Ancak,kırmızı Aslan Gassaray Şapkası altında kendini daha güvenli hissediyordu. Ayrıca,Fethiyeli Gara Mustufaa Gaptan in da goyu bi Gassaraylı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ancak,kırmızı Aslan Gassaray Şapkası altında kendini daha güvenli hissediyordu. Ayrıca,Fethiyeli Gara Mustufaa Gaptan in da goyu bi Gassaraylı"

Transkript

1 11.42 pm: İskele yönünde Rodos Adası hemen yanıbaşımızdaydı. Sanki Göztepe Vapur iskelesinden, KSK uzaklığı kadar yakınından seyrediyorduk. Şehir Plancısı olarak, kafadan ve ne olduğunu bilmediğim halde, yerleşmenin Batı kesimindeki kentsel gelişmenin hiç de hoş olmadığını düşündüm. Burası sanki güzel İzmir imizin eski bataklık bölgesindeki Mavi Şehir Development Projesinin bir örneği olmuştu. Oysa biz, Türk otoriteleri, turizm potansiyeli yüksek bölgelerdeki kıyı kesiminde, bundan böyle çok katlı yapılara izin vermemeye çalışıyorduk. Demek ki, Yunan toplumunun AB ye girmesi, bi bakıma kendilerini bozmuştu. Biz AB ye girince bizde neler olacaktı acaba? Lacivert ve pürüzsüz, ayna gibi bir deniz üzerinde, Yanmar motorumuza 5.2 knot/h hız vermiş, süzülüp duruyor, kıç güvertedeki sohbeti koyulaştırıyorduk. İşte tam bu sırada Deniz zabiti Talad-i İstanbul-i taa Kanada dan kalkıp gelen Canadian ecnebilere Cool Al ve Canadian Commodore Deniz e iletmesi için Canada nın Milli Kahramanları nın kitaplarını hediye etti.

2 Mürettebata muhkem bir kahvaltı servis edilmiş, arkasından da bira ve kuruyemiş ile takviye edilmiş olunduğundan, öğle yemeğini unutturmaya çalışıyorduk. Ancak, biralar acıkma dürtüsünü aktive etmiş, biracıların karınları guruldamaya başlamıştı. Mutfak bankosuna geçildi.. çok kısa süre içinde hazırlanan,eski kasar peynir ve domatesli Sovuk Sandviç ler,kıç güverte masasına servis edildi. İsteyene gazoz,arzu edene de Turca Kola açıldı pm : Sancak yönünde Marmaris açıkları,iskele yönünde ise Rodos Adası geride bırakılarak,w yönünde dümen tutulmaya devam edildi. Gün içinde kısa aralıklarla esip,aniden kalan rüzgâr BLUEBERRY nin kâh yelken,kâh Yanmar motor,kâh her ikisinin de devrede olması biçiminde hızla Batıya doğru süzülüyordu.

3 Bir ara BLUBERRY ile yarışa kalkan Yunus Kardeşler,BLUEBERRY nin hızını kendilerine uygun görmedikleri için,yarışı terk edip lacivert derinliklere dalıp gözden kayboldular pm : Kurmay Heyeti oluşturan Fethiyeli Gara Mustufaa Gaptan ve FR I ile FR II nin Komodor u FEW in,deniz haritaları üzerine eğilerek yapmış oldukları detaylı ve yoğun çalışmalar sonucu,gün sonundaki Bağlama Limanı seçildi.rota derecesi,seyir hızı vb. yönetim komutları dümenci Al e ve bilahare yerine geçtiğimiz için kıdem sırası ile bana,ovuz a ve Talad- i ye emir tekrarı ile teslim edildi. Güvertede sohbet koyulaşmış,talad-i nin CD player e koymuş olduğu Memleketimizden Türküler CD si üçüncü tura girdiği fark edilerek, Talad-i nin, Kardeş bi zeamet şu CD yi artık alıp çantana koyar mısın? şeklinde uyarılması gereği hâsıl olmuştu. Bu arada Last Minute Passenger Cemoş uyanmış,uyku mahmurluğu ile kıç güverteye çıkmış,iki elinin parmakları ile sigarasını yuvarlayarak yumuşamasını sağlamaya çalışıyor Hade bu seferliğine burada iç.ancak kendine lütfen rüzgâr altında bir yer seç.dumanını da aman ha buraya üfleme,izmariti de sakın ola denize neyin atayım deme şeklinde uyarılar ile karsılaşmıştı. Çaresiz olarak kıçta,rüzgârın sigara dumanını alıp götüreceği yöndeki köşeye yerleşti.içinden Ulen ne işim var benim burada bea? Bunlar yüzünden,henüz bir paket sigaramı bile içemedim. Eziyetten baksa bi şey değil bu yelken dalgası...karacam ama nereye? Aşağısı kamara,yukarısı kıç kadar güverte,dışarısı Deep Blue...Bi daaa mı? Tövbeler ossun walla. Pozunda enginlere dalıp gitmişti.

4 Ancak,kırmızı Aslan Gassaray Şapkası altında kendini daha güvenli hissediyordu. Ayrıca,Fethiyeli Gara Mustufaa Gaptan in da goyu bi Gassaraylı olmasının,kendisinde sigara içme konusunda torpil olacağı beklentisi oluşturmuştu. Ne var ki,beklentisi düşündüğü gibi cereyan etmedi.

5 Ben ise, amatör denizci ruhu ilefr II Gözlemcisi Talad-i ve Baş Bulaşıkçı ayrıca Baş Düvümcü Ovuz u bir kenara çekmiş, Yelkenci Olmanın Püf Noktaları üzerinde nutuk atıyor ve nasihat ediyordum. Nede olsa söz konusu yeni mürettebattan daha kıdemli olup mektep,medrese görmüştüm. Kaptan Adayı arkadaşların davranışları,alaka ve ilgileri,heyecanlarını oldukça iyi gördüm. Nitekimtarafımdan almış oldukları Ön Eğitim sonrası,bilahare,kurmay Heyetin vermiş olduğu komutları eksiksiz yerine getirmelerini sağlamıştır pm : Yaz saati uygulaması nedeni ile kısa bir süre önce saatlerimizi geri almıştık. Böylelikle günde bir saat daha fazla uyumamız mümkün oluyordu.

