7000 m2 lik kapalı alana sahip, kitap ve 250 akademik süreli yayın aboneliği bulunan rahat çalışma ortamları ile modern bir kütüphane

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "7000 m2 lik kapalı alana sahip, 150000 kitap ve 250 akademik süreli yayın aboneliği bulunan rahat çalışma ortamları ile modern bir kütüphane"

Transkript

1

2 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 75 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 98 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden öğretim elemanı ile uluslararası ortam Tüm dünyada tanınan diploma Çok az üniversitenin sahip olduğu uluslararası denklikler 3000 dönüm alana yayılmış modern kampüs Uluslararası standartlarda ingilizce eğitim Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, İtalyanca ve Yunanca gibi dilleri öğrenme imkanı Öğrenci değişim programları 7000 m2 lik kapalı alana sahip, kitap ve 250 akademik süreli yayın aboneliği bulunan rahat çalışma ortamları ile modern bir kütüphane Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Araştırma Merkezi 30 u aşkın araştırma merkezi Huzurlu, güvenli ve özgür ortamda eğitim Yurtlarda 6500 öğrenciye barınma imkanı 3500 kişilik kapalı spor salonu, 5000 kişilik tartan zeminli atletizm pistine sahip stadyum ve m2 lik açık spor alanı 50 yi aşkın öğrenci kulübü 9 uzman doktorun görev yaptığı tam donanımlı Sağlık Merkezi Mezunlarla iletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi Mesleklerinde başarılı i aşkın mezun Modern derslikler, laboratuvarlar, güçlü bilgisayar ve internet bağlantısı Huzur dolu, güvenli ve özgür ortam Tüm dünyadan 200 ü aşkın üniversite ile işbirliği anlaşması vardır.

3 S evgili Gençler, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı OSAM Tüm yaşamınızı etkileyecek olan meslek seçiminizi belirlerken, eğitim alacağınız bölümü ve üniversiteyi doğru seçmeniz çok önemlidir. Kariyer olarak öğretmenlik mesleğini benimseyen sizlere Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi ni yakından tanımanızı tavsiye ediyorum. Göreceksiniz ki, burada alacağınız öğrenim süresince: Kıskanılacak bir kampüste, ideal öğretim elemanı-öğrenci oranı ile mükemmel bir eğitim almakla kalmayıp, aynı zamanda asla unutamayacağınız hatıralar kazanacaksınız. Zengin bir veri tabanı ve binlerce basılı dökümanın bulunduğu kütüphaneden yararlanma imkanı bulacaksınız. Bilgisayar, internet gibi bilişim teknolojilerinden sınırsız yararlanabileceksiniz. İstediğiniz her türlü spor, sanat ve kültürel etkinlikleri yapma imkanınız olacak. Akıcı bir İngilizceye sahip olmak için çok çeşitli fırsatlardan yararlanabileceksiniz. Çok farklı ülkelerden gelen öğrencilerle bir arada, çok kültürlü bir ortamda, yeni dostluklar ve kazanımlar elde edebileceksiniz. Başarınız ölçüsünde öğrenim bursu kazanma şansınız olacak. Ev ortamını aratmayan yurtlarımızda aile sıcaklığı, ilgi ve destek ile huzurlu ve güven içerisinde yaşayacaksınız. Eğitim Fakültesi olarak tüm uğraşımız, çağdaş bilgi ve becerilerle donanmış, insanı seven, idealleri olan, yaşam boyu öğrenmeye açık, çalışkan ve erdemli öğretmenler yetiştirmektir. Alanlarında uzman öğretim kadromuz, gerek lisans gerekse yüksek lisans programlarında kuram ve uygulama eğitimlerini modern teknolojinin de desteğiyle en iyi şekilde sunmaktadırlar. Burada alacağınız eğitimin sonunda, yeni nesilleri yetiştirmek üzere, gelişmeye açık, dinamik ve her açıdan donanımlı öğretmenler olarak topluma hizmet vermeye hazır olacaksınız. Eğitim Fakültesi Son söz olarak söylemek isterim ki, Doğu Akdenizli olmak bir ayrıcalıktır. Biz sizleri bu ayrıcalığa sahip olmaya davet ediyoruz. Görüşmek dileğiyle. PROGRAMLAR İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (İngilizce) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programı Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Lisans Programı Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı (İngilizce) Müzik Öğretmenliği Lisans Programı Zihin Engelliler Öğretmenliği Lisans Programı

4 İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ Lisans Programı (İngilizce) Eğitim Fakültesi nin kurucu bölümü olan İngiliz Dili Eğitimi Bölümü bugüne kadar, 14 farklı ülkeden 900 ün üzerinde lisans,100 ün üzerinde Master ve Doktora mezunu vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. İngiliz Dili Eğitimi Bölümü nün temel amacı nitelikli İngilizce öğretmenleri yetiştirmektir. Gerekli kuramsal bilgi, beceri ve stratejilerle donatılarak çağdaş standartlara uygun bir şekilde yetiştirilecek geleceğin İngilizce öğretmenleri, hem yerel hem de uluslararası bağlamda yabancı dil eğitiminin iyileştirilmesine katkı koyacaklardır. Bölümümüzün mezunları bilgi birikimleri, yaratıcılıkları, yenilikçi ve özgür profesyonel yaklaşımlarıyla, dil eğitimi veya benzer iş alanlarında karşılaşacakları olası zorlukları göğüsleyecek nitelikte olacaklardır. İngiliz Dili Eğitimi Bölümü nün lisans programı Şubat 2014 de AQAS (Agency for Quality Assurance through Accreditation of Study Programs, Almanya) tarafından akredite oldu.

5 AQAS akreditasyon sürecinde bölümün akademik personeli, mezun öğrencileri, mevcut öğrencileri, müfredatı, öğrenci eğitim çıktıları, ders içeriği, yöntem ve teknikleri, öğrenci ders yükü formları (ECTS), çeşitli akademik toplantı tutanakları, stratejik planı, eğitim olanakları, laboratuvarı ve kütüphane hizmetleri değerlendirildi. AQAS, Avrupa Birliği (AB) üniversitelerinde öğretmenlik alanındaki bölümleri akredite eden bir akreditasyon kurumu olup, DAÜ İngiliz Dili Eğitimi lisans programını AB kalite süzgecinden geçirip, eğitimde AB akreditasyonunu sağlayacaktır. DAÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümü mezunları, AQAS akreditasyonu sayesinde AB de çalışma veya eğitimlerine devam etme konusunda daha da öncelikli bir konumda olabileceklerdir. Eğitim / Öğrenim İngiliz Dili Eğitimi Bölümü kuramsal bilgiyle deneyimi birleştiren bir yaklaşımla öğretmen yetiştirmektedir. Sunulmakta olan dil eğitimi, katılımcılık ve etkileşime dayalı dersler yanında, sınıf içi ve sınıf dışında uygulanan bireysel ve grup çalışmalarıyla desteklenmektedir. İngiliz Dili Eğitimi Bölümü nün müfredatı öğrencilerin dil yetilerini ve becerilerini artırmayı ve onlara etkin öğretim yöntemleri, teknikleri ve stratejilerinden oluşan uygulanabilir bir donanım kazandırmayı amaçlamaktadır. Kuramsal bilgi, deneyim ve üst düzeydeki dil becerileriyle donatılmış öğretmen adayları sınıf içinde veya benzer koşullara haiz ortamlardaki görevlerini etkin bir biçimde yerine getireceklerdir. Öğretmen adayları problem çözme ve farklı özelliklere sahip öğrencilere nasıl yaklaşacakları konusundaki becerileri sayesinde meslek hayatlarında başarılı olacaklardır. Olanaklar İngiliz Dili Eğitimi Bölümü, seçkin öğretim üyesi kadrosu, çeşitli ulusal ve uluslararası akademik faaliyetleri, teknolojik donanımı ve olanakları ile öğrencilerine dünyadaki çağdaş eğitim sistemine uygun eğitim sunmaktadır. Bölüm, DAÜ üniversite öncesi eğitim kurumları ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile işbirliği içerisinde öğretmen adaylarına okul deneyimi olanakları sağlamaktadır. Ayrıca, Bölüm çok amaçlı kütüphanesi sayesinde öğrencilere bireysel çalışma ve araştırmalarında zengin kaynaklara ulaşabilecekleri bir ortam sunmaktadır. Bunlara ek olarak, Bölüm tarafından düzenlenen seminer ve atölye çalışmaları ile öğrencilerin akademik bilgilerinin geliştirilmesine katkı konmakta, öğrencilere yurtdışındaki yaz okulları ve lisansüstü eğitim konularında bilgi verilmekte ve çeşitli sosyal aktivitelerle birbirleriyle kaynaşmalarına olanak sağlanmaktadır.

6 Doğu Akdeniz Üniversitesi her çok renk her kültürlü dil ve ortamı her ırktan ile dünyanın insanın ortak çok paylaşımda çeşitli yerlerinden bulundukları gelen öğrencilerin bir yaşam buluştukları alanıdır. bir yaşam alanı sunar. Hatice Toprak İngilizce Öğretmenliği Hatice Toprak İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı İngiliz Dili Eğitimi (ELT) Bölümü AQAS akreditasyonuna sahiptir.

