Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği"

Transkript

1 Aylık E-Bülten, Sayı 9 Bülten Tarihi: Ekim 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KALP TİMİ KURDUK. Dpü Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 7 gün 24 saat hizmet verecek kalp timi kurduk. Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi konusunda ciddi bir teknolojik alt yapı ve alanında deneyimli uzman ve hoca kadrosuyla hizmet veren hastanemize en son olarak İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesi hocalarından Prof.Dr. Mehmet ÖZKÖKELİ nin atanmasıyla her türlü açık ve kapalı kalp ameliyatları başarıyla yapılmaktadır. Hastanemizde Kalp çalışır haldeyken bile koroner by pass ameliyatı başta olmak üzere, Özelikle kapak ameliyatlarında yeni bir yaklaşım olan kapak tamir ameliyatları da yapılabilmektedir. Aort anevrizmalarında stent koyma, bacak damar tıkanıklıklarında greft koyma ve stent ameliyatları, lazer teknikleriyle kapalı varis ameliyatları başarıyla gerçekleştirilmektedir. Kardiyoloji kliniği direktörü Prof.Dr. Basri AMASYALI; Ülkemizde nadir kliniklerde yapılan kalp ritim bozukluğunu düzenleme, çarpıntı nedeniyle EPS ve ablasyon işlemlerini hastanemizde büyük bir başarıyla uygulanmaktadır. Yine hocalarımız tarafından kalp anjiyosu, stent ve balon işlemleri, kalp pili takma, kapalı yöntemlerle kalp deliği tıkama işlemleri, böbrekler üzerinden tansiyon yüksekliği gibi kalple ilgili bütün işlemler kapalı yöntemlerle yapılmaktadır. Kardiyoloji Kliniği Direktörü Prof.Dr. Basri AMASYALI ve Kalp ve Damar Cerrahisi Direktörü Prof. Dr. Mehmet ÖZKÖKELİ hocalarımızın öncülüğünde Kalp Damar Cerrahisinden 2 Yrd. Doç.Dr, 5 Uzman Doktor ile Kardiyoloji Kliniğinden 2 Yrd. Doç. Dr. ve 5 Uzman Doktor la hastanemizde 7 gün 24 saat hizmet veren kalp timini kurduk. Gece gündüz hangi saatte olursa olsun kalp yönüyle acil olarak hastanemize müracaat eden hastalarımızın ameliyatı dâhil, bütün kardiyolojik müdahalelerini yapabilecek durumdayız. İkinci anjiyo almak için çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah 2-3 ay gibi kısa bir süre sonra daha fazla ameliyat, daha fazla girişimsel işlemler yaparak hastalarımızın tedavilerini Kütahya da sağlayacağız. Hastalarımızın başka illere şifa aramak için gitmelerine gerek kalmayacaktır. Hastalarımız da, gece gündüz kendilerine fedakârca hizmet veren bu tecrübeli kadroya güvenmeleri ve hastanemize gerekli desteği vermelidir. Her iki Klinikte özveri ile çalışan Doktor arkadaşlarımıza sundukları hizmetten ve ilimizdeki kalp hastalıkları teşhis ve tedavi yöntemlerine olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hastalarımıza da sağlıklı mutlu günler dilerim. Op.Dr. Mithat EKİCİ Genel Sekreter İletişim Adres:DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi (Merkez Kampüsü) Tavşanlı yolu 10km Telefon: (0274) Web Adresi: SOSYAL MEDYA Facebook: Kamu-Hastaneleri-Birli%C4%9Fi/ Twitter:

2 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 9 S a y f a 2 DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilgisayarlı Tomografi Cihazı Açılış Töreni DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma hastanemizde hizmet alımı yolu ile kullanılan tomografi cihazının yerine Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen Bilgisayarlı Tomografi Cihazı Çarşamba günü Valimiz Sayın Şerif Yılmaz'ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi. Sağlık Hizmetlerinin kalitesinin artırılabilmesi için, konusunda deneyimli ve uzman hekim kadrosu ile birlikte cihaz ve alt yapının da sağlam olması gereğini ifade eden Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mithat Ekici; Hepimizin malumu olan Tomografi cihazları önceden sadece büyük şehirlerde olur ve hatta bu illerde bile çekim için aylarca beklenmek zorunda kalınırdı. Hali hazırda İngiltere gibi ülkelerde durum böyle iken, Sağlıkta Dönüşümle birlikte bu sorunlar ülkemizde azaltılmaya başladı. Hastanemizde de daha öncesinde hizmet alımı yolu ile tomografi cihazımız vardı. Fakat bu hizmet alımı bizim için önemli bir maliyet kalemi oluşturmaktaydı. Bakanlığımız tarafından tahsis edilen 2 adet tomografi cihazı bu hastanemizde ve Simav'da hizmete girmiştir. Bu cihazların ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve Milletvekillerimize teşekkürlerimi sunarım. dedi. Daha sonra söz alan Valimiz Sayın Şerif Yılmaz konuşmasında şunları ifade etti; Yeni bir birimin açılışının mutluluğunu sizlerle beraber paylaşıyoruz. Ben emeği geçen, katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.

