SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI CRUISE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI CRUISE"

Transkript

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI CRUISE

2 Brn-01H15

3 İçindekiler 1 İçindekiler Radyo Cihaza genel bakış Önemli Bilgiler Hırsızlığa Karşı Güvenlik Sistemi Temel ayarlar Radyo CD çalar Navigasyon Genel bakış Hedefe gidiş

4 2 Radyo Radyo Cihaza genel bakış A1 Çevirmeli/basmalı düğme Bir fonksiyonun veya bir alt menünün işaretlenmesi, bir değerin ayarı (Çevirmeli) Bir fonksiyonun veya bir alt menünün seçilmesi, bir değerin onayı (Basmalı) A2 ve : Geri ve ileri tuşları, o anda aktif olan ses kaynağına etki eder. Radyo modu - kısaca basma: İstasyon değiştirme; uzun basma: Manuel istasyon seçimi CD modu - kısaca basma: Parça değiştirme; uzun basma: Hızlı ileri/geri sarma A3 Devreye sokma / Devreden çıkarma: Navigasyon sisteminin açılması/kapatılması (basarak) ve ses seviyesinin ayarı için (çevirerek) basmalı/çevirmeli düğme A4 Bölge seçme tuşları INFO Hedefe gidiş sırasında son sesli bildiriyi tekrarlar ve güncel seyahat hedefini, güncel konumu (adres) ve coğrafi konumu gösterir. RADIO Radyo moduna geçer ve radyo modunda frekans aralığını değiştirir. CD - CD modunu çalıştırır. NAV - Navigasyon sistemine geçer. TRAFFIC (Trafik) Kaydedilmiş olan TMC trafik bilgilerinin göstergesine geçer (Traffic-Message-Channels - trafik bildiri kanalları). SETUP Her bir bölge için ayarları gerçekleştirir. A5 Ekranın yanındaki fonksiyon tuşları. Fonksiyon ekranın ilgili köşesinde gösterilir. Köşeli parantezler, o anda fonksiyonun mevcut olmadığı anlamaına gelir (örn. [DELETE], silinecek bir şey olmadığında). A6 tuşu - ton ayarı için A7 CD yuvası A8 Ekran A9 Çıkarma tuşu - kısaca basılınca, yerleştirilmiş olan CD dışarı alınmak üzere çıkış konumuna gelir. A10 tuşu - Flama hedefi yerleştirme. A11 tuşu - Önceki menü noktasına veya son ayara geri dönme. * ile işaretlenmiş olan donanımlar, sadece seri olarak üretilen belirli motor modellerine aittir veya sadece belirli modeller için çoklu donanımlar olarak verilebilir. Önemli Bilgiler Garanti Bu cihazın garanti şartları yeni aracınkiler ile aynıdır. Garanti süresi bittiğinde tamir gerektiren bir cihaz, uygun bir ücret karşılığında genel bakımı yapılmış, yeni cihaz değerinde bir cihaz ile değiştirilir ve yedek parça garantisi verilir. Bunu için gerekli olan şart, gövdede hasarların olmaması ve yetkisiz kişilerce müdahale yapılmamış olmasıdır. Uygun olmayan kullanım ve yetkili olmayan kişilerce yapılmış tamir denemeleri sonucu oluşan arızalar garanti kapsamında değildir. Bunun dışında herhangi bir dış hasar olmamalıdır. Navigasyon sisteminin kullanılması Günümüz trafiği sürücünün tamamen yola konsantre olmasını gerektirmektedir.

5 Radyo 3 Bu sistemin geniş kapsamlı donanım ayrıntıları - eğlence imkanlarının yanında - yolculuk hedefinize hızlı ve emniyetli bir şekilde erişmenize yardımcı olan birçok bilgi içermektedir. Buna rağmen, bir çok özelliğe sahip olan bu navigasyon sistemini trafiğin izin verdiği ölçüde kullanmalısınız. Ses seviyesi ayarını, örneğin siren gibi dışarıdan gelen sesli uyarıları (itfaiye, ambulans veya polis) iyi duyabilecek şekilde ayarlamanız gerekir. UYARI! Lütfen bütün dikkatinizi öncelikle araç kullanmaya ayırınız! Sürücü olarak trafik emniyetinin tüm sorumluluğu sizdedir. Bu fonksiyonları tüm trafik şartlarında aracın kontrolünü kaybetmeyecek şekilde kullanınız! Navigasyon Sistemini Kullanmadan Önce Lütfen sürüş sırasında trafik kurallarına uyunuz. Cadde ve yer isimleri değiştirilebilir. Bu sebeple bazı istisnalarda CD'deki kaydedilmiş isimler değiştirilmiş isimler ile uyuşmayabilir. Navigasyon sistemi tarafından hesaplanan rota yolculuk hedefine erişmek için bir öneridir. Sürüş sırasında durma yasaklarına, trafik lambalarına, tek yönlü sokaklara ve şerit değiştirme yasaklarına dikkat ediniz. UYARI! Sürüş önerisi trafik kurallarında ters düştüğünde her zaman trafik kuralları geçerlidir. Dikkat! Yerleştirilmiş olan bir CD'nin çıkarılması sırasında, ikinci bir CD'nin sokulması cihazın CD sürücü sistemine zarar verebilir. CD'nin çıkışının, Çıkartma tuşuna basıldıktan sonra bir kaç saniye süreceğine dikkat edin. Bu süre içinde CD yuvasının önündeki kilit açılır. Yeni bir CD'yi yerleştirmeye kalkışmadan önce, CD'nin çıkarılışını bekleyiniz. Hasarlardan kaçınmak için düğmelere veya tuşlara kuvvetli basmayınız. Cihazı çalıştırmak için tuşlara hafifçe basmak yeterlidir. Döndürmeli ve basmalı düğmelerin yaralanma tehlikesini azaltmak için itibari kırılma yerleri olduğuna dikkat ediniz. Kirlenmiş veya çizilmiş bir navigasyon CD'sinin navigasyonun hızını ve fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyebileceğine dikkat ediniz. Ekranı kullanma Ekranı nazikçe kullanınız. Parmak ile basarak veya sivri cisimler kullanarak çöküntü veya çizikler oluşabilir. Ekrandaki parmak izlerini yumuşak bir bez ile gerekirse saf alkol ile temizleyiniz. Ekran yüzeyine zarar vereceği için benzin veya terpantin gibi çözücü maddeler kullanmayınız. Hırsızlığa Karşı Güvenlik Sistemi Hırsızlığa Karşı Şifreleme Sistemi Radyonuz bir konfor şifrelemesiyle donatılmıştır. İlk kullanımda güvenlik şifresi sadece radyoya değil, araca da kaydedilir. Akü sökülüp takıldıktan sonra önce kontağı ve ardından radyoyu açın. Radyoyu başka bir araca takmak istiyorsanız, güvenlik şifresini girmeniz gerekir. Bu durumda bir Škoda servisiyle veya bir Škoda ithalatçısıyla temasa geçin. Cihaz ancak güvenlik şifresi girildikten sonra çalıştığı için, çalındıktan sonra kullanılabilmesi pratikte imkansızdır, bu da hırsızlığa karşı güvenliği artırır.

6 4 Radyo Şifre, gösterge panelindeki hafızada bulunur. Bu şekilde şifre otomatik olarak çözülür (konfor şifrelemesi). Bu yüzden normal durumlarda bir şifre girilmesi gerekli değildir. Şifrenin Girilmesi Dört haneli kod numarası girildikten sonra, ekranda OK AD aktif duruma gelir. Temel ayarlar Cihazı devreye sokma ve devreden çıkarma Basmalı ve çevirmeli düğmeye A3 sistem açılıncaya/kapanıncaya kadar basınız. Cihaz devrede iken anahtar kontaktan çıkartılırsa, cihaz otomatik kapanır. Basmalı/çevirmeli düğmeye A3 basarak cihazı tekrar açabilirsiniz. Motor kapalıyken cihaz (akünün boşalmaya karşı korunması) yakl. bir saat sonra otomatik olarak kapanır. Radyoyu kontak anahtarını çekerek kapattıysanız, kontak yeniden açıldığında radyo da açılır. Şek. 1 PIN Girişi Genel kullanım Kontak açıkken radyoyu açın. Düğmenin A1 yardımıyla güvenlik şifresini giriniz. Düğmeye A1 uzun basarak, güvenlik şifresini onaylayınız. Şifreyi yanlış girerseniz işlemleri baştan tekrarlamanız gerekir. Kod numarası ikinci kez yanlış girilirse, cihaz yaklaşık bir saat süre ile kilitlenir. Ancak, cihazın açık kaldığı ve anahtarın kontakta kaldığı bir saat geçtikten sonra yeni bir şifre girme işlemi tekrarlanabilir. İki deneme - bir saat kilitlenme çevrimi sürekli tekrarlanır. Hatalı girişleri, fonksiyon tuşları ile (geri) AB, (ileri) AC ve DELETE A düzeltebilirsiniz. Şek. 2 Örnek menü Menü noktasının işaretlenmesi ve seçilmesi Düğmeyi A1, istenen menü noktası üst ve alt çizgi ile öne çıkarılıncaya kadar çeviriniz şek. 2 A.

