Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 4:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz, adnz, numaranz ve salon numaranz yukarya yazmay unutmaynz. GENEL ÇIKLM 3. YRIYIL. Bu soru kiğndaki testler şunlardr: Testin d: Soru Says Sayfa No İŞ SĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 02 ÜCRET VE ÖDÜL YÖNETİMİ 05 İŞLETMELERDE EĞİTİM VE GELİŞTİRME 08 TÜRK DİLİ-I 2. Bu kik yer alan her bir test için cevaplama süresi 30 dakikadr. 3. Bu test kiğnda yer alan derslerin içeriklerinde basmdan sonra değişiklik yaplmş olabilir. Testteki sorular ders kibnzda verilen bilgilere göre cevaplaynz. Bir sorunun cevab sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, dou olan cevab kipki bilgiye göre işaretleyiniz. 4. Cevaplamaya istediğiniz testin istediğiniz sorusundan başlayabilirsiniz. Yalnz, cevaplarnz cevap kağdnda o test için ayrlmş olan bölümdeki ayn numaral cevap yerine işaretlemeyi unutmaynz. 5. Cevaplarnz koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle işaretleyiniz. İşaretinizi cevap yerinin dşna şrmaynz. Tükenmez veya mürekkepli kalem kullanmaynz. 6. Değiştirmek istediğiniz bir cevab yumuşak bir silgi ile, cevap kağdn örselemeden temizce siliniz ve dou cevabnz işaretlemeyi unutmaynz. 7. Cevap kağdnz buruşturmaynz, katlamaynz ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymaynz. 8. Bu kikki her sorunun bir tek dou cevab vardr. Bir soru için birden çok cevap yeri işaretlenmişse o soru yanlş cevaplanmş saylacaktr. 9. Cevaplarnz puanlanrken her dou cevabnza bir puan verilecek, yanlş cevaplarnz dikkate alnmayacaktr. Bu nedenle kikki tüm sorular için sizce dou olan seçeneği işaretleyerek cevapsz soru brakmamanz yararnza olabilir. 0. ğn sayfalarndaki boş yerleri müsvedde için kullanabilirsiniz. nadolu Üniversitesi çköetim Sistemi 2-3 Güz Dönemi Dönem Sonu Snav ğ nadolu Üniversitesi rafndan hazrlanmş olan bu testlerin her hakk sakldr. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin mamnn veya bir ksmnn nadolu Üniversitesi'nin yazl izni olmadan kopya edilmesi, fotoaflarnn çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltlmas ya da kullanlmas yasaktr. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazrlanmasndaki mali külfeti peşinen kabullenmiş saylr.

