GECE/GÜNDÜZ RENKLI KAMERA SCC-B2305 (P) / B2005 (P) SCC-B2305 / B2005 KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GECE/GÜNDÜZ RENKLI KAMERA SCC-B2305 (P) / B2005 (P) SCC-B2305 / B2005 KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 GECE/GÜNDÜZ RENKLI KAMERA SCC-B2305 (P) / B2005 (P) SCC-B2305 / B2005 KULLANIM KILAVUZU

2 Eskenar bir üçgen içerisinde asagi bakan ok ile sonlanan yildirim simgesi, bu kitapta cihaz/ürün kasasi içerisinde, kullaniciya elektrik çarpma riski olusturabilecek malzeme bulundugunu ve yeterli büyüklükte yalitimsiz tehlikeli gerilim varligi konusunda uyarmak amaciyla kullanilmistir. Eskenar bir üçgen içerisinde ünlem isareti seklindeki simge, kullaniciya düzenek ile beraber gönderilen basili malzeme içerisinde önemli çalistirma ve bakim (ikmal) talimat ve bilgilerinin var oldugunu anlatmak amaciyla kullanilmistir. UYARI YANGIN YA DA ELEKTRIK ÇARPMASI RISKLERINDEN KORUNMAK IÇIN, BU CIHAZI HIÇBIR ZAMAN YAGMUR YA DA NEME DOGRUDAN MARUZ BIRAKILMAMALIDIR.

3 ÖNEMLI GÜVENLIK TALIMATLARI 1. Talimatlari okuyunuz, Tüm güvenlik ve kullanim talimatlari cihaz çalistirilmadan önce okunmalidir 2. Kullanim kilavuzunuzu muhafaza ediniz, Kullanim kilavuzu ve güvenlik talimatlarini gelecekte de yararlanabilmek için muhafaza ediniz. 3. Temizleme, Temizlemeden önce cihazi bagli oldugu prizden çekiniz. Temizlik için sivi halde bulunan veya püskürtmeli temizlik maddeleri kullanmayiniz. Temizlemek için sadece yumusak nemli bir bez kullaniniz 4. Ekler, Satici ve/veya üretici firmanin izni olmadan cihaza herhangi bir cihaz ve/veya eklenti baglamayiniz. Bu gibi islemler yangin, elektrik çarpmasi veya kisisel yaralanmalara sebep olabilir. 5. Su ve/veya Nem, Cihazi kesinlikle bir su kaynagi yakininda veya islak alanlarda (banyo, yüzme havuzu yani, mutfak, vs.) kullanmayiniz ve su ile temas etmesinden sakininiz. 6. Aksesuarlar, Bu cihazi sabit olmayan bir tasiyiciya, standa veya masaya yerlestirmeyiniz. Yerine uygun konmamasi cihazin düsmesine, çocuk veya yetiskinlerin yaralanmasina ve cihazin ciddi bir sekilde zarar görmesine sebep olabilir. Duvara veya rafa yerlesimlerde üretici/satici firmanin vermis oldugu talimatlara uyunuz ve üretici/satici firmanin önermis oldugu montaj setlerini kullaniniz. 7. Tasima, Bu cihazin seyyar bir araçla tasinmasi durumunda dikkatli tasiyiniz. Ani durmalar, asiri güçlü itme hareketi veya düz olmayan yüzeylerde itilerek tasinmasi cihaz ile tasima aleti arasindaki birlesikligi bozup düsmesine sebep olabilir. 8. Düsük hava akimi, Cihazin bir kabin (raf, dolap vs.) içerisine yerlestirilmesi cihazin güvenli çalismasi için gereken hava akimini yeterince almamasina sebep olacagindan önerilmemektedir. 9. Enerji Kaynaklari, Bu cihaz sadece üzerindeki etikette yer alan enerji kaynagi (gücü) tarafindan beslenmelidir. Eger enerji kaynaginizdan emin degilseniz satici/üretici firma yetkilinizden veya lokal enerji saglayan kurumunuzdan yardim talep ediniz.

4 10. Cihazin Enerji kablosu üzerine hiç bir sey koymayiniz. Enerji kablosunu insanlarin ayaklarinin takilabilecegi yerlerden uzak tutunuz. 11. Uyarilara Dikkat ediniz, Tüm uyarilar cihazin üzerinde ve kullanim kilavuzu içerisinde yer almaktadir. 12. Servis ve onarim, Kendi kendinize cihazi tamir etmeye kalkismayiniz. Her türlü tamir bakim/onarim islemleri için yetkili servis istasyonuna basvurunuz. 13. Servis hizmetine ihtiyaç duyulmasi durumunda, Cihazi bagli oldugu prizden sökünüz ve asagida verilen talimatlar geregince yetkili servisinizi arayiniz. a. Enerji (güç) kablosu veya fisi zarar gördügünde, b. Eger bir sivi döküldüyse veya cihazin üzerine bir nesne düstü ise, c. Eger cihaz yagmur veya suya maruz kaldiysa, d. Kullanim talimatindaki tüm islemler düzgün ve dogru bir sekilde uygulanmis olmasina ragmen cihaz normal fonksiyonlarini yerine getiremiyorsa. Bu durumda kullanim talimati içerisinde belirtilenler haricinde baska ayarlar yapmaya kalkismayiniz. Yapacaginiz bu tipte ayarlar cihazin daha fazla zarar görmesine sebep olabilir dolayisiyla normal çalisma fonksiyonlarina dönebilmesi için yetkili servis elemanin daha fazla ugrasmasina neden olabilir. e. Eger cihaz düstü ise veya dis kasasi zarar gördüyse, f. Cihaz eger normal performansindan tamamiyle farkli bir sekilde çalisiyorsa ki bu servis hizmeti almaniz gerektigini gösteren bir durumdur. g. Parça degisikligi/çikarilmasi, Parça yenileme ve degistirme gerekliligi dogarsa, servis yetkilisinin üretici firmanin tanimladigi parçayi kullanip kullanmadigindan veya orijinal parçayla ayni karakteristiklerine sahip bir parça ile degistirildiginden emin olunuz. Yetkisiz yedek parçalarin kullanimi elektrik çarpmalarina, yangina, cihazin normal islevini görmemesine veya diger zararlara sebep olabilir.v 14. Güvenlik kontrolü, Bu cihaza uygulanacak olan herhangi bir servis hizmeti veya onarimi neticesinde, yetkili servis elemanina cihazin uygun çalisma kosulunu saglayacak olan güvenlik kontrollerini yapip yapmadigini sorunuz.

5 INDEKS BÖLÜM 1 BÖLÜM 2 BÖLÜM 3 BÖLÜM 4 BÖLÜM 5 BÖLÜM 6 Giris... Özellikler... Parçalarin Isimleri ve Fonksiyonlari... Montaj... Montaj ve Kullanim Uyarilari... Otomatik Shutter Lens Baglantisi... Lensi Sabitleme ve Lens Seçim Ayarinin Yapilmasi.. Arka Fokusun Ayarlanmasi Baglanti Kablolari Kamera Ayarlari... Ürün Teknik Bilgileri...

6 BÖLÜM 1 GIRIS WDR (Wide Dynamic Range Genis Dinamik Araligi) kameralar dual shutter ile hem parlak hem de karanlik kisimlari görüntü üzerinde ayirt edici sekilde görüntülenebilmesini saglar. Konvansiyonel kameralar parlak objelerde teknik olarak yapiilarindan kaynaklanan teknolojileri geregi beyaz bir ekran görüntüsüne sebep olabilirler. Gece/gündüz kameralar standartlarin üzerindeki aydinlikta renkli modda çalisirlar ve ayrica IR Cut fonksiyonlarinin ortadan kaldirilmasi ile de hassasiyetin artirilarak düsük isik kosullarinda da görüntü alinmasini saglanarak ve bunu da S/B görüntü seklinde temin ederek çok daha vasifli ürünler haline gelirler. Böylece bu tipte kameralar düsük isik kosullarinda dahi karanlik alanlarda objeleri tanimlayabilmenizi saglayan kamerlar ismi ile pazarda anilirlar. WDR (Wide Dynamic Range Genis Dinamik Araligi) WDR Kamera ekranda alinan görüntünün kazancini efektif olarak artiran teknolojisi ile özellikle bina içlerinde pencere önü uygulamalarda tercih edilirler. Kisacasi iç ve dis mekan durumlarini olabildigince temiz bir görüntü ile desteklerler. DAY/NIGHT (Gece/Gündüz) Esasinda renkli kameranin IR Cut fonksiyonunu devreden çikararak daha iyi hassasiyet saglayarak düsük isik kosullarinda bile görüntü alinmasini saglarlar. Gece/Gündüz kameralari genelde karanlik alanlarda örnegin kapali park alanlari gibi nispeten daha kötü isik kosullarina sahip olan yerlerde tercih edilirler. Gündüzleyin 480TVL lik yogun çözünürlük ile renkli görüntü saglar ve sens up özelligi ile de objelerin tanimlanabilmesi saglanarak gece modunda çalismaya devam eder. Bazi durumlarda IR ekipmanlarla bu ürünleri kullanabilmeniz de mümkündür.

