19-20 Aralık December, Cuma-Cumartesi Friday-Saturday, Bilkent Konser Salonu Concert Hall

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "19-20 Aralık December, 2014. Cuma-Cumartesi Friday-Saturday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall"

Transkript

1 19-20 Aralık December, 2014 Cuma-Cumartesi Friday-Saturday, Bilkent Konser Salonu Concert Hall

2 Değerli Dinleyicilerimiz, Yeni yılın gelişini birlikte kutlayacağımız bu konserimizde, sizlere J. Strauss un, G. Gershwin in eserleri ve caz bestecisi Duke Eliington un A Medley isimli parçasından oluşan bir program hazırladık. Johann Strauss, 19. yüzyılın ikinci yarısında Avrupa nın dans ve eğlence müziğinin önderi olan Strauss ailesinin önde gelen bestecisidir. Bu konserde bestecinin döneminde Avrupa da büyük şöhret kazanan operet uvertürleri, polka ve valslerini dinleyeceksiniz. George Gershwin ise 20. yüzyılın hemen başında Broadway şovları için yazdığı müziklerle tanınmış daha sonra Amerikan popüler müzikleriyle Avrupa klasik müzik geleneklerini birleştirerek saygınlık kazanmıştır. Bu akşam programımızda bestecinin 1927 yılında müziklerini yaptığı Komik Yüz adlı müzikal komedinin uvertürü ve 1932 yılında Rumba olarak isimlendirdiği bugün Küba Uvertürü olarak tanınan eseri var. Konserin kapanış parçası A Medley, 2015 arifesinde sizlere keyifli anlar vaat ediyor. Yeni yılın sizlere mutluluk getirmesini dileriz. Dear Concert-Goers, We are pleased to announce that for the upcoming New Year Concert we have prepared a program featuring the works of J. Strauss and G. Gershwin, together with A Medley of the jazz composer Duke Ellington. Johann Strauss is the leading composer of the Strauss family who pioneered dance and entertainment music in the second half of the 19th century in Europe. The concert will present operetta overtures, polkas and waltzes which received wide acclaim across Europe during the composer s time. George Gershwin who rose to fame in the early 20th century for the musical pieces he wrote for Broadway shows owes his prestige to his combination of popular American musical pieces with European classical music traditions. Tonight s program includes the overture of the composer s musical comedy Funny Face composed in 1927 and the Cuban Overture written in 1932 and originally titled Rumba. The closing piece of the concert A Medley promises a merry time on the eve of We wish you all a Happy New Year.

3 Program J. Strauss II Yarasa Uvertürü Die Fledermaus Overture Klipp-Klapp Galopp, Op.466 Auf der Jagd, polka schnell, Op.373 Annen Polka, Op.117 Künstlerleben Walzer, Op.316 Mısır Marşı, Op.335 Egyptian March, Op.335 Tritsch-Tratsch Polka, Op.214 Donner und Blitz, Op.324 ara interval G. Gershwin Küba Uvertürü Cuban Overture Funny Face Uvertürü Overture D. Ellington A Medley Zorunlu durumlarda program değişikliği yapılabilir. Programs may be subject to changes due to reasons beyond our control. Bilkent Üniversitesi kültür ve sanat faaliyetidir. Cultural and artistic activity of Bilkent University.

4 Dorian Wilson, şef conductor Leonard Bernstein ın son öğrencilerinden biri olan Dorian Wilson ilk kez 24 yaşında, 1989 da Malko Uluslararası Orkestra Şefliği Yarışması na katıldığında uluslararası alanda adını duyurmuştur. Yarışmanın ardından Wilson a Moskova Filarmoni Orkestrası nda ikinci şeflik önerilmiştir. Rusya da daha önce benzeri görülmemiş bu görevlendirmeyle, Wilson hem 15 yıldır çağrılan ilk Amerikalı konuk şef hem de henüz 25 yaşındayken tarihteki en genç orkestra şefi olmuştur. Wilson daha sonra da Rus Ulusal Orkestrası nın ilk konuk şefi olacaktır. Rusya yla özellikle de St. Petersburg Filarmoni Orkestrası yla bağlarını koparmayan Wilson, hem bu orkestrayı hem de Alman Radyo Filarmoni Orkestrası nı sık sık yönetmektedir. Sanatçı, Paris, Roma, Moskova, Tokyo, Frankfurt, Helsinki, Kopenhag, Berlin, Amsterdam, Floransa, Seul, Atina, Bükreş ve St. Petersburg un ünlü salonlarında sahneye çıkmıştır. Wilson, yılları arasında Belgrat Filarmoni nin önce birinci konuk şefi, ardından müzik direktörü olarak görev yapmış ve bu orkestrayla 2006 da İskandinav ülkeleri turnesine çıkmıştır. Aynı yılın Ekim ayında Berliner Senfoni yle dokuz konserlik bir İspanya turnesi yapan Wilson, ayrıca St. Petersburg Senfoni yle Çin ve İspanya turnesine çıkacaktır. Bunlara ek olarak, Haydn ın ölümünün 200. yılı anısına düzenlenen ve bestecinin Yaratılış oratoryosunun seslendirileceği 16 konserlik dev prodüksiyon kapsamında İspanya da sahneye çıkacaktır. St. Petersburg Senfoni, 2007 yılında Wilson a Sürekli Konuk Şef unvanını vermiştir. Wilson un opera deneyimi 20 yaşındayken, Seattle Operası tarafından sahnelenen Wagner in Yüzük prodüksiyonunda 3 yıl boyunca yardımcı şef olarak görev yapmasıyla başlamıştır yılları arasında Almanya daki Theater Vorpommern in Müzik Direktörlüğü nü üstlenen Wilson, (210 u Wilson ın sorumluluğunda olmak üzere orkestra, solo, koro, müzik topluluğu ve bale dallarında toplam 330 çalışanı ve 19 milyon avroluk bir bütçesi olan) bu tiyatroda görev yaptığı süre boyunca 300 ü aşkın performansta 50 den fazla prodüksiyonu yönetmiştir. Wilson un standart opera ve balelerin yanı sıra yeni ve adı çok duyulmamış yapıtları da içine alan sağlam bir repertuvarı vardır. Diğer opera performanslarından bazıları, Grand Theatre de Bordeaux da Mozart ın Cosi fan Tutte (Kadınlar Böyle Yapar) eserinin büyük beğeni toplayan prodüksiyonu, Mozart ın Figaro nun Düğünü yapıtının Deutsche Oper Berlin prodüksiyonu ve Komische Oper Berlin için Bizet nin Carmen, Puccini nin Turandot, Verdi nin La Traviata prodüksiyonlarıdır. Wilson İsveç Kraliyet Operası yla ilk sahneye çıkışında Figaro nun Düğünü nü yönetmiştir. Ayrıca Deutsches

5 National Theater Wiemar da Lohengrin prodüksiyonunu yöneten Wilson a hemen bu performansının ardından La Boheme in yeni prodüksiyonunu yönetmesi için teklif gelmiştir. Uluslararası Müzik Yarışmaları Federasyonu nun onayladığı üzere Wilson, orkestra şefliği alanında en fazla uluslararası ödül kazanmış orkestra şefidir dan beri Dorian Wilson dünyanın en önemli yarışmalarına katılmış ve katıldığı tüm yarışmalarda başarılı olarak, ödüllerine 8 yeni ödül eklemiştir. Bu yarışmalar, 1996 da Atina da katıldığı Dimitri Mitropoulos, 1994 te Amsterdam da düzenlenen Kiril Kondrashin, yine 1994 te Tokyo International, 1991 de İtalya da katıldığı Antonio Pedrotti, 1990 ve 1992 yıllarında İtalya da katıldığı Arturo Toscanini, 1989 ve 1992 de Kopenhag da katıldığı Nicolai Malko ve 1995 te Helsinki de katıldığı Jean Sibelius yarışmalarıdır. Her zaman az bilinen başyapıtları ortaya çıkarmayı isteyen Dorian Wilson, Ginastera, Copland, Martinu, Piazzolla, Koechlin, Britten, Respighi ve de Falla gibi sanatçıların, Doğu Alman dinleyicisi tarafından fazla tanınmayan yapıtlarının prömiyerlerini yapmıştır. Wilson, Jean Sibelius un sondan bir önceki yapıtı olan The Tempest ın Almanya prömiyerini, Debussy nin Pelléas et Mélisande adlı eserinin Danimarka prömiyerini, Samuel Barber in Org ve Orkestra için Toccata Festiva sının İskandinavya prömiyerini yönetme ayrıcalığına sahip olmuş, 2005 yılında da Schmitt in Salome sinin Rusya prömiyerinde St. Petersburg Filarmoni yi yönetmiştir. Sanatçı 35 in üzerinde dünya prömiyerinde orkestra şefliği yapmıştır. Dorian Wilson çok seçkin solo sanatçılarla ortak çalışmalar yapmıştır. Sibelius Yarışması nın ardından Helsinki Filarmoni yle Birincilik Konserini yönetirken, Shura Cherkassky nin ölümünden önceki son orkestral performansını yönetme onuruna erişmiştir. Almanya ve İtalya da M. Rostropovich ile sahneye çıkmış, BBC nin A Month at Tanglewood filminde orkestra şefi olarak yer alırken Yo Yo Ma ile çalışmıştır. Sahneyi paylaştığı diğer solistler arasında Thomas Zehetmair, Vladimir Viardo, Gary Hoffman, Barry Douglas, Boris Berezovsky, Nelson Freire ve Nabuko Imai vardır. Wilson un televizyondan canlı yayımlanan performansları arasında, Danimarka Ulusal Radyo Orkestrası (bu konsere Danimarka Kraliçesi de teşrif etmiştir), Hollanda Radyo Filarmoni Orkestrası, Rus Ulusal Orkestrası, Finlandiya Radyo Orkestrası yla verdiği konserler ve Norveç te yaptığı bir konser turnesinin belgeseli yer alır. Sanatçı ayrıca çok sayıda radyo programına konuk olmuştur.

6 Wilson Oberlin Konservatuvarı, Indiana ve Michigan Üniversiteleri ile Viyana Müzik Okulu nda eğitim görmüş; Gustav Meier, Dmitri Kitaenko, Rudolph Barshai, Jorma Panula ve Leonard Bernstein ile çalışmıştır. Dorian Wilson, one of Leonard Bernstein s last students, first received international recognition at the 1989 Malko International Conducting Competition, at age 24. As a result he was asked to be the second conductor for the Moscow Philharmonic; an unprecedented appointment in Russia; making Wilson the first American guest conductor in fifteen years and, at 25 years old, the youngest conductor in their history. Later Wilson was to be the first guest conductor of the Russian National Orchestra. He continues his close associations in Russia, especially with the St. Petersburg Philharmonic where he frequently conducts, as well as with the Deutsche Radio Philharmonie. He has performed in the great halls of Paris, Rome, Moscow, Tokyo, Frankfurt, Helsinki, Copenhagen, Berlin, Amsterdam, Florence, Seoul, Athens, Bucharest and St. Petersburg. Between 2003 and 2007 Wilson was Principal Guest Conductor, then Music Director of the Belgrade Philharmonic, culminating with tours of Scandinavia in In October 2006 Wilson conducted a 9 concert tour of Spain with the Berliner Symphoniker. Future tours include China and Spain with the St. Petersburg Symphony, as well as a massive 16 concert production of Haydn s The Creation throughout Spain, celebrating the composer s 200th anniversary. In 2007 Wilson was bestowed with the title Permanent Guest Conductor with the St. Petersburg Symphony. Wilson s experience in opera began already at age 20, when he was 3 years assistant conductor for the Seattle Opera s production of Wagner s Ring. Between 1998 and 2003 Wilson was Music Director (GMD) of Theater Vorpommern, Germany (Budget 19 million. 330 staff including 210 under Wilson s responsibility; orchestra, soloists, choirs, ensemble and ballet). In his tenure there he conducted over 50 productions in more than 300 performances. A solid repertoire was grounded with most of the standard operas and ballets, as well as new and seldom-heard works. Other opera performances include the highly acclaimed production of Mozart s Cosí fan Tutte at the Grand Theatre de Bordeaux, for the Deutsche Oper Berlin production of Mozart s Nozze di Figaro and continues his work in Berlin with Bizet s Carmen, Puccini s Turandot and Verdi s La Traviata at Komische Oper Berlin. Wilson made his Royal Swedish Opera debut with Nozze di Figaro and conducted the production of Lohengrin at the Deutsches National Theater Weimar, where he was immediately asked to conduct the new production of La Boheme.

7 As recognized by the International Federation of Music Competitions, Wilson has won more International prizes for conducting than any other conductor. Since 1989 Wilson has won an additional 8 prizes in every conducting competition he has entered, virtually every one of the world s major competitions: Dimitri Mitropoulos; Athens, 1996, Kiril Kondrashin; Amsterdam, 1994, Tokyo International; Tokyo, 1994, Antonio Pedrotti; Italy, 1991, Arturo Toscanini; Italy, 1990, 1992, Nicolai Malko; Copenhagen, 1989, 1992 and Jean Sibelius; Helsinki, Always wanting to bring out the less-known masterworks, Dorian Wilson premiered many works unknown to the East German audience, including the works of Ginastera, Copland, Martinů, Piazolla, C. Koechlin, Britten, Respighi and de Falla. He also had the privilege of conducting the German premiere of Jean Sibelius complete penultimate opus The Tempest as well as the Danish premiere of Debussy s Pelléas et Mélisande Symphony (M. Constant) as well as the Scandinavian premier of Samuel Barber s Toccata Festiva for Organ and Orchestra. In 2005 he conducted the premiere Russian performance of Schmitt Salome with the St. Petersburg Philharmonic. In total he has also performed over 35 world-premieres. Wilson has collaborated with some of the most distinguished soloists. While conducting the Winner s Concert with the Helsinki Philharmonic (after the Sibelius Competition) he had the honor of performing what was to be Shura Cherkassky s last orchestra engagement before his death. He has performed with M. Rostropovich in Germany and Italy and was the featured conductor in a BBC film working with Yo-Yo Ma entitled A Month at Tanglewood. Other soloists include: Thomas Zehetmair, Vladimir Viardo, Gary Hoffman, Barry Douglas, Boris Berezovsky, Nelson Freire, and Nabuko Imai. Live television broadcasts include Danish National Radio Orchestra (in the presence of Her Royal Majesty, the Queen of Denmark); Netherlands Radio Philharmonic (in the Concertgebouw, Amsterdam); Russian National Orchestra (Bolshoi Hall, Moscow); Finnish Radio Orchestra (Finlandia Hall); and a documentary of a concert tour of Norway. Numerous radio programs have also been broadcast. Wilson s Conservatory studies are in piano, viola, composition, art history, and conducting; from Oberlin Conservatory (Piano and Art History), Indiana University (Piano and Viola), the University of Michigan (Orchestral Conducting and Opera Coaching), and the Hochschule für Musik in Vienna (Conducting). His teachers include Gustav Meier, Dmitri Kitaenko, Rudolph Barshai, Jorma Panula and Leonard Bernstein.

8 Bilkent Senfoni Orkestrası Bilkent Symphony Orchestra I. Keman 1 st Violin Toğrul Ganiyev, konzertmeister Irina Nikotina, konzertmeister yard. asst. Suzanna Bezhani Bahar Kutay Refik Zamanalioğlu Vseslava Kudinova Süreyya Defne Eda Delikçi Davut Aliyev Elena Postnova Arif Möhsünoğlu Ceyla Ganiyeva II. Keman 2 nd Violin Feruza Abdullayeva, grup şefi principal Rasim Bağırov Elena Rihsi Marina Görmüşoğlu Adelya Ateşoğlu Nil Cetiz İskender Okeev Ferhat Gülmehmet Seyran Ahundzade Viyola Viola Cavid Cafer, grup şefi principal Elena Gnezdilova Sema Hakioğlu Uluğbek Rihsi Ece Akyol Svetlana Simolin Barış Simolin İrşad Mehmet Viyolonsel Violoncello Hayreddin Hoca, grup şefi principal Serdar Rasul Artur Rahmatulla Adil Babacan Yiğit Ülgen Verda Çavuşoğlu Salim Gayıblı Kontrbas Double Bass Sergey Margulis, grup şefi principal Dritan Gani Zurab Tsitsuachvili Burak Noyan Şalva Gagua Obua Oboe Selçuk Akyol, grup şefi principal Violetta Lupu Viktoriya Tokdemir Klarnet Clarinet Nusret İspir, grup şefi principal Selen Akçora Leonid Volkov Fagot Bassoon Ozan Evruk, grup şefi principal Ezgi Tandoğan Onur Üzülmez * Korno Horn Laszlo Gyarmati, grup şefi principal Güloya Altay Barış Bayer * Tayfun Avcıoğlu * Trompet Trumpet Julian Lupu, grup şefi principal Krassimir Koniarov Renato Lupu * Trombon Trombone Cem Güngör, grup şefi principal Peter Körner Aleksey Medvedev Tuba Noriyoshi Murakami Vurmalı Çalgılar Percussion Aydın Mecid, grup şefi principal Hakan Yağuş* Atalay Altınok* Ali Can Öztan* Elman Mecid* Efe Emre* Arp Harp Özlem Başabak* Piyano Piano Elif Önal Çubukçu * * Misafir Sanatçı Guest Artist Flüt Flute Albena Sezer, grup şefi principal Zita Zempleni Ebru Aykal

Yeni Yıl Konserleri. New Year s Concerts ... Dorian Wilson şef conductor Aydar Gaynullin bandoneon. Suzanna Bezhani

Yeni Yıl Konserleri. New Year s Concerts ... Dorian Wilson şef conductor Aydar Gaynullin bandoneon. Suzanna Bezhani Yeni Yıl Konserleri... New Year s Concerts Dorian Wilson şef conductor Aydar Gaynullin bandoneon konzertmeister Suzanna Bezhani 28-29 Aralık December 2016 Çarşamba-Perşembe Wednesday-Thursday, 20.00 Bilkent

Detaylı

Bahar Konseri. Murat Göktaş şef Tülay Uyar soprano. 5 Mayıs 2018 Cumartesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi. Konzertmeister Irina Nikotina

Bahar Konseri. Murat Göktaş şef Tülay Uyar soprano. 5 Mayıs 2018 Cumartesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi. Konzertmeister Irina Nikotina Bahar Konseri Murat Göktaş şef Tülay Uyar soprano Konzertmeister Irina Nikotina 5 Mayıs 2018 Cumartesi, 20.00 Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Değerli Dinleyicilerimiz, Konser esnasında cep telefonlarınızı

Detaylı

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir.

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 1 NEYZEN ERCAN IRMAK 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 2 Müzik tutkusu, çocukluk yıllarında kaval çalarak başladı. Bu tutku onun önce Bursa ya, sonra İstanbul a yerleşmesine

Detaylı

Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III

Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III Yaylıların (Dayanılmaz) Cazibesi (Irresistible) Attraction of Strings Ankara Trio Trio Kai 14 Mart March 2018 Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu

Detaylı

Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III

Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III Nefesle Gelen Müzik A Breath of Music Kiana Trio Anatolian Wind Quintet 7 Mart March 2018 Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Program

Detaylı

BRAHMS THE VIKING DORIAN WILSON ŞEF CONDUCTOR VÍKINGUR ÓLAFSSON PİYANO PIANO KONZERTMEISTER IRINA NIKOTINA

BRAHMS THE VIKING DORIAN WILSON ŞEF CONDUCTOR VÍKINGUR ÓLAFSSON PİYANO PIANO KONZERTMEISTER IRINA NIKOTINA BRAHMS THE VIKING DORIAN WILSON ŞEF CONDUCTOR VÍKINGUR ÓLAFSSON PİYANO PIANO KONZERTMEISTER IRINA NIKOTINA 23 Aralık December 2016 Cuma Friday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Değerli Dinleyicilerimiz,

Detaylı

İtalyan Film Müzikleri Konseri Italian Film Music Concert

İtalyan Film Müzikleri Konseri Italian Film Music Concert İtalyan Film Müzikleri Konseri Italian Film Music Concert Ender Sakpınar şef conductor Tülay Uyar soprano konzertmeister Irina Nikotina 3 Haziran June 2017 Cumartesi Saturday, 20.30 Bilkent Odeon Program

Detaylı

KEMAN RESİTALİ VIOLIN RECITAL. 29 Ekim October, 2014 TAYLAN ERGÜL KEMAN VIOLIN. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall

KEMAN RESİTALİ VIOLIN RECITAL. 29 Ekim October, 2014 TAYLAN ERGÜL KEMAN VIOLIN. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall KEMAN RESİTALİ VIOLIN RECITAL TAYLAN ERGÜL KEMAN VIOLIN GULMİRA TOKOMBAEVA PİYANO PIANO 29 Ekim October, 2014 Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Program T. Ergül Konser Etüdü

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 09.01.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 537 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde eğitim vermekte olan Anabilim Dalları Lisansüstü

Detaylı

Film Müzikleri Senfoni Orkestrası FİLMSO

Film Müzikleri Senfoni Orkestrası FİLMSO 2010 yılında alanında en başarılı genç müzisyenlerden kurulan orkestra başta dünya ve yerli film müzikleri olmak üzere; barok, romantik ve klasik dönem tüm senfonik eserlerinden müzikal, vals ve tangolara

Detaylı

Bilkent Oda Müziği Günleri

Bilkent Oda Müziği Günleri Bilkent Oda Müziği Günleri Ayhan Erman Anısına Bilkent Chamber Music Days In Memory of Ayhan Erman İlhan Baran Anısına In Memory of İlhan Baran Baran Trio Bilkent Quartet Four Hands Piano 1 Mart March

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

Kontenjan Quota ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL UNIVERSITY (BOLU)

Kontenjan Quota ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL UNIVERSITY (BOLU) 2015-YÖS ları (Özel Yetenek) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL UNIVERSITY (BOLU) Antrenörlük Eğitimi Coaching Training 4 3 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Teacher Training in

Detaylı

Programın Adı ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Spor Yöneticiliği Eğitim Fakültesi Müzik

Programın Adı ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Spor Yöneticiliği Eğitim Fakültesi Müzik Programın Adı ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Spor Yöneticiliği Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği -İş Öğretmenliği Seramik ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Devlet Konservatuvarı Piyano Yaylı

Detaylı

Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III

Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III Bilkent Müzik Günleri III Bilkent Music Days III Stiller Arasında Klasik, Caz, Tango Across Styles Classical, Jazz, Tango Cem Önertürk & Rustam Rahmedov Trio Salman Korad Duo, Bilkent Solistleri Bilkent

Detaylı

Dear Concert-Goers, Değerli Müzikseverler,

Dear Concert-Goers, Değerli Müzikseverler, Değerli Müzikseverler, 2014-2015 konser sezonunda renkli bir program, yeni bir web sayfası, birçoğu Türkiye ye ilk kez gelecek şef ve solistlerle huzurunuzdayız. Keman ve piyanonun yanı sıra, nefesli ve

Detaylı

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ! Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Teorisi, Kompozisyon, Şeflik Gürer Aykal Devlet Sanatçısı Gürer Aykal, Ankara Devlet Konservatuvarı nda Adnan Saygun ile çalışmış, lisansüstü ünlü

Detaylı

4 Mart March, 2015 PİYANOLU. Piano BİLKENT DÖRTLÜ BİLKENT. Quartet. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall

4 Mart March, 2015 PİYANOLU. Piano BİLKENT DÖRTLÜ BİLKENT. Quartet. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Irina Nikotina keman violin Elİf Önal piyano piano BİLKENT PİYANOLU DÖRTLÜ BİLKENT Piano Quartet Laura Manko viyola viola Yİğİt Ülgen viyolonsel violoncello 4 Mart March, 2015 Çarşamba Wednesday, 20.00

Detaylı

Bilkent Oda Müziği Günleri

Bilkent Oda Müziği Günleri Bilkent Oda Müziği Günleri Ayhan Erman Anısına Bilkent Chamber Music Days In Memory of Ayhan Erman Nefes Nefese Breathless Anadolu Nefesli Beşlisi Anatolian Wind Quintet Golden Horn Brass 15 Şubat February

Detaylı

TRANSCENDENTAL. 4 Şubat February, 2015. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall BAŞAR CAN KIVRAK CEM BABACAN PİYANO PIANO

TRANSCENDENTAL. 4 Şubat February, 2015. Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall BAŞAR CAN KIVRAK CEM BABACAN PİYANO PIANO BAŞAR CAN KIVRAK PİYANO PIANO CEM BABACAN PİYANO PIANO TRANSCENDENTAL 4 Şubat February, 2015 Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Program F. Liszt 6 Transandantal Etüd 6 etudes

Detaylı

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti.

Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. On5yirmi5.com Fazıl Say kimdir? Fazıl Say, 14 Ocak 1970 Ankara doğumlu dünyaca ünlü besteci ve klasik müzik piyanisti. Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma (oluşturma : 1/26/2017) Üç yaşındayken Ali Kemal

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI. Müzik Bölümü. Lisans Ders Programı

İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI. Müzik Bölümü. Lisans Ders Programı 1 İPEK ÜNİVERSİTESİ KONSERVATUVARI Müzik Bölümü Lisans Ders Programı 1st Year 1st Semester (Fall) 2nd Semester (Spring) Code Course Name ECTS Code Course Name ECTS HIST 121 Medeniyet Tarihi I 5 HIST 122

Detaylı

Bilkent Oda Müziği Günleri

Bilkent Oda Müziği Günleri Bilkent Oda Müziği Günleri Ayhan Erman Anısına Bilkent Chamber Music Days In Memory of Ayhan Erman Hoca Bey e Saygı Tribute to Hoca Bey Bilkent Quintet Eskişehir Ensemble & Tayfun İlhan 22 Şubat February

Detaylı

Children s Holiday Concert

Children s Holiday Concert Çocuk Konseri Children s Holiday Concert Dağhan Doğu şef conductor Ada Dinçer flüt flute İdil Bursa viyolonsel violoncello Erken Müzik Eğitimi Çocuk Korosu Children s Choir of Early Music Training Program

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

Bilkent. Senfoni Orkestrası. Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon

Bilkent. Senfoni Orkestrası. Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası Barış Demirezer şef Özgür Deniz Kaya viyolonsel Çağla Turhan trombon P.I. Tchaikovsky Bir Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler, Op.33 N. Rimsky-Korsakov Trombon Konçertosu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı

Bilkent Oda Müziği Günleri

Bilkent Oda Müziği Günleri Bilkent Oda Müziği Günleri Ayhan Erman Anısına Bilkent Chamber Music Days In Memory of Ayhan Erman Şanlı, Gitarlı Vocal and Guitar Schubert Trio Duo 2 Trio Anka 8 Şubat February 2017 Çarşamba Wednesday,

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Belli bir düzeyde müzik eğitimi ve yaşamı olan ülkelerdeki Ulusal Gençlik Orkestrası kavramını Türkiye de de oluşturma

Detaylı

1996 Şubatında Kudüs te düzenlenen Kudüs Dinî Müzikler Festivali ne Necdet Yaşar, Sadreddin Özçimi ve Derya Türkan la birlikte katıldı.

1996 Şubatında Kudüs te düzenlenen Kudüs Dinî Müzikler Festivali ne Necdet Yaşar, Sadreddin Özçimi ve Derya Türkan la birlikte katıldı. NEYZEN AHMED ŞAHİN 1964 te İstanbul da doğdu. Nüfusu Isparta, Yalvaç ilçesi Sücüllü kasabasındadır. Ailesinin Konya ya yerleşmesi münasebetiyle ilk, orta ve lise tahsilini Konya da yaptı.1982 de Konya

Detaylı

C. ocuk Konseri Children s Holiday Concert

C. ocuk Konseri Children s Holiday Concert C. ocuk Konseri Children s Holiday Concert Bilkent Brass Ensemble Orhun Orhon şef conductor Erken Müzik Eğitimi Çocuk Korosu Children s Choir of Early Music Training Program 18 Nisan April 2018 Çarşamba

Detaylı

Kapanış Konseri / Closing Concert

Kapanış Konseri / Closing Concert KONSER / CONCERT Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Bölge Bandosu Konseri / The Military District Band of The Turkish Peace Forces in Cyprus Concert Kaya AYDOĞDU Şef / Conductor (Bando Albay / Band Colonel)

Detaylı

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z.Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü nden

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ. Konservatuvar Kurulu Kararı T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ Konservatuvar Kurulu Kararı Toplantı Tarihi: 26.03.2014 Başlama saati:14:00 Toplantı Sayısı: 03 Konservatuvar Kurulu 26.03.2014 tarihinde saat

Detaylı

C. ocuk Konseri Children s Holiday Concert

C. ocuk Konseri Children s Holiday Concert C. ocuk Konseri Children s Holiday Concert Bilkent Brass Ensemble Orhun Orhon şef conductor Erken Müzik Eğitimi Çocuk Korosu Children s Choir of Early Music Training Program 19 Nisan April 2018 Perşembe

Detaylı

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN

İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN İDİL BELGİN KÜÇÜKDOĞAN Çengelköy Mah. Bakırcıbaşı Sok. Ayanoğlu Apt. Daire No.1 Çengelköy, Üsküdar, İstanbul Cep telefonu : 0 537 554 86 32 E-posta : idilkucukdogan@yahoo.com KİŞİSEL BİLGİLER Uyruğu: T.C

Detaylı

FOREVER YOUNG RENGİM GÖKMEN ŞEF CONDUCTOR ELİF ECE CANSEVER KEMAN VIOLIN

FOREVER YOUNG RENGİM GÖKMEN ŞEF CONDUCTOR ELİF ECE CANSEVER KEMAN VIOLIN FOREVER YOUNG RENGİM GÖKMEN ŞEF CONDUCTOR ELİF ECE CANSEVER KEMAN VIOLIN KONZERTMEISTER MONIA RIZKALLAH 20 Mayıs May 2017 Cumartesi Saturday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Değerli Dinleyicilerimiz,

Detaylı

Bilkent Oda Müziği Günleri

Bilkent Oda Müziği Günleri Bilkent Oda Müziği Günleri Ayhan Erman Anısına Bilkent Chamber Music Days In Memory of Ayhan Erman Baroktan Tangoya From Baroque to Tango DUO 1+1 & Artur Rahmatulla Tolga Salman & Bilkent Soloists 8 Mart

Detaylı

IN MEMORY OF İHSAN DOĞRAMACI ANISINA

IN MEMORY OF İHSAN DOĞRAMACI ANISINA IN MEMORY OF İHSAN DOĞRAMACI ANISINA GÜRER AYKAL ŞEF CONDUCTOR PHILIPPE GRAUVOGEL OBUA OBOE IRINA NIKOTINA KEMAN VIOLIN KONZERTMEISTER MARKO SIMOVIC 25 Şubat February 2018 Pazar Sunday, 20.00 Bilkent Konser

Detaylı

Gypsy. New York. All Stars

Gypsy. New York. All Stars New York Gypsy All Stars ISMAIL LUMANOVSKI KLARNET CLARINET TAMER PINARBAŞI KANUN PANAGIOTIS ANDREOU BASS ENGİN GÜNAYDIN DAVUL DRUMS MARIUS VAN DEN BRINK KLAVYE KEYBOARDS 1 Haziran June 2018 Cuma Friday,

Detaylı

BSO Yaylı Çalgılar Topluluğu BSO String Ensemble. Irina Nikotina konzertmeister Özberk Miraç Sarıgül gitar guitar

BSO Yaylı Çalgılar Topluluğu BSO String Ensemble. Irina Nikotina konzertmeister Özberk Miraç Sarıgül gitar guitar BSO Yaylı Çalgılar Topluluğu BSO String Ensemble Irina Nikotina konzertmeister Özberk Miraç Sarıgül gitar guitar 27 Nisan April 2017 Perşembe Thursday, 19.00 Bilkent Erzurum Konser Salonu Concert Hall

Detaylı

MISSION VISION STRENGTHS

MISSION VISION STRENGTHS MİSYON Güzel sanatlar, tasarım, müzik ve sahne sanatları alanında; üst düzeyde sanatçıların yetişmesine yönelik eğitim-öğretim etkinliklerinde bulunmak MISSION Our mission is to offer the graduate degrees

Detaylı

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler All the photographs used in this calendar have been donated by Ara Güler for the benefit

Detaylı

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI

KABUL VE KAYIT KOŞULLARI MÜZİK AMAÇ Piyano, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ve şan ana sanat dallarından oluşan Müzik Programı orkestra enstrümanlarının hemen hemen bütün dallarında eğitim öğretim vermektedir. Batı

Detaylı

@ahmed_adnan_saygun

@ahmed_adnan_saygun AhmedAdnanSaygunSanatMerkezi @AASSM_ @ahmed_adnan_saygun Adres: Mithatpaşa Caddesi No:1087 Güzelyalı Konak / İzmir İletişim: AASSM Halkla İlişkiler 0 232 293 38 18/19/20 www.aassm.org.tr AASSM ETKİNLİKLERİ

Detaylı

Ajda Şenol YAYINLAR / BİLDİRİLER / RAPORLAR / SEMİNERLER. Uluslararası Dergilerde Çıkan Yayınlar

Ajda Şenol YAYINLAR / BİLDİRİLER / RAPORLAR / SEMİNERLER. Uluslararası Dergilerde Çıkan Yayınlar Ajda Şenol Tel: +90 (505) 805 93 62 e-mail: ajdasenol@gmail.com 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı Flüt Bölümüne Yrd.Doç. Çiler Akıncı nın öğrencisi olarak girdi. Uludağ

Detaylı

Children s Holiday Concert

Children s Holiday Concert Çocuk Konseri Children s Holiday Concert Dağhan Doğu şef conductor Çetin Özen marimba Bade Daştan keman violin Erken Müzik Eğitimi Çocuk Korosu Children s Choir of Early Music Training Program Konzertmeister

Detaylı

VİYANA DA BAHAR SPRING IN VIENNA

VİYANA DA BAHAR SPRING IN VIENNA MATHIEU HERZOG ŞEF CONDUCTOR ELENA BASHKIROVA PIANO VİYANA DA BAHAR SPRING IN VIENNA KONZERTMEISTER IRINA NIKOTINA 18 Mart March 2017 Cumartesi Saturday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Değerli

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2015 YILI FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2015 YILI FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2015 YILI FAALİYET RAPORU 1) TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Gençleri sanata teşvik etmek amacıyla pek çok çalışmaya imza atan Sabancı Vakfı, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Detaylı

FIRST BALLET SCHOOL-1661

FIRST BALLET SCHOOL-1661 Sevgili Ogrencilerim, Size bu yeni evimizden seslenmek cok guzel, sizler okullarınızla dershanemiz arasında koşturup dururken vakit bulupta bir çok konuyu konuşamıyoruz bir türlü. Sitemiz sizlere bu imkanı

Detaylı

BİLKENT GENÇLİK SENFONİ ORKESTRASI BİLKENT YOUTH SYMPHONY ORCHESTRA

BİLKENT GENÇLİK SENFONİ ORKESTRASI BİLKENT YOUTH SYMPHONY ORCHESTRA BİLKENT GENÇLİK SENFONİ ORKESTRASI BİLKENT YOUTH SYMPHONY ORCHESTRA BARIŞ DEMİREZER ŞEF CONDUCTOR SEVGİ VAROL FAGOT BASSOON İLAYDA YILMAZ KLARNET CLARINET 11 Aralık December 2017 Pazartesi Monday, 20.00

Detaylı

UNIT 1 HELLO! Quiz I'm from Greece. I'm. Where are you from? Boşluğa uygun olan hangisidir? A) German. B) Greek I'm from. C) Turkish D) English

UNIT 1 HELLO! Quiz I'm from Greece. I'm. Where are you from? Boşluğa uygun olan hangisidir? A) German. B) Greek I'm from. C) Turkish D) English Sosyal Bilgiler HELLO! UNIT 1 1. Quiz-1 Where are you from? 3. I'm from Greece. I'm. A) German B) Greek I'm from. C) Turkish D) English A) German C) Turkey 4. I come from. I'm Spanish. D) French A) China

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

OLTEN YAYLI ÇALGILAR DÖRTLÜSÜ OLTEN STRING QUARTET

OLTEN YAYLI ÇALGILAR DÖRTLÜSÜ OLTEN STRING QUARTET ODA MÜZİĞİ / CHAMBER MUSIC OLTEN YAYLI ÇALGILAR DÖRTLÜSÜ OLTEN STRING QUARTET Eren KUŞTAN (I. Keman / I.Violin) Gülce KARAGÖZCÜK (II. Keman /II. Violin) Ercan ATASOY (Viyola / Viola) Beste BAŞCI (Viyolonsel

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Cem Mansur tarafından kuruldu.

Detaylı

Bedri Baykam. Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: *

Bedri Baykam. Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: * 08~29 Ocak/Jan. 2016 Kültür Sanat Merkezi Kordon'da Atatürk Caddesi 386/A, Alsancak 35220, Izmir Tel/Fax: +90 232 4649935 * 4649835 Http://www.kedikultursanat.org*info@kedikultursanat.org Kültür Sanat

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SURİYE VE MISIR ÜLKELERİNDEN ADAYLAR İÇİN YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2012 KON.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SURİYE VE MISIR ÜLKELERİNDEN ADAYLAR İÇİN YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI 2012 KON. Fakülte/Yüksekokul Adı Program Adı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Tıp 31 29 28 28 28 23 Cerrahpaşa Tıp (İngilizce) 6 6 5 5 5 5 Diş Hekimliği Fakültesi 17 16 15 15 15 13 Eczacılık Fakültesi 18 18 18

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: BĠLDĠRĠLER VE SUNUMLAR:

YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: BĠLDĠRĠLER VE SUNUMLAR: YAPTIĞI ÇALIġMALAR: TEZLER: Lisans bitirme tezi: "Kızılcahamam Düğün Gelenekleri ve Düğün Müzikleri" Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji ve Folklor Anabilimdalı

Detaylı

Emre İlker emreilker@me.com emreilker.com. Turkish 05.06.1989 Kadıköy, İstanbul, Türkiye Male. 1995-2003 Özel Irmak İlköğretim Okulu

Emre İlker emreilker@me.com emreilker.com. Turkish 05.06.1989 Kadıköy, İstanbul, Türkiye Male. 1995-2003 Özel Irmak İlköğretim Okulu Personal Information GIVEN NAME EMAIL WEBSITE Emre İlker emreilker@me.com emreilker.com NATIONALITY OF BIRTH PLACE OF BIRTH GENDER Turkish 05.06.1989 Kadıköy, İstanbul, Türkiye Male Education 1995-2003

Detaylı

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak Madde 1 - ( 1 ) Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları

Detaylı

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF Kazım Çapacı Sergei Vasilievich RACHMANINOFF 1 Nisan 1873, Semionova, Rusya 28 Mart 1943 Beverley Hills, California, ABD. Tatar Kökenli Rus besteci, orkestra şefi, piyanist. XX.yy ın en büyük piyanist

Detaylı

Gıda Teknolojisi 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat Atçılık ve Antrenörlüğü 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat 14.00

Gıda Teknolojisi 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat Atçılık ve Antrenörlüğü 19 Eylül 2016 Pazartesi Saat 14.00 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ AÇIKLAMALAR Yabancı Uyruklu Öğrenci Türkçe Yeterlilik Sınavı 06 Eylül 2016 Salı Saat 10.00 Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik

Detaylı

Oleksandr Samoylenko - Keman

Oleksandr Samoylenko - Keman Oleksandr Samoylenko - Keman 1968 yılında Ukrayna'da doğdu. 1995 yılında Kiev Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. 1995-1998 yılları arasında Kiev Devlet Senfoni Orkestrası'nda 'başkemancı' olarak görev

Detaylı

NEYZEN ALİ ORTAPINAR

NEYZEN ALİ ORTAPINAR 1 NEYZEN ALİ ORTAPINAR 1944 yılında Konya nın Ilgın İlçesine bağlı Aşağıçiğil beldesinde doğdu. He was born in Aşağıçiğil town of Ilgın district in Konya, in 1944. 2 İlköğrenimini beldesinde tamamladıktan

Detaylı

Oda Şarkıları. Chamber Songs. Resital Serisi. 1 Ekim October, 2014. Umut Kosman. Recital Series Tosti. Bariton Baritone Hande Uçar.

Oda Şarkıları. Chamber Songs. Resital Serisi. 1 Ekim October, 2014. Umut Kosman. Recital Series Tosti. Bariton Baritone Hande Uçar. Resital Serisi Recital Series Tosti Oda Şarkıları Chamber Songs Umut Kosman Bariton Baritone Hande Uçar Piyano Piano 1 Ekim October, 2014 Çarşamba Wednesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Program

Detaylı

Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ

Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ Öğretim Görevlisi Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 553 6594114 e-mail:zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z. Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği

Detaylı

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ

D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ D.E.Ü. DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI İLE NAKİL VE GEÇİŞ SEVİYE TESPİT SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Dayanak Madde 1- (1) Yükseköğretim Kurumları Devlet Konservatuvarları

Detaylı

16 Mayıs May, 2015. Cumartesi Saturday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Halll

16 Mayıs May, 2015. Cumartesi Saturday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Halll Burak Tüzün şef conductor Enrico Fagone kontrbas double bass Tiyatro Bölümü işbirliğiyle In Cooperation with The Department of Theater Nusret İspir proje yönetmeni project director Jason Hale sahne yönetmeni

Detaylı

Değerli Müzikseverler,

Değerli Müzikseverler, 2016-2017 2016-2017 Değerli Müzikseverler, Dünyanın geçirdiği bu zor zamanlarda yeni bir konser sezonu hazırlamak kolay değildi. Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan terör saldırılarının yanı sıra, savaş nedeniyle

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr AASSM KASIM KONSERLERİ İZDSO & İZDOB KOROSU / ATATÜRK'Ü ANMA KONSERİ SARI ZEYBEK SAHNE KANTATI 10 KASIM 2017, CUMA Saat: 20:30 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK

Detaylı

Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014

Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Nilüfer ÖZER Tel: 0224 294 0951 e-mail: niluferyilmaz@uludag.edu.tr Bu EĞİTİM Doktora, Uludağ Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2014 Yüksek Lisans, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müzik

Detaylı

Değerli Müzikseverler,

Değerli Müzikseverler, 2015-2016 Değerli Müzikseverler, Öncelikle 2014-15 konser sezonuna gösterdiğiniz ilgiden ötürü teşekkür ederiz. Böylesine zor ve yorucu bir sezonda gösterdikleri olağanüstü performanstan ötürü de BSO üyelerine

Detaylı

In Memory of İHSAN DOĞRAMACI ANISINA

In Memory of İHSAN DOĞRAMACI ANISINA In Memory of İHSAN DOĞRAMACI ANISINA SANTTU-MATIAS ROUVALI ŞEF CONDUCTOR MICHEL ARRIGNON KLARNET CLARINET SAYGUN FİLARMONİ KOROSU SAYGUN PHILHARMONIC CHOIR ATİLLA ÇAĞDAŞ DEĞER KORO ŞEFİ CHOIRMASTER ÇİĞDEM

Detaylı

Orkestra Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni İstanbul Film Müzikleri Orkestrası

Orkestra Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni İstanbul Film Müzikleri Orkestrası İstanbul Film Müzikleri Orkestrası geçmişi, 2007 senesinde Kerem Esemen şefliğinde kurulan bir oda müziği topluluğuna dayanmaktadır. Zaman içerisinde repertuvarında klasik batı müziği eserlerinin yanı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü, Piyano Anasanat Dalı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ece KAPTANOĞLU 2. Doğum Tarihi ve Yeri : 20.01.1982 AlaĢehir - MANĠSA 2. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik 3. Dil : Ġngilizce YDS puanı: 70 4. ĠletiĢim : Emek Mahallesi, Tuğra

Detaylı

Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm

Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm Mappa Tour Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm havalimanına varıyoruz. Bizi bekleyen özel aracımız

Detaylı

Gıda Teknolojisi 14 Eylül 2015 Pazartesi Saat 14.00. Atçılık ve Antrenörlüğü 14 Eylül 2015 Pazartesi Saat 14.00

Gıda Teknolojisi 14 Eylül 2015 Pazartesi Saat 14.00. Atçılık ve Antrenörlüğü 14 Eylül 2015 Pazartesi Saat 14.00 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ AÇIKLAMALAR Yabancı Uyruklu Öğrenci Türkçe Yeterlilik Sınavı 08 Eylül 2015 Salı Saat 10.00 Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik

Detaylı

13-14 Şubat February 2017 Pazartesi-Salı Monday-Tuesday, Bilkent Konser Salonu Concert Hall

13-14 Şubat February 2017 Pazartesi-Salı Monday-Tuesday, Bilkent Konser Salonu Concert Hall 13-14 Şubat February 2017 Pazartesi-Salı Monday-Tuesday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Değerli Dinleyicilerimiz, Gittikçe artan sayılarla yeni dinleyicilerimizin aramıza katılmasından mutluluk

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI TARİHLERİ Yabancı Uyruklu Öğrenci Türkçe Yeterlilik Sınavı 09 Eylül 2014 Salı Saat 10.00 Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık Yeterlilik Sınavı 10 Eylül

Detaylı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı 05 Aralık 2013 Stanislav Ushev Mario Hossen "Keman" Program: Niccolo Paganını Keman Konçertosu No.2 Manuel De Falla Üç Köşeli

Detaylı

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR ANABİLİM DALI ADI SOYADI DANIŞMANI TARİHİ :TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI : Yasemin YABUZ : Yrd. Doç. Dr. Abdullah ŞENGÜL : 16.06.2003 (1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR Kökeni Antik Yunan

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU MÜZİK BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT ESASLARI 1- Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne 2015-2016 eğitim-öğretim

Detaylı

Klasikten. Romantiğe

Klasikten. Romantiğe Klasikten Romantiğe From Classic toromantic Martin Stadtfeld piyano - piano Kazem Abdullah şef - conductor Konzertmeister Alexander Kalashkov 15 Nisan April 2017 Cumartesi Saturday, 20.00 Bilkent Konser

Detaylı

EN KÜÇÜK EN KÜÇÜK KON. PUAN

EN KÜÇÜK EN KÜÇÜK KON. PUAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Fakülte/Yüksekokul Adı ÖSYM Kodu Program Adı Yeni Eski Cerrahpaşa Tıp Fakültesi PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN KON. PUAN 105610016 1271011 Cerrahpaşa Tıp MF-3 517,91975

Detaylı

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program - 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine - 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine - 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School, Yakova - 15 Nisan 2016:

Detaylı

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi)

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi) TEZLER ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı -2000 (Lisans Tezi) ERMAN, A. İlköğretim IV. Sınıf Öğrencilerinin Çoklu Zeka Türlerindeki Dağılım ve Düzey Ölçümlerinin Müziksel

Detaylı

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. " M. Kemal ATATÜRK

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.  M. Kemal ATATÜRK Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. " M. Kemal ATATÜRK 2015-2016 Konser sezonunun, Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetleri

Detaylı

EFSANE BİLKENT TE LEGEND AT BİLKENT CHRISTIAN ZACHARIAS ŞEF CONDUCTOR & PIANO

EFSANE BİLKENT TE LEGEND AT BİLKENT CHRISTIAN ZACHARIAS ŞEF CONDUCTOR & PIANO LEGEND AT BİLKENT CHRISTIAN ZACHARIAS ŞEF CONDUCTOR & PIANO EFSANE BİLKENT TE KONZERTMEISTER MARKO SIMOVIC 2 Aralık December 2017 Cumartesi Saturday, 20.00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Değerli Dinleyicilerimiz,

Detaylı

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

Konser Sezonu Programı

Konser Sezonu Programı 2015 2016 Konser Sezonu Programı Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR

GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ GİRİŞ SINAVLARI: 2014-2015/BAHAR Enstitümüz bünyesindeki programlara ilişkin olarak, 2014-2015/Bahar Yarıyılı için yapılacak giriş sınavlarının tarih, saat

Detaylı

MUSTAFA ASLIER ĠN SANATI VE ÖZGÜN BASKIRESME KATKILARI Gülşah Dokuzlar Canpolat Yüksek Lisans Tezi

MUSTAFA ASLIER ĠN SANATI VE ÖZGÜN BASKIRESME KATKILARI Gülşah Dokuzlar Canpolat Yüksek Lisans Tezi MUSTAFA ASLIER ĠN SANATI VE ÖZGÜN BASKIRESME KATKILARI Gülşah Dokuzlar Canpolat Yüksek Lisans Tezi Baskı Sanatları Anasanat Dalı Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Eylül, 2012 MUSTAFA ASLIER

Detaylı

Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası

Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası Bilkent Youth Symphony Orchestra Omid Mousavi şef conductor Arya Su Gülenç piano 13 Aralık December 2018 Perşembe Thursday, 20:00 Bilkent Konser Salonu Concert Hall Değerli

Detaylı

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ 2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ Konser 15 Ocak 2015 15 Ocak 2015 Antalya Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Dönem sonu konseri gerçekleştirdi. Konser 16 Ocak 2015 16 Ocak

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ UYUM HAFTASI 12 15 EYLÜL 2017 SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri

SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri 2013-2014 Sezonu K A D I K Ö Y B E L E D İ Y E S İ SÜREYYA OPERASI ODA MÜZİĞİ KONSERLERİ 21 Nisan Pazartesi 18:00 Birsen Ulucan Piyano Sınıfı SICAK ÇİKOLATA Fuaye Konseri Konuk Sanatçı: Özcan Ulucan 20

Detaylı

Aralık Gün ANKARA İSTANBUL İZMİR MERSİN ANTALYA SAMSUN Gün

Aralık Gün ANKARA İSTANBUL İZMİR MERSİN ANTALYA SAMSUN Gün 0 T.C. Aralık BREMEN MIZIKACILARI KİTAP NA! ARȘIN MAL ALAN (*) TOSCA ATATÜRK EVİ KONSERİ HAYDİ ÇOCUKLAR OPERAYA IV. MURAT TANZİMAT TAN GÜNÜMÜZE OPERA SERÜVENİ (*) DANS GÖSTERİSİ (Dünya Engelliler Günü)

Detaylı