2 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU Türkiye de sosyal güvenliğin başlangc olarak da kabul edilen yardmlaşma sandğ aşağdakilerden dir? Meslek sandğ Fütüvvet sandğ İşgöremezlik sandğ Or sandğ Muhçlk sandğ 2. şağdakilerden iş sağlğ ve güvenliğinin amaçlarndan biridir? İşyeri güvenliğini sağlamak Teknik ihtiyaçlar karşlamak Sosyal yükümlülükleri yerine getirmek Ekonomik zorunluluklar düzenlemek Kayt dş istihdam ordan kaldrmak 3. şağdakilerden tozlardan kaynaklanan meslek haslklarndan biridir? Brusella Domuz ylancğ Verem Manr Slikozis İŞ SĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ nadolu Üniversitesi çköetim Sistemi 2-3 Güz Dönemi Dönem Sonu Snav ğ 4. şağdakilerden iş kazalarnn meydana gelmesinde tehlikeli davranşlara yol açan fizyolojik faktörler arasnda yer almaz? Fiziksel yetersizlikler Stres Fiziksel uyumsuzluk Uykusuzluk Yorgunluk 5. şağdakilerden nde kamu hukuku açsndan işverenin işçiyi gözetme borcuyla ilgili düzenlemeler yer almaz? İş Kanunu Sosyal Sigorlar ve Genel Sağlk Sigors Kanunu Umumi Hfzsshha Kanunu Medeni Kanun Belediye Kanunu 6. şağdakilerden iş sözleşmesinin işverene yüklediği gözetme borcu içinde yer almaz? İşçiyi bilgilendirmek Gerekli bilgileri yetkili makamlara zamannda bildirmek İşçinin sadakatini artrmak İşçinin namusunu, şerefini korumak İşçiye yeni iş aramas için izin vermek 7. şağdakilerden iş sağlğ ve güvenliğinin sağlanmas için İş Kanunu ve İş Sağlğ ve Güvenliği Kanununa göre işverenin yükümlülüklerinden biri değildir? İş sağlğ ve güvenliğinin sağlanabilmesi için her türlü önlemi almak İş sağlğ ve güvenliği için gerekli araç ve gereci eksiksiz bulundurmak İş sağlğ ve güvenliği ile ilgili işçilere eğitim vermek İş sağlğ ve güvenliğinin sağlanabilmesi için gerekli önlemlere uyma konusunda işçilere emir ve limat vermek İş sağlğ ve güvenliği mevzuat oluşturmak 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU şağdakilerden iş sağlğ ve güvenliğinin sağlanabilmesi için işyeri örgütlenmesi kapsamnda yaplmas gerekenlerden biri değildir? İşyeri hekimi çalştrmak İş güvenliği konusunda uzman mühendis çalştrmak İş güvenliği konusunda uzman hukukçu çalştrmak İş güvenliği konusunda uzman teknik eleman çalştrmak İş sağlğ ve güvenliği kurulu oluşturmak 9. Destekten yoksun kalma zminat ile ilgili aşağdaki ifadelerden doudur? Bu zminat, ölen işçinin sadece anne, baba, eş ve çocuklar lep edebilir. Bu zminatn lep edilebilmesi için ölen işçiyle arada hukuki bir ilişkinin olmas gerekir. İşçinin ölümü nedeniyle lep sahibinin sosyal seviyesine uygun bir hayat seviyesinin yakalanmayacak olmas yeterlidir. Bu zminatn lep edilebilmesi için lep eden kişinin zaruret ve yokluk içinde olmas şarttr. Bu zminat lep edebilmek için destek ilişkisinde süreklilik şart değildir. 0. İş kazas nedeniyle meslekte kazanma gücünün sürekli kaybedilmesi halinde, maddi zarar hesaplanrken kaza an ile maddi zminat davasnn hüküm rihi arasnda geçen süreye ne ad verilir? nadolu Üniversitesi çköetim Sistemi 2-3 Güz Dönemi Dönem Sonu Snav ğ İşleyecek zarar dönemi İşletilecek zarar dönemi İşlemesi kesin zarar dönemi İşlemiş zarar dönemi Yaşamsal zarar dönemi. Maddi zararn belirlenmesinde aşağdakilerden dikkate alnmaz? Meslekte kazanma gücü kayb Bakm gücü İş görebilme çağ ve yaşam süresi Ücret Taraflarn kusuru 2. Sağlk koruma band konulmas aşağdakilerden için zorunludur? İkinci snf gayri shhi müesseseler Birinci snf gayri shhi müesseseler Üçüncü snf gayri shhi müesseseler Shhi müesseseler Tüm müesseseler 3. şağdakilerden nde iş kazalar sonrasnda yaplan soruşturmalar düzenleyen hükümler yer almakdr? Türk Borçlar Kanununda Türk Ticaret Kanununda Dernekler Kanununda Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununda Ceza Muhakemesi Kanununda 4. İşletme belgesinin kesinleşmesi için işletme belgesi verilen işyerleri, iş müfettişleri rafndan en geç ne kadar süre içinde teftiş edilir? haf 0 gün 5 gün 3 ay 6 ay 5. şağdakilerden işyeri hekiminin görevlerinden biri değildir? Rehberlik ve danşmanlk Sağlk gözetimi Eğitim ve bilgilendirme İlgili birimlerle işbirliği Risk analizi 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU İş Sağlğ ve Güvenliği Kurullar Hakknda Yönetmeliğe göre aşağdakilerden iş sağlğ ve güvenliği kurulu üyelerinin eğitim alacağ konulardan biri değildir? Temel savunma teknikleri Kurulun görev ve yetkileri Etkili iletişim teknikleri Meslek haslklar Endüstriyel hijyenin temel ilkeleri 7. İş Sağlğ ve Güvenliği Kurullar Hakknda Yönetmeliğe göre aşağdakilerden iş sağlğ ve güvenliği kurulunun sorumluluklarndan biridir? Eğitim programlar hazrlamak İşçinin çalşmakn kaçnma hakkn kullanmasnda karar vermek Mesleki tekniklere ve çalşma yöntemlerine ilişkin öendiklerini gizli tutmak İş sağlğ ve güvenliği iç yönetmelik slağ hazrlamak İşyerinde alnmas gerekli önlemleri planlamak ve belirlemek 8. Ulusal politikay ve programlar uygulamak için görev yapan hukuki, yönetsel, örgütsel, bilimsel ve teknik altyaplar ve aralarndaki ilişkiler bütününe ne ad verilir? Ulusal iş sağlğ ve güvenliği sistemi Ulusal iş sağlğ, güvenliği ve çalşma çevresi politikas Ulusal iş sağlğ ve güvenliği kültürü Ulusal iş sağlğ ve güvenliği program Ulusal politika ilkeleri nadolu Üniversitesi çköetim Sistemi 2-3 Güz Dönemi Dönem Sonu Snav ğ 9. şağdakilerden ILO nun iş sağlğ ve güvenliği alanndaki temel uygulama araçlarndan biridir? Uygulama karar Sözleşme Bildirge Pakt Genel senet. Çerçeve Direktife göre işveren aşağdaki hangi konuda işçilere danşmakla yükümlü değildir? İşyerine yeni işçi alnmas İş sağlğ ve güvenliği eğitimlerinin planlanmas İş sağlğ ve güvenliğinden sorumlu işçi temsilcisinin anmas Tehlike ve risklere karş alnacak önlemlerin belirlenmesi İşletme dşndan iş sağlğ ve güvenliği hizmeti alnmas 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. ÜCRET VE ÖDÜL YÖNETİMİ 3 GÜZ DÖNEM SONU şağdakilerden ücret yönetiminin temel amaçlar arasnda yer almaz? 5. Nitelikli insanlar bulmak, işe almak ve yerleştirmek Örgütün ihtiyaç duyduğu say ve nitelikteki insanlar işletmeye çekmek Nitelikli personelin tminini ve bağllğn sağlamak Personeli motive ederek, performanslarn korumak ya da artrmak Ücret giderlerini ve maliyetini kontrol altna almak Ücretlerin büyükten küçüğe dou veya tersine sralandğ bir dizide or sraya düşen ücret düzeyine ne ad verilir? En düşük ücret Orlama ücret Medyan ücret En yüksek ücret Mod ücret 2- n i D si ön ç S Sis ğ Örgütün amaç ve stratejilerine katk sağlayc olmas Personel için adil olmas İşe, örgütsel yapya ve personel özelliklerine uygun olmas Çevresel koşullarla uyumlu olmas Sektördeki işletmelerle ayn olmas şağdakilerden doudan ücret kapsamnda yer alr? Yabanc dil ve makam zminat Sağlk sigors Performans primi ile ve çocuk yardm Sosyal güvenlik katks Birbiriyle yakndan ilgili ve içerik bakmndan benzer iş grubuna ne ad verilir? Piyasada birebir karşlğ bulunmayan, beceri ve yetkinlikleri oldukça geniş kapsaml işlere ne ad verilir? İş kazas ve meslek haslğ ile haslk ve analk sigors hangi sigor kolu kapsamndadr? İş ailesi Meslek Pozisyon Kadro Kariyer şağdakilerden bir ücret yapsnn sahip olmas gereken özelliklerden biri değildir? Kritik iş nahr iş Vasfsz iş Süper iş Kalifiye iş İş Kanunu nda yaplan düzenlemeler çerçevesinde, işçilere yllk ücretli izin verilmesi için en az ne kadar süre çalşmş olmalar gerekir? 5 Uzun vadeli sigor kollar Ksa vadeli sigor kollar Zorunlu sigor kollar Tehlike snflar sigor kollar İşyeri sigor kollar ay 3 ay 6 ay yl 2 yl İzleyen sayfaya geçiniz.