7 ÖZELLIKLER Yüksek Hassasiyet Yüksek hassasiyete sahip 1/3 Super HAD P/S CCD ye sahiptir. WDR Fonksiyonu WDR kamera ekranda alinan görüntünün kazancinin efektif olarak arttirilmasini saglar örnegin bir binada alinan bir pencere görüntüsü. Kisacasi iç ve dis mekanlarda temiz görüntüyü tekrar kazandirmis olur. Düsük Isik Kosullari Fonksiyonu Isiksiz kötü ortamlarda çalisabilmesi amaciyla dijital sinyal teknolojisine dayanarak hem düsük isik kosullari fonksiyonu ayrica gece/gündüz fonksiyonuna sahiptir. Çok Iyi Arka Alan Isik Ayari Fonksiyonu Eger obje arkasinda parlak bir isiga ya da günes isigina sahip ise bu kamera temiz resim için arka alan özelligi sayesinde gölgede kalan resmi düzeltir. Dijital Enerji Senkronizasyon Metodu Tamamiyle dijital hat kilitleme ile kameranin güvenilirligi ve kontrol edilebilirligi açisindan dikey kamera senkronizasyonu saglanabilmektedir. Çözünürlük Dijital sinyal teknolojisi ile tamamen dijital resim isleme sayesinde yüksek çözünürlük Çikis Sinyal Seviyesi Video çikis seviyesini tersine çevirmek ve yatay ve dikey profillerini ayarlamak mümkündür.

8 Yandan Görünüm Mount Adapter Fixing Groove (Montaj Aparati Sabitleme Yivleri) Bunlar kameranin monatji esnasinda kullanilacak olan montaj aparatlarinin takilabilmesi amaciyla birakilmis bosluklardir. Camera Lens (Kamera Lensi) Bu lens kameraya monte edilecektir. Temiz olmayan lens yüzeyi ya yumusak bir lens temzileme bezi ya da etanollü bir pamuklu kumas ile temizlenmelidir. Auto Iris Lens Connector (Oto iris lens konnektörü) Bu konnektör otomatik shuttera sahip lensler için gerekli olup enerjilendirilmistir. Kontrol sinyali, video sinyali veya DC sinyali lensin shutter inin kontrolü için gereklidir. Auto Iris Lens Control Cable (Oto iris lens kontrol kablosu) Bu kablo lensin shutter inin kontrol edilebilmesi için kameradan lense sinyal gönderir.

9 Back Focus Control Bar (Art Fokus Kontrol Halkasi) Art Fokusu kontrol eder ALC Lens Setting Switch Bu anahtar kullanacaginiz lens tipine göre degistirilir DC: Kullanacaginiz oto iris lens DC kontrol sinyaline ihtiyaç duyuyorsa o zaman bu anahtari DC pozisyonuna aliniz. VIDEO: Kullanacaginiz oto iris lens video kontrol sinyaline ihtiyaç duyuyorsa o zaman bu anahtari VIDEO pozisyonuna aliniz. Arkadan Görünüm 1) Power (Enerji/Güç LED i) Kameraya enerji verildiginde bu LED yanar 2) Video Out (Video Çikis Terminali) Kameranin video sinyalinin disariya verildigi noktadir ve burasi monitörün video giris terminaline baglanir.

10 3) Remote (Uzaktan Giris Terminali (RS-232)) Bu terminal üretim sahasinda kameranin kontrolü amaciyla kullanilir. 4) Day/Night In & Alarm out (Gece/Gündüz Harici Sinyal Girisi ve Alarm Sinyal çikisi) Bu fonksiyon herhangi bir sensörden (opsiyonel) haricen gece/gündüz sinyalinin alinip S/B a dönüstürülmesini saglar. Hareket algilama fonksiyonu ise herhangi bir hareket algilandiginda alarm sinyalinin olusturulmasini saglar.

11 1 nolu sekilde gösterildigi sekilde day/night (gece/gündüz) terminaline harici bir sensör baglayiniz, sonra 2 nolu sekilde gösterildigi sekilde harici siren veya lambayi da alarm terminaline baglayiniz. Alarm çikis terminali open devredir ve asagidaki kapasiteye sahiptir: 16V DC ve 100mA OFF (Kapali) : Açik devre ON (Açik) : 100mA in altindadir Day/night (gece/gündüz) giris terminali 5V DC çeker ve 0.2mA in üzerindedir. OFF (Kapali) : Açik kontak ON (Açik) : Kapali kontak 5) Camera Operation Switch Setup Switch (Kamera Islev Anahtari Ayar Anahtari) Kamera çalisma anahtari fonksiyonlari kameranin normal çalisma modunda ya da ayar menü modunda olusuna göre degisiklik gösterir. Normal Çalisma Modunda * [Left/Right] [Sag/Sol] Anahtari : Bu tusa 2 sn. basarsani z DC Iris seviyesinin kontrolü için gerekli olan menü ekrana gelir. [Left / Sol] tus seviyeyi arttirir ve [Right/Sag] tus seviyeyi düsürür. * [Enter/Giris] Anahtari : Bu tus ayar menüsüne girmek için kullanilir (Yaklasik 2sn. boyunca basili tutunuz) Ayar Menüsü Modunda * [Up/Yukari / Down/Asagi] Anahtari : Bu tuslar gösterim imlecini asagi yukari haerket ettirmek içindir.

12 * [Left/Sol / Right/Sag] Anahtarlari : Bu tuslar gösterim imlecini saga ve sola hareket ettirmek için veya her ayar menüsünün içinde bulunan degerleri tanimlayabilmek için kullanilir. * [Enter/Giris] Anahtari : Bu tus ya seçilen ayari oanylamak için ya da ayar menüsünün altinda bulunan alt menülere ulasmak için kullanilir. 6) Enerji Baglanti Portu Bu port enerji kablosuna baglanir. BÖLÜM 4 MONTAJ Bu bölümde montajdan önce dikkat edilmesi gereken hususlar ile montaj ortaminin gereklilikleri ve montaj esnasinda neler yapilmasi gerektigi açiklanir. Daha sonra normal kosullarda kameranin montajinin nasil yapilacagi ve kablonun nasil baglanacagi açiklanacaktir. Montajdan Önce Kamera Kutusunda Varolan Parçalarin Kontrolü Asagidaki malzemelerin kutunun içerisinde bulundugundan emin olunuz.

13 Montaj ve Kullanim Esnasinda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar a. Kamerayi kendi kendinize monte ve demonte etmeyiniz. b. Kamerayi elde tasirken dikkatli olunuz. Biryere çarpmayiniz veya siddetli sallamayiniz. Kameranin bir çarpmaya maruz kalmamasina özen gösteriniz. Saklama, kullanma ve çalistirma kurallarina uyunuz. c. Kamerayi yagmur, nem gibi ortamlara maruz birakmayiniz. Islak alanlarda kamerayi çalistirmayiniz. d. Kamerayi güçlü ve asindirici madde ve cisimlerle temizlemeyiniz. Kamerayi kuru bir ile siliniz. e. Kamerayi serin bir yerde muhafaza ediniz. Direkt günes isigina maruz birakmayiniz. Direkt günes isigi bazi parçalarinin arizlanmasina sebebiyet verebilir. Otomatik IRIS Lens Konnektör baglantisinin yapilmasi Kameraya baglamak için Otomatik Iris Lens Konnektörünü asagidaki gibi hazirlayiniz. Otomatik Iris Lens Konnektörünü kablolarini asagidaki gibi baglayiniz. Pin DC Kontrol Tipi Video Kontrol Tipi Numarasi 1 Damp (-) Güç Kaynagi (+12V) 2 Damp (+) Kullanilmiyor 3 Drive (+) Video Sinyali 4 Drive (-) GND (Toprak)

14 Lensin Takilmasi CS Montajli Lenslerde CS Lensi saat yönünde yerine tamamen oturana kadar çeviriniz C Montajli Lenslerde C montaj adaptörünü yerine tamamen oturana kadar saat yönünde çeviriniz. Daha sonra C tipi lensi yine saat yönünde çevirerek yerine oturtunuz.