7 Radyo 5 Mneü noktasını seçmek için, düğmeye A1 basınız. Değerin ayarlanması İstenen değer ayarlanıncaya kadar düğmeyi A1 çeviriniz. Ayarlanan değeri onaylamak için, düğmeye A1 basınız. Scroll çubuğu sayfa 4, şek. 2 AB, sürgülü ayarlayıcının tamamen aşağıya hareket ettirilmesi durumunda diğer menü noktalarını da görünür hale getirir. Köşeli parantezler, bu fonksiyonun o anda mevcut olmadığı anlamına gelir (Örn. arka hoperlörü olmayan araçlardaki [Fader] ). sembolü ile yapılan bir giriş bir başka alt menüyü açar. Bir girişin yanındaki sembolü, o anda seçilen ayarı (Örn. o anda yayında bulunan verici) gösterir. Bazı fonksiyonlar sadece açılabilir veya kapanabilir. Bir girişin arkasındaki dolu bir kutucuk, fonksiyonun devrede olduğunu, boş bir kutucuk ise devre dışı olduğunu işaret eder. Sistem Ayarları SETUP tuşuna basın ve SYSTEM fonksiyon tuşunu seçiniz. Aşağıdaki parametreleri seçebilirsiniz: Menu language (menü lisanı) - Göstergeler ve sesli mesajlar için menü lisanı. Unit of measurement (ölçü birimi) Mesafelerin mil veya kilometre olarak gösterilip gösterilmeyeceğini tayin etme. Time setting (zaman ayarı) - Manuel zaman ayarı. Navigasyon cihazı, normal durumda zamanı aracın gösterge panelinden alır. Default settings - Fabrika ayarları. DISPLAY OFF Ekranın kapatılması. Tekrar devreye almak için, fonksiyon tuşuna veya rasgele bir cihaz tuşuna basınız. Ses ayarları tuşuna basınız ve düğmenin A1 yardımıyla, istenen değeri ayarlayınız. Aşağıdaki parametreleri seçebilirsiniz: Balance - Sağ-sol hoparlör arasında ses seviyesi farkının ayarı; Fader* - Ön-arka hoparlör arasında ses seviyesi farkının ayarı. Treble - Tiz seslerin ayarı; Mid-range* - Orta seslerin ayarı; Bass - Bas seslerin ayarı; Volume settings - Çeşitli ses kaynakları için bireysel ses seviyesi ayarları. Ses seviyesi ayarları Traffic report - Gelen trafik duyurularının ses seviyei; Navigation volume - Navigasyon anonslarının ses seviyesi; Telephone volume* - Telefon görüşmelerinin ses seviyesi; Switch-on volume - Açmadan sonraki ses seviyesi; GALA - Hıza bağlı ses seviyesi uyarlaması - Araç hızı arttıkça, radyo ses seviyesini otomatik olarak yükseltir. Ekran ayarları BRIGHTNESS - Ekran parlaklığının ayarı.

8 6 Radyo Radyo Radyo modu Radyo Vericisinin Seçilmesi Dalga aralığı seçimi WAVEBAND fonksiyon tuşuna dokununuz. A1 düğmesinin yardımıyla, FM veya AM dalga aralığını seçiniz. Manuel Arama MANUAL fonksiyon tuşuna dokununuz. A1 düğmesinin yardımıyla, istediğiniz radyo istasyonunun frekansını arayınız. RADIO tuşuna basınız. Şek. 3 Radyo ana menüsü A Fonksiyon tuşları: MEMORY Verici listesinden hafıza listesine geçer ve geri döner. WAVEBAND AM ve FM arasındaki frekans bandı değişimi. MANUAL Verici frekansının el ile ayarlanması. SCAN Verici arama başlatma / durdurma. AB Radyo işletmesi ve frekans bandı göstergesi AC O anki vericinin göstergesi AD TP (TP = Traffic Program) Verici ismi (örn. verici veya hafıza listesi) ile bağlantılı olarak bir trafik yayını vericisini gösterir. AE Trafik radyo vericisinin göstergesi AF TMC göstergesi, o anki vericinin bir TMC vericisi (Traffic-Message-Channels) olduğunu gösterir. SCAN (tarama) fonksiyonu SCAN tuşuna basarak o anki dalga aralığındaki radyo istasyonları 10'ar saniye boyunca çalınır. SCAN tuşuna yeniden basıldığında bu fonksiyon sonlandırılır ve o anki istasyon tekrar çalınır. Verici listesinde o anda çalan verici sembolü ile gösterilir. Düzenli olarak trafik radyo bildirileri yayınlayan vericiler, TP (Traffic Programm) işareti ile tanımlanır. İlave olarak TMC bildirilerini yayınlayan vericiler (Traffic- Message-Channel), ilave olarak TMC işareti ile tanımlanır. O anki verici bir TMC vericisi ise, cihaz arka planda TMC bildirilerini alır. TMC bildirileri, TRAFFIC tuşu ile çağrılır ve dinamik bir hedefe gidiş için kullanılır. MEMORY fonksiyon tuşu arka planda siyah durumda ise, hafıza listesinde bulunursunuz Şimdi sadece hafıza listesindeki vericiler seçilebilir. Hafıza listesi fonksiyonundan çokmak için, MEMORY fonksiyon tuşuna basınız. Cihaz, 5 saniye sonra herhangi bir işlem yapılmadan otomatik olarak verici listesinden radyo ana menüsüne geri döner.

9 Radyo 7 İstasyon kaydetme İstasyon kaydetme RADIO tuşuna basınız. Kaydetmek istediğiniz vericiyi seçiniz. Verici listesini çağırmak için MEMORY tuşuna basınız. Noktaların yerine o anki vericinin gösterildiği ilk menü noktasını Store station... (Verici hafızaya alma) seçiniz. Boş bir hafıza yeri bulmak veya hafızaya kaydedilmiş bir vericiyi yedeklemek için, A1 düğmesini çeviriniz. A1 düğmesine doğrudan basarsanız, size bir hafıza yeri önerilir. Gösterilen konumu A1 düğmesine basarak onaylayınız. Tüm verici listesinin güncelleştirilmesi MEMORY fonksiyon tuşuna ve sonra SCAN tuşuna basınız. A1 düğmesinin yardımıyla, Station list update (Verici listesinin güncelleştirilmesi) konumunu seçiniz. A1 düğmesine basınız. Aşağıdaki mesaj gösterilir: Updating station list... (Verici listesi güncelleştiriliyor). Erken kesilme için A1 düğmesine basınız. Hafıza Listesinin Silinmesi RADIO tuşuna ve sonra SETUP tuşuna basınız. Delete memory list menü noktasını seçiniz. Vericiyi hafıza listesinden tamamen çıkarmak için, Yes (evet) konumuna dokunarak aşağıdaki güvenlik sorusunu onaylayınız. Hafıza listesine bir verici kaydettiyseniz veya listeden bir vericiyi seçtiyseniz, cihaz 5 saniye sonra zahiri olarak radyo ana menüsüne geçer. Ancak siz hala Hafıza listesi menüsünde bulunursunuz. MEMORY ibaresi daha hala arka planda siyah olarak görünür ve ve tuşları ile sadece hafıza listesinde kaydedilmiş olan vericiler seçilebilir. Bir başka yeni verici seçmek veya hafıza listesine kaydetmek için, MEMORY tuşuyla mutlaka verici listesine geçmelisiniz veya SCAN veya MANUAL tuşlarıyla bir başka verici seçmelisiniz. FM aralığında 18 verici, AM aralığında ise 12 verici hafızaya kaydedilebilir. Menüden çıkmak için, MEMORY tuşuna basınız. Kaydedilen Vericiyi Çağırma Radyo Vericisinin Verici Listesinden Seçilmesi RADIO tuşuna ve sonra MEMORY tuşuna basınız. İstenen vericiyi seçmek için, A1 düğmesine basınız. ve tuşları ile diğer vericilere geçebilirsiniz. Bu arada verici listesi otomatik olarak güncelleştirilir. Bunları işletme sırasında da güncelleştirebilirsiniz. RDS fonksiyonları RDS ( Radio Data System ) (radyo veri sistemi), program tanımlarının ve ek hizmetlerin aktarılmasını sağlar ve böylece herşeyden önce bir vericinin otomatik olarak takibini gerçekleştirir. RDS'ye uygun radyo vericilerinde, yeterli ve iyi alış durumunda verici frekans numarası yerine verici ismi gösterilir. Bir vericinin kaydedilmesi sırasında, bir radyo istasyonu RDS fonksiyonu üzerinden ilave bilgiler gönderiyorsa, radyo vericisinin adı doğru gösterilmeyebilir. Verici isimlerinin değiştirilmesi Verici isimlerini el ile uyarlayabilirsiniz. Kaydedilmiş bir vericiyi seçiniz ve göstergede doğru ismi gösterilinceye kadar bekleyiniz ve sonra A1 tuşuna basınız.

10 8 Radyo Trafik Yayın Fonksiyonu TP RADIO tuşuna ve sonra SETUP tuşuna basınız. A1 tuşunun yardımıyla, Traffic programme (on) veya (off) (trafik programı açık veya kapalı). Cihazdaki ek bir alıcı kısım, hangi radyo vericisinin duyulmasına bağlı kalmadan, trafik yayını fonksiyonu devrede olduğu sürece, daima bir trafik yayını vericisini alır. Ekranın durum satırında Traffic report ibaresi gösterilir. Gelen Trafik Duyurusu Bir trafik bildirisini yarıda kesmek isterseniz, A1 tuşuna basınız (Ekrandaki gösterge : Cancel) (iptal). TP fonksiyonu buna rağmen hazır olma modunda kalır. TP fonksiyonu devrede iken, TP fonksiyonu olmayan bir verici seçerseniz veya TP fonksiyonu devredeyken herhangi bir trafik yayını vericisi seçilmemiş ise, kısa bir uyarı sesi duyulur. TP sayfa 6, şek. 3 AD yerine çerçevede iki çizgi gösterilir. TP fonksiyonu devrede kalır. Şimdi bir başka ses kaynağına (örn. CD) geçerseniz, cihaz arka planda otomatik olarak bir TP vericisine geçer ve bu vericinin trafik bildirileri tekrar verilir. Bir hedefe gidiş sırasında, bulunulan yerin etrafındaki veya sadece hesaplanmış rotadaki tüm TMC trafik duyuruları ayara bağlı olarak liste halinde gösterilir. Bulunulan yerde bir TMC vericisi alınabiliyorsa, cihaz arka planda sürekli olarak TMC trafik duyuruları ile beslenir. Duyulan verici TMC vericisi olmak zorunda değildir. Güncel gidilen bölge ile ilgili navigasyon verileri cihaz hafızasına kaydedildiğinde veya takılı olan bir navigasyon CD'si üzerinde çağırılabildiğinde, TMC trafik duyuruları cihaz tarafından değerlendirilir ve kaydedilir. Dinamik hedefe gidişin kalitesi gönderilen trafik bildirilerine bağlıdır. Bunların içeriğinden telsiz vericilerinin trafik redaksiyonları sorumludur. CD çalar CD'nin yerleştirilmesi TMC trafik bildirisinin gösterilmesi Bir hedefe gidiş sırasında, TMC trafik duyuruları trafik sorunları durumunda rotanın otomatik olarak en iyi duruma getirilmesi için ayara bağlı olarak kullanılır. Güncel trafik duyurularını bir liste halinde göstermek için, bölge seçme tuşuna dokununuz. TRAFFIC A1 düğmesi ile, gösterilen duyurular için başka bilgiler çağırabilirsiniz. Hedefe gidişin başlaması ile birlikte, rotanızdaki trafik durumu hakkında bilgi alabilirsiniz ve gerekirse rotayı değiştirebilirsiniz. Bir hedefe gidiş sırasında, bulunulan yerin etrafındaki veya sadece hesaplanmış rotadaki tüm TMC trafik duyuruları ayara bağlı olarak liste halinde gösterilir. Şek. 4 CD ana menüsü, bağlı olan CD değiştiricisinin A ikinci CD'si AB çalınır. CD tuşuna basınız. Bir CD yerleştirilmişse, kaldığı yerden çalmaya başlar. CD'yi, kendiliğinden içeri çekilinceye kadar dikkatlice CD yuvasından A7 içeri itiniz. Çalma otomatik olarak başlar.

11 Radyo 9 A AB AC AD AE AF AG Fonksiyon tuşları: CHANGER - Bağlı olan bir CD değiştiricisine* geçer. CD değiştiricisi olmayan araçlarda bu fonksiyon yoktur; Mix Rasgele çalma; melodiler rastgele bir sırayla çalınır; SCAN CD'nin aranması; Çalınan CD numarası; Çalınan parçanın numarası; Çalma süresi göstergesi; Ayarlanan vericisinin bir trafik yayını vericisi olduğunu gösteren gösterge. Çalınan parçanın numarası; Ayarlanan vericinin bir TMC vericisi (Traffic-Message-Channels) olduğunu gösteren gösterge. MP3 İşletmesi için Genel Uyarılar MP3 Dosyaları ve Veri Taşıyıcıları ile ilgili İstenenler Kapasiteleri 650 MB ve 700 MB arası olan CD-ROM, CD-R, CD-RW uygundur. CD'ler, mutlaka ISO 9660-Level 2 standardına ve ayrıca Joliet dosya sistemine (tek oturumlu ve çoklu oturumlu) uymalıdır. Dosya isimleri 64 işaretten daha uzun olmamalıdır. Dizin yapısının derinliği, 8 dizin düzeyi ile sınırlıdır. Çalınan MP3 dosyalarının sanatçı, albüm ve parçaların isimleri ID3 etiketinde mevcut ise, gösterilir. ID3 etiketi yok ise, dizin veya dosya ismi gösterilir. MP3 dosyalarını çalma CD çaların kullanımı Parçanın seçilmesi CD çalarken önceki veya sonraki parçaya atlamak için veya tuşuna basınız. Hızlı sarma için veya tuşunu basılı olarak tutunuz. MIX fonksiyonu MIX tuşuna basınız. Parçaların çalınması rasgele sıra ile başlatılır. SCAN (tarama) fonksiyonu CD aramayı başlatmak için, SCAN tuşuna basınız. Her parçanın ilk 10 saniyesi çalınır. Aynı anda ekranda parça numarası gösterilir. MIX - Parçaların rasgele sıra ile çalınması MIX fonksiyon tuşuna dokununuz. SCAN (tarama) fonksiyonu CD aramayı başlatmak için, SCAN tuşuna basınız. Her parçanın ilk 10 saniyesi çalınır. Eğer cihaz takılmış bir CD'yi okuyamıyorsa, bu durum ekranda CD Error uyarısı ile gösterilir. Ek bilgileri gösterme CD işletmesinde iken, SETUP tuşuna ve SYSTEM fonksiyon tuşuna basınız. A1 düğmesi ile, ek bilgiler göstergesinin fonksiyonunu açarsınız veya kapatırsınız. CD'lerin kullanımı Çalarken atlama Kötü caddelerde ve etkili titreşimlerde çalarken atlama meydana gelebilir.

12 10 Radyo Yoğunlaşma oluşması Soğukta veya yağmurlu havalarda CD mekanizmasının içinde nem yoğunlaşabilir. Bu çalmayı etkileyebilir veya engelleyebilir. Bu tip durumlarda, yoğunlaşma buharlaşıncaya kadar bekleyiniz. CD'lerin bakımı ile ilgili bilgiler Eğer CD kirlenmişse, asla dairesel hareketler ile değil, yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez ile içeriden dışarıya doğru siliniz. Eğer CD çok kirlenmişse, piyasada bulunan CD temizleyiciler ile temizlemenizi öneririz. Fakat bu durumda da CD'yi dairesel hareketler ile silmeyiniz, aksine içeriden dışarıya doğru siliniz ve sonunda kurumasını bekleyiniz. UYARI! CD çalar, birinci sınıf bir lazer ürünüdür. CD çaları açarsanız, gözle görünmeyen lazer ışını nedeniyle yaralanma tehlikesi meydana gelir. CD çalarda bakımını yapmanız veya onarmanız gereken herhangi bir parça yoktur. Bu nedenle, bir mekanik arıza olduğunda veya CD çaların onarılması gerektiğinde, kesinlikle bir teknik servise baş vurunuz. Dikkat! Benzin, tiner veya plak temizleyici gibi sıvıları asla kullanmayınız, aksi takdirde CD'nin yüzeyi hasar görebilir. CD'leri asla doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız! CD'lerin üzerine asla yazmayın veya üzerine bir şey yapıştırmayınız! Her türlü kir ve hasar CD'nin okunmasında zorluk çıkartabilir. Okuma hatasının büyüklüğü kire veya mekanik hasarın büyüklüğüne bağlıdır. Büyük çizikler CD'nin atlamasına ve hatta takılıp kalmasına sebep olabilir. Tüm CD'leri dikkatli kullanınız ve koruyucu kılıflarında saklayınız.

13 Navigasyon 11 Navigasyon Genel bakış Navigasyon Sisteminin Kullanımı ile ilgili Güvenlik Uyarıları Sürüş önerilerini dikkate almazsanız veya rotadan saparsanız, rota her defasında yeniden hesaplanır. Bu hesaplama birkaç saniye sürer. Ancak ondan sonra sürüş önerileri verilebilir. Navigasyon verileri tam değil Uzun bir süredir sık bir ormandan geçiyor veya aracınız garajda, alt geçitlerde veya tünellerde bulunuyorsa, navigasyon sistemi GPS uydularından veri alamayabilir. Böyle durumlarda navigasyon sistemi kendini tamamen araç sensörleri yardımıyla yönlendirir. Navigasyon CD'sinde bulunmayan veya eksik dijitalleştirilmiş olan bölgelerde, navigasyon sistemi yine de bir hedefe gidişi gerçekleştirmek için gayret eder. Böyle durumlarda, örneğin demiryolları ve yol cinsleri (otoban, kara yolu vs.) uygulanan navigasyon verileri tarafından hiç algılanmaz veya sadece eksik algılanırsa, hedefe gidişin kısmen hatalı olabileceğine dikkat ediniz. UYARI! Radyo navigasyon sisteminin tüm sürüş tavsiyelerinde trafik nizamnamesinin kanuni belirlemelerine dikkat ediniz. Verilen sürüş önerileri gerçek durumdan sapabilir, örneğin yol inşaatları veya eski olan navigasyon verileri. Böyle durumlarda, trafik işaretlerine dikkat ediniz ve sürüş önerilerini dikkate almayınız. Trafik levhaları ve trafik talimatları navigasyon sürüş önerilerine göre daima önceliğe sahiptir. Navigasyon CD sinde tek yönlü yollar, yaya bölümleri vs.her ne kadar kaydedilmiş olsa bile trafik akışında sürekli değişiklikler olabilir. Trafik lambaları, duruş veya öncelik levhaları, park ve durma yasakları veya yol daralmaları ve hız sınırlamaları, navigasyon sistemi tarafından dikkate alınmaz. Navigasyon-CD Navigasyon CD sinin takılması CD'yi CD yuvasının A7 içine itin. Navigasyon CD sinde kayıtlı program yüklenir. Yükleme işlemi bitmeden navigasyon CD sini çıkartmayınız. Hedefe gidiş başladıktan sonra, örn. bir ses CD'si çalmak için, navigasyon CD'si duruma göre çıkartılabilir. Navigasyon Verilerinin Veri Güncellemesi ve Yeni Navigasyon CD'si Yol durumu sürekli olarak değişikliklere tabidir (örn. yeni yollar, cadde isimlerinin ve ev numaralarının değiştirilmesi). Bir navigasyon CD'si bir süre sonra artık güncel olmayan çok büyük bir veri hafızasıdır. O zaman hedefe gidiş sırasında şüpheler meydana gelebilir. Bu nedenle cihazınızdaki navigasyon verilerini düzenli olarak güncel bir navigasyon CD'si ile güncelleştiriniz. Genel Hedefe gidiş sırasında, radyo dinleyebilir ve ayrıca da CD çalabilirsiniz. Adres girişlerinde (şehir,cadde) sadece mantıklı bir girişe olanak sağlayan harfler veya semboller kullanıma sunulur. Olası tüm isimler bir liste halinde gösterilir. Bileşik kavramlarda, örneğin Bad Düben, aradaki boşluk unutulmamalıdır. Rota terkedildiğinde veya sürüş tavsiyelerine dikkat edilmediğinde rota yeniden hesaplanır. Bu hesaplama birkaç saniye sürer. Son sesli çıkışı, INFO tuşuna basarak tekrar dinleyebilirsiniz. Sürüş tavsiyesini dinlerken, ses seviyesini değiştirebilirsiniz. Ekranda Off Road yazısını görürseniz, sisteme dahil edilmemiş bir yolda örneğin; bir tarla yolunda bulunuyorsunuz demektir. Tünel veya yeraltı garajlarında, GPS uydular antene ulaşmaz. Cihaz kendisini mutlaka tekerlek sezicileriyle yapmak zorunda kalır. Bu şartlar altında bir rota hesaplaması yaptırmaya çalışıyorsanız bu

14 12 Navigasyon durumda şu mesajı duyarsınız: Sisteme dahil olmayan bir cadde üzerindesiniz. Off Road göstergesi kaybolanuncaya kadar sürmeye devam ediniz. Navigasyon ayarları NAV tuşuna ve sonra SETUP tuşuna basınız. A1 düğmesi ile, istenen navigasyon ayarını seçebilir ve onaylayabilirsiniz. Aşağıdaki ayarları seçebilirsiniz: Voice guidance (Sesli uyarılar) On (açık) - Hedefe gidiş sırasında, rotanız için sesli sürüş tavsiyeleri alırsınız. Off Sesli sürüş önerileri bir hedefe gidiş sırasında kapalıdır. Auto Sesli sürüş önerileri bir telefon görüşmesi sırasında kapalıdır. Rota sadece gösterilir. Delete routes (Rotaların silinmesi) Delete single Silinecek rotayı el ile seçebileceğiniz kaydedilmiş rotaların listesini açar. Delete all Onaylamadan sonra tüm kaydedilen rotaları siler. Tyre change (Lastik değişimi) Gidilen mesafeler navigasyon sistemi tarafından lastiklerin dönüşü üzerinden ölçüldüğü için, değiştirilen lastik büyüklükleri navigasyonun doğruluğuna, örneğin sürüş önerilerinin verilişi sırasında etki eder. Eğer Start tyre calibration (lastik kalibrasyonunu başlatma) konumunu seçerseniz, navigasyon değiştirilen lastik ebadına uyum sağlar. Enter start location (Bulunulan yerin el ile girilmesi) Aracınızı trenle veya feribotla taşıdıysanız, bunun sonunda navigasyon sisteminin tam bir pozisyon belirlemesi için biraz zamana ihtiyacı vardır. Pozisyon otomatik olarak belirlenemezse, pozisyonu manuel olarak girebilirsiniz. Demo mode (demo modu) Demo modları açık durumda ise, navigasyon üzerinden bir hedefe gidişi başlatabilirsiniz. Böylece cihaz tarafından, kabul edilen noktadan yolculuk hedefine kadar sürüşün simülasyonu yapılır. Bir gösteri sürüşü için başlangıç yerini önceden el ile girebilirsiniz. Time format (Zaman göstergesi) Drive time Hedefe veya bir sonraki ara hedefe varıncaya kadar, gidilecek süreyi önceden gösterir. Arrival Hedefe veya bir sonraki ara hedefe ulaşılabilecek süreyi gösterir. Delete last destinations (Son hedeflerin silinmesi) Delete single Silinecek hedefi el ile seçebileceğiniz son hedeflerin listesini açar. Delete all Onaylamadan sonra tüm son hedefleri siler.

15 Navigasyon 13 Hedefe gidiş Yolculuk hedefini girme Özel işaretler vermek istediğiniz zaman, *?! işaretlerini seçiniz. Üst satırda bulunan giriş, öngörülen her giriş ile birlikte değişir. Eğer giriş aranılana uyuyor veya onun yakınına geliyorsa, OK veya LIST / OK fonksiyon tuşuyla istediğiniz girişi düğme ile işaretleyip onaylıyarak bir listeye geçiniz. Bir işareti silmek istediğiniz zaman, DELETE tuşuna basınız. Navigasyonun çağrılması ve hedef girişinin seçilmesi NAV tuşuna basınız. A1 düğmesinin yardımıyla, hedef girişinin cinsini seçiniz. İsim ve sayıların girilmesi Şek. 5 Hedef girişi Şek. 6 İsim ve sayıların girilmesi A1 düğmenin çevrilmesiyle, harfleri veya rakamları seçebilirsiniz, düğmesine basılarak, bunlar giriş satırına alınır şek. 6. Uygun olmayan işaretler gösterilmez, böylece sadece isimler girilebilir, gerçekten mevcut olanlar ve navigasyon CD'sinde kayıtlı olanlar. Sayı girmek istediğiniz zaman (örn. bir posta kodunun girilmesi), sayılarını seçiniz. A1 0-9 Hedef girişi için imkanlar Country (Ülke), Town/Postcode (Şehir/posta kodu), Street (Cadde) ve Intersection (Kavşak) menü noktaları ile hedef olarak bir adres giriniz. Bir ülkeyi seçerek, örneğin ilgili ülkedeki özel hedefler için aşağıdaki imkanlar kısıtlanır. Special destination Benzin istasyonları veya hastaneler gibi özel noktaların hedef olarak girilmesi. Start route guidance Hedefe gidişi girilen hedefe doğru başlatır. Position Enlem ve boylam üzerinden hedefin girilmesi. Navigasyon ana menüsünde fonksiyon tuşları MEMORY Hedef hafızasını çağırır. ROUTE Ara hedeflerin, rota listesinin, rota opsiyonlarının, yol kilitlemelerinin girilişi. SYMBOL Yer bulma göstergesini çağırır. O anki araç pozisyonunuz adres (navigasyon CD'sinde kayıtlı ise) ve koordinatlar olarak size gösterilir. Güncel sürüş yönünüz, göstergede solda bir pusula tarafından gösterilir. START NAVI. Hedefe gidişi gösterilen hedefe doğru başlatır. Devam eden hedefe gidiş, STOP NAVI. ile sona erdirilir.

