihtiyaca binaen yapılan artı lerde 3.30 ncu maddenin yeniden bütçede yer alma nndan meydana gelmiştir Taşıt işletme ve onarma giderleri kesiminde olup satınalınan bir araç ile ödeneğin kifayet etmemesi gelmiştir..300 ncü kesimin güvenlik giderlerinin.3 ve.3 nci maddelerinin yeniden açılmasından mey Eğitim ve araştırma giderleri kesiminin muhtelif maddelerinde olup harcama formülü gereğince öden sında meydana gelmiştir. Aslında bir artış değildir Okullar giderleri kesiminin Yabancı Diller Okulu giderlerinde olup, okula alınacak öğretim malzemes lerde vâki değişiklik dolayısiyle gözüken bu fazlalık haddizatında liradan ibarettir Kitaplıklar giderleri kesiminin muhtelif maddelerde olup üniversite ve fakülteler ile Teknik Okulu rılmıştır. 35 Araştırma kurumları giderlerinde olup Rektörlük ve fakültelere bağlı merkez, kurum ve enstitüler larına binaen artırılmıştır. Üniversite Kayıt Bürosu giderlerindedir. Üniversitemize alınacak öğrencilerin giriş ve sıralama imtih karşılanabilmesi için bütçede bu yıl yer almış bir tertip ve ödenektir ncı bölümün lâboratuvar giderleri kesiminin muhtelif maddelerinde olup ihtiyaca binaen va şiklikler sonucunda meydana gelen bu fazlalık haddizatında liradan ibarettir. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 593 )

6 Fazlalar : Temsil, ağırlama ve tören giderleri maddelerinde olup Rektörlük bütçesinde temsil giderinin y maddeden ileri gelmiş bir artıştır. 000 Bakım ve küçük onarım giderleri kesiminde olup fakülteler ve Teknik Okulu için yeni açılan bir artıştır Toplam Noksanlar : 30.0 ncu Maden ve Kimya fakülteleri aylıkları maddesinde fiilen ödeneğe göre tasarruf edilen ııci öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıklarındadır. Elektrik. M Okulundaki fiilî ödemelere tasarruf edilen miktarların toplamıdır ncu hizmetliler ücreti maddesindedir. Maden Fakültesi (D) cetveli kadrolarında çalışan re tasarruf olunan miktardır ncu geçici hizmetlileri ücretindedir. Teknik Okuluna bu yıl alınacak kadroların fazlası ııci yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti maddelerindedir. Rektörlük. Mimarlık, Maki leri ile Teknik Okulunda mukavele ile çalıştırılacak yabancı profesör ve uzman aded ve ücret miştir ncu çocuk zammı maddelerindedir. Makina ve Kimya Fakültelerinde zamma müstehak miştir nci emekli kesenekleri karşılıkları maddelerinde olup Elektrik, Maden ve Kimya fakült neticesinde meydana gelmiş kanuni bir azalıştır ncu konferans ücretindedir. Bu yıl Makina Fakültesi ile Teknik okuluna konferans verm az olması dolayısiyle tenzil edilmiştir ncı üniversite tazminatı maddelerindedir. Fakültede tazminat alacak öğretim üye ve yar ruf edilmiştir ncü yolluklar kesiminin yurt içi ve yurt dışı tertiplerindedir. Rektörlük, inşaat, Mimarl fakülteleri ile teknik okulu bütçelerinde bir kısım ödeneklerin ilgili tertiplere naklinden ileri îstanlbui T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 593 )

7 ncü kesimin Genel Yönetimle ilgili alımların rektörlük, İnşaat tertiplere naklinden ileri gelmiş Maden ve Kimya fakülteleri ile Teknik okulu maddelerinde olup bu miktar tasarruf edilmiştir ncü kesimin ulaştırma giderlerinin Mimarlık Fakültesi ile Teknik okulu maddelerinde olup bu m 000. ncü kesimin eğitim ve araştırma giderlerindedir. inşaat ve Maden fakülteleri ile Teknik okulu naklinden ileri gelmiştir ncü kesimin Mediko - Sosyal merkezi giderlerinin diğer alım ve giderleri maddesinde yapılacak ncü kesimin yabancı diller okulunun malzeme alımları ve giderleri ile diğer alım ve giderici- ma naklinden ileri gelmiştir ncü kesimin kitaplık giderlerinin muhtelif maddelerinde olup bu miktar tasarruf edilmiştir ncü kesimin araştırma kurumları giderlerinin rektörlük ve fakültelere bağlı kurum, merkez ve en ncü kesimin Mimarlık, Makina, Elektrik, Maden ve Kimya fakülteleri ile Teknik okulu lâboratu delerinde olup ilgili tertiplere naklinden ileri gelmiştir neu uluslararası profesör, uzman, memur ve öğrenci mübadelesi giderlerindedir. Rektörlüğe bağlı mübadelesi Türkiye merkezi tarafmd an gerek yurt içinden gönderileceklerin ve gerek se yurt dışından g mın fazlası olup tenzil edilmiştir ncü kesimin rektörlük, inşaat, Mimarlık ve Kimya fakülteleri ile Teknik okulunun Makina ve teçh ruf olunan miktardır Toplam İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayıeı : 593 y

8 8 Yatırım harcamaları bütçesi gerekçesi İstanbul Teknik Üniversitesi 965 yılı yatırım harcamaları 96 yılma nazaran lira fazlasiyle 7 Fazlalık haddizatında lira ise de bir tertipte vâki liralık tasarruf nazarı dikkate alı diği üzere liradan ibarettir. Fazla ve noksanların müfredatı ile ilgili tertip ve gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır. Fazlalar nci etüt ve proje giderlerinde olup bu yıl yapılmaları mukarrer inşaatın etüt ve projele almış bir tertip ve ödenektir nci yapı, tesis ve büyük onanm giderlerinde olup, bu yıl yapılmaları mukarrer inşaat tı ve fazlanın hesabı aşağıdadır. 000 Teknik Okulu inşaatının devamı Büyük onarımlar 000 Motor lâhoratuvarları inşaatı 000 Kimya Fakültesi lâboratuvarlan inşaatı Gümüşsüyü ve Maçka binaları müteferrik inşaatı 000 Fuat Külünk lâboratuvarı inşaatı (B) bloku 000 Merkez kütüphanesi inşaatı Nükleer Enerji Enstitüsü lâboratuvarı inşaatı Toplam Bu işlerde çalıştırılacak teknik personele ödenecek ücretler Bu işlerde çalıştırılacak teknik personelin yolluğu 50 Toplam 000 Geçen yılın ödeneği 00 Zammı lâzımgelen istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : f>93)

9 nci bölümün 3.8 nci Rektörlük taşıt alımları maddesinde olup, öğrencilerin öğretim üye ve yard le ilgili olarak yurt içinde yapaca'kları geziler için alınacak bir otobüsten meydana gelmiştir Toplam Noksanlar nci bölümün Rektörlük ve Fakülteler ile Teknik Okulu Makina, teçhizat ve taşıt alımları ve ona alınacak makina ve teçhizata göre fazlası olup tenzil edilmiştir. Sermaye teşkili ve transfer harcamaları bütçesi gerekmesi istanbul Teknik Üniversitesi 965 yılı sermaye teşkili ve transfer harcamaları 96 yılına nazaran lira fa bit edilmiştir. Bu fazlalık haddizatında lira ise de geçen yıla nazaran tasarruf olunan 3 78 lira nazarı lık yukarda belirtildiği gibi 0 03 liradan ibarettir. Fazla ve noksanların miktarları ile tertip ve gerekçeleri aşağıdadır. Fazlalar : nci Rektörlük Uluslararası Kurum ve derneklere katılma payı maddesindedir. Üniversitemizin ge dışında âzası bulunduğu Millî ve MU >tlerarası Derneklere yapılan ödemeler dolayısiyle artırılmıştır ncu % ek karşılıkların Rektörlük, inşaat, mimarlık ve makina fakülteleri ile teknik okulu ma tertiplerindeki değişiklik sonunda me 'dana gelmiş kanuni bir artıştır nci Rektörlük emekli ikramiyemi maddesindedir. Emeklİ3 r e ayrılmalarda veya vefat sebebiyle sevk yeler dolayısiyle Emekli Sandığınca yapılacak taleplerin 'karşılanabilmesi için artırılmıştır nci muhtaç öğrencilere yapılan yardımların yeni kurulan Kimya Fakültesinin maddesinde olup ö siyle bu miktar daha yardım yapılması için artırılmıştır ncu memur ve müstahdemlere öğle yemekleri için yapılan yardım maddesindedir. Aylık ve ücre yısiyle bilhesap artırılmıştır Toplam İstanbul T. Ü. Bütçesi "( S. Sayısı : 593 )