15 Lens seçme anahtarinin ayarlanmasi Lense takma isleminiz tamamlandiktan sonra kameranin yaninda bulunan lens seçme anahtarindan takili lens tipini seçiniz. Eger takili lensiniz DC kontrol tip Oto Iris Lens ise Lens seçme anahtarini DC olarak seçiniz. Eger takili lensiniz Video kontrol tip Oto Iris Lens ise Lens seçme anahtarini VIDEO olarak seçiniz. Art/Arka Fokusun ayarlanmasi Kameranin Arka Fokus ayari fabrika çikinda yapilmistir. Ancak bu fokus ayari farkli tiplerdeki lensler için uygun olmayabilir. Asagidaki kisimda arka Fokus ayarinin nasil yapilacagi anlatilacaktir. Ilk önce sabit fokus lenslerde arka fokus ayarinin yapilmasi. a. Tornavida vasitasi ile arka fokus ayar bilezigini hafifiçe gevsetin. b. Parlak bir görüntülü cismi (kontrol örnegi) 10m. Den uzak bir mesafeye yerlestirin ve fokus bilezigini sonsuz (8 ) konumuna getirin. c. Temiz bir görüntü elde edene kadar arka fokus bilezigini ayarlayin. d. Arka fokusun vidasini sikistirarak sabitleyin.

16 Zoom Lens Kullanirken Arka Fokus Ayarini Asagidaki Sekildeki Gibi Yapilir a. Tornavida vasitasi ile arka fokus ayar bilezigini hafifiçe gevsetin. b. Parlak bir görüntülü cismi (kontrol örnegi) 3~5m. bir mesafeye yerlestirin ve ve zoom lensi TELE kismina dogru Temiz bir görüntü elde edene kadar çevirin. c. Zoom Lensi WIDE konumuna kadar gidebildigi yere kadar çevirin. Ve arka fokus bilezigini temiz bir kamera görüntüsü elde edene kadar çevirin. d. B ve C 2-3 kere TELE ve WIDE arasinda zoom fokus olana kadar tekrarlayiniz. e. Arka fokusun vidasini sikistirarak sabitleyin. Not :Arka Fokus ayar bilezigini saat yönünün tersine çevirdiginizde son noktasinda bir ses duyacaksiniz.

17 KABLO BAGLANTILARI Lensi taktintan sonra ve lens seçme anahtarini ayarladiktan sonra hazir kablo ile kamerayi baglayin. a. Ilk önce BNC ile sonlandirilmis kabloyu kameranin arkasindaki Video çikis Terminaline (VIDEO OUT) baglayin. b. Kablonun BNC ile sonlandirilmis diger ucunu Monitörün Video Girisine (VIDEO INPUT) girisine takin. c. Daha sonra kameranin güç adaptörünü baglayiniz. Adaptör kablosunun 2 ucunu kameranin girisi için belirlenmis olan düz kafali uçlara asagida belirtildigi sekilde baglayiniz. (GND:Toprak beyaz çizgi ile belirlenmis olandir) AC24V veya DC12V güç kaynagini kutup ayirtetmeksizin baglayabilirsiniz.

18 AC230V girisli kamerada, güç kablosu ile AC 230V enerji kaynagina baglayabilirsiniz.

19 BÖLÜM 5 KAMERANIN AYARLAR MENÜSÜ Bu bölüm kameranin nasil ayarlanacagini anlatmaktadir. Ilk bölüm tüm ayar menüsünü ve alt menülerini ikinci kisim ise her bir menünün islevinin ne oldugunu açiklamaktadir.

20 CAMERA ID (Kamera Ismi) Bu kisimda bagli olunan kameranin monitöre düsen isminin nasil tanimlanacagi açiklanmaktadir. Kamera ismi menüsüne girip Enter (giris) butonuna basarsaniz, ismi olusturacaginiz alt menüye ulasabilirsiniz. Kamera ismi rakamlar, harfler veya bunlarin her ikisinin de kullanilacagi bir tanimlama olabilir. Toplamda 20 karakter olabilir. Verilen kamera ismi istenilen herhangi bir noktada görüntülenebilir bunu da yine alt menüden ayarlayabilirsiniz. IRIS (Iris) Bu kamera isima yogunlugundaki parlaklik seviye kontrolünü otomatik olarak yapabilen iris fonksiyonuna sahiptir. ALC, DC Iris seviyesini, Video Iris i ve ELC seviyesini seçebilir. DC DC menüsü seçer ve enter (giris) e basarsaniz, parlaklik seviyesini ayarlayabileceginiz bir alt menü çikar. Burada Level (seviye) menüsünde Left (sol) veya Right (sag) anahtarlarina basarak parlaklik seviyesini ayarlayabilirsiniz. Level (seviye) ayarlari sadece DC Iris lensler kullanildiginda ulasilabilir olacaktir. Sonrasinda ALC lens seçenegini kameranin yan tarafinda bulunan anahtar ile DC konumuna getirebilirsiniz.

21 VIDEO Video lens kullanildigi zaman geçerlidir. Iris level lens (iris seviyeli lens)e baglanan farkli tipteki dirençleri kontrol için kullanabilirsiniz. ALC lens seçimini de bu asamadan sonra kameranin yan tarafinda bulunan anahtar ile Video pozisyonuna alabilirsiniz. ELC Bu menü, manuel lens kullaniliyor ise yüksek hizli shutter seviyesini harici ortamdaki yüksek seviyede olan isima sebebiyle belirli limitler içerisinde kontrol etmenizi saglar. ELC modunu Iris menüsünün altindan seçer ve Enter (giris) e basarsaniz asagidaki alt menü karsiniza çikacaktir. Yine sag ve sol yön anahtarlari ile bu seviyeyi ayarlayabilmeniz mümkündür. BLC/WDR (Arka Plan Isik Kompenzasyonu-Genis Dinamik Araligi) Siradan bir kamera kullaniyorsaniz ve görüntülediginiz objenin arkasinda yogun bir aydinlik söz konusu ise monitörde izlediginiz görüntüdeki arka plandaki isik objenin gölgede kalmasina sebep olacaktir. BLC özelligi bu gibi objenin arka planinda meydana gelen efektleri ortadan akldirip temiz, düzgün bir görüntü almanizi saglar.

22 Sag veya sol anahtari ile OFF (kapali) konumda olan bu ayari kullanicinin tercih edecegi 5 farkli bölgede uygulayabilmeniz mümkün olacaktir. Bottom (alt), Top (üst), Left (sol), Right (sag) ve Center (orta/merkez) veya User (direk kullanici tanimli alan). BLC menüsü içerisinde Enter (giris) e basiniz. WDR (Genis Dinamik Araligi) WDR kamera ekranda alinan görüntünün kazancinin efektif olarak arttirilmasini saglar örnegin bir binada alinan bir pencere görüntüsü. Kisacasi iç ve dis mekanlarda temiz görüntüyü tekrar kazandirmis olur.

23 COLOR / BW (RENKLI/SiyahBeyaz) Renkli/SB menüsü IR (infrared) filtresini açar ya da kapar. Düsük isik kosullarinda, siyah/beyaz mod IR filtresini kapatir ve hassasiyet S/B bir kameradaki seviyeye çikar. Aksi takdirde BW modu IR filtreyi açar ve normal görünütüyü saglayacak sekilde hassasiyet normal haline geri döner. Color (renkli) Bu modda kamera video çikisi sadece renklidir. BW...(Siyah/Beyaz) Siyah/Beyazda IR Filtresi kapali konumdadir. (yüksek hassasiyet tipki siyah/beyaz kamerlardaki gibi). BW menüsünü seçer enter /giris) e basarsaniz bir alt menü çikacaktir. Bu menüyü açik/kapali konumuna getirerek kisa süreli ani bir sinyal gönderebilmeniz mümkündür. Auto...(Otomatik) Bu menü ortamdaki aydinlatmaya göre Color (renkli) modu B/W (S/B) moda veya tam tersi sekilde dönüstürmeye yarar. Düsük isik kosullarinda hassasiyeti artirmak için IR filtresini kapatir veya hassasiyeti düsürerek IR filtresini açar.