7 Aktivitelerimiz / Başarılarımız İngiliz Dili Eğitimi Bölümü lisans ve lisansüstü programlarının müfredatlarını güncelleyerek, kaliteli dil eğitimi konusunda ödün vermeksizin öncülük yapmaktadır. İngiliz Dili Eğitimi Bölümü kaliteli bilimsel araştırmalar yürütmektedir. Doktora programıyla da yeni bir açılım sağlamış ve bu bağlamda nitelikli doktora adayları, İngiliz Dili Eğitimi alanındaki bilimsel araştırmaları süresince donanımlı öğretim üyeleri tarafından yönlendirilmektedir. Bölümün lisansüstü programlarına kayıt olan öğrencilerin sayısı artmaktadır. Özellikle yurtdışından gelen öğrenciler sayesinde de çok kültürlü bir ortam oluşmuştur. Bunlara ek olarak, Bölümün düzenlediği Uluslararası İngiliz Dili Eğitimi konferanslarıyla (2001, 2006, 2010) hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler dil eğitimi alanında isim yapmış akademisyenleri yakından tanıma fırsatı bulmaktadır. İngiliz Dili Eğitimi Bölümü nün öğretim üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı yla bağlantılı olarak projeler yürütmekte, ölçme ve hizmet içi eğitim sunmaktadır. Program Hakkında Genel Bilgi Birinci yıl büyük ölçüde dil geliştirme, pekiştirme, dil bilgisi ve becerilerini iyileştirmeye yönelik dersler içermektedir. İkinci ve üçüncü yıllarda öğrenciler kuramsal ve pratik altyapıya yönelik alan dersleri yanında öğretim yöntemleri, eğitim ve edebiyatla ilgili dersler almaktadır. Dördüncü yılda ise öğretmen adayları zorunlu Fakülte Program Derece Süre Eğitim Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleriniz için Türkiye Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Bürolarımıza başvurabilirsiniz. ve seçmeli alan derslerine ek olarak okul deneyimi ve uygulama dersleri almaktadırlar. Bu dersler sayesinde, daha önce edinmiş oldukları kuramsal bilgi ve pratik deneyimlerini birleştirerek hayata geçirme fırsatı bulmaktadırlar. Özellikle son yılda aldıkları derslerin bir parçası niteliğinde öğretim deneyimi edinmelerini sağlayacak birçok faaliyette de bulunmaktadırlar. Kariyer Olanakları ve Mezunlar Mezunlarımız, İngiliz Dili Eğitimi Bölümü nün sunduğu kaliteli eğitim sayesinde işe girmek için önkoşul olan sınavlarda üstün başarı göstermekte İngilizce Öğretmenliği Lisans - B.A. 4 yıl Eğitim Dili İngilizce Lisansüstü Eğitim Olanakları Yüksek Lisans M.A. Doktora Ph.D. Tel Faks e-posta eltinfo@emu.edu.tr Web Puan Türü DİL 1 puanı gerekmektedir ÖSYS Başarı Sırası ELT (Tam Burslu) ELT (%50 Burslu) ve meslek hayatlarında ve ilgili çalışmalarında tercih edilmekte ve iyi yerlere gelmektedirler. Mezunlarımız hem Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı her kademede hem de özel kurum ya da kuruluşlarda görev alabilmektedirler. Ayrıca, gerekli kriterleri yerine getiren mezunlar gerek bölümümüzde gerekse yurtdışında lisansüstü eğitimlerine devam edebilmektedirler. Bu da onların rekabet şanslarını artırmakta ve onlara daha iyi iş olanakları sağlamaktadır. Mezunlarımız çeşitli kamu veya özel kurumda çevirmen, iletişim uzmanı ve öğretim danışmanı olarak da görev alabilmektedirler. PROGRAM Birinci Yıl / Güz Bağlamsal Dilbilgisi - I İIeri Okuma ve Yazma - I Dinleme ve Sesletim - I Sözlü İletişim Becerileri - I Eğitim Bilimine Giriş Türkçe - I: Yazılı Anlatım Bilgisayar - I Etkili İletişim İkinci Yıl / Güz İngiliz Edebiyatı - I Dilbilimi - I İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar - I İngilizce - Türkçe Çeviri Anlatım Becerileri Öğretim İlke ve Yöntemleri Türk Eğitim Tarihi Birinci Yıl / Bahar Bağlamsal Dilbilgisi - II İleri Okuma ve Yazma - II Dinleme ve Sesletim - II Sözlü İletişim Becerileri - II Sözcük Bilgisi Eğitim Psikolojisi Türkçe - II: Sözlü Anlatım Bilgisayar - II İkinci Yıl / Bahar İngiliz Edebiyatı - II Dilbilimi - II İngilizce Öğretiminde Yaklaşımlar - II Dil Edinimi Özel Öğretim Yöntemleri - I Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Bilimsel Araştırma Yöntemleri Akademik Kadro Prof. Dr. Gülşen M. VEFALI Prof. Dr. Necdet OSAM (Rektör V.) Prof. Dr. Ülker VANCI OSAM (Dekan) Doç. Dr. Javanshir SHIBLIYEV (Böl. Bşk.) Doç. Dr. Naciye KUNT Yrd. Doç. Dr. Fatoş EROZAN Yrd. Doç. Dr. İlkay GİLANLIOĞLU Öğr. Gör. Ahmet HIDIROĞLU Üçüncü Yıl / Güz Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi - I Özel Öğretim Yöntemleri - II Dil Becerilerinin Öğretimi - I Edebiyat ve Dil Öğretimi - I Sınıf Yönetimi Dil ve Toplum İkinci Yabancı Dil - I Dördüncü Yıl / Güz Yabancı Dil Öğretiminde Materyal İnceleme ve Geliştirme Alan Seçmeli - I Okul Deneyimi Rehberlik Özel Eğitim Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - I İkinci Yabancı Dil - III İkinci Dil Olarak Türkçe Üçüncü Yıl / Bahar Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi - II Türkçe - İngilizce Çeviri Dil Becerilerinin Öğretimi - II Edebiyat ve Dil Öğretimi - II Ölçme ve Değerlendirme Topluma Hizmet Uygulamaları İkinci Yabancı Dil - II Dördüncü Yıl / Bahar Yabancı Dil Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme Alan Seçmeli - II Öğretmenlik Uygulaması Alan Seçmeli - III Karşılaştırmalı Eğitim Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - II Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi

8 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Lisans Programı

9 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programlarında değişik alanlarda hizmet verecek psikolojik danışmanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır. Mezunlarımızın, hızla gelişen günümüz koşullarında bireylerin çevrelerine daha kolay uyum sağlamaları ve kendi yetenek ve güçlerini ortaya koyabilmeleri; bireysel, sosyal ve duygusal olarak gelişmeleri; kendilerini geliştirebilmeleri için eğitsel program ve aktivitelere katılmaları ve potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmelerine yardım etme konularında donanımlı olmalarını sağlayacak bir müfredat izlenmektedir. RPD lisans programından mezun olacak elemanların, çalışma yaşamında kendileri için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarının yanı sıra kendilerini tanımaları, kendilerine değer vermeleri; karşısındakileri tanımaları ve onlara değer vermeleri; insanlarla daha iyi iletişim ve ilişki kurmaları ve sorunlarını çözme yeteneklerini geliştirmiş bireyler olmaları da hedeflenmektedir. Eğitim / Öğrenim Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı nda öğrenim gören öğrenciler Çok yönlü psikolojik danışmanlar olarak yetiştirilmektedir. RPD programında eğitim dili açısından Türkçe ve İngilizce (İngilizce %30 ve Türkçe %70) olmak üzere iki ayrı program bulunmaktadır. Öğrenimleri süresince mesleki bilginin yanı sıra, öğretim konularına ve günlük yaşamda olup bitenlere çevresel ve evrensel yaklaşabilmeleri için analitik düşünme becerileri de kazandırılmaktadır. Öğrencilerimizin uygulama derslerinde öğretim, rehberlik hizmetleri ve eğitim yönetimi ile ilgili konularda doğrudan deneyim sahibi olmalarını sağlamak için KKTC MEKB ile doğrudan iletişim kurulmaktadır. Böylece, öğrencilerimizin kuramsal bilgilerini gerçek sınıf ortamında uygulamaya koymaları sağlanmaktadır. Fakülte Eğitim Program Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Derece RPDA: Lisans - B.S. Süre 4 yıl Eğitim Dili 1. Türkçe Program 2. %30 İngilizce - %70 Türkçe Program Lisansüstü Eğitim Olanakları Tel Faks e-posta educ@emu.edu.tr Web Puan Türü TM3 puanı gerekmektedir ÖSYS Başarı Sırası Olanaklar Üniversitemizde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kullanımına sunulmuş olan referans niteliğinde yayınları içeren zengin bir kütüphanemiz bulunmaktadır. Öğrencilerinin öğrendiklerini uygulayabilmeleri, değişik eğitim kurumlarında, özel eğitim merkezlerinde, farklı düzeylerde staj ve alan çalışmaları gerçekleştirebilmeleri için Eğitim Bilimleri Bölümü tüm öğrencilerine çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğrencilerinin, uzman psikolojik danışmanlar gözetiminde, bireysel veya grup içinde psikolojik danışma tekniklerini uygulayabilecekleri, video çekimlerinin yapılabileceği bir Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi de bulunmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin Okul Deneyimi ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmada (Ücretli) (Tam Burslu) (İngilizce) (Ücretli) (İngilizce) (Tam Burslu) Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleriniz için Türkiye Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Bürolarımıza başvurabilirsiniz. Alan Çalışması derslerinde gördüklerini uygulayabilmeleri için gerekli araç-gereçlerle donatılmış çeşitli eğitim ortamları da bulunmaktadır. Aktivitelerimiz / Başarılarımız 23 Haziran - 25 Haziran 2008 de Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES 08) 500 katılımcısıyla başarılı bir biçimde organize edilmiştir. Uluslararası Egitim Bilimleri Kongresinin üçüncüsü (ICES2011)22\25 Haziran 2011 tarihlerinde bölümümüz tarafından gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında, öğrencilerimizin hem eğitim gördükleri alandaki profesyonel gelişmelerini desteklemek hem de bireysel ve sosyal gelişimlerini artırmak için, bölüm tarafından çeşitli panel, konferans ve oturumlar düzenlenmektedir.

10 Uluslararası konferanslarda başka ülkelerden gelen öğrencilerle biraraya geldiğimde Çok iyi bir bölümde araştırma aldığım yaparak eğitim kalitesinin DAÜ daha yu seçtim. üst düzeyde Alanımda olduğunu en iyilerden biri olmak anlıyorum. için buradayım. Fethiye İpek Yücel Rehberlik ve Psikolojik Merve Danışmanlık Bilge Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı

11 Program Hakkında Genel Bilgi Bölümümüz öğrencileri hem kişisel hem de profesyonel alanlarda gelişip uzmanlaşmaları için kuram ve uygulama odaklı bilgiye ağırlık vermektedir. Öğrencilerin başarı değerlendirmesi, dönem içinde verilen ödevler, iki ara sınavı ve bir dönem sonu sınavı ile yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin araştırma ve problem çözme becerilerini geliştirmek için takım çalışmalarıyla desteklenen projeler verilmektedir. Üçüncü ve son sınıflarda öğrenciler gerçek okul ortamına dahil edilerek kendilerini profesyonel alanda geliştirmeleri için ürün dosyaları hazırlamaktadırlar. Fiziyolojik Psikoloji Psikolojiye Giriş Felsefeye Giriş Sosyolojiye Giriş İngilizce - I Bilgisayara Giriş Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - I Türkçe - I: Yazılı Anlatım Eğitim Bilimine Giriş İkinci Yıl / Güz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Gelişim Psikolojisi - II Bilim Tarihi İstatistik - I Ölçme ve Değerlendirme Özel Eğitim Okullarda Gözlem Üçüncü Yıl / Güz Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri Yaşam Dönemleri ve Uyum Problemleri Kişilik Kuramları Mesleki Rehberlik ve Danışma Alan Seçmeli Ders - I Genel Kültür Seçmeli Ders RPD PROGRAM (Türkçe) Birinci Yıl / Güz Dördüncü Yıl / Güz Psikolojik Testler Bireyle Psikolojik Danışma Uygulaması Öğrenme Güçlükleri Topluma Hizmet Uygulamaları Alan Seçmeli Ders - III Bilimsel Araştırma Yöntemleri Eğitim Yönetim RPD PROGRAM (İngilizce %30 ve Türkçe %70) Birinci Yıl / Güz Fizyolojik Psikoloji (Physiological Psychology) Psikolojiye Giriş Philosophical Issues (Felsef i Konular) * Introduction to Sociology (Sosyolojiye Giriş) * Communication in English I (İngilizce İletişim-I) * Introduction to Computers (Bilgisayara Giriş) * Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - I Türkçe - I: Yazılı Anlatım Introduction to Educational Sciences (Eğitim Bilimlerine Giriş) * İkinci Yıl / Güz Rehberlik ve Psikolojik Danışma (Guidance and Psychological Counseling) Developmental Psychology II (Gelişim Psikoljisi II) History of Science (Bilim Tarihi) * Social Statistics (Sosyal İstatistik I) * Measurement and Evaluation (Ölçme ve Değerlendirme) * Özel Eğitim (Special Education) * Okullarda Gözlem (School Observation) Üçüncü Yıl / Güz Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri (Principles and techniques of Counseling) Yaşam Dönemleri ve Uyum Problemleri (Life Cycles and Adjustment Problems) Kişilik Kuramları (Theories of Personality) Mesleki Rehberlik ve Danışma (Vocational Guidance and Counseling) Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I (Principles of Ataturk and History of Turkish Reforms) Alan Seçmeli Ders I (Area Elective Course I) Genel Kültür Seçmeli (Non-technical Elective Course) Dördüncü Yıl / Güz Psikolojik Testler (Psychological Tests) Bireyle Psikolojik Danışma Uygulaması (Individual counseling Practicum) Öğrenme Güçlükleri (Learning Disabilities) Topluma Hizmet Uygulamaları (Community Service Applications) Alan Seçmeli Ders III (Area Elective Course III) Educational Research Methods (Bilimsel Araştırma Yöntemleri) * Educational Administration (Eğitim Yönetimi) * * İngilizce verilen dersler Kariyer Olanakları ve Mezunlar Alanın güncelliği ve gerekliliği dolayısı ile bölümümüzün programlarını başarı ile bitiren mezunlarımız kendi alanlarında kolayca iş bulabilmektedirler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ndan mezun olan öğrencilerimiz okullarda temel rehberlik hizmetleri vermenin yanı sıra, rehabilitasyon merkezlerinde, Birinci Yıl / Bahar Gelişim Psikolojisi - I Sosyal Antropoloji İngilizce - II Eğitimde Bilgisayar Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - II Türkçe - II: Sözlü Anlatım Kaynak Tarama ve Rapor Yazma Eğitim Felsefesi Türk Eğitim Tarihi İkinci Yıl / Bahar Test Dışı Teknikler İnsan İlişkileri ve İletişim Sosyal Psikoloji Öğrenme Psikolojisi İstatistik - II Öğretim İlke ve Yöntemleri Sınıf Yönetimi Üçüncü Yıl / Bahar Meslek Rehberliği ve Danışma Uygulaması Rehberlikte Program Geliştirme Davranış Bozuklukları Psikolojik Danışma Kuramları Grupla Psikolojik Danışma Alan Seçmeli Ders - II Meslek Bilgisi Seçmeli Ders Dördüncü Yıl / Bahar Rehberlik ve Psikolojik Danışma Semineri Rehberlik ve Psikolojik Danışmada Alan Çalışması Meslek Etiği ve Yasal Konular Kurum Deneyimi Alan Seçmeli Ders - IV Alan Seçmeli Ders - V Birinci Yıl / Bahar Developmental Psychology I (Gelişim Psikolojisi I) * Social Anthropology (Sosyal Antropoloji) * Communication in English II (İngilizce İletişim II) * Computers in Education (Eğitimde Bilgisayar) * Türkçe - II: Sözlü Anlatım Kaynak Tarama ve Rapor Yazma (Literature Review and Reporting) Eğitim Felsefesi (Philosophy of Education) History of Turkish Education (Türk Eğitim Tarihi) * İkinci Yıl / Bahar Test Dışı Teknikler (Non-Testing Assessment Techniques) İnsan İlişkileri ve İletişim (Human Relations and Communication) Sosyal Psikoloji (Social psychology) Öğrenme Psikolojisi (Psychology of Learning) Social Statistics II (İstatistik II) * Principles and methods of Instruction (Öğretim İlke ve Yöntemleri) * Classroom Management (Sınıf Yönetimi) * Üçüncü Yıl / Bahar Meslek Rehberliği ve Danışma Uygulaması (Vocational Guidance and Counseling Practice) Rehberlikte Program Geliştirme (Curriculum Development in Guidance) Davranış Bozuklukları (Behavioral Disorders) Psikolojik Danışma Kuramları (Theories of Psychological Counseling) Grupla Psikolojik Danışma (Group Counseling) Alan Seçmeli II (Area Elective Course II) Meslek Bilgisi Seçmeli Ders (Vocational Elective Course) Dördüncü Yıl / Bahar Rehberlik ve Psikolojik Danışma Semineri (Guidance and Psychological Counseling Seminar) Rehberlik ve Psikolojik Danışmada Alan Çalışması (Guidance and Psychological Counseling) Meslek Etiği ve Yasal Konular (Professional Ethics and Legal Issues) Kurum Deneyimi (Institutional Experience) Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II (Principles of Ataturk and History of Turkish Reforms II) Alan Seçmeli Ders IV (Area Elective Course IV) Alan Seçmeli Ders V (Area Elective Course V) dershanelerde, çeşitli kurum ve kuruluşların insan kaynakları birimlerinde ve ruh sağlığı hizmeti veren kurum ya da birimlerde görev alabilecek bilgi ve beceriler ile donatılmaktadırlar. Bu bilgi ve beceriler sayesinde mezunlarımız meslek sınavlarında ya da kendi bireysel girişimlerinde üstün başarı göstermektedirler. Akademik Kadro Prof. Dr. Bekir ÖZER (Rektör Yrd.) Prof. Dr. Mehmet Durdu KARSLI Prof. Dr. Serdar ERKAN (Böl. Bşk.) Doç. Dr. Ali Sıdkı AĞAZADE Doç. Dr. Canan Perkan ZEKİ (Böl. Bşk. Yrd.) Doç. Dr. Hamit CANER Doç. Dr. Sıtkıye KUTER Doç. Dr. Sibel DİNÇYÜREK Yrd. Doç. Dr. Ali Hikmet CİVELEK Yrd. Doç. Dr. Bengi SONYEL Yrd. Doç. Dr. Emre ÇETİN Yrd. Doç. Dr. Fahme DABAJ Yrd. Doç. Dr. Mine SANCAR Yrd. Doç. Dr. Sertan KAĞAN Yrd. Doç. Dr. Şefika MERTKAN Yrd. Doç. Dr. Yeliz AKINTUĞ

12 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ Lisans Programı Türkçe Eğitimi Bölümü bünyesinde Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ndeki ilköğretim okulları ikinci kademede görev yapabilecek Türkçe öğretmenleri yetiştirmektedir. Bu programda öğretim dili Türkçedir. Türkçe Öğretmenliği Programının öğrenim süresi 4 yıldır. Eğitim / Öğrenim Türkçe Eğitimi Bölümü, çağdaş eğitimciler yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Derslerin yanı sıra konferans, seminer ve atölye çalışmalarına katılan öğretmen adayları, bir yandan yeni gözlemler edinirken, bir yandan da farklı gruplar içerisinde yeni bilgilere ulaşabilmektedirler. Bölümde; öğrencilerin Türkçe öğretmenliğini öğrenirken, öğrendikleri bilgiler doğrultusunda düşünmelerine, düşüncelerini paylaşmalarına, yorum yapabilmelerine olanak tanıyan, modern bir eğitim anlayışının gerçekleştirilmesine özen gösterilmektedir. Öğrenciler, hem bilgilerini geliştirecek araştırmalara yönlendirilmekte hem de araştırmalarının sonuçlarını sunabilecekleri uygulamalarla bilgi aktarma yeteneklerini geliştirirken, öğretme konusunda deneyim kazanmaktadırlar. Öğrencilere kendilerini ve kazandıkları bilgileri doğru ifade edebilmeleri esasına dayanan, çağdaş bir eğitim anlayışı uygulanmaktadır. Olanaklar Öğrencilerin yararlanabilecekleri kütüphane hizmeti ve bilgisayar donanımı mevcuttur. Öğrenciler bu yolla gerek eğitimleriyle gerekse ilgi duydukları konularla ilgili kitaplara, ansiklopedilere, sözlük ve süreli yayınlara ulaşabilir, kişisel gelişimlerini sağlayabilirler. Öğrencilerimizin, günümüzün teknik ve bilimsel gelişiminden yararlanabilen öğretmen adayları olarak yetiştirilebilmeleri için zorunlu bilgisayar dersleri verilmekte, boş zamanlarında bilgisayar laboratuvarlarından yararlanmaları sağlanmaktadır. Bölümümüzdeki seçmeli dersler; öğrencilerin sosyal ve düşünsel gelişimlerine katkıda bulunmaya yöneliktir. Öğrencilerimiz Üniversite bünyesinde yer alan Atatürkçü Düşünce Kulübü, Müzikal Tiyatro ve Dans Kulübü, Sinema Kulübü, Türk Sanat Müziği Kulübü, Türk Halk Müziği Kulübü, Tiyatro Kulübü, Arkeoloji Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü gibi kulüplere üye olarak boş zamanlarını değerlendirebilir, hobiler edinebilir, ilgi alanlarını ve yeteneklerini geliştirebilirler.

13 Aktivitelerimiz / Başarılarımız Türkçe eğitimi alanında her yıl alanında uzman öğretim üyeleri yurt içi ve yurt dışından davet edilerek öğrencilerimizle bir araya getirilmektedir. Bunun dışında, öğrencilerimizin kültürel gelişimlerine de katkıda bulunmak amacıyla fikir adamları, aydın ve sanatçılar davet edilmektedir Mart 2008 tarihinde Uluslararası Türkçe Eğitimi ve Öğretimi Sempozyumu ilk kez düzenlenmiş, Türkçenin Eğitimi konusunda büyük bir boşluğu dolduran bu sempozyuma konuyla ilgili dünya çapında isim yapmış bilim adamları davet edilmiştir. 1-3 Aralık 2011 tarihleri arasında duzenlenen 7. Uluslararası Ortak Türk Geçmişinden Ortak Türk Geleceğine Sempozyumuna bölümümüz başarıyla evsahipliği yapmıştır. PROGRAM Birinci Yıl / Güz Yazı Yazma Teknikleri Türk Dilbilgisi - I: Ses Bilgisi Edebiyat Bilgi ve Kuramları - I Yazılı Anlatım - I Sözlü Anlatım - I Osmanlı Türkçesi - I Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - I İngilizce - I Eğitim Bilimine Giriş İkinci Yıl / Güz Türk Dilbilgisi III: Sözcük Bilgisi Türk Halk Edebiyatı - I Eski Türk Edebiyatı - I Yeni Türk Edebiyatı - I Alan Seçmeli Dersi - I Bilimsel Araştırma Yöntemleri Bilgisayara Giriş Öğretim İlke ve Yöntemleri Üçüncü Yıl / Güz Anlama Teknikleri - I: Okuma Eğitimi Anlama Teknikleri - II: Dinleme Eğitimi Çocuk Edebiyatı Dünya Edebiyatı Topluma Hizmet Uygulamaları Özel Öğretim Yöntemleri - I Sınıf Yönetimi Dördüncü Yıl / Güz Tiyatro ve Drama Uygulamaları Türkçe Ders Kitabı İncelemeleri Genel Kültür Seçmeli Dersi - I Okul Deneyimi Rehberlik Özel Eğitim Fakülte Eğitim Program Türkçe Öğretmenliği Derece Lisans - B.A. Süre 4 yıl Eğitim Dili Türkçe Lisansüstü Eğitim Olanakları Tel Faks e-posta teb@emu.edu.tr Web Puan Türü TS2 puanı gerekmektedir ÖSYS Başarı Sırası (Ücretli) (Tam Burslu) (%50 Burslu) (%25 Burslu) Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleriniz için Türkiye Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Bürolarımıza başvurabilirsiniz. Program Hakkında Genel Bilgi Programımızdaki öğrencilerin hem kişisel hem de profesyonel alanlarda gelişip uzmanlaşmaları için kuram ve uygulama odaklı bilgiye ağırlık veril mektedir. Öğrencilerin başarı değerlendirmesi, dönem içinde verilen ödevler, iki ara sınavı ve bir dönem sonu sınavı ile yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin araştırma ve problem çözme becerilerini geliştirmek için takım çalışmalarıyla desteklenen projeler verilmektedir Üçüncü ve son sınıflarda öğrenciler gerçek okul ortamına dahil edilerek kendilerini profesyonel alanda geliştirmeleri için ürün dosyaları hazırlamaktadırlar. Birinci Yıl / Bahar Türk Dilbilgisi - II: Şekil Bilgisi Edebiyat Bilgi ve Kuramları - II Yazılı Anlatım - II Sözlü Anlatım - II Osmanlı Türkçesi - II Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - II İngilizce - II Eğitim Psikolojisi İkinci Yıl / Bahar Türk Dilbilgisi - IV: Cümle Bilgisi Türk Halk Edebiyatı - II Eski Türk Edebiyatı - II Yeni Türk Edebiyatı - II Genel Dil Bilimi Eğitimde Bilgisayar Etkili İletişim Becerileri Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tas. Eğitim Psikolojisi Üçüncü Yıl / Bahar Anlatma Teknikleri - I: Konuşma Eğitimi Anlatma Teknikleri - II: Yazma Eğitimi Yabancılara Türkçe Öğretimi Türk Eğitim Tarihi Uygarlık Tarihi Özel Öğretim Yöntemleri - II Ölçme ve Değerlendirme Dördüncü Yıl / Bahar Alan Seçmeli Dersi - II Alan Seçmeli Dersi - III Dil ve Kültür Genel Kültür Seçmeli Dersi - II Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi Öğretmenlik Uygulaması Kariyer Olanakları ve Mezunlar Türkçe Eğitimi Bölümü mezunları; KKTC ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlıklarına bağlı devlet okullarında Türkçe öğretmeni, özel eğitim Türkçe eğitmeni, yurt dışındaki Türk okullarında Türkçe okutmanı, Eğitim Fakültelerinin Türkçe Eğitimi Bölümlerinde ve Fen Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde Türkçe Eğitimi alanında akademisyen olarak görev alabilmektedir. Bununla birlikte, dershane ve etüt merkezleri gibi eğitim kurumlarında Türkçe öğretmenliği; enstitü ve araştırma merkezlerinde uzmanlık; yayınevi, gazete ve dergilerde editörlük görevlerini üstlenebilmektedirler. Akademik Kadro Prof. Dr. Ahmet PEHLİVAN Prof. Dr. Vügar SULTANZADE Yrd. Doç. Dr. Elnara BASHİROVA Yrd. Doç. Dr. Emel GÖZLÜ Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul AYDIN Yrd. Doç. Dr. Tayyibe UÇ

14 DAÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde teorik ve pratik bilginin yanısıra araştırma becerileri gelişmiş çağdaş bilim insanları yetiştiriliyor.. Sertaç Çelik Çeken Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı

15 DAÜ Türkçe Öğretmenliği deyince aklıma gelen ilk iki şey; Öğretim üyelerinin kalitesi ve öğrencilerine gösterdikleri yoğun ilgi.. Merve Kuş Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı

16 İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ Lisans Programı İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı İlköğretim Bölümünün kurulması ile birlikte 2007 yılından itibaren faaliyet göstermeye başlamıştır. İlköğretim Matematik Öğretmenliği 4 yıllık bir programdır.bu programda, alan ve meslek bilgisi derslerinin yanısıra genel kültür ve pedagojik formasyon derslerine de yer verilmektedir. Eğitim / Öğrenim Bölümümüzde teknik ve teknolojik araç-gereçlerle donatılmış ortamları sayesinde öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulama alanına taşımasına olanak sağlayan öğrenme ortamları bulunmaktadır. Amacımız çocukların gelişimlerine uygun öğretim yöntemlerini kullanarak matematiği çocuklara sevdirecek, üstün nitelikli öğretmenler yetiştirmektedir.

17 Olanaklar Alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir kadroyla ders saatleri dışında bilimsel görüşme imkanına sahip olan öğrencilerimizin, kütüphane hizmetlerine, konularıyla ilgili kitaplara, ansiklopedilere, sözlük ve süreli yayınlara ulaşabilme olanağı da mevcuttur. Bunlara ek olarak, İlköğretim Bölümü; öğrencilerin öğrendiklerini gerçek ortamlarda uygulayabilmeleri, değişik eğitim kurumlarında, özel eğitim merkezlerinde ve farklı düzeylerde staj ve alan çalışmaları gerçekleştirebilmeleri için tüm öğrencilerine çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Ayrıca, teknik ve teknolojik araç-gereçlerle donatılmış ortamlar sayesinde, öğrenciler okul deneyimi ve öğretmenlik deneyimi derslerinde gördüklerini uygulayabilme fırsatına sahiptirler. Aktivitelerimiz / Başarılarımız Bölümümüz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile birlikte yerel ve uluslararası düzlemde eğitim, kitap yazımı, müfredat, akademik hakemlik ve eğitimin her bağlamında gereken tüm etkileşimi büyük bir duyarlılıkla yapmaktadır. Program Hakkında Genel Bilgi Programın ilk yıllarında teorik bilgiye ağırlık verilirken, özellikle beşinci yarıyıldan itibaren uygulama dersleri, araştırma projeleri ve topluma hizmet uygulamaları dersleri ile, öğrencilerimiz hem eğitim ve öğretim ile ilgili konularda doğrudan deneyim sahibi olmakta hem de topluma hizmet konusunda tecrübeler edinmektedirler. Uygulama dersleri dışında genel olarak dönem içinde ödevler, öğrencilerin öğrenme sürecine aktif olarak katılabilmelerine aracı olabilecek birçok öğretim yöntem ve tekniklerin geliştirilebileceği çeşitli araştırma projeleri, bir veya iki ara sınav ve bir final sınavı ile dönem değerlendirmesi yapılmaktadır. Kariyer Olanakları ve Mezunlar Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı bağlı resmi ve özel okullarda Matematik Öğretmeni olarak görev almaktadır. Bunun yanısıra mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü ilgili projelerinde aktif olarak görev almaktadırlar. Akademik Kadro Prof. Dr. A.Işık GÜRŞİMŞEK Prof. Dr. Elif Y. ÜSTÜN (Böl. Bşk.) Doç. Dr. Süheyla Ü. ERBİLEN Yrd. Doç. Dr. A. Süha KOCAKUŞAK Yrd. Doç. Dr. Bülent KIZILDUMAN Yrd. Doç. Dr. Eda KARGI Yrd. Doç. Dr. Hatice N. HASİPOĞLU Fakülte Program Derece Süre Eğitim Dili Eğitim İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans - B.A. 4 yıl Türkçe Lisansüstü Eğitim Olanakları Tel Faks e-posta ilkogretim.bolumu@emu.edu.tr Web Puan Türü MF1 puanı ile başvuru yapılmaktadır ÖSYS Başarı Sırası (Tam Burslu) (%50 Burslu) Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleriniz için Türkiye Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Bürolarımıza başvurabilirsiniz. Genel Matematik Türkçe - I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - I Bilgisayara Giriş İngilizce - I Eğitim Bilimine Giriş Bilim Tarihi İngilizce - I Eğitim Bilimine Giriş İkinci Yıl / Güz Analiz - I Lineer Cebir - I Fizik - I Alan Seçmeli Dersi - I Bilimsel Araştırma Yöntemleri Öğretim İlke ve Yöntemleri Bilgisayara Giriş Öğretim İlke ve Yöntemleri Üçüncü Yıl / Güz Analiz III Analitik Geometri - I İstatistik ve Olasılık - I Özel Öğretim Yöntemleri - I Cebire Giriş Meslek Seçmeli Dersi - I PROGRAM Birinci Yıl / Güz Dördüncü Yıl / Güz Elemanter Sayı Kuramı Genel Kültür Seçmeli Dersi - II Özel Eğitim Matematik Tarihi Rehberlik Okul Deneyimi Sınıf Yönetimi Birinci Yıl / Bahar Soyut Matematik Geometri Türkçe - II: Sözlü Anlatım Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - II İngilizce - II Eğitimde Bilgisayar Eğitim Psikolojisi İngilizce - II Eğitim Psikolojisi İkinci Yıl / Bahar Analiz - II Lineer Cebir - II Fizik - II Genel Kültür Seçmeli Dersi - I Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Üçüncü Yıl / Bahar Diferansiyel Denklemler Analitik Geometri - II İstatistik ve Olasılık - II Özel Öğretim Yöntemleri - II Türk Eğitim Tarihi Topluma Hizmet Uygulamaları Ölçme ve Değerlendirme Dördüncü Yıl / Bahar Matematik Felsefesi Alan Seçmeli Dersi - II Meslek Seçmeli Dersi - II Türk Eğitim Sistemi ve OkulYönetimi Öğretmenlik Uygulaması

18 OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ Lisans Programı Okul Öncesi Öğretmenliği Programımız İlköğretim Bölümünün 2007 yılında kurulması ile birlikte faaliyet göstermeye başlamıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programının amacı nitelikli okul öncesi öğretmeni yetiştirmektir. Bölümümde aldığım teorik ve pratik eğitimin yanısıra, bölümümün sunduğu alan çalışmalarında yer alarak ileri düzey araştırma becerileri de ediniyorum. Tuba Deveci Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı Eğitim / Öğrenim Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı 4 yıllık bir programdır.programda drama,sanat,müzik,oyun gibi teorik hem de pratik derslere yer verilmekle birlikte pedagojik formasyon dersleri de yer almaktadır. Olanaklar Alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir kadroyla ders saatleri dışında bilimsel görüşme imkanına sahip olan öğrencilerimizin, kütüphane hizmetlerine, konularıyla ilgili kitaplara, ansiklopedilere, sözlük ve süreli yayınlara ulaşabilme olanağı da mevcuttur. Bunlara ek olarak, İlköğretim Bölümü; öğrencilerin öğrendiklerini gerçek ortamlarda uygulayabilmeleri, değişik eğitim kurumlarında, özel eğitim merkezlerinde ve farklı düzeylerde staj ve alan çalışmaları gerçekleştirebilmeleri için tüm öğrencilerine çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Bölümde öğrencilerimiz, güncel teknolojik donanıma sahip olanaklar sayesinde teorik bilgilerini uygulama ortamlarına aktarma olanaklarını bulmaktadırlar. Program Hakkında Genel Bilgi Programın ilk yıllarında teorik bilgiye ağırlık verilirken, özellikle beşinci yarıyıldan itibaren uygulama dersleri, araştırma projeleri ve topluma hizmet uygulamaları dersleri ile, öğrencilerimiz hem eğitim ve öğretim ile ilgili konularda doğrudan deneyim sahibi olmakta hem de topluma hizmet konusunda tecrübeler edinmektedirler. Uygulama dersleri dışında genel olarak dönem içinde ödevler, öğrencilerin öğrenme sürecine aktif olarak katılabilmelerine aracı olabilecek birçok öğretim yöntem ve tekniklerin geliştirilebileceği çeşitli araştırma projeleri, bir veya iki ara sınav ve bir final sınavı ile dönem değerlendirmesi yapılmaktadır.

19 Aktivitelerimiz / Başarılarımız Bölümümüz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile birlikte yerel ve uluslararası düzlemde eğitim, kitap yazımı, müfredat, akademik hakemlik ve eğitimin her bağlamında gereken tüm etkileşimi büyük bir duyarlılıkla yapmaktadır. Kariyer Olanakları ve Mezunlar Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetlere bağlı resmi ve özel anaokulları, ilköğretime bağlı anasınıfları kreş ve gündüz bakımevlerinde okul öncesi öğretmeni olarak görev almaktadır. Ayrıca okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması ile ilgili projelerde mezunlarımız aktif görev almaktadır. Fakülte Program Derece Süre Eğitim Dili Lisansüstü Eğitim Olanakları Eğitim Okulöncesi Öğretmenliği Lisans - B.A. 4 yıl Türkçe Yüksek Lisans - M.A. Tel Faks e-posta ilkogretim.bolumu@emu.edu.tr Web Puan Türü YGS 5 puanı ile başvuru yapılmaktadır ÖSYS Başarı Sırası (Ücretli) (Tam Burslu) (%50 Burslu) (%25 Burslu) Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleriniz için Türkiye Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Bürolarımıza başvurabilirsiniz. Akademik Kadro Prof. Dr. A.Işık GÜRŞİMŞEK Prof.Dr. Elif Y. ÜSTÜN (Böl. Bşk.) Doç. Dr. Süheyla Ü. ERBİLEN Yrd. Doç. Dr. A. Süha KOCAKUŞAK Yrd. Doç. Dr. Bülent KIZILDUMAN Yrd. Doç. Dr. Eda KARGI Yrd. Doç. Dr. Hatice N. HASİPOĞLU Okul Öncesi Eğitime Giriş Eğitim Felsefesi Psikoloji Bilgisayara Giriş Türkçe - I: Yazılı Anlatım İngilizce - I Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - I Eğitim Bilimine Giriş İkinci Yıl / Güz Anne ve Çocuk Beslenmesi Erken Çocukluk Döneminde Gelişim - I Yaratıcılık ve Geliştirilmesi Çocukta Oyun Gelişimi Alan Seçmeli Dersi - I Eğitim Sosyolojisi Öğretim İlke ve Yöntemleri Üçüncü Yıl / Güz Okul Öncesi Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi Okul Öncesi Müzik Eğitimi - I Özel Öğretim Yöntemleri - I Okul Öncesi Fen Eğitimi Okul Öncesi Görsel Sanatlar Eğitimi Eğitim İstatistiği Sınıf Yönetimi Okul Deneyimi Dördüncü Yıl / Güz Anne-Baba Eğitimi Öğretmenlik Uygulaması - I Araştırma Projesi - I Alan Seçmeli Dersi - II Genel Kültür Seçmeli Dersi - I Rehberlik PROGRAM Birinci Yıl / Güz Birinci Yıl / Bahar Anne - Çocuk Sağlığı ve İlkyardım Eğitimde Bilgisayar İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi Türkçe - II: Sözlü Anlatım İngilizce - II Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi - II Eğitim Psikolojisi İkinci Yıl / Bahar Erken Çocukluk Döneminde Gelişim - II Çocuk Edebiyatı Okul Öncesi Matematik Eğitimi Çocuk Ruh Sağlığı Okul Öncesi Drama Türk Eğitim Tarihi Öğretim Teknolojileri ve Materyal Üçüncü Yıl / Bahar Okul Öncesi Müzik Eğitimi - II Özel Öğretim Yöntemleri - II Etkili İletişim Bilimsel Araştırma Yöntemleri Topluma Hizmet Uygulamaları Özel Eğitim Ölçme ve Değerlendirme Dördüncü Yıl / Bahar İlköğretime Hazırlık ve İlköğr. Programları Araştırma Projesi - II Alan Seçmeli Dersi - III Alan Seçmeli Dersi - IV Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi Öğretmenlik Uygulaması - II

20 SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ Lisans Programı Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı İlköğretim Bölümünün 2007 yılında kurulması ile birlikte faaliyet göstermeye başlamıştır. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Lisans Programının amacı alanında yetkin öğretmenler yetiştirmektir. Eğitim / Öğrenim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Lisans Programı dört yıllık bir programdır.programda alan bilgisi, genel kültür ve pedagojik formasyona ilişkin derslere yer verilmektedir. Değişen günümüz koşullarında öğretmenin yeni rol ve sorumlulukları da farklılaşmıştır. Amacımız ise değişen dünya koşullarına uygun yöneten, düzenleyen, organize eden, öğrencilerimize rehber olan alanında yetkin öğretmen yetiştirmektir. Olanaklar Alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir kadroyla ders saatleri dışında bilimsel görüşme imkanına sahip olan öğrencilerimizin, kütüphane hizmetlerine, konularıyla ilgili kitaplara, ansiklopedilere, sözlük ve süreli yayınlara ulaşabilme olanağı da mevcuttur. Bunlara ek olarak, İlköğretim Bölümü; öğrencilerin öğrendiklerini gerçek ortamlarda uygulayabilmeleri, değişik eğitim kurumlarında, özel eğitim merkezlerinde ve farklı düzeylerde staj ve alan çalışmaları gerçekleştirebilmeleri için tüm öğrencilerine çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Ayrıca, teknik ve teknolojik altyapıyla donatılmış sınıf ortamları sayesinde öğrenciler kazanımlarını Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması derslerinde kullanabilme olanağına sahip bulunmaktadır.

Öğrenci değişim programları

Öğrenci değişim programları EĞİT Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 77 programda lisansüstü eğitim Öğrenci değişim programları

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 100 programda lisans ve önlisans, 81 programda lisansüstü eğitim 106 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden

Detaylı

7000 m2 lik kapalı alana sahip, 150000 kitap ve 250 akademik süreli yayın aboneliği bulunan rahat çalışma ortamları ile modern bir kütüphane

7000 m2 lik kapalı alana sahip, 150000 kitap ve 250 akademik süreli yayın aboneliği bulunan rahat çalışma ortamları ile modern bir kütüphane 11 Fakülte ve 5 Yüksekokulda 82 programda lisans ve önlisans, 59 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 75 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden öğretim elemanı ile uluslararası ortam

Detaylı

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin;

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; Eğitim Fakültesi 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 85 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden öğretim elemanı ile

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik 09:00 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Egitim Fakultesi. Dünya da ilk Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite.

Egitim Fakultesi. Dünya da ilk Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite. Egitim Fakultesi. Dünya da ilk 601-800 Türkiye de 6. KKTC den tek Üniversite www.emu.edu.tr Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 fakülte ve 5 yüksekokulda 102 programda

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS I.YIL SOS 101 Z Sosyal Bilgilerin Temelleri Basics of Social Sciences 2-0-2 4 I SOS 103 Z Sosyal Psikoloji Social Psychology 2-0-2 4 SOS 105 Z Arkeoloji Archeology SOS 107 Z Sosyoloji Sociology SOS 109

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 2. SINIF GÜZ YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 2. SINIF GÜZ YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI TRK113 TRK117 TRK107 Türk Dil Bilgisi-1: Ses Bilgisi Osmanlı Türkçesi-1 Yazılı Anlatım-1 Yrd.

Detaylı

MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM FİNAL TARİHLERİ

MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM FİNAL TARİHLERİ MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM FİNAL TARİHLERİ Dersin Adı Tarih Saat Yer Gözetmen Genel Biyoloji 06.01.2014 11.00 D5-D6 I.Sınıf II. Sınıf III. Sınıf IV. Sınıf Türkçe I: Yazılı

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI SAAT BÖLÜM DERS ÖĞRETİM ÜYESİ DERSLİK Fen Bilgisi Öğretmenliği Fen Öğretimi Lab. Uygulamaları - A Doç. Dr.

Detaylı

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri BIL1051 BİLGİSAYAR I Zorunlu 2 2.00 0 4.00 EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik Fen Bilgisi Öğretmenliği Fen Öğretimi Lab. Uygulamaları I - A Doç.

Detaylı

PROGRAM nıf sı DERSLER

PROGRAM nıf sı DERSLER sınıf PROGRAM DERSLER DERSLİK SALI ÇARŞAMBPERŞEMBCUMA PAZARTESİ SALI Sos.Bil.Öğrt.N.Ö. 1 Genel Fiziki Coğrafya D1-D2 09:00 Sos.Bil.Öğrt.N.Ö. 1 Eski Çağ Tarihi veuygarlığı D1-D2 15:00 Sos.Bil.Öğrt.N.Ö.

Detaylı

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Program Tanımları İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI Kuruluş: İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır ve henüz mezun vermemiştir. Amaç: İlköğretim

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. BESİME ARZU GÜNGÖR SNO401 Görsel Sanatlar Öğretimi

Yrd. Doç. Dr. BESİME ARZU GÜNGÖR SNO401 Görsel Sanatlar Öğretimi BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Bütünleme

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) I.YARIYIL II.YARIYIL 101 Türk Dil Bilgisi I: Ses Bilgisi 2 0 3 3 102 Türk

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Fen Bilgisi Öğretmenliği Modern Fiziğe Giriş Doç. Dr. Deniz Korkmaz A2-A3-A4-A5 BÖTE Bilgisayar Donanımı Öğrt. Gör. Ali Atalay A15 BÖTE Siyaset Bilimine Giriş Yrd. Doç. Dr. Halis A. Arslantaş A11-A12 İlköğretim

Detaylı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı Bologna Bilgi Paketi 1. Program Bilgileri 1.1. Amaç: Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı 2004 yılından

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı

Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Oryantasyon Programı 28 Eylül 2016 İZMİR 28 Eylül 2016 PROGRAM 13:00 - Açılış Konuşmaları 13:20 - Sanatsal Etkinlik 13:50 - Başarılı Öğrencilere Belge Takdimi

Detaylı

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLAR BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ(İkinci Öğretim) REHBERLİK ve

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANNE BABA EĞİTİMİ Ders No : 0100101 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Programımız, kalite kültürüne verilen önem bağlamında, öğretim üyelerinin öğrencilerle birebir iletişim kurabilmesini, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini yetkin

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 29.05.2017 14.00 101-102-103 PDR104 Türkçe

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL PROGRAMI 1. SINIF PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 12.06.2017 14.00 203 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Okt. Nuran Başoğlu 16.06.2017 16.00 201-203 PDR106 Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Kota Alan Ara Sınav Saat Sınav Salonu SINIF EĞİTİMİ 1. Sınıf SNO101 Temel Matematik I Yrd.Doç.Dr. MURAT GENÇ 126 17.01.2018

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Muhammet ÖZDEMİR

Yrd.Doç.Dr. Muhammet ÖZDEMİR TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Kota Alan Ara Sınav Saat Sınav Salonu SNO101 Temel Matematik I Yrd.Doç.Dr. MURAT GENÇ 126 15.11.2017 15.00 202-203-205-108

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM FİNAL TARİHLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM FİNAL TARİHLERİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 1. ÖĞRETİM III.Sınıf IV.Sınıf Genel Coğrafya 21.05.2012 08.00 AMFİ Z. Amaç H. Özşavlı Genel Kimya 22.05.2012 16.00 AMFİ Z. Amaç M. Şahiner Türk Tarihi ve Kültürü 23.05.2012 11.00 AMFİ

Detaylı

Dr.Öğretim Üyesi ŞULE KÖSEM :00 Z

Dr.Öğretim Üyesi ŞULE KÖSEM :00 Z 1. SINIF SNO102 Temel Matematik II Dr.Öğretim Üyesi MURAT GENÇ 116 12.04.2018 09:00 201-205-301 SNO104 Genel Kimya Prof.Dr. SONER YAVUZ 108 11.04.2018 09:00 108-202-205 SNO106 Türk Tarihi ve Kültürü Dr.Öğretim

Detaylı

READING 1 3 0 3 5 WRITING 1 3 0 3 5 ORAL COMMUNICATIO N SKILLS 3 0 3 5 BASIC INFORMATION TECHNOLOGIES 3 0 3 3 INTRODUCTION TO EDUCATION 3 0 3 3

READING 1 3 0 3 5 WRITING 1 3 0 3 5 ORAL COMMUNICATIO N SKILLS 3 0 3 5 BASIC INFORMATION TECHNOLOGIES 3 0 3 3 INTRODUCTION TO EDUCATION 3 0 3 3 1 FLE103 İLERİ DİNLEME 1 LISTENING 1 3 0 3 5 1 FLE105 İLERİ OKUMA 1 READING 1 3 0 3 5 1 FLE107 İLERİ YAZMA 1 WRITING 1 3 0 3 5 1 FLE109 SÖZLÜ İLETİŞİM BECERİLERİ ORAL COMMUNICATIO N SKILLS 3 0 3 5 1 TBT101

Detaylı

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak)

EDEBİYAT. Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) Hoş geldiniz. 19. YIL EDEBİYAT Edebiyat okumak bakmak ve görmek arasındaki hassas çizgiyi anlamayı sağlayan bir yolculuğa çıkmaktır. (By Oleg Shuplyak) NEDEN EDEBİYAT? Edebiyat en iyi dil öğrenme yoludur.

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) ATA101 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I History of Turkish Revolution and Ataturk's Principles I 2 0 2 2 TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I 2 0 2 2 İNG101

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ -SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ -SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ -SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI I.Y.YIL II.Y.YIL SNA1111 Temel Matematik I 2 0 2 5 SNA1112 Temel Matematik II 2 0 2 4 SNA1113 Uygarlık Tarihi 2 0 2 5 SNA1114 Genel Kimya 2 0 2 3 SNA1115

Detaylı

Fen Bilgisi Öğretmenliği 1

Fen Bilgisi Öğretmenliği 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ / Ereğli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 09, 20, Ofis NB 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 9:30-0:20 0:30 - :20:30-2:203:00-3:504:00-4:505:00-5:506:00-6:507:00-7:508:00-8:509:00-9:5020:00-20:502:00-2:5022:00-22:5023:00-23:50

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMü BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı TARİH PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Bölümünün amacı; tarih bilimi ile ilgili meslek

Detaylı

TARİH DERSLİK SAAT DERSİN KODU DERSİN ADI DERSİN YÜRÜTÜCÜSÜ GÖZETMEN

TARİH DERSLİK SAAT DERSİN KODU DERSİN ADI DERSİN YÜRÜTÜCÜSÜ GÖZETMEN 21.11.2015 A-117 09:00 YİÖ 105 Dinleme ve Sesletim I Öğr. Gör. Nejla SEYREK Arş. Gör. Sümeyye ÇÖLDEMLİ 21.11.2015 A-32 09:00 EĞT311 - İMÖ EĞİTİM DENETİMİ Yrd. Doç. Dr. M. Muzaffer MARTI Arş. Gör. Muttalip

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 0310340081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Z03. Eğitim Bilimine Giriş. Özgür Murat ÇOLAKOĞLU FBO 1. Çağla KARADEMİR. Beden Eğitimi ve Spor Kültürü Uğur A. Felsefe. Turgay Öntaş SNO 2-B SNO 2-A

Z03. Eğitim Bilimine Giriş. Özgür Murat ÇOLAKOĞLU FBO 1. Çağla KARADEMİR. Beden Eğitimi ve Spor Kültürü Uğur A. Felsefe. Turgay Öntaş SNO 2-B SNO 2-A Z0 :0 - :0 :0 - :0 Hayat Bilgisi Öğretimi Aysel Memiş Eğitim Bilimine Giriş Özgür Murat ÇOLAKOĞLU :0 - :0:0 - :0:00 - :0:00 - :0:00 - :0:00 - :0:00 - :0:00 - :0:00 - :00:00-0:0:00 - :0:00 - :0:00 - :0

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.IV: ÖĞRENME/ÖĞRETME SÜR.ÇAĞ.YAK. Ders No : 0310340121 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI. 1. Sınıf

HARRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI. 1. Sınıf HARRAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI 1.Dönem 1. Sınıf 1 in Adı T U K MB001 Eğitime Giriş MB003 Eğitim Sosyolojisi GK001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 GK002 Yabancı

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 1. SINIF SNO102 Temel Matematik II Öğr.Gör. MUTLU PİŞKİN TUNÇ 13.06.2017 10.00 108

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Tarihçe Yabancı Diller Bölümü, 1976 yılında kurulan Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi bünyesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere

Detaylı

Türkçe Öğretmenliği Bölümü Bahar Dönemi Birinci Öğretim Ara Sınav Tarihleri

Türkçe Öğretmenliği Bölümü Bahar Dönemi Birinci Öğretim Ara Sınav Tarihleri Türkçe Öğretmenliği Bölümü 2013-2014 Bahar Dönemi Birinci Öğretim Ara Sınav Tarihleri Dersin Adı Tarih Saat Yer Gözetmen I. Türk Dil Bil. II: Şekil Bilgisi 12.04.2014 11.00 D8-D9-D10 Edebiyat Bilgi Ve

Detaylı

29.12.2014, Pazartesi

29.12.2014, Pazartesi ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik İlköğretim Matematik Öğretmenliği Eğitim Bilimine Giriş Yrd. Doç.

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL PROGRAMI 1. SINIF PDR101 Psikolojiye Giriş Yrd.Doç. Birsen ŞAHAN 4.01.2018 10.00 201-202 PDR103 Fizyolojik Psikoloji Yrd.Doç.Dr. İbrahim TAŞ 2.01.2018 11.00 202-203 PDR105 Türkçe I: Yazılı Anlatım Okutman NURAN

Detaylı

BÖLÜMLERĠMĠZ. Fakültemizin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM Kılavuzunda yer alan lisans programları aşağıda sunulmuştur.

BÖLÜMLERĠMĠZ. Fakültemizin 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için ÖSYM Kılavuzunda yer alan lisans programları aşağıda sunulmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz boş zamanlarında bilgisayar laboratuarından ve salonlarımızda bulunan açık bilgisayarlardan yararlanabilmektedirler. Nitelikli öğretmen yetiştirmeyi amaçlayan fakültemizde dersler,

Detaylı

Öğrenci değişim programları

Öğrenci değişim programları İN YABANCI D İNGİLİZCE Doğu Akdeniz Üniversitesi nin Öğrencilerine Sunduğu Ayrıcalıklı Olanaklar 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 95 programda lisans ve önlisans, 77 programda lisansüstü eğitim Öğrenci değişim

Detaylı

Saat Yer Saat Yer Saat Yer Saat Yer Saat Yer Yrd. Doç. Dr. Ümit KUL Sınıf Öğr. 1 SINÖ 103 Temel Matematik I

Saat Yer Saat Yer Saat Yer Saat Yer Saat Yer Yrd. Doç. Dr. Ümit KUL Sınıf Öğr. 1 SINÖ 103 Temel Matematik I ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ HAFTALIK DERS PROGRAMI Öğretim Elemanı Program Sınıf Ders Kodu Dersin Adı Grup T U Toplam Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe

Detaylı

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde;

Öğrenciler 2 yıllık çalışma sürecinde; Diploma Programı Çerçevesi Diploma programı her kültürün kendisine adapte edebileceği esnek bir program sunarak kendi değerlerini yitirmeyen uluslararası farkındalığa ulaşmış bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Detaylı

BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ TEMEL EĞĠTĠM BÖLÜMÜ SINIF EĞĠTĠMĠ ANA BĠLĠM DALI

BÜLENT ECEVĠT ÜNĠVERSĠTESĠ EREĞLĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ TEMEL EĞĠTĠM BÖLÜMÜ SINIF EĞĠTĠMĠ ANA BĠLĠM DALI TEMEL EĞĠTĠM BÖLÜMÜ SINIF EĞĠTĠMĠ ANA BĠLĠM DALI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Kota Alan Ara Sınav Saat Sınav Salonu SINIF EĞĠTĠMĠ 1. Sınıf SNO101 Temel Matematik I Yrd.Doç.Dr. MURAT GENÇ 126 4.01.2018

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI 1. SINIF PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 6.04.2017 11.00 201-202-203 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Okt. Nuran Başoğlu 5.04.2017 16.00 201-203 PDR106 Atatürk İlkeleri ve Inkılap

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd. Doç. Dr. Canan Tunç Şahin 6.04.2017 11.00 201-202-203 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Okt. Nuran Başoğlu 5.04.2017 16.00 201-203

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI SAAT BÖLÜM DERS ÖĞRETİM ÜYESİ DERSLİK Fen Bilgisi Öğretmenliği Modern Fiziğe Giriş - A Doç. Dr. Deniz Korkmaz

Detaylı

TARTIŞMA (DISCUSSION)

TARTIŞMA (DISCUSSION) TARTIŞMA (DISCUSSION) Öğretmen Yetiştirme Programlarındaki "Alan ve Alan Eğitimi Dersleri" nin Yeniden Düzenlenmesi Gerekliliği Ali Rıza Erdem* Öğretmen yetiştirme, toplumunu sürekliliğini sağlayacak gelecek

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ MUALLİM RIFAT EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU ÇİZELGESİ TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (2013 2014)(20.02.2014)

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME PROGRAMI 1. SINIF PDR101 Psikolojiye Giriş Yrd.Doç. Birsen ŞAHAN 15.01.2018 16.00 203 PDR103 Fizyolojik Psikoloji Yrd.Doç.Dr. İbrahim TAŞ 15.01.2018 10.00 203 PDR105 Türkçe I: Yazılı Anlatım Okutman NURAN BAŞOĞLU

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler

Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS Ön Koşul Dersler Dersin Adı Kodu Yarıyılı T + U Kredisi AKTS Çocuk Edebiyatı SNFS002 2 + 0 2 4 Ön Koşul Dersler Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Dersin Koordinatörleri Dersi Veren Dersin Yardımcıları Dersin Amacı Dersin

Detaylı

Final Programı

Final Programı SINIF PROGRAM DERSLER T U K Öğretim Elemanı DERSLİK 14.01.2015 15.01.2015 16.01.2015 19.01.2015 20.01.2015 Snf.Öğrt. 1 Temel Matematik I 2 0 2 Yrd.Doç.Dr. Yaşar BOYACI D13 09:00 Snf.Öğrt. 1 Genel Biyoloji

Detaylı

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( )

İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları ( ) İÇ PAYDAŞ ANKETİ (Öğrenci) Özet Sonuçları (31.12.217) 24 Bölümümdeki yöneticiler öğrencilerin sorunlarını önemserler. - Average: 3.1 24 İhtiyaç duyduğumda bölümümdeki yöneticilere rahatlıkla ulaşabilirim.

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV 1. SINIF PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd.Doç.Dr. Şinasi SÖNMEZ 22.06.2018

Detaylı

Edeb. Bilgi ve Kuramları I. Osmanlı Türkçesi I. Bilişim Teknolojileri. Yazılı Anlatım I ( Katalog) Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi

Edeb. Bilgi ve Kuramları I. Osmanlı Türkçesi I. Bilişim Teknolojileri. Yazılı Anlatım I ( Katalog) Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Türkçe Öğretmenliği :0-9:00 T. TALAN B. BAHAR M. HÜKÜM Bilişim Teknolojileri Osmanlı Türkçesi I Edeb. Bilgi ve Kuramları I BİLG LAB D0 AMFİ G. KALKAN Türk Dil Bilgisi O. KÜÇÜKLER Atatürk İlkeleri ve İnkilap

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr.

Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: 204-205 Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Betül USTA 2 3 4 5 7% 3% 23% 37% 30% Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları

Detaylı

25.06.2015 26.06.2015 27.06.2015 28.06.2015 25.06.2015 26.06.2015 27.06.2015 28.06.2015

25.06.2015 26.06.2015 27.06.2015 28.06.2015 25.06.2015 26.06.2015 27.06.2015 28.06.2015 İDKAB ĞRETMENLİĞİ ESA 304 TESFSİR METİNLERİ Yunus ABDURAHİMOĞLU DAK304 YAŞAYAN DÜNYA DİNLERİ Doç. Dr. Asife EMB304 ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ I Doç. Dr. Nuriye SEMERCİ DAK 308 MEZHEPLER TARİHİ Mustafa ÖZDEN

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 14.02.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 311 Sağlık Bilimleri Fakültesi Fakülte Kurulu nun Odyoloji Bölümü nün adının Odyoloji ve Dil Konuşma Bozuklukları Bölümü olarak değiştirilmesi

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BÖTE BÖLÜMÜ 1. SINIF I. (GÜZ) YARIYIL 18.01.2016 Eğitimde Bilişim Teknolojileri-I 08:30-09:45 B-16 21.01.2016 Eğitim Bilimine

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

1.ÖĞRETİM DERS PROGRAMI Türkçe Öğretmenliği 1. Ara

1.ÖĞRETİM DERS PROGRAMI Türkçe Öğretmenliği 1. Ara Türkçe Öğretmenliği :0-9:00 9:0-0:00 0:0 - :00 :0 - :00 :00 - :00 :0 - :00 :0 - :00 :0 - :00 :0 - :00 Osmanlı Türkçesi II Türk Dil Bilgisi Eğitim Sosyolojisi Ed. Bilgi ve Kuramları II MYO-0 B.KAYA D0 G.

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZEL EĞİTİM ANABİLİM DALI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZEL EĞİTİM ANABİLİM DALI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZEL EĞİTİM ANABİLİM DALI EĞİTİMDE BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI TEZSİZ II. ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA İLİŞKİN BİLGİLER Özel gereksinimli

Detaylı

İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2013 2014) 2 2 3 4 GK Tarihi-I İNG101. 2 EFBL200 Bilgisayar-II

İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2013 2014) 2 2 3 4 GK Tarihi-I İNG101. 2 EFBL200 Bilgisayar-II İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2013 2014) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf I.Dönem (I.Yarıyıl) ST T U K AKTS KODU 1.Sınıf II.Dönem (II.Yarıyıl) ST T U K AKTS EFSÖ101 Temel

Detaylı

Principles of Atatürk & History of the Turkish Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I revolution I

Principles of Atatürk & History of the Turkish Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I revolution I I I. YIL HAFTALIK DERS SAATI FBÖ 101 Z Genel Fizik I General Physics I (4+0) -4 6 FBÖ 151 Z Genel Fizik Lab. I General Physics Lab. I (0+2) -1 2 FBÖ 103 Z Genel Kimya I General Chemistry I (4+0) -4 6 FBÖ

Detaylı

BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I DÖNEM (GÜZ) VİZE PROGRAMI

BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I DÖNEM (GÜZ) VİZE PROGRAMI BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I DÖNEM (GÜZ) VİZE PROGRAMI 26.12.2016 Ort.D(Türkçe-Atatürk İnk.-Y.Dil) 14:00 B11 27.12.2016 Çevre Kimyası 09:00-10:30 B11 28.12.2016 Bilgisayara

Detaylı

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.Sınıf/1.Yarıyıl in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında eşdeğer bir dersi var mı? **** 1 YDİ101 YDF101 YDA101 2 ATA101 Temel Yabancı Dil (İngilizce)

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Atatürk Üniversitesi (erzurum) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Atatürk Üniversitesi

Detaylı

BİL.LAB.

BİL.LAB. KOD Dersin Adı SINIF EĞİTİMİ 1. Sınıf Dersin Sorumlusu Ö.Sayı Ara Sınav Saat Sınav Salonu GKD101A Atatürk İlkeleri ve Inkılâp Tarihi I Dr. Öğretim Üyesi ŞİNASİ SÖNMEZ 41 9.11.2018 15.30 203-204-205 GKD101B

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI SAAT BÖLÜM DERS ÖĞRETİM ÜYESİ Derslik Fen Bilgisi Öğretmenliği Modern Fiziğe Giriş - A Doç. Dr. Deniz Korkmaz

Detaylı

9:30-10:15 10:30-11:15. Genel Kimya I D1 YRD. DOÇ. DR. BURAK FEYZİOĞLU. Genel Fizik I AA MA 104 YRD. DOÇ. DR. HANİFE CAN ŞEN. Eğitim Bilimine Giriş

9:30-10:15 10:30-11:15. Genel Kimya I D1 YRD. DOÇ. DR. BURAK FEYZİOĞLU. Genel Fizik I AA MA 104 YRD. DOÇ. DR. HANİFE CAN ŞEN. Eğitim Bilimine Giriş ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 05/0 GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI Fen Bilgisi Öğretmenliği :0 - :5 :0-0:5 0:0 - :5 :0 - :5 :0 - :5 :0-5:5 5:0 - :5 :0 - :5 Genel Kimya I D YRD. DOÇ. DR. BURAK

Detaylı

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ

AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI. Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ ÖLÇÜT 2 PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI Hazırlayan : Öğr. Gör. Feride GİRENİZ Öğretmen Eğitimi Programı Özdeğerlendirme Raporu PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI : Programın

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR BÖLÜM A. ASGARİ STANDARTLAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI ALPDEK AKREDİTASYON DEĞERLENDİRME RAPORU ORTAK RAPOR I Müfredat Asgari Mevcut Durum 1. Genel bakış ve yaklaşım konularında zorunlu

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ- FELSEFE YÜKSEK LİSANS PROGRAMI BİLGİ PAKETİ ANABİLİM DALI BAŞKANI VE AKTS KOORDİNATÖRÜ Prof. Dr. Saffet Babür Tel: (0216) 578 08 87 Faks: (0216) 578 08 99 E-mail: sbabur@yeditepe.edu.tr

Detaylı

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin;

11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 91 programda lisans ve önlisans, 73 programda lisansüstü eğitim veren Doğu Akdeniz Üniversitesi nin; 85 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden öğretim elemanı ile uluslararası ortam

Detaylı

I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02. Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS TRKAESEÇ03 Eleştirel Okuma.

I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02. Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS TRKAESEÇ03 Eleştirel Okuma. 2018-2019 TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ I. Yarıyıl II. Yarıyıl TRKAESEÇ02 AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ TRKAESEÇ01 Anlam Bilimi Dil Edinimi KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI VİZE SINAV PROGRAMI 1. SINIF PDR102 Sosyal Antropoloji Yrd.Doç.Dr. Şinasi SÖNMEZ 10.04.2018 10.00 102-103 PDR104 Türkçe II: Sözlü Anlatım Ö.Görevlisi Nuran BAŞOĞLU 4.04.2018 16.00 102-103 PDR106 Atatürk İlkeleri ve Inkılâp

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç:

PROGRAM BİLGİLERİ. Amaç: PROGRAM BİLGİLERİ Amaç: Bu programın amacı; ekonominin temelinde dayandığı sermaye piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikleri öğrencilerimize kazandırmak adına finans, ekonomi, ekonometri, sosyal bilimler

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI PDR101 Psikolojiye Giriş Yrd.Doç. Birsen ŞAHAN 13.10.2017 13.00 201-202 PDR103 Fizyolojik Psikoloji Yrd.Doç.Dr. İbrahim TAŞ 17.10.2017 14.00 201-202 PDR105 Türkçe I: Yazılı Anlatım Okutman NURAN BAŞOĞLU

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 2014-201 Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 1 Orta Yüksek Yüksek 2 3 4 Bu ders ile ilgili temel kavramları,

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NİN ÖĞRENCİLERİNE SUNDUĞU AYRICALIKLI OLANAKLAR 11 Fakülte ve 5 Yüksekokul da 100 programda lisans ve önlisans, 81 programda lisansüstü eğitim 106 ülkeden öğrenci ve 35 ülkeden

Detaylı

sınıf DERSLER PROGRAM ÖĞRETİM ÜYESİ T U K

sınıf DERSLER PROGRAM ÖĞRETİM ÜYESİ T U K PROGRAM sınıf DERSLER ÖĞRETİM ÜYESİ T U K DERSLİK 29 mayıs Cu1 haziran pa2 haziran Sa3 haziran Ça4 haziran P5 haziran C Sos.Bil.Öğrt.N.Ö. 1-A Genel Fiziki Coğrafya 4 0 4 Yrd.Doç.Dr. Süleyman Hilmi ŞAHİN

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ VİZE PROGRAMI

GÜZ DÖNEMİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ VİZE PROGRAMI 201-2016 GÜZ DÖNEMİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ VİZE PROGRAMI 21 Kasım 201 Cumartesi 11.00-1.00 FBÖ 09 Fen Bilgisinde Laboratuvar Uyg I M. TAŞ KALKAN N. İSKELELİ O. GÜNEŞ FBÖ 10 Genel Fizik Lab I KALKAN N. İSKELELİ

Detaylı

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü?

İ Ç E R İ K. M i s y o n & V i z y o n. N e d e n İ n g i l i z D i l i v e E d e b i y a t ı B ö l ü m ü? A D I Y A M A N Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N E D E B İ Y A T F A K Ü L T E Sİ İ N G İ L İ Z D İ L İ V E E D E B İ Y A T I B Ö L Ü M Ü T A N I T I M K İ T A P Ç I Ğ I 2018-2019 İ Ç E R İ K B ö l ü m ü

Detaylı