10 0 Noksanlar : ncu % ek karşılıkların elektrik, maden ve kimya fâldiltelerinin maddelerinde olup, aylık layısiyle bu miktar tenzil edilmiştir. Gelir bütçesi gerekçesi istanbul Teknik Üniversitesinin 965 yılı gelirleri 96 yılına nazaran lira fazlasiyle lir dizatında lira ise de geçen yıla nazaran muhtelif tertiplerde noksan tahsil olunacakları tahmin olun önüne alınınca hakiki fazlalık yukarda belirtildiği gibi liradan ibarettir. Fazla ve noksanların müfredatiyle ilgili tertip ve gerekçeleri aşağıda açıklanmıştır. Fazlalar : ncı giriş ve sıralama imtihanlannda ilgililerden alınan ücretler maddesindedir. 936 sayı desi gereğince alınmakta olan bu gelir gerek Üniversiteye ve gerekse Üniversiteye bağlı Teknik kayıt harcı olarak alınmakta olup Senatoca 75 lira olarak tesbitinden tahassül etmiştir ncü Hazine yardımları maddesinde olup, bu miktar fazlasiyle yardım yapılması gerektiği Toplam Noksanlar : nci Mediko - Sosyal Merkezi için harçlar maddesindedir. Evvelce alınması düşünülen sağl tertip ve ödenek bütçeden çıkarılmıştır Toplam İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı: 593)

11 - RAPOR Karma Bütçe ve Plân Komisyonu Başkanlığına Üniversitelerimizin genel sorumları ile ilgili temel görüş ve temennilerimizi İstanbul Üniversitesi bütçe raporun Komisyonumuzun değerli zamanını yitirmemek için tekrar etmiyoruz. Ancak îstanbul Teknik Üniversitemizin öz olduğunu belirtmeyi kaçınılmaz bir görey saymaktayız. Gerçekten yetiştirdiği Y. Mühendis ve mühendislerin değeri, çeşitli bilimsel çalışma, araştırma ve yaymlariyle yurt içinde ve dışında varlığına saygı duyulan örnek bir kurum haline gelmiştir. Bunun yanında üniversitelerimizde özellikle îstanbul Üniversitemizde husule gelen ve zaman zaman arzu edilm dadını gösteren huzursuzlukların îstanbul Teknik Üniversitesine sirayet etmemiş dduğunu büyük bir memnuniye yız. Teknik Üniversite olarak teşkilâtlanmasının 0 nei yılma girmiş bulunan îstanbul Teknik Üniversitesi (6) fakü enstitü kurum ve merkezden kurulu bulunmaktadır. öğrenci durumu : Teknik Üniversitesinin çeşitli fakülteleriyle Teknik Ofculmnda bu yıl = 90 öğrenci okumaktadır. ğu Orta - Doğu ve Balkan memleketlerinde olmak üzere 50 kadar yabancı öğrenci bulunmaktadır. Yabancı öğre çe bilmek ve gerekli seviyede lise öğrenimi yapmış olmak nitelikleri aranılarak sınırlandırmaktadır. Üniversite bu yıl çeşitli fakülteleriyle Teknik Okulundan 568 mezun vermiştir. Muhtelif fakültelerden imtih kımından randıman % 70 ile % 9 arasında değişmektedir. Alman öğrencilerin iyi seçilmesi ve yapılan disiplinli öğretim sayesinde fire nisbeti çok düşüktür. Okutulan çeşitli imkânlariyle dengeli tutulmasına ve niteliğin düşürülmemesine büyük gayret sarf edilmektedir. Öğretim üyeleri : Teknik Üniversitede halen 73 öğretim üyesi, 37 öğretim görevlisi ve uzman ve 60 asistan mevcuttur. Bu durumda 0 öğrenciye bir öğretim üyesi isabet etmektedir. îleri Batı ülkelerinde 8 ilâ 0 öğrenciye bir öğ tutulursa öğretim kadrosunun daha bir bu kadar artması gereklidir. Bu artacak kapasitenin bilhassa araştırma v yönünden büyük önemi vardır. îstanbul T. Ü. Bütçesi ( S. Sayısı : 593 )

12 Araştırma çalışmaları : Teknik Üniversiteden kürsü, lâboratuvar ve enstitülerde çok çeşitli yönlerde araştırmalar yapılmakta, v arada yurdumuzda yapılan büyük su tesislerine ait model deneyleri varılan sonuçlar ve sağlanan tasarruf Atom Enerjisi alanında öğretim ve araştırma yapan Nükleer Enerji Enstitüsünün çok mütevazı imkân yapılmakta olan deneysel ve teorik araştırmalar, enstitünün yayınları, takdire değer çalışmalardı/. Teknik Üniversitedeki çalışmalar yabancı dilde yayınlanan ve Dünya bilim âlemine hitabeden bir bülten ları ve çeşitli araştırmalar da kitap ve broşür halinde yayınlanmaktadır. Bunların dışında Teknik ünivers 'biv dergi, üniversite mensupları ve mezunları için aylıık İstanbul Teknik Üniversitesi haberleri isimli bir b 5 sayılı Kanunla öngörülen araştırma fonu son derece olumlu re yararlı bir şekilde kullanılmaktadı usulün diğer üniversitelerimiz tarafından da benimsenmesini tavsiyeye şayan bulmaktayız. Teknik Üniversitemizde araştırma fonunun idare ve kontrolü Senatoca seçilen 8 kişilik bir kurula veril komitesi seçmiştir. Teknik ve bilimsel alanda araştırma projesi hazırlayan öğretim üyeleri proj üiıin amacı maları belirten esaslı bir plânla kurula başvurmakta ve yapılan incelemeler sonucunda araşıt:rma projes mütalâa edildiği takdirde bir sözleşmeye bağlanarak hemen çalışmalara başlanmaktadır. Memnuniyetle öğr için ne öğretim üyelerine ve ne de üniversite mensuplarına her hangi bir ücret ödenmemektedir. Araştırma fonunun tesisinden bu yana 8 proje kabul edilmiş ve gerekli çalışmalar başarı ile yapılmıştı Yayınlar : Teknik Üniversitenin son 0 yılda yayınladığı kitapların sayısı 653 tür. Geçen öğretim yılında 9 ese göz önünde tutulursa bu miktarlar azımsanamaz. Üniversitemiz gerek öğrencilerine, gerek yurdumuzun mühendis ve aydınlarına ve gerekse Dünya ilim tadır. Üniversite yayınları piyasadaki kitap fiyatlarına göre çok daha ucuz olarak satılmaktadır. Ayrıca fak bu yayınlardan yeter sayıda bulundurularak öğrencilerin ihtiyaçları karşılanmaktadır. Teknik Üniversitede kitaplar ve ders notlarının - mevcut maddi imkânların sınırlılığı da göz önünde tu lanması için büyük gayretler sarf edildiğini müşahede etmiş bulunmaktayız. Bu suretle Teknik Üniversitemizde pahalı kitap söz konusu olmadığından Hica - öğrenci münasebetleri içinde gelişmektedir. Köy kalkınması çalışmaları : istanbul Teknik Üniversitesi istanbul Valiliği il'e il köylerinin plânlı kalkınması konusunda, yaptığı iş leri Bakanlığının üniversitede bir köy enstitüsü kurulması arzusu üzerine olumlu çalışmalara başlamış ve ve Bakanlıkla iş birliğinde bulunmak üzere bir komite kurulmuştur. Bu sene içinde Mimarlık Fakültesi istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 593 )

