SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN!"

Transkript

1 İNCİRLİ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

2

3 SİZ FIRSATLARIN PEŞİNDEN KOŞMAYIN, FIRSATLAR SİZİN PEŞİNİZDEN KOŞSUN!

4 VİZYONUMUZ Sektörün öncelikli tercih ettiği, nitelikli elemanlar yetiştirmek. MİSYONUMUZ Bilgi ve teknolojiyi kullanabilen, ürettiği çözümlerle geleceği şekillendiren bireyler yetiştirebilmek.

5 DEĞERLERİMİZ Devletin, ülkeyi savunacak, içerde ve dışarıda millet işlerini görecek, herhangi sanat ve meslekte zamanın gelişmelerini takip edecek vatandaşlara ihtiyacı vardır.

6 GELECEĞE SESLENİŞ Biz farklıyız! Başka bir yerden bakıyoruz hayata, Başka karşılıyoruz sizi. Anlamak istiyoruz, Bağrımıza basmak için hepinizi. Biliyoruz, Hayatınızın En güzel yıllarına, tanıklık ettiğimizi. O yüzden titriyoruz üstünüze. Asılıyoruz, Zorluyoruz, Geliştirmek için sizi. Ve emanet etmek için geleceğimizi. İnanıyoruz ki, Israrımızla olgunlaşacaksınız. O yüzden didişiyoruz sizinle Bıkmadan, usanmadan, Tükenesiye Sadece, İyi insan olun diye! Hayati İPEK Okul Müdürü

7 İDARECİLERİMİZ MÜDÜR BAŞ YARDIMICISI NİZAMETTİN GÖKMEN MÜDÜR YARDIMCISI MURAT YÖNDEM MÜDÜR YARDIMCISI VEYİS YARAŞIR MÜDÜR YARDIMCISI AHMET ÖZER MÜDÜR YARDIMCISI ÜMİT HAKAN ARI MÜDÜR YARDIMCISI SAFFET GÜNER MÜDÜR YARDIMCISI RAMAZAN TİMURLENK MÜDÜR YARDIMCISI HAKİME AKYOL

8 OKULUMUZ Okulumuz eğitim öğretim yılında tarihinde açılmış olup, 110 öğrenci ve 3 öğretmen ile Elektrik, Tesviye ve Metal İşleri bölümleriyle eğitim ve öğretime başlamıştır yılında Mobilya ve Dekorasyon Bölümü ve Teknik Lise, 1999 yılında Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü, 2005 yılında Anadolu Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı açılmıştır. Okulumuzun bir ana ve 4 bölüm binası bulunmaktadır. Okulumuzun, 5000 metrekare kullanım alanı vardır. Okul bahçesinde bir halı saha, ana binada konferans salonu, kütüphane, yemekhane ve Gençlik Merkezi mevcuttur.

9 Okulumuz Müdürü Hayati İPEK olup, okulumuzda halen 1 Müdür Başyardımcısı, 7 Müdür Yardımcısı, 62 kültür dersi öğretmeni, 63 meslek dersi öğretmeni olmak üzere toplam 125 eğitim personeli görev yapmaktadır. Okulumuz halen 5 alanda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir: BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ METAL TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIM MAKİNA TEKNOLOJİLERİ

10 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Bilgisayar ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmeler dünyada globalleşmeyi sağlarken, her alanda bu gelişmeye uygun düzenlemeler ve yapılanmalar zorunlu olmuştur. Özellikle son 20 yıllık süre zarfında bilgisayar her alanda kullanılmaya başlanmış ve tüm bilim alanlarının hızla gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Eğitimden tıbba, astronomiden uzay bilimlerine, maliyeden bankacılığa kadar pek çok alanda yaygınlaşarak vazgeçilmez unsur olmuştur. ÖĞRETİLEN MESLEK DALLARI Endüstri Meslek Lisesi olarak: Web Programcılığı Anadolu Meslek Lisesi olarak Web Programcılığı ENDÜSTRİ STAJ EĞİTİMİ Son sınıfa gelen öğrencilerimiz haftada 3 gün sanayide tecrübe kazanmak maksadıyla ücretli olarak staj eğitimi yaparlar. BELGELENDİRME Mezun olan her öğrencimiz 2.Sınıf Ustalık Belgesi yetkilerine sahip İşyeri Açma Belgesi almaya hak kazanırlar.

11 KAZANILAN ÜNVAN Bu programdan mezun olanlara "Bilgisayar Teknisyeni" ünvanı verilmektedir. Bilgisayar Teknisyeni çalıştığı kurumlarda mühendis ve tekniker arasında teknik ara elemanı olarak görev yapar. ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER AĞ İŞLETMENİ Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine sahip nitelikli kişidir. WEB PROGRAMCISI Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir. VERİ TABANI PROGRAMCISI İSTİHDAM DURUMU Bölümümüz mezunları kurumlarının bilgi işlem bölümlerinde, bilgisayar firmalarında teknik servis - destek elemanı olarak, yazılım bölümlerinde, grafik tasarım ve internet hizmeti veren firmalarda ve ayrıca günümüz bilgi teknolojilerini kullanan firmaların ilgili bölümlerinde görev alabilmektedirler. Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya sahip nitelikli kişidir BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSCİSİ Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikli kişidir.

12 MOBİLYA VE İÇ MEKAN Alanımızın amacı; Çerçeve Öğretim Programı ile öğrencilere, alan ve dallar ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, üretici, eleştiriye açık ve mesleki yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesidir. ÖĞRETİLEN MESLEK DALLARI Endüstri Meslek Lisesi olarak: İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi dalında eğitim öğretim verilmektedir. ENDÜSTRİ STAJ EĞİTİMİ Son sınıfa gelen öğrencilerimiz haftada 3 gün sanayide tecrübe kazanmak maksadıyla ücretli olarak staj eğitimi yaparlar. BELGELENDİRME Mezun olan her öğrencimiz 2.Sınıf Ustalık Belgesi yetkilerine sahip İşyeri Açma Belgesi almaya hak kazanırlar.

13 TASARIMI ALANI ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞ İSTİHDAM DURUMU Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanında çalışacak teknik insan gücü, yukarıda belirtilen mesleki yeteneklerin ve yeterliklerinin yanı sıra diğer meslek alanındaki ve üretimdeki diğer kişilerle sürekli bir iletişim hâlindedirler ve grup çalışmasına yatkın kişiler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanı işlevsel değerleri ile mekânların kullanışlılığını sağlayan estetik değeriyle de yaşadığımız ve çalıştığımız mekanların sıcak sevimli ve renkli bir ortam haline gelmesini sağlar. Alanımız sanatı ve tekniği birleştirerek ürünler ortaya çıkarır. almaktadırlar. Türkiye'de bu sektör hızla gelişmekte ve büyümektedir. Ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek şirketleşmekte ve bu alanda ciddi miktarda elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanının sağladığı istihdam imkânları, mevcut ve potansiyel olarak sahip olduğu yaratma gücüyle, ülkemizin önemli faaliyet sektörlerinden biridir. Ayrıca alanımız altındaki dallardan herhangi birinden mezun olan öğrencilerimiz meslek yüksek okullarının Ahşap Teknolojisi bölümlerine sınavsız olarak yerleştirilmekte, ön lisans diploması ve tekniker unvanı almaktadırlar. Ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Okullarına geçim yapabilirler. Bunun yani sıra ÖSYM'nin belirlediği diğer tüm sayısal bölümlerde üniversite okuma şansına sahiptirler. KAZANILAN ÜNVAN Alanımızın temel yapısı oluşturulurken 9 ve 10. sınıflarda ortak dersler ile alan ortak dersleri, 11 ve 12. sınıflarda ise dallara özel derslerin öncelikli olarak okutulması planlanmıştır. Bu derslerin içerikleri belirlenirken ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen temel yeterlikler, sektör araştırmaları ve mesleki yeterlikler dikkate alınmıştır.

14 ELEKTRİK-ELEKTRONİK Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı günümüzde tüm meslekleri destekleyen, temel ve üretken bir alana dönüşmüş durumdadır. Bu programdan mezun olanlar, kamu ve özel kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışabildikleri gibi özel işyeri de açabilirler. Bu Alanda eğitim almak isteyen öğrencilerin, matematiğe, fiziğe ve özellikle elektrik konusuna ilgi duymaları, sabırlı, dikkatli ve hoşgörülü olmaları gerekir. ÖĞRETİLEN MESLEK DALLARI Endüstri Meslek Lisesi olarak: Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Teknik Lise olarak: Endüstriyel Bakım Onarım dalları mevcuttur. ENDÜSTRİ STAJ EĞİTİMİ Son sınıfa gelen öğrencilerimiz haftada 3 gün sanayide tecrübe kazanmak maksadıyla ücretli olarak staj eğitimi yaparlar. BELGELENDİRME Mezun olan her öğrencimiz 2.Sınıf Ustalık Belgesi yetkilerine sahip İşyeri Açma Belgesi almaya hak kazanırlar.

15 TEKNOLOJİSİ ALANI ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞ Elektrik-Elektronik alanında öğrenim gören öğrenciler mezun olduklarında; üniversitelerin meslek yüksek okulu bünyesindeki, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Elektrik Elektrik-Elektronik Teknikerliği Elektronik Haberleşme Endüstriyel Elektronik Endüstriyel Otomasyon Ev Cihazları Teknolojisi Hidroelektrik Santralleri İSTİHDAM DURUMU Mezun öğrencilerimiz, seçtikleri dalda kazandıkları yeterlikler doğrultusunda, Elektrik makineleri imal eden iş yerlerinde, Montaj birimlerinde ve servis atölyelerinde, Elektrikli ev aletlerinin yetkili servislerinde, Elektrikli ev aletleri üreten işletmelerde, İnşaat sektöründe Kamuya ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşların elektrikle ilgili birimlerinde, Fabrikalarda, Elektrik santrallerinde, Şantiyelerde çalışabilecekleri gibi büyük bir sermayeye gerek duymadan kendi iş yerini kurabilirler. Mekatronik Otomotiv Radyo ve Televizyon Tekniği Termik Santral Makineleri Termik Santrallerde Enerji Üretimi bölümlerine sınavsız geçiş hakkına sahiptir. KAZANILAN ÜNVAN Bu programdan mezun olanlara "Elektrik Teknikeri" ünvanı verilmektedir. Elektrik teknikeri çalıştığı kurumlarda mühendis ve teknisyen arasında teknik ara elemanı olarak görev yapar.

16 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Amacımız; teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını hedeflemiştir. Makineler, insanların hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini yükselten en önemli unsurlardan biridir. Makine teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temelidir. Alan, ülkemizde ve dünyada hızla ilerlemektedir, getirisi ve katma değeri de ekonominin lokomotifi durumundadır. ÖĞRETİLEN MESLEK DALLARI Endüstri Meslek Lisesi olarak: Bilgisayarlı Makine İmalatı Teknik Lise olarak: Bilgisayarlı Makine İmalatı dalları mevcuttur. Alanda istihdam imkânları oldukça çeşitlidir. Dünyada ve ülkemizde sektördeki kalifiye eleman sıkıntısı oldukça fazladır. Dolayısıyla iş bulma sıkıntısı yoktur. Alanda çalışanların gelir düzeyleri ülke standartlarının üzerindedir. Ülkemiz, bulunduğu coğrafi bölgede makine teknolojisi alanında lider olmayı hedeflemiştir. Bugün birçok ülkeye ihracat ve teknoloji transferi yapmaktadır. ENDÜSTRİ STAJ EĞİTİMİ Son sınıfa gelen öğrencilerimiz haftada 3 gün sanayide tecrübe kazanmak maksadıyla ücretli olarak staj eğitimi yaparlar. BELGELENDİRME Mezun olan her öğrencimiz 2.Sınıf Ustalık Belgesi yetkilerine sahip İşyeri Açma Belgesi almaya hak kazanırlar.

17 KAZANILAN ÜNVAN Bu programdan mezun olanlara "Makine Teknikeri" ünvanı verilmektedir. Makine teknikeri çalıştığı kurumlarda mühendis ve teknisyen arasında teknik ara elemanı olarak görev yapar. İSTİHDAM DURUMU Bilgisayarlı makine imalatçısı; Her türlü makine imalatı yapan fabrikalarda, atölyelerde, otomotiv sektöründe, gemi makinelerinde, talaşlı imalatta, makine bakım ve onarımcısı ve montaj elemanı olarak iş bulma imkânlarına sahiptirler. Bilgisayar destekli endüstriyel modellemeci;modelleme yapan her türlü kamu ve özel sektör fabrikalarında (otomotiv, gemi, uçak vb.), makine ve endüstriyel ürün tasarımı ve imalatı yapan (kuyumculuk, ayakkabıcılık), atölyelerde, kalıp yapan, prototip yapan işletmelerde iş bulma imkânlarına sahiptirler. Bilgisayar destekli makine ressamı; Bu mesleği yapan kişiler makine tasarımı ve imalatı yapan, her türlü imalat ve komple resimlerini bilgisayar ortamında çizebilen, bakım ve kullanım kataloğu hazırlayabilen teknik eleman olarak, teknik büro, arge ve tasarım birimlerinde, kamu ve özelsektörde iş bulma imkânına sahiptirler. Makine bakım onarımcısı; Makine imalatı yapan fabrikalarda, makine satış hizmeti veren firmalarda, işletmelerin bakım onarım, servis, montaj vb. birimlerde iş bulma imkânına sahiptirler. Kendilerine ait tamir ve bakım servisi de kurabilirler. Endüstriyel Kalıpçılar;Her türlü kalıp imalatında, talaşlı imalat yapan işletmelerde otomotiv, kimya ve gıda ürünleri kalıpları yapımında, kamu ve özel sektörü kalıp fabrikalarında iş bulma imkânlarına sahiptirler, ayrıca kendi işletmelerini de kurabilirler. Mermer işlemecisi; Her türlü mermer fabrikaları ve atölyelerinde, mermer ocaklarında ve mozaik eskitme imalatı döşenmesi işleri gibi çok geniş alanda iş bulma imkânları vardır.

18 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI Metal İşleri Bölümü öğrencileri, atölye çalışmalarında çeşitli metalleri sıcak ve soğuk olarak şekillendirirler. Metallerin ısıl işlemlerini elektrik ve oksi-gaz kaynaklarını, çeşitli sac işlerini, çelik yapı, metallerin süslenmesini, doğrama(alüminyum) vb. işleri, sıcak ve soğuk kalıpla pres işlerini yapma konusunda bilgi ve beceri kazanırlar.bu mesleği öğrenenler her türlü fabrikalarda kolayca iş bulabildiği gibi az sermaye ile kendi işlerini kurup geliştirebilirler. ÖĞRETİLEN MESLEK DALLARI Endüstri Meslek Lisesi olarak: Kaynakçılık Metal Doğrama dalları mevcuttur. ENDÜSTRİ STAJ EĞİTİMİ Son sınıfa gelen öğrencilerimiz haftada 3 gün sanayide tecrübe kazanmak maksadıyla ücretli olarak staj eğitimi yaparlar. BELGELENDİRME Mezun olan her öğrencimiz 2.Sınıf Ustalık Belgesi yetkilerine sahip İşyeri Açma Belgesi almaya hak kazanırlar.

19 ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞ Alandan mezun olan öğrenciler, öncelikle kendi Meslekî ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içinde yer alan veya bölgesi dışındaki meslek yüksek okulları ile açık öğretim ön lisans (2 yıllık) programlarına sınavsız olarak yerleştirilmektedir. İSTİHDAM DURUMU Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Metal teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler aşağıdaki meslek yüksek okulu programlarına sınavsız geçiş yapabilirler. Makine Hasat Sonrası Teknolojisi Mekatronik Tarım Alet ve Makineleri 1. Makine metal sektöründeki fabrikalarda, 2. Metal işleri atölyelerinde, Metalürji Malzeme Metalografi ve Malzeme Muayenesi 3. Isıl işlem atölyelerinde, 4. Dövme atölyelerinde, 5. Alüminyum doğrama imal ve montajı yapan atölyelerde vb. yerlerde çalışabilirler almaktadırlar. Metal teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler sayısal puan türüne göre 4 yıllık (lisans) Metal Öğretmenliği programına ek puan alarak devam edebilirler.

20 OKUL KORİDORUMUZ İÇ MEKANLARIMIZ KONFERANS SALONUMUZ: 120 Kişi kapasiteli salonumuz yeni ses sistemi ve projeksiyon ile donatılmıştır.

21 OKUL KÜTÜPHANEMİZ: Bilgisayarlar ile bilişim destekli hale gelen kütüphanemiz sürekli açık olduğundan öğrencilerimiz her zaman yararlanabilmektedirler. GENÇLİK MERKEZİMİZ:

22 S P O R İMKANLARIM I Z KONDÜSYON SALONUMUZ BADMİNTON SAHAMIZ OKUL BAHÇEMİZ HALI SAHAMIZ

23 SOSYAL FAALİYETLERİMİZ UYUM ŞENLİĞİ BAHAR ŞENLİĞİ MEZUNİYET TÖRENİ VE PİLAV GÜNÜ

24 İncirli Refik Saydam Caddesi Gökkuşağı Sok No:2 Keçiören/Ankara Telefon: Faks : 0 (312) E-posta: @meb.k12.tr Web:

ÖĞRENME FAALİYETİ 29

ÖĞRENME FAALİYETİ 29 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 29 MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Bu faaliyet sonucunda, makine teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Teknolojinin gelişmesi

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Alanımız 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında; 52 öğrenci ile Eğitim-Öğretim faaliyetinebaşlamıştır. Makine Teknolojisi Alanı Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde faaliyetine devam etmektedir.

Detaylı

T.C. Düziçi Kaymakamlığı Düziçi 75. Yıl Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Alan-Dal ve Okul Tanıtımı Her Tür ve Derecedeki Okul Öğrenci, Velilerine ve Halka Açık Olarak; ʺMesleki Eğitimin Tanıtımıʺ Etkinlikleri

Detaylı

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni

ALAN SEÇİMİ. Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda yapılır. Dal seçimi 10 uncu sınıfın sonunda yapılır.

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

BiliĢim Teknolojileri Alanı

BiliĢim Teknolojileri Alanı BiliĢim Teknolojileri Alanı A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞĠ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 33

ÖĞRENME FAALİYETİ 33 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 33 MOBİLYA VE DEKORASYON ALANI Bu faaliyette verilecek bilgiler doğrultusunda mobilya ve dekorasyon alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ

MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN AMACI Sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 32

ÖĞRENME FAALİYETİ 32 ÖĞRENME FAALİYETİ 32 METAL TEKNOLOJİSİ ALANI AMAÇ Bu faaliyet sonucunda, metal teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Metal teknolojisi alanı,

Detaylı

YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ YATAĞAN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ 2002 TARİHÇEMİZ İlçemizde faaliyet gösteren; Kız Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi, 2002-2003 yılında birleştirilerek METEM e dönüştürülmüştür.

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek

Detaylı

İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız.

İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İlgili öğrenme faaliyeti ile Bilişim Teknolojileri alanındaki meslekleri tanımış olacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle

Detaylı

: 582 kişi ( tarihleri arasında)

: 582 kişi ( tarihleri arasında) Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı Kuruluş Yılı : 1980 Eğitime Başlama Yılı : 1980 Mezun Sayımız : 582 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ TANIMI: Elektrik-elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi

Detaylı

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013 CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU REHBERLİK K SERVİSİ 2012-2013 YAKIN ÇEVREMİZDEKİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM M VEREN LİSELERİ TANIYALIM! ÇİĞLİ İMKB KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Okul bünyesinde Anadolu

Detaylı

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. MESLEK LİSELERİ MESLEK NEDİR Meslek insanlara yararlı mal veya hizmet üretmek ve karşılığında bir gelir elde etmek için yapılan

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU VE GELECEĞİ Bilişim Teknolojileri (BT) kavramı, bilgisayar dünyasındaki hızlı gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bilişim Teknolojileri, sadece

Detaylı

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir.

Makine, Resim ve Konstrüksiyon teknikerleri imalat yapan hemen hemen her sektörde iş bulabilmektedir. Belli başlı sektörler aşağıda belirtilmiştir. Bölüm: Makine ve Metal Teknolojileri Program: Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programın Tanıtımı: Okulumuz Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 1980 1981 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır. 4702 sayılı

Detaylı

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ROSVİTA-TİMUR İMRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) AHŞAP TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -1 AMAÇ AHŞAP TEKNOLOJİSİ Bu faaliyette verilecek

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında şu an Web Programcılığı ve Ağ İşletmenliği dalları bulunmaktadır. Yeni eğitim öğretim yılında diğer dalların açılması düşünülmektedir.

Detaylı

KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ

KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI AHŞAP TEKNOLOJİ ALANI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MUHASEBE VE FİNANS Alanları bulunmaktadır. SINAVSIZ GEÇİŞ YERLEŞTİRME

Detaylı

RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ

RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ RAYLI SİSTEMLER ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNİKERİ TANIM Demiryollarında enerji tesisleri, elektrikli işletme tesisleri ile santrallerin ve sinyalizasyonun, kent içi raylı ulaşım sistemlerinin elektrik ve elektronik

Detaylı

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI ALANIN TANIMI: Ahşap ve ahşap ürünlerinin, insan ihtiyaçlarını karşılayacak şekil ve normlara getirilmesi amacı ile yapılan tüm çalışmalar Mobilya ve İç Mekân Tasarım

Detaylı

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -4 AMAÇ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bu öğrenme faaliyeti

Detaylı

Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: Faks:

Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: Faks: Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: 264.274 4820 Faks: 264.2816270 www.sakaryafatihl.meb.k12.tr/ OKULUMUZ Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak; 9 idarecimiz, 153 öğretmenimiz,

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 49

ÖĞRENME FAALİYETİ 49 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 49 UÇAK BAKIM TEKNOLOJİSİ Bu faaliyet sonucunda, ulusal ve uluslararası anlaşmaların belirlediği standartlarda Uçak Bakım alanındaki meslekleri tanıyacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU

Detaylı

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01

İşgücü İstemi Tarih/No : Yurtdışı İşgücü İstem No:... (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İşgücü İstem Formu (Form 1) Meslek Adı: Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri (A) İŞYERİ BİLGİLERİ Meslek Kodu: 7231.01 İstenen Meslek : Diğer Motorlu Araç Tamirci Makinistleri Mesleki ve Teknik Anadolu

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 49

ÖĞRENME FAALİYETİ 49 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ 49 UÇAK BAKIM TEKNOLOJİSİ Bu faaliyet sonucunda, ulusal ve uluslararası anlaşmaların belirlediği standartlarda Uçak Bakım alanındaki meslekleri tanıyacaksınız. A. ALANIN MEVCUT DURUMU

Detaylı

GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ DALI AMACI:

GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ DALI AMACI: GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ DALI AMACI: Görüntü ve ses sistemleri radyo, televizyon, müzik sistemleri, profesyonel ses sistemleri, görüntü sistemleri ve oto seslendirme sistemleri kurulum ve bakımını gerçekleştirmek

Detaylı

İYİBİR MESLEK GÜZEL BİR GELECEK

İYİBİR MESLEK GÜZEL BİR GELECEK TEKİRDAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İYİBİR MESLEK GÜZEL BİR GELECEK MAKİNA TEKNOLOJİSİ METAL TEKNOLOJİSİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI MOTORLU

Detaylı

ÖSYS REHBERLİK KİTABI

ÖSYS REHBERLİK KİTABI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖSYS REHBERLİK KİTABI 1 1.)YGS Nedir? YGS yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır ve LYS puanının

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI 1. Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Okulumuzda Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı 2006-2007 eğitim öğretim yılında açılmış olup, Endüstriyel Bakım

Detaylı

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI 9.04.2018 FATİH MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1 ALANIMIZIN AMACI: Her türlü makineyi ve makinenin parçasını tasarlayabilen, tasarımının

Detaylı

MODEL ÖĞRETMENİ TANIM

MODEL ÖĞRETMENİ TANIM TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, makine model meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Makine model meslek alanı ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI Okulumuzda Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı 2006-2007 eğitim öğretim yılında açılmış olup, Endüstriyel Bakım Onarım

Detaylı

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ ELEKTRİK -ELEKTRONİK MÜHENDİSİ TANIM Elektrik enerjisi üretme, iletme, dağıtma sistemleri ile her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması ve

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BİLGİSAYAR) ÖĞRETMENİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BİLGİSAYAR) ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, bilgisayar ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Bilgisayar ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

MAKİNE / TESVİYE / KALIP ÖĞRETMENİ

MAKİNE / TESVİYE / KALIP ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, makine / tesviye / kalıp meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Makine / tesviye / kalıp meslek alanı

Detaylı

EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN

EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN EĞİTİMDE KALİTE VE GÜVEN ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ALANIN AMACI Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler

Detaylı

Mustafa SAĞLAM Okul Müdürü

Mustafa SAĞLAM Okul Müdürü Sevgili Gençler, Muhterem Veliler; Sevgili Gençler, sizler Şehit Büyükelçi İsmail Erez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin bir temsilcisi olarak bu yuvanın madde, mana ekleminde geleceğin teknik elemanları,

Detaylı

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI NOTLAR 1 - Sınav Türü Bölümündeki; Y.M.K (Yeni Moduler Sistem) : 01.07.2010 tarihinden sonra merkezimize ilk defa kayıt olan kişilerin sınav tarihlerini ifade eder. 2 - Sınav Türü Bölümündeki; M.K (Moduler

Detaylı

OTOMOTİV ÖĞRETMENİ TANIM

OTOMOTİV ÖĞRETMENİ TANIM TANIM A-GÖREVLER OTOMOTİV ÖĞRETMENİ Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere otomotiv meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. Otomotiv meslek alanı ile ilgili hangi

Detaylı

MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ

MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ MİMAR SİNAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013-2014 MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ALAN / DAL SEÇİMİ MESLEĞİN ÖNEMİ İnsan yaşamındaki önemli dönüm noktalarından biri meslek seçimidir. Meslek

Detaylı

SULTANBEYLİDEKİ MESLEK LİSELERİ BÖLÜMLERİ

SULTANBEYLİDEKİ MESLEK LİSELERİ BÖLÜMLERİ SULTANBEYLİDEKİ MESLEK LİSELERİ BÖLÜMLERİ SULTANBEYLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ (puansız) 1)Bilişim Teknolojileri Alanı: -web programcılığı dalı; İnternet program ve sayfaları oluşturabilme, görseller

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM

MAKİNE TEKNİKERİ TANIM TANIM Makine teknikeri; makine mühendislerinin yönetimi ve denetimi altında makinelerin ve motorlu araçların üretimi, bakımı, onarımı konularında çalışan kişidir. _ A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE

Detaylı

Mekatronik Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : Mezun Sayımız : 59

Mekatronik Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : Mezun Sayımız : 59 Mekatronik Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2015 Eğitime Başlama Yılı : 2015 Mezun Sayımız : 59 Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 50+50 (2017-2018) : Taban Puan 183,455

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama

MAKİNE MÜHENDİSİ. Bir makine mühendisi üç ana işlevi üstlenir; - Tasarlama - Üretim yönetimlerini geliştirme - Üretimi planlama ve uygulama TANIM Her türlü mekanik sistemin, makinenin, makine elemanlarının belirli kriterler çerçevesinde tasarımını yapan, geliştiren, üretimini planlayan, üretim teknolojilerini geliştiren, sistemler arası ilişki

Detaylı

SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR?

SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR? SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR? Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi Mesleki

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -13 ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982

BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982 BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 1982 BUCAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU MİSYON LİSESİ VİZYON Milli ve manevi değerleri özümsemiş, ülkemizin sanayisine yön verecek gençler yetiştirmek. Okulumuz bireylerinin

Detaylı

olan adaylar tercih edemezler.

olan adaylar tercih edemezler. kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olan Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 600 AHŞAP TEKNOLOJİSİ 6003

Detaylı

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

MATBAA ÖĞRETMENİ TANIM. Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, matbaa meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Matbaa meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum

Detaylı

ĠSTĠKLAL MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ B Ġ L Ġ ġ Ġ M T E K N O L O J Ġ L E R Ġ A L A N I

ĠSTĠKLAL MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ B Ġ L Ġ ġ Ġ M T E K N O L O J Ġ L E R Ġ A L A N I ĠSTĠKLAL MESLEKĠ VE TEKNĠK ANADOLU LĠSESĠ B Ġ L Ġ ġ Ġ M T E K N O L O J Ġ L E R Ġ A L A N I Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve

Detaylı

KIZILPINAR BELEDİYESİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI

KIZILPINAR BELEDİYESİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI KIZILPINAR BELEDİYESİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI Elektrik-Elektronik teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren,

Detaylı

Elektrik- Elektronik

Elektrik- Elektronik Elektrik- Elektronik ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI Elektrik Elektronik Teknolojisinde; elektriği üretme, işletme, dağıtma ve onu en iyi şekilde emniyetle kullanmak için gerekli olan bilgi ve beceriler

Detaylı

METAL İŞLERİ ÖĞRETMENİ

METAL İŞLERİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, metal işleri meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Metal işleri meslek alanı ile ilgili hangi bilgi,

Detaylı

Kodu.

Kodu. Kurum Adı Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kodu Adresi Adalet Mah. Lise Cad. No:3 16180 - Osmangazi / BURSA Telefon (224) 2464895 Seviyesi, Öğretim Şekli Misyon Vizyon Stratejik Amaçlar 1 2 3

Detaylı

Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ

Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek olmuştur.

Detaylı

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIMTEKNİSYENİ/ ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK TEKNİSYENİ TANIM Fabrika, atölye vb. işletmelerdeki endüstriyel elektronik sistemlerin tesis, bakım ve onarımını kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir A- GÖREVLER

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KONTROL TEKNİSYENİ/ KONTROL VE ENSTRÜMANTASYON TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL KONTROL TEKNİSYENİ/ KONTROL VE ENSTRÜMANTASYON TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ TANIM Endüstriyel üretimdeki işlemlerin kontrolü (mamulün üretim sürecinin ölçümü) amacıyla otomatik ve bilgisayarlı kontrol sistemlerini kullanan, bakımını yapan, bozulanları onaran ve çalışmalarını sağlayan

Detaylı

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz,

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz, OKULUMUZ ALANLARI 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılması sebebiyle okulumuzda, sadece 9. sınıf öğrencileri bulunmakta olup, bu yıl için meslek alanlarında eğitim öğretim yapılamamaktadır. 2014-2015

Detaylı

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ TEKNİKERİ

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ TEKNİKERİ TANIM Ayakkabı tasarım ve üretimi tekniklerini kullanarak ayakkabı üreten kurum ve kuruluşlar ile kendi adına çalıştığı işletmede kesim, saya, montaj, finisaj, kalite kontrol ve üretim planlaması yapabilecek

Detaylı

Sınav Tarihi : 15.09.2014

Sınav Tarihi : 15.09.2014 Tarihi : 15.09.2014 Tarihi 1 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 GEOMETRİ YAZILI A208- A208 2 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 KİMYA YAZILI A207- A207 3 15.09.2014 17:00 Sorumluluk ı L1 YABANCI DİL YAZILI

Detaylı

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ 016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ YGS DEKİ TESTLER VE KAPSAMLARI Test Testin Kapsamı Soru Sayısı Türkçe Testi Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular... 0 Sosyal Bilimler

Detaylı

TANITIM KATALOĞU 2017

TANITIM KATALOĞU 2017 ISTANBUL ÜNIVERSITESI TEKNIK BILIMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM KATALOĞU 2017 ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ BIYOMEDIKAL CIHAZ ELEKTRONIK HABERLEŞME ELEKTRONIK KONTROL VE OTOMASYON RADYO VE TELEVIZYON

Detaylı

BÜRO MAKİNELERİ TEKNİK SERVİS ELEMANI

BÜRO MAKİNELERİ TEKNİK SERVİS ELEMANI TANIM Fotokopi, faks, yazıcı, ödeme kaydedici, çizici, para sayıcı, hesap makinesi, çok fonksiyonlu vb. cihazların kullanımını, her türlü elektrikelektronik, mekanik arızalarını tespit etme bakım ve onarım

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ -25 MAKİNE TEKNOLOJİSİ Bu faaliyet sonucunda,

Detaylı

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI AMAÇ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI Bu faaliyet ile Elektrik- Elektronik alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Elektrik-Elektronik teknolojisi

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ TANIM Radyo, telefon, data, faks ve haberleşme ile ilgili diğer cihaz ve sistemlerin imali, kurulması, değiştirilmesi ve işletilmesi, bakım ve onarımı konularında telekomünikasyon mühendisleri ile teknisyenleri

Detaylı

olan adaylar tercih edemezler. - ALANI VE TÜM DALLARI

olan adaylar tercih edemezler. - ALANI VE TÜM DALLARI kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olan 600 AHŞAP TEKNOLOJİSİ Görsel Sanatlar 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ

Detaylı

1 Ahşap Doğrama Teknolojisi. 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi. 3 Mobilya Süsleme Sanatları. 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi

1 Ahşap Doğrama Teknolojisi. 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi. 3 Mobilya Süsleme Sanatları. 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI 1 Ahşap Doğrama Teknolojisi 1 2 Mobilya İskeleti ve Döşemesi 3 Mobilya Süsleme Sanatları 4 İç Mekân ve Mobilya Teknolojisi AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ 5 Ayakkabı Modelistliği

Detaylı

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi MERSİN İLİNDE MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI OKULLARDA 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM LERİN YÜZDELERİ VE BİR ÖNCEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ 1. DÖNEMİNE GÖRE Atatürk Teknik ve Endüstri

Detaylı

VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI

VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI Veritabanı Programlama Nedir Veritabanı programlama aslında mimari oluşturabilme ve optimize sorgu yazabilme becerisidir. Bir veritabanı uzmanının temel görevi; yazılımcılar

Detaylı

MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENİ

MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Mobilya ve Dekorasyon meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Mobilya ve dekorasyon meslek alanı ile ilgili

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI DALLARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI DALLARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI DALLARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI Bilişim Teknolojileri Ağ ĠĢletmenliği Web Programcılığı Veri Tabanı Programcılığı

Detaylı

GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ

GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ TANIM Gemi inşaatı mühendisi her türlü deniz taşıtının ve gemi makinesinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretiminin yapılması konularında mühendislik çalışmalarını yürüten kişidir.

Detaylı

*Barınma *Gıda *Giyim *Eğitim-Öğretim * Sosyal Faaliyetler

*Barınma *Gıda *Giyim *Eğitim-Öğretim * Sosyal Faaliyetler Avantajlarınız * Teknoloji Fakülteleri Mühendislik Bölümlerine Destek ( % 60 ayrılmış kontenjan ve ek puan imkânları ) * KPSS puanı ile kadrolu işe yerleşme öncelikleri * Yüksekokullara yatay-dikey geçiş

Detaylı

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız

Otomotiv Teknolojisi Programı. Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : : 606 kişi ( tarihleri arasında) Mezun Sayımız Otomotiv Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 2005 Eğitime Başlama Yılı : 2005 Mezun Sayımız : 606 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan :50

Detaylı

TESİSAT ÖĞRETMENİ KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN BURSA A 1.1 2014/I

TESİSAT ÖĞRETMENİ KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN BURSA A 1.1 2014/I TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, Tesisat (Sıhhi Tesisat, Isıtma Tesisatı, Soğutma ve İklimlendirme, Havalandırma, Doğalgaz) meslek alanı ile ilgili eğitim

Detaylı

ELEKTRONİK MÜHENDİSİ

ELEKTRONİK MÜHENDİSİ TANIM Her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapımı, işletilmesi ve geliştirilmesi konularında çalışan teknik elemandır. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Elektronik

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından mezun 6001 * ADALET ALANI VE DALLARI

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (2015 EKPSS/KURA TERCİH KILAVUZU)

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (2015 EKPSS/KURA TERCİH KILAVUZU) 2003 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından mezun Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk

Detaylı

KONTROL MÜHENDİSİ /KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSİ

KONTROL MÜHENDİSİ /KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSİ TANIM Elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel otomasyon sistemlerinin üretiminde çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Endüstriyel otomasyon sistemlerini tasarlar, - İşletilmesi için

Detaylı

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları Nisan 2015 Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Alan ve Dalları (Bu Yayın Sorgun - Akdağmadeni ve Saraykent İlçeleri ile Yozgat İl Merkezindeki Okullarımızı Kapsamaktadır) SORGUN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

GEMİ İNŞAATI MÜHENDİSİ

GEMİ İNŞAATI MÜHENDİSİ GEMİ İNŞAATI MÜHENDİSİ TANIM Gemi inşaatı mühendisi, her türlü deniz taşıtlarının ve gemi makinelerinin projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretiminin yapılması konularında mühendislik

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI PROGRAMIN TANITIMI: Sanat ve Tasarım, toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür.

Detaylı

BANDIRMA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK VE USTALIK SINAV PROĞRAMI KALFALIK KALFALIK

BANDIRMA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK VE USTALIK SINAV PROĞRAMI KALFALIK KALFALIK 0 Eylül 05 Salı TARİH SAAT BANDIRMA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 0-05 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL DÖNEMİ KALFALIK VE USTALIK SINAV PROĞRAMI KALFALIK KALFALIK DERS MESLEK DALI SINAV SALONU 0:00 AHŞAP ÇATILAR BETONARME

Detaylı

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ

ENDÜSTRİYEL KALIP TEKNİSYENİ TANIM Metal veya metal olmayan makine parçalarının istenilen ölçülerde en az malzeme, insan gücü ve takım tezgâhları (presler, enjeksiyon makineleri vb.) yardımıyla, en kısa sürede üretilebilmesini sağlayan

Detaylı

ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI I MEZUNLARININ HANGİ İŞLERDE ÇALIŞABİLECEKLERİ Elektronik teknolojisi bölümü mezunları 2 yıl boyunca aldıkları dersler sayesinde uzmanlaşıp gerek kamu gerekse de özel sektörde

Detaylı

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2018 VİZYONUMUZ Uluslararası çağdaş eğitim sürecine uyumlu ön lisans eğitim ve öğretimini vermek, araştırma ve geliştirme etkinliklerini sürdürecek

Detaylı

MİKROTEKNOLOJİ TEKNİSYENİ

MİKROTEKNOLOJİ TEKNİSYENİ TANIM Hassas makine ve ölçü aletlerini imal eden, bakım ve onarımını yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN, ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Ölçü aletlerinin montajını yapar, - Kalibirasyon (ayarlamasını) yapar,

Detaylı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA TEKNİKERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ VE PROGRAMLAMA TEKNİKERİ TANIM Bilgisayarları ve bilgisayar çevre birimlerini kuran, çalıştıran, bakım ve onarımını yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Bilgisayar teknolojisi ve programlama teknikerleri;

Detaylı

TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENİ

TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, tekstil ürünlerinin üretimi, planlanması, kalite kontrolü, tasarımı, tekstil hammaddelerinin tekstil sektöründe kullanılabilir

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından 6001 mezun * ADALET ALANI VE DALLARI

Detaylı

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ

PLASTİK KALIP TEKNİSYENİ TANIM Plastik kalıplarının çizimlerini yaparak tasarımını ve üretimini gerçekleştirir. Gerekli şartlar sağlandığında atölyede kalıp üretimini yapan bilgisayarlı tezgâhlarda üretim programını hazırlayan

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI ORTAÖĞRETİM ALAN ADI Alt Yapı Alt Yapı (İnşaat) Bilgi İşlem Bilgisayar Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme Bilgisayar Donanım Bilgisayar İşletme Bilgisayar

Detaylı

SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ SİTELER MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Mesleki Eğitim Merkezi Programları (Çıraklık) Kapsamına Alınan Meslek Alan ve Dallarının Listesi Alan 1 2 3 4 5 Dal MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI 1 Ahşap Doğrama Teknolojisi

Detaylı