6 Ancak Regatta larda fazla uyumanın hiç kimseye faydası yoktu.erken kalkan çok yol alır prensibi ile sabahın altısında fırlayıp,yolumuza devam etme alışkanlığı geliştirdik. Bu şekilde hareket edilmemesi halinde daha Fethiye Limanı ndan bile çıkamaz,bırakın Bozuk Kale yi, Kızıl Ada ya bilem varamazdık pm : Bozuk Kale oldukça korunaklı,küçük bir koy. Kıyıda salaş bir iki Lokantası var. Sezonun nerede ise kapanmış olması nedeni ileyöre köylülerince işletilen bu mekânlarda kimsecikler yok. Teknelerin yanaşması ve kıyıya bağlanması için gerekli altyapı sağlanmış. Uzaktan kıyıya yanaşırken,kıyıdan bayrak sallayan, Ha buraaaa...ha buraaa... diye yol gösteren elamanlar var. Kıyıda rıhtıma bağlı Fransız bayraklı bir katamaran,iki adet de Yelkenli tekne var. Yavaştan yarım yol ile yaklaşıp,makineyi boşa aldık.acil durum nedeni ile dümeni Komodor FEW aldı. Bas

7 tarafta heybetli cüssesi ile dimdik durup,keskin bakışları ile rıhtımdaki bağlama yerlerini analiz eden Fethiyeli Mustufaa Gaptan Tornistan... diye bağırdı..anaa o da ne? BLUEBERRY bir iki hıklayıp,yoluna devam etti. Bol miktarda manevra ile kıç taraftan iskeleye yanaşmakta iken,alman bandıralı bir tekne olmamıza rağmen, katamaranca Fransızlar,II,Dünya Savaşındaki Alman istilasını göz ardı edip,rıhtımda bekleşerek,yanaşıp bağlanmamıza yardım etmeye koşmuşlardı. Bu arada,tüm mürettebat uzun bir deniz yolculuğunun ardından karaya varmanın huzuru içinde,rıhtımda kümelenmiş Fransızlara bakmaktaydı. Fransızların ani bağırış, cığrışlarına Fransız olduğumuzdan, ne dediklerini pek anlayamadık ve Fransızcası bizden daha iyi olan Ecnebi Ovuz a Fransız ların ne demek istediğini sorduk.emergency bir durum var diye cevapladı. Ama neydi? El kol hareketlerinden,rıhtıma değil,arkaya bakmamızı istediklerini anladık.. Anaaa...o da neydi? Bizim kıçımıza bağlı dinghy almış başını gitmekteydi. O sıradaki iklim şartları yüzmeye elverişli olmadığından,kimse suya atlamaya cesaret edememişti.üstelik şişme bot,hava kaybı nedeni ile uzun süre diyet yaparak pörsümüş obez bir bayan görünümünde olup,küreklerinden de yoksundu. Rıhtıma dizilmiş bir grup Fransız gezginin içinden iki adedi akıl edip, gitti ve kendi katamaranlarının ardında bağlı olan dinghylerininin halatını çözmeye başladığı anda, geride kalan ve benim yaşımdaki en gencinin, bu kurtarma operasyonunun bir şişe Scotch Whiskey ye sonuçlanabileceğini söylemiş olduğu Viski kelimesinden anlaşılmıştı. Yurdum insanının Ecnebi Turist e karşı saygı ve sevgiyi eksik etmemesi nedeni ile az kalsın koskoca Glemfidich Fransız lara gidiyordu. Bu kargaşalıkta, şişeyi korumak için vermiş olduğum mücadele, daha sonra takdiri şayan bir hareket ve strateji olarak kabul görmüş, özellikle şişe yudumlanırken, az kalsın güme gidecek olan gıymatlının değeri bir kat daha anlaşılmıştır. Şüphesiz dinghyimizi yedeklerine alıp dönen, belki de bizi birkaç yüz Avro Tazminat ve Zarar ödemeden kurtaran Fransız Katamarancılarının elleri bos bırakılmamış, kendilerine, eski Dz. Zabiti Talad-i nin FR I de getirmeyip, bu kez mebzul miktarda getirmiş olduğu ÜLKER ürünleri içerişinde yer alan

8 bir kutu kek çik ile mükâfatlandırılmışlardır pm : Akşamın griliği yavaş yavaş,gecenin siyahlığına dönerken,gökyüzündeki milyonlarca yıldız da ortalığa çıkmaya başlamıştı. Medeniyetten uzak bu ilk gecemizde,blueberry deki bir eksikliği daha fark etmiş olduk. teknemizde kıç güverteyi aydınlatacak bir aksam bulunmuyordu. Ne mumumuz ne de gemici fenerimiz vardı. Bu nedenle akşam yemeğinin Yemek Salonu nda alınması gerekmekteydi. Aperatif olarak, te Kanada dan, Deniz Kaptan tarafından, Al aracılığı ile tarafımıza gönderilen, Fransız kuvvetlerine teslim edilmemesi için, tarafımca büyük mücadele verilerek kurtarılan Glendfidich Malt Whiskey, Last Minute Passenger Cemoş un ise te Ankara dan getirmiş olduğu Beş Yıldız METAXA alındı, isteyene ise kutu EFES Birası, MALTANA ve TURKA KOLA servis edildi. Ardından yemeğe geçildi.

9 Taze domates soslu ve iri kesim Ton Balığı ile siyah zeytinin topping olarak kullanıldığı bol miktarda Spagetti, Kırmızı Sek Şarap, Kutu Efes Bira ve Maltana eşliğinde masaya servis edildi. Yemek sonrası tatlı olarak da, eski Baş Düvümcü, yeni Trainee Kaptan Ovuz un te İsviçre den getirdiği çikolatalar gövdeye indirildi pm: Yemek salonuna geçmeden önce, sancak ve iskelemiz tarafından iki tekne daha bordalamış, usturmaçaları kontrol ederek, havanın kararması ve günün yorgunluğu ile Salona dalmıştık. Yemek sonrası yapılan sohbetler doyumsuzdu. Sanki anlatılanlar daha dün cereyan etmiş gibiydi. Yemekten sonra, Son Dakka Yolcusu Cemoş un uzun süre sigara içmediğine şahit olduk. Belki de, bir ara çaktırmadan rıhtıma çıkıp bir süre BLUEBERRY den uzak bir köşede üç beş sigara içmiş ve gece programını kapatmış olabilirdi. İşin bu yönünü bilemiyoruz. Yemek salonumuzun hacmi, akustik düzeni ve yüksek sesle konuşma, gülme Gibi unsurlar neticesi, dışarıda olup biteni bilemiyorduk. Bir ara periyodik Security deck Control için dışarıya çıkan Al Cool Capt. ın heyecanlı davranışları ve çağrısı ile kıç güverteye fırladık. Fransız yönetimindeki Katamaranda, akşamüzeri başlayan parti, son hızı ile doruğa davranmıştı. Partinin ilk saatlerinde, kendi başlarına ve bol miktarda alkol tüketimi eğilimi gösteren, bizim yaşlardaki genç Katamarancıların on bir adet saptan meydana gelen bir takım oluşturduğunu tespit etmiştik. Biz ise yedi saptan müteşekkil bir takimdik. Ancak bir Türk, yedi Fransız a Bedeldir hesabi ile demek ki yetmiş yedi Fransız ile baş edebilirdik.

