Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm"

Transkript

1 12 Ocak 2014 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftanın en önemli gündemi Avrupa da Yunanistan krizi, FOMC toplantı tutanaklarının açıklanması ve ABD den gelen önemli istihdam piyasası verileri idi Aralık ta gerçekleştirilen FOMC toplantısının tutanakları geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yayınlandı. Tutanaklarda faiz artırımının Nisan dan önce gerçekleşmesinin olası olmadığı yönünde açıklama yapıldı ve faiz artırımının zamanlamasının ekonomik verilere göre belli olacağını yineledi. Faiz artırımı için sabırlı olunması gerektiği yönündeki söyleme devam eden FED yetkilileri istihdam piyasasındaki toparlanmadan memnun olduklarını, düşük petrol fiyatlarının büyüme açısından olumlu olduğunu ve ayrıca petrol fiyatlarının enflasyon üzerindeki aşağı yönlü etkisinin geçici olduğunun altını çizerek enflasyon konusundaki risklerin dengelendiğini belirttiler. Tutanaklar ayrıca konut sektöründeki toparlanmanın yavaş olduğunu belirtirken, genel anlamda reel ücretlerde artışın daha iyi olabileceği ve enflasyonun kademeli olarak hedefe yaklaşacağı konusunda olumlu söylemler içerdi. Küresel risklerin varlığına değinilirken, ABD ekonomisindeki olumlu gelişmelerin bu riskleri dengelediği bildirildi. FOMC tutanakları öncesinde Altın fiyatlarında küresel çapta Yunanistan bazlı riskler ve borsalardan düşük petrol fiyatlarının etkisiyle enerji hisselerindeki düşüşün başı çektiği çıkış sebebiyle güvenli liman arayışının artması sonucu senenin ilk dört gününde yukarı yönlü hareket izledik. Ancak FOMC tutanaklarındaki faiz artırımını öteleyici ve ekonomik verilerin takip edileceği yönündeki söylemin tekrarlanması ancak ABD ekonomisine dair pozitif bir görüntü çizilmesinin ardından Dolar Endeksi nde yukarı yönlü hareket, Altın da ise dört günlük çıkıştan sonra ilk günlük kaybın yaşandığını gördük. Geçtiğimiz hafta Yunanistan da Stravos Dimas cumhurbaşkanlığı seçiminde üçüncü turda da yeterli oy alamayınca ülkeye erken seçim yolu göründü. Seçimler 25 Ocak tarihinde gerçekleşecek. Yunanistan'da en son nabız yoklamalarında önde görülen sol Syrizia partisi lideri Aleksis Tsipras ile koalisyon hükümetinin seçiminin sonucuna bağlı olarak Yunanistan'ın Euro Bölgesinden ayrılıp ayrılmaması Euro Bölgesinin gündemine oturmuş durumda. Altın fiyatları da Yunanistan daki karışıklık ortamından etkilenerek dört günlük kazanç kaydetti ve ardından FOMC tutanakları ile yataya aldı. ABD den Cuma günü gelen istihdam piyasası verilerinin oldukça iyi gelmesiyle Dolar Endeksi nde yukarı yönlü hareket görülmesine rağmen jeopolitik risklerle fiyatlanan altında yukarı yönlü hareketin devam ettiği görüldü. Altın haftayı USD 1,188 seviyesinden açtı, en yüksek USD 1,223 seviyesini ve en düşük USD 1,178 seviyesini test ettikten sonra haftayı USD 1,222 seviyesinden %9.30 kazanç ile kapattı.

