Oturum ba kanları. Hıfzı Topuz 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Oturum ba kanları. Hıfzı Topuz 1"

Transkript

1 leti im kuram ve ara tırma dergisi Sayı 23 Yaz-Güz 2006, s Oturum ba kanları Hıfzı Topuz 1 Oturumu açı konu ması: Yanımda oturan iki konu macı; biliyorsunuz biri Dan Schiller. Dan Schiller in yıllardan beri yazılarını okurum. Babasını ben çok severdim. Gerçek bir bilim adamıydı. Yazılarını hiç kaçırmazdım. Le Monde Diplomatic te yazıları çıkardı. Ben onları hep kesip sakladım. Ölümüne çok üzüldüm. Dan ın da buraya gelmesine çok sevindim. Sayın Atabek le ilk kez kar ıla ıyoruz galiba. Onunla da tanı makla çok mutluyum. Bu toplantıda aranızda bulunan insanların birço uyla anılarım var bunların ba ında Dioması Bombote geliyor. UNESCO da beraber çalı tık. Afrika ya ilk 1960 da gittim. O yıllarda bir kırsal basın projesi ele alındı. Tahran da bir e itim konferansı toplanmı tı de galiba. O toplantıda yerel bölgesel projelerin olu turulmasına karar verildi. Bu projelerin amacı okul yazarlı ı geli tirmekti. Okuryazarlı ın e itim hizmetinde kullanılmasını sa lamaktı. Bunun için de neler yapılması lazımdı. Radyo yeni yeni geli iyordu Afrika da. Zaten eski radyocular sömürgecilerdi. Ülkeler ba ımsız olunca bütün radyo kadroları çekip gitti. Personel yoktu Afrika ülkelerinde. Basın. O da öyle. Birkaç yerel basın vardı ama ya Belçikalıların gazetesiydi ya Fransızların ya da ngilizlerin. Onlar da çekilince gazeteci kalmadı. Biz bir yandan UNESCO olarak o dönemde basını radyoyu geli tirmeye çalı tık, bir yandan da okuryazarlı ı. Yani ikisi beraber yürüdü. Onun için de e itsel radyo projeleri ortaya atıldı ve kırsal basın projeleri ortaya atıldı. Bunlar da yeni okuryazarlar için çıkartılacak gazetelerdi. Amacı uydu: Bir gazete çıkartılsın, ama bunu meslekten gazeteciler 1 Birinci gün ilk oturumda ba kanlık yapan Hıfzı Topuz un oturumu açı konu ması ve oturum sırasında yaptı ı açıklamalar.

2 258 Forum: Medya ve Etik çıkartmasınlar. Do rudan do ruya oradaki muhtar, köy ihtiyar heyeti, ba kanı, ö retmen, onlar çıkartsın ve okuma yazma bilenler de bu projeye katılsınlar. Sa lık memuru falan, böyle bir ey. Bu proje büyük yankı uyandırdı. Biz evvela bir Amerikalıyı gönderdik. Bu Amerikalı bültenler çıkartıyordu. O da herkesin anlayaca ı bir eyler de ildi. 2 Biz Afrika da sondaj gezisine çıktık. Onun sonunda da ilk projenin Mali de yapılmasına karar verdik. Yani, Bombote nin ülkesinde. Bir kasabada Bambaraja bir gazete çıkartmaya karar verdik. Dedi im gibi, gazeteyi kendileri çıkartıyorlardı. Bizim kasabalılara hiçbir katkımız yoktu. Ama biz oraya uzman gönderdik. Nasıl çıkartılacak gazete, neler yazılacak. Bu gazete o zaman Afrika da hadise oldu. Kara Afrika da basın alanında bir bomba gibi patladı bu gazete. Niye? Çünkü halk, oradaki köylüler kendi sorunlarını yazıyorlardı. Yani e itim sorunu, ilaç sorunu, tarım sorunu, sa lık sorunu. Bütün bunlar gündeme geliyordu. Halk kendisi yazıyordu bunları. Biri anlatıyor, biri yazıyor, böyle bir ey. Yönetim hükümete ba lı de il, tamamiyle ba ımsızdı. Yani hükümetin dı ında, bir gazete çıkıyor ve o gazeteyi halk çıkartıyor. Gazete da ıtılıyor, satılıyor. Bambaraca bir gazete. Gazetenin çıkması için büyük bir tören yapıldı. Ben de gittim açılı a. Bayram. Kafile halinde gazetenin çıkarıldı ı kasabaya gittik. Sekiz on araba. Geçiyoruz köylerden. Biz oraya gitmeden evvel bir sene evvel galiba. Devlet ba kanı Keyta devrilmi ti. Yerine askeri bir rejim kuruldu. Ama Keyta oranın Ataürk ü. Böyle sevilen bir adam. Kafileyi görünce, ya a Keyta diye ba ırıyorlardı. Keyta hapiste zavallı. Her 2 Açıklama: 1960 ın sonlarında ABD nin, UNESCO yu da kullanarak Afrika da ve di er yerlerde ba lattı ı medya ile e itim programları ba arısızlı a u ramı tı. Çözüm arandı ve i levsel e itim programları ba latıldı. levsel kavramı ba arısızlık için bulunan anahtar kelimeydi: Ba arısız olunmu tu, çünkü verilen e itim halkın günlük ya amından kopuk, ya amında kullanmadı ı, ya amında i levsel olmayan e itimdi. lk heyecandan hemen sonra katılım ortadan kalkmı tı. Hıfzı Topuz un bahsetti i program bu i levsel okuryazarlık politikası kapsamı içinde istisna olan bir örnektir. Bu da, ABD nin, so uk sava la hızlandırdı ı, bütün dünyada modernle me, ulus kurma adı altında ekonomik pazara uygun olan bir siyasal yapı, yani ba ımlılık ve yeni-sömürgeler yaratma faaliyetinin bütünle ik bir parçasıydı. E er Hıfzı Topuz un dedi i gibi bu olay 1970 de olduysa, o zamanlarda UNESCO ABD nin dünya politikasında kullandı ı bir organdı, 1990 dan beri oldu u gibi.

3 Oturum Ba kanlarının Konu maları 259 gitti imiz yerde kurbanlar kestiler. Sonra o gazete ne oldu? On bin baskı yapıyordu. Dedi im gibi büyük yankı uyandırdı. Hükümet buna el koymak istedi. Kendisi çıkarmak istedi. Hükümet buna el koyunca, o zaman temeller koptu. Gazeteyi halk okumamaya ba ladı. Reddettiler gazeteyi okumayı. Gazete battı. Bu çok ilginç bir dönem. lginç bir deneyim. Bir gazete çıkıyor; UNESCO nun deste iyle halk gazetesi çıkıyor. Halk çalı ıyor. Devlet bakıyor ki bunun geni etkileri var. Orada yolsuzluk sorunları gündeme geliyor, toprak da ıtımı, gübre da ıtımı, sa lık sorunu. Bunlar yazılınca ho lanmadı hükümet. Kapatmaya kalktılar. Bu i böylece kapandı. Ama Kibaru, haberu Arapça, haber demek Bambaraca, bir ba langıç oldu, bir örnek oldu. Birçok yerde buna benzer eyler çıktı. Ama aynı temelleri var mıydı onların, sanmıyorum. Bunu örnek olarak gösteriyorum. Medya ile halkın ili kisi, devletin baskısının canlı bir örne iydi bu. O projeden sonra ben UNESCO dan ayrıldım. Dan Schiller in konu ması hakkında: Dan Schiller gayet ö retici bir konu ma yaptı. Bu konu manın metnini uzun yıllar dosyalarımızda saklayaca ız. Önemli bir belge olacak. Dan Schiller babasını aratmadı ını bir kez daha kanıtlamı oldu. Ümit Atabek in konu ması hakkında: Bilmedi im eyler ö rendim ve bunları not ettim. n allah çıktı ı zaman da saklarım. Korkmaz Alemdar 3 Oturumu açı konu ması: Dünyada ilginç geli meler oluyor. kinci Dünya Sava ı bitimi ku a ı bu geli melerin tarihini ya adı. Bu geli meler sona erdi. Yeni bir evreye girdik. Bu yeni evrede de çok öngörülemeyen, hatta sonuçları hiç kestirilemeyecek bazı konular da kar ımıza çıkmaya ba ladı. Sabahki oturumda Profesör Schiller bunun hangi boyutlara ula tı ını söyledi. Ümit Atabek, Türkiye yi ilgilendiren noktalarının altını çizdi. Yeni ileti im teknolojilerinin yarattı ı ortam, durum, bir yandan geli mi 3 Birinci gün ikinci oturumda ba kanlık yapan Korkmaz Alemdar ın oturumu açı konu ması ve oturum sırasında yaptı ı açıklamalar.

4 260 Forum: Medya ve Etik ülkeleri yeniden yapılandırıyor; kullandıkları kavramları, örgütlenme biçimlerini, zaman zaman de erlerini yeniden ekillendiriyor. Ama ondan daha önemli bir biçimde de, Güney ülkesi denen yakın zamanlarda, ya da kavram karı ıklı ı her zaman var, geli mekte olan ülkeler lafı kullanılıyor ama i in özünde bu kavram da her zaman i e yarayan bir kavram, bu ülkelerde yarattı ı sonuç ve durum çok daha vahim. Somut örnek vermek gerekirse, kinci Dünya Sava ı biterken, ABD So uk Sava dönemi ba langıcında dünyanın geli mekte olan ülkelerine parasal yardım, teknoloji yardımı, insan gücü yardımı yaparken, bugün bunların tamamı sona erdi. ABD bütün bu ülkelerden yeni ileti im teknolojilerinin yardımıyla da kaynak transferinde bulunuyor. Bu yeni bir ili ki de il. Bu bilinmeyen bir durum da de il. Fakat bu ortaya çıkan durum sonuçları itibarıyla çok vahimdir. unun için vahim: geli mekte olan ülkelerde yeni teknolojilerin getirdikleri kavramlar ve durumlar anla ılamadan, onun üzerine in a edilen sorunlar çözülmeden, yepyeni sorunlar, yepyeni durumlar ve hatta e itsiz bir dünya sisteminin parçası olarak sömürünün devamını yaratan bir durum ortaya çıkıyor. Etik bunlardan bir tanesi. Etik tartı maları dünyada çok eski olmakla birlikte, aslında bugün konu tu umuz etik, özellikle medya eti inin en büyük örne ini ABD olu turuyor. Ombudsmanlık kurumunun medyada yangınla ması da oradandır; meslek ilkelerinin geli mesi de oradandır. Bütün bunların Türkiye gibi ülkelere yansıması da ne yazık ki içi bo kavramlar olarak gelmektedir; çünkü etik medya dünyasının geli iminin somut dengelerinin ortaya koydu u bir sonuçtur. Yoksa içi bo bir ahlak anlayı ını ifade etmez. Geli en ülkelerde bu dengeler, yani medya patronu, devlet ve gazeteci arasındaki ili ki uzun yıllar içinde kar ılıklı çıkarları dü ünerek korundu u için, etik anlayı ı da bunun sonucu olarak biçimlenmi tir. Ama bunlar ihraç edilmeye ba lanınca, bu kavramları ta ıyan teknolojiler kolaylıkla gelmekle birlikte, o teknolojinin ta ıdı ı içerik aynı kolaylıkla gelmemektedir. Bir küçük örnek. Gazete Osmanlı mparatorlu u na 19. yüzyılın ortasında gelmi tir. Çünkü Osmanlı mparatorlu u nda ya ayan azınlıkların ve Osmanlı mparatorlu u nda i yapan irketlerin haber ihtiyacını kar ılamak o dönemde gazete sayesinde gerçekle tirildi.

5 Oturum Ba kanlarının Konu maları 261 Gazeteyi Osmanlı aydınları çok sevmi ve benimsemi tir. 19. yüzyılın ortasından 20. yüzyılın ba ına kadar gazetemiz vardır, fakat 19. yüzyılda batı dünyasında egemen olan basın özgürlü ü anlayı ı hala yerle ememi tir. Araçların gelmesi kolay, o araçların ta ıdı ı içeri in yansıması kolay de il. Yeni ileti im teknolojilerinin kullanılması çok kolay. Ola anüstü olanaklar ta ıyor. Çok çekici. Genç ku aklara çok cazip geliyor ve kullanmaları da yaygın. Bütün uluslararası kurulu lar bu teknolojileri destekliyor. Birle mi Milletler destekliyor. ki ileti im zirvesini örgütledi. Cenevre de ve Tunus da. Bu zirvelerin iki önemli mesajı varsa, bir tanesi: internet kullanımını yaygınla tırın. kincisi: kamunun elindeki bütün bilgi ve verileri internet ortamına koyun, herkes yararlansın. Buna kar ılık, internet yönetimi konusunda söylenenlerin gerçekle mesi çok zordur. Çünkü internet yönetimini tarafsız ve ba ımsız bir örgüte bırakmayı önermektedir insanlar. Bu mümkün de il. Birle mi Milletler ve UNESCO teknolojinin giri ini te vik ediyor, destekliyor; ama teknolojinin beraberinde getirmesi gerekti i kar ılıklı saygıyı, i birli ini, ticarette kabul edilebilir dengelerin sa lanması kavramlarını bir kenara itiyor. Uluslararası örgütler etik konusunu çok destekliyor; ama eti in yaptırımı yok. Etik bir meslek alanındaki kuralların o meslekteki insanlar tarafından kabul edilmesini ve kullanılmasını anlatan bütündür. Yaptırımını bulamazsınız. Yaptırımı olmayan alanları destekliyoruz. Ama asıl önemli konularda, toplumsal yapıları ilgilendiren konularda, yön verici, insanların tümünü aydınlatıcı ve i birli ini kabul edilebilir bir biçime getiren düzenlemeyi sa lamak maalesef mümkün de il. Böylesine bir ya am içindeyiz. Böylesine belirsizlikleri yo un olan bir ortamdayız. Buradaki etik tartı malarının da, bir boyutunu yakalamaya çalı ırsak her halde dinleyenler de memnun olacak, çünkü Bombote az önce güzel eyler anlatıldı, etikten söz etmek pek mümkün olmadı dedi. Çünkü bizim planlamamız uydu: çerçeveyi anlamak, de erlendirmek, sonra da onun içindeki ayrıntılara girmek. Vincent Mosco nun konu masından sonra: Özellikle UNESCO politikalarına gönderme yapıyorum. UNESCO gibi köklü ve saygın bir kuruma bazı konularda görü anlatmak zor. Fakat imdi elimde Profesör Mosco dan çok güzel bir alıntı var. Etik tek ba ına, e er bugünkü anla ıldı ı ekilde anla ılıyorsa, çok naif bir konu

6 262 Forum: Medya ve Etik dedi. Bunun biraz daha anlamlı kılacak, bunu biraz daha uygulanabilir ve gerçekten yararlı kılacak önlemlerin de aslında sadece bu toplantıda de il, çok daha geni uluslararası platformlarda da konu ulması lazım. Gerçekleri göz ardı ederek, yani gazetecilerin kötü muameleye u ramasını yok sayarak, ya da onları sıradan bir adli olay gibi de erlendirerek, yeni ileti im teknolojilerinin yaygınla masını tek ve en önemli konu olarak algılayan bir dünyada, ku kusuz etik anla ıldı ı biçimde de il, yeni bir içerik kazandırılarak tartı ılması gereken bir konudur. Hıfzı Topuz un konu masından sonra: Hıfzı Topuz benim kafamı karı tırdı. Çünkü anlatmaya çalı tı ım sorunun temel sıkıntısı da burada yılından bu yana Türk gazetecileri etik ilkeleri konu uyorlar, yerle tirmeye çalı ıyorlar. Yapamadılar de tekrar ba ladılar. Etik gazetecileri birle tirmesi gerekirken, Türk gazetecilerini böldü, parçaladı. Her biri ayrı etik ilkesi getirmeye çalı tı. Bunların hiç biri yerle medi. Gelenler kabul de görmedi. Tam tersine anla mazlık ve sürtü me nedeni oldu. imdi Hıfzı Topuz eti i silelim diyor. Türk halkı gözlem evine sözcük olarak da çok alı ık de il. Dürbünle uzaya bakmak, uzayın derinliklerini ke fetmek gibi bir gelene i de yok. imdi bunu ne amaçla nereye bakarak kullanacak diye de kafası karı acak. Sanıyorum o zaman önümüzdeki on yıl da gözlem evini konu aca ız, ama sayın Mosco nun söyledi i o özelli i hem UNESCO ya hatırlataca ız hem de kendimize galiba. Bu bize özgü bir arayı niteli i sanıyorum hep devam edecek. Refik Erduran 4 Bugünkü konumuz biraz daha kapsamlı. Etik sorunlarının nasıl a ılaca ını konu maya ba layaca ız. Etik sorunlarının ne oldu unu yeterince saptayabildik mi bilmiyorum. Oldukça derin ve karı ık bir konu oldu u için dün bir hayli u ra ıldı, bugün de u ra maya devam edece iz. imdi, medya endüstrisi deyimi var. Çok uygun bir deyim gerçekten. Endüstri durumunu almı. O halde, bütün dünyada ve 4 kinci gün ilk oturumda ba kanlık yapan Refik Erduran ın açı konu ması ve oturum sırasında yaptı ı açıklamalar

7 Oturum Ba kanlarının Konu maları 263 Türkiye de bu duruma geldi. Endüstri dediniz mi i in içine ön planda para gelir. Para her eye egemen mi de il mi? Zaten eti in en önemli sorusu ve sorunu ilk ba ta burada çıkıyor. Somutla tırmak için durumu, size bir örnek vereyim. Kısaca, yıllar önce her gün ben Milliyet e yazı yazarken, Bulgaristan Dı i leri Bakanlı ı beni gazeteci sıfatıyla davet etti. Gittim oraya. oförlü bir otomobil verdiler. Bir mihmandar verdiler. stedi inle konu abilirsin, istedi in yere gidebilirsin dediler. Öyle de yaptık. Birçok insanla görü tüm orada. Biriyle çok yakın dost olduk. Çok sempatik bir zat. O günün ko ullarında bile çok açık sözlüydü. Kendi ülkesindeki ve Sovyet blo undaki bürokratik durumlardan yakınıyordu. Açık açık konu uyordu. Pek kafadardık. Sonradan ö rendim ki adam oradaki istihbarat eflerinden biriymi. Dost olduk. Dünyanın orasında burasında kar ıla tıkça konu tuk. Berlin duvarı yıkıldıktan ve Bulgaristan daki rejim de i tikten sonra bir kopukluk oldu aramızda. Uzun yıllar kendisini hiç görmedim. Geçen senenin eylülünde telefonda kar ıma çıktı. stanbul a gelmi. Ben bir kitap yazdım, onu okumanı isterim dedi. Tamam dedim. Bulu tuk. Verdi i kitabı okudum. Gayet ilginç bir kitap hakikaten. Bu dönemin iç yüzünü bir istihbaratçı gözüyle anlatıyor. Neler olmu, neler bitmi. O kesiminde dünyanın en ilginç gelen tarafı tabi bana A ca olayı oldu. Biliyorsunuz A ca papayı vurdu unda bunu Bulgarlar yaptırdı diye bir teori vardı. Bulgarların gerisinde belki Sovyetler vardır deniyordu. Adam kitabın büyük bir bölümünü buna ayırmı. Onu okudum. Serde gazetecilik oldu u için, hem de Abdi pekçi ekolünden gelen bir gazeteci oldu um için, tek yanlı söylenen eyler kabul edilmez, mutlaka a zamanın tabiriyle check, double check yöntemi vardır. Ara tırdım bir çok eyleri. Bu adamın adı Dimo Stankof. Bu adamın söyledikleri ne dereceye kadar do ru baktım. Google ı hatmettik. Verdi i isimlerin her birine bakarak. Ortaya müthi bir tablo çıktı. Adamın ele aldı ı konunun kapsamının çok daha dı ında, geni, batı medyasında bu A ca olayı nasıl i lenmi, ne olmu. Kesin bir biçimde hiç tartı maya yer bırakmayacak bir kesinlikle görülüyor. Batının en saygın yayın organları dahil olmak üzere, New York Times gibi, bazı medya mensupları para almı lar bir yerlerden; yazdıkları ey do ru mudur yanlı mıdır demeden gündeme

8 264 Forum: Medya ve Etik getirilmi, bütün dünyaya yayılmı bir isim ön plana çıkıyor. Clare Sterling diye bir hanım var. Daha önce bu hanım ben bu i e baktım inceledim, Bulgarların bu i le hiçbir ilgisi yoktur derken, birden bire yüz seksen derece dönerek bu i i Bulgarlar yaptı diye bütün dünyayı dola mı, Türkiye ye de gelmi ve kitaplar yazmı. O kitaplardan alınan alıntılar da kanıt sayılarak i lene i lene o teori yerle mi. Durum bu. Onun için bu çirkin tabloyu hesaba katarak, onun üstüne giderek etik konularının dü ünülmesi, tartı ılması ve çözüm aranması çok yerinde bir ey, UNESCO nun buna e ilmesi de çok uygun oldu bence. Bugün dört de erlik konu macımız var. Onların bu konudaki katkıları çok yararlı olacak. Rober Beckett ın konu masından sonra: Toplantıya geç ba ladık. Mr Beckett eti in zamanın kullanımıyla ili kili oldu unu söyledi. Bu sabaha geç ba ladık, dolayısıyla etikli olmadık. rfan Erdo an 5 Marcello Foa nın spin doktorları hakkındaki oldukça ele tirel sunumundan sonra: Zavallı spin doktorları! Gerçek ta lama keçileri! Haklı mıyım? Burada kendini savunacak hiçbir spin doktoru var mı? Bence, bir önemli noktayı kaçırıyoruz: Hepimiz burada de i en ölçüde spin doktoruyuz. Bir ey daha: Tango yapmak için iki ki i gerekir. Bir tarafta gazeteciler var. Di er tarafta spin doktorları. E er gazeteciler tembelse, e er gazeteciler paketlenmi hazır haberi seviyorlarsa, e er spin doktorlarıyla ortakla a çıkar ili kileri içindeyseler, onlardan farklı ne bekleyebiliriz ki? Mehmet Yüksel in eti in yasal boyutuyla ilgili konu masından sonra: Adaletin gözü kördür. Merak etti im daima uydu: Neden gözü kör? Gerçekleri kasıtlı olarak sakladı ı, söylemedi i, yansıtmadı ı için mi? Bunları yaptı ını görmemek için mi? 5 kinci gün ikinci oturumda ba kanlık yapan rfan Erdo an ın oturum sırasında yaptı ı açıklamalar.

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

Ye aya Gelece i Görüyor

Ye aya Gelece i Görüyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Ye aya Gelece i Görüyor Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Jonathan Hay Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Mary-Anne S. Türkçe 60. Hikayenin 27.si www.m1914.org Bible

Detaylı

Ertesi gün hastaneden taburcu olma vakti gelmi ti. Annesi odaya gelerek Can haz rlarken, babas hastane lemlerini yap yordu. Vitaboy hastaneden ç kman

Ertesi gün hastaneden taburcu olma vakti gelmi ti. Annesi odaya gelerek Can haz rlarken, babas hastane lemlerini yap yordu. Vitaboy hastaneden ç kman TABOY HASTA Vitaboy çok kötü bir rüya görüyordu. Rüyas nda karanl k bir yerdeydi. Kimse onun sesini duymuyordu. Yata nda k vran yordu. Birden uyand. Bütün bunlar bir rüyayd. Fakat kendini çok yorgun hissediyordu.

Detaylı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı

Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon Muğla basınını Bodrum da ağırladı Başkan Kocadon : Artık hep beraber diyoruz ki Muğla aşkıyla yanıp tutuşalım Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle

Detaylı

ANAOKULU VELĠ DEĞERLENDĠRME ANKETĠ VELĠ ADI: ÇOCUĞUNUZUN ADI: ÖĞRETMENĠNĠZĠN ADI: MAĠL ADRESĠNĠZ? TARĠH: OKULUN FĠZĠKSEL OLARAK DEĞERLENDĠRĠLMESĠ

ANAOKULU VELĠ DEĞERLENDĠRME ANKETĠ VELĠ ADI: ÇOCUĞUNUZUN ADI: ÖĞRETMENĠNĠZĠN ADI: MAĠL ADRESĠNĠZ? TARĠH: OKULUN FĠZĠKSEL OLARAK DEĞERLENDĠRĠLMESĠ ANAOKULU VELĠ DEĞERLENDĠRME ANKETĠ VELĠ ADI: ÇOCUĞUNUZUN ADI: ÖĞRETMENĠNĠZĠN ADI: MAĠL ADRESĠNĠZ? TARĠH: OKULUN FĠZĠKSEL OLARAK DEĞERLENDĠRĠLMESĠ Oyuncaklar Yeterlimi? Kısmen ( ) Kitaplar Yeterlimi? Kısmen

Detaylı

Ya! Satarım Bal Satarım Satı" Oyunu Etkinlik Ölçümü Sonuç Raporu. www.satisoyunu.com. Fuad Almeman Proje Ba" Danı"manı Aralık 2009

Ya! Satarım Bal Satarım Satı Oyunu Etkinlik Ölçümü Sonuç Raporu. www.satisoyunu.com. Fuad Almeman Proje Ba Danımanı Aralık 2009 U N I C O N D A N I! M A N L I K G R U B U Ya! Satarım Bal Satarım Satı" Oyunu Etkinlik Ölçümü Sonuç Raporu Fuad Almeman Proje Ba" Danı"manı Aralık 2009 www.satisoyunu.com Muallim Naci Cd. No. 53/2 Ortaköy

Detaylı

ÖZEL EGE LKÖ RET M OKULU DO RULARIN DANSI HAZIRLAYAN: YANKI TURGUT DANI MAN Ö RETMEN: AY EGÜL GÜRKAN

ÖZEL EGE LKÖ RET M OKULU DO RULARIN DANSI HAZIRLAYAN: YANKI TURGUT DANI MAN Ö RETMEN: AY EGÜL GÜRKAN ÖZEL EGE LKÖ RET M OKULU DO RULARIN DANSI HAZIRLAYAN: YANKI TURGUT DANI MAN Ö RETMEN: AY EGÜL GÜRKAN zmir,2009 1 TE EKKÜR Bu projede eme i geçen danı man ö retmenim Ay egül Gürkan a, sunum hazırlamamda

Detaylı

MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU

MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.2. BİT İN SOSYAL ve KÜLTÜREL KATKILARI Ankara, 2014 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ 2 1.2. BİT İN SOSYAL ve KÜLTÜREL KATKILARI Mehmet Çekiç Ortaokulu Sayfa 1 / 10 Mustafa

Detaylı

leti im kuram ve ara tırma dergisi Sayı 23 Yaz-Güz 2006, s. 249-249 Açılı konu ması

leti im kuram ve ara tırma dergisi Sayı 23 Yaz-Güz 2006, s. 249-249 Açılı konu ması leti im kuram ve ara tırma dergisi Sayı 23 Yaz-Güz 2006, s. 249-249 Açılı konu ması Tuba Ongun (Gazi Üniversitesi Rektör yardımcısı) Bugün burada dünya gündemi açısından büyük önem ta ıyan bir konunun

Detaylı

Hüseyin Gelis CEO, Siemens A Istanbul, 1 st June 2010

Hüseyin Gelis CEO, Siemens A Istanbul, 1 st June 2010 Hüseyin Gelis CEO, Istanbul, 1 st June 2010 Değerli konuklar, Siemens olarak gerçekle tirdiğimiz büyük bulu mamıza, Sürdürülebilir Gelecek temalı konferansımıza ho geldiniz. Daha ya anabilir bir gelecek

Detaylı

BİLİNÇLİ ELEKTRİK TÜKETİMİ KONULU WEB SAYFASI

BİLİNÇLİ ELEKTRİK TÜKETİMİ KONULU WEB SAYFASI BİLİNÇLİ ELEKTRİK TÜKETİMİ KONULU WEB SAYFASI HAZIRLAYANLAR 4C SINIFINDAN YAĞMUR ÇEVİK KAAN FANUSÇU ÖZGÜR ARDA ÖNDER BEGÜM ÖNSAL EREN ERTAŞ AYŞENAZ İPEK PROJE DANIŞMANI ASLI ÇAKIR 2009 Ç NDEK LER 1. Giri...

Detaylı

Bilgisayar Destel~li Dil Bilimi ve

Bilgisayar Destel~li Dil Bilimi ve Bilgisayar Destel~li Dil Bilimi ve Türl~ Cumhuriyetleri Saıni DÖNMEZ Günümüzde bili im teknolojilerinin kullanılmadığı alan hiç kalmadı desek yanlı olmayacaktır. Ülkemiz sanayi devrimini geli mi Batı ülkelerinin

Detaylı

Bir Prens Çoban Oluyor

Bir Prens Çoban Oluyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Bir Prens Çoban Oluyor Yazari: Edward Hughes Resimleyen: M. Maillot ve Lazarus Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: E. Frischbutter ve Sarah S. Türkçe 60. Hikayenin 10.si

Detaylı

19 ARALIK 2011 PAZARTESİ

19 ARALIK 2011 PAZARTESİ DUYGU UYSAL 0852051 19 ARALIK 2011 PAZARTESİ Bugün sabah 9 dan akşam 10 a kadar dışarıda kalacaktım. Bu yüzden evden çıkmadan çok fazla parfüm sıkmıştım. Evden çıkarken ablam bütün evin benim parfümüm

Detaylı

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR

3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 3. SALON PARALEL OTURUM XII SORULAR VE CEVAPLAR 423 424 3. Salon Paralel Oturum XII - Sorular ve Cevaplar OTURUM BAfiKANI (Ali Metin POLAT) OTURUM BAfiKANI - Gördü ünüz gibi son derece demokratik bir yönetim

Detaylı

Lütfen cümleleri -me ekiyle dolayl anlat ma çeviriniz.

Lütfen cümleleri -me ekiyle dolayl anlat ma çeviriniz. Lütfen cümleleri -me ekiyle dolayl anlat ma çeviriniz. 1- Ahmet, bana Mehmet sana yard m etsin. dedi. 2- Ben, banka memuruna Paralar bozuk olsun. dedim. 3- E im Yemek fazla ya l olmas n. dedi. 4- Ö retmen,

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Muster-Fragebogen allgemeinbildende Schule Sevgili Veliler, ne düsündügünüz bizim için önemli! Okul içerisindeki çalismalarimizin kalitesini sürekli yükseltmek istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda basarili

Detaylı

alternatif cevabı olabilir fakat anlatmak veya vurgulamak istediğim konu insanların alışveriş merkezlerine ihtiyacı olsun olmasın gitme durumları.

alternatif cevabı olabilir fakat anlatmak veya vurgulamak istediğim konu insanların alışveriş merkezlerine ihtiyacı olsun olmasın gitme durumları. HASTA İŞİ İnsanların içlerinde barındırdıkları ve çoğunlukla kaçmaya çalıştıkları bir benlikleri vardır. O benliklerin içinde yaşadıkları olaylar ve onlardan arta kalan üzüntüler barınır, zaten bu yüzdendir

Detaylı

Hoșgeldiniz. Șirketler Arası Dialog. 15 Mayıs 2014

Hoșgeldiniz. Șirketler Arası Dialog. 15 Mayıs 2014 Șirketler Arası Dialog 15 Mayıs 2014 Global anlamda great workplace olmanın avantajlarını Türk ve Alman yöneticiler ile birlikte tartışıyoruz. Hoșgeldiniz Hayal mi? Çoktan gerçek mi? Global anlamda great

Detaylı

MAT223 AYRIK MATEMATİK

MAT223 AYRIK MATEMATİK MAT223 AYRIK MATEMATİK Çizgeler 7. Bölüm Emrah Akyar Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü, ESKİŞEHİR 2014 2015 Öğretim Yılı Çift ve Tek Dereceler Çizgeler Çift ve Tek Dereceler Soru 51 kişinin

Detaylı

Gençlerden liderlere, bozulan gıda sistemi için manifesto

Gençlerden liderlere, bozulan gıda sistemi için manifesto Gençlerden liderlere, bozulan gıda sistemi için manifesto SPOT Gençler, hepimizin evi olarak nitelendirdikleri gezegenimiz için, EXPO da tüm liderlere çağrı niteliği taşıyan bir manifesto açıkladı. Önerileri

Detaylı

Her milletin dili kimliğidir eğer dilinizi yozlaştırırsanız kimliğiniz erozyona uğrar.

Her milletin dili kimliğidir eğer dilinizi yozlaştırırsanız kimliğiniz erozyona uğrar. Her milletin dili kimliğidir eğer dilinizi yozlaştırırsanız kimliğiniz erozyona uğrar. Bu bakışla yola çıkarsak biz dilimizi ne kadar koruyoruz bir bakalım Yıl: 1965 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle

Detaylı

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN

KAR YER GÜNLER PROJES. Murat F DAN KAR YER GÜNLER PROJES Murat F DAN 2012-2013 AYBASTI ANADOLU L SES KAR YER GÜNLER PROJES PROJE SAH OLAN OKUL AYBASTI ANADOLU L SES PROJEN N ADI KAR YER GÜNLER PROJEN N AMACI rencilerin meslekleri her yönüyle

Detaylı

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller

M. Sinan Adalı. Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller yayın no: 117 PEYGAMBERİMİZİN DİLİNDEN HİKMETLİ ÖYKÜLER Eski zamanlarda yaşamış peygamberlerin ve ümmetlerinin başlarından geçen ibretli öyküler, hikmetli meseller Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 21.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 21.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Kral Davut (Bölüm 2) Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 21.si www.m1914.org Bible for Children,

Detaylı

BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI]

BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI] BBY 310 BİLGİ SİSTEMLERİ TASARIMI TASARIM PLANI ÖDEVİ [HİLAL ŞEKER& GÜLÜMCAN KAYI] Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) resmi web sitesinin (http://www.kutuphaneci.org.tr) bilgi mimarisi açısından daha önce

Detaylı

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e?

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e? Seçelim ve yerleştireli. erelisi iz? e i adı e u oldu erha a Türk ü sizi adı ız erelisi iz? Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu.... e? Sophie : Be i adı Sophie. Kutlu : Memnun oldum. Sophie : Be de..

Detaylı

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar,

Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Sayın Bakanım, Sayın Rektörlerimiz ve Değerli Katılımcılar, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu nun katılımları ile gerçekleştiriyor olacağımız toplantımıza katılımlarınız için teşekkür ediyor,

Detaylı

Patronun hizmetini yapıyor Çalışan kadından bahsediyorum. Ben kocama muhtaç değilim diye evvela ailesini dağıtıyor.

Patronun hizmetini yapıyor Çalışan kadından bahsediyorum. Ben kocama muhtaç değilim diye evvela ailesini dağıtıyor. Babalarını Yola Getiren Kızlar! Prof. Dr. Hasan Şimşek İstanbul Kültür Üniversitesi (www.hasansimsek.net) 28 Aralık 2014 Yakın geçmişte Cübbeli Ahmet Hoca hakkında bir yazı yazdım. Özellikle dindar geçinen

Detaylı

Başlangıç ölçümleri - bir VC'ın en iyi 10

Başlangıç ölçümleri - bir VC'ın en iyi 10 Başlangıç ölçümleri - bir VC'ın en iyi 10 Burada Redpoint VC Tomasz Tunguz'ın ilk 10 ölçümleri, yeni bir için beni TSM dahil olmak üzere veya izleyen altı ay (ortalama), hangi yönetim kurulu toplantılarında

Detaylı

mekan Kasımpaşa Deniz Hastanesi İLKBAHAR 2014 SAYI: 302

mekan Kasımpaşa Deniz Hastanesi İLKBAHAR 2014 SAYI: 302 mekan İLKBAHAR 2014 SAYI: 302 40 41 Kasımpaşa Deniz Hastanesi YÜK. MİMAR BEYZA ŞENER mekan 42 43 BİNALAR DA İNSANLAR GİBİ DOĞAR BÜYÜR ÖMRÜNÜ TAMAMLAYINCA DA ÖLÜR VE YERİNİ YENİLERİ ALIR. Bu ya am bazen

Detaylı

Petrus ve Duanın Gücü

Petrus ve Duanın Gücü Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Petrus ve Duanın Gücü Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe Havari Petrus, ba kalarına sa hakkında anlatmak

Detaylı

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler

1.Temel Kavramlar 2. ÆÍlemler 1.Temel Kavramlar Abaküs Nedir... 7 Abaküsün Tarihçesi... 9 Abaküsün Faydaları... 12 Abaküsü Tanıyalım... 13 Abaküste Rakamların Gösterili i... 18 Abaküste Parmak Hareketlerinin Gösterili i... 19 2. lemler

Detaylı

Topoloji değişik ağ teknolojilerinin yapısını ve çalışma şekillerini anlamada başlangıç noktasıdır.

Topoloji değişik ağ teknolojilerinin yapısını ve çalışma şekillerini anlamada başlangıç noktasıdır. Yazıyı PDF Yapan : Seyhan Tekelioğlu seyhan@hotmail.com http://www.seyhan.biz Topolojiler Her bilgisayar ağı verinin sistemler arasında gelip gitmesini sağlayacak bir yola ihtiyaç duyar. Aradaki bu yol

Detaylı

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM

KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM BAŞLANGIÇ REHBERİ KAPSAMLI İÇERİK SADELEŞTİRİLMİŞ ARAMA MOTORU YENİLİKÇİ BİLGİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ PRATİK GÖRÜNTÜLEME ARAÇLARI MOBİL ERİŞİM LEXPERA Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi, hukuki araştırmalarınızı

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

Topluluk Zorlukla Kar ıla ıyor

Topluluk Zorlukla Kar ıla ıyor Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Topluluk Zorlukla Kar ıla ıyor Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 56.si www.m1914.org

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

İşletme Gelişimi Atölye Soruları

İşletme Gelişimi Atölye Soruları İşletme Gelişimi Atölye Soruları Şemsettin Akçay Satış Pazarlama ve İnovasyon Mühendisi İşletmenizi Başarıya Götüren 50 Soru! Bir gün küçük kızımız Lara (o zaman 3.5 yaşındaydı): Baba deniz gölgesi nedir,

Detaylı

Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine

Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Eziyet Eden Birinden Vaaz Eden Birine Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 58.si www.m1914.org

Detaylı

ÖZEL EMİNE ÖRNEK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ. Sorumluluk Duygusu Nedir; Nasıl Kazandırılır?

ÖZEL EMİNE ÖRNEK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ. Sorumluluk Duygusu Nedir; Nasıl Kazandırılır? ÖZEL EMİNE ÖRNEK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ Sorumluluk Duygusu Nedir; Nasıl Kazandırılır? Sorumluluk kişinin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve davranışlarının

Detaylı

İÇ KONTROL. ç Kontrol Dairesi. I lda Arslan. 2 ubat 2009 / ISPART A

İÇ KONTROL. ç Kontrol Dairesi. I lda Arslan. 2 ubat 2009 / ISPART A İÇ KONTROL ç Kontrol Dairesi I lda Arslan 2 ubat 2009 / ISPART A İç Kontrol Tanım ç Kontrol, kurumlar n, yöneticileri ve çal anlar taraf ndan uygulanan; kurumlar n hedeflerinin el de edilmesinde gereken

Detaylı

Ana Stratejimiz Milletimizle Gönül Bağımızdır BÜLTEN İSTANBUL B İ L G. İ NOTU FİLİSTİN MESELESİ 12 de. 2014 İÇİN 3 HEDEFİMİZ, 3 DE ÖDEVİMİZ VAR 3 te

Ana Stratejimiz Milletimizle Gönül Bağımızdır BÜLTEN İSTANBUL B İ L G. İ NOTU FİLİSTİN MESELESİ 12 de. 2014 İÇİN 3 HEDEFİMİZ, 3 DE ÖDEVİMİZ VAR 3 te 9 da AK YIL: 2012 SAYI : 164 26 KASIM 01- ARALIK 2012 BÜLTEN İL SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKANLIĞI T E Ş K İ L A T İ Ç İ H A F T A L I K B Ü L T E N İ 4 te Ana Stratejimiz Milletimizle Gönül Bağımızdır

Detaylı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı

İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı İşte Eşitlik Platformu tanıtıldı Ocak 15, 2013-3:55:02 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde kurulan ''İşte Eşitlik Platformu'' tanıtıldı. Toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikle mücadele

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

Vaka Çalışması: «Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Projesi HayalEt» ve Hedeflerimiz

Vaka Çalışması: «Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Projesi HayalEt» ve Hedeflerimiz Vaka Çalışması: «Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Projesi HayalEt» ve Hedeflerimiz İçerik HayalEt Projesi Tanıtımı Neler yaptık? Üniversiteler girişimciliğe nasıl destek olabilir? BuHayalEt, üniversitenin

Detaylı

DERS PROFİLİ. Rus Dış Politikası POLS 439 Güz 7 3+0+0 3 6. Mehmet Turan Çağlar

DERS PROFİLİ. Rus Dış Politikası POLS 439 Güz 7 3+0+0 3 6. Mehmet Turan Çağlar DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Rus Dış Politikası POLS 439 Güz 7 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı Dersin Asistanı Dersin Amaçları

Detaylı

Bölümlerimiz. İletişim Bilimleri Bölümü. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü. Gazetecilik Bölümü

Bölümlerimiz. İletişim Bilimleri Bölümü. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü. Gazetecilik Bölümü Bölümlerimiz İletişim Bilimleri Bölümü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Gazetecilik Bölümü İletişim Bilimleri Bölümü Lisans programı 2012-2013 yılında 60 öğrenciyle

Detaylı

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ

1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1 OCAK 31 ARALIK 2009 ARASI ODAMIZ FUAR TEŞVİKLERİNİN ANALİZİ 1. GİRİŞ Odamızca, 2009 yılında 63 fuara katılan 435 üyemize 423 bin TL yurtiçi fuar teşviki ödenmiştir. Ödenen teşvik rakamı, 2008 yılına

Detaylı

BAŞLARKEN Okul öncesi yıllar çocukların örgün eğitime başlamadan önce çok sayıda bilgi, beceri ve tutum kazandığı, hayata hazırlandığı kritik bir dönemdir. Bu yıllarda kazanılan bilgi, beceri ve tutumlar

Detaylı

Samuel, Tanrı Çocu u Hizmetkarı

Samuel, Tanrı Çocu u Hizmetkarı Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Samuel, Tanrı Çocu u Hizmetkarı Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Lyn Doerksen Türkçe Hanna, Elkana adındaki iyi bir

Detaylı

Prof. Dr. rfan Erdo an

Prof. Dr. rfan Erdo an Sayı 23 Yaz-Güz 2006 Bo sayfa G. Ü.. F. adına sahibi Prof. Dr. Kadri Yamaç Sorumlu yazı i leri müdürü Prof. Dr. Korkmaz Alemdar Editör Prof. Dr. rfan Erdo an Yardımcı editörler Ara. Gör. Aytül Tamer Dokt.

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. lk Kilisenin Do u u. 60. Hikayenin 55.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. lk Kilisenin Do u u. 60. Hikayenin 55.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar lk Kilisenin Do u u Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 55.si www.m1914.org Bible for

Detaylı

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85

ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 TÜRKİYE YÜKSEKÖĞRETİM YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ () TEMEL ALAN YETERLİLİKLERİ ÇEVRE KORUMA TEMEL ALAN KODU: 85 ANKARA 13 OCAK 2011 İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: ÖĞRENİM ALANLARI VE ÇALIŞMA YÖNTEMİ...3 1.1.ISCED 97

Detaylı

Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor

Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor Gazeteciliğin önemi Türkiye de ve dünyada artıyor Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kentte görev yapan gazeteciler ile kahvaltı programında

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 25.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 25.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Eli a, Mucizeler Adamı Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 25.si www.m1914.org Bible for Children,

Detaylı

SAKATLANAN Ç LER Ç N B LG LER TURKISH

SAKATLANAN Ç LER Ç N B LG LER TURKISH SAKATLANAN Ç LER Ç N B LG LER TURKISH Bu kitapçık sakatlanan bir i çi olarak, i çi tazminatı anla mazlı ınızın olması durumunda neler bekleyebilece inizi açıklamaktadır. Bizim anla mazlıkları nasıl ele

Detaylı

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015

Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Anaokulu /aile yuvası anketi 2015 Araştırma sonucu Göteborg daki anaokulları ve aile yuvaları ( familjedaghem) faaliyetlerinde kalitenin geliştirilmesinde kullanılacaktır. Soruları ebeveyn veya veli olarak

Detaylı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PR. (İNGİLİZCE) TARİH PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU) SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ PR. Aday Kimlik Ad Soyad Sınav Lisans Lisans 1 A233139 2 A234223 3 A234363 4 A2712 5 A223251 6 A227829 7 A232737 8 A228288 9 A232288 A2596 11 A234425 12 A233457 13 A227794 ******* 36 19******* 90 ******* 46

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4/c'yi de kaldır!.. cümlelerine yer verildi. Basın açıklamasında özetle; Kamuda çalıştırlan 11 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 4/C'lilerin eylemi TÜRK Büro-Sen öncülüğünde, 4/C'lilerin haklarının iadesi amacıyla ülke çapında eylemler düzenlenmeye başlatıldı.

Detaylı

I. Sabit Kaynaklar, bunlar ısınma ve üretim amaçlı faaliyetlerin yapıldı ı yerlerdir.

I. Sabit Kaynaklar, bunlar ısınma ve üretim amaçlı faaliyetlerin yapıldı ı yerlerdir. G R Havanın gerek insan sa lı ına, gerekse do aya zarar verici duruma gelmesi, kirletici denen unsurların fazlala masıyla olur. Kirleticiler, belirli bir kaynaktan atmosfere bırakılan birinci derecede

Detaylı

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Test-Umfrage Sevgili öğrenciler, ne düşündüğünüz bizim için önemli! Okulumuzun daha da iyi olmasını istiyoruz. Okulumuzun hangi alanlarda başarılı olduğunu ve hangi alanlarda olası iyileştirmelere ihtiyaç

Detaylı

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLERİN AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİ SİSTEME GÖNDERMEK https://ebildirge.sgk.gov.tr/wpeb/amp/loginldap ÖNEMLİ : 1. Öğrencilerin Sigorta İşe Giriş Bildirgeleri,

Detaylı

Cümlede Anlam İlişkileri

Cümlede Anlam İlişkileri Cümlede Anlam İlişkileri Cümlede anlam ilişkileri kpss Türkçe konuları arasında önemli bir yer kaplamaktadır. Cümlede anlam ilişkilerine geçmeden önce cümlenin tanımını yapalım. Cümle, yargı bildiren,

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR TİCARET ODASI MİDİLLİ İŞ VE İNCELEME GEZİSİ 14-15 HAZİRAN 2013 DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER VE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayanlar: Gündem Kont, Mine Güneş, Ahmet Toprak Dış İlişkiler

Detaylı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı

Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı Başkan Acar Bursa da Sosyal Güvenlik Reformunu Anlattı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: - 2008 YILINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİNİN TEMELLERİ ATILDI - İLAÇ VE TIBBİ MALZEME KONUSUNDA

Detaylı

Toplum olarak biraz fazla mı televizyon seyrediyoruz? Bunun sebepleri nelerdir?

Toplum olarak biraz fazla mı televizyon seyrediyoruz? Bunun sebepleri nelerdir? Televizyon kültürü hayatımıza girdi gireli, toplumuzun genetik kodlarında ciddi hasarlar meydana geldi. Bugün, televizyon, değerlerimize ait hiçbir şey bırakmamacasına büyük bir yıkım gerçekleştiriyor.

Detaylı

SANAL DĠLĠN DĠLĠMĠZDE YOL AÇTIĞI YOZLAġMA HAZIRLAYAN: CoĢkun ZIRAPLI Ġsmail ÇEVĠK. DANIġMAN: Faik GÖKALP

SANAL DĠLĠN DĠLĠMĠZDE YOL AÇTIĞI YOZLAġMA HAZIRLAYAN: CoĢkun ZIRAPLI Ġsmail ÇEVĠK. DANIġMAN: Faik GÖKALP SANAL DĠLĠN DĠLĠMĠZDE YOL AÇTIĞI YOZLAġMA HAZIRLAYAN: CoĢkun ZIRAPLI Ġsmail ÇEVĠK DANIġMAN: Faik GÖKALP SOSYOLOJĠ ALANI ORTAÖĞRETĠM ÖĞRENCĠLERĠ ARASI ARAġTIRMA PROJE YARIġMASI BURSA TÜRKĠYE BĠLĠMSEL VE

Detaylı

Ekim Ayı Faaliyet Raporu

Ekim Ayı Faaliyet Raporu Ekim Ayı Faaliyet Raporu Değerli KAGİDER üyeleri, KAGİDER adına dopdolu geçen bir Ekim ayını geride bıraktık. Yeni iletişim ajansımız ile düzenlediğimiz, yeni yönetim kurulumuzu ve hedeflerimizi duyurmayı

Detaylı

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ

ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ SAYI : BİR 7-11 MAYIS 2009 ELAZIĞ - TUNCELİ ZİYARETİ Ben siyasi hayatım ve ülke sevdamla ilgili olarak tüm Türkiye yi memleketim bilirim ancak Çemişgezek benim doğup, büyüdüğüm yer. Elazığ Valisi Muammer

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 6.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 6.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Aldatıcı Yakup Yazari: Edward Hughes Resimleyen: M. Maillot ve Lazarus Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: M. Kerr ve Sarah S. Türkçe 60. Hikayenin 6.si www.m1914.org

Detaylı

SAVUNUCULUK, E M VE H ZMETLERE ULA TIRMA YOLU LE ANNE SA LI ININ

SAVUNUCULUK, E M VE H ZMETLERE ULA TIRMA YOLU LE ANNE SA LI ININ SAVUNUCULUK, E M VE H ZMETLERE ULA TIRMA YOLU LE ANNE SA LI ININ LE LMES PROJES (Bu proje, T.C. Sa k Bakanl Türkiye Üreme Sa Program kapsam nda Avrupa Birli i taraf ndan finanse edilmi tir. Bu yay n içeri

Detaylı

Cinsiyeti: Kadın Eğitim: İstanbul Teknik Üniversitesi Bölüm: İnşaat Mühendisliği Sınıf: 3 Kiminle Yaşadığı: Ailesi ile

Cinsiyeti: Kadın Eğitim: İstanbul Teknik Üniversitesi Bölüm: İnşaat Mühendisliği Sınıf: 3 Kiminle Yaşadığı: Ailesi ile Kullanıcılar Damla Sagin Bana fayda sağlayacak ise kullanırım. Bilgileri Yaş: 21 Medeni Hali: Bekar Meslek: Öğrenci Yaşadığı Yer: İstanbul Gelir Seviyesi: Yok Cinsiyeti: Kadın Eğitim: İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN

SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN SPROGVURDERING OG SPROGSCREENING AF 3-ÅRIGE BØRN Århus Kommune Børn og Unge Århus Belediyesinde Yaşayan 3 Yaşındaki çocuklar için Dil Durum Değerlendirmesi/Dil Tarama Testi Önsöz Sevgili ebeveynler İyi

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 22.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 22.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Akıllı Kral Süleyman Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 22.si www.m1914.org Bible for Children,

Detaylı

Borçlar Hukuku Özel Hükümler (LAW 301) Ders Detayları

Borçlar Hukuku Özel Hükümler (LAW 301) Ders Detayları Borçlar Hukuku Özel Hükümler (LAW 301) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Borçlar Hukuku Özel Hükümler LAW 301 Güz 4 2 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı. Filistin ile yatıp, Gazze ile kalkıyoruz.

RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı. Filistin ile yatıp, Gazze ile kalkıyoruz. - Günlük siyaset acının üstünü nasıl örter? - Gazze yi ve Filistin i içselleştirmek yerine farz olarak görenlerin destansı trajik hali - BM Genel Sekreteri, AKP Kadın Kolları ve Hrant Dink Ortak paydası

Detaylı

Tarım için yeni bir marka. Adama nın anlamı nedir? Logomuz. Çiftçi Tarım Dünya

Tarım için yeni bir marka. Adama nın anlamı nedir? Logomuz. Çiftçi Tarım Dünya Tarım için yeni bir marka Sizler ile birlikte amaçlarımızı, değerlerimizi, hedeflerimizi ve ilkelerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu ilkeler global organizasyonumuz ve markamız gibi gelecek stratejilerimizi

Detaylı

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal

BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal BİT ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler vb.) Bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgiye

Detaylı

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV GENÇLERİN

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV GENÇLERİN MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV GENÇLERİN Muğla Gazeteciler Cemiyeti 12. Seçimli Genel Kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. 23 yıldır cemiyet başkanlığını yürüten duayen gazeteci

Detaylı

ÖRGÜT VE YÖNETİM KURAMLARI

ÖRGÜT VE YÖNETİM KURAMLARI ÖRGÜT VE YÖNETİM KURAMLARI Örgüt Örgütsel amaçları gerçekleştirmek için yönetimin kullandığı bir araçtır (Başaran, 2000, 28). Örgüt Toplumsal gereksinmelerin bir kesimini karşılamak üzere, önceden belirlenmiş

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 19.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 19.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Çoban Çocuk Davut Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Lazarus Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 19.si www.m1914.org Bible for Children,

Detaylı

2001 yılında otomotiv sektörünün dolar bazında cirosu 1997 yılı düzeyine, tekstilin cirosu ise 1999 yılı düzeyine geriledi.

2001 yılında otomotiv sektörünün dolar bazında cirosu 1997 yılı düzeyine, tekstilin cirosu ise 1999 yılı düzeyine geriledi. REEL SEKTÖRDE DE YENİDEN YAPILANMA ŞART GİRİŞ Prof. Dr. Necmi GÜRSAKAL BTSO tarafından beş yıldan beri gerçekleştirilen Bursa da 250 Büyük Firma çalışması bize göre bu şehirde yapılan en önemli çalışmalardan

Detaylı

Yaratıcı Drama E itmenleri/liderleri ve Tiyatro Pedagoglarının Davranı ve Tutumuna li kin Etik Bildirge (Sözle me)

Yaratıcı Drama E itmenleri/liderleri ve Tiyatro Pedagoglarının Davranı ve Tutumuna li kin Etik Bildirge (Sözle me) Yaratıcı Drama E itmenleri/liderleri ve Tiyatro Pedagoglarının Davranı ve Tutumuna li kin Etik Bildirge (Sözle me) Internationales Übereinkommen über das Verhalten und zur Ethik von Theaterpädagoginnen

Detaylı

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 30.si.

Çocuklar için Kutsal Kitap sunar. 60. Hikayenin 30.si. Çocuklar için Kutsal Kitap sunar Güzel Kraliçe Ester Yazari: Edward Hughes Resimleyen: Janie Forest Tercüme eden: Nurcan Duran Uyarlayan: Ruth Klassen Türkçe 60. Hikayenin 30.si www.m1914.org Bible for

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 3. BÖLÜM/REKLAMIN AMAÇLARI 45 a. Reklamın İletişim Amacı 46 b. Reklamın Satış Amacı 52

İÇİNDEKİLER. 3. BÖLÜM/REKLAMIN AMAÇLARI 45 a. Reklamın İletişim Amacı 46 b. Reklamın Satış Amacı 52 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 1 5 1. BÖLÜM / REKLAM NEDİR? 21 2. BÖLÜM / DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE REKLAMIN KISA TARİHİ 29 a. Dünyada Reklam 29 b. Türkiye'de Reklam 34 3. BÖLÜM/REKLAMIN AMAÇLARI 45 a. Reklamın İletişim

Detaylı

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı. Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Meslek Lisesi Koçları Programı Okul Şirket Buluşması 23 Şubat 2016 Meslek Lisesi Koçları Programı Okul & Şirket Buluşması, 23 Şubat 2016, 09:00 16:30 Koç Holding, Nakkaştepe

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "INSTITUT DU BOSPHORE YILLIK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN INSTITUT DU BOSPHORE YILLIK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI CANSEN BAŞARAN-SYMES IN "INSTITUT DU BOSPHORE YILLIK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI 18 Mart 2016 İstanbul, Hilton Hotel Harbiye Sayın Büyükelçiler, Değerli Konuklar, 2009 yılında

Detaylı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı

Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Bodrum da hafriyat atıkları geri kazanım tesisi hizmete başladı Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımı gerçekleştirilen çevreci yatırım;

Detaylı

skandinav mesleki güvenlik ortam anketi

skandinav mesleki güvenlik ortam anketi NOSACQ-50- Turkish skandinav mesleki güvenlik ortam anketi Bu anketin amac bu i yerindeki güvenlikle ilgili görü lerinizi almakt r. Cevaplar n z bilgisayara i lenecek ve güvenilir biçimde tutulacakt r.

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5

DERS BİLGİLERİ. Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS Kıbrıs Sorunu PSIR 464 7-8 3 + 0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli Dersin Koordinatörü Dersi Verenler

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk CSR

Kurumsal Sosyal Sorumluluk CSR Kurumsal Sosyal Sorumluluk CSR Yönetici adayı: Fotokopiciye para kaptırmayan kişi Anadolu Üniversitesi Plan 1) Kurumsal Sosyal Sorumluluk 2) Neden Kurumsal Sosyal Sorumluluk? 3) AB KSS Standartları, SA8000

Detaylı

2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ. Anayasa nın 49. Maddesi :

2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ. Anayasa nın 49. Maddesi : 2.000 SOSYOLOG İLE YAPILAN ANKET SONUÇLARINA DAİR DEĞERLENDİRMEMİZ Anayasa nın 49. Maddesi : A. Çalışma Hakkı ve Ödevi Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek,

Detaylı

İşin Adı: KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI. İşin Kodu: İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 13.07.

İşin Adı: KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI. İşin Kodu: İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 13.07. Daire Başkanı: Ali AYGÜN İşi Yapan İşgörenin Bağlı Bulunduğu İlk Yönetici: Genel Sekreter Tarih: 13.07.2015 1. Kütüphane hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için çalışan elemanlar arasında iş bölümü yapmak

Detaylı

Bazen tam da yeni keþfettiðiniz, yeni tanýdýðýnýz zamanda yitirirsiniz güzellikleri.

Bazen tam da yeni keþfettiðiniz, yeni tanýdýðýnýz zamanda yitirirsiniz güzellikleri. C i h a n D e m i r c i Damdaki Mizahçý 90 Yaþýnda Eskimeyen Bir Usta: Haldun Taner Bazen tam da yeni keþfettiðiniz, yeni tanýdýðýnýz zamanda yitirirsiniz güzellikleri. 1986'da yitirdiðimiz Haldun Taner

Detaylı

Yaz l Bas n n Gelece i

Yaz l Bas n n Gelece i Emre Aköz Yeni Okur-Yazarlar ve Gazetelerin Geleceği ABD li serbest gazeteci Christopher Allbritton õn yaşadõklarõ bize yazõlõ medyanõn (ki bu tabirle esas olarak gazeteleri kastediyorum) geleceği hakkõnda

Detaylı

TASARIM KÜLTÜRÜ 112441 2015/02 10 TL

TASARIM KÜLTÜRÜ 112441 2015/02 10 TL TASARIM KÜLTÜRÜ D ER G İ S İ 112441 2015/02 10 TL 78 DOSYA Ölüm için Tasar m: Her eyin Bitti i Yer Tasar m n Ba lad Yer mi? Bu dosyan n amac do rudan do ruya bir yoksunlu a i aret etmek: Türkiye de (ve

Detaylı