GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI. OMAY Sıvı Bulasık Deterjanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI. OMAY Sıvı Bulasık Deterjanı"

Transkript

1 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 1/18 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 ÜRÜN ADI Çok köpüren bir yıkama maddesidir. Elde bulaşık yıkamada kullanılır. İçerdiği yüzey aktif maddelerle donmuş yağları, 1.2 KULLANIM ALANI kirleri kolayca sökerek temizler. Temizlenmiş bulaşığın çabuk kurumasını sağlar. Kullanımda ekonomiktir. Yemek kokularını alır. 1.3 ÜRETİCİ FİRMA Firma Adı : Adres : TEMİZLİK MAD. SAN. TİC 4 Eylül Küçük Sanayi sitesi Sk:20/A Blok No: 2 Merkez -SİVAS-TURKİYE Tel : Faks : Web : info@omaydeterjan.com 1.4 Acil Hallerde Danışma Üretici Firma Danışma : Hasan ONAR Diriliş Mah. Çilem Evler B Blk. No:22 SİVAS-TURKIYE Acil İlk Yardım Merkezi : 112 Zehir Danışma Merkezi 114 İtfaiye 110

2 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 2/18 2.BİLEŞİM VE İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİ KARIŞIM / Müstahzar 2.1 KİMYASAL TANIMI Anyonik aktif madde < %5-15, koruyucu madde, boya ve parfüm içerir. MADDE % CAS EINECS SINIFLANDIRMA LABSA Xn ; R22, Xi ; R41, Sles Xi ; R41 Dacamid DC 0, Xi ; R41 Payet Kostik 0, Xn ; R22, Xi ; R41, TEA 85 1, Xn; R22-48/22 Sodyum Klorür 1, Tehlike sınıflandırılmasına dahil değildir. Alkol 0, F; R11 Su ve diğerleri 84, Risk tanım cümlelerinin tamamı 16. bölümde verilmektedir.

3 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 3/18 3.TEHLİKELERİN TANITIMI 3.1 SINIFLANDIRMA TEHLİKE SEMBOLLERİ VE TANIMI FİZİKO-KİMYASAL TEHLİKELER SAĞLIK TEHLİKELERİ ÇEVRE TEHLİKELERİ F; R11 Xi; R41 Xn ; R 48/22 Uygulaması gerektirmez TEHLİKE UYARILARI R 11 R 22 R 41 R 48/22 Kolay alevlenir. Yutulması halinde zararlıdır Gözde ciddi hasar riski Zararlı: Uzun süreli yutulması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi 3.2 OLASI AKUT AKUT ETKİLERİ Göz ile teması Deri ile teması Gözde ciddi hasar riski, hazırlama işlemi ve kullanım sırasında koruyucu önlemler alınmamışsa, göz ile temasında; gözlerde acı ve batma hissi ile tahrişe ve ciddi hasara neden olabilir. Bu ürünün içeriğini oluşturan maddeler deri ile kontrol önlemleri alınmadan temas etmeleri durumunda kızarıklığa ve kuruluğa neden olabilirler.

4 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 4/18 Solunması Bu ürünün içeriğini oluşturan maddelere yoğun maruziyet solunum sisteminde etkilere neden olabilir. Yutulması Ürünün yutulması halinde karın ağrısı, kusma ve sindirim sisteminde tahrişe neden olur. Yaratacağı zararlı etkisi maruz kalan kişinin vücut ağırlığına ve yutulan miktara göre değişir. 26 Aralık 2008 tarih ve Mük. Sayılı Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi 1999/45/EEC direktifleri çerçevesinde sınıflandırılmıştır. Etiket bilgisi için 15. Bölüme bakınız Toksikoloji bilgileri için 11. Bölüme bakınız Çevre ile ilgili bilgiler için 12. Bölüme bakınız. Kullanım ile ilgili tavsiyelere uyulmalıdır. 4.İLK YARDIM TEDBİRLERİ 4.1 İLK YARDIM ÖNLEMLERİNİN TANIMLARI Belirtilerin artmasını beklemeden hastayı en yakın acil yardım merkezine nakledin ve tıbbi yardım alın. Ürünün kutusunu ya da bu belgeyi doktora gösterin. Solunması Bu ürünün içeriğini oluşturan maddelerin yoğun şekilde solunması halinde ortamdan uzaklaştırın, temiz havaya çıkarın. Deri ile teması Kirli kıyafetleri çıkarın, bol su ile yıkayın ve kurulayın, tahriş oluşursa tıbbi yardım alın.

5 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 5/18 Göz ile teması Yutulması Bu ürün gözlerde ciddi hasara neden olabilir, gözler bol su ile kapakları açık bir şekilde en az 15 dakika yıkanmalıdır. Lens varsa çıkarıp bir sure daha yıkanmalıdır, hemen tıbbi yardım alın. Maruz kalan kişinin gözlerini ovuşturmasına ve kapalı tutmasına izin vermeyiniz. Kusturmayın ve kusmasına izin vermeyin, mide sıvısı akciğere kaçabilir ve akciğerde ödeme, hasara neden olabilir. Vakit kaybetmeden acil yardım merkezine sevk edin, kusma kararının doktor tarafından alınmalı ve yetkili eğitimli kişiler tarafından uygulanması gerekir. Bilinci yerinde ise ağzı bol su ile yıkayın. 4.2 Doktor için bilgi Genel durum değerlendirilmesi yapılıp, belirtilere göre tedavi uygulanmalıdır. 5.YANGIN İLE MÜCADELE TEDBİRLERİ Yangınla mücadele malzeme ve ekipmanı Yanma sırasında olası tehlikeler Yangın söndürme ekibine tavsiyeler Bu ürünün hazırlanmasında kullanılan hammaddelere ait kap ya da konteynerlerin içine su girmesini engelleyin. Karbondioksit (CO 2 ), kuru kimyasal toz, su jeti. Büyük yangınlarda su jeti ve alkole dayanıklı köpük kullanılabilir. Yanma esnasında yüksek sıcaklıklarda toksik-zehirli gazlar oluşabilir. Yangın sırasında açığa çıkan gazları solumaktan kaçının. Koruyucu kıyafet ve solunum ekipmanı kullanın. 5.4 Ek Bilgi Gereğinden fazla söndürme malzemesi kullanmak çevre kirliliğine neden olur. Yangın artıklarının çevreye yayılmasını engelleyin, madde 13 e göre imha edilmesini sağlayın.

6 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 6/18 6.KAZA SONUCU YAYILMAYA KARŞI TEDBİRLER Personel için koruyucu önlemler Çevreyi koruyucu önlemler Temizleme ve imha yöntemleri Personeli güvenli bir şekilde tahliye ediniz. Ortamı havalandırınız. Maruz kalma limitlerini dikkate alın ve 8. Bölümdeki önlemleri uygulayın. Kanalizasyona, yüzey ve yeraltı sularına karışmasını önleyiniz. Çevreye salınması toprak ve su kirlenmesine neden olabilir. Temizlik sonrası kalıntıları kimyasal atık kaplarına atınız. Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında bertaraf edebilmek için tehlikeli atık alma lisansı olan firmalara gönderiniz. Yeraltı ve yer üstü sularından uzak tutunuz. Sulara ya da kanalizasyona karışması halinde yetkili resmi makamlara haber verin yetkilileri bilgilendirin. Dökülen sıvıyı acilen temizlemek için döküntüleri inert maddeye emdirin (örneğin; kuru kum, toprak, kimyasal emici ped) ve kimyasal madde atık kaplarına atınız. Tutuşturucu kaynakları uzak tutunuz. Havalandırma sağlayınız. Köpük kullanarak buharlaşma önlenebilir. Su spreyi de buharları azaltabilir ancak kapalı alanlarda tutuşmayı önlemez. Yerel yönetmelikleri uygulayın. Madde 13'e göre imha edin.

7 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 7/18 7. ELLEÇLEME VE DEPOLAMA 7.1 Güvenli kullanım için öneriler Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak çalışın. 8. Bölümde açıklanan tedbirleri almadan madde ile doğrudan temas etmeyin. Eğitimsiz personel çalıştırılmamalıdır. Kullanılan araç gereçler, kıyafet ve koruyucu donanım, kullanım sonrası temizlenerek bırakılmalı, kirli donanım ve kıyafet tekrar kullanılmamalıdır. Kullanım sırasında yemek, içmek sigara içmek yasaklanmalıdır. Yiyecek, içecek, ilaçlar veya gübrelerin yakınında bulundurmayınız. Çalışma sonrasında sonra ellerinizi bol su ve sabun ile yıkayın, mümkünse tüm vücudu yıkayın. Hazırlama ve uygulama sırasında yeterli havalandırma sağlanmalıdır. Açık alev, kıvılcım oluşturabilecek kaynakları kontrol altına alın. Yangın söndürme ekipmanı hazır bulunmalıdır. Sigara içmeyiniz. Ambalaj şekli; 750 gr PE Bidon ; 5000 gr PE Bidon Kullanım alanları Dozaj ve Uygulama Çok köpüren bir yıkama maddesidir. Elde bulaşık yıkamada kullanılır. İçerdiği yüzey aktif maddelerle donmuş yağları, kirleri kolayca sökerek temizler. Temizlenmiş bulaşığın çabuk kurumasını sağlar. Kullanımda ekonomiktir. Yemek kokularını alır. Yıkama tankı ılık yada sıcak su ile doldurulur. Gerekli miktarda ürün eklenerek köpürtülür. Önceden kaba kiri alınmış bulaşıklar bu suda yıkanarak temizlenir. Temiz su ile durulanır, kurumaya bırakılır.

8 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 8/18 Kirlilik derecesine göre 1-2 g/l dozaj yapılır. 8.MARUZİYET KONTROLLERİ / KİŞİSEL KORUNMA 8.1 Bileşenlerle ilgili bir maruziyet limiti 8.2 Maruziyet Kontrolü Elleçleme ve uygulama sırasında kişisel korunma ekipmanlarının kullanımı ve endüstriyel hijyen kurallarının uygulanması zorunludur. 09 Şubat 2004 tarihli ve sayılı Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği ve 11 Şubat 2004 tarihli ve sayılı Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmeliği inceleyiniz. Çalışma ortamında çok iyi havalandırma sağlayınız. Ürünün çevreye yayılmasını engelleyiniz. Göz ve cilt ile temasını önleyiniz. Solunum ile ilgili özel cihaz ekipman gerekmez ancak yine de ürün solunmasından sakınılmalıdır. Solunum ile ilgili önlemler Solunum ile ilgili özel cihaz ekipman gerekmez ancak yine de ürün solunmasından sakınılmalıdır. Cildin korunması TS EN 374 standartlarında kimyasala karşı koruyucu kalın plastik eldiven (nitril, NBR eldiven) kullanılmalıdır. Gözlerin korunması TS EN 166 standartlarında, kimyasala karşı koruyucu iş gözlükleri kullanılmalıdır. Yüze tam oturan koruyucu gözlük ya da yüz maskesi kullanın.

9 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 9/18 Diğer Yiyecek, içecek ve bunlarla temas eden malzemelerden uzak tutunuz. 9.FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Görünüm Renk Koku Berrak kıvamlı Sıvı Yeşil Limon ph (10 gr/l; 20 C) suda 6,5-7,5 Vizkozite (23 C) cp Kuru madde miktarı %15-%17 Bulanma / Berraklaşma -5 / 0 C 10. KARARLILIK VE TEPKİME 10.1 Kimyasal kararlılığı 10.2 Tehlikeli reaksiyonları 10.3 Kaçınılması gereken şartlar Özelliklerine uygun kullanıldığında ve depolandığında (uygun sıcaklık ve basınçta, havalandırılan yerlerde) kararlığını korur. Asitlerle temasta ve yandığında toksik-zehirli gazlar açığa çıkar. Asidik ortamlar, yüksek sıcaklıklar Uyumsuzluklar Asitler ve -bileşikleri, 10.5 Tehlikeli bozunma ürünleri Toksik-zehirli gazlar

10 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 10/ Tehlikeli polimerizasyon Bilgi gerektirmez. 11.TOKSİKOLOJİK BİLGİ 11.1 Akut Toksisite Maruziyet aşırı solunumu, göz ve deri ile teması ve yutulması sonucu meydana gelebilir. Göz ile teması Deri ile teması Solunması Gözde ciddi hasar riski, hazırlama işlemi ve kullanım sırasında koruyucu önlemler alınmamışsa, göz ile temasında; gözlerde acı ve batma hissi ile tahrişe ve ciddi hasara neden olabilir. Bu ürünün içeriğini oluşturan maddeler deri ile kontrol önlemleri alınmadan temas etmeleri durumunda kızarıklık, kuruluk veya tahrişe neden olabilirler. Bu ürünün içeriğini oluşturan maddelere yoğun maruziyet, solunum sisteminde ve mukoza da olumsuz etkilere neden olabilir. Yutulması Yutulması halinde toksik etkilere, zehirlenmelere yol açarlar, yaratacağı zehirlenme etkisi maruz kalan kişinin vücut ağırlığına ve yutulan miktara göre değişir Aşındırıcı ve Tahriş edici etkisi: Gözlerde Deride Yutulması halinde Gözlerde, ciddi hasara neden olabilir. Kızarıklığa ve kuruluğa sebep olabilir. Hassasiyet oluşturabilir. Yutak ve mukoza da solunum yollarında zararlara sebep olur.

11 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 11/ Kronik Toksisite: Kanserojenik Etki Mutajenik etki Üreme Toksisitesi Bilgi yok. Bilgi yok. Bilgi yok Diğer Toksikolojik etkileri: AKUT TOKSİSİTE VERİLERİ CAS : Akut oral toksisite: LD50 ; mg/kg kütle ağırlığı. Yutulması halinde orta dereceli toksik özelliğe sahiptir. Cilt irritasyonu: Şiddetli tahriş edici Göz irritasyonu: Şiddetli tahriş edici Hassasiyet oluşturucu: Şiddetli tahriş edici Akut oral toksisite: LD50 sıçan: 4100 mg/kg (sıçan) Akut dermal toksisite: LD50 sıçan: >2000 mg/kg (literatür değer) Cilt tahrişi: Tavşan, tahriş edici (literatür değer) CAS : Göz tahrişi: Tavşan, gözde tamir edilemeyeck hasara sebep olabilir (literatür değer) Alerjenlik: Guinea domuzu; alerjen değil (literatür değeri) In vitro genotoksisite: Ames test, mutajenik değil (literatür değeri)

12 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 12/18 Cilde ve mukoza membrana tahriş edicidir. Gözde ağır hasarlara yol açar. CAS: Akut toksisite: Akut oral toksisite LD50 sıçan: >2000 mg/kg (literatür değer) Akut dermal toksisite LD50 sıçan: >2000 mg/kg (literatür değer) Çocuklarda Oral (Ağız) yol ile : LDLO (en düşük öldürücü doz) 2000 mg/kg -1 CAS: Farelerde Oral (Ağız) yol ile : LD50: (yarsını öldüren doz) 3450 mg/kg -1 Sıçanlarda Oral (Ağız) yol ile : LD50: 7060 mg/kg -1 Sıçanlarda Soluma yolu ile : LD50: ppm/10saat 12. EKOLOJİK BİLGİ 12.1 Nihayi biyolojik degradasyon BOD/COD veya CO2 serbest kalma, veya > %70 DOC azalma değerlerine ulaşır. Alkali veya asidik malzemelerin kanalizasyon sistemine deşarjı durumunda, ph-değeri 6-10 arasında olmalıdır. Aksi takdirde, daha düşük veya daha yüksek ph-değerleri kanalizasyon sistemine zarar verebilir veya biyolojik su arıtım tesislerinin performansını zayıflatabilirler. Yerel deşarj durumları tetkik edilmelidir.

13 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 13/18 Üreticinin kullanım ile ilgili yöntem ve tavsiyelerine uyunuz, kontrolsüz ve tavsiye edilen miktarların üzerindeki kullanım toprak ve su kirliliğine ve çevrede toksik etkilere neden olabilir. Ulusal ve uluslar arası mevzuata uygun bertaraf edilmelidir. 13. BERTARAF BİLGİSİ Atıklar ulusal ve uluslararası yönetmeliklere uygun biçimde bertaraf edilmelidir Atıklar ve kullanılmış ambalajlar resmi yönetmeliklere (Tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliği ve ilgili yönetmelikler) uygun olarak bertaraf edilmelidir. Ev çöpüne karışması engellenmelidir. Kanalizasyon sistemine boşaltmayın. Yüzey sularına, yer altı sularına, içme suyu kaynaklarına karışmasını engelleyin, karışması halinde yetkili resmi makamlara haber veriniz. Atığını ve kabını tehlikeli veya özel atık toplama yerlerinde bertaraf edin, ettirin. Yerel ve ulusal resmi yönetmeliklere uygun şekilde imha edilmelidir. Ambalajları ve kontamine olmuş maddeyi, madde ile kontamine olmuş ekipman ve diğer malzemeleri profesyonel atık imha servisi veren lisanslı kurum veya kuruluşlara teslim ediniz. Atıkların bertaraf işlemleri sırasında kişisel korunma tedbirlerinin uygulanması zorunludur.

14 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 14/ TAŞIMACILIK BİLGİSİ KARA YOLU (ADR/RID): DENİZ YOLU (IMDG): HAVA YOLU(IATA/ICAO): Bilgi Yok. Bilgi Yok. Bilgi Yok. 15. MEVZUAT BİLGİLERİ 15.1 ETİKETLEME ETİKETLENDİRMEYİ BELİRLEYEN BİLEŞENLER LABSA Sles 70 Dacamid DC Payet Kostik TEA TEHLİKE SEMBOLÜ VE TANIMI (ETİKETLEME) TEHLİKE UYARILARI F; R11 Xn; R48 / R22 R 11 Kolay alevlenir.

15 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 15/18 R 22 R 41 R 48/R 22 Yutulması halinde zararlıdır Gözde ciddi hasar riski Zararlı: Uzun süreli yutulması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi GÜVENLİK UYARILARI S2 S3 S13 S23 Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. Serin yerde muhafaza ediniz. Yiyeceklerden, içeceklerden ve hayvan yemlerinden uzak tutun. Gaz / Duman / Buharlarını solumayın. S24/25 Göz ve cilt ile temasından sakının. S26 S 27/28 S37/37/39 S45 S46 S29/56 S60 S61 Göz ile temasında derhal bol su ile yıkayın ve doktora başvurun. Cilt ile teması halinde, bulaşan giysiyi hemen çıkarın ve bol miktarda su ile hemen yıkayın. Uygun koruyucu giysi, koruyucu eldiven, koruyucu gözlük/maske kullanın. Kaza halinde veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız hemen bir doktor başvurun (mümkünse etiketi gösterin). Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun, kabı veya etiketi gösterin. Kanalizasyon sistemine boşaltmayın. Atığını ve kabını tehlikeli veya özel atık toplama yerlerinde bertaraf edin. Bu maddeyi ve kabını tehlikeli atık olarak bertaraf edin/ettirin. Çevreye salıverilmesinden kaçının. Özel kullanım talimatına/güvenlik Bilgi Formuna başvurun.

16 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 16/18 İlgili olduğu diğer yönetmelikler: Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik, Tehlikeli Maddelerin ve Müstahzarların Sınıflandırılması, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelik, Bazı Tehlikeli Maddelerin, Müstahzarların ve Eşyaların Üretimine, Piyasaya Arzına ve Kullanımına İlişkin Kısıtlamalar Hakkında Yönetmelik İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, İş Sağlığı ve Güvenliğine dair Yönetmelikler, Kanserojen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik, Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik, Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği, Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik, Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği ve Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği.

17 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 17/ DİĞER BİLGİLER 26 Aralık 2008 tarih ve Mük. Sayılı Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde akredite uzman personel tarafından hazırlanmış ve onaylanmıştır. Ticari adı OMAY Sıvı Bulaşık Deterjanı olan ürüne ait olan için hazırlanan no lu bu Güvenlik Bilgi Formu TEMİZLİK MAD. SAN. TİC için resmi yönetmelikler ve şirket yetkililerinden alınan bilgiler göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Uzman Akreditasyon No: TSE GBF Tarih: Amaç ürünün kullanımı, işlenmesi, depolaması, taşınması, imhası sırasında neden olabileceği fizikokimyasal, sağlık ve çevre ile ilgili risklerin en güvenli şekilde yönetimini sağlamaktır. 2. Bölümde Listelenen Hammaddelerin Risk Tanım Cümleleri R 11 R 22 R 41 R 48/R 22 Kolay alevlenir. Yutulması halinde zararlıdır Gözde ciddi hasar riski Zararlı: Uzun süreli yutulması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi

18 Düzenlenme ve Yayın Tarihi: Sayfa No: 18/18 KISALTMALAR CAS Chemical Abstracts Service EC European Community / Avrupa Topluluğu EINECS European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances IUPAC International Union of Pure and Applied Chemistry LC50 % 50 Öldürücü Konsantrasyon LD50 %50 PBT Persistent, Bioaccumulative, Toxic/ Kalıcı, Biyobirikimli, Toksik R Risk phrase /Risk Cümleleri /Tehlike Uyarıları S Safety phrase/ Güvenlik Cümleleri /Güvenlik Uyarıları US-EPA Environmental Protection Agency USA vpvb very Persistent, very Bioaccumulative / Çok Kalıcı ve çok Biyobirikimli WHO World Health Organisation / Dünya Sağlık Örgütü EWC Avrupa Birliği Atık Kataloğu 1 Tehlikeli Maddeler Direktifi/Council Directive 67/548/EEC of 27 June Tehlikeli Karışımlar Direktifi/ Council Directive 99/45/EC of 31 July 2002

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI. OMAY Sıvı El Sabunu HAS KİMYA KOZMETİK - DETERJAN & TEMİZLİK MAD. SAN.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI. OMAY Sıvı El Sabunu HAS KİMYA KOZMETİK - DETERJAN & TEMİZLİK MAD. SAN. Düzenlenme ve Yayın Tarihi:26.05.2013 Sayfa No: 1/16 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 ÜRÜN ADI 1.2 KULLANIM ALANI Cilt ph ına uygun olduğundan ve cilt koruyucu katkılar içerdiğinden

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR POLISH Ürün Tanımı Paslanmaz

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR ALCOHOL 100 Ürün Tanımı

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M841 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sülfit Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1501 Ürün Adı INTERFLEX (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım İKİ BİLEŞENLİ, POLİSÜLFİT DERZ DOLGU MALZEMESİ MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR F 10 Ürün Tanımı Konsantre

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı Sayfa No : 1/4 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Bulaşık makinaları

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Endosplus Ürün Özelliği Dezenfektan 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım Alanı Endoskop Alet Dezenfektanı

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AİRFRESH FANTASTİK

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-L Ürün

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : POLIROAD SU BAZLI YOL ÇİZGİ BOYASI Hazırlama Tarihi : 09.07..2009 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-649 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : Poliroad Su Bazlı Yol Çizgi Boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı yolçizgi

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 440

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 440 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Profesyonel

Detaylı

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10006 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, Çamaşır yumuşatıcısı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1402 Ürün Adı FIXPROOF POLYUREA (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, SPRAY İLE UYGULANABİLİR, HOT-CURE POLİÜREA Tanımlama/ Kullanım ESASLI SU YALITIM

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M856 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Proses ve Açık-Yarı Açık Soğutma Suyu Sistemleri İçin Taş Önleyici ve Korozyon İnhibitörü

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-P Ürün Tanımı

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA TOZ Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 3 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: SUMA TOZ Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 3 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA TOZ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

ODA VE ÇAMAŞIR PARFÜMÜ SPRİNG

ODA VE ÇAMAŞIR PARFÜMÜ SPRİNG ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürün Adı Ürün Kullanım Alanı : Teknomer 300 : Su izolasyonunda 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No.

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR KT-34 L Ürün Tanımı Sebze

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: SEWER LINE Biyolojik Atık Su Arıtma Sistemleri İçin Ön Arıtma ve Koku Giderme Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 24.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CHEF RINSE Endüstriyel Bulaşık Makinesi Durulama Ürünü Ürünün uygulama alanı: Mutfak Hijyen Sistemleri

Detaylı

1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Sayfa No : 1/ 5 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : EPOKSİ KAPLAMA SOLVENTSİZ BOYA 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : 2 Komponentli Epoksi reçine esaslı,

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 15.05.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR B 22 Ahşap ve Mobilya Temizleme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik/bakım/hijyen ürünü

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA DIS D4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 2 Form No: MSDS3352 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: SUMA DIS D4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 2 Form No: MSDS3352 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS3352 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA DIS D4 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M885 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Ters Ozmos Sistemleri İçin Alkali Membran Temizleyici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA LIGHT D1.2 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS3436 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA LIGHT D1.2 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

Enevex T30 Asidik Banyo ve Tuvalet temizleyici

Enevex T30 Asidik Banyo ve Tuvalet temizleyici BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Enevex T30 Asidik Banyo ve Tuvalet temizleyici Ürün Özelliği Köpürmeyen, limon güçlü temizlik etkisi

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 01.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CAPTA ASSISTANT TEAD Katkıl, Aktif Oksijen Bazlı Toz Ağartma Ürünü Ürünün uygulama alanı: Çamaşır Hijyen

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 24.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CHEF SOL A 7 Sıvı Elle Yıkama Bulaşık Deterjanı Ürünün uygulama alanı: Çamaşır Hijyen Sistemleri Tedarikçi

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M872 Kimyasal Adı : Kullanım Alanları : Soğutma ve Proses Suyu Sistemleri İçin Brom Bazlı Klor Aktivatörü Üretici Firma : Agora

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 07.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR PREPP Sert Polimer Cila Ürünün uygulama alanı:genel Temizlik/Bakım/Hijyen Ürünü Tedarikçi Firma

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 920 Ürün Tanımı Gıda

Detaylı

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _

%8-10 13845-36-8 237-574-9 S 26 S 36 1% 28348-53-0 248-983-7 _ 2% _ Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI Kimyasal Adı KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde

Detaylı

: CRYSTAL GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: CRYSTAL GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10002 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, cam temizleyici Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22 Sokak

Detaylı

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7

Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS1977 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CRYSTAL A8 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi:05.08.2015

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi:05.08.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Zemin temizleyici 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım Alanı 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 520 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Kireç kalıntılarını

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ROOM CARE R5 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

Hazırlanma Tarihi :02.11.2007 Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: 01.01.2014 : OXY OTOMATLAR İÇİN AĞIR KİR VE YAĞ SÖKÜCÜ

Hazırlanma Tarihi :02.11.2007 Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: 01.01.2014 : OXY OTOMATLAR İÇİN AĞIR KİR VE YAĞ SÖKÜCÜ ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11.12.2013 28848) Göre Hazırlanmıştır

Güvenlik Bilgi Formu 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11.12.2013 28848) Göre Hazırlanmıştır Sayfa No: 1/7 1272/2008 No lu EC Yönetmeliği ve Hazırlama Usul ve Esaslarına 1 Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Hakkında Bilgiler Ürün Adı Kullanımı/Uygulama Alanı Koku giderici, koku nötralizatörü Üretici

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI TEMIZLIK MADDESI ÇIÇEK KULLANIM ALANI Genel amaçlı temizlik ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ KİMYA SANAYİ VE TİCARET

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DAİLY MAT Ürün Tanımı Otomatlar için Günlük Temizlik ve Bakım Maddesi Ürün Kodu ZH-008 Ürünün Uygulama Alanı Zemin Hijyeni Üretici/Tedarikçi

Detaylı

: NESTA HANDY GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA HANDY GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10011 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, sıvı el sabunu Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22 Sokak

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA INOX D7 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1979 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA INOX D7 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 5 Form No: MSDS1979 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS1979 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA INOX D7 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR MATİK Ürün Tanımı Ağartıcılı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 2302 Ürün Adı EPOLEVEL (A Bileşeni) ÜÇ BİLEŞENLİ, SOLVENT İÇERMEYEN, KENDİ YÜZEYİNİ DÜZELTEN Tanımlama/

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI KAPALI LÜ TİCARİ ADI KULLANIM ALANI ÜRETİCİ FİRMA Adres yağ ve kir temizleme maddesi % 5 +-2 sodyum hidroksit 5%< noniyonik aktif madde mutfak hijyen urunu R TEMİZLİK

Detaylı

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın.

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın. Yeni Düzenleme Tarihi : Kaçıncı Düzenleme Olduğu : Form No : RFM018 Sayfa No : 1 / 6 1.Madde / müstahzar ve Şirketin Tanıtımı : TOMCAT 2 4 MEVSİM BLOK YEM Kullanım Amacı : Rodentisit Üretici Firma : Bell

Detaylı

TARİH VE SAYILI YÖNETMELİK KAPSAMINDA HAZIRLANAN MALZEME GÜVENLİK FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU

TARİH VE SAYILI YÖNETMELİK KAPSAMINDA HAZIRLANAN MALZEME GÜVENLİK FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : CHRYSA-FİBRON GEL Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : Phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Chrysamed Kimya San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Adres: Atatürk Mah.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP INOX Ürün Kodu

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 1/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GT-510 Ürün Kodu FH-002 Ürünün Uygulama Alanı Gıda hijyeni Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri San. Tic.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC, 93 / 112 / EC, 2001 / 58 / EC ye göre Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR CARP Ürün Tanımı Kuru Köpük Halı Yıkama Maddesi Ürün Kodu GH-011 Üretici/Tedarikçi Bayer Kimya Temizlik Hijyen ve Kozmetik Ürünleri

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR GT-520 Ürün Tanımı Asidik

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 16.03.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CHEF DIP L 10 - Leke Çıkarıcı Toz Ön Daldırma Ürünü Ürünün uygulama alanı: Mutfak hijyen sistemleri

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 925 Ürün Tanımı

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri Ethanol %15-30 F R Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri Ethanol %15-30 F R Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR DEZ 910 Ürün Tanımı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi:01.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CAPTA - Az Köpüren Ağartıcısız Toz Deterjan Ürünün uygulama alanı: Çamaşırhane Hijyen Sistemleri Tedarikçi

Detaylı

1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzar Adı : Boydur VialidRephalt Madde/Müstahzar Türü:Asvalt Tamir Malzemesİ. Madde/Müstahzar Kullanımı:Reaktif soğuk karışım Üretici Firma :

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-202 ULTRA ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Kimyasal yapısı Tanım: Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı.

Kimyasal yapısı Tanım: Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı. Form No: MSDS4748 Sayfa No: 1 / 8 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: TASKI JONTEC BEST F4e Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı:

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M874 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Soğutma Suyu Sistemleri İçin Qac Bazlı Biyosit Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 05.10.2009 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: MAGIC STAR Yağ Tutucu ve Drenaj Hattı için Biyolojik Yağ Giderme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Bıo Chem

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: INK STRIP Boya ve Yağ Lekesi Çözücü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS )

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS ) MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS ) 1. MADDE/MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI FIRMA ADI : Plastik Çelik 5-10 Dakika Epoksi Yapıştırıcı : 404 Kimya San. ve Tic. A.Ş. Merkez: Merkez Mahallesi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI SAFYU BULAŞıK MAKINASı PARLATıCıSı KULLANIM ALANI Mutfak hijyeni ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ KİMYA SANAYİ VE

Detaylı

: Tekstil uygulamalarında yumuşatma malzemesi olarak kullanılır. 1.3 Şirket Tanımı

: Tekstil uygulamalarında yumuşatma malzemesi olarak kullanılır. 1.3 Şirket Tanımı 1. ÜRÜNÜN VE İŞ SAHİBİNİN TANIMI 1.1 Ürünün Tanımı Ürün Adı : Latrosil MC 50 Bileşim Türü : Makro Silikon Emülsiyonu 1.2 Ürünün Kullanımı ve Tavsiye Edilmeyen Kullanımı Kullanımı : Tekstil uygulamalarında

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 21.03.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: FLOOR T 50 Köpüğü Ayarlı Döşeme ve Halı Şampuanı Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik ürünü Tedarikçi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Endosclean Enzimatik Temizlik Ürünü Ürün Özelliği Temizlik ürünü 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Fosfanat : 7758-29-4 EINECS No : 231-838-7 1.2. Madde /

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sülfür 80 WP Suda ıslanabilir toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MSDS)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MSDS) BÖLÜM 1. ÜRÜN VE ÜRETİCİ TANITIMI Ürünlerin Ticari Adı: İZOSEÇKİN SYP 300 Ataktik Polipropilen SOĞUK UYGULAMALI BİTÜM EMİSYONU Üretici Adı: TEKNOSİS İZOLASYON MAD. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Üretim Yeri: 19 MAYIS

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Bluegip 20 SL Bitki gelişim düzenleyicisi, SL (Çözünen Konsantre)

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı 9191/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY L Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Kimtoks Mollussisit, Kepek şeklinde toz Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün bilgisi Ürünün ticari ismi : Emülsiyon polimer içeren su izolasyon malzemesidir. :Yurtbay AquaLatex Sıvı Üretici/Şube 1 Şirket ünvanı : Yurtbay Seramik

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi: 08.05.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı AD 100 Emici Alet Dezenfektanı Ürün Özelliği Dezenfektan 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım Alanı

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU 91/155/ /EEC, 93/112/EC, 2001/58/EC ye göre Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: NX 402 Hijyenik Genel Temizlik Ürünü Ürünün uygulama alanı:

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Sülfamik asit > %99 5329-14-6 226-218-8 Xi, R36/38, R52/53

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Sülfamik asit > %99 5329-14-6 226-218-8 Xi, R36/38, R52/53 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M892 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Hassas Yüzeyler İçin Toz Kireç ve Tortu Giderici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt

:TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Asfalt 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Ürün ÜrünTanımı :TEKNOMER 400 Astar :Bitüm esaslı, su bazlı, astar 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) Semboller

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Kazan

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: ICE BLUE Cam Temizleme Ürünü Ürünün uygulama alanı: Genel temizlik/bakımhijyeni ürünü Üretici/Tedarikçi:UKM

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: CLAX DURASOFT 5LL1 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 2 Form No: MSDS6017 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: CLAX DURASOFT 5LL1 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 2 Form No: MSDS6017 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS6017 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX DURASOFT 5LL1 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı:

Detaylı