6 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU şağdakilerden 4857 Sayl İş Kanunu kapsamndaki ücret türlerinden biri değildir? sgari ücret Yarm ücret Fazla çalşma ücreti Haf tili ücreti Tam ücret Kendini gerçekleştirme ihtiyacna Sayg görme ihtiyacna Başar ihtiyacna it olma ve sevgi ihtiyacna Güvenlik ihtiyacna 2- n i D si ön ç S Sis ğ 2. İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuram na göre, düşük gelirli çalşanlar daha fazla motive etmek için ödüllendirme sistemlerinin aşağdakilerden ne yönelik ödül türlerinden oluşturulmas gerekir? 3. Ödüllendirme stratejileri aşağdakilerden nin alt stratejisi durumundadr? 0. şağdakilerden ödüllendirmenin amaçlarndan biri değildir? Muhasebe stratejisinin Üretim stratejisinin İnsan kaynaklar stratejisinin Halkla ilişkiler stratejisinin Pazarlama stratejisinin Ücretlerden kaynaklanan maliyetleri kontrol etmek Paydaşlarn beklentilerini karşlamak motivasyonunu ve Çalşanlarn performansn artrmak Çalşanlarn bilgi ve yeteneklerini geliştirmek Örgüt yapsn oluşturmak ve güçlendirmek 4. İşletmelerde stratejiler belirlenirken en üstten en al kadar her düzeyden çalşann planlama sürecine dahil edilmesine ne ad verilir? bir işi veya davranş. Herhangi gerçekleştirmek için, işin veya davranşn kendisi dşndaki bir başka faktörün motive edici olmas durumuna ne ad verilir? Yay entegrasyon Dikey entegrasyon Gelecek odakllk Rekabet odakllk Müşteri odakllk 5. şağdakilerden işletmelerin ödüllendirme stratejilerini etkileyen iç çevresel unsurlardan biridir? Dşsal ödül Sosyo-politik ödül Yönetsel ödül Ekonomik ödül İçsel ödül 6 İnsan ve teknoloji Rekabetten kaynaklanan basklar Küreselleşme Nüfus hareketleri Çalşma yasalarna yönelik düzenlemeler İzleyen sayfaya geçiniz.

7 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU Genel olarak merkeziyetçi ödüllendirme sistemlerine sahip olan işletmelerin, Porter n jenerik stratejilerden ni benimsedikleri söylenebilir? Farkllaştrma stratejisi Odaklanma stratejisi Maliyet liderliği stratejisi rayşç strateji nalizci strateji Eşitleme Ödül seviyesi Ücret yaplar Şeffaflk Koruma 2- n i D si ön ç S Sis ğ 9. Farkl ödüllendirme sistemlerinde çalşanlarn kayba uamadan en iyi ödül kombinasyonunu almalarnn sağlanmasna ilişkin ödüllendirme politikas aşağdakilerden dir? etkili bir 7. şağdakilerden ödüllendirme sisteminin sahip olmas gereken özelliklerden biri değildir? İşletmenin önemsediği değerleri teşvik etmesi Maliyetler açsndan sürdürülebilir olmas Çalşanlara etkili bir geribildirim sağlamas Çalşanlar motive etmek için aşr ödüllendirmeye alk vermesi Ödüllendirme kriterlerinin az sayda, anlaşlr, mantkl, ölçülebilir ve ulaşlabilir olmas. Proje kmlarnda görev almann teşvik edilmesi için, proje kmlarnda yer alanlara belirli olmayan zamanlarda sürpriz ödüller verilmesi aşağdakilerden ne örnektir? 8. Ödüllendirme sistemlerinin istenen davranşlarn orya çkmasna yönelik boyutu aşağdakilerden dir? Disiplin Ödüllendirme Yönlendirme Knama Yöneltme 7 Sabit oranl ödüllendirmeye Değişken oranl ödüllendirmeye Sabit faslal ödüllendirmeye Değişken faslal ödüllendirmeye Devaml ödüllendirmeye İzleyen sayfaya geçiniz.

8 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. İŞLETMELERDE EĞİTİM VE GELİŞTİRME 3 GÜZ DÖNEM SONU Kendisinden sonra geliştirilen tüm modelleri de etkileyen model aşağdakilerden dir? 5. Taba program geliştirme modeli Taba-Tyler program geliştirme modeli Saylor, lexander ve Levis program geliştirme modeli Tyler program geliştirme modeli Miller ve Seller program geliştirme modeli En yaygn kullanlan değerlendirme türü dir? Memnuniyet değerlendirmesi Etki değerlendirmeleri Kalclk değerlendirmesi Başar değerlendirmesi Getiri değerlendirmesi 2- n i D si ön ç S Sis ğ ve uygulanan aşağdakilerden 2. şağdakilerden gözlem formlarn uygularken dikkat edilmesi gerekenlerden biri değildir? Birden fazla gözlemci kullanlmal Gözlemciye eğitim verilmeli Birden fazla kodlama sistemi kullanlmal Katlmclar rahatsz edilmemeli Formun ön denemesi yaplmal Eğitim ve geliştirme hizmetlerinin ücretli olmas Yalnzca üst düzey yöneticilere verilmesi üretimde çalşan kişilere Doudan sunulmas Eğitim ve geliştirmenin parasal değerinin ölçülmesi İç ve dş paydaşlar kapsayacak şekilde yürütülmesi şağdakilerden bir değerlendirme ölçütü değildir? Kullanşllk Douluk Uygunluk Yaplabilirlik Farkllk 7. Koçluk uygulamasndan en çok yararlanan kesim aşağdakilerden dir? şağdakilerden eğitim yöntemlerinden biri olan oyundan beklenen sonuçlarn alnamamasnn nedenlerinden biridir? Katlmclarn aşr heyecan yaşamas Oyun ile öenme arasndaki bağlantnn unutulmas Hazrlanmak için uzun süreye gereksinim duyulmas öencilerin katlm sorunu Ungaç yaşamas Başarl oyunlarn yüksek bir bütçe gerektirmesi 4. İşletmelerde eğitim ve geliştirme hizmetlerinin tüm değer zincirine sunulmas ne anlama gelir? Üst düzey yöneticiler İşine karş isteksiz olanlar Kariyerinin sonuna yaklaşmş profesyoneller Kariyerinin başnda olanlar Emekli olmay planlayanlar 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU şağdakilerden değerlendirmenin amaçlarndan biridir? 2. Bireyin davranşlarnda kastl ve istendik davranş değiştirme sürecine verilen ad aşağdakilerden dir? ön Eğitimin gelecekte kullanmna ilişkin kararlarn oluşturulmas uzun dönemli etkilerinin Eğitimin belirlenmesi Eğitim gereksinimlerinin sapnmas Eğitimin etkililiğinin orya konmas Eğitimin uygulamadan önce test edilmesi Öetim Geliştirme Öenme 2- n i D si ön ç S Sis ğ Ölçümleme Eğitim 9. şağdakilerden kurumsal performans artran gelişim çözümleri sunarken izlenen Program Yönetim Metodolojisinin kapsadğ admlardan biri değildir? 3. şağdakilerden eğitim uzmanlarnn eğitim ve geliştirme rolüne ilişkin yeterliklerden biri değildir? naliz Yürütme Geliştirme Uygulama Ölçümleme 0. şağdakilerden bir program geliştirme sürecinde göz önüne alnmas gereken temel boyutlar ve yantlanmas gereken esas sorulardan biri değildir? 4. şağdakilerden eğitimlerinde simülatörlerin kullanldğ meslek gruplarndan biridir? Programn genel amaçlar nelerdir? Program ne tür yeterlikleri içermektedir? Programn gerektirdiği maliyet nedir? Programn yapmcsnn eğitim durumu nedir? Programn hedef kitlesi kimdir?. Webcast ve sanal snf uygulamalarnn gerçekleştirildiği sistem aşağdakilerden dir? Koçluk Geribildirim verme Proje yönetme Yazşma maç hazrlama Marangozluk şçlk Pilotluk Kütüphanecilik Kuyumculuk 5. İşletmecilik Koçluğu olarak da anlan koçluk türü aşağdakilerden dir? Bilgisayar konferans sistemleri Yazlm sistemleri Simulatör sistemleri İşletim sistemleri Görsel-işitsel sistemler 9 Performans Koçluğu Girişimcilik Koçluğu Yönetim Koçluğu Kariyer Koçluğu Yaşam Koçluğu İzleyen sayfaya geçiniz.

10 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU şağdakilerden işletmelerde eğitim gereksinimlerini sapma çalşmalar srasnda yaşamsal olay çözümlemeleri yaparken dikkate alnmas gereken noklardan biri değildir?. şağdakilerden katlmclarn tepkilerini ölçerken dikkat edilmesi gereken ilkelerden biri değildir? 2- n i D si ön ç S Sis ğ Yaşamsal olaylarla yakndan ilgilenmek olaylarn değerlendirildiği Yaşamsal toplantlara katlmak Sektördeki yaşamsal olaylar hakknda bilgi toplamak Olay tunaklarna ulaşmak Geçmişte yaşanan benzer olaylar dikkate almamak maçlarn belirlenmesi Belirli katlmclardan yant alnmas Tepki formunun hazrlanmas Kabul edilebilir ölçütlerin geliştirilmesi Uygun eylem plannn hazrlanmas 7. İşletmelerde öetim sarm sürecinde ulaşlan örgütsel kazanmlarn belirlendiği aşama aşağdakilerden dir? Değerlendirme Çözümleme Tasarmlama Geliştirme Uygulama 8. şağdakilerden kişisel gelişim programlarnda yer alan konulardan biri değildir? Özlük haklar Yaratclk Liderlik Takm çalşmas Sorun çözme 9. şağdakilerden basl gereçlerden biri değildir? p Dergi Gazete Maket fiş 0 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. TÜRK DİLİ-I 3 GÜZ DÖNEM SONU şağdakilerden Eski Uygur Türklerinin farkl kültürlerden kendi dillerine yaptklar çevirilerden biri değildir? ve şağdaki cümlelerin nde olaylarndan ünlü düşmesi vardr? Papamkara ses Dinledim kuşlarn teranesini. Onu gün geçtikçe daha iyi anlyorum. Sevgi yürekten yüreğe konar. Bütün zenginlerden daha zenginim. Gönlüm bu toprakn ayr değildir. 2- n i D si ön ç S Sis ğ Kalyanamkara Prens Hikâyesi Maytrisimit Seküz Yükmek Oğuz Kağan Desn Kuanşi İm Pusar Onun mezarnda, hayatnn ilk ve son sevgilisinin mezarnda, ilk ve son defa ağlad. cümlesinin ögeleri aşağdakilerin nde srasyla ve dou olarak verilmiştir? Dolayl tümleç-özne-zarf tümleci-yüklem Dolayl tümleç-zarf tümleci-yüklem Özne-dolayl tümleç-zarf tümleci-yüklem Zarf tümleci-zarf tümleci-yüklem Özne-zarf tümleci-zarf tümleci-yüklem Günümüzde yaşayan diller arasnda en eski yazl belgelere sahip olan dil aşağdakilerden dir? Franszca İngilizce İlyanca Macarca Türkçe 6. Sütten ağz yanan yoğurdu üfleyerek yer. asözünde aşağdakilerden yoktur? Ünlü düşmesi Sfat-fiil eki Yükleme durumu eki Bulunma durumu eki Zarf-fiil eki 3. Ünlem kuramyla ilgili aşağdaki ifadelerden doudur? Yeryüzündeki bütün diller, tek ana dilden gelişmiştir. Yeryüzündeki diller, farkl kaynaklardan gelişmiştir. Dilin doğuşu, insanlarn duygularn ifade etmesiyle ilişkilidir. Dil, ilkel insanlarn nesneleri sesle anlatmaya çalşmasndan doğmuştur. İnsan dilleri, hayvan seslerinin klidi esasna dayanr. 7. Sözcükle ilgili aşağdaki ifadelerden yanlştr? Yazda boşluklarla birbirinden ayrlr. Dilin en temel bileşenidir. En az iki kök biçimbirimden oluşur. Seslerin ve/veya biçimlerin dizimiyle oluşur. Eklenmeyle çekimlenir. İzleyen sayfaya geçiniz.

12 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU şağdakilerden özelliklerinden biri değildir? deyimlerin. şağdakilerden Türkçenin ilişki sözlerini kip etmede en önemli kaynak konumundadr? Her sözcüğün ayr bir anlam değerine sahip olmas İki ya da daha fazla sözcükten oluşmas Sözcüklerin gerçek anlamlarndan uzak olmas Toplum rafndan orklaşa benimsenmesi Baz sözcüklerin değişmeyip bazlarnn değişebilmesi Orhun Yaztlar Divan şiiri Halk şiiri Kudgu Bilig Dede Korkut Oğuznameleri 2- n i D si ön ç S Sis ğ 9. şağdakilerden özelliklerinden biri değildir? 2. İlk Türk yaz dili ürünü olmasna karşn Orhon Yaztlar nda kullanlan dilin işlekliğinin nedeni aşağdakilerden dir? argonun Eski sözlerden veya ağz unsurlarndan yararlanlmas Toplumda sadece üst gruplar rafndan kullanlmas Örtülü sözler kullanlmas Bir dil içerisinde sonradan türemiş anlatm biçimi olmas Hayvanlarn ve eşyalarn konuşturulmas ve canlandrlmas Noklama işaretlerinin kullanlmamas Kurall bir dilbilgisine sahip olmas Taşn yaplmş an yazlmş olmas Sözcüklerin mecaz anlamlarnn oluşmamas Deyimlere yer verilmemesi yaz dili döneminde Çince, 3. Uygur Sanskritçe, Toharcadan etkilenen Türkçenin söz varlğnn daha sonra raa ve Farsçadan etkilenmesinin en önemli nedeni aşağdakilerden dir? bir asözünün için gerekli 0. şağdakilerden oluşup yaygnlaşmas koşullardan biri değildir? Türklerin İslam dinine girmesi Türklerin rap ve Fars kaynaklarndan yararlanmas Maniheizm inancnn etkisi rap ve İran toplumlaryla çok sk dostluklar kurulmas Köktürk alfabesinin yaz dili için yetersiz olmas konu oluşturacak olayn sözüne toplumun geniş kesimlerini ilgilendirmesi sözünün insanlarn zihninde yer edecek bir üslupla dile getirilmesi Söyleyenin soylu bir kimse olmas Olayn geliştiği yerde iyi bir gözlemcinin olmas sözünün az sözle çok şey ifade etmesi 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. 3 GÜZ DÖNEM SONU toplumun söz varlğndan 4. Bir aşağdakilerden çkarlamaz? Yaşayş şekli Haya bakş rz Maddi ve manevi değerleri Ekonomik gücü İnançlar Oğuzlar Göktürkler Krgzlar Uygurlar Türkmenler 2- n i D si ön ç S Sis ğ 8. Türk dilinin kaynaklaryla bilinçli bir biçimde terim türetme yoluna giden ilk Türk toplumu aşağdakilerden dir? 5. Türkçede ikili çokluk bulunmamasna karşn Osmanl Türkçesi döneminde raadan ikili çokluk biçimleri alntlanmştr. şağdakilerden bu duruma bir örnektir? devleteyn etraf iki raf şuara memurin 9. şağdakilerden bilim dili olma koşullarndan biridir? Yabanc dillerle öetim yaplmas Ders kiplarnn yabanc dillerde yazlmas Bilimsel çalşmalarn yabanc dillerde yaymlanmas terimlerinin alnt sözcüklerle Bilim karşlanmas Bilimi oluşturan veri ve bilgilerin ülke dilinde işlenmesi 6. şağdakilerin nde ince söylenmesi gereken /a/ sesi vardr? figan ikamet Hakkari rekabet slah 7. şağdaki sözcüklerin değiştirme olay vardr? nde yer. şağdaki sözcüklerden nin hecesinde kapal e /ė/ sesi yoktur? kirbit yalnz yanlş kirpi memleket 3 ilk kendi gelenek gençlik temsil zengin TEST BİTTİ.

14 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. nadolu Üniversitesi çköetim Sistemi 2-3 Güz Dönemi Dönem Sonu Snav ğ BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

15 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. nadolu Üniversitesi çköetim Sistemi 2-3 Güz Dönemi Dönem Sonu Snav ğ BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

16 Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. SINVD UYULCK KURLLR. Snav süresince görevlilerle konuşmak ve soru sormak yasaktr. yn şekilde görevlilerin de öencilerle yakndan ve alçak sesle konuşmalar yasaktr. Yannda veya srasnda kip, not vb. bulunduran, snav srasnda kopya çeken, çekmeye teşebbüs eden, kopya veren ya da kopya çekilmesine yardm edenlerin kimlikleri, Bireysel Snav İpl Tunağna yazlacak ve o oturumdaki snavlar geçersiz saylacaktr. Görevliler snava giren diğer öencileri rahatsz etmemek için kopya çekmeye veya vermeye kalkşanlar uyarmak zorunda değildir. Bu nedenle sorumluluk snav kurallarna uymayan öencilere aittir. Snavda yetki verilmiş görevliler, bu salondaki snavn kurallara uygun biçimde yaplmadğn, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu raporlarnda bildirdikleri veya üniversite snav merkezince yaplan incelemeler sonucu toplu kopya yapldğ sapndğ kdirde, nadolu Üniversitesinin yetkili organlarnca bu salonda snava giren öencilerin tümünün o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 2. Öenciler snav srasnda görevlilerin her türlü uyarlarna uymak zorundadr. Gerektiğinde görevliler oturduğunuz yerleri değiştirebilir. Snavnzn geçerli saylmas, her şeyden önce snav kurallarna uymanza bağldr. Snav görevlilerinin limatlarna uymayan, snav görevlilerine hakaret eden, fiili saldrda bulunan ve tehdit edenlerle snav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuşan, snav salonunu terk etmesi yasaklanan zaman içinde terk eden, snav yaplmasn belli bir süre engelleyenlerin kimlikleri Bireysel Snav İpl Tunağna yazlr ve o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 3. Snav srasnda herhangi bir nedenle dşar çkmak yasaktr. Snavn başlamasn izleyen ilk 30 dakika ve snav süresinin son 5 dakikas içinde, snavlarn mamlasalar bile hiçbir öencinin salondan çkmasna izin verilmeyecektir. Snavn başlamasn izleyen ilk 5 dakika geçtikten sonra hiçbir öenci snava alnamaz. 4. Biraz sonra soru kiklar dağtlacaktr. Cevaplamaya geçmeden önce size verilecek soru kiğnn üzerinde ayrlan yere, adnz, soyadnz, öenci numaranz ve bu salonun numarasn mutlaka yaznz. Snav sonunda soru kiklar toplanacak ve snav merkezinde tek tek incelenecektir. Soru ğnn bir tek sayfas eksik çksa bile o oturumdaki snavlarnz geçersiz saylr. 5. Size verilen cevap kağd üzerindeki T.C. mlik No, ad ve soyadn size ait olup olmadğn mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağd size ait değilse görevlileri uyarp size ait cevap kağdn alnz. Daha sonra cevap kağd üzerinde ayrlmş olan yerlere T.C. mlik numaranz ve test grubunuzu mutlaka kodlaynz, adnz soyadnz yaznz ve ilgili yeri imzalaynz. Kendisine ait olmayan cevap kağdn kullanan öencilerin o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 6. Cevap kâğdna yazlacak her türlü yaz, rakam ve yaplacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanlacaktr. Tükenmez kalem veya dolmakalem kesinlikle kullanlmayacaktr. Kullanldğ ktirde cevap kağd optik okuyucuda okutulamadğndan öencinin o oturumdaki snav geçersiz saylr. 7. CEVPLRIN TÜMÜ CEVP KĞIDIN İŞRETLENECEKTİR. Soru kiklar üzerine yaplan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Her dersin cevab, o dersin isminin yazl olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlş sütuna yapacağnz işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. 8. Soru kiğnn sayfalarndaki boş yerleri müsvedde yapmak için kullanabilirsiniz. Başka bir kâğd müsvedde olarak kullanmak yasaktr. Bu tür işlemleri yapanlarn o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 9. Öencilerin sorular ve/veya sorulara verdikleri yantlar cevap kağd dşnda herhangi bir yere yazmalar ve bunu snav salonundan dşarya çkarmalar yasaktr. Bu kurala uymayanlarn o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 0. Snav srasnda öencilerin birbirinden kalem, silgi vb. şeyleri istemesi kesinlikle yasaktr. Yasağa uymayanlarn o oturumdaki snavlar geçersiz saylr.. Snav srasnda hesap makinesi kullanlabilir. ncak üzerinde program yaplmasna, saklanmasna ve çalştrlmasna izin veren (EXE, STORE, RUN gibi tuşlar bulunan) hesap makineleri ile da bank vb. özel donanmlar kullanlamaz. Hesap makinesinin snav srasnda ödünç alnmas, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktr. Bu tür davranşlarda bulunanlarn o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 2. Öenciler telsiz, cep telefonu, ça cihaz, şnabilir bilgisayar vb. iletişim araçlar ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoaf makinesi, kamera vb. araçlar snava gelirken getirmemeleri konusunda snava giriş belgelerinde uyarlmşlardr. Bu cihazlar snav salonunda yanlarnda bulunduran öencilerin, cihazlar kapal olsa bile, o oturumdaki snav geçersiz saylr. 3. Öenciler ruhsatl veya resmi amaçl kullanlsa bile silah ile snav binasna gelmemelidirler. Bu öenciler kesinlikle snava ve binaya alnmaz. Bir şekilde girmişlerse dşar çkartlp o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 4. Klarndan izinli olan er-erbaşlar dşnda resmi kyafetle snava girmek yasaktr. ksine davranan öencilerin o oturumdaki snavlar geçersiz saylr. 5. Biraz sonra dağtlacak olan soru kiğnda test ile ilgili açklamalar yazldr. Bu açklamalar okumadan ve size "SINV BŞLMIŞTIR" denmeden sorular cevaplamaya başlamaynz. 6. Snavnz bittiğinde, cevap kâğdnz ve soru kiğnz salon görevlilerine şahsen teslim ediniz. Teslim etmediğiniz evrak nedeniyle o oturumdaki snavlarnz geçersiz saylr. nadolu Üniversitesi çköetim Sistemi 2-3 Güz Dönemi Dönem Sonu Snav ğ SINVINIZD BŞRILR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 337 3 - GÜZ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 3383 3 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 4:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 3. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 3. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 334 3 - GÜZ

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 7. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 7. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 3384 3 - GÜZ

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 3378 3 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 4:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:...

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3370 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 3330 3 - GÜZ

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 3722 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 7. YARIYIL

GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 7. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 3721 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 7. YARIYIL ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT, İŞLETME VE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİ A 3721 2013 - GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 4377 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. İÇ KONTROL ve RİSK YÖNETİMİ 1 İÇ İÇ KONTROL

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı. İÇ KONTROL ve RİSK YÖNETİMİ 1 İÇ İÇ KONTROL T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlğ İÇ KONTROL ve RİSK YÖNETİMİ 1 İÇ İÇ KONTROL EYLÜL 2015 1-) İç Kontrol Nedir? Üniversite varlklarnn korunmas, kurumsal ve yasal düzenlemelere

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yaynlanmş eski snav sorular htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme snav hizmetinde öencilerimize sunulmakdr. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 562 3 - GÜZ

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1184 2014 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 4370 3 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 4:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz,

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 3. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 3. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 8 3 - GÜZ DÖNEM SONU -. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 7. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 7. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU KÜLTÜR VE TURİZM

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 3. YARIYIL

aofdersnotlari.net GÜZ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 3. YARIYIL ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı ve salon numaranızı

Detaylı

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU GTHB-GKGM BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

ASY M KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

ASY M KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ASY M KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU SINAV TARİHİ: 16.12.2017 KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 03 3 - GÜZ DÖNEM SONU -. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz,

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ VİZE SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

2018 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) A

2018 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) A ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 08 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI Mayıs 08 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ. Bu soru kitapçığı

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST, İŞLETME VE ÇIKÖĞRETİM FKÜLTELERİ 4375 3 - GÜZ DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 4:00 ÖĞRENCİNİN SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO :... SIR NO:... Soyadnz,

Detaylı