10 Uzaktan yaptığımız gözlemlerden, Glenfidich Malt Whisky mızı iyi ki Fransızlara kaptırılmamış olduğu sonucuna varıldı. buna neden, bizden alınacak viskinin, bu arkadaşların dişlerinin kovuğunu bile doldurmayacağına kanaat getirilmesinden dolayı idi. FR I günlerinde, Ece Marina da iskele yönündeki tekne komsumuz, Eski Doğu Alman, şimdiki düz Alaman larda daha fazla içen Fransız katamarancıların, saatler geçtikçe azgınlıkları ve içki tüketimleri gitgide artış gösteriyordu pm : Bizler de,blueberry nin kıçında,banklarında minderi bile olmayan teknemizde,bira kutularımız elimizde,kendi çapımızda eğleniyor, Fransızları izliyorduk ki,arkadaşların sahnesinde iki adet hatun kişi nin de Disko Müziği eşliğinde dans ettiğinin farkına vardık. Müziğin sesi,dansın ritmi gittikçe arttı. Hatun kişilerin dansları gittikçe Crazy Horse tekniklerine uygun biçimde süregitti. Tempo artıyor,fransızlar oluk oluk içki içmeye devam ediyor,arada da durup durup, Ata Türk...Ata Türk...Ata Türk...diye bağırıp duruyorlardı. Her şey güzel hoş tuydu da, Bozuk Kale nin sessizliğini bozan Disko Âlemi havasında bu da neyin nesiydi? Her şey güzel giderken,ara sıra tekrarlanan bu nakaratı duyduğumuzda, kafamızın tası atıyordu. Bira ara gidip Siz ne diyorsunuz ulan? diye sorgulayacak iki kişilik bir keşif ekibi yollamayı bile düşündük.türk olduğumuzdan iki kişi nasıl olsa 14 ecnebi ile bas edebilirdi. Ancak bütün gün yol geldiğimizden Fransızları artık sabah döveriz diye düşündük am Cuma Fransızların Katamaranlarındaki Show un bitmek tükenmek bilmemesi neticesi,güç toplamak ve sabah erkenden tearuza geçmek üzere yataklarımıza çekilmeye karar verdik. Güvertede uyku tulumunda yatmak için ısrarlı oluşumun,gerçekte birkaç

11 nedeni vardı. Birincisi, simsiyah gökyüzünün derinliklerinde parıldayan milyonlarca yıldızı,samanyolunu,kayan yıldızları izleyerek uykuya dalmanın keyfini yaşamak.ikincisi,kamarayı paylaşacağım arkadasın ve kendimin uyku sırasındaki horultusundan karşılıklı olarak uzak durmak. Kamaraya çekilen mürettebatın hemen uykuya dalıp dalmadıklarını bilmiyorum,ancak Last Minute Passenger Cemoş un ilk dakikada uykuya dalmış olacağından emindim. Uyku tulumumun içinde ara sıra doğrularak,fransızların katamaranına doğru bakıyor ve içimden küfrediyor,bu azgın güruhun ne zaman zıbarıp yatacaklarını merak ediyordum ki,uyuyup kalmışım.

Zorla kaldırmaz diye içinden dua edip, başaltı kamarasındaki konforlu yatağında Derin Uyku ayağına yatıyordu.

Zorla kaldırmaz diye içinden dua edip, başaltı kamarasındaki konforlu yatağında Derin Uyku ayağına yatıyordu. 06.42 am : Bozuk Kale, sabah sessizliğinde daha dingin bir havaya sahipti. Bu sessizliği bozan sadece, diş fırçalama, tras olma, sac tarama vb. faaliyetlerden gelen seslerdi. Az uyu, çok gez, çok gör,

Detaylı

24.Ekim.2009 Cumartesi. 06.23 am :

24.Ekim.2009 Cumartesi. 06.23 am : 4.58 pm: Güneş Akdeniz in bu bölgesini terk etmek üzereydi. Serçe Limanı çevresindeki tepelik arazi, günün son aydınlığını da engellemiş, tepelikler griye dönüşmüş, mavilikler ise kararmaya başlamıştı.

Detaylı

08.24 am : zıplaması ile soru sormaktan vaz geçtim.

08.24 am : zıplaması ile soru sormaktan vaz geçtim. 08.24 am : BLUEBERRY Komuta Ekibi ve Mürettebatı sabah eğitimini tamamladıktan sonra görev yerlerine intikal etmek üzere iken komşu tekne Kaptanı Mark Cumartesi gecesi Ateşi anısını kendi kayıtlarına geçirmek

Detaylı

Öğle yemeğini takiben çöken rehavetin verdiği durgunluğa, havanın durgunluğu da

Öğle yemeğini takiben çöken rehavetin verdiği durgunluğa, havanın durgunluğu da 11.29 am: Dirsek Limanı ndaki deniz sefası güç bırakılacak bir aktiviteydi. Ege Denizi nin masmavi, billur gibi saydam sularının tenlerde bıraktığı tuzun tadı bile, sanki alışagelinen Sodium Chloride (

Detaylı

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi?

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi? Alkollü İçecek: 18.12.2011 Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? -Akşam yemeğinden sonra saat 20:00 civarında. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? -Kendim satın almadım. Kız

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ Bodrum Çarşı Esnaf temsilcileri, turizmine katkıları nedeniyle Global Port Bodrum yetkililerini ziyaret ederek teşekkür ettiler. Esnaf temsilcileri,

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi

27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi 27.Bodrum Cup, Alondra nın birinciliği ile sona erdi Palmarina Bodrum, Bodrum Belediyesi, TAV, Technogym ve TÜRSAB ana sponsorluğunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret

Detaylı

10. DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME

10. DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME 10. DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME 1. Dar bir kanalda ilerleyen bir tekne, kanalın neresinde seyredecektir? Kanalın, teknenin sancak tarafındaki dış sınırına olabildiğince güvenle yaklaşabileceği mesafede 2.