24 Auto (otomatik) menüsünü seçer ve enter (giris) e basarsaniz, BW level control (s/b seviye kontrolü) Auto BW (otomatik S/B) alt menüsü açilir. Bu durumda on (açik) veya off (kapali) konumuna göre kisa süreli ani bir sinyal göndermeniz mümkün olacak ve bu dönüstürme için zaman araligi tanimlayabilmeniz de saglanacaktir. (duration time). Veya standart parlaklik seviyesini renkli moddan s/b moda dönüstürmek için gerekli ayari yapabilmenizi saglayacaktir. EXT...(Haricen) Bu menü harici bir sensör yardimi(baglantisi ile) ile KAMERAYI otomatik olarak renkli moddan s/b moda (veya tam tersi)döndürmenizi saglayacaktir. EXT menüsü seçer ve enter (giris) e basarsaniz, External B/W (haricen S/B ayari) alt menüsü ekranda görünür. Bu menüyü çalistirmak veya kapamak için ani bir sinyal gönderebilirsiniz. (burst) SHUTTER (Örtücü) Shutter menüsü, yüksek hizlli elektronik shutteri ayarlar; Auto (otomatik) düsük hizli shutter ve Fix (fiks/sabit) düsük hizli shutter seklinde. Yüksek hizli elektronik shutter 7 shutter seviyesini kapsar, bunlar 1/100 ile 1/ arasindadir ve genelde hizlihareket eden nesnelerin görüntülenmesi için kullanilirlar. Düsük hizli shutter ve fiks/sabit düsük hizli shutter 12 shutter hizini kapsar ve x2 den x128 e kadardirlar ki shutter hizini düsürmek karanlik ortamda daha temiz

25 ve parlak bir görüntü alinmasi için gereklidir. Eger ortamdaki isimanin algilanip buna göre karanlik derecesine uygun olacak shutter hizinin otomatik olarak seçilmesini istiyorsaniz Auto (otomatik) düsük hizini seçiniz ve eger görüntü parlakligini hesaba katmaksizin shutter hizini kendiniz ayarlamak istiyorsaniz da Fix (fiks/sabit) ile baslayan menüden ayarlarinizi yapiniz. Eger sag veya sol ok tuslarina basmaya devam ederseniz asagidaki hizlar ardisik olarak monitörde görüntülenmeye baslayacaktir. * Eger Iris modu ELC de ise veya BCL/WDR modu WDR de ise sadece asagida verilen modlari kullanabilirsiniz. AGC / MOTION (Otomatik Kazanç Kontrolü / Hareket ) AGC AGC menüsü; karanlikta çekilen objeler yüzünden standartin altinda olan parlakligin isini kolaylastirmak amaciyla kullanilir. AGC menüsünü sadece Yüksek Hizli Shutter için geçerli olacak sekilde ayarlayabilirsiniz ya da tamamen kapatabilirsiniz. Sag veya sol ok tuslarina basarak Low (düsük) ve High (yüksek) pozisyonlarina ulasabilirsiniz ve AGC fonksiyonu aktif hale gelir. Low (düsük) düsük seviyede otomatik kazanç kontrolü için, High (yüksek) ise yüksek seviyede kazanç için kullanilir.

26 Color/BW (Renkli/SB) menüsü otomatige alindiginda AGC menüsü aktif hale döner ve otomatik kazanç yüksek seviyededir. MOTION (Hareket) Hareket fonksiyonu sadece Auto ve Fix modlarindayken geçerli olur ve asagidaki 5 adimda kullanilir: S.Slow (çok yavas), Slow (yavas), Norm (normal), Fast (hizli), F.Fast (çok hizli). S.Slow (çok yavas) karanlikta sabit duran objelerin monitörlenmesi için otomatik kazanç kontrolünün yogunlugunu minimize eder. Slow (yavas) yine karanlikta az hareketli objelerin monitörlenmesi için otomatik kazanç kontrolün yogunlugunu düsükte tutar. Norm (normal) karanlikta hareketli objelerin monitörlenmesi için otomatik kazanç kontrolünün yogunlugunu standardize eder. Fast (hizli) karanlikta hizli hareket eden objelerin monitörlenmesi için otomatik kazancin yogunlugunu yüksekte tutar. F.Fast (çok hizli) karanlikta çok hizli hareket eden objelerin monitörlenmesi için otomatik kazancin yogunlugunu maksimize eder. Motion (hareket) fonksiyonunu aktif hale getirmel için, imleci asagi pozisyonu ile menü konumuna getirmelive sag / sol ok tuslari ile shutter menüsünün auto veya fix konumlarinda birine gelmesini saglamalisiniz. Sag ve sol ok tuslarina basmaniz yavastan hizliya kadar ki tüm modlari arka arkaya siralanmasini saglar.

27 WHITE BAL (Beyaz Isik Ayari) ATW Eger White Bal (beyaz isik ayari) menüsü altindan ATW (otomatik renk ayarlamasi) seçilirse gerçek zamanli olarak renk sicakligini görüntülemeniz mümkün olabilir ve otomatik olarak beyaz isik ayarini ortamin renk sica kligina göre ayarlanmasini saglayabilirsiniz. AWC Eger White Bal (beyaz isik ayari) menüsü altindan AWC (otomatik beyaz renk) seçilirse bir kereligine ayarlanan o ortamin renk sicakligina göre belirlenen degeri otomatik olarak ayarlamaniz saglanir. Eger AWC modunu seçer ve enter (giris) e basarsaniz bu fonksiyon aktif hale gelir ve görüntülemek istediginiz ortami sabit bir degerde saklamis olursunuz. MANU... Eger White Bal (beyaz isik ayari) menüsü altindan MANU (manuel olarak ayar) seçilirse bu degeri mevcut aydinlatmaya göre manuel olarak girmeniz gerekir. Manu (manuel) yu seçer ve enter (giris) e basarsaniz bir alt menü gelecektir. Sag/sol ok tuslari ile hareket ederek preset menüsü altina geçebilir ve 3200K, 5600K veya kullanici tanimli ayarlari seçebilirsiniz. 3200K : Renk sicakligini 3200 K ya ayarlar 5600K : Renk sicakligini 5600 K ya ayarlar USER : Ayar için geçerli olan kirmizi ve mavi renk barini seçiniz.

28 SYNC (Senkronizasyon) INT modu dahili senkronizasyon için geçerli olup LINE modu ise çoklu kameralarin çalismasi için gereklidir. Bu modda harici bir sinyal (AC Sinyali) kullanilarak kamera fazlarinin senkronize olmasi saglanir. Bazi ayarlar için küçük faz sapmalarini PHASE (faz) bölümünden ayarlamak mümkün olabilir. SYNC fonksiyonu sadece AC enerji kaynaklari için mümkündür. Imleci LINE üzerine getiriniz ve sag/sol ok tuslari ile LINE menüsünü seçiniz ve enter (giris) e basiniz. Simdi PHASE (faz) yi ayarlayabileceginiz alt menüyü görebilirsiniz. PHASE (faz) ayari -138H den +138H (PAL) ye kadar degisebilir. * Eger DC enerji kaynagi kullaniyorsaniz SYNC fonksiyonunu kullanamazsiniz. SPECIAL (ÖZEL) Special (özel) menüsünden baud rate, reverse(ters çevir), PIP (resim içinde resim), POSI/NEGA (pozitif/negatif), DETAIL (detay) ve MOTION DET (hareket algilama) fonksiyonlarini siz de kontrol edebilirsiniz. SPECIAL menüsüne gelir ve enter (giris) e basarsaniz, alt menüsü ortaya çikacaktir.

29 BAUD RATE : RS-232 iletisiminde ihtiyaç duyulan hizi ayarlamaniz saglar. 4800,9600,19200 veya degerlerinden birini seçebilirsiniz. Reverse (ters çevir) : Görüntüyü 3 modda ters çevirebilir.sag/sol, Asagi/yukari veya sag/sol/yukari/asagi Not: BLC, Motion ve privacy (özel alan) kisimlarini resetleyin çünkü tüm araçlarla bu özellikler degisememktedir. POSI/NEGA (pozitif/negatif) : Video parlaklik sinyalini normal veya tam tersi seklinde verir. DETAIL (detay) : Yatay ve dikey keskinligi ayarlar MOTION DET Bu ayar sayesinde hareketli objeleri yakalamak mümkündür. Eger bu menüyü aktif hale getirirseniz herhangi bir hareketin olmasi beklemediginiz bir yerde, hareket meydana gelirse bir alarm sinyali yaratir. Bu fonksiyon hareketi algilar ve hareketin oldugu yeri ve hassasiyetini fark edebilir. Eger ON (açik) modunu seçer ve enter (giris) e basarsaniz bir alt menü çikacaktir. Bu alan BLC menüsünün ayarlandigi modelle aynidir. Hepsi, merkezde, asagida, yukarida, sag veya sol seklinde düzenleyebilirsiniz. Eger asagida (bottom) kismini seçer ve enter (giris) e basarsaniz seçilen alan ekranda gözükecektir. Hassasiyet 7 farkli degerde olup hareket algilamanin verimini artirmak içindir.

30 PRIVACY (Özel/Gizli Alan Tanimlamak) Bu özellik kisisel mahremiyetin saglanabilmesi amaciyla seçilen alanin ekranda siyah bir kare seklinde görüntülebilmesini amaçlamaktadir. Bu fonksiyon 8 ayri degerde bu islemi yapabilmenizi de saglar. Alanin lokasyonunu ve büyüklügünü ayarlayabilirsiniz.

31 EXIT (ÇIKIS) Exit (çikis) menüsü kamera ayarlar menüsünün sonlandirilmasi içindir. QUIT (yarida birak) Tüm degisiklikleri rededer ve ayar menüsünü bir önceki konumuna getirir. SAVE (sakla) O ana kadar yapilan tüm degisiklikleri kaydeder. PRESET (ilk hali) Tüm degisiklikleri rededer ve kamerayi kutudan çiktigi andaki ilk haline geri döndürür.

32 ÜRÜN ÖZELLIKLERI SCC-B2305P/B2005P ÖZELLIK Kamera Bilgisi AÇIKLAMASI CCTV Kamerasi (WDR, GECE/GÜNDÜZ) Enerji Kaynagi SCC-B2305 P :AC 24V +/-10% DC 12V +/-10%~5% SCC-B2005P :AC 220V~AC 240V (50Hz +/-0.1Hz) Enerji Tüketimi SCC-B2305P : Yaklasik 4.5W SCC-B2005P : Yaklasik 5W Tarama Sistemi PAL Standart Renkli Sistem Görüntüleme Araci 1/3 P/S CCD Efektif Resim Sayisi 752 x 582 Tarama Metodu 625 satir, 2:1 Interlace Tarama Frekansi Yatay : Hz(INT) / Hz(L/L) Dikey : 50Hz(INT) / 50Hz(L/L) Senkronizayon Metodu INT/Line Lock Çözünürlük 480 TVL S/G Orani 50dB den daha iyi (AGC kapaliyken) Min. Aydinlik Deger Renkli : 0.5lux (sens up x128, 0.004lux) S/B : 0.1lux 8sens up x128, 0.001lux) Gece/Gündüz Renkli/SB/Otomatik/Haricen Renk Sicakligi ATW/AWC/Manuel Mod 3200 K, 5600 K, R/B Kazanç Ayari) Elektronik Shutter OFF (kapali), 1/120, 1/250, 1/500, 1/1.000, 1/2000, 1/4000, 1/10000 Arka Plan Isik Ayari sn. OFF (kapali), Alt, Üst, Sag, Sol, Orta Kullanici Tanimli Hassasiyet Arttirimi OFF (kapali) / Auto2x~128x / FIX2x~128x / Dinamik Aralik PAL: 80

33 Hareket Algilama OFF(kapali)/ON(açik) Alan Hassasiyet Ayarli Video Kontrol Posi/Nega, Ayna, Diger ayarlar Sinyal Çikisi Kompozit video çikis : 1.0Vp-p 75 ohms / BNC AI Lens Video/DC Lens Montaji CS/C (adaptörü ile birlikte) Çalisma Sicakligi -10 C ~ +50 C Bagil Nem ~90% Fiziksel Ölçüleri 68x55x Agirlik SCC-B2303P : Yaklasik 450g. SCC-B2003P : Yaklasik 500g. IMALATÇI FIRMA BILGILERI: Samsung Electronics Co., Ltd. 416, Maetan-3Dong, Paldal Gu, Suwon City, Kyungki-Do, Korea Tel: , 5578 Fax: UYGUNLUK DEGERLENDIRME KURULUSU: Samsung Electronics Co., Ltd. EMC Testing Laboratory 416 Maetan 3 Dong, Paldal-Ku, Suwon City, Kyungki-Do, Korea Tel: Fax: ITHALATÇI FIRMA BILGILERI: / Tel : ( ) Faks : (0 ) www. Cihazin kullanim ömrü 7 (yedi) yildir.

220X POWER ZOOM KAMERA SCC-C4201(P),C4203(P),C4301(P),C4303(P) SCC-C4201,C4203,C4301,C4303 KULLANIM KILAVUZU

220X POWER ZOOM KAMERA SCC-C4201(P),C4203(P),C4301(P),C4303(P) SCC-C4201,C4203,C4301,C4303 KULLANIM KILAVUZU 220X POWER ZOOM KAMERA SCC-C4201(P),C4203(P),C4301(P),C4303(P) SCC-C4201,C4203,C4301,C4303 KULLANIM KILAVUZU Eskenar bir üçgen içerisinde asagi bakan ok ile sonlanan yildirim simgesi, bu kitapta cihaz/ürün

Detaylı

SAMSUNG GECE/GÜNDÜZ RENKLİ KAMERA SCC-B2303(P)/B2003P SCC-B2307P/B2007P. Kullanma Kılavuzu

SAMSUNG GECE/GÜNDÜZ RENKLİ KAMERA SCC-B2303(P)/B2003P SCC-B2307P/B2007P. Kullanma Kılavuzu SAMSUNG GECE/GÜNDÜZ RENKLİ KAMERA SCC-B2303(P)/B2003P SCC-B2307P/B2007P Kullanma Kılavuzu DİKKAT: DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ, AÇMAYIN ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN KAPAĞINI (VEYA ARKA KISMINI)

Detaylı

Analog Kamera Menüleri

Analog Kamera Menüleri Analog Kamera Menüleri DINION 4000 AN tr Hızlı Kullanım Kılavuzu Analog Kamera Menüleri Kurulum menüsü tr 3 1 Kurulum menüsü SETUP menüsüne erişmek için kontrol kumandasının ortasındaki düğmeye basın.

Detaylı

diğer cihazlarla bağlanti

diğer cihazlarla bağlanti diğer cihazlarla bağlanti GÖRÜNTÜ/SES/MONITÖR BAĞLANTILARI M UTP kamerası ve BNC kamerasını aynı anda bağlı tutmayın. (KNL1, KNL2) NETWORK USB 1 5 2 6 3 7 4 8 9 13 10 14 11 15 12 16 VIDEO IN 1 VIDEO IN

Detaylı

RENKLI EKRAN MONITÖR. Model : 21 Tüm modeller Model : 15 Tüm modeller. Kullanim Kilavuzu

RENKLI EKRAN MONITÖR. Model : 21 Tüm modeller Model : 15 Tüm modeller. Kullanim Kilavuzu RENKLI EKRAN MONITÖR Model : 21 Tüm modeller Model : 15 Tüm modeller Kullanim Kilavuzu IÇINDEKILER Sayfa - ÖNEMLI GÜVENLIK TEDBIRLERI 2-5 - Genel 2-5 - Ön Panel Parçalari ve Kontrolleri 5 SMC-210F, SMC-150F

Detaylı

GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA

GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA MODELLER BLW 550DSS-DN TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği,

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU TALİMATNAMESİ KULLANIM ÖMRÜ 7(YEDİ) YILDIR

KULLANIM KILAVUZU TALİMATNAMESİ KULLANIM ÖMRÜ 7(YEDİ) YILDIR KULLANIM KILAVUZU TALİMATNAMESİ KULLANIM ÖMRÜ 7(YEDİ) YILDIR RENKLİ S/B UYARI Yangın ve çarpma tehlikesi. Birimi yağmur ve neme maruz bırakmayınız. Bu işaret önemli işletim ve bakim talimatlarının cihaz

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

Bu klavuz beş modeli (SFR-322 SFR-331 SFR-332 SFR-605 SFR-705) kapsar. EVEREST 420 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-322

Bu klavuz beş modeli (SFR-322 SFR-331 SFR-332 SFR-605 SFR-705) kapsar. EVEREST 420 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-322 : SFR-322 1/3 Renkli Sharp CCD, 420TVL CDS Işık Kontrol Tasarımı. IR Parça Değiştirme ve Parlaklığın Kontrolü için Otomatik Işık Test. 30 adet Φ5,IR Mesafesi:30M. Video İşlevsel Görüntü Sensörü Tarama

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK AMAÇLI KAMERALAR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-IR700D-DIS, BLW-IR700-DIS, BLW-IR701D-DIS UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz.