13 3 6 muhtelif grup halinde Bodrum, Muğla, Kuşadası, İzmir, Aydın, 'Bergama, Balıkesir, Çayırova ve Kartal'da 'araş sistematik dokümanlar toplamışlar bunları üniversitedeki çalışmalariyle değerlendirmişlerdi!. Toplum eğitimi :. Teknik Üniversite Radyo Merkezi, Televizyonu ve çeşitli 'kollarda tertiplediği gece kursları yi e topluma hitabetm Bu hizmetler için yapılan çalışmaların çoğu gönüllüdür. Masraf hizmetle kıyaslanamıyacak derecede azdır. A zuat güçlükleri gece kurslarının devamını tehlikeye koymuştur. Çok faydalı olan kursların devamını ve gelişmesin Elektronik hesap merkezi : Geçen yıl faaliyete geçen Elektronik Hesap Merkezi büyük bir hızla gelişmektedir. Ayda en az 05 saat çalış ilk ayında. 50 saatin üstünde çalışmaya başlamış ve bugünkü iş kapasitesi 50 saati aşmıştır. Talepleri karşılamak zorunda, kalınmaktadır. Bu çalışmaların çoğu ilmîaraştırmalara aidolduğu göz önünde tutulursa durumun çok memn Elektronik Merkez, tekniği ve özel ]>3sarn programlama metotları üzerinde iki yıla yakın bir zamandan beri yapıla çent ve öğrenciler dâhil 3 kişi izlemiştir. Ayrıca 0 araştırıcı ileri derecede mühendislik analizi kursu görülmüşt millî seminere Orta - Doğu Teknik üniversitesi, Robert Kolej, Yıldız Teknik Okulu, Devlet Su İşleri, Devlet Plâ lu, M. T. A., Etibank, iller Bankası, Elektrik İşleri Etüt idaresi, işçi Sigortaları, Tapu Kadastro, Demir Çelik İ nayii ve Telefon Başmüdürlüğünden 67 kişi katılmıştır. Memleketimizde bu yeni tekniği kurmak ve yaymak önderliğini yapan merkez ve iki eser yayınlamış ve be mıştır. Araştırma çalışmalarının daima artan taleple i karşısında «merkezin kapasitesini 965 başında 50 misline çıkarm tir. Esas çalışma amacı eğitim ve araştırma olan merkez ihtiyaç ve talep karşısında diğer memleket işlerine de va olarak üniversitelerarası giriş sınavı tasnif işinin teknik bakımdan plânlama ve programlama işleriyle miştir. Bu çalışmalar yakında kitap halinde yayınlanacaktır. Asistanlar : Teknik Üniversitede halen mevcut 8 asitfaıı kadrosunun ancak 60 ı işgal edilebilmektedir. Üniversitede genel olarak öğretim üyelerini kendi kadrolarından yetiştirdiğine göre bu kadronun normal bir için her yıl en az 30 yeni asistan alınması ve asis m kadrosunun 360 a yükseltilmesi icabetmek edir. Bugünkü maddi şartlar maalesef yeterli sayıda asistan almaya ve bunları uzun süre hizmette tutup yetiştirmey tana ödenebilen ücret ve tazminat yekûnu Tl. sı olmasına mukabil, dışanda bu yüksek mühendisler ger sektöründe Tl. aylık ücretlerle ietih lam edilmekte, üniversiteye gerekli sayı ve nitelikte asistan sağla Avrupa iktisadi işbirliği Teşkilâtı, Millî Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak, pozitif ilim alanında çalışan a süde toplamak, araştırma yapmak, üniversite içinde ve dışında başka görev almamak şartiyle aylıklarına ilâve olarak bir "burs tahsis etmiştir. istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 593 )

14 Bu burstan Teknik Üniversitenin 7 asistanı faydalanmaktadır. Anlaşma gereğince 965 yılı Mayıs ayında Avı tıpa iktisadi işbirliğinin / ölçüdeki yardımı kesilecek v lığı tarafından yürütülecektir. Asistan yetişmesinde faydalı olan bu teşebbüsün desteklenmesini ve Millî Eğitim Bakanlığının yardımını Gelişme seyri : Teknik Üniversitenin yeni kurulmuş olan Kimya Fakültesi genişlemekte ve her yıl yeni öğrenciler, lâborat katılmasına ve teçhizatın artmasına ihtiyaç göstermektedir. Bir müddet evvel Elektrik Fakültesine bağlı bir şube halinde tesis edilen meteoroloji mühendisliği kolunu kadro imkânlarına kavuşması zaruri görülmektedir. Yeni bir temel bilimler fakültesi kurulması ihtiyacı karşısında hazırlık ç^ışmaları yapılmaktadır. Muhtelif araştırma enstitüleri ve Elektronik Hesap Merkezi tekniğin hızlı ilerleyişi dolayısiyle büyük ge öğrenci sayısı tedricî, fakat devamlı şekilde artmaktadır. Bütün bu sebepler Teknik Üniversitenin yeni bir teşkilât kanununa ihtiyacını ortaya koymakta-dir. Üniv da tamatmlanacak ve teklifler Hükümete sunulacaktır. Bütçe tatbikatı : Yeni bütçenin hazırlanmasında (L) cetvelinde libere edilen kadrolar mahduttur ve mâkul sebeplere dayan (D) cetvelinde ancak yeni hizmetler karşılığında cüz'i artışlar olmuş yeni kurulan Kimya Fakültesi ha ları aynen mulhaıfaza edilmiştir. Yabancı uzmanlar ve profesörlerin sayısı sinirlidir. Daha ziyade kısa süreli veya konferansiye olarak riya kendi hükümetlerinden veya mensuiboldukları loıruiml'ardan ek ödenek alarak gelmıektedirler. Yabancı profesörlere Türk profesörlerin 3 - misli ücret ödenmesine rağmen normal yollarla uızum vâ memektedir. Yabancı profesör ücretlerinin bir miktar artırılmasında zaruret vardır. Teknik Üniversite öğretim memlekette çalışanların sayısı artmaktadır. Bu profesörlere Almanya'da E. M..aylık. Am tahsisat ödenmektedir. Teknik Üniversitede kadrosuz istihdam ve açık maaşı yoktur. Kadrosunun üst derecelerinden maaş al ömekli ikramiyesi ve teknik personel ücretleri için zaruri ihtiyaç karşılığı geçen malî yıl içinde l Yatırımlar : Makina ve teçhizat : Maıkina ve teçhizat satmalına işleri bu malî yılda ayrılan ödeneğin % 80 i civarında 'gerçekleşebilecekti sebebiyle liberasyondan kotaya geçme ve karşılaşılan formalite güçlükleri yüzünden maalesef bâzı teçhizat y İstanbul T. Ü. Bütçesi ( S. Sayısı : 593 )

15 5 Bâzı önemli aletlerin imal ve teslim, zaman lan uzun olduğundan teminine imkân buiumanıaımaktadır. Üniversiten önemli olan bu yatırımlardan gerekli istifadeyi sağlatmak için bu fasılda gelecek yıllara sâri taahhütlere girmek, ye Yapı işleri : Teknik Üniversite yapılan umumiyetle plânlamada öngörülen şekilde ilerlemektedir. Ancak arazi tahsis ve den Nükleer Enerji lâboratu varlarının 750 bin lira tutarındaki ihalesi yapılamamıştır. Yüksek Gerilim lâbotatu ile teknik zaruretleri telife imkân olmadığından zaı-uri bir gecikmeye uğramış ve ihale edilememiştir. Çeşitli pıyı kısımlara bölerek ihale etmenin doğurduğu mahzurlar göz önünde tutularak Teknik Üniversite yapılarınd lere girme yetkisinin verilmesine zaruret vardım 965 malî yılı bütçesi için tekliflerimiz Bölüm Çok ıhızla (gelişmekte olan ve bu yıl kapasitesi 50 misline çıkarılan Elektronik Hesap Mer zarureti karşısında teknik personel ücretlerine 9 75 liranın ilâvesi zaruri görülmektedir..85 Elektronik Hesap Merkezi önderliği ile yeni merkezler kurulma yoluna girmiştir. Bunlara u dımı uzmanların geçici görevle sık seyalhat etmesini gerektireceğinden 6 lira yolluk ta Elektronik Hesap Merkezinin hazırladığı 5 yeni eserin yayınlanalbilmesi için liralık 6. Makinalarda lüzum görülen bâzı tadil ve ilâveler dolayısiyle kira bedelinde 808 liralık bir 6.6 Artan iş hacmi dolayısiyle kart ve malzeme alımı için 000 lira fazla ödeneğe ihtiyaç görülm Geçen yıl talhsisatsızlık yüzünden yapılmıyan ve çok mübrem ihtiyaç olan öğrenci lokalinin 000 lira, inşaat, Makina ve elektrik fakülteleri muhtelif lâboratuvar inşa ve tesis işleri için temini formalitesinin uzaması duiayısiyle ihalesi yapılamıyan Nükleer Enerji Lâlboratuvarı için bu fasıl ve maddeye lira ilâve gerekmektedir Kimya Fakültesi yeni- kurulmuş olduğundan Fakülte kitaplığına standart eserlerin yanında bâz larının temini zarureti karşısında mevcut plânlarının tahakkuku için liranın ilâvesi gerekm Bu bolüme 000 Türk lirası ödenek konmuş bulunmaktadır. Üniversitenin 30 sayılı dığı arsa bedelinin bu sene tamamen ödenmesi gerekmektedir. Gecikmeler faiz yükünü artırdığı gi' versitenin arsadan faydalanmasına imkân vermemektedir. Bu sene yapılacak Teknik Okulu binasının bir kısmı bu arsa içine isafoet ettiği gibi kimya yapılması gerekecektir. İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı: 593 )

