PRS yaklaşımı. Yükümlülüklerimiz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PRS yaklaşımı. Yükümlülüklerimiz"

Transkript

1

2 PRS yaklaşımı PRS yenilikçi teknoloji, profesyone mühendislik ve yılların özel know-how ını birleştirerek kapsamlı bir sistem tabanlı yaklaşım ile zemin stabilizasyonu sorunlarını ele almaktadır. PRS nin satış elemanları eğitilmiş mühendislerden meydana gelmektedir. Söz konusu mühendisler müşteriler ile birebir çalışıp bir projenin bütün yönlerini analiz ederek son şekli verilmiş, maliyet etkin ve çevre dostu çözümler meydana geliştirirler. Yükümlülüklerimiz PRS zemin stabilizasyonu ile ile ilgili problerinize en iyi çözüm yollarının uygulanması amacıyla size yardımcı olmak için öalışmaktadır. Kalite ile ilgili yükümlülüğümüz tasarım yardımı ile başlar, kurum desteği ile devam eder. Böylece daha iyi sonuçlar elde edecek ve içiniz daha rahat olacaktır. Zemin stabilizasyonu ile ilgili problemleriniz konusunda uygun bir çözüme ihtiyaç duyduğunuz zaman endüstrideki lidere güvenin. PRS tam ve doğru bir çözümdür!

3 Yük Destek Sistemi Sağlam bir temel için HDS perfore Neoweb Sistemi üzerine inşaa edin Hapsetme aracılığı ile HDS perfore Neoweb Sistemi, kesme/kayma göçmesi veya kırılması ile agregaların yanal hareketini önler. Bu sistem, yükü zayıf toprak bölgesine dağıtmak süreti ile asfaltla kaplı yüzeylere temel stabilizasyonu, asfaltla kaplanmamış yollara yol stabilizasyonu sağlayarak zeminin iç dolgusunu satabilize etmektedir. Sistem yüklerini yanal biçimde dağıtarak yol tabanında oluşan yüzey gerilmesini azaltarak, yarı sert tabaka gibi davranış gösteren yüksek eğilme mukavemetine sahip sert bir zemin sağlar. Malzeme kalınlığı, hapsedilmiş ve hapsedilmemiş agrega tabakası ile karşılaştırıldığında % 50 daha fazla bir oraanda azaltılabilir. Yerel toprak, toprak ve düşük kalitedeki taneli dolgular daha yüksek maliyetlerle sağlanacak olan malzemelerin yerine kullanılabilir. 1. Perforeli yüzey daha iyi bir agrega tutunma yüzeyi oluşturarak, agrega dolgu ve hücre duvarları arasındaki sürtünme açısını artırır. 2. perforeli sistem zemin ve yüzeyde ki fazlalık suyun yanal drenajını kolaylaştırır ve bu da toprak suya doyduğu zaman daha sabit ve stabil bir yük destek sistemi sonucunu doğurur. 3. Sistem daha geçirgen bir ala üzerine yerleştirildiğinde, hücresel gölcüklerin olumsuz etkilerini azaltan perforasyonlar, trafik alanlarının altında yanal bir şekilde hüzreden hücreye drenajın olmasına olanak verir. 4. perforasyonlar katı malzeme ve hüzre duvarları arasında ki sürtünme direncini artırarak hücrelerin arasından katı dolgunun akışına olanak verir ki, bu da daha üst düzey bir moduler yol kaplama malzemesini meydana getirir. 5. yük destek sistemleri çok yönlü kullanılma özelliği ile depolama alanları, demiryolu balast desteği, taneli ve yumuşak erişimli yollar, zemin altı ve zemin kaplamaları, tekne rampaları, yollar, alt yapı yatakları, radye temeller, kanalizasyon, boru hattı ve su yolu desteği ve sığ sulak alan geçişleri (hem zemin geçişler) için idealdir.

4 Şev & Kanal Koruma Sistemleri HDS perforeli hücre duvarları, şev ve kanallar üzerinde bulunan sistemlerin stabilitesini artırmaktadır HDS Perforeli Neoweb şev ve kanal tahkimat sistemi, hidrodinamik ve çekimsel güçlere bağlı olarak meydana gelen eğimli hareketi kontrol ederek bitkilendirilmiş toprağın en üst kısmı olan tabakayı veya kaya iç dolguyu hapseder, güçlendirir, tutar.hücreler katı malzeme ile dolduğunda, sistem genişleme etkileri olan katı ama esnek bir hasır haline dönüşür. Tek yada çok katmanlı koruma sistemleri çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan yapısal ve hidrolik alandaki bütün ihtiyaçları karşılar. 1. Perforeli sistem doldurulmuş malzemnin paralel şev drenajını kolaylaştırır, yamaç aşşağı kayma potansiyelini azaltır ve böylece daha stabil bir sistem meydana gelir. 2.Dolgu malzemesi ve perforeli hücre duvarı arasında meydana gelen daha büyük sürtünme direnci, donma/erime döngülerinden ve dolgu agreganın hidrolik olarak aşınmasından kaynaklanan yukarı doğru yer değiştirmeye karşı daha da büyük bir direnç oluşturur. 3. Üzerinde bitkilerin olduğu sistemlerde kökler, daha büyük bitkisel kütle kavraması ve sabitliği oluşturarak b,r hücreden diğer hücreye büyür. 4. Perforesyonlar solucanların ve besinlerin bir hücreden diğer hücreye hareket etmesine olanak vererek bitkiler ve hayvanlar için daha doğal bir yaşama alanı oluştururlar. 5. Perforasyonlar agrega ve hücer duvarları arasında sürtünme direncini artırarak katı dolgunun hücrelerin arasından akışını sağlar ve bu da daha üst düzey donanımlı şev veya kanal koruma sistemi oluşturur. 6. Şev ve kanal koruma sistemelri, toprak setleri, eğimler, sahil şeridi istinat duvarları, hendeklerin veya su setlerinin etrafına çekilen setler, toprak dolgu setleri ve kaplamaları, baraj yüzeyleri ve savakları ve köprü ayakları için koruma sağlama bakımından idealdir.