16 14 Navigasyon Birkaç harfin altında küçük bir işaret bulunabilir. Bu harfleri işaretleyip birkaç saniye beklediğinizde, bu harfleri temel alan özel işaretler belirir. Köşeli parantezli [... ] olan girişler, o anda seçilebilir veya düzenlenebilir niteliktedir, zira örn. tüm gerekli veriler henüz verilmemiştir. Böylece, örneğin cadde adı verilemeden önce bir adres girildiğinde, en başta ülke ve şehir mutlaka seçilmelidir. Rota planı Rota planının çağrılması NAV tuşuna basınız. Rota planı gösterilmez ise, ROUTE fonksiyon tuşuna basınız ve Route with stopover ibaresini seçiniz. A1 tuşuna basınız ve Enter new destination (yeni hedefiin girilmesi) menü noktasını seçiniz. Zaten bir hedef gösterilirse, bu hedefin rota planınızın bir parçası olup olmayacağına mutlaka karar vermelisiniz. Aksi halde bu hedefi silmelisiniz. Yeni hedefin girilmesi menü noktasında, hedef girişinin türünü ve heefi seçiniz. Confirm menü noktası ile mevcut olan bir adres yeniden yolculuk planına alınabilir (örn. bir turda başlangıç ve bitiş noktası). End entry (girişi sona erdirme) komutu ile yeni girilen hedef rotanıza dahil edilir. A1 tuşu ile, yeni girilen hedefteki konumu belirleyebilirsiniz. Bu pozisyon, rota hedeflerinin hangi sıraya göre gidileceğini ve yeni bir hedefin ara hedef olarak veya ana seyahat hedefi olarak yolculuğa ilave edilip edilmeyeceğini tespit eder. Ayrıca devam eden hedef gidişinde, yolculuğunuza daha başka ara hedefler ilave edebilirsiniz (yolculuk başına azami altı). Yolculuğun işlenmesi veya belli bir ara hedefin gidilmesi Rota planından bir hedef seçtiğiniz zaman, şu fonksiyonları çağırabilirsiniz: Change Örneğin cadde isimlerinin değiştirilmesi; Move Hedeflerin sırasının değiştirilmesi. Yolculuğun sonuna bir ara hedef girerseniz, bu otomatik olarak hedef olur ve önceki hedef ise son ara hedef olur; DELETE Hedefi hafızadan siler; Start now Hedefe gidişi doğrudan bu hedef için başlatır. Aradaki hedefler dikkate alınmaz. Eğer bu bir ara hedef ise, ara hedefe ulaşıldıktan sonra yolculuk bu yerden itibaren devam eder. Rota ayarları NAV tuşuna ve ROUTE fonksiyon tuşuna basınız. Ara hedefleri olan rota Bu fonksiyon devreye girdiği zaman, birçok hedef girilebilir. Şek. 7 Rota ayarları Rota listesi Devam eden bir hedef gidişi sırasında, bu fonksiyonun seçimine göre, bir sonraki hedefe veya ara hedefe kadar olan tüm yol bölümlerini görebilirsiniz.

17 Navigasyon 15 Rota opsiyonları Rota opsiyonlarını TRAFFIC tuşu ile devam eden menüdeki ROUTE OPTIONS fonksiyon tuşu ile çağırabilirsiniz. Dynamic. navigation (dinamik nav.): Dinamik hedefe gidiş bir TMC vericisinden yayılan trafik bildirilerini gözönünde bulundurur. Böylece özel durumlarda otomatik olarak, aniden ortaya çıkan yol kapanmalarından veya tıkanmalardan, etkilenmemiş olursunuz. Buradaki ön şart bir TMC vericisinin alınmasıdır. Rota opsiyonları Kısa: En kısa rotanın menfaati için daha uzun bir sürüş zamanına katlanılır. Rota yönetimi sırasında Kısa rota ayarının kısmen beklenmeyen sonuçlara yol açtığına lütfen dikkat ediniz. Hızlı: Bunun için sapa bir yol gerekli olsa bile, hedefinize gidecek en hızlı rotayı hesaplar. Econ. (ekonomik): Hesaplamanın hedefi, asgari gidiş süresinden ve gidiş mesafesinden meydana gelen bir ağırlık ortalamasıdır. Motorways (Otoyollar), Ferries (feribotlar) Toll roads (ücretli otoyollar) veya Tunnel (tünel) - Bu yol tiplerinin kullanılıp kullanılmayacağını tespit eder. Mantıklı bir rota yok ise (örneğin flamasız bir adaya ulaşılamıyorsa), bu yol tipleri - seçilmiş olmalarına rağmen - rota hesaplamasına dahil edilir. Rotanın buradan itibaren durdurulması Devam eden bir hedefe gidiş sırasında, takip eden menüdeki bu fonksiyonu seçerek, ilerideki bir yol bölümünü el ile durdurabilirsiniz. Dinamik hedefe gidiş sadece, bir TMC vericisinin alınması durumunda işlem görür. Devam eden bir hedefe gidiş sırasında, radyo modunda TMC vericisini dinlemelisiniz. Özel hedefler NAV tuşuna ve Special destination (özel hedef) fonksiyon tuşuna basınız. Bulunduğunuz yerin etrafında bir özel hedef girmek için, In immediate vicinity kategorisini seçiniz. Önceden ayarlanmış hedefin çevresinde bir özel hadef girmek için, In vicinity of destination kategorisini seçiniz. Bulunduğunuz yerden ve hedeften bağımsız olarak, navigasyon CD'sinde bir özel hedef (örn. bir dağ geçidi veya sınır geçme) seçmek için, Nationwide kategorisini seçiniz. Rota hedefi adresini son girişinizden beri değiştirmediyseniz, bu son hedefin adres çevresi aranır. Aynı türden özel hedefler örneğin; lokantalar tek bir listede gösterilir. En yakın olan özel hedef ilk sırada yer alır. Navigasyon CD sinin içeriğine göre özel hedeflerin tür ve sayıları değişir. Yolculuk hedefi, ara hedef, flama hedef veya bulunan yerin kaydedilmesi NAV tuşuna ve MEMORY fonksiyon tuşuna basınız. Son hedefler En son girilen 25 hedefi bir listede gösterir. Eğer liste dolu ise, eski hedefler yeni girilenlerin üzerine yazılır. SETUP tuşu ile, tüm son hedefleri toplu halde veya tek tek silebilirsiniz. Önemli özel hedefler Durulan yerin çevresindeki veya hedef bölgesindeki bir özel hedefin seçimini gerkeçleştirir. Hedef hafızasından yüklemek Kaydedilmiş olan hedeflerin bir listesini çağırır.

18 16 Navigasyon Hedef hafızasına kaydetme Girilen hedefi hedef hafızasına kaydeder. Hedef için otomatik olarak bir isim önerilir. Gösterilen ismi seçebilir veya değiştirebilirsiniz. Hedef hafızasına 100 hedefe kadar kaydedilebilir. Hedef hafızası dolduğu zaman, yeni bir hedefi girebilmek için, önce mutlaka bir hedef silmeniz gerekir. Hedef hafızasının kullanılması Kaydedilen tüm hedefleri silebilir veya gösterilen hedeflerden birini kullanabilirsiniz. Rota yükleme Kaydedilmiş olan hedeflerin bir listesini çağırır. Rotanın kaydedilmesi Girilen hedefi hedef hafızasına kaydeder. Rota için otomatik olarak bir isim önerilir. Her defasında bir ana hedef ve altı ara hedefe kadar altı rota kaydedilebilir. Rota silme Tek bir rotayı veya tüm rotaları silebilirsiniz. Bulunulan yerin kaydedilmesi O anda bulunulan yeri hedef hafızasına hedef olarak kaydeder. Flama hedefi O anki araç konumunu hedef hafızasına flamalı hedef olarak kaydeder. Flamalı hedefin adı değiştirilmez ise, tuşuna yeniden basılırsa üzerine yazılır. Kaydedilmiş bir flamalı hedefi tutmak istiyorsanız, mutlaka ismini değiştirmelisiniz. Hedefe gidişin başlatılması Hedefe gidişin başlaması için önceden bir yolculuk hedefinin girilmiş veya seçilmiş olması gerekir. NAV tuşuna basınız. Güncel olarak seçilmiş olan yolculuk hedefi veya rota planı ekranda gösterilir. Gösterilen hedefe veya rotaya yönelik hedefe gidişi başlatmak için, START NAVI. fonksiyon tuşuna basınız. Hedefe ulaşmadan önce hedefe gidişi sonlandırmak isterseniz STOP NAVI. tuşuna basınız. Navigasyon CD'sinde bulunmayan veya eksik dijitalleştirilmiş olan bölgelerde, navigasyon sistemi yine de bir hedefe gidişi gerçekleştirmek için gayret eder. Böyle durumlarda, örneğin demiryolları ve yol cinsleri (otoban, kara yolu vs.) uygulanan navigasyon verileri tarafından hiç algılanmaz veya sadece eksik algılanırsa, hedefe gidişin kısmen hatalı olabileceğine dikkat ediniz. TMC (Traffic-Message-Channel) ile dinamik hedefe gidiş TRAFFIC tuşuna basarsanız ve ROUTE OPT. fonksiyon tuşu ile rota opsiyonlarını çağırırsınız ve dinamik hedefe gidişin girilmesini devreye sokabilir veya devreden çıkarabilirsiniz. Bir dinamik hedefe gidiş için ön şartlar TMC, trafik duyurularının sürekli olarak aktarılması için dijital bir radyo veri hizmetidir. Bulunulan yerde bir TMC vericisi alınabiliyorsa, cihaz arka planda sürekli olarak TMC trafik duyuruları ile beslenir. Gelen trafik duyurularının kalitesi, radyo vericilerinin trafik redaksiyonlarına bağlıdır. TMC trafik duyurularının alınma işlemi devreye sokulup, devreden çıkarılamaz. Duyulan verici TMC vericisi olmak zorunda değildir. Güncel gidilen bölge ile ilgili navigasyon verileri cihaz hafızasına kaydedildiğinde veya takılı olan bir navigasyon CD'si üzerinde çağırılabildiğinde, TMC trafik duyuruları cihaz tarafından değerlendirilir ve gösterilir. Güncel TMC trafik duyuruları TRAFFIC bölge seçme tuşuna basılarak gösterilebilir.

19 Navigasyon 17 Bir dinamik hedefe gidiş sırasındaki trafik sorunları Navigasyon sistemi, bir dinamik hedefe gidiş sırasında zaman olarak optimum bir rota hesaplar. Eğer bir trafik sıkışıklığının çevresini dolaşmak daha uzunsa, gerekirse trafik sıkışıklığına yönlendirilirsiniz. Yol bölümlerinin kilitlenmesi ve rota bilgilerinin sorgulanması Yol bölümlerinin manuel olarak bloke edilmesi Devam eden bir hedefe gidiş sırasında TRAFFIC tuşuna ve sonra da CONGESTION (bloke etme) fonksiyon tuşuna basınız. Block route from here (rotayı buradan itibaren bloke etme) menüsünde, A1 tuşunu kulanarak, bloke etmenin uzunluğunu girebilir ve onaylayabilirsiniz. Rota yeniden hesaplanır. Alternatif olarak, navigasyon ana menüsündeki ROUTE fonksiyon tuşuna basınız ve sonra Block route from here ibaresini seçiniz. Girilmiş olan bloke etmenin kaldırılması NAV tuşuna ve CONGST. OFF (blokajın kaldırılması) fonksiyon tuşuna basınız. Alternatif olarak, navigasyon ana menüsündeki ROUTE fonksiyon tuşuna basınız ve sonra A1 tuşu ile Block route from here fonksiyonunu devreden çıkarınız. Rota listesinin incelenmesi Devam eden hedefe gidiş sırasında, ROUTE fonksiyon tuşuna basınız. Kat edilecek olan yol bölümlerini gösterebilmek için, Route list (rota listesi) girişini seçiniz. Devam eden hedefe gidiş için daima sadece bir kilitleme girilebilir. Eğer kapalı bir yolun etrafından dolaşmak için mantıklı bir olanak sunulmuyorsa, kapalı olan yoldan götürüleceksiniz. Rota listesi Rota listesi sürüş esnasında aktüelleşir. Daha geçilecek olan caddeleri gösterir. Geçilmiş olan caddeler rota listesinden silinir. A1 tuşuna basılarak, her bir yol bölümü için daha başka bilgiler alırsınız. Kilitlenmiş yol bölümleri bir! ile siyah bir kutu içinde gösterilir. Hedefe gidişi başlattıktan sonra rota listesinin hazırlanması ve çağırabilir olması için birkaç saniye gerekir. Bir kilitleme sırasında, sunulan alternatif rotaların türü ve sayısı kullanılan navigasyon CD'sinin detay içeriği tarafından saptanır. Navigasyon CD'si olmadan hedefe gidiş Navigasyon fonksiyonun, navigasyon CD'sinin çıkarılmış olması durumunda da kısıtlanması mümkündür. O zaman dahili sürücüyü, navigasyon fonksiyonunu dikkate almadan, ses veya MP3 CD'lerinin çalınmasında kullanabilirsiniz. Burada navigasyon CD'sinin rota boyunca bulunan verileri cihazın içindeki bir Koridor hafızasına yerleştirilir. Hedef girişinin ve TMC üzerinden dinamik hedefe gidişin imkanları bu kaydedilmiş rota koridoru ile sadece kısıtlı olarak mümkündür. Rota koridorunun genişliği kaydedilmiş olan toplam rotanın uzunluğuna göre düzenlenir. Rota ne kadar kısa ise, kaydedilen rota koridoru o kadar geniştir ve navigasyon CD'sini yeniden yerleştirmeden o kadar daha çok fonksiyon çağırılabilir. Daha uzun rotalarda veya rotadan plan dışı sapmalarda (örn. TMC bildirileri nedeniyle bir trafik sıkışıklığının etrafından dolaşarak gitmek), hedefe gidişi devam ettirmek için, navigasyon CD'sini yerleştirmeniz talep edilir. Navigasyon menüsünde, NAVIGATION girişinin arkasında bir CD sembolü gösterilir. Bunun anlamı, cihazın o anda navigasyon CD'sinin verilerini koridor hafızasına kaydetmesi demektir. Navigasyon CD'si, CD sembolü artık görünmediği zaman dışarı alınabilir. Navigasyon CD'si alınırsa, navigasyon dahilinde devam eden bir hesaplama veya hedefe gidiş güvenli olmayan bir şekilde devam edebilir. Navigasyon CD'si olmadan koridor hafızasındaki hedefe gidiş sırasında, CD sembolü altı çizili olarak gösterilir.

20 18 lar

21 lar 19

22 Škoda Auto sürekli olarak tüm tiplerin ve modellerin daha da geliþtirilmesi için çalýþmaktadýr. Bu nedenle lütfen, her zaman teslimat kapsamýnda þekil, donaným ve teknik deðiþikliklerin mümkün olabileceðine anlayýþ gösteriniz. Bu kullanma kýlavuzunun bilgilerinden, resimlerinden ve açýklamalarýndan bu nedenle herhangi bir hak talebi ortaya çýkartýlamaz. Bu çalýþmanýn kopyalanmasý, çoðaltýlmasý, tercüme edilmesi veya bir baþka þekilde kullanýlmasý kýsmen dahi olsa Škoda Auto nun yazýlý izni olmaksýzýn yasaktýr. Telif haklarý kanununa göre tüm haklarý tamamýyla Škoda Auto da saklýdýr. Bu çalýþmanýn deðiþtirilme hakký saklýdýr. Yayýnlayan: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2008

23 Navigace Cruise Škoda Auto turecky Z BK

ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BEAT SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BEAT SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BEAT SIMPLY CLEVER İçindekiler 1 İçindekiler Radyo...................................... Radyo - Genel bakış........................... Önemli bilgiler................................

Detaylı

ŠkodaOctavia Tour ARAÇ RADYOSU SYMPHONY SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia Tour ARAÇ RADYOSU SYMPHONY SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia Tour ARAÇ RADYOSU SYMPHONY SIMPLY CLEVER İçindekiler 1 İçindekiler Radyo...................................... Radyo - Genel bakış........................... Önemli bilgiler................................

Detaylı

ARAÇ RADYOSU BLUES KULLANIM KILAVUZU

ARAÇ RADYOSU BLUES KULLANIM KILAVUZU ARAÇ RADYOSU BLUES KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 İçindekiler Genel Bilgiler............................ Cihaza genel bakış............................ Önemli Bilgiler................................

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Radyo Blues Kullanma kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Radyo Blues Kullanma kılavuzu SIMPLY CLEVER Radyo Blues Kullanma kılavuzu İçindekiler dizini Genel Bilgiler Kullanma kılavuzu 2 Kullanım kılavuzu metnindeki işaretler 2 Radyo - Genel bakış 2 Önemli bilgiler 2 Hırsızlığa Karşı Güvenlik

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Radyo Blues Kullanma kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Radyo Blues Kullanma kılavuzu SIMPLY CLEVER Radyo Blues Kullanma kılavuzu İçindekiler dizini Genel Bilgiler Kullanma kılavuzu 2 Kullanım kılavuzu metnindeki işaretler 2 Cihaza genel bakış 2 Önemli Bilgiler 2 Hırsızlığa Karşı Güvenlik

Detaylı

SIMPLY CLEVER RADYO BLUES KULLANMA KILAVUZU

SIMPLY CLEVER RADYO BLUES KULLANMA KILAVUZU SIMPLY CLEVER RADYO BLUES KULLANMA KILAVUZU İçindekiler dizini 1 İçindekiler dizini Genel Bilgiler................................. 2 Kullanma kılavuzu................................. 2 Kullanım kılavuzu

Detaylı

ARAÇ RADYOSU SWING KULLANIM KILAVUZU

ARAÇ RADYOSU SWING KULLANIM KILAVUZU ARAÇ RADYOSU SWING KULLANIM KILAVUZU B1Z-6000F İçindekiler 1 İçindekiler Genel Bilgiler............................ Kullanım kılavuzu............................. Kullanım kılavuzu metnindeki işaretler......