Detaylı

CCTV KAMERALAR. www.ipgroup.com.tr info@ipgroup.com.tr

CCTV KAMERALAR. www.ipgroup.com.tr info@ipgroup.com.tr CCTV KAMERALAR IP-K2700 IP-K2701 Sinyal Sistemi 1/3 SONY SUPER HAD CCD DAY&NIGHT Çözünürlük PAL:752(H)*582(V) NTSC:768(H)*492(V) Tarama Alanı 4.9mm-3.7mm Min.İlimünasyon 0.01 Lux / F1.2 Tarama Sistemi

Detaylı

2 Megapiksel. CMOS Sensor. 1.3 Megapiksel. 2015-1 Fiyat Listesi www.pinetron.com.tr. Yenilik

2 Megapiksel. CMOS Sensor. 1.3 Megapiksel. 2015-1 Fiyat Listesi www.pinetron.com.tr. Yenilik 2 Megapiksel 1.3 Megapiksel Heyecan Yenilik Güven 2015-1 Fiyat Listesi ANALOG KAMERALAR Box / IR Dome / IR Bullet MENU 2D/3D Noise Reduction Super HAD II CCD Sensor Super HAD II CCD Sensor 20 M 30 M PDR-DX401

Detaylı

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI!

Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Fisheye IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER P4320, P4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

MODELLER D8210, D8220, D8520

MODELLER D8210, D8220, D8520 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D8210, D8220, D8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

CKB423-A55 KULLANIM KILAVUZU

CKB423-A55 KULLANIM KILAVUZU CKB423-A55 IR Kamera KULLANIM KILAVUZU 1 2 CKB423-A55 IR Kamera KULLANIM KILAVUZU KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr ANKARA

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER BLW-420DN TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

27X OUTDOOR SPEED DOME KAMERA

27X OUTDOOR SPEED DOME KAMERA Speed Dome Kameralar DOH-240SE 27X OUTDOOR SPEED DOME KAMERA VIDEO ROUP 600TVL PATTERN Ÿ1/4 Super HAD Ÿ600 TVL(Renkli), 700TVL(S/B) Ÿ27x Oto Fokus 16x ŸTrue & Night Fonksiyonu ( IR-CUT Filtresi İçerir

Detaylı

KOMBI DOME KAMERA (BIRLESIK KUBBE TIPI KAMERA) KULLANIM KILAVUZU

KOMBI DOME KAMERA (BIRLESIK KUBBE TIPI KAMERA) KULLANIM KILAVUZU KOMBI DOME KAMERA (BIRLESIK KUBBE TIPI KAMERA) KULLANIM KILAVUZU KULLANMADAN ÖNCE Bu kullanim kilavuzu kullanicilari için temel bilgileri içerir.bu kullanim kilavuzunda kullanimi, ayarlari, özellikleri

Detaylı

SCC-B2311 SCC-B2310 SCC-B2311P SCC-B2011P

SCC-B2311 SCC-B2310 SCC-B2311P SCC-B2011P Bu ürünü doğru kullanmak ve işletmek için bu el kitabındaki Emniyet Önlemlerini mutlaka okuyun. SAYISAL RENKLI KAMERA SCC-B2311 SCC-B2310 SCC-B2311P SCC-B2011P Kullanıcı El Kitabı Manuel d'utilisation

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER BLW-IR421D TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma

Detaylı

Parça No: AB68-0047A(01) Kore de Basılmıştır. Kullanma Kılavuzu

Parça No: AB68-0047A(01) Kore de Basılmıştır. Kullanma Kılavuzu Parça No: AB68-0047A(01) Kore de Basılmıştır Kullanma Kılavuzu DİKKAT: DİKKAT: DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ, AÇMAYIN ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN KAPAĞINI (VEYA ARKA KISMINI) AÇMAYIN. İÇİNDE KULLANICI

Detaylı

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 Özellikler: 1/3 Sony EX-view HADⅡ CCD, 700TVL 30 Adet,IR Mesafe:50m 4-9mm Değişken odaklı Lens Kablo Kesilmesini önlemek için 3-eksenli

Detaylı

TEKOLOJİ KALİTE PERFORMAS REKLİ BOX KAMERALAR BLW-424 1/4" Renkli SOY Super Had CCD 420 TV Lines, 0,5 Lux Oto Iris: DC Drive/Video Drive, Lens Hariç VG-424 1/4 Renkli SOY Super HAD CCD BLC, AGC, AWB Özellikleri,

Detaylı

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu

HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu HDMI Matris Sviç, 4 x 2 Portlu KILAVUZ DS-48300 Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. En iyi performans ve emniyet için bu ürünü bağlamadan, kullanmadan veya ayarlamadan önce lütfen bu talimatları

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLÝK ALARM SÝSTEMÝ PIR DEDEKTÖR MARKA: MODEL: BG-GUARD EYE PRO 1A TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SÝSTEMLERÝ VE ELEKTRONÝK TÝC LTD. ÞTÝ. TAÞBASAMAK SOK. ABAY APT. NO:6 D:5 ORTAKÖY 34347 ISTANBUL

Detaylı

SISTEM KONTROL KLAVYESI SSC-1000 KULLANIM KILAVUZU

SISTEM KONTROL KLAVYESI SSC-1000 KULLANIM KILAVUZU SISTEM KONTROL KLAVYESI SSC-1000 KULLANIM KILAVUZU INDEKS 1. Özel Karakteristikler...Sayfa 6 2. Parçalarin Isimleri ve Fonksiyonlari...ayfa 7-10 3. Montaj ve Baglanti...Sayfa 11 4. Programlama...Sayfa

Detaylı

MODELLER B8220, B8520

MODELLER B8220, B8520 IR Bullet IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER B8220, B8520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

ANALOG KAMERALAR. 27x HIGH SPEED AUTO FOCUS DSP COLOR CCD CAMERA

ANALOG KAMERALAR. 27x HIGH SPEED AUTO FOCUS DSP COLOR CCD CAMERA 2013 FİYAT LİSTESİ ANALO KAMERALAR 27x HIH SPEED AUTO FOCUS DSP COLOR CAMERA / Night Box Kameralar HC-701E / 650 TVL 650TVL 0.01Lux AC AUTO ain Control 255X Digital Zoom 960H Mirror Motion Detection OSD

Detaylı

Kameralý Aydýnlatma Sistemi

Kameralý Aydýnlatma Sistemi Us e r M an ual Smartguard M otion Li ght wit h Video Ca mera Kameralý Aydýnlatma Sistemi AEC-939AD Paket Ýçeriði Kameralý Aydýnlatma Sistemi Kullanma kýlavuzu 1 Adet alyan anahtar 1 Adet 300w halojen

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLİK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER BLW-425N TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

Mini IR Dome IP Kamera

Mini IR Dome IP Kamera Mini IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D4211, D4320, D4520 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Verilen Aksesuarlar.