2 Geçtiğimiz hafta ayrıca Hindistan ın altın ithalatına yeni sınırlamalar getirmeyi planlamadığı ve cari açığı kontrol altına almış durumda olduğu yönünde haberlerle karşılaştık. Asya da fiziksel talebin yüksek seyretmesine sebep olabilecek bu gelişme altın fiyatlarını yukarı yönlü baskılayabilecek bir faktör. Hindistan altın talebinin lideri konumunda iken 2013 te liderliğini Çin e kaptırdı. Ancak yine de 2013 te küresel talebin %25 ini oluşturmuştu. Çin ise %28 lik paya sahip olmuştu ten beri altın ithalatı artan Hindistan da geçtiğimiz aylarda yasal sınırlandırmaların kaldırılmasının ardından ithalat artış göstermeye devam etti. Kasım ayında ithalat Ekim ayın göre %25 artış ile 5.61 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Kasım ayındaki bu artış bir önceki yıla göre %600 lük bir artışı ifade ediyor ün Kasım ayında Hindistan cari açığı kontrol atlına almak adına altın ithalatına sınırlamalar getirmişti. Grafik 1: Hindistan Altın İthalatı Hindistan daki yüksek altın talebi altın fiyatlarının fiziksel talebin yüksek seyri sebebiyle altında yukarı yönlü baskı görülebileceği anlamına geliyor. Citibank geçtiğimiz hafta 2015 senesinde fiziksel altın talebinde toparlanma olabileceğini ve Hindistan ve Çin bazlı talepte artış görülebileceğini düşündüklerini belirtti. Veri takvimine bakacak olursak; geçtiğimiz hafta ABD de son FOMC toplantısının tutanakları, Tarım Dışı İstihdam Değişimi, İşsizlik Oranı, Fabrika Siparişleri ve Markit PMI verileri takip edildi. Euro Bölgesi nde Markit PMI, Perakende PMI, TÜFE, İşsizlik Oranı, Perakende Satışlar ve Sanayi güveni verileri açıklandı. Çin de ise HSBC Hizmet PMI, TÜFE ve Ticaret Dengesi verileri takip edildi. ABD de ADP Tarım Dışı İstihdam Değişimi 225 binlik beklentilerin üzerinde 241 bin olarak açıklandı. Olumlu kabul edilen bu verinin ardından bir miktar altında satış baskısı görüldü. Cuma günü ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan istihdam piyasası verileri de beklentilerin üzerinde geldi. Ancak veri karışık idi. Tarım Dışı İstihdam Değişimi verisi 240 binlik beklentinin üzerinde 252 bin olarak açıklandı. Kasım ayında %5.8 olan işsizlik oranı ise %5.7 ye gerilemesi beklenirken, veri %5.6 ile Haziran 2008 den beri en düşük seviyede kaydedildi. Kasım ayında 321 bin olarak açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi ise 353 bine revize edildi. Katılım Oranının ise Kasım ayında %62.9 iken Aralık ayında %62.7 ye gerilediği görüldü. Ancak saatlik kazançlardaki 2006 dan beri görülen en düşük seviye olumsuz görünüme sebep oldu. Reel ücretlerde de beklenen artış gerçekleşmedi ve %0.2 lik düşüş kaydedildi.

3 ABD de ayrıca Fabrika Siparişleri %0.7 düşüş ile beklentilerden kötü geldi, Markit PMI ise bir önceki aydan düşüş göstererek 53.5 olarak gerçekleşti. Euro Bölgesi nde Markit PMI beklentiler dahilinde 51.4, Hizmetler PMI ise yine beklentiler dahilinde 51.6 olarak açıklandı. TÜFE yıllık bazda %0.2 gerilerken, Çekirdek TÜFE ise beklentilerin üzerinde %0.8 arttı. İşsizlik Oranı beklentiler dahilinde %11.5, Perakende PMI ise bir önceki ayın rakamından düşük 47.6 olarak açıklandı. Çin de HSBC Hizmet PMI 52.8 lik beklentinin üzerinde 53.4 olarak açıklandı. TÜFE ise aylık bazda %0.3, yıllık bazda ise %1.5 artış gösterdi. Önümüzdeki Haftanın Veri Takvimi: Tarih Veri Önem Seviyesi Beklenti Önceki Çin Ticaret Dengesi Yüksek 49.85B 54.47B ABD Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Ara) Yüksek 0,20% 0,50% ABD Perakende Satış (Aylık) (Ara) Yüksek 0,10% 0,70% ABD İşletme Stokları (Aylık) (Kas) Orta 0,002 0, Euro Bölgesi Sanayi Üretimi (Aylık) Orta 0.1% ABD New York İmalat Endeksi (Oca) Orta 450,00% -358,00% ABD New York İmalat Endeksi (Oca) Orta 450,00% -358,00% ABD ÜFE (Aylık) (Ara) Yüksek -0,003-0,002 15, ABD Philadelphia FED İmalat Endeksi (Oca) Yüksek 20,00% 24,50% ABD Çekirdek TÜFE (Yıllık) (Ara) Orta 1,70% 1,70% ABD Çekirdek TÜFE (Aylık) (Ara) Yüksek 0,10% 0,10% ABD TÜFE (Aylık) (Ara) Orta -0,30% -0,30% ABD Endüstriyel Üretim (Aylık) (Ara) Orta 0,10% 1,30% ABD Michigan Hassasiyeti (Oca) Orta 94,10% 93,60% Euro Bölgesi TÜFE (Yıllık) Yüksek -0.2% Euro Bölgesi TÜFE (Aylık) Orta -0.2% Euro Bölgesi Çekirdek TÜFE (Yıllık) Orta 0.7% Euro Bölgesi Çekirdek TÜFE (Aylık) Düşük -0.1% Sonuç olarak; ABD deki toparlanmaya rağmen küresel büyüme beklentilerindeki düşüklük genel anlamda emtia piyasasını baskı altına alıyor. Öte yandan düşük seyre devam eden petrol fiyatları enflasyonu aşağı yönlü baskılayarak hedging amaçlı kullanılan altının çekiciliğini azaltıyor olabilir. Ancak fiziksel talepteki Çin ve Hindistan bazlı artış altını değerlenmeye itebilir. Kısa vadede altında güvenli liman olma özelliği sebebiyle ve fiziksel talebin arttığı durumlarda yukarı yönlü hareket beklenebilir. Ancak orta ve uzun vadede FED in varlık alım programını sonlandırması ile faiz artırımı beklentileri sebebi ile Amerikan dolarının daha da değer kazanmasına ve Dolar Endeksi ndeki yukarı yönlü hareketle paralel olarak altının değer kaybetmesini bekleyebiliriz.

4 Altın Teknik Görünüm: Altında yukarı yönlü hareketlerde günlük grafikte oluşan üçgen formasyonunun 1227 seviyesinin üzerindeki direnç seviyesi düşen bandın üst bandı olan 1269 seviyesi takip edilebilir. Uzun vadede üçgen formasyonunun yukarıdaki hedefi olan 1321 seviyesi direnç oluşturabilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1185 seviyesinin altında düşen trendin alt bandı olan 1147 seviyesi ve üçgen formasyonunun aşağıdaki hedefi 1110 seviyesi takip edilebilir. Grafik 1: Altın Teknik Görünüm:

5 Dolar Endeksi Teknik Görünüm: Dolar Endeksi nde yukarı yönlü hareketlerde 92,000 üstünde kalıcı olunduğu takdirde 92,578 ve 92,900 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 92,000 seviyesinin altında günlük kapanış gerçekleşirse 91,680 91,400 ve 90,700 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Grafik 1: Dolar Endeksi Teknik Görünüm:

6 zorunlu olan Uyarı notu: Bu rapordaki veri ve grafikler güvenilirliğine inandığımız kaynaklardan derlenmiş olup, raporda yer alan yorumlar sadece ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. nin görüşlerini yansıtmaktadır. Bu bilgiler ışığında yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan ATIG YATIRIM MEN- KUL DEĞERLER A.Ş. sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Barbaros Mah. Al Zambak Sok. No:2 Varyap Meridyan Sitesi A Blok Kat:16 Batı Ataşehir İstanbul/Türkiye

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015) 9 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9-13 Mart 2015) Dört haftalık düşüşün ardından ilk kazancı kaydeden altın fiyatlarında yukarı yönlü baskı kalıcı olmadı ve geçen hafta altın

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015) 16 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Mart 2015) Dolar Endeksi ndeki ralli ve FED den faiz artırımı beklentisinin artması sebebiyle altında aşağı yönlü baskı geçtiğimiz hafta

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat) 2 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Şubat) Geçtiğimiz hafta gerçekleşen FOMC toplantısı Dolar tarafında değerlenmeye ve Dolar Endeksi nde yukarı yönlü harekete sebep olarak

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 04 MAYIS 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan verilerindeki genel seyir beklentilerin altında kalması olurken Dolar zayıf seyretti. Amerika tarafında geçtiğimiz haftanın

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015) 16 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (16 20 Şubat 2015) ABD de beklentiler üzerinde ve olumlu kaydedilen Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından sert düşüş görülen altın fiyatları

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 20 NİSAN 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftaya güçlü başlayan Dolar haftanın ilk üç işlem gününde rekor kırarken hafta devamında olumsuz açıklanan veriler ile satış baskısıyla

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 13 NİSAN 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta açıklanan FOMC Toplantı Tutanakları her ne kadar üyeler arasında faiz artırım zamanı konusunda anlaşmazlığı ortaya koysa da Dolar

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 02 Şubat 2015 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta ya baktığımızda; Geçtiğimiz haftanın en önemli gündemi 27-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen FOMC Toplantısıydı. Önceki toplantılardan

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Aralık 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından Mart ayı ortalarına kadar %12.53 yükseliş gösteren altın fiyatları, Mart ayından beri içerisinde olduğu düşen trendde seyrine devam etmekte.

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 29 ARALIK 2014 Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 17 Aralık ta yapılan FED toplantısının ardından yükselişe geçen Amerikan hisse senedi piyasası geçtiğimiz hafta FED Toplantı sonucunun etkilerini

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm 02 ŞUBAT 2015 Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta gerek olumsuz Amerikan verileri gerekse petrol piyasasındaki kayıpların göze çarpması FED toplantısının faiz artırımına

Detaylı

Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm

Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm 19 Kasım 2014 Çin in Büyümesi ve Emtialarda Görünüm Çin deki %7.5 lik Büyüme hedefi ve Çin in bu hedefleri tutturabilme olasılığı bir süredir ihracat görünümündeki toparlanmaya rağmen sene başından beri

Detaylı

Bu Hafta Piyasalarda

Bu Hafta Piyasalarda 06 Nisan 2015 Bu Hafta Piyasalarda Geçtiğimiz hafta yurtiçinde beklenen 2014 büyüme rakamı %2,9 dördüncü çeyrek için ise %2,6 olarak açıklandı. Piyasa beklentisinin üzerinde gelen rakamlar Türkiye gibi

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak) 26 Ocak 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (26-30 Ocak) Altın fiyatlarında sene başından beri küresel ekonomik riskler ve küresel büyüme görünümündeki bozukluğun güvenli liman arayışını

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Kasım 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu hafta da deflasyon, işsizlik ve en önemlisi bilanço genişleme kararları hakkında

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 03 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Gecen hafta küresel piyasalar için önemli gelişmeler olurken Amerikan vadelileri son tüm zamanların en yükseğini test etti. 29

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015) 23 Şubat 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (23 27 Şubat 2015) 27-28 Ocak ta gerçekleşen FOMC Toplantı tutanaklarını iki ana başlık altında toparlamak mümkün. Bunlardan birincisi asıl

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Amerikan Vadelileri rekor tazeledi. Geçtiğimiz hafta, Avrupa Merkez Bankası bilançosunu genişleteceğini ve ihtiyaç duyulduğu

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 12 Ocak 2014 Petrol Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Petrol fiyatlarında geçtiğimiz hafta yeni dip seviyeleri test ettikten sonra ABD stoklarındaki azalmaya rağmen üretim seviyesinde azalma görülmesi

Detaylı

USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM

USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM 17 Kasım 2014 Yurtiçinde Sanayi Üretimi rakamları takip edildi. USDTRY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Sanayi üretimi Eylül ayında arındırılmamış verilerle %4.1 artış gösterirken, takvim etkisinden arındırılmış

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ağustos 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 17 Ağustos 2016 Çarşamba Güne Başlarken İngiltere'de temmuz ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 0,6 oranında artış kaydetti. Beklenti yıllık bazda yüzde 0,5 oranında artış şeklinde idi. Almanya (ZEW) Ekonomik Güven

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 KASIM 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan Endekslerinde görülen yükselişler küresel yavaşlamanın ve FED in Varlık Alım Programını bitirmesinin

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm 26 OCAK 2015 Amerikan Vadeli Kontratları Haftalık Temel/Teknik Görünüm Haftanın ilk işlem gününde Amerikan piyasaları kapalıyken, vadeliler haftanın ikinci işlem gününü geri çekilme ile açtı. Beklentileri

Detaylı

değişikliğe giderek mevduat faizini -%0,75 e indirmesinin ve 1,20 lik Euro tabanı uygulamasından vazgeçtiğini

değişikliğe giderek mevduat faizini -%0,75 e indirmesinin ve 1,20 lik Euro tabanı uygulamasından vazgeçtiğini 19 Ocak 2015 USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Geçtiğimiz hafta Japonya cephesine baktığımıza ve Japonya Başbakanı Japonya Başbakanı Shinzo Abe nin kabinesi Nisan ayında başlayacak yeni mali yıl için

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 5 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi ne göre pamuk global fiber tüketiminin yaklaşık %31 ini oluşturuyor, ancak bu rakam 2025 senesine kadar %27

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Aralık 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm OPEC in piyasaların yön bulmasındaki etkisi hala sürüyor. Geçtiğimiz hafta OPEC ABD de arzın artması ve küresel tüketim beklentilerin azalmasını beklediklerini

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015) 5 Ocak 2015 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (5-9 Ocak 2015) Geçtiğimiz hafta piyasalar Küresel ve yurtiçi piyasalar geçen haftaya Yunanistan gerginliği ile başladı. BIST100 Endeksi- Günlük Geçen Pazartesi

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 01 ARALIK 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 15 Ekim tarihinde küresel büyümedeki yavaşlama endişesiyle birlikte son 6 ayın en düşük seviyesini test eden Amerikan Vadelileri

Detaylı

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015)

Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015) 9 Şubat 2015 Petrol Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (9 13 Şubat 2015) Geçtiğimiz hafta petrol fiyatları ikinci haftalık kazancı kaydetti. Yedi ay sonra ilk aylık kazanca ilerleyen fiyatlarla

Detaylı

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm 01 Aralık 2014 DAX Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta piyasalar haftanın en önemli gündemi olan ve haftanın dördüncü işlem günü açıklanan OPEC kararı ile yön buldu. Petrol, Petrol İhraç Eden

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 Ocak 2015)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 Ocak 2015) 19 2015 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (19-23 2015) Geçtiğimiz hafta piyasalar BIST100 Endeksi- Günlük Haber akışı açısından yoğun bir haftayı geride bıraktık. Yurtiçinde en önemli gündem maddesi

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Aralık 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye

Detaylı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda 22 Aralık 2014 EURUSD HAFTALIK GÖRÜNÜM Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinden konuşmalar gelmeye devam ediyor. ECB üyesi Weidmann, son zamanlarda petroldeki düşüşün Almanya daki enflasyonu negatife döndürebileceğini

Detaylı

TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR?

TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR? 11 KASIM 2014 TCMB ENFLASYON SUNUMU SONRASI BİZİ NE BEKLİYOR? Erdem Başçı 31 Ekim de yapmış olduğu Enflasyon Sunumu nda Avrupa nın zayıflaması ve küresel etkilerin (Jeopolitik riskler) dış talebi azalttığını

Detaylı

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015)

Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) 2 Mart 2015 Altın Piyasası Haftalık Temel ve Teknik Görünüm (2-6 Mart 2015) Hafta başında Yunanistan meselesinde çözüme yaklaşıldığı yönünde haberlerin ardından altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı hakim

Detaylı

USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM

USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM 15 Aralık 2014 USDJPY HAFTALIK TEMEL/TEKNİK GÖRÜNÜM Shinzo Abe devam ediyor. Japonya nın iki kez üst üste resesyona girmesiyle Başbakan Shinzo Abe erken seçime gideceğini açıklamıştı. Açıklamasından seçime

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 Aralık 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye

Detaylı

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm

DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm 22 ARALIK 2014 DJI, S&P500 VE Nasdaq Vadeliler Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftaya petrolde meydana gelen kayıplarla birlikte geri çekilmeyle başlayan Amerikan kontratları, Çarşamba günü yapılan

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Brexit gündemde kalmaya devam etti. AB Liderler Zirvesi ardından açıklamalarda bulunan Cameron referandumun 23 Haziran da gerçekleşeceğini duyurmuştu ve zirveden çıkan kararlar doğrultusunda

Detaylı

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1209 1,5369 120,519 3,0358 1107,65 Yüksek 1,1296 1,5475 121,330 3,0631 1115,09 Düşük 1,1172 1,5338 119,981 3,0149 1103,94 Kapanış 1,1280 1,5446 120,625

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100 HAFTALIK Yeni Haftada Kur Riskine Dikkat Geçtiğimiz hafta BİST100 endeksi 81.894 ve 83.786 seviyeleri arasında işlem gördü ve 82.645 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi önderliğinde

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 08 Haziran 2015, Sayı: 14. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 14 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (22-26 Aralık)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (22-26 Aralık) 22 Aralık 2014 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (22-26 Aralık) Geçtiğimiz hafta piyasalar BIST100 Endeksi- Günlük Borsa İstanbul, yurtiçinde yaşanan siyasi gerginlik, Rusya da yaşanan petrol kaynaklı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (2-6 Şubat 2015)

Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (2-6 Şubat 2015) 2 Şubat 2015 Yurtiçi Piyasalarda Haftalık Görünüm (2-6 Şubat 2015) Geçtiğimiz hafta piyasalar Geçen hafta yayınladığımız haftalık raporumuzda Enflasyon Raporu nun ve BIST100 Endeksi- Günlük basın toplantısından

Detaylı

Teknik Bülten. 05 Nisan 2016 Salı

Teknik Bülten. 05 Nisan 2016 Salı Güne Başlarken TÜİK verilerine göre, enflasyon TÜFE'de Mart ayında yüzde 0,04 geriledi. Enflasyon TÜFE'de yıllık bazda Ekim'den bu yana ilk kez yüzde 8'in altına geriledi. Enflasyon yıllık bazda yüzde

Detaylı

Teknik Bülten. 02 Şubat 2016 Salı

Teknik Bülten. 02 Şubat 2016 Salı DÜNDEN KALANLAR... Fed Başkan Yardımcısı Fischer küresel görünüme yönelik endişesini dile getirerek Fed'in faiz adımının belirsiz olduğunu söyledi Avrupa borsaları Çin ve ABD'de kötü gelen verilerle Şubat

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 26 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatları küresel çapta stokların fazlalığı ve yüksek üretim seviyesi sebebiyle 20 Kasım günü en son Eylül 2009 da görülen düşük seviye

Detaylı

Gündem Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1175 1,5125 119,888 3,0260 1115,06 Yüksek 1,1210 1,5180 120,280 3,0315 1119,24 Düşük 1,1135 1,5107 119,499 3,0100 1111,22 Kapanış 1,1192 1,5129 119,920

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 10 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Altın fiyatları FED in varlık alım programının bitirilmesinin ardından sene başından beri olan kazancını sıfırlayarak geçen hafta sonu itibariyle sene

Detaylı

Teknik Bülten. 01 Eylül 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 01 Eylül 2016 Perşembe Güne Başlarken ABD'de ADP özel sektör istihdamı Ağustos'ta 177 binle beklentiyi aştı. Uzmanların beklentisi istihdamın 175 bin artmasıydı. Temmuz ayında 179 bin olarak açıklanan veri ise 194 bine revize

Detaylı

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR

ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR 06-10 Şubat 2017 ABD DE AÇIKLANAN MAKRO VERİLER KARMAŞIK BİR TABLO ÇİZMEYE DEVAM EDİYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, BOJ, FED ve BoE nin yılın ilk toplantıları yakından takip edildi. Ülke Merkez

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Teknik Bülten. 16 Ağustos 2016 Salı

Teknik Bülten. 16 Ağustos 2016 Salı Güne Başlarken Japonya ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin altında büyüme kaydetti. GSYİH, ikinci çeyrekte yıllıklandırılmış olarak % 0.2 büyüyerek % 0.7 lik beklentinin gerisinde kaldı. İşletme

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Sene başından 17 Mart a kadar 13.39% artış kaydeden altın fiyatları; 6 Ekim e kadar neredeyse kazancı sıfırlayarak 11.71% lik düşüş kaydetmişti. Senenin başında Rusya

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Kas) ORTA -2,3% 4,9% 10:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Aylık) (Kas) ORTA -0,6% 2,4% 10:00

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

Teknik Bülten. 03 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 03 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken ABD'de Tüketici Güveni gelirlere dair iyimser beklentilerle 4 ayda ilk kez yükseldi. Ağustos'ta 89.8 olan Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi Eylül'de 91.2 değerini aldı. Uzmanların

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 24 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Son FOMC toplantısı tutanakları açıklandı ve FED den gelen açıklamalar pek de şaşırtıcı değildi. Faiz artırımına ilişkin kayda değer zaman

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

Teknik Bülten. 14 Ekim 2016 Cuma

Teknik Bülten. 14 Ekim 2016 Cuma Güne Başlarken ABD'de işsizlik maaşı başvuruları son 2 haftada 40 yıldan fazla sürenin en düşük seviyesinde gerçekleşti. Çalışma Bakanlığı verilerine göre 8 Ekim'de biten haftada haftalık işsizlik maaşı

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 3 Aralık 2018 Pazartesi. 3 Aralık 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 3 Aralık Pazartesi Türkiye Kasım ayı Enflasyon ve PMI Almanya, Euro ve ABD İmalat PMI ve ISM İmalat Endeksi 4 Aralık Salı Euro Bölgesi, ÜFE, Kasım 5 Aralık Çarşamba Japonya,

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 12 Kasım 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Uluslararası Pamuk Danışma Komitesi ne göre pamuk global fiber tüketiminin yaklaşık %31 ini oluşturuyor, ancak bu rakam 2025 senesine kadar %27

Detaylı

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 02 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), tarafından yapılan açıklamada faiz aralığını yüzde 0.5-0.75'te tuttuğunu bildirdi. ABD Merkez Bankası, işgücü piyasasının ılımlı büyümenin olduğu bir

Detaylı

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 01.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1248 1,5152 119,714 3,0374 1127,25 Yüksek 1,1262 1,5214 120,349 3,0417 1128,29 Düşük 1,1158 1,5108 119,559 3,0182 1111,83 Kapanış 1,1178 1,5123 119,897

Detaylı

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1245 1,5174 119,920 3,0580 1132,15 Yüksek 1,1281 1,5204 120,160 3,0687 1134,78 Düşük 1,1194 1,5129 119,252 3,0336 1124,56 Kapanış 1,1253 1,5151 119,741

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 2 Ocak 2017, Sayı: 1. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 1 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web:

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: Faks: Web: BİST100: 80.000 Üzerinde Tutunmanın Pozitif Etkileri Görülüyor Geçtiğimiz hafta sakin seyrin devam ettiği endekste, haftanın son işlem günündeki sert alımların haftalık kazancı pozitif etkilediğini gördük.

Detaylı

Teknik Bülten 05 Ocak 2017 Perşembe

Teknik Bülten 05 Ocak 2017 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Aralık ayı toplantı tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre, Fed yetkilileri Aralık ayında düzenledikleri toplantıda kademeli faiz artırımlarının

Detaylı

Teknik Bülten 02 Haziran 2017 Cuma

Teknik Bülten 02 Haziran 2017 Cuma Güne Başlarken Fed Guvernörü Jerome Powell, enflasyondaki son yavaşlamayı izlediğini belirterek, ekonominin rayında gitmesi durumunda bu yılın sonlarına doğru kademeli faiz artırımına gidilmesine ve bilanço

Detaylı

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm 17 Kasım 2014 Altın Haftalık Temel/Teknik Görünüm Altın fiyatları FED in varlık alım programının bitirilmesinin ardından sene başından beri olan kazancını sıfırlayarak geçen hafta sonu itibariyle sene

Detaylı

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm

Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm 28 Ekim 2014 Pamuk Piyasası Haftalık Temel/Teknik Görünüm Pamuk fiyatlarında yüksek seviyelerdeki üretim ve stokların fazlalığı ve Çin in global piyasaya yön verebilecek yeni poliçeleri sebebi ile 24 Eylül

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Şubat 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Şubat 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 20 Şubat 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda geçtiğimiz hafta yoğun veri akışı ve FED Başkanlarının konuşmaları takip edildi. Günlük Bülten FED

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

Teknik Bülten 06 Şubat 2017 Pazartesi

Teknik Bülten 06 Şubat 2017 Pazartesi Güne Başlarken ABD'de tarım dışı istihdam Ocak'ta 227 binle beklentinin üzerinde arttı. Beklenti 175 bindi. Bu rakam 4 ayın en iyi artışı oldu. Ancak ücret artışları beklentinin altında kalarak istihdam

Detaylı

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ ABD de 3Ç15 büyüme verisi %2.0 ile beklentiler dahilinde açıklandı. Dayanıklı mal siparişlerinde ise oldukça sınırlı yükseliş dikkat çekiyor. Tüketici güveni rakamları toparlanmasını

Detaylı

Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmeler neticesinde BİST 100 endeksi haftayı %1,19 luk bir düşüşle 77.535 puandan tamamladı.

Hafta içerisinde yaşanan bu gelişmeler neticesinde BİST 100 endeksi haftayı %1,19 luk bir düşüşle 77.535 puandan tamamladı. YURTİÇİ PİYASALARDAKİ GELİŞMELER 04.07.2014 Borsa İstanbul geçtiğimiz hafta satış ağırlıklı bir görüntü sergiledi. Önceki haftalarda Kuzey Irak ta yaşanan gelişmeler nedeniyle artan petrol fiyatları bu

Detaylı

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ ABD de Aralık ayı tarım dışı istihdam değişikliği beklentilerin üzerinde 292bin kişi oldu. Kasım ayı rakamı ise 252bin kişiye revize edildi. Ortalama saatlik kazançlar rakamı ise

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 6 Şubat 2017, Sayı: 6. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 6 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm

DÖVİZ. Döviz Kurları / Pariteler DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ VERİ GÜNDEMİ. Ekonomik Notlar Makro Görünüm Teknik Görünüm DÖVİZ PİYASASI GÖRÜNÜMÜ ABD de 3Ç15 büyüme rakamı yıllık bazda %1.5 açıklanarak beklentilerin altında kaldı. Politika faizinde değişikliğe gitmeyen FED in küresel büyümeye dair kaygıları metinden düşürmesi,

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 10 Nisan 2017, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 10 Nisan 2017, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

4 Eylül Eylül 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? PAZARTESİ 02:50 - JAPONYA - Sanayi Üretimi (Tem) 09:00 - ALMANYA Almanya Perakende Satışları (Tem) 12:00 - EURO Bölgesi -TÜFE 16:45 - ABD Chicago PMI (Ağu) SALI

Detaylı