Mayıs 2015, Sayı 4. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mayıs 2015, Sayı 4. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları"

Transkript

1

2 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin dördüncü sayısı ile karşınızdayız. Üçüncü sayımızın yayınlanmasının ardından geçen üç ay içerisinde Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) olarak, üniversitemizin uluslararasılaşmasına yönelik çalışmalarımıza artan bir tempo ile devam ediyoruz. e-bültenimizin bu sayısında, 02 Mayıs 2015 tarihinde, Türkiye saati ile 14:00 de, 8 farklı ülke, 12 merkezde 1650 uluslararası öğrenci adayımıza yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKUS) nın ayrıntılarını, Almanya nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerinin üniversitemizi ziyaretini, Azerbaycan, Kazakistan ve Makedonya da katılmış olduğumuz Uluslararası Eğitim Fuarları ile ilgili bilgileri, Mayıs 2015 tarihleri arasında coşkuyla kutladığımız 18.Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğimizi, Erasmus+, Mevlana ve Farabi öğrencilerimizin seçimleri ile ilgili ayrıntıları, Erasmus+, Mevlana ve Farabi öğrencilerimiz için düzenlediğimiz etkinlikleri, Ofisimizin ilk kez düzenlediği Erasmus+ Uluslararası Personel Haftası bilgilerini,11-12 Haziran 2015 tarihleri arasında Ofisimizin desteğiyle düzenlenecek olan Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı ve Haziran 2015 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Değişim Koordinatörleri Akademisi programlarını, dünyanın farklı coğrafyalarından ziyaretçilerin üniversitemizi ziyaretlerini, Mevlana Programımız kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarındaki üniversitelerden gelerek üniversitemizde ders veren öğretim elemanlarının görüşlerini bulabilirsiniz. UİO ile ilgili faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesi ve e-bültenin hazırlanması aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, UİO olarak saygılarımızı sunuyoruz. Prof. Dr. Burhan Özkan, Rektör Danışmanı Uluslararası İlişkiler Koordinatörü

3 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKUS)-2015 Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenci adaylarımıza yönelik AKUS Sınavı 02 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye saati ile 14:00 de 8 farklı ülke, 12 merkezde gerçekleştirilmiştir. AKUS Sonuçları 11 Mayıs 2015 tarihinde akus.akdeniz.edu.tr. sitesinde ilan edilmiştir. Öğrencilerin tercih işlemleri 6-20 Temmuz 2015 tarihleri arasında online olarak alınacaktır. Üniversitemiz Senatosu nun kararı ile 50 ve üzeri AKUS puanı alan öğrenciler üniversitemiz lisans programlarına 30 ve üzeri AKUS Puanı alan öğrenciler ise önlisans programlarımıza başvuru yapabilecekler. 18. ULUSLARARASI AKDENİZ GENÇLİK ŞENLİĞİNİ COŞKUYLA KUTLADIK Üniversitemizde gelenekselleşen Uluslararası Gençlik Şenliği ile öğrencilerimiz farklı ülkelerden gelen gençler ile buluştu. Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Mayıs 2015 tarihleri arasındaki 18. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğimize katılmak üzere gelen uluslararası katılımcıları 14 Mayıs 2015 tarihinde Senato Odasında düzenlenen toplantıda kabul ederek, dünyanın dört bir yanından gelen gençleri sanatsal ve kültürel noktada kaynaştıran 18.Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliğine gelen tüm uluslararası katılımcıları Akdeniz Üniversitesinde konuk etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. ALMANYA LANDSHUT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEMİZDE Almanya nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alexander Kumpf başkanlığındaki 19 kişilik öğrenci grubu Mayıs 2015 tarihleri arasında üniversitemizi ziyaret ettiler. Öğrenciler ziyaret sonrasında kampüsümüzü çok beğendiklerini ve üniversitemizdeki eğitim almak istediklerini ifade ettiler.

4 KAZAKİSTAN ULUSLARARASI EĞİTİM FUARINDA ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL ETTİK Üniversitemiz, Ofisimiz koordinatörlüğünde Şubat 2015 tarihleri arasında Kazakistan ın Astana ve Almatı şehirlerinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı na katıldı. Kazakistan da düzenlenen fuarda üniversitemizi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan ve Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörümüz Uzm. Nurgül Büyükkalay temsil etti. Üniversitemiz standının büyük ilgi gördüğü fuarda, öğrencilere üniversitemizde eğitim ve uluslararası öğrenci başvuru sürecinin yanı sıra Mevlana Değişim Programı hakkında da bilgi verildi. BAKÜ ULUSLARARASI EĞİTİM FUARINDA ÜNİVERSİTEMİZE YOĞUN İLGİ Üniversitemiz, Ofisimiz koordinatörlüğünde Nisan 2015 tarihleri arasında Azerbaycan/Bakü de Kafkasya Üniversiteler Birliği tarafından organize edilen KÜNİB Eğitim Fuarı na katıldı. Üniversitemiz standına yoğun ilginin olduğu fuarda üniversitemizi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan, ve Uluslararası İşbirlikleri ve Tanıtım Koordinatörümüz Uzm. Ayça Altay temsil etti. MAKEDONYA-ÜSKÜP EĞİTİM FUARINDA ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL ETTİK Üniversitemiz, Ofisimiz koordinatörlüğünde Mart 2015 tarihleri arasında Makedonya Üsküp te Kafkasya Üniversiteler Birliği tarafından organize edilen KÜNİB Eğitim Fuarı na katıldı. Türkiye den 53 üniversitenin katıldığı fuarda, üniversitemizi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Akıncı, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Altuğ Erkan, Uluslararası İlişkiler Ofisinden Deniz Öztürk temsil etti.

5 AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (EUA) YILLIK KONFERANSINA KATILDIK Üniversitemizin de üyesi olduğu, 47 ülkedeki yükseköğretim kurumlarını temsil eden ve gelişmelerine katkıda bulunan Avrupa Üniversiteler Birliği (European University Association - EUA) yıllık konferansı Nisan 2015 tarihlerinde Belçika nın Antwerp şehrinde gerçekleşti. Antwerp Üniversitesi nin ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa, üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Akıncı ve Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan katıldı. Bu yılki konusu Avrupa Üniversitelerinde- Araştırma ve İnovasyon olan EUA yıllık konferansının ilk gününde Avrupa Üniversiteler Birliği yönetim kurulu üyeleri seçildi. Konferansta Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteler arasında eğitim, araştırma, Bologna Süreci, uluslararası ilişkiler ve üniversiteler arasındaki bilimsel işbirlikleri detaylı olarak tartışıldı. SUDAN SHENDİ ÜNİVERSİTESİ HEYETİ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ Sudan da bulunan Shendi Üniversitesi nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmed Mohamed Ahmed Ibrahim ve Bilim ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Dr. Hassan Elamin Elkhidr Atta Elmnann 8 Mayıs 2015 tarihinde bilimsel ve eğitimsel işbirliği görüşmeleri için üniversitemizi ziyaret etti. Shendi Üniversitesi heyeti Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe yi makamında ziyaret etti, Akdeniz Üniversitesi nin desteği için iş birliği görüşmelerinden duydukları memnuniyeti belirterek teşekkür etti. Rektörümüz Kurtcephe heyeti Akdeniz Üniversitesi nde görmekten mutlu olduklarını ve Akdeniz Üniversitesi olarak Shendi Üniversitesi ne tüm desteği vereceklerini belirtti. Ziyaret sonrasında iki üniversite arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü ve işbirliği anlaşması imzalandı.

6 FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ KÜLTÜR MÜSTEŞARI ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ Fransa Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Olivier Ramadour 20 Mayıs 2015 tarihinde üniversitemizi ziyaret ederek Fransa ve Türkiye arasında süregelen güçlü bağlar nedeniyle, Fransa daki üniversitelerin üniversitemiz ile işbirliği yapma taleplerini aktardı. CHİBA ÜNİVERSİTESİ/JAPONYA HEYETİ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ Üniversitemizin ikili işbirliği ve Mevlana Değişim Programı anlaşması bulunan Japonya Chiba Üniversitesinden Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Katsuki Umeda ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaname Yanagisawa 9-10 Mart 2015 tarihleri arasında üniversitemizi ziyaret etti. Chiba Üniversitesi heyeti öğrenci ve öğretim elemanlarının alanlarında araştırma yapmalarına imkân verecek olan ve Japonya hükümeti tarafından desteklenen Re-Inventing Japan projelerini tanıttı. AİR ÜNİVERSİTESİ/PAKİSTAN ile İŞBİRLİĞİ Üniversitemiz ile Pakistan da bulunan Air Üniversitesi arasında 12 Mart 2015 tarihinde öğrenci, öğretim elemanı değişimi, ortak bilimsel ve araştırma faaliyetleri sağlamak amacıyla bilimsel işbirliği protokolü imzalandı. ERASMUS+ ÖĞRENCİ SEÇMELERİNİ TAMAMLADIK eğitim-öğretim yılı içinde Erasmus+ Programı ile Avrupa üniversitelerinde eğitim görmek isteyen yaklaşık 2 bin öğrencimiz 6 Mart 2015 tarihinde yabancı dil sınavına girdi. Sınav sonucunda 50 ve üzerinde puan alan 300 öğrencimizin hareketlilikten yararlanması planlanmaktadır.

7 ERASMUS+ ÖĞRENCİLERİMİZE ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLEDİK Erasmus+ Programı kapsamında eğitimöğretim yılı içinde Avrupa üniversitelerinde eğitim ve staj yapacak olan öğrencilerimize yönelik olarak 4 Mayıs 2015 tarihinde Oryantasyon Programı düzenledik. Program kapsamında öğrencilerimize Erasmus+ Programı kuralları, hazırlanması gereken belgeler ve kültürel farklılıklar ile ilgili bilgi aktarımında bulunduk. ERASMUS+ KOORDİNATÖRLERİMİZE BİLGİLENDİRME YAPTIK Erasmus+ Programı kapsamında hareketlilikte bulunacak öğrenci ve personelimize danışmanlık verecek Erasmus+ Programı Bölüm/Program Koordinatörlerimize yönelik olarak 5 Mayıs 2015 tarihinde Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdik. OFİSİMİZ İLK KEZ ERASMUS+ ULUSLARARASI PERSONEL HAFTASI DÜZENLEDİ Ofisimiz 6-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında büyük çoğunluğu Avrupa daki yükseköğretim kurumlarından gelen toplam 37 katılımcı ile Erasmus+ Uluslararası Personel Haftası düzenledi. Personel Haftasına 15 farklı üniversiteden ve 10 farklı ülkeden Erasmus+ çalışanları katıldı. Etkinlikte idari ve akademik alanlarda gerçekleştirilen Erasmus+ Hareketlilik çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirildi ve üniversitemiz akademik ve idari birimlerine çalışma ziyaretleri yapıldı. Programın kültürel boyutunda Antalya nın tarihi ve turistik yerlerine ziyaretler gerçekleştirildi.

8 AVRUPA ERASMUS KONGRESİNE KATILDIK Erasmus Koordinatörleri Avrupa Derneği tarafından Mayıs 2015 tarihleri arasında Portekiz deki Istituto Superior de Engenharia do Porto nun ev sahipliğinde düzenlenen ve Avrupa daki 150 farklı üniversiteden yaklaşık 500 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen Erasmus Kongresi ve Sergisi etkinliğine üniversitemiz adına Koordinatörümüz Prof. Dr. Burhan Özkan, Erasmus+ Kurum Koordinatörümüz Uzm. Dilek Hale Aybar ve Serap Yeter katıldı. Yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasında önemli rol oynayan kongre kapsamında yeni işbirlikleri sağlamak için görüşmeler gerçekleştirdik. OFİSİMİZİN DESTEĞİYLE ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM İÇİN YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI ADRASAN DA DÜZENLENİYOR Ofisimizin desteğiyle AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yükseköğretim Koordinatörlüğü tarafından, Haziran 2015 tarihleri arasında, Adrasan daki Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezimizde Erasmus+ Yükseköğretim için Yeni Başlayanlar Toplantısı düzenlenecek. Toplantının taslak programına ve ayrıntılı bilgiye linkinden ulaşılabilir. OFİSİMİZ DEĞİŞİM KOORDİNATÖRLERİ AKADEMİSİ DÜZENLİYOR Türkiye de Erasmus+ Programı ile Mevlana Değişim Programı çalışmalarını yeni yürütmeye başlayan üniversitelerin koordinatörlerine ve ilgili personeline yönelik olarak Haziran 2015 tarihleri arasında Adrasan daki Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezimizde Değişim Koordinatörleri Akademisi eğitim programı düzenliyoruz. Eğitim programı kapsamında, Erasmus ve Mevlana Değişim Programlarının yönetimine ve yürütülmesine ilişkin Ofisimiz tarafından bilgilendirmeler yapılacak, katılımcı üniversitelerin uygulamaları anlatılacak ve bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacak. Akademi taslak programına ve ayrıntılı bilgiye haziran linkinden ulaşılabilir.

9 HOLLANDALI GENÇLERLE KÜLTÜR ve SANAT ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Ofisimiz 22 Mart - 5 Nisan 2015 tarihleri arasında, Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında Hollanda daki Bloom Faundation ile Akdeniz Üniversitesi arasında yapılan ortaklık çalışması sonucunda Antalya nın Adrasan ilçesinde Kültür ve Sanat Atölyesi kurdu. Atölye kapsamında Hollanda dan gelen 10 gönüllü ile Adrasan da bulunan Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu öğrencileri sanat atölyesi gerçekleştirdi. Etkinlik sonucunda katılımcılara sertifika verildi. HAYDİ YAPALIM PROJESİ KAPSAMINDA ERASMUS ÖĞRENCİLERİ KONYAALTI SAHİLİNİ TEMİZLEDİ Erasmus+ Programı Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında üniversitemize öğrenim ve staj amacıyla Avrupa dan gelen öğrenciler ve Erasmus Öğrenci Ağı Akdeniz Şubesi gönüllüleri ile 10 Mayıs 2015 Pazar günü "Let s do it" (Haydi Yapalım) adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Konyaaltı Plajlarında çöp toplayarak çevre temizliği konusunda toplumsal mesajlar verdik. VISCONTI PROJESİNİN İKİNCİ TOPLANTISINA KATILDIK Ofisimiz koordinasyonunda başvurusu yapılan ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun ortak olduğu Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık Projesi- VISCONTI projesinin ikinci koordinasyon toplantısı 29 Nisan-2 Mayıs 2015 tarihleri arasında Malta da gerçekleştirildi.

10 SLOVAKYA DAKI KA1 GENÇLİK ÇALIŞANLARI DEĞİŞİMİ EĞİTİM KURSUNA KATILDIK Üniversitemiz Avrupa-Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezinin ortak olduğu Activation Policy and Youth Employment: Competences in Our Hands projesi kapsamında Slovak CVC-RCM (Centrum VolnehoCasu - Regionalne Centrum Mladeze) Bölgesel Gençlik Merkezi nin Nisan 2015 tarihleri arasında Slovakya da düzenlediği eğitim kursuna Merkezimizi temsilen iki gençlik çalışanı katıldı. MEVLANA ÖĞRENCİLERİMİZE HOŞGELDİN YEMEĞİ DÜZENLEDİK Ofisimiz Mevlana Değişim Programı kapsamında üniversitemizde Bahar döneminde eğitim görmek üzere Bosna- Hersek, Japonya, Kazakistan ve Kırgızistan dan gelen toplam 30 öğrencimiz için 9 Mart 2015 tarihinde üniversitemiz Sosyal Tesislerinde Hoşgeldin Yemeği düzenledi. MEVLANA PROGRAMI PROTOKOLÜ SAYIMIZ İKİ KAT ARTTI Akademik yılında Mevlana Değişim Programı kapsamında imzalanan protokol sayımız 20 iken; bu sayı akademik yılında toplam 23 farklı ülke olmak üzere 54 e yükseldi. MEVLANA ÖĞRENCİ BAŞVURULARI TAMAMLANDI Mevlana Değişim Programı Eğitim-Öğretim yılı için öğrenci başvuruları Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi ve Yabancı Dil Sınavı 29 Nisan 2015 tarihinde yapıldı.

11 MEVLANA PROGRAMI ile DÜNYANIN FARKLI COĞRAFYALARINDAN ÖĞRETİM ELEMANLARI ÜNİVERSİTEMİZDE Mayıs 2015 tarihleri arasında, Fen Fakültesi Matematik Bölümü nü ziyaret eden Prof. Dr. Vladimir Kruchinin (Rusya-Tomsk Devlet Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Dimitry Kruchinin (Rusya-Tomsk Devlet Üniversitesi) ve Prof. Dr. Takao Komatsu Program hakkındaki olumlu düşüncelerini, edindikleri bilgi ve deneyimleri kendi Üniversitelerindeki öğrenci ve akademisyenler ile paylaşacaklarını ve öğretim elemanı hareketliliğini sağlayan üniversitemiz ve Mevlana Değişim Programı hakkındaki olumlu düşüncelerini dile getirdiler. 29 Nisan Mayıs 2015 tarihleri arasında, Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleri nde ders veren Hiruni Kaushalya Habarakada Liyanage (Sri Lanka/Kelaniya Üniversitesi) ve Gayathri Anupama Madhubhashini Weerasinghe (Sri Lanka/Kelaniya Üniversitesi) Mevlana Değişim Programının bilgiyi paylaşmanın en iyi yollarından biri olduğunu ve Ofisimizin de bu paylaşımda büyük rolü olduğunu ifade ettiler. FARABİ BAŞVURULARI TAMAMLANDI Eğitim-Öğretim Yılı Farabi Değişim Programı başvuruları 23 Şubat -13 Mart 2015 tarihleri arasında tamamlandı. Üniversitemizden başka üniversitelere gitmek isteyen 166 öğrencimizin başvuru işlemleri alınarak partner üniversitelere iletildi ve bunlar arasında 71 öğrencimiz değişim hakkı elde etti. Aynı şekilde bizim üniversitemize başvuruda bulunan 408 öğrenciden 136 öğrenci fakülte ve yüksekokullarımıza kabul edildi. Kabul alan öğrencilerimizin Öğrenim Protokolü hazırlama ve onaylama işlemleri tamamlandı.

12 FARABİ ÖĞRENCİLERİMİZE ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLEDİK Akademik yılı içerisinde Farabi Değişim Programına başvuru yaparak kabul hakkı elde eden öğrencilerimize yönelik bilgilendirme ve oryantasyon programı 08 Mayıs 2015 Cuma günü üniversitemiz SKS Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Programda öğrencilerimize başvuru sürecinden sonra yapmaları gerekenler, öğrenci protokolü hazırlama esasları ile hazırlanacak belgeler konusunda eğitim verildi.

13

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

Şubat 2015, Sayı 3. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız.

Şubat 2015, Sayı 3. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız. İkinci sayımızın yayınlanmasının ardından geçen üç ay içerisinde

Detaylı

Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6

Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin altıncı sayısı ile karşınızdayız. Beşinci sayımızın yayınlanmasının ardından

Detaylı

Ağustos 2014, Sayı 1

Ağustos 2014, Sayı 1 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ilk sayısı ile karşınızdayız. Bilindiği gibi yükseköğretim alanında meydana gelen değişim ve

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2015 Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2015 Faaliyet Raporu Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ/YÖS)-2018, 26 ÜLKE

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

Ağustos 2015, Sayı 5

Ağustos 2015, Sayı 5 Ağustos 2015, Sayı 5 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin beşinci sayısı ile karşınızdayız. Dördüncü sayımızın yayınlanmasının ardından

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ/YÖS)-2018 AKDENİZ

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, nin 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve bir sonraki 6 aylık dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları içermektedir.

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

uio.akdeniz.edu.tr/tr

uio.akdeniz.edu.tr/tr Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKUS/AKDENİZ YÖS-2017) Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

Fuarı. Eğitim KÜNİB. AZERBAYCAN / Bakü. 31 Mart - 01 Nisan Kempinski Hotel Badamdar. bir uluslararasılaşma projesi...

Fuarı. Eğitim KÜNİB. AZERBAYCAN / Bakü. 31 Mart - 01 Nisan Kempinski Hotel Badamdar. bir uluslararasılaşma projesi... 2018 KÜNİB bir uluslararasılaşma projesi... KÜNİB Eğitim Fuarı AZERBAYCAN / Bakü 31 Mart - 01 Nisan 2018 www.kunibegitimfuari.com Kempinski Hotel Badamdar www.kunib.com Sayın Rektörüm, Kafkasya Üniversiteler

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ 14-18 MAYIS 2018 Üniversitemizin uluslar arasılaşma faaliyetleri

Detaylı

AZERBAYCAN / Bakü Nisan bir uluslararasılaşma projesi... KÜNİB. Eğitim Fuarları. KAZAKİSTAN / Almatı.

AZERBAYCAN / Bakü Nisan bir uluslararasılaşma projesi... KÜNİB. Eğitim Fuarları. KAZAKİSTAN / Almatı. AZERBAYCAN / Bakü 22-23 Nisan 2017 bir uluslararasılaşma projesi... KÜNİB 2017 Eğitim Fuarları w w w. k u n i b e g i t i m f u a r i. c o m KAZAKİSTAN / Almatı 20-21 Mayıs 2017 www.kunibegitimfuari.com

Detaylı

Kasım 2014, Sayı 2. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız.

Kasım 2014, Sayı 2. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız. Öncelikli olarak 12 Eylül 2014 tarihinde Uluslararası İlişkiler

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Erasmus Programının ve tüm alt faaliyetlerinin Ankara Üniversitesi nde uygulanmasını

Detaylı

YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, üniversitemizin uluslararası bir dünya üniversitesi

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan Tunceli Üniversitesi Uluslararası

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Uluslararası

Detaylı

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Koordinatörlüğünün

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2 Mevlana Programı Mevlana Programı, yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini

Detaylı

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER OFİSİ TANITIM SUNUSU ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Karabük Üniversitesi kurulduğu andan itibaren uluslararası tanınırlığa

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN İYİ 1000 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA Merkezi İngiltere

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi nin

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2014 Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak Aralık 2014 Faaliyet Raporu Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2014-31 Aralık 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2014-31 Aralık 2014 tarihleri

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI TANIMLAR Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı,yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında örgenci

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları ve Üniversitemizin Kıymetli Paydaşları,

Detaylı

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ

2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GÖREVLENDİRMELERİ Bölüm Başkanı Bölüm Başkan Yrd. Bölüm Başkan Yrd. OZAN OZAN ---- Bölüm Sekreterliği Şükran KARAASLAN ---- Bölüm Staj Komisyonu Bölüm Mezuniyet ve Not Tetkik

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 10/10/2014 Toplantı Sayısı : 397 Karar Sayısı : 3380 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3380- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Erasmus Programı

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 13/02/2017-E.12970 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü *BE6PBDK9H* Sayı : 14127219-310.99/ Konu : Mevlana Değişim Programı Başvuruları Hak. MÜHENDİSLİK

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ODA YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 21.04-18.05.2009 ODA MECLİSİ TOPLANTISI Tarih: 18.05.2009 Sayı: 06/06 BÖLGE TURİZMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ YILLARA GÖRE TURİST GİRİŞİ (OCAK-ŞUBAT-M ART-NİSAN 4 AYLIK )

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi

Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi T.C. KARATAY ÜNİVERSİTESİ Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2016 2017 Akademik Yılı Erasmus+ Duyuru ve Etkinlik Takvimi ERASMUS+ İngilizce Sınavı 01-21 Ekim 2016 Erasmus+ İngilizce Sınavı Başvuruları 27 Ekim

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Engelli Öğrenci

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2015-2016 ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Farabi Değişim Programı, öğrenci/öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumları dışında

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2019-2 0 1 8 E Ğ İ T İ M Y I L I N DA G E R Ç EK L EŞTİRİLECEK Ö Ğ R E N C İ H A R E K E T L İ L İ Ğ İ BAŞVURULARI 12 MART

Detaylı

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşması odaklı süreçlerinde, Niteliğin arttırılmasına yönelik hedefler doğrultusunda

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI Erasmus Kurum Koordinatörü Üniversite ile Ulusal Ajans arasındaki iletişimin ve koordinasyonun sağlanması İkili Anlaşmalar: AB Programları çerçevesinde

Detaylı

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız.

Akademik Yılı Erasmus+ KA103 Öğrenim ve Staj Hareketliliği için Sıralama (Asil ve Yedek Adaylar) Listesi için tıklayınız. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ E R A S M U S+ (KA103) PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sıralama (Asil-Yedek Liste) Duyurusu 2018-2019

Detaylı

Erzincan Üniversitesi. Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu

Erzincan Üniversitesi. Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu 2016-2017 Erzincan Üniversitesi Erasmus+ Akademik ve İdari Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu Başvuru Tarihi ve Yeri; 20 Şubat 2017 10 Mart 2017 Uluslararası İlişkiler Ofisi (üst yazı ile) 1) Ders

Detaylı

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER. Komisyonlar Başkan ve Üyeler Komisyon Tanımları ve Görevleri

ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER. Komisyonlar Başkan ve Üyeler Komisyon Tanımları ve Görevleri ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER Komisyonlar ve ler Komisyon Tanımları ve Görevleri Akademik Yükseltilme ve Atama Ön Değerlendirme (Yedek ) Fakültemiz ile ilgili kadrolara başvuran adayların

Detaylı

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru Koşulları: 1. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine İnönü Üniversitesinde örgün eğitim programlarına kayıtlı

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK SAYILARI AKREDİTASYON FİZİKİ

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MART 2013 TANITIM TOPLANTISI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2014-2015 AKADEMİK YILI ERASMUS ARTI (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SUNUM PLANI Erasmus artı( +) Programı Nedir? Erasmus artı (+) Programının Amacı? Programa Kapsamındaki Ülkeler Program Kapsamında

Detaylı

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı 18 Kasım 2016 1 Değişim hayatınızdaki bir yıl değil, bir yıl içerisindeki hayattır. -Anonim 2 Hareketlilikler ÖĞRENCİ PERSONEL 1.

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa 1- Sunuş... 2 2- Misyon ve Vizyon... 3 3- Teşkilat Şeması... 3 4- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 4 5- Fiziksel Yapı... 7 6- Taşınır

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM PROGRAMI Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşması odaklı süreçlerinde, Niteliğin arttırılmasına yönelik hedefler doğrultusunda

Detaylı

uio.akdeniz.edu.tr/tr

uio.akdeniz.edu.tr/tr Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER ORYANTASYON PROGRAMI Üniversitemize yeni kayıt yaptıran 70 farklı ülkeden 400'e yakın uluslararası öğrencimize

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan,

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 26.343 2010 2011 2012 2013 2014 Ocak 2015 Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.01.2015 itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ulusal Konsorsiyum Projesi Kapsamında Berlin Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ziyaret

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) W W EFQMI Committed to excellence Sayı :98653401-3- - b03# Konu :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğrenci Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör

Detaylı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı

Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Erasmus+ Erasmus Öğrenci Değişim Programı 06.01.2014 Bugün ne konuşacağız Erasmus+ ( Öğrenim ve Staj) Nedir? Erasmus + Öğrenme Hareketliliğindeki değişiklikler

Detaylı

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENATO 2016/12-II BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 26.12.2016 SENATO 2016/12-II Amaç BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesinin stratejik

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğretim Elemanı Değişim Süreci

Akdeniz Üniversitesi Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğretim Elemanı Değişim Süreci Akdeniz Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Değişim Programı Gelen Öğretim Elemanı Değişim Süreci Resmi Adı Mevlana Kurum Kodu Rektör Uluslararası İlişkilerden Sorumlu

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör

Detaylı

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU

3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ 3.ORTAK AKIL TOPLANTISI SONUÇ RAPORU 14 HAZİRAN 2013 ÖNSÖZ Üniversitemiz Rektörlüğü olarak ilkini 14 Mayıs 2011 de Kongre ve Kültür Merkezinde, ikincisini 22 Mayıs 2012 de Burhaniye

Detaylı

İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis Kurma Ortaklarla İlişkiler Hibe Yönetimi Öğrenci Hareketliliği Personel Hareketliliği

İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis Kurma Ortaklarla İlişkiler Hibe Yönetimi Öğrenci Hareketliliği Personel Hareketliliği KA1 Süreçleri Ortaklarla İlişkiler ve Hareketlilik GÜLECE ŞENEL Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Danışman 22-23 MAYIS 2017, KAYSERİ YENİ BAŞLAYANLAR TOPLANTISI İçerik Uluslararası Ofis Süreçleri Ofis

Detaylı

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ ERASMUS+ KA107 ÖĞRENCİ SEMİNERİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ (AVUMER) Özellikle yurtdışında bulunan kurum ve üniversitelerle ilişki kurmak ve bu kurumlarla Üniversitemiz

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal ve kültürel

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME ÇALIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ: 18.09.2018 TOPLANTI SAYISI: 2018/6 TOPLANTI SAATİ: 13:30-15:00 KOMİSYON ÜYELERİ; Prof.

Detaylı

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ

TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ YILLAR İTİBARIYLA DEĞİŞİMİ TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISININ 16.746 19.128 21.610 23.871 26.503 24.389 2010 2011 2012 2013 2014 Temmuz Kaynak: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (31.07. itibarıyla) LİSANS ÖĞRENCİ SAYISININ ÖNLİSANS ÖĞRENCİ

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2 Öğretmenlik Uygulaması Dersi: Usul ve Esaslar Fakültemizin dördüncü sınıf öğrencileri ve Formasyon Programı öğrencilerimiz

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ GEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel, sosyal ve kültürel

Detaylı

TAMAMLAYICI TERAPİLERLE AVRUPA BİRLİĞİ SATANDARTLARINDA HEMŞİRELİK BAKIMINI GELİŞTİRME (BestCARE) PROJESİ KAPANIŞ KONFERANSI ANTALYA DA YAPILDI

TAMAMLAYICI TERAPİLERLE AVRUPA BİRLİĞİ SATANDARTLARINDA HEMŞİRELİK BAKIMINI GELİŞTİRME (BestCARE) PROJESİ KAPANIŞ KONFERANSI ANTALYA DA YAPILDI TAMAMLAYICI TERAPİLERLE AVRUPA BİRLİĞİ SATANDARTLARINDA HEMŞİRELİK BAKIMINI GELİŞTİRME (BestCARE) PROJESİ KAPANIŞ KONFERANSI ANTALYA DA YAPILDI Antalya Valiliği'nin ortak olarak yeraldığı Avrupa Birliği

Detaylı

AKADEMİK YILI ERASMUS PLUS (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

AKADEMİK YILI ERASMUS PLUS (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2018-2019 AKADEMİK YILI ERASMUS PLUS (+) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SUNUM PLANI Erasmus Plus(+) Programı Nedir? Erasmus Plus (+) Programının Amacı? Program Kapsamındaki Ülkeler Program Kapsamında

Detaylı