HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 81 09-07-2010"

Transkript

1 angar HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : Dünya Kupası nda Embraer den Müşterilerine Tam Destek Embraer, 2010 Dünya Kupası süresince Güney Afrikaʼya gelecek lüks jetlerine teknik destek verecek. Güney Afrikaʼlı temsilcisi AdoAirʼin katkılarıyla Johannesburgʼdan 7/24 hizmet sağlanacak. Başkan yardımcısı Edson Carlos Mallaco, 2010 Dünya Kupasıʼnın en zevkli anları yaşanırken üzerimize düşen müşterilerimize yüksek hizmet sunabilmektir dedi. Bu servisleri sağlamak için Embraer Johannesburgʼun 30 kilometre kuzeybatısındaki Lanseria Havaalanıʼndaki AdoAirʼe ait tesislerde fazladan yedek parça ikmali yapmış durumda. Air France Regional a 20 inci E170 Teslim Edildi Embraer, önemli bir başarıya daha imza atarak Air Franceʼın bölgesel havayolu kuruluşu olan Compagnie Aérienne Européenneʼe 20ʼinci E-Jet E170ʼni 28 Haziran itibariyle teslim etti. 20. Embraer E170 Avrupalı en büyük müşterimize teslimi bizim için çok önemli bir başarıdır diyen Havayolu Pazarı Başkan Yardımcısı Paulo César de Souza e Silva sözlerine şöyle devam etti : 53 adet Embraer jeti bölgesel olarak kullanan Air France Grupʼun firmamızı seçtiğini görmek memnun edici. Bizim için gelişen filolarını desteklemek büyük onur kaynağıdır. 76 koltuklu olarak tasarlanan yeni bölgesel Embraer E170, Avrupa kıtasındaki 43 şehre uçarak uluslararası-bölgesel olarak hizmet vermeye yakında başlayacak. Air France bölgesel filosundaki 53 Embraerʼin 10 tanesi Embraer E190, 10 tanesi Embraer E170, 27 tanesi ERJ145 ve 6 tanesi de ERJ135 olmak üzere Embraerʼin Avrupaʼdaki en büyük müşterisi konumunda. Son E-Jet teslimatımız, 2001 yılından beri sürdürdüğümüz stratejimizi taçlandırdı diyen Pierre Rosse, Regional CEO Yardımcısı, ayrıca 10 yıllık tecrübe ve 53 uçak sayesinde artık bakım servisimiz bu pazarda önemli bir yere ulaştı dedi. Regional Compagnie Aérienne Européenne, Flandre Air, Proteus Havayolları ve Régional Havayollarıʼnın birleşmesi sonucu 2001 yılında kuruldu. Merkezi Batı Fransaʼda olan şirket, yirmisi Fransaʼda, yirmiüçü Avurpaʼda olmak üzere toplam 43 şehre sefer düzenliyor.

2 TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : Polonya Hükümeti E175 i Tercih Etti Polonya hükümeti, Tupolev Tu-154M uçağı yerine 2 adet yeni Embraer E LR uçağı alıyor. VIP uçak olarak kullanılacak uçakların mürettebatı Polonya Havayolları ve Polonya Hava Kuvvetleri tarafından sağlanacak ve işletmesi Polonya Savunma Bakanlığıʼna bağlı olacak. Polonya Hava Kuvvetleriʼnin 2adet Tu-154M uçaklarından biri Nisan ayında Rusyaʼda düşmüştü. Embraer 2010 E-JET Teslimleri 2Q E E E E Embraer Toplam E-JET Teslim ve Siparişleri* Sipariş Opsiyon Teslim E E E E Kenya Havayolları Filosuna E190 Eklemek İstiyor Kenya Havayolları hızla büyüyen Afrika havayolu ağında daha iyi hizmet verebilmek için filosuna Embraer E-190ʼlardan katmayı planlıyor. Skyteam taşımacılık, filosunda 2007 yılından beri E-Jet işletmekte. Bu ay itibariyle de 2 adet E-170 daha alarak filosundaki E-170ʼleri beşe çıkardı. Kenya Havayolları CEOʼsu Bram Steller açıklamasında, taşımacılığın aslında daha geniş gövdeye sahip E-190ʼlarla ilgilendiğini ve uzun dönemli leasing ile bu yıl sonuna kadar 2 adet E-190ʼı filoya dahil etmeyi düşündüklerini belirtti. Şuan 2 adet E-190ʼın pazarlıklarının devam ettiğini Steller açıklamasına ekledi. Kenya Havayolları, E-Jet filosunu Afrika içi uçuşlarda artışı sağlamak için kullanıyor. Taşımacılık ise geçtiğimiz bir kaç ay içinde ay başı Afrikaʼda farklı güzergahlar açmakta ve Stellerʼın açıklamalarına gore bu durum Kenya Havayollarıʼnın filosuna daha fazla E-Jet gireceği anlamına geliyor.steller, yeni güzergahların en iyi şekilde işlemesinde E-Jetlerin çok ideal olduğu da sözlerine ekledi. Embraer 2010 Yılının 2. Çeyreğinde 29 Adet E-Jet Teslim Etti Embraer, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde, Libyalı Petro Havacılık ve Moldovalı Moldova Havacılıkʼı da müşterileri arasına katmayı başardı. Ticari havacılık konusunda diğer ilgi çekici haberlerse, hali hazırda Embraer E170 ve Embraer E175 kullanmakta olan LOT Polonyaʼnın 4 adet kesin Embraer E175 siparişini Embraer E195ʼe çevirmesi ve Avrupa genelinde Embraerʼi en fazla tercih eden Fransa Bölgesel Havayollarıʼna 20. E-Jetʼin teslim edilmesiydi. Alman Lufthansa ise vermiş olduğu 30 uçaklık siparişten 21 tanesini bu yılın ilk yarısında teslim almasının ardından 3 adet kesin Embraer E190 siparişini Embraer E195ʼe çevirdi. 30 Haziran 2010 tarihi itibariyle, Embraer 890 kesin ERJ ailesi siparişinden 885 tanesini; 879 kesin Embraer E170/E190 ailesi siparişinden 652ʼsini teslim etmiş durumda. *30 Haziran 2010 itibariyle