Verilen Aksesuarlar. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

RENKLİ DİJİTAL KAMERA

RENKLİ DİJİTAL KAMERA SCC-B2335(P) SCC-B2035P RENKLİ DİJİTAL KAMERA Kullanım Kılavuzu TUR olasılıkları hayal edin Bu Samsung ürününü aldığınız için teşekkürler. Daha ayrıntılı bir hizmet için, lütfen şu web adresinde ürün kaydınızı

Detaylı

WDR GÜNDÜZ /GECE RENKLİ KAMERA. SCC-B2315(P)/SCC-B2015P Kullanım Kılavuzu

WDR GÜNDÜZ /GECE RENKLİ KAMERA. SCC-B2315(P)/SCC-B2015P Kullanım Kılavuzu WDR GÜNDÜZ /GECE RENKLİ KAMERA SCC-B2315(P)/SCC-B2015P Kullanım Kılavuzu DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ VARDIR AÇMAYIN DIKKAT: ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN ARKA KAPAĞI ÇIKARMAYIN. İÇİNDE KULLANICININ

Detaylı

Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi

Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi Speed Dome Kamera & DVR 2D Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu IRIS+ FOCUS+ ZOOM+ IRIS- FOCUS- ZOOM- EXIT PRESET AUTO PRE VIEW F1/ON F2/OFF FUN ACK Kurulum ve kullanımdan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz.

Detaylı

KOMBI DOME KAMERA (BIRLESIK KUBBE TIPI KAMERA) KULLANIM KILAVUZU

KOMBI DOME KAMERA (BIRLESIK KUBBE TIPI KAMERA) KULLANIM KILAVUZU KOMBI DOME KAMERA (BIRLESIK KUBBE TIPI KAMERA) KULLANIM KILAVUZU KULLANMADAN ÖNCE Bu kullanim kilavuzu SCC-641 (P) kullanicilari için temel bilgileri içerir. Bu kullanim kilavuzunda SCC-641(P) kullanimi,

Detaylı

KAMERA GÜVENL TÜRK KILAVUZU MODELLER. önce dikkatlice okuyunuz. geçmeden BLW-IR301, BLW-IR302, BLW-IR300V, BLW-IR301V, BLW-IR302V BLW IR300,

KAMERA GÜVENL TÜRK KILAVUZU MODELLER. önce dikkatlice okuyunuz. geçmeden BLW-IR301, BLW-IR302, BLW-IR300V, BLW-IR301V, BLW-IR302V BLW IR300, GÜVENL VENLİK AMAÇLI KAMERA MODELLER BLW IR300, BLW-IR301, BLW-IR302, BLW-IR300V, BLW-IR301V, BLW-IR302V TÜRK RKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu

Detaylı

BOX KAMERALAR GECE GÖRÜŞ KAMERALAR

BOX KAMERALAR GECE GÖRÜŞ KAMERALAR BOX KAMERALAR ÜRÜN GÖRSELİ MODEL ÖZELLİKLER FİYAT D-116 Sesli Box Kamera 1/3 SHARP CCD Board, 480 TVL Çözünürlük 0,05 Lux Işık Hassasiyeti, Day/Night 30 $ D-117 Sesli Box Kamera 1/3 SONY CCD Board, 480

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

NIFD90NT-SFE3QB 700 TV LINES CCD Bullet Güvenlik Kamerası

NIFD90NT-SFE3QB 700 TV LINES CCD Bullet Güvenlik Kamerası NIFD90NT-SFE3QB 700 TV LINES CCD Bullet Güvenlik Kamerası TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU & GARANTİ BELGESİ EEE Yönetmeliğine Uygundur. MULTITEK NIFD90NT-SFE3QB 700 TV LINES CCD Bullet Güvenlik Kamerası KULLANMA

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

Önlemler. Güvenlik İpuçları.

Önlemler. Güvenlik İpuçları. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

CCTV KAMERALAR $ 95,00 $ 135,00 $ 165,00 $ 170,00 $ 250,00 $ 135,00

CCTV KAMERALAR $ 95,00 $ 135,00 $ 165,00 $ 170,00 $ 250,00 $ 135,00 CCTV KAMERALAR Bilişim ve Güvenlik Teknolojileri MARKA RESİMLER FİYAT TGS-6652 $ 95,00 Resim Sensörü 1/3" DIS SONY CHIP Çözünürlük 650 TVL (Görüntü Kalitesi) Lens 3.6 mm Lens IR Led Sayısı 36 Led Tarama

Detaylı

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz.

* Kabloya asılarak,çekerek fişi prizden çıkarmayınız. Aksi taktirde kabloya zarar verebilir, yangın ve cihazın bozulmasına neden olabilirsiniz. STP-131 MİNİ PRİNTER GÜVENLİK UYARILARI STP-131 termal yazıcıyı kullanırken aşağıdaki güvenlik talimatlarına uymanız gerekmektedir. Aşağıdaki kurallara uyulmaması ciddi yaralanmalara, hasarlara ve ölümlere

Detaylı

MODELLER PNC-SX100, PNC-SX101 TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

MODELLER PNC-SX100, PNC-SX101 TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MEGAPİKSEL IP KAMERA MODELLER PNC-SX100, PNC-SX101 TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Güvenli Hayat Teknolojileri

Detaylı

SAMSUNG ANTİ-VANDAL DOME KAMERA SCC-931T(P) Kullanma Kılavuzu

SAMSUNG ANTİ-VANDAL DOME KAMERA SCC-931T(P) Kullanma Kılavuzu SAMSUNG ANTİ-VANDAL DOME KAMERA SCC-931T(P) Kullanma Kılavuzu DİKKAT: DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ, AÇMAYIN ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN KAPAĞINI (VEYA ARKA KISMINI) AÇMAYIN. İÇİNDE KULLANICI

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar. Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin TR - 82. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın.

Kurulum Öncesi Uyarılar. Ambalajın İçindekileri Kontrol Edin TR - 82. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. 510000211G Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Network Kamerayı televizyon ya da fırın gibi

Detaylı

SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Yeşil RS485 A (

Detaylı

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI!

Full HD Dome Kamera. Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Full HD Dome Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODEL D6210 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden haber

Detaylı

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ

VESTEL YER VANTiLATÖRÜ VESTEL YER VANTiLATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU AIRMASTER 16 GARANTİ 2 YIL UYARI: Yangın, elektrik çarpması veya kişisel yaralanma risklerini azaltmak için: a) Bu vantilatörü herhangi bir hız kontrol cihazı ile

Detaylı

2 Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu

2 Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu K- KULLANIM KILAVUZU Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu Daire no. gir ve ye bas Kapı açmak için ve şifre gir Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz. . Bölümler ve İşlevleri Kamera Lensi

Detaylı

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387

EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 EVEREST 700tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-387 Özellikler: 1/3 Sony EX-view HADⅡ CCD, 700TVL 30 Adet,IR Mesafe:50m 4-9mm Değişken odaklı Lens Kablo Kesilmesini önlemek için 3-eksenli

Detaylı

Smart Dome Kamera. Day&Night Kamera LT303P-B LT303PI-B. Wall-Pendant Type Insert Type

Smart Dome Kamera. Day&Night Kamera LT303P-B LT303PI-B. Wall-Pendant Type Insert Type Smart Dome Kamera LT303P-B LT303PI-B Wall-Pendant Type Insert Type 1/4" EX-View CCD Day&Night Smart Dome Kamera LG XDI DSP x27 Optik Zoom (3.25mm ~ 88.0mm) 520 TV Lines (Color ON), 570 TV Lines (Color

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MEGAPİKSEL IP KAMERA TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU MODELLER BLW-2201IP-D, BLW-2201IP-DV, BLW-2202IP, BLW-2203IP-V, BLW-2204IP-V, BLW-2205IP, BLW-2206IP-B UYARI! Kurulum işlemine geçmeden

Detaylı

2K-130 KULLANIM KILAVUZU

2K-130 KULLANIM KILAVUZU K- KULLANIM KILAVUZU Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu Daire no. gir ve ye bas Kapı açmak için ve şifre gir Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz. . Bölümler ve İşlevleri Kamera Lensi

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER VG-420DN TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754 Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör Özellikler USA-414 Güç çıkış oranı @ 4 ohm 60 W x 4 @ 2 ohm 120 W x 4 @ 1 ohm ----- Köprülü @ 4 ohm 240 W x 2 Tepki frekansı 10 Hz ~ 50 Khz

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER VG-420VDN TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

SCC-B2391(P) SCC-B2091P SCC-B2300

SCC-B2391(P) SCC-B2091P SCC-B2300 (AB68-00511B)SCC-B2391-01Eng 2005.6.17 3:44 PM 1 Dijital renkli kamera SCC-B2391(P) SCC-B2091P SCC-B2300 User's Manual Önemli güvenlik bilgileri DİKKAT ELEKTRİK ŞOKU TEHLİKESİ AÇMAYINIZ Bu sembol iç kısımda

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER VG-420PL TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

Önlemler. Güvenlik İpuçları.