5 İstinat Duvar Sistemi HDS Perforeli Neoweb Sitemi toprak tutma uygulamalarını gerçekleştirir. HDS Perforeli Neoweb sistemi katmanlar halinde üst üste yerleştirildiği zaman tüm yapısal ihtiyaçları karşılayan bir istinat duvarı sistemi haline gelir. Bu sistem tamamıyla bitki kaplı ön yüzeyi ile inşaat esnekliği ve estetiği oluşturur. Yatay teraslar oluşturulur ve böylece en dışta ki hücrelerin üzerinede bitki çoğalmasına imkan verilmiş olur. Su geçirmez dış cephede açık halde bulunan hücreli sistemler yağmur suyunu tutar ve bitki örtüsü için daha doğal bir ortam oluşturarak yeraltı suyunun buharlaşmasınıda kontrol eder. Perforeli Neoweb istinat duvarı sistemi kendi ağırlığına ve dışarıdan görünen yük olarak bilinen yüke göre yapısal bir sabitlik sağlarken, öte yandan çok dik ön cephe yüzeyide oluşturulabilir. Bu sistem özellikle alt zemin, sıkıştırılabilir ve stabil olamayan topraktan oluştuğu zama meydana gelen zemin zorluklarının da üstesinden gelir. 1. Perforeli hücre duvarı ve toprak arasındaki gelişmiş sürtünme etkileşimi daha büyük bir araka duvar sürtünmesinin orataya çıkmasına yol açar ce bu potansiyel olarak dengeyi engelleyen yatay güçleri indirgeyip yatay denge güçlerini artırır. 2. uygun dolgu malzemesine sahip olan perforeli hücreler drenaj ihtiyaçlarını karşılayabilir ve daha karmaşık drenaj sistemlerine duyulan ihtiyacı azaltabilir. 3. Hidrostatik güçler daha iyi drenaj sistemleri ile azaltılır ve bu da potansiyel olarak daha düşük kütle ce daha ekonomik duvar yapısının oluşumunu sağlar. 4. Perforeli olmayan sarı yeşil veya özel renk seçenekli yüzey panelleri, herhangi bir ortam ile dah iyi karışımını sağlayacak şekilde tasaraımın bir parçası olurlar. 5. Anayol bentleri gibi yolun sağ tarafın da kısıtlamaların olduğu dikleştirilmiş eğimler ve sabit olmayan alt yapıya sahip topraklarda ki koşullar için idealdir Daha gergin çerçeveler dolgu işlemleri sırasında kesit şekil ve yerleştirmenin idame ettirlmesine yardımcı olmak için toprak tutma uygulamalarında uygulanabilir.

6

7 SUBBASE Rezervuar ve Toprak Dolguları HDS Neoweb, su geçirmeyen korunaklı yüzeyler meydana getirmek üzere Geomemran ile takım oluşturmaktadırlar. Su geçirnmez kaplamalar, su rezervuarları, gölcükeler, lagünler, hendekler ve barajlarda su tutulması, işlenmesi veya kontrol edilmesi gibi ihtiyaç duyulan birçok uygulamada kullanılabilir. Su geçirmez kaplamalar atıkların toplanmasında veya işletim montajlarında kullanılacak tamamlanmış arazi dolgularının kaplanmasında apayrı ekolojik avantajlar sağlamaktadır. Geniş dolgu yelpazesine sahip Neoweb sistemi ideal olarak toprak kazıcıları ile delinmemesi gereken kaygan yüzrylerin korunması için adapte edilmiştir Entegral kirişlerinve klipslerin /kelepçelerin/raptiyelerin kullanımı, topra kazıcıları kullanmadan, korunan tabakanın üzerine kelepçelenebilen Neoweb askı tabakası oluşturur. Katı malzeme dolgusuna sahip sistemler bitki ile kaplı üst tabaka dolgusu, zemin dolgusu kaplamaları ve arazinin yenilenmesi için en uygun olanlardır. Çakıl dolgusu, sıvıyı drenaj toplam borularına götüren ve toplayan drenaj tabakasının oluşumunu sağlar.

8 Perforeli Sistem Standart Ölçüleri Perforeli Neoweb HDS sistemlerinin, kesit büyüklüğü, hücre büyüklüğü ve hücre derinliği ölçüsünde çeşitleri mevcuttur. Mevcut hücre yükseklikleri : mm Hücre büyüklüğü ve derinliği, uygulamanın gerkliliklerine göre hesplanır. Kolay Montaj Tip Kaynak Açıklığı (mm) Kesit alanı (m 2 ) NWsm NWsd NWm NWl NWxl Kesitler kolay nakliyat için kesitler halinde gelir. Alanda montaj esnasında perfore Neoweb kesitleri hafiftir ve klasik sistemlerle uğraşmaktan daha kolaydır. Diğer Sistem Bileşenleri Perforeli Neoweb kesiti ile kullanılan diğer bileşenler başarılı bir sonucu elde etme açısından kritiktir. Bir çok proje optimum sistem performansını garantilemek için polimerik tendonların uygulanmasına veya PRS Neo Klipsleri tasarımına dahil etmektedir Polimerik Tendonlar Deliklere takılan bütünleşik polyester tendonlar Neoweb tabakasının zemine ekstra kelepçelenmesini sağlar. Bu Patentli gelişme özellikle kanal veyamaç uygulamalarında çekimsel ve hidrodinamik güçlere karşı ilaveten sabitlik sağlamaktadır. Geomembran alt tabakası ya da doğal sert toprak tabakası kazıklarla sabitlemeyi engellediğinde, kirişlerin kullanımı özellikle önemlidir. Standart tendonlar çok telli yüksek güçlü polyesterden örülmektedir. Kirişler tutma pimleri ya da kelepçe başlar gibi görev gören Neo klipslerine sahip Neoweb sistemi ile güvence altına alınmıştır

9 NeoKlip Demirleme kazığının en arkasına yerleştirlmek için özel olarak geliştirilen kelepçe başları, sistemin monte edilmsi esnasında zamandan, mazlzemeden ve maliyetten kar sağlar. Neoweb sistemi le kullanıldığında %25 e kadar malzemeden kar edilmesini mümkün kılan sistem ayrıca, çeşitli performansa yönelik birçok faydaları da sağlamaktadır. Neo-Ankraj Sistemi Demirleme kazığının en arakasına yerleştirilen Neoklip, kelepçeleme sisteminin düz olarak ve dahada kolay sürülmesini sağlamaktadır. NeoKlips sin kolu kaymaya ve yukarıya kaldıran güçlere karşı bir rezistans oluşturarak Neoweb hücresi duvarın üzerine ya da kirişin üzerine bağlanır. Ankraj kazığının J- pimini oluşturmak için gerekli olan çabayı ve maliyeti elemine eder. Sistem daha üst düzy kelepçelemeyi garantilemek için kelepçe piminin daha kolay ve düz olarak sürülmesini sağlar Ayrıca Neo-Klips ler kirişler ile kullanıldığında eğim ve kanal koruma sistemi için taban ve doruk ankrajı da sağlar. Neo-Ankraj ayrıca iki kesiti bir arada tutabilir. Neo-Ankraj iki neoweb kesiti arasıonda bulunan yan bağlantı hücresi içerisine de sürülebilir. Böylece klipin her iki kolu, birbirine bağlanan kesitler üzerindeki farklı hücre duvarlarına geçer. Neoweb kesitlerini bir araya bağlamak için Neo-Ankraj kullanma hususu, oşullar daha güvenli bir bağlantı yönteminin kullanılmasını gerektirdiğinde,tutturmaya duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmaz. Neo-Klip Tutma Pimi Neo-Klip tutma pimi, şev ve kanal uygulamalarında belirli yük transfer noktalarında ki kirişleri birbirine bağlamak için kullanılır. Bu pim düğüm veya bağlama ya da diğer daha az güvenli bağlama mekanizmalarına duyulan ihitiyacın yerini alır.

