BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞİMİNE ÖNCÜLÜK EDEN KİŞİLER. Teknolojinin İnsanları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞİMİNE ÖNCÜLÜK EDEN KİŞİLER. Teknolojinin İnsanları"

Transkript

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİŞİMİNE ÖNCÜLÜK EDEN KİŞİLER Teknolojinin İnsanları

2 İÇİNDEKİLER Bill Gates (Microsoft un Sahibi) Paul Gardner Allen (Microsoft un Kurucusu) Steve Jobs (Apple Computer,Inc Kurucusu) Larry Page (Google nin Kurucusu) Sergey Brin (Google ın Kurucusu vearama Motorunun Yapımcısı)

3 BİLL GATES (MİCROSOFT UN SAHİBİ) William Rum Henry Gates III, ya da daha çok bilinen adıyla Bill Gates, 28 Ekim 1955 doğumlu ABD'li işadamı. Gates, MICROGUZU şirketinin kurucularındandır ve şirketin başkanlığını ve baş yazılım mimarlığını yapmaktadır. Forbes dergisine göre 2006'da Gates dünyanın en zengin kişisiydi.

4 Amerikalı girişimci Gates iki kişilik şirketini (Microsoft) başta gelen bir yazılım şirketine dönüştürdü. Gates 20.yüzyılın son döneminde en başarılı şirket patronlarından biri oldu. Seattle/Washington'da avukat bir babayla öğretmen bir annenin oğlu olarak dünya ya gelen Gates, henüz on iki yaşındayken özel bir okulda ilk informatik (bilişim) kurslarına gitti. Okul arkadaşı Paul ile birlikte boş zamanlarını çoğunlukla bilgisayar programları üzerinde çalışarak geçiriyordu.

5 Yakınlarındaki bir şirketin büyük bilgisayarını para ödemeden kullanabilmek için, iki arkadaş kullanıcılar için yazılım hatalarını arayıp buluyorlardı. Bu şekilde bilgisayar konusunda uzmanlaşan öğrenciler, 1972'de ilk şirketlerini (Traf-O-Data) kurdular. Bu şirket bir trafik sayım ve kontrol sistemi için programlar üreterek hemen dolarlık satış yaptı. Gates bundan bir yıl sonra TRW adlı silah işletmesinde staj gördü, ardından da babasının önerisi üzerine Harvard Üniversitesi'nde hukuk eğitimi almaya başladı.

6 Kişisel bilgisayarlar 70'li yılların ortasında henüz gelişimlerinin ilk aşamasında bulunuyorlardı. MITS şirketinin Altair adını verdikleri en önemli modeli henüz standart bir kullanma programına sahip olmayıp ancak tamamlanmamış bir işletme sistemine sahipti. Gates ve Allen'ın, Altair için 1974'te geliştirdikleri program dili BASIC sayesinde bilgisayar kullanıcıları aletlerini kendileri programlayabiliyorlardı. MITS firması genç araştırmacılardan pazarlama lisansını satın alarak kendilerine sistemi daha da geliştirmeleri için sipariş verdi. Gates bunun üzerine tahsilini bırakarak Allen ile birlikte Albuquerque/New Mexico'da Microsoft adlı şirketi kurdu.

7 Microsoft, kendini sebatla mikro bilgisayarlar için yazılımı geliştirmeye adayan ilk işletmelerden biridir. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra General Electric gibi şirketler, devamlı müşterileri arasında bulunmaktaydı. Gates 1977'de, aletlerini BASIC ile donatabilmek amacıyla, Apple, Tandy ve Commodore gibi PC (Personal Computer - Kişisel Bilgisayar) üreticileriyle lisans sözleşmeleri imzaladı. Ayrıca FORTRAN, COBOL ve Pascal gibi program dillerini geliştirmekle, Microsoft'a bir üstünlük ve uluslararası pazar yolunun kendilerine açılmasını (1978'den sonra ilkin Japonya olmak üzere) sağladı. Gates 1979'da yalnızca 13 çalışanıyla yaklaşık 3 milyon dolarlık bir satış gerçekleştirebildi.

8 1980'den sonra PC pazarına girip Gates'i bir PC işletme sistemi geliştirmekle görevlendirince, hızlı yükselişleri sürüp gide geldi. Microsoft'un kısa zamanda tasarladığı MS-DOS (Microsoft Disc Operating System - Diskli İşletme Sistemi) 80'li yıllarda dünya çapında satış rekorları kırdı (120 milyon nüsha). Gates akıllıca bir öngörüyle haklarını mahfuz tutarak diğer donanım üreticilerine de satış yapabildi. Bunu izleyen zamanda giderek daha çok firma IBM ile bağdaşan aygıtları piyasaya sürünce, geliştirdikleri işletme sistemi bütün bilgisayarlar için standart hale geldi. Bu arada çalışanı olan şirket, 80'li yılların ortasından sonra Avrupa'da şubeler kurdu. Şirketin başkanlığını yürüten Gates, tutarlı ekip çalışmasına ve katı bir performans ilkesine önem veriyordu. Bütün çalışanların performansları altı ayda bir değerlendirilmekteydi.

9 Gates işletme sistemine paralel olarak uygulama programları alanında da son derece başarılı çalışmalar ortaya koyuyordu. Multiplan Çizelge Hesap Programından (1982) sonra, 1983'te ilk kez fareyi (Mouse) kullanan WORD adlı metin işletme sistemini başlattı. Özellikle WORD Avrupa'da çok satılırken, ABD'de Lotus ve Word Perfect adlı rakipleri karşısında, ancak yavaş yavaş başarıya ulaşabildi.

10 Microsoft'un yazılım alanındaki kesin başarısı, Apple şirketinin kendilerine verdikleri siparişle gerçekleşti. Macintosh adını verdikleri örnek oluşturacak nitelikteki bilgisayar için çeşitli uygulama sistemleri (örneğin WORD ve Excel) geliştirildi. Gates şirketini 1986'da anonim şirkete çevirdi. Aradan çok geçmeden yalnız kendi payının (% 45) borsa değeri 1 milyar doların üzerindeydi.

11 MS-DOS işletme sisteminin grafik bir iyileştirmesi olan WINDOWS'un geliştirilmesi çalışmalarına Gates 1985 yılında başlamıştı. WINDOWS'u piyasaya sürdükten (1987) üç yıl sonra bir pazarlama kampanyasıyla başarılı oldular. Microsoft bu sistemi sürekli olarak daha ileri program elemanlarıyla genişletiyordu. Gates özellikle WINDOWS'u daha basit ve daha kullanışlı bir biçime sokmaya önem veriyordu. Microsoft 1993'te tartışmasız piyasanın lideriydi (yıllık ciro: 36 milyar dolar; borsa değeri: 140 milyar doların üstünde). Gates'in kişisel serveti yaklaşık olarak 50 milyar (2006 Forbes göre) dolar olarak tahmin edilmektedir.

12 PAUL GARDNER ALLEN (MİCROSOFT UN KURUCUSU) Her eve, her masaya bilgisayar diyerek 1975 yılında kendilerine ve şirketlerine imkansız denilebilecek bir vizyon kazandırdılar. Kimden mi bahsediyorum? Microsoft denildiğinde akla gelen ilk isimlerden: Bill Gates ve Paul Allen. 70 li yıllarda bu vizyon ile yola çıkan ikilinin hayalleri 21. yüzyıla geldiğimizde ete kemiğe büründü.

13 Bill Gates ile beraber Microsoft un kurucu ortağıdır kendileri yılında Seattle da doğmuştur. Tam adı, Paul Gardner Allen dir. Forbes Dergisi nin 2006 Milyarderler Listesi ne 22,7 milyar dolarlık servet ile 6. sırada girmiştir. Servetinin önemli bir kısmı Microsoft hisselerinden gelse de 1983 yılında kansere yakalanınca yönetimden çekilmiştir. Microsoft daki görevini danışman olarak sürdürmüş, 1986 da ise yatırım ve proje yönetimi üzerine Vulcan şirketini kurmuştur.

14 Bill Gates e göre adını daha az duymuş olsak da Paul Allen in renkli bir kişiliği olduğunu düşünüyorum. Bunun düşünmeme sebep olan o kadar çok şey var ki. Mesela 2000 li yılların başında vermiş olduğu bir parti için 10 milyon dolar harcamıştır. Düşünsenize tam 10 milyon dolar ve yalnızca bir parti. Şaşıracaksınız belki ama aynı zamanda Paul Allen, ABD Amerikan Futbolu Ligi nde Seattle Seahawks takımının sahibi olmakla beraber, NBA de de Portland Trail Blazers ı elinde bulundurmaktadır. Bütün bunların yanında bir de kayıt stüdyosu bulunmaktadır.

15 Hayatını gerçekten zevk alarak yaşamaya çalışan bir insan izlenimi bırakıyor kuşkusuz. Kişisel zevklerin yanında hayırseverlik duygusunun da bolca tadına varmıştır yılında Paul Allen Vakfını kurmuş ve vakfa 400 milyon dolar hibe etmiştir. Bununla yetinmemiş kişisel olarak da 600 milyon dolarlık bir bağışta bulunmuştur yılında bir konuşmasında, Yıllardır malımın mülkümün çoğunu kurduğum vakfın çalışmalarını sürdürmesi ve kar amacı gütmeyen bilimsel araştırmaların finansmanı için hayır işlerine bırakmayı planladım diyerek ölümünden sonra 13,5 milyar dolarlık kişisel servetinin büyük çoğunluğunu, insanlara yardım için hazırlanan projelere aktaracağını bildirmiştir.

16 Paul Allen in söylediği bu lafların havada kaldığını düşünenler için kötü haber vermek zorundayım. Paul Allen, 2012 yılının başlarında Seattle da Allen Beyin Bilim Enstitüsü nü kurdu. Burasının kurulması içinde 100 milyon dolar harcadı. Bununla yetinmeyip 10 yıl sürecek araştırmaların ilk 4 yılı için 300 milyon dolar hibe etti. Peki, bu enstitü neyi araştırıyor? Enstitü fare beyninin nasıl çalıştığını araştırarak, insanları etkileyen beyin hastalıklarının nedenleri öğrenmeyi amaçlıyor. Allen Beyin Bilim Enstitüsü

17 STEVE JOBS (APPLE COMPUTER,INC KURUCUSU) Steve Jobs; 24 Şubat 1955 yılında Amerika nın Wisconsin eyaletinde dünyaya geldi. Kaliforniyalı Paul Jobs ve Clara Jobs-Hakobian çifti tarafından evlat edinildi. Öz kız kardeşi ise, ünlü roman yazarı Mona Simpson dır. Gerçek adı Steven Paul Jobs dır.

18 1974 yılında Kaliforniyada Homebrew Computer Clubisimli bilgisayar kulübü toplantılarına, Steve Wozniak ile katılmaya başladı. Wozniak ile dünyaca ünlü Atari Inc.de iş bularak oyun tasarımcısı olarak çalışmaya başladı. Çok kısa süre zarfında Jobs ve Wozniak iş hayatına atıldılar. Pahalı uzun mesafe görüşmelerini bedava yapabilme imkanı sağlıyan Blue Box adlı ürünü üretmeye başladılar.

19 1976 yılında Jobs ailesi, garajında Apple Computer Co. adlı günümüzün en iyi teknoloji şirketlerinden birinin temellerini attılar. İlk ürünleri Apple Ii 666 dolara piyasaya sürdüler yılında ise, Apple II piyasaya çıktı. Apple II ev piyasasında büyük başarı elde etti ve yerini sağlamlaştırdı yılında ise Apple Computer halka arz edildi. Yine 1980 yılında Apple III piyasaya sunuldu fakat Apple II nin yerini alamadı. Apple çok büyük bir hızla büyümeye devam ederken, yönetimde deneyimli, şirketin genişlemesini sağlayabilecek profesyonel bir yönetici arayışına girdi.

20 Bu açıklarını Steve Jobsun ünlü şirket Pepsinin CEO'su olan John Scully ayartması ile kapattılar. Aynı sene Apple Lisa piyasaya sunuldu. Teknolojik olarak gelişmiş olmasına rağmen, ticari olarak beklenen başarıyı sağlıyamadı yılında Macintosh piyasaya sunuldu. Apple Lisa nın aksine, Macintosh ticari başarıyı sağlayan ilk GUI bilgisayar oldu. Macintoshun başarısı Appleın Apple IInin yerine Mac sürmesi ile devam etmiş ve günümüze kadar gelmiştir.

21 Appledan 1985 yılında bir kavga sonucu ayrılmıştır. Steve Jobs Apple dan ayrıldıktan sonra başka bir teknoloji şirketi kurdu, NeXT Computer. NeXT Computer, Apple Lisa gibi teknolojik olarak çok gelişmiş; fakat sadece bilimsel çalışma alanlarında başarılı ve tanınmış olmuştur. Steve Jobs 18 Mart 1991de Laurene Powell ile evlenerek dünya evine girdi. Üç çocuğu oldu. Steve Jobs vejetaryendi. Fakat balık yerdi.

22 Pixar: Ünlü animasyon şirketi olan Pixar,Edwin Catmull ile 1986 yılında Kaliforniyada kurdular. Şirket 10 yıl sonra Toy Story (Oyuncak Hikayesi) adlı animasyon filmi ile patlama yapmıştır. Şirketin birçok filmi ödüllere layık görülmüştür. Bunlardan bazıları ise, Bir Böceğin Yaşamı (A Bug s Life), 1999 da Oyuncak Hikayesi 2 (Toy Story 2), Sevimli Canavarlar (Monsters, Inc.), 2003 de Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo) ve 2004 yılında İnanılmaz Aile (The Incredibles)dır yılında Cars, iki dalda Oscar a aday gösterilmiş, 2007 yılında da Ratatouille, en iyi animasyon dalında Oscar kazanmıştır.

23 1996 yılına gelindiğinde Apple şirketi Steve Jobsu geri getirebilmek için NeXT şirketini 429 milyon dolar karşılığında satın aldı yılında Steve Jobs şirketin geçici CEOsu seçildi. NeXTin satın alınması sonucu iki şirketin teknolojileri birleştirildi. Steve Jobsun yönetiminde Apple imacipiyasaya sundu. Satışlarda patlama yaşandı ve günümüzde de imac Apple şirketinin ünlü ürünleri arasında yer almaktadır. Steve Jobs şirketin sadece kişisel bilgisayar ürünü ile kısıtlı kalmasını istemedi ve ipodupiyasaya sundu. İPod

24 ipod sayesinde binlerce mp3 formatında şarkıyı ufak bir cihaz olan ipoda sığdırdı. Daha sonra itunes u da kurarak çevrimiçi müzik dükkanı kurdu. Sık Sık çalışanlarını yenilikçi düşünmeye itici ve cesaretlendirici ilham cümleleri kurarak motive ederdi. Mükemmel ikna etme ve pazarlama yeteneğine sahiptir. Öte yandan düzensiz ve çok hırslı bir yönetici olduğundan sıkça söz edilir.

25 Apple şirketinde CEO olarak yıllık sadece 1 dolar karşılığında senelerce çalıştı. Buda onu Guiness Dünya Rekorları listesinde En Düşük Maaşla Çalışan CEO ünvanını kazandırdı. Şirket kar etmeye başladığında geçici CEO luk ünvanındaki geçicikısmı kaldırıldı ve şirketin gerçek CEO su oldu. 1 dolara çalışmaya devam etsede Apple şirketi ona pek de ucuz olmayan hediyeler vermeye devam etti. Örnek olarak: 1999 yılında 90 milyon dolar değerinde özel bir jet ve şirketin sınırlı hisselerinden 30 milyon dolarlık bir pay.

26 Appledaki görevinden, 25 Ağustos 2011 yılında ciddi sağlık sorunları sebebiyle ayrıldı. Yerine CEO olarak Tim Cook geçti. Ölümüne kadar Apple Computerda yönetim kurulu başkanı olarak devam etti. 31 Temmuz 2004 de Jobs, pankreasında bulunan kanser tümörünü aldırtmak için ameliyat oldu. Steve Jobs da bulunan kanser tipinde kemoterapi veya radyasyon terapisine ihtiyaç duyulmadı. Steve Jobs 2004 te kanser tedavisi görmeye başladı yılında ise karaciğer nakli yapıldı. 5 Ekim 2011 tarihinde Steve Jobs aile üyeleri başucundayken ve sükunet içinde hayata gözlerini yumdu. Tim Cook

27 LARRY PAGE (GOOGLE IN KURUCUSU) Şimdi de Larry Page ile ilgili hazırladığımız detaylı biyografiyi paylaşalım; Larry Page, 26 Mart 1973 tarihinde ABD, Michigan, East Lansing de doğmuştur. Tam Babasının adı Carl Victor Page, annesinin adı Gloria Page dir. Larry dünyaya geldiğinde babası Michigan Eyalet Üniversitesi'nde yapay zeka üzerine doktora çalışmaları yapmaktaydı, annesi ise aynı üniversitede programlama dersleri vermekteydi. İlkokulu ve ortaokulu, liseyi Michigan'da East Lansing Lisesi'nde okudu. Michigan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

28 Ardından da ABD'nin Kaliforniya eyaletinde San Fransisko'nun 40 km güneydoğusunda bulunan özel bir üniversite olan Stanford Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimlerinde doktorasını yaptı. Doktorasını burada yaparken arkadaşı Sergey Brin ile birlikte Google arama motorunu oluşturdu ve Google şirketini kurdu.

29 Larry ve Sergey, 1995 yılının yazında karşılaşırlar. Larry, Sergey'e üniversiteyi gezdirmekle görevlendirilir. Bu karşılaşmadan sonra Sergey, Larry'nin doktora çalışmasına katılır. İkili kendi geliştirdikleri PageRank algoritmasıyla BackRub adlı arama motorunu 1996 yılı Ocak ayında hayata geçirirler. "BackRub" adı arama motorunun sitelerden geriye dönük bağlatıları analiz etmesi fikri üzerine kurulur. Bir yıl geçtikten sonra yapmış oldukları BackRub bağlantı analizi görenler tarafından çok beğenilir ve ünleri hızla yayılır.

30 Üniversite içinde ağızdan ağıza teknolojileri konuşulmaya başlar. Fakat fikirlerini geliştirmek için her öğrencinin yaşadığı parasal sıkıntılarla yüz yüze gelirler, BackRub'ı çalıştırmak için bir sunucuya ihtiyaçları vardır ama sunucular çok pahalı olduğu için Larry düşük kapasiteli bilgisayarlardan çok başarılı sonuçlar ortaya çıkarır yılının ilk yarısında ise ucuz terabayt boyutundaki diskleri alarak Google.com'un ilk veri merkezini Larry'nin yurt odasına kurarlar. Bu arada Sergey de üniversitede bir ofis edinir ve burada Google için potansiyel yatırımcı aramaya başlarlar. Fakat başlangıçta projeleri yatırımcıların pek ilgisini çekmez, Bunun üzerine iki kafadar okullarındaki görevlerinden ayrılarak yatırımcı aramaya ve aldıkları sunucuların kredilerini ödemeye çalışırlar.

31 Sonunda Sun Microsystems'ın kurucularından arkadaşları Andy Bechtolsheim dolarlık çek yazmayı kabul eder. Ama bu çeki tahsil etmek Google Inc. şirketi yasal olarak olmadığı için mümkün değildir. Bunun üzerine arkadaşları ve akrabalarından borç alarak dolar sermaye ile arkadaşlarının garajında dünyanın en büyük Internet devini kurarlar.7 Eylül 1998'de Google Inc. California'da ki Menlo Park'da dünyaya açıldı. Günümüzde Google; internet üzerinden verdiği hizmetlerle. Microsystem

32 Larry Page şu anda Google'ın Ürünler Başkanı, Sergey Brin ise Teknoloji Başkanı sıfatıyla çalışmalarına devam etmektedirler. Bu dahi ikili şu anda milyar dolarlık servetleri olmasına rağmen son derece mütevazı bir yaşam sürmektedirler. Örneğin Brin hala iki odalı bir evde kiracı olarak oturmakta ve hiç de lüks olmayan Toyota marka bir araba kullanmaktadır.larry Page, 2014 yılı Ekim ayında Forbes e göre 30.4 milyar dolar kişisel serveti ile en zenginler listesinde 19.dur.

33 Larry Page, ortağı Sergey Brin, Microsoft şirketinin kurucu Bill Gates ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ile birlikte sadece kendi çabasıyla milyarder olan 4 kişiden biridir.larry Page, 2007 yılında ile evlendi ve 2011 doğumlu iki çocuğu vardır. Larry Page ile ilgili ayrıntılı yaşam öyküsünün sunulduğu bu biyografi sayfasını sosyal medyada paylaşabilir veya aşağıdan görüşlerinizi bize yorum olarak yazabilirsiniz. Lucinda Southworth

34 MARK ZUCKERBERG(FACEBOOK UN KURUCUSU) Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook un kurucusu Amerikalı girişimci genç.zuckerberg 2004 yılında Harvard Üniversitesi nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO su olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook u kurarak dünyanın en genç zengini olmasıyla tanınıyor itibariyle kişisel serveti $ 13.5 milyar Amerikan dolarıdır yılında ise TIME dergisince Yılın Adamı seçilmiştir.

35 Zuckerberg New York eyaletinin White Plains şehrinde diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor olan bir anne olan Karen in tek erkek çocuğu olarak 1984 te dünyaya geldi. Yahudi olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır. White Plains Şehri

36 Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan Zuckerberg, ABD nin en saygın üniversitelerinden Harvard a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Harvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı. Harvard Üniversitesi

37 Harvard lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince yatırımcıların da ilgisini çekti ve bugün sahip olduğu 13.5 milyar dolarlık servetinin kaynağını oluşturdu.zuckerberg in Facebook u 2011 yılında The Brand Finance Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu.

38 SERGEY BRİN (GOOGLE IN KURUCUSU VE ARAMA MOTORUNUN YAPICISI) Şimdi de Sergey Brin ile ilgili hazırladığımız detaylı biyografiyi paylaşalım; Sergey Brin, 21 Ağustos 1973 tarihinde Rusya, Moskova da doğmuştur. Rusya yahudisi bir ailenin çocuğudur. Annesinin adı Eugenia, babasının adı ise Michael Brin dir. Brin'in hem anne hem de babası Moskova Eyalet Üniversitesi'nden matematikçi olarak mezun olmuşlardır. Sergey Brin 6 yaşında iken Mayıs 1979 yılında ailesiyle Rusya'dan ABD'ye göç etmiş ve Maryland'a yerleşmişlerdir.

39 Sergey Brin, Eleanor Roosevelt Lisesinden mezun oldu. Babası da Maryland Üniversitesi'nde matematik bölümünde profesördür. Baltimore, Catonsville da bulunan Maryland Üniversitesinde matematik ve bilgisayar mühendisliği üzerine lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra Kaliforniya eyaletine taşındı.

40 ABD'nin Kaliforniya eyaletinde San Fransisko'nun 40 km güneydoğusunda bulunan özel bir üniversite olan Stanford Üniversitesi'nde yıllarında doktorasını da burada yaparken arkadaşı Larry Page ile birlikte Google arama motorunu oluşturdu ve Google şirketini kurdu.

41 Larry ve Sergey, 1995 yılının yazında karşılaşırlar. Larry, Sergey'e üniversiteyi gezdirmekle görevlendirilir. Bu karşılaşmadan sonra Sergey, Larry'nin doktora çalışmasına katılır. İkili kendi geliştirdikleri Page Rank algoritmasıyla BackRub adlı arama motorunu 1996 yılı Ocak ayında hayata geçirirler. "BackRub" adı arama motorunun sitelerden geriye dönük bağlatıları analiz etmesi fikri üzerine kurulur. Bir yıl geçtikten sonra yapmış oldukları BackRub bağlantı analizi görenler tarafından çok beğenilir ve ünleri hızla yayılır.

42 Üniversite içinde ağızdan ağıza teknolojileri konuşulmaya başlar. Fakat fikirlerini geliştirmek için her öğrencinin yaşadığı parasal sıkıntılarla yüzyüze gelirler, Back Rub'ı çalıştırmak için bir sunucuya ihtiyaçları vardır ama sunucular çok pahalı olduğu için Larry düşük kapasiteli bilgisayarlardan çok başarılı sonuçlar ortaya çıkarır yılının ilk yarısında ise ucuz terabayt boyutundaki diskleri alarak Google.com'un ilk veri merkezini Larry'nin yurt odasına kurarlar. Bu arada Sergey de üniversitede bir ofis edinir ve burada Google için potansiyel yatırımcı aramaya başlarlar.

43 Fakat başlangıçta projeleri yatırımcıların pek ilgisini çekmez, Bunun üzerine iki kafadar okullarındaki görevlerinden ayrılarak yatırımcı aramaya ve aldıkları sunucuların kredilerini ödemeye çalışırlar. Sonunda Sun Microsystems'ın kurucularından arkadaşları Andy Bechtolsheim dolarlık çek yazmayı kabul eder. Ama bu çeki tahğı için mümkün değildir. Bunun üzerine arkadaşları ve akrabalarından borç alarak dolar sermaye ile arkadaşlarının garajında dünyanın en büyük Internet devini kurarlar. Andy Bechtolsheim

44 7 Eylül 1998'de Google Inc. California'da ki Menlo Park'da dünyaya açıldı. Günümüzde Google; internet üzerinden verdiği hizmetlerle her gün milyonlarca kullanıcıya ulaşmaktadır.larry Page şu anda Google'ın Ürünler Başkanı, Sergey Brin ise Teknoloji Başkanı sıfatıyla çalışmalarına devam etmektedirler. Bu dahi ikili şu anda milyar dolarlık servetleri olmasına rağmen son derece mütevazı bir yaşam sürmektedirler. Örneğin Brin hala iki odalı bir evde kiracı olarak oturmakta ve hiç de lüks olmayan Toyota marka bir araba kullanmaktadır. Menlo Park

45 Bu ikili iş gezilerinde kullanmak amacıyla bir adet Boeing 767 satın almışlar ve içini kendi ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn ettirmişlerdir.forbes'in 2012 yılında bildirdiğine göre 20,3 milyar dolar şahsi serveti ile dünyanı 100 zengini listesinde 13.dür yılında ise 30 milyar dolar şahsi serveti ile dünyanın 20. zengin kişisidir.sergey Brin, ortağı Larry Page, Microsoft şirketinin kurucu Bill Gates ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ile birlikte sadece kendi çabasıyla milyarder olan 4 kişiden biridir. Boeing 767

46 Sergey Brin, ABD, California, Los Altos da ikamet etmektedir.sergey Brin, 2007 yılının Mayıs ayında biyoteknoloji analisti Anne Wojcicki ile evlendi. Aralık 2008 doğumlu bir oğlu ve 2011 doğumlu bir kızı vardır Ağustos ayından itibaren de eşinden ayrı yaşamaktadır. Sergey Brin ile ilgili ayrıntılı yaşam öyküsünün sunulduğu bu biyografi sayfasını sosyal medyada paylaşabilir veya aşağıdan görüşlerinizi bize yorum olarak yazabilirsiniz. Anne Wojcicki

47 Muhammed Furkan KARA 5/A-37 Hasan Çam

Müthiş Bir Başarı Öyküsü - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Müthiş Bir Başarı Öyküsü - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Her eve, her masaya bilgisayar diyerek 1975 yılında kendilerine ve şirketlerine imkansız denilebilecek bir vizyon kazandırdılar. Kimden mi bahsediyorum? Microsoft denildiğinde akla gelen ilk isimlerden:

Detaylı

APPLE ın iphone a DÖNÜŞÜMÜ: STEVE JOBS Steve Jobs ve Wozniak Apple da İlk Şok ve Şirketin Zor Yılları McIntosh

APPLE ın iphone a DÖNÜŞÜMÜ: STEVE JOBS Steve Jobs ve Wozniak Apple da İlk Şok ve Şirketin Zor Yılları McIntosh APPLE ın iphone a DÖNÜŞÜMÜ: STEVE JOBS Steve Jobs, 1976 da Wozniak ile kurduğu Apple Bilgisayar dan 1985 te ayrıldı. Şirkete, 1997 de dönüp iphone u yarattı ve Apple ı en büyük bilişim şirketi yaptı. Steve

Detaylı

Steven Paul Jobs 24 şubat 1955 yılında Amerika nın Wisconsin eyaletinde doğdu. Kaliforniyalı Paul Jobs ve Clara Jobs ailesi tarafından evlat

Steven Paul Jobs 24 şubat 1955 yılında Amerika nın Wisconsin eyaletinde doğdu. Kaliforniyalı Paul Jobs ve Clara Jobs ailesi tarafından evlat Steven Paul Jobs 24 şubat 1955 yılında Amerika nın Wisconsin eyaletinde doğdu. Kaliforniyalı Paul Jobs ve Clara Jobs ailesi tarafından evlat edinildi. Biyolojik annesi Joanne Carole Schieble, babası Suriye

Detaylı

GOOGLE: İKİ ÖĞRENCİYİ MİLYARDER YAPAN FİKİR

GOOGLE: İKİ ÖĞRENCİYİ MİLYARDER YAPAN FİKİR GOOGLE: İKİ ÖĞRENCİYİ MİLYARDER YAPAN FİKİR L. Page ve S. Brin, Stanford da doktora yaparken Google ı geliştirdi. Değeri 2012 de 210 milyar dolar olan şirket 1999 da 1 milyon dolara satılamamıştı. Sergey

Detaylı

B. Gates (13 yaşında) ve P. Allen 1968 de okulun terminalinde

B. Gates (13 yaşında) ve P. Allen 1968 de okulun terminalinde BİLL GATES: ÇOCUK YAŞTA YAZILIM PATRONU OLDU Dünyanın en büyük yazılım şirketini çocuk yaşta kuran B. Gates, 56 milyar dolarla dünyanın ikinci zengini. Yaptığı toplam bağış 26 milyar dolar oldu. B. Gates

Detaylı

CIK. çocuklar için K O D L AM A

CIK. çocuklar için K O D L AM A CIK çocuklar için K O D L AM A 4ya+ ş Başaran Bilişim Akademisi 17 yıllık tecrübesini BaşaranCIK ile genç nesillere aktarıyor. Türkiye de Özel Bilisim Eğitimleri kategorisinde bir ilk olan Çocuklar İçin

Detaylı

Bill Gates den almamız gereken dersler - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Bill Gates den almamız gereken dersler - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Bugün etrafımızdaki birilerinden dünyanın en zengin insanı sorsak mutlaka çoğunlukla Bill Gates cevabını alırız. Bill Gates kendini keşfetmeyi başarabilmiş ve bunu hem paraya hem mutluluğa çevirebilmiş

Detaylı

APPLE BİLGİSAYARI İCAT EDEN TEKNİSYEN: STEVE WOZNIAK

APPLE BİLGİSAYARI İCAT EDEN TEKNİSYEN: STEVE WOZNIAK APPLE BİLGİSAYARI İCAT EDEN TEKNİSYEN: STEVE WOZNIAK Steve Wozniak, hesap makinası üreten bir firmada teknisyendi. Tek başına, 1976 da Apple-I ve 1977 de Apple-II bilgisayarlarını icat etti ve satış rekorları

Detaylı

2011 Yılının En Çok Konuşulan Twitter Mesajları Twitter 2011 yılında, birçok ünlü, iş adamı, politikacı, dini lider, kanaat önderinin kendi

2011 Yılının En Çok Konuşulan Twitter Mesajları Twitter 2011 yılında, birçok ünlü, iş adamı, politikacı, dini lider, kanaat önderinin kendi 2011 Yılının En Çok Konuşulan Twitter Mesajları Twitter 2011 yılında, birçok ünlü, iş adamı, politikacı, dini lider, kanaat önderinin kendi isimlerine doğrulanmış hesaplar açarak seslerini duyurdukları

Detaylı

Girişimcilik GİRİŞİMCİLİK. Ders 03. ŞENYURT / 1

Girişimcilik GİRİŞİMCİLİK. Ders 03. ŞENYURT   / 1 GİRİŞİMCİLİK Ders 03 www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 1 www.ozersenyurt.net www.orbeetech.com / 2 Yeni İş Fikri Bulmanın Yöntemleri Beyin Fırtınası Yeni fikir üretmede yaygın olarak kullanılan bir

Detaylı

Neden Kodlama Eğitimi?

Neden Kodlama Eğitimi? Kodlama Eğitimi Neden Kodlama Eğitimi? Gençler ileride hangi mesleği seçerlerse seçsinler, artık onlardan teknolojiye hakim olmaları bekleniyor. Günümüzün dijital dünyasında kodlama; matematik ve okuma-yazma

Detaylı

1.ÜNİTE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ

1.ÜNİTE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1.ÜNİTE BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1. ÜNİTE - 1. KONU : BİT'NİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ Bilişim Nedir? Bilişim=Bilgi+İletişim Bilişim Teknolojileri: Bilgilerin toplanması, işlenmesi, depolanması, iletilmesi

Detaylı

Video Oyunlarının Çıkışı Arası Teknolojideki

Video Oyunlarının Çıkışı Arası Teknolojideki Video Oyunlarının Çıkışı 1973 1975 Arası Teknolojideki Gelişmeler Video Oyunlarının Çıkışı 1973 1975 Arası Teknolojideki Gelişmeleri yazımızda derledik. Ethernet in Keşfi Mayıs 1973 yılında telefon kablosu

Detaylı

Neden SkyWay ULAŞIM TEKNOLOJİSİ AÇISINDAN YATIRIMCILARI AÇISINDAN

Neden SkyWay ULAŞIM TEKNOLOJİSİ AÇISINDAN YATIRIMCILARI AÇISINDAN Neden SkyWay ULAŞIM TEKNOLOJİSİ AÇISINDAN YATIRIMCILARI AÇISINDAN 1-DÜNYANIN EN GÜVENLİ, KAZA RİSKİ NEREDEYSE SIFIR OLAN BİR ULAŞIM SİSTEMİ OLMASI 2-DÜNYANIN EN İLERİ TEKNOLOJİ HIZLI TREN PROJESİNE SAHİP

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

LOGO, Fikri Mülkiyet Girişimi

LOGO, Fikri Mülkiyet Girişimi IP Management @ Universities iti Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY LOGO, Fikri Mülkiyet Girişimi Tuğrul TEKBULUT Kurucu, Yön. Kur. Başkanı, LOGO Business Solutions, Istanbul,Türkiye

Detaylı

ALBERT EİNSTEİN HAYATI

ALBERT EİNSTEİN HAYATI ALBERT EİNSTEİN HAYATI Albert Einstein!"#$ Albert Einstein 14 Mart 1879 da Almanya nın Ulm kasabasında dünyaya geldi. Babası Hermann Einstein ve amcası Jakob bir elektrik şirketi kurdular. Annesi Pauline

Detaylı

Müşteri taleplerini genişletir ve projenin her aşamasında hem müşteriye hem de kullanıcıya fayda getirecek yenilikleri kurgular ve uygular.

Müşteri taleplerini genişletir ve projenin her aşamasında hem müşteriye hem de kullanıcıya fayda getirecek yenilikleri kurgular ve uygular. Euro-DMC Kimdir? Enerjisini başarılı olmanın verdiği hazdan ve eğlenerek çalışabilmesinden alan Euro/DMC ekibi, müşterilerine sağladığı esnek çözümler, keskin hedefler ve hedef kitleyi markayla bütünleştirebilme

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

HAARP RESEARCHER DR. BROOKS ALEXANDER AGNEW.

HAARP RESEARCHER DR. BROOKS ALEXANDER AGNEW. HAARP RESEARCHER DR. BROOKS ALEXANDER AGNEW https://www.facebook.com/brooksagnew Brooks Agnew, 1955 yılında Güney Kaliforniya'da NASA kontrat mühendisinin oğlu olarak doğdu. Antik İskoçya'nın Agnew ve

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

DR. BROOKS ALEXANDER AGNEW (NEW EARTH UNIVERSITY SCIENTIST)

DR. BROOKS ALEXANDER AGNEW (NEW EARTH UNIVERSITY SCIENTIST) DR. BROOKS ALEXANDER AGNEW (NEW EARTH UNIVERSITY SCIENTIST) https://newearth.university/members/brooks-agnew/ https://www.facebook.com/brooksagnew Brooks Agnew, 1955 yılında Güney Kaliforniya'da NASA kontrat

Detaylı

Hakkımızda. Vizyonumuz. Misyonumuz

Hakkımızda. Vizyonumuz. Misyonumuz Hakkımızda Yaşam alanlarını estetik ve zarafetle buluşturan Zavinna ailesi olarak 40 yıllık tecrübeyle mobilya kulpu ve aksesuarları üretiyoruz. Modern teknolojiyi ve güncel tasarım trendlerini yakından

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Günümüzde, finans, tıp, sanat, güvenlik, enerji gibi bir çok sektör, bilgisayar mühendisliğindeki gelişimlerden

Detaylı

EVREN AKADEMİ. Araştırma

EVREN AKADEMİ. Araştırma EVREN AKADEMİ Araştırma EĞİTİM KATEGORİLERİ Ana Kategoriler Excel - Veri Analizi Eğitimleri Project Proje Yönetimi Web Eğitimleri Ofis Eğitimleri Alt Kategoriler Microsoft Project İşte Office Microsoft

Detaylı

Captain d e.

Captain d e. c o Captain d e www.makerbee.net/captain-code çocuklara neden kod'lama (programcılık) öğretmetliyiz? Steve Jobs ; Bence bu ülkede herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Bir bilgisayar dili öğrenmeli.

Detaylı

Yazılım Mühendisliğine Giriş 2018 GÜZ

Yazılım Mühendisliğine Giriş 2018 GÜZ Yazılım Mühendisliğine Giriş 2018 GÜZ 1 İşletim Sistemi (Operating System) 2 Unix İşletim Sistemi Unix AT&T çalışanları tarafından Bell Laboratuvarlarında 1969 yılında geliştirilmiştir. Farklı platformlar

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ?

OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ? OTOMOBİLİ HENRY FORD MU İCAT ETTİ? Otomobili Ford un icat ettiğini sanan çoktur ama bu yanlıştır. Ford, üretim bandını mükemmel hale getirip üretimi hızlandırarak otomobili ucuzlattı... İlk buharlı otomobil

Detaylı

MADAM CURIE VE 2011 KİMYA YILI

MADAM CURIE VE 2011 KİMYA YILI MADAM CURIE VE 2011 KİMYA YILI Bu yıl, UNESCO tarafından, Kimya Yılı olarak ilan edildi. Madam Curie nin 1911 yılında ikinci Nobel ödülünü kimya alanında alışının 100. yılı onuruna, 2011 yılı boyunca kutlamalar

Detaylı

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. 13 Kasım 2010

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. 13 Kasım 2010 Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 13 Kasım 2010 2010-2011 Eğitim Yılı (Haziran-Kasım 2010 tarihleri arasında) Bölümü Değerlendirme Anket Formu Raporu Öğrencilerimizin staj yaptıkları

Detaylı

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2012 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri TİCARET: 2009 İkili Ticaret:

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite: mükemmel kalite anlayışı ve yenilikçilik Yüksek Ürün Standartları: ABD deki işletmeler

Detaylı

.: STEVE JOBS UN HAYATI :.

.: STEVE JOBS UN HAYATI :. Steve JOBS Kimdir? Bazı insanlar dünyada kalıcı eserler bırakır ve ölümünden uzun yıllar geçse de daima adından söz ettirmeyi başarır ya, Steve Jobs ta bu ender insanlardan biridir. Steve Jobs un, bir

Detaylı

Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07

Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07 Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07 Adnan Erdoğmuş İK Müdürü, HP Türkiye 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Bambaşka bir şirket

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Geleceğin Liderleri Programı

Geleceğin Liderleri Programı Geleceğin Liderleri Programı Silikon Vadisi 3-12 Şubat 2017 Silikon Vadisi, California eyaletinin güney San Francisco Körfez Bölgesine verilen isimdir. Vadi olarak isimlendirilmesinin sebebi bölgenin Santa

Detaylı

Adları Sık Sık İllüminati İle Anılan ve Örgüte Üye Oldukları İddia Edilen 15 Ünlü

Adları Sık Sık İllüminati İle Anılan ve Örgüte Üye Oldukları İddia Edilen 15 Ünlü Adları Sık Sık İllüminati İle Anılan ve Örgüte Üye Oldukları İddia Edilen 15 Ünlü İllüminati örgütü, kimilerine göre var, kimilerine göre yok... Varlığına inananların iddia ettiği en önemli şey ise örgütün

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİ 1987 WALL STREET KRİZİ KARA PAZARTESİ

DÜNYA EKONOMİSİ 1987 WALL STREET KRİZİ KARA PAZARTESİ DÜNYA EKONOMİSİ 1987 WALL STREET KRİZİ KARA PAZARTESİ 1 Dr. Öğr. Üyesi Caner EKİZCELEROĞLU HAZIRLAYAN: MELTEM ZENGİN 2160704341 ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2 İÇİNDEKİLER KRİZİN NEDENLERİ NEYDİ? 1987 WALL STREER

Detaylı

Bölge Uzmanı Nihai Form

Bölge Uzmanı Nihai Form Bölge Uzmanı Nihai Form KİŞİSEL BİLGİLER Ad: Süleyman Soyad: YUMUŞAK TC Kimlik No: 49615818068 Uyruk: TÜRK Cinsiyet: Erkek Doğum Yeri: AKSARAY Doğum Tarihi: 09.10.1994 Telefon: 05414628199 Eposta Adresi:

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

GÖREVLERĐ YÖNETĐM KURULU ÜYESĐ YÖNETĐM KURULU ÜYESĐ YÖNETĐM KURULU ÜYESĐ

GÖREVLERĐ YÖNETĐM KURULU ÜYESĐ YÖNETĐM KURULU ÜYESĐ YÖNETĐM KURULU ÜYESĐ YÖNETĐM KURULU ÜYELERĐ RIDVAN ÇELĐKEL MUKADDES ÇELĐKEL SUAT BAYSAN ATĐLLA ATAMAN TURGUT ALP ÇOLAKOĞLU MAHĐR KEREM ÇELĐKEL AHMET BÜLENT BATUKAN HÜSEYĐN ORUÇ GÖREVLERĐ YÖNETĐM KURULU BAŞKANI DENETÇĐ ANEL

Detaylı

Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing

Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing GENÇ AKADEMİ Algoritma Kodlama Robotik 3D Tasarım 3D Printing Bilge Adam Akademi nin ilk ve orta öğretim öğrencilerine özel bölümü olan Genç Akademi kapsamında düzenlenen Kış ve Yaz Okulları nda farklı

Detaylı

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sayın Yetkili, ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sektörün rakamsal verilerle tanımlanması amacıyla yapılan bu çalışmada, firmanıza ilişkin bilgiler gizlilik çerçevesinde

Detaylı

1. Çeyrek Faaliyet Raporu

1. Çeyrek Faaliyet Raporu 2016 1. Çeyrek Faaliyet Raporu 1 İlham Veren Haberler 1 We Discuss Decide Deliver = 4,7 İlk çeyrekte YGA nın W3D puanı 5 üzerinden 4,7 çıktı. Atölyelerde sorumluluk alan 100 YGA gönüllüsü toplam 60.000

Detaylı

Bilgisayar Bilimleri ve İ.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği. Yard.Doç.Dr.Tolga Ovatman

Bilgisayar Bilimleri ve İ.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği. Yard.Doç.Dr.Tolga Ovatman Bilgisayar Bilimleri ve İ.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği Yard.Doç.Dr.Tolga Ovatman Bilgisayar Nedir? Bilgisayar Nedir? Bilgisayar Nedir? Bilgisayar Nedir? Bilgisayar Nedir? Analog - Dijital Analog - Dijital

Detaylı

Erciyes Üniversitesi (%84) Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (%5) Kayseri Sanayi Odası (%5) Kayseri Ticaret Odası (%5) Bilkent Cyberpark (%1)

Erciyes Üniversitesi (%84) Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (%5) Kayseri Sanayi Odası (%5) Kayseri Ticaret Odası (%5) Bilkent Cyberpark (%1) ERCİYES TEKNOPARK ERCİYES TEKNOPARK Kuruluş Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi(Erciyes Teknopark) 30 Nisan 2004 tarihli resmi gazetede Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak yaklaşık 277.000

Detaylı

Kazandıran Site Ücretsiz E-Kitap. Kazandıran Site. Niche Site Nedir?

Kazandıran Site Ücretsiz E-Kitap. Kazandıran Site. Niche Site Nedir? Kazandıran Site Ücretsiz E-Kitap Kazandıran Site Herkesin Bildiği Gibi Bir Eğitim Setidir. Herkesin Kolaylıkla Yapabileceği Bu Eğitim Setinde Sizlere Ücretsiz Bir E-kitap Çıkarttık. Kazandıran Site Merhaba

Detaylı

Marka İletişim Süreci

Marka İletişim Süreci Markalar Marka İletişim Süreci Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler, Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

Şehir Üniversitesi Kariyer Festivali Zafer DÜZTEPE 13 Nisan 2017

Şehir Üniversitesi Kariyer Festivali Zafer DÜZTEPE 13 Nisan 2017 İş ve Sosyal Çevrenizi Zenginleştirmenin Stratejileri Şehir Üniversitesi Kariyer Festivali Zafer DÜZTEPE 13 Nisan 2017 31.05.2017 1 PROFESYONEL NETWORKÇÜ NASIL OLUNUR? SOSYAL NETWORK ÜNÜZÜ NASIL OLUŞTURURSUNUZ

Detaylı

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER Tarık Volkan Cengen 93 1976 yılında İstanbul da doğdu. 1986-1993 yılları arasında İstanbul Lisesi nde okudu. 1998 yılında İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü nden makina mühendisi

Detaylı

INNOGATE NEDİR? Uluslararası bağlantılara erişim, İş modeli ve strateji geliştirme fırsatları

INNOGATE NEDİR? Uluslararası bağlantılara erişim, İş modeli ve strateji geliştirme fırsatları INNOGATE NEDİR? Uluslararası bağlantılara erişim, Global pazarlara açılma, İş modeli ve strateji geliştirme fırsatları Innogate; eğitim, mentorluk, danışmanlık ve doğru kişi / kurumlara erişim desteklerini

Detaylı

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding Burcu Geriş 1999 da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School dan MBA derecesi

Detaylı

«Küresel Pazarlarda Başarılı Olmanın Yolları» PROF. DR. SERDAR PİRTİNİ. 10 Eylül 2015 TIM -Dış Ticaret Kompleksi / Yenibosna

«Küresel Pazarlarda Başarılı Olmanın Yolları» PROF. DR. SERDAR PİRTİNİ. 10 Eylül 2015 TIM -Dış Ticaret Kompleksi / Yenibosna «Küresel Pazarlarda Başarılı Olmanın Yolları» PROF. DR. SERDAR PİRTİNİ 10 Eylül 2015 TIM -Dış Ticaret Kompleksi / Yenibosna KÜRESEL EKONOMİ 21. yüzyılda, küresel bir devrimin ticareti, işi ve ekonomiyi

Detaylı

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA

İşletme Bilgi Yönetimi. Doç. Dr. Serkan ADA İşletme Bilgi Yönetimi Doç. Dr. Serkan ADA Bilgi Toplanmış, organize edilmiş, yorumlanmış ve belli bir yöntemle etkin karar vermeyi gerçekleştirmek amacıyla ilgili birime sevkedilmiş, belirli bir amaç

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

RSW TR INVEST GROUP. Şadan ALSANÇAK

RSW TR INVEST GROUP. Şadan ALSANÇAK RSW TR INVEST GROUP Şadan ALSANÇAK Dünyada trafiğin en yoğun olduğu şehirler MOSCOW İSTANBUL RİO Dünyanın önde gelen navigasyon şirketlerinden TomTom tarafından yayınlanan bildiriye göre İstanbul trafiği

Detaylı

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish

Parkinson. Bilgileri ve. Desteğ. Parkinson s information and support Turkish Parkinson Bilgileri ve Desteğ Parkinson s information and support Turkish Bir Parkinson tanısı, yaşamınızı tepetaklak edebilir. Bize başvurun. Parkinson hastasıysanız ya da bir hastayı tanıyorsanız, muhtemelen

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

Girişimcilik ve Girişimciliğe Açık Alanlar. Orçun Madran

Girişimcilik ve Girişimciliğe Açık Alanlar. Orçun Madran Girişimcilik ve Girişimciliğe Açık Alanlar Orçun Madran Galaksinin herhangi bir yerinde... Herhangi bir zaman diliminde... Dost meclisinde şöyle bir sohbet geçse... Projem var..! Prenses, Luke, Çok acayip

Detaylı

BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL

BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL 1 BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Hem patronların

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

İşletim Sistemleri; İÇERİK. Yazılım BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015. 3 Yazılım Türleri

İşletim Sistemleri; İÇERİK. Yazılım BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015. 3 Yazılım Türleri İÇERİK 2 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI İşletim Sistemleri ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri

Detaylı

GENEL BİLGİLER. Doğum Yeri. Doğum Tarihi. Medeni Durumu. Cep No. Web Site. E-mail. Çanakkale 05.12.1977. Bekar. http://www.mujganharbili.

GENEL BİLGİLER. Doğum Yeri. Doğum Tarihi. Medeni Durumu. Cep No. Web Site. E-mail. Çanakkale 05.12.1977. Bekar. http://www.mujganharbili. GENEL BİLGİLER Doğum Yeri Çanakkale Doğum Tarihi 05.12.1977 Medeni Durumu Bekar Cep No 0535 778 65 25 Web Site http://www.mujganharbili.com E-mail mujgan@mujganharbili.com / mujganharbili@hotmail.com EĞİTİM

Detaylı

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler,Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi Hedef Kitle Analizi Rakip Analizi

Detaylı

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar hangi okullarda okudunuz?

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar hangi okullarda okudunuz? İlk kitabı KAPAN AĞZI Eylül'de raflarda yer alacak olan, üniversite öğrencisi Muhammed Şimşek büyük hedefleri olan bir yazar!' Söyle söylüyor hedefini: : "Ben yazacağım kitapların çok beğenileceğine ve

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ FARK YARATAN İK PROJELERİ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.22 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri Fark Yaratan İK Projeleri

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ Lisans ve Yüksek Lisans Düzeyinde Eğitim: Lisans Programları Fizik Öğretmenliği (MF-2) Kimya Öğretmenliği (MF-3) Matematik Öğretmenliği (MF-1)

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

İşte dünyanın en zengini

İşte dünyanın en zengini On5yirmi5.com İşte dünyanın en zengini Amerikan finans çevrelerinin dergisi Forbes, 2012 yılının milyarderler listesini açıkladı. Yayın Tarihi : 8 Mart 2012 Perşembe (oluşturma : 7/2/2017) Listenin başında

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ndeki tüm fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görmekte olan öğrencilere

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

ÜNİTE:1. Bilgisayara Giriş ÜNİTE:2. İşletim Sistemleri ÜNİTE:3. Ofis Yazılımları-Sözcük İşlemciler ve Belge Sistemleri ÜNİTE:4

ÜNİTE:1. Bilgisayara Giriş ÜNİTE:2. İşletim Sistemleri ÜNİTE:3. Ofis Yazılımları-Sözcük İşlemciler ve Belge Sistemleri ÜNİTE:4 ÜNİTE:1 Bilgisayara Giriş ÜNİTE:2 İşletim Sistemleri ÜNİTE:3 Ofis Yazılımları-Sözcük İşlemciler ve Belge Sistemleri ÜNİTE:4 Ofis Yazılımları-Sözcük İşlemciler ve Belge Sistemleri ÜNİTE:5 1 Ofis Yazılımları-Sözcük

Detaylı

LEGO MINDSTORM ROBOTLARIYLA

LEGO MINDSTORM ROBOTLARIYLA LEGO MINDSTORM ROBOTLARIYLA BİZ KİMİZ? Dr. Tuba Eren Lisans: ODTÜ Okul Öncesi Eğitimi (2004) Yüksek Lisans: ODTÜ Okul Öncesi Eğitim (2007) Doktora: ODTÜ İlköğretim (2011) Çalışmaları: 2002 yılından bu

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM KURUMSAL DopingDil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu Öğretmenler Tarafından Kurulmuş İngilizce Uzmanı Dil Okuludur.

Detaylı

STRATEJİK LİDERLİK PROGRAMI

STRATEJİK LİDERLİK PROGRAMI Neden Liderlik Diploma Programı Günümüzde iş dünyasında başarılı olmak, fark yaratmak, yenilikçi olabilmek ve vizyonu yeni dinamiklere göre şekillendirebilmek için yöneticilerin liderlik becerilerini edinmeleri

Detaylı

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTÜGVO İZMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ OCAK Ş UBAT MAR T 2 01 7 SAYI 3 Esma ÇUK URBAŞI Ç ALIŞIR Eğitim Teknolojileri Uzmanı Bil işim Teknolojileri Öğretmeni 3B DÜNYA 3 boyutlu (3B) sanal ortamlar ile oyun,

Detaylı

İçindekiler. Index Grubu. Tüketim Malzemeleri Sektörü. Despec Genel Bakış. Despec Finansal Bilgiler. Halka Arz Özeti

İçindekiler. Index Grubu. Tüketim Malzemeleri Sektörü. Despec Genel Bakış. Despec Finansal Bilgiler. Halka Arz Özeti HALKA ARZ SUNUMU Despec Bilgisayar Pazarlama ve Ticaret A.Ş ve halka arz edilecek paylarla ilgili ayrıntı bilgi içeren izahname ve sirküler Kamuyu Aydınlatma Platformu www.kap.gov.tr ve şirketin www.despec.com.tr

Detaylı

Aramanın Anatomisi 1

Aramanın Anatomisi 1 Aramanın Anatomisi 1 Arama Motorlarının Tarihçesi İlk arama motoru 1990 yılında, Kanada Montreal Üniversitesi Web Crawler, Washington Üniversitesi (Altavista satın aldı) Lycos, Infoseek ve Altavista geliştirildi.

Detaylı

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ

SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ SPK DÜZENLEMELERİ KAPSAMINDA EK AÇIKLAMALARIMIZ Sermaye Piyasası Kurulu nun, Kurumsal Yönetim Tebliğinin (II-17.1) sayılı Tebliğinin 1.3.1 maddesi uyarınca yapılması gereken ek açıklamalar aşağıda bilginize

Detaylı

Hayatı ve Çalışmaları

Hayatı ve Çalışmaları Hayatı ve Çalışmaları Hayatı Albert Einstein, 14 Mart 1879 da, Almanya nın Ulm şehrinde dünyaya geldi. Babası Hermann Einstein bir mühendis ve satıcıydı. Annesi Pauline Einstein müziğe oldukça ilgiliydi.

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Girişimcilik ve Girişimciliğe Açık Alanlar. Orçun Madran

Girişimcilik ve Girişimciliğe Açık Alanlar. Orçun Madran Girişimcilik ve Girişimciliğe Açık Alanlar Orçun Madran Galaksinin herhangi bir yerinde... Herhangi bir zaman diliminde... Dost meclisinde şöyle bir sohbet geçse... Projem var..! Prenses, Luke, Çok acayip

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI SİSTEMİ

GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI SİSTEMİ GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI SİSTEMİ Genellikle profesyoneller tarafından oluşturulan Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı sistemi genç, dinamik, hızlı büyüme ve yüksek karlılık potansiyeli olan

Detaylı

ELEKTRO MEKANİK TAŞIYICILAR NEDİR?

ELEKTRO MEKANİK TAŞIYICILAR NEDİR? ELEKTRO MEKANİK TAŞIYICILAR NEDİR? Asansör, Yürüyen Yol-Merdiven, Vinç, Konveyör, Tren, Tramvay ve Metro gibi elektrik enerjisiyle çalışan hareketli makine sistemlerinin kurulum, bakım, onarım ve servis

Detaylı

Doğum Yeri : Gölcük Askerlik Durumu : Yapıldı. Uyruğu : T.C Sürücü Belgesi : B Sınıfı (2001)

Doğum Yeri : Gölcük Askerlik Durumu : Yapıldı. Uyruğu : T.C Sürücü Belgesi : B Sınıfı (2001) ENDER GÖKSEL Adres : Birlik Mah. 415. Cad. Oyak Sitesi 33/4 48. Giriş Birlik /Çankaya ANKARA E-mail : endergoksel@gmail.com Cep Tel : 0533 718 76 07 Ev Tel : 0312 440 63 67 Kişisel Bilgiler Doğum Tarihi

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM KİTAP ÖZETLERİ 67 STEVE JOBS TARZI II

KİŞİSEL GELİŞİM KİTAP ÖZETLERİ 67 STEVE JOBS TARZI II KİŞİSEL GELİŞİM KİTAP ÖZETLERİ 67 STEVE JOBS TARZI II Kitap Adı: The Steve Jobs Way (Steve Jobs Tarzı) Yazarı : Jay Eliot & William L. Simon Yayın Tarihi: 2011 Yayınevi : Vanguard Press Sayfa Sayısı :

Detaylı

AJANS TANITIM SUNUMU

AJANS TANITIM SUNUMU AJANS TANITIM SUNUMU Müşterinizi gerçek dünyada mutsuz ederseniz bu mutsuzluğunu 6 kişiye söyler, Onu eğer sanal dünyada mutsuz ederseniz Bunu 6000 kişiye söyler. Jeff Bezos, Amazon.com un CEO su Size

Detaylı

AİLEM ve ŞİRKETİM. 2011 in Ardından Kalanlar... Birleşme ve Satınalmalar 2011 de Rekor Kırdı Yarım Asırlık Türk Ticaret Kanunu Değişti

AİLEM ve ŞİRKETİM. 2011 in Ardından Kalanlar... Birleşme ve Satınalmalar 2011 de Rekor Kırdı Yarım Asırlık Türk Ticaret Kanunu Değişti Aralık 2011 Sayı: 29 AİLEM ve ŞİRKETİM 2011 in Ardından Kalanlar... Birleşme ve Satınalmalar 2011 de Rekor Kırdı Yarım Asırlık Türk Ticaret Kanunu Değişti Altın Rekor Kırdı Şu Kısacık Hayatta Nasıl Yaşayacağımızı

Detaylı

E-MEB. Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi

E-MEB. Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi E-MEB Doküman Yönetimi, Yazışma ve İstatistik Sistemi E-MEB FAYDALARI Kağıt İsrafını Önler Yazışma Sürecini Hızlandırır Diğer Yazılımlar = 5-20 Dk. E-MEB = 1-7 Dk. Çevreyi Korur Bilgisayarınız Formatlandığında

Detaylı

Özel Samsun Final Okulları Tatil Bülteni

Özel Samsun Final Okulları Tatil Bülteni Özel Samsun Final Okulları Tatil Bülteni Tüm Türkiye de 18 milyon öğrenciyle birlikte okulumuzda öğrenim gören öğrenciler de 22 Ocak itibariyle iki haftalık yarıyıl tatiline başladılar. Dönem boyunca hem

Detaylı

EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇERİK 2 2 Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri Unix Linux Windows Mac OS Android Yazılım Yazılım(Software),

Detaylı