Önlemler. Güvenlik İpuçları. Önlemler. Güvenlik İpuçları. Lütfen kamerayı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatle okuyunuz. Taşımacılık, depolama veya kurulum sırasında stres, şiddet titreşim veya sıvı saldırılardan zarar kaçının. Kamera

Detaylı

Araç İçi Mobil Kameralar

Araç İçi Mobil Kameralar Araç İçi Mobil Kameralar VLL 21 S Vandalproof Mini Dome Kamera VML 21 S Vandalproof Mini Gömme Tip Dome Kamera 600 TVL Ultra Yüksek Çözünürlük 3.8 mm lens 0.05 Lux AGC,BLC,AWB Flickerless - Titreşim önleme

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Ağ Kamerasından duman çıktığı görülür veya normal olmayan bir koku duyulursa Ağ Kamerasının elektrik bağlantısını kesin. Çalıştırma sıcaklığı için kullanım kılavuzuna başvurun.

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ GÜVENLİK AÇIKLAMALARI 1) Cihazın uzun yıllar sorunsuz çalışması için, aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 2) Cihazın kullanma kılavuzu mutlaka okunmalıdır. 3) Yangın ve elektrik çarpmalarını

Detaylı

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş.

AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ (Sülfat Çözme) KULLANMA KILAVUZU GPS ENDÜSTRİYEL GÜÇ SİSTEMLERİ SAN.TİC.A.Ş. Osmangazi Mh. Limni Sk. No: 1 Kıraç - Esenyurt - İstanbul Tel: 0212 577 22 43 Faks: 0 212 549 32 39 info@gpsendustriyel.com.tr

Detaylı

Güvenlik Amaçlı Kamera

Güvenlik Amaçlı Kamera GÜVENLĐK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER VG 5635N TÜRKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun

Detaylı

KAMERA GÜVENL. Güvenli MODELLER BLW-420P, BLW-420S TÜRK KILAVUZU. dikkatlice okuyunuz. geçmeden. önce. iklikler önceden. içeri.

KAMERA GÜVENL. Güvenli MODELLER BLW-420P, BLW-420S TÜRK KILAVUZU. dikkatlice okuyunuz. geçmeden. önce. iklikler önceden. içeri. GÜVENL VENLİK AMAÇLI KAMERA Güvenlik Amaçlı Kamera MODELLER BLW-420P, BLW-420S TÜRK RKÇE TANITIM KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz.

Detaylı

MODELLER D6330, D6530

MODELLER D6330, D6530 IR Dome IP Kamera Hızlı Kurulum Kılavuzu MODELLER D6330, D6530 UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kurulum kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler önceden

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Kamera RF CARD Kart Okutma Penceresi 182 mm Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD

Detaylı

WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU

WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU SĐSTEMĐ ÖZELLĐKLERĐ Sistem görüntülüyse kapı panelinden daire arandığında görüntülü telefon ekranı açılır, arayan görülür ve istenirse ahize

Detaylı

Kurulum Öncesi Uyarılar

Kurulum Öncesi Uyarılar Kurulum Öncesi Uyarılar Network Kameradan duman çıkıyor ya da anormal bir koku geliyorsa derhal kamerayı kapatın. Network Kamerayı sudan uzak tutun. Network Kamera ıslanırsa hemen kapatın. Böyle bir durumda

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

MIC400 Sualtı PTZ Kamera

MIC400 Sualtı PTZ Kamera Kapalı Devre TV MIC400 Sualtı PTZ Kamera MIC400 Sualtı PTZ Kamera 25 metreye kadar tamamen suya batırılabilir Fırçasız motor teknolojisi Birçok montaj ve görüntüleme seçeneği Çoklu protokol çalıştırma

Detaylı

OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU

OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU OPax SPEED DOME KAMERA KULLANIM KILAVUZU Teknik Veriler Kablo Renkleri Fonksiyon Açıklaması Data Kırmızı Kamera Güç DC +12V Siyah Kamera Güç DC -12V Sarı/Yeşil Toprak Kablosu Toprak Hattına Turuncu RS485

Detaylı

DĐJĐTAL KAMERA (SABĐT LENS) CKD120-A53

DĐJĐTAL KAMERA (SABĐT LENS) CKD120-A53 DĐJĐTAL KAMERA (SABĐT LENS) CKD120-A53 KULLANIM KILAVUZU 1 2 CKD120-A53 KAREL ELEKTRONĐK SANAYĐ VE TĐCARET A.Ş. İSTANBUL Tel : 0.212.288.31.00 Faks : 0.212.275.40.01 istanbul@karel.com.tr ANKARA Tel :

Detaylı

EVEREST 700 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-380

EVEREST 700 tvl Su geçirmez CCD Kamera Kullanım Klavuzu Model No: SFR-380 Model No: SFR-380 1/3 Sony Süper HAD II CCD, 700TVL Sony Effio-E Chipset, OSD li CDS Işık Kontrol Tasarımı. IR Parçaların Aktarılması ve Parlaklığının kontrolü için Otomatik Işık Testi Alüminyum Plakalı

Detaylı

Özellikler... 2. Standart Ürün Paket İçeriği... 2. Kurulum... 2

Özellikler... 2. Standart Ürün Paket İçeriği... 2. Kurulum... 2 İÇİNDEKİLER Tanım... 2 Özellikler... 2 Standart Ürün Paket İçeriği... 2 Kurulum... 2 Elektrik Bağlantısı... 3 Isı Sensörü Bağlantı Detayı... 3 RS485 Bağlantı Detayı... 4 Ek:1 Aqua Control RS 485 Bağlantı

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Mode (Mod) Image Size (Resim boyutu) Image Format (Resim formatı) Capture Number (Çekim sayısı) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Full screen (Tam ekran)

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

AIRTIES WOB-100 Kablosuz Dış Ortam Köprüsü (Wireless Outdoor Bridge) Bu döküman AirTies Kablosuz İletişim Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Kılavuza Genel Bakış

Detaylı

CCD KAMERALAR. Box Serisi Hi-End Box Serisi Dome Serisi Hi-End Dome Serisi Gece Görüşlü IR Serisi High Speed Dome Serisi KAMERA

CCD KAMERALAR. Box Serisi Hi-End Box Serisi Dome Serisi Hi-End Dome Serisi Gece Görüşlü IR Serisi High Speed Dome Serisi KAMERA KAMERALAR Box Serisi Hi-End Box Serisi Dome Serisi Hi-End Dome Serisi Gece Görüşlü IR Serisi High Speed Dome Serisi KAMERA Box Kamera VGuard - Box Serisi Model VG-420N VG-420DN VG-530DN Görüntü Sensörü

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital

Detaylı

RENKLİ DİJİTAL KAMERA

RENKLİ DİJİTAL KAMERA RENKLİ DİJİTAL KAMERA kullanıcı kılavuzu SCB-2001 Emniyet Bilgileri DİKKAT ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİ AÇMAYIN DİKKAT: ELEKTRİK ÇARPMASI RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN, KAPAĞI (VEYA CİHAZIN ARKASINI) AÇMAYIN. KULLANICI

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-414. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-414. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-414 Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör Özellikler USA-414 Güç çıkış oranı @ 4 ohm 60 W x 4 @ 2 ohm 120 W x 4 @ 1 ohm ----- Köprülü @ 4 ohm 240 W x 2 Tepki frekansı 10 Hz ~ 50 Khz

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Kanal Seçimi Gelişmiş Özellikler Temizlik ve Bakım

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

2015-1 Fiyat Listesi. Yenilik

2015-1 Fiyat Listesi. Yenilik Heyecan Yenilik Güven 2015-1 Fiyat Listesi TEKNOLOJİ KALİTE PERFORMANS İSTİKRAR Momentum Serisi 700 / 900 TVL Kameralar DSP Görüntü Sensörü Dijital Sinyal İşlemci True Day&Night Megapiksel Lens Metal Kasa

Detaylı

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU GÜVENLİK ALARM SİSTEMİ KABLOSUZ MANYETİK KONTAK MARKA: MODEL: AMC CM 400 TÜRKÇE TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU ALARM SİSTEMLERİ VE ELEKTRONİK TİC LTD. ŞTİ. PERPA TİCARET MERKEZİ, A BLOK, KAT: 5 NO:112-114,

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı