ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE BÜLTENİ"

Transkript

1 UMKE ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE BÜLTENİ UMKE

2 UMKE BÜLTENİ TEMMUZ - AĞUSTOS 2014 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ UMKE

3 Ülkemizde ya da dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşanabilecek: Deprem, göçük, çökme, sel baskını, çığ düşmesi, toprak kayması, büyük iş kazaları, kara, deniz ve havada meydana gelebilecek kazalar, terör saldırıları, patlamalar, büyük yangınlar ve Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik Ve Nükleer (KBRN) madde kazaları gibi yaşanmasını hiç istemediğimiz olaylarda, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), büyük bir özveri ve gayretle 6 bin 301 kişilik dev kadrosuyla 10 yıldır yanıbaşımızda DAİRE BAŞKANLIĞINDA GÖREV DEĞİŞİMİ ACĠL SAĞLIK HĠZMETLERĠ DAĠRE BAġKANI DR. TÜRKAY ESĠN

4 Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire BaĢkanlığına " Dr. Malik Türkay Esin" atandı. Hayırlı olmasını diliyoruz.. Mehmet Akif Güleç'ten Başarı Dilekleri Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire BaĢkanlığı görevinden ayrılan "Dr. Mehmet Akif GÜLEÇ" TeĢekkür ve BaĢarı mesajı yayınladı. Gönül Birliğimiz var! Makamlar ve yerler değişse de bitmeyen bir sevda var.. Birlikte hizmet ürettiğimiz herkese binlerce minnet ve teşekkür. Haklarını helal etsinler. Ankara il sağlık müdürlüğündeki eski görevime geri dönmüş bulunmaktayım. Arayan, duygularını ileten bütün arkadaşlarıma teşekkür eder, Acil Sağlık Hizmetlerinin yeni Genel Müdürü Osman Nacar ve ekibine başarılar dilerim. Mehmet Akif Güleç

5 UMKE GAZZE OPERASYONU Filistinli yaralılar için C-130 havalandı. Filistinli yaralıları getirecek Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ambulans haline dönüģtürülen uçak Ankara'dan havalandı. Uçakta 18 kiģilik UMKE ekibimizin yanısıra Genel Müdürümüz Doç.Dr Osman Arıkan Nacar ve Acil Hizmetler Daire BaĢkanı Dr.Türkay Esin'de bulunuyor. ġu anda 20 Gazzeli yaralı ve 18 hasta yakınını almak üzere Tel Aviv'e uçuyoruz." Filistinli yaralıları getirecek askeri uçak Ankara'dan havalandı. Ġsrail'e giden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçağın, aralarında çocukların da bulunduğu 20 yaralıyı Türkiye'ye getirmesi planlanıyor.

6 Ġsrail saldırılarının ardından Gazze'de yaralanan Filistinlilerden durumu ağır olanların tedavilerinin Türkiye'de gerçekleģtirilmesi için harekete geçildi. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 Herkül tipi uçak, yaralıların nakli için havalandı. AFAD'ın koordinasyonunda gerçekleģen faaliyet kapsamında Etimesgut'taki askeri havaalanından kalkan uçak, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na gidecek. Yaralıların nakli için görevlendirilen Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibince (UMKE) uçağa sağlık malzemeleri, ilaçlar yerleģtirildi. Yapılan kontrollerinin tamamlanmasının ardından uçak saat 07.05'te Ankara'dan hareket etti. ' 'Türkiye'ye 200 yaralının getirilmesi planlanıyor''- Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'ye AFAD'ın koordinasyonunda insani yardım organizasyonu yapıldığını anımsattı. Yardımlar kapsamında 200 Filistinli yaralının Türkiye'ye naklinin planlandığını dile getiren Nacar, Ģu ana kadar toplam 7 kiģinin söz konusu bölgeden naklinin gerçekleģtiğini söyledi. Nacar, Ģöyle konuģtu: "Ġki gündür tekrar bölgeye gitmeyi, yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmeyi sabırsızlıkla bekliyorduk. Bu gece bunu yapabileceğimizi, gerekli izinlerin çıktığını öğrendik. ġu anda 20 yaralı ve 18 hasta yakınını almak üzere Tel Aviv'e gidiyoruz." Yaralıların Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alınacağını ifade eden Nacar, daha sonra gelecek Filistinli yaralıların ise diğer illerde tedavilerinin sürdürüleceğini kaydetti. Nacar, "Bu operasyonda her olağandıģı durumda olduğu gibi Türkiye'nin kahraman gönüllü gücü UMKE görev almıģtır" diye konuģtu. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Daire BaĢkanı Türkay Esin ise Filistinli yaralıları

7 getirmek için 18 personelle görevlendirildiklerini belirtti. Tel Aviv'deki havalimanında yaralıların hazırlanması konusunda da görevli bir ekibin olduğunu dile getiren Esin, "Herhangi bir tıbbi problem beklemiyoruz. Ama uçak içinde durumu ağırlaģan hasta olması ihtimaline karģı uçağa ilaç ve tıbbi malzeme yüklendi" dedi. Filistinli yaralıları taģıyan uçağın öğle saatlerinde Ankara'da olması bekleniyor. Filistinli Yaralılar Afyonkarahisar da tarihinde Afyonkarahisar'a getirilen Filistinli yaralıların nakil sürecinden kareler. GENEL MÜDÜR UMKE'YE TEŞEKKÜR ETTİ Genel Müdürümüz Sn Osman Arıkan NACAR Filistin'de görev yapan UMKE personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, SAKOM' da değerlendirme toplantısı yaptı.

8 UMKE KUZEY IRAK'TA 5. Bölge Diyarbakır ili Koordinatörlüğündeki UMKE ekibi Irak Zakho Derebune Kampına görevlendirildi. ASH GENEL MÜDÜRÜ NTV'YE KONUŞTU Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr.Osman Arıkan NACAR, NTV' ye Türkmen ve Ezidiler için kurulan kampta verilen sağlık hizmetlerini aktardı.

9 İSTANBUL AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRÜ DR. FERUDUN ÇELİKMEN'İN MESAJI Değerli arkadaşlarım.. 3 senedir yürütmekte olduğum Afetlerde Sağlık Hizmetleri UMKE İstanbul Şubesi Müdürlüğünden inşallah çok yakında başlayacağım akademik kariyer çalışmam nedeni ile ayrılıyorum.şube müdürlüğüne Acil Tıp Uzmanları Dr. Derya Abuşka ile Dr.Kurtuluş Açıksarı vekalet edecekler. Üyesi olmaktan gurur duyduğum UMKE gönüllüleri ile afet anın da da yine insanların yardımına birlikte gideceğiz. Görev yaptığım süre içerisinde destek ve dostluklarını esirgemeyen başta UMKE ailesi olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma en derin sevgi ve saygılarımla teşekkürlerimi iletirim. Ferudun Çelikmen Kıymetli Hocamıza bundan sonraki görevlerinde ve çalışmalarında umke.org olarak başarılar dileriz..

10 Uzm. Dr. Mustafa Ferudun Çelikmen e Veda Töreni Ġstanbul Sağlık Müdürlüğü nde Afetlerde Sağlık Hizmetleri ġube Müdürlüğü görevini baģarı ile sürdüren Uzm. Dr. Mustafa Ferudun Çelikmen 1 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen tören ile görevinden ayrıldı. Üstün çalıģmalarından dolayı Uzm. Dr. Çelikmen e teģekkür eden Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak meslek hayatında baģarılar dileyerek, Çelikmen e plaketini takdim etti. Uzm. Dr. Mustafa Ferudun Çelikmen bundan sonraki çalıģmalarını akademik alanda yürütecektir.

11 BAŞSAĞLIĞI Konya UMKE personeli "Hasan ÖZSOY" vefat etmiģtir.. Mekanın Cennet Olsun.. Vefat eden merhumun ailesine, yakınlarına, UMKE ve Sağlık Camiasına baģsağlığı diliyoruz.. Konya'nın Cihanbeyli Ġlçesindeki 112 Acil Yardım Ġstasyonunda görevli olan anestezi teknisyeni Hasan Özsoy (35) gece nöbeti sırasında dinlendiği odada arkadaģları tarafından haraketsiz yatarken bulundu. Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Özsoy, 112 görevlilerinin ilk müdahelesinin ardından Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak 35 yaģındaki Özsoy, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı zamanda UMKE görevlisi olan Hasan Özsoy'un evli ve 1 çocuk babasıydı. Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmelik Çalıştayı T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yöneticileri, ülkemizin diğer kurumlarından gelen yönetici ve çalıģanlar, konu ile ilgili çalıģmalar yapan sivil toplum kuruluģları Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde buluģtu.

12 T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu "Mevzuat Çalıştayı", Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde başladı. Çalışmalara Genel Müdürlük yöneticileri yanında, Acil Sağlık İl yöneticileri, üniversitelerden acil tıp uzmanları ve konu ile ilgili bilimsel ve mesleki dernek temsilcileri ile acil sağlık hizmetleri çalışanları destek vermektedir Ağustos 2014 tarihleri arasında devam edecek olan çalıştayda, acil sağlık sisteminin gelecek 10 yılı planlanmakta ve önemli kararlar alınmaktadır. Mevzuat Çalıştayı kapsamında; Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği Afetlerde Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği İlkyardım yönetmeliği ve ilgili yönergeler üzerine çalışma grupları oluşturulmuştur. TÜM İLLER HF TELSİZ ALACAK Sağlık Müdürlüklerine OlagandıĢı Durum ve Afetlere Hazır bulunulması gereğiyle 2014 Yılı Aralık ayına kadar HF Telsiz alınması talimatı gönderildi. 17 AĞUSTOS ANILIYOR Tüm Marmara yı sarsan Gölcük merkezli 17 Ağustos 1999 Depremi nin 15 yıldönümü, baģta Gölcük olmak üzere depremin etkilediği diğer yerleģim birimlerinde anıldı.

13 Geçen yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak kabul edilen, merkez üssü Gölcük olan 7,4 şiddetindeki 17 Ağustos 1999 depremi, Kocaeli'nin yanı sıra Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova, İstanbul, Bursa, Eskişehir illerini de etkilemişti. Resmi kayıtlara göre yaklaşık 6 bini merkez üssü Gölcük olmak üzere Kocaeli nde 9 bin 477, Sakarya da 3 bin 891, Yalova da 2 bin 504, İstanbul da 981, Bolu da 270, Bursa da 268, Eskişehir de 86 ve Zonguldak il sınırı içinde de 3 kişi olmak üzere toplam 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti. Depremde ayrıca 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı. GÖLCÜK TE ANMA Bu felakette 285 bin 211 konut, işyeri hasar görürken deprem bölgesinde 133 bin 683 bina çöktü, yaklaşık 600 bin kişi evsiz kaldı. Bölgede yaşayan yaklaşık 16 milyon insan, depremden direkt veya dolaylı etkilendi. Gölcük'teki anma etkinliklere yarın akşam Gölcük'ün Kavaklı sahilinde gerçekleştirilecek. Saat 21.00'de başlayacak anma etkinliğinde bilim adamları konuşma yapacak. Depremin meydana geldiği 17 ağustos Pazar sabaha karşı saat 03.02'de de saygı duruşu yapılıp denize çelenk bırakıldı. Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Gölcük'te saat 03.02'de anıldı. Kocaeli Kavaklı sahilinde yaptırılan Deprem Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, 17 Aralık 1999'da, Marmara Depremi'nin meydana geldiği saat 03.02'de saygı duruģunda bulunuldu. YaĢamını yitirinlerin anısına çelenk bırakıdı, denize karanfiller atıldı ve dualar edildi. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, 17 Ağustos 1999'da merkez üssü Gölcük olan büyük bir felaketin yaşandığını belirterek, aradan geçen 15 yıl içinde maddi yaraların sarıldığını fakat manevi olarak acıların hala taze olduğunu söyledi. Bir daha böyle acılar yaşamamak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Yazıcı, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bu yüzden depremle yaşamayı öğrenmek zorunda olduklarını kaydetti.

14 Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de Marmara Depremi'nde yaşamlarını yitirenleri rahmetle andıklarını ifade ederek, depremi hiçbir zaman unutmadıklarını, unutturmayacaklarını vurguladı. Tören, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı'nın yaptığı dua ile sona ererken, vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. "Sarsılalım ama yıkılmayalım" 17 Ağustos Marmara Depremi nin 15 nci yıl dönümünde Bursa nın Mudanya Ġlçesi nde, Sarsılalım ama yıkılmayalım konulu panel düzenlendi. Bursa da düzenlenen panele katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Teknolojisi Anabilim Dalı BaĢkanı Prof. Dr. Günay Çiftçi, Marmara Denizi nde sismik araģtırmalar yaptıklarını belirterek, "YaklaĢık 150 kilometrelik fayda metan, hidrokarbon ve gaz hidrat çıkıģının tespit ettik. Derinliği 20 kilometre olan fayın ne zaman kırılacağını bugünkü teknolojiyle söylemek mümkün değil. Unutmamalıyız, deprem unutkanlığımızdır" dedi. Mudanya Ġlçe Belediyesi ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa ġubesi tarafından düzenlenen panele, konusunda CHP Ġstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Teknolojisi Anabilim Dalı BaĢkanı Prof. Dr. Günay Çiftçi, Ġstanbul Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi Eğitimcisi Özden IĢık, Ġstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu katıldı. MUDANYA ZAMAN GEÇMEDEN RĠSK PLANI HAZIRLANMALI Ġstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi ni baģtan baģa bölen Kuzey Anadolu fayı ile Mudanya ya bağlı Tirilye Mahallesi üzerinden geçen Zeytinbağı fayına dikkati çekti. Mudanya için zaman geçmeden bir an önce risk planının hazırlanarak çalıģmalara baģlanması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, tasarım depreminin de iyi belirlenmesi gerektiğini söyledi. Gündoğdu, Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ile birlikte Bursa Ovası ndan geçen fay hattını belirleyen deprem çalıģmalarını da anlattı. AZ RĠSKLĠ ALANLAR RANT ĠÇĠN RĠSKLĠ ALAN GÖSTERĠLĠYOR Panelde Mudanya nın deprem riski ve alınması gereken önlemleri anlatan CHP Ġstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan da, risk azaltılma ve salınım planı kararlarının alınmasında sivil katılımcılığın önemine dikkati çekti. Mudanya nın önemli bir risk altında olduğunu belirten Eyidoğan, kaya için zemin özelliklerine bakıldığında Mudanya nın yatay ivme hareketlerine maruz kalacağını öne sürdü. Kentsel dönüģüme iliģkin uygulama alanları üzerinde iyi çalıģılması gerektiğini vurgulayan Eyidoğan, bazı Ģehirlerde ranta uyumlu az riskli olan alanların, riskli alan gösterilerek üzerinde kentsel dönüģüm yapıldığını söyledi. PĠRĠ REĠS GEMĠSĠ ÖNEMLĠ BULGULAR ELDE ETTĠ Kuzey Anadolu Fayı orta kolunun Gemlik Körfezi-Ġmralı ve Marmara adalarındaki uzantıları

15 hakkında katılımcıları bilgilendiren Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Teknolojisi Anabilim Dalı BaĢkanı Prof. Dr. Günay Çiftçi de, "Piri Reis AraĢtırma Gemisiyle, AB Avrupa Denizleri Gözlem Ağı Ġstasyonları projesi kapsamında Marmara Denizi ndeki sismik çalıģmalar oldukça önemlidir. YaklaĢık 150 kilometrelik fayda metan, hidrokarbon ve gaz hidrat çıkıģının tespit ettik. Derinliği 20 kilometre olan fayın ne zaman kırılacağını bugünkü teknolojiyle söylemek mümkün değil. Unutmamalıyız, deprem unutkanlığımızdır" dedi. YOZGAT'TA UMKE TATBİKATI Vali Abdulkadir Yazıcı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından Yozgat ta gerçekleģtirilen deprem tatbikatını izledi. Tatbikatta senaryo gereği Saray Köyü merkezli 6.1 şiddetinde 3.3 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası 112 acil yardımı arayan vatandaşların ihbarı üzerine, UMKE ekipleri, 155 polis imdat ve AFAD ekipleri olay yerine giderek yaralıları kurtarma faaliyetini başarıyla gerçekleştirdi. Tatbikatı Vali Abdulkadir Yazıcı, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Yavuz Güner ve Can Aksoy, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve daire müdürleri izledi. Tatbikat sonrasında açıklama yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, doğal afetler sonrası UMKE ve AFAD ekiplerine büyük görevler düştüğünü belirterek, Depreme önceden hazırlıklı olmak gerekiyor. Yozgat taki UMKE ve AFAD ekipleri tecrübeli ekiplerimiz. Bu ekiplerimiz milletimizi derinden üzen Van depreminde de görev aldı. Olası doğal afetlerde birliklerimizin gerekli bütün senaryoları önceden düşünerek kısa sürede müdahale etmeleri, zinde ve hazırlıklı olmaları gerekiyor. Bu tatbikatta da ekiplerimizin hem yangına hem yaralılara müdahalelerini izledik. Bir çok konuda arkadaşlarımız gerçeği aratmayan şekilde operasyon sergilediler. Bütün arkadaşlarımız tebrik ediyorum. Mevla inşallah bunları tatbik etme ve uygulama imkanı vermez diye konuştu. ÇORUM UMKE TATBİKATI Çorum UMKE Osmancık BaĢpınar Yaylası'nda eğitim tatbikatı gerçekleģtirdi.

16 Çorum Ġl Sağlık Müdürü Dr. ismail Yücel, birinci gün kampı ziyaret ederek, eğitim çalıģmalarını yerinde inceledi. Aynı gün Halk Sağlığı Müdürlüğü BulaĢıcı Hastalıklar ġube Müdürü Dr. Hüseyin Moray tarafından kampa katılan UMKE personeline Kırım Kongo Kanamalı AteĢi hakkında bilgilendirme eğitimi verildi. 36 UMKE personelinin katıldığı kampta mukavemet yürüyüģü ve ekip ruhuna yönelik sosyal aktiviteler gerçekleģtirildi. Ayrıca kamp süresince Triaj, Hasta TaĢıma Teknikleri, Crush Sendromu konularında teorik eğitimler verilerek, gerekli uygulamalar ya pildi. Son gününde genel bir tatbikat gerçekleģtirilen kamp baģarılı bir Ģekilde tamamlandı. DENİZLİ UMKE PATLAMADA Denizli 112, UMKE ve AFAD patlamadan hemen sonra olay yerinde çalıģmalara baģladı. Denizli'de bir binanın zemin katındaki ekmek fırınında doğalgaz sıkıģmasından olduğu tahmin edilen patlama meydana geldi. Bayramyeri Meydanı'ndaki yedi katlı binanın zemin katında faaliyet gösteren ekmek fırınında sıralarında patlama yaģandı. Bunun üzerine Denizli BüyükĢehir Belediyesi itfaiye

17 ekipleri, çok sayıda ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Patlama sırasında fırında bulunanlar ile sokaktan geçenlerin de aralarında bulunduğu 10'dan fazla kiģi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Patlamanın Ģiddetiyle binadaki bazı duvarların yıkıldığı, çevredeki binalarda ve otobüs duraklarında hasar oluģtuğu görüldü. Olayda yaralananlar, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere sevk edildi. Bu arada Denizli Valisi Abdülkadir Demir de olay yerinde incelemede bulundu. Vali Demir "Patlamada 1 kiģi öldü, 5'i ağır 25 kiģi yaralandı" dedi. KAYSERİ UMKE GÖREVDE KAYSERĠ nin Bünyan Ġlçesi yakınlarında bu sabah belediye otobüsünün hafif ticari araçla çarpıģması sonucu 4 kiģi öldü, 16 kiģi yaralandı. Kaza, Kayseri- Bünyan karayolunda bu sabah meydana geldi. Bünyan a 5 kilometre uzaklıktaki virajda 37 yaģındaki ġükrü Deryol yönetimindeki Bünyan Belediyesi ne ait yolcu otobüs ile ilçeye gazete götüren 42 yaģındaki Ali Sunar yönetimindeki hafif ticari araç, dikkatsizlik sonucu çarpıģtı. Kazada hafif ticari araç sürücüsü Ali Sunar ile belediye otobüsündeki yolculardan Mehmet Polat ile bir kadın kaza yerinde, Ahmet Özdemir ise kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi nde öldü. Kazada yaralanan 2 si ağır 16 kiģi Kayseri deki çeģitli hastanelere kaldırıldı.

18 BİTLİS UMKE DAĞCILARI KURTARDI Bitlis Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) arama kurtarma çalıģmalarına baģladı. Bitlis in Adilcevaz ilçesinden Süphan Dağı na tırmanan Endonezya uyruklu iki turist, Süphan Dağı nın kuzey yamaçlarında bulunarak tedavi altına alındılar. Türkiye'nin üçüncü büyük dağı olan Süphan Dağı'na dün Sabah izinsiz ve rehbersiz tırmanan Endonezya uyruklu iki dağcı, iniģ sırasında yollarını kaybetti. Türkiye'deki Endonezya konsolosluğunu bugün öğlen saatlerinde arayarak kaybolduklarını haber veren iki dağcıdan bir daha haber alınamadı. Endonezya Konsolosluğu nun 112 ye haber vermesi üzerine Adilcevaz Jandarma Komutanlığı'na bağlı asker ve korucular ile birlikte Bitlis Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) arama kurtarma çalıģmalarına baģladı. BaĢlatılan arama ve kurtarma çalıģmaları sonrası, kaybolan iki Endonezyalı turist Süphan Dağı nın kuzey yamaçlarında bulundu. Bir bayan ve bir erkek oldukları belirlenen turistlerden birinin kolunun kırıldığı ve vücudunun değiģik yerlerinden yaralandığı bildirildi. Bitlis UMKE ekipleri tarafından Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan turistlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. EDİRNE UMKE KURTARMA GÖREVİNDE Otomobiliyle sele kapılan Ģahıs helikopterle kurtarıldı Edirne'de otomobiliyle sele kapılan bir kiģi, askeri helikopterle kurtarıldı. Edirne'de dün gece baģlayan yağmur gün boyu devam ederken, aracıyla köyüne giden 64 yaģındaki Recep Büdün sele kapıldı. Aracının üzerine çıkan Büdün'ü kurtarmak Edirne Arama Kurtarma ve AFAD ve UMKE ekipleri seferber oldu. Ekiplerin uzun süren uğraģları sonuç vermezken, helikopter dayanağı istendi. Balıkesir Bandırma Jet Ana üssünden kalkan helikopterden inen asker, halat yardımıyla aracın üstünde mahsur kalan Büdün'ü kurtardı. Ortalama 3 saat kurtarma çalıģmalarının derhal peģinden selden kurtarılan Recep Büdün ambulansla Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

19 Edirne ili Uzunköprü ilçesinde yoğun sağanak yağış nedeniyle yaşanan sel ve sonrasında gelişen taşkın felaketinde zarar görmüş yollarda ve evlerinde mahsur kalmış vatandaşlarımıza kurtarma ve acil sağlık hizmeti sunmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz iki UMKE timini ve bir 112 ekibini görevlendirmiştir. UMKE, AFAD ve EDAK (Edirne Arama Kurtarma Derneği) ekipleriyle beraber koordineli ve başarılı çalışmalarla toplam 21 vatandaşımıza ulaşılmış ve kurtarılmıştır. MARMARİS'TE DEPREM TATBİKATI Muğla'nın Marmaris Ġlçesi'nde atıl durumdaki bir otel inģaatında Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından iki gün devam eden deprem tatbikatı yapıldı. Muğla'nın Marmaris Ġlçesi'nde atıl durumdaki bir otel inģaatında Afet Ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından iki gün devam eden deprem tatbikatı yapıldı. Temsili olarak enkazdan yaralı kurtarma ve ilk müdahalenin yapıldığı tatbikatta renkli görüntüler yaģandı. Ġçmeler Mahallesi, Kızılkum Mevkisi'ndeki 20 yıldır yapımı yılan hikayesine dönen 5 katlı otel inģaatında gercekleģen deprem tatbikatına üç araçla toplam 15 kiģilik AFAD ekibi ile 4 araçla 20 kiģilik UMKE ekibi yer aldı. Ekipleri temsili depremde enkaz altında kalan yaralıları kurtarmak için çaba sarfetti. ÇeĢitli senaryolarla iki gündür devam eden eğitim tatbikatında heyecan dolu anlar yaģandı.

20 Muğla Ġl Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu Hakan Babayiğit, Muğla'nın deprem kuģağında olması sebebiyle böyle tatbikatları sıklıkla düzenlediklerini ifade etti. Tatbikatla alakalı veri (bilgi) veren Babayiğit, "Bugün tatbikatımızın ikinci ve son günü. Burada senaryo icabı bir deprem meydana geliyor ve iki yaralı enkazda kalıyor. Ġlk olarak AFAD ekipleri olay yerine gelerek güvenliği alıyor daha akabinde telsizle UMKE ekiplerine veri (bilgi) veriyor. Güvenliği alınmıģ alana gelen ekipler yaralının ilk müdehalesini olay yerinde yaparak dıģarı çıkartıp ambulansa teslim ediyor" diye belirtti. Babayiğit UMKE ekiplerinin beģ 'er kiģilik ekiplerden oluģtuğunu ve Muğla genelinde 71 kiģinin tümünün gönüllülük esasına göre bu birimlerde hizmet verdiğini de sözlerine ekledi. 2'si Muğla Ģehir merkezinde olmak üzere, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Bodrum ve Milas ilçelerinde toplam 7 UMKE araçları bulunduğunu da ifade eden Babayiğit, "Bu araçlarımızla merkeze ihbar geldikten en geç 45 dakika akabinde olay yerinde yaralılara müdahale edebilecek durumdayız" diye belirtti. MUĞLA UMKE SEL GÖREVİNDE Saklıkent'te turistler selde mahsur kaldı: 2 ölü 8 yaralı MUĞLA nın Seydikemer Ġlçesi nde Saklıkent Kanyonu nda yağmur sularının oluģturduğu sel nedeniyle 46 tatilci mahsur kaldı. Muğla nın Seydikemer ilçesi Saklıkent Kanyonu nda 46 turist, dün saat sıralarında yağmur sonrası oluģan sel nedeniyle mahsur kaldı.

21 Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda 1 kiģinin öldüğü 8 kiģinin de yaralandığı sel baskınında kayıp olarak aranan turistin cansız bedenine ulaģıldı. Ozan Genç'in ardından, Ömer Özcan'ın da cesedine ulaģıldı. Seydikemer Belediyesi tarafından iģletilen Saklıkent Kanyonu na gezmeye giden yerli ve yabancı turist grubu, saat sırlarında yağmur sonrası oluģan sel nedeniyle mahsur kaldı. Bulundukları yerden çıkamayan aralarında çocukların da bulunduğu 46 turist, sel sularından korunmaya çalıģtı. Suyun sürüklediği taģ ve ağaç dallarından korunmaya çalıģan tatilcilerden Ozan Genç, sel sularına kapılarak sürüklendi. Genç i kurtarmaya çalıģan bazı tatilcilerde suya kapıldı. Aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu 9 kiģi yaralandı. Mahsur kalan tatilcilerin yardımına iģletme sahipleri ve çevre köylerde oturan vatandaģlar koģtu. UMKE KURTARDI Haber verilmesi üzerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ( UMKE ) olay yerine gitti. Kurtarma istasyonu kurarak kanyona giren kurtarma ekipleri, ilk olarak yaralıları kurtardı. Kanyondan çıkarılan 9 yaralı, ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi ne gönderildi. Tedaviye alınan yaralılardan Ozan Genç (35) isimli ziyaretçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıģtı. Kanyonda mahsur kalan 25 kiģiden 24'ü Muğla BüyükĢehir Belediyesi Ġtfaiye Müdürlüğü, UMKE ekipleriyle Seydikemer Ġlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin yaklaģık 2 saat süren yoğun çalıģmasının ardından güvenli bir Ģekilde kıyıya çıkartılmıģtı. Ekiplerinin bölgeden ayrılmasının ardından 1 saat sonra sele kapıldığı anlaģılan Ömer Özcan isimli turistin bulunması için yeniden arama kurtarma çalıģması baģlatılmıģtı. Ömer Özcan'ın bulunması için dün akģam saat 21.00'de baģlatılan arama kurtarma çalıģmaları, günün ağarmasıyla birlikle yoğunlaģtırıldı. Kanyonu her iki yönde tarayan ekipler, sabah saat sıralarında 1 kilometre üst tarafta iki kayanın arasında sıkıģmıģ vaziyette olan Özcan'ın cansız bedenine ulaģtı. Özcan'ın cenazesinin bulunduğu yerden çıkarılması için çalıģma baģlatıldı. DİYARBAKIR UMKE TANKER PATLAMASINDA! DĠYARBAKIR 112 VE DĠYARBAKIR UMKE EKĠPLERĠ TARAFINDAN YARALILARI DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ VE BÖLGE DE BULUNAN EGITIM ARAġTIRMA HASTANESI TRANSFER EDĠLDĠ.

22 Diyarbakır-Bingöl karayolunda devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu olay yerinden geçen 2 yolcu otobüsü ile bazı araçlardaki 100'e aģkın kiģi yaralandı. Olay yerine varan DĠYARBAKIR 112 VE DĠYARBAKIR UMKE EKĠPLERĠ TARAFINDAN YARALILARI DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ VE BÖLGE DE BULUNAN EGITIM ARAġTIRMA HASTANESI TRANSFER EDĠLDĠ. OLAY YERININ KARANLIK OLMASINDAN DOLAYI ÇEVREYE DAĞILAN YARALILARI TESPIT ETMEK AMACIYLA DĠYARBAKIR 112 VE DĠYARBAKIR UMKE EKĠPLERĠ TARAFINDAN OLAY YERINDE KEġĠF YAPILMAKTADIR. Diyarbakır UMKE Faysal ERKEK MUĞLA UMKE TRAFİK KAZASINDA Ġzci Çocukları TaĢıyan Araç Kaza Yaptı: 12 Yaralı İzmir'den Muğla'nın Fethiye ilçesine kampa giden öğrencilerin içinde bulunduğu minibüs Gökova'da kontrolden çıkarak önce yol kenarındaki elektrik direğine çarptı, daha sonra tarlaya uçtu. İzmir'den Muğla'nın Fethiye ilçesine kampa giden öğrencilerin içinde bulunduğu minibüs Gökova'da kontrolden çıkarak önce yol kenarındaki elektrik direğine çarptı, daha sonra tarlaya uçtu. Araç içinde bulunan 9-12 yaş arasındaki 10 çocuk tarlaya savruldu. Çocuklarla

23 birlikte bir öğretmen ve şoför ağır yaralandı. Yaralıları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Devlet Hastanesi'ne taşıyan ambulanslardan biri de Menteşe Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki ışıklarda kamyonetle çarpıştı. Kamyonet sürücüsü, AKS görevlisi ve bir hemşire yaralandı. Kaza sonrası Muğla-Fethiye karayolu çift yönlü 20 Dakika trafiğe kapatıldı. Kaza, Gökova-Fethiye yolu Ataköy mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İzmir'den yola çıkan ve izci grubunu taşıyan Zeki Yiğit yönetimindeki 48 GU 956 plakalı minibüs kontrolden çıkarak önce yol kenarındaki demir elektrik direğine çarptı, ardından da taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Araç içindeki, yaşları 9-12 arasında değişen Batuhan Bostancı, Ramazan Enes Demirci (11), Burak Cerit, Sami Umut Kayserili, İbrahim Kerem Çetin, Ahmet Yasin (12), Kerem Şahbaz (11), Hasan Basri Şahbaz, Yunus Emre Çiçekçi (9), Berkay Baydaş isimli öğrencilerle öğretmen Salih Gökçe (26) ve şoför Zeki Yiğit (55) tarlaya savruldu. Olay yerine Muğla ve çevresinden çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Hastanelerden alınan ilk bilgilere göre, öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmazken, öğretmen Salih Gökçe ve şoför Zeki Yiğit'in durumlarının ağır olduğu bildirildi. AMBULANSLA KAMYONET ÇARPIŞTI Yaralıları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşıyan Özel Yücelen Hastanesi'ne ait bir ambulans, Menteşe Sanayi Kavşağı'nda bir kamyonetle çarpıştı. Kazada, 48 DC 242 plakalı kamyonet sürücüsü Özkan Canoğlu ile ambulanstaki Acil Kurtarma Servisi görevlisi Alaattin Kaya ve hemşire Hürü Gül Eriş hafif yaralandı. Yaralılar, diğer yaralılarla birlikte başka ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İki kazada toplam 15 kişi yaralanırken, kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor. MUĞLA UMKE, Akyada Gökova apartın önünde gelen motorsiklet kazasına mudahale etti Bursa da 18 İlden 762 Personel ve 117 Araç İle Deprem Tatbikatı

24 Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, tarihinin en büyük tatbikatlarından birine ev sahipliği yaptı. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Bursa da, 18 ilden 762 personel ve 117 aracın katılımı ile gerçek zamanlı kentsel arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. 11 Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birliği, 8 İl AFAD Müdürlüğü ekipleri, kamu kurum ve kuruluşları ile STK ların da katıldığı gerçek zamanlı kentsel arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. AFAD ın koordinasyonunda 18 ilden 762 personel ve 117 aracın katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat 24 Temmuz akşamı saat 21:30 da gelen deprem anonsu ile başladı. Senaryo gereği çevre illerden gelen Ankara, Adana, Afyon, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Samsun, Sakarya, Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri Arama Kurtarma Birlikleri ve Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla, Yalova Arama Kurtarma ekipleri, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova dan UMKE ekipleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları (STK) arama kurtarma ekipleri Bursa Afet Koordinasyon Merkezi nde toplandı. Temsili deprem anonsu ile harekete geçen ekipler Ovaakça da bulunan eski bir fabrikaya doğru yol aldı. Fabrikaya ulaşan ekipler 12 ayrı noktada bulunan göçüklerde arama kurtarma köpekleriyle birlikte keşif yaptı. Ekipler daha sonra enkaz altında bulunan ölü ve yaralılara ulaştı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından bulundukları yerden çıkarılarak sahra hastanesine götürüldü. Tatbikatta enkazda arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, kuyudan kurtarma, yüksek katlardan kurtarma, binalardan tahliye, sahra şartlarında arama kurtarma harekatı komuta kontrolü, arama kurtarma ekipleri toplanma alanı icrası, ilk yardım faaliyetleri, artçı sarsıntılar sonucu oluşan yıkımlarda kurtarma ve gece arama kurtarma faaliyetleri de gerçekleştirildi. Türkiye yi Afetlere Hazır Hale Getiriyoruz Tatbikatı yerinde inceleyen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Sayın Dr. Fuat OKTAY: Bugün burada Türkiye yi afete hazır hale getiriyoruz. Türkiye de gerek ülkemiz sınırları içinde gerekse uluslararası alanda olabilecek her türlü afete arama kurtarma boyutunda hazırız. Burada ise bunun canlı tatbikatını gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikat ulusal düzeyde bir tatbikattır. Kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arama kurtarma ekipleri hepsi burada. Tatbikat dediğimiz olay bir senaryo çerçevesinde yapılan olaydır. Burada tamamen gerçeğe uygun, eksikliklerin yerinde izlenebileceği bir çalışma gerçekleştiriyoruz diye konuştu. ''Van Depremini Yeniden Yaşadım'' Bursa Valisi Sayın Münir KARALOĞLU tatbikat alanında yaptığı konuşmada ''Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke, deprem gerçeğimiz var. Onun için hem kurtarma ekiplerimizi, acil sağlık ekiplerimizi, ilgili kamu kurumlarımızı depreme hazırlıklı hale getirmek hem de toplumu bu konuda bilinçlendirmek maksadıyla bir tatbikat yapıyoruz. Burada aslını

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU İsrail Yaralıların Tahliye Operasyonu FAALİ YET RAPORU TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ 08 Haziran 2010 Afet Yönetimi Müdürlüğü A. GENEL DURUM Ulusal ve uluslararası çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi Acil Çağrı Merkezi 112 Sağlık Komuta Merkezi 112 Jandarma 112 Polis AÇM 112 Orman 112 İtfaiye 112 AFAD 3 Nisan 2014

Detaylı

'Uyardık ama ciddiye almadılar'

'Uyardık ama ciddiye almadılar' 1/5 ページ 8 Mart 2010, Pazartesi 'Uyardık ama ciddiye almadılar' Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu 07 MART 2013 TARİHİNDE SAAT 14.00 DA BURDUR DA MEYDANA GELEN 6,5 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM SONUCU; MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2010 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi

KATILIMCI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi. Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi İSTANBUL İLİ ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE) 2010 YILI FAALİYETLERİ SIRA BAŞLANGIÇ BİTİŞ KATILIMCI ADI YAPILDIĞI YER SÜRESİ NO TARİHİ TARİHİ SAYISI 1 Afetlerde Sağlık Hizmetleri 04.01.2010 04.01.2010

Detaylı

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI Revizyon No:01 Sayfa No: 1 / 11 1. HER NÖBET BAġLANGICI YÖNETĠMĠ. 2. KIġ DÖNEMĠ YÖNETĠMĠ. 3. TRAFĠK KAZASI YÖNETĠMĠ. 4. YANGIN YÖNETĠMĠ. 5. GIDA ZEHĠRLENMESĠ YÖNETĠMĠ ODD ALGORĠTMALARI 6. BOMBA, CANLI

Detaylı

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHÇE: Müdürlüğü ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri 1998 yılı başında kurulma çalışmalarına başlamış olup, 01.06.1998 tarihinde

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.APK.000000/ASOD - 1355 21 Mart 2005 Konu: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi.VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/48 Yurdumuzda ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde

Detaylı

17 AĞUSTOS 1999 KOCAELİ DEPREMİ 10. YIL ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI AĞUSTOS 2009 GÖLCÜK KOCAELİ

17 AĞUSTOS 1999 KOCAELİ DEPREMİ 10. YIL ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI AĞUSTOS 2009 GÖLCÜK KOCAELİ 17 AĞUSTOS 1999 KOCAELİ DEPREMİ 10. YIL ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 16-17 AĞUSTOS 2009 GÖLCÜK KOCAELİ 10:00-03:00 Sanat, Spor Etkinlikleri, Sergiler, Standlar ve Diğer Etkinlikler Kavaklı Sahili 19:30-20:30

Detaylı

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı :B.100.APK.0000000/ASOD/1355 Konu :Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 21 Mart 2005 1 / 13 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE

Detaylı

fabrika haberlri Bartın Çimento dan kan bağışı

fabrika haberlri Bartın Çimento dan kan bağışı Bartın Çimento dan kan bağışı Bartın Çimento sosyal sorumluluk çerçevesinde Türk Kızılay Derneği Zonguldak Kan Bağış Merkezi ile 04.02.2011 tarihinde Kan Bağışı Kampanyası düzenlemiştir. Fabrika Sağlık

Detaylı

İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu

İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu İtfaiyeden Keçi Kurtarma Operasyonu Menteşe İlçesi Düğerek Mahallesinde su kuyusuna düşen keçiyi, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri kurtardı. Vatandaşlar, Düğerek Mahallesi

Detaylı

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z?

Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Kitlesel Olaylarda Ne Durumdayız z? Dr. Turhan SOFUOĞLU İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı 112 ve UMKE Ege Bölge Koordinatörü turhans112@yahoo.com Kitlesel Olayların

Detaylı

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI SUBAŞI MEVKİİ KAYMAZ İLÇESİ 21-23 KASIM 2014 Program Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya, İzmir ve Bursa UMKE ve AFAD, İtfaiye, AKUT, Koza-MAK, Eskişehir Mağaracılık Derneği,

Detaylı

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex)

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) 1- TEMEL İTFAİYE ER EĞİTİMİ ( 720 SAAT) 1. Kademe 416 saat Temel İtfaiye Er Eğitimi 2. Kademe 56 saat Temel Yüzme Eğitimi 3. Kademe 72 saat İtfaiye Araçları

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 17 Ağustos 1999 Depreminde İki Çimento Fabrikası: Bir Afet Sosyolojisi Çalışması yayınlandı 17 Ağustos 1999 da meydana gelen, büyük can ve mal kaybına yol açan deprem felaketi,

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu

Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Van için Hep Birlikteyiz Projesi Faaliyet Raporu Sunuş Yeryüzü Doktorları olarak 23 Ekim 2011 de ilk depremin ardından ulaştığımız Van da medikal arama kurtarma çalışmaları, sahra hastanesi kurulması,

Detaylı

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 14.11.2013 AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 09:00-11:00 K A Y I T 11:00-12:00 A Ç I L I ġ 12:00-13:00 Ö Ğ L E Y E M E Ğ Ġ 13:00-14:00 AFETLERDE KURUMLARARASI ĠġBĠRLĠĞĠ

Detaylı

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI 27.07.2008 O. Metin İlkışık Nilay Ö. Ergenç ve Murat T. Turk İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, AKOM Güngören Bombalamaları Tarih: 27 Temmuz 2008, Saat:

Detaylı

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU İstanbul da bir süre önce evini terk eden genç kızı Bodrum polisi buldu. Ulusal televizyon kanallarında kızının eviden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmediğini açıkladığını

Detaylı

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet 1 2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 997 bin

Detaylı

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır. 1 BAK-Kadıköy Asker Baran Olası Adaylar Cumali Hüzeyin 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır.

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ?

Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ? Is Prehospital Organisation ready? HASTANE ÖNCESİ ORGANİZASYONLARA HAZIR MIYIZ? Yrd. Doç. Dr. Murat AYAN Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilimdalı SUNUM PLANI Tanım Afete hazırlık

Detaylı

TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU

TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU 14.11.2013 09:00-11:00 K A Y I T 11:00-12:00 A Ç I L I Ş 12:00-13:00 Ö Ğ L E Y E M E Ğ İ 13:00-14:00 TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU Yönetim, Yönetim Teşkilatı, Ulusal Plan, Hazırlanma, Eğitim, Entegre

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 13/11/2009 Kabul Sayısı: 555 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 08/12/2009

Detaylı

TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI

TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI 1. BÖLGE ERZURUM BÖLGESİ Faaliyetin adı Yapacak İl Yapılacağı yer Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Süresi Katılımcı sayısı (kişi) İşbirliği yapılacak Diğer kurumlar Faaliyetin

Detaylı

Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu oldu diye düşünülmesi neden olan haber

Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu oldu diye düşünülmesi neden olan haber Kış Lastiğinin otomobillerde zorunlu olup olmadığı ile ilgili son açıklama Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamadır. "Basında 54 ilde kış lastiği zorunluluğu getiren bir genelge yayınlandığı ile

Detaylı

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi HATAY İL AFET ve ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Teknik Destek Programı Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi

Detaylı

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA 1. Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu tarafından Değirmendere /KOCAELİ

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU 2017 yılı Ocak ayından beri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Haluk Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü nün 2017 Normal Şark Atama Tayinleri kapsamında

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Zonguldak ta Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR ı Kocaeli nin ardından 11. durağı olarak Zonguldak a ulaştı. Uğur Mumcu Kavşağında bulunan TIR, Zonguldaklı vatandaşlar ile buluşuyor. Bodrum

Detaylı

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı,

Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı, AHMET BAHA ÖĞÜTKEN 24.DÖNEM İSTANBUL MİLLETVEKİLİ TEŞKİLAT BAŞKAN YARDIMCISI 1961'de İstanbul, Fatih te doğdu, Şebinkarahisar lı bir baba ve Rumeli göçmeni bir annenin oğlu, İlk, orta ve lise öğrenimini

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı :B.100 TSH.0.22.00.00 Konu :UMKE Faaliyetleri 13.03.2007 * 3610 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2007 / 17 Ülkemizde yaşanan afet

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

Türkiye'de elektrik kesintileri

Türkiye'de elektrik kesintileri On5yirmi5.com Türkiye'de elektrik kesintileri Kayseri, Bursa, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun ve Gaziantep'te metro ve hafif raylı sistemin durması ve birçok ilde trafik ışıklarının devre dışı kalması

Detaylı

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51

Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Kamplardaki sığınmacı sayısı 152 bin 51 Ocak 08, 2013-7:10:56 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bugün itibarıyla Suriye'den ülkemize gelmiş, kamplarımızda kalan sığınmacı sayısı 152 bin 51'dir'' dedi.

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı!

9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı! 9.Örnek Olay Çalışması Emniyet Kemeri Kullanımı: Doktor bey yaralandı! Doktor Haklan bey, sabah muayenesine yetişmek üzere hızla hastaneye doğru yürüyordu. Cep telefonu çaldı, arayan hemşire Ayten hanımdı.

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

AFETLERDE İLK YARDIM

AFETLERDE İLK YARDIM Doç. Dr. Onur POLAT Bu Ünitede; Afet durumlarında karşılaşılan güçlüklerin önlenebilmesi, afet sırasında yapılması gerekenler ile tıbbi organizasyon ve koordinasyonun ne şekilde yapılacağı anlatılacaktır.

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE.

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri UMKE www.umke.org www.umke.org 1 ULUSAL MEDĠKAL KURTARMA EKĠPLERĠ (UMKE) Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Sağlık Bakanlığı teģkilatı içerisinde

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

112 Acil Sağlık Hizmetlerinde Motosiklet Ambulans ve Kullanımı

112 Acil Sağlık Hizmetlerinde Motosiklet Ambulans ve Kullanımı Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Öğrencileri ve Mezunlarına Yönelik Yazı Dizisi- 4: 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde Motosiklet Ambulans ve Kullanımı I. Giriş Tüm dünyada artan trafik sorunu ülkemizde

Detaylı

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1

Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj :07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 1 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page 2 Afet_Plani_Hazirlama_Kilavuzu:Mizanpaj 1 09.12.2013 11:07 Page i AFETE

Detaylı

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM,

TEMMUZ 2014 IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU ÖNETMELİĞ KİRA YA VERM E ALIM, S ATIM, ALIM, S ATIM, KİRA YA VERM E TEMMUZ 2014 ÖNETMELİĞ İ Y IRAK İNSANİ YARDIM OPERASYONU 1. GENEL DURUM Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün Musul u ele geçirmesinin ardından Musul da bulunan Türkmen

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor

Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor Bodrum son yılların en şiddetli yağışının ardından yaralarını sarıyor Bodrum bölgesinde, dere yataklarının taşması nedeniyle yaşanan sel felaketi can kaybı yaşanmamasına rağmen çok büyük zarara yol açtı.

Detaylı

5018 SAYILI KANUNA EKLİ (I), (II) VE (III) SAYILI CETVELLERDE YER ALAN İDARELERİN TAŞIT KANUNUNA GÖRE

5018 SAYILI KANUNA EKLİ (I), (II) VE (III) SAYILI CETVELLERDE YER ALAN İDARELERİN TAŞIT KANUNUNA GÖRE 203 508 SAYILI KANUNA EKLİ (I), (II) VE (III) SAYILI CETVELLERDE YER ALAN İDARELERİN TAŞIT KANUNUNA GÖRE 203 YILINDA EDİNEBİLECEKLERİ TAŞITLARI GÖSTERİR CETVEL (I) SAYILI CETVEL CUMHURBAŞKANLIĞI T0b Binek

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry NİSAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II- İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MART / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi

Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Ayvacık Depremi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalışmalarının Değerlendirilmesi Raporu (07 Şubat 2017) Ayvacık Depremi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ. YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI

ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ. YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI T.C. BURSA VALĠLĠĞĠ Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ĠLKÖĞRETĠM VE ORTA ÖĞRETĠM OKULLARI ĠÇĠN SĠVĠL SAVUNMA KULÜBÜ YILLIK ÇALIġMA PROGRAMI BURSA AYLAR 1. Okul Sivil Savunma Kulübü tanıģma toplantısı 2.

Detaylı

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru 17 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Bayram teklifi MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru ile Beşiktaş tan Samsun hareket etti. Bu Beşiktaş

Detaylı

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi Toplam 120 birim var: 27 birim > 50 (50 den çok çalışanlı) 50 birim 10 < < 50 (10 50 arası çalışanlı)

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI HAZİRANAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Sarnıç Mahallesi meydanında bulunan kapalı

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) OPERASYON Olay Komuta Sistemi HAP Başkanı Operasyon Şefi Alan Yönetimi Tıbbı Bakım Sorumlusu Tehlikeli Madde Direktörü Hastane Ünitesi Acil

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum İSG İş Sağlığı ve Güvenliği Acil Durum Tatbikatlarında sona yaklaşılıyor Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları 2009 yılı Şubat

Detaylı

ARAMA VE KURTARMADA KOORDİNASYON HABERLEŞMESİ. *** Erhan ERBAŞ - TA2DJ T. Aydın KAZANCIOĞLU - TA1HZ

ARAMA VE KURTARMADA KOORDİNASYON HABERLEŞMESİ. *** Erhan ERBAŞ - TA2DJ T. Aydın KAZANCIOĞLU - TA1HZ ARAMA VE KURTARMADA KOORDİNASYON HABERLEŞMESİ *** Erhan ERBAŞ - TA2DJ T. Aydın KAZANCIOĞLU - TA1HZ TAKDİM PLANI Yasal Mevzuat İlgili Kurum ve Birimler Tanımlar Organizasyon Durum Tesbiti Yaşanan Olaylar

Detaylı

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri

Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Afetlerde Gönüllü Katılım ve Mahalle Afet Gönüllüleri Bahri SOYYİĞİT Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri Dernek Başkanı Nisan 2014 İçerik Gönüllü katılım Yerel gönüllü yapılanmalar Mahalle Afet Gönüllüleri

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı TEMMUZ-2015 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ

AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ AFET VE OLAĞAN DIġI DURUMLARDA OLAY YERĠ GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMĠ Afetler oluş zamanı belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazır olunmayı gerektirmektedir. Afet anlarında ve sonrasında hızlı müdahale insan

Detaylı

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik. Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik. Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412 Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 24.03.2004 Sayı: 25412 MADDE l 11/05/2000 tarihli ve 24046 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliğinin

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

BİLGİ İŞLEM TEKNOLOJİLERİNİ EN ÜST DÜZEYDE

BİLGİ İŞLEM TEKNOLOJİLERİNİ EN ÜST DÜZEYDE Stratejik Amaç-25 BİLGİ İŞLEM TEKNOLOJİLERİNİ EN ÜST DÜZEYDE KULLANMAK Hedef 25.1 Belediye hizmetlerini internetten takip imkanı sağlamak. Belediyemiz birimlerine ait iş ve hizmetlerin elektronik ortama

Detaylı

ACİL DURUM (TAHLİYE)

ACİL DURUM (TAHLİYE) ACİL DURUM (TAHLİYE) a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele,

Detaylı

TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014

TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014 TRAVMA, AFET VE KRİZ BİRİMİ SOMA SAHA DEĞERLENDİRME EKİBİ ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU 16 Mayıs 2014 1. Saha Özeti Türk Psikologlar Derneği, Genel Başkan Prof. Dr. Gökhan Malkoç, Öncü Ekip ve Saha Değerlendirme

Detaylı

ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi

ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi İSG İş Sağlığı ve Güvenliği ÇEİS İSG Kurulu 12. toplantısını gerçekleştirdi ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, Kurul Başkanı İsmail Gümüşdere nin çağrısıyla 12. toplantısını, 21.03.2008 tarihinde Sendika

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ

BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ BURSA İLİ NİN DEPREMSELLİĞİ VE TARİHİ PANELİ Düzenleyen : Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilciliği Tarih : 16 Ağustos 2008 Saat : 17:30 Yer : Osmangazi Belediyesi Ördekli Kültür Merkezi 16 Ağustos

Detaylı

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ

ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ERPİLİÇ ENTEGRE TESİSLERİ ACİL EYLEM PROSEDÜRÜ REVİZYON REVİZYON NO AÇIKLAMA TARİH 0 YENİ YAYIN 27.12.2013 FİRMA GENEL BİLGİ Konum: Bölge: Üretim kapasitesi: Personel: Erkek Kadın Toplam ACİL DURUM EYLEM

Detaylı

Bombalama konusunda araştırma sürüyor

Bombalama konusunda araştırma sürüyor Bombalama konusunda araştırma sürüyor Mart 01, 2012-8:48:28 Bakan Şahin, Van'ın Erciş ilçesindeki depremzedelerin kaldığı afet evlerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Afet evlerinin

Detaylı

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi

TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU. Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi TÜRKİYE DE İLKYARDIMIN SAĞLIK VE AFET ORGANİZASYONUNA ENTEGRASYONU Dr. Yavuz Üçkuyu Konya İl Ambulans Servisi AFET (Olağan Dışı Durum) l Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik ve

Detaylı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı Gurur Göç, yazarlığa adım attı Bodrum da geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan 22 yaşındaki Gurur Göç, Erken Gördüm Hayatı adlı ilk kitabını

Detaylı

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor

Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Van daki köylerde çadır hayatı sona eriyor Aralık 16, 2011-11:17:31 Deprem Danışma Kurulu toplantısına katılan Atalay, Van'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'daki depremden sonra yaklaşık

Detaylı

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK ABD nin Los Angeles kentindeki Afet Yönetim Merkezi nin bir örneği olarak yapılan AKOM da bütün sistem 3 yedeklidir ve akıllı bina olarak inşa edilmiştir. İki farklı

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Şantiyede oluşabilecek her türlü olağanüstü durumlarda personelin yaralanıp zarar görmesini, çalışmanın kısmen veya tamamen durmasını, çevrenin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YĠTĠRDĠKLERĠMĠZ ve ANMALAR

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. YĠTĠRDĠKLERĠMĠZ ve ANMALAR YĠTĠRDĠKLERĠMĠZ ve ANMALAR PROF. DR. H. NUSRET YÜKSELER HOCAMIZ SONSUZLUĞA UĞURLANDI İTÜ Elektrik Fakültesi'nden 1955'de mezun olan ve çalışmalarını, Kasım 1998'de emekli oluncaya kadar, EMO çalışmalarına

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET ve ACİL DURUM KOORDİNASYON MERKEZİ (AKOM)

Detaylı

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI

VAN ERCiŞ DEPREMi FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI FAALiYET RAPORU 23 EKiM 24 KASIM 2011 ARASI VAN DEPREMi 23 Ekim de Van da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde ve çevre yerleşimlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Başbakanlık ve

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı İtfaiyecilik mesleğinin kamuoyuna tanıtılması ve benimsetilmesi, yangın ve

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

Almanya Devlet Bakanı

Almanya Devlet Bakanı 2 ANTAKYA TİCARET VE SANAYİ ODASI Almanya Devlet Bakanı Prof.Dr.BÖHMER ATSO'DA A lmanya Federal Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ve beraberindeki Heyet Arkeoloji

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC. ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz

YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC. ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz Türkiye nin Afet Gerçeği YILDIZ TEKNİK DOĞA BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI PROF. ERSOY, milliyet için İNC ELEDİ- 1 / Serhat Oğuz http://www.milliyet.com.tr/yasam/habe r Prof. Şükrü Ersoy un yaptığı

Detaylı