F-Secure Mobile Security. Android

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "F-Secure Mobile Security. Android"

Transkript

1 F-Secure Mobile Security Android

2 F-Secure Mobile Security İçindekiler 2 İçindekiler Bölüm 1: Yükleme Yükleme Etkinleştirme Ürünü yapılandırma Ürünü Android aygıtından kaldırma...8 Bölüm 2: Gizli bilgileri koruma Uzaktan Hırsızlık Önleme özelliğini açma Aygıtınızı uzaktan kilitleme Aygıtınızı uzaktan silme Aygıtınızı bulma SMS uyarısını kullanma Hırsızlık Önleme alarmını kullanma Konum paylaşma özelliğini kullanma...14 Bölüm 3: Web'de gezinme koruması Gezine korumasını kullanma Internet'i güvenle kullanma Engellenen bir web sitesinden dönme veya bu siteye girme...17 Bölüm 4: Virüsleri tarama El ile tarama Zamanlanan tarama Etkilenen dosyalar işleniyor Virüsten koruma ayarlarını değiştirme...22 Bölüm 5: Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme Yaş grupları nedir Kullanıcının yaş grubunu seçme İçerik türleri Uygulama denetimini kullanma...27 Bölüm 6: İstenmeyen aramaları ve mesajları önleme Güvenli kişileri kullanma Engellenen aramaları ve mesajları görüntüleme...30

3 F-Secure Mobile Security İçindekiler 3 Bölüm 7: Uygulamanın güncel kalmasını sağlama Güncelleştirme modunu seçme Elle güncelleştirmeler...33 Bölüm 8: Abonelik hizmet süresi satın alma PC'nizi kullanarak abonelik hizmet süresi satın alma...35

4 F-Secure Mobile Security Yükleme 4 Bölüm 1 Yükleme Konular: Ürünün mobil aygıta yüklenmesiyle ilgili yönergelerdir. Yükleme Aygıtınıza ürünü yüklemek için aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın: Etkinleştirme Yükleme dosyasını bilgisayarınıza karşıdan yükleyin ve aygıta ya da Ürünü yapılandırma SD karta taşıyın Ürünü Android aygıtından Yükleme dosyasını aygıtınıza doğrudan karşıdan yükleyin. kaldırma Ürünü yükledikten sonra etkinleştirmeniz gerekir. Ürün etkinleştirildiğinde koruma açılır.

5 F-Secure Mobile Security Yükleme Yükleme Ürünün mobil aygıta yüklenmesiyle ilgili yönergelerdir. Ürünün önceki bir sürümünden yükseltiyorsanız, önceki sürümü kaldırmanız gerekmez; ancak yeni sürümü yükledikten sonra ürün ayarlarını denetlemelisiniz. Ürünü yüklemek için şu yönergeleri izleyin: 1. AyarlarUygulama öğesini açın ve Bilinmeyen kaynaklar seçeneğinin etkinleştirilmiş olup olmadığını denetleyin. Bu ayar etkinleştirildiğinde, Android Market dışından da uygulamalar yükleyebilirsiniz. 2. Yükleme dosyasını bilgisayarınıza karşıdan yükleyip aygıta ya da SD karta taşıyın veya doğrudan aygıtınıza karşıdan yükleyin. Daha fazla bilgi için, aygıtınızla birlikte gelen belgelere başvurun. 3. Ürünü yüklemek üzere aygıtınızdaki yükleme paketini başlatın. Yükleme paketini bellek kartından başlatmak için üçüncü taraflara ait bir dosya yöneticisi gerekmektedir. Yükleme paketi, ürünü aygıtınıza yükler. 4. Yükleme tamamlandıktan sonra, uygulamayı başlatmak ve ürünü etkinleştirmek için Aç'ı seçin. Ürün etkinleştirilinceye kadar aygıtınızı korumaz.

6 F-Secure Mobile Security Yükleme Etkinleştirme Ürün etkinleştirildiğinde koruma açılır. Ürünü etkinleştirmek için şu yönergeleri izleyin: 1. Uygulamayı başlatın. Ürün ilk kez başlatıldığında lisans koşulları görüntülenir. 2. Lisans koşullarını okuyun. Kabul ediyorsanız, onay kutusunu işaretleyin ve İleri'ye basın. Lisans koşullarını kabul ettikten sonra etkinleştirme işlemi başlatılır. 3. Etkinleştirme türünü seçin. Ürünü ücretsiz deneme sürümü modunda veya abonelik kodunuzla etkinleştirebilirsiniz. Satın aldığınız lisans türüne bağlı olarak, Gezinme koruması ile birlikte Hırsızlık Önleme veya Mobile Security özelliğini kullanabilirsiniz. Ürünü değerlendirmek için, etkinleştirme türü olarak Ücretsiz Deneme Sürümü seçeneğini belirleyin. Abonelik anahtarınız varsa, abonelik türü olarak Abonelik anahtarı seçeneğini belirleyin ve abonelik anahtarınızı girin. 4. Etkinleştir'e basın. Not: Ürünün etkinleştirme sırasında güncelleştirme hizmetine bağlanması gerekir. Etkinleştirmeyi bitirdikten sonra, ürünün ayarlarını yapabileceğiniz yapılandırma sihirbazı açılır. Android 2.2 ve sonraki platformlarda, ürünün Hırsızlık Önleme özelliğini kullanması için aygıt yöneticisini etkinleştirmelisiniz.

7 F-Secure Mobile Security Yükleme Ürünü yapılandırma Ürün özelliklerini kullanmadan önce yapılandırmanız gerekmektedir. Hırsızlık Önleme, Ebeveyn denetimi ve Güvenli kişiler özelliklerini kullanıma sokmak için aşağıdaki talimatları uygulayın: 1. Yeni güvenlik kodunu girin ve doğru şekilde girdiğinizden emin olmak için onaylayın. Not: Güvenlik kodunu daha sonra değiştirmek için, AyarlarGenel ayarlar öğelerini açın ve Güvenlik kodunu ayarla seçeneğini belirleyin. Uzaktan Hırsızlık Önleme ve Ebeveyn denetimini kullanmak için güvenlik koduna sahip olmanız gerekir. 2. Ürünün aygıtınızı yönetebilmesi için haklar gerekmektedir. Aygıt yöneticisini etkinleştirmek için, Etkinleştir öğesine basın. 3. Aygıtınız için bir ekran kilidi ayarlamadıysanız, devam etmeden önce bu ekran kilidini ayarlamalısınız. Daha fazla bilgi için, aygıtınızla birlikte gelen belgelere başvurun. 4. Güvenilen telefon numarasını girin. Aygıtınızdaki SIM kart değiştirildiğinde güvenilen telefon numarasına uyarı gönderilir. 5. Ebeveyen Denetimini yapılandırmak için aygıt kullanıcısının yaş grubunu seçin. Hırsızlık Önleme ve Ebeveyn Denetimi özelliklerini yapılandırdıktan sonra, ürün açılır.

8 F-Secure Mobile Security Yükleme Ürünü Android aygıtından kaldırma Ürünün aygıtınızdan kaldırılmasıyla ilgili yönergelerdir. Ürünü aygıttan kaldırmak için şu yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde, Ayarlar'ı açın. 2. Ayarlar menüsünde, Genel'i seçin. 3. Kaldır'a dokunun. Hırsızlık Önleme özelliği için bir güvenlik kodu oluşturduysanız, ürünü kaldırmak için bu kodu girmelisiniz. Ürün aygıtınızdan kaldırılır. Not: Ürün, kaldırma sırasında Aygıt yöneticisi listesinde devre dışı bırakılır. Kaldırmayı iptal etmek isterseniz, ürünü kullanmaya devam etmeden önce etkinleştirmeniz gerekmektedir.

9 Bölüm 2 Gizli bilgileri koruma Konular: Uzaktan Hırsızlık Önleme özelliğini açma SMS uyarısını kullanma Hırsızlık Önleme alarmını Hırsızlık Önleme özelliğiyle, aygıtınız çalındığında aygıtınızın veya üzerinde yüklü verilerin kötü amaçlı kullanılmayacağından emin olabilirsiniz. Aygıtınızı kaybederseniz, aygıtınıza bir SMS metin mesajı göndererek aygıtı uzaktan kilitleyebilirsiniz. kullanma Aygıt kilitlendikten sonra yalnızca ekran kilidini açma deseni kullanılarak açılabilir. Konum paylaşma özelliğini kullanma Not: Uzaktan kilitleme özelliğini kullanmak için, aygıtınızın ekran kilidini açma desenini etkin durumda tutun. Uzaktan temizleme ile aygıtınızdaki verileri uzaktan temizleyebilirsiniz. Aygıtınızı silmek üzere bir SMS mesajı gönderdiğinizde, ürün takılı SD karttaki tüm bilgileri, SMS ve MMS mesajlarını, ilgili kişileri ve takvim bilgilerini kaldırır. Bunun yanı sıra Google hesabınızın parolasını değiştirmeniz önerilir. Android 2.2 veya sonraki platformlarda, aygıtınızı silmek amacıyla bir SMS gönderdiğinizde, ürün aygıtı fabrika ayarlarına sıfırlar.

10 F-Secure Mobile Security Gizli bilgileri koruma Uzaktan Hırsızlık Önleme özelliğini açma Uzaktan Hırsızlık Önleme özellikleri açık olduğunda, aygıtınıza SMS metin mesajı göndererek onu kilitleyebilir veya üzerindeki tüm bilgileri silebilirsiniz. Uzaktan Hırsızlık Önleme özelliğini ayarlamak için: 1. Ana görünümde Hırsızlık Önleme'yi açın. 2. Hırsızlık Önleme menüsünde, Ayarlar'ı seçin. 3. Aygıtınızı uzaktan bulabilmek istiyorsanız Konumlandırıcıyı etkinleştir'i seçin. Konumlandırıcıyı kullanmak için, aygıtınızdaki konumlandırma yöntemlerinin açık olduğundan emin olun. Genellikle bunlar varsayılan olarak açıktır. Daha fazla bilgi için aygıtınızla gelen belgelere bakın. 4. Uzaktan Hırsızlık Önleme seçeneğini belirleyerek özelliği açın. Uzaktan Hırsızlık Önleme açılır Aygıtınızı uzaktan kilitleme Aygıtınızı uzaktan kilitlediğinizde, aygıtınız izniniz olmadan kullanılamaz. Kaybolan veya çalınan aygıtınızı kilitlemek için şu yönergeleri izleyin: 1. Aygıtı kilitlemek için aygıtınıza aşağıdaki SMS mesajını gönderin:#lock#<güvenlik kodu> (Örneğin: #LOCK# ) 2. Aygıt kilitlendiğinde, ürün, kilitleme iletisini göndermek için kullandığınız telefona bir yanıt iletisi gönderir. Uzaktan yer belirleme özelliğini açtıysanız, yanıt iletisi aygıtın konum bilgilerini içerir. Kilitlenmiş aygıtın kilidi sadece seçmiş olduğunuz ekran kilidi kaldırma yöntemiyle kaldırılabilir Aygıtınızı uzaktan silme Aygıtınızı sildiğinizde, Hırsızlık Önleme özelliği aygıtta depolanan kişisel bilgilerinizi siler. Kaybolan veya çalınan aygıtınızı silmek için şu yönergeleri izleyin: 1. Aygıtı silmek için aygıtınıza aşağıdaki SMS mesajını gönderin:#wipe#<güvenlik kodu> (Örneğin: #WIPE# ) 2. Aygıt silindiğinde, ürün, silme iletisini göndermek için kullandığınız telefona bir yanıt iletisi gönderir. Aygıtı sildiğinizde, ürün aygıtın içinde bulunan SD karttaki bilgileri, SMS ve MMS mesajlarını, kişi ve takvim bilgilerini siler. Android 2.2 ve sonraki platformlarda, aygıtın silinmesi aygıtı fabrika ayarlarına sıfırlar Aygıtınızı bulma Kaybolan aygıtınızı bulmak için aygıta bir SMS mesajı gönderebilirsiniz. Not: Konum bilgilerini almak için aygıtınızda GPS özelliğini açtığınızdan emin olun. Aygıtınızı bulmak için şu yönergeleri izleyin: Aygıtı bulmak için aygıtınıza aşağıdaki SMS mesajını gönderin:#locate#<güvenlik kodu> (Örneğin: #LOCATE# ) Hırsızlık Önleme, aygıtın en son bulunduğu konumu içeren bir SMS mesajıyla yanıt verir. İpucu: Konumlandırma mesajının düzgün çalıştığından emin olmak için ayarlarını yaptıktan sonra aygıtınıza gönderin.

11 F-Secure Mobile Security Gizli bilgileri koruma 11 Not: Hırsızlık Önleme özelliği konum verilerini depolamaz, yalnızca size gönderilen SMS metin mesajında konum bilgileri bulunur.

12 F-Secure Mobile Security Gizli bilgileri koruma SMS uyarısını kullanma Hırsızlık Önleme özelliğini, aygıtınızdaki SIM kartı değiştirildiğinde sizi SMS mesajıyla uyaracak şekilde ayarlayabilirsiniz. SMS uyarısını kullanmak için: 1. Ana görünümde Hırsızlık Önleme'yi açın. 2. Hırsızlık Önleme menüsünde, Ayarlar'ı seçin. 3. Güvenilen numara'yı seçin. Güvenilen numara iletişim kutusu açılır. 4. Aygıttaki SIM kart değiştirildiğinde SMS metin mesajının gönderileceği telefon numarasını belirleyin. SMS uyarısı etkin durumdayken, aygıtınızdaki SIM kart değiştirildiğinde bir SMS metin mesajı alırsınız.

13 F-Secure Mobile Security Gizli bilgileri koruma Hırsızlık Önleme alarmını kullanma Aygıtınızın kaybolması veya çalınması durumunda bir sesli alarm çalınmasını sağlayabilirsiniz. Cihazınızda bir sesli alarm çalmak için şu talimatları uygulayın: 1. Alarm çalmasını sağlamak için, şu SMS mesajını aygıtınıza gönderin: #ALARM#<güvenlik kodu>#<yineleme sayısı> Not: Tekrarlama sayısı özelliğiyle alarmın kaç kez çalacağını belirleyebilirsiniz ve bunu alarmı çalmadan yapabilirsiniz. (Örneğin: #ALARM#abcd1234) 2. Aygıt bu iletiyi aldığında, ürün aygıtı kilitler ve sesli alarm çalar. Ürün, alarm iletisini göndermek için kullandığınız telefona bir yanıt iletisi gönderir. Alarmı kapatmak için, seçmiş olduğunuz ekran kilidini kaldırma yöntemini kullanın. İpucu: Şu SMS mesajını aygıtınıza göndererek alarmı uzaktan kapatabilirsiniz: #ALARM#<güvenlik kodu>#0

14 F-Secure Mobile Security Gizli bilgileri koruma Konum paylaşma özelliğini kullanma Arkadaşlarınıza ve ailenizi o anki konumunuzu harita üzerinde gösteren bir ileti gönderebilirsiniz. Konumunuzu paylaşmak için aygıtınızda GPS özelliğini açmalısınız. Konum paylaşma iletisi göndermek için: 1. Ana görünümde, Hırsızlık Önleme özelliğini açın. 2. Hırsızlık Önleme menüsünde, Konum paylaşma'yı seçin. Ürün, konumunuza erişmek için GPS özelliğini kullanır ve mesajlaşma uygulamasını açar. 3. Mesajlaşma uygulamasında, konum bilgileri iletisine alıcılar ekleyin ve Gönder'e basın. İleti, konumunuza ait bilgileri ve bulunduğunuz noktayı gösteren Google Maps bağlantısını içerir.

15 Bölüm 3 Web'de gezinme koruması Konular: Gezine korumasını kullanma Internet'i güvenle kullanma Ürün sizi zararlı içerik bulundurabilecek veya kredi kartı numaraları, kullanıcı hesabı bilgileri ve parolalar gibi kişisel bilgilerinizi çalabilecek web sitelerinden korur.

16 F-Secure Mobile Security Web'de gezinme koruması Gezine korumasını kullanma F-Secure Browser'ı kullanmalısınız. Farklı bir tarayıcı kullanmanız durumunda, Tarama Koruması web taramalarınızı korumayacaktır. Web'de gezinirken Gezinme Koruması'nı kullanmak için, şu yönergeleri izleyin: Web tarayıcısını başlatmak için: Üründeki güvenli tarayıcıyı açın. Ana görünümde, Gezinme Koruması'nı ve ardından Güvenli tarayıcı'yı seçin. Android Launcher'da F-Secure Browser'ı seçin.

17 F-Secure Mobile Security Web'de gezinme koruması Internet'i güvenle kullanma Gezinme koruması, ziyaret ettiğiniz web sitelerinin güvenliğini değerlendirmenize yardımcı olur ve zararlı web sitelerine istem dışı olarak erişmenizi engeller. Siz bir web sitesine erişmeden önce, ürün bu sitenin güvenliğini otomatik olarak denetler. Site şüpheli veya zararlı olarak derecelendirilmişse, ürün bu siteye erişimi engeller. Web sitesinin güvenlik derecesi, F-Secure kötü amaçlı yazılım analistleri ve F-Secure ortakları gibi çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere dayanır Engellenen bir web sitesinden dönme veya bu siteye girme Gezinme Koruması zararlı bir web sitesine erişimi engellediğinde olabilecek eylemler için yönergeler. Gezinme Koruması etkinleştirildiğinde, ürün zararlı web sitelerine erişimi engeller. Gezinme Koruması, iki eyleme izin veren bir engelleme sayfası görüntüler. 1. Ayrıldığınız sayfaya dönmek istiyorsanız, engelleme sayfasında Ana sayfaya dön'ü seçin. 2. Gezinme koruması tarafından engellenmiş olsa da siteye girmek istiyorsanız, engelleme sayfasındaki Bu web sitesine yine de girmek istiyorum bağlantısını kullanın.

18 F-Secure Mobile Security Virüsleri tarama 18 Bölüm 4 Virüsleri tarama Konular: El ile tarama Zamanlanan tarama Etkilenen dosyalar işleniyor Virüsten koruma ayarlarını değiştirme Ürün, aygıtınızı virüslere ve diğer kötü amaçlı kodlara karşı tarar. Ürün yüklü programları ve takılı bellek kartlarını virüslere, casus yazılımlara ve riskli yazılımlara karşı otomatik olarak tarar. Not: Ürün tarafından her istendiğinde aygıtınızı virüslere karşı taramanızı öneririz.

19 F-Secure Mobile Security Virüsleri tarama El ile tarama Aygıtınızda istediğiniz zaman virüs veya diğer zararlı kodlar için tarama yapabilirsiniz. Aygıtınızdaki ve takılı bellek kartındaki tüm dosyaları taramak için şu yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Virüsten Koruma'yı seçin. 2. Şimdi tara'yı seçin. Virüs taraması başlatılır. 3. Virüs taraması tamamlandıktan sonra, uygulama aşağıdaki bilgileri görüntüler. Etkilenen - Bulunan etkilenme sayısıdır. Taranmadı - Tarama işlemi sırasında taranmayan dosya sayısıdır. Bir dosya başka bir program tarafından kilitlenmişse veya bozuksa taranamaz. Tarandı - Taranan dosya sayısıdır. 4. Tarama işleminden çıkmak için Geri'ye basın.

20 F-Secure Mobile Security Virüsleri tarama Zamanlanan tarama Aygıtınızı virüslere ve diğer kötü amaçlı kodlara karşı düzenli aralıklarla otomatik olarak taramak için bir süre belirleyebilirsiniz. Aygıtınızı düzenli aralıklarla, örneğin günlük, haftalık veya aylık olarak tarayabilirsiniz. Zamanlanan bir tarama ayarlamak için, şu yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Virüsten Koruma'yı seçin. 2. Zamanlanan tarama'yı seçin. 3. Öğeyi açmak için Zamanlanan tarama'yı seçin. 4. Tarama aralığı altında, aygıtınızı ne sıklıkla taramak istediğinizi seçin: Günlük: Aygıtı her gün tarayın. Haftalık: Aygıtı her hafta seçilen günde tarayın. Aylık: Aygıtı her ayın ilk günü tarayın. 5. Tarama süresi altında, taramanın başlayacağı zamanı ayarlayın. Zamanlanan tarama otomatik olarak başlar ve arka planda çalışır. Zamanlanan taramanın her başlayışı ve bitişinde bir bildirim iletisi sizi bilgilendirir.

21 F-Secure Mobile Security Virüsleri tarama Etkilenen dosyalar işleniyor Ürün bir dosyada virüs veya zararlı kod bulduğunda, etkilenen dosyayı aygıtınızdan kaldırabilirsiniz. Etkilenen dosyaları işlemek için şu yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Virüsten Koruma'yı seçin. 2. Etkilenen dosyalar'ı seçin. Etkilenen dosyalar görünümü açılır. 3. Etkilenen dosyalar görünümü'nde, işleme almak istediğiniz etkilenen dosyaya ilerleyin. 4. Daha ayrıntılı bilgi görüntülemek için etkilenen dosyayı seçin. Etkilenen dosyalar ayrıntıiı görünümü etkilenen dosyanın yolunu ve dosya adını ve etkilenmenin adını görüntüler. 5. Etkilenen dosyayı veya uygulamayı aygıtınızdan kaldırmak için Sil'i veya Kaldır'ı tıklatın. F-Secure web sitesinde virüsler, truva atları, solucanlar ve diğer istenmeyen yazılımların başka biçimleri hakkında açıklamalar ve bilgiler bulabilirsiniz:

22 F-Secure Mobile Security Virüsleri tarama Virüsten koruma ayarlarını değiştirme Virüs taramasını çalıştırmak istediğiniz zamanı seçmek için virüsten koruma ayarlarını değiştirin. Virüsten koruma ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Ayarlar seçeneğini belirleyin. Ayarlar seçim listesi açılır. 2. Ayarlar seçim listesinden Virüsten koruma'yı seçin. 3. Aygıtınıza bir program yükledikten sonra programın otomatik olarak taranması için Yükleme taraması'nı seçin. 4. Aygıtınıza her bellek kartı takışınızda, bellek kartının taranmasını sağlamak için Bellek kartı taraması'nı seçin. 5. Aşağıdaki Bulut koruma kullan modlarından birini seçin: Yalnızca benim operatörüm: Uygulama, yalnızca kendi operatörünüzün şebekesini kullanırken en son tehditleri denetler. Tüm operatörler: Uygulama, kullandığınız şebekeye bakmaksızın en son tehditleri denetler. Hiçbir zaman: Uygulama bulut koruması kullanmaz. Bulut koruması, en son tehditlere karşı daha hızlı ve daha doğru koruma sağlar. İstenmeyen veri dolaşım ücretlerinden kaçınmak için, bulut korumasını kendi operatörünüzün şebekesini kullanmadığınızda veya tamamen kapatabilirsiniz.

23 Bölüm 5 Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme Konular: Ürün, çocuklarınızı Internet'teki uygun olmayan içerikten korumanıza yardımcı olur. Yaş grupları nedir Internet'te birçok ilgi çekici Web sitesi vardır, ancak aynı zamanda İçerik türleri Internet'i kullanan çocuklar için riskli olabilecek siteler de bulunmaktadır. Uygulama denetimini kullanma Ebeveyn denetimi olmadan mobil aygıtlarıyla Web'de gezinen küçük çocuklar ve gençler risk altındadır. Birçok Web sitesi çocuklarınız için uygunsuz olduğunu düşünebileceğiniz içerik barındırır. Uygunsuz içeriğe maruz kalabilirler, mobil aygıta zarar verebilecek kötü amaçlı yazılımları farkında olmadan karşıdan yükleyebilirler veya güvenli olmayan Web sitelerinde gezindikten sonra taciz edilebilirler.

24 F-Secure Mobile Security Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme Yaş grupları nedir Yaş gruplarıyla, gençler ve küçük çocuklar için uygun olan web içeriğini tanımlayabilirsiniz. Ebeveyn denetimi, Web sayfalarını çözümler ve içeriklerine bağlı olarak istenmeyen Web sayfalarına erişimi engeller. Ebeveyn denetimi özelliğinde, Web içeriğini farklı yollarla kısıtlayan önceden ayarlanmış üç profil bulunmaktadır. Küçük çocuklara çevrimiçi etkinlikleri konusunda daha sıkı kısıtlamalar uygulanırken gençler Internet'te gezinirken daha fazla özgürlüğe sahip olabilirler. Yetişkin yaş grubu Internet te hiçbir kısıtlama olmadan gezinebilir. Yaş grubunu yükleme sırasında veya daha sonra Ebeveyn denetimi ayarları sayfasından seçebilirsiniz Kullanıcının yaş grubunu seçme Yaş grubu ile, bu aygıtı kimlerin kullanabileceğini seçebilirsiniz. Ebeveyn denetimi, bu seçime bağlı olarak Web içeriğini kısıtlar. Kullanıcının yaş grubunu değiştirmek için: 1. Ana görünümde Ayarlar seçeneğini belirleyin. 2. Ebeveyn denetimi'ni seçin. 3. İstenmeyen Web sayfalarına erişimi engellemek için Ebeveyn denetimi özelliğini etkinleştirin. 4. Yaş grubu altında, bu aygıtın kimlerin kullanabileceğini seçin. Ebeveyn denetimi, bu seçime bağlı olarak Web içeriğini kısıtlar. Yaş grubunu değiştirmek, kullanıcının gezinmesine izin verilen içeriği değiştirir. 5. İzin verilen kategorileri görüntülemek ve düzenlemek için, Sınırlı web içeriği öğesini seçin. 6. İzin vermek istediğiniz içeriği seçin. Yaş grubunu değiştirdikten sonra, Ebeveyn denetimi özelliği sadece yapılandırmış olduğunuz web sitelerine erişim izni verir.

25 F-Secure Mobile Security Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme İçerik türleri Birçok içerik türüne erişimi engelleyebilirsiniz. Yetişkinlere yönelik içerik Cinsellik içeren veya cinsel çağrışımda bulunan içerik. Örneğin, seks ürünleri satan siteler veya cinsel eğilim içeren çıplaklık. Sohbet Örneğin, Web tabanlı sohbet programları, anlık ileti programları ve sohbet siteleri. Randevu Servisi Örneğin, eş bulma siteleri veya posta siparişiyle evlilik olanağı sağlayan siteler. Uyuşturucu Uyuşturucu kullanımının desteklendiği siteler. Örneğin uyuşturucu üretme, satma veya satın alma ile ilgili bilgiler içeren siteler. Kumar Örneğin, çevrimiçi kumar oynatan veya çekiliş yapılan web siteleri. Silah Örneğin, silahlarla ilgili tanımlar veya görüntüler içeren ya da silah ve patlayıcı yapımının anlatıldığı siteler. Web postası Örneğin, Web tarayıcısı aracılığıyla ileti gönderip almak üzere e-posta hesapları oluşturabileceğiniz siteler. Sosyal ağ Örneğin, kişisel ve profesyonel ilgi alanlarınızı paylaşmak üzere bir üye profili oluşturabileceğiniz siteler. Forum Örneğin, yorumları görüntüleyebileceğiniz ve gönderebileceğiniz tartışma grupları ya da forum oluşturmak için kullanabileceğiniz programlar. Bloglar Örneğin çevrimiçi günlükler, kişisel Web sayfaları, bloglar ve podcast'ler. Nefret ve şiddet Örneğin, belirli bir din, ırk, ulus, cinsiyet, yaş grubu, özürlülük veya cinsel eğilim aleyhinde ifadeler içeren siteler ya da insanlar, hayvanlar veya kurumsal aleyhinde fiziksel saldırı tanımları ya da görüntüleri içeren siteler. Anonimleştiriciler ve proxy'ler Örneğin, Internet'te izlenemeyecek etkinlikler gerçekleştirmeye çalışan veya filtrelerin nasıl aşılacağı ile ilgili bilgiler sağlayan siteler. Yasadışı karşıdan yüklemeler Örneğin, yazılımlara yasadışı veya şüpheli şekilde erişim sağlayan siteler ve ağların ve sistemlerin güvenliğini tehlikeye atabilecek programlar geliştiren ve dağıtan siteler. Alışveriş Örneğin, ziyaretçilerin doğrudan Web üzerinden sipariş vermelerine olanak veren siteler, fiyat karşılaştırma Web siteleri veya çevrimiçi müzayede siteleri.

26 F-Secure Mobile Security Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme 26 Kültler Örneğin, belirli bir amaca kendini adamış veya din ve diğer ideolojilere yönelik saldırgan tavır sergileyen siteler. Alkol ve tütün ürünleri Örneğin, alkol veya tütün ürünleriyle ilgili bilgi sağlayan, bu ürünleri tanıtan ya da destek sağlayan siteler. Bilinmiyor Sitenin içerik ütrü kullanılamıyorsa, bilinmeyen olarak kategorilendirilmiştir.

27 F-Secure Mobile Security Çocuklar için gezinmeyi güvenli hale getirme Uygulama denetimini kullanma Uygulama denetimi ile, kullanılabilen uygulamaları sınırlayabilir ve istenmeyen uygulamaları kaldırabilirsiniz. Uygulama denetimini kullanmak için Ebeveyn denetimi açık olmalıdır. Uygulama denetimini kullanmak için şu yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Ayarlar seçeneğini belirleyin. 2. Ebeveyn denetimi'ni seçin. 3. Ebeveyn denetimini açın. 4. Uygulama denetimi'ni açın. 5. Sınırlı uygulamaları seçin. Ebeveyn denetimi yüklenmiş uygulamaların listesi görüntüler. 6. Aygıt kullanıcısının uygulamayı kullanmasına izin vermek için, uygulamanın yanındaki onay kutusunun işaretlenmiş olduğundan emin olun. Uygulamaya erişimi sınırlandırmak için, onay kutusundaki seçimi kaldırın. Varsayılan olarak, Ebeveyn denetimi tüm uygulamalara erişime izin verir. 7. Bir uygulamayı aygıttan tamamen kaldırmak istiyorsanız, kaldır komutu görüntülenene kadar listeden uygulamaya basılı tutun. Uygulamayı kaldırmak için Kaldır öğesini seçin. Herhangi bir kişi Uygulama denetimiyle engellediğiniz bir uygulamayı açmaya çalıştığında, engelleme sayfası açılır ve Ebeveyn denetimi uygulamaya erişimi reddeder.

28 F-Secure Mobile Security İstenmeyen aramaları ve mesajları önleme 28 İstenmeyen aramaları ve mesajları önleme Bölüm 6 Konular: Güvenli kişileri kullanma Engellenen aramaları ve mesajları görüntüleme Güvenli kişiler istenmeyen aramaların ve mesajların size ulaşmasını önler. Güvenli kişiler ile, sizin için önemli olan aramalar ve mesajlara odaklanabilir, istenmeyen aramaları ve mesajları engelleyebilirsiniz. Engellemek istediğiniz numaraları seçebilirsiniz ve Güvenli kişiler, seçtiğiniz numaralardan gelen tüm aramaları ve SMS/MMS mesajlarını engeller. Güvenli kişiler, engelleme listesindeki numaralara yapılan aramaları da kısıtlar.

29 F-Secure Mobile Security İstenmeyen aramaları ve mesajları önleme Güvenli kişileri kullanma Güvenli kişiler, engelleme listesindeki numaralardan gelen aramaları ve mesajları engeller. Yeni bir numaradan gelen aramaları ve mesajları engellemek için, şu yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Ayarlar seçeneğini belirleyin. Ayarlar seçim listesi açılır. 2. Ayarlar seçim listesinden Güvenli kişiler'i seçin. Not: Henüz yapmadıysanız güvenlik kodunuzu ayarlamanız gerekir. 3. Güvenli kişiler'in açık olduğundan emin olun. 4. Numaraları engelle'yi seçin. Yeni numaraları engellemek için güvenlik kodunuzu girmeniz gerekir. Engellenen numaralar listesi açılır. 5. Engellenecek bir numara girin seçeneğini belirleyin. 6. Engellemek istediğiniz bir ad ve numara girin. 7. Engellenen numaralar listesine numarayı eklemek için Kaydet seçeneğini belirleyin. Güvenli kişiler açıkken, engellenen numaralar listesindeki numaralardan hiçbir arama veya mesaj almazsınız ve engellenen numaralara yapılan tüm aramalar da kısıtlanır.

30 F-Secure Mobile Security İstenmeyen aramaları ve mesajları önleme Engellenen aramaları ve mesajları görüntüleme Güvenli kişilerin hangi aramaları ve mesajları engellediğini engelleme geçmişinde görebilirsiniz. Güvenli kişilerin hangi aramaları ve mesajları engellediğini görüntülemek için, şu yönergeleri izleyin: 1. Ana görünümde Ayarlar seçeneğini belirleyin. Ayarlar seçim listesi açılır. 2. Ayarlar seçim listesinden Güvenli kişiler'i seçin. 3. Engelleme geçmişini göster seçeneğini belirleyin.

31 Bölüm 7 Uygulamanın güncel kalmasını sağlama Konular: Güncelleştirme modunu seçme Elle güncelleştirmeler Üründeki otomatik güncelleştirme hizmeti, yeni güncelleştirmeleri düzenli olarak denetler ve ürünün güncel kalmasını sağlar. Ürün etkinleştirildikten sonra, otomatik güncelleştirmeler açılır. Otomatik güncelleştirmeler için etkin bir Internet bağlantısı olması gerekir. Kullanılabilir bir Internet bağlantısı olduğunda, ürün güncelleştirmeleri düzenli olarak denetler ve gerektiğinde yeni güncelleştirmeleri karşıdan yükler. Not: Etkin bir aboneliğiniz olduğu sürece ürünü ücretsiz olarak güncelleştirebilirsiniz. Aygıtınızın sürekli olarak korunmasını sağlamak için hizmetin süresi sona ermeden ek hizmet süresi satın alın.

32 F-Secure Mobile Security Uygulamanın güncel kalmasını sağlama Güncelleştirme modunu seçme Ürünü etkinleştirmenizden sonra, otomatik güncelleştirmeler kullanımda olur. Otomatik güncelleştirmeleri devre dışı bırakır ya da gerçek zamanlı tarama modunu kullanmazsanız, uygulamayı elle güncelleştirmeniz gerekir. Güncelleştirme modunu değiştirmek için şu yönergeleri izleyin: Aşağıdaki Otomatik güncelleştirmeler modlarından birini seçin: Her zaman - uygulama, virüs tanım veritabanının güncel olmasını sağlamak için düzenli güncelleştirmeleri güncelleştirme sunucusundan otomatik olarak yükler. (önerilir) Ev ağında operatörünüzün ağına bağlı olduğunuzda uygulama güncelleştirmeleri otomatik olarak güncelleştirme sunucusundan yükler. Hiçbir zaman virüs tanımları otomatik olarak güncelleştirilmez. Otomatik güncelleştirmeleri devre dışı bırakmanız önerilmez.

33 F-Secure Mobile Security Uygulamanın güncel kalmasını sağlama Elle güncelleştirmeler Ürünü dilediğiniz zaman elle güncelleştirebilirsiniz. Ürünü elle güncelleştirmek için şu yönergeleri izleyin:

34 F-Secure Mobile Security Abonelik hizmet süresi satın alma 34 Abonelik hizmet süresi satın alma Bölüm 8 Konular: PC'nizi kullanarak abonelik hizmet süresi satın alma Aygıtınızın sürekli olarak korunmasını sağlamak için hizmetin süresi sona ermeden ek hizmet süresi satın almalısınız. Satın alınan ek hizmet süresi, önceki siparişinizde kalan süreye veya ücretsiz deneme sürenize eklenir. Ürün, dağıtım kanalına bağlı olarak birkaç satın alma yöntemini destekler. En sık kullanılan satın alma yöntemleri: F-Secure estore Yerel satıcınız Operatöre özel sürekli hizmet aboneliği Deneme sürümünü kullandıktan sonra F-Secure Mobile Security yazılımını satın almak veya F-Secure Anti-Theft ürününü F-Secure Mobile Security ürününe yükseltmek isterseniz, uygulama içindeki Satın al menüsünü kullanın.

35 F-Secure Mobile Security Abonelik hizmet süresi satın alma PC'nizi kullanarak abonelik hizmet süresi satın alma Ürün için abonelik hizmet süresi satın almak amacıyla bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızın Web tarayıcısını kullanarak ek abonelik hizmet süresi satın almak için şu yönergeleri izleyin: 1. Web tarayıcısında adresini açın. 2. Aboneliğinizi tanımlamak üzere Abonelik Kodu alanına abonelik numaranızı girin. F-Secure estore yaygın olarak kullanılan kredi kartlarını ve havale/banka transferlerini desteklemektedir. 3. Ekranda görüntülenen yönergeleri uygulayın.

Kullanım kılavuzunuz F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://tr.yourpdfguides.com/dref/2859499

Kullanım kılavuzunuz F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://tr.yourpdfguides.com/dref/2859499 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID tüm sorularınızı (bilgi,

Detaylı

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile

F-Secure Mobile Security for Windows Mobile F-Secure Mobile Security for Windows Mobile 1. Yükleme ve Etkinleştirme Önceki Sürüm Yükleme Etkinleştirme Önceki F-Secure Mobile Security sürümü yüklüyse, bu uygulamayı kapatmanız gerekir. Yükleme sırasında

Detaylı

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Yükleme ve etkinleştirme Önceki sürüm Yükleme F-Secure Mobile Anti-Virus uygulamasının önceki sürümünü kaldırmanız gerekmez. Yeni sürümü yükledikten sonra F-Secure Mobile

Detaylı

F-Secure Mobile Security with Parental control. Android

F-Secure Mobile Security with Parental control. Android F-Secure Mobile Security with Parental control Android F-Secure Mobile Security with Parental control çindekiler 3 çindekiler Bölüm 1: Yükleme...5 Yükleme...6 Etkinle tirme...6 Ürünü yapılandırma...7

Detaylı

Bölüm 1: Başlarken...3

Bölüm 1: Başlarken...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 İçindekiler 2 İçindekiler Bölüm 1: Başlarken...3 1.1 Yüklemeden sonra yapılması gerekenler...4 1.1.1 Aboneliği yönetme...4 1.1.2 Ürünü açma...4 1.2 Bilgisayarımın korunduğundan

Detaylı

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma

Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Android telefonunuzda Office 365'i kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Android telefonunuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 İçindekiler F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 İçindekiler Bölüm 1: Başlarken...3 1.1 Aboneliği yönetme...4 1.2 Bilgisayarımın korunduğundan nasıl emin olabilirim...4 1.2.1

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...)

(... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) (... GÜÇLÜ KORUMA, DÜŞÜK SİSTEM KAYNAĞI KULLANIMI...) Programın Özellikleri; En son online tehditlere karşı korunun Endişelenmeden e-posta alıp gönderin, sohbet edin ve web'de gezinin - Norton İtibar Hizmeti:

Detaylı

Seagate Anti Virüs. Seagate Technology LLC S. De Anza Boulevard Cupertino, CA 95014, ABD

Seagate Anti Virüs. Seagate Technology LLC S. De Anza Boulevard Cupertino, CA 95014, ABD Seagate Anti Virüs 2015 Seagate Technology LLC. Tüm hakları saklıdır. Seagate, Seagate Technology, Wave logosu ve FreeAgent, Seagate Technology LLC'nin veya yan kuruluşlarının ticari veya kayıtlı ticari

Detaylı

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma

Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Office 365'i Windows Phone'unuzda kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için Windows Phone'unuzu ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID Kullanıcı Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü indirmek için burayı tıklatın ESET PARENTAL CONTROL ESET, spol. s r.o. ESET Parental Control, ESET, spol. s r.o. tarafından

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID Kullanıcı Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü indirmek için burayı tıklatın ESET PARENTAL CONTROL ESET, spol. s r.o. ESET Parental Control, ESET, spol. s r.o. tarafından

Detaylı

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma

iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma iphone veya ipad'inizde Office 365 kullanma Hızlı Başlangıç Kılavuzu E-postayı denetleme Office 365 hesabınızdan e-posta göndermek ve almak için iphone veya ipad'inizi ayarlayın. Takviminizi nerede olursanız

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET Smart

Detaylı

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi

Lync Toplantısı Zamanlama Görünümler arasında geçiş yapma Takviminizi paylaşma Hava durumuna göre plan yapma Geçerli saat işaretçisi Takvim Hızlı Başlangıç Kılavuzu Lync Toplantısı Zamanlama Lync 2013 sayesinde çevrimiçi buluşarak yüz yüze görüşebilir veya yol yapmaktan kurtulabilirsiniz. Görünümler arasında geçiş yapma İş akışınıza

Detaylı

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET Smart Security tüm özelliklerin bir

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!..

Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. On5yirmi5.com Çalınan Laptopuzunun Peşini Bırakmayın!.. Laptop'unuz mu çalındı? İşte onu izlemenin ve hırsız bezdirmenin en pratik yolu... Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba (oluşturma : 10/2/2015)

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID

ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID ESET PARENTAL CONTROL for ANDROID Kullanıcı Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü indirmek için burayı tıklatın ESET PARENTAL CONTROL ESET, spol. s r.o. ESET Parental Control, ESET, spol. s r.o. tarafından

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız için kötü amaçlı koda karşı son derece gelişmiş bir koruma sağlar. İlk olarak

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı

Detaylı

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu

Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Türk Telekom Güvenlik Güvenli Aile(Safe Family) Ürünü Kurulum Kılavuzu Kurulum tamamlandıktan sonra çocukların cihazlarına Safe Family uygulamasının kurulması gerekmektedir. PC için http://family.mcafee.com/

Detaylı

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari

2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari Sohbet Baskı 1 2008 Nokia telif hakkıdır. Tüm hakları mahfuzdur. Nokia, Nokia Connecting People ve Nseries, Nokia Corporation'ın ticari veya tescilli ticari markalarıdır. Nokia tune, Nokia Corporation'ın

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

ESET SMART SECURITY 6

ESET SMART SECURITY 6 ESET SMART SECURITY 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET Smart Security, bilgisayarınız

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Hızlı Başlangıç Kılavuzu ESET Smart Security, bilgisayarınız için kötü amaçlı koda karşı son derece gelişmiş bir koruma sağlar. İlk olarak ödüllü NOD32

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J30/J70 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, çalıştırma ortamını,

Detaylı

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi

Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Seçenekler Menüsünden Genel Sekmesi Word 2003 açtıktan sonra ARAÇLAR>SEÇENEKLER tıklanır. Karşımıza bu tür ekran çıkar. İlk komut Arka planda yeniden sayfalandır ; Siz çalışırken belgeleri otomatik olarak

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları

Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları Yapılandırma Kılavuzu A-61732_tr 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration İçindekiler Farklılıklar... 1 Yükleme... 2 İş ayarları

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

ESET NOD32 ANTIVIRUS 10

ESET NOD32 ANTIVIRUS 10 ESET NOD32 ANTIVIRUS 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız için

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Haziran 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 'e erişme...5 Posta kutuları...5

Detaylı

ESET INTERNET SECURITY 10

ESET INTERNET SECURITY 10 ESET INTERNET SECURITY 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en yeni sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET Internet Security tüm özelliklerin

Detaylı

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu

POP3 ve IMAP e-mail kurulumu POP3 ve IMAP e-mail kurulumu Nokia E71 iniz Google Mail gibi mevcut internet e-posta hesaplarının birçoğuna kolaylıkla erişme olanağı sunan bir E-posta istemcisi içerir. Diğer e-posta servislerinin birçoğu

Detaylı

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız için

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu

Modem ve Yerel Ağ. Kullanıcı Kılavuzu Modem ve Yerel Ağ Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...6

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu

Güvenlik. Kullanıcı Kılavuzu Güvenlik Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU KASPERSKY MOBILE SECURITY 8.0

KULLANIM KILAVUZU KASPERSKY MOBILE SECURITY 8.0 KULLANIM KILAVUZU KASPERSKY MOBILE SECURITY 8.0 Sayın Kullanıcı! Ürünümüzü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu belgelerin size çalışmanızda yardımcı olacağını ve bu yazılım ürünüyle ilgili cevaplar sunacağını

Detaylı

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş

Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Google Apps ten işletme için Office 365 e geçiş Geçiş yapma İşletme için Office 365 Google Apps ten farklı görünür, dolayısıyla oturum açtığınızda, başlangıç yapabileceğiniz şu görünümle karşılaşırsınız.

Detaylı

ESET SMART SECURITY PREMIUM 10. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista

ESET SMART SECURITY PREMIUM 10. Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista ESET SMART SECURITY PREMIUM 10 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista ESET Smart Security Premium tüm özelliklerin bir arada sunulduğu İnternet güvenlik yazılımıdır. Çevrimiçi ve çevrimdışı olarak

Detaylı

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. 3 5 Mürekkep Erişim Kapağı Düğmesi Menüler 7 İş kontrolleri Dokunmatik

Detaylı

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

ESET Mobile Security Symbian. Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu

ESET Mobile Security Symbian. Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu ESET Mobile Security Symbian Yükleme El Kitabı ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler 1. ESET Mobile Security yazılımını...3 yükleme 1.1 Minimum...3 sistem gereksinimleri 1.2 Yükleme...3 1.2.1 Aygıtınıza...3

Detaylı

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme Sayın Müşterimiz, Bu belgedeki bilgiler Windows 7 veya Windows 8.x önyüklenmiş belirli TOSHIBA Windows PC veya Tabletlerinizi Windows 10'a

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri

Yazılım Güncelleştirmeleri Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery sunucusu üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar

Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Wacker Neuson Media Pool için kısa talimatlar Hoş geldiniz Media Pool, Wacker Neuson Group'un merkezi ve dünyanın her yerinden ulaşılabilir resim ve medya veri tabanıdır. Burada yüksek çözünürlükte birçok

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Sürüm 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Tüm Hakları Saklıdır. Yayınlanmamış haklar Amerika Birleşik Devletleri'nin telif hakkı kanunlarınca korunmaktadır. Bu yayının içeriği, Xerox Corporation'ın

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi

AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi AÇIKHAVA IR AĞ KAMERASI Serisi KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

NOKIA MODEM OPTIONS HIZLI KULLANIM KILAVUZU. Copyright 2003 Nokia.Tüm hakları mahfuzdur. 9356521 Issue 1

NOKIA MODEM OPTIONS HIZLI KULLANIM KILAVUZU. Copyright 2003 Nokia.Tüm hakları mahfuzdur. 9356521 Issue 1 NOKIA MODEM OPTIONS HIZLI KULLANIM KILAVUZU Copyright 2003 Nokia.Tüm hakları mahfuzdur. 9356521 Issue 1 İçindekiler 1. GİRİŞ...1 2. NOKİA MODEM OPTIONS Yİ YÜKLEME...1 3. NOKİA 6600 TELEFONUNUZU PC'YE BAĞLAMA...2

Detaylı