1. DUYURU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.tuberkulozvegogus2011.org 1. DUYURU"

Transkript

1 1. DUYURU

2 KURULLAR ONUR KURULU Prof. Dr. Recep Akdağ (Sağlık Bakanı) Prof. Dr. Ferit Koçoğlu (Türkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu Başkanı) Prof. Dr. Alper Akınoğlu (Çukurova Üniversitesi Rektörü) DÜZENLEME KURULU Prof. Dr. Ali Kocabaş (Kongre Başkanı) Uzm. Dr. Ezgi Özyılmaz, Uzm. Biyolog Pınar Etiz (Kongre Sekreterleri) Kemal Utku, Ayhan Şenpınar (Mali Sekreterler) Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan (Bilimsel Komite Başkanı) Doç. Dr. Şeref Özkara (Bilimsel Komite Sekreteri) Dr. Alirıza Erdoğan (Türkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu) Uz.Kimya Y.Müh. Levent Etiz (Adana Verem Savaşı Derneği Başkanı) Yrd. Doç. Dr. Hamza Bozkurt (Sağlık Bakanlığı Verem Savaşı Daire Başkanı)

3 KONGREYE DAVET Değerli Meslektaşlarım, Türkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu, Sağlık Bakanlığı Verem Savaşı Daire Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ve Adana Verem Savaş Derneği tarafından düzenlenen XXVI. Ulusal Tüberküloz ve Göğüs Hastalıkları Kongresi Mart 2011 tarihlerinde Adana da Çukurova Üniversitesi Kampüsünde yapılacaktır. Bu kongre adından da anlaşılacağı gibi hem tüberküloz, hem de göğüs hastalıkları ile ilgili son gelişmelerin, ulusal ve küresel sorunların tartışılacağı ve çözümler üretileceği bir bilgi paylaşımı ve üretimi ortamı olacaktır. Kongrenin ilk günü değişik alanlarda kursların yapılması, daha sonraki iki günde yapılacak bilimsel oturumları takiben dördüncü günde çevre gezilerini içeren bir sosyal program planlanmıştır. Verem Savaşı dispanseri çalışanları, aile hekimleri ve verem savaşı dernek üyeleri, konu ile ilgili uzmanlarla tüberküloz konusunda yeni gelişmeleri, koruma, tanı, tedavi ve izlem sürecinde karşılaştıkları sorunları ve çalışma ortamları ile ilgili sorunları ayrıntılı olarak paylaşma ve tartışma olanağı bulabileceklerdir. Gögüs Hastalıkları uzmanları ise en yaygın görülen solunum sistemi ile ilgili hastalıklar konusunda kendilerini güncelleme, klinik pratikleri ile ilgili sorunları tartışma ve uzmanlık alanlarını ilgilendiren gelişmeleri bu kongrede paylaşabileceklerdir. Bu kongre, verem savaş çalışanları, aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları, çocuk hastalıkları, klinik mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları, mikrobiyoloji, halk sağlığı uzmanları ve hasta derneği temsilcilerini bir araya getirerek, birlikte ortak aklın kullanılacağı ve ulusal akciğer sağlığını geliştiren çözümlerin üretileceği bir kongre olacaktır. Ülkemizin büyük şehirlerinden biri olan Adana ve güzel bir kampüse sahip üniversitelerden biri olan Çukurova Üniversitesi, ılık bir Akdeniz ikliminde sizleri konuk etmeye hazırdır. Mart ayında Adana da görüşmek dileğiyle.. Prof. Dr. Ali KOCABAŞ Kongre Başkanı

4 BİLİM KURULU Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan (Başkan) Doç. Dr. Şeref Özkara (Sekreter) Prof. Dr. Sibel Atış Naycı Prof. Dr. İzzettin Barış Prof. Dr. Ülkü Bayındır Prof. Dr. Hayati Bilgiç Prof. Dr. Nafiz Bozdemir Prof. Dr. Turgay Çelikel Prof. Dr. Elif Dağlı Prof. Dr. Feyza Erkan Prof. Dr. Bilun Gemicioğlu Prof. Dr. Recep Işık Prof. Dr. Ali Kocabaş Prof. Dr. Emine Kocabaş Prof. Dr. Ferit Koçoğlu Prof. Dr. Fatih Köksal Prof. Dr. Dilşad Mungan Prof. Dr. Füsun Ö. Eyüpoğlu Prof. Dr. Gül Öngen Prof. Dr. Uğur Özçelik Prof. Dr. Mustafa Özesmi Prof. Dr. Tevfik Özlü Prof. Dr. Can Öztürk Prof. Dr. Altay Şahin Prof. Dr. İsmail Savaş Prof. Dr. Atilla Saygı Prof. Dr. Abdullah Sayıner Prof. Dr. Mecit Süerdem Prof. Dr. Haluk Türktaş Prof. Dr. Eyup Sabri Uçan Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu Prof. Dr. Adil Zamani Şef Dr. Emel Çağlar Şef Dr. Melahat Kurutepe Şef Dr. Mihriban Öğretensoy Şef Dr. Ahmet R. Erem Şef Dr. Engin Seber Doç. Dr. Sabahat Akoğlu Doç. Dr. Serir Aktoğlu Doç. Dr. Alpaslan Alp Doç. Dr. Sedat Altın Doç. Dr. Dilek Aslan Doç. Dr. Haluk Çalışır Doç. Dr. Ümit Çelik Doç. Dr. Öner Dikensoy Doç. Dr. Muzaffer Eskiocak Doç. Dr. İsmail Hanta Doç. Dr. F. Sema Oymak Doç. Dr. Tülin Sevim Doç. Dr. Kemal Tahaoğlu Doç. Dr. Tansu Ulukavak Çiftçi Yrd. Doç. Dr. Hamza Bozkurt Yrd. Doç. Dr. Osman Elbek Şef Yrd. Dr. Özlen Tümer Uzm. Dr. Onur F. Erer Uzm. Dr. Asiye İnan Süer Uzm. Dr. Kaya Köksalan Uzm. Dr. Seher Musa Onbaşıoğlu Uzm. Dr. Mahmut Ortakaya Uzm. Dr. Mustafa Türkkanı Uzm. Dr. F. S. Nilay Uçarman Dr. Betül Abdüloğlu Dr. Osman F. Topçu Dr. Remzi Karşı Dr. Yeşim Yasin Gaye Akçadağ (Sosyal Komite) Funda Bulut (Sosyal Komite) Kezban Yurda (Sosyal Komite)

5 ANA KONULAR A. Tüberküloz ile ilgili konular Tüberküloz tanı ve tedavisinde son gelişmeler Dünyada ve Türkiye de tüberküloz gerçeği Ulusal TB kontrol programı ve sorunlar Sağlıkta dönüşüm programı ve tüberküloza etkileri Stop TB Stratejisi ve uygulamaları DGT Uygulamaları: Sorunlar ve çözümler Çok ilaca dirençli tüberküloz: Ne yapmalı? Çocuk tüberkülozu: Kusurlarımızın aynası Temaslı taramaları ve koruyucu tedavide neredeyiz? Vaka bulma çalışmalarını nasıl daha etkin hale getirebiliriz? Dispanser çalışanları ve sorunları Aile hekimlerinin tüberküloz kontrolunda yeri Tüberküloz hemşireliği ve sorunları Tüberküloz bakteriyolojisi ve immünolojisi Birinci basamakta tüberkülozda ayırıcı tanı B. Göğüs Hastalıkları ile ilgili konular Küresel ve ulusal akciğer sağlığı: gelişmeler ve tartışmalar Sağlığın sosyal belirleyicileri Tam gün ve performans uygulamaları Göğüs hastalıklarında son gelişmeler Toraks CT ve PET Astım tanı ve tedavisinde gelişmeler KOAH uygun şekilde saptanabiliyor ve tedavi edilebiliyor mu? Pnomoni neden hala önemli bir sorun? Pulmoner tromboembolizm tanısında güçlükler Akciğer kanseri koruma, tanı ve tedavisinde neler değişti? İnterstisiyel akciğer hastalıklarına yaklaşım Plevral efüzyonlarda tanıya ulaşma Mesleki akciger hastalıklarında neler bilmeliyiz? Uyku laboratuarları nasıl oluşturulur? Sigarayı bırakma poliklinikleri nasıl çalışır? Bronkoskopi uygulamasında gelişmeler Solunum yetmezliği ve NIMV Bronşiektazi: Yeni tanı ve tedavi yaklaşımları C. Kurslar Birinci basamak hekimlerine, hemşire-laborantlara ve göğüs hastalıkları uzmanlarına yönelik kurslar 2. duyuruda bildirilecektir.

6 GENEL BİLGİLER Kongre Yeri ve Tarihi Kongre, Mart 2011 tarihleri arasında Adana da, Çukurova Üniversitesi nde düzenlenecektir. Son Bildiri Gönderme Tarihi 10 Şubat 2011 Kongre Dili Kongre resmi dili Türkçe dir. Yabancı konuşmacıların yer aldığı oturumlarda anında çeviri yapılacktır. Kongre Web Sitesi Kongre Davet Yazısı Kongre katılımı için kurumlara verilmek üzere talep edilecek kongre davet yazısı, Kongre Düzenleme Kurulu aracılığı ile isteyen katılımcılara gönderilecektir. Kongre Danışma ve Kayıt Masası Çalışma Saatleri Mart 2011 tarihleri arasında, saat 08:30-18:00 süresince açık olacaktır. Yaka Kartları Tüm katılımcı ve refakatçilere yaka kartı verilecektir. Yaka kartı olmayan misafirler kongre aktivitelerine katılamayacaklardır. Kredilendirme Bu kongre Türk Tabipler Birliği tarafından kredilendirilecektir. Katılım Sertifikası Katılım sertifikası tüm katılımcılara 25 Mart 2011 tarihi itibariyle verilecektir. Kurs Katılım Sertifikası Kurs Katılım Sertifikası ilgili kursların tamamlanmasından sonra katılımcılara verilecektir. İptaller 15 Ocak 2011 tarihine kadar yapılacak iptallerde kayıt ve konaklama ücretlerinin %50 si kongre bitiminden sonra iade edilir. Bu tarihten sonra yapılacak iptallerde iade yapılmayacaktır.

7 BİLDİRİ ÖZETİ HAZIRLAMA VE SUNUM KURALLARI Bildiriler internet aracılığı ile kongre web sitesi üzerinden ( yapılacaktır. E-posta, faks ya da elden teslim yoluyla gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir. Gönderilen bildiriler poster ve sözel sunum olarak kabul edilecektir. Bildirilerin sunum şekli konusunda son kararı bilimsel kurul verecektir. Bildiri başvurularının değerlendirilmesi kongre bilim kurulu tarafından yapılacak ve katılımcılara e-posta yoluyla bildirilecektir. Bildiri özetleri türkçe olarak hazırlanmalı, başlık en çok 10 kelimeden oluşmalı ve açıklayıcı olmalıdır. Bildiri özetlerindeki hazırlayanlar bölümünde çalışmaya katılanların adı, soyadı ve varsa ünvanı koyu yazılmalı, sunumu yapacak kişi ayrıca belirtilmelidir. Bildiri özetleri aşağıdaki alt başlıkları içermelidir. a) Amaç b) Gereç ve Yöntem c) Bulgular (Sayısal veri ve/veya istatistik yeri) d) Sonuçlar Bildiri özetleri 250 kelimeyi aşmayacak şekilde hazırlanmalıdır. Hazırlanacak olan posterler, 70 cm genişlik, 90 cm yükseklikte olmalı ve bir metre mesafeden rahatlıkla okunabilecek yazı puntosunda hazırlanmalıdır. Bildiri özetleri için son gönderim tarihi 10 Şubat 2011 dir. Bildirilerin değerlendirmeye alınabilmesi için, sunum yapacak katılımcının kongre kaydını yaptırması gerekmektedir. Sözlü bildiride bulunacak olan katılımcıların, programda belirtilen sunum gününden en az 1 gün önce bildirilerini, sunum kontrol odasına teslim etmeleri gerekmektedir. Bildiriler, Office 2000 veya üstü yazılımlarla hazırlanmalıdır. Salonlarda her türlü teknik donanım bulunacaktır. Kabul edilen bildiri özetleri, kongre bildiri özet kitabında basılacaktır.

8 SOSYAL PROGRAM Açılış Töreni Tarih : 23 Mart 2011 Saat : 18:00 Yer : Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisi Açılış Kokteyli Tarih : 23 Mart 2011 Yer : Çukurova Üniversitesi Sosyal Tesisleri Gala Yemeği Tarih : 24 Mart 2011 Yer : Daha sonra açıklanacaktır. Adana Verem Savaşı Derneği Akşam Yemeği Tarih : 25 Mart 2011 Ücretli Turlar 26 Mart 2011 tarihi için günlük ücretli turlar organize edilecektir. Dileyen katılımcılar önceden başvurmak kaydıyla bu turlara katılabileceklerdir. Turların programı daha sonra açıklanacaktır. KAYIT BİLGİLERİ Uzman Verem Savaşı Dispanseri Hekimleri, Aile Hekimleri, Asistanlar ve Pratisyen Hekimler Hemşire, Laboratuar Teknisyeni, Dernek Yöneticileri, Sosyal Komite Üyeleri Refakatçi Firma Temsilcisi 150 TL 100 TL 50 TL 50 TL 100 TL Kongre kayıt ücretine; Tüm bilimsel materyaller, kahve molaları ve sosyal programa katılım dahildir. Bu ücretlere % 18 KDV dahil değildir. Önemli Not: Verem Savaşı Dispanseri Hekimi, Aile Hekimi, Asistan, Pratisyen Hekim, Hemşire, Laboratuar Teknisyeni, Dernek Yöneticisi ve Sosyal Komite Üyesi kaydı yaptıran katılımcılar ilgili kayıt grubunda olduklarını kanıtlayan bir belgeyi kayıt formuyla birlikte beyan etmek zorundadırlar. Aksi durumda UZMAN kayıt ücreti üzerinden kayıtları gerçekleştirilecektir.

9 Otel Adı KONAKLAMA BİLGİLERİ 3 Gecelik Paket Fiyat 15 Ocak 2011 Öncesi 15 Ocak 2011 Sonrası Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada Kişibaşı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada Kişibaşı Sürmeli Otel (5*) Zaimoğlu Oteli (4*) Aksoy Otel (3*) Hotel Princess Maya (Butik) 3 Gecelik Paket Fiyat 15 Ocak 2011 Öncesi 15 Ocak 2011 Sonrası Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada Kişibaşı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada Kişibaşı Antana Hotel (3*) ** Bu otellerdeki oda sayısı sınırlı olup rezervasyonlarda talep tarihi dikkate alınacaktır. Bütün otel konaklamaları oda-kahvaltı bazındadır ve fiyatlara %8 KDV dahil değildir. Otelden çıkış saati e kadar olup geç çıkış ekstra ücrete tabiidir. Fiyatlar 3 gecelik paket fiyatlar olup 3 geceden az olan konaklamalar için de paket fiyat uygulanacaktır. TRANSFER BİLGİLERİ Havalimanı Otel (Toplu Transfer) 15 Yukarıdaki fiyat tek yön için geçerlidir. Fiyata %18 KDV dahil değildir. Özel transfer talepleriniz için lütfen Flap Tour ile irtibata geçiniz. Ödemelerin hizmet bedelinde belirtilen döviz cinsiyle yapılması esastır. TL cinsinden yapılacak ödemelerde, ödeme tarihindeki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası efektif satış kuru dikkate alınmalıdır.

10 KAYIT ve KONAKLAMA FORMU KATILIMCININ Adı, Soyadı :... Kayıt Tipi Uzman Verem Savaşı Dispanseri Hekimi, Aile Hekimi, Asistan, Pratisyen Hekim Hemşire, Laboratuar Teknisyeni, Dernek Yöneticisi, Sosyal Komite Üyesi Refakatçi Firma Temsilcisi Kurum :... Telefon :...Faks:... E-posta Adres :... OTEL REZERVASYONU İstiyorum İstemiyorum Giriş Tarihi :.... Çıkış Tarihi :... Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Oda Refakatçi Adı : Cadde No:1 Birlik 06610, Çankaya-ANKARA Tel: Faks : E- posta: tuberkuloz2011@flaptour.com.tr Web: ÖDEME ŞEKLİ Banka Havalesi Hesap Adı : Tüberküloz 2011/Flap Kongre Banka Adı : Garanti Bankası Kavaklıdere Şubesi TL IBAN No : TR Euro IBAN No : TR **Lütfen banka havalesi ile ödemelerinizde dekontu, form ile birlikte yukarıda faks numarasına ya da e-posta adresine ulaştırınız. Kredi Kartı Visa Master Card Kart No: Son Kullanma Tarihi : / Kayıt ve Konaklama Bedeli olarak kredi kartımdan Euro bedeli günlük Merkez Bankası efektif döviz satış kuru karşılığı Türk Lirası çekilmesini onaylıyorum. Not: Lütfen hesaplamalarınızda KDV yi unutmayınız. İMZA

11 İLETİŞİM BİLGİLERİ Kongre Bilimsel Sekreteryası Uzm. Dr. Ezgi ÖZYILMAZ Adres : Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD. Balcalı - ADANA E-Posta : ezgiozyilmaz@hotmail.com Organizasyon Sekreteryası Adres : 441.Cadde No:1 Birlik 06610, Çankaya-ANKARA Tel : Faks : E-Posta : tuberkuloz2011@flaptour.com.tr Web :

12 DESTEKLEYEN KURULUŞLAR Türk Toraks Derneği Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları Derneği Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları Derneği Pratisyen Hekimlik Derneği Aile Hekimleri Derneği Tüberküloz Danışma ve Dayanışma Derneği

XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ

XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ 9-11 Ocak 2014, Antalya TÜRKİYE ULUSAL VEREM SAVAŞI DERNEKLERİ FEDERASYONU T.C SAĞLIK BAKANLIĞI desteği ve ADANA VEREM SAVAŞI DERNEĞİ ANTALYA VEREM

Detaylı

Ayrıca son yıllarda giderek artan şekilde kullanılan PET-BT görüntülemenin Radyoterapi simülasyonunda kullanılmasından da toplantıda bahsedilecektir.

Ayrıca son yıllarda giderek artan şekilde kullanılan PET-BT görüntülemenin Radyoterapi simülasyonunda kullanılmasından da toplantıda bahsedilecektir. DUYURU Değerli Meslektaşlarımız, Tüm dünya ile beraber ülkemizdeki PET-BT cihazlarında ve moleküler görüntüleme yapılan hasta sayısında da çok hızlı bir artış meydana gelmiştir. Son 2 yıl içinde PET-BT

Detaylı

KONGRE PROGRAMI 2 NİSAN 2003 ÇARŞAMBA 3 NİSAN 2003, PERŞEMBE, BİRİNCİ GÜN

KONGRE PROGRAMI 2 NİSAN 2003 ÇARŞAMBA 3 NİSAN 2003, PERŞEMBE, BİRİNCİ GÜN KONGRE PROGRAMI 2 NİSAN 2003 ÇARŞAMBA Saat 14:00-17:00 Kayıt 18:00-20:00 Kokteyl 20:00-24:00 Akşam Yemeği 3 NİSAN 2003, PERŞEMBE, BİRİNCİ GÜN SAAT AHMET YESEVİ SALONU EĞİTİM FAKÜLTESİ SALONU 9:00-10:30

Detaylı

Ara TB Tanısında Yenilikler Oturum Başkanları: Aykut Çilli, Nuran Esen

Ara TB Tanısında Yenilikler Oturum Başkanları: Aykut Çilli, Nuran Esen BİRİNCİ GÜN ( 9 Ocak 2014) SAAT TEVFİK SAĞLAM SALONU HAMDİ AÇAN SALONU 13.00-14.00 AÇILIŞ Dünyada ve Türkiye de TB Oturum Başkanları: Ferit Koçoğlu, Ali Kocabaş 14.00-15.30 I. Dünyada Tüberküloz Zeki Kılıçaslan

Detaylı

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi www.cocuksolunum2016.org Uygulamalı Pediatrik Fleksibl Bronkoskopi Kursu 30 Mart 02 Nisan 2016 RIXOS DOWNTOWN ANTALYA 1 DAVET YAZISI Sayın meslektaşlarımız, Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kistik Fibrozis

Detaylı

KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU

KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU KONGRE/KURS KAYIT - KONAKLAMA & TRANSFER FORMU KATILIMCININ Unvanı :. Adı :.. Soyadı :. Kurum :.. Adres :... Tel :. Fax :. E-posta : FATURA BİLGİLERİ Fatura İsmi :. TC Kimlik No :.Firma Adı :. Vergi Dairesi

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak 6-7 Ekim 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak 6-7 Ekim 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 2. Basamak Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine

Detaylı

Proloterapi 2. Basamak 15-16 Eylül 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Proloterapi 2. Basamak 15-16 Eylül 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi 2. Basamak Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi kronik kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde kullanılan enjeksiyon temelli bir tedavi yöntemidir.

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, DAVET Değerli Meslektaşlarım, Klinik nöralterapi uygulamaları konusunda çalışmalarını sürdüren uygulayıcıların bilgilerini ve pratiklerini gözden geçirmeleri sıklıkla hissedilen bir ihtiyaçtır. Düzenlenecek

Detaylı

Değerli meslektaşlarımız,

Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitlerin Takip ve Tedavisinde Yaklaşım & Akılcı Antibiyotik Kullanım Kursları Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD)

Detaylı

TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ. 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU. www.ekmud2016.org www.ekmud.org.

TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ. 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU. www.ekmud2016.org www.ekmud.org. TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU www.ekmud2016.org www.ekmud.org.tr GENEL BİLGİLER Değerli Meslektaşlarımız, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 27-28 Nisan 2013 İstanbul Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

Bu kongre ile ülkemizde konuyla ilgilenen sağlık çalışanları için bilimsel ve sosyal açıdan faydalı bir paylaşım ortamı sağlanacaktır.

Bu kongre ile ülkemizde konuyla ilgilenen sağlık çalışanları için bilimsel ve sosyal açıdan faydalı bir paylaşım ortamı sağlanacaktır. Değerli Meslektaşlarımız, Sizleri 31 Ekim-2 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara`da düzenlenecek olan 1. Ulusal İntegratif Tıp Kongresi`ne davet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kongrenin amacı; alternatif ve

Detaylı

Yıllık Bilimsel Toplantısı 03 EKİM 2015 Rixos Grand Otel, Ankara

Yıllık Bilimsel Toplantısı 03 EKİM 2015 Rixos Grand Otel, Ankara DUYURU Değerli Meslektaşlarımız olarak 3 Ekim 2015 de Ankara Rixos Otel de bir gün sürecek bir toplantı düzenliyoruz. Daha önceki yıllarda da düzenlediğimiz benzer toplantılara hem Radyoloji camiasından,

Detaylı

Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi Temel Eğitimi + 1 yıl sınırsız* eğitim 27-28 Nisan 2013 İstanbul Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 2. Basamak + 6 ay Sınırsız* Eğitim Desteği 20-21 Nisan 2013 Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak Eylül 2012 Van. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 1. Basamak Eylül 2012 Van. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 1. Basamak 29-30 Eylül 2012 Van Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri 30 Haziran 1 Temmuz 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız yöntemlerden

Detaylı

Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Klinik Nöral Terapi 3. Basamak 29-30 Haziran 2013 Ankara Değerli Meslektaşlarım, Nöral terapi çoğunlukla belirli özelliklerde lokal anestezik enjeksiyonu ile otonom sinir sistemi üzerine etki ederek birçok

Detaylı

Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara

Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Lomber Omurga ve Sakroiliak Eklemin Osteopatik Manuel Teknikleri 2 31 Mart 1 Nisan 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız

Detaylı

www.avrasyahematoloji2010.org

www.avrasyahematoloji2010.org www.avrasyahematoloji2010.org KONGREYE DAVET Geçmiş zamanlarda öncelikli olarak, doğuyu ve batıyı ama bir başka taraftan da kuzey ile güneyi bağlayan Avrasya coğrafyası içinden geçen İpek Yolu, bir kaç

Detaylı

1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz.

1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz. 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu 1-2 Kasım 2014 - Ankara 1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz.

Detaylı

Sevgili Meslektaşlarımız,

Sevgili Meslektaşlarımız, Sevgili Meslektaşlarımız, Sizleri, 30 Nisan - 3 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya Papillon Aysha Otelde, yapılacak olan 14. Rejyonel Anestezi Kongresi ne davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İki

Detaylı

XXV. 18-20 Eylül 2008 ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖ ÜS HASTALIKLARI KONGRES. Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi İSTANBUL. www.tuberkuloz2008.

XXV. 18-20 Eylül 2008 ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖ ÜS HASTALIKLARI KONGRES. Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi İSTANBUL. www.tuberkuloz2008. Türkiye Ulusal Verem Savafl Dernekleri Federasyonu XXV. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖ ÜS HASTALIKLARI KONGRES 18-20 Eylül 2008 Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi İSTANBUL www.tuberkuloz2008.org davet Değerli

Detaylı

KAYIT FORMU Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır.

KAYIT FORMU Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır. Lütfen bu formu büyük harf ile doldurunuz ve kendiniz için bir kopya saklayınız. Her katılımcı için ayrı kayıt formu doldurulmalıdır. Katılımcı Bilgileri Kayit No (Kayıt yetkilisi tarafından verilecektir)...

Detaylı

II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI)

II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) 1. DUYURU II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) Değerli Meslektaşlarımız, Yaşlanma, II. Dünya Savaşı nın sonundan itibaren gözlenen yaşam beklentisindeki çarpıcı artış yüzünden önemli

Detaylı

OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013)

OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013) OMURGA OSTEOPATİ EĞİTİMİ (6-7 NİSAN 2013) 1-5 Nisan 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 6-7 Nisan 2013 Ankara Pratik Uygulamalar 13-17 Mayıs 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 18-19 Mayıs 2013 Ankara Pratik Uygulamalar

Detaylı

Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu 13-14 Ekim 2012 Denizli. Değerli Meslektaşlarım,

Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu 13-14 Ekim 2012 Denizli. Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi Temel Uygulamalar Kursu Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi kronik kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde kullanılan enjeksiyon temelli bir tedavi yöntemidir. Artrit, bel ağrısı, boyun

Detaylı

Veremsiz. yönelik. durdurmak. Durdurma. taahhüt. Durdurma. çalıştayın. önemi

Veremsiz. yönelik. durdurmak. Durdurma. taahhüt. Durdurma. çalıştayın. önemi Türkiye de Veremle Mücadeledee Ortak Hareket Çalıştayı Veremsiz bir Türkiye oluşturmak ülküsünü gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar yapmak amacıyla 14.07.2010 tarihinde Ankara da Türkiye de Veremle Mücadelede

Detaylı

3. Periferik Girişim Kursu 27-28 Kasım 2014 Marriott Şişli İstanbul

3. Periferik Girişim Kursu 27-28 Kasım 2014 Marriott Şişli İstanbul 3. Periferik Nish A Blok Kat:8 No: 47-48 Çobançeşme Sanayi Cad. 11, Yenibosna, Bahçelievler 34196 - Türkiye T. 212 221 17 30 / 38 F. 212 221 17 54 tkd@tkd.org.tr www.tkd.org.tr 3. Periferik TÜRK KARDİYOLOJİ

Detaylı

Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış,

Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış, Değerli Yetkililer, Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış, hızla değişen mevzuatlar ve Türkiye nin yeni parlayan ülkeler arasında olması bu konuda bir

Detaylı

Davet. Değerli Meslektaşlarım,

Davet. Değerli Meslektaşlarım, Davet Değerli Meslektaşlarım, 6-8 Şubat 2015 tarihleri arasında, %100 pratik kongremizin dördüncüsü Kıbrıs ta gerçekleşecektir. Günlük pratik uygulamaların ele alınacağı kongremizde kardiyovasküler hastalıkların

Detaylı

DAVET. De erli Meslektaşlar m z,

DAVET. De erli Meslektaşlar m z, DAVET De erli Meslektaşlar m z, Türk Üroloji Derne i taraf ndan düzenlenen 24.Ulusal Üroloji Kongresi ve 26.Dünya Videoüroloji Kongresi 20-24 Ekim tarihleri arasında Swissotel Büyük Efes/İzmir de gerçekleşecektir.

Detaylı

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım,

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım, 1. DUYURU ÖNSÖZ Değerli Meslektaşlarım, Uluslararası Katılımlı Lizozomal Hastalıklar Kongresi nin altıncısını 11-15 Nisan 2018 tarihlerinde Rixos Premium Belek, Antalya da gerçekleştireceğiz. Kongremizde

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, 13-17 Mayıs 2013 Uzaktan Eğitim/Ön Okumalar 18-19 Mayıs 2013 Ankara Pratik Uygulamalar Servikal Bölge Eklem ve Myofasial Sistemin Osteopatik Manuel Teknikleri Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme

Detaylı

XIII. ULUSAL HİSTOLOJİ ve EMBRİYOLOJİ KONGRESİ 30 Nisan 3 Mayıs 2016 Çeşme İZMİR KAYIT KONAKLAMA FORMU

XIII. ULUSAL HİSTOLOJİ ve EMBRİYOLOJİ KONGRESİ 30 Nisan 3 Mayıs 2016 Çeşme İZMİR KAYIT KONAKLAMA FORMU Kayıt konaklama formunu doldurarak, aşağıdaki iletişim bilgileri ile a iletmenizi rica ederiz. Göksu Evleri Çamlık Cad. No:191, Anadolu Hisarı, İstanbul-Türkiye Faks: +90 (216) 46540 48 : thed@eaorganizasyon.com.tr

Detaylı

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım,

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım, 1. DUYURU ÖNSÖZ Değerli Meslektaşlarım, Uluslararası Katılımlı Lizozomal Hastalıklar Kongresi nin altıncısını 11-15 Nisan 2018 tarihlerinde Rixos Premium Belek, Antalya da gerçekleştireceğiz. Kongremizde

Detaylı

: Prof. Dr. Mert Şentürk Istanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi

: Prof. Dr. Mert Şentürk Istanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi GENEL BİLGİLER Tarih :22. GÖĞÜS KALP DAMAR ANESTEZİ ve YOĞUN BAKIM DERNEĞİ Ulusal Kongresi, 21-24 Nisan tarihleri arasında Liberty Hotels Lykia Fethiye de gerçekleşecektir. Konaklama: Konaklama Merkez

Detaylı

DAVET MEKTUBU. Sayın Meslektaşlarım,

DAVET MEKTUBU. Sayın Meslektaşlarım, DAVET MEKTUBU Sayın Meslektaşlarım, Türk Nöroloji Derneği bünyesinde yer alan Nöropatik Ağrı Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Nöropatik Ağrı Sempozyumu nun ondördüncüsü 3 5 Mart 2017 tarihleri arasında

Detaylı

GENEL BİLGİLER. Dernek Başkanı : Prof. Dr. Mert Şentürk Istanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi

GENEL BİLGİLER. Dernek Başkanı : Prof. Dr. Mert Şentürk Istanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi GENEL BİLGİLER Tarih :21. GÖĞÜS KALP DAMAR ANESTEZİ ve YOĞUN BAKIM DERNEĞİ Ulusal Kongresi, 23-26 Nisan tarihleri arasında Perissia Otel Kapadokya da gerçekleşecektir. Konaklama: Konaklama Merkez Oteli

Detaylı

6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet,

6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet, 6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet, Febril Nötropeni Derneği tarafından düzenlenecek olan 6. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu 21 22 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Green Park

Detaylı

Ankara da görüşmek üzere, saygı ve sevgi ile...

Ankara da görüşmek üzere, saygı ve sevgi ile... 2. DUYURU Değerli Meslektaşlarım Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği (TKRCD) bilimsel toplantılarının olmadığı yıllarda ilk ve sonbaharda birer sempozyum yapma geleneğini sürdürmektedir. TKRCD, kuruluşundan

Detaylı

Kongrenin başarılı olmasında en önemli faktör sizin değerli katılımınız olacaktır.

Kongrenin başarılı olmasında en önemli faktör sizin değerli katılımınız olacaktır. Değerli Meslektaşlarım, Önümüzdeki yıl Akdeniz Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalımız ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliği ile düzenleyeceğimiz yirmibirinci UPEK hazırlıklarımızı

Detaylı

DUYURU. 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz.

DUYURU. 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz. DUYURU 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz. www.egedermatoloji2016.org Webcast/10.Ege Dermatoloji Günleri Sayın Meslektaşlarımız,

Detaylı

1.ONKOLOJİ ve TPN ECZACILIĞI KONGRESİ

1.ONKOLOJİ ve TPN ECZACILIĞI KONGRESİ 1.ONKOLOJİ ve TPN ECZACILIĞI KONGRESİ 21-22 Ekim 2011 Le Chateau De Prestige Resort Otel Kemer / Antalya Onkoloji eczacıları derneği enfeksiyon ve nutrisyon destek eczacıları derneği Değerli Meslektaşlarımız,

Detaylı

Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri,

Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri, Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri, Sağlık sistemimizdeki değişim bütün hızıyla devam etmektedir. Bu süreç, kamu sektörünü olduğu kadar özel sektörü; hizmet planlamasını olduğu kadar finansmanını;

Detaylı

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Servikal Bölge Osteopatik Manuel Teknikleri - 2 1-2 Aralık 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Günlük değerlendirme ve tedavi pratiğimizde kullandığımız yöntemlerden bir

Detaylı

Katılım Sertifikası: Toplantı katılım sertifikası 5 Aralık 2015 tarihinde Toplantı Kayıt masasından dağıtılacaktır.

Katılım Sertifikası: Toplantı katılım sertifikası 5 Aralık 2015 tarihinde Toplantı Kayıt masasından dağıtılacaktır. BİLİMSEL PROGRAM Genel Bilgiler Bilimsel Program: Her zaman olduğu gibi katılımcılarımız için doyurucu bir bilimsel program hazırlanacaktır. Bilimsel program güncel konularla düzenlenmiş genel oturumlar

Detaylı

KONGREYE DAVET. Antalyada, Xanadu Resort Hotel de gerçekleşecek olan kongremizin başarıya ulaşması ancak sizlerin de bize katılması ile mümkündür.

KONGREYE DAVET. Antalyada, Xanadu Resort Hotel de gerçekleşecek olan kongremizin başarıya ulaşması ancak sizlerin de bize katılması ile mümkündür. KONGREYE DAVET Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği adına sizleri 19-22 Kasım 2015 tarihinde yapılacak kongremize davet etmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi

Detaylı

Sizleri 24-26 Mart 2016 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı nın düzenlemiş olduğu

Sizleri 24-26 Mart 2016 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı nın düzenlemiş olduğu DAVET Değerli Meslektaşlarımız, Sizleri 24-26 Mart 2016 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı nın düzenlemiş olduğu BT Kursu nun dokuzuncusuna davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu

Detaylı

İbrahim Yazıcı Plaza-1, Ofis No:22 Üçevler 70 Sk. Nilüfer / Bursa

İbrahim Yazıcı Plaza-1, Ofis No:22 Üçevler 70 Sk. Nilüfer / Bursa Sayın Yetkili, 26 Nisan - 28 Nisan 2019 tarihleri arasında, Büyük Abant Oteli / Bolu'da düzenlenecek olan 7. Abant Anestezi Sempozyumu ile ilgili olarak detaylı bilgileri içeren sponsorluk dosyası dikkat

Detaylı

Sayın Yetkili, Süregelen değerli iş birliğinize teşekkür eder, bu değerli etkinliğe azami desteğinizin devamını dileriz.

Sayın Yetkili, Süregelen değerli iş birliğinize teşekkür eder, bu değerli etkinliğe azami desteğinizin devamını dileriz. Sayın Yetkili, 29 Nisan- 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Büyük Abant Oteli / Bolu'da düzenlenecek olan 4. Abant Anestezi Sempozyumu ile ilgili olarak detaylı bilgileri içeren sponsorluk dosyası dikkat

Detaylı

Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San

Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San DAVET YAZISI Değerli Meslektaşlarım; 26-29 Nisan 2012 tarihleri arasında V. Ülkemizde Diyalizde Kalite Kongresi Bafra-Kıbrıs ta başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olup unutulmaz

Detaylı

Katılım Sertifikası Tüm katılımcılara katılım sertifikaları 13 Mart 2011 tarihinde kayıt masasından dağıtılacaktır.

Katılım Sertifikası Tüm katılımcılara katılım sertifikaları 13 Mart 2011 tarihinde kayıt masasından dağıtılacaktır. GENEL BİLGİLER Kurs Tarihi 12-13 Mart 2011 Kurs Yeri Kaya İzmir Thermal & Convention Hotel, İzmir Toplantının Dili Toplantının resmi dili Türkçe dir. Katılım Sertifikası Tüm katılımcılara katılım sertifikaları

Detaylı

Sayın Yetkili, Süregelen değerli iş birliğinize teşekkür eder, bu değerli etkinliğe azami desteğinizin devamını dileriz.

Sayın Yetkili, Süregelen değerli iş birliğinize teşekkür eder, bu değerli etkinliğe azami desteğinizin devamını dileriz. SPONSORLUK DOSYASI Sayın Yetkili, 1-3 MAYIS 2014 tarihleri arasında, Büyük Abant Oteli / Bolu' da düzenlenecek olan 3. Abant Anestezi Sempozyumu ile ilgili olarak detaylı bilgileri içeren sponsorluk dosyası

Detaylı

OLGULARLA PET/BT KURSU

OLGULARLA PET/BT KURSU OLGULARLA PET/BT KURSU Sevgili meslektaşlarımız, Türkiye Nükleer Tıp Derneği Onkoloji Çalışma Grubu olarak, sizleri, 22-25 Mayıs 2014 tarihinde İzmir Seferihisar Doğanbey de bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı

TÜRK YE ORGAN NAKL KURULUŞLARI KOORD NASYON DERNEĞ IX. KONGRES

TÜRK YE ORGAN NAKL KURULUŞLARI KOORD NASYON DERNEĞ IX. KONGRES TÜRK YE ORGAN NAKL KURULUŞLARI KOORD NASYON DERNEĞ I. DUYURU Katkılarıyla TÜRK YE ORGAN NAKL KURULUŞLARI ÖNSÖZ Değerli Meslektaşlarım, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği ile beraber organize

Detaylı

ONUR KURULU Deðerli Meslektaþlarýmýz, Çocukluktan eriþkinliðe geçiþ dönemi olan Adolesan dönemi, karþýlaþýlan sorunlarý ve yaklaþýmlarý ile üzerinde çalýþýlmayý hak etmektedir. Ýki yýl önce düzenlediðimiz

Detaylı

www.hepatolojiokulu2016.com

www.hepatolojiokulu2016.com 1. DUYURU DAVET MEKTUBU Sayın Meslektaşlarım, Değerli Öğrenciler, Türk Karaciğer Araş rmaları Derneği Hepatoloji Okullarının al ncısını 13-15 Mayıs 2016 da Antalya da gerçekleş rilecek r. Bu seneki okulumuzda

Detaylı

GENEL BİLGİLER. Tarih : 23. ANESTEZİ KIŞ SEMPOZYUMU, Mart 2017 tarihleri arasında Bursa da gerçekleşecektir;

GENEL BİLGİLER. Tarih : 23. ANESTEZİ KIŞ SEMPOZYUMU, Mart 2017 tarihleri arasında Bursa da gerçekleşecektir; GENEL BİLGİLER Tarih : 23. ANESTEZİ KIŞ SEMPOZYUMU, 10-12 Mart 2017 tarihleri arasında Bursa da gerçekleşecektir; Konaklama: Konaklama Merkez Oteli Crown Plaza Oteli dir. Düzenleyen: Uludağ Üniversitesi

Detaylı

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık 2016 İstanbul

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık 2016 İstanbul Eğitim Kursu Değişik açılardan HIV/AIDS 09:30 09:40 Açılış Prof. Dr. Recep ÖZTÜRK, Prof. Dr. Fehmi TABAK 09:40 10:50 OTURUM I Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ 09:40 10:00 2015-2016 : Yeni ne var?

Detaylı

TRANSPLANTASYON 16 SPONSORLUK DOSYASI. 12-15 Ekim 2016, Konya TÜRK YE ORGAN NAKL KURULUŞLARI KOORD NASYON DERNEĞ XI. KONGRES. www.tx2016.

TRANSPLANTASYON 16 SPONSORLUK DOSYASI. 12-15 Ekim 2016, Konya TÜRK YE ORGAN NAKL KURULUŞLARI KOORD NASYON DERNEĞ XI. KONGRES. www.tx2016. TÜRK YE ORGAN NAKL KURULUŞLARI KOORD NASYON DERNEĞ XI. KONGRES 12-15 Ekim 2016, Konya www.tx2016.org Sende en iyi ne varsa dostuna onu ver Hz. Mevlana SPONSORLUK DOSYASI KATKIDA BULUNANLAR ORGANİZASYON

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Üroonkoloji ve Tıbbi Biyoloji ve Genetik Dernekleri tarafından ilk kez düzenlenen I. Moleküler Üroloji Toplantısı na sizleri davet etmekten büyük mutluluk ve onur duymaktayız.

Detaylı

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık Florence Nightingale Hastanesi Şişli İstanbul

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık Florence Nightingale Hastanesi Şişli İstanbul Değişik açılardan HIV/AIDS 09:30 09:40 Açılış Prof. Dr. Recep ÖZTÜRK, Prof. Dr. Fehmi TABAK 09:40 10:50 OTURUM I Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ 09:40 10:00 2015-2016 : Yeni ne var? Prof. Dr.

Detaylı

3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU

3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU 3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU 29 Kasım - 02 Aralık 2018 Merit Crystal Cove Otel Kıbrıs www.aciltipkibris.com İÇİNDEKİLER Genel Bilgiler 2 Konaklama Oteli 3 Kayıt, Konaklama ve Transfer

Detaylı

Kardiyak Görüntüleme Sempozyumu

Kardiyak Görüntüleme Sempozyumu Değerli Meslektaşlarımız, Son yıllarda konvansiyonel kateter anjiografiye alternatif olarak gelişen radyolojik yöntemler, hekim ve hasta grupları arasında ilgi ve aynı zamanda sorgulamacı bakışla izlenmektedir.

Detaylı

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ-3: ALLERJEN İMMÜNOTERAPİSİ GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

AİD GÜNCELLEME GÜNLERİ-3: ALLERJEN İMMÜNOTERAPİSİ GÜNCEL YAKLAŞIMLAR Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi / İzmir Kayıt Başvuruları Danışma FİGÜR KONGRE ORGANİZASYONLARI VE TİC. A.Ş. 19 Mayıs Mah. 19 Mayıs Cad. Nova Baran Center No: 4, 34360 Şişli / İstanbul

Detaylı

FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU. Başkan Dr. Alpay Azap. İkinci Başkan Dr. Murat Akova. Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan

FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU. Başkan Dr. Alpay Azap. İkinci Başkan Dr. Murat Akova. Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU Başkan Dr. Alpay Azap İkinci Başkan Dr. Murat Akova Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan Araştırma Sekreteri Dr. Volkan Korten Sayman Dr. Ahmet Demirkazık Üye Dr. Sevtap

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenegelen eğitim programı, HİEP2015 dünyanın gözbebeği İstanbul da. Tüm dünyada en fazla bilgi üretilen

Detaylı

Yaka Kartı Toplantı düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması rica olunur.

Yaka Kartı Toplantı düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı takılması rica olunur. SPONSORLUK DOSYASI GENEL BİLGİLER Toplantı Merkezi Ondokuz Mayıs Üniversitesi/ Samsun Toplantı Tarihi 7-9 Ekim 2015 Toplantı Dili Toplantı dili Türkçe dir. Web Sayfası Toplantı resmi sitesi olan www.labaratuvarhayvanlarıbilimikongresi.org

Detaylı

Değerli meslektaşlarımız,

Değerli meslektaşlarımız, Değerli meslektaşlarımız, 12-13 Aralık 2014 tarihinde İstanbul da yapılacak olan Nükleer Kardiyoloji konulu Sempozyumumuzu duyurmaktan mutluluk duyarız. Türk Kardiyoloji Derneği ile bilimsel işbirliğinde

Detaylı

GENEL BİLGİLER. Tarih : 21. ANESTEZİ KIŞ SEMPOZYUMU, 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Bursa da gerçekleşecektir;

GENEL BİLGİLER. Tarih : 21. ANESTEZİ KIŞ SEMPOZYUMU, 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Bursa da gerçekleşecektir; GENEL BİLGİLER Tarih : 21. ANESTEZİ KIŞ SEMPOZYUMU, 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında Bursa da gerçekleşecektir; Konaklama: Konaklama Merkez Oteli Crown Plaza Oteli dir. Düzenleyen: Uludağ Üniversitesi

Detaylı

DUYURU. Bu etkinlik için Tübitak Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programından destek istenecektir

DUYURU. Bu etkinlik için Tübitak Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programından destek istenecektir DUYURU Bu etkinlik için Tübitak Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programından destek istenecektir DUYURU Bu etkinlik için Tübitak Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programından destek istenecektir Değerli

Detaylı

V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ

V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ V. ULUSAL YARA BAKIMI KONGRESİ 25-28 Ekim 2010 Dedeman Otel, Gaziantep DAVET MEKTUBU Değerli Meslektaşlarım, Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği nin düzenlediği Ulusal Yara Bakımı Kongrelerinin beşincisini

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ SPİNAL VE PERİFERİK SİNİR CERRAHİSİ GRUBU

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ SPİNAL VE PERİFERİK SİNİR CERRAHİSİ GRUBU Kıymetli Meslektaşlarımız, Türk Nöroşirurji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu olarak, sizleri 21-24 Eylül 2017 tarihlerinde Hilton Bodrum Türkbükü Otel de gerçekleştireceğimiz sonbahar

Detaylı

Katılımınız ile zenginleştireceğiniz Tiroid kanseri tanı ve tedavisi 2011 sempozyumunda Başkent Ankara da sizlerle birlikte olmaktan onur duyacağız.

Katılımınız ile zenginleştireceğiniz Tiroid kanseri tanı ve tedavisi 2011 sempozyumunda Başkent Ankara da sizlerle birlikte olmaktan onur duyacağız. Duyuru Değerli meslektaşlarımız, Tiroid kanseri ülkemizde giderek artan sayıda görülmekte ve önemli bir sağlık sorunu oluşturmaktadır. T.C. Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi verilerine göre ülkemizde

Detaylı

Türkiye Nükleer Tıp Derneği. 41. yıl. Nükleer Tıp Sempozyumu Kasım Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa

Türkiye Nükleer Tıp Derneği. 41. yıl. Nükleer Tıp Sempozyumu Kasım Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa Sempozyumu Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa Sempozyumu Saygıdeğer Meslektaşlarım; Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen 2016 Kış Sempozyumu tarihlerinde Bursa da Uludağ Üniversitesi

Detaylı

Sevgili Meslektaşlarımız,

Sevgili Meslektaşlarımız, Sevgili Meslektaşlarımız, Sizleri Türk Üroloji Ailesinin en büyük mesleki ve bilimsel platformu olan 11. Üroonkoloji Kongresi ne davet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm ürolog meslektaşlarımızın özlemle

Detaylı

Açılış Töreni. Firmalara katkı miktarındaki yüksekliğe göre stand seçimi sağlanacaktır

Açılış Töreni. Firmalara katkı miktarındaki yüksekliğe göre stand seçimi sağlanacaktır KONGRE DÜZENLEME KURULU Prof. Dr. Necdet Kuyucu Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici Prof. Dr. Metehan Özen Prof. Dr. Ateş Kara GENEL BİLGİLER Tarih 05-08 Nisan 2015 Konge Dili Yer Türkçe Konge ( Tahmini ) Katılımcı

Detaylı

Kongre içeriği sizlerden gelen geri bildirimlerle şekillenecektir. Bu amaçla gönderilen anketlere vereceğiniz yanıtlar bizim için çok önemlidir.

Kongre içeriği sizlerden gelen geri bildirimlerle şekillenecektir. Bu amaçla gönderilen anketlere vereceğiniz yanıtlar bizim için çok önemlidir. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneğimiz 18 yaşına girmiş olup bu önemli yaş döneminde rüştünü ispat etmiş ve emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Her 2 yılda bir düzenlenen Ulusal Kongremiz bilimsel

Detaylı

Toplantı Merkezi Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu, Cumhuriyet Yerleşkesi, ORDU

Toplantı Merkezi Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu, Cumhuriyet Yerleşkesi, ORDU SPONSORLUK DOSYASI GENEL BİLGİLER Toplantı Merkezi Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu, Cumhuriyet Yerleşkesi, ORDU Toplantı Tarihi 3-4 Haziran 2016 Toplantı Dili Toplantı

Detaylı

Türkiye de Veremle Mücadelede Ortak Hareket Çalıştayı Raporu

Türkiye de Veremle Mücadelede Ortak Hareket Çalıştayı Raporu Türkiye de Veremle Mücadelede Ortak Hareket Çalıştayı Raporu Yrd. Doç. Dr. Hamza BOZKURT Verem Savaşı Dairesi Başkanı 14.07.2010 Ankara 1 Veremsiz bir Türkiye oluşturmak ülküsünü gerçekleştirmeye yönelik

Detaylı

Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı tekrar belirtmek isteriz.

Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı tekrar belirtmek isteriz. Değerli Meslektaşlarım, 2014 yılı Yüz Plastik Cerrahi Toplantısını Ankara da 5-7 Aralık 2014 tarihlerinde yapmayı planlamaktayız. Bu toplantıda yüz plastik cerrahisindeki yeni gelişmeleri sizlerin de katkısıyla

Detaylı

Davet. Deðerli Meslektaþlarýmýz,

Davet. Deðerli Meslektaþlarýmýz, Davet Deðerli Meslektaþlarýmýz, Türkiye de tüm geriatri camiasýný içinde barýndýran Akademik Geriatri Derneði nin bir aktivitesi olarak 29-31 Ekim 2010 tarihlerinde Çeþme Radisson Blu Otel de 1. Yaþlýlýkta

Detaylı

SHERATON HOTEL SAMSUN 1.DUYURU

SHERATON HOTEL SAMSUN 1.DUYURU 1.DUYURU DAVET Değerli meslektaşlarım, 1996 yılından itibaren iki yılda bir olarak düzenlenen Ulusal Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Kongresi nin onbirincisini Samsun da gerçekleştiriyoruz.

Detaylı

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel Davet Yazısı Sağlık Sektörünün Değerli Mensupları, Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği (SEPD), 25 Eylül 2009 tarihinde sağlık ekonomisi ve politikası

Detaylı

Trabzon. Kardiyoloji Günleri. 18-20 Nisan 2008 Hotel Büyük Sümela. TÜRK KARD YOLOJ DERNE E itim Kurulu

Trabzon. Kardiyoloji Günleri. 18-20 Nisan 2008 Hotel Büyük Sümela. TÜRK KARD YOLOJ DERNE E itim Kurulu TÜRK 18-20 Nisan 2008 Darülaceze Cad. Fulya Sok. Ek io lu Merkezi 9/1 Okmeydan, 34384 stanbul T. 0212 221 17 30 / 38 F. 0212 221 17 54 tkd@tkd.org.tr www.tkd.org.tr TÜRK TÜRK De erli Meslekta lar m z,

Detaylı

Kronik Hastalıkların Yönetimi

Kronik Hastalıkların Yönetimi Aile Sağlığı Elemanı Katılımlı Aile de liğin Hekimorlar 2 Rap Ulusal Kongresi Kongre Konusu www.antalyakongre2018.com Kronik Hastalıkların Yönetimi 05-08 Nisan 2018 Rixos Premium Belek The Land of Legends

Detaylı

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Üyeler,

Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Üyeler, 1. DUYURU Saygıdeğer Meslektaşlarım ve Üyeler, Türk Manyetik Rezonans Derneği (TMRD) nin 20. Yıllık Bilimsel toplantısını 21-23 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara da Rixos Grand Hotel de gerçekleştireceğiz.

Detaylı

VIII. KİSTİK FİBROZİS SEMPOZYUMU. AİLE EĞİTİM TOPLANTISI 1.DUYURU MAYIS Limak Ambassadore Hotel - ANKARA

VIII. KİSTİK FİBROZİS SEMPOZYUMU. AİLE EĞİTİM TOPLANTISI  1.DUYURU MAYIS Limak Ambassadore Hotel - ANKARA VIII. KİSTİK FİBROZİS SEMPOZYUMU ve AİLE EĞİTİM TOPLANTISI www.kistikfibrozis2017.org 26-27 MAYIS 2017 Limak Ambassadore Hotel - ANKARA 1.DUYURU 1 Sayın Meslektaşlarımız, DAVET YAZISI Çocuk Solunum Yolu

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, Değerli Meslektaşlarım, Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği olarak geçen yıl yapmayı planladığımız ancak ülkemizin yaşadığı darbe girişimi nedeniyle iptal etmek durumunda kaldığımız kadavra kursumuz 23-24

Detaylı

Kronik Hastalıkların Yönetimi

Kronik Hastalıkların Yönetimi Aile de liğin Hekimorlar 2 Rap Ulusal Ulusal Kongresi Kongresi www.antalyakongre2018.com Antalya Aile Sağlığı Elemanları ve Çocuk Hemşireliği www.antalyakongre2018.com Kongre Konusu Kronik Hastalıkların

Detaylı

www.balneoloji2012.org

www.balneoloji2012.org SPONSORLUK DOSYASI www.balneoloji2012.org 12-14 Nisan 2012 Divaisib Termal Resort Hotel & Spa Kozaklı - Nevşehir GENEL BİLGİLER Toplantı Merkezi Nevşehir- Kozaklı- Divaisib Termal Resort Hotel & Spa Hotel

Detaylı

Sayın Meslektaşlarımız,

Sayın Meslektaşlarımız, Sayın Meslektaşlarımız, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Mersin Pediatri Günlerinin 18.si 29-30 Mart 2013 tarihleri arasında Üniversitemiz

Detaylı

www.mersinpediatri.org

www.mersinpediatri.org Davet Değerli Meslektaşlarımız, Kentiyle ve toplumuyla bütünleşmeyi, bilimsel faaliyetlerinin ürününü halka kaliteli hizmet olarak yansıtmayı, ülkemizin daha çağdaş seviyelere ulaştırılması için öncülük

Detaylı

Değerli Üyemiz, Saygılarımızla, YÖNETİM KURULU

Değerli Üyemiz, Saygılarımızla, YÖNETİM KURULU DUYURU DOSYASI Değerli Üyemiz, 2008 Yılı nda gerçekleştirilen ilk kongrenin ardından, 2011 yılında Uluslararası Farmakovijilans Derneği (ISOP), II. Uluslararası kongresini Türkiye de gerçekleştirmenin

Detaylı

BALIKESİR DİŞHEKİMLERİ ODASI BAHAR. SEMPOZYUMU 17-18 Nisan 2015 HALİÇ PARK HOTEL - AYVALIK

BALIKESİR DİŞHEKİMLERİ ODASI BAHAR. SEMPOZYUMU 17-18 Nisan 2015 HALİÇ PARK HOTEL - AYVALIK Değerli Meslektaşlarım, Ülkemizin eğlence turizm merkezlerinden Cunda Adası nda Haliç Park Otel de gerçekleştireceğimiz Bahar Sempozyumu'nda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Türk ve Yunan kültürünün

Detaylı

ACÝL SERVÝS HEKÝMÝ AÝLE HEKÝMÝ DÝYALÝZ HEKÝMÝ KURUM HEKÝMÝ MUAYENEHANE HEKÝMÝ ÝÞYERÝ HEKÝMÝ TOPLUM SAÐLIÐI HEKÝMÝ 112 HEKÝMÝ 17 Pratisyen Hekimlik Kongresi Klinik Bag ýmsýzlýk ve Mesleki Egitim Hakký 8-11

Detaylı

15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR

15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte, Türk Klinik Biyokimya

Detaylı