Detaylı

Radyo Swing Kullanma kılavuzu

Radyo Swing Kullanma kılavuzu SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Radyo Swing Kullanma kılavuzu Swing: Superb, Octavia, Octavia Tour, Yeti, Fabia, Roomster, Rapid Rádio turecky 05.2012 S00.5610.87.77 1Z0 012 101 JB İçindekiler dizini

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU Radio Blues

KULLANMA KILAVUZU Radio Blues SIMPLY CLEVER KULLANMA KILAVUZU Radio Blues 5L0012777CE Önsöz Bu kullanma kılavuzu Blues radyosu (bundan sonra sadece cihaz olarak adlandırılacak) içindir. Bu kılavuza uygun hareket edilmesi cihazın doğru

Detaylı

SIMPLY CLEVER RADYO FUNKY KULLANIM KILAVUZU

SIMPLY CLEVER RADYO FUNKY KULLANIM KILAVUZU SIMPLY CLEVER RADYO FUNKY KULLANIM KILAVUZU İçindekiler dizini 1 İçindekiler dizini Genel Bilgiler................................. 2 Kullanım kılavuzu.................................. 2 Önemli Bilgiler.....................................

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Radyo Funky Kullanım kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Radyo Funky Kullanım kılavuzu SIMPLY CLEVER Radyo Funky Kullanım kılavuzu İçindekiler dizini Genel Bilgiler Kullanım kılavuzu 2 Önemli Bilgiler 2 Cihaza genel bakış 3 Cihazı devreye sokma ve devreden çıkarma 3 Ses seviyesini ayarlama

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU SWING

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU SWING SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU SWING İçindekiler 1 İçindekiler Genel Bilgiler........................... Cihaza genel bakış............................ Önemli Bilgiler................................

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU DANCE

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU DANCE SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU DANCE İçindekiler 1 İçindekiler Radyo...................................... Radyo - Genel bakış........................... Önemli bilgiler................................

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Radyo Swing Kullanma kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Radyo Swing Kullanma kılavuzu SIMPLY CLEVER Radyo Swing Kullanma kılavuzu İçindekiler dizini Genel Bilgiler Kullanma kılavuzu 2 Kullanım kılavuzu metnindeki işaretler 2 Cihaza genel bakış 2 Önemli Bilgiler 2 Hırsızlığa Karşı Güvenlik

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI SatCompass

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI SatCompass SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI SatCompass Giriş Radyo navigasyon sistemi SatCompass (kısaca navigasyon sistemi olarak anılacaktır) donanımlı bir Škoda aracı seçtiniz, güveniniz için teşekkür

Detaylı

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR Altyapı kablolamasında CAT5 kablo alt yapısı kullanılır. Dış cephe ölçüsü 390 x 140 mm dir. Arka kasa ölçüsü 350 x 120 x 48 mm dir Daire numaraları, 2 haneli,

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Kullanım kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Kullanım kılavuzu SIMPLY CLEVER Radio Blues Kullanım kılavuzu Bu kullanma kılavuzunun yapısı (açıklamalar) Elinizdeki bu kılavuz, gerekli bilgileri bulmanızı ve okuyarak anlamanızı kolaylaştırmak için, tamamen sistematik

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Kullanım kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Kullanım kılavuzu SIMPLY CLEVER Radio Blues Kullanım kılavuzu Bu kullanma kılavuzunun yapısı (açıklamalar) Elinizdeki bu kılavuz, gerekli bilgileri bulmanızı ve okuyarak anlamanızı kolaylaştırmak için, tamamen sistematik

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir.

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. TV/AV Daily motion 5. TV veya Radyo Kanal listesinde YEŞİL renk tuşu kanal Gizleme fonksiyonunu kullanmanızı sağlar. Bu tuşa basıldığında Gizle

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Kullanım kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Radio Blues Kullanım kılavuzu SIMPLY CLEVER Radio Blues Kullanım kılavuzu Bu kullanma kılavuzunun yapısı (açıklamalar) Elinizdeki bu kılavuz, gerekli bilgileri bulmanızı ve okuyarak anlamanızı kolaylaştırmak için, tamamen sistematik

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BOLERO SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BOLERO SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BOLERO SIMPLY CLEVER İçindekiler 1 İçindekiler Genel Bilgiler........................... Cihaza genel bakış............................ Önemli Bilgiler................................

Detaylı

ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI AMUNDSEN SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI AMUNDSEN SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI AMUNDSEN SIMPLY CLEVER Giriş Amundsen dinamik radyo navigasyon sistemi (kısaca navigasyon sistemi olarak anılacaktır) donanımlı bir Škoda aracı seçtiniz, güveniniz için

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

INTERFACE KULLANIM KILAVUZU.

INTERFACE KULLANIM KILAVUZU. INTERFACE KULLANIM KILAVUZU www.necvox.com Ana Menü Fonksiyonları 1. Opel Insignia araçta kullanıyorsanız, ana menüye geçmek için Geri tuşuna basılı tutun. 2. Volkswagen & Skoda ve Seat araçlarda kullanıyorsanız,

Detaylı

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE TR İlk kurulum 1. Tercih ettiğiniz dili seçin, ardından seçiminizi onaylamak için Bu ayarı daha sonra Bölgesel ayarlar içerisinden değiştirebilirsiniz. 2. Son

Detaylı

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere

OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere Menüler OBS 1211 üç menüden oluşur. Yukarı tuşuna basıldığı sürece menüler, şekle göre saat yönünde değişir. Alt menülere girmek için enter, ana menülere dönmek için esc tuşuna basılması gerekir. Cihaz

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI AMUNDSEN SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI AMUNDSEN SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI AMUNDSEN SIMPLY CLEVER Giriş Amundsen Radyo navigasyon sistemi (kısaca navigasyon sistemi olarak anılacaktır) donanımlı bir Škoda aracı seçtiniz, güveniniz için teşekkür

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

DİKON KULLANMA KILAVUZU

DİKON KULLANMA KILAVUZU DİKON KULLANMA KILAVUZU Cihaz, kontör ve dialer özelliklerini bir arada bulundurur, dialer fonksiyonu devre dışı ( by-pass) bırakılabilir. Besleme ünitesi, Kontör cihazı, Eksay Cihazı ( opsiyonel ) ve

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Radyo Swing Kullanma kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Radyo Swing Kullanma kılavuzu SIMPLY CLEVER Radyo Swing Kullanma kılavuzu Bu kullanma kılavuzunun yapısı (açıklamalar) Elinizdeki bu kılavuz, gerekli bilgileri bulmanızı ve okuyarak anlamanızı kolaylaştırmak için, tamamen sistematik

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri

Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi Öğretim Elemanı - Sınav Sonuç Giriş İşlemleri Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde, Öğretim Elemanı yetkisi kapsamında aşağıdaki ekran (Ekran 1) açılır. Bu belgede genel kullanım

Detaylı

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx)

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx) L Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: 0312 235 10 11 (Pbx) Fax: 0312 235 05 50 Çayyolu / ANKARA Web: www.sistemas.com.tr

Detaylı

ARAÇ RADYOSU BLUES KULLANIM KILAVUZU

ARAÇ RADYOSU BLUES KULLANIM KILAVUZU ARAÇ RADYOSU BLUES KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 İçindekiler Radyo....................................... Radyo - Genel bakış.......................... Önemli bilgiler................................

Detaylı

SIMPLY CLEVER BOLERO RADYO KULLANMA KILAVUZU

SIMPLY CLEVER BOLERO RADYO KULLANMA KILAVUZU SIMPLY CLEVER BOLERO RADYO KULLANMA KILAVUZU İçindekiler dizini 1 İçindekiler dizini Genel Bilgiler................................. 2 Kullanma kılavuzu................................. 2 Kullanım kılavuzu

Detaylı

Radyo Funky Kullanım kılavuzu

Radyo Funky Kullanım kılavuzu SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Radyo Funky Kullanım kılavuzu Funky Radyo turecky 11.2013 S00.5615.04.77 1ST 012 777 CF Bu kullanma kılavuzunun yapısı (açıklamalar) Elinizdeki bu kılavuz, gerekli bilgileri

Detaylı

PİLSAY KULLANMA KILAVUZU

PİLSAY KULLANMA KILAVUZU PİLSAY KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Çağrıların Ücretlendirilmesi... 4 Sayaçların Takibi ve Silinmesi... 5 Aranan Numaraların Takibi... 6 Program Moduna Girme...

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013

1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 1 Barkomatik Barkod Otomasyon Sistemi 2009-2013 BarkomatikPOS Barkomatik Mucizesi olarak bilinen bilgisayarsız sistemlerimizin kolay ve hızlı kullanım özeliği olan yazılımlarına paralel olarak hazırlanan

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BOLERO SIMPLY CLEVER

ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BOLERO SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto ARAÇ RADYOSU BOLERO SIMPLY CLEVER İçindekiler 1 İçindekiler Genel Bilgiler........................... Cihaza genel bakış............................ Önemli Bilgiler................................

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI COLUMBUS

SIMPLY CLEVER. ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI COLUMBUS SIMPLY CLEVER ŠkodaAuto RADYO-NAVIGASYON SISTEMI COLUMBUS Giriş Radyo navigasyon sistemi Columbus (kısaca navigasyon sistemi olarak anılacaktır) donanımlı bir Škoda aracı seçtiniz, güveniniz için teşekkür

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

Kullanım kılavuzu HERE Drive

Kullanım kılavuzu HERE Drive Kullanım kılavuzu HERE Drive Baskı 1.0 TR HERE Drive HERE Drive uygulaması sesli yönlendirmeli adım adım yol tarifleri ile gitmek istediğiniz yere ulaşmanızı sağlar. Şunları yapabilirsiniz: Bulunduğunuz

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

ARAÇ RADYOSU BOLERO KULLANIM KILAVUZU

ARAÇ RADYOSU BOLERO KULLANIM KILAVUZU ARAÇ RADYOSU BOLERO KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 İçindekiler Genel Bilgiler............................ Kullanım kılavuzu............................. Kullanım kılavuzu metnindeki işaretler...... Cihaza

Detaylı

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA

Kısa Kılavuz. Bağlantılar. Pilin takılması/pilin şarj edilmesi. Dijital Telsiz Telefon. Dijital Telesekreter. İlk şarj: 8 saat PQQW15648ZA TG8070_8090TR(tr-tr)_QG.fm Page 1 Friday, August 10, 2007 4:18 PM Kısa Kılavuz Dijital Telsiz Telefon Model No. KX-TG8070TR Dijital Telesekreter Model No. KX-TG8090TR Bağlantılar KX-TG8070 KX-TG8090 Çengel

Detaylı

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu

AGSoft Çocuk Gelişim Takip Programı Kullanım Kılavuzu Giriş Bölümü: Program ilk açıldığında karşımıza Kullanıcı Adı ve Şifre giriş bölümü gelir. Kullanıcı Adı: Programa giriş yapacak kullanıcının kodunu ve şifresini yazdıktan sonra Tamam tuşu ile programa

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Araç orijinal uzaktan sistemi Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

SIMPLY CLEVER. Bolero Radyo Kullanma kılavuzu

SIMPLY CLEVER. Bolero Radyo Kullanma kılavuzu SIMPLY CLEVER Bolero Radyo Kullanma kılavuzu Bu kullanma kılavuzunun yapısı (açıklamalar) Elinizdeki bu kılavuz, gerekli bilgileri bulmanızı ve okuyarak anlamanızı kolaylaştırmak için, tamamen sistematik

Detaylı

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli

Runner 4-8. Kullanım Kitapçığı. 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Runner 4-8 4/8 Bölgeli Kontrol Paneli Her türlü sorun ve sorularınız için teknik@alarmdestek.com adresine mail atınız. Satış ve pazarlama için lütfen 0532 605 13 45 numaralı telefon ile irtibata geçin

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

İçindekiler. Tarih:

İçindekiler. Tarih: Adım adım - App kılavuzu: Bu App ile Adobe Digital Editions epub ve Adobe Digital Editions PDF formatındaki e-kitaplar, eaudio'lar Stream ve Download şeklinde (Android, Şubat 2017'den sonra), ve emagazinler

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU Blues bilgi/eğlence sistemi

KULLANMA KILAVUZU Blues bilgi/eğlence sistemi SIMPLY CLEVER KULLANMA KILAVUZU Blues bilgi/eğlence sistemi 6V0012777CB Önsöz Bu kullanma kılavuzu Blues bilgi/eğlence sistemi (bundan sonra sadece cihaz olarak adlandırılacak) içindir. Bu kılavuza uygun

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarm sistemi uzaktan kumandası Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6

1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 İÇİNDEKİLER 1.TERMOSTATI AYARLAMAK İÇİN TEMEL KURALLAR 4 2.SICAKLIK DEĞERİNİ AYARLAMAK... 5 2.1.Sıcaklık değeri artırmak ve azaltmak...6 3.TARİH ve ZAMAN AYARI...6 4.SICAKLIĞIN DÜŞÜRÜLME DÖNEMLERİ...8

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Emniyet Uyarıları DİKKAT Uygunsuz kullanım maddi hasar veya hatalı fonksiyona yol açar.

Kullanım Kılavuzu. Emniyet Uyarıları DİKKAT Uygunsuz kullanım maddi hasar veya hatalı fonksiyona yol açar. 1 4 Kullanım Kılavuzu saatinin emniyetli uygulanması ve uzun süreli kullanımı için kullanım kılavuzunu itinalıca okuyup saklayınız. Kullanma kılavuzu internette de kullanıma hazır bulunmaktadır: www.qlocktwo.com

Detaylı

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU

ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU ETHK-20 MEYVE SEBZE KURUTUCU ISI POMPASI PLC KULLANIM KLAVUZU 1. Manuel Mod Şekil I Manuel Mod geçmek için Manuel Moda Geç butonuna dokununuz. Karşımıza gelen ekranda ki fonksiyonları değiştirmek için

Detaylı

D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması

D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması 321030 322040 321020 321010 1 322010 322050 Monitörlerin Programlanması 1. Monitörlerin Adreslenmesi 2. Monitör Çağrı Melodilerini Değiştirme 3. Kullanıcı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

AKZİL KULLANIM KILAVUZU

AKZİL KULLANIM KILAVUZU AKZİL KULLANIM KILAVUZU NOT: CİHAZIMIZI YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER KARIŞTIRMASIN DİYE MENÜYE GİRİŞ PROGRAMI İÇİN (mecazi anlamda) BİR ŞİFRE KOYDUK. BÜTÜN MODELLERİMİZDE AYNI KULLANIM KILAVUZU GEÇERLİDİR.

Detaylı

Güvenlik uyarıları Çocuklar için TEHLİKE Yaralanma UYARISI Yangın/patlama UYARISI

Güvenlik uyarıları Çocuklar için TEHLİKE Yaralanma UYARISI Yangın/patlama UYARISI Güvenlik uyarıları a Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu yaralanmaları ve hasarları önlemek için ürünü yalnızca bu kullanım kılavuzunda belirtildiği şekilde kullanın. Gerektiğinde tekrar

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ. Öğr. Gör. RECEP KÖKÇAN. Tel: +90 312 267 30 20

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ. Öğr. Gör. RECEP KÖKÇAN. Tel: +90 312 267 30 20 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ Tel: +90 312 267 30 20 E-mail_2: rkokcan@gmail.com KONTROL ÜNİTESİ ELEMANLARI EDIT MODU: Program yazmak, düzenlemek

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar:

Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları. 1.0 Genel Uyarılar: Vertex PolyCure 25 için Kullanım Talimatları 1.0 Genel Uyarılar: 1.1 Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 PolyCure 25 kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE

Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE R-5, R-6, R-7 Kullanma Klavuzu Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE 4- Vericiyi, alıcıyı açmadan açmayın. Sesi en kısık duruma gelecek şekilde ayarlayın, alıcıyı açın,

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

Model BLW-210PI

Model BLW-210PI Model BLW-210PI www.biges.com 444 09 18 Teknik özellikler Voltaj Sıcaklık Nem Kart Kapasitesi Genel PIN 1 DC 12V Özel PIN 1000 Frekans Okuma Mesafesi Sinyal Çıkışı Çıkış Butonu 1 Kapı Zili 1 Harici Okuyucu

Detaylı

TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt)

TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt) www.vdo.com TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt) KULLANIM KILAVUZU Güvenlik Bilgileri Güvenlik Bilgileri Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008

Kullanım Kitapçığı KIT FW8. 8 Bölgeli Kontrol Paneli REV NO : 01 / 18.03.2008 Kullanım Kitapçığı KIT FW8 8 Bölgeli Kontrol Paneli [PROGRAM] tuşuna basıp MASTER Kod girilir ve [ENTER] tuşuna basılır. [Program] göstergesi yanarak kullanıcının programa girdiği belirtilir. Program moduna

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 1 PARÇALARIN TANIMLANMASI MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ 1. Dişi tip dönebilir hortum vana/musluk adaptörü 2. İç filtre 3. Üst kapak 4. Kontrolör

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

Navigasyon sistemi Amundsen+ Kullanım kılavuzu

Navigasyon sistemi Amundsen+ Kullanım kılavuzu SIMPLY CLEVER www.skoda-auto.com Navigasyon sistemi Amundsen+ Kullanım kılavuzu Amundsen+: Superb, Octavia, Yeti, Fabia, Roomster, Rapid Navigacní systém turecky 05.2012 S00.5610.83.77 3T0 012 149 GE Önsöz

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi

MAGIC PASS ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz MAGIC PASS 12380 ID Parmak izli / Kartlı / Şifreli Kapı Kilidi kullanımı ve arıza tespit ve onarımına yönelik

Detaylı