3 TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI Embraer 2010 Teslimleri ROLLS ROYCE Rolls Royce un 2 Şaftlı Motor Araştırma Programı E3E (Efficiency(Verim),Environment(Çevre),Economy(Ekonomi)) olarak tanımlanan 2 şaftlı yeni motorun son testleri de başarılı geçerken, motor sıcaklığı, basınç oranı, verimlilik ve itiş-ağırlık oranının %25 lik artışı bu başarıda büyük rol sahibi oldu. Stutgart Üniversitesiʼnde 40 saat süreyle çalıştırılarak test edilen ve başarıyla çıkan yeni teknoloji motor, yakıt harcamasını düşürürken, karbon salınımını da %15 oranında azaltmayı sağlamış durumda yılında tasarımına başlanan motorun 2011 ve 2012 yıllarında da testlerine devam edileceği belirtildi. ROLLS ROYCE Trent XWB İlk Defa Çalıştırıldı 17 Haziran tarihinde Trent XWB, Rolls-Royce Derby tesislerinde 58 numaralı test yatağında ilk defa çalıştırıldı Bu, projede Airbus ile yakın ilişki içinde olan Rolls-Royce, ortakları ve tedarikçilerinin 4 sene süren iyileştirme, araştırma ve tasarım sürecinin sonucu oldu. Program yöneticisi Chris Cholerton, Müşterilerimize 4 sene önce verilen zaman çizelgesi taahhütümüz dahilindeki bu önemli adımı tamamlamış olduğumuz için mutluyuz. Bu oldukça etkileyici mühendislik başarısını gerçekleştirmek; Rolls-Royce, ortaklarımız ve tedarikçilerimiz arasında ileri derecede bir takım eforu gerektirdi ki bu insan gücü, teknoloji ve tesisler üzerine hatırı sayılır bir yatırım demektir. Bu aşamada amacımız, geri kalan motorları da teslim edip uçuş testini gerçekleştirmek. şeklinde konuştu. Trent XWB motorunun yanına, yakında 6 tane daha tasarım aşamasındaki motor gelecek; hepsi önümüzdeki senenin başında çalışıyor olacak. Trent XWB, A350XWB-900 uçağının 2012 yılında gerçekleşecek ilk uçuşunda ve 2013 yılında gerçekleşecek hizmete girmesinde kullanılacak. Trent XWB, özellikle Airbus A350 XWB ailesi için tasarlandı uçak, şu ana kadar 33 farklı müşteriden 530 firma siparişi aldı; hizmete girmesi öncesinde 1000 motoru aşkın bir sipariş, ki bu Rolls-Royce için bir başka rekordur. Trent XWB Baş Mühendisi Chris Young; Menzil, yakıt tasarrufu, çevreye izdüşümü ve kullanım süresi ekonomisi unsurlarını dengeleyebilen bir tasarım geliştirdik. Tasarım sürecine bazı önemli katkılar oldu: Airbus ile yakın çalışmamız sonucu tasarımımızı ihtiyaçlara ve gövde iskeleti arabirimlerine göre iyileştirmemiz; ilave performans ve daha ekonomik çözümler sunan yeni teknolojiler kullanmamız; ve Trent ailesi üzerine 40 milyon uçuş saatini geçen tecrübemiz sayesinde XWBʼnin yeni standartlara ulaşmasını mümkün kılacak. SAYI :

4 TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : Hawker 4000 Rekor Toplamaya Devam Ediyor Hawker Beechcraftʼın kaptan gemisi 4000, süper orta sınıf jetler kategorisinde son bir yıl içerisinde 5 rekor kırmayı başardı. İlk 4 rekor Ekim 2009 içerisinde, son rekor ise Londra ve Dubai arasındaki uçuş sırasında kaydedildi. Rekor sırasında 6 saat 57 dakika havada kalan 4000, Bahreynʼden havalanıp Kuveyt, Irak, Suriye, Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Avusturya, Almanya ve Belçika üzerinden uçup İngiltereʼdeki Stansted Havaalanıʼna indi. Hawker 4000ʼin üstün mesafe performansı süper orta sınıf jetler kategorisinde bulunan rakipleriyle kıyaslandığında her uçuşta bir rekor kırma ihtimali bulunuyor diyen başkan yardımcısı Shawn Vick, sözlerine şöyle devam ediyor; Bu koşullar altında uçağın tek performans noktası sadece hızı değil; aynı zamanda uluslararası bir şirketin isteklerini karşılama konusunda becerikli, güvenilir bir uçak da. Çin e İlk Hawker 4000 Hawker ʼun Kasım ayında Çin Sivil Havacılık İdaresi tarafından tescillenin yapılmasının ardından ilk teslimatını gerçekleştirdi ve Hawker Beechcraft ailesinin ülkedeki kaptan gemisi oldu. Çinʼdeki ilk Hawker 4000ʼi Pekin Başkent Uluslararası havaalanında konuşlandırıldı ve iş ve eğlence gezilerinde kullanılması planlanmakta. Justin Firestone Çin anakarasında bir müşteriye ilk kez bir Hawker 4000 satmak hem bizim için ve hem de hızla ekonomisini büyüten Çin için bir kilometre taşı oldu dedi ve şu sözleri ekledi Hawker 4000ʼin Çin gibi büyük bir ülkede ve Pasifik hattında iş yapmak isteyenler için Şangay-Singapur, Pekin-Bankok ve ya Hong Kong-Tokyo arasını aktarmasız gidebilmesi menzil, performans ve kapasite konusunda avantaj sağlıyor. HBC Havacılık Araştırmaları Konusunda Ortaklıklarını Arttırıyor Stratejik ortaklığını genişletme kapsamında, Hawker Beechcraft firması, Wichita Üniversitesiʼne bağlı Ulusal Havacılık Araştırma Enstitüsüʼne gerekli ekipman ve elektro manyetik deneyler konusunda çalışmalar yapacak test laboratuarları gibi konularda yardımcı olacağını duyurdu. Böylelikle enstitü ve HBC arasında ikinci işbirliği gerçekleşecek. İlk Hawker Beechcraft King Air C90GTx Panama ya Hawker Beechcraft, C90GTi ın yenilenmiş modeli olan C90GTxʼin ilk versiyonunu Panamalı bir iş adamına satışını gerçekleştirdi. Çift motorlu pervaneli uçak ilk demo uçuşunu İsviçreʼden Doğu ABDʼye yapacak. C90GTxʼin en büyük iyileştirmeleri arasında azami kalkış ve iniş ağırlıklarının artması, tam dolu depoyla 340 kg dan fazla yük taşıma özelliği ve 1960 km lik menziliği ön plana çıkmakta.