10 PRS Perforeli Neoweb TM Sistemi: Gelişmiş Teknoloji Kullanımı Bilgi, önsezi ve deneyim ile geliştirlmiş PRS Perforeli Neoweb TM geniş çaplı araştırma ve testler sonucunda kanıtlanmış bir sistemdir. Yaratıcı PRS perforeli Neoweb TM HDS tüm sistem performanslarından daha üst düzey bir performans sağlaması için tasarlanmıştır. Perforeli Neoweb TM sistemi aşağıdakileri içeren tam olarak dizayn edilmiş çok bileşenli bir sistemdir, Perforeli Neoweb TM kesiti Spesifik dolgu malzemesi Çözümün değerini artıran diğer önemli bileşenler Perforeli Neoweb TM sistemin safhaları, özel ölçülerde çukurlar, miktar ve yer aşamalarını içermektedir. Çukur tasarımı, agrega ve katı malzemelerle sürtünme kenetlenmesindeki artışı ve bitkisel sistemlerle köklerin toprağa daha sıkı bağlanmasında ki artışı meydana getirmiş ve daha iyi bir yanal drenaj oluşturmuştur. ISO Belgeli Kalite PRS kalite yönetimi ISO belgelidir. Tüm üretim aşamaları istatiksel süreç kontrolü aracılığı ile izlenmektedir. Polimerik alaşımla üretilen perfore Neoweb TM kesitleri iş sahasına teslim edilmeden önce çok sıkı standartları karşılamakta ve bu ürünler hem malzeme hem de işçilik açısından üreticinin verdiği garanti ile desteklenmektedir.

11 Perforeli Sistemin Avantajları Kullanıcı dostu olarak geliştirilen bu sistem şev kanal korumasında, toprak tutma ve yük destek uygulamalarında performansı artırmaktadır. Hücre duvarları aracılığı ile sağlanan geliştirlmiş yanal drenaj, suya doymuş topraklarda performansı artırmaktadır. % 16 sı açık olan hücre duvarları, ilave zeminin ve yüzey suyunun yanal drenajına olanak sağlar. Daha büyük hücre duvarı ve katı malzeme gibi kaba malzemelerden oluşan iç dolgu bağı, sürtünme sonucu malzemelerin birbirine bağlanmasını %30 2a kadar artırmaktadır. Bitkisel sistemlerde köklerin toprağa artan şekilde sıkı sıkıya nufuz etmesi ile kökler daha stabil kütleler halinde hücreden hücreye büyürler. Sağlıklı toprajk ortamı, tüm sistem içerisinde suların, besinlerin ve toprak organizmalarının hücreler arasında geçişine olanak sağlar. İmalat ve uzun vadeli bakım maliyetlerini düşürür. Hafif malzeme ile daha güçlü dolgular sağlar.

12

Hidrolik Yapılarda (Kanallar, Kıyı Koruma Yapıları, Göletler) Erozyon Koruması

Hidrolik Yapılarda (Kanallar, Kıyı Koruma Yapıları, Göletler) Erozyon Koruması HİDROLİK YAPILAR»» Taşkın Kanalları Yeterli mesafenin olmadığı durumlarda hücre içleri beton veya kırmataş ile doldurularak Flexi HDS istinat duvarı uygulaması yapılabilir.»» Dere ve Akarsular»» Hendek

Detaylı

Geocell Ön Yüzlü Yeşil İstinat Duvarları

Geocell Ön Yüzlü Yeşil İstinat Duvarları İSTİNAT DUVARLARI»» Yeşil İstinat Duvarları»» Çiçeklik ve Kademeler»» Açık Kanal Duvarları»» Kıyı Koruma Yapıları»» Menfez Duvarları»» Dikleştirilmiş Şevler»» Kara ve Demir Yolu Genişletme»» Toprak Set

Detaylı

Şevlerde Erozyon Kontrolü

Şevlerde Erozyon Kontrolü EROZYON KONTROLÜ»» Yarma/Dolgu Yüzeyleri»» Hendek ve Çukurlar»» Kıyı Koruma Yapıları»» Menfez/Tünel Çıkışları»» Atık Depolama Alanları»» Peyzaj Uygulamaları»» Estetik Taş Uygulamaları»» Kara ve Demir Yolu

Detaylı

KRT GEOCELL HDS EROZYON KONTROLÜ ZEMİN GÜÇLENDİRME İSTİNAT DUVARLARI HÜCRESEL DOLGU SİSTEMİ HİDROLİK YAPILAR EROZYON KONTROLÜ www.krthds.com

KRT GEOCELL HDS EROZYON KONTROLÜ ZEMİN GÜÇLENDİRME İSTİNAT DUVARLARI HÜCRESEL DOLGU SİSTEMİ HİDROLİK YAPILAR EROZYON KONTROLÜ
www.krthds.com EROZYON KONTROLÜ ZEMİN GÜÇLENDİRME İSTİNAT DUVARLARI HİDROLİK YAPILAR Bu belgede ve internet sitesinde yer alan tüm metin, görsel ve logoların kullanımı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma kanunu

Detaylı

ANALİZ YÖNTEMLERİ. Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim dallarının en karmaşık konusunu oluşturmaktadır.

ANALİZ YÖNTEMLERİ. Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim dallarının en karmaşık konusunu oluşturmaktadır. ŞEV STABİLİTESİ VE GÜVENSİZ ŞEVLERİN İYİLEŞTİRİLMESİ Y.Doç.Dr. Devrim ALKAYA PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ŞEVLERİN DURAYLILIĞI Şevlerin duraylılığı kaya mekaniği ve geoteknik bilim

Detaylı

Zemin ve Asfalt Güçlendirme

Zemin ve Asfalt Güçlendirme Zemin ve Asfalt Güçlendirme Zemin iyileştirmenin temel amacı mekanik araçlarla zemindeki boşluk oranının azaltılması veya bu boşlukların çeşitli malzemeler ile doldurulması anlaşılır. Zayıf zeminin taşıma

Detaylı

YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI

YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI YOL İNŞAATINDA GEOSENTETİKLERİN KULLANIMI Erhan DERİCİ Selhan ACAR Tez Danışmanı Yard. Doç. Dr. Devrim ALKAYA Geotekstil Nedir? İnsan yapısı bir proje, yapı veya sistemin bir parçası olarak temel elemanı,

Detaylı

Ürün Katoloğu 2014. www.ekoplas.com. Ekogrid Çim Koruma Sistemi. Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi. Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi. Ekoedge Plastik Bordür

Ürün Katoloğu 2014. www.ekoplas.com. Ekogrid Çim Koruma Sistemi. Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi. Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi. Ekoedge Plastik Bordür Ürün Katoloğu 2014 Ekogrid Çim Koruma Sistemi Ekocell Çakıl Stabilize Sistemi Ekogreen Dikey Bahçe Sistemi Ekoedge Plastik Bordür Aluminyum Sınırlayıcı ve Bordürler www.ekoplas.com Çevre Dostu Peyzaj ve

Detaylı

Prekast Betonarme Panelli Toprakarme İstinat Duvarları

Prekast Betonarme Panelli Toprakarme İstinat Duvarları Prekast Betonarme Panelli Toprakarme İstinat Duvarları MacRes MacRes: Tekno Maccaferri nin Prekast Betonarme Panelli Toprakarme İstinat duvarları, inşaat mühendisliği yapılarında sayısı gün geçtikçe artan

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr

EKOEDGE. Plastik Sınırlama Sistemleri. www.ekoplas.com.tr EKOEDGE Plastik Sınırlama Sistemleri www.ekoplas.com.tr 01 hakkımızda... // Bu gereksinimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek 2012 yılında faaliyetlerine başlayan Ekoplas, ülkemizde mimari ve peyzaj

Detaylı

CONIDECK. Otopark Kaplamasında Rakipsiz Çözüm

CONIDECK. Otopark Kaplamasında Rakipsiz Çözüm CONIDECK Otopark Kaplamasında Rakipsiz Çözüm İlk Savunma Hattı Otoparklar, üzerlerine dökülen yağların, asitlerin ve karbondioksit gazlarının sonucu olarak sürekli agresif kimyasalların zararlarına maruz

Detaylı

Prof. Dr. Osman SİVRİKAYA Zemin Mekaniği I Ders Notu

Prof. Dr. Osman SİVRİKAYA Zemin Mekaniği I Ders Notu HAFTALIK DERS PLANI Hafta Konular Kaynaklar 1 Zeminle İlgili Problemler ve Zeminlerin Oluşumu [1], s. 1-13 2 Zeminlerin Fiziksel Özellikleri [1], s. 14-79; [23]; [24]; [25] 3 Zeminlerin Sınıflandırılması

Detaylı

İSTİNAT YAPILARI TASARIMI. İstinat Yapıları-Giriş

İSTİNAT YAPILARI TASARIMI. İstinat Yapıları-Giriş İNM 0424122 İSTİNAT YAPILARI TASARIMI İstinat Yapıları-Giriş Doç. Dr. Mehmet BERİLGEN İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı İstinat (Dayanma) Yapıları Geoteknik mühendisliğinde yanal zemin

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

Kara & Demir Yolu Zemin Güçlendirme

Kara & Demir Yolu Zemin Güçlendirme ZEMİN GÜÇLENDİRME»» Stabilize Drenaj Katmanı»» Kalıcı ve Geçici Ulaşım Yolları»» Zayıf Zemin Güçlendirme»» Spor ve Oyun Alanları»» Askeri Geçiş Yolları»» Kara ve Demir Yolu Temelleri»» Kontrollü Dolgu

Detaylı

VAHŞİ DEPOLAMA SAHALARININ ISLAHI

VAHŞİ DEPOLAMA SAHALARININ ISLAHI VAHŞİ DEPOLAMA SAHALARININ ISLAHI Vahşi mi? Atıkların gelişigüzel tabiata dökülmesiyle Koku kirliliği Yüzey suyu kirliliği Yeraltı suyu kirliliği Atıkların çevreye dağılması Kirliliğin, atıklardan beslenen

Detaylı

DRENAJ YAPILARI. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN

DRENAJ YAPILARI. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN DRENAJ YAPILARI Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN DRENAJ Yapımı tamamlanıp trafiğe açılan bir yolun gerek yüzey suyu ve gerekse yer altı suyuna karşı sürekli olarak korunması, suyun yola olan zararlarının önlenmesi

Detaylı

İSTİNAT DUVARLARI. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN

İSTİNAT DUVARLARI. Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN İSTİNAT DUVARLARI Yrd. Doç. Dr. Sercan SERİN İstinat Duvarları Yol kenarlarında, dere kenarlarında ve meyilli arazide toprağın kaymasını veya suyun zemini aşındırmasını önlemek amacı ile yapılan duvarlara

Detaylı

Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Yüzeyaltı Drenaj (Subsurface Drainage) Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Neden gerekli? Hat üstyapısının drenajı için Yer altı suyunu kontrol etmek için Şevlerin drene edilmesi için gereklidir. Yüzeyaltı drenaj,

Detaylı

Michelin Retread Technologies

Michelin Retread Technologies BÖLGESEL ŞIMACILIK Michelin Retread Technologies MULTIWAY D M+S ÇOK AMAÇLI BİR ÇÖZÜM MÜKEMMEL KAVRAMA VE YOL TUTUŞ Özel «MICHELIN» sırt deseni sağlar. «MICHELIN» patentli teknolojisi sayesinde kullanım

Detaylı

BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR

BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR BÖLÜM 7. RİJİT ÜSTYAPILAR Rijit Üstyapı: Oldukça yüksek eğilme mukavemetine sahip ve Portland çimentosundan yapılmış, tek tabakalı plak vasıtasıyla yükleri taban zeminine dağıtan üstyapı tipidir. Çimento

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER Yrd. Doç. Dr. Banu Yağcı Kaynaklar G. Kıymaz, İstanbul Kültür Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ders Notları, 2009 http://web.sakarya.edu.tr/~cacur/ins/resim/kopruler.htm

Detaylı

DERİVASYON VE DİPSAVAK TASARIMI İnş. Y. Müh. MURAT IŞILDAK

DERİVASYON VE DİPSAVAK TASARIMI İnş. Y. Müh. MURAT IŞILDAK KONU: SUNUM YAPAN: DERİVASYON VE DİPSAVAK TASARIMI İnş. Y. Müh. MURAT IŞILDAK Sunum İçeriği o Derivasyon Tipleri ve Kullanıldıkları durumlar Açık kanallı derivasyon Kondüvi (Aç-kapa Tünel) Tünel o Alpaslan

Detaylı

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI DERS 7 YAPISAL ELEMANLAR ALAN KULLANIM-TESVİYE-MERDİVENLER-RAMPALAR-DUVARLAR Yrd.Doç.Dr. Simay Kırca Merdiven Basamaklaryoladikolacakşekildedüzenlenmelidir. Mediven kenar

Detaylı

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA NASIL ÇALIŞIR? YAĞMUR SUYU NASIL TOPLANIR? Başta çatılar olmak üzere, açık alanlar otoparklar, yollar ve drenaj borularından toplanabilir. NERELERDE KULLANILIR?

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 2 3 Genel anlamda temel mühendisliği, yapısal yükleri zemine izin verilebilir

Detaylı

KRT HDS Türkiye nin Hücresel Dolgu Sistemi

KRT HDS Türkiye nin Hücresel Dolgu Sistemi KRT Geocell Hücresel Dolgu Sistemi üç boyutlu yapıya sahip, petek dokulu, yüksek yoğunluklu polimerik alaşımdan imal edilmiş üstün nitelikli erozyon koruma ve zemin güçlendirme malzemesidir. Genel kullanım

Detaylı

ZEMİNLERDE SU ZEMİN SUYU

ZEMİNLERDE SU ZEMİN SUYU ZEMİNLERDE SU ZEMİN SUYU Bir zemin kütlesini oluşturan taneler arasındaki boşluklar kısmen ya da tamamen su ile dolu olabilir. Zeminlerin taşıma gücü, yük altında sıkışması, şevler ve toprak barajlar gibi

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EKSTRÜDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EKSTRÜDE POLİSTREN KÖPÜK (XPS)

Detaylı

shingle nedir? Kullanım alanları

shingle nedir? Kullanım alanları SHINGLE MEMBRAN hakkımızda Veratek Yapı Ürünleri, ticari hayatına 1935 yılında başlayan Topaç Metal in tecrübesinden faydalanarak 2016 yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Çatı ve izolasyon konularında

Detaylı

Lindab Renkli Çelik Kenet Çatı Sistemi

Lindab Renkli Çelik Kenet Çatı Sistemi Lindab Seamline TM Lindab Renkli Çelik Kenet Çatı Sistemi KOLAY UYGULANIR, ÇEVRE DOSTU, UZUN ÖMÜRLÜ ÇATI Lindab 2 Seamline Sonsuz seçenekler sunan bir çatı sistemini seçin; Lindab Steel Sweden inşaat sektöründe

Detaylı

Yeşil Çatı Sistemleri Örnek Kesitler. Steildach-Systeme Flachdach-Systeme Gründach-Systeme

Yeşil Çatı Sistemleri Örnek Kesitler. Steildach-Systeme Flachdach-Systeme Gründach-Systeme Yeşil Çatı Sistemleri Örnek Kesitler Steildach-Systeme Flachdach-Systeme Gründach-Systeme 2 Bu broşürde yer alan detaylar, kesitlerdeki yeşil çatı kombinasyonlarından bağımsız olarak başka intensif ve

Detaylı

Distribution Solutions WireSolutions. Çelik Fiber. Endüstriyel Zemin Uygulamaları

Distribution Solutions WireSolutions. Çelik Fiber. Endüstriyel Zemin Uygulamaları Distribution Solutions WireSolutions Çelik Fiber Endüstriyel Zemin Uygulamaları WireSolutions Çelik Fiber Çözümleri WireSolutions dünyanın bir numaralı çelik üreticisi ArcelorMittal grubunun bir parçasıdır.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Ürün Belgelendirme Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi :Necip Fazıl Bulvarı Keyap Sitesi E2 Blok 44/84 Yukarı Dudullu / Ümraniye 34774 İSTANBUL

Detaylı

Temeller. Onur ONAT Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Tunceli

Temeller. Onur ONAT Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Tunceli Temeller Onur ONAT Munzur Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Tunceli 1 2 Temel Nedir? Yapısal sistemlerin üzerindeki tüm yükleri, zemine güvenli bir şekilde aktaran yapısal

Detaylı

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2014/167988 A 1 B 2 Sıra No Iş Kalemi No İş Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2014/167988 A 1 B 2 Sıra No Iş Kalemi No İş Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ İhale kayıt numarası : 2014/167988 A 1 B 2 Sıra No Iş Kalemi No İş Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması 1 KGM/2200/T-1 Her cins ve zeminde yarma ve yan ariyet kazısı ve altgeçit

Detaylı

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr

Mühendislik. www.sksmuhendislik.com.tr Mühendislik 2015 HAKKIMIZDA Firmamız SKS MÜHENDİSLİK tavan sistemleri, duvar kaplama ve zemin döşeme sistemleri,izalasyon malzemeleri,alüminyum doğrama ve pvc doğrama olmak üzere 4 ana grupta 40 ayrı

Detaylı

ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ

ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ ZEMİN VE KAYALARIN İYİLEŞTİRİLMESİ Zemin ve kayalarda yapılan mühendislik çalışmalarında kısa süreli veya uzun süreli duraylı kalacak kazı boşlukları meydana gelir. Örneğin bir yapı temeli için açılan

Detaylı

Halfen ankraj kanalları

Halfen ankraj kanalları Halfen ankraj kanalları Halfen ankraj kanalları, kolay montaj ve ayarlanabilir bağlantı imkanı verir. Kanallar, polystiren dolgu ile doldurularak, beton çalışması esnasındaki olası problemlere karşı korumaya

Detaylı

MaxiFoam. classicrange. Dikişsiz Naylon Astar üzerinde Nitril Köpük Kaplama. Yağlı ve kirli koşullarda genel amaçlı işleme için tasarlanmıştır.

MaxiFoam. classicrange. Dikişsiz Naylon Astar üzerinde Nitril Köpük Kaplama. Yağlı ve kirli koşullarda genel amaçlı işleme için tasarlanmıştır. MaxiFoam Dikişsiz Naylon Astar üzerinde Nitril Köpük Kaplama. Yağlı ve kirli koşullarda genel amaçlı işleme için tasarlanmıştır. MaxiFoam : bir gerilmiş 15 gauge naylon dikişsiz astar üzerinde nitril köpük

Detaylı

KT HDS. Geoweb Hücresel Dolgu Sistemi. Şevlerde Erozyon Koruması. Flexi HDS Yeşil Duvarlar. Kanal ve Gölet Şevleri.

KT HDS. Geoweb Hücresel Dolgu Sistemi. Şevlerde Erozyon Koruması. Flexi HDS Yeşil Duvarlar. Kanal ve Gölet Şevleri. KT HDS Geoweb Hücresel Dolgu Sistemi Kara ve Demiryolu Şevleri Flexi HDS Yeşil Duvarlar Kanal ve Gölet Şevleri Atık Depolama Alanları Yürüyüş yolları ve Kaldırımlar Şevlerde Erozyon Koruması Zemin Güçlendirme

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Ürün Belgelendirme Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi :Barbaros M.Ak Zambak Sk.A.Blok Kat:19 No:2 Ataşehir 34100 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216

Detaylı

Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması

Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması İnş. Y. Müh. Sinem KOLGU Dr. Müh. Kerem PEKER kolgu@erdemli.com / peker@erdemli.com www.erdemli.com İMO İzmir Şubesi Tasarım Mühendislerine

Detaylı

KATI ATIK DEPOLAMA SAHALARININ GEOTEKNİK TASARIM İLKELERİ HAZIRLAYANLAR MUHAMMED DUMAN MUHAMMET TEZCAN AHMET ARAS

KATI ATIK DEPOLAMA SAHALARININ GEOTEKNİK TASARIM İLKELERİ HAZIRLAYANLAR MUHAMMED DUMAN MUHAMMET TEZCAN AHMET ARAS KATI ATIK DEPOLAMA SAHALARININ GEOTEKNİK TASARIM İLKELERİ HAZIRLAYANLAR MUHAMMED DUMAN MUHAMMET TEZCAN AHMET ARAS Atıkların Sınıflandırılması ve Tasfiyesi Atıkların Geri Dönüşümü Çevre Bilinci Eğitiminin

Detaylı

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

ÇATI KAPLAMASI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATI KAPLAMASI Çatı kaplaması için kullanılan malzemeler şunlardır.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/1) Akreditasyon Kapsamı Ürün Belgelendirme Kuruluşu Adresi : Necip Fazıl Bulvarı Keyap Sitesi E2 Blok 44/84 Yukarı Dudullu / Ümraniye 34774 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel :

Detaylı

FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI

FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI FORE KAZIK En basit tanımlamayla, fore kazık imalatı için önce zeminde bir delik açılır. Bu deliğe demir donatı yerleştirilir. Delik betonlanarak kazık oluşturulur. FORE KAZIĞIN AVANTAJLARI 1) Temel kazısı

Detaylı

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr

BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR. Destekleme sistemi. v2014/01tr BERTOUR Destekleme sistemi Broşürü BERTOUR Destekleme sistemi v2014/01tr Güçlü ve esnek 02 Güvenilir Sadeliği ve Uluslararası Kalite Standardı İle Sınıfının En İyisi Bertour destekleme sistemi, inşaat

Detaylı

TEMELLER. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

TEMELLER. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELLER Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELLER Yapının kendi yükü ile üzerine binen hareketli yükleri emniyetli

Detaylı

* Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır BRT Plastik Alın Kapağı LDPE

* Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır BRT Plastik Alın Kapağı LDPE BRT 1152 Plastik Alın Kapağı LDPE * Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini korumak için tasarlanmıştır 3000psi Tip1 6000psi Tip1 Kod İç Çap d h Kod İç Çap d h 12127 1/2 30.0 9.0 12657 1/2 31.8 7.7 12128 3/4

Detaylı

ÇIĞLARIN OLUŞUM NEDENLERİ:

ÇIĞLARIN OLUŞUM NEDENLERİ: ÇIĞ Genellikle boylu bitki örtüsü (orman) çok seyrek veya bulunmayan engebeli, dağlık ve eğimli arazilerde tabakalar halinde birikmiş olan kar kütlesinin iç ve dış kuvvetler etkisi ile başlayan bir ilk

Detaylı

İSTİNAT DUVARLARI YRD.DOÇ.DR. SAADET BERİLGEN

İSTİNAT DUVARLARI YRD.DOÇ.DR. SAADET BERİLGEN İSTİNAT DUVARLARI YRD.DOÇ.DR. SAADET BERİLGEN İstinat Duvarı Zemin kütlelerini desteklemek için kullanılır. Şevlerin stabilitesini artırmak için Köprü kenar ayağı olarak Deniz yapılarında Rıhtım duvarı

Detaylı

Wavin Q-Bic Plus sisteminin Kurulum Talimatları

Wavin Q-Bic Plus sisteminin Kurulum Talimatları Wavin Q-Bic Plus sisteminin Kurulum Talimatları İÇİNDEKİLER 1. Q-BIC PLUS 1.1. GENEL ÖZELLİKLERİ 1.2. PARÇALAR 1.3. BOYUTLAR 1.4. AMBALAJ PAKETİ VE İŞLEME 2. MONTAJ TALİMATLARI 3. ŞEMATİK KURULUM TALİMATLARI

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN

Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ Dr. Öğr. Üyesi Sercan SERİN 2 2-TEMEL KAVRAMLAR 3 Karayolu: Her türlü kara taşıt ve yaya ulaşımı için oluşturulmuş kamunun yararına açık arazi şeridi Karayolu trafiği: Karayolunu

Detaylı

TEMEL İNŞAATI ZEMİN İNCELEMESİ

TEMEL İNŞAATI ZEMİN İNCELEMESİ TEMEL İNŞAATI ZEMİN İNCELEMESİ Kaynak; Temel Mühendisliğine Giriş, Prof. Dr. Bayram Ali Uzuner 1 Zemin incelemesi neden gereklidir? Zemin incelemeleri proje maliyetinin ne kadarıdır? 2 Zemin incelemesi

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

BRT 1152 BRT 6234 BRT 1250

BRT 1152 BRT 6234 BRT 1250 * Bölünmüş flanşlı kaplin yüzeylerini BRT 1152 korumak için tasarlanmıştır Plastik Alın Kapağı LDPE 3000psi Tip1 6000psi Tip1 Kod İç Çap d h Kod İç Çap d h 12004 1/2 30.0 9.0 12534 1/2 31.8 7.7 12005 3/4

Detaylı

BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim

BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim BÖLÜM 6. ASFALT BETONU KAPLAMALARDA MEYDANA GELEN BOZULMALAR, NEDENLERİ VE İYİLEŞTİRİLMELERİ 6.1. Giriş Her çeşit kaplamada; -trafik etkisi -iklim şartları - don etkisi - yol inşaatının uygun olmayan mevsimde

Detaylı

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ

DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ Yeşil çatılar için ideal sistem! DELTA -FLORAXX YEŞİL ÇATI SİSTEMİ DELTA -FLORAXX Yeşil Çatı Sistemi, DELTA -FLORAXX TOP KEÇE filtrasyon jeotekstil tabaka, DELTA -FLORAXX drenaj levhası, DELTA -FLORAXX

Detaylı

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir.

üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. üniversal- ultralam ULTRALAM LVL modern kompozit bir yapı malzemesidir. ULTRALAM LVL kozalaklı ağaçlardan ( çam-ladin ) veya karışımından üretilir. ULTRALAM LVL ağaçlardan tabakalar halinde soyularak yapıştırılmış

Detaylı

BÖLÜM 6 - TEMEL ZEMİNİ VE TEMELLER İÇİN DEPREME DAYANIKLI TASARIM KURALLARI 6.1. KAPSAM

BÖLÜM 6 - TEMEL ZEMİNİ VE TEMELLER İÇİN DEPREME DAYANIKLI TASARIM KURALLARI 6.1. KAPSAM TDY 2007 Öğr. Verildi BÖLÜM 6 - TEMEL ZEMİNİ VE TEMELLER İÇİN DEPREME DAYANIKLI TASARIM KURALLARI 6.1. KAPSAM Deprem bölgelerinde yapılacak yeni binalar ile deprem performansı değerlendirilecek veya güçlendirilecek

Detaylı

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N

BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N BSK Kaplamalı Yollarda Bozulmalar P R O F. D R. M U S T A F A K A R A Ş A H İ N Çatlaklar Yorulma çatlağı Blok kırılma Kenar kırılması Boyuna kırılma (tekerlek izinde) Boyuna kırılma (tekerlek izi dışında)

Detaylı

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri

Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri Araç Gövdesi İmalatına Yönelik Sert Lehimleme Çözümleri voestalpine Böhler Welding www.voestalpine.com/welding voestalpine Böhler Welding En İyi Kaynak Sonuçları için Metalürjik Uzmanlık voestalpine Böhler

Detaylı

Temel sistemi seçimi;

Temel sistemi seçimi; 1 2 Temel sistemi seçimi; Tekil temellerden ve tek yönlü sürekli temellerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Zorunlu hallerde ise tekil temellerde her iki doğrultuda rijit ve aktif bağ kirişleri kullanılmalıdır.

Detaylı

Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri

Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri Prefabrik yarı mamul plakları çalıştırma fikri, sadece döşemeler için değil aynı zamanda duvarlar içinde, kısmen prefabrik duvar elemanları ile yeni bir bina sisteminin

Detaylı

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır.

Şirketimiz haddelemeyle kaplama teknolojisi kullanarak plastize edilmiş PVC membran ürünleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ruvitex İndustry AD şirketi, anonim ortaklık olarak 2011 yılında Ruse şehrinde kurulmuştur. Orta ve Doğu Avrupa nın en büyük plastize edilmiş polivinil klorür (PVC) fabrikalarından biri olan Ruvitex İndustry

Detaylı

Lindab Renkli Çinko Çelik Kenet Çatı Sistemi

Lindab Renkli Çinko Çelik Kenet Çatı Sistemi Lindab Seamline TM Lindab Renkli Çinko Çelik Kenet Çatı Sistemi Yeni nesil, kolay uygulanir, çevre dostu, uzun ömürlü çati 2 Sonsuz seçenekler sunan bir çatı sistemini seçin; Lindab Steel Sweden inşaat

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Alüminyum döküm kutular GA

Teknik sistem kataloğu Alüminyum döküm kutular GA Teknik sistem kataloğu Alüminyum döküm kutular GA Alüminyum döküm kutular GA 8 4 7 1 5 6 3 2 Çok dayanıklı - Son derece sağlam alüminyum döküm kutuların kullanım alanı sınır tanımaz. Elektrik, elektronik

Detaylı

Tech Block Ön Yüz Kaplamalı İstinat Duvarları

Tech Block Ön Yüz Kaplamalı İstinat Duvarları Tech Block Ön Yüz Kaplamalı İstinat Duvarları Geosentetik donatılı MSE (Mechanically Stabilized Earth) duvarlar dünyada hızla yaygınlaşıyor. İlk örnekleri FHWA (ABD Karayolları İdaresi) tarafından uygulanan,

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ ESASLARI 1. Staj yerinde öğrendiği bilgileri günlük olarak raporlamalıdır. Rapor(Staj defteri) hazırlanırken 3. Tekil şahıs hitabıyla(yapıldı, gidildi,

Detaylı

Rijit Askılama. Erico Sismik Askılama Elemanları

Rijit Askılama. Erico Sismik Askılama Elemanları Rijit Askılama Yenilikçi CADDY rijit sismik askılama ürün gamı üstün performans sağlamak ve en yüksek deprem yükü gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Ürünlerimiz, hızlı ve kolay kurulum avantajı

Detaylı

Michelin Retread Technologies

Michelin Retread Technologies BÖLGESEL ŞIMACILIK Michelin Retread Technologies MULTIWAY D M+S ÇOK AMAÇLI BİR ÇÖZÜM MÜKEMMEL KAVRAMA VE YOL TUTUŞ Özel «MICHELIN» sırt deseni sağlar. «MICHELIN» patentli teknolojisi sayesinde kullanım

Detaylı

Envirogrid Paver Genel Uygulama Rehberi (Taban Kaplama) G-TREND MÜH. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Konrad Adenauer Cad. 75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA

Envirogrid Paver Genel Uygulama Rehberi (Taban Kaplama) G-TREND MÜH. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Konrad Adenauer Cad. 75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA Envirogrid Paver Genel Uygulama Rehberi (Taban Kaplama) G-TREND MÜH. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Konrad Adenauer Cad. 75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA 1 P a g e G - T R Phone: E N D 90 L T312 D. 490 05

Detaylı

Erozyon Kontrolü Dizayn ve Uygulama Rehberi. G-TREND MÜH.İNŞ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. Konrad Adenauer Caddesi No:75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA

Erozyon Kontrolü Dizayn ve Uygulama Rehberi. G-TREND MÜH.İNŞ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. Konrad Adenauer Caddesi No:75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA Erozyon Kontrolü Dizayn ve Uygulama Rehberi G-TREND MÜH.İNŞ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. Konrad Adenauer Caddesi No:75/6 06550 Yıldız/Çankaya/ANKARA 1 S a y f a G - T R E N D Tel: L(312) T D. 490 05 06 2011 Geo

Detaylı

AMEX-10. Boru içten tamir elemanları

AMEX-10. Boru içten tamir elemanları -10 Boru içten tamir elemanları . Şirket Tanıtımı., 30 yılı aşkın süredir bütün boru hattı uygulamalarının rehabilitasyon ve tamirinde uzmanlaşmış bir şirkettir. Uygulamalarımız, 30 yılı aşkın süredir

Detaylı

Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s

Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s safefixx Steel l Güneş enerjisi santralleri için maliyet etkin montaj sistemleri s SABİT MONTAJ SİSTEMLERİ İÇİN EN İYİ SEÇİM Büyük ölçekli projelerde başarı, uygun maliyetli çözümlerden geçer IdeemaTec

Detaylı

INM 405 Temeller. Yrd.Doç.Dr. İnan KESKİN. Temel Çukuru Güvenliği; Destekli Kazıların Tasarımı. Hafta_13

INM 405 Temeller. Yrd.Doç.Dr. İnan KESKİN. Temel Çukuru Güvenliği; Destekli Kazıların Tasarımı. Hafta_13 Hafta_13 INM 405 Temeller Temel Çukuru Güvenliği; Destekli Kazıların Tasarımı Yrd.Doç.Dr. İnan KESKİN inankeskin@karabuk.edu.tr, inankeskin@gmail.com TEMELLER Hafta Konular 1 Ders Amacı-İçeriği, Zemin

Detaylı

Geosentetik Donatılı İstinat Duvarları

Geosentetik Donatılı İstinat Duvarları Geosentetik Donatılı İstinat Duvarları İnsanoğlunun yerleşik yaşama geçişiyle birlikte doğayı kendi ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirme çabasında kullandığı en önemli elemanlardan biri istinat duvarları

Detaylı

Geoteknik Mühendisliği

Geoteknik Mühendisliği Geoteknik Mühendisliği 1 Mühendislik malzemesi nedir? İnşaat mühendisi inşa eder Paslı çelik Hala çelik Çelik Çelik 2 1 Mühendislik malzemesi nedir? İnşaat mühendisi inşa eder Beton Beton Hala beton 3

Detaylı

Sathi Kaplamalar. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN

Sathi Kaplamalar. Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Sathi Kaplamalar Prof.Dr.Mustafa KARAŞAHİN Sathi Kaplama Mevcut BSK kaplama üzerine veya granüler temel tabaka üzerine astar tabakası ve yapıştırma tabakası seriminden sonra, uygun oranda kübik şekle yakın

Detaylı

HİDROJEOLOJİ. Hidrolojik Çevrim Bileşenleri Akış ve süzülme. 3.Hafta. Prof.Dr.N.Nur ÖZYURT

HİDROJEOLOJİ. Hidrolojik Çevrim Bileşenleri Akış ve süzülme. 3.Hafta. Prof.Dr.N.Nur ÖZYURT HİDROJEOLOJİ 3.Hafta Hidrolojik Çevrim Bileşenleri Akış ve süzülme Prof.Dr.N.Nur ÖZYURT nozyurt@hacettepe.edu.tr Hidrolojik Çevrim Bileşenleri Buharlaşma-terleme Yağış Yüzeysel akış Yeraltına süzülme ve

Detaylı

BÖLÜM 3. Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı. Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü

BÖLÜM 3. Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı. Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü BÖLÜM 3 Sürekli Isı iletimi Yrd. Doç.Dr. Erbil Kavcı Kafkas Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Düzlem Duvarlarda Sürekli Isı İletimi İç ve dış yüzey sıcaklıkları farklı bir duvar düşünelim +x yönünde

Detaylı

TEKNİK DÖKÜMANLAR KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL

TEKNİK DÖKÜMANLAR KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL TEKNİK DÖKÜMANLAR KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL 27.02.2017 KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL KEPLİ TAŞYÜNÜ SANDVİÇ PANEL KARAKTERİZE EDİCİ ÖZELLİKLERİ Çatı ve cephe kaplama malzemesi Yüksek yangın performansı

