T.C. SOSYAL GÜVENLĐK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. SOSYAL GÜVENLĐK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı"

Transkript

1 Sayı : B.13.1.SSK /X Ankara Konu : Sağlık Karnesi Uygulaması G E N E L G E 2007/96 Kurumumuza devredilen SSK nca yayımlanan Sağlık Karnelerinin Yenilenmesi konulu tarihli, Ek sayılı genelge gereğince, sağlık yardımlarından yararlanan kimselerden; a) Daha önce sağlık karnesi almış olup sağlık karnesinin reçete sayfalarının dolması nedeniyle yeniletmek isteyenlere yeni sağlık karnesi verilmemesi, b) Đlk defa sağlık karnesi alacak olanlara ve sağlık karnesini kaybedenlere ya da okunamayacak durumda yıpranmış olanlara yeni sağlık karnesi Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerimizce verilmesi, Uygun görülmüştü. Bu çerçevede söz konusu kişilerin, sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaatlarında muayene ve tedavileri; a) T.C. kimlik numarası veya, b) Sigorta sicil/tahsis numarası ile sağlık karnesi seri numarası, Üzerinden müstahaklık provizyonu alınarak sağlanmaktaydı tarihinden itibaren, sağlık yardımlarına ilişkin işlemleri devredilen SSK tarafından yürütülen kişilerden; 1- Sürekli iş göremezlik geliri,malullük veya yaşlılık aylığı alacak olanlar ile hak sahibi olarak gelir veya aylık alacak eş, çocuk, ana ve babalar için sağlık karnesi verilmesi uygulaması kaldırılarak, bu kişilerin devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine başvurmalarına gerek olmaksızın gelir veya aylığa geçmeleri yeterli olacaktır. 2- Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alanların bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları için yeni sağlık karnesi düzenlenmeyerek, devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine tarihli Ek sayılı genelgede yer alan vesikalık fotoğraf hariç diğer belgelerle başvurmaları üzerine ilgili servis tarafından yalnızca giriş(aktivasyon) kaydı yapılmakla yetinilecektir. 3-Sigortalılar ile eş ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları ile ana ve babaları için de yeni sağlık karnesi düzenlenmeyerek, devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine tarihli Ek sayılı genelgede yer alan vesikalık fotoğraf hariç diğer belgelerle başvurmaları halinde ilgili servis tarafından yalnızca giriş(aktivasyon) kaydı yapılacaktır. Diğer taraftan; Sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaatlarda T.C. kimlik numarası üzerinden müstahaklık provizyonu alınacak, ancak daha önce sağlık karnesi verilmiş olan ve T.C kimlik numaraları hatalı olanların provizyon işlemi tarihine kadar sigorta sicil/tahsis numarası ile sağlık karnesi seri numarası üzerinden sağlanacaktır. Bu durumdaki kişilerin T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya nüfus müdürlüklerinden temin edecekleri T.C kimlik numaralarını Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerimiz sağlık karnesi servislerine tarihine kadar bildirerek işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir tarihinden sonra sağlık kurum ve kuruluşlarında müstehaklık provizyon işlemi yalnızca T.C kimlik numaraları üzerinden yapılacaktır.

2 Ayrıca, tarihine kadar, sağlık karnelerinin verilmesine devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerimizce devam edilecektir. Yabancı uyruklu sigortalı ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için ikinci bir talimata kadar sağlık karnesi verilme işlemleri sürdürülecektir. Ek-1 yazı örneğinin ünitelerimizde ve mahallinizdeki kamu ve anlaşmalı özel sağlık kurum ve kuruluşlarına gönderilerek sigortalılara duyurulmasının sağlanması temin edilecektir. Bilgi edinilmesini ve gereğince işlem yapılmasını rica ederim. EK: 1 Duyuru Örneği Tahsin GÜNEY Kurum Başkanı V. DAĞITIM: GEREĞĐ SSK Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine (Devredilen) SSK Sağlık Đşleri Đl Müdürlüklerine (Devredilen) BĐLGĐ: Merkez Teşkilatına Emekli Sandığı Bölge Müdürlüklerine (Devredilen) Bağ-Kur Đl Müdürlüklerine (Devredilen)

3 Ek-1 SSK SĐGORTALILARINA DUYURU Kurum bilgi işlem alt yapımızdaki gelişmelere paralel olarak, sağlık yardımları önceden Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yürütülen kişilerin sağlık karnesi uygulamalarında aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır: Sürekli iş göremezlik geliri,malullük veya yaşlılık aylığı alacak olanlar ile hak sahibi olarak gelir veya aylık alacak eş, çocuk, ana ve babalara sağlık karnesi verilmesi uygulaması kaldırılacak, bu kişilerin Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine başvurmalarına gerek olmaksızın gelir veya aylığa girmiş olmaları yeterli olacaktır. Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alanların bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları için yeni sağlık karnesi düzenlenmeyecek, ilgililerin devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmaları halinde ilgili servis tarafından yalnızca giriş(aktivasyon) kaydı yapılmakla yetinilecektir. Sigortalılar ile eş ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları ile ana ve babaları için de yeni sağlık karnesi düzenlenmeyecek, devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmaları halinde ilgili servis tarafından yalnızca giriş(aktivasyon) kaydı yapılacaktır. Sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaatlarda nüfus cüzdanı, sürücü belgesi,evlenme cüzdanı veya pasaportlarındaki T.C. kimlik numarası üzerinden müstahaklık provizyonu alınacak, ancak daha önce sağlık karnesi verilmiş olanlardan T.C kimlik numaraları hatalı olanların provizyon işlemi tarihine kadar sigorta sicil/tahsis numarası ile sağlık karnesi seri numarası üzerinden sağlanacaktır tarihinden sonra sağlık kurum ve kuruluşlarında müstehaklık provizyon işlemi yalnızca T.C kimlik numaraları üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle, tarihine kadar hatalı T.C. kimlik numarası üzerinden provizyon alamayanların, T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya nüfus müdürlüklerinden temin edecekleri numaraları devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerimiz sağlık karnesi servislerine bu tarihe kadar bildirerek işlem yaptırmaları yönünde sağlık tesisleri provizyon merkezlerinde görevli personel tarafından gerekli uyarıların yapılması gerekmektedir. Yabancı uyruklu sigortalı ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için sağlık karnesi verilme işlemleri sürdürülecektir. Đlgililerin sağlık tesislerine müracaatlarda sorun yaşamamaları için önemle duyurulur.

4 Ek-2 SSK SĐGORTALILARINA DUYURU Kurum bilgi işlem alt yapımızdaki gelişmelere paralel olarak, sağlık yardımları önceden Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yürütülen kişilerin sağlık karnesi uygulamalarında aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır: Sürekli iş göremezlik geliri,malullük veya yaşlılık aylığı alacak olanlar ile hak sahibi olarak gelir veya aylık alacak eş, çocuk, ana ve babalara sağlık karnesi verilmesi uygulaması kaldırılacak, bu kişilerin Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine başvurmalarına gerek olmaksızın gelir veya aylığa girmiş olmaları yeterli olacaktır. Sürekli iş göremezlik geliri ile malullük,yaşlılık aylığı alanların bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları için yeni sağlık karnesi düzenlenmeyecek, ilgililerin devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine tarihli Ek sayılı genelgede yer alan vesikalık fotoğraf hariç diğer belgelerle başvurmaları halinde ilgili servis tarafından yalnızca giriş(aktivasyon) kaydı yapılmakla yetinilecektir. Sigortalılar ile eş ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları ile ana ve babaları için de yeni sağlık karnesi düzenlenmeyecek, devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerine tarihli Ek sayılı genelgede yer alan vesikalık fotoğraf hariç diğer belgelerle başvurmaları halinde ilgili servis tarafından yalnızca giriş(aktivasyon) kaydı yapılacaktır. Sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaatlarda nüfus cüzdanı, sürücü belgesi,evlenme cüzdanı veya pasaportlarındaki T.C. kimlik numarası üzerinden müstahaklık provizyonu alınacak, ancak daha önce sağlık karnesi verilmiş olanlardan T.C kimlik numaraları hatalı olanların provizyon işlemi tarihine kadar sigorta sicil/tahsis numarası ile sağlık karnesi seri numarası üzerinden sağlanacaktır. Bu durumdaki kişilerin T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya nüfus müdürlüklerinden temin edecekleri T.C kimlik numaralarını devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerimiz sağlık karnesi servislerine tarihine kadar bildirerek işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir tarihinden sonra sağlık kurum ve kuruluşlarında müstehaklık provizyon işlemi yalnızca T.C kimlik numaraları üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle, tarihine kadar, hatalı T.C. kimlik numarası nedeniyle provizyon alamayanların, T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya nüfus müdürlüklerinden temin edecekleri numaraları devredilen Sigorta Đl/Sigorta Müdürlüklerimize bu tarihe kadar bildirerek işlem yaptırmaları gerekmektedir.

5 Yabancı uyruklu sigortalı ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için sağlık karnesi verilme işlemleri sürdürülecektir. Đlgililerin sağlık tesislerine müracaatlarda sorun yaşamamaları için önemle duyurulur.

I- EMEKLİ SANDIĞI HAK SAHİPLİĞİ AKTİVASYON İŞLEMLERİ

I- EMEKLİ SANDIĞI HAK SAHİPLİĞİ AKTİVASYON İŞLEMLERİ SAYI : B.13.2.SSK.5.01.09.00/ 1093-10649-2-252973 03.04.2008 KONU: Devredilen Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Sağlık Karnesi Uygulaması GENELGE 2008/17 Sağlık yardımına ilişkin işlemleri T.C Emekli Sandığı ile

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.09.00/X-1093-52-76-40257 A n k a r a Konu : Geçici İş Göremezlik Ödeneği 16.01.2008 ve Emzirme Yardımı Ödemeleri GENELGE 2008/7 Kurumumuza devredilen SSK na tabi sigortalılarının

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĐK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü SSK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı (Devredilen)

T.C. SOSYAL GÜVENLĐK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü SSK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı (Devredilen) T.C. SOSYAL GÜVENLĐK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü SSK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı (Devredilen) Sayı : B.13.1.SSK.0.09.00.00/X-1093-02-2832-202574 A n k a r a Konu : Hekim

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuzca 18/12/2009 tarih ve 27436 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personelinin Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR GENELGE 2008/4. Sirküler Tarihi: 21.01.2008 Sirküler No: 2008/14

SİRKÜLER RAPOR GENELGE 2008/4. Sirküler Tarihi: 21.01.2008 Sirküler No: 2008/14 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 21.01.2008 Sirküler No: 2008/14 GENELGE 2008/4 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Artışları konulu 2008/4 sayılı Genelge ekte yer almaktadır. yayımlanan 2008 Yılı

Detaylı

GENELGE 3-255 Ek. Hekimler tarafından işyerlerinde çalışan sigortalılara Kurumumuz adına reçete yazma ve iki güne kadar istirahat verilebilmesi için;

GENELGE 3-255 Ek. Hekimler tarafından işyerlerinde çalışan sigortalılara Kurumumuz adına reçete yazma ve iki güne kadar istirahat verilebilmesi için; T.C. SOSYAL SĐGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Đşleri Genel Müdürlüğü Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı SAYI : B.13.2.SSK.5.01.09.00 / X-1093-02-2832-6634 A n k a r a 02 Ocak 2006 KONU : Hekimlerin

Detaylı

G E N E L G E

G E N E L G E T.C. SOSYAL GÜVENLĐK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.08.00/73-031- 114 6.2.2009 Konu : Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin

Detaylı

SAĞLIK PROVİZYON AKTİVASYON SİSTEMİ (SPAS) İSTANBUL DA UYGULANMAYA BAŞLADI

SAĞLIK PROVİZYON AKTİVASYON SİSTEMİ (SPAS) İSTANBUL DA UYGULANMAYA BAŞLADI SAĞLIK PROVİZYON AKTİVASYON SİSTEMİ (SPAS) İSTANBUL DA UYGULANMAYA BAŞLADI Ersin UMDU ** I. GİRİŞ 1.1.2012 tarihinden itibaren zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulaması başladıbu uygulamadan yaklaşık

Detaylı

SĐRKÜLER : 2010-30 01.07.2010 KONU : Đsteğe Bağlı Sigorta Đşlemleri Hk. Tebliğ

SĐRKÜLER : 2010-30 01.07.2010 KONU : Đsteğe Bağlı Sigorta Đşlemleri Hk. Tebliğ SĐRKÜLER : 2010-30 01.07.2010 KONU : Đsteğe Bağlı Sigorta Đşlemleri Hk. Tebliğ 01.07.2010 tarih ve 27628 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Đsteğe Bağlı Sigorta Đşlemleri Hakkında Tebliğ aşağıda sunulmuştur.

Detaylı

İLK DEFA KART TALEBİNDE İSTENEN EVRAKLAR

İLK DEFA KART TALEBİNDE İSTENEN EVRAKLAR İLK DEFA KART TALEBİNDE İSTENEN EVRAKLAR ÜYE ; 1- Üye Sağlık Kartı Talep Dilekçesi (Ek:1) 2- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 3- Nüfus Cüzdan Fotokopisi EŞ/ÇOCUK; 1-Haksahibi Sağlık Kartı Talep Dilekçesi (Ek:2)

Detaylı

A. Sağlık Karnesine ve Ġstenilen Belgelere ĠliĢkin Yasal Dayanak

A. Sağlık Karnesine ve Ġstenilen Belgelere ĠliĢkin Yasal Dayanak EMEKLĠ SANDIĞI VE BAĞ-KUR GENEL MÜDÜRLÜKLERĠ ĠLE SOSYAL SĠGORTALAR KURUMU BAġKANLIĞINCA SAĞLIK KARNESĠ VERĠLMESĠNDE BÜROKRASĠ VE KIRTASĠYECĠLĠĞĠN AZALTILMASI GĠRĠġ 58 inci Hükümet tarafından uygulamaya

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SSK.5.01.07.00.IX.031-805519 12/11/2007 Konu : 5698 sayılı Kanunla 506 ve 2925 sayılı Kanunlara İlişkin Yapılan Değişiklikler. GENELGE 2007/86 23/10/2007 tarihli ve 26679 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü GENELGE 2011 / 64

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü GENELGE 2011 / 64 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.01.00/704 12/10/2011 Konu : 2011/58 Sayılı Genelgede Değişiklik Yapılması GENELGE 2011 / 64 Bilindiği üzere,

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR GENELGE 2008/6. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/15

SİRKÜLER RAPOR GENELGE 2008/6. Sirküler Tarihi: Sirküler No: 2008/15 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 21.01.2008 Sirküler No: 2008/15 GENELGE 2008/6 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından yayımlanan Prime Esas Kazançların Alt ve Üst Sınırları, İdari Para Cezaları ve

Detaylı

Bu başvurunun yapılması için iki kural daha vardır; bunlardan ilki en az 10 yıldan beri sigortalı olmak ve gün prim ödemiş bulunmak.

Bu başvurunun yapılması için iki kural daha vardır; bunlardan ilki en az 10 yıldan beri sigortalı olmak ve gün prim ödemiş bulunmak. Malullük ve Yaşlılık Aylığı Bağlatma a) Malullük Aylığı Bağlanması Sigortalı olarak çalışmaya başlandıktan sonra kaza, hastalık gibi nedenlerle işgücünün yüzde 60 ını yitirenler malulen emekli olmak için

Detaylı

01/01/2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANAN YENİ ASGARİ ÜCRETE BAĞLI OLARAK DEĞİŞEN PARAMETRELER

01/01/2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANAN YENİ ASGARİ ÜCRETE BAĞLI OLARAK DEĞİŞEN PARAMETRELER 15.01.2018/27-1 01/01/2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANAN YENİ ASGARİ ÜCRETE BAĞLI OLARAK DEĞİŞEN PARAMETRELER ÖZET : 01.01.2018 tarihinden itibaren uygulamaya başlanılan ve brüt 2.029,50 TL, net 1603,12.-TL

Detaylı

Madde 32 Sigortalıya, iş kazalarıyla meslek hastalıkları sigortası kapsamı dışında kalan hastalıklara

Madde 32 Sigortalıya, iş kazalarıyla meslek hastalıkları sigortası kapsamı dışında kalan hastalıklara Hastalık Sigortası Sağlanan yardımlar: Madde 32 Sigortalıya, iş kazalarıyla meslek hastalıkları sigortası kapsamı dışında kalan hastalıklara da, aşağıda yazılı yardımlar sağlanır: A) Sağlık yardımı yapılması,

Detaylı

Söz konusu Yönetmelik Değişikliğinde; 1) 3201 sayılı Kanuna göre değerlendirilen sürelerin tahsiste dikkate alınabilmesi için;

Söz konusu Yönetmelik Değişikliğinde; 1) 3201 sayılı Kanuna göre değerlendirilen sürelerin tahsiste dikkate alınabilmesi için; Bilindiği üzere, Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında 3201 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik

Detaylı

A- 506 SAYILI KANUNA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER

A- 506 SAYILI KANUNA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER 23/10/2007 tarihli ve 26679 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 5698 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu ile Tarım İşçileri

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR SGK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI

SİRKÜLER RAPOR SGK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 17.01.2014 Sirküler No : 2014 / 4 SGK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI Bilindiği üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından milli seviyede tek asgari ücret

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBL 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2014-1

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2014-1 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 24010506/0100602/ 42 15/1/2014 Konu : Prime esas kazançların alt ve üst sınırları ile bazı işlemlere esas tutarlar GENELGE

Detaylı

Sayı: Rehber.2015/016 Ankara, 20.03.2015. Konu: Sigorta Prim Teşviklerinden Geriye Yönelik Yararlanma Talepleri Hk.

Sayı: Rehber.2015/016 Ankara, 20.03.2015. Konu: Sigorta Prim Teşviklerinden Geriye Yönelik Yararlanma Talepleri Hk. Sayı: Rehber.2015/016 Ankara, 20.03.2015 Konu: Sigorta Prim Teşviklerinden Geriye Yönelik Yararlanma Talepleri Hk. Sigorta primi teşviklerine ilişkin gerek 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 24010506/031/90 31 /1/2017 Konu : Prime esas kazançların alt ve üst sınırları ile bazı işlemlere esas tutarlar GENELGE 2017-5

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 24010506/031/90 17 /1/2018 Konu : Prime esas kazançların alt ve üst sınırları ile bazı işlemlere esas tutarlar GENELGE 2018-2

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Yurtdışı Sigortalılarının İlaç Temini Hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında 02.07.2007 tarihinde imzalanan 2007 Yılı SGK Protokolü kapsamında sözleşmeli eczanelerce

Detaylı

Adres : Mithatpaşa Cad. No : 7 Sıhhiye/ANKARA Ayrıntılı Bilgi : A.ARAS Dai. Bşk. V.

Adres : Mithatpaşa Cad. No : 7 Sıhhiye/ANKARA Ayrıntılı Bilgi : A.ARAS Dai. Bşk. V. T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Telefon : 0312 458 71 10 Faks : 0312 432 12 37 1/8 Sayı : 24010506/0100602/ 42 15/1/2014 Konu : Prime esas kazançların alt ve üst

Detaylı

2011 yılı için Emzirme Ödeneği (Süt Parası ) ve Cenaze Yardım tutarları belirlenmiş ve

2011 yılı için Emzirme Ödeneği (Süt Parası ) ve Cenaze Yardım tutarları belirlenmiş ve Emzirme Ödeneği ve Cenaze Yardımı Alabilme Şartları ve Tutarları Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com 2011 yılı için Emzirme Ödeneği (Süt Parası ) ve Cenaze Yardım

Detaylı

GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI

GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI 06.10.2008/156 GELĐR/AYLIK ÖDEME VE YOKLAMA ĐŞLEMLERĐ HAKKINDA TEBLĐĞ YAYIMLANDI ÖZET : 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve 28/8/2008

Detaylı

1. CENAZE ÖDENEĞĠ (ĠLK DEFA 2008/EKĠMDEN SONRA SĠGORTALI OLANLAR)

1. CENAZE ÖDENEĞĠ (ĠLK DEFA 2008/EKĠMDEN SONRA SĠGORTALI OLANLAR) ĠÇĠNDEKĠLER 1. CENAZE ÖDENEĞĠ (ĠLK DEFA 2008/EKĠMDEN SONRA SĠGORTALI OLANLAR)...2 1.1.Genel Olarak...2 1.2.Cenaze ödeneği verilme Ģartları, baģvuru ve miktarının belirlenmesi...2 1.2.2. Kamu Görevlileri

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI GENEL SAĞLIK SİGORTASI GİRİŞ BİLDİRGESİ SOSYAL GÜVENLİK SİCİL NUMARASI BELGENİN MAHİYETİ.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI GENEL SAĞLIK SİGORTASI GİRİŞ BİLDİRGESİ SOSYAL GÜVENLİK SİCİL NUMARASI BELGENİN MAHİYETİ. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI GENEL SAĞLIK SİGORTASI GİRİŞ BİLDİRGESİ Barkot No: Ek-1 SOSYAL GÜVENLİK SİCİL NUMARASI BELGENİN MAHİYETİ İlk Tekrar A- SİGORTALININ KİMLİK BİLGİLERİ 1 Adı 11 Yabancı Uyruklu

Detaylı

TRABZON İL MÜFTÜLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TRABZON İL MÜFTÜLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Dini Soruların Cevaplandırılması BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 2 İhtida İşlemleri, (4) adet fotoğraf,

Detaylı

01/01/2019 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANAN YENİ ASGARİ ÜCRETE BAĞLI OLARAK DEĞİŞEN PARAMETRELER

01/01/2019 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANAN YENİ ASGARİ ÜCRETE BAĞLI OLARAK DEĞİŞEN PARAMETRELER 26.12.2018/198-1 01/01/2019 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANAN YENİ ASGARİ ÜCRETE BAĞLI OLARAK DEĞİŞEN PARAMETRELER ÖZET : 01.01.2019 tarihinden itibaren uygulamaya başlanılan ve brüt günlük 85,28.-TL Aylık

Detaylı

İlgili genelge aşağıda sunulmuştur. Saygılarımızla, Tarih: 23.03.2015 Sayı : 2015/59

İlgili genelge aşağıda sunulmuştur. Saygılarımızla, Tarih: 23.03.2015 Sayı : 2015/59 Tarih: 23.03.2015 Sayı : 2015/59 6111 SAYILI KANUN İLE GETİRİLEN 18-29 YAŞ ARASI ERKELERLE HER YAŞTAKİ KADINLARIN İSTİHDAMINDA UYGULANAN PRİM TEŞVİKİNE İLİŞKİN GERİYE DÖNÜK TALEPLER ARTIK DİKKATE ALINMAYACAKTIR

Detaylı

T.C. BURDUR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ CUMHURİYET İLKOKULU HİZMET STANDARTLARI

T.C. BURDUR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ CUMHURİYET İLKOKULU HİZMET STANDARTLARI TAMAMLANMA SÜRESİ 1- Velinin T.C kimlik numarası ile başvurması yeterlidir. 1 2 1. Sınıfa Yeni Kayıt Anasınıfına Kayıt Anasınıfına ücretsiz kayıt 3 Öğrenci Nakli 4 Denklik ile kayıt AÇIKLAMA: * Kayıtlar,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... vii GİRİŞ... 1 I. BÖLÜM ÇALIŞMA HUKUKU VE ÇALIŞMA HUKUKU İLE İLGİLİ KURULUŞLAR

İÇİNDEKİLER. Önsöz... vii GİRİŞ... 1 I. BÖLÜM ÇALIŞMA HUKUKU VE ÇALIŞMA HUKUKU İLE İLGİLİ KURULUŞLAR İÇİNDEKİLER Önsöz... vii GİRİŞ... 1 I. BÖLÜM ÇALIŞMA HUKUKU VE ÇALIŞMA HUKUKU İLE İLGİLİ KURULUŞLAR 1.ÇALIŞMA HUKUKU... 3 2. ÇALIŞMA HUKUKU İLE İLGİLİ KURULUŞLAR... 4 I- MİLLİ ÇALIŞMA HUKUKU KURULUŞLARI...

Detaylı

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK SAĞLIK YARDIMI TALEP VE TAAHHÜT UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK SAĞLIK YARDIMI TALEP VE TAAHHÜT UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK SAĞLIK YARDIMI TALEP VE TAAHHÜT UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU Bazı genel sağlık sigortalıları ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri

Detaylı

Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır.

Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. 1 2 ADI Dini Soruların Cevaplandırılması Dini Eserlerin İncelenmesi 3 İhtida İşlemleri 4 5 Aile İrşat Rehberlik Bürosu Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimi 6 Cami Devirleri 7 Cami Dersleri 8 9 10 11 Dernek, Vakıf,

Detaylı

S İ R K Ü L E R Sayı: İstanbul,

S İ R K Ü L E R Sayı: İstanbul, S İ R K Ü L E R Sayı: 2018 131 İstanbul, 28.12.2018 KONU : 01.01.2019 Tarihinden İtibaren Uygulanan Yeni Asgari Ücrete Bağlı Olarak Değişen Parametreler. ÖZET BİLGİ : 01.01.2019 tarihinden itibaren uygulamaya

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.04.00/73-031/93 23/1/2013 Konu : Prime esas kazançların alt ve üst sınırları ile bazı işlemlere esas tutarlar

Detaylı

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ HİZMET STANDARTLARI. 1-) Dilekçe, 2-) Unvan Belgesi.

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ HİZMET STANDARTLARI. 1-) Dilekçe, 2-) Unvan Belgesi. SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Bakanlık personelinin Sigortalı ve Bağ-Kur'lu hizmet birleştirme TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ HİZMET STANDARTLARI 2-) Unvan Belgesi.

Detaylı

Personel Dairesi Başkanlığı DUYURU:

Personel Dairesi Başkanlığı  DUYURU: Değerli öğrenciler, Staj yapacak olan öğrencilerin staj yaptıkları tarihlerde sigortalı olmaları kanuni zorunluluktur. Sigorta ile ilgili işlemler üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı'nca yürütülecektir.

Detaylı

STK VE ÖZEL SEKTÖR. Hizmet Seçimi

STK VE ÖZEL SEKTÖR. Hizmet Seçimi E-DÖNÜŞÜM M DANIŞMA KURULU STK VE ÖZEL SEKTÖR e-devlet Kapısı Hizmet Seçimi ÖNERĐLERĐ 1 e-devlet Kapısı Hizmet Seçimi WEB Servisi/Hizmeti : Uygulamaların ortak olarak kullanabilecekleri mantıksal kodları

Detaylı

SULTANGAZİ MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır.

SULTANGAZİ MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. SIRA ADI 1 Dini Soruların Cevaplandırılması Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 1 2 İhtida İşlemleri Dilekçe, (4) adet fotoğraf, yabancı uyruklu

Detaylı

MALULİYET İŞLEMLERİ GENELGELERİ (SAĞLIK BAKANLIĞI VE SSK) Perşembe, 16 Şubat :57 - Son Güncelleme Perşembe, 16 Şubat :57

MALULİYET İŞLEMLERİ GENELGELERİ (SAĞLIK BAKANLIĞI VE SSK) Perşembe, 16 Şubat :57 - Son Güncelleme Perşembe, 16 Şubat :57 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.10.00.02 / 2605 15.02.2006*2705 Konu : Maluliyet Tespitleri...VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) Bakanlığımız ile SSK Başkanlığı

Detaylı

EMEKLİLİK. İş kazası veya meslek hastalığı halinde sigortalıya veya sigortalının ölümü halinde hak sahiplerine yapılan sürekli ödemeye gelir denir.

EMEKLİLİK. İş kazası veya meslek hastalığı halinde sigortalıya veya sigortalının ölümü halinde hak sahiplerine yapılan sürekli ödemeye gelir denir. EMEKLİLİK Emekli Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlılık veya malullük aylığı alanlar ile geçirdiği iş kazası veya tutulduğu meslek hastalığı sonucu sürekli iş göremezlik geliri alanlara emekli denir. Sigortalının

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI 1 Emeklilik İşlemleri a) İstekle emeklilik için : 1) Emeklilik dilekçe formu 2) Fotoğraf (2 adet) 3) Mal bildirimi

Detaylı

GİRENLERİN SGK DAN SAĞLIK YARDIMI ALIP ALAMAYACAKLARININ AÇIKLANMASI

GİRENLERİN SGK DAN SAĞLIK YARDIMI ALIP ALAMAYACAKLARININ AÇIKLANMASI BAĞ-KUR (4/b) PRİM BORCU VARKEN SSK LI (4/a) İŞE GİRENLERİN SGK DAN SAĞLIK YARDIMI ALIP ALAMAYACAKLARININ AÇIKLANMASI Vakkas DEMİR* I- GİRİŞ 5510 sayılı sosyal güvenlik reform yasasının 87 nci maddesine

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı Tarih: 16/05/2008 Sayı : B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114 Konu : 2022 sayılı Kanunun

Detaylı

T.C GÜMÜŞHACIKÖY KAYMAKAMLIĞI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C GÜMÜŞHACIKÖY KAYMAKAMLIĞI İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Dini Soruların Cevaplandırılması 2 İhtida İşlemleri 3 Aile İrşat Rehberlik Bürosu 4 Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi 5 Cami Devirleri 6 Cami Dersleri 7 8 9 Dernek, Vakıf, Kurum ve Kuruluşlardan

Detaylı

BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01

BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01 BİLGİLENDİRME (Genel Sağlık Sigortası (GSS) Bilgilendirme) 2018/01 Genel Sağlık Sigortası nedir? Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi

Detaylı

T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık ve Sosyal ĠĢler Dairesi BaĢkanlığı. Konu: Protokol 18/02/2011-00585

T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık ve Sosyal ĠĢler Dairesi BaĢkanlığı. Konu: Protokol 18/02/2011-00585 Konu: Protokol 18/02/2011-00585 Personelimiz ve bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin, sağlık kurum ve kuruluşlarına gerek müracaatlarında, gerekse muayene ve tedaviler aşamasında öncelikli konumda

Detaylı

ÇALIŞAN EMEKLİDEN İKİ KERE DESTEK PRİMİ KESİLEMEYECEĞİ SGK GENELGESİYLE KESİNLEŞTİ

ÇALIŞAN EMEKLİDEN İKİ KERE DESTEK PRİMİ KESİLEMEYECEĞİ SGK GENELGESİYLE KESİNLEŞTİ ÇALIŞAN EMEKLİDEN İKİ KERE DESTEK PRİMİ KESİLEMEYECEĞİ SGK GENELGESİYLE KESİNLEŞTİ Vakkas DEMİR * I- GİRİŞ Ülkemiz şartlarında emekli olan insanlarımızın çoğu emekli aylıklarının düşük olduğundan ve kendilerine

Detaylı

12 Haziran 2010 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Sosyal Güvenlik Kurumundan:

12 Haziran 2010 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Sosyal Güvenlik Kurumundan: 12 Haziran 2010 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 27609 YÖNETMELİK Sosyal Güvenlik Kurumundan: 5510 SAYILI KANUNUN 4 ÜNCÜ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASININ (a) ve (b) BENDİ KAPSAMINDA TAHSİS İŞLEMLERİNE İLİŞKİN

Detaylı

Form dilekçe. b) (2 adet) vesikalık fotoğraf,

Form dilekçe. b) (2 adet) vesikalık fotoğraf, 1 2 ADI Dini Soruların Cevaplandırılması Dini Eserlerin İncelenmesi 3 İhtida İşlemleri 4 5 Aile İrşat Rehberlik Bürosu Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi 6 Cami Devirleri 7 Cami Dersleri 8 9 10 11 Dernek, Vakıf,

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır.

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER. Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 1 Dini Soruların Cevaplandırılması ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 2 Dini Eserlerin İncelenmesi Yazı ekinde basılı

Detaylı

1- Hizmet akdine tabi 4/a sigortalısı olarak çalışıyorum. Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir miyim?

1- Hizmet akdine tabi 4/a sigortalısı olarak çalışıyorum. Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir miyim? Ölüm Aylığı 1- Hizmet akdine tabi 4/a sigortalısı olarak çalışıyorum. Emekli Sandığından yetim aylığı Vefat etmiş olan kişinin hizmetinin 10 yıldan fazla olması halinde hizmet akdi ile 4/a ya tabi çalışan

Detaylı

,ER MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

,ER MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER ,ER MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA ADI 1. 2 3 Dini Soruların Cevaplandırılması Dini Eserlerin İncelenmesi İhtida İşlemleri Aile İrşat Rehberlik Bürosu Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi 6 Cami Devirleri

Detaylı

YUSUF ZİYA ÖNER FEN LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL PANSİYONU KAYIT KILAVUZU

YUSUF ZİYA ÖNER FEN LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL PANSİYONU KAYIT KILAVUZU YUSUF ZİYA ÖNER FEN LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL PANSİYONU KAYIT KILAVUZU MEB Okul Pansiyonları yönetmeliği uyarınca pansiyona yerleştirilecek öğrencilerin % 80 i parasız % 20 si paralı yatılı

Detaylı

KIDEM TAZMİNATI YAZISI VERİLMESİ İÇİN SGK İŞTEN AYRILMA KOŞULU ÖNE SÜREMEZ

KIDEM TAZMİNATI YAZISI VERİLMESİ İÇİN SGK İŞTEN AYRILMA KOŞULU ÖNE SÜREMEZ KIDEM TAZMİNATI YAZISI VERİLMESİ İÇİN SGK İŞTEN AYRILMA KOŞULU ÖNE SÜREMEZ Sadece İş Kanununa tabi işyerleri için,1475/14 Maddesinde belirtilen şartlar oluşması ile birlikte kıdem tazminatına esas yazı

Detaylı

Kanun No. 5454 Kabul Tarihi : 8.2.2006

Kanun No. 5454 Kabul Tarihi : 8.2.2006 Kanun T.C. Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'dan Aylık veya Gelir Almakta Olanlara Ek Ödeme Yapılması ile Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'dan Aylık veya Gelir Almakta Olanlara Ödenen

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü. Sayı : B.10.0.SEG.0.72.00.03-774.99/ 12051 01/10/2009 Konu : Lisans Tamamlama Programı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü. Sayı : B.10.0.SEG.0.72.00.03-774.99/ 12051 01/10/2009 Konu : Lisans Tamamlama Programı T.C. Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.SEG.0.72.00.03-774.99/ 12051 01/10/2009 Konu : Lisans Tamamlama Programı GENELGE 2009/ 57 İlgi: 05/08/2009 tarih ve 2009/48 sayılı genelge. Bakanlığımız

Detaylı

I-GİRİŞ: II-TANIMLAR:

I-GİRİŞ: II-TANIMLAR: I-GİRİŞ: Bilindiği üzere, 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 16/6/2006 tarihli 26200 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve yürürlük tarihi 1/1/2007 olarak

Detaylı

EK2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GÜMÜŞHANE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GÜMÜŞHANE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI EK2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU GÜMÜŞHANE SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI 1 ĠĢyeri Tescili 2 Teminat iadesi ĠliĢiksiz belgesi BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1. ĠĢyeri

Detaylı

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 TEBLĐĞ Maliye Bakanlığından: TEDAVĐ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (SIRA NO: 12) 1- Amaç Bu Tebliğin amacı; kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde

Detaylı

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN (EN GEÇ)

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN (EN GEÇ) KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU TEKİRDAĞ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN (EN GEÇ) SIRA NO TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Dini Soruların Cevaplandırılması,

Detaylı

DUYURU: 07.11.2014/29

DUYURU: 07.11.2014/29 DUYURU: 07.11.2014/29 11.09.2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına

Detaylı

ENGELLİLER BİLGİ BROŞÜRÜ 2007 SAĞLIK KURULU RAPORU

ENGELLİLER BİLGİ BROŞÜRÜ 2007 SAĞLIK KURULU RAPORU ENGELLİLER BİLGİ BROŞÜRÜ 2007 SAĞLIK KURULU RAPORU Engellilere tanınan çeşitli haklardan yararlanmak için engelli bireyin engellilik türünü ve derecesini gösterir sağlık kurulu raporu alması zorunludur.

Detaylı

TEKĠRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri ġube Müdürlüğü Özlük ĠĢleri Kamu Hizmet Standartları Tablosu

TEKĠRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri ġube Müdürlüğü Özlük ĠĢleri Kamu Hizmet Standartları Tablosu TEKĠRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri ġube Müdürlüğü Özlük ĠĢleri Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HĠZMETĠN ADI ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) 1 personelinin Sigortalı

Detaylı

ANTALYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BiRLiGi

ANTALYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BiRLiGi ANTALYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BiRLiGi THE ANTALYA UNION OF TRADESMEN AND CRAFTSMEN www.aesob.org.tr SAYı : 20 12-MlO 1-48-307 TARİH: 16.04.2012 KONU : Şoförlerin Sigortalılığı ODALARA 2012/48 SAYILI

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI Ekrem TAŞBAŞI * I-GİRİŞ 6385 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanuna Sosyal güvenlik destek prim borçlarının yapılandırılması başlığını taşıyan Geçici

Detaylı

ADANA SARIÇAM CEMİL MERİÇ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARDI

ADANA SARIÇAM CEMİL MERİÇ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARDI ADANA SARIÇAM CEMİL MERİÇ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARDI SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETTEN YARARLANANLAR BAŞVURUDA

Detaylı

3-255 Ek. Hekimler tarafından işyerlerinde çalışan sigortalılara Kurumumuz adına reçete yazma ve iki güne kadar istirahat verilebilmesi için;

3-255 Ek. Hekimler tarafından işyerlerinde çalışan sigortalılara Kurumumuz adına reçete yazma ve iki güne kadar istirahat verilebilmesi için; UGENELGE 3-255 Ek Bilindiği üzere, işyeri hekimi çalıştıran işyerlerinin talepleri halinde,hekimlere işgücü ve zaman kaybının önlenmesi, sigortalıların mahallinde muayene ve tedavilerinin sağlanması amacıyla

Detaylı

BAĞ-KUR SAĞLIK SİGORTASI YARDIMLARI YÖNETMELİĞİ Çarşamba, 03 Ağustos :29 - Son Güncelleme Çarşamba, 03 Ağustos :29

BAĞ-KUR SAĞLIK SİGORTASI YARDIMLARI YÖNETMELİĞİ Çarşamba, 03 Ağustos :29 - Son Güncelleme Çarşamba, 03 Ağustos :29 Bağ-Kur Sağlık Sigortası Yardımları Yönetmeliği Resmi Gazete: 3 Ağustos 2005-25895 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; 2/9/1971 tarihli ve 1479 sayılı Esnaf

Detaylı

TEKĠRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri ġube Müdürlüğü Özlük ĠĢleri Hizmet Standartları Tablosu

TEKĠRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri ġube Müdürlüğü Özlük ĠĢleri Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO TEKĠRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri ġube Müdürlüğü Özlük ĠĢleri Hizmet Standartları Tablosu 1 HĠZMETĠN ADI Sigortalı ve Bağ- Kur'lu hizmet birleştirme 1-Dilekçe. 2-Unvan Belgesi ĠSTENEN

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.04.00/73 031 10/59 20.1.2010 Konu: Prime esas kazançların alt ve üst sınırları ile idari para cezalarına,

Detaylı

MEDULA V3.0. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Teknoloji ve İş Geliştirme Dairesi Başkanlığı ARALIK 2008

MEDULA V3.0. Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Teknoloji ve İş Geliştirme Dairesi Başkanlığı ARALIK 2008 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MEDULA V3.0 Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Teknoloji ve İş Geliştirme Dairesi Başkanlığı ARALIK 2008 SÜREÇLER Yeni versiyonda, sağlık tesislerince işletilecek üç ana, bir yan süreç

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 27.07.2009 Sayı: 2009/108 Ref: 4/108

SĐRKÜLER Đstanbul, 27.07.2009 Sayı: 2009/108 Ref: 4/108 SĐRKÜLER Đstanbul, 27.07.2009 Sayı: 2009/108 Ref: 4/108 Konu: 01.08.2009 DAN ĐTĐBAREN SOSYAL GÜVENLĐK KURUMUNA ĐŞÇĐ GĐRĐŞ, ĐŞÇĐ ÇIKIŞ VE ĐŞYERĐ BĐLDĐRĐMLERĐNĐN YAPILMASI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLĐK BAKANLIĞI

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR

EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR EV HİZMETLERİNDE 10 GÜNDEN AZ VEYA FAZLA SÜRE İLE ÇALIŞANLAR Mehmet Fatih GELERİ İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı fatihgeleri@ikplatform.com I. GİRİŞ Ev hizmeti: Ev içerisinde yaşayan aile bireyleri tarafından

Detaylı

KADIKÖY MÜFTÜLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

KADIKÖY MÜFTÜLÜĞÜ KAMU HİZMETLERİ STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. Dini Soruların Cevaplandırılması Sözlü, yazılı ve elektronik olarak yapılmaktadır. Not: Sözlü sorular anında cevaplandırılır. 2. İhtida İşlemleri, (1) adet fotoğraf, yabancı uyruklu ise pasaport Örneği.

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı SAYI : B.13.2.SSK.5.01.08.00/73-031-544737 4/8/2008 KONU: Onaylanmış Kişi Statü Belgesi ile ilgili

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR. 5763 sayılı Kanunla yapılan yeniden yapılandırma (taksitlendirme) olanağından,

SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR. 5763 sayılı Kanunla yapılan yeniden yapılandırma (taksitlendirme) olanağından, SOSYAL GÜVENLİK PRİM BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR 1. Yeniden yapılandırma kapsamında bulunan borçlar hangileridir? 5763 sayılı Kanunla yapılan yeniden yapılandırma (taksitlendirme) olanağından, a)

Detaylı

2-5510 sayılı kanundan önce sağlık yardımı alanlar kanundan sonra da yararlanacak mı?

2-5510 sayılı kanundan önce sağlık yardımı alanlar kanundan sonra da yararlanacak mı? Yurtiçi Sağlık Hakkından Yararlanma 1-5510 sayılı kanuna göre sağlık hak sahipleri kimlerdir? > Sigortalı olmayan, kendi adına gelir ve aylık almayan eşi > 18 yaş (İlk Öğretim 18 yaşın içinde) Orta öğrenimde

Detaylı

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs SİRKÜLER Sayı: Mayıs 2017 İçindekiler 1. BÖLÜM... 2 SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI... 2 1. SGK Nakil Giriş/Çıkışlarla İlgili Değişiklik yapıldı... 2 2. Toplu İş Sözleşmesi Olan İşyerlerine İlişkin Asgari Ücret

Detaylı

AKDENİZ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ.

AKDENİZ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD.ŞTİ. Tarih: 19.03.2015 Sayı : 2015/57 GAYRİ FAAL OLAN ŞİRKETLERİN SGDP KESİNTİSİ İLE İLGİLİ DUYURU Bilindiği üzere sosyal güvenlik kanunlarına göre yaşlılık ve malullük aylığı bağlananlardan, ticari kazanç

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.04.00/73-031- 19/01/2011 Konu : Prime esas kazançların alt ve üst sınırları ile bazı işlemlere esas tutarlar

Detaylı

İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli

İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli İşten çıkan 100 gün bedava sağlık alır sonra prim ödemeli İşten çıkan birisinin çıkış tarihinden geriye doğru bir yıl içinde 90 günü varsa işten çıkışından itibaren 100 gün daha GSS li olma hakkı vardır

Detaylı

G E N E L G E 2009-25

G E N E L G E 2009-25 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.08.00/ 73-034/121 9.2.2009 Konu : Tarım sigortası primlerinin tahakkuk ve

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yatış İşlemleri Hasta Kabul

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ... VALİLİĞİNE GENELGE

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ... VALİLİĞİNE GENELGE T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü SAYI : B100THG0100008 KONU : Özürlü Kimlik Bilgi Formu 24.10.03 * 20198... VALİLİĞİNE GENELGE Başbakanlığın 20 Haziran 2002 tarih ve 2002/22 sayılı

Detaylı

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI UYARINCA BİRDEN ÇOK DOSYADAN GELİR/AYLIK ALMA HAKKININ DOĞMASI

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI UYARINCA BİRDEN ÇOK DOSYADAN GELİR/AYLIK ALMA HAKKININ DOĞMASI TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI UYARINCA BİRDEN ÇOK DOSYADAN GELİR/AYLIK ALMA HAKKININ DOĞMASI Celal TOZAN TÜRK-İŞ Sosyal Güvenlik Danışmanı SOSYAL

Detaylı

ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU.

ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU. 2019 2020 ÖĞRETİM YILI 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. SINIFLAR ANABİLİM GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU www.anabilim.k12.tr SINAV BAŞVURU TARİHİ : 24 ARALIK 2018 22 ŞUBAT 2019 SINAV TARİHİ : 24 ŞUBAT 2019 PAZAR Sınavlarımız

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 65003657/909 14/12/2016 Konu : 6745 Sayılı Kanun gereğince 2012/2 sayılı Genelgede Değişiklik GENELGE 2016/29 7/9/2016 tarihli

Detaylı

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SONUCU ÖLEN SİGORTALININ HAK SAHİPLERİNE BAĞLANACAK AYLIK VE GELİRLERİN BİRLEŞMESİ

İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SONUCU ÖLEN SİGORTALININ HAK SAHİPLERİNE BAĞLANACAK AYLIK VE GELİRLERİN BİRLEŞMESİ İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SONUCU ÖLEN SİGORTALININ HAK SAHİPLERİNE BAĞLANACAK AYLIK VE GELİRLERİN BİRLEŞMESİ Ahmet ÖZCAN* 39 1.GİRİŞ 1982 Anayasası nın (1) 2 nci maddesinde; Türkiye Cumhuriyeti nin

Detaylı

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN SİGORTALILIĞI - SORU CEVAPLAR 1. Hangi işler ev hizmeti sayılır? Ev içerisinde yaşayanlar tarafından yapılabilecek temizlik, ütü, yemek yapma, çamaşır, bulaşık yıkama, alışveriş

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.10.03.00-75 28/01/2009 Konu : Sigortalılık Sürelerinin Belirlenmesi. GENELGE 2009/17 1- Genel Açıklamalar 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 30/04/2008

Detaylı

BİR İŞTE ÇALIŞMAYANLARDAN ZORUNLU OLARAK GSS PRİMİN ALINMASI HUKUKA AYKIRIDIR. Salı, 05 Ağustos :45

BİR İŞTE ÇALIŞMAYANLARDAN ZORUNLU OLARAK GSS PRİMİN ALINMASI HUKUKA AYKIRIDIR. Salı, 05 Ağustos :45 I- GİRİŞ : Herhangi bir işte çalışmayan ve sigortalı olmak istediğine dair bir talebi bulunmayan bir kişinin, ZORUNLU olarak Genel Sağlık Sigortalısı sayılması ve iradesi dışında sigorta primi alınması,

Detaylı

2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI

2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI 2018 YILINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMİNE ESAS KAZANÇLARIN ALT VE ÜST SINIRLARI, PRİMDEN MUAF OLAN AİLE YARDIMI VE YEMEK PARALARI Mülga 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu nun 4958 sayılı Kanunla değişik

Detaylı

TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ VE SSK KANUNU AÇISINDAN ÜCRET BORDROSUNUN ÖNEMİ

TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ VE SSK KANUNU AÇISINDAN ÜCRET BORDROSUNUN ÖNEMİ TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ VE SSK KANUNU AÇISINDAN ÜCRET BORDROSUNUN ÖNEMİ Ali İhsan KAYMAK Vergi Denetmeni I-GENEL AÇIKLAMA: Gelir Vergisi Kanunu'nun 61. maddesine göre ücret, işverene tabi ve belirli

Detaylı

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

POLİKLİNİK İŞLEYİŞ VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Hastane Müdürü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; ayaktan teşhis ve tedavi hizmeti almak için başvuran hastaların doğru yere yönlendirilerek,

Detaylı