ÇAMLICA TEPESİ TV RADYO KULESİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇAMLICA TEPESİ TV RADYO KULESİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU"

Transkript

1 ÇAMLICA TEPESİ TV RADYO KULESİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU Çamlıca Tepesi TV Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışması Jürisi 19/22 Eylül tarihleri arasında aşağıda isim ve imzaları bulunan Jüri üyeleri sürekli toplanmış ve yarışmaya sunulan 34 projeyi değerlendirmiştir. Jüri tarafından öncelikle İstanbul kentsel peyzajı içinde çok önemli bir yeri olan ve anten kirliliği ile silueti olumsuz olarak etkilenmiş olan Çamlıca Tepesi için çağdaş, estetik ve teknik değerlere sahip bir TV Radyo Kulesi edinme niyeti takdir edilmiştir. Jüri bu çabaya tarih ve 6321 sayılı ve tarih ve sayılı kararları ile öncülük eden İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu na, yarışmayı çıkarıp yöneten İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı na şükranlarını sunar. Ayrıca yarışmayı bir yıla yakın bir süredir olağanüstü bir profesyonellik, cana yakın bir tutum içinde ve ciddiyetle yöneten yarışma raportörleri Hidayet TURPOĞLU, Filiz TAŞ ve Naile ÇETİK i takdir ederken, tüm hazırlık çalışmalarına katılan yedek jüri üyeleri Doç. Dr. Özlem EREN, Yrd. Doç. Dr. İmre Özbek EREN, H.Fikret TUNCER ve Erhan DEMİRDİZEN ne tüm yarışma süreci ve değerlendirmeler boyunca değerli görüşlerinden yararlandığı için şükranlarını sunar. Jüri değerlendirmesi öncesinde raportörlük, projelerin istenilen sunum belgeleri ile uyumunu inceleyip Jüri nin bilgilerine sunmuş, Jüri teslim edilen 34 projenin de jüri değerlendirmesine alınmasını kararlaştırılmıştır. İhtiyaç programında var olmayan ve TV Radyo Kulesi kapsamında gerekmeyen ama yarışmacıların bu yapıya canlılık kazandırma amacı ile önerdikleri TÜM TİCARİ FAALİYET ALANLARI yok sayılmış ve bu işlevler ve onlar için önerilen mekânlar değerlendirme dışı tutulmuştur. Birinci Eleme Tarih: ve 30 numaralı projeler jüri tarafından oybirliği ile elenmiştir. İkinci Eleme Tarih: ve 34 numaralı projeler jüri tarafından ikinci turda elenmiştir. Söz konusu projelere ait elenme gerekçeleri ekteki raporda belirtilmiştir. Üçüncü Eleme Tarih: Jüri üyeleri arasında elenmesi ve kalması gereken projeler için seçim yapılmış ve bu seçime ait tablo ekte sunulmaktadır. Bu tabloda belirtildiği gibi 1 6 numaralı projeler jüri tarafından elenmiştir. Gerekçe raporu ektedir.

2 Dördüncü Eleme Tarih: Jüri üyeleri arasında kalan ( ve 33) sıra numaralı projeler için yeniden değerlendirme yapılmıştır. Bu seçime ait tablo ve gerekçe raporu ektedir. Bu aşamada elenen proje olmamıştır. Mansiyon ve Ödüllerin Saptanması Tarih: Jüri üyeleri arasından ödül ve mansiyonların tespiti için yeniden değerlendirme yapılmış ve 4. Elemede puan sayıları az olan 6 proje elenmiş ve mansiyon ve ödüller için değerlendirmeye kalan ve 33 numaralı projeler saptanmıştır. Ödüllerin ve mansiyonların kendi arasında sıralanarak derecelendirmenin yapılabilmesi için tekrar puanlama sistemi ile tablo yapılmış olup, raporlar ve tablo ekte sunulmaktadır.bu aşamada 33 numaralı proje sıralamadan çıkarılarak yerine 28 numaralı proje alınmıştır. Bu durumda ödül ve mansiyonlar için ve 28 numaralı projeler belirlenmiştir. Ödüller 1. Ödül: 21 numaralı proje 2. Ödül: 10 numaralı proje 3. Ödül: 28 numaralı proje Mansiyonlar: 1. Mansiyon: 11 numaralı proje 2. Mansiyon: 5 numaralı proje 3. Mansiyon: 18 numaralı proje olarak oyçokluğu ile belirlenmiştir. Sayın Şulan KOLATAN, Sayın Zekai CELEP, Sayın Niyazi PARLAR ın 1. Ödüle dair muhalefet şerhi bulunmakta olup, ekte rapor olarak yer almaktadır. ASLİ JÜRİ ÜYELERİ Profesör Dr. Suha ÖZKAN Mimar (Jüri Başkanı) Şulan KOLATAN Mimar İlhan ZEYBEKOĞLU Mimar Cengiz YETKEN Mimar Profesör Dr. Zekai CELEP İnşaat Müh. (İstanbul Teknik Üniversitesi) Niyazi PARLAR İnşaat Müh. (İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi) Doçent Dr. Pelin Pınar ÖZDEN Şehir Plancısı (Şehir Plancıları Odası Temsilcisi) (Tutanağın imzalı aslı Yarışma Dosyası ndadır)

3 2. TUR ELEME RAPORU 2 NOLU PROJE (Oy çokluğu ile elendi) - Çelik halatlar yapının esas taşıyıcı sistemi olarak kabul edilmiştir. - Fazla yapılaşmaya yer verilmesi sebebiyle siluete etkisi baskın görünmektedir. - Çeperdeki dolgu elemanları yapıyı ve taşıyıcı sistemini ağırlaştırmaktadır. Sayın İlhan ZEYBEKOĞLU olumlu yönde oyunu kullanmıştır. 3 NOLU PROJE (Oy çokluğu ile elendi) - Yapı strüktürel sistemi ile bütünleşik bulunmamaktadır. - Vaziyet planı havuza ve kuleye giriş ilişkileri nedeniyle yeterince iyi kurgulanmış bulunmamaktadır. - Yayalar için önerilen ulaşım kurgusu ve binanın servis girişleri yeterli görülmemektedir. - Kulenin genel simgeselliği yalın olmasına karşın belirsizlik taşımaktadır. - Kullanılan simgeselliğin kaynakları jüriyi ikna edici bulunmamıştır. - Taşıyıcı sistemin üzerine gelen kafes elemanı anlamlı bulunmamış olup, kulenin simgesel durumuna pozitif katkı sağlamadığı ve renk olarak baskın bir görünüm taşıdığı - Taşıyıcı sistemin ayrıntılı olarak düşünülmesi olumlu olarak nitelendirilmektedir. Sayın Zekai CELEP olumlu yönde oyunu kullanmıştır. 8 NOLU PROJE (Oy çokluğu ile elendi) - Projenin üç bölüm halinde net bir şekilde yapılandığı, ancak zemin kat, orta kısım ve üst kısmın birbiri ile uyumlu bulunmadığı ve bu durumda da bütünselliğin sağlanamadığı belirlenmiştir. - Taşıyıcı strüktür net çözülmüş, düzgün ve belirgin bir taşıyıcı sistem kullanılmıştır. Simgesellik anlamında zayıf bulunmuş olup, estetik ifadesi yetersiz bulunmuştur. - Arazi kullanımı açısından da zayıf bulunmuştur. - Seyir terası kotunun düşük seviyede olması projeye olumsuzluk katmıştır. - Vaziyet planında doğal yapı ile uyumlu olmayan tasarımların olması olumsuz olarak değerlendirilmiştir. Sayın Zekai CELEP ve Sayın Niyazi PARLAR olumlu yönde oyunu kullanmıştır. 9 NOLU PROJE (Oy birliği ile elendi) - Seçilen üçgen form siluete verdiği minimal cephe ve kesik kenarları nedeni ile takdir edilmesine rağmen bu forma erişmek için harcanan kaynaklar bir iletişim kulesi oluşumunda gereksiz bulunmuştur. - Yapıda kullanılan yatay ve çapraz kuşaklar sadece dekoratif amaçlı kullanıldığından anlamlı bulunmamıştır. - Siluet etkisi açısından ağır bir kütle olduğu - Önerilen yapının doğal çevresi ile ilişkisi zayıf bulunmaktadır. - Yapı tipolojisi olarak bir iletişim kulesinde beklenen özelliklerini taşımadığı