Detaylı

TAŞIYICI SİSTEM TASARIMI 1 Prof. Dr. Görün Arun

TAŞIYICI SİSTEM TASARIMI 1 Prof. Dr. Görün Arun . Döşemeler TAŞIYICI SİSTEM TASARIMI 1 Prof. Dr. Görün Arun 07.3 ÇELİK YAPILAR Döşeme, Stabilite Kiriş ve kolonların düktilitesi tümüyle yada kısmi basınç etkisi altındaki elemanlarının genişlik/kalınlık

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI- İZMİR ŞUBESİ GEOTEKNİK UYGULAMA PROJESİ ÖRNEĞİ 08.07.2014 Proje Lokasyonu Yapısal/Geoteknik Bilgiler Yapı oturum alanı yaklaşık 15000 m2 Temel alt kotu -13.75 m Konut Kulesi

Detaylı

Park@Sol Carport Sistemi Veri Toplama Formu TR

Park@Sol Carport Sistemi Veri Toplama Formu TR Öncelikle Carport sistemlerimize duyduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Size mümkün olan en doğru teklifi hazırlayabilmemiz için aşağıda istenen bilgileri lütfen eksiksiz doldurunuz. İşaretlenmiş alanlara

Detaylı

İSTİNAT DUVARLARI DOÇ.DR. MEHMET BERİLGEN

İSTİNAT DUVARLARI DOÇ.DR. MEHMET BERİLGEN İSTİNAT DUVARLARI DOÇ.DR. MEHMET BERİLGEN İstinat Duvarı Zemin kütlelerini desteklemek için kullanılır. Şevlerin stabilitesini artırmak için Köprü kenar ayağı olarak Deniz yapılarında Rıhtım duvarı Doklar

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Bölümü. Niğde Üniversitesi Toprak İşleri Ders Notları TOPRAK İŞLERİ. Dersin Amacı

İnşaat Mühendisliği Bölümü. Niğde Üniversitesi Toprak İşleri Ders Notları TOPRAK İŞLERİ. Dersin Amacı TOPRAK İŞLERİ Dersin Amacı Ulaştırma projelerinin yapımında gerekli olan toprak işleri konularında temel kavramların öğretilmesi. 1 Dersin Hedefleri Toprak işlerin hakkında genel bilgiye sahip 1 : olmak

Detaylı

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. GENEL Yapılarda bugüne kadar yağmur suyunun drenajı ile ilgili olarak konvansiyonel sistemler kullanılmıştır. Konvansiyonel yağmur drenajı, yatay hatta %2-3 derece eğim verilmesi ile suyun hava ile yer

Detaylı

Kenar Koruma Broşürü EPS-115 EPS-115. Kenar Koruma Sistemi. v2013/12tr

Kenar Koruma Broşürü EPS-115 EPS-115. Kenar Koruma Sistemi. v2013/12tr Kenar Koruma Broşürü EPS-115 EPS-115 Kenar Koruma Sistemi v2013/12tr Akıllı güvenli Bu yeni sistem, çok uluslu lider inşaat, iskele ve kalıp firmalarının beklentisine cevap verecek nitelikte kapsamlı bir

Detaylı

YTÜ İnşaat Fakültesi Geoteknik Anabilim Dalı. Ders 5: İÇTEN DESTEKLİ KAZILAR. Prof.Dr. Mehmet BERİLGEN

YTÜ İnşaat Fakültesi Geoteknik Anabilim Dalı. Ders 5: İÇTEN DESTEKLİ KAZILAR. Prof.Dr. Mehmet BERİLGEN YTÜ İnşaat Fakültesi Geoteknik Anabilim Dalı Ders 5: İÇTEN DESTEKLİ KAZILAR Prof.Dr. Mehmet BERİLGEN İçten Destekli Kazılar İçerik: Giriş Uygulamalar Tipler Basınç diagramları Tasarım Toprak Basıncı Diagramı

Detaylı

ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI

ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ZEMİN MEKANİĞİ DERS NOTLARI Prof. Dr. Recep KILIÇ ÖNSÖZ Jeoloji Mühendisliği eğitiminde Zemin Mekaniği dersi için hazırlanmış olan

Detaylı

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban

BRT Makine Destek Ayakları. Düz Naylon Taban BRT 1692 1 Haddeleme yöntemiyle yekpare altıgen çubuktan üretilmiş saplama hem kesinlik, hem de diş gücü sağlar Naylon taban yüksek yük kapasitesi, kimyasal direnç ve ısı değişikliklerinde denge sağlar

Detaylı

ORMANCILIKTA SANAT YAPILARI

ORMANCILIKTA SANAT YAPILARI 1 ORMANCILIKTA SANAT YAPILARI SANAT YAPISI NEDİR? 2 Orman yollarının yapımında bu yollara zarar veren yer üstü ve yer altı sularının yol gövdesinden uzaklaştırılması amacıyla yüzeysel ve derin drenaj yapılması;

Detaylı

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989)

YOĞUNLUK : minimum kg/m3. ISI İLETKENLİK : 0,028W/Mk SU EMME : % 0,1 SU BUHARI DİFÜZYON DİRENCİ : YANGIN SINIFI : B1 (TS 11989) ZEMİN İZOLASYONU FLOORMATE MALZEME ÖZELLİĞİ Uzunluk: 1200mm Genişlik: 600mm Kalınlık: 30, 40, 50, 60,80 mm BASMA DAYANIMI : 200 kpa (%10 deformasyonda) BASMA SÜNMESİ : 60 kpa (%2 deformasyonda, 50 yıl

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK ÜRÜN KALİTE BELGELERİMİZ. - TS 821 EN 1916 : BETON / BETONARME ve SÜRME BORULAR - TS EN 1917 / AC : BETON MUAYENE BACALARI VE ODALARI

KURUMSAL KİMLİK ÜRÜN KALİTE BELGELERİMİZ. - TS 821 EN 1916 : BETON / BETONARME ve SÜRME BORULAR - TS EN 1917 / AC : BETON MUAYENE BACALARI VE ODALARI KURUMSAL KİMLİK. Prekast (taşınabilir) beton elemanları sektöründe, üretim, pazarlama ve satış sonrası destek hizmetleri alanında faaliyet gösteren Standart Beton Boru ; Gebze ve Tuzla fabrikalarında Altyapı

Detaylı

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprü Projesi Keson ve Ankraj Yapıları. Oyak Beton Mart/2014

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprü Projesi Keson ve Ankraj Yapıları. Oyak Beton Mart/2014 İzmit Körfez Geçişi Asma Köprü Projesi Keson ve Ankraj Yapıları Oyak Beton Mart/2014 İçerik Genel Bakış Beton Özellikleri Keson İnşaatı o Kuru Havuz o Yaş Havuz-Deniz Dökümleri o Kesonların Batırılması

Detaylı

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr

FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF. Uyumlu Cephe İskele Sistemi. v2014/12tr FRAMESCAFF Uyumlu Cephe Sistemi Broşürü FRAMESCAFF Uyumlu Cephe İskele Sistemi v2014/12tr Çok sayıda faydalı ekipman ve ek bileşenlerle FRAMESCAFF cephe yapı iskele sistemi, her şart altında değerini kanıtlar.

Detaylı