16 6 Teknik üniversiteleri yıl ödeneklerinden aktarmak suretiyle, borcun liralık k liralık içinde Ibütçe/e ödenek konarak bu işin tasfiye edilmesini, çok önemli b Bu teklifi de yapmak zarureti hâsıl olmuştur. Kısa süre içinde yapmak zorunda olduğumuz inceleme, temenni ve tekliflerimizi yüksek komisyonun t Raportörler Mardin Milletvekili Aydın Milletvekili Şevki Aysan Orhan Apaydın İstanbul Teknik Üniversitesi 965 yılı ek bütçe raporu Karma Bütçe Komisyonu Yüksek Başkanlığına tarihinde Aydın Milletvekili S. Orhan Apaydın ve Mardin Milletvekili S. Şevki Aysan'm muhteviyatına aynen iştirak etmekteyiz. Ayrıca :. Evvelki raportörlerin, zaruretini tesbit ve Karma Bütçe ve Plân Komisyonunun kabul ettiği : Bölüm Çok hizla gelişmekte olan ve bu yılda kapasitesi 50 misline çıkarılan elektronik hesap merkezi şısında teknik personel ücretlerine 9 75 liranın,. 85 Elektronik hesap merkezi öndarliği ile yeni merkezler kurulma yoluna gitmiştir. Bunların u uzmanlarm geçici görevle sık seyahat etmesini gerektireceğinden 6 liralık yolluk tahsisat laşılacağından, lirasının.30 rektörlük konferans ücreti maddesine, lirasının yolluğu hizasında kabulünü, Makinalardan lüzum görülen bâzı tadil ve ilâveler dolayısiyle kira bedelinde 808 liralık t 5.6 Artan iş hacmi dolayısiyle kart ve malzeme alımı için 000 lira fazla ödemeye ait tahsisa istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 593 )

17 7 Bölüm Geçen yıl tahsisatsızlık yüzünden yapılamıyan ve çok mübrem ilıtiyaç olan öğrenci lokalinin Ibirino sisatın, Yeni getirilen bütçede yer almadığı üzüntü ile müşahede edilmiştir. Raportörler olarak, esasen müzak bulunan bu tahsisatın kati zaruretine inanmakta ve tekrar teklif etmekteyiz.. Yapılan müzakerelerde kabul edildiği halde yine bütçe tasarısında yer almamış bulunan, geçen s enerji tesislerinin) karşılığı olan liranın ilâvesini ehemmiyetli bir konu ola rak telâkki etektey 3. ilk raportörler tarafından teklif edilen, zaruri olmasına rağmen komisyon tai'ai'mdan kabul ed Elektronik hesap merkezinin hazırladığı, 5 yeni eserin yayınlanabilmesi için liralık ilâve öde 3.00 (Maçka Teknik okulunun inkişaf imkânlarını sağlamak üzere Vakıflar Gene! Müdürlüğünden s tamamının ödenmesi taahhüde bağlanmış olan arsanın üzerinde projeleri hazırlanmış ve tahsisatı edilebilmesi için liranın, 3.00 Nükleer enerji tesislerinin üzerinde inşa edildiği ve yeniden edileceği, Tarım Bakanlığının hususi nın satınalmması zarureti ortaya çıkmıştır. Bunun için liralık bir ödeneğin kabulü icabe 3.0 Kimya Fakültesi yayınlarının yapılabilmesi için liranın kabulü zaruri görünmektedir. Yapılan en küçük tahsisi bile, en iyi, en verimli bir şekilde kullanan ve derhal hizmete arz eden, kalkınmada ibüyü öncülerini yetiştiren bu çok değerli üniversitenin gerektiği ehemmiyette desteklenmesi lüzumuna in anıyor ve teklifleri Komisyonun tasviplerine arz ediyoruz. Saygılarımızla. Mardin Milletvekili İstanbul Milletvekili Şevki Aysan Muhiddin Güven Not : Fen Tatbikat okulu mezunu istihkâm ve demiryolu subayları için açılan yetiştirme sınıfları için teknik ok desine konulmuş olan 000 liradan lirasının okul bütçesinin 3.0 ncu ve lirasının da 3.0 nic madd tir. îstanrtral T. Ü. Bütçesi (S: Sayısı : 593 )

18 8 T. B. M. :\[. Karma Bütçe Komisyonu Esas No : /83 Karar No : Karma Bütçe Komisyonu raporu Cumhuriyet Senatosu Yüksek Başkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisine tarihinde sunularak Komisyonumuza havale edilen «İstanbul nunu tasarısı Miıllî Eğittim Bakanı, Üniversite Rektörü ve Maliye temsili içerinin iştirakiyle incelendi ve görü İstanbul Teknik Üniversitesi 965 yılı Bütçe kanunun tasarısında cari harcamalar için (A/l) işaretli ce yatırım harcamaları için (A/) işaretli cetvelde görüldüğü üzere, lira, sermaye teşkili ve transfe velde görüldüğü üzere, 656 lira ki, toplam olarak lira teklif edilmiş olup, geçen seneye na lira artış göstermektedir. Bu artışın normal olduğu anlaşılmaktadır. İstanbul Te'kmıik Üniversitesi gelirlerinin lirası Hazine yardımı, 000 lirası geçen yılda diğer vergiler ye çeşitli gelirlerden olmak üzere, lira olarak tahmin edilmiş buluınmaktiadır. Komisyonumuz adına istanbul Teknik Üniversitesi Bütçesini tetkik eden raıportörüimraısün raporu okunduk hatiplerin tenkid ve temennilerinden sonra, Bakan, Rektör ve ügili Dekanlar tarafından gerekli izahat verilm rin müzakeresine geçilmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesinin (A/l) işaretli cetveline ilâve edilen liranın, 9 75 lirası Rekt lirası.30 ncu konferans ücreti, lirası..835 nci merkez kurum ve enstitüler yolluğu, 0 0 rası, 5. ncü kira bedeli, lirası da K3mya Fakültesi 3.0 neı yayın alımları ve giderleri madd retli cetvel lira, (A/) işaretli cetvel de Rektörlük,.8 nci yapı, tesis ve büyük onarım gider taihsi'sen lira ilâve edilerek toplamı liraya baliğ olmuştur. Teknik Okul-,.90 ncu 'kurs giderleri maddesindeki 000 liralık ödenek düşülerek lirası, 3.0 desine, lirası da, 3.0 nci basılı kâğıt ve defter almaları ve giderleri maddecine emefimrştir. (A/3) işaretli cetvelde değişiklik yapıllmadan aynen kabul edilmiştir. Yapılan zamlarla masraf toplamı lira, üniversitenin (gelirlerime de geçmiş yılardan devreden lığı lira Harfe edilerek gelir talimini de liraya baliğ olmuş, bu değişüklifoleır neticesi olar ğiştârillerek ve diğer maddeleri ve ekli cetveller aynen kaibul edüljmiigtir. İstanbul T. ü. Bütçesi ( S.ı Sayısı : 593 )

19 - 9 İstanbul Teknik Üniversitesi 965 yılı Bütçe kanunu nisamı re cldlri cetvelleri Genel Kurulun sunulur. Başkası Başkaııvekili Sözcü Kâtip Aydın Afyon K. Sakarya Nevşehir î. Sezgin R. Hmıctoğlu N. Bayar A. B. Numanoğlu Ankara Ankara Artvin Aydm 3. Ete N. Ağırnaslı S. O. Avcı O. Apaydın İmzada bulunamadı Çorum Denizli Hrzincan Erzurum.. Çetin 0. Akyar H. Atabeyli A. Şenyurt İmzada bulunamadı İçel İstanbul î.stanlbu] Kars C. T. Okyayuz O. Z. Giimüşoğlu M. Güven K. Okyay Konya Maraş Mardin Mardin II. C. Yvlmaz E. Kaplan E. K. Aybar Ş. Aysan İmzada bulunamadı Sakarya Trabzon Trabzoon M. Gürer A. 8. Ağanoğlu E. Dikmen İmzada bulunamadı tasvibine' arz edilm Adana K. >'an ib t Y/ hini o Balıkesir A. A. Bolak Erzurum. A T. Diler Kayseri 3. Sağlmn Bize E. Y. Akçal Yozgat. Yeşilyurt İstanbul T. Ü. Bütçesi ( S. Sayısı : 593 )

20 0 HÜKÜMETİN TEKLİFİ KARMA BÜTÇE KOMİS İstanbul Teknik üniversitesi 965 yılı Bütçe kanunu tasarısı BADDE. İstanbul Teknik Üniversitesine aşağıda gösterildiği üzere (A/l) cari harcamaları için lira, (A/) yatırım harcamaları için lira, (A/3) sermaye teşkil ve transfer harcamaları için de 656 lira ki, toplam olarak lira ödenek verilmiştir. (A/3) (A/l) (A/) Sermaye teşkili Cari Yatırım ve transfer harcamalar harcamaları harcamaları Toplanı istanbul Teknik Üniversitesi BADDE. İstanbul Teknik üzere (A/l) cari harcamaları için maları için lira, (A/3) s için de 656 lira ki, toplam ola (A/l) Cari harcamalar ha Rektörlük İnşaat Fakültesi Mimarlık Fakültesi Makina Fakültesi Elektrik Fakültesi Maden Fakültesi Kimya Fakültesi Teknik Okulu G H o Rektörlük İnşaat Fakültesi.Mimarlık Fakültesi Makina Fakültesi Elektrik Fakültesi Maden Fakültesi Kimya Fakültesi Teknik Okulu Toplam Toplam MADDE. İstanbul Teknik Üniversitesinin gelirleri, bağlı (B^ i işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira olarak tahmin edil- j mistir. ; MADDE 3. İstanbul Teknik Üniversitesince 965 yılında elde edi- j lecek gelir çeşitlerinden her birinin dayandığı hükümler, bağlı (C) işa- İstanbul T. Ü. Bütçesi MADDE. İstanbul Teknik işaretli cetvelde gösterildiği üzere miştir. MADDE 3. Tasarının 3 ncü m (S. Sayısı: 593 )

21 Hükümetin teklifi! i! retli cetvelde gösterilmiştir. Bu cetvelde yazılı gelirin tarh ve tahsiline j 965 yılında da devam olunur.! MADDE. İstanbul teknik Üniversitesinin tarihli ve 3656 sayılı Kanunun 9 ncu maddesine giren hizmetlilerine, ait kadrolar j bağlı (D) işaretli cetvelde gösterilmiştir. i 3656 sayılı Kanunun 9 ncu maddesi gereğince geçici mahiyetteki i hizmetler için Bakanlar Kurulu kararı ile kadro alınabilecek tertipler, \ bağlı (E) işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu kadrolar ertesi yü Bütçe \ kamımı tîisamivle Türkive Büyük Millet Meclisine sunulur. Bunların i eldeki kadrolara ek olmaması şarttır. i! MADDE 5. İstanbul Teknik Üniversitesince gelecek yıllara geçici yüklenmelere girişmeye yetki veren kanunlar, bağlı (G) işaretli cet- j velde gösterilmiştir. MADDE 6. İstanbul Teknik Üniversitesinin kuruluşu hakkındaki tarihli ve 56 sayılı Kanuna bağlı () sayılı cetvelde yazılı kadrolardan, bağlı (L) işaretli cetvelde gösterilenler 965 bütçe yılında kullanılamaz. MADDE 7. Bütçe Kanununa bağlı (A/) işaretli cetvelin (yapı, tesis ve büyük onarım giderleri) bölümüne dâhil tertiplerden (A/3) işaretli cetvelin (kamulaştırma ve satmalmalar) bölümüne aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. MADDE 8, Üniversite bütçesinin Rektörlük, fakülte ve okullar kısımlarına dâhil tertipler arasında, bölümle bağlı kalınmak kaydiylc aktarma yapmaya Maliye Bakanı yetkilidir. I Karma Bütçe Komisyonunu MADDE. Tasarının ncü maddesi MADDE 5. Tasarının 5 nci maddesi a MADDE 6. Tasarının 6 ncı maddesi MADDE 7. Tasarının 7 nei maddesi MADDE 8. Tasarının 8 nci maddesi ödeneğin yet MADDE 9. (Geçen yıllar borçları) maddesindeki memesi halinde : MADDE 9. Tasarının 9 ncu maddesi İstanbul T. Ü. Bütçesi ( S. Sayısı : 593 )

22 Hükümetin teklifi a) 96 yılı bütçesindeki tertibinde karşılığı bulunan borçlar, ilgili oldukları hizmet tertiplerinden bu maddeye, b) bütçe yıllarına aidohrp da Muhasebei Umumiye Kanununun 93 ncü maddesine göre zamanaşımına uğramamış ve karşılıkları yılları bütçelerinde bulunan borçlar. 965 yılı bütçesinin ilgili hizmet tertipleri veya (aylık ve ücretler kesimleri hariç) (A/l), (A/) ve (A/3) cetvellerine dâhil ödeneklerden (geçen yıllar borçları) maddesine, Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödenekten ödenir. MADDE 30. G-ider bölümlerinden yapılacak formül, bağlı (R) işaretli cetvelde gösterilmiştir. harcamalara ilişkin MADDE. Bu kanun Mart 965 tarihinde yürürlüğe girer. MADDE. Bu kanunu Maliye ve Millî Eğitim bakanları yürütür. Karma Bütçe Kom MADDE 0. Tasarının 0 n MADDE. Tasarının n MADDE. Tasarının n Başbakan S. H. Ürgüplü Devlet Bakanı ve Başb. Yardımcısı S. Demirel Devlet Bakanı H. Ataman Devlet Bakanı Devl 3. Altmsoy Ş Millî Savunma Bakanı H. Dinçer İçişleri Bakanı /. H. Akdoğan Dışişleri Bakanı H. Işık Maliye Bakanı î. Gür san Millî Eğ C. B Ticaret Bakanı 3. Zeren Sağ. ve Sos. Yar. Bakanı Gümrük ve Tekel Bakanı F. Siikan A. Topaloğlu Tarım Bakanı T. Kapantı Ulaştır 3 Sanayi Bakanı En. ve Tabiî Kay. Bakanı Trz. ve Tanıtma Bakanı A. N. Erdem 3. Turgut Ö. Z. Dorman îmar ve İskân Bakanı R. îskenderoğhı istanbul T. Ü. Bütçesi ( S. Sayısı.-593}

23 Rektörlük Bölüm ödeneğin çeşidi 3 (Al) CARÎ HARCAMALAR 96 ödeneği Bölüm toplamı 965 Hükümetçe istenen Bölüm toplam.000 PERSONEL GİDERLERİ Aylıklar Kesim toplanı Genel idare aylıkları. Öğretim üyeleri, görevlileri i ve vardımcı- yardıı lan ile uzmanlar aylıkları Ücretler Sosyal yardımlar..0 Hizmetliler ücreti.30 Geçici hizmetliler ücreti.50 Yabancı uzmanlarla yardıı ncıları ücreti.60 Sözleşmeli personel ücreti.70 Teknik personel ücreti.30 Çocuk zammı.30 Doğum yardımı.330 Ölüm yardımı.30 Tedavi giderleri.370 Emekli keseneği karşılıkları ırı.380 Sosyal sigortalar kurumları kesenek ve prim karşılıkları İstanbul T. tvbütçesi* : : (^S. Sayısı : 593 )

24 Rektörlük Bölüm ödeneğin çeşidi 96 ödeneği Bölüm toplamı Hükümetçe is Bölüm Ek çalışma karşılıkları Fazla çalışma ücreti Konferans ücreti Tazminatlar Ek görev tazminatı Kasa tazminatı İKRAMİYELER VE MÜKÂFATLAR Yabancı dil ikramiyesi Yolluklar / - Yurt içi yollukları YÖNETİM YOLLUKLARI Sürekli görev yollukları Geçici görev yolluğu Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev yolluğu Sözleşmeli personel geçici görev yolluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI Staj ve öğrenim yolluğu Kongre ve konferans yolluğu Araştırma ve inceleme yolluğu Kurs yolluğu Merkez, kurum ve enstitüler yolluğu İstanbul T. Ü. Bütçesi {Sy Sayısı )

25 Rektörlük ödeneğin çeşidi 5 96 ödeneği Bölüm toplamı 965 Hükümetçe (istenen Bölüm toplamı DİĞER YOLLUKLAR.8 Tedavi yolluğu (Yurt içi yollukları toplamı : 6 75) II - Yurtdışı yollukları YÖNETİM YOLLUKLARI.853 Yurt dışı geçici görev yolluğu.85 Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev yolluğu.856 Yurt dışı kuruluşlar geçici görev yolluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.87 Yurt dışı staj ve öğrenim yolluğu.87 Yurt dışı kongre ve konferans yolluğu.873 Yurt dışı araştırma ve inceleme yolluğu.87 Yurt dışı kurs yolluğu 0 Yabancı uzmanlar ve yardımcıları yurt dışı geçici görev yolluğu (Yurt dışı yollukları toplamı : ) YÖNETİM GİDERLERİ Genel yönetimle ilgili alımlar 3.0 Kırtasiye alım lan ve giderleri 3.0 Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri 3.0 Yayın alımları ve giderleri 3.50 Yakacak alımları ve giderleri 3.60 Hizmetli giyim alımları ve giderleri 3.90 Diğer alımlar ve giderleri İstanbul T o Ü. Bütçesi (S, Sayısı : 593 )

26 Rektörlük Bölüm ödeneğin çeşidi ödeneği Bölüm toplamı HüJkümeıtçe i Bölü Genel yönetimle ilgili giderler Su giderleri Temizlik giderleri Aydınlatma giderleri Bahçe giderleri Diğer yönetim giderleri Ulaştırma giderleri Posta - Telgraf giderleri Telefon giderleri Taşıma giderleri Taşıt işletme ve onarma giderleri Rektörlük taşıt işletme ve onarma giderleri Hizmet taşıtları işletme ve onarma giderleri HİZMET GİDERLERİ GENEL YÖNETİMLE İLGİLİ GİDER LER.30 Mahkeme harçları ve giderleri İstanbul T. Ü. Bütçesi ( S. Sayısı : 593 )

27 Rektörlük 3ölüm Ödeneğin çeşidi 7 96 ödeneği Bölüm toplamı 965 yı Hüküımertçe istenen Bölüm toplamı Güvenlik giderleri sayılı Kanunun 3 neü maddesinin gerektirdiği giderler.3 76 sayılı Kanıma dayanılarak çıkarılan Tüzüğün 9 ncu maddesinin gerektirdiği giderler Malî hizmetlerle ilgili giderler VERGİ, RESİM VE HARÇLAR. Bina ve arazi vergileri. Diğer vergi, resim ve harçlar Eğitim ve araştırma giderleri.50 Burs giderleri.530 Dış ülkelerde okutulan öğrenciler giderleri.50 Araştırma ve inceleme giderleri (5 sayılı Kanun gereğince verilen fon karşılığı) DİĞER EĞİTİM GİDERLERİ.595 Spor ve izcilik giderleri îstaitinü T. Ü. Bütçesi ( Sy Sayısı : 593 )

28 Rektörlük Bölüm ödeneğin çeşidi 8 96 ödeneği Bölüm toplamı Hükümetçe Bö Sağlık hizmetleri giderleri DİĞER SAĞLIK HİZMETLERİ Mediko - Sosyal merkezi giderleri.79 Büro giderleri.795 Giyim - kuşam alım ve giderleri.796 Malzeme alım ve giderleri.799 Diğer alım ve giderleri KURUM GİDERLERİ Okullar giderleri YABANCI DİLLER OKULU 5.8 Büro giderleri 5.8 Ulaştırma giderleri 5.86 Malzeme alım ve giderleri 5.89 Diğer alım ve giderleri Eğitim kurumları giderleri KİTAPLIK GİDERLERİ Büro giderleri Ulaştırma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderleri İstanbul T. Ü. Bütçesi (S< Sayısı : 593 )

29 Bektörlüls Bölüm ödeneğin çeşidi 9 96 ödeneği Bölüm toplamı 96 Hükümetçe istenen Bölüm topl Araştırma kurumları giderleri MERKEZ, KURUM VE ENSTİTÜ Gİ DERLERİ 5. Büro giderleri 5. Ulaştırma giderleri 5. Kira bedeli 5.5 Giyim - kuşam alım ve giderleri 5..6 Malzeme alım ve giderleri 5.9 Diğer alım ve giderleri ÜNİVERSİTE KAYIT BÜROSU GİDER LERİ 5.5 Büro giderleri ÇEŞİTLİ GİDERLERİ ULUSLARARASİ İLİŞKİLER GİDER LERİ 6.30 Uluslararası profesör, uzman, memur ve öğrenci mübadelesi giderleri Temsil, ağırlama ve tören giderleri Temsil giderleri Tören giderleri o İstanbul T. Ü. Bütçesi ( S* Sayısı': 593 )

30 30 Rektörlük 96 ödeneği Hüküımetçe iste Bölüm toplamı Bölüm Bölüm Ödeneğin çeşidi L Bakım ve küçük onarım giderleri Bina onarımı Makiııa ve teçhizat onarımı PERSONEL GİDERLERİ Bölümü toplamı YÖNETİM GİDERLERİ Bölümü toplamı HİZMET GİDERLERİ Bölümü toplamı KURUM GİDERLERİ Bölümü toplamı ÇEŞİTLİ GİDERLER Bölümü toplamı CARİ HARCAMALAR TOPLAMI İstanbul T. Ü. Büteesi ( S, Sayısı : 593 )

31 Rektörlük 3 (A/) YATIRIM HARCAMALARI Bölüm ödeneğin çeşidi 96 ödeneği Bölüm toplamı 965 Hüküm et ee istenen Bölüm toplamı ETÜT VE PROJE GİDERLERİ 55 Eâitim sektörü 55.8 Ktiit ve proje giderleri.8 Teknik personel ücretleri.83 Teknik personel ıreçici ııörev yollukları YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ Eğitim sektörü Yapı, tesis ve büyük onarını izi d e il eri.8 Teknik personel üo-etleri.8.') Teknik personel geçici «ürev yolhıklan o MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI Eğitim sektörü Makina. teçhizat alımları ve onarımları 3.8 Taşıt alınılan İstanbul T. Ü. Bütçesi ( S.' Sayısı : 593 )

32 Rektörlük Bölüm ödeneğin çeşidi 3 96 ödeneği Bölüm toplamı Hükümetçe is Bölü ETÜT VE PROJE GİDERLERİ Bölümü toplamı YAPI, TESİS VE BÜYÜK ONARIM GİDERLERİ Bölümü toplamı MAKlNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIM LARI VE ONARIMLARI Bölümü toplamı YATIRIM HARCAMALARI TOPLAMI Istanlbul T. Ü. Bütçesi ( Si Sayısı : 593 )

33 Rektörlük 33 (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI 96 ödeneği 965 Hükümetçe istenen Bölüm toplamı Bölüm topla Bölüm ödeneğin çeşidi / - Sermaye teşkili KAMULAŞTIRMA VE SATINALMALAR Kamulaştırma ve satınalma bedeli // - Transferler MALÎ TRANSFERLER ULUSLARARASI TEŞEKKÜLLERE ÖDEMELER Uluslararası kurum ve derneklere katılma 000 payı SOSYAL TRANSFERLER Emekli Sandığına ödemeler i. % ek karşılıkları Emekli ikramiyesi Sandık yönetim giderleri Diğer ödemeler EMEKLİ AYLIKLARI VE DİĞER BEN ZERİ ÖDEMELER Emeldi, dul ve yetim aylıkları İstanbul T. tî. Bütçesi ( fy Sayısı : 593 )

34 / Rektörlük Bölüm ödeneğin çeşidi 3 96 ödeneği Bölüm toplamı Hükümetçe ist Bölüm ÖDÜL, İKRAMİYE, MÜKÂFAT VE YARDIMLAR Teknik Üniversite Talebe Kantinine yardım Dernek, birlik, kurum, kuruluş, sandık ve benzeri teşekküllere yardımlar Memur ve müstahdemlere öğle yemekleri için yardım Teknik Üniversite Talebe Birliğine yardım BORÇ ÖDEMELERİ Gecen yıllar borçları İlâma bağlı borçlar Geriverilecek paralar I KAMULAŞTIRMA VE SATTNALMA- LAR Bölümü toplamı MALÎ TRANSFERLER Bölümü toplamı SOSYAL TRANSFERLER Bölümü toplamı BORÇ ÖDEMELERİ Bölümü toplamı 003 SERMAYE TEŞKÎLÎ VE TRANSFER HARCAMALARI TOPLAMI İstanbul T. Ü. Bütçesi (Si Sayısı: 593 )

35 înşaat Fakültesi 35 (A/l) CARİ HARCAMALAR Bölüm ödeneğin çeşidi 96 ödeneği Bölüm toplamı 965 Hükümetçe istenen Bölüm topla.000 PERSONEL GİDERLERİ Aylıklar Genel idare aylıkları öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları Ücretler Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti Sosyal yardımlar Çocuk zammı Emekli keseneği karşılıkları EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI Konferans ücreti Tazminatlar Ek görev tazminatı Üniversite tazminatı tstanbnl T. Ü. Bütçesi ("S. Sayım : 593 )

36 İnşaat Fakültesi Bölüm ödeneğin çeşidi Yolluklar ödeneği Bölüm toplamı Hükümet ] 5 50 I - Yurt içi yollukları YÖNETIM YOLLUKLARI.8 Sürekli görev yollukları.83 Geçici görev yolluğu.8 Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev yolluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.83 Staj ve Öğrenim yolluğu.83 Kongre ve konferans yolluğu.833 Araştırma ve inceleme yolluğu.83 Kurs yolluğu.835 Merkez, kurum ve enstitüler yolluğu (Yurt içi yollukları toplamı : ) 7 - Yurt dı ı yollukları YÖNETİM YOLLUKLARI.853 Yurt dışı geçici görev yolluğu.85 Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev yolluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI.87 Yurt dışı staj ve öğrenim yolluğu.87 Yurt dışı kongre ve konferans yolluğu.873 Yurt dışı araştırma ve inceleme yolluğu.87 Yurt dışı kurs yolluğu 0 Yabancı uzmanlar ve yardımcıları yurt dışı geçici görev yolluğu (Yurt dışı yollukları toplamı : 5 00) COO D. Ü. Bütçesi ( S. Sayısı : 593 )

37 İnşaat Fakültesi Bolüm ödeneğin çeşidi YÖNETİM GİDERLERİ Genel yönetimle ilgili alımlar 3.0 Kırtasiye alımları ve giderleri 3.0 Basılı kâğıt ve defter alımları ve giderleri 3.30 Döşeme ve demirbaş alımları ve giderleri 3.0 Yayın alımları ve giderleri 3.90 Diğer alımlar ve giderleri Genel yönetimle ilgili giderler ödeneği Bölüm toplamı 'Hükümetçe istenen Bölüm topla Su giderleri 3.0 Temizlik giderleri 3.90 Diğer yönetim giderleri 0 Ulaştırma giderleri Posta - telgraf giderleri 3.0 Telefon giderleri HİZMET GİDERLERİ Eğitim ve araştırma giderleri Araştırma ve inceleme giderleri.550 Staj ve öğrenim giderleri îstanlbul T. îütçesi (S. Sayı: 593)

38 İnşaat Fakültesi Bölüm ödeneğin çeşidi ödeneği Bölüm toplamı Hükümetçe ist Bolüm KURUM GİDERLERİ 3 0 Eğitim kurumları giderleri KİTAPLIK GİDERLERİ Büro giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alımlar ve giderleri Araştırma kurumları giderleri Kesim toplamı KURUM GİDERLERİ Büro giderleri Ulaştırma giderleri Taşıt işletme ve onarma giderleri Giyim - kuşam alım ve giderleri Malzeme alım ve giderleri Diğer alım ve giderleri ÇEŞİTLİ GİDERLER İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı: 593 )

39 înşaat Fakültesi Bölüm ödeneğin çeşidi i üdeneği Bölüm toplamı 96 Hükümetçe istenen Bölüm toplam Laboratuvar giderleri Büro giderleri 6.3 Taşıt işletme ve onarma giderleri 6.5 Giyira - kuşam alım ve giderleri 6.6 Malzeme alım ve giderleri 6.9 Diğer alım ve giderler TEMSİL, AĞIRLAMA VE TÖREN Gİ DERLERİ 6.70 Temsil gilerleri Bakım ve küçük onarım giderleri Bina onarımı 6.80 Makina ve teçhizat onarımı PERSONEL GİDERLERİ Bölümü toplamı YÖNETİM GİDERLERİ Bölümü toplamı HİZMET GİDERLERİ Bölümü toplamı KURUM GİDERLERİ Bölümü toplamı ÇEŞİTLİ GİDERLER Bölümü toplamı CARİ HARCAMALAR TOPLAMI İstanbul T. Ü. Bütçesi ( S. Sayısı : 593 )

40 înşaat Fakültesi 0 (A/) YATIRIM HARCAMALARI 98 Ödeneği Hükümetçe iste Bölüm toplamı Bölüm Bölüm ödeneğin çeşidi' L MAKİNA, TEÇHİZAT VE TAŞIT ALIMLARI VE ONARIMLARI EĞİTİM SEKTÖRÜ 3.8 Makina, teçhizat alımları ve büyük onarımları Istanlbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 593 )

41 İnşaat F'akültesi (A/3) SERMAYE TEŞKİLİ VE TRANSFER HARCAMALARI Bölüm ödeneğin çeşidi 98 ödeneği Bölüm toplamı 96 Hükümetçe istenen Bölüm toplam II - Transferler SOSYAL TRANSFERLER EMEKLİ SANDIĞINA ÖDEMELER 35.0 % ek karşılıklar ÖDÜL, İKRAMİYE, MÜKÂFAT VE YABDIMLAR Muhtaç öğrencilere yapılan yardımlar SOSYAL TRANSFERLER Bölümü toplamı : İstanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı: 593 )

42 Mimarlık Fakültesi (A/l) CARİ HARCAMALAR Bölüm ödeneğin çeşidi 96 ödeneği Bölüm toplamı Hükümetçe ist Bölüm.000 PERSONEL GİDERLERİ 9 56 Aylıklar Genel idare aylıkları Öğretim üyeleri, görevlileri ve yardımcıları ile uzmanlar aylıkları Ücretler Hizmetliler ücreti Geçici hizmetliler ücreti Yabancı uzmanlarla yardımcıları ücreti Sosyal yardımlar Çocuk zammı Emekli keseneği karşılıkları EK ÇALIŞMA KARŞILIKLARI Konferans ücreti Tazminatlar Ek görev tazminatı Üniversite tazminatı istanbul T. Ü. Bütçesi!i '(-S. Sayısı : 593 )

43 Mimarlık Fakültesi Bölüm ödeneğin çeşidi 3 96 ödeneği Bölüm toplamı 96 Hükümetçe istenen Bölüm topla Yolluklar O I - Yurt içi yolluktan YÖNETİM YOLLUKLARI Sürekli görev yollukları Geçici görev yolluğu Yabancı uzmanlarla yardımcıları geçici görev yolluğu ÖĞRETİM YOLLUKLARI Staj ve öğrenim yolluğu Kongre ve konferans yolluğu Araştırma ve inceleme yolluğu Merkez, kurum ve enstitüler yolluğu (Yurt içi yollukları toplamı : 36 00) II - Yurt dışı yollukları YÖNETİM YOLLUKLARI Yurt dışı geçici görev yolluğu Yabancı uzmanlarla yardımcıları yurt dışı geçici görev yolluğu ÖĞRENİM YOLLUKLARI Yurt dışı staj ve öğrenim yolluğu Yurt dışı kongre ve konferans yolluğu Yurt dışı araştırma ve inceleme yolluğu Yabancı uzmanlar ve yardımcıları yurt dışı geçici görev yolluğu (Yurt dışı yollukları toplamı : ) rr t istanbul T. Ü. Bütçesi (S. Sayısı : 593 )

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650)

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650) 484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 7.3.964 - Sayı : 650) No. 435 Kabul tarihi 28. 2. 964 MADDE. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOD AÇIKLAMA 2016 Harcamaların I II III IV % Oranları 01 Personel Giderleri 7,977,997.64 17.62 02 Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 1,476,182.21 3.26 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 13,523,585.11

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 0.00 41,315,953.79 44,609,693.18 630 01 1 MEMURLAR 0.00 5,641,495.95 6,236,655.84 630 01 1 1 Temel Maaşlar 0.00 3,040,891.55 3,271,081.21 630 01 1 1 01 Temel Maaşlar

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ 01 PERSONEL GİDERLERİ 235.086.904,00 01 1 MEMURLAR 94.035.681,00 01 1 1 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 1 01 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 2 Zamlar ve Tazminatlar 33.140.766,00 01 1 2 01 Zamlar ve

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YILI 2012 BÜTÇE KESİN HESABI MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 SIRA SAYFA İÇİNDEKİLER NO NO 1 Meclis Kararları - 2 Gider Kesin Hesap Cetveli Açıklaması 8 3 Gelir

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF)

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF) I II III IV V I II III IV I I II III IV Bütçe Ödeneği Harcama Bütçe Ödeneği Harcama 46 20 23 MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 100.000.000,00 19.503.478,95 90.000.000,00 28.466.285,23 151.000.000,00 161.167.680,00

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017 KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 217 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER I. OCAK-HAZİRAN 217 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3 A- Bütçe Giderleri 4-1 B- Bütçe Gelirleri 11 C-

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) SONU 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817 82.841.000 88.697.000 93.490.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817

Detaylı

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI 630 GİDERLER HESABI 179.380.571,37 246.631.591,95 107.250.640,31 630 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.540,21 31.982.752,53 630 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 630 1 1 1

Detaylı

2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2009 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Sayfa 2 / 23 R İ Z E Ü N İ V E R S İ T E S İ Sayfa 3 / 23 I- OCAK-HAZİRAN 2008 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. BÜTÇE GİDERLERİ 1-Personel Giderleri

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) Dönem : 1 Toplantı 3 MİLLET MECLlSl S. Sayısı : 737 5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) T. a. Başbakanlık

Detaylı

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu

T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ. 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum. ve Beklentiler Raporu T.C NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ 2012 I. OCAK - HAZİRAN 2011 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI A. Bütçe Giderleri Üniversitemize,

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI Bütçe Giderinin Türü 20 20 2008 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR TEMEL MAASLAR TEMEL MAASLAR ZAMLAR VE TAZMINATLAR

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

2014 YILI BÜTÇE KARARI

2014 YILI BÜTÇE KARARI 2014 YILI KARARI 1 2014 YILI KARARI 2 2014 YILI KARARI 3 2014 YILI KARARI 4 2014 YILI KARARI 2014 MALİ YILI KARARI Sosyal Güvenlik Kurumu Ziyabey Caddesi No:6 06520 Balgat / ANKARA Telefon : 0312 207 80

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 830 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 226.989.081,78 312.810.764,20 167.315.597,88 830 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.646,47 31.977.643,70 830 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 830

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl)

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) 1.60.01.01.3.9.00.1.01.1.1.01 Memur Maaşları 1,633,000.00

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2016

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2016 KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER I. OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3 A- Bütçe Giderleri 4-11 B- Bütçe Gelirleri 11 C- Finansman

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.5.789.665, GELİRLER HESABI 824.273.918,20 PERSONEL GİDERLERİ 8.298.885,92 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.379.1,38 MEMURLAR 4.476.455,77 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.364.487,71

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86 Yılı : 25 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 160.629.521,86 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 48.394.833,28 Personel Giderleri 130.1.4,83 Vergi Gelirleri 8.159.313,80 Memurlar 126.179.271,27 Gelir ve Kazanç Üzerinden Alınan

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88 Kodu : 38. Yılı : GİDERLER HESABI 46.887.791,88 GELİRLER HESABI 1.286.8,76 PERSONEL GİDERLERİ 23.520.988, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.4.3,50 MEMURLAR 23.270.429,63 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 831.596,50

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı TEMMUZ - 2016 İÇİNDEKİLER SUNUŞ İ I. OCAK HAZİRAN 2016 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI.1

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Sayfa No:1 / 5 830 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 830 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 830 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 830 01 1 1 01 Temel Maaşlar 3,040,891.55

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2010 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde,

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir teknik okul açılmasına dair 10.3. 1954 tarihli ve 6374 sayılı Kanunun kaldırılmasına ve İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU T.C. FATSA BELEDİYE MECLİSİ PLAN BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Rapor 2017/11 Rapor Tarihi: 18.10.2017 Konu: 2018 Mali Yılı Hazırlık Bütçesi Komisyon İncelemesi: Belediye Meclisimizin 02.10.2017 tarihinde Plan

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik I II III IV I II III IV Kodu I II III IV Açıklaması 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ

T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2012 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde,

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAAŞ TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ BELEDYE AÇKLAMA 0 YL 00,000,000.00 KONYA 00,000,000.00 MERAM 00,000,000.00 0 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ,,.00 0 GENEL KAMU HİZMETLERİ,,.00 Yasama ve Yürütme Organları Finansal ve Mali işler Dışişleri Hizmetleri,,.00

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) KBÖ KBÖ 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 26.326.000 31.820.960 46.381.000 23.834.698 65.073.000 60.808.000 64.538.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 26.326.000 31.820.960 46.381.000

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 2.847.265, 6 GELİRLER HESABI 850.285.4,55 PERSONEL GİDERLERİ 1.524.773,16 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.789.8,10 MEMURLAR 1.3.653,72 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.1.3,98

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 0 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İzmir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin Ege Üniversitesine bağlanması hakkındaki kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 Yılı : 24 GİDERLER HESABI 628.326.718, GELİRLER HESABI 671.171.244,77 PERSONEL GİDERLERİ 358.6.615,34 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 81.467.4,53 MEMURLAR 336.8.825, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.989.2,83

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000 02 ÖZEL KALEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 5.336.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 5.336.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 5.336.000

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü EKİM AYI 2. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 100: Gündemin birinci maddesi; 2016 mali yılı bütçe görüşülmesine

Detaylı

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR Dök. No: AUZEF-FR-3.1-24 Yayın Tarihi:12.09.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM ANALİTİK BÜTÇE KODLARINA GÖRE

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58 GİDERLER HESABI 52.446.5,58 GELİRLER HESABI 74.8.8,79 PERSONEL GİDERLERİ 29.519.1,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.427.358, MEMURLAR 28.856.370, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.242.8, Temel Maaşlar

Detaylı

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 903.000.000 01 GENEL SEKRETERLİK 3.031.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.031.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 3.031.000

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU

BÜTÇE GİDERLERİ KESİN HESAP CETVELİ AÇIKLAMASI YILI : 2012 4207 REKABET KURUMU YILI : REKABET KURUMU 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 Özel Kalem Müdürlüğü Memurlar Tertibine Konulan 4.0 TL Bütçe Ödeneğinden., TL Harcama Yapılmıştır. Harcama Bütçe Ödeneğinin %9,'İ Seviyesinde

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı 30 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 sayılı Kanuna ek Elâzığ Veteriner Fakültesi kuruluş kadroları hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ 830 BÜTÇE HESABI 303,138,520.47 218,365,887.13 177,218,827.30 830 01 PERSONEL 53,132,315.89 60,869,561.14 65,906,398.20 830 01 1 MEMURLAR 7,044,749.59 7,956,369.31 8,601,011.72 830 01 1 1 Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 365.182.150,38 GELİRLER HESABI 4.7.5,40 PERSONEL GİDERLERİ 241.462.510,23 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 22.7.348,78 MEMURLAR 218.218.281,35 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.266.773,34

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 78.4.6,45 GELİRLER HESABI.454.823, PERSONEL GİDERLERİ 43.623.325,73 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.194.839, MEMURLAR 42.1.482,33 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.6,69 Temel

Detaylı

TCMaliye Bakanlığı 99999999 MUH BİRİM KOD 0001759 2434529,28 PERSONEL GİDERLERİ 162494213,24 MEMURLAR 830 1568129, Temel Maaşlar 59279652,31 Temel Maaşlar Zamlar ve Tazminatlar 59279652,31 47312433,79

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU BİNGÖL Temmuz 2016 11 SUNUġ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

-284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

-284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler -284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı:31.12.1997 Sayı:23217/Mükerrer) Kanun No Kabul Tarihi BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, Öz Gelirler, Hazine Yardımı

Detaylı

YILI FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

YILI FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Giderin Türü Gelirin Türü 630 630 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR 630 TEMEL MAAŞLAR 630 TEMEL MAAŞLAR 630 ZAMLAR VE TAZMINATLAR 630 ZAMLAR VE TAZMINATLAR 630 ÖDENEKLER 630 ÖDENEKLER 630 SOSYAL HAKLAR 630 SOSYAL

Detaylı

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ

ADANA TİCARET BORSASI'NIN 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ 2017 YILI GELİR BÜTÇESİ HESAP İLK İKİNCİ HESAP, FASIL VE MADDE ADI 2013 2014 2015 2017 Bütçe KODU KIRILIM KIRILIM Gerçekleşen Gerçekleşen Gerçekleşen Tahsisatı TL TL TL TL 001 01 Kayıt Ücretleri Faslı

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,55

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,55 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 42.652.357,55 GELİRLER HESABI 59.398.9,97 PERSONEL GİDERLERİ 24.4.577, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.848.540,26 MEMURLAR 23.526.7,41 Mal

Detaylı

BİRİM ÖDENEKLERİ LİSTESİ

BİRİM ÖDENEKLERİ LİSTESİ 276 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.1.01 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.2.01 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.3.01 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.4.01 38.80.02.76-09.4.1.00-2-01.1.5.01 38.80.02.76-09.4.1.00-2-02.1.6.01

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU BİNGÖL Temmuz 2017 11 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,96

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,96 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 66.673.3,96 GELİRLER HESABI 71.346.775, PERSONEL GİDERLERİ 23.628.398,93 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.6.4,39 MEMURLAR 22.572.6,58 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 3.493.571,67

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA KONU : 2012 Mali Yılı Hizmet Ücret Tarifesi. TEKLİFİN

Detaylı

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı :

Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : Dönem : 2 Toplantı :i MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : ıı Antalya Milletvekili İhsan AtaöVün, gece öğretimi yapan yüksek dereceli İstanbul Akşam Teknik Okulunda görevlendirilecek öğretmenler ile asistanlara

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 521.528.212,18 GELİRLER HESABI 739.9.743,17 PERSONEL GİDERLERİ 125.744.473,97 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 16.7.459,41 MEMURLAR 120.297.4,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.512.227,48

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 7 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 53,132,315.89 630 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 7,044,749.59 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 3,520,342.71

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,98

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,98 Yılı : GİDERLER HESABI 89.842.981,98 GELİRLER HESABI 4.858.929,22 PERSONEL GİDERLERİ 45.718.5,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.948.6,39 MEMURLAR 44.2.3,73 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.515, Temel

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 23 GİDERLER HESABI 5.4.6,44 GELİRLER HESABI 24.379.724,42 PERSONEL GİDERLERİ 2.676.786,21 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 33.1,70 MEMURLAR 2.643.2,45 Mal ve Hizmet

Detaylı