Detaylı

Marmaris Fethiye Mavi Yolculuk Turu

Marmaris Fethiye Mavi Yolculuk Turu Marmaris Fethiye Mavi Yolculuk Turu 20.05.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 890,00 756,50 TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Marmaris Limanında teknemize giriş saati

Detaylı

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: B ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Detaylı

Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu

Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu 24.05.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 890,00 756,50 TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Fethiye, Göcek Körfezi, Yassıca Adaları

Detaylı

TurkSail - Yelkencilerin Evi (YENI) - MADMAX III Kaş önlerinde Salı, 28 Temmuz :57 - Son Güncelleme Salı, 28 Temmuz :18

TurkSail - Yelkencilerin Evi (YENI) - MADMAX III Kaş önlerinde Salı, 28 Temmuz :57 - Son Güncelleme Salı, 28 Temmuz :18 Onlardan yani Hopa dan yola çıkıp sadece yelken seyri ile Hatay a doğru yol alan Orhan Özdaş Kerim Gürçay dan son söz ettiğimizde İstanbul a yaklaşıyorlardı Oysa İstanbul artık çok gerilerde kaldı. Orhan

Detaylı

Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um. Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun. O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş. Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz

Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um. Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun. O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş. Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz ÜNİTE 4 Şimdiki Zamanın Rivayeti Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz Siz gid-iyor-muş-sunuz

Detaylı

Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15

Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Kemer-Kaş- Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Akdeniz in masmavi sularıyla buluşmak, hem mavi yolculuk hem de dalış

Detaylı

Bodrum Karacasöğüt Mavi Yolculuk Turu

Bodrum Karacasöğüt Mavi Yolculuk Turu 28.02.2017 Bodrum ࠀMav Yolculuk Turu SETUR Bodrum Mavi Yolculuk Turu 29.04.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 715,00TL 607,75TL TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Bodrum

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Aşağıdaki şiiri okuyunuz. Soruları cevaplayınız. OKULUMUZ Her yerden daha güzel, Bizim için burası. Okul, sevgili okul, Neşe, bilgi yuvası. Güzel kitaplar burda, Birçok arkadaş burda, İnsan nasıl sevinmez,

Detaylı

LİKYA TURU 05-09 MAYIS 2015

LİKYA TURU 05-09 MAYIS 2015 Gidilecek Yerler : PAMUKKKALE - SAKLIKENT - KEKOVA - KAYAKÖY - GÖKOVA - KAŞ Süre : 3 Gece 4 Gün Başlangıç Tarihi : 5 Mayıs 2015 Bitiş Tarihi : 9 Mayıs 2015 Zümre : Sosyal Bilgiler Yaş Grubu : 5.,6.,7.,8.

Detaylı

Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım

Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım http:www.babycentre.co.uk/midwives 10 steps to a healthy pregnancy (Turkish) Sağlıklı bir hamilelik için izlenmesi gereken 10 adım 1. Hamilelik sürecini erkenden planlayın ve organize edin! 2. Sağlıklı

Detaylı

yaşam boyu bağlanırsanız.

yaşam boyu bağlanırsanız. Size nasıl tarif etsem ki... İlk görüşte âşık olmak gibi bir duygu. " İşte bu benim aradığım kadın," dersiniz ya, işte öyle bir şey. Önce teknenize âşık olacaksınız sonra satın alacaksınız. Eğer sevmeden,

Detaylı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı Datça da bir Yaz Her yıl daha önce görmediğim bir yeri gezip görmeye çalışıyorum. Bu yılki durağım da Datça oldu. Datça yı özetleyecek olursam Havası, Denizi ve 3B si diyebilirim. Gün batımında Datça Limanı

Detaylı

S/Y TURQUOISE TEOS- MARMARİS GEZİSİ

S/Y TURQUOISE TEOS- MARMARİS GEZİSİ AZMİ ÖZER ZELİHA ÖZER S/Y TURQUOISE TEOS- MARMARİS GEZİSİ 2 2012 Ekim 2012 Teos Marina, Samos, Leros, Kalimnos, Turgutreis, Knidos, Simi, Bozukkale, Kumlubük- Yacht Marina güzergahında toplam 226 deniz

Detaylı

Ilgaz (14 Şubat 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Ilgaz (14 Şubat 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Ilgaz (14 Şubat 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 14 Şubat 2010 Pazar günü, Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) organizasyonluğunda 26 kişilik bir grupla günübirliğine Ilgaz a gidiyoruz.

Detaylı

Ustalar Eşliğinde Mavi Tur Gelişim ve Sanat Atölyeleri 2013 BODRUM

Ustalar Eşliğinde Mavi Tur Gelişim ve Sanat Atölyeleri 2013 BODRUM BODRUM Güvertede Atölye Türkiye de ilk defa gerçekleşecek olan deniz üstü gelişim ve sanat etkinliğidir. Sanat yolcularımız, Ege nin eşsiz koylarında ilgi duydukları sanat dallarına ve hobilerine vakit

Detaylı

HC 1999 yıkanmış, deposu full, camları silinmiş ve bagajı hazır vaziyette Ecnebi arkadaşları ve Komodorumuzu beklemekte. Gittikçe heyecanım artıyor.

HC 1999 yıkanmış, deposu full, camları silinmiş ve bagajı hazır vaziyette Ecnebi arkadaşları ve Komodorumuzu beklemekte. Gittikçe heyecanım artıyor. BOLUM 2: Episode 1 21.Ekim.2009 Çarşamba: 6.04 pm: İzmir Adnan Menderes Havaalanı' na çok yakın bir uzaklıkta yer alan, Gaziemir METRO mağazasında yaklaşık bir saatten bu yana, hem vakit geçirdim, hem

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

TAKTİK. Tonozu baştan alarak marinaya giriş

TAKTİK. Tonozu baştan alarak marinaya giriş Tonoz Şekil 3: sız havada tonuzu baştan alarak marinaya giriş Çıkış Hatalar Mürettebat hazır değil. Usturmaçalar asılı değil ya da yanlış yerde, kimse fark etmiyor. Kıç halatları hazır değil ya da yanlış

Detaylı

BuranoVenedik denince akla ilk

BuranoVenedik denince akla ilk Rengarenk Bir Ada BuranoVenedik denince akla ilk gelen aslında kanallar, gondollar ve maske festivali oluyor. Pek bilinmese de Venedik kendi içinde eşsiz bir görselliğe sahip Burano Adası nı da kapsıyor.

Detaylı

Gizli Kupon u Kullanırken Dikkat Edilecek Koşullar

Gizli Kupon u Kullanırken Dikkat Edilecek Koşullar Gizli Kupon u Kullanırken Dikkat Edilecek Koşullar Gorbon 7 teknemiz biliyorsunuz ki her Su-Sail üyesine açık olmakla beraber tamamen özgürce kullanabilmemiz için tasarlanmış bir proje. Eğitim alan her

Detaylı

Karacasöğüt Bodrum Mavi Yolculuk Turu

Karacasöğüt Bodrum Mavi Yolculuk Turu 28.02.2017 Bodrum ࠀMav Yolculuk Turu SETUR Bodrum Mavi Yolculuk Turu 03.05.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 715,00TL 607,75TL TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı,

Detaylı

Gemiye Hoş Geldiniz!

Gemiye Hoş Geldiniz! Gemiye Hoş Geldiniz! MS Finlandia da iyi hissetmenizi istiyoruz, bu nedenle sizin için faydalı olacağına inandığımız bazı bilgileri bir araya getirdik! CHECK-IN KONTUARLARI Helsinki bankoları Länsi terminalinde

Detaylı

Yelkenli Yatçılık Ltd. Şti. Yat Kiralama Fiyat Listesi, 2014 (Eur/hafta) Geçerlilik Tarihi: 03.12.2013 Sayfa 1/6 http://www.yelkenli.

Yelkenli Yatçılık Ltd. Şti. Yat Kiralama Fiyat Listesi, 2014 (Eur/hafta) Geçerlilik Tarihi: 03.12.2013 Sayfa 1/6 http://www.yelkenli. 2 Kamara Yat Kiralama Fiyat Listesi, 2014 (Eur/hafta) Geçerlilik Tarihi: 03.12.2013 Sayfa 1/6 http://www.yelkenli.com Teminat Azaltma *: yenileme 01.01 15.03 19.04 17.05 21.06 13.09 18.10 08.11 Jen. &

Detaylı

Herkese Bangkok tan merhabalar,

Herkese Bangkok tan merhabalar, Herkese Bangkok tan merhabalar, Başlangıcı Erasmus stajlarına göre biraz farklı oldu benim yolculuğumun aslında. Dünyada mimarlığın nasıl ilerlediğini öğrenmek için yurtdışında staj yapmak ya da çalışmak

Detaylı

İzmir çıkışlı : *16,23,30 NİSAN; 07,14,21,28 MAYIS; 04,11,18,25 HAZİRAN; 10,17,24 EYLÜL; 01,08,15 EKİM 2017

İzmir çıkışlı : *16,23,30 NİSAN; 07,14,21,28 MAYIS; 04,11,18,25 HAZİRAN; 10,17,24 EYLÜL; 01,08,15 EKİM 2017 Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLARDA %20 (Nisan-Mayıs ) - %30 ( Haziran-Eylül-Ekim) İNDİRİM UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç) Celestyal Nefeli ile Yunan Adaları

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

Minti Monti. Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir. Yelkenli Tekneler. Nasıl Yüzer, Bilir misin?

Minti Monti. Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir. Yelkenli Tekneler. Nasıl Yüzer, Bilir misin? Minti Monti Çocuklar için eğlenceli poster dergi Yaz 2013 Sayı:10 Ücretsizdir ISSN: 2146-281X Yelkenli Tekneler Nasıl Yüzer, Bilir misin? Yelkenli teknelerle ilgili bilmeniz gereken 5 şey Dev gemiler nasıl

Detaylı

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011)

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) 19 Şubat cumartesi sabah saat 07.30 da FSK Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Çankırı ve Ilgaz a gitmek için yola çıkıyoruz. Hava biraz kapalı, hafiften yağmur çiseliyor.

Detaylı

ailesinden ilk kez uzun saatler ayrıldığı ve çevresi ile iletişiminin arttığı bir dönemdir.

ailesinden ilk kez uzun saatler ayrıldığı ve çevresi ile iletişiminin arttığı bir dönemdir. Sağlıklı Bir Beslenme Çantası İçin... Sürekli büyüme ve gelişme süreci içinde olan çocuklar, beslenme yetersizliklerinden doğrudan olumsuz etkileniyor. İSTANBUL - İlkokul çağı, çocuğun ailesinden ilk kez

Detaylı

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B.

TÜRKÇE. Değerlendirme 1 Harf Bilgisi. A. Seviyorum B. Süt. A. Anne B. Dede. C. Baba. A. Kaplumbağa B. Tavşan C. Kurbağa. A. Okul B. Ad :... Değerlendirme 1 Harf Bilgisi 1. 5. Selin Süt içmeyi seviyorum. Selin in cümlesindeki hangi sözcüğün harf sayısı en azdır? Seviyorum Süt Anne Dede Baba Yukarıda verilen sözcüklerin hangisi sözlükte

Detaylı

Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari

Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari 10-11 Mayıs 2008 tarihleri arasında Fotoğraf Sanatı Kurumu organizasyonunda

Detaylı

Wineport Lodge Ağva olarak size unutamayacağınız, Şeker gibi bir Bayram programı teklif ediyoruz

Wineport Lodge Ağva olarak size unutamayacağınız, Şeker gibi bir Bayram programı teklif ediyoruz Değerli Misafirimiz, Wineport Lodge Ağva olarak size unutamayacağınız, Şeker gibi bir Bayram programı teklif ediyoruz Her gününüz Bayram olsun, Bayramınız Wineport ta olsun Wineport Lodge Ağva Ph.D.Haşim

Detaylı

Bazıları hızlı sever

Bazıları hızlı sever Bazıları hızlı sever MOTORYATIN KONFORUNDAN VAZGEÇEMEYENLERİN DİKKATİNE... 2014 YAZI SİZİ YEPYENİ, HIZLI, KONFORLU VE ALIMLI MODELLERLE KARŞILIYOR. 15-17 METRE ARALIĞINDAKİ BU TEKNELERİ GÖRÜNCE AKLINIZ

Detaylı

Doğru bildiğini her yerde haykıran, kimseye eğilip bükülmeyen birisiydi Neyzen Tevfik..

Doğru bildiğini her yerde haykıran, kimseye eğilip bükülmeyen birisiydi Neyzen Tevfik.. Ünlü hiciv ustamız Tevfik hakkında çok güzel bir yazı. Sami Özey'in kaleminden... YÜZ KARASI Doğru bildiğini her yerde haykıran, kimseye eğilip bükülmeyen birisiydi Tevfik.. Yaptığı her hareketle, yazdığı

Detaylı

3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ

3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ LOUIS OLYMPIA ile YUNAN ADALARI SÜRMELİ OTEL ile CRUISE & STAY 3 GECE GEMİ + 4 GECE OTEL Tarih Liman Varış Hareket Cumartesi - 13:00 Cumartesi Patmos 16:00 21:00 Pazar Girit (Heraklion), Yunanistan 07:00

Detaylı

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz.

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz. Bozuk Paralar KISA FİLM Yaşar AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 SAHNE 1. OKUL GENEL DIŞ/GÜN Okulun genel görüntüsünü görürüz. Belki dışarı çıkan birkaç öğrenci

Detaylı

Çevre Koruma ve K /

Çevre Koruma ve K / Amatör Denizci Çevre Koruma ve K 0850 459 23 11 / 0850 459 23 23 Göz o ki; ufkun ötesini göre, Akıl o ki; başa geleceği bile 1. Özel tekneler, en az Amatör Denizci Belgesi sahibi bir kişinin sevk ve idaresinde

Detaylı

Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com

Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com Pheri Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com Marmara da ay ışığında dans Pheri Yatçılık adından sıkça söz ettirmiş ve dizayn ödülü almış tekneleriyle, İstanbul Boğaz'ının eşsiz güzelliğini

Detaylı

DİDİM DENİZCİLERİ KALKINDIRMA DERNEĞİ

DİDİM DENİZCİLERİ KALKINDIRMA DERNEĞİ DİDİM DENİZCİLERİ KALKINDIRMA DERNEĞİ Didim Denizcileri Kalkındırma Derneği, 23.11.2012 tarihinde D-Marin Didim Marina da görevli kaptanlar tarafından kurulmuştur. Denizciler Derneği ; ana faaliyet konuları

Detaylı

Bulgaria-Turkey IPA Cross-Border Programme CCI Number 2007CB16IPO008

Bulgaria-Turkey IPA Cross-Border Programme CCI Number 2007CB16IPO008 MADZHAROVO" DESTİNASYONU Haftanın turu Doğu Rodopların muhteşem ve eşsiz güzelliklerinde dolaşırken, İvaylovgrad barajının girişinde geniş kumsalları ile Arda nehrinin en güzel mendereslerini oluşturduğu

Detaylı

TEMEL YELKEN TEORİK DERS 1.BÖLÜM

TEMEL YELKEN TEORİK DERS 1.BÖLÜM TEMEL YELKEN TEORİK DERS 1.BÖLÜM TEKNE YÖNLERİ ve KISIMLARI RÜZGAR ALTI ve RÜZGAR ÜSTÜ Rüzgarın tekneye ilk temas ettiği alan teknenin rüzgar üstüdür. Rüzgarın tekneden ayrıldığı son alan ise rüzgar

Detaylı

FAALİYET RAPORU. 2 Murat Yıldırım 6 Günay Aydos. 3 Bora Akdeniz 7 Burcu Karabulut. 4 Mehmet Karaalp 8 Turgay Türkoğlu

FAALİYET RAPORU. 2 Murat Yıldırım 6 Günay Aydos. 3 Bora Akdeniz 7 Burcu Karabulut. 4 Mehmet Karaalp 8 Turgay Türkoğlu Davlumbaz Zirve (3479 mt) Faaliyet Tarihi 8 9 Ağustos 2015 Yeri Niğde - Aladağlar Süresi 2 gün Türü Alpinizm Güzergah Çukurbağ köyü > Traktör ile arpalık mevkii > Tekepınarı > Oba yeri kamp alanı >Davlumbaz

Detaylı

Tusan Beach Resort BAYRAKLIDEDE MAH., S/N - 09400 - KUSADASI / AYDIN, Kusadasi, Kusadasi

Tusan Beach Resort BAYRAKLIDEDE MAH., S/N - 09400 - KUSADASI / AYDIN, Kusadasi, Kusadasi Tusan Beach Resort BAYRAKLIDEDE MAH., S/N - 09400 - KUSADASI / AYDIN, Kusadasi, Kusadasi 300 m uzunluğundaki Mavi Bayrak'lı bir kumsalda kurulu olan Tusan Beach Resort, Ege Denizi'nin ışıltılı sularına

Detaylı

DEMİRÖZ GÖKOVANIN, TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ. Bodrum da yaşamını denize adayan denizciler birer plaket ile ödüllendirildi.

DEMİRÖZ GÖKOVANIN, TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ. Bodrum da yaşamını denize adayan denizciler birer plaket ile ödüllendirildi. BODRUM DA BULUŞMASI DENİZCİLERİN DEMİRÖZ GÖKOVANIN, TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ Bodrum da yaşamını denize adayan denizciler birer plaket ile ödüllendirildi. Denizciler, Bodrum Denizciler Derneği

Detaylı

Iron Butt Reports - 09 July 2011

Iron Butt Reports - 09 July 2011 İstanbul (Kağıthane) Bolu Çankırı Yozgat Sivas Erzincan Bayburt Artvin Rize Trabzon 1.767 Km Henüz yola çıkmadan önce Kağıthane deki evin önünde sanırım saat 02:20 civarı. Yola çıkmanın heyecanı ile yanlızca

Detaylı

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU

KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU KÜÇÜK KALBİMİN İLK REHBERİNİN BU GÜNÜME UZATTIĞI HAYAT YOLU Nereden geliyor bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme isteğim? Kim verdi düşünce deryalarında özgürce dolaşmamı sağlayacak özgüven küreklerimi? Bazen,

Detaylı

TurkSail - Yelkencilerin Evi Çarşamba, 02 Eylül :52 - Son Güncelleme Çarşamba, 02 Eylül :47

TurkSail - Yelkencilerin Evi Çarşamba, 02 Eylül :52 - Son Güncelleme Çarşamba, 02 Eylül :47 Hani her sohbette denizciliğimizi sorgularız ya, galiba artık insanlığımızı da sorgulamamız gerek. Çünkü yaşanan bir olay yine acı ile sonuçlandı ve yine unutulup gidecek belki de Burgazada da, açıktaki

Detaylı

Kampın iyi bir. Kendimi İspatlamak İstiyorum

Kampın iyi bir. Kendimi İspatlamak İstiyorum 11 TEMMUZ 2013 Kendimi İspatlamak İstiyorum Kampın iyi bir şekilde devam ettiğini söyleyen Muhammed şunları söyledi: Başarılı olmak için elimden geleni yapıyorum. Geçen sezon başı benim için iyi geçmişti.

Detaylı

A.D.E.S. Amatör Denizci Eğitim Sistemi Ders Notları DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME KURALLARI (COLREG)

A.D.E.S. Amatör Denizci Eğitim Sistemi Ders Notları DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME KURALLARI (COLREG) DENİZDE ÇATIŞMAYI ÖNLEME KURALLARI (COLREG) Genel Denizde Çatışmayı Önleme Uluslararası Kuralları, teknelerin birbirlerine karşı davranışlarını bir düzene bağlayarak çatışma risklerinin ortadan kaldırılmasına

Detaylı

BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG GÖKNUR BİRİNCİOĞLU İLE MASAL YOU 24 27 HAZİRAN 2017 24 Haziran 2017 Cumartesi 14:15 Gidiş - 27 Haziran 2017 Salı 21:40 İstanbul Varış BREMEN ( 1 ) Bremen

Detaylı

SENTIDO BELLAZURE da HER ŞEY DAHİL FIRSATI

SENTIDO BELLAZURE da HER ŞEY DAHİL FIRSATI 2016 SEZONU KONAKLAMA BEDELLERİ Rezervasyon işlemi öncesinde, 2016 sezonu genel kullanma şartları dosyasındaki açıklamaları da dikkatlice okumanızı önemle rica ederiz. Her şey Dahil Paketlerimiz SENTIDO

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU

SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI BİLGİ FORMU KİŞİSEL BİLGİLER Adınız: Soyadınız: Doğum Tarihi: Doğum Yeri: Adres: (Ev) (İş) Telefon:(Ev): (İş) (Cep) E-mail: Eğitim Durumunuz: Mesleğiniz: KİLO

Detaylı

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15

ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 Turizm Seyahat Acentası ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 ÇANAKKALE KABATEPE! Batıklar Turu 4-6 EYLÜL 15 J.Y.Cousteau'ya göre dünyanın en güzel 10 dalış noktasından biri Saros'daki Bebek Kayalıkları.

Detaylı

* * * Mevsim tatilini fırsat bilip, Cemre ile birlikte hem Yunan adaları turu yaptık, hem de Bodrum'd an Kekova 'ya kadar denizden dolaştık.

* * * Mevsim tatilini fırsat bilip, Cemre ile birlikte hem Yunan adaları turu yaptık, hem de Bodrum'd an Kekova 'ya kadar denizden dolaştık. Gazeteci, yazar ve TV yönetmeni Mehmet Ali Birand, tatilini geçirdiği Ege de gördüklerini yazdı. Bir tarafta Yunan adaları, diğer yanda Türk kıyıları.. Neler gördü, nelerden etkilendi? İki günlük yazılarında

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ BuGusto BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GASTRONOMİ VE DEGÜSTASYON KULÜBÜ BuGusto Hakkında Etkinlikler Gastronomi Festivali İletişim BuGusto Hakkında Etkinlikler Gastronomi Festivali İletişim BuGusto Hakkında İlginin

Detaylı

FOUNTAINE PAJOT VICTORIA

FOUNTAINE PAJOT VICTORIA FOUNTAINE PAJOT VICTORIA 67 2015 9.787.500 TL Boy 20,27 m Motor 2 x 150 HP Yelken alanı 202m 2 Genişlik 9,50 m Motor saati 1900 saat Arma Klasik ana yelken Draft 1,55 m Yakıt 1400 L Kabin / WC 5 / 5 Ağırlık

Detaylı

1.Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLAR %30 İNDİRİMİ UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç)

1.Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLAR %30 İNDİRİMİ UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç) 1.Erken Rezervasyon Kampanyası 31 Ocak 2017 E KADAR YAPILACAK REZERVASYONLAR %30 İNDİRİMİ UYGULANACAKTIR (indirim vergiler hariç) Celestyal Nefeli ile Yunan Adaları & Atina Gemi Turu IDYLLIC AEGEAN Kuşadası

Detaylı

KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR

KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR SURİYE UYRUKLU TEKNE KAPTANININDA ARALARINDA OLDUĞU 12 KİŞİ YUNAİSTAN A KAÇMAK İSTERKEN KARAADA DA YAKLANDI 11 Suriyeliyi Yunanistan ın Kos Adasına götürmek için tekneye

Detaylı

Marmaris Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu

Marmaris Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu Marmaris Fethiye Marmaris Mavi Yolculuk Turu 20.05.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 1.375,00TL 1.168,75TL TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Marmaris Limanında teknemize

Detaylı

SİGARADAN. Ortaokul UZAK DUR

SİGARADAN. Ortaokul UZAK DUR SİGARADAN UZAK DUR Ortaokul SUNUM İÇERİĞİ Bağımlılık nedir? Tütün ürünleri nelerdir? Sigaranın içinde neler var? Sigara içen kişiye neler olur? Sigara içmenin tetiklediği hastalıklar nelerdir? Sigaradan

Detaylı

KURALLI VE DEVRİK CÜMLELER. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir.

KURALLI VE DEVRİK CÜMLELER. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir. --KURALLI CÜMLE: İş, hareket, oluş bildiren sözcükler cümlenin sonunda yer alıyorsa denir. Örnek: Mustafa okula erkenden geldi. ( Kurallı cümle ) --KURALSIZ (DEVRİK) CÜMLE: Eylemi cümle sonunda yer almayan

Detaylı

Yelkenli Yatçılık Ltd. Şti. Ankara Yelken Kulübü Üyelerine Özel Geçerlilik Tarihi: 01-15 Nisan 2014

Yelkenli Yatçılık Ltd. Şti. Ankara Yelken Kulübü Üyelerine Özel Geçerlilik Tarihi: 01-15 Nisan 2014 2 Kamara Ankara Yelken Kulübü Üyelerine Özel Geçerlilik Tarihi: 01-15 Nisan 2014 http://www.yelkenli.com Yat Kiralama Fiyat Listesi, 2014 (Eur/hafta) *: yenileme 01.01 15.03 19.04 17.05 14.06 21.06 02.08

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE KELİME TÜRLERİ TESTİ. A) Ben ise yağmur yağmasını bekliyordum. Cümlesindeki isimlerin hepsi tekildir.

5. SINIF TÜRKÇE KELİME TÜRLERİ TESTİ. A) Ben ise yağmur yağmasını bekliyordum. Cümlesindeki isimlerin hepsi tekildir. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bilgi yanlışlığı vardır? A) Ben ise yağmur yağmasını bekliyordum. Cümlesindeki isimlerin hepsi tekildir. B) İyi bir aşçıydı. Cümlesinde özel isim kullanılmıştır. C) Tavuklar

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

Bu testi yapın, kendinizi tanıyın!

Bu testi yapın, kendinizi tanıyın! Kendini Tanıma Testi Bu testi yapın, kendinizi tanıyın! İnsanlar sizin hakkınızda sandığınızdan farklı izlenimlere sahip olabilir. Gerçekten nasıl algılandığınızı siz de bilmek istemez misiniz? Bu teste

Detaylı

ol arak İngiltere nin en ünlü yarış organizasyonlarından biri olan Cowes Week e götürüldü. izlenimlerini bizlerle paylaştı.

ol arak İngiltere nin en ünlü yarış organizasyonlarından biri olan Cowes Week e götürüldü. izlenimlerini bizlerle paylaştı. American Express Turgutreis Cup ın birincisi olan Fenerbahçe-Garanti Sailing ekibi büyük ödül ol arak İngiltere nin en ünlü yarış organizasyonlarından biri olan Cowes Week e götürüldü. Orada bambaşka bir

Detaylı

Navigasyon; bulunduğumuz konum, gideceğimiz hedef, hedefin uzaklığı gibi bilgileri göz önünde bulundurarak tekneyi ve ekibi güvenli bir şekilde

Navigasyon; bulunduğumuz konum, gideceğimiz hedef, hedefin uzaklığı gibi bilgileri göz önünde bulundurarak tekneyi ve ekibi güvenli bir şekilde Ozan Özkiper Navigasyon; bulunduğumuz konum, gideceğimiz hedef, hedefin uzaklığı gibi bilgileri göz önünde bulundurarak tekneyi ve ekibi güvenli bir şekilde hedefe götürmektir. Güneş (Güneş pusulası ve

Detaylı

Bodrum Gökova Körfezi Bodrum Mavi Yolculuk Turu

Bodrum Gökova Körfezi Bodrum Mavi Yolculuk Turu Bodrum Gökova Körfezi Bodrum Mavi Yolculuk Turu 29.04.2017'den itibaren kalkışlı %15 indirim 1.100,00 935,00 TUR ÖZELLİKLERİ Vizesiz Erken Rezervasyon Türkiye Çıkışlı / Varışlı Bodrum Limanında teknemize

Detaylı

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ

UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ UZAY VE GÖKYÜZÜ ZAMAN DİLİMLERİ VE ZAMANI GÖSTEREN ARAÇLAR TUTUM VE YATIRIM HAFTASI YENİ YIL KIŞ MEVSİMİ Eski yılda neler yaptık? Yeni yılda neler yapacağız? Zaman bildiren araçlar (Saat-takvim) Zaman

Detaylı

www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr

www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr www.folkarthillscesme.com www.folkart.com.tr DENİZE AÇILAN KAPI Ege nin gözbebeği Çeşme de maviyle yeşili birbirinden ayırmadık, Çeşme ye yakışan bir hayat tasarladık. ÇEŞME MARİNA PAŞALİMANI KOYU ILICA

Detaylı

BEYAZ YILDIZ YEŞİL YILDIZ

BEYAZ YILDIZ YEŞİL YILDIZ ADRES : GÖYNÜK- KEMER-ANTALYA KATEGORİ : 5 STARS HOLIDAY VILLAGE (Licence nr.3188) ALAN : 42.700M2 ISO 9001:2008 Qua.Mng.System ISO 22000:2005 Food Saf.Mng.System TELEFON : +90 242 815 14 50 MAVİ BAYRAK

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR. Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak)

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR. Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak) ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI OCAK AYI BÜLTENİ BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR Yeni yıl (31 Aralık-1 Ocak) Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının ikinci haftası) GÜNE BAŞLAMA ETKİNLİKLERİ Oyun

Detaylı

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club

TÜRKİYE AÇIKDENİZ YARIŞ KULÜBÜ Turkish Offshore Racing Club TAYK / ÇARŞAMBA AKŞAMI KUPASI YARIŞI YARIŞ İLANI 30 MAYIS 2007 1. UYGULANACAK KURALLAR Yarışlar, Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) Yelken Yarış Kuralları (RRS) 2005-2008, Türkiye Yelken Federasyonu

Detaylı

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın?

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın? 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin yerini tutan bir sözcük kullanılmıştır? A) Onu bir yerde görmüş gibiyim. B) Bahçede, arkadaşımla birlikte oyun oynadık. C) Güneş gören bitkiler, çabuk büyüyor.

Detaylı

Yazan : Osman Batuhan Pekcan. Ülke : FRANSA. Şehir: Paris. Kuruluş : Vir volt. Başlama Tarihi : Bitiş Tarihi :

Yazan : Osman Batuhan Pekcan. Ülke : FRANSA. Şehir: Paris. Kuruluş : Vir volt. Başlama Tarihi : Bitiş Tarihi : Yazan : Osman Batuhan Pekcan Ülke : FRANSA Şehir: Paris Kuruluş : Vir volt Başlama Tarihi : 4.7.2017 Bitiş Tarihi : 9.8.2017 E-posta : bat.pekcan@gmail.com Herkese Paris ten selamlar. Dün itibariyle 1

Detaylı

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT

PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 PHUKET 29 OCAK 05 ŞUBAT 2018 29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25 Gidiş - 05 Şubat 2018 Pazartesi 17:50 İstanbul Varış QATAR HAVAYOLLARI BOEING 787 DREAMLINER ile uçuş PHUKET PATONG

Detaylı

Korkut un Hindistan Güncesi - 2 Delhi. 2 Delhi Cuma Delhi`de 2.gün

Korkut un Hindistan Güncesi - 2 Delhi. 2 Delhi Cuma Delhi`de 2.gün Korkut un Hindistan Güncesi - 2 Delhi 2 Delhi 12.11.2010 Cuma Delhi`de 2.gün Sabah 04 sıralarında çalgılar eşliğinde ayin sesleriyle uyandım. Sesler giderek uzaklaştı ve kayboldu. Kısa sürdü ama kulağa

Detaylı

Nazlı Yürekler için!lk Adımım

Nazlı Yürekler için!lk Adımım Bu akşam Boğaziçi Üniversitesinden ilk projesine katılan Merve yazmış, Nazlı Yüreklere İlk Adim... Gönüllüler nasıl anlatılır... Gönüllülerin çocuklara sevgisi... Ve onların çocuklara ulaşma gayretleri...

Detaylı

Çınarlar ve Asmalar Adası

Çınarlar ve Asmalar Adası İnsanlar Yaşadıkça Mehmet Ünver Çınarlar ve Asmalar Adası K endimi bildim bileli ana karadan kopuk, dört tarafı denizlerle çevrili adalara karşı özel bir ilgi duyarım. Çocukken hemen her fırsatta annemin

Detaylı

5. Ekibinize güvenin ve her yaptığınız harekette ekibinize güven verin.

5. Ekibinize güvenin ve her yaptığınız harekette ekibinize güven verin. YAT EKİPLERİ İÇİN TAVSİYELER: 1.Tekne üzerinde proaktif olun, her işle ilgilenin, iş yaratın, sürekli koşturun, kesinlikle mızmızlanmayın ve yorulmayın. Her zaman daha fazla yelken yapmak isteyin. 2. Tekne

Detaylı

BOZCAADA YA SIĞINDILAR

BOZCAADA YA SIĞINDILAR Fırtınada Midilli ye sürklenen yatıtan yapılan yardım çağrısı üzerine teknedeki iki Türk Yunan Sahil Günlik botları tarafından kurtarıldı. Kayalara çarpan tekne yanarak battı. Tedavileri Midilli de yapılan

Detaylı

TİLKİ İLE AYI Bir varmış bir yokmuş, Allah ın günü çokmuş. Zamanın birinde bir tilki ile bir ayı yaşarmış. Bir gün bunlar ormanda karşılaşmışlar ve ar

TİLKİ İLE AYI Bir varmış bir yokmuş, Allah ın günü çokmuş. Zamanın birinde bir tilki ile bir ayı yaşarmış. Bir gün bunlar ormanda karşılaşmışlar ve ar Bir varmış bir yokmuş, Allah ın günü çokmuş. Zamanın birinde bir tilki ile bir ayı yaşarmış. Bir gün bunlar ormanda karşılaşmışlar ve arkadaş olmuşlar. Birlikte gezip birlikte dolaşmaya başlamışlar. Yine

Detaylı

Yenişimdir Sözü Girişimdir Yönü İnsandır Özü:

Yenişimdir Sözü Girişimdir Yönü İnsandır Özü: Yenişimdir Sözü Girişimdir Yönü İnsandır Özü: Hoşgörü ile Yenişim ve Girişim Yaklaşımları Halil Kulluk Yönetim Kurulu Başkanı İntekno Şirketler Topluluğu Selçuk Üniversitesi - 16 Aralık 2013 Yeniliğe Doğru

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı