j S. SAYISI : t 1953 Yılı Ankara Üniversitesi Bütçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "j S. SAYISI : t 1953 Yılı Ankara Üniversitesi Bütçesi"

Transkript

1 j S. SAYISI : t Yılı Ankara Üniversitesi Bütçesi

2 i Ankara Üniversitesi yılı Bütçe Kanunu lâyihası ve Bütçe Komisyonu raporu (/) T.C. Başbakanlık 8. XI. Muamelât Genel Müdürlüğü Tetkik Müdürlüğü Say t : -0 Büyük Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına Ankara Üniversitesi yılı Bütçesi hakkında Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca 8. XI. tarihinde Yüksek Meclise sunulması kararlaştırılan kanun tasarısının gerekçe ve ilişikleriyle birlikte sunulmuş olduğunu saygılarımla arzederim. Başbakan A. Menderes Bölüm 0 Aylıklar : GEREKÇE Kadrolarında terfi sürelerini doldurmuş profesörlerin ve profesörlüğe hak (kazanmış doçentlerin terfilerini temin ve istikbal için öğretim üyeleri yardımcıları kadrolarının takviyesi maksadiyle (L) cetvelinden kadro alınmasına zaruret hâsıl olmuş ve bu sebeple ( 00) lira tutarında fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm 0 Ücretler : Güllhane Hastanesinin devri dolayısiyle iş sahası çok genişlemiş olan Tıp Fakültesi hizmetli kadrolarının takviyesine zaruret hâsıl olmuş ve rektörlük ile diğer fakültelerin mlübrem ihtiyaçları göiz önüne alınarak hizmetli kadrolarına intibak yapılmak suretiyle ( 00) lira tutarında kadro ilâve edilmiştir. ^ Bölüm 0 Yabancı profesör ve uzmanların ücreti : İhtiyaca binaen Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi ile Tıp, Ziraat, İlahiyat fakültelerine topluca (8 0) lira tutarında kadrolar ilâve edilmiştir. «Bakanlar Kurulunca taisdikli yılına ait (E) kadrosu eklidir. Bölüm 0 8 sayılı Kanun gereğince yapılacak yardımlar : (L) cetvelinden alınan kadrolarla muhtemel inkişaflar göz önünde tutularak bu bölümden ( 00) lira fazla ödenek teklif edilmiştir.. Bölüm 0 sayılı Kanunun nci maddesi gereğince ödenecek yabancı dü para mükâfatı. Geçen yıl alman ödenek kâfi geldiğinden, aynen konulmuştur. ( S. Sayısı : )

3 Bölüm 0 Emekli Sandığına yapılacak ödemeler : ( Aylık ve ücretlerdeki artışlar dâhil olduğu 'halde kanuni nispetleri dairesinde hesap edilmiştir. Bölüm sayılı Kanun gereğiince verilecek ek görev tazminat* : Geçen yılki ödenek aynen konulmuştur. Bölüm sayılı Kanun gereğince verilecek üniversite tazminatı : alman kadrolar nispetinde geçen yıla nazaran ( 00) lira fazla ödenek tek (L) cetvelinden lif edilmiştir. Bölüm : Yurt içinden ve dışından konferans için getirileceklerin başka giderleri : ücret ve yollukları ile Dünya ölçüsünde otorite sayılan âlimlerin celbi maksadiyle ve fakültelerin ihtiyaçları göz önünde tutularak topluca ( 000) lira fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm 0 Büro giderleri: Kırtasiye, döşeme, demirbaş, öteberi ve aydınlatma, ısıtma giderlerim ihtiva eden bu bölümden bilhassa Grülhane'nin devri dolayısiyle Tıp Fakültesinin ve yeni binasına taşınacak olan Fen Fakültesinin geniş ve mübrem ihtiyaçlarını karşılamak üzere (80 0) lira fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm 0 Basılı kâğıt ve defterler: İhtiyaca binaen bu bölümden ( 0) lira fazla ödenek teklif edilmiştir. 'Bölüm 0 Posta, telgraf ve telefon ücret ve giderleri: Bâzı fakültelerin telefon santrali kurma ihtiyaçlarına binaen ( ) lira fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm 0 Giyecekler: Artan hizmetliler kadrosuna ve melbusat, malzeme fiyatlarının yükselmesine mütenazır olarak ('80) lira fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm 0 Yolluklar: Sürekli görev, geçici görev, inceleme, yabancı memlelketler ve yabancı profesörler yolluğunu ihtiva eden bu bölümden ihtiyaca binaen ( 00) lira miktarında fâzla ödenek teklif edilmiştir. B,ölüm 08 Tedavi giderleri ve yollukları: Geçen yıl alınan ödenek kâfi gelmediğinden bâzı fakültelerin () lira fazla ödenek' teklif edilmiştir. < Bölüm 0.. ihtiyaçları göz önüne alınarak* Gülhane'nin Tip Fakültesine devri dolayısiyle ve fakültenin işletme giderlerine ve diğer fakültelerin taşıt, işletme ve onarma giderlerine ihtiyaca binaen birer miktar zam yapalmış ve yine Tıp Fakültesinin bir sepetli motosiklet, Veteriner, Ziraat fakültelerinin birer otobüs ihtiyaçları göz önüne alınarak geçen seneye nazaran bu bölümden ( ) lira fâzla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm 0 Temsil giderleri: Aynı ödenek teklif edilmiştir..! * * < ( S. Sayışı-. )

4 Bölüm 0 Geri verilecek paralar: Geçen yıl ödeneği aynen konulmuştur. _ - Bölüm Mahkeme giderleri : " " * Geçen yıl ödeneği aynen konulmuştur. Bölüm 0 Araştırma, inceleme, öğrencileri ilgilendiren gereçlerle ilgili her çeşit giderler : öğretim üyelerinin ve öğrencilerin bilgilerini inişkaf ettirme bakımından önemi aşikâr olan ilmî araştırma ve incelemelere geniş imkân sağlamak maksadiyle ve Fakültelerin ihtiyaçları göz önünde tutularak topluca ( 000) lira fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm Geçen yıl ödeneği aynen konulmuştur. - ( -, '; r * ;* "M* Bölüm Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Doğu, Orta Anadolu Araştırma, istasyonlarının her çeşit giderleri : Arkeolojik araştırmaların aşikâr önemine ve geçen yıl ödeneğin kifayetsizliğine binaen () lira fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm Türk Devrim Tarihi Enstitüsünün her çeşit giderleri : Geçen yıl alman ödenek kâfi geldiğinden aynen konulmuştur. Bölüm Tıp Fakültesinin hastanelere ilişkin giderleri : *' Gülihane Hastanesinin Tıp Fakültesine devri göz önünde tutularak Madde... Hastanelerdeki kiliniklerin ve öğrencileri ilgilendiren ilâç vs. malzemenin temini için bu yıl yatak başına yevmiye 0 kuruş Gülihane Hastanesinin yatak başına beş lira hesalbiyle 00 yatak için ödenek hesaplanmış ve binnetice bu bölümün.. maddelerinden geçen yıla nazaran ( 00 ) lira fazla ödene'k teklif edilmiştir. Bu ödeneklerin sureti hesaibına ait liste eklidir. Bölüm Kriminoloji Enstitüsü her çeşit giderleri : Ihtiyaea binaen Senato kararı ile Hukuk Fakültesinde bu namla bir Enstitü kurulmuş ve bu tertip açılmıştır. Bu bölüme 0/ araştırma, inceleme giderleri tertibinden () lira indirilmek suretiyle ödenek konulmuştur. Bölüm Maliye Enstitüsünün her çeşit giderleri : İhtiyaca binaen ve Senato kararı ile Siyasal Bilgiler Fakültesinde bu namla bir enstitü kurulmuş ve bu tertip açılmıştır. Bu bölüme de 0/. tertipten () lira indirilmek suretiyle ödenek konulmuştur. y % ' a fakültelerin zaru Bölüm Yayın giderleri : Yeni binasında kütüphane tesisine zaruret hâsıl olan Fen Fakültesi ile diğer ri ihtiyaçları göz önüne alınarak () lira fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm 8 sayılı Kanun gereğinee slaj için yabancı memleketlere gönderileceklerin yolluklariyle her çeşit giderleri : İhtiyaca binaen rektörlük için nci madde açılmış ve ( ) lira ödenek konulmuştur. Diğer fakültelerin ihtiyaçları ile birlikte ( 0) lira fazla ödenek teklif edilmiştir, ( S. Sayısı ; )

5 Bölüm Milletlerarası kongre ve konferansların her çeşit giderleriyle bunlara katılacak olanların yolluk ve giderleri : ( ) lira fazla ödenek teklif edilmiştir.. -, - Bölüm Spor giderleri : : D s ' ~ Geçen yıl ödeneği aynen konulmuştur. ^ - r? * : Bölüm 0 '. Geçen yıl borçları bölümlerine aynı ödenek konulmuştur. ' Bölüm 0 Geçen yıl borçları bölümlerine aynı ödenek konulmuştur. Bölüm 0 Muhtaç talebeye yapılacak yardımlar, verilecek burslar : l ^ öğrenci mübadelesine dair olan anlaşmaya müsteniden fakültelere yabancı memleketlerden gelecek öğrencilerin burs ve yolluklarını karşılamak maksadiyle bu bölüme 0 ncu madde açılmıştır. Ve (0 800) lira ödenek konulmuştur. Diğer bâzı fakültelerin lüzumlu ihtiyaçları ile birlikte bu tertipten ( 00) lira fazla ödenek teklif olunmuştur. Bölüm 0 Vehbi Koç Yurduna yardım ödeneği : Geçen yılın aynıdır. Bu bölüme 0 ncu madde olarak Üniversitelerarası birliğe katılma payı namı altında yeni bir tertip açılmış ve ( ) lira ödenek konulmuştur. Bölüm 0 Onarjnalar : Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi binasının tehlike arzeden çatı inşaatı ile Gülhanenin Tıp Fakültesine devri dolayısîyle mevcut binaların müstacel tamir ve tadil işleri ve diğer fakültenin lüzumlu ve müstacel onarma işleri için topluca (0 000) lira fazla ödenek teklif edilmiştir. Bölüm Yapı işleri ve tesisler : Fen Fakültesinin ikmal inşaatı için (0 000) lira ödenek teklif edilmiştir. Teklif geçen yıla nazaran (0 000) lira eksiktir. ( S. Sayısı : )

6 - Rapor 0. /. Ankara Üniversitesi yılı Bütçesini tetkik Bütçe Komisyonu Riyasetine ettim. îlk olarak Ankara Üniversitesini hakiki ıbir inkişaf arzusu içinde bulunduğumu memnuniyetle kaydetmek isterim. Geçen devrelerde bu inkişafın maddi birtakım sebeplerle kısmen geri bıraktırılmış olmasını telâfi edecek tedbirlerin şimdi ittikçe daha geniş imkânlar içinde alınmakta olduğu müşahede edilmektedir. Bizzat Bütçesi bumun delili olarak ortadadır. Ancak; bilhassa Tıp Fakültesinin bu yıl Grülhane Hastanesi binalarına yerleştirilmesi bahis mevzuu olduğundan bu binaların Fakültenin ihtiyaçlarına göre baştan başa revizyona tâbi tutulması ve duvarları da yapılmak suretiyle 'bu fakülteye intizam ve emniyetle çalışma imkânlarının sağlanması, sonra, Fen Fakültesi inişaaitı için lüzumlu tahsisatın kâfi derecelde verilmesi gibi bâzı zaruri ihtiyaçların bütçeli teklifinde nazarı dikkate alınmamış olduğu görülmüştür. Bunun gibi muhtelif fakültelerde çok mübrem gördüğüm ve kabul edildiği takdirde Anlkakra Üniversitemizin bir an evvel daha müsait imkânlar içinde çalışmasını temine yarıyacak bâzı munzam talhsislerin kabulünü zaruri görmekteyim. Teklif edilen Bütçe : İ yılı Bütçesine nazaran Bütçesi ( 0) lira fazla alarak teklif edilmiş bulunmaktadır. Üniversitenin Bütçesine nazaran bu yâ teklif edilen rakamlar %, bir artış ifade etmektedir. Maddi imkânları her balkımdan tamamlanmış bir Ankara Üniversitesinin gerek millî ve gerekse milletlerarası hüviyetinin en kısa bir zamanda büyük bir mevcudiyet haline gelebileceğine şüphe yoktur. Bu bakımdan geçen Seneden bu seneye artırılmış olan tahmislerin 'aşağıdaki tekliflerimle beraber maksatlarına tamamen uygun ve çok faydalı oldukklıarına fcaani bulunmaktayım. Mucip sebeplerini şifahen arzedeceğim ve Bütçesine ilâve edilmesinde zaruri gördüğüm tahsisler (şunlardır : B. M. Ödeneğin çeşidi Lira 0 Siyasal Bilgiler Fakültesi ücreti Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi yabancı profesörler ücreti 8 İlahiyat Fakültesi yabancı profesörler ücreti Hukuk Fakültesi telefon giderleri 0 Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi ecnebi profesörler yolluğu Fen Fakültesi ecnebi profesörler yolluğu Siyasal Bilgiler Fakültesi ecnebi profesörler yolluğu 0 Ziraat Fakültesi taşıt satmalına " '" -ğ (S.-Sayısı:-)

7 B. M. - ödeneğin çeşidi Lira t Tüp. Fakültesi hastanelerde doyurulaeakların yiyecek giderleri 80 Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi satmalma, abone giderleri İlahiyat Fakültesi saltmaima, abone Ziraat Fakültesi çeşitli yaıyın giderleri ilahiyat Fakültesi çeşitli yaym giderleri î<iari İlimler -Enstitüsü (her çeşit giderleri Dış Münasebetler Enstitüsü her çeşit giderleri îskân ve Şefhi^cilik Enstitüsü her çeşit giderleri 8 İlahiyat Fakültesi mulhtaç talebeye yardım 0 Tıp Fakültesi onarım ^ T ' * Ziraat Fakültesi onarım 8" îlâihiyat Fafevütesi onarım 0 Siyasal Bilgiler Fakültesi onanın Fen Fakültesi yapı ve tesisler Tıp FaMltesi, yapı ve tesisler - Veteriner F&kültesi yapı ve tesisler Y*k&n 80 tekliflerimle, beraber kabulünü yüksek takdir ve tasvibinize arze- Bütçenin, yukarda arzolunan defrnı. *" "** """" " ' Çanakkale Mebusu f*: ' " ' *V^«^?* * ';":'' ' :-. Kenan. Akmmlar (:8.-Sayı : )

8 Bütçe Komi 8 raporu T. B. M. M. Bütçe Komisyonu Esas No. / Karar No. Yüksek Millî Eğitim Vekâletince hazırlanan ve icra Vekilleri Heyetince Yüksek Meclise arzı kararlaştırılıp Başvekâletin 8. XI. tarihli ve - 0 sayılı tezkeresiyle sunulan Ankara Üniversitesi yılı Bütçe Kanunu lâyihası komisyonumuza havale olunmakla Millî Eğitim Bakanı, Üniversite Bektör vekili ve Maliye Vekâleti Bütçe ve Malî Kontrol Umum Müdürü hazır oldukları halde tetkik ve müzakere edildi. Ankara Üniversitesi yılı Bütçesini komisyon adına inceliyen raportörün raporu tetkik edildikten ve Üniversite fakültelerinin muhtelif faaliyetleri hakkında vâki sualler Millî Eğitim Bakanı ve üniversite rektör vekili ve fakülteler dekanları tarafından cevaplandırıldıktan sonra bütçenin fasıl ve maddelerinin görüşülmesine geçilmiştir. yılı bütçe kanunu lâyihasına ilişik ve masraf tertiplerini ihtiva eden (A/l) işaretli cetvel yekûnu yılına nispetle ( 0) lira fazlasiyle ( ) lira ve (A/) işaretli cetvelde gösterilen yatırımlar ise ( ) lira noksaniyle ( 0) lira ki ceman ( 80 > lira olarak Hükümetçe tesbit ve teklif edilmiş, bulunmaktadır. Daimî bir inkişaf halinde bulunan üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamak ve faaliyetini artırmak maksadiyle evvelki senelerde olduğu gibi mütezayit bir rakamla Hükümet tarafından tanzim ve teklif olunan bütçenin bâzı fasıl ve maddelerine hizmetlerin aksamaması ve genişlemesi için komisyonumuzaca da yeniden zamlar yapılmış ve bu meyanda tedris kadrosunun takviyesi mülâhazasiyle Dil, Tarih ve Coğrafya Faükltesine ordu lisanı ve klâsik Şark dilleri Profesörü olarak iki ecnebi Profesörün ve İlahiyat Fakültesine bir Fransızca okutmanın tâyini için gereken tahsisat ile Siyasal Bilgiler Fakültesinde İdari ilimler, Dış münasebetler ve iskân ve Şehircilik Enstitülerinin kurulmasını temin ede- Riyasete. I. cek tahsisatı kabul etmiş ve Tıp Fakültesinde - bulunan fahrî asistanların istanbul Üniversitesinde olduğu gibi hastanede iaşelerinin temini maksadiyle neü faslın nci (Hastanelerde doyurulacakların yiyecek bedelleri) maddesine ( 80) lira tahsisat ilâvesi kabul edilmiştir. Yatırım kısmında ise; Grülhane Hastanesinin Tıp Fakültesine devri münasebetiyle binanın gerek tamiri ve gerek yeni inşa işleri için Hükümetçe teklif olunan yapı onarımı ile yapı işleri ve tesisler tertiplerine ilâveten ( 0) lira ve Fen Fakültesinin noksan kalan inşaatı için mevcut (00 000) lira nakit bir taraftan Bütçe Kanunu lâyihasına bağlı (B) cetvelinde gelir muhammenatı arasına konulmuş, diğer taraftan nci yapı işleri ve tesisleri bölümüne ilâve edilmiş ve ayrıca bina etrafının tanzimi için buna ilâveten () lira ile bütçenin 0 nci yapı onarımı faslında mevcut tahsisata ilâve olarak nci Ziraat Fakültesi maddesine (0 000), 8 nci ilahiyat Fakültesi maddesine ( ) ve ncu Siyasal Bilgiler maddesine (0 000) lira tahsisat komisyonumuzca kabul edilmiş ve satın alınacak taşıtlar faslı (A/l) işaretli cetvelden bu kısma nakledilmek suretiyle Ziraat Fakültesi için satın alınması lüzumu açıklanan bir otobüs için bu fasla () lira tahsisat konulması uygun görülmüştür. Ankara Üniversitesinin yılı Bütçe Kanunu lâyihasına ilişik (A/l) ve (A/) işaretli cetveller üzerinde komisyonumuzca yapılan zamlardan sonra (A/l) işaretli cetvel yekûnu ( 0 8) lira ve yatırımlara ait (A/) işaretli cetvel yekûnu ise ( ) lira ki, ceman ( 0 0) lira olarak komisyonumuzca tesbit ve kabul edilmiştir. (S. Sa> Bütçe Kanunu lâyihasına ilişik (B) işaretli cetvelde gösterildiği veçhile Üniversitenin yılı varidatı, ( 0 ) lirası Hazine yardımı olarak temin ve mütebaki ( 00 0) liraı : )

9 sı da Üniversitenin dört fasılda gösterilen çeşitli varidatından sağlanacağı tahmin edilmek üzere ( 80 ) lira olarak Hükümetçe tesbit ve teklif olunmuştur. Yukarda arz ve izah olunan sebepler dolayısiyle komisyonumuz tarafından bâzı fasıl ve maddelere yapılmış olan zamlar, Bütçe Kanunu lâyihasına ilişik Üniversitenin varidatını gösteren (B) işaretli cetvelin birinci Hazine yardımı faslının bir ve ikinci maddelerine aksettirilmek suretiyle (B) cetveli de (A/l) ve (A/) işaretli cetvellere mütenazır olarak komisyonumuzca ( 0 0) lira olarak tesbit ve kabul edilmiştir. Bütçe kanunu lâyihasının heyeti umumiyesi üzerinde yapılan görüşme sırasında Ziraat Fakültesinin kuruluşundan bugüne kadar uzun bir zaman geçtiği halde Fakültenin tatbikat çiftliği meselesinin henüz halledilememiş olması dolayısiyle bu işin bir an evvel halledilmesi lüzumu komisyonumuzca temenniye şayan görülmüştür. Lâyihanın ve nci maddelerine komisyonumuzca tesbit olunan rakamlar aksettirilmek ve mütaakıp maddelerinde kelime değişiklikleri yapılmak ve yürürlük maddeleri de şeklen değiştirilmek suretiyle kabul edilmiştir. Bu suretle yeniden hazırlanan Ankara Üniversitesi yılı Bütçe kanunu lâyihası ekleri cetveller ile birlikte, Umumi Heyetin tasvibine. arzedilmek üzere Yüksek Riyasete sunulur. Reis Bursa K, Yûmaz Sözcü İstanbul B. Hüsman Burdur F. ÇeUkbaş Diyarbakır Y. Aeizoğlu Elâzığ ö. F. Sanaç Eskişehir A. Potuoğlu İstanbul 8. Oran İzmir B. Bügin Kırklareli Ş. Bakay Konya M. Â. Ülgen Ordu B. Aksoy Reisvekili Giresun M. Şener Kâtip Sivas H. îmre Çanakkale K. Akmantar Diyarbakır M. Ekinci Erzincan N. Pekcan İçel C. Ramazanoğlu istanbul F. Saytmer Kastamonu H. Türe Konya B. Birana Malatya M. 8. &H Seyhan S. Ban Siird Sivas Trabzon B. Erden E. Ş. Sirer S. F. Kalayoıoğl Van Zonguldak Söz hakkım mahfuzdur. ff. Bahk F. Kelen ( & Sayuı: )

10 0 HÜEÜMMÎN TE&LÎFÎ I BÜTÇE KOMİSYONUNUN DE&ŞTİBÎŞÎ Ankara Üniversitesi yılı Bütçe kanunu Ankara Üniversitesi yılı Bütçe Kanunu tasarısı Lâyihası MADDE İ. Ankara Üniversitesi Bütçe yılı yatlrimlar dışında kalan giderleri için «A/l işaretli cetvelde gösterildiği üzere ( )'lira ve yatırım giderleri içinde bağlı «A/ işaretli cetvelde gösterildiği üzere ( 0) lira ödenek verilmişir. MADDE. Ankara Üniversitesi Bütçe yıb giderlerine karşılık olan gelirler bağlı «B işaretli cetvelde gösterildiği üzere ( -80 ) lira olarak tahmin edilmiştir. MADDE. Ankara üniversitesi Bütçe yılında «İde edilecek gelir çeşitlerinden herbirinin dayandığı hükümle:- bağlı «C işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu cetvelde yazılı gelirlerin tarh ve tahsiline Bütçe yılında devam olunur. MADDE. Ankara Üniversitesinin 0. VI. tarihli ve sayılı Kanunun ncu maddesine giren hizmetlilerine ait kadrolar bağlı «D işaretli cetvelde görebilmiştir. Bu cetvelde vâki ücret değişiklikleri dolayısiyle geçen yıla nazaran almakta bulundukları ücretleri azalmış olanlara aradaki farkların Ödenmesine devam edilir. sayılı Kanunun ncu maddesi gereğince geçici mahiyetteki hizmetle.* için Bakanlar Kurulu karariyle kadro alınabilecek tertipler bağlı «E işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu kadrolar ertesi yıl bütçe tasarısı ile Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur, bunların eldeki kadrolara ek olmaması şarttır. MADDE. Ankara Üniversitesinin kuruluşu hakkındaki. VII. 8 tarihli ve sayılı Kanuna bağlı «sayılı cetvelde yazılı kadrolardan ilişkin «L işaretli cetvelde gösterilenler Bütçe yılında kullanılmaz. MADDE. Geçen yıl borçları bölümündeki ödenekler üstünde çıkan ve yılı Bütçesinin ait olduğu tertibinde karşılığı bulunan borçlar - ilgili oldukları hizmet tertiplerinden bu bölüme Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödeneklerden ödenir. 8 - Bütçe yıllarına ait olup da Muhasebei Umumiye Kanununun MADDE. +- Ankara Üniversitesi Bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için «Aj/ işaretli cetvelde gösterildiği üzere [ 0 8] lira ve yatırım için de bağlı «Aj/ işaretli cetvelde gösterildiği üzere fi ] lira tahsisat verilmiştir. MADDE. Ankara Üniversitesi Bütçe yılı na karşılık olan varidat bağlı «B işaretli cetvelde gösterildiği üzere [' 0 0] lira olarak tahmin edilmiştir. MADDE. Ankara Üniversitesi Bütçe yılında elde edilecek varidat çeşitlerinden her birinin dayandığı hükümler bağlı «C işaretli cetvelde gösterilmiştair. Bu cetvelde yazılı varidatın tarh ve tahsiline Bütçe yılında devam olunur. MADDE. Ankara Üniversitesinin 0.VI İ tarihli ve sayılı Kanunun ncu maddesine giren hizmetlerine ait kadrolar bağlı «D.işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu cetvelde vâki ücret değişiklikleri dolayısiyle geçen yıla nazaran almakta bulundukları ücretleri azalmış olanlara aradaki farkların ödenmesine devam edilir. sayılı Kanunun ncu maddesi gereğince geçici mahiyetteki hizmetler için tera Vekilleri Heyeti karariyle kadro alınabilecek tertipler bağlı «E işaretli cetvelde gösterilmiştir. Bu kadrolar ertesi yıl bütçe lâyihası ile Türkiye Büyük Millet Meclisine suvmlur bunların eldeki kadrolara ek olmaması şarttır. MADDE. Ankara Üniversitesinin kuruluşu hakkındaki. VII. 8 tarihli ve sayılı Kanuna bağlı «sayılı cetvelde yazılı kadrolardan ilişkin «L işaretli cetvelde gösterilenler Bütçe yılında kullanılamaz. MADDE. Geçen yıl borçları faslındaki tahsisatlar üstünde çıkan ve yılı Bütçesinin ait olduğu tertibinde karşılığı bulunan borçlar ilgili oldukları hizmet tertiplerinden bu fasla Maliye Vekâletince aktarılacak tahsisatlardan ödenir. 8 Bütçe yıllarına ait olup da Muhasebei Umumiye Kanununun ( S. Sayası : )

11 Hû. n B. K. neü maddesine göre zaman aşımına-uğramamış ve karşılıkları yılları bütçelerinde bulunanı borçlar Bütçesinin ilgili - hizmet tertipleri; yeys, - ncıfcjsım bölümleriyle yatırım bölümleri artıklarından eski yıllar borçları tertiplerine Maliye Bakanlığınca aktarılacak ödeneklerden ödenir. MADDE. Gider bölümlerinden yapılacak harcamalara ilişkin formül bağlı «R işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 8. Bu kanun hükümleri Mart tarihinde yürürlüğe girer. MADDE. Bu kanunu Maliye ve Millî Eğitim. Bakanları yürütür. başbakan A:. Menderes Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı ncü maddesine göre zaman aşımına uğramamış ve karşılıkları yılları bütçelerinde bulunan borçlar Bütçesinin ilgili hizmet tertipleri veya ^- ncı Jfe^sım fasıllariyle yatırım fasılları artıklarından eski yıllar borçları tertiplerine Maliye Vekâletince aktarılacak tahsisatlardan ödenir. MADDE.. Masraf,fabllarından yapılacak harcamalara*-ilişkin formül bağlı «R işaretli cetvelde gösterilmiştir. MADDE 8. Bu kanun Mart tarihinden itibaren mer'idir. MADDE. Bu kanunu icraya Maliye ve Millî Eğitim Vekilleri memurdur. Devlet Bakanı M. Alakant Millî - Savunma Bakanı S. Kurtbek Dışişleri Bakanı F. Köprülü Mttö Eğitim Bakanı T.tleri Eko. ve Ticaret Bakanı E. Güreli G. ve Tekel Bakanı UJsştırma Bakanı Y. Üresin İşletmeler Bakanı ve Güm. T. B. V. S. YvrcaU Adalet Bakanı O. Ş. Çiçekcktğ İçişleri Bakanı E\ Menderes Maliye Bakanı H.-Polotkan Bayııidîtlık Bakanı K. Ztytinoğlu Sa. ve So. Y. Bakanı Dr. E. H. Üstündağ Tarım Bakanı N. ükmen Çalışma Bakanı 8. Ağaoğlu ( S.. Sayısı : )

12 A/l CETVELİ yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen M. Tahsisatın nev'i Lira Lira Lira Tkinci ktstm - Personel I - Maaşlar ve ücretler 8 0 Maaşlar Rektörlük Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat İlahiyat Siyasal Bilgiler Fakültesi Açık maaşı Fasıl yekûnu Ücretler Rektörlük Dil ve Tarih Cağrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat İlahiyat Siyasal Bilgiler Fakültesi Fasıl yekûnu Ecnebi profesör ve uzmanlar ücreti Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ( S. Sayım : )

13 F. M. Tahsisatın nev'i -- yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen Lira Lira Lira 8 Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat İlahiyat Siyasal Bilgiler Fakültesi (K> Fasıl yekunu II - Başka haklar 8 sayılı Kanun gereğince yapılacak yardımlar Çocuk zammı # Doğum yardımı ölüm yardımı Fasıl yekûnu "«nsrr, sayılı Kanunun nci mad- ^ ^ desi gereğince ödenecek ecnebi ö * *" * *~" *' dil para mükâf atı sayılı Kanun gereğince T. O. Emekli Sandığına yapılacak ödemeler % emekli ve % giriş ke senedkleriyle artış farkları % ek karşılıklar Emekli ikramiyesi Sandık yönetim Diğer ödemeler r* Ü ~ Fasıl yekûnu sayılı Kanun gereğince verilecek ek görev tazminatı Rektörlük Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ( S. Şeyi* : )

14 M. Tahsisatın nev'i yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen Lira Lira Lira Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat 8 ilahiyat Siyasal Bilgiler Fakültesi Fasıl yekûnu sayılı Kanun gereğince verilecek üniversite tazminatı Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat 8 İlahiyat Siyasal Bilgiler Fakültesi ı Fasıl yekûnu Yurdun içinden ve dışından konferans için getirileceklerin ücret ve yollukları ile başka Rektörlük Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat 8 İlahiyat Siyasal Bilgiler Fakültesi L Fasıl yekûnu eoo İkinci kısım yekûnu 0 8 (S. Sayısı : )

15 M. Tahsisatın nev'i m 0 yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen Lira Lira Lira Üçüncü kısım - Yönetim Büro Rektörlük kırtasiye Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi kırtasiye Fen Fakültesi kırtasiye Hukuk Fakültesi kırtasiye Tıp Fakültesi kırtasiye Veteriner Fakültesi kırtasiye Ziraat Fakültesi kırtasiye 8 îlâhiyat Fakültesi kırtasiye Siysal Bilgiler Fakültesi kırtasiye Rektörlük döşeme Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi döşeme Fen Fakültesi döşeme Hukuk Fakültesi döşeme Tıp Fakültesi döşeme Veteriner Fakültesi döşeme Ziraat; Fakültesi döşeme 8 îlâmyat Fakültesi döşeme Siyasal Bilgiler Fakültesi döşeme Rektörlük demirbaş masraf lan Dil ve Tarih Cağrafya Fakül- * tesi demirbaş Fen Fakültesi demirbaş ( & Santim ) ^ : ^ 000 ı 0 OOOr «0

16 yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisata istenen kıbul edilen M. Tahsisatın nev'i Lira Lira Lira Hukuk Fakültesi demirbaş Tıp Fakültesi demirbaş Veteriner Fakültesi demirbaş Ziraat Fakültesi demirbaş 8 İlahiyat Fakültesi demirbaş Siyasal Bilgiler Fakültesi demirbaş Rektörlük öteberi Dil ve Tarih Cağrafya Fakültesi öteberi Fen Fakültesi öteberi Hukuk Fakültesi öteberi Tıp Fakültesi öteberi Veteriner Fakültesi öteberi Ziraat Fakültesi öteberi 8 tlâhiyat Fakültesi öteberi Siyasal Bilgiler Fakültesi öteberi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi aydmlatma Fen Fakültesi aydınlatma Hukuk Fakültesi aydınlatma Tıp Fakültesi aydınlatma Veteriner Fakültesi aydmlatma Ziraat Fakültesi aydmlatma 8 tlâhiyat Fakültesi aydmlatma (s. s**!*: ea) Q

17 M. Tahsisatın nev'i Yılı tahsisatı Lira yi iı için* Hükümetçe Komisyonca istenen kabul edilen Lira Lira 8 Siyasal Bilgiler Fakültesi aydınlatma Dil ve Tarih Coğdrafya Fakültesi jsıtma Fen Fakültesi ısıtma Hukuk Fakültesi ısıtma Tıp Fakültesi ısıtma Veteriner Fakültesi ısıtma Ziraat Fakültesi ısıtma îlâhiyat Fakültesi ısıtma Siyasal Bilgiler Fakültesi ısıtma t Fasıl yekûnu 00 Basılı kâğıt ve defterler Rektörlük Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat 8 îlâhiyat Fakültesi Fasıl yekûnu Posta, telgraf ve telefon ücret ve Rektörlük posta ve telgraf ücretleri İ Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi posta ve telgraf ücretleri Fen Fakültesi posta ve telgraf ücretleri (S. Sayısı: )

18 F. M. Tahsisatın nev'i 8 yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen Lira Lira Lira Hukuk Fakültesi posta ve telgraf ücretleri Tıp Fakültesi posta ve telgraf ücretleri Veteriner Fakültesi posta ve telgraf ücretleri Ziraat Fakültesi posta ve telgraf ücretleri 8 ilahiyat Fakültesi posta ve telgraf ücretleri Siyasal Bilgiler Fakültesi posta ve telgraf ücretleri Rektörlük telefon Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi telefon Fen Fakültesi telefon Hukuk Fakültesi telefon Tıp Fakültesi telefon Veteriner Fakültesi telefon Ziraat Fakültesi telefon 8 İlahiyat Fakültesi telefon Siyasal Bilgiler Fakültesi telefon i Fasıl yekûnu Giyecekler Rektörlük Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat 8 İlahiyat Ö ( S. Sayısı : )

19 M. Tahsisatın nev'i - yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen Lira Lira Lira Siyasal Bilgiler Fakültesi Fasıl yekûnu 0 0 Yolluklar 0 Sürekli görev yolluğu Rektörlük geçici görev yolluğu Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi geçici görev yolluğu Fen Fakültesi geçici görev yolluğu Hukuk Fakültesi geçici görev yolluğu Tıp Fakültesi geçici görev yolluğu Veteriner Fakültesi geçici görev yolluğu Ziraat Fakültesi geçici görev yolluğu 8 ilahiyat Fakültesi geçici görev yolluğu Siyasal Bilgiler Fakültesi geçici görev yolluğu Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinin yurt içi araştırma ve inceleme, öğrenci yolluk ve Fen Fakültesi öğrenci yolluk ve Hukuk Fakültesi öğrenci yolluk ve Tıp Fakültesi öğrenci yolluk ve Veteriner Fakültesi öğrenci yolluk ve Ziraat Fakültesi öğrenci yolluk ve 8 İlahiyat Fakültesi öğrenci yolluk ve Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrenci volluk ve Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ecnebi memleketler yolluğu (S; Sayısı :

20 M. Tahsisatın nev'i 0 yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen Lira Lira Lira Fen Fakültesi ecnebi memleketler yolluğu Hukuk Fakültesi ecnebi memleketler yolluğu Tıp Fakültesi ecnebi memleketler yolluğu Veteriner Fakültesi ecnebi memleketler yolluğu Ziraat Fakültesi ecnebi memleketler yolluğu 8 tlâhiyat Fakültesi ecnebi memleketler yolluğu Siyasal Bilgiler Fakültesi ecnebi memleketler yolluğu Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ecnebi profesörler ve uzmanların yolluk ve Fen Fakültesi ecnebi profesörler ve uzmanların yolluk ve Hukuk Fakültesi ecnebi profesörler ve uzmanların yolluk ve Tıp Fakültesi ecnebi profesörler ve uzmanların yolluk ve Veteriner Fakültesi ecnebi profesörler ve uzmanların yolluk ve Ziraat Fakültesi ecnebi profesörler ve uzmanların yolluk ve 8 İlahiyat Fakültesi ecnebi profesörler ve uzmanların yolluk ve Siyasal Bilgiler Fakültesi ecnebi profesörler ve uzmanların yolluk ve Fasıl yekûnu ( S. Sayım : )

21 F. M. Tahsisatın nev'i - Yılı tahsisatı Lira yılı için Hükümetçe Komisyonca istenen Lira kabul edilen Lira 08 8 sayılı Kanun gereğince ödenecek tedavi ve yollukları Rektörlük i 000 Dil ve Tarih Coğrafya Fakül- 8 tesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat İlahiyat Siyasal Bilgiler Fakültesi Fasıl yekûnu Taşıt Rektörlük taşıtları işletme Rektörlük taşıtları onarma Fen Fakültesi taşıtları işletme Fen Fakültesi taşıtları onarma Tıp Fakültesi taşıtları işletme Tıp Fakültesi taşıtları onarma Veteriner Fakültesi taşıtları işletme Veteriner Fakültesi taşıtları onarma Ziraat Fakültesi taşıtları işletme Ziraat Fakültesi taşıtları onarma Siyasa] Bilgiler Fakültesi taşıtları işletme Siyasal Bilgiler Fakültesi taşıtları onarma 000 e ooo ( S. Sayı : )

22 ,: J F. M. Tahsisatın nev'i Yılı tahsisatı Lira İ yılı için Hükümetçe. Komisyonca istenen kabul edilen Lira Lira 0 Taşıt satmalma Fasıl yekûnu 0 0 Üçüncü kısım yekûnu 8 0 Dördüncü kısmı - Daire hizmetleri Temsil G-eri verilecek paralar Mahkeme harçlan Fakültesi Fasıl yekûnu Araştırma, inceleme ve öğretimi ilgilendiren gereçler ile ilgili her çeşit masraflar.dil ve Tarih Coğrafya Fakiil tesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat 8 tlâhiyat Siyasal Bilgiler Ziraat Fakültesi çeşitli tecrübe istasyonlarında ve işletmelerinde yapılacak araştırma ve denemelerinin her çeşit masraf - lan Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji, Doğu ve Orta Anadolu araştırma istasyonlarının her çeşit Türk Devrim Tarihi Enstitüsünün her çeşit Tıp Fakültesinin hastanelere ilişkin (S. Sayısı : )

23 Tahsisatın nev'i Yılı tahsisatı Lira yılı için Hükümetçe istenen Komisyonca kabul edilen Lira Lira Tıp Fakültesi hastanelerinden başka hastanelerde bulunan kliniklerin öğretimi ilgilendiren masrflariyle yatak i>edeli ve her çeşit Hastanelerde doyurulacak lan n yiyecek bedelleri 8 80 Tıp Fakültesi hastanesi umumi 0 Fasıl yekûnu Kriminoloji Enstitüsü her çeşit 0 Maliye Enstitüsü her çeşit îdari ilimler Enstitüsü her çeşit masraf lan Dış münasebetler Enstitüsü her çeşit masraflan 0 0 îskân ve Şehircilik her çeşit Enstitüsü Yayın Rektörlük satmalına ve abone Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi satmalına ve abone Fen Fakültesi satmalma ve abone Hukuk Fakültesi satmalına ve abone Tıp Fakültesi satmalma ve abone Veteriner Fakültesi satmalma ve abone Ziraat Fakültesi satmalma ve abone İlahiyat Fakültesi satmalma ve abone Siyasal Bilgiler Fakültesi satmalma ve abone İ ' 000 S ( S. Sayışı. ;.) ;

24 - - F. M. Tahsisatın nev'i yılı için Yılı. Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen Lira Lira Lira 8 Rektörlük çeşitli yaym Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi çeşitli yaym Fen Fakültesi çeşitli yayın Hukuk Fakültesi çeşitli yaym Tıp Fakültesi çeşitli yaym Veteriner Fakültesi çeşitli yaym Ziraat Fakültesi çeşitli yayın ilahiyat Fakültesi çeşitli yaym masraflara Siyasal Bilgiler Fakültesi çeşitli yaym Fasıl yekûnu sayılı Kanun gereğince staj için ecnebi memleketlere gönderileceklerin yollukları ile her çeşit Rektörlük Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat 8 îlâhiyat Fakültesi Fasıl yekûnu 0 Milletlerarası kongre ve konferansların her çeşit ile bunlara katılacakların yolluk ve ("S. Sayısı : ) 8

25 F. M. Tahsisatın nev'i yılı için Yılı Hükümetçe Komisyonca tahsisatı istenen kabul edilen Lira Lira Lira Spor masraftan Dördüncü kısım yekûnu Beşinci kısım, - Borçlar 0 Geçen yıl borçları 0 Eski yıllar borçları yılları borçları Hükme bağlı borçlar Fasıl yekûnu Beşinci kısım yekûnu Altıncı hısım - Yardımlar 0 Muhtaç talebeye yapılacak yardımlar ve verilecek burslar 0 Ecnebi memleketlerden gelecek öğrencilerin burs ve yollukları Üniversite öğrenci bursu Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat 8 îlâhiyat Siyasal Bilgiler Fakültesi >Pasıl yekûnu ( S. Sayısı : )

26 F. M. Tahsisatın nev'i 0 Vehbi Koç Öğrenci Yuıd una yardım 0 Üniversitelerarası Birliğe tılma payı ka- Yılı tahsisatı Lira yılı için Hükümetçe Komisyonca istenen kabul edilen Lira Lira Altıncı kısım yekûnu KISIMLAR YEKÛNU İkinci kısım yekûnu Üçüncü kısım yekûnu Dördüncü kısım yekûnu Beşinci kısım yekûnu Altıncı kısım yekûnu UMUMÎ YEKÛN A/ CETVELİ Yatırımlar Onarmalar Yapı onarımı Rektörlük Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Tıp Veteriner Ziraat İlahiyat * ( S. Sayısı : )

27 F. M. Tahsisatın nev'i Siyasal Bilgiler Fakültesi - Yılı tahsisatı Lira yılı için Hükümetçe Komisyonca istenen kabul edilen Lira Lira Fasıl yekûnu II - Satınalma, yapı, tesis ve sermaye tahsisleri Yapı işleri ve tesisler Taşıt satınalma karşılığı Yatırımlar yekûnu M. Varidatın nev'i B * CETVELİ Yılı tahminleri Lira yılı için Hükümetçe Komisyonca tahmin edilen tahmin edilen Lira Lira Hazine yardımı Yatırımlar dışmdaki masraflar için yardım Yatırımlar için vardım Fasıl yekûnu Harçlar Çeşitli varidat Bağışlar Eski yıllardan devreden nakit UMUMÎ YEKÛN ( Ş. Sayısı : )

28 Vergilerin, resimlerin ve başka varidatın dayanakları 8 - O - CETVELİ Nev'i Tarihi Numarası ÖZETÎ Kanun.. Üniversiteler Kanununun ncü maddesi. D CETVELİ a Grörevin çeşidi Aded Ücret, (i. Memuriyetin nev'i Aded Ücret Rektörlük Şoför Daktilo (Yabancı dil bilir) Daktilo Memur Dağıtıcı Başhademe Hademe Dü ve Tarik Coğrafya Fakültesi Fotoğrafçı Desinatör Kaloriferci Usta Elektrikçi Santralci Bahçıvan Daktilo Memur Dağıtıcı Başhademe Hademe Memur Hademe Türk Devrim Tarihi Enstitüsü Teknisiyen Desinatör Fotoğrafçı Kaloriferci Usta Fen Şoför Bahçıvan IıAhımı ıı t > Daktilo (Yi ıbatıeı Memui' Dağıtıcı Başhademe Hademe Bekçi Kaloriferci Hukuk Fakültesi dil bilir) Fa külteni ( S. Sayısı : )

29 G. Memuriyetin nev'i Aded Ücret G. Memuriyetin nev'i Aded Ücret Elektrikçi Usta Bahçıvan Daktilo (Yaibancı dil bilir) Memur B Dağıtıcı Bashadeıne Hademe Bekçi Teknisiyen Fotoğrafçı Kaloriferci Usta Usta Şoför Bahçıvan Laborant Hasta bakıcı Aşçıbaşı T%p Fakültesi J , Aşçıbaşı Daktilo (Yabancı dil bilir) Memur Eczacı kalfası İmam Dağıtıcı Başhademe Hademe Bekçi Gardiyan Gassal (Kadın) Desinatör Usta Kaloriferci Elektrikçi Telefoncu Şoför Laborant Veteriner Veteriner hizmetlisi Daktilo Dağıtıcı Başhademe Hademe Bekçi Fakültesi ( S. Sayısı : )

30 -âû- G. Memuriyetin nev'i Aded Ücret I G. Memuriyetin nev'i Aded Ücret Teknisiyen Desinatör Fotoğrafçı Usta Kaloriferci Elektrikçi Telefoncu Şoför Bahçıvan Laborant Daktilo Memur Dağıtıcı Başhademe Ziraat Fakültesi a Hademe Tarım hizmetlisi Bekçi Daktilo Memur Başhademe Hademe İlahiyat Fakültesi Siyasal Bügüer Fakültesi Kaloriferci Elektrikçi Usta Şoför Bahçıvan Daktilo (yabancı dil bilir) Daktilo Memur Dağıtıcı Başhademe Hademe E CETVELİ F. M. Tahsisatın nev'i 0 Ecnıelbi profesör re uzmanlar ücreti Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Fen Fakültesi Hukuk Fakültesi F. M. Tahsisatın nev'i Tıp Fakültesi Veteriner Fakültesi Ziraat Fakültesi 8 ilahiyat Fakültesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ( S. Sayısı : )

31 L CETVELİ ). Memuriyetin nev'i.a >ded Maaş D. Memuriyetin nev'i Lded Maaş ## ve Tarih - Coğrafya Fakül b) Öğretim yardımcıları 8 Profesör Daçent a) öğretim üyeleri Asistan Tıp Fakültesi a) öğretim üyeleri S; Asistan (Seminer kütüphane Asistan cisi) b) öğretim yardımcıları Profesör Doçent > Fen Fakültesi b) öğretim yardımcıları 8 Profesör Doçent a) öğretim üyeleri Asistan Okutman Başhemşire Hemşire e) Memurlar Asistan Profesör Doçent b) öğretim yardımcıları Hukuk Fakültesi a) öğretim üyeleri i 8 8 Profesör Doçent Asistan Veteriner Fakültesi a) öğretim üyeleri b) öğretim yardımcıları ( S. Sayısı : )

32 D. (Memuriyetin nev'i Aded - Maaş D, Memuriyetin neıv'i Aded Maaş 0 0 Okutman * 0 0 Uzman Okutman îlâhiyat Fakültesi a) öğretim üyeleri - Ziraat Fakültesi 8 Doçent 0 a) Öğretim üyeleri b) Öğretini yardmıcılam ' Profesör 8 Doçent b) öğretim yardımcıları Asistan Uzman Asistan Siyasal Bilgiler Fakültesi a) öğretim üyeleri Doçent b) öğretim, yardımcıları' Asistan * R OETVELÎ ücret ve yollukları ile baş Fasıl Yurt içinden ve dışından konferans için getirileceklerin ka Askerlik dersi konferans ücretleri de bu fasıldan <kienî.r. Fasıl 0 Büro Madde - Aydınlatma Elektrikle çalışan her türlü motorlu elektrik sarfiyatı da. bu tertipten ödenir. Fasıl 0 Posta, telgraf ve telefon ücret ve Madde - Telefon tesisleri ve başka da bu tertipten ödenil'. Fasıl 0 Yolluklar Madde - Ecnebi memleketler yolluğu sayılı Üniversiteler Kanunnununn nci maddesi gereğince ecnebi memleketlere gönderilecek öğretim âzalarının yolluk ve diğer. ( S. Sayısı : )

33 Fasıl 0 Taşıt Madde - Taşıtları işletme ve onarma. Taşıtları sigorta da bu fasıldan ödenir. Fasıl 0 Araştırma, inceleme ve öğrencileri ilgilendiren gereçler masraflar ile ilgili her çeşit Klini, enstitü ve lâboratuvarların fennî alet ve levazımı, yazı, hesap, teiksir makinaları, ecza, kimyevi maddeler ve her türlü gereçler ve öğretimle ilgili her türlü materyeltinin almı yaptırıma ve onarımı tecrübe hayvanları alımı, yemi, balkımı ve çoğaltılması için gerekli tesis ve malzeme, alet ve cihazları taşıma, monritaj ve onarma, amele işçi gündelikleri, elektrik aydınlatma ve havagaızi muharrik kuvvet ve su bedelleri enstitü atetye ve?â! boratuvarların işletmelerinin gerektirdiği her çeşit masraflar. Fasıl Tıp Fakültesinin hastanelere ilişkin Madde. 0 nci fasılda yazılı masraflar bu tertipten de yapılabilir. Madde. Hastanelerde doyurulaeaklarm yiyecek bedelleri, hastanelerde görevli iaşe olunacak çeşitli personelin yiyecek bedelleri ile bunların iaşesiyle ilgili her türlü eşya ve malzeme bu tertipten alınır. Madde. Tıp Fakültesi hastanesinin umumi işçi gündelikleri, hastaneler talimatı gereğince hasta beslemi ve giyecekleri, fennî kurmalar, makine ve aletler, taşım ve montaj, küçük onarma, ilâç tıbbî ve sıhhi malzeme, öğretim malzemesi ve yönetim hastaneye ait öteberi, demirbaş, kırtasiye, su, elektrik, havagazı, kömür, odun ve bunlara ilişkin her reşit ile görevlerinden ötürü şehir içinde dolaşacakların zaruri, ölenlerin her çeşit cenaze, akıl hastası olarak taburcu edilenlerin yerlerine gönderilmesi ve diğer hastanelere nakliye ile bunlara ilişkin ufak tesis ve onarmalar, hastanenin diğer bütün. Fasıl Krimonoloji Enstitüsü her çeşit Kriminoloji Enstitüsü hesabına yapılacak ilmî inceleme ve araştırma ödenir. Fasıl Maliye Enstitüsünün her çekit masraf lan 0 nci fasılda yazılı masraflar bu tertipten de ödenir. Fasıl Yayın yollukları da bu fasıldan Madde -. Çeşitli yayın Kâğıt, baskı, ciltleme, telif ve tercüme, klişe bedelleri, öğrenci seçme kâğıtlarının inceleme ücretleri. Fasıl 0 - Madde 0 Ecnebi memleketlerden gelecek öğrencilerin burs ve yollukları Üniversite Yönetim Kurulu karariyle fakültelerde okuyacak ecnebi tebalı öğrencilere ayda 0 lira hesabiyle iaşe ve ibate karşılığı olarak ödenir. (S. Sayı : â)

34 8 yılı (E) Kadroları Ücretleri Anksra Üniversitesi yılı Bütçesinin «E cetveline giren 0 ncü «Yabancı Profesör ve uzmanların ücreti bölümünün,,, 8, ncu «Dil ve Tarih Coğrafya, Fen, Tıp, İlahiyat ve Siyasal Bilgiler fakülteleri maddelerine konulan ödenekten verilmek üzere, adı geçen fakültelerde çalıştırılacak yabancılara ait ilişik cetvelde yazılı kadroların. III. tarihinden geçerli olmak üzere onanması; Maliye Bakanlığının uygun görüşüne dayanan Millî Eğitim Bakanlığının. III. tarihli ve 08 sayılı yazısı üzerine 8 sayılı Kanunun ncü maddesine göre Bakanlar Kurulunun 0. IV. tarihinde kararlaştırılmıştır.. -,... Cumhurbaşkanı C. Boyar Görevin adı Aded Aylık ücreti Müddeti Profesör Uzman Okutman Di l ve Tarih Coğrafya Fakültesi aylık Profesör Ord. Prof. Uzman Profesör Okutman Okutman Fen Fakültesi Tıp Fakültesi 0 0 İlahiyat Fakültesi, *00 0 Siyasal Bilyiler Fakülte 0 00 ( Ş. Sayısı : ) > -0L

35 - Ankara Üniversitesi malî yılı Bütçe tasarısı hakkında rapor Ankara Üniversitesi yılı Bütçe tasarısı hakkındaki umumi mâruzâtımızı personel, malzeme, bina, gelir ve Tıp Fakültesi meseleleri olarak beş nokta etrafında toplıyacağız.. Personel : Yıllar geçtikçe üniversite bütçesi içinde personel giderlerinin nispeti yükselmektedir. Bunun böyle olması da tabiîdir. Kurulduğu zaman öğretim üyeleri ve yardımcıları bakımından çok kifayetsiz durumda bulunan kadrolar zamanla zenginleşmektedir. Böylelikle öğretim, yayın ve araştırma işlerini daha iyi yürütmek mümkün olmaktadır. Ancak geçen yıllarda bâzan olduğu gibi bütçe yekûnunun aynı seviyede kalması hususunda ısrar olunduğu takdirde bu hizmetlere taallûk eden ödeneklerin gittikçe azaldığı görülmektedir. Bu bakımdan Ankara Üniversitesinin bütün fakülteleri normal hale gelinceye kadar personel ndaki artışları diğer masraflardaki azalışlarla telâfi etme yoluna gitmemek ve bunları tabiî bir icap olarak kabul etmek gerektir. Esas itibariyle durum böyle olmakla beraber, üniversite bakımından bu hususta yapılacak işler yok değildir. Bir kere her fakülte kadro durumunun şahıslara göre değil hizmetin icaplarına göre ayarlanmalı ve her müddetini dolduran öğretim üyesi profesörlüğe terfi ettirmek yoluna gitmemelidir. Bu noktada bir temennimizi kısaca kaydetmek isteriz. Doğu Üniversitesi için gerekli unsurları yetiştirmek için sistemli bir plân yapılması, istanbul ve Ankara üniversitelerine gerekli kadrolar verilerek müstakbel üniversitenin ihtiyaçlarına göre doçent ve profesör yetiştirilmesi çok yerinde olacaktır. W+ ~*/ :{ T"' *"* : J *" '. Malzeme bilhassa Tıp, Veteriner ve Fen fakültelerini ilgilendirmekle beraber; diğerlerinde de az çok kendilerini göstermektedir. Modern bir üniversite için gerekli öğretim ve araştırma malzemesinin pahalı olduğu göz önünde tutularak muhtelif ekipler halinde çalışılması ve malzemenin mümkün mertebe âtıl bırakılmaması hususları üzerinde durulması temenniye şayan görülmektedir.. Son yıllarda Fen Fakültemiz binaya kavuşmuş ve bu senede Tıp Fakültemizin meselesine bir hal tarzı bulunmuştur. Bu suretle Ankara Üniversitesinin hemen bütün fakülteleri kifayetli binalara maliktir, denebilir. Bu binaların ısıtma, aydınlatma ve sair mühim yekûnlara yükselmektedir. Bu bölümde millî sermayeden âzami istifade sağlamak için Avrupa ve Amerika üniversitelerinde olduğu gibi akşam dersleri, yaz kursları, halk dersleri ve konferansları gibi faaliyetlerle binalardan teksifi şekilde faydalanmasına gayret olunmalıdır. Bu yıl Ankara Üniversitesi Senatosu tarafından muhtelif fakültelerde halk dersleri verilmesi hakkında ittihaz olunan kararı bu çok önemli istikamette atılan bir ilk adım olarak kaydetmek isteriz.. Üniversite Bütçesinin gelirlerini artırmak hususunda halen tetkikler yapılmaktadır. Mesele cidden muhtelif veçheli ve mudildir. Harçları artırmak suretiyle gelir sağlamak yoluna gidilecek olursa, üniversite tahsilini hali vakti yerinde şehir çocuklarına hasretmemek için, bursları artırmak, yurtları genişletmek gibi sosyal tedbirler alınması ihmal edilmemelidir, kanaatindeyiz.. Bu yıl Ankara Üniversitesi bütçe tasarısının geçen yıla nazaran kaydettiği artış bilhassa Tıp Fakültemize Gülhane binalarının devrinden ileri gelmektedir. Diğer artış kalemleri ve sebepleri gerekçede izah edilmiş bulunduğu için bunları tekrar edecek değiliz. Yalnız devredilen binaların daha az masrafla ısınacak ve işletilecek şekilde tadiline imkân bulunup bulunmadığının tetkikini faydalı bulduğumuzu arzederim. Ankara Üniversitesi Malî Danışmanı Prof. FaM Hakkı Sur ( S. Sayısı : ).

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

230 Üniversitesi 195 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 28. II Sayı : 8942)

230 Üniversitesi 195 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 28. II Sayı : 8942) Ankara 0 Üniversitesi yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. II. - Sayı : ) No. Kabul tarihi. II. MADDE. Ankara Üniversitesi bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için, bağlı (A/l) işaretli cetvelde

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248)

(Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) Hudut ve Sahiller Sıhhat 345 Umum Müdürlüğü 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2.111.1956 - Say t : 9248) 3So. Kabul tarihi 6681, 27.11.1956 MADDE 1. Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü.

Detaylı

- 435-1953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

- 435-1953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu - 435-953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2. 77.953 - Sayı : 8348) No. Kabul tarihi 6076 28. H. 953 MADDE. Devlet Bütçesine giren dairelerin 953 Bütçe yılı yatırımlar dışında

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur.

ESBABI MUCİBE. MADDE 1. 1959 malî yılı Bütçe Kanununun Büyük Millet Meclisi kısmına 1 500 000 lira fevkalâde tahsisat konulmuştur. Devre : XI Q /Q İçtima: S. SAYISI : üö İdare Âmirleri Balıkesir Mebusu Ahmet Kocabıyıkoğlu ve iki arkadaşının, malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa ek kanun teklifi ve Bütçe Encümeni mazbatası (/33) Yüksek

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 Madde 1 - İstanbul Yüksek Mühendis Okulu, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu kanun hükümlerine göre teşkilatlandırılmıştır.

Detaylı

407 1955 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

407 1955 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 407 9 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III.9- Sayı: 894) No. Kabul tarihi 07 8. II. 9 MADDE. Devlet Bütçesine giren dairelerin 9 Bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için, bağlı

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

İ&3 Ege Üniversitesi 1958 yılı Bütçe Kanunu

İ&3 Ege Üniversitesi 1958 yılı Bütçe Kanunu İ&3 Ege Üniversitesi 1958 yılı Bütçe Kanunu (Resmî,Gazete ile ilânı : 3. III. 1958 - Sayı: 9848) No. Kabul tarihi 7094 27.11.1958 MADDE 1. Ege Üniversitesi 1958 bütçe yılı yatırımlar dışında kalan masrafları

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi

Devre: XI. 1959 Yılı. Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Devre: XI içtimaa Kt\ S. SAYISI : OU 959 Yılı Hudut ve Sahiller Sıhhat U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sıhhat Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/265) T, c. ~~~

Detaylı

1955 Yılı. İstanbul Teknik Üniversitesi Bütçesi

1955 Yılı. İstanbul Teknik Üniversitesi Bütçesi 955 Yılı İstanbul Teknik Üniversitesi Bütçesi İstanbul Teknik Üniversitesi 955 yılı bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/35) T, C. Başvekâlet 3. XI. 954 Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi

Detaylı

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936)

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936) 03 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.965 - Sayı : 936) No. Kabul tarihi 534 6. 2. 965 MADDE. 4936 sayılı Üniversiteler Kanununun

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun

842 İstanbul Yüksek mühendis okulu ile Teknik okulunun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun 4 İstanbul ile Teknik nun Maarif vekilliğine devri hakkında kanun (Resmî Gazete ile neşir ve ilânı : /IX/94 - Sayı : 49) No. Kabul tarihi 4 - IX -94 BİRİNCİ MADDE Nafia vekilliğine bağlı İstanbul ile Teknik

Detaylı

Devre: XI / / içtima:* S. SAYISI : 44. 1959 Yılı İstanbul Üniversitesi Bütçesi

Devre: XI / / içtima:* S. SAYISI : 44. 1959 Yılı İstanbul Üniversitesi Bütçesi Devre: XI / / içtima:* S. SAYISI : 99 Yılı İstanbul Üniversitesi Bütçesi İstanbul Üniversitesin 99 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (/6) T. C. Başvekalet 9. XI. 98 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

58 Ankara Üniversitesi 1962 yılı Bütçe Kanunu

58 Ankara Üniversitesi 1962 yılı Bütçe Kanunu 58 Ankara Üniversitesi 1962 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 27.; 2.1962 - Sayı : 11046) No. 15 KaJbul tarihi 23. 2. 1962 MADDE 1. Ankara Üniversitesi 1962 bütçe yılı yatırımlar dışında 'kalan

Detaylı

Sosyal îşler Komisyonu raporu

Sosyal îşler Komisyonu raporu S. SAYISI : I Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 3 sayılı Kanuna eki kanun tasarısı ve Sosyal işler ve iktisat komisyonları raporları (/03) T. C. Başbakanlık. 0.0 Kanurâar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

Mimari S. SAYISI : /O

Mimari S. SAYISI : /O Devre : X Tf/t Mimari S. SAYISI : /O 3656 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 926 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 195 malî yılı Muvazenei

Detaylı

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650)

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650) 484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 7.3.964 - Sayı : 650) No. 435 Kabul tarihi 28. 2. 964 MADDE. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

- 246 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 4.111. 1959 - Sayı,: 10150)

- 246 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 4.111. 1959 - Sayı,: 10150) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :.. 959 - Sayı,: 050) No. Kabul tarihi 73. II. 959 MADDE. Devlet Hava Meydanları İşletmesi- Umum Müdürlüğü

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

306 İstanbul Üniversitesi 1956 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı,: 29. II. 1956 - Sayı: 9246)

306 İstanbul Üniversitesi 1956 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı,: 29. II. 1956 - Sayı: 9246) 306 İstanbul Üniversitesi 1956 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı,: 29. II. 1956 - Sayı: 9246) No. Kabul tarihi 6678 26.11.1956 MADDE 1. İstanbul Üniversitesi 1956 bütçe yılı yatırımlar dışında

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

401 1954 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

401 1954 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 401 1954 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Besini Gazete ile ilâm : 1.III. 1954 - Sayı : 8646) No. Kabul tarihi 6297 28.11.1954 MADDE 1. Devlet bütçesine giren dairelerin 1954 Bütçe yılı yatırımlar dışında

Detaylı

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu - 807 frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı:. III. 949 - Sayı: 74) No. - Kabul tarihi 47 8..949 BİRİNCİ MADDE Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri

Detaylı

358 Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü 1963 yılı Bütçe Kanunu

358 Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü 1963 yılı Bütçe Kanunu 358 Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü 1963 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 5.3. 1963 - Sayı : 11347) No. Kabul taoim 209 20. 2. 1963 MADDE 1. Devlet Üretme Çiftlikleri Genel Müdürlüğü

Detaylı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı 30 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 sayılı Kanuna ek Elâzığ Veteriner Fakültesi kuruluş kadroları hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 1957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.III.1957 - Sayı : 9548) No. Kabul tarihi 6937 28.11.1957 MADDE 1. Devlet Bütçesine giren dairelerin 1957 Bütçe yılı yatırımlar dışında

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 0 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İzmir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin Ege Üniversitesine bağlanması hakkındaki kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNe 236 933 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Haya yolları devlet işletme idaresinin 933 senesi bütçesi hakkında 7 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet 23 -V-933

Detaylı

241 İstanbul Üniversitesi 1953 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 28. II. 1953 - Sayı : 8347)

241 İstanbul Üniversitesi 1953 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 28. II. 1953 - Sayı : 8347) 24 İstanbul Üniversitesi 953 yılı Bütçe Kanunu No. (Resmî Gazete ile ilâm : 28. II. 953 - Sayı : 8347) Kabul tarihi 6057 25. II. 953 MADDE. İstanbul Üniversitesi 953 Bütçe yılı yatırımlar dışında kalan

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. '" : '"y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni

-I Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. ' : 'y- : -T;^^>.M. Maarif Encümeni Ifltal: ı S. SAYISI : 7 Y& K 35 sayılı Kanuna bağlı (1) sayılı cetvelin Maarif Vekâleti kısmına ve 492 sayılı Kanuna bağlı (2) sayılı cetvele bâzı kadrolar ilâvesi ve 1954 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanununa

Detaylı

S, SAYf^I : 133. 1953 Yılı. Hudut ve Sahiller Sağlık U. M. Bütçesi

S, SAYf^I : 133. 1953 Yılı. Hudut ve Sahiller Sağlık U. M. Bütçesi S, SAYf^I : 33 953 Yılı Hudut ve Sahiller Sağlık U. M. Bütçesi Hudut ve Sahiller Sağlık Umum Müdürlüğü 953 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Komisyonu raporu (/467) T. C. Başbakanlık 9. XI. 952 Muