KeyScan KS810 Kullanımı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KeyScan KS810 Kullanımı"

Transkript

1 KeyScan KS810 Kullanımı KeyScan Tarayıcı Kullanımı KeyScan Görüntüleme Uygulaması Otomatik Tarama Uygulaması Tarayıcı Tuşları TWAIN Arayüzü KeyScan KS810 Kullanımı KeyScan operasyon modları ve kullanımına ilişkin bir çok tanımlamayı ve nasıl kullanacağınızı takip eden sekmelerde öğrneceksiniz. Bu öğretici bilgiler tam olarak detaylı olması düşünülmemiştir. KeyScan yazılımı kullanıcı ve KeyScan KS810 tarayıcı arasında bir arayüzdür. KeyScan yazılımı birçok arayüzler inşa edebilir- "KeyScan Görüntüleme" tarama uygulaması: İnteraktif olarak masaüstünü kullanarak tarama uygulamalarını yapabilirsin. KeyScan Otomatik Tarama arayüzü: Belgeyi besleme noktasına yerleştirerek otomatik olarak taranmasını sağlayabilirsiniz. KeyScan tarayıcı tuşları: Tarayıcı tuşlarını kullanarak tarama ve buna ilişkin fonksiyonları yerine getirebilirsiniz. KeyScan TWAIN arayüzü: KeyScan tarayıcı Adobe Acrobat veya Adobe Photoshop gibi diğer uygulamalar ile de etkinleştirebilirsiniz. Herhangi bir TWAIN uyumlu uygulama KeyScan TWAIN arayüzü tarafından uygulamalar içerisinde döküman taramaya olanak sağlayabilir. KeyScan komut satırı arayüzü: Tarayıcıyı kullanmak için Windows scriptler yada bazı ikonlar tanımlanabilir. Bu kısa tanımlamada kullanıcılar tarafından sık kullanılan ilk 4 arayüzü kapsayabilir. Kalibrasyon KS810 nun bağlantısı ve yazılımın yüklenmesinden sonra ilk olarak tarayıcıyı kalibre edilmelidir. KeyScan yazılımının son sürümünün yüklenmesinden yada tarayıcının cam yüzeyinin temizlenmesinden sonrada tarayıcı kalibre edilmelidir. Tarayıcı Kalibrasyonu:

2 KeyScan tarama yapılmadan önce kalibre edilmelidir. KeyScan Görüntüleme yazılımını masaüstündeki ikonu tıklayarak aktive ediniz. Dosya menüsünden <Tarayıcıyı Kalibre Et> i seçiniz. A4 boyutlarındaki beyaz kağıdı yerleştirin ve kalibrasyonu bitiriniz. "KeyScan Görüntüleme" uygulaması Masaüstündeki KeyScan Görüntüleme ikonunu çift tıklayarak uygulamayı açınız. Tarama Yeşil İkon Tarayıcı Diyaloğu Doküman Penceresi Fonksyion Çubuğu Dökümanı taramak için ekranın sol üst köşesinde bulunan ikon çubuğu üzerindeki yeşil ikonu tıklayınız. Tarama kontrol dialoğu pop-up menü olarak görünecek ve tarama parametrelerini belirlemenizde size yardımcı olacaktır. Tarama Tuşu Renkli, gri yada siyah&beyaz seçiniz Durum Penceresi Tarama için <Scan(Tara)> tuşuna basarak tarama işlemini başlatabilirsiniz. Durum penceresi rengi tarama prosesi boyunca yeşilden kırmızı rengine dönüşecek, taramadaki kağıt bittiğinde tekrar yeşil olacaktır. Yeni bir sayfa taramak için tarayıcıya sayfayı yerleştirip tekrardan <Scan(Tara)> tuşuna basmanız yeterli olacak ve aynı pencere içerisinde aynı doküman üzerine ek olarak tarama yapılacaktır. Bu işlemi sürücünüzün alanının yettiği kadar uygulayabilirsiniz, Page down ve page up yaparak da doküman üzerinde yer alan sayfaları görüntüleyebilirsiniz. Tüm taramalar bittiği anda <Done(Bitti)> tuşuna basarak tüm diyaloğu bitirip kapanmasını sağlayabilirsiniz. İstediğiniz kadar fazla doküman tarayabilir ve yeni tarayacağınız dökümanların yeni bir pencerede açılmasını sağlamış olacaksınız. KeyScan Görüntüleme işleminin aktif olduğu durumda taranan dökümanları KeyScan Temporary dosyası içerisinde kayıtlı olarak bulabilirsiniz. KeyScan Görüntüleme her bir açıldığında geçici bu dosya içeriği temizlenmiş olur.

3 Taranmış dökümanlarla ne yapabilirsiniz: Taranmış dökümanlar üzerinde bazı fonksiyonların uygulaması ve kayıt işlemlerini yapabilirsiniz. Aktif olan penceredeki dökümanı seçiniz. Aşağıda fonksiyon çubuğunda yer alan fonsiyon ikonlarından birsini tıklayarak istediğiniz formata dönüştürebilirsiniz. Örneğin taranmış dökümanın aktif olan penceresi üzerine tıklayınız. İstediğiniz formata uyarlı kayıt etmek için aşağıda bulunan fonksiyon çubuğu üzerinde Save to File (Dosyayı Kayıt Et) ikonuna tıklayarak dökümanı istediğiniz formatta kayıt edebilirsiniz. DFLT ikonuna tıklayarak attachment(eki) olarak gönderebilirsiniz. Paintbrush (Boyama) ikonuna tıklayarak da Boyama uygulaması olarak görüntüleyebilirsiniz. KeyScan Dokunmadan Otomatik Tarama Kontrolü ve KeyScan tarayıcı tuşları KeyScan Otomatik Tarama Uygulamasını aktif hale getirmek için sistemin açılması ile birlikte sağ alt köşede bulunan ikon tablası üzerindeki KeyScan ikonuna tıklayarak aktif hale getirebilirsiniz. Sağ alt köşede bulunan Windows uygulama çubuğu üzerinde yer alan ikon tablası üzerinde ikon bir kez görüntülendiğinde programın aktivasyonu için yeterlidir. Bu ikona tıkladığınızda açılan menüden otomatik tarama etkinleştir tıklanarak aktif yağıldığı gibi tarayıcı tuşlarından da istediğin fonksiyonu seçebilirsiniz. Etkinleştirmek veya Otomatik Tarama devre dışı bırakmak Tarayıcı Tuşları Etkinleştirmek veya devre dışı bırakma Renkli tarama yerine gri tonlamalı tarama yada PDF dosyasına dönüştürme Otomatik Tarama Otomatik Tarama 15 fonksiyon üzerinden hareket etmektedir bu nedenle kullanıcı bu fonksiyonlar üzerinden seçim yaparak istenilen formatta tarama yapılabilir. Çoklu sayfa Tarama IRIS OCR motor entegrasyonu ile KeyScan OCR yazılım vasıtasıyla metne çevirme uygulanabilir. Taranan doküman (Adobe Acorbat olmadan) PDF dosyasına dönüştürülebilir Yeni bir mesajı açılabilir Yeni mesajına ekli olarak PDF dosyası açılabilir Dökümanı besleme noktasına yerleştirdiğiniz anda otomatik tarama etkinleşecektir. Bu iki aşama aşağıda açıklandığı üzere olabilir.

4 Otomatik Tarama: KeyScan Görüntüleme Uygulaması açık olamadığı takdirde, KeyScan TWAIN arayüz bir diğer uygulama ile aktif olmadığı koşulda bile dökümanın yerleştirilmesi ile işlem başlar. KeyScan otomatik tarama etkin olduğu zaman tarayıcı fonksiyon tuşları (tarayıcı kapağı üst kısmında bulunan 4 adet tuş) devre dışıdır ve multimedya tuşu görevini görürler. [MUTE (SESSİZ)] [VOLUME+(SES YÜKSELT)] [VOLUME (SES DÜŞÜR)] [MULTIMEDIA APPLICATION (MULTİMEDYA TUŞLARI)] Dökümanı tarayıcı besleme noktasına yerleştirdiğinizde Otomatik Tarama devresi tarafından otomatik olarak algılanır. Pop-Up zaman aşımı diyaloğu belirecektir. (Bu süre ayarlanabilir) Zaman aşımı prosesi devam halindeyken diyalog üzerine Mouse vasıtasıyla gelinmediği takdirde Dokunmadan Tarama işlemi gerçekleşir. Zaman aşımı prosesi devam halindeyken diyalog üzerine Mouse vasıtasıyla gelindiği takdirde ise KeyScan Otomatik Tarama işlemi başlayacaktır. Dokunmadan Tarama Fonksiyonu Zaman aşımı bittikten sonra, KeyScan Dokunmadan Tarama aktif hale gelecek ve fabrika ayarları gereği attachment(eki) olarak tanımlanacaktır: Kullanıcı çoklu sayfa taraması yapabilir. KeyScan zamanaşımı diyaloğunu görüntüleyerek diğer bir sayfanın yerleştirilmesi için süre sağlar yada attachment (eki) ını şekillendirmeye yönlendirir. Daha fazla sayfa yüklenmediği takdirde Dokunmadan Otomatik Tarama işlemi OCR vasıtasıyla resim metne çevrilir. PDF dosyası oluşturur (Adobe Writer a gerek olmadan) Yeni mesajı açar ve görüntüyü PDF dosyası olarak ek yapar. Yukarıdaki tüm işlemler dokunmadan herhangi bir menüden seçim yapmadan, bir tuş kliklemeden, sadece besleme noktasına dökümanın yerleştirilmesi ile olur. Taranan belge attachment(ek) olarak gönderilmeye hazır. KeyScan AutoScan fonksiyonu Eğer zaman aşımı süresince Mouse, çıkan zaman aşımı diyaloğunun üzerine geldiğinde: Üzerinde 15 adet fonksiyon ikonu bulunan diyalog açılacaktır.