4 12 NOLU PROJE (Oy çokluğu ile elendi) - Projenin zeminle bağlantısı zayıf bulunmuştur. - Cam sanat kültürümüzde var olan çeşm-i bülbül temasının bir jeodezi kurgusu olarak kullanılması olumlu etki yaratmıştır. Bunun sonucunda elde edilen kitle kolay algılanabilir, yalın biçimdedir, fakat kulenin zeminle bağlantısı zayıf bulunmaktadır. - GSM antenlerinin üzerinde devam eden strüktürün gereği anlaşılamamıştır. Sayın Cengiz YETKEN olumlu yönde oy kullanmıştır. 13 NOLU PROJE (Oy birliği ile elendi) - Yapı strüktürel olarak olumlu bulunmuştur. - Zeminde aşırı yapılaşmaya ve kulede ihtiyaç programına göre fazla fonksiyona verildiği. - Kule üzerine yerleştirilen değişik işlevler ve bu fonksiyonlar için biçimlene hacimlerin formları çeşitlilik gösterdiğinden kulede görsel bir bütünlük sağlanamamıştır. - Kulenin bütünleşik formu olağan iletişim kulelerini anımsatmakta olup, özgün bir tasarım yakalanmadığı kanaatine varılmıştır. 14 NOLU PROJE (Oy çokluğu ile elendi) - Özgün, çarpıcı, özgür biçim arayışı takdir edilmiştir. - Boğaziçi siluetine ağır kütlesi ile uyum sağlamadığı - Ağır betonarme dış kabuk ile içerisindeki betonarme taşıyıcı sistemin ilişkisi olmadığı belirlenmiştir. - Güncel olarak kullanılan parametrik tasarım yönteminin uygulanmış olması ilgiyle karşılanmıştır. - Kule formu ile zemin ilişkisi zayıf bulunmuş olup, topografyanın göz ardı edildiği - Sunumda olan eksiklikler, projenin tamamının canlandırılmasını engellemektedir. Sayın Şulan KOLATAN olumlu yönde oy kullanmıştır. 19 NOLU PROJE (Oy çokluğu ile elendi) - Sade, fonksiyonel tasarımı, verimli strüktürel taşıyıcı sistemi nedeni ile olumlu bulunmuş, fakat sonuçta varılan biçimsel bütünselliğin özgünlük taşımadığına karar verilmiştir. - Boğaziçi silueti ile yarışır olmaması, yalın, sade ve işlevsel olması olumlu bulunmuştur. Sayın Pelin ÖZDEN olumlu yönde oy kullanmıştır. 23 NOLU PROJE (Oy birliği ile elendi) - Biçimlenmenin temeli olarak düşünülen dikey eksen rüzgâr tribünlerinin yarışmanın amacıyla ilişkisi bulunamamıştır - İletişim kulesinin kendine özgü öğelerinin yeterince geliştirilememiş olması olumlu bulunmamıştır.

5 24 NOLU PROJE (Oy birliği ile elendi) - Yapının hafif strüktürel öğelerden oluşmuş olması, gökte asılı gibi duran bağımsız mekanlarla tanımlı olması olumlu bulunmuş, ancak ama genel görünüm olarak verilen kimliğin zayıf bir karkas yapı ile tanımlanmış olması olumsuz bulunmuştur. - Yapının yakın çevre ve bölge ilişkisi vurgulanmış ancak ulaşım çözümlerine yer verilmemiştir. - Tasarımcının şeffaflık amacıyla ortaya koyduğu kavramın, yapının içerisinde gösterilen 2. ve 3. derecedeki tüp yapının yoğunluğu dolayısıyla bozulduğu 29 NOLU PROJE (Oy birliği ile elendi) - Projenin ciddi bir şekilde yarışma şartnamesinde verilen ihtiyaç programı dışına çıktığı ve istenmeyen alanları kapsadığı - Genel görünümü içinde yapının genişlik ve yükseklik oranları beklentilerin dışındadır. - 0, numaralı kotlarda kullanılan doğal çevre elemanları ve su öğesi her ne kadar olumlu bulunmuşsa da proje programı içinde olmadığından yadırganmıştır.

6 1 NUMARALI PROJE (oy birliği ile) 3. TUR ELEME RAPORU - Vaziyet Planı yönlendirici ve doğal çevre ile uyumlu bulunmuş, ayrıca doğal çevreye yapılan müdahalenin teraslama yöntemi ile yumuşatılması olumlu görülmüştür, ancak bu alanın anfitiyatro olarak kullanılması uygun bulunmamıştır. - Taşıyıcı sistemin belirgin olmaması ve çelik gergilerin taşıyıcı sistemin ana elamanı kabul edilmesinin taşıyıcı sistemi olumsuz etkileyeceği - Elde edilen yapının minimal ve zayıf olması olumlu bulunmuş, ancak kablolu strüktürel sistemin içereceği riskler açısından uygun bulunmamıştır. Kablo elemanlarının bir kandil çemberine bağlanmasının yapıdaki strüktürel gerilimleri istenmeyen noktalara aktaracağı 6 NUMARALI PROJE (oy birliği ile) - Öneriyi yönlendiren özgün ve İstanbul a özgü biçim arayışı takdir edilmiş ayrıca ana gövdeyi saran bu biçimin olumlu bir dışavuruma sahip olacağı düşünülmüştür. - Önerilen ticari kullanımlar yarışma şartnamesinde yer alan fonksiyonlarda yer almadığından değerlendirmeye alınmamıştır. - Kulenin strüktürü ile birleşiminin iyi sağlandığı - Taşıyıcı sistemim belirsiz olduğu - Askıyla asılan yürüme platformları açıklıklar büyük olduğundan projeye olumsuzluk katmaktadır. - Önerilen form çok güçlü olmasına rağmen strüktürel açıdan nasıl çözüm sağlanacağı hususunun belirsiz olduğu - Kuleye beklenilenin dışında işlevler yüklenmiştir. - Estetik oluşum içinde özgün bir çözüm olarak takdir edilmiştir. - Vaziyet planı çözümünün mevcut peyzaja zorla dayatıldığı

7 3. TUR ELEME PUANTAJ TABLOSU PRJ NO SUHA ÖZKAN ŞULAN KOLATAN İLHAN ZEYBEKOĞLU CENGİZ YETKEN ZEKAİ CELEP NİYAZİ PARLAR PINAR ÖZDEN TOPLAM

8 4. TUR ELEME PUANTAJ TABLOSU PRJ NO SUHA ÖZKAN ŞULAN KOLATA N İLHAN ZEYBEKOĞLU CENGİZ YETKEN ZEKAİ CELEP NİYAZİ PARLAR PINAR ÖZDEN TOPLAM

9 4. TUR ELEME RAPORU 15 NUMARALI PROJE - Mekânların serbest strüktürel çözümlerle kütle etkisini ve olumsuz siluet etkisini en aza indirdiği - Araziye asgari müdahale olması açısından olumlu bulunmuştur. - Özgün dışa vurumu, türünün tek örneği olması, kent siluetine saygılı ve şeffaf varlığı nedeniyle takdir edilmiş olup, gökte bağımsız habbeler halinde olan ve gece aydınlatıldığında değişik bir siluet verecek olan kulenin görünüş olarak bir bulutu andıracağı Strüktürel açıdan çok özel çözümler isteyen karmaşık yapıda gövdeye bağlı eksantrik kütleyi taşıtmanın yapının narinliğini değiştireceği ve bu durumda beklenen zarafetin sağlanamayacağı hususu jüriyi endişelendirmektedir. 17 NUMARALI PROJE - Büyük bir kütle olması siluet etkisini olumsuz etkilemektedir. - Dış kabuğun yoğun olmaması olumlu bulunmaktadır. - Zemine bağlanan ve uzayla ilişki kuran iki sivri uçlu biçimi kitlesel anlamda izlenen en iyi örneklerdendir. Zemine bağlantısı ve tepenin açık bırakılması projeye özellik kazandırmıştır. - Yapının siluete etkisi tartışmalı bulunmuştur. - Seçilen formun kulenin tamamına erişilmesini engelleyici bir darboğaza dönüştüğü 18 NUMARALI PROJE - İki çekirdekli kule oluşumu ve olağanüstü rasyonel taşıyıcı sistemi, tüm ulaşım, erişim ve yükselme fonksiyonlarının gerçekçi ve verimli olarak düşünülmesi olumlu bulunmuştur. Türkiye deki genel geçer teknolojik sistemler açısından uygulama kolaylığı olması hususları da takdir edilmiş olup, sonunda erişilen biçim çok yalın ve duru bulunsa da, bu alan için beklenen dışa vurumu içermekten öte katı bir biçimlenme olarak düşünülmüştür. - Yapının sadeliği ve rasyonel strüktür sistemi olumlu bulunmuştur. - Yapıda iki taşıyıcı çekirdek olması yeni bir fikir olarak algılanmıştır. - Kulenin yer ile bağlantısı sorunlu bulunmuştur. - Ayrıca doğal çevrenin ciddi bir tasarım ortamından geçmediği belirlenmiştir. - Strüktürel örüntünün yapı boyunca aynı dili kullanarak değişmesi ve örüntünün belirli rasyonel içinde çeşitlenmesi olumlu bulunmuştur. - İçsel panoramik asansörler ve seyir terası olumlu bulunmuştur 20 NUMARALI PROJE - Üçgen formun getirdiği sağlamlık, soyut duruluğu ve heykelsi yalınlığı olumlu görülmesine rağmen form olarak büyük bir kütle olması ve kule formu taşımaması nedeni ile olumsuz bulunmuştur. 22 NUMARALI PROJE - Simgesel yönden en güçlü projelerden biri olarak nitelendirilmiş olup, dinamik formunun özgünlüğü olumlu bulunsa da, anthropomophic (insan biçimsel) anıştırmalar yapan biçimi olumlu bulunmamıştır. - Projede güçlü bir form ve dışavurum elde edilmiş olsa da, kulenin ikinci bir çeperle kaplanmış olması gereksiz ve olumsuz bulunmuştur. 31 NUMARALI PROJE - Yapının tasarımdan kaynaklanan sarmal fikri özgün ve çarpıcı bir düşünce olarak - Yarışmacının çalışması ve ciddiyeti her ne kadar takdir edilmiş olsa da, sunulan ürünün simgeselliği, anımsattığı değerler ve siluetle olan bağlantısı uygun bulunmamıştır.

10 33 NUMARALI PROJE - Genel strüktürel yapılanmanın çok rasyonel ve sade olmasına karşın, dışına giydirilen çeper özgün ve yaratıcı bulunmuştur. - Bununla birlikte formun tasarım olarak yerle ilişkisi zayıftır.kent çevresi ve ulaşımla ilişkisi düşünülmemiştir.

11 MANSİYON VE ÖDÜL ALAN PROJELERE AİT RAPORLAR MANSİYONLAR 1.MANSİYON 11 NUMARALI PROJE - Çamlıca Tepesi ile bütünleşmeyi amaçlayan çokgen açılı geometrisi ve yumuşak, çevre ile bütünleşen çelik kulenin iki yapı türünü bir araya getirmesi, doğal çevre ile etkileşimi yönünden olumlu bulunmuştur. - Asansörlerin bütünü ile kulenin dışından çıkması çekirdeğin yükünü hafifletirken, İstanbul u izleyecek kişilere farklı bir bakış açısı sağlayacaktır. 2.MANSİYON 5 NUMARALI PROJE - Çok kolonlu ve türünün tek örneği olması itibariyle hafif strüktürün olumsuz etki yaratmadığı - Kulenin zemin ile bağlantı ilişkisi tam sağlanmadığı - Kule içinde dolgu elemanları fazla bulunmaktadır. - Bitki ve yeşil elemanlar sürdürülebilir bir bakım sağlanırsa olumlu etki yaratabileceği - Peyzaj- kule bağlantısı güçlü bulunmuş, ancak sert zemin kullanımının çok fazla olduğu - Yaya ve servis ilişkisi yeterince güçlü bulunmamıştır. - Perde sistemleri yetersiz görülmüş olup, kirişlerle bağlanması durumunda masif görüntü oluşturacağı - Proje genelinde yeşil görünmesine rağmen zeminde yeşile fazla yer vermediği düşünülmüştür. 3.MANSİYON 18 NUMARALI PROJE - İki çekirdeğe sahip kule fikri özgün bulunmuş olup, hem sirkülasyon hem de hizmet sunumu açısından olumlu olacağı - Yapının sade oluşu ve strüktür sistemi olumlu bulunmuştur. - Yapıda iki taşıyıcı çekirdek olması yeni bir fikir olarak algılanmıştır. - Kulenin yer ile bağlantısı sorunlu bulunmuştur. - Ayrıca doğal çevrenin ciddi bir tasarım ortamından geçmediği belirlenmiştir. - Strüktürel örüntünün yapı boyunca aynı dili kullanarak değişmesi ve örüntünün belirli rasyonel içinde çeşitlenmesi olumlu bulunmuştur. - İçsel panoramik asansörler ve seyir terasının üst seviyede olması olumlu bulunmuştur.

12 ÖDÜLLER 1.ÖDÜL 21 NUMARALI PROJE - Yapının belirli estetik unsurlar katılarak üçgenlemelerle üremesi, strüktürel açıdan sağlam bir kule oluşumuna el vereceği için olumlu görülmüştür. - İhtiyaç programında belirlenen fonksiyonların belirli gruplar halinde proje içinde dağılması olumlu bulunmuştur. - Kulenin masif bir kitle etkisi yapmayacağı bu nedenle de Çamlıca Tepesinde kitle baskısı oluşturmayarak siluet açısından olumsuz bir durum yaratmayacağı - Sunulan formun genel geçer benzer örnekleri olmadığı için İstanbul ile bir kimlik kazanacağı - Kulenin vaziyet planın zemin ile bağlantısı zayıf bulunmuş olup, geliştirilmesi beklenmektedir. - Projenin varoluş amacının TV ve verici kulesi olması sebebiyle üst kotlarda yer alması gereken teknik hacimlerin bu yapıda yalın ve estetik bir şekilde yere indiği görülmektedir. Yapı bulunduğu yakın çevre ile bütünleşen bir özellik gösterdiğinden bu her iki özellik başarı ile gerçekleştirilmiştir. 2.ÖDÜL 10 NUMARALI PROJE - Çekirdeğin tek ve ortada olmaması mekanın dörde bölünerek kullanılması takdir edilmiştir. - Antenin şekil ve tektonik yerleştirilmesi takdir edilmiştir. - Çamlıca tepesinde zemin katından kolay erişilebilecek alanlarda eğlenceli ve rahat alanların elde edilmesi olumlu bulunmuştur. - GSM telsiz enerji platformu ile UPS enerji dağıtım katı arasındaki taşıyıcı sistem zayıf bulunmuştur. - Dış cephenin esnek paneller şeklinde olması projeye şeffaflık getirmesi açısından olumlu bulunmuştur. Ayrıca bu panellerin güneş enerjisi açısından değer katması projeyi güçlendirmiştir. 3.ÖDÜL - 28 NUMARALI PROJE - Kulenin tüm işlevsel öğeleri ile bütünleşik tasarımının özgün bir plastisiteye ulaşmış olması olumlu bulunmuştur. - Doğal çevre ve arazi ile olan uyumunun belirgin bir şekilde tasarlanmış olması olumlu bulunmuştur.

13 ÖDÜLLER ve MANSİYONLAR PUANTAJ TABLOSU PRJ NO SUHA ÖZKAN ŞULAN KOLATAN İLHAN ZEYBEKOĞLU CENGİZ YETKEN ZEKAİ CELEP NİYAZİ PARLAR PINAR ÖZDEN TOPLAM SIRALAMA BU AŞAMADA 33 NUMARALI PROJE SIRALAMADAN ÇIKARILARAK YERİNE 28 NUMARALI PROJE ALINMIŞTIR.

14 KARŞIOY BELİRLEMELERİ (MUHALEFET ŞERHLERİ) Şulan KOLATAN - Fonksiyonalist bir proje olması dolayısı ile çağdaş mimari tasarım anlayışını temsil etmediği için Çamlıca tepesine uygun görmemekteyim. Bu tepeye yapılacak projenin tarihi bir eser teşkil edeceği ve İstanbul un çağdaşlığını ortaya koyması beklendiğinden bu hususta önemli bir eksiklik teşkil ettiğini düşünülmekteyim. - Ayrıca dil bütünlüğünde de ciddi uyumsuzluklar tespit etmiş durumdayım. Zekai CELEP ve Niyazi PARLAR - Bu projenin taşıyıcı sisteminin oluşturulmasında mimari görünüşü etkileyecek bazı önemli değişikliklere ihtiyaç olacaktır. Bu değişikliklerin başlıcaları, düşey elemanlar arasına güçlü çaprazlar yerleştirilmesi ve ortadaki asansör kısmına ek taşıyıcı elemanlar eklenerek tabliyelerin taşıtılması olarak sayılabilir. Bunun yanında, mesnette düşey elemanların aralarının açılması gerekebilir. Bütün bu değişikliklerin projelerin mimari görünüşünde önemli farklılıklar ortaya çıkarması beklenmelidir. Yukarıdaki görüşlerini belgelemişlerdir.

15 ÇAMLICA TEPESİ TV RADYO KULESİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI RUMUZ PROJE NO

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ;

1. MANSİYON; BORUSAN MANNESMAN ÖZEL ÖDÜLÜ; 30 Mart 2012, İstanbul PROSteel 2012 Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 30 Mart 2012 Cuma günü saat 09:30 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Yük. Mim. İpek Akpınar;

Detaylı

JÜRİ GÖRÜŞÜ. Yaratıcı düşünmeyi teşvik eden nice yarışmalarda birlikte olmak dileği ile. Prof. Dr. Aysu AKALIN Gazi Üniversitesi

JÜRİ GÖRÜŞÜ. Yaratıcı düşünmeyi teşvik eden nice yarışmalarda birlikte olmak dileği ile. Prof. Dr. Aysu AKALIN Gazi Üniversitesi JÜRİ GÖRÜŞÜ ÇUHADAROĞLU sponsorluğunda gerçekleştirilen ÇUHADAROĞLU Alüminyum 2013 Öğrenci Yarışması nın ana teması Expo 2016 Antalya Kulesi Projesi dir. Yarışmacılardan sembolik bir kule tasarımı istenmiş

Detaylı

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU

PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI 2012 2013 JURİ RAPORU PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ BİTİRME PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK 2012 2013 JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 33

Detaylı

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU

TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JURİ RAPORU 1 TMMOB ÖĞRENCİ EVİ PEYZAJ TASARIMI ÖĞRENCİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI I.TUTANAK JURİ RAPORU 1-Yarışma kapsamında 5 projenin;

Detaylı

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır.

Yarışmanın asli jüri üyeleri ile danışman ve raportörü 03 Aralık 2011 günü, saat 10:00'da İTÜ, Taşkışla da eksiksiz olarak toplanmıştır. S.O.S İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık "Kuşdili ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler" Fikir Projesi Yarışması Jüri Çalışması TARİH : 03 Aralık 2011, Saat 10.00-17.30 04 Aralık

Detaylı

YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması YARIŞMADAKİ GÖREVİ

YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Ulusal Mimari Proje Yarışması YARIŞMADAKİ GÖREVİ ELAZIĞ BELEDİYESİ GAZİ CADDESİ KENTSEL YENİLEME VE CEPHE REHABİLİTASYONU ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASINA İLİŞKİN JÜRİNİN KİŞİSEL DEĞERLENDİRMESİNİ İÇEREN RAPOR TUTANAĞI YARIŞMANIN ADI: Elazığ Belediyesi

Detaylı

Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır.

Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. 12 Nisan 2013, İstanbul PROSteel 2013 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 12 Nisan 2013 Cuma günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri,

Detaylı

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI GAZİEMİR AKTEPE VE EMREZ MAHALLELERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM ALANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI TUTANAK 1 İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Aktepe

Detaylı

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır;

Birlikte yapılmış olan değerlendirme sonucunda bu aşamada elenmesine karar verilen projeler şunlardır; Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması Jürisi 15.05.2016 saat 09.30 da Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi nde eksiksiz olarak toplanarak değerlendirme çalışmasına başlamıştır. 1.3.Eleme

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ HALİL KAYA GEDİK ÖĞRENCİ YARIŞMASI JÜRİ TOPLANTI TUTANAĞI Jüri Toplantı Tutanağı 18 Haziran 2018 Pazartesi İstanbul Gedik Üniversitesi Halil Kaya Gedik Öğrenci Yarışması için

Detaylı

JÜRİ RAPORU toplumsal sorun kentsel fiziksel sorunun

JÜRİ RAPORU toplumsal sorun kentsel fiziksel sorunun JÜRİ RAPORU YTONG Semt Kültür ve Sosyal Etkinlik Evi Mimari Fikir Proje Yarışması (2013) Jürisi 16 Temmuz 2013 saat 10.00 da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde toplanmıştır. Asli juri üyelerinden

Detaylı

*Jüri üyelerinden Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI, mazereti nedeniyle jüri toplantısına katılamamıştır.

*Jüri üyelerinden Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI, mazereti nedeniyle jüri toplantısına katılamamıştır. 1 Nisan 2015, İstanbul PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri:

Detaylı

LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI

LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 1. TUR ELEME Projeler üzerinde yapılan ilk değerlendirmeler sonucunda, tüm üyelerden olumsuz

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ (Bölüm-3) KÖPRÜLER Yrd. Doç. Dr. Banu Yağcı Kaynaklar G. Kıymaz, İstanbul Kültür Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ders Notları, 2009 http://web.sakarya.edu.tr/~cacur/ins/resim/kopruler.htm

Detaylı

MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018

MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 26.06.2018 MERHABA-İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 SEÇİCİ KURUL TUTANAĞI Merhaba - İzmir SMD Öğrenci Bitirme Projesi Ödülü 2018 seçici kurulu, Arda Beset, Cumhur Keskinok, Alişan Çırakoğlu,

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 10,11,12 Mayıs 2013

AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 10,11,12 Mayıs 2013 AVANOS YENİ KÖPRÜSÜ ve ÇEVRESİ MİMARÎ PROJE YARIŞMASI Bireysel olarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, seçici kurul üyeleri tarafından tüm projelerin ikinci tura geçirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Detaylı

MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Doç. Dr Elçin TAŞ

MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Doç. Dr Elçin TAŞ MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Bina Maliyetinin Oluşumu MALİYET YOK ETME MALİYETİ KULLANIM MALİYETİ BİNA MAL. İLK YATIRIM MALİYETİ GERÇEKLEŞTİRME KULLANIM YOK ETME Alınan Kararların Maliyeti Etkileme Düzeyi

Detaylı

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ

Davetkar Atıf YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ YAPI - HİZMET BİNASI - KAYSERİ Davetkar Atıf fotoğraflar: Alp Eren (Altkat Architectural Photography) ARALIK 17 / OCAK 18 - XXI 42 YARIŞMA SONUCU ELDE EDİLEN PROJE, HEM SÜREKLİ KULLANICILARI HEM DE ÇEVRE

Detaylı

26 Haziran 2015, İstanbul YTONG Mimari Fikir Yarışması "20 Yıl Sonra Ben Buradayken

26 Haziran 2015, İstanbul YTONG Mimari Fikir Yarışması 20 Yıl Sonra Ben Buradayken 26 Haziran 2015, İstanbul 2015 YTONG Mimari Fikir Yarışması "20 Yıl Sonra Ben Buradayken Jüri Değerlendirme Toplantısı: Yarışma takvimi gereği 22 Haziran 2015 Pazartesi günü tamamlanan başvurular sonucu

Detaylı

PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı:

PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: 1 Nisan 2015, İstanbul PROSteel 2015 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 09:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri üyeleri:

Detaylı

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI

KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI KENTSEL TASARIM YARIŞMALARINDA YEREL DEĞERLER: BALIKESİR ÇAMLIK TEPESİ YARIŞMASI Gaye BİROL, Yrd. Doç. Dr., Yasemin İNCE GÜNEY, Dr. Araş. Gör. Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI 1- İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyorum. Bu yarışmaya öğrenciler katılamıyor

Detaylı

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma

Peyzaj Yapıları I ÇATI ELEMANLARI. Çatı elemanlarının tasarımında görsel karakteri etkileyen özellikler Sığınma ve Korunma ÇATI ELEMANLARI Dersi Dış mekan içinde yapılan ve daha çok dinlenme ihtiyacını karşılayan yapay çatı elemanları Pergola Kameriye Çardaklar Sığınma ve Korunma Işık ve Gölge Yoğunluğu Yağış durumu Çatı elemanlarının

Detaylı

MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014

MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014 MimED 2014 JÜRİ RAPORU 6-7 Aralık 2014 MimED 2015 jürisi 5-6 Aralık 2015 tarihinde İTÜ Taşkışla yerleşkesi 203 koridorunda saat 10.30 da Deniz ARSLAN [öğr.gör.dr., itü], Çiğdem DEMİREL EREN [öğr.gör.dr.,

Detaylı

DESIGN TOGETHER 2018

DESIGN TOGETHER 2018 DESIGN TOGETHER 2018 İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi HAZIRLAYANLAR: Mimari : Süleyman EYİGÜN Statik : Raziye PEKER Mekanik : Beril YAMAN İÇİNDEKİLER Mimari Tasarım Mekanik Tasarım Yapısal

Detaylı

SORULAR VE YANITLARI

SORULAR VE YANITLARI AÇIKLAMALAR * Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. SORULAR VE YANITLARI YARIŞMA SINIRI İLE İLGİLİ SORULAR: 1. Yarışma sınırını halihazır dwg çizim dosyası üzerine işleyebilir misiniz? Sınır sadece

Detaylı

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8

Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Yapıblok İle Akustik Duvar Uygulamaları: Digiturk & TV8 Ümit ÖZKAN 1, Ayşe DEMİRTAŞ 2 Giriş: Yapıblok, Yapı Merkezi Prefabrikasyon A.Ş. tarafından 1996 yılından beri endüstriyel üretim yöntemleri ile üretilen

Detaylı

Juri üyeleri bireysel değerlendirmelerini tamamlayarak ertesi devam etmek üzere saat de çalışmalarına ara verdi.

Juri üyeleri bireysel değerlendirmelerini tamamlayarak ertesi devam etmek üzere saat de çalışmalarına ara verdi. TOPLANTI TUTANAĞI 1 14.09.2017 Süleymanpaşa Belediyesi Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması için jüri toplantısı projelerin sergilendiği Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası'nda Asli Jüri Üyeleri;

Detaylı

ANADOLU HARİKALAR DİYARI; MASKOT TASARIM YARIŞMASI ÖDÜL KAZANANLARIN LİSTESİ. 2.'liğe Değer Ödül Bulunamamıştır

ANADOLU HARİKALAR DİYARI; MASKOT TASARIM YARIŞMASI ÖDÜL KAZANANLARIN LİSTESİ. 2.'liğe Değer Ödül Bulunamamıştır ANADOLU HARİKALAR DİYARI; MASKOT TASARIM YARIŞMASI ÖDÜL KAZANANLARIN LİSTESİ 1.ÖDÜL 2. ÖDÜL 1.'liğe Değer Ödül Bulunamamıştır 2.'liğe Değer Ödül Bulunamamıştır YARIŞMA SIRA NO RUMUZ YARIŞMACI 3. ÖDÜL 6

Detaylı

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU

TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI 5.KONGRESİ NE DOĞRU DÖNÜŞEN PEYZAJ ÖĞRENCİ AFİŞ YARIŞMASI JURİ RAPORU I.TUTANAK 1-Yarışma kapsamında 26 afişin; 31 Mayıs 2013 saat 18.00 itibariyle 2 adet

Detaylı

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI

PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI PEYZAJ TASARIMI TEMEL ELEMANLARI DERS 7 YAPISAL ELEMANLAR ALAN KULLANIM-TESVİYE-MERDİVENLER-RAMPALAR-DUVARLAR Yrd.Doç.Dr. Simay Kırca Merdiven Basamaklaryoladikolacakşekildedüzenlenmelidir. Mediven kenar

Detaylı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması Toplantı Tutanağı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması Toplantı Tutanağı Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Mimari Proje Yarışması Toplantı Tutanağı Prof Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Galeri A Salonu nda 25 Temmuz 2015 Cumartesi günü, saat 08:30'da; 5 danışman

Detaylı

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi MİMARİ: Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda öğrenci kulüpleri tarafından kullanılacak bir

Detaylı

Sayfa 1 / 5. 25 Ağustos 2014, İstanbul. 2014 YTONG Mimari Fikir Yarışması "Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık"

Sayfa 1 / 5. 25 Ağustos 2014, İstanbul. 2014 YTONG Mimari Fikir Yarışması Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık 25 Ağustos 2014, İstanbul 2014 YTONG Mimari Fikir Yarışması "Kültürel Süreklilik Aracı Olarak Mimarlık" Jüri Değerlendirme Toplantısı: Yarışma takvimi gereği 18 Ağustos 2014 Pazartesi günü tamamlanan başvurular

Detaylı

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe ÇELİK YAPILAR Cephe elemanı yatay ve düşey elemanların oluşturduğu forma bağlı olarak rüzgar yüklerini iki yada tek doğrultuda aktarır. Bu, döşemenin düşey yükler altındaki davranışına benzer. 8 1 Çelik

Detaylı

Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması

Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması Cami Mimarisi Üzerine Fikir Yarışması İhtiyaç duyulan büyük bir boşluktur, ışığa ihtiyaç duyan büyük bir boşluk, çok uzun zamandır unutulmaya yüz tutmuş olan da budur. Yapılmak istenen ihtiyaç duyulan

Detaylı

DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI

DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI Düzensizlik Durumları Yapının Geometrisi ve Deprem Davranışı 5. Hafta Yrd. Doç. Dr. Alper CUMHUR Kaynak: Sakarya Üniversitesi / İnşaat Mühendisliği Bölümü / Depreme Dayanıklı

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI

T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI T.C. TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ ESKİ CEZAEVİ ALANININ DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR PROJESİ YARIŞMASI TOPLANTI TUTANAKLARI VE JÜRİ RAPORU T.C. Taşköprü Belediyesi Eski Cezaevi Alanının Düzenlenmesi

Detaylı

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları

Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan (MMR 446) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tarih Boyunca Kent, Ticaret, Mekan MMR 446 Seçmeli 2 0 0 2 3

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU

YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU YEM ÖDÜLLERİ 2017 ALTIN ÇEKÜL YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ ve FİKİR ÖDÜLÜ JÜRİ RAPORU 15 Kasım 2017, İstanbul Yer: Yapı-Endüstri Merkezi Saat: 09:30-19:00 Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Fikir Ödülü 2017 Jüri Değerlendirme

Detaylı

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar

JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU 28 Mayıs 2017 Pazar 2. ELEME 2 SIRA NO LU PROJE Eski tütün iskelesine yapılan vurgu olumlu bulunmuştur. Önerilen strüktürün ve seyir kulesinin ölçeği eleştirilmiştir. Kurtuluş

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı

PROSteel 2014 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı:

PROSteel 2014 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: 14 Nisan 2014, İstanbul PROSteel 2014 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantısı: Jüri, 14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 10:00 da Yapı-Endüstri Merkezi nde toplanmıştır. Jüri

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ MİM 242 TAŞIYICI SİSTEMLER VE TEKNOLOJİLERİ I 2017-2018 BAHAR YARIYILI Dr. Öğr.Üyesi Cahide AYDIN İPEKÇİ Arş. Gör. Nurşah SERTER Taşıyıcı Sistemlerin

Detaylı

TUTANAK 1. İSİM SOYİSİM Seçici Kurul Danışman Jüri Üyeleri

TUTANAK 1. İSİM SOYİSİM Seçici Kurul Danışman Jüri Üyeleri TUTANAK 1 Jüri toplantısı; Projelerin sergilendiği Cevatpaşa Mahallesi Hastane Bayırı Sosyal Tesislerinde saat 10:00 da Asli Jüri Üyeleri, Prof. Dr. Zekai GÖRGÜLÜ, Prof. Dr. Ülkü ALTINOLUK, Prof. Dr. Mustafa

Detaylı

YTÜ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ANA GİRİŞ KAPISI VE YAKIN ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU

YTÜ DAVUTPAŞA YERLEŞKESİ ANA GİRİŞ KAPISI VE YAKIN ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU DANIŞMA KURULU ÜYELERİ Prof. Dr. İsmail Yüksek, Prof. Dr. Zerhan Yüksel Can, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Emre Aysu, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Prof. Dr. Mehmet Tunbiş SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ Prof.

Detaylı

( tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

( tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) (12.03.2010 tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) Madde 1 AMAÇ Bu Yönetmeliğin amacı Kayseri Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içerisindeki

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

proje/uygulama Ankara Adliye Sarayı Proje Yarışması JURI ÜYELERİ

proje/uygulama Ankara Adliye Sarayı Proje Yarışması JURI ÜYELERİ proje/uygulama Ankara Adliye Sarayı Proje Yarışması JURI ÜYELERİ Nevzat EROL / O r h a n AKYÜREK / Uğur ALKIM / Öztürk BAŞARIR / Ünal DEMİRASLAN / Gündeş UĞUR / Maruf ÖNAL 1ODUL: Umut İNAN Yüksel ERDEMİR

Detaylı

Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması

Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması Kentsel Islak Hacimlerin Tasarımı Öğrenci Fikir Proje Yarışması YARIŞMANIN AMACI Mimarlar Odası Kayseri Şubesi nin ve Melikgazi Belediyesi nin ortaklaşa açtığı yarışmanın amacı ; geleceğin profesyonelleri

Detaylı

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları

Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Enerji Etkin Yapı Tasarımı I (MMR 371) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Enerji Etkin Yapı Tasarımı I MMR 371 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat

Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adım İnşaat TANITIM DOSYASI 1978 yılından bugüne çok sayıda sanayi tesisi projesini başarı ile gerçekleştirmiş olan Adım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 2012 yılında yapısal tasarım ve teknik uzmanlık hizmetleri

Detaylı

BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU

BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU BÜYÜKADA ÇARŞI CAMİİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI STATİK RAPORU GİRİŞ: 1.1 Raporun Anafikri Bu rapor Büyükada da yapılacak Çarşı Camii projesinin tasarım parametrelerini ve taşıyıcı sistem bilgilerini açıklayacaktır.

Detaylı

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015

SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 SPAGETTİ KÖPRÜ YARIŞMASI 2015 DÜZENLEYEN MİMARLIK BÖLÜMÜ GRUP PAYANDA ZEYNEP POSTALLI AYŞENUR ARSLAN MERVE KAYA NİYAZİ EKİCİ İBRAHİM KOÇ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TNT FİKİR ATÖLYESİ MUHAMMED.FATİH TEMUR

Detaylı

Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu

Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu Autodesk DesignNext 2015 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması Jüri Değerlendirme Raporu Jüri, 12 Ocak 2016 Salı günü saat 09:30 da İstanbul da Grand Hyatt Oteli nde toplanmıştır. Jüri üyeleri: Yük. Mim. Murat

Detaylı

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Yapı Malzemeleri MMR 353 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK

STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME. Doç. Dr. ALİ KOÇAK STRÜKTÜR ÇÖZÜMLEME Doç. Dr. ALİ KOÇAK YAPI Tüm canlıların beslenme barınma ve diğer doğal gereksinimlerini sağlamak için çeşitli yapı gereç ve yapım teknikleriyle oluşturulan yeryüzü yeraltı ve sualtı

Detaylı

Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin

Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin ve ekolojik isteklerinin de dikkate alınması gerekir. Her bitki ölçü,

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI JÜRİ RAPORU 5 sıra nolu proje Çevresel referansların analizine dayanarak Halkapınar

Detaylı

GALATA KULESİ Mimari Aydınlatma Konsepti

GALATA KULESİ Mimari Aydınlatma Konsepti GALATA KULESİ Mimari Aydınlatma Konsepti 1. Galata Kulesi nin Konumu. Kent İçerisinde Galata Kulesi. Silüette Galata Kulesi. Kulenin Yakın Çevresi 2. Tarih Boyunca Galata Kulesi nin Kullanımı 3. Kule Aydınlatmasının

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV KENT KÜTÜPHANESİ TASARIMI Günümüz kütüphaneleri, toplumun hemen her yaştan bütün kesimlerine hitap ederek;

Detaylı

H+Bredgatan H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ. Erik Giudice Architects sunar. Helsingborg, İsveç

H+Bredgatan H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ. Erik Giudice Architects sunar. Helsingborg, İsveç Görseller: EGA H+ BREDGATAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Helsingborg, İsveç İsveç in en iddialı planlama ve kentsel dönüşüm projelerinden biri olan H+ projesi, Helsingborg kentinin güney kısımlarının mavi-yeşil

Detaylı

Eğim dereceleri Merdivenler

Eğim dereceleri Merdivenler PEYZAJ YAPILARI 1 DERSİ Merdivenler Farklı iki yükseklik arasındaki bağlantıyı sağlayan sirkülasyon aracı, düzenli aralıklı, yatay kademelerden meydana gelirse merdiven adını alır. 7. Hafta Eğimler ve

Detaylı

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları

Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Salon Yapıları (MMR 315) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Salon Yapıları MMR 315 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ PROJE, KULLANIŞLILIK, TEKNOLOJİK HİZMETLER VE GÖRÜNÜŞ BAKIMINDAN ÇERKEZKÖY ÜN EN İYİ BİNASININ SEÇİMİ YARIŞMASI ŞARTNAME 1.YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI İlçemiz Çerkezköy, Tekirdağ ın

Detaylı

PEYZAJ TASARIM İLKELERİ

PEYZAJ TASARIM İLKELERİ PEYZAJ TASARIM İLKELERİ FONKSİYON-İŞLEVSELLİK DİZİ, RİTM, TEKRAR UYGUNLUK VE ÇEVREYE UYGUNLUK ZITLIK-KONTRAST KORAM-HİYERARŞİ-UYUMLAŞTIRMA VURGU-EGEMENLİK DENGE ÖLÇÜ VE PROPORSİYON SADELİK BİRLİK KOMPOZİSYON

Detaylı

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYESİ KAMUSAL AÇIK MEKAN VE KENT MEYDANI KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYESİ KAMUSAL AÇIK MEKAN VE KENT MEYDANI KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU KARABAĞLAR BELEDİYESİ ETÜD PROJE MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYESİ JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU Temmuz 2017 JÜRİ ÜYELERİ VE RAPORTÖRLERİN İSİM VE KİMLİKLERİ Toplantı Tarihi: 2426 Temmuz 2017 (Bitiş Saati

Detaylı

MUĞLA-BODRUM-MERKEZ ESKİÇEŞME MAHALLESİ-BARDAKÇI MEVKİİ 9 PAFTA 14 ADA 70 ve 90 PARSELLER KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MUĞLA-BODRUM-MERKEZ ESKİÇEŞME MAHALLESİ-BARDAKÇI MEVKİİ 9 PAFTA 14 ADA 70 ve 90 PARSELLER KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İÇİNDEKİLER TABLOSU 1. PLANLAMA ALANININ TANIMI... 1 2. MEVCUT PLAN DURUMU... 2 3. PLANLAMA GEREKÇESİ-PLANLAMA KARARLARI... 5 4. EKLER... 9 i 1. PLANLAMA ALANININ TANIMI Plan değişikliği yapılan alan;

Detaylı

DEMO : Purchase from Yaşlı www.a-pdf.com Dostu Kent Amasya to remove the watermark

DEMO : Purchase from Yaşlı www.a-pdf.com Dostu Kent Amasya to remove the watermark DEMO : Purchase from Yaşlı www.a-pdf.com Dostu Kent Amasya to remove the watermark Şekil 4.7.9.11.7 Konut girişleri özel durumu olan engelli vatandaşların erişimlerine olanak sağlayacak nitelikte olmayıp

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ( 14/10/2014 tarih ve 316 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

Detaylı

AKDENĐZ ÜNĐVERSĐTESĐ DEPREM ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ KÖPRÜ YARIŞMASI Nisan Cam Piramit ANTALYA

AKDENĐZ ÜNĐVERSĐTESĐ DEPREM ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ KÖPRÜ YARIŞMASI Nisan Cam Piramit ANTALYA AKDENĐZ ÜNĐVERSĐTESĐ DEPREM ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZĐ KÖPRÜ YARIŞMASI 28-29 Nisan 17 Cam Piramit ANTALYA MĐSYONUMUZ; Đnşaat Mühendisliği/Mimarlık alanlarında eğitim gören öğrencilerin

Detaylı

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör.

MESLEK RESMİ DERSİ. Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri. Hazırlayan. Öğr. Gör. MESLEK RESMİ DERSİ Giriş Özet Yapı Bilgisi Mimari Tasarım Esasları ve Mimari Proje Örnekleri İncelemeleri Hazırlayan Öğr. Gör. Cahit GÜRER 26.02.2009-Afyonkarahisar YAPI Canlıların beslenmek ve barınmak

Detaylı

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 YARIŞMANIN AMACI Geleceğin endüstri ürünleri tasarımcıları, iç mimar ve mimarlarına KOÇTAŞ ve Koçtaş ürünlerinin tanıtılması, KOÇTAŞ ürünleri

Detaylı

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog.

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog. YAPILARDA HASAR TESBĐTĐ-I 3. RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME D ESASLARI: (Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Gruplandırılması,

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

"ASLI İLE KEREM HEYKELİ" SERBEST ULUSAL GÜZEL SANAT ESERİ YARIŞMASI 2012 JÜRİ ÇALIŞMASI

ASLI İLE KEREM HEYKELİ SERBEST ULUSAL GÜZEL SANAT ESERİ YARIŞMASI 2012 JÜRİ ÇALIŞMASI "ASLI İLE KEREM HEYKELİ" SERBEST ULUSAL GÜZEL SANAT ESERİ YARIŞMASI 2012 JÜRİ ÇALIŞMASI Tarih : 03.03.2012 Yer : Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kongre Merkezi Saat : 10.00 TUTANAK 1: Yarışmanın

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHZADELER İLÇESİ MANİSA FARKLI SEVİYELİ OTOGAR KAVŞAĞINA İLİŞKİN ONAYLI KAVŞAK PROJESİNİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA

Detaylı

LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU

LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışması JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORU LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Ulusal Fikir Proje Yarışma şartnamesinde sunulan açıklama ve ihtiyaç programı doğrultusunda,

Detaylı

Onelli Membran ve Çelik Yapı Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti. D-100 Karayolu Üzeri Karacasu Mevki Akyazı Sakarya 0 264 44 77 298-0 532 739 42 10

Onelli Membran ve Çelik Yapı Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti. D-100 Karayolu Üzeri Karacasu Mevki Akyazı Sakarya 0 264 44 77 298-0 532 739 42 10 Standart Çözümlerimiz 0 64 44 77 98-0 53 739 4 10 www.membranyapi.com info@membranyapi.com Hiper sma germe hiper form, park ve bahçeler için görsel bir zenginlik sunar. Membran yapı yüzeyine farklı açılardan

Detaylı

SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU

SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU SERANİT İLE MERDİVENLİ SOKAKLAR ULUSAL ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ve SEÇİCİ KURUL RAPORU SİNPAŞ Yapı Endüstrisi Tic. A.Ş Konferans Salonu 06-07. 05. 2010 SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ Prof.

Detaylı

ONE & ORTAKÖY PROJESİ NDE KİRALIK OFİS ALANI. Zemin kat brüt alan 511 m2 Bodrum kat brüt alan 1.098 m2 Toplam brüt 1.

ONE & ORTAKÖY PROJESİ NDE KİRALIK OFİS ALANI. Zemin kat brüt alan 511 m2 Bodrum kat brüt alan 1.098 m2 Toplam brüt 1. One & Ortaköy İstanbul Ortaköy de mixed-use bir projedir. Proje bir konut ve öğrenci yurdundan oluşmaktadır. Bir tepenin yanında konumlanmış olan yapılar bölgenin modernizasyonu açısından ikonik bir önem

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI)

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) Otel yapıları; Türkiye gibi turizm potansiyeli çok olan bir ülkede

Detaylı

Bitkilerle Alan Oluşturma -1

Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Peyzaj Mekanlarının 3 Temel Elemanı Yüzey Zemin Düzlemi: Mekanın tabanını oluşturur. Mekanın diğer elemanları bu tabanın üzerinde yer alır.örneğin üstünde hiçbir bitki veya

Detaylı

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ

1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ 1) ATAŞEHİR KONGRE MERKEZİ PROJESİ PARSEL ALANI : 15.225 m² OTOPARK TABAN OTURUMU : 13.342 m² KONGRE MERKEZİ TABAN OTURUMU : 6764 m² YAPI İNŞAAT ALANI : 61.706 m² PROJENİN AMACI: İstanbul un 2010 Kültür

Detaylı

Yer İle Yalın Bir İlişki

Yer İle Yalın Bir İlişki 34 Yer İle Yalın Bir İlişki MARMARİS SİTELER DE YER ALAN KAKTÜS APARTMANI, DENİZ VE ORMANI MERKEZE ALAN COĞRAFYASI VE AKDENİZ İKLİMİ İLE DOLAYSIZ İLİŞKİSİNİ, DÜŞEY VE YATAY KÜTLE HAREKETLERİNİ BÜTÜNLEYEN

Detaylı

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI KONUM BEYTEPE 02 Ankara nın yeni yaşam merkezi haline gelen Çayyolu ve İncek bölgelerini birbirine bağlayan ana bulvar üzerinde yer alan Konum Beytepe; estetik mimarisi,

Detaylı

Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün

Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün 32 Kopuk ve Ayrışık Bir Bütün BAĞ YAĞLARI FABRİKASI YENİ YÖNETİM BİNASI, ÜRETİM TESİSLERİNİN YANINDA KENDİ ALANINI VE DÜZLEMİNİ TAYİN ETMEK AMACIYLA BİR ADA GİBİ KOPARMA VE AYRIŞTIRMA STRATEJİSİYLE KONUMLANDIRILIRKEN,

Detaylı

Çankaya/Alacaatlı da Konut Yapısı Ada 1 Parsel ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Çankaya/Alacaatlı da Konut Yapısı Ada 1 Parsel ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU Çankaya Belediyesi 64451 Ada 1 parsel için hazırlanan 57490.82 m 2 inşaat alanına sahip konut projesi, Projenin Adı : 64451 / 1 de Konut Yapısı Yeri : Çankaya / Alacaatlı Parsel Alanı : 18190 m 2 Emsal

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ (IKBU) MİMARLIK BÖLÜMÜ AURUM MİMARIK ÖĞRENCİ FİKİR YARIŞMASI: FÜTÜRİSTİK KENTLER ŞARTNAME Yarışmanın Amacı Fütüristik Kentler öğrenci fikir yarışmasının amacı geleceğin

Detaylı

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1

Ön Koşul Dersleri Mimari Projeye Giriş ve Anlatım Teknikleri 1 Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MİMARİ PROJEYE GİRİŞ II & İLERİ ANLATIM TEKNİKLERİ Ders No : 0010120009 Teorik : 4 Pratik : 8 Kredi : 8 ECTS : 11 Ders Bilgileri

Detaylı

kazandıran bakış açısı

kazandıran bakış açısı kazandıran bakış açısı kazandıran bakış açısı Her projeye özgün bir pencereden bakıyor ve yaşamın bir uzantısı olarak değişken dinamiklere uyumlu yeni mimari alanlar yaratıyoruz. Yeryüzünü yenilerken

Detaylı

CS 155 / CP 155-LS Aluminyum

CS 155 / CP 155-LS Aluminyum 2 CS 155 / CP 155-LS Aluminyum Yalıtımlı sürme sistemleri içerisinde en ağır yükü taşımak ve en büyük ebatlarda kanatları hareket ettirmek prensibi ile tasarlanan CP155 serisi 400 kg ağırlığa kadar olan

Detaylı

PROSTEEL 2015 STATİK RAPORU

PROSTEEL 2015 STATİK RAPORU PROSTEEL 2015 STATİK RAPORU Bu rapor çelik yapıların yaygınlaşması anlamında yarışma düzenleyerek önemli bir teşvik sağlayan Prosteel in 2016 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması için hazırlanmıştır.

Detaylı

Mimari Akustik Uygulamaları II (MMR 376) Ders Detayları

Mimari Akustik Uygulamaları II (MMR 376) Ders Detayları Mimari Akustik Uygulamaları II (MMR 376) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Kodu Saati Saati Saati Mimari Akustik Uygulamaları II MMR 376 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul

Detaylı