3 S a y f a 3 K ü t a h y a K a m u H a s t a n e l e r i B i r l i ğ i G e n e l S e k r e t e r l i ğ i Emzirme Haftası Eğitimi BEBEK DOSTU HASTANEYİZ DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina Seminer Salonunda, Uz.Dr.Ercan ÖZKAN'ın, Eğitim Hemşirelerimizin ve Emzirme Eğitim Hemşiremizin katkıları ile gerçekleştirilen konferansa katılım yoğun oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz..

4 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 9 Sayfa 4 Diyabet Okulu nun Son Ders Zili Çaldı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma hastanesi olarak hazırladığımız, Endokronoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Kevser ONBAŞI koordinatörlüğünde devam eden okulumuzun son ders zili çaldı. 5 hafta toplamda 8 ders olarak planlanan okulumuza çok değerli hocalarımız katkı sağladılar. Katkı sağlayan hocalarımıza Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Op. Dr. Mithat EKİCİ hocamız Teşekkür Belgelerini takdim ettiler. Okulumuza katılım sağlayan vatandaşlarımıza da Katılım Belgesi verildi. Bununla birlikte Şeker Hastasıyım Kartı tüm vatandaşlarımıza dağıtıldı. Diyabet Okulu na katkı sağlayan vatandaşlarımıza, Okulumuzun koordinatörlüğünü üstlenen Endokronoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Kevser ONBAŞI ve diğer uzman doktorlarımıza, diyetisyen ve fizyoterapistimize yardımlarını esirgemedikleri ve katkıları için çok teşekkür ederiz. TAVŞANLI DOÇ.DR.MUSTAFA KALEMLİ DH. ATIK YÖNETİMİ EĞİTİMİ Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nde, danışmanlık hizmeti alınan çevre mühendisleri tarafından hastane sorumlularına atıklar, atıkların yönetimi ve bertarafı konularında eğitim verilerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

5 S a y f a 5 K ü t a h y a K a m u H a s t a n e l e r i B i r l i ğ i G e n e l S e k r e t e r l i ğ i SİMAV DOÇ.DR. İSMAİL KARAKUYU DH. TEMEL YAŞAM DESTEĞİ KONFERANSI Çarşamba günü Kaymakamlık binası konferans salonunda Simav Doç.Dr. İsmail KA- RAKUYU Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Mesut KARACA tarafından "Temel Yaşam Desteği" Konferansı verilmiştir. SİMAV DOÇ.DR. İSMAİL KARAKUYU DH. ORGAN BAĞIŞI STANDI Simav Doç. Dr. İsmail KARAKUYU Devlet hastanesi organ bağışı birimi çalışanları tarafından tarihinde Postanede Organ Bağışı Standı kuruldu. Organ Nakli Nedir? Hangi Organ ve Dokuların Nakli Yapılmaktadır? Organ nakli Kimlerden Yapılır? Kimler Organ Bağışında Bulunabilir? sorularının cevaplandığı stantta halka bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı.

6 A yl ı k E - B ü lt e n, Sa y ı 9 S a yf a 6 GEDİZ DEVLET HASTANESİ Yangın ve Yangın Malzemelerinin Kullanımı Eğitimi Gediz Devlet Hastanesinde 2013 yılı içinde yapılması planlanan tatbikatlar içerisinde bulunan ve tarihinde planlanan Yangın Tatbikatı için personele, yangın ve yangın malzemelerinin kullanımı konusunda Gediz belediyesi İtfaiye teşkilatınca eğitim verildi EMET DEVLET HASTANESİ Yangın Tatbikatı DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yangın Tatbikatı

7 S a y f a 7 K ü t a h y a K a m u H a s t a n e l e r i B i r l i ğ i G e n e l S e k r e t e r l i ğ i İNGİLİZCE KURSUMUZ BAŞLADI Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi çalışanlarının katılımları ile Ağız Diş Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda Genel Sekreterliğimizin organizasyonu ile İngilizce Kurslarına başlanmıştır. Tüm katılımcılara başarılar dileriz. DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağışı Standı tarihinde DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Organ Nakli Koordinatörü Dr. Korhan Sunar ve Organ Nakli Koordinatör Yardımcısı Hemşire Ferah GAGA tarafından PTT Kütahya İl Müdürlüğü'nde stand faaliyetleri ve halka yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

8 A y l ı k E - B ü l t e n, S a y ı 9 S a y f a 8 Minik Mehteranlar Eğitime Başladı Sosyal Etkinlikler olarak planlanan "Minik Mehteranlar" çalışmaları, çocuklarımızın katılımı ile başladı. Küçük bedenlerindeki kocaman yürekleri ile eğitimcilerimiz destekleri kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Folklor Eğitimleri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Birliğe Bağlı Sağlık Kurumlarındaki Personelimiz ile Folklor çalışmalarımız başlamıştır.bayanlara harmandalı erkelere zeybek oyunları usta öğreticiler tarafından uygulamalı olarak gösterilmektedir. Otelcilik Hizmetleri Eğitimleri Birliğimize bağlı hastanelerimizde D.P.Ü Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta karşılama ve yönlendirme, yemekhane ve birimlerde çalışan temizlik personeline yönelik eğitimler düzenlenecektir. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika/katılım belgesi verilecektir. Eğitimler Turizm ve Otelcilik Lisesi tarafından eğitim verilecektir. Eğitim konuları şu şekildedir: Karşılama, Servis Sunum Teknikleri Sunum öncesi ve sırasında kişisel hijyen Konuk Memnuniyeti Konuğun Sorunlarına Çözüm Bulma Nezaket ve Görgü Kuralları

9 S a y f a 9 K ü t a h y a K a m u H a s t a n e l e r i B i r l i ğ i G e n e l S e k r e t e r l i ğ i Emet Devlet Hastanesi Bahçe Alanında Ağaçlandırma Çalışmaları DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ücretsiz Hasta Taşıma Aracı DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelmek üzere, sağlık durumları nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanamayan hastalarımız için, ücretsiz hasta taşıma aracımız hizmete sunulmuştur. Tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.. Yemekhane Memnuniyet Anketi Uygulaması Hastanecilik hizmetlerinin sunumu ve sunulan yemeğin kalitesinin çalışan memnuniyeti üzerindeki etkisi çok büyüktür. Personellerimizin istek ve taleplerinin belirlenmesi ve yemek hizmetlerine yönelik çalışmaların iyileştirilmesi amacıyla Yemekhane Memnuniyet Anketi uygulaması başlamıştır. Sonuçlar neticesinde sunulan hizmetin kalitesinin artması amaçlanmaktadır. Hayırlı olmasını dileriz.

10 S a y f a 10 K ü t a h y a K a m u H a s t a n e l e r i B i r l i ğ i G e n e l S e k r e t e r l i ğ i Konferans Veren Uzman Doktorlarımıza Plaket Töreni DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde, konferanslarıyla halkımızın bilinçlendirilmesinde büyük emekleri olan uzman doktorlarımıza, Genel Sekreterimiz Op.Dr. Mithat EKİCİ, Rektör Ahmet KARAARSLAN, Tıp Fakültesi Dekanı Osman GENÇ ve başkanlarımızın katılımları ile plaket töreni gerçekleştirildi. Sağlık Yatırımları Hastanelerimizin büyük bakım ve onarımları için 1 milyon TL ödenek tahsis edildi. Bakanlığımızca genel bütçeden 1.802,140 ödenek gelmiştir. Bakanlığın yapmış olduğu ihalelerden gelen cihazların parasal tutarı TL dir. Döner sermaye ve genel bütçe kaynaklarından ihalesi yapılmış olan ,70 TL tutarında toplamda 336 adet cihaz ve malzeme alındı. İhale aşamasında olan cihaz ve malzeme alımları devam etmekte olup yaklaşık tutarı ,25 TL dir.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 8 Bülten Tarihi: Eylül 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KÜTÜPHANELER KURULUYOR HASTALARIMIZ OKUYOR Kütahya ilindeki tüm hastanelerimizde kütüphane ve kitaplıklar

Detaylı

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 3 Kütahya Genel Sekreterliği Bülten Tarihi: Nisan 2013 HEMŞİRELER GÜNÜ 12 Mayıs tüm Dünya'da "Hemşireler Günü" ve bugünü içeren 12-18 Mayıs ise "Hemşirelik Haftası" olarak kutlanmakta.

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 10 Bülten Tarihi: Kasım 2013 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şefkat Evi ve Anne Oteli Açılışı ġefkat Evi (Hasta yakınları ve refakatçi) ve Anne Otelinin açılıģını

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: Şubat 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) önderliğinde bu yılki Kanser Günü teması "efsanelere inanmayın" şeklindedir. Bu efsaneler "kanseri konuşmak

Detaylı

l Sağlıkta Kalite

l Sağlıkta Kalite www.avicennahospital.com l 0212 440 32 00 Sağlıkta Kalite GENEL BİLGİLER 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Avicenna Sağlık Grubu, konum itibariyle İstanbul da faaliyetlerine devam etmektedir. GENEL

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014

KÜTAHYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI ULAŞIM ARAÇLARI 2014 ULAŞIM ARAÇLARI Başbakanlık Tasarruf Genelgesi ve 237 Sayılı Taşıt Kanun u gereği olarak, Kamuda gereksiz harcamaların

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Bülten Tarihi: AĞUSTOS 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN Kurtuluş mücadelesinin Zafer ile sonuçlandığı, Kuruluşta olduğu gibi Kurtuluşunda vatanı olan Kütahya

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABET YÖNETİMİ- DİYETİSYEN EĞİTİMİ RAPORU Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Esma GÜNEY KIZIL- Tıbbi

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2015 Sayı : 5 Bülten Tarihi: MAYIS 2015 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. İsmail ZEHİR in Hemşireler Günü Mesajı Değerli çalışma arkadaşlarımın, Hemşireler

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

Sayın Sağlık Bakanının ka+lımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplan+sı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri

Sayın Sağlık Bakanının ka+lımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplan+sı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Sayın Sağlık Bakanının ka+lımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplan+sı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer Şener Komsuoğlu- Rektör Prof.Dr.Şükrü Hatun-

Detaylı

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ

20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 20.10.2014 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ 4 Yılda 40 Kat Öğrenci Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye nin ilk on üniversitesi

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ

KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ KÜTAHYA KAMU HASTANELERĠ BĠRLĠĞĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ EVDE SAĞLIK HĠZMETLERĠ (TEMMUZ 2014 ) SAMİ AKPINAR UZMAN Evde Sağlık Hizmetinin Sunumu:10.03.2005 Tarih ve 25751 sayılı resmi gazetede yayınlanan usul

Detaylı

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 6 1. HİZMET : Kalp ve Damar Cerrahisi AD, her yaş grubundaki ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı) Comenius Okul Eğitimi Erasmus Yüksek Öğretim & İleri Eğitim Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim ve Öğretim Grundtvig Yetişkin

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ

İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET EĞİTİM HEMŞİRESİ SEVİL İŞLİ İ.K.Ç.Ü ATATÜRK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ Diyabet Eğitim Hemşireleri Hem. Sevil İşli 2004 Hem. Nigar Özen 2005 Uzm. Hem.

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

GAÜN e Türkiye nin En Modern Kardiyoloji Merkezi

GAÜN e Türkiye nin En Modern Kardiyoloji Merkezi GAÜN e Türkiye nin En Modern Kardiyoloji Merkezi "Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Servisi, Türkiye de hiçbir hastanede bulunmayan 3 boyutlu anjiyo cihazı

Detaylı

ÖZEL EK. 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası Şubat 2016 Priştine / KOSOVA

ÖZEL EK. 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası Şubat 2016 Priştine / KOSOVA ÖZEL EK 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası 20-28 Şubat 2016 Priştine / KOSOVA Kosova Hakkında Kısa Bilgiler Başkent : Priştine Resmi Dili : Arnavutça ve Sırpça (Türkçe ve Boşnakça da yaygın olarak konuşulur)

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI DR. BEHÇET UZ ÇOCUK HASTALIKLARI VE CERRAHİSİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ 22 Şubat 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi

Detaylı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı (14 Aralık 2013) 4) Yeniçubuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu Açılışı 5) Gemerek

Detaylı

Arı Çalıştayı (Vet-Arı)

Arı Çalıştayı (Vet-Arı) Arı Çalıştayı (Vet-Arı) 17-18 Ekim 2014 ANKARA Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte organize edilen Arı

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI PLANLANAN TARİH SÜRE. HİE Hemşiresi Aynur KOÇ 23.01.2015 1Saat Depo ve Ambar Personeli

YILLIK EĞİTİM PLANI PLANLANAN TARİH SÜRE. HİE Hemşiresi Aynur KOÇ 23.01.2015 1Saat Depo ve Ambar Personeli YILLIK EĞİTİM PLANI Doküman Kodu PL.03 Yayın Tarihi 03.08.2009 Revizyon Tarihi 25.04.2011 Revizyon No 01 EĞİTİM DÖNEMİ 2015 Sayfa No 1/4 EĞİTİM KONUSU EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİH SÜRE HANGİ GRUBA GERÇEKLEŞEN

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube ÜNĠVERSĠTELERLE ġube GÜNCESĠ ĠLĠġKĠLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 2009-2010 Öğretim yılı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

Uzmanlar Solunum Sorunlarını Masaya Yatırdı

Uzmanlar Solunum Sorunlarını Masaya Yatırdı Uzmanlar Solunum Sorunlarını Masaya Yatırdı Üniversit emiz de Solunum Fiz yot erapisi ve Pulmoner Rehabilit asyon Sempoz yumu Düz enlendi Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu nda Solunum

Detaylı

1.ACİL OLGULARA YAKLAŞIM SEMPOZYUMU

1.ACİL OLGULARA YAKLAŞIM SEMPOZYUMU 1.ACİL OLGULARA YAKLAŞIM SEMPOZYUMU 27 MART 2015 / ÇANAKKALE Düzenleme ve Bilim Kurulu Sempozyum Başkanları Sempozyum Sekreterleri Arş. Gör. Dr. Aylin BAYEZİT Düzenleme Komitesi Uzm. Dr. Sinan YILDIRIM

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ KLİNİK BESLENME EĞİTİMİ VE UYGULAMALARI KURULU YÖNERGESİ 1.BÖLÜM Madde.1.1. Tanım: Bu yönergede adı geçen ve ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK

Detaylı

HAZİRAN 2017 FAALİYETLER

HAZİRAN 2017 FAALİYETLER HAZİRAN 2017 FAALİYETLER EĞİTİM ve ETKİNLİKLER Hastanın Sesi projesi Hasta Hakları Bilgilendirme Eğitimleri devam ediyor 19-21 Haziran 2017 Evrensel Hasta Hakları Derneği nin yürütmekte olduğu Hastanın

Detaylı

YUCELE N AS NES. 1996 Yılında hizmete açılan hastanemiz, deneyimli ve uzman kadrosuyla ve ileri teknolojik imkanlarıyla

YUCELE N AS NES. 1996 Yılında hizmete açılan hastanemiz, deneyimli ve uzman kadrosuyla ve ileri teknolojik imkanlarıyla - YUCELE N AS NES 1996 Yılında hizmete açılan hastanemiz, deneyimli ve uzman kadrosuyla ve ileri teknolojik imkanlarıyla sizlere sağlık alanında çağdaş bir hizmet vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ I. Eğitim Biriminin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Eğitim Birimi hastanemizin kurulmasıyla beraber 2009 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Başlangıçta çalışan

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI HEMŞİRELİK BAKIM DEĞERLENDİRME SİSTEMİ (HBDS) EĞİTİM MODÜLÜ RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI HEMŞİRELİK BAKIM DEĞERLENDİRME SİSTEMİ (HBDS) EĞİTİM MODÜLÜ RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI HEMŞİRELİK BAKIM DEĞERLENDİRME SİSTEMİ (HBDS) EĞİTİM MODÜLÜ RAPORU Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Pınar

Detaylı

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi.

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Koyuncu nun organizasyonluğunda Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Hamit Çepni

Detaylı

ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ ODÜ TIP FAKÜLTESİNİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ 29.11.2016 Üniversitemiz Tıp Fakültesine 2016-1017 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Beyaz Önlük Giyme töreni gerçekleştirildi.

Detaylı

KALÇA ARTROSKOPİSİ YENİLİKÇİ, TARTIŞMALI VE İNTERAKTİF CANLI CERRAHİ KURSU (25 OCAK 2019)

KALÇA ARTROSKOPİSİ YENİLİKÇİ, TARTIŞMALI VE İNTERAKTİF CANLI CERRAHİ KURSU (25 OCAK 2019) KALÇA ARTROSKOPİSİ YENİLİKÇİ, TARTIŞMALI VE İNTERAKTİF CANLI CERRAHİ KURSU (25 OCAK 2019) Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi nde Kalça Artroskopisi Yenilikçi, Tartışmalı ve İnteraktif Canlı Cerrahi Kursu

Detaylı

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33 ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: SANATORYUM Vefatından birkaç sene öncesinde Atatürk, yaverlerinden Cevat Abbas Bey in köşküne sık sık gelir ve hastanemizin şu an bulunduğu tepeden Ankara yı seyredermiş.

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ VI. TOPLANTISI ÖDEMİŞ DEVLET HASTANESİ 27 KASIM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Kütahya Genel Sekreterliği

Kütahya Genel Sekreterliği Aylık E-Bülten, Sayı 1 İletişim ve teknolojinin sınır tanımadığı çağımızda, hayatın her alanında birçok yenilikle karşı karşıyayız. Sağlıkta dönüşüm programının etkisi ile sağlık alanında bu değişim daha

Detaylı

Diş Hekimliği Sempozyumu

Diş Hekimliği Sempozyumu Diş Hekimliği Sempozyumu Diş Hekimliği Fakült esi İlk Sempozyumuna İmza At t ı Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay Diş Hekimliği Odası işbirliğiyle Atatürk Konferans Salonu nda Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com

Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com Çağdaş sağlık hizmetini, en kaliteli ve güvenilir şekilde, çevresine zarar vermeden sunmayı hedefleyen kurumumuz, çalışmalarını

Detaylı

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Kasım 2014 KSÜ 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2014-2015 Akademik

Detaylı

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ 2012 YILI EĞİTİM PLANI

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ 2012 YILI EĞİTİM PLANI KOCAELİ DEVLET HASTANESİ 2012 YILI PLANI İ PLANLAYAN BİRİM İN KONUSU İN SÜRESİ YERİ VEREN KİŞİ VEYA BÖLÜM KATILMASI GEREKENLER PLANLANAN TARİHİ GERÇEKLEŞME ME NEDENİ GERÇEKLEŞEN TARİHİ DEĞERLENDİR ME YÖNTEMİ

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, halkla ilişkilerin tanıma ve tanıtma kavramlarının içinde yürütülen faaliyetlerin çoğunu gerçekleştirmektedir. Örgütü, hizmet alanlara, tedarikçilere, hizmet

Detaylı

Ünye MYO Öğrenci Memnuniyet Anketi

Ünye MYO Öğrenci Memnuniyet Anketi Ünye MYO Öğrenci Memnuniyet Anketi A. PERSONEL (Yüksekokul Sekreteri, Bölüm Sekreteri, Öğrenci İşleri personeli, Teknik personel) HİZMETİ Sorunlarımın çözümüne yönelik olarak idari personelin gösterdiği

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİMDALI 5. SINIF DERS PROGRAMI

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİMDALI 5. SINIF DERS PROGRAMI 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİMDALI 5. SINIF DERS PROGRAMI KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ANABİLİMDALI ÖĞRETİM ÜYE/ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ Prof.Dr.M. Behçet SEVİN Prof.Dr.Sadettin DERNEK

Detaylı

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi

Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Klinik Kodlama Süreç Analizi Anket Değerlendirmesi Sağlık tesisleri tarafından verilen hizmetin tanımını sağlayan klinik kodlama; hastanın tesise kabul edilişinden taburcu edilişine kadar geçen süredeki

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 23 OCAK 2017 - ANTALYA T ürkiye Hemofili Derneğinin (TRHD) düzenlediği Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumlarının dördüncüsü; Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akdeniz

Detaylı

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI DOKÜMAN 00 01 01 59 00 REVİZYON SAYFA 1 SIRA 1 TÜBERKÜLOZ HASTALIĞI GÖĞÜS HAST.VE TBC UZMANI KONFERANS SALONU OCAK GENEL 2 EL HİJYENİ(1.GRUP) ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANI KONFERANS

Detaylı

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK

ÜNYE TİCARET BORSASI 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 YILI FAALİYET RAPORU ARALIK 2012 İÇİNDEKİLER 1-Projeler 2-Temsil-Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri 3-Heyet ve ziyaretler 4-Törenler-Sergiler 5-Borsa Seminer ve eğitimler 6-Yayın Çalışmaları 7-Tescil

Detaylı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Aylık E-Bülten, Yıl : 2014 Sayı : 9 Bülten Tarihi: EYLÜL 2014 Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Tarafından Kamu Hastane Birlikleri 2014 Değerlendirmesi Adres:DPÜ Evliya Çelebi

Detaylı

BEYKOZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI

BEYKOZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI BEYKOZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI SIRA TARİH EĞİTİM KONUSU EĞİTİM SÜRESİ EĞİTİMCİ KATILIMCILAR EĞİTİM YERİ Yemekhane Hijyeni, El Hijyeni, Kişisel Koruyucu Ekipman 1 08.01.2013 Kullanımı,

Detaylı

14. MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI SALONU MUĞLA

14. MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI SALONU MUĞLA TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ OBEZİTE - LİPİD METABOLİZMASI - HİPERTANSİYON ÇALIŞMA GRUBU MEZUNİYET SONRASI HİPERTANSİYON EĞİTİM KURSU 14. 11-12 MART 2017 SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI

Detaylı

Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12

Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12 Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12 1 Hasta Karşılama Yönlendirme Modül Eğitimi EĞİTİ M Ocak 2 Hasta taşıma personeli modül eğitimi Ocak 3 Triyaj Ocak 4 5

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

EĞİTİM PLANI PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ. 16 Saat Konferans Salonu. 18 Saat Konferans Salonu

EĞİTİM PLANI PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ. 16 Saat Konferans Salonu. 18 Saat Konferans Salonu Kod: YÖN. PL.07 Yayın Tarihi:01.07.2011 Revizyon Tarihi:13.12.2014 Revizyon :01 Sayfa : 1/11 1 İş Sağlığı ve Güvenliği 2 Bebek Dostu Hastane Eğitimleri 3 Test Rehberi 4 5 6 7 22.01.2014 29.01.2014 07.01.2014

Detaylı

SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ

SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ SOSYAL ETKİNLİKLER ÇALIŞMA GRUBU FAALİYETLERİ Merkezimizde farklı kliniklerde çalışan hemşire/ebe/sağlık memurlarının tanışmamalarını ve ortak paylaşımda bulunmalarını sağlamak, moral ve motivasyonlarını

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

Davet. Değerli Meslektaşlarım,

Davet. Değerli Meslektaşlarım, Davet Değerli Meslektaşlarım, 6-8 Şubat 2015 tarihleri arasında, %100 pratik kongremizin dördüncüsü Kıbrıs ta gerçekleşecektir. Günlük pratik uygulamaların ele alınacağı kongremizde kardiyovasküler hastalıkların

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ

PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ PULMONER REHABİLİTASYON HAFTASI FAALİYET RAPORU (9-15 MART 2015) TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ İlimizde, merkez ve tüm ilçelerde 9-15 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri, düzenlenmiştir.

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündem

Pazartesi İzmir Basın Gündem 21.03.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İZMİR İN KALBİ İKÇÜ DE ATIYOR! İzmir de kalp nakli gerçekleştiren ikinci merkez olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, iki

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

http://www.cankiri.gov.tr

http://www.cankiri.gov.tr http://www.cankiri.gov.tr Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Ilgaz Kadınçayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi nde yer alan, inşaatı %95 oranında tamamlanan Resmi Kurum Binasında 5 Şubat

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Türkiye nin yerinde sağlık ve bakım çözümleri sunan ilk ve en büyük kuruluşudur.

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE Türkiye Hemofili Derneği (TRHD) nin düzenlediği 3.Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumu 28 Şubat 2016 Pazar günü 10:00-17:30 saatleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI VIII. SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ TOPLANTISI Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan: Uzm. Hem. Pınar AKÇAY-Tıbbi

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 18.04.2017 30.05.2017 19. DÜNYA RUS MEDYA TEMSİLCİLERİ KONFERANSINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK-24-25 NİSAN 2017 HER YIL FARKLI BİR ÜLKEDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DÜNYA RUS MEDYA TEMSİLCİLERİ

Detaylı

DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR

DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI D.P.Ü. KÜTAHYA EVLİYA ÇELEBİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DAMAR HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR PROF. DR. AHMET HAKAN VURAL OP. DR. GÜLEN SEZER ALPTEKİN ERKUL OP. DR. SİNAN ERKUL

Detaylı

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013

Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013 Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Haziran 2013 Yüksekokulumuz Projeleri Ankara da Tanıtıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi nde düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri nde; Yüksekokulumuzda

Detaylı

2016 EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN EĞİTİM VERİLECEK GRUBUN NİTELİĞİ EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU MATERYALİ

2016 EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN EĞİTİM VERİLECEK GRUBUN NİTELİĞİ EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU MATERYALİ 2016 PLANI İN KONUSU İN Cİ GÜVENLİ CERRAHİ UYGULAMALARI Hizmet İçi Toplantı Salonu 05/01/2016 1 Saat İlgili CERRAHİ GÜVENLİK + PRE-OP HAZIRLIK Hizmet İçi Toplantı Salonu 09/01/2016 1 Saat İlgili BASI YARASINI

Detaylı

09.01.2015 14:00-15:00 DİYET EĞİTİMİ/HASTA YEMEKLERİ KONFERANS SALONU 1 SAAT DİYETİSYEN YEMEKHANE PERSONELİ

09.01.2015 14:00-15:00 DİYET EĞİTİMİ/HASTA YEMEKLERİ KONFERANS SALONU 1 SAAT DİYETİSYEN YEMEKHANE PERSONELİ ORDU DEVLET HASTANESİ 2015 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI DÖNEM TARİH SAAT EĞİTİM KONUSU YERİ SÜRE EĞİTİM GÖREVLİSİ KATILIMCI PROFİLİ 06.01.2015 16:00-17:00 ORGAN BAĞIŞI KONFERANS SALONU 1 SSAT ORGAN VE DOKU

Detaylı

İLK ve ACİL YARDIM PROGRAMI İkinci Sınıf Öğrencileri. Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimini

İLK ve ACİL YARDIM PROGRAMI İkinci Sınıf Öğrencileri. Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimini Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İLK ve ACİL YARDIM PROGRAMI İkinci Sınıf Öğrencileri Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimini Başarıyla Tamamladı. Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü(KSHMYO)

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ ŞUBAT 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ ŞUBAT 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ ŞUBAT 2015 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla gazete msjı, anons ve sms metni hazırlandı. 14 Şubat Sevgililer Günü için web sitesi kapak açılışı hazırlandı.

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

Şanlıurfa Eğitim Seminerine büyük ilgi!

Şanlıurfa Eğitim Seminerine büyük ilgi! Şanlıurfa Eğitim Seminerine büyük ilgi! Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen Radyoteknoloji Eğitim Semineri açılış konuşmalarında; Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

15.04.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

15.04.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 15.04.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Asistan hekimlerin haftada 80 saatin üstünde çalışaması yasaktır Eğitim ve seminer

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars

XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars Değerli öğretim üyeleri Bu yıl XI. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Başkanları Toplantısı Kars

Detaylı

ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çankırı İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI EĞİTİM YAPACAK KURUM/ŞUBE/BİRİM

Detaylı

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ TED AİLESİ, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VE PLAKET TÖRENİ İÇİN DÜZENLENEN YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ Geleceğe ışık tutan, Başöğretmen Atatürk ün emanetine sahip çıkıp, eserinin üzerine imza atan, bilgiyi öğretmekten

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI İZMİR GÜNEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ V. TOPLANTISI TORBALI DEVLET HASTANESİ 09 EKİM 2013 Prof. Dr. Behzat ÖZKAN

Detaylı

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU

2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 1 SUNUŞ 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde yer alan; Genel yönetim kapsamındaki

Detaylı

2.Valvüler kalp hastalıklarına cerrahi yaklaşım: Aort,Mitral, Trikuspit (2 saat)(yrd.doç.dr.şenol Gülmen)

2.Valvüler kalp hastalıklarına cerrahi yaklaşım: Aort,Mitral, Trikuspit (2 saat)(yrd.doç.dr.şenol Gülmen) Kalp Damar Cerrahi Dönem 4 2012-2013 Öğretim Yılı Teorik Dersler 12.11.2012-16.11.2012 Staj Grubu(4) 1.Kardiyopulmoner Baypas, İntraaortik Balon Pompası, Yapay Kalp (1 saat) Yrd.Doç.Dr.Şenol 2.Valvüler

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET HEMŞİRELİĞİ TEMEL EĞİTİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET HEMŞİRELİĞİ TEMEL EĞİTİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET HEMŞİRELİĞİ TEMEL EĞİTİMİ KURSU RAPORU Prof. Dr. Behzat ÖZKAN İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hazırlayan:

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / www.disab.saglik.gov.tr Kasım 2015 - Sayı: 32 Ayda bir yayınlanır. 1. Türkiye - Özbekistan Ortak Sağlık Haftası, 14-25 Ekim 2015, Fergana-Özbekistan 1 1. Türkiye

Detaylı

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Aralık 2014 AÖF Sınavları İlçemizde İlk Defa Yapıldı. Anadolu Üniversitesi AÖF sınavları için tüm alt yapı hizmetleri;

Detaylı