5 Örneğin ilk fonksiyon uygulaması "şimdiki uygulama içine yapıştırın" taranan veride üzerine yapıştırılarak dökümanın açılmasını sağlar. KeyScan Tarayıcı Tuşları Kullanarak Tarayıcı Tuşları Tarayıcı tuşları etkin halde iken (Uygulama Tablasındaki Dokunmadan Otomatik Tarama ikonun kullanımı) otomatik olarak Dokunmadan Otomatik Tarama uygulamasını devre dışı bırakır. Kullanıcı tarayıcı tuşlarına basıp aktif hale getirdiği anda [Dosyaya Tarama] - [Çıktı almak için tarama] - [ göndermek için Tarama] - [Faks için Tarama] Bilgisayarınız printer a(yazıcıya), yada fax modem gibi yukarıdaki işlemleri yapabileceğiniz cihazlara bağlı olmalıdır. Bu işlev ile Dokunmadan Otomatik Tarama ayarları gereğince referans edilmiş döküman istenen seçeneklerle birlikte modifiye edilebilir. TWAIN arayüz KeyScan diğer uygulamalarda kullanım KeyScan TWAIN veri kaynağı diğer TWAIN uyumlu uygulamalar ile çalışma olanağına sahiptir. Diğer uygulamalarda <Dosya> menüsünden <Kaynak Seç> i tıklayarak tarayıcıyı seçmek içindiğer uygulamalrda <Dosya> menüsünden <Al> ı tıklayarak tarma fonksiyonlarını başlatabilrsiniz. KeyScan KS810-P aktivasyonu esnasında diğer bir diğer uygulamada Dokunmadan Otomatik Tarama çalışırken TWAIN arayüz uygulamasının aktif olmadan önce ilk olarak KeyScan tarama arayüzünün tanımlanması için dökümanın besleme noktasına yerleştirildiğinden emin olunuz. KeyScan tarama arayüz görüntülenmeden önce dökümanı ilk olarak besleme noktasına yerleştirirseniz, Dokunmadan Otomatik Tarama işlemi sizin TWAIN taramayı aktif edeceğinizi fark etmeden tarama işlemine geçer.

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama Bölüm 1:SMART Board, bilgisayar ve projeksiyon cihazının bağlanması SMART Board interaktif tahtaları dokunmatiktir ve bilgiyasayar ve projeksiyon cihazıyla üçlü

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara TC kimlik numaranızı

Detaylı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı

AV320E2+ Doküman Tarayıcı Türkçe AV320E2+ Doküman Tarayıcı Avision Inc. 1. Giriş Aşağıdaki şekil, paketin içinde bulunan malzemeleri göstermektedir. Lütfen kontrol listenizdeki tüm parçaları kontrol ediniz. Tüm parçalar paketin

Detaylı

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon

MENÜ AYARLAMA 1. MENÜ AYARLAMA. [X] Fusion@6. [X] Fusion@6 Standard. [X] Entegre@6. [X] Yeni Fonksiyon MENÜ AYARLAMA Ürün Grubu [X] Fusion@6 [X] Fusion@6 Standard [X] Entegre@6 Kategori Versiyon Önkoşulu [X] Yeni Fonksiyon @6 Uygulama Fusion@6 serisi ürünlerde ürün ana menüsü çeşitli temalarla görsel olarak

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı

Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı Connect with ICT E-öğrenme sistemi kullanıcı el kitabı Proje Adı: Connect with ICT Proje kısa ismi: Co-ICT Proje numarası: 2011-1-TR1-LEO04-24538 El kitapçığı Amalgama Bilgi Yönetimi Ltd tarafından hazırlandı

Detaylı

ĐÇĐNDEKĐLER. 3.1 Ana Pencere... 7 3.2 Menü Çubuğu... 10. 3.2.1 Dosya... 11 3.2.2 Düzen... 17. 3.2.3 Görünüm... 19. 3.2.4 Resim Đşleme...

ĐÇĐNDEKĐLER. 3.1 Ana Pencere... 7 3.2 Menü Çubuğu... 10. 3.2.1 Dosya... 11 3.2.2 Düzen... 17. 3.2.3 Görünüm... 19. 3.2.4 Resim Đşleme... ĐÇĐNDEKĐLER BÖLÜM I TEMEL ÖZELLĐKLER... 2 1.1 Ambalaj... 2 1.2 Görünüm... 2 1.3 Önerilen Sistem Özellikleri... 2 1.4 Başlıca Özellikler ve Kullanım Alanları... 3 BÖLÜM II PROGRAM KURULUMU... 5 BÖLÜM III

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Bölüm:............................ Programın Amacı ve Size Katacakları 2.Bölüm:........................... Programın Genel Özellikleri 3.Bölüm:............................

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

LMS PC aracı ACS420. LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları LMS PC aracı ACS420 LMS parametre ayarlarının yapılması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS420 programının kurulumu.. 3 2. OCI430 ara yüzün sürücü kurulumu.. 7 OCI430

Detaylı

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM GENEL TANITIM. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM GENEL TANITIM EDA Tasarım Analiz Mühendislik İÇİNDEKİLER 1. FARE TUŞLARININ GÖSTERİMİ...2 2. CAEeda TM YAZILIMININ GÖRSEL ARAYÜZ YAPISI...3 3. CAEeda TM VARSAYILAN İKON PANELİ TANIMLAMALARI...4

Detaylı

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu

Neosinerji Bulut Server Bağlantısı. NeoConnect Kullanım Kılavuzu Neosinerji Bulut Server Bağlantısı NeoConnect Kullanım Kılavuzu www.neosinerji.com.tr / www.neoonline.com.tr TEKNİK DESTEK e-mail: bilgi@neosinerji.com.tr tel: 212 325 68 00 NeoConnect ile İşiniz Artık

Detaylı

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19

KÖHLER. Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 KÖHLER Okuma Programı Kullanma Klavuzu v 2.86 MERKEZ ADANA BÖLGE TEL: 0212 256 81 90 TEL: 0322 352 75 70-07 FX: 0212 256 81 97-98 FX: 0322 352 13 19 İZMİR BÖLGE ANKARA BÖLGE TEL: 0232 459 59 95 TEL: 0312

Detaylı

Sanal Sınıf Yazılımı Kullanım Kılavuzu

Sanal Sınıf Yazılımı Kullanım Kılavuzu Sanal Sınıf Yazılımı Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi İçindekiler Sistem Giriş ve Genel Bilgilendirme... 2 Üst Menü:...

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız.

Yine benzer şekilde hücreler içine yazılan yazıların renklerini değiştirebiliriz. Bunun için tüm satırı veya sütunu yine fareyle seçmek durumundayız. 2. EKLE SEKMESĐ TABLO EKLEMEK: Sayfamıza tablo eklemek için, TABLO butonuna bastıktan sonra açılan pencereden kaç sütün ve kaç satırlık bir tablo oluşturacağımızı belirliyoruz. Fareyi sürüklemek, tablonun

Detaylı

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ HESAP PLANI DEĞİŞİKLİĞİ Hesap Planı, önceden fiş içerisinde ve diğer alanlarda (hesap kodu tanımlanması gereken alanlar) ekranın üst tarafına otomatik geliyor veya Alt+3 tuş kombinasyonu ile görüntüleniyordu.

Detaylı

Kayıt İzleme (Playback)

Kayıt İzleme (Playback) Kayıt İzleme (Playback) Saat Aralığına Göre Kayıt İzleme Cihazın kayıt oynatma menüsüne erişmek için; 1- Ekranın altında açılan menü ikonlarından United Security Ana Menü ikonuna tıklayınız. 2- Kayıt Arama

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı 1 HAZIRLIK : WEBCAM ve KULAKLIKLI MİKROFON Bilgisayarınızın USB girişine web kameranızı (webcam) takın ya da var ise bilgisayarın kendi web

Detaylı

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler

KWorld. PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler KWorld PlusTV Hybrid PCI (DVB-T 210SE) İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV Hybrid PCI Kartın Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm 2 : PlusTV

Detaylı

Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması

Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması Bağlı Dosya Oluşturma Uygulaması İÇİNDEKİLER BAĞLI DOSYA OLUŞTURMA... 3 Bağlı Dosya Oluşturma için Tanımlamalar... 3 Ortak Seçenekler... 3 Klasör Seçenekleri... 3 Kullanıcı

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI

İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI İNTERNET EXPLORER 7.0 TÜRKÇE AYARLARI GEÇİCİ DOSYALARIN TEMİZLENMESİ: Araçlar menüsü altındaki internet özellikleri seçeneğine girilir. Göz atma geçmişi başlığı altındaki Sil butonu tıklanır. GEÇİCİ DOSYALARIN

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU

T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU T.C. BAŞBAKANLIK ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU PROJE TAKİP VE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU I. İçindekiler 1. PROJE SİSTEMİ WEB ADRESİ... 2 2. GİRİŞ EKRANI... 2 3. KAYIT VE SİSTEME GİRİŞ...

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Öğrenci Kullanım Kılavuzu Öğrenci Kullanım Kılavuzu Web tabanlı ALMS adresinizden sisteminize web tarayıcınızla (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Safari vb.) giriş yapınız. Açılan sayfada gerekli alanlara kullanıcı adı

Detaylı

Teknik Resim Çıkartılması

Teknik Resim Çıkartılması Teknik Resim Çıkartılması Open komutuna tıklayarak daha önce çizmiş olduğumuz D2-Revolved Feature isimli part dosyamızı açalım. New komutuna tıklayarak yeni bir Drawing dokümanı oluşturalım. Karşımıza

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU. www.theprojectumbrella.com

THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU. www.theprojectumbrella.com THE PROJECT UMBRELLA BİLGİLENDİRE KILAVUZU www.theprojectumbrella.com Yukarıdaki linki web tarayıcınızın adres çubuğuna veya google adres çubuğuna yazdığınız taktirde sizi web sayfamıza yönlendirecektir.

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Primal Pictures Kullanım Kılavuzu. www.primalpictures.com

Primal Pictures Kullanım Kılavuzu. www.primalpictures.com Primal Pictures Kullanım Kılavuzu www.primalpictures.com 2 Başlangıç http://ovidsp.ovid.com adresine gidiniz Kullanıcı adı ve şifrenizi giriniz. Start OvidSP sekmesine tıklayınız Kurumsal IP tanımlı erişim

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu Giriş yaptıktan sonra soldaki listeden Hiperkitap (ebook Collection) Trial seçilir ve Continue tuşuna basılır. Ana sayfa açıldığında istediğiniz dil seçeneğini yukarıda olduğu

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Beyanname

AKINSOFT WOLVOX Beyanname AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 17.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı, ticari işletmelerin periyodik sürelerde resmi olarak vergi dairelerine vermesi

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

Frontpage ile Çerçeve Sayfası Yaratmak

Frontpage ile Çerçeve Sayfası Yaratmak Frontpage ile Çerçeve Sayfası Yaratmak Frontpage ile alttaki adımları izleyerek bir çerçeve sayfasının nasıl yaratalabileceğini görelim: Önce Menü Bar dan Araç Çubukları Görev Bölmesi seçeneğinin aktif

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu

İzibiz E-Defter Son Kullanıcı Kullanım Klavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Açılış... 2 3. Defter Sihirbazı... 3 4. İmzalama... 7 5. Berat Oluşturma... 7 6. Berat İmzalama... 8 7. GIB e Gönder... 8 8. Berat İndir... 8 9. Görüntüle... 9 10. Görüntüle...

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

reederiii Kullanım Kılavuzu

reederiii Kullanım Kılavuzu reederiii Kullanım Kılavuzu Cihazımızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kullanım kılavuzu size tam ve doğru bilgi vermek için

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER 1.0 1.1 1.2 SATFINDER SIGNAL METER HD SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI 02 06 08 DRİVER YÜKLEME TALİMATI SF03HD

Detaylı

EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar

EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar EKİM, 2017 ABB Connect Tüm Fonksiyonlar Hoşgeldin sayfası/ Otomatik ülke algılama Yeni tasarlanmış başlangıç sayfası, cihazın ayarlarına dayalı otomatik ülke algılama özelliğine sahiptir. October 10, 2017

Detaylı

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma alanları ve iş faaliyetleri

Detaylı

Ver Kullanıcı Dokümanı

Ver Kullanıcı Dokümanı Ver. 3.1.0.002 Kullanıcı Dokümanı Toner/Mürekkep Tasarruf Programı İçindekiler 1. Programın çalıştırılması 2 2. Ana Ekran 4 3. PDF Çevirici 10 4. Tasarruf İstatistikleri 11 5. Lisans Aktivasyon 12 6. Hakkında

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

CAMWorks Licence Manager Kullanımı ve Lisans Aktivasyonu

CAMWorks Licence Manager Kullanımı ve Lisans Aktivasyonu CAMWorks Licence Manager Kullanımı ve Lisans Aktivasyonu İlk olarak yapılması gereken Başlat menüsünden CAMWorks License Manager klasöründen CWFlexLM License Manager dosyası üzerine Mouse un sol tuşu ile

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

BÖLÜM I TEMEL ÖZELLİKLER. Yükseltme mekanizması

BÖLÜM I TEMEL ÖZELLİKLER. Yükseltme mekanizması BÖLÜM I TEMEL ÖZELLİKLER 1.1 Ambalaj (1) EceGöz cihaz (2) CD (Yazılım ve kullanma kılavuzu) (3) USB 2.0 kablo (4) Kullanma kılavuzu kitapçığı (5) Garanti belgesi (6) Yetkili servis bilgileri (7) Mikroskop

Detaylı

FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması

FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması FTP Programı File Zilla nın Kurulumu & Çalıştırılması FileZilla Portable programının web den indirilmesi : Google veya benzeri bir arama motoru kullanarak FileZilla FTP programının portatif sürümünü internetten

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU Menü çubuğunda toplantı sahibi Toplantı, Düzenler, Bölmeler, Ses ve Yardım menülerini görür. Sunucu veya katılımcı sadece Toplantı ve Yardım menülerini görür.

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEM KULLANIM REHBERİ (Öğrenciler için) Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ Uzaktan eğitim öğrenme yönetim sistemine web ortamından

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ www.kirsalcevre.org.tr WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ ANKARA 2015 1. Yeni Kullanıcı Kaydı Yönetici olarak giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı kaydına ihtiyacınız vardır. Eğer zaten bir kullanıcı iseniz

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU

GİRİŞ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler GİRİŞ... 2 KULLANIM KILAVUZU... 3 Kullanıcı Arayüzü;... 3 Full sürümde yer alan modüller;... 4 Finans Modülü... 5 Yeni Cari hesap nasıl eklenir?... 5 Cari Hesap Fişi Nasıl Oluşturulur?... 8

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 4. Aşama Akıllı Mürekkep uygulamaları:bu uygulamalar SMART Board fonksiyonlarıyla entegre bir şekilde çalışır.klavye kullanarak yapabildiğiniz uygulamaları interaktif tahtanız

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği Başvuru Kitapçığı ZoomText Express programına hoş geldiniz ZoomText Express bilgisayarınızda rahatlıkla ve kolayca kullanabileceğiniz bir ekran büyütme

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr NETWORK YAPISINA SAHİP CCTV ÜRÜNLERİNE IP ADRESİ ATAMA KILAVUZU 1- DUNLOP IP KAMERALARA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 2- TD-2000 VE EDVR-3000 SERİSİ DVR CİHAZLARINA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 3- DUNLOP DVR

Detaylı

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI

III. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER KELİME İŞLEM PROGRAMI III. KELİME İŞLEM PROGRAMI Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. BİÇİMLEME D. SAYFA BİÇİMLEME E. YAZDIRMA F. İLERİ ÖZELLİKLER 71 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Bildiğiniz kelime işlemci programlarını

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP SİSTEMİ PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ KULLANICI KILAVUZU Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü 2013 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ TAKİP

Detaylı