BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ III. CBS ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ III. CBS ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ"

Transkript

1 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ III. CBS ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda yaptıkları çalışmaları, tecrübelerini ve bilgi birikimlerini paylaştıkları, coğrafi ve kent bilgi sistemleri henüz olmayan belediyelere yol haritası teşkil etmesi, coğrafi ve kent bilgi sistemleri olan belediyelerin ise yaptıkları yeni çalışmaları diğer belediyeler ve davetli kamu kurumları ile paylaştıkları Büyükşehir belediyeleri III. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı 9-11 Ocak 2014 Tarihinde Türkiye Belediyeler ler Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Birlikte Çalışalım teması ile gerçekleştirilmiştir. Davetli 30 Büyükşehir Belediyesinin 23 ü katılım sağlamıştır. Bakanlıklara bağlı; Harita Genel Komutanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Türksat A.Ş. ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, gibi kurumların yanında Kayseri den de oldukça fazla kamu kurumundan temsilciler katılmıştır. Çalıştay süresince Özel davetli sunumları ile Harita Genel Komutanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü nün yapmış olduğu çalışmalar paylaşılmış özellikle belediyelerden 1/1000, 1/5000 ölçekli imar planlarının web servisleri ile paylaşılması, Düşey engeller(yüksek Gerilim Hatları, Yüksek Binalar, Kuleler, Baz İstasyonu Kuleleri, Telsiz İstasyonları) ve kritik noktaların(köprü, menfez vb.),harita Genel Komutanlığınca belirlenen veri modeli ile paylaşılması, Yol bina gibi bilgilerin web servisleri ile paylaşılması, Konuları üzerinde durulmuştur. Belediyeler ise Ortofoto temininde Harita Genel Komutanlığını arşivinden faydalanabileceği tekrar vurgulanmıştır, CBS ye Nereden Başlamalı sorusuna öncelikle CBS nin ilmi siyaset tarafı ve yöneticilere nasıl anlatılabileceği ile ilgili yöntemler üzerinde durulmuş yöneticilerin desteği olmadan cbs kurulamayacağı ve CBS kuracak her belediyenin mutlaka öncelikli bir konu belirleyip ona göre çalışmalara başlanması gerekliliği vurgulandı. CBS nin sadece belediyede olması üzerinde durulmuştur. için değil sürdürülebilir yapıda kurulmasının daha a önemli olduğu Birlikte Çalışalım Teması altında öncelikle makro ölçekte kamu kurumlarının, daha sonra mikro ölçekte Kayseri de ki kamu kurumlarının birlikte çalışma adına yapabileceklerini paylaşılmıştır. CBS de uluslararası standartlarda GTFS standartları, Ulusal ölçekte CBS Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarile il l ölçeğinde AYKOME standartları konusunda yapılan örnek çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.

2 6360 Sayılı yasa ile il sınırına çıkacak olan Büyükşehir Belediye sınırlarının karşılaşacağı sorunlar hakkında bu konuda daha önce tecrübeli olan belediye ve sınırlar hakkında çalışma yapan kurumlarla sorunlar tartışıldı. Özellikle yeni büyükşehir belediyelerinin, CBS nin temel altyapısı olan adres ve numaralama ile ilgili çalışmaları nasıl yürütmesi gerektiği konusunda soru işaretleri giderilmeye çalışıldı. Bu çalıştayda farklı olan konular: 6360 Sayılı yasa ile belediyelerin CBS kurma ve yönetme konusunda oldukça tedirgin oldukları gözlemlendi. Katılımcılara anketler dağıtılarak çalıştay hakkındaki hazırlanan sorulara cevaplar alındı. Bundan sonraki çalıştayların adına uygun şekilde çalışma gruplarının bir araya gelerek belli konular üzerinde tartışmalar sonucu alınann kararlar ve yol haritalarının paylaşılması şeklinde bir yöntem izlenmesi kararlaştırılmıştır. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ STEMLERİ PLATFORMU KURULUŞ VE YÜRÜTME ESASLARI 1.Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformunda katılımcı olarak yalnızca Büyükşehir Belediyeleri bulunmaktadır. 2.Katılımcılar, kamuda çalışan Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilgili teknik personel ve idarecilerini kapsar. Etkinliklerde bunun dışında firma ya da firma adına Belediyelerde iş yapan personel bulunamaz. Bu durumun tespiti halinde katılımcı kişi/kişiler etkinlikten ayrılmak durumunda bırakılır. 3. Platformun ana faaliyetlerini coğrafi bilgi sistemi ve kent bilgi sistemi oluşturur. 4. Platform Yürütücü Komisyonu 1 başkan 4 üyeden oluşur. 5. Bir çalışma dönemi en az 8 ay, en çok 1 yıl sürer. 6. Platformun mutlak bir dönem içinde bir etkinlikle toplanması esastır. 7. Platformun geleneksel bir yapıyla sahiplenilmesi esastır. 8. Süreçlerin sağlıklı işletilebilmesi için Dönem Başkanlığı yöntemi benimsenmiştir. 9. Gönüllülük esasıyla birlikteliği gerçekleştiren Büyükşehir Belediyeleri çalışmaları ve aldıkları kararları yasal zorunluluklara taşıyacaktır. 10. Etkinliğin yapıldığı Belediyeden Dönem Komisyon Başkan seçimi yapılır. 11. Bir önceki Dönem Başkanlığını yapan yönetici, mevcut Dönem Komisyon Başkanlığı ile istişare içinde olur, gerekli durumlarda etkinlik, ziyaretler ve toplantılara katılım sağlar. 12. Her dönemde, bir önceki dönem üyelerinden Genel Sekreterlik görevini üstlenen üye ve bir istekli üye sabit bir dönem daha komisyonda kalır. Toplam 2 üye yeni döneme geçiş yapar.

3 13. Etkinliği yapan Belediyeden Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda görev yapan şube müdürü, şef ve/veya teknik yetkili kişi genel sekreterlik görevini alır ve komisyon üyesi olur. 14. Mevcut komisyon 3 Üye, 1 Genel Sekreter ve 1 Başkan olmak üzere 5 kişiden oluşur. 15. Komisyon üyesi olan ilde etkinlik yapılmaz. 16. Komisyonun etkinlik belirleme süreci maksimum 3 ay sonunda açıklanır. 17. Platformun kendisi için bir logo tasarımı yapılır ve komisyonun onayı ile III. Çalıştaydan itibaren tek logo kullanılır. 18. Platform hakkında web sayfası, twitter, facebook ile sosyal medyada bilgi paylaşımı yapılır. 19. Platform kapsamında teknik çalışmalar için alt komisyonlar seçebilir. 20. Her etkinlik çalıştay kitapçığına dönüştürülür. 21. Platformun amacı, kapsamı, vizyonu nedir şeklinde hazırlıklar yapılarak tüm Büyükşehir Belediyelerine el kitapları hazırlanır. 22.Platformun birlikte yaptığı çalışmalar lar ve ziyaretler Sosyal Medya ortamında paylaşılır. 23. Sosyal Medyada yapılan paylaşımlar hiçbir siyasi görüş ve tema içermez. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ PLATFORMUNDAN Ve MERKEZİ KAMU KURUM/KURULUŞLARINDAN BEKLENTİLER 1. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü üretilen verilerin web servisleri ile paylaşımını ücretsiz yapmalıdır. Bu konuda CBS Genel Müdürlüğü nün kurumlar arası ücretsiz veri paylaşımına yönelik yaptığı yasa değişikliği çalışmaları desteklenmelidir. 2. CBS Genel Müdürlüğü nün Ortofoto temini ile ilgili çalışmaların desteklendiği, özellikle Büyükşehir Belediye sınırlarında şehir ve ilçe merkezleri içersine giren Ortofoto ların güncel tutulması gereklidir. Bu kapsamda HGK, Tapu Kadastro ve Tarım Reformu Genel Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde çalışılmalıdır. 3. Türkiye Belediyeler Birliği ve CBS Genel Müdürlüğü, CBS Platformunun da görüşlerini alarakbüyükşehir Belediyelerinde CBS alanında çalışan teknik personele eğitim faaliyetlerinde destek olmalıdır. 4. CBS Genel Müdürlüğü CBS çalışanlarının uzmanlık alanlarının tanımının yapılması ve norm kadro belirlenmesine e yönelik CBS Platformundan görüş almalıdır. 5. CBS Genel Müdürlüğünün il ve ilçe sınırları ile ilgili yapmış olduğu çalışmanın ilgili taraflarla görüşülerek çözülmesi ve ivedilikle sonuçlandırılması Büyükşehir Belediyeleri tarafından beklenmektedir.

4 6. CBS Genel Müdürlüğünün Bulut Bilişim çalışmaları en az bir Büyükşehir Belediyesinde hayata geçirilmelidir. 7. İl Bank Aş. kurulacak Coğrafi/Kent Bilgi Sistemleri projelerine hibe veya proje destek katkıları sağlanmalıdır. İl Bank bu kapsamda ziyaret edilmelidir. 8. Çalıştayların daha verimli hale getirilmesi için konu bazlı (tematik) çalışma masaları oluşturulmalıdır. 9. Çalışma Masalarında işlenecek konular katılımcıların CBS yetkinliği dikkate alınarak belirlenmelidir. CBS çalışma masalarında işlenecek konular yapılacak anket sonuçlarına dikkate alınarak belirlenecektir. 10. Sürenin iyi kullanılmasına ve araların daha geniş olmasına dikkat edilmeli ayrıca katılımcıların kaynaşmasını sağlayacak organizasyonlara yer verilmelidir. 11. Platform katılımcılara Katılım Sertifikası vermelidir. 12. Çalıştaylardan elde edilen sonuçlar bir rapor olarak sunulmalı ve uygulanması için ilgili Kurum ve Kuruluşlarla paylaşılmalıdır. 13. Katılımcıların devamlılığının sağlanması Platform tarafından belediyelerden beklenmektedir. Katılımcı değişiminin zorunlu olması durumunda daha önceki çalıştaylara katılan en az bir kişinin devamlılığının sağlanmasını beklemektedir. 14. Platform Büyükşehir Belediyelerinden gelen katılımcıların yapılan çalışmalara daha fazla iştirak etmesini beklemektedir. 15. Çalıştaya katılan Büyükşehir Belediyeleri çalışanlarının program saatlerine riayet etmeleri beklenmektedir. 16. Büyükşehir Belediyeleri Numarataj yetkilerini ilçe belediyelerine devretmemelidir. Platform bu konuda bir çalışma yaparak Büyükşehir Belediyelerine bir öneri yazısı yazmalıdır. 17. Dünya CBS Günü gibi özel günlerde etkinlikler düzenleyerek CBS farkındalığıoluşturulmalıdır. 18. Büyükşehir Belediyelerinin Aykome ve Ukome kurullarında CBS aktif olarak kullanılmalıdır. 19. CBS Platformunun sosyal medyada kullandığı hesapların Büyükşehir Belediyesi katılımcıları tarafından takip edilmesi ve takipçilerinin sayısının arttırılması noktasında destek vermeleri komisyon tarafından talep edilmektedir. 20. Harita Genel Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyelerinin işbirliği içinde çalışarak HGK açısından önem arzeden verileri uygun bir model ile paylaşmalıdır. 21. Büyükşehir Belediyeleri yapacağı Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemleri çalışmalarında CBS Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan TUCBS standartlarına uygun hareket etmelidir. 22. Büyükşehir Belediyelerinin teşkilat şemalarında mutlaka CBS birimi Müdürlük seviyesinde yer almalı ve Adres ve Numaralama işlerine bakan Numarataj Birimi CBS ye bağlanmalıdır.

5 23. Sosyal Medya ortamında belediyelerim yapmış olduğu çalışmalar platform ile paylaşılarak platformun yapılan çalışmaları diğer belediye, kamu kurumları ve takipçilere bildirmelidir. 24. Sonraki çalıştaylara katılımcı büyükşehirler CBS konusunda yaşadıkları sorunları not ederek çalıştaylarda paylaşmalı ve ortak akılla çözüm yolları aranmalıdır. 25. Platform olarak Bakanlıklar, Kamu Kurumları ve Büyükşehir Belediyeleri ziyaret edilmelidir. 26. Çalıştaylarda CBS yi özendirmek ve üst yöneticilere farkındalık oluşturmak amacıyla Belediyelerin yapmış oldukları çalışmaları konu alan yarışma ve ödüller (Örn. CBS Konusunda En Çok Gelişme Kaydeden Belediye ödülü) verilmelidir. 27. Çalıştay sempozyum tarzı bir yapı ile toplanacağı zaman Akademisyen katılımcılar için bir oturum düzenlenmelidir. 28. Çalıştay toplantılarında uygun ortam sağlanması halinde Katılımcı Belediyelere bir masa tahsis edilerek çalışmalarını diğer belediyelerle serbest zamanda paylaşabilecekleri mekan oluşturulmalıdır. 30 Mart 2014 yılında yapılacak olan Mahalli idare seçimlerinden sonra yeniden şekillenecek büyükşehir belediyeleri ve teşkilatlar, yeni bir hizmet döneminde büyükşehir olan illere hizmet üretmeye devam edeceklerdir. Özellikle yeni büyükşehir statüsüne kavuşan 14 büyükşehir belediyemizde ciddi değişiklikler olacağından bir sonraki çalıştayın nerde yapılabileceği ile ilgili hususlar daha sonra komisyonun yapacağı ziyaretler sonucu ortaya çıkacaktır. Daha önce Bursa da yapılan çalıştayda belirlendiği üzere bundan sonra yılda bir kez ve her yıl aynı döneme denk gelecek şekilde çalıştay yapılması planlanmaktadır. Bir sonraki çalıştayın 2015 Mayıs ayında yapılması düşünülmektedir. Yapılan çalıştaya katılım sağlayan başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere Kamu kurumlarımızın hepsine verdikleri desteklerden dolayı teşekkürü bir borç biliriz. Bu çalıştayların verdiği katkıların ve olumlu sonuçların başta belediyelerimize ve ülkemize güç vereceğine inanıyor ve bundan sonra da ortak akıl ile birlikte çalışmayı önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyeleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Platformu Komisyonu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü İZLENEN ÇALIŞMA YÖNTEMİ Mekansal Adres Kayıt Sistemi Gündem İzlenen Çalışma Yöntemi Mevzuat Analizi Yetkili İdare Ziyaretleri Gereksinim Modellemesi Çalıştay

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

GRUP DOĞAR ÇALIŞTAY RAPORU,

GRUP DOĞAR ÇALIŞTAY RAPORU, GRUP DOĞAR ÇALIŞTAY RAPORU, 29.10.2011 Sektör derneklerinin yapısı: Genel olarak sektör dernekleri firma esaslı olan (Tüzel kişilere dayanan) yapılardır. Belirli grupları kapsar. Sadece tasarımcılar ayrı

Detaylı

MEKANSAL BİLİŞİM ENDÜSTRİSİ

MEKANSAL BİLİŞİM ENDÜSTRİSİ www.netcad.com.tr MEKANSAL BİLİŞİM ENDÜSTRİSİ CBS Kentsel Planlama Harita Üretimi Arazi Düzenleme Mekansal Mühendislik UA GNSS Endüstri 4.0 Yazılım (paket) Donanım Hizmet Eğitim Plan Yapımı Fotogrametrik

Detaylı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları Türkiye Coğrafi Veri Altyapısı Kurulması Türkiye Coğrafi Veri Altyapısının Kurulması e-dönüşüm Türkiye eylem 47, 36, ve 75 Bu problemleri aşmak üzere

Detaylı

CBS de Kocaeli Modeli. Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi

CBS de Kocaeli Modeli. Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi CBS de Kocaeli Modeli Yusuf Ziya DEMİRCİ Harita Y. Mühendisi Kocaeli 12 ilçesi bulunan Kocaeli 1.6 milyon nüfusa sahiptir. Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları Kocaeli nde bulunmaktadır. Kişi başına düşen

Detaylı

ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR. İsmail ERTEN

ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR. İsmail ERTEN ÇANAKKALE NİN GELİŞME ALANLARINDA EKOLOJİK YAKLAŞIMLAR İsmail ERTEN Çanakkale bölgesi düz damlı ve kırma çatılı yapılar dağılım Çanakkale kentinin yerleşim alanlarının 1. dönem dağılışı 1462-1500 Çanakkale

Detaylı

DÜNYA CBS GÜNÜ 2015 ETKİNLİKLERİ COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İLE AKILLI KENTLERE DOĞRU ZİRVESİ

DÜNYA CBS GÜNÜ 2015 ETKİNLİKLERİ COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İLE AKILLI KENTLERE DOĞRU ZİRVESİ DÜNYA CBS GÜNÜ 2015 ETKİNLİKLERİ COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İLE AKILLI KENTLERE DOĞRU ZİRVESİ CBS Bilgi sistemlerindeki Taşınmaz Verilerinin Üretiminde Harita Mühendisi ve Harita Özel Sektörünün Yeri

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Plan ve Proje Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

KENT BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI VE UYGULAMASI: PELİTLİ BELEDİYESİ ÖRNEĞİ Giriş İçindekiler Problemin Tanımı Çalışmanın Amacı Yapılan Çalışmalar Tasarım Uygulama Yazılım Güncelleme Test Bulgular Sonuç ve Öneriler

Detaylı

İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması

İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması İş ve Yatırım Ortamının Geliştirilmesi Çalışmaları Ve Yatırıma Uygun Arazi Belirlenmesi İçin CBS Teknolojisinin Kullanılması Sunum Planı Sorumluluk Kapsamındaki Eylem Planları Eylem Planları Kapsamında

Detaylı

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi www.mevzuattakip.com.tr Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım 2015 seçimleri için partiler seçim beyannamelerini açıkladılar. Adalet ve Kalkınma

Detaylı

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ

Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Üniversiteler İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu İzmir 11.12.2015 - KOÇ ÜNİVERSİTESİ Biz kimiz Neden platform? Üniversitelerde; İSG farkındalığını nasıl arttırabiliriz? İSG kültürünü nasıl geliştirebiliriz?

Detaylı

STRATEJİK PLANLAMA. Afyonkarahisar

STRATEJİK PLANLAMA. Afyonkarahisar STRATEJİK PLANLAMA Afyonkarahisar Soru 1 : Çalışma konusu ile ilgili temel sorunlar nelerdir? KARŞILAŞILAN SORUNLAR : 1) İlk stratejik planların yapılma döneminde, stratejik planlama ekiplerinde yer alan

Detaylı

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Kruvaziyer Liman Çalıştayı 30 Nisan 2014 Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Kruvaziyer Liman Çalıştayı 30 Nisan 2014 Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Sayın Vali Yardımcısı, Sayın Belediye Başkanları, Deniz Ticaret Odalarının Sayın Temsilcileri; Değerli Konuklar, Kıymetli Basın mensupları, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Fethiye Kruvaziyer

Detaylı

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER

KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER MADDE: 1 AMAÇ Bu yönetmelik, Kentsel Tasarım Müdürlüğü nün kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları 1 UYGULAMA HAKKINDA Uygulama Milli Emlak Genel Müdürlüğü için İstanbul ilinin Fatih, Beykoz ve Çatalca ilçeleri

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı,

Detaylı

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Dairesi Başkanı CBSGM Faaliyetleri Adres Arazi Örtüsü Bina Hidrografya İdari Birim Jeodezik

Detaylı

Altındağ Kent Bilgi Sistemi Projesi A L B İ S. 6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı

Altındağ Kent Bilgi Sistemi Projesi A L B İ S. 6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı Altındağ Kent Bilgi Sistemi Projesi A L B İ S 6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı Kent Bilgi Sistemi ALBİS Projesi Projenin faydaları CBS çalışmaları İçerik Veri toplanması Pilot çalışma ve analizler İnternetten

Detaylı

Mustafa KADIOĞLU. Mehmet UYSAL

Mustafa KADIOĞLU. Mehmet UYSAL Mustafa KADIOĞLU Mehmet UYSAL Projenin Konusu Okullarımızda karşılaşılan çeşitli problemlere Coğrafi Bilgi Sistemi kullanılarak çözümler üretilmesi. Günümüzde pek çok devlet kurumu ve özel sektör için

Detaylı

ZİRVE KONU BAŞLIKLARI ZİRVEDEN SAĞLANACAK KAZANIMLAR GISDAY 2015

ZİRVE KONU BAŞLIKLARI ZİRVEDEN SAĞLANACAK KAZANIMLAR GISDAY 2015 Günümüzde kentlerin planlanmasından, gelişmesine; işletilmesinden sürdürülebilir yönetilmesine kadar her alanda bilgi yönetimi önemli bir unsurdur. Bugün kentsel gelişmelere yönelik her türlü koordinasyonun

Detaylı

Önceki dönemlerden süregelen çalışmalar ile birlikte henüz sonuçlandırılamayan çalışmaları,

Önceki dönemlerden süregelen çalışmalar ile birlikte henüz sonuçlandırılamayan çalışmaları, TMMOB HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI 40. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal, ve kültürel gelişmelerin, yaşam ve meslek alanlarımıza yansımaları ağırlaşarak

Detaylı

BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRESĠ BAġKANLIĞI COĞRAFĠ BĠLGĠ SĠSTEMLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ

SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ www.sspkongre.com i SSPKONGRE4 SPONSORLUK SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ SPONSORLUK DOSYASI İÇERİĞİ... i SSPKONGRE NEDİR?... 1 SSPKONGRE1... 2 SSPKONGRE2... 3 SSPKONGRE3... 4 ÖNCEKİ KONGRELERİMİZE DESTEK VEREN

Detaylı

TARBİL Kapsamında Uydu ve Yersel Veri Tespit, Kayıtçı İşlem Yönetim Sistemi Geliştirilmesi

TARBİL Kapsamında Uydu ve Yersel Veri Tespit, Kayıtçı İşlem Yönetim Sistemi Geliştirilmesi TARBİL Kapsamında Uydu ve Yersel Veri Tespit, Kayıtçı İşlem Yönetim Sistemi Geliştirilmesi Kurum Adı : İstanbul Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Proje Durumu : Tamamlandı. Projenin

Detaylı

SUNUM KAPSAMI INSPIRE PROJESİ TEMEL BİLGİLERİ

SUNUM KAPSAMI INSPIRE PROJESİ TEMEL BİLGİLERİ SUNUM KAPSAMI 1. TUCBS ÖN ANALİZ FORMUNA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİMİZ 2. BAKANLIĞIMIZIN TUCBS KAPSAMINDA SORUMLULUKLARI 3. TAŞRA BİRİMLERİNİN (VALİLİK-İL ÖZEL İDARE) YÜRÜTTÜKLERİ CBS PROJE BİLGİLERİ (NİSAN-2008

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK

T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK T.C ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETMELİK 1 ALANYA BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar, Temel

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

MEKANSAL ADRES KAYIT VE ÇEVRİMİÇİ EMLAK VE İNŞAAT İZİNLERİ PROJESİ

MEKANSAL ADRES KAYIT VE ÇEVRİMİÇİ EMLAK VE İNŞAAT İZİNLERİ PROJESİ MEKANSAL ADRES KAYIT VE ÇEVRİMİÇİ EMLAK VE İNŞAAT İZİNLERİ PROJESİ 1. PROJE ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU Proje Kodu: MAKS Rapor Kodu: MAKS- 1PCS- 10 Sürüm: 1.0 16.12.2011 SÜRÜM TARİHÇESİ Sürüm Tarih Değişiklik

Detaylı

İDARİ SINIRLARIN BELİRLENMESİ: HATAY İLİ ÖRNEĞİ

İDARİ SINIRLARIN BELİRLENMESİ: HATAY İLİ ÖRNEĞİ İDARİ SINIRLARIN BELİRLENMESİ: HATAY İLİ ÖRNEĞİ İÇERİK Türksat A.Ş Hakkında Projenin Dayanağı Referans Proje Hatay Örneği Projede Karşılaşılan Sorunlar Proje İş Adımları Projeden Örnek Görüntüler 1 1/18/18

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI YEŞİL ALANLAR PLANLAMA PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Meclis Karar Numarası : 2017/188 Meclis Karar Tarihi : 10.08.2017 Yürürlüğe Girdiği Tarih :

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Mehmet Cangir Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ VALİLİKLERİN AB SÜRECİNDE ETKİNLİĞİNİN ARTIRILMASI PROJESİ Proje Değerlendirme ve İllerimiz AB ye Hazırlanıyor Programı Bilgilendirme Toplantısı 23 Şubat 2011 Mehmet Cangir

Detaylı

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. GÖLYAKA BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLÂK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gölyaka

Detaylı

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da!

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da! İmar Hakkı Transferi Çalıştayı 29 Kasım'da! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ile imar hakkı transferini masaya yatırıyor. İmar mevzuatındaki imar hakkı transferi hükümlerinde değişiklik yapmayı

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

AKILLI ŞEHİRLERİN BİLİŞİM ve VERİ ALTYAPISI

AKILLI ŞEHİRLERİN BİLİŞİM ve VERİ ALTYAPISI AKILLI ŞEHİRLERİN BİLİŞİM ve VERİ ALTYAPISI TEMEL GÖREVLER PAYLAŞILABİLİR VERİ ERİŞİLEBİLİR VERİ 2/65 COĞRAFİ VERİNİN ÖNEMİ e-devletin 5N+1K sı: Anlama Bilgi Birikimi Bilgi Veri Haritalama Entegrasyon

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI ve EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu Yönetmelik, Diyarbakır

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı,

Detaylı

MİLE CBS UYGULAMALARI AMAÇ KAPSAM

MİLE CBS UYGULAMALARI AMAÇ KAPSAM MİLE CBS UYGULAMALARI AMAÇ Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kapsamındaki CBS faaliyetleri ile: MEOP Kapsamındaki tüm işlemleri CBS tabanlı olarak yapılandırmak Milli Emlak Bilgi Sistemlerini daha etkin bir

Detaylı

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Birimi CBS Web Uygulaması 8.MapInfo Kullanıcılar Konferansı 6 Kasım 2013 - ANKARA 1 UYGULAMA HAKKINDA Uygulama Milli

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete Tarihi: 02.02.2019 Resmî Gazete Sayısı: 30674 ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ YER SEÇİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amaç

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :249 KARAR 249 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ekim ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 8 Ekim 2014 Çarşamba günü

Detaylı

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C YÜKSEKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Yüksekova

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMI Belediye meclisinin 13.07.2004 tarihli kararı ile kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğünün görevi 5216 sayılı yasanın

Detaylı

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Konya Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Görev Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 18/04/2008 Kabul Sayısı: 183 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi:

Detaylı

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI

KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI KAMU İÇ KONTROL KONTROL ORTAMI İç kontrolün temel unsurlarına temel teşkil eden genel bir çerçeve olup, kişisel ve mesleki dürüstlük, yönetim ve personelin etik değerleri, iç kontrole yönelik destekleyici

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R 10-Belediye Meclisimizin 06.02.2017 Pazartesi günü saat 14:00 de Şubat ayı toplantısında gündemin 1 inci Maddesinde yer alan Aslan ÇAVUŞOĞLU ve Mahalle Sakinlerinin 20.01.2017 Tarih ve 138 sayılı mahalle

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. TALAS BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik,

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :459 KARAR 459: Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Çağlagül ÖZÇELİK TUNÇ, Aytül TOKGÖZLÜ ve Ali Haydar YILDIRIM ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No :460

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ BEYAZ MASA GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. TALAS BELEDİYESİ BEYAZ MASA GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Beyaz Masa biriminin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat çerçevesinde

Detaylı

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI

ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI ŞUBE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTILARI emo izmir şubesi 87 I. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2014 30. Dönem 1. Koordinasyon Kurulu Toplantısı 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantı;

Detaylı

HARİTA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kasım 2013 Sedat BAKICI

HARİTA DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kasım 2013 Sedat BAKICI İhtiyaç; Araziye yönelik Coğrafi Konum Bilgilerin; hızlı, hassas, güvenilir ve ekonomik biçimde toplanması amacıyla anlık arazi konum bilgisinin (koordinatlarının) elde edilmesi gerekmektedir. Böylece,

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MERKEZİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM MERKEZİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Bilgi İşlem Merkezinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat çerçevesinde

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Teşkilat, Görev, Yetki ve Sorumluluklar Teşkilat MADDE-4- Müdürlüğün Görevleri MADDE-5-

İKİNCİ BÖLÜM Teşkilat, Görev, Yetki ve Sorumluluklar Teşkilat MADDE-4- Müdürlüğün Görevleri MADDE-5- T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEPREM RİSK YÖNETİM VE KENTSEL İYİLEŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ERASMUS 1 ULUSAL AJANS AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI CEREN GENÇ 4 MART 2013 INTERNATIONALISATION Internationalisation of higher education is the process of integrating

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :05.12.2014 Sayfası : 7.syf Yayın Tarihi :05.12.2014 Sayfası : 6.syf BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :05.12.2014 Sayfası : 9.syf Yayın Tarihi :05.12.2014 Sayfası : 5.syf BASIN

Detaylı

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Nubis

Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler. Nubis Yaratıcı Sistemler, Akılcı Çözümler Nubis Ürün Hakkında Kısa Bilgi NUBİS; Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından sunulan; Numarataj belgesi verme işlemleri, Keşif işlemleri, Saha ve haritacılık işlemlerinin

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç; BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER MADDE 1. Bu Yönetmeliğin amacı; Hatay Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Devlet Planlama Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Sektörü 12 Ağustos 2010 Sabah Oturumu Araştırma Merkezlerine Đlişkin Genel Bilgilendirme

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.01.2012 HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU KONU : Fazla Çalışma Ücreti. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Kocaeli Büyükşehir

Detaylı

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI 153 Odamızın meslek alanlarımıza ilişkin bilimsel araştırmalarını, üyelerimizin mesleki birikimlerini, güncel konulara ve mesleki kavramlara ilişkin tartışmaları yazılı belge haline

Detaylı

1. KONUM BELİRLEME VE UYDU NAVİGASYONU ZİRVESİ 2015. Gerçek Zamanlı Yerel Sabit GNSS (CORS) Ağları ve Belediyecilik Uygulamalarındaki Önemi

1. KONUM BELİRLEME VE UYDU NAVİGASYONU ZİRVESİ 2015. Gerçek Zamanlı Yerel Sabit GNSS (CORS) Ağları ve Belediyecilik Uygulamalarındaki Önemi 1. KONUM BELİRLEME VE UYDU NAVİGASYONU ZİRVESİ 2015 Gerçek Zamanlı Yerel Sabit GNSS (CORS) Ağları ve Belediyecilik Uygulamalarındaki Önemi Değerli Sektör Temsilcisi; 1. Konum Belirleme ve Uydu Navigasyonu

Detaylı

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR

T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR T.C. TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, TANIMLAR Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı; Tepebaşı Belediyesi

Detaylı

Kalkınma Ajansları. Belli bir coğrafi alanın, sektörel ve genel kalkınma problemlerini belirleyip, bunların çözümüne yönelik olanakları saptar.

Kalkınma Ajansları. Belli bir coğrafi alanın, sektörel ve genel kalkınma problemlerini belirleyip, bunların çözümüne yönelik olanakları saptar. Kalkınma Ajansları Belli bir coğrafi alanın, sektörel ve genel kalkınma problemlerini belirleyip, bunların çözümüne yönelik olanakları saptar. Türkiye de Kalkınma Ajansları İlk Kalkınma Ajansı İzmir de

Detaylı

Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I

Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I Ö Z E T K İ T A P Ç I Ğ I *Bu gençlik çalıştayı ücretsiz, katılım belgeli ve sınırlı kontenjana sahip bir eğitim etkinliğidir. Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu Emrah Mah. İncirli, Keçiören/Ankara

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL EYLEM PLANI (2010 2011) (BİLGİ VE İLETİŞİM) Standart Kod No veya BİS13 Bilgi ve iletişim: İdareler, birimlerinin ve çalışanlarının performansının izlenebilmesi,

Detaylı

KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ORMANCILIK COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ TEKNOLOJİSİ

KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ORMANCILIK COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ TEKNOLOJİSİ KIRGIZİSTAN CUMHURİYETİ ORMANCILIK COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ TEKNOLOJİSİ Kırgızistan Cumhuriyeti Çevre Koruma ve Ormancılık Devlet Ajansı Key words: Kırgızistan Orman Kadastro, Kırgızistan Orman CBS SUMMARY

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ SIRA 1 İMAR PLANI BAŞVURU İŞLEMLERİ I. Başvuru Dilekçesi. 2. Güncel Tapu

Detaylı

BİRİNCİ BOLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BOLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ (İFM) ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BOLÜM

Detaylı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şube Müdürlüğümüzün Genel Yapısı 1 1 1 1 1 ŞUBE MÜDÜRÜ İNŞAAT MÜHENDİSİ ŞEHİR PLANCISI HARİTA TEKNİKERİ SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERİ ADİL BARTU GÜRDAL KOKUCU

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL EYLEM PLANI (2010 2011) (KONTROL FAALİYETLERİ) Sorumlu KFS 7 Kontrol stratejileri ve yöntemleri: İdareler, hedeflerine ulaşmayı amaçlayan ve riskleri karşılamaya

Detaylı

T. C İzmir Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

T. C İzmir Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik T. C İzmir Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmelik; Belediye hizmetlerinin

Detaylı

SONUÇ BİLDİRGESİ. Siber Güvenlik ve Felaket Yönetimi Teknoloji Platformu. 25 Nisan 2017 CVK Park Bosphorus Hotel

SONUÇ BİLDİRGESİ. Siber Güvenlik ve Felaket Yönetimi Teknoloji Platformu. 25 Nisan 2017 CVK Park Bosphorus Hotel Teknoloji Platformları, güncel Teknoloji konularının paylaşıldığı Etkinliği, BThaber Özel Dosyası ve Ek Yayını ile etkileşimli bir paylaşım platformudur. Siber Güvenlik ve Felaket Yönetimi Teknoloji Platformu

Detaylı

Dr. Emin BANK NETCAD Kurumsal Temsilcisi

Dr. Emin BANK NETCAD Kurumsal Temsilcisi Dr. Emin BANK NETCAD Kurumsal Temsilcisi emin.bank@netcad.com.tr DÜNYA CBS GÜNÜ Dünya, Yaşam Olduğunu Bildiğimiz Tek Gezegen Sorunlar? Artan Nüfus? Azalan Kaynaklar? İklim Değişikliği? Çarpık Kentleşme?

Detaylı

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu. Konya. 8 Eylül 2015

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu. Konya. 8 Eylül 2015 UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu Konya 8 Eylül 2015 UCLG-MEWA Projeler Departmanı Randa AL SABBAGH Akıllı Şehirler Komitesi Sorumlusu 30.10.2015 1 / 6 Arka plan UCLG-MEWA Akıllı Şehirler

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYESİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA YAZILIMI VE ENTEGRASYON ÇALIŞMALARI BAKIM ve TEKNİK DESTEK HİZMETİ İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

KARABAĞLAR BELEDİYESİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA YAZILIMI VE ENTEGRASYON ÇALIŞMALARI BAKIM ve TEKNİK DESTEK HİZMETİ İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KARABAĞLAR BELEDİYESİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMA YAZILIMI VE ENTEGRASYON ÇALIŞMALARI BAKIM ve TEKNİK DESTEK HİZMETİ İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU VE KAPSAM 1.1. Karabağlar Belediyemiz de 2017 yılı

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

Kentsel Dönüşümde Coğrafi-Kent Bilgi Sistemleri

Kentsel Dönüşümde Coğrafi-Kent Bilgi Sistemleri Kentsel Dönüşümde Coğrafi-Kent Bilgi Sistemleri Prof. Dr. Tahsin YOMRALIOĞLU İTÜ İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü ITU Faculty of Civil Engineering Department of Geomatics Engineering http://web.itu.edu.tr/tahsin

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL

KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL 9. KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PAZARYERİ KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AKADEMİ ÖDÜLLERİ 30 KASIM 2O17 İSTANBUL Gelecek on yılda dünyayı bekleyen

Detaylı

E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği

E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği 2 E-Devlet ve Veri Yönetiminde Kurumlararası İşbirliği TEKNOLOJİ Başkent te BULUŞUYOR 4 2 kamu vizyonu teknoloji geleceği içindekiler 1. Kamu Teknoloji Platformu 2. Organizasyon Hakkında 3. Organizasyon

Detaylı

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TALAS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Yönetmelik in amacı Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. (2) Bu Yönetmelik, ilgili mevzuat

Detaylı

Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi

Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretimi Projesi Gerçek (True) Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi projesi ile, il ve ilçelerde kentsel ve gelişme alanlarını kapsayan, ÇŞB ve diğer kamu kurum ve

Detaylı

BELEDİYELER VE İL ÖZEL İDARELERİNİN KURACAKLARI KENT BİLGİ SİSTEMLERİ HAKKINDA MEVZUAT RAPORU

BELEDİYELER VE İL ÖZEL İDARELERİNİN KURACAKLARI KENT BİLGİ SİSTEMLERİ HAKKINDA MEVZUAT RAPORU BELEDİYELER VE İL ÖZEL İDARELERİNİN KURACAKLARI KENT BİLGİ SİSTEMLERİ HAKKINDA MEVZUAT RAPORU Yüklenici Alt yüklenici Temmuz 2012 - 2 - İçindekiler 1 BİRİNCİ BÖLÜM... 3 1.1 AMAÇ VE KAPSAM... 3 1.2 DAYANAK...

Detaylı

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu FĠZĠBĠLĠTE ETÜDÜ ÇALIġTAYI

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu FĠZĠBĠLĠTE ETÜDÜ ÇALIġTAYI Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu FĠZĠBĠLĠTE ETÜDÜ ÇALIġTAYI Projenin GELĠġĠMĠ: KDEP-EYLEM 47 (Kısa Dönem Eylem Planı ) 4 Aralık 2003 tarihli BaĢbakanlık Genelgesi yle e-dönüģüm Türkiye

Detaylı

w w w. t e g e p. o r g. t r

w w w. t e g e p. o r g. t r w w w. t e g e p. o r g. t r TEGEP ÇALIŞMA KOMİTELERİ REHBERİ SÜREÇ A. Komiteler her faaliyet döneminde yönetim kurulu kararı ile (yeniden) oluşturulur. Faaliyetlerin derneğe katma değer sağlayan somut

Detaylı

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI Tarih : 09/02/2018 BELEDİYESİ Konu Teklif : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği. : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün 30/01/2018

Detaylı

YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME. Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü

YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME. Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü 1 YEREL YONETİMLERDE PLANLAMA VE BÜTÇELEME Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz AÜ SBF Maliye Bölümü YÖNETİM ANLAYIŞININ DEĞİŞİMİ Daha kaliteli yerel hizmet talebi Değişen yönetim ve mali yönetim anlayışı Artan kaynak

Detaylı

ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Ekim 2017 Esenler / İstanbul

ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Ekim 2017 Esenler / İstanbul ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Esenler / İstanbul Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi / İstanbul, Esenler Belediyesi tarafından 20-22 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul'da

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ADLİ BİLİŞİM

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ADLİ BİLİŞİM FIRAT ÜNİVERSİTESİ ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ SUNUMU 23.02.2017-15:30 STAJ YÖNETMELİĞİ Staj Yönetmeliği bölümümüz web sayfasında bulunan aşağıdaki linkte bulunmaktadır. Tüm staj yapacak öğrencilerin

Detaylı

TÜRK DÜNYASI KIZIL ELMA ÖDÜLLERİ SUNUŞ

TÜRK DÜNYASI KIZIL ELMA ÖDÜLLERİ SUNUŞ -------------- TÜRK DÜNYASI -------------- KIZIL ELMA ÖDÜLLERİ SUNUŞ Dünya Türk Forumu; TASAM öncülüğünde Türk Devletleri nin temsilcileri ile Dünya nın dört bir yanında yaşayan Türk Diasporaları nın düşünce

Detaylı

Jeo-Demografi ile Doğu u Karadeniz Bölgesi Sosyo-Ekonomik Gelişim. im Dengelerinin İrdelenmesi

Jeo-Demografi ile Doğu u Karadeniz Bölgesi Sosyo-Ekonomik Gelişim. im Dengelerinin İrdelenmesi CBS 2007 T.10 PLANLAMA A. Ç.. AYDINOĞLU, H. SARIALİOĞLU LU Jeo-Demografi ile Doğu u Karadeniz Bölgesi Sosyo-Ekonomik Gelişim im Dengelerinin İrdelenmesi Arif Çağdaş AYDINOĞLU Giriş Nüfus ve istatistik

Detaylı

14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI. Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları (n=132)

14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI. Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları (n=132) 14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları () Cinsiyet Erkek Kadın YaĢ 20 ve daha az 21-30 31-40 41-50 51-60

Detaylı