5 SAYI : 81 TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI RAHAT VE HIZLI HAWKER BEECHCRAFT B 200GT B 200GT Max. Menzil km Max. Sürat 570 km/h Max. İrtifa Seviyesi m Kabin Yüksekliği 1,45 m Kabin Genişliği 1.37 m Max.Yolcu yılında piyasaya çıkan B200 modelinin bir sunan B200GT, ayrıca, döndürülebilir güneş üst modeli olarak geliştirilen B200GT 2007 siperliğine sahip 11 adet kabin penceresi yılında gerekli sertifikaları alarak müşterilerine sayesinde bu huzurlu çalışma ortamına ayrı bir sunulmuştur. Aslında 1969 yılına kadar uzanan ferahlık daha katmaktadır. bir süreç içerisinde B100 modeliyle başlayan yolculuk günümüzde B200GTʼye dönüşmüştür Hafif komposit çalışma masaları, deri kaplama ve hem sivil hem de askeri amaçla dünya koltukları ve 115 voltluk elektrik çıkışlarıyla çapında büyük bir beğeni ve güvenle kullanılan dizüstü bilgisayarlarınızı kullanabilir; çok özel bir hava aracı haline gelmiştir. tasarlanmış titreşim emicilerle donatılmış yapısı Süzülerek öne çıkan bir performansla sayesinde daha gürültüsüz bir ortamda işlerinizle uğraşabilirsiniz. Beechcraft B200GT, kısa ve toprak pistlerden, uluslararası havaalanlarının mükemmel Tüm bu üstün özelliklerine ilaveten dünya pistlerine kadar her yerde sizin yanınızda çapındaki servis ağı, saatlik uçuş olabilecek bir uçak. Yeni ve geliştirilmiş güvenliği ve sadece 3 dolarlık(bir mil için) donanımıyla saatte 570 kilometre/saat hızla, operasyon maliyetiyle King Air B200GT, rakipleri azami 2650 kilometre menzile ulaşan B200GT, arasında haklı bir konuma gelmiştir. bu başarısını biraz da, kendisi için özel üretilen PT6A-52 motorlarına borçludur. Kendi sınıfındaki rakiplerinin aksine, B200GT müşterilerine yüksek bir kabin rahatlığı sağlar. Özel olarak geliştirilen kabin içi gürültüsünü azaltıcı tasarımı ve zarif kabin tasarımıyla metre yükseklikte bile kendi ofisinizde yahut evinizde gibi huzurlu bir çalışma ortamı

6 TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : Beechcraft King Air C90x İçin Kompozit Kanatçıklar Hawker Beechcraft firması, C90x için kompozit kanatçıkların testlerinin bitip sertifikanın alındığını duyurdu. Kanatçıklar, yetkili servis merkezlerinde uçaklara takılabilecek. Yeni kanatçıklar, uçağa aero dinamik güç kazandırarak hakimiyet, mesafe ve yük kapasitesini arttırıyor. HBC firması, kanatçığı tek olarak ya da paket halinde uçaklara entegre edeceğini duyurdu. Paketin uçağa ayrı bir zerafet ve yetenek katacağını belirten küresel müşteri destek birimi başkan yardımcısı Christi Tannahill, ayrıca uçaklarına bu paketi yükleyen müşterilerin, yaptıkları bu yatırımın karşılığını defalarca alacağını da ekledi. Kanatçıkların en büyük getirisi ise zaman içerisinde yapılacak yakıt tasarrufunun, yatırımın maliyetini fazlasıyla geçeceği olarak öne çıkmakta. Yeni C90 GTx Tanıtım Uçuşları Hawker Beechcraft yıllardır en çok satan modellerinden biri olan King Air C90 modelinin yeni versiyonu C90 GTxʼi Türkiyeʼde tanıtımını gerçekleştirmek için getirdi. Geçtiğimiz haftalarda Türkiyeʼye gelen uçak, çeşitli sektörlerdeki iş adamları için tanıtım uçuşları gerçekleştirdi. Uygun fiyatı, konfor ve kullanım rahatlığı, yurt genelindeki tüm havaalanlarına sorunsuz iniş kalkış yapabilme ve operasyon maliyetlerinin emsal modellere göre çok daha düşük olma özellikleri ile, tanıtım uçuşuna katılan iş adamlarında tam not aldı. Önümüzdeki dönemlerde tekrar ülkemize tanıtım için gelmesi planlanan C90 ve büyük kardeşleri B200GT ve yeni B350i, Beechcraftʼın Türkiye tanıtımlarında yoğun olarak kullanılacak.

7 TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : Gulfstream Çin Pazarında Payını Arttırıyor Hainan Havayolları Grupʼa daha önce de 3 adet G550, 2 adet GV, 4 adet GIV ve 4 adet de G200ʼden oluşan bir filo satan Gulfstream firması şimdi de Hainan Havayollarıʼnın alt kuruluşu olan ve 2010 itibariyle filosunda 13 adet Gulfstream bulunan Deer Jetʼe yapılan anlaşmayla 10 adet yeni jet satmayı planlıyor. Ayrıca Gulfstream firması, Deer Jetʼi, tekniker, aviyonik teknikeri ve kalite kontrol uzmanının yanı sıra kabin içi teknisyeni ve saha destek mühendisinden oluşan bir bakım destek takımıyla desteklemeyi taahhüt ediyor. Konuyla ilgili olarak Gulfstreamʼin ürün destek müdürü Çin iş jeti pazarı hızla büyüyor, biz de bu bağlamda Çinʼdeki büyümeye paralel olarak ürün destek altyapımızı genişletmeye karar verdik. dedi. Tahminlere göre Çin iş jeti pazarı dünyadaki emsallerinden çok daha hızlı büyüyecek. Ama şu an itibariyle Çinʼde kayıtlı sadece 30 adet iş jeti olduğu kaydediliyor. Gulfstream, GIV e Kızılötesi Görüş Sistemi Taktı Gulfstream, GIV model uçaklarına başarılı bir şekilde kızıl ötesi görüş sistemleri yenilemesini tamamladı. Bu yeni sistem GIII, GIV ve GV model uçaklarda kullanılabilir olacak. Yeni kızılötesi görüş sistemi, pilotlara gece koşullarında çok daha üstün görme yetisi kazandıracağı gibi görüş şartlarının zorlaştığı durumlarda da yardımcı olacak. Bu teknoloji sayesinde Gulfstream firmasının eski yapım uzun gövde uçaklarını kullanan operatörlere büyük kolaylık sağlanacağı belirtiliyor. Gulfstream den 2010 Dünya Kupası na Destek Gulfstream Ürün Destek Birimi 2010 Dünya Kupasıʼna destek vererek ilk kez dünya çapında bu kadar büyük bir organizasyona katkıda bulunacağını duyurdu. Güney Afrika Cumhuriyetiʼne giden ekipten 4 teknisyen ve 1 saha destek mühendisi Johannesburgʼda ve 4 teknisyen de Cape Townʼda olacak. Bu sayede Gulfstreamʼi tercih etmiş ve dünyanın dört bir yanından özel jetleri ile gelen müşterilerine firma, 1 ay sürecek Dünya Kupası sırasında özel bir destek sağlamış olacak. Gulfstreamʼin Güney Afrika ürün destek personelinin elinde yeterli yedek parça ve malzeme, Johannseburgʼda bulunan tesislere daha önce intikal ettirilmiş durumda. Ayrıca yetkili bir servis de Günay Afrika Cumhuriyetiʼnde hizmet vermekte. Daha önce de 2010 Vancouver Kış Olimpiyatları ve 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları gibi büyük organizasyonlarda da Gulfstream buna benzer hizmetler vermişti.

8 TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI Genelkurmay Başkanlığı na Yeni Gulfstream G550 Türk Silahlı Kuvvetleri için alınan Gulfstream G550 tipi komuta kontrol uçağı kullanıma girdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Konyaʼda düzenlenen Anadolu Kartalı tatbikatına kuyruk numaralı yeni uçağıyla geldi. Türkiyeʼden ABDʼye yakıt ikmali yapmadan uçabilen G550ʼye, komutanların güvenliği için füzesavar sistemi de takıldı. Türk Hava Kuvvetleriʼnin gözdesi olan uçağın üzerine entegre classified sistemlerin dışında birçok komuta ve kontrol için gerekli olan en yeni sistemler ve değişik elektronik harp sistemleri, kriptolu haberleşme sistemi ve olası bir saldırı anında ısı topu atarak kendisine yönelen füzeleri bertaraf etme entegrasyonları gerçekleştirildi. Ayrıca, Geliştirilmiş Görüntüleme Sistemi (Enhanced Vision System - EVS) kızılötesi kameralardan aldığı görüntüleri baş üstü gösterge paneline aktararak görüş mesafesini azaltan kötü hava koşullarında dahi pilota rahat ve güvenli bir iniş sağlıyor. Herhangi bir olağanüstü durumda, Genelkurmay Başkanı ve komutanlar operasyonları Genelkurmay karargahındaymış yönetebilecek. Dördüncü G650 de Test Uçuşlarına Başladı SAYI : gibi bu uçaktan DELTA EKO HAVACILIK ve SAVUNMA, UZAY TEKNOLOJİLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. Gulfstreamʼin en son geniş gövde uçağı olan G650 için yapılan testlerde 4. test uçağı da 3. test uçağından sadece 3 gün sonra bu ay içinde havalandı. Üçüncü uçak, aero dinamik ve buzlanma koruması testlerinde kullanılıyordu. Bununla birlikte son teknoloji Plane ViewTM aviyonik sistemleri de ilk kez bu uçakta denenmişti. Testler süresince, bu ay içinde 85 uçuş ve 240 saatlik uçuş süresiyle uçaklar, sertifika için gerekli olan toplam 1800 saatlik uçuş süresinin henüz yüzde 15 gibi küçük bir bölümünü tamamlamış durumdalar seri numaralı uçak, uçuş kontrolleri tabanlı, 6002 sistemler, 6003 aviyonik sistemleri ve buzlanma koruması üzerine test edilirken son 2 uçak ise iç sistemler ve yükseklik göstergeleri üzerine yoğunlaşılmış bir şekilde testlere katılacak. Istanbul Harman Sokak 46B/1, Şenlik, Florya, İSTANBUL Tel: Fax: Ankara Cinnah Caddesi, No:106/6, Çankaya, ANKARA Tel: Fax: marketing@deltatrade.com

angar ü z e r e m o t o r t e r c i h i n i International Aero Engines (IAE) firmasının ürettiği V2500 serisi motorlardan yana kullandı.

angar ü z e r e m o t o r t e r c i h i n i International Aero Engines (IAE) firmasının ürettiği V2500 serisi motorlardan yana kullandı. HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 78 22-01-2010 angar Investor Newsletter THY Yine Motorlarını Tercih Etti Türk Hava Yolları alımına yeni karar verdiği 14 adet A321 ve 6 adet A319 tipi A

Detaylı

angar Gulfstream G650 Test Uçuşları Niki Embaer E190 Siparişini Arttırıyor Embraer 190 Steep Approach Sertifikası Aldı

angar Gulfstream G650 Test Uçuşları Niki Embaer E190 Siparişini Arttırıyor Embraer 190 Steep Approach Sertifikası Aldı HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Investor Newsletter GULFSTREAM Gulfstream G650 Test Uçuşları Geniş gövde Gulfstream G650ʼnin test uçuşları 2009ʼun son periyodunda kaldığı yerden 2010ʼda

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 89 18-08-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 89 18-08-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar www.deltatrade.com E- Jet Siparişleri 1000 e Ulaş2 Fransa da gerçekleş/rilen 49. Paris Havacılık Fuarı nda açıklandığı üzere, Embraer in yeni dönem sacşlarının

Detaylı

angar İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450

angar İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı Körfez Havacılık ın Yeni Uçağı Gulfstream G450 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Investor Newsletter GULFSTREAM İkinci Gulfstream G650 de İlk Uçuşunu Yaptı 26 Şubat 2010ʼda Gulfstreamʼin Savannahʼdaki merkezinden yapılan açıklamada şirketin

Detaylı

HANGARAIREX 10 22 Eylül 2010

HANGARAIREX 10 22 Eylül 2010 HANGARAIREX 10 22 Eylül 2010 Airex 2010 8. Defa Kapılarını Açıyor 30 Eylül - 03 Ekim Her iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl sekizincisi gerçekleşecek olan Airex 2010 Havacılık Fuarıʼnda, Hawker Beechcraft

Detaylı

BUSINESS AVIATION. 29 Aralık 2010. Sayı : 02. İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında

BUSINESS AVIATION. 29 Aralık 2010. Sayı : 02. İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında BUSINESS AVIATION İlk Hawker 800XPr Geliş>rme Programında Aralık ayı ortasında Hawker Beechcra+ tara[ndan yapılan duyuruyla yeni geliş2rilmekte olan ilk Hawker 800XPr modeli jet, geliş2rme programı kapsamında

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 83 04-11-2010 angar Alitalia Yeni E 190 Siparişi Verecek Embraer, İtalyan şirke1 Alitalia nın EMB 190 modelini Bombardier in CRJ 900/ 1000 ve Sukhoi nin

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 88 25-06-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 88 25-06-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar Paris Air Show Özel Sayısı www.deltatrade.com Embraer in Paris Air Show 2011 deki başarısı Müşteri Kesin Sipariş Opsiyon Sriwijaya (Endonezya) 20 10 Kenya

Detaylı

Türk Hava Yolları bugün 69 ülkede 138 şehirde 141 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir.

Türk Hava Yolları bugün 69 ülkede 138 şehirde 141 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir. DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI, 1 Aralık 2007 Ocak-Eylül 2007 dönemi mali sonuçlarına ilişkin verileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Son yıllarda Türk Hava Yolları olarak elde ettiğimiz başarılı sonuçlar hepimiz

Detaylı

HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10

HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10 HANGAR ÖZEL SAYI / FARNBOROUGH 10 Embraer den Farnborough 2010 da Gövde Gösterisi Bu hafta İngiltere de düzenlenen Farnborough Havacılık Fuarında dünyanın en büyük üçüncü uçak imlatçısı Brezilya nin EMBRAER

Detaylı

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK

AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK AFET VE ACİL DURUMLARDA EMNİYET HAVACILIK İÇERİK 1- EMNİYET HAVACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI 2- HAVA ARAÇLARININ TABİİ AFETLERDEKİ ROLÜ 3- EMNİYET HAVA ARAÇLARININ TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİ POLİS HAVACILIK 1940-

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

İhtiyar casus RC-135 iz peşinde

İhtiyar casus RC-135 iz peşinde İhtiyar casus RC-135 iz peşinde Gövdesi, Boeing in 1950 lerde tasarladığı ilk yolcu uçağı 707 Askeri ilk görevi ise havadan yakıt ikmali... Ama taşıdığı teknolojiler kimsede yok. ABD hala 707 nin casus

Detaylı

PARS 8X8 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ

PARS 8X8 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ PARS 8X8 32 TAKTIK TEKERLEKLI ZIRHLI ARAÇ TEMEL ÖZELLİKLER Şoför/Komutan için mevcut durum bilgisi sağlayan önde ve arkada iki adet termal ve CCD gündüz kameraları Tüm tekerleklerden direksiyon kontrolü

Detaylı

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur.

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. 1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. OYAK, Türkiye nin ikinci en büyük endüstriyel grubudur. OYAK ın otomotiv, demir-çelik, lojistik, çimento, inşaat, beton,

Detaylı

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları,

Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Sayın Büyükelçi, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları, Bugün, ulusal savunmamızın güvencesi ve bölge barışı için en önemli denge ve istikrâr unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri nin etkinliğini ve

Detaylı

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır.

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır. TANITIM Kıta Ulaştırma Hizmetleri A.Ş. 1995 te kurulmuş bir lojistik hizmet firmasıdır. Kıta, verdiği taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef almış, kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

M113 MODERNIZASYONU VE ÖMÜR UZATMA ÇÖZÜMLERI ARAÇ AİLESİ

M113 MODERNIZASYONU VE ÖMÜR UZATMA ÇÖZÜMLERI ARAÇ AİLESİ www.fnss.com.tr M113 MODERNIZASYONU VE ÖMÜR UZATMA ÇÖZÜMLERI ARAÇ AİLESİ M113 MODERNIZASYONU VE ÖMÜR UZATMA ÇÖZÜMLERI 62 GENEL BAKIŞ FNSS nin modernizasyon ve ömür uzatma çözümleri, tüm M113 Araç Ailesinin;

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

ÇOK ULUSLU PROJELERDE LOJİSTİK DESTEK UYGULAMALARI (A400M - JSF)

ÇOK ULUSLU PROJELERDE LOJİSTİK DESTEK UYGULAMALARI (A400M - JSF) ÇOK ULUSLU PROJELERDE LOJİSTİK DESTEK UYGULAMALARI (A400M - JSF) Bedriye CİCİOĞLU Havacılık ve Uzay Sektör Müdürü SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 28 ŞUBAT 2012 SUNUM PLANI A400M ULAŞTIRMA UÇAĞI PROJESİ PROJE

Detaylı

ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI

ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI ULAŞIM TİCARET A.Ş. TÜRKİYE NİN SAYGIN, GÜVENİLİR VE GÜÇLÜ HAVACILIK MARKASI Skyline Ulaşım Ticaret A.Ş. bir Koçoğlu Grup iştirakidir. KOÇOĞLU GRUBU HAKKINDA M. Şükrü Koçoğlu tarafından 1981 yılında kurularak,

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın

Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın Gelişmiş Vites Değiştirme Teknolojisi ile Yakıt Tasarrufunuzu Arttırın DynActive Vites Değiştirme Teknolojisine Sahip MAKSİMUM PERFORMANS MAKSİMUM TASARRUF Yakıt Tasarrufu ve Performansı İhtiyacınıza Göre

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

Ekol Lojistik Yeşil Lojistik Uygulamaları

Ekol Lojistik Yeşil Lojistik Uygulamaları Ekol Lojistik Yeşil Lojistik Uygulamaları Ajanda Genel Bakış Yeşil Uygulamalar Ekol Genel Bakış Kuruluş : 1990 Çalışan Sayısı : 4,200 Çalışan Sayısı Avrupa : 1,200 Müşteri Sayısı : 3.774 (Aktif) 2011 Cirosu

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Sivil Havacılıkta Çalışma Alanları, Fırsatlar ve Başarı Örnekleri Hava Aracı ve Komponent Üretimi İtki Sistemleri Talaşlı imalat Hassas döküm Kimyasal

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Sensör Birleştirme Eğitimi. Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın

Sensör Birleştirme Eğitimi. Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın Sensör Birleştirme Eğitimi Hızlı jet uçağa monte görev sistemlerinin geliştirilmiş operasyonel performansı vasıtasıyla avantaj sağlayın Operasyonel verimliliği en üst düzeye çıkarma Hızlı jet platformlar,

Detaylı

ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM

ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM ANTONOV AN-225 MRIYA: EN BÜYÜK UÇAK (18 EKİM 2014) Dünyanın en büyük uçağı olan An-225 Mriya, tasarımcısının adını taşıyor. SSCB dağılınca çürümeye terk edilen uçak, 2001 de yenilenip uçuruldu. ANTONOV

Detaylı

ÇİN İN ASKERİ GÜCÜNÜN KÜRESELLEŞMESİ

ÇİN İN ASKERİ GÜCÜNÜN KÜRESELLEŞMESİ ÇİN İN ASKERİ GÜCÜNÜN KÜRESELLEŞMESİ Çin in silahlı güçlerinin modernleşmesi analistlerin beklediğinden çok daha hızlı gelişiyor. Londra da yer alan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS)

Detaylı

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur.

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. 1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. OYAK ın otomotiv, demir-çelik, lojistik, çimento, inşaat, beton, tarım ilaçları, turizm, gıda, güvenlik, enerji, bilişim

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

PRESTİJ SD. Rahatlığın Tanımı...

PRESTİJ SD. Rahatlığın Tanımı... PRESTİJ SD Rahatlığın Tanımı... Tasarruflu... Kısa ve orta mesafe taşımacılık alanında, personel taşımacılığı, transfer turları, VIP taşımacılığı ve özel turlara uygun olarak üretilen Prestij SD, konforu

Detaylı

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2)

İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) İHA SİSTEMLERİNDE PROFESYONEL ÇÖZÜM ORTAĞINIZ. BURKUT İNSANSIZ HAVA ARACI (İHA-2) 3000 m Uçuş Tavanı 80 Km Uçuş Menzili 10 + Saat Uçuş Zamanı 10 Kg Yük Kapasitesi 50 Km Canlı Video Aktarımı Burkut çok

Detaylı

Kastamonu Havalimanı uçak bileti

Kastamonu Havalimanı uçak bileti Devlet Hava yolları tarafından İstanbul-Kastamonu seferlerine ilk olarak 1959 yılında başlamış olan Kastamonu Havaalanı, yolcu sayısının yetersizliği nedeni ile bir süre uçuşları iptal edilmiş bir tesistir.

Detaylı

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu

Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Dünya nın en çok ülkesine uçan Avrupa nın En İyi Havayolu Borsa İstanbul Kodu: THYAO Genel Bakış Türkiye nin bayrak taşıyıcı havayolu olan Türk Hava Yolları, Skytrax tarafından son dört senedir Avrupa

Detaylı

Hakkımızda. Yönetim Sistemi Lojistik. Yönetim Sistemi IAS ERP» Sertifikalarımız ISO 9001-2008» AQAP 2110»

Hakkımızda. Yönetim Sistemi Lojistik. Yönetim Sistemi IAS ERP» Sertifikalarımız ISO 9001-2008» AQAP 2110» 2 3 Hakkımızda 3E Elektro Optik Sistemler, 3E EOS, savunma sanayinde belirlediği hedefler doğrultusunda, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yurtdışı kaynaklı ana ürün ve alt malzemeleri yurt içinde üretmek ve geliştirmek

Detaylı

2013 YILINDA KÜRESEL HEDEF ŞEHİRLERDE İLK 20

2013 YILINDA KÜRESEL HEDEF ŞEHİRLERDE İLK 20 2013 YILINDA KÜRESEL HEDEF ŞEHİRLERDE İLK 20 Index 2010 yılı başladığından beri, ilk kez bir Asya şehri üst sıralamada yer aldı. Bangkok 2013 yılında uluslararası gelen ziyaretçiler tarafından en çok ziyaret

Detaylı

Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor!

Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor! Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor! 1 / 20 Operasyona katılan komandolar milli Piyade tüfeği MPT-76'yı kullanıyor. Özellikle yerli İHA'nın

Detaylı

Avrupa, Avustralya, Kanada ve Japonya daki iş seyahatlerinde harcanan KDV yi geri alın.

Avrupa, Avustralya, Kanada ve Japonya daki iş seyahatlerinde harcanan KDV yi geri alın. KDV İADESİ Sınır ötesi KDV ve vergi geri alımında bir dünya lideridir. Bir yandan kanunlara tam anlamıyla uyumluluk sağlarken, diğer yandan sektör lideri teknolojimiz yardımıyla vergi iadelerinizi olabilecek

Detaylı

Elazığ Havalimanı. [vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Hata ARA. Yetişkin.

Elazığ Havalimanı. [vc_row][vc_column][vc_column_text css=.vc_custom_ {marginbottom: 10px!important;} ] Hata ARA. Yetişkin. Günümüzün gözde havalimanlarından birisi olan inşaası 1938 yılında başlamıştır. 1940 yılında tüm çalışmalar bitip hizmete açılmış, günümüzde ise uçuş faaliyetlerine hala devam etmektedir. 1996 bir restorasyona

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye

Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye Hat & Bakım Hizmetleri Bodrum, Güneybatı Türkiye Giriş Hat Bakımı AMAC Aerospace in en yeni hangarı Türkiye'nin Güney Batısında, popüler turizm destinasyonu Bodrum-Milas Havalimanı'nda yer almaktadır ve

Detaylı

Rapor. Toyzeria 2014. Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. www.toyzeria.com

Rapor. Toyzeria 2014. Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı. www.toyzeria.com Rapor Türkiye ve Orta Doğu nun Çocuk Fuarı www.toyzeria.com Rapor Oyuncak sektörünün Orta Doğu daki merkezi Toyzeria büyüyor Toplam 117 ulusal ve uluslararası katılımcı (2013 de 105) Toyzeria yı 30 Ekim

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 91 22-11-2011

HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI SAYI : 91 22-11-2011 HTÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN HABER KAYNAĞI angar www.deltatrade.com CIT Aerospace ten 30 adet E- Jet Siparişi Embraer ve dünyanın önde gelen ulaşım finans kuruluşlarından CIT Grup, 10 adedi kesin olacak

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA TASARIMI, ÜRETİMİ VE TESTLERİ

ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA TASARIMI, ÜRETİMİ VE TESTLERİ VI. ULUSAL HAVACILIK VE UZAY KONFERANSI UHUK-2016-000 28-30 Eylül 2016, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli ATLAS-SAHA VE ARAZİ GÖREVLERİNE YÖNELİK, MODÜLER VE YÜKSEK FAYDALI YÜK ORANLI MİKRO SINIFI BİR İHA

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Yekaş&Fides Global Logistics olarak, yola çıktığımız 1998 yılından bu yana, hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün artırarak şeffaf, güvenilir ve müşteri odaklı lojistik hizmetleri sunuyoruz.

Detaylı

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden

Hidrolik sistem partneri. Herşey tek elden Hidrolik sistem partneri Hidrolik sistem partneri Herşey tek elden Hidrolik demek, HANSA-FLEX demek. Bugün dünden fazla. HANSA-FLEX, hidrolik sektöründe zamanla Avrupa nın lider işletmesi olmuştur. Bu

Detaylı

M113 MODERNIZASYONU VE ÖMÜR UZATMA ÇÖZÜMLERI

M113 MODERNIZASYONU VE ÖMÜR UZATMA ÇÖZÜMLERI M113 62 MODERNIZASYONU VE ÖMÜR UZATMA ÇÖZÜMLERI MEVCUT M113 FILOSU NEDEN MODERNIZE EDILMELI? M113 araç ailesinin, pek çok orduda uzun yıllar kullanımda kalacak olması Hizmet ömrünü uzatmak, performansını

Detaylı

Confidence through Competence

Confidence through Competence Confidence through Competence Biz kimiz... Transmark Services, menşei Hollanda olan %100 Transmark Holding iştiraki bir şirkettir. Transmark, dünya çapında enerji pazarına çok çeşitli hizmetler sunmanın

Detaylı

Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI. Mayıs Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli

Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI. Mayıs Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI Source: Pexels Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli Ödeme Davranışları, Euler Hermes Ekonomik Araştırmalar YÖNETİCİ ÖZETİ

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Prof. Dr. Mustafa Cavcar 8 Mayıs 2013

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Prof. Dr. Mustafa Cavcar 8 Mayıs 2013 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TIRMANMA PERFORMANSI Tırmanma Açısı ve Tırmanma Gradyanı Prof. Dr. Mustafa Cavcar 8 Mayıs 2013 Bu belgede jet motorlu uçakların tırmanma performansı

Detaylı

GREENEKS New Horizons in Transportation

GREENEKS New Horizons in Transportation GREENEKS New Horizons in Transportation GREENEKS Kilometre taşları - İlk On Yıl 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu.. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

HMK 490 LC HD ve HMK 370 LC HD

HMK 490 LC HD ve HMK 370 LC HD FORMEN / Temmuz 2016 Genç İnşaat ın hızlı işçileri: HMK 490 LC HD ve HMK 370 LC HD Haber İsmail Center ASKİ nin isale hattı projelerinden birini yürüten Genç İnşaat, Nisan 2015 te başladığı projenin çalışmalarına

Detaylı

Keşke Kelimesini Unutun!

Keşke Kelimesini Unutun! OPTUM CVX Serisi Keşke Kelimesini Unutun! Yeni Case IH Optum CVX Serisi; yeni, sınıfında fark oluşturan kaporta dizaynı, farklı tasarımı, güçlü ve ekonomik motor gücü seçenekleri, her türlü koşulda etkin

Detaylı

delivers tailored solutions

delivers tailored solutions delivers tailored solutions H A K K I M I Z D A Türkiye ve bölgemizdeki havacılık şirketlerine modifikasyon/tamir, uçuşa elverişlilik ve organizasyon konularında ilgili havacılık kurallarına uygun anahtar

Detaylı

1. Kalite kontrolde pazar lideri

1. Kalite kontrolde pazar lideri 1. Kalite kontrolde pazar lideri Güçlü Yönlerimiz kalite kontrolde 11 yıllık deneyim kalite kontrol alanında pazar lideri alanında uzman, tecrübeli yönetim ekibi hizmet kapsamını sürekli genişleten ve

Detaylı

NEW HOLLAND. TTJ Serisi

NEW HOLLAND. TTJ Serisi NEW HOLLAND TTJ Serisi Adını geçmişten, gücünü gelecekten alan yeni TT Junior Ülkemizde ve dünyada bağ ve bahçe tarımı gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. New Holland markası olarak bu doğrultudaki gelişmeleri

Detaylı

EICKHOFF / Tamburlu Kesici Yükleyiciler

EICKHOFF / Tamburlu Kesici Yükleyiciler EICKHOFF SL-300 tipi kesici yükleyici ilk defa 1994 yılında ince ve orta kalınlıklardaki damarlara uygun kesici yükleyici olarak sunulmuştur. Makinenin orijinal ilk hali, iki adet 220 kw kesici motor ve

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur.

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. 1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. OYAK, Türkiye nin ikinci en büyük endüstriyel grubudur. OYAK ın otomotiv, demir-çelik, lojistik, çimento, inşaat, beton,

Detaylı

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Dilimleme için uygun donanıma sahip CoroCut QD, piyasadaki en güçlü ve en gelişmiş kesme ve kanal açma takımıdır. Herhangi bir tezgah tipi ile tüm malzemelerde

Detaylı

Siz sadece işinizle ilgilenin. Biz seyahat ve etkinlikleriniz ile ilgili tüm detayları organize edelim.

Siz sadece işinizle ilgilenin. Biz seyahat ve etkinlikleriniz ile ilgili tüm detayları organize edelim. Genious of Corporate Travel and Event Management Siz sadece işinizle ilgilenin. Biz seyahat ve etkinlikleriniz ile ilgili tüm detayları organize edelim. Turkey Partner Of Hakkımızda Donelli,bir çoğu kendi

Detaylı

Türkiye nin ilk ve tek Mobil Takip Operatörü. FiloTürk. Liderlerin tercihi!

Türkiye nin ilk ve tek Mobil Takip Operatörü. FiloTürk. Liderlerin tercihi! Türkiye nin ilk ve tek Mobil Takip Operatörü FiloTürk Liderlerin tercihi! ÜRÜNLER ARAÇ TAK P PAKET Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemi'ni 3 farkl hizmet paketi ile sunan FiloTürk, Süresiz ve Koşulsuz Garanti

Detaylı

Allison, Yakıt Tasarrufunun Arttırılmasını Sağlar

Allison, Yakıt Tasarrufunun Arttırılmasını Sağlar Allison, Yakıt Tasarrufunun Arttırılmasını Sağlar xfe Teknolojisi ile %7 ye Varan Ekstra Yakıt Tasarrufu xfe... Ekstra Yakıt Tasarrufu İçin En İyi Yol Dünya Çapında Otobüs Filoları, xfe ile İyileştirilen

Detaylı

Çeyrek Finansal Sonuçlar

Çeyrek Finansal Sonuçlar 2014 1. Çeyrek Finansal Sonuçlar Ajanda Yeni Ürünler, Ford ve Avrupa Pazarı William Periam Finansal Sonuçlar Oğuz Toprakoğlu Soru & Cevap William Periam Genel Müdür Baş Yardımcısı Yeni Ürünler TRANSIT

Detaylı

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150

TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 TR6 Serisi TR6.120 TR6.130 TR6.140 TR6.135 TR6.150 Yerli Devler Gücüne Güç Katıyor... En güçlü yerli traktörler olarak bilinen New Holland TR6 serisi, performans ve yüksek teknolojinin yanı sıra üstün

Detaylı

MİLLİ GURURU. Türkiye nin. YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK

MİLLİ GURURU. Türkiye nin. YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK Türkiye nin MİLLİ YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK 2015 yılında 5 milyar ciroya ulaşan savunma sanayisi sektörü, 1.7 milyar lık ihracata imza atıyor. Türk savunma sanayisinin her

Detaylı

Enerji ve İklim Haritası

Enerji ve İklim Haritası 2013/2 ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Enerji ve Çevre Yönetimi Dairesi Başkanlığı Enerji ve İklim Haritası Uzm. Yrd. Çağrı SAĞLAM 22.07.2013 Redrawing The Energy Climate Map isimli kitabın çeviri özetidir.

Detaylı

TOURMALİN. Her Şehre Yakışır...

TOURMALİN. Her Şehre Yakışır... TOURMALİN Her Şehre Yakışır... Her şehre yakışır... Orta mesafe seyahatlerin vazgeçilmezi olan Tourmalin, tasarım, güvenlik, konfor, bagaj kapasitesi ve teknolojik donanımları ile müşterilere %100 memnuniyet

Detaylı

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri.

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri. Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri www.aselsan.com.tr UZAKTAN KOMUTALI SILAH SISTEMLERI (UKSS) ASELSAN, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri alanında dünyadaki lider firmalardan biridir. Kara ve deniz platformlarına

Detaylı

"Yeni Havalimanının Adı Dünya Genelinde Yapılacak Araştırmalarla Belirlenecek"

Yeni Havalimanının Adı Dünya Genelinde Yapılacak Araştırmalarla Belirlenecek www.mevzuattakip.com.tr "Yeni Havalimanının Adı Dünya Genelinde Yapılacak Araştırmalarla Belirlenecek" - İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu: - İsim konusu, yönetim

Detaylı

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER Phone +90 533 704 13 07 www.didimmarina.com Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER DOĞUŞ GRUBU NUN TÜRKİYE DEKİ İKİNCİ MARİNASI D-MARİN DİDİM RESMEN HİZMETE AÇILDI Turizm sektöründe derinleşme ve

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 RWE, başarılı ve uzun geçmişiyle enerji piyasasında güvenilir ve güçlü bir iş ortağıdır RWE Genel Merkezi, Essen, Almanya Rakamlarla RWE*

Detaylı

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ Hazırlayan ve Derleyen: Zehra N.ÖZBİLGİN Ar-Ge Şube Müdürlüğü Kasım 2012 DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİNDE ÜRETİM VE TÜKETİM yılında 9.546 milyon

Detaylı

NEW HOLLAND. TDS Serisi

NEW HOLLAND. TDS Serisi NEW HOLLAND TDS Serisi NEW HOLLAND TDS Serisi New Holland TDS Serisi tüm modellerinde standart olarak sunulan turbo-intercooler aspirasyon sistemine sahip motorlar sayesinde yüksek performans yakıt ekonomisi

Detaylı

Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar

Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar Almanya dan Bodrum a tarifeli uçuşlar Almanya nın Berlin ve Hamburg şehirleri ile Bodrum arasında Mayıs ayından itibaren Ekim sonuna kadar direk uçuşların başlayacağının müjdesini veren Bodrum Belediye

Detaylı

UYGULAMA 1. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir. Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak

UYGULAMA 1. Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir. Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak UYGULAMA 1 Prof.Dr. Mustafa Cavcar Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, 26470 Eskişehir Tablo 1. Uygulamalar için örnek uçak Uçak Tipi HTK-224-TF-1 BOYUTLAR Kanat Alanı 77.3 m 2 Kanat Açıklığı

Detaylı

Taşımacılığın prestiji... Sizin Prestijiniz

Taşımacılığın prestiji... Sizin Prestijiniz Taşımacılığın prestiji... Sizin Prestijiniz ...:::FİRMA ÖZGEÇMİŞİ Firmamız 1987 yılında hizmete başlamış olup, Personel, Öğrenci, Turizm taşımacılığını başarı ile sürdürmektedir. Turizm, Resmi ve Özel

Detaylı

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com

FUAR SONUÇ RAPORU İSTANBUL. Eş Zamanlı: labtechmed. 26-29 Mart 2015. www.expomedistanbul.com Supported by: İSTANBUL 2015 26-29 Mart 2015 Avrasya ve Türkiye nin önemli karar vericilerini, dünyadan tedarikçilerle aynı platformda bir araya getiren lider medikal fuar FUAR SONUÇ RAPORU Eş Zamanlı:

Detaylı

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur.

1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. 1961 yılında kurulan OYAK, Türkiye nin ilk ve en büyük bireysel emeklilik fonudur. OYAK, Türkiye nin ikinci en büyük endüstriyel grubudur. OYAK ın otomotiv, demir-çelik, lojistik, çimento, inşaat, beton,

Detaylı

Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k.

Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k. BİZ KİMİZ? Turizm ve havacılık sektörüne ge rdiğimiz yenilikçi yazılım çözümleriyle müşterilerimizin markalarına değer katmak için yola çık k. Tur operatörü, seyahat acentesi ve konsolidatörlerle (uçuş

Detaylı

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ

KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ C sınıfı ürünlerin tedariği KOLAY & HER AÇIDAN VERİMLİ www.simplesystem.com.tr C parçaları için B2B tedarik platformu 2 C sınıfı ürünlerin tedariği kolay hızlı & şeffaf 3 İkna eden gerçekler: B2B tedarik

Detaylı

Goodyear Kaplama Fiyat Listesi *

Goodyear Kaplama Fiyat Listesi * Goodyear Kaplama Fiyat Listesi * Ocak 2014 www.goodyear.com.tr Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Büyükdere Caddesi Maslak İş Merkezi No: 37 Maslak 34398 İstanbul Telefon (212) 329 50 00 Faks (212) 276 62 25 www.goodyear.com.tr

Detaylı

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ ENDÜSTRİYEL VİNÇLER NÜKLEER VİNÇLER LİMAN VİNÇLERİ AĞIR YÜK FORKLİFTLERİ SERVİS TAKIM TEZGAHI SERVİSİ CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ 2 Konecranes CXT UNO HAYATİ ÖZELLİKLERE ODAKLANMA

Detaylı

İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI

İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI İstanbul, 2012 İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI 14 yıldır farklı ülkelerde ve farklı sektörlerde birçok firmada Yalın Üretim ve Kaizen Uygulamaları yapmış bir uzman olarak,

Detaylı

FİRMA PROFİLLERİ - IZMIR

FİRMA PROFİLLERİ - IZMIR FİRMA PROFİLLERİ - IZMIR Altyapı/Şehir ve Ulaşım planlaması dahilinde Çevre Teknolojileri HPC AG (S.2-3) Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme Wolf GmbH (S.3-4) Hizmet Sektörü defacto call center GmbH

Detaylı

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak.

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler

Detaylı

EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2011, No:5

EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2011, No:5 EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2011, No:5 Bu sayıda; Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayımlanan Dünya Ekonomik Görünümü Raporu tahminleri değerlendirilmiştir. i Küresel

Detaylı