PCD, TEL ÇEKME İÇİN. CD kalıpları paslanmaz çelik, bakır, alüminyum, nikel ve bunların alaşımları için kullanılır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PCD, TEL ÇEKME İÇİN. CD kalıpları paslanmaz çelik, bakır, alüminyum, nikel ve bunların alaşımları için kullanılır."

Transkript

1 5 TEL ÇEKME SF Diamond tel çekme kalıpları için PCD diskler üretir, bu diskler paslanmaz çelik, bakır, alüminyum, nikel ve bunların alaşımları için kullanılabilir. SF Diamond dünya üzerinde 40 / 25 mm den büyük PCD diskleri tedarik eden iki şirketten birisidir. Tel çekme kalıpları için olan PCD diskler, PCD tel çekme diskleri olarak da bilinir. Çözücü/katalizör kobalt metal bağının yardımıyla ultra-yüksek basınç ve yüksek sıcaklıkta üretilmiştir. TEL ÇEKME İÇİN PCD KALIPLAR Tel Çekme İçin CD Sınıfı Elmas (Diamond) Kalıplar SFD elmas tel kalıpları diskleri solvent/katalizör metal varlığında gelişmiş yüksek sıcaklık ve ultra yüksek basınç teknolojisi ile üretilen PCD ürünlerdir. Üstün elmas-elmas bağı, doğal elmasın sertliğinin, aşınma direncinin ve yüksek ısıl iletkenliğinin tungsten karbür mukavemeti ile birleştirilmesini sağlar. SFD elmas tel kalıpları yüksek hassasiyete ve uzun ömre sahip tel çekme kalıpları için en iyi tercihtir. Ürünler 1μ, 3μ, 5μ, 10μ, 25μ and 50μ tane boyutlarında mevcuttur. İki tür kalıp temin edebiliriz; birisi kendi kendinden destekli ve yuvarlak veya altıgen bir şekle sahiptir. Diğeri ise tungsten karbür ile desteklenir ve bu nedenle daha yüksek çekme kuvvetlerine dayanır. CD kalıpları paslanmaz çelik, bakır, alüminyum, nikel ve bunların alaşımları için kullanılır. CD kalıpları katalizör metal içerir ve 650 o C derece sıcaklığına kadar ısıl bakımdan kararlı olup 650 o C derece sıcaklığı geçmeyen koşullarda kullanılmalıdır. CD kalıpları elektriksel olarak iletkendir ve EDM, lazer veya ultrasonik yol ile delinebilir ve şekillendirilebilir.

2 6 PCD, TEL ÇEKME İÇİN PCD Tane Boyu Uygulama: Elektro taramalı mikroskopdan PCD mikro yapısı(sem): 3 micron 5 micron 10 micron 25 micron 50 micron Mükemmel tel yüzeyi & sertlik Daha uzun ömür 3 μm ve 5 μm Tane Boyutu İnce yapıdaki Demir olmayan ve demir teller Hassas yüzey bitiriş uygulamaları 10 μm ve 25 μm Tane Boyutu İnce yapıdaki Demir olmayan ve demir teller Üstün yüzey kalite uygulamaları 50 μm Tane Boyutu Bakır, alüminyum ve diğerleri gibi metal olmayan materyallerin daha uzun kalıp ömrü PCD Tane Boyutu Uygulaması: PCD Taramalı Elektron Mikroskobundan Mikro yapı görüntüsü: Tel çekme için EQ Sınıfı Elmas Kalıpları EQ serileri tamamen gelişmiş serilerdir. CD serileriyle karşılaştırıldığında, tane boyutları daha düzenli görünür, mikro yapıdan bile daha düzenli görünür ve bu da yıpranma ömrünü arttırır. Aynı zamanda carbide destekli EQ yüksek kaliteli sinterli toz ve yeni üretim teknolojisi kullanır. Carbide halka da PCD ye daha iyi destek verebilir. TSD Sınıfı: TSD Tel Kalıpları Tepkimesiz veya Atmosfer Basıncı Düşürülmüş Bir Ortamda 1000 o C derece sıcaklığa kadar ısıl bakımdan kararlıdır ve yüksek dayanıma sahip metal bağlama tozları ile yüksek sıcaklıkta kullanılabilir. PCD Tane Boyut Uygulaması: PCD Taramalı Elektron Mikroskobundan Mikro yapı görüntüsü: TSD elektriksel olarak iletken değildir ve ultrasonik yol ile veya lazer ile delinebilir ve şekillenebilir. EDM tavsiye edilmez. TSD tel kalıpları yüksek sıcaklık tungsten ve molibden tel çekme için tavsiye edilir.

3 7 Kalite Güvence ve Yarı-Bitmiş Kalıp Destek Servisi PCD kalıpların kalitesini ölçmek için, SFD üst düzey kalıp yapma laboratuvarı kurmuştur ve ürün gelişimi ve kalite kontrol için dünya sınıfı deneme ve kontrol ekipmanlarına sahiptir. Tel Çekme Kalıplarının deneme ve kontrol süreci süresinde, SFD bitmiş ve yarı bitmiş kalıpları yapmak için gerekli olan kapsamlı teknik bilgiyi geliştirmiştir. Bu, PCD kalıplarının nasıl monte edileceğini ve orta deliği nasıl çabucak ve doğruca açacağını kapsar. Bu gelişim ile birlikte, SF diamond kalıp yapma sürecinde müşterilerine geniş teknik destek sağlamak için atölyeler kurmuştur. Bu atölyeler müşterilere (tamamlamanın değişik evrelerinde), yarı bitmiş kalıplardan,bitmiş kalıplara kadar temin eder. Bunun anlamı SF Diamond müşterileri için kalıp yapma sürecindeki sorunların gidermekde uzmandır. Sadece kalıplardan ya da monte edilmiş, delinmiş ve cilalanmış yarı bitmişten bitmiş kaplamalara kadar, SFD sizin tel çekme endüstrisindeki en uygun kaynağınızdır. SFD PCD kalıpların her bir parçası, atölyelerimizde, yarı-bitmiş kalıplar ve bitmiş kalıpların yapımından sonra kontrolü için rastgele seçilir, ve daha sonra yakından incelenir. Diğer denemeler arasında, bu PCD kalıplar Conoptica tarafında onaylanır ve bu da bitmiş tel çekme kalıbının iç profilini açıkça gösterir. SFD de de, alış rahatlığınızın keyfini çıkaracaksınız. PCD kalıplar ve yarı bitmiş, orta delikli ya da yüzeyi cilalanmış yarı bitmiş PCD kalıplar PCD tel çekme kalıplarımızın her parçası, bizim kalıp yapma laboratuvarımızda, bitmiş ve yarı bitmiş olarak kontrolü yapılmak üzere rastgele seçilir. Bu PCD kalıplar Conoptica tarafından kontrol edilir, ve bu bize şeffaf bir bilgi verir.

4 8 PCD, TEL ÇEKME İÇİN Enternce Reduction Angle Beering Back Relief Exit PCD kalıpların Yeni Uygulaması: PCD Traşlama Kalıpları Son yıllarda, alüminyum ve alüminyum alaşımlarının kullanımının oldukça artmasıyla, Alüminyum-magnezyum, alüminyum-silikon ve diğer alüminyum alaşımlı kaynak materyallerine olan ihtiyaç her yıl artmaktadır. Fabrikasyonda alüminyum kablo uygulamaları; yüksek-hız trenleri, metrolar, tren vagonları, hız su motoru taşıyıcıları, ev aletleri ve benzer parçalar için kullanılır. Tel çekmenin doğası yüzünden ve alüminyum tel yapımında kullanılan materyallerin kendine has özel karakteristikleri yüzünden, tel yüzeyi yüksek kaliteli alüminyum tel yapmada PCD Traşlama kalıpları çok önemli bir konudur. Alüminyum telin yüzey durumunu geliştirmenin standart metodu traşlama kalıpları kullanmaktır. Traşlama kalıpları keskinleştirilmiş iç kenara sahip yuvarlak bir kesme makinasıdır. Alüminyum tel, traşlama kalıbının içinden çekildiğinde, bu iç kenar keskin bıçak şeklinde çalışır ve tel yüzeyindeki oksitleri ve kirleri traşlar. Alüminyum telin traşlama işlemi için tungsten carbide (TC) traşlama kalıpları kullanmak standart süreçtir. TC işleme kalıpları nispeten daha kısa ömre sahiptir. Ayrıca, traşlanmış telin yüzeyi, TC tugnsten traşlama kalıbı kullanıldığında yüksek-hassasiyet yüzeyine sahip değildir ve bu yüzey tutarsız olur. Bu problemleri çözmek için, PCD kullanılarak yapılan traşlama kalıpları geliştirilmiştir. Mükemmel yüzey bitirişi ve alüminyum telde arttırılmış tutarlılık sağladığı kanıtlanmıştır.

5 9 1.Neden; Tugnsten carbide traşlama kalıpları daha düşük alüminyum tel çekme kalitesine sebep olur. Tungsten carbide in sertliği çok yüksektir ve tungsten carbidın sertliğine bağlı olarak içindeki yuvarlak kenarın keskinliği de yüksektir. Traşlama kalıbının keskinliğinde ve traşlama eylemindeki bir diğer önemli nokta ise iç kenardaki meyil açısıdır. Yüksek bir meyil açısı ayrıca kalıbın traşlama eylemini de geliştirir. Ancak yüksek sertlikteki tungsten carbide ile birlikte yüksek meyil açısı kullanmak, bu iki eylemde, traşlama kalıbının içindeki yuvarlak kenarın gücünü azaltır. Eğer burda aşırı titremeler, şok veya traşlama sürecindeki diğer tutarsızlıklar varsa, traşlama kalıbının iç kenarının bıçağı kolayca yontulabilir. Tungsten carbide traşlama kalıplar ayrıca yüksek sıcaklıklar altında üretilir ve bu da alüminyum telin fazla ısınmasına ve solmasına neden olur. Bunun anlamı, traşlama süreci içerisinde telin soğuması gereklidir, sürecin bir sonraki adımında ise telin temizlenmesi gerekir, bu da üretim maliyetini arttırır. Buna ek olarak, tungsten carbide genellikle traşlama esnasında titrer. Bunlar küçük titreşimler olsa bile yontmaya neden olur ve bunlar telin üzerinde iz bırakmasına neden olur. Eğer bu titreşimler yeteri kadar büyükse tel üzerinde gözle görülebilir içbükey yarıklara neden olur ve bunlarda ileriki aşamalarda yok edilemez. Bu alüminyum tel yüzeyinde oluşan başlıca kalite problemlerinden biridir. (Gösterme amaçlı: Tungsten Carbide Shaving Die) Avantajlar: Üretim süreci basit ve fiyat rekabet edebilir. Dezavantajları: Kısa yaşam süresi, alüminyum teldeki düşük tutarlılık, yüzey aşınması, yüksek sıcaklık

6 10 PCD, TEL ÇEKME İÇİN 2. PCD Traşlama Kalıpları Alüminyum Tellerde Nasıl Yüksek Kalite Sağlar? PCD elmas tozları katalizör metal içerir ve bunlar çok yüksek sıcaklık ve ultra yüksek basınç altında geçerek çok sert karma materyallere sinterlenir. PCD materyalı sertlik ve elmasın yıpranma rezistansına sahiptir ve karma materyal olarak çok yüksek sağlamlığına sahiptir, bu da daha iyi tel yüzeyi ve tutarlılığını yapmasına yardımcı olur. Elmas da ayrıca daha az sürtünme katsayısı ve çok yüksek termal iletkenliğine sahip olması nedeniyle traşlama esnasında oluşan sıcaklık daha da azalır. Bu sıcaklık çalışan yüzeyde diğerinden daha çabuk bir şekilde yok edilir ve telin fazla ısınma şansını ortadan kaldırır. PCD nin yüksek sertliğinden dolayı, içeri kenardaki traşlama bıçağı uzun zaman boyunca çok keskin kalır, ve böylece meyilli açı tungsten carbide traşlama kalıpları için gerekenden çok daha az agresif kalır. Bu ayrıca traşlama kalıbının bıçağının etki alanını arttırır. Traşlama sırasında titremeyi ortadan kaldırmak amacıyla silindirik yatak alanı kesim kenarına bitişik PCD traşlama kalıbına dahil edilmiştir, ve bu da teli dengeler(gösterme Amaçlı: PCD Shaving Die model) PCD Shaving Die Model Avantajları: Rekabetçi fiyat, uzun ömür, yüksek istikrar, yüksek yıpranma koruması ve çarpma koruması, hızlı sıcaklık dağıtımı.

7 11 3. PCD Traşlama Kalıbı Uygulaması Yatak alanı olduğu için, alüminyum telin PCD traşlama kalıbından desteği vardır, ve bunun çapı kalıbın kesme kenarı ile aynıdır. Titreme ortadan kalktığı için, alüminyum telin yüzeyinin traşı PCD kalıp ile yapıldığında tungsten carbide kalıpdan çok daha başarılı olur. Aşağıdaki resimlerde, görüyoruz ki alüminyum kaynak teli PCD traşlama kalıbı ile kesilince parlak ışığa ve renge sahiptir. Tel yüzeyinin kalitesi ise tungsten carbide kalıplarla yapılandan çok daha yüksektir. Genel olarak, PCD traşlama kalıplarının ömrü tungsten carbide kalıplarının ömründen 10 ile 30 kat daha fazladır ve aynı zamanda da çok daha iyi bir yüzey bitirişi vardır. TC Traşlama Kalıbı PCD Traşlama Kalıbı Verim 2 makara / kalıp makara / kalıp Özet olarak, PCD nin traşlama sürecindeki üstün performansından dolayı, PCD traşlama kalıpları tungsten carbide traşlama kalıplarının yerini almaya başlamıştır. PCD traşlama kalıplarının bu uygulamalar için açık ara en iyi seçim olduğu kanıtlanmıştır.

8 12 PCD, TEL ÇEKME İÇİN SFD-PCD KENDİNDEN DESTEKLİ TEL ÇEKME GÖBEĞİ Ürün Numarası ADDMA Tanımlama Elmas Çapı X Kalınlık Mevcut Tane Boyutu (µm) 3µm 5µm 10µm 25µm Maksimum Tavsiye Edilen Rulman Çapı ALTIGEN CD210H CD315H CD525H CD535H D6 D12 D15 D18 2.5x x x x YUVARLAK CD310 CD315 CD525 CD535 CD740 CD953 D6 D12 D15 D18 D21 D24 3.2x x x x x x o C dereceyi aşmayacak sıcaklıkta monte edilmesi gerekir. Tipik sipariş kodu: Örneğin, CD , anlamı: Ürün numarası: CD310, Ortalama Tane Boyutu: 5μm, yumuşak demir olmayan tel için maksimum tavsiye edilen rulman çapı. Sert tel çapı normalde bu çapın %65ini geçmemeli. SFD-TSD KENDİNDEN DESTEKLİ TEL ÇEKME GÖBEĞİ Ürün Numarası ADDMA Tanımlama Elmas Çapı X Kalınlık Mevcut Tane Boyutu (µm) 3µm 5µm 10µm 25µm Maksimum Tavsiye Edilen Rulman Çapı ALTIGEN TSD210H TSD315H TSD525H TSD535H D6 D12 D15 D18 2.5x x x x YUVARLAK TSD310 TSD315 TSD525 TSD535 D6 D12 D21 D24 3.2x x x x Tipik sipariş kodu: Örneğin, CD , anlamı: Ürün numarası: CD310, ortalama tane boyutu: 5μm. Tipik sipariş kodu: Örneğin, CD , anlamı: Ürün numarası: CD423, Ortalama Tane Boyutu: 10μm, yumuşak demir olmayan tel için maksimum tavsiye edilen rulman çapı. Sert tel çapı normalde bu çapın %65ini geçmemeli.

9 13 SFD - PCD TUNGSTEN CARBİDE DESTEKLİ TEL ÇEKME KALIBI Ürün Numarası ADDMA Tanımlama Total Blank Diameter Elmas Çapı X Kalınlık Mevcut Tane Boyutu (µm) 3µm 5µm 10µm 25µm 50µm Maksimum Tavsiye Edilen Rulman Çapı CD415 D x CD423 D x CD429 D x CD638SP D x CD653SP D x CD1285SPX D x CD1212SPX D x CD1512SPX D x CD1515SPX D x CD1813SPX D x CD1815SPX D x CD1817SPX D x CD1818SPX D x CD2516SP x CD2518SP x CD2520SP x CD3018SP x CD3020SP x o C dereceyi aşmayacak sıcaklıkta monte edilmesi gerekir. Tipik sipariş kodu: Örneğin, CD , anlamı: Ürün numarası: CD310, Ortalama Tane Boyutu: 5μm, yumuşak demir olmayan tel için maksimum tavsiye edilen rulman çapı. Sert tel çapı normalde bu çapın %65ini geçmemeli.

Frezeleme takım kompansasyonu # /49

Frezeleme takım kompansasyonu # /49 Frezeleme takım kompansasyonu Kesici pozisyonlandırma Dikkate alınması gereken: Aşağı frezeleme - Yukarı frezeleme. Aynı anda temas eden diş sayısı Giriş sorunları Çıkış sorunları Kesici pozisyonlandırma

Detaylı

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri

Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik Kalıplarının Üretiminde Kullanılan Takım Çelikleri ve Üretim Prosesleri Nurettin ÇALLI Fen Bilimleri Ens. Öğrenci No: 503812162 MAD 614 Madencilikte Özel Konular I Dersi Veren: Prof. Dr. Orhan KURAL İTÜ Maden Fakültesi Konu: Yüksek Hassasiyetli Yağ Keçelerinin Takviye Bilezik

Detaylı

COMBICLICK Fiber Zımparalar Patentli Soğutma ve Hızlı Bağlantı Sistemi

COMBICLICK Fiber Zımparalar Patentli Soğutma ve Hızlı Bağlantı Sistemi Patentli Soğutma ve Hızlı Bağlantı Sistemi COOL QUICK COMBICLICK Takım ve iş parçasında oluşan termal yükü azaltır Çok yüksek talaş kaldırma ve takım ömrü Kabadan hassasa mükemmel taşlama performansı GERMAN

Detaylı

Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti

Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti için teknik bilgi Yüksek hassasiyetli taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle üstün bağlama hassasiyeti Yüksek hassasiyette bağlama sistemi - Yüksek hassasiyetde taşlama ve kendinden merkezleme sistemiyle

Detaylı

İş güvenliği ekipmanları. Setler 415. Ekonomik Seri Ürünler. ekipmanları. iş güvenliği. Ekonomik Setler. Ürünler

İş güvenliği ekipmanları. Setler 415. Ekonomik Seri Ürünler. ekipmanları. iş güvenliği. Ekonomik Setler. Ürünler Seri iş güvenliği ekipmanları İş güvenliği ekipmanları Setler 415 Setler Aksesuarlar 2015 2016 Fiyat Listesi 416 Seri Aksesuarlar 2017 Fiyat Listesi Seri SDS-Plus-1 Kırıcı Delici Ucları Donatılı betonda

Detaylı

MALZEME ANA BİLİM DALI Malzeme Laboratuvarı Deney Föyü. Deneyin Adı: Malzemelerde Sertlik Deneyi. Deneyin Tarihi:

MALZEME ANA BİLİM DALI Malzeme Laboratuvarı Deney Föyü. Deneyin Adı: Malzemelerde Sertlik Deneyi. Deneyin Tarihi: Deneyin Adı: Malzemelerde Sertlik Deneyi Deneyin Tarihi:13.03.2014 Deneyin Amacı: Malzemelerin sertliğinin ölçülmesi ve mukavemetleri hakkında bilgi edinilmesi. Teorik Bilgi Sertlik, malzemelerin plastik

Detaylı

formülü zamanı da içerdiği zaman alttaki gibi değişecektir.

formülü zamanı da içerdiği zaman alttaki gibi değişecektir. Günümüz endüstrisinde en yaygın kullanılan Direnç Kaynak Yöntemi en eski elektrik kaynak yöntemlerinden biridir. Yöntem elektrik akımının kaynak edilecek parçalar üzerinden geçmesidir. Elektrik akımına

Detaylı

Talaş oluşumu. Akış çizgileri plastik deformasyonun görsel kanıtıdır. İş parçası. İş parçası. İş parçası. Takım. Takım.

Talaş oluşumu. Akış çizgileri plastik deformasyonun görsel kanıtıdır. İş parçası. İş parçası. İş parçası. Takım. Takım. Talaş oluşumu 6 5 4 3 2 1 Takım Akış çizgileri plastik deformasyonun görsel kanıtıdır. İş parçası 6 5 1 4 3 2 Takım İş parçası 1 2 3 4 6 5 Takım İş parçası Talaş oluşumu Dikey kesme İş parçası Takım Kesme

Detaylı

WNT Önasya Kesici Takımlar San. ve Tic. Ltd. Şti. Şerifali Mah. Hattat Sk. No:16/2 34775 Ümraniye/İstanbul Tel. +90 216 526 63 05 Faks +90 216 526 63

WNT Önasya Kesici Takımlar San. ve Tic. Ltd. Şti. Şerifali Mah. Hattat Sk. No:16/2 34775 Ümraniye/İstanbul Tel. +90 216 526 63 05 Faks +90 216 526 63 WNT Önasya Kesici Takımlar San. ve Tic. Ltd. Şti. Şerifali Mah. Hattat Sk. No:16/2 34775 Ümraniye/İstanbul Tel. +90 216 526 63 05 Faks +90 216 526 63 08 wnt-tr@wnt.com www.wnt.com Efsanevi performans Dragonskin

Detaylı

BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER BARA SİSTEMLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER Günümüzde bara sistemlerinde iletken olarak iki metalden biri tercih edilmektedir. Bunlar bakır ya da alüminyumdur. Ağırlık haricindeki diğer tüm özellikler bakırın

Detaylı

Bİ-METAL ŞERİT TESTERELER

Bİ-METAL ŞERİT TESTERELER Bİ-METAL ŞERİT TESTERELER 1934'ten beri Bİ-METAL ŞERİT TESTERELER Kesici takımlar üretici Hulin'de 1934 yılında başladı. Firmanın kurucusu Josef Studenik, rmasının adını Testereler ve Aletler için İlk

Detaylı

Uygulamalar ve Kullanım Alanları

Uygulamalar ve Kullanım Alanları BÖHLER W360 ISOBLOC ılık veya sıcak dövme kalıpları ve zımbaları için geliştirilmiş bir takım çeliğidir. Sertlik ve tokluğun istendiği çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Özellikler Yüksek sertlik

Detaylı

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ Busatec leri temel olarak özel alaşımlı çelikten oluşan iki bileşenli bir malzemedir. Son derece esnek, yaklaşık 50 HRC taşıyıcı malzeme ile HSS malzemenin elektro kaynak

Detaylı

İş güvenliği ekipmanları. Setler 433. Ekonomik Seri Ürünler. ekipmanları. iş güvenliği. Ekonomik Setler. Ürünler

İş güvenliği ekipmanları. Setler 433. Ekonomik Seri Ürünler. ekipmanları. iş güvenliği. Ekonomik Setler. Ürünler Seri iş güvenliği ekipmanları İş güvenliği ekipmanları Setler 433 Setler Aksesuarlar 2015 2016 Fiyat Listesi 434 Seri Aksesuarlar 2018 Fiyat Listesi Seri SDS-Plus-1 Kırıcı Delici Ucları Donatılı betonda

Detaylı

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ 2017

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ 2017 METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ 2017 Busatec leri temel olarak özel alaşımlı çelikten oluşan iki bileşenli bir malzemedir. Son derece esnek, yaklaşık 50 HRC taşıyıcı malzeme ile HSS malzemenin elektro kaynak

Detaylı

Çelik Hasır Kaynak Elektrotları

Çelik Hasır Kaynak Elektrotları CUPRAL 5M CUPRAL 12M Çelik Hasır Kaynak Elektrotları Malzeme Adı, EN Malzeme Numarası, EN Malzeme Numarası, DIN Malzeme Numarası,ASTM Cr Zr Co Ni Be Al Sİ Fe Mn Diğerleri Cu Sertlik (HB) Çekme Dayanımı

Detaylı

Prof.Dr.Muzaffer ZEREN SU ATOMİZASYONU

Prof.Dr.Muzaffer ZEREN SU ATOMİZASYONU . Prof.Dr.Muzaffer ZEREN SU ATOMİZASYONU Su atomizasyonu, yaklaşık 1600 C nin altında ergiyen metallerden elementel ve alaşım tozlarının üretimi için en yaygın kullanılan tekniktir. Su atomizasyonu geometrisi

Detaylı

Kırılmaya karşı olağanüstü dayanıklı: Bosch Diamond Impact Uçlar

Kırılmaya karşı olağanüstü dayanıklı: Bosch Diamond Impact Uçlar Kırılmaya karşı olağanüstü dayanıklı: Bosch Diamond Impact Uçlar YENİ! Darbeli somun sıkma makinesi ile yapılan çalışmalarda Standard Impact vidalama uçları ile karşılaştırıldığında en az 9 kez daha uzun

Detaylı

METALİK MALZEMELERİN GENEL KARAKTERİSTİKLERİ BAHAR 2010

METALİK MALZEMELERİN GENEL KARAKTERİSTİKLERİ BAHAR 2010 METALİK MALZEMELERİN GENEL KARAKTERİSTİKLERİ BAHAR 2010 WEBSİTE www2.aku.edu.tr/~hitit Dersler İÇERİK Metalik Malzemelerin Genel Karakteristiklerİ Denge diyagramları Ergitme ve döküm Dökme demir ve çelikler

Detaylı

www.sertkromkaplama.gen.tr Eloksal Adova Sert Krom Kaplama HAKKIMIZDA ADOVA ELOKSAL BOYA SAN. TİC. LTD ŞTİ. 3 Yıllık tecrübesiyle SERT KROM ve SERT ELOKSAL s e k t ö r ü n d e f a a l i y e t g ö s t e

Detaylı

PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION)

PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION) PÜSKÜRTME ŞEKİLLENDİRME (SPRAY FORMING / SPRAY DEPOSITION) Püskürtme şekillendirme (PŞ) yöntemi ilk olarak Osprey Ltd. şirketi tarafından 1960 lı yıllarda geliştirilmiştir. Günümüzde püskürtme şekillendirme

Detaylı

Cetvel-13 Güvenirlik Faktörü k g. Güvenirlik (%) ,9 99,99 99,999

Cetvel-13 Güvenirlik Faktörü k g. Güvenirlik (%) ,9 99,99 99,999 Cetvel-12 Büyüklük Faktörü k b d,mm 10 20 30 50 100 200 250 300 k b 1 0,9 0,8 0,7 0,6 0,57 0,56 0,56 Cetvel-13 Sıcaklık Faktörü k d Cetvel-13 Güvenirlik Faktörü k g T( o C) k d T 350 1 350

Detaylı

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Talaşlı İmalat Yöntemleri

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Talaşlı İmalat Yöntemleri İmalat Teknolojileri Dr.-Ing. Rahmi Ünal Talaşlı İmalat Yöntemleri 1 Kapsam Talaşlı imalatın tanımı Talaş kaldırmanın esasları Takımlar Tornalama Frezeleme Planyalama, vargelleme Taşlama Broşlama Kaynak

Detaylı

Malzeme İşleme Yöntemleri

Malzeme İşleme Yöntemleri BÖLÜM-9 MALZEMELERİN İŞLENMESİ (Talaşlı ve Diğer İmalat Yöntemleri) Prof. Dr. Yusuf ÖZÇATALBAŞ Malzeme İşleme Yöntemleri 1 KALIP YAPIM TEKNİKLERİ VE MALZEMELERİN TALAŞLI İŞLENMESİ Geleneksel Talaşlı İşleme

Detaylı

Titreşimli Elek Rulmanları ve Uygulamaları

Titreşimli Elek Rulmanları ve Uygulamaları ve Uygulamaları Titreşimli elek uygulamaları başta olmak üzere titreşimli ortamlarda kullanılan rulmanlar şiddeti ve yönü değişken yüksek darbeli yüklere maruz kalmaktadır. Das Lager Germany mühendisleri

Detaylı

SÜPER ALAŞIMLAR Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER

SÜPER ALAŞIMLAR Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Prof.Dr.Ayşegül AKDOĞAN EKER Süper alaşım; ana yapısı demir, nikel yada kobalt olan nisbeten yüksek miktarlarda krom, az miktarda da yüksek sıcaklıkta ergiyen molibden, wofram, alüminyum ve titanyum içeren alaşım olarak tanımlanabilir.

Detaylı

HSS alanında etkinlik

HSS alanında etkinlik New Haziran 2017 Talaşlı imalat da yenilikler HSS alanında etkinlik Yeni HSS-E-PM UNI matkabı, HSS ile VHM arasındaki boşluğu dolduruyor TOTAL TOOLING=KALITE x SERVIS 2 WNT Önasya Kesici Takımlar San.

Detaylı

Metal kesmeyi anlama # /71

Metal kesmeyi anlama # /71 Kesme işlemi Metal kesmeyi anlama Metal kesmeyi anlama Frezeleme ile tornalama arasındaki fark Değişen kesme kuvvetleri (stres). Değişen kesme sıcaklıkları (uç gerilimi). İşlemeden ödün verme Kesme koşulları

Detaylı

TORNAVİDALAR VE ALTIKÖŞE ANAHTARLAR

TORNAVİDALAR VE ALTIKÖŞE ANAHTARLAR TORNAVİDALAR VE ALTIKÖŞE ANAHTARLAR 121 TORNAVİDALAR VE ALTİKÖŞE ANAHTARLAR güçlü - kararlı - kesin - aşınmaya dayanıklı... mükemmel bir güç aktarımı ile Bunlar EDORE'nin yeni tornavida serisi Power-rip

Detaylı

İÇİNDEKİLER 2. 3. 4. 5. 6.

İÇİNDEKİLER 2. 3. 4. 5. 6. İstiklal Mah. Barış Manço Cad. 5. Sok No:8 34522 Esenyurt / İSTANBUL TÜRKİYE Tel.: 0212 679 69 79 Faks: 0212 679 69 81 E-posta: info@gozdempaslanmaz.com 44 44 881 1 İÇİNDEKİLER 1. 2. 3. 4. 5. 6. 2 1 HAKKIMIZDA

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar

Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Verimli kesme ve kanal açma için takımlar Dilimleme için uygun donanıma sahip CoroCut QD, piyasadaki en güçlü ve en gelişmiş kesme ve kanal açma takımıdır. Herhangi bir tezgah tipi ile tüm malzemelerde

Detaylı

EcoCut ProfileMaster yeni nesil

EcoCut ProfileMaster yeni nesil New Ocak 2017 Talaşlı imalat da yenilikler ProfileMaster yeni nesil Daha iyi olmak için geliştirilmiştir TOTAL TOOLING=KALITE x SERVIS 2 WNT Önasya Kesici Takımlar San. ve Tic. Ltd. Şti. Şerifali Mah.

Detaylı

SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI

SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI OTOMOBİL Ürün çeşitleri kesiti talep halinde daha başka modeller! SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME

Detaylı

Trokoidal frezelemede evrim.

Trokoidal frezelemede evrim. New Teuz 2016 Talaşlı imalat da yenilikler Trokoidal frezelemede evrim. CircularLine parmak frezeler işlem süresini azaltır ve uzun ömürlülük sağlar TOTAL TOOLING=KALITE x SERVIS 2 WNT Önasya Kesici Takımlar

Detaylı

KILAVUZ. Perçin Makineleri KILAVUZ

KILAVUZ. Perçin Makineleri KILAVUZ 2016 Perçin Makineleri 1. PERÇİNLEME NEDİR? Perçin, sökülemeyen bir bağlantı elemanıdır. İki parça bir birine birleştirildikten sonra tahrip edilmeden sökülemiyorsa, bu birleştirmeye sökülemeyen birleştirme

Detaylı

MİKRO ARK OKSİDASYON TEKNİĞİ

MİKRO ARK OKSİDASYON TEKNİĞİ MİKRO ARK OKSİDASYON TEKNİĞİ 1 MİKRO ARK OKSİDASYON İŞLEMİ Mikro Ark Oksidasyon İşleminin Tarihçesi Mikro ark oksidasyon (MAO) işlemi, yaklaşık 40 yıl önce Sovyetler Birliği'nde, önceleri akademik, sonraki

Detaylı

cam Glassmate Makine onarım parçaları kataloğu

cam Glassmate Makine onarım parçaları kataloğu cam Glassmate Makine onarım parçaları kataloğu Malzemeler POCO nun GLASSMATE malzeme ürün ailesi sıcak cam temas uygulamalarında kullanılmak üzere geliştirilmiştir. GLASSMATE malzemeleri, en zorlu koşullarda

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ ÖLFLEX HEAT 260 SC. Bilgi Mükemmel kimyasal, termal ve elektriksel performans Az yer kaplayan ve ağırlık tasarrufu sağlayan

ÜRÜN BİLGİSİ ÖLFLEX HEAT 260 SC. Bilgi Mükemmel kimyasal, termal ve elektriksel performans Az yer kaplayan ve ağırlık tasarrufu sağlayan En zorlu koşullarda kullanım için - makinelerde ve tesis inşasında kullanım için sağlam, kimyasal dirençli ve az yer kaplayan PTFE tek damarlı kablo, uygun sıcaklıklar: -190 C ila +260 C Bilgi Mükemmel

Detaylı

BOZKURT MAKİNA. Çivi Üretim Makinaları, Yedek Parça ve Ekipmanları BF1 MODEL ÇİVİ ÜRETİM MAKİNASI

BOZKURT MAKİNA. Çivi Üretim Makinaları, Yedek Parça ve Ekipmanları BF1 MODEL ÇİVİ ÜRETİM MAKİNASI BOZKURT MAKİNA Çivi Üretim Makinaları, Yedek Parça ve Ekipmanları BF1 MODEL ÇİVİ ÜRETİM MAKİNASI ÇİVİ ÇAPI ÇİVİ BOYU KAPASİTE MOTOR GÜCÜ MAXİMUM ÇİVİ KAFA ÖLÇÜSÜ MAKİNA PARKURU ÖLÇÜLERİ (AxBxC) AĞIRLIK

Detaylı

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ

METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ METAL KESİM ŞERİT TESTERELERİ 2017.1 Busatec leri temel olarak özel alaşımlı çelikten oluşan iki bileşenli bir malzemedir. Son derece esnek, yaklaşık 50 HRC taşıyıcı malzeme ile HSS malzemenin elektro

Detaylı

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Talaşlı İmalat Yöntemleri malzemebilimi.net

İmalat Teknolojileri. Dr.-Ing. Rahmi Ünal. Talaşlı İmalat Yöntemleri malzemebilimi.net İmalat Teknolojileri Dr.-Ing. Rahmi Ünal 1 Talaşlı İmalat Yöntemleri malzemebilimi.net Kapsam Talaşlı imalatın tanımı Talaş kaldırmanın esasları Takımlar Tornalama Frezeleme Planyalama, vargelleme Taşlama

Detaylı

BF ST-170 C ST-170 S-110 S-150 S-160 S-201A

BF ST-170 C ST-170 S-110 S-150 S-160 S-201A A S-110 S-150 S-160 S-201A AW Değişken diş-hatve sistemi testerelerde maksimum performans sağlar.b, BF, C ve BW diş formlarında uygulanabilir. B BW S-120 S-10 ST-170 S-202B JEM, sabit hatveyle farklı malzemelerin

Detaylı

ELKTRİK AMAÇLI ALUMİNYUM KULLANIMI

ELKTRİK AMAÇLI ALUMİNYUM KULLANIMI ELKTRİK AMAÇLI ALUMİNYUM KULLANIMI 1 ELKTRİK AMAÇLI ALUMİNYUM KULLANIMI 2 Elektrik ışığı ilk kez halka tanıtıldığında insanlar gaz lambasına o kadar alışkındı ki, Edison Company talimat ve güvenceleri

Detaylı

Akımsız Nikel. Çözeltideki tuzları kullanarak herhangi bir elektrik akım kaynağı kullanılmadan nikel alaşımı kaplayabilen bir prosestir"

Akımsız Nikel. Çözeltideki tuzları kullanarak herhangi bir elektrik akım kaynağı kullanılmadan nikel alaşımı kaplayabilen bir prosestir Akımsız Nikel Eğitimi Akımsız Nikel Çözeltideki tuzları kullanarak herhangi bir elektrik akım kaynağı kullanılmadan nikel alaşımı kaplayabilen bir prosestir" Akımsız Nikel Anahtar Özellikler Brenner &

Detaylı

MMM291 MALZEME BİLİMİ

MMM291 MALZEME BİLİMİ MMM291 MALZEME BİLİMİ Ofis Saatleri: Perşembe 14:00 16:00 ayse.kalemtas@btu.edu.tr, akalemtas@gmail.com Bursa Teknik Üniversitesi, Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Metalurji ve Malzeme

Detaylı

SICAK İŞ TAKIM ÇELİKLERİ B İ R K A L İ T E M A R K A S I

SICAK İŞ TAKIM ÇELİKLERİ B İ R K A L İ T E M A R K A S I SICAK İŞ TAKIM ÇELİKLERİ B İ R K A L İ T E M A R K A S I S I C A K İ Ş T A K I M Ç E L İ K L E R İ MARTENSİTİK ÇELİKLER KIND Sınıf AISI Kimyasal Analiz % Kondüsyon HB C Si Mn Cr Mo Ni V Co W Sertleştirme

Detaylı

Tornalama Operasyonları

Tornalama Operasyonları Tornalama Operasyonları Tornalama Delik İşleme Diş açma Profil işleme Kanal açma Delme Yüzey tornalama Kesme METOD BELİRLEME En iyi prosesi oluşturmak için 3 konuya dikkat edilmelidir; 1. Parça Özelliği

Detaylı

SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI

SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI OTOMOBİL Ürün çeşitleri kesiti talep halinde daha başka modeller! SERİ KALİTE - OTOMOBİL ENDÜSTRİSİ İÇİN LUTZ SANAYİ BIÇAK AĞZI VE BIÇAKLARI ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME

Detaylı

İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4. 3.1 Tungsten Elektrod Çeşitleri 5 3.2 Elektrod Hazırlama 7

İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4. 3.1 Tungsten Elektrod Çeşitleri 5 3.2 Elektrod Hazırlama 7 İçindekiler BÖLÜM 1.0 KAPAK 1 BÖLÜM 2.0 TELİF HAKKI 2 BÖLÜM 3.0 GİRİŞ 4 3.1 Tungsten Elektrod Çeşitleri 5 3.2 Elektrod Hazırlama 7 TUNGSTEN ELEKTRODLARIN HAZIRLANMASI VE SEÇİLMESİ İÇİN İPUÇLARI Hazırlayan:

Detaylı

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil ÖZET ÜRÜN BİLGİSİ EGSAN ürünü Üniversal Tip Susturucu: olumsuz iç ve dış etkenlere ve korozif koşullara dayanıklı, tamamen alüminyum kaplı sac gövde ve borudan oluşur.

Detaylı

Tungaloy Report No. 406-Tr. Küçük kanallar için uçlar Yeni. GTGN tip. Yeni geliştirilmiş üç kenarlı kanal ucu

Tungaloy Report No. 406-Tr. Küçük kanallar için uçlar Yeni. GTGN tip. Yeni geliştirilmiş üç kenarlı kanal ucu Tungaloy Report No. 406-Tr GTGN tip Küçük kanallar için uçlar Yeni Yeni geliştirilmiş üç kenarlı kanal ucu GTGN Yeni uçlar, yüksek performans ve ekonomik avantajlar sunar Özellikler Son derece yüksek hassasiyette

Detaylı

BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI

BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI BÖLÜM#5: KESİCİ TAKIMLARDA AŞINMA MEKANİZMALARI Kesici Takımlarda Aşınma Mekanizmaları Aşınma, kesicinin temas yüzeylerinde meydana gelen malzeme kaybı olarak ifade edilir. Kesici Takımlarda Aşınma Mekanizmaları

Detaylı

DOĞAL KURŞUN METALİK KURŞUN PLAKALAR

DOĞAL KURŞUN METALİK KURŞUN PLAKALAR KURŞUN ve ALAŞIMLARI DOĞAL KURŞUN METALİK KURŞUN PLAKALAR 1 KURŞUN ve ALAŞIMLARI Romalılar kurşun boruları banyolarda kullanmıştır. 2 KURŞUN ve ALAŞIMLARI Kurşuna oda sıcaklığında bile çok düşük bir gerilim

Detaylı

Ürün Yenilikleri. Atölye Ekipmanları IV / HWS 400 ve HWS 402 Mengeneler. CD katalog Çevrim içi katalog

Ürün Yenilikleri. Atölye Ekipmanları IV / HWS 400 ve HWS 402 Mengeneler. CD katalog Çevrim içi katalog Ürün Yenilikleri Atölye Ekipmanları IV / 2015 CD katalog 5.9.1.0 Çevrim içi katalog Meusburger standart parçaların lider bir üreticisi ve kalıp yapımı için de güvenilir bir partnerdir. Aynı zamanda atölye

Detaylı

Paslanmaz Çelik Sac 310

Paslanmaz Çelik Sac 310 Paslanmaz Çelik Sac 310 310 kalite paslanmaz çelik stoklarımızda 0,60mm'den 25mm'ye kadar mevcut bulunmaktadır. Bu kalite tipik ateşte 1250 C'ye kadar oksidasyona dayanıklıdır. 800 C'ye kadar sürtünme

Detaylı

MMT209 Çeliklerde Malzeme Bilimi ve Son Gelişmeler 3 Çelik üretimi. Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir Güz Yarıyılı

MMT209 Çeliklerde Malzeme Bilimi ve Son Gelişmeler 3 Çelik üretimi. Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir Güz Yarıyılı MMT209 Çeliklerde Malzeme Bilimi ve Son Gelişmeler 3 Çelik üretimi Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2013-2014 Güz Yarıyılı Fırın Ön hadde Nihai hadde Soğuma Sarma Hadde yolu koruyucusu 1200-1250 ºC Kesme T >

Detaylı

ISO KODLAMA SİSTEMİ

ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO KODLAMA SİSTEMİ ISO

Detaylı

ÇİNKO ALAŞIMLARI :34 1

ÇİNKO ALAŞIMLARI :34 1 09.11.2012 09:34 1 Çinko oda sıcaklıklarında bile deformasyon sertleşmesine uğrayan birkaç metalden biridir. Oda sıcaklıklarında düşük gerilimler çinkonun yapısında kalıcı bozunum yaratabilir. Bu nedenle

Detaylı

Elektrokimyasal İşleme

Elektrokimyasal İşleme Elektrokimyasal İşleme Prof. Dr. Akgün ALSARAN Bu notların bir kısmı Prof. Dr. Can COGUN un ders notlarından alınmıştır. Anot, katot ve elektrolit ile malzemeye şekil verme işlemidir. İlk olarak 19. yüzyılda

Detaylı

KRON KÖPRÜ REVATMANI

KRON KÖPRÜ REVATMANI PORSELEN METALİ 1. Yüksek korozyon direnci sunmalı ve özellikle dental porselenler için üretilmiş olmalıdır. 2. DIN 17006 ve DIN 13912 standartlarına uygun olmalıdır. 3. Ağırlıklı olarak Nikel-Krom alaşımından

Detaylı

www.tungaloy.com.tr 4 köşeli,tek yönlü, güçlü delik delme serisi, talaş kırıcı form ve kalite seçenekleri ile tüm malzemeleri kapsar.

www.tungaloy.com.tr 4 köşeli,tek yönlü, güçlü delik delme serisi, talaş kırıcı form ve kalite seçenekleri ile tüm malzemeleri kapsar. DrillLine Tungaloy Report No. 377-Tr www.tungaloy.com.tr 4 köşeli,tek yönlü, güçlü delik delme serisi, talaş kırıcı form ve kalite seçenekleri ile tüm malzemeleri kapsar. www.tungaloy.com.tr DrillLine

Detaylı

Uç kalitesi. Basınca dayanıklı. Eğilmeye dayanıklı. Isıya dayanıklı. Sürtüne aşınmasına dayanıklı. Kimyasal reaksiyonlara dayanıklı.

Uç kalitesi. Basınca dayanıklı. Eğilmeye dayanıklı. Isıya dayanıklı. Sürtüne aşınmasına dayanıklı. Kimyasal reaksiyonlara dayanıklı. Uç kalitesi Uç kalitesi Basınca dayanıklı. Eğilmeye dayanıklı. Isıya dayanıklı. Sürtüne aşınmasına dayanıklı. Kimyasal reaksiyonlara dayanıklı. Uç kalitesi Kaplamasız karbür Kaplamalı karbür Kaplamasız

Detaylı

PLAZMA TEKNİK SERT METAL VE SERAMİK KAPLAMA SAN. TİC. A.Ş. KAPLAMA EKİPMANLARIMIZ 9MB PLAZMA SERAMİK KAPLAMA SİSTEMİ DIAMOND JET HVOF TUNGSTEN KARBÜR KAPLAMA SİSTEMİ GTV MULTİ-COAT KAPLAMA SİSTEMİ SMART

Detaylı

CERRAHİ İĞNE ALAŞIMLARI. Microbiologist KADİR GÜRBÜZ

CERRAHİ İĞNE ALAŞIMLARI. Microbiologist KADİR GÜRBÜZ CERRAHİ İĞNE ALAŞIMLARI Microbiologist KADİR GÜRBÜZ Bileşimlerinde en az % 12 krom bulunan çelikler paslanmaz çeliklerdir.tüm paslanmaz çeliklerin korozyon direnci, çok yoğun ve koruyucu krom oksit ince

Detaylı

1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY. Her hakkı saklıdır

1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY. Her hakkı saklıdır 1 TRONA METAL Sümer Mahallesi 29/11 Sk.N.1 Zeytinburnu İstanbul/TURKEY İçindekiler A. Şirket Profili...... Sayfa 3-4 B. Kaba İşleme... Sayfa 5-6 C. Final İşleme... Sayfa 7-8 D. Kalite Kontrol... Sayfa

Detaylı

Paint School JPS-E/Pre-treatment 1. Yüzey Hazırlığı

Paint School JPS-E/Pre-treatment 1. Yüzey Hazırlığı JPS-E/Pre-treatment 1 Yüzey Hazırlığı Boyada oluşan problemlerin %80-90 ı aşağıdakilere bağlıdır: Çelik Hazırlığı Temizlik Yüzey Hazırlama Uygulama Havalandırma Sistem Seçimi Uygulama Esnasında Kontrol

Detaylı

TOKLUK VE KIRILMA. Doç.Dr.Salim ŞAHĠN

TOKLUK VE KIRILMA. Doç.Dr.Salim ŞAHĠN TOKLUK VE KIRILMA Doç.Dr.Salim ŞAHĠN TOKLUK Tokluk bir malzemenin kırılmadan önce sönümlediği enerjinin bir ölçüsüdür. Bir malzemenin kırılmadan bir darbeye dayanması yeteneği söz konusu olduğunda önem

Detaylı

Paslanmaz Çeliklerin. kaynak edilmesi. Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi

Paslanmaz Çeliklerin. kaynak edilmesi. Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi Paslanmaz Çeliklerin kaynak edilmesi Özlem Karaman Metalurji ve Malzeme Mühendisi Kaynak Mühendisi İçerik Kaynak Yöntemleri Östenitik Paslanmaz Çeliklerin Kaynağı Ferritik Paslanmaz Çeliklerin Kaynağı

Detaylı

MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI

MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI MAKİNE ELEMANLARI DERS SLAYTLARI PERÇİN VE YAPIŞTIRICI BAĞLANTILARI P r o f. D r. İ r f a n K A Y M A Z P r o f. D r. A k g ü n A L S A R A N A r ş. G ör. İ l y a s H A C I S A L İ HOĞ LU Perçin; iki veya

Detaylı

Delik açma testereleri. Back

Delik açma testereleri. Back Delik açma testereleri Back 208 Delik açma testereleri Genel bakış Bosch aksesuarları 11/12 Delik açma testereleri: her zaman doğru uzman Progressor, ü ile Sayfa 212 Sheet Metal, ü ile Sayfa 217 Multi

Detaylı

Aks Körük takımları / Aletler

Aks Körük takımları / Aletler Aks Körük takımları / Aletler LÖBRO Aks Körük takımları LÖBRO Aks Körük takımları Orijinal Parça Üreticisinden Aks mafsal körüklerı, transmisyon mili mafsallarının işlevlerini güvenilir biçimde yerine

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU BM TEKNİK

ÜRÜN KATALOĞU BM TEKNİK TR ÜRÜN KATALOĞU BM TEKNİK HAKKIMIZDA Bm Lazer olarak sektörde edindiğimiz tecrübe ile siz değerli müşterilerimize daha kaliteli, güvenilir ve sürdürülebilir hizmet ulaştırmayı hedefliyoruz. 2009 yılından

Detaylı

Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 TEKERLEKLI ENKODER

Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 TEKERLEKLI ENKODER Online teknik sayfa DFV60A-22PL65536 DFV60 A B C D E F Resimler farklı olabilir Sipariş bilgileri Tip Stok no. DFV60A-22PL65536 1051334 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/dfv60 H I J K L M

Detaylı

MOTOR KONSTRÜKSİYONU-3.HAFTA

MOTOR KONSTRÜKSİYONU-3.HAFTA MOTOR KONSTRÜKSİYONU-3.HAFTA Yrd.Doç.Dr. Alp Tekin ERGENÇ İçten Yanmalı Motor Hareketli Elemanları 1- Piston 2- Perno 3- Segman 4- Krank mili 5- Biyel 6- Kam mili 7- Supaplar Piston A-Görevi: Yanma odası

Detaylı

fidesgrup gürültükontrolü

fidesgrup gürültükontrolü RAYLI SİSTEMLERDE DOĞRU VE ETKİN GÜRÜLTÜ BARİYERİ ÇÖZÜMLERİ Gürültü, ülkemizde yeni farkına varılan bir problemdir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde uzun yıllardır araştırılan ve etkileri, azaltımı ve yönetimi

Detaylı

LUTZ BIÇAK AĞIZLARI - ONYILLARDIR PROFESYONEL ESNAF VE ALET TACİRLERİNİN EMİN SEÇİMİ

LUTZ BIÇAK AĞIZLARI - ONYILLARDIR PROFESYONEL ESNAF VE ALET TACİRLERİNİN EMİN SEÇİMİ LUTZ BIÇAK AĞIZLARI - ONYILLARDIR PROFESYONEL ESNAF VE ALET TACİRLERİNİN EMİN SEÇİMİ ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME GIDA MADDELERİ ZANAAT / DIY OTOMOBİL DOKUMACILIK HASSASİYET.

Detaylı

Herhangi bir delme operasyonu için MSD & MSDHların farklı tasarımları MSD(H) 101 K 60 100L 11S. Yağ deliği Uygulama Toplam boy Şaft çapı

Herhangi bir delme operasyonu için MSD & MSDHların farklı tasarımları MSD(H) 101 K 60 100L 11S. Yağ deliği Uygulama Toplam boy Şaft çapı Mack için Teknik Bilgiler Herhangi bir delme operasyonu için MSD & MSDHların farklı tasarımları Yekpare lama sistemi 101=Ø10.1 Takım Çapı : mm Kesme uzunluğu (Özel Tip) MSD(H) 101 K 100 11S Yağ deliği

Detaylı

GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ

GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ GÜÇ AKTARIM ELEMANLARI EĞİTİMİ Güç Aktarım Elemanları Eğitimi - Seminer Konuları - Güç Aktarım Elemanları Endüstriyel Zincir Zincir Dişli Kayış-Kasnak Konik Kilit (Powerlock) Diğer güç aktarım ekipmanları

Detaylı

Sandvik Coromant'tan tornalama takımları ve çözümleri. Verimli tornalamanın hızlı yolu

Sandvik Coromant'tan tornalama takımları ve çözümleri. Verimli tornalamanın hızlı yolu Sandvik Coromant'tan takımları ve çözümleri Verimli nın hızlı yolu Avantaj sağlayan çözümler Talaşlı imalat konusundaki derin bilgi birikimimizden ve farklı sektörlerde yaşanan çeşitli zorluklarla ilgili

Detaylı

SinterlenmişKarbürler. Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır.

SinterlenmişKarbürler. Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır. SinterlenmişKarbürler Co bağlayıcı ~ Mpa Sertlikliğini 1100 ⁰C ye kadar muhafaza eder Kesme hızları hız çeliklerine nazaran 5 kat fazladır. Seramikler 3 Katogoride Toplanır: 1) Alumina (Al2O3) 2) Alumina

Detaylı

İLERİ SOL JEL PROSESLERİ

İLERİ SOL JEL PROSESLERİ İLERİ SOL JEL PROSESLERİ Yrd. Doç. Dr. Atilla EVCİN Kaplama ve İnce Filmler Sol-jel kaplamalar birçok fonksiyona sahiptir. Bunlardan en belli başlı olanı, görünür ışık dalga boyunda transparan oksitlerin

Detaylı

Prof. Dr. HÜSEYİN UZUN KAYNAK KABİLİYETİ

Prof. Dr. HÜSEYİN UZUN KAYNAK KABİLİYETİ KAYNAK KABİLİYETİ Günümüz kaynak teknolojisinin kaydettiği inanılmaz gelişmeler sayesinde pek çok malzemenin birleştirilmesi artık mümkün hale gelmiştir. *Demir esaslı metalik malzemeler *Demirdışı metalik

Detaylı

OK AristoRod. MAG- Kaynak Teli Üretim Sunumu. OK AristoRod. Tarihçe Alternatifler ASC-Teknolojisi. İçerik;

OK AristoRod. MAG- Kaynak Teli Üretim Sunumu. OK AristoRod. Tarihçe Alternatifler ASC-Teknolojisi. İçerik; OK AristoRod MAG- Kaynak Teli Üretim Sunumu İçerik; OK AristoRod Tarihçe Alternatifler ASC-Teknolojisi OK AristoRod OK AristoRod, Bakır Kaplamasız Kaynak Telleri ailesinin genel ismidir. Robotik, mekanize

Detaylı

Sentes-BIR Hakkında. Sentes-BIR metallerin birleştirmeleri ve kaplamaları konusunda çözümler üreten malzeme teknolojileri firmasıdır.

Sentes-BIR Hakkında. Sentes-BIR metallerin birleştirmeleri ve kaplamaları konusunda çözümler üreten malzeme teknolojileri firmasıdır. Sentes-BIR Hakkında Sentes-BIR metallerin birleştirmeleri ve kaplamaları konusunda çözümler üreten malzeme teknolojileri firmasıdır. Çalışan sayısı 80 İhracat > %50 Üretim Programı Sert Lehimleme Alaşımları

Detaylı

KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI

KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI TIBBİ MALZEME Ürün çeşitleri kesiti talep halinde daha başka modeller! KESİNLİK VE ETKİNLİĞE GÜVEN LUTZ TIBBİ BIÇAK AĞIZLARI ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME GIDA MADDELERİ

Detaylı

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme CoroMill QD Yüksek güvenlikli kanal frezeleme Kanal frezelemedeki ana zorluk, özellikle derin ve dar kanallar işlenirken genelde talaş boşaltmadır. CoroMill QD içten kesme sıvısına sahip türünün ilk kesicisidir.

Detaylı

1.Elektroerozyon Tezgahları 2.Takımlar( Elektrotlar) 2.1. İmalat Malzemeleri

1.Elektroerozyon Tezgahları 2.Takımlar( Elektrotlar) 2.1. İmalat Malzemeleri 1.Elektroerozyon Tezgahları Elektroerozyon işleminde ( EDM Electrical Discharge Machining ), malzeme kaldırma işlemi takım fonksiyonunu yapan bir elektrot ile parça arasında meydana gelen yüksek frekanslı

Detaylı

Yararları Üretimsel artış Birim maliyetinin azalması

Yararları Üretimsel artış Birim maliyetinin azalması BÖHLER M390 MICROCLEAN toz metalurjisi ile üretilmiş martenzitik krom çeliğidir. Alaşım konsepti sayesinde bu çelik, son derece yüksek aşınma direnci ve yüksek korozyon direnci sunmaktadır iyi uygulama

Detaylı

Iridium & Novastar. Performansınız bir sonraki seviyeye çıkartın

Iridium & Novastar. Performansınız bir sonraki seviyeye çıkartın Iridium & Novastar Performansınız bir sonraki seviyeye çıkartın Iridium Hızlı kesim. Tozu iter. Keskin kalır. Temel Özellikler Hızlı zımparalama ile ince bir yüzey finisajı size zaman ve para tasarrufu

Detaylı

taşlama ve delme Elmas kesme Kesici ve Aşındıcı Diskler Kesici ve Aşındırıcı Diskler

taşlama ve delme Elmas kesme Kesici ve Aşındıcı Diskler Kesici ve Aşındırıcı Diskler Elmas kesme taşlama ve delme Kesme, Elmas taşlayarak kesme,kesme taşlama ve fırçalama ve delme 145 Aksesuarlar 2013 2015 Fiyat Listesi Kesici ve Aşındırıcı 146 Kesici ve aşındırıcı diskler Aksesuarlar

Detaylı

MAKİNA ELEMANLAR I MAK Bütün Gruplar ÖDEV 2

MAKİNA ELEMANLAR I MAK Bütün Gruplar ÖDEV 2 MAKİNA ELEMANLAR I MAK 341 - Bütün Gruplar ÖDEV 2 Şekilde çelik bir mile sıkı geçme olarak monte edilmiş dişli çark gösterilmiştir. Söz konusu bağlantının P gücünü n dönme hızında k misli emniyetle iletmesi

Detaylı

Karbür Frezeler. Delme. Monster Mill SCR. Diş. Monster Mill program ilavesi ICR. Tornalama. Frezeleme. Tutucu sistemler.

Karbür Frezeler. Delme. Monster Mill SCR. Diş. Monster Mill program ilavesi ICR. Tornalama. Frezeleme. Tutucu sistemler. Delme Karbür Frezeler Monster Mill SCR - - - - Çelik, dökme demir ve 70 HRC ye kadar sert malzemelerin işlenmesinde TI 1200 kaplamanın ömrü çok uzundur Yüksek fz değerlerinde dahi proses güvenliği Mükemmel

Detaylı

2 Karbür Matkaplar 2 3. 2 Karbür Matkaplar Sayfa. 12 HSS-Frezeler. 17 Mengeneler. Teknisyenler için yeni ürünler. HSS Matkaplar. Takma Uçlu Matkaplar

2 Karbür Matkaplar 2 3. 2 Karbür Matkaplar Sayfa. 12 HSS-Frezeler. 17 Mengeneler. Teknisyenler için yeni ürünler. HSS Matkaplar. Takma Uçlu Matkaplar 1 HSS Matkaplar Teknisyenler için yeni ürünler Delme 2 Karbür Matkaplar 2 3 Takma Uçlu Matkaplar 2 Karbür Matkaplar Soğutma Kanallı Karbür Matkaplar, TB 20 ve TB 30 Ürün ilavesi 42-43 4 5 Raybalar ve havşa

Detaylı

katalitik konvertör (S.C.R.) Iveco

katalitik konvertör (S.C.R.) Iveco IVECO KALİTESİNE YAKINDAN BAKIŞ N 3 katalitik konvertör (S.C.R.) Iveco AVANTAJLAR orijinal olmayan egzost sistemi RİSKLER Iveco SCR Katalitik Egzost Sistemleri mükemmel performansı garanti eder. Taklit

Detaylı

Turbel. Tava ve Kaplamalarımız. Tost Tavaları. Kek Tavaları. Hamburger & Sandiviç tavaları. Düz & Diğer Tavalar

Turbel. Tava ve Kaplamalarımız. Tost Tavaları. Kek Tavaları. Hamburger & Sandiviç tavaları. Düz & Diğer Tavalar 2 Turbel Tava ve Kaplamalarımız Kek Tavaları Tost Tavaları amburger & Sandiviç tavaları Düz & Diğer Tavalar 3 Kek Tavaları Fabrika bünyemizde bulunan kalıphanemiz sayesinde müşterilerimize tasarım aşamasından

Detaylı

EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ

EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ EKSİKSİZ VE HIZLI - LUTZ ELYAF BIÇAK AĞIZLARIYLA VERİMLİLİĞİNİZİ ARTIRINIZ ÖZEL BIÇAK AĞIZLARI FOLYO SENTETİK VE CAM ELYAF TIBBİ MALZEME GIDA MADDELERİ ZANAAT / DIY OTOMOBİL DOKUMACILIK HASSASİYET. KESİM.

Detaylı

Kaplamalı Camın Taşınması, Depolanması ve İşlenmesi. M.Ozan Özer İşlenmiş Camlar Üre;m Şefi Trakya Yenişehir Cam San.A.Ş.

Kaplamalı Camın Taşınması, Depolanması ve İşlenmesi. M.Ozan Özer İşlenmiş Camlar Üre;m Şefi Trakya Yenişehir Cam San.A.Ş. Kaplamalı Camın Taşınması, Depolanması ve İşlenmesi M.Ozan Özer İşlenmiş Camlar Üre;m Şefi Trakya Yenişehir Cam San.A.Ş. Sunum İçeriği Mimaride Camın Önemi: Isı YalıGmı Low e Kaplamaların Tarihçesi Low

Detaylı

1. Yeni kaliteler - CVD kaplama T9125, PVD kaplama AH905 süper alaşımlar için, ve Sermet kalite NS530.

1. Yeni kaliteler - CVD kaplama T9125, PVD kaplama AH905 süper alaşımlar için, ve Sermet kalite NS530. NPA # 099T: TungCut Tarih: Mart. 2013 Yeni Kesme ve Kanal Açma Uçları Genişletilmiş Ürünler T9125 Yeni CVD kaliteler ile yüksek kesme hızlarında çelik işleme. AH905 Süper alaşımların işlenmesinde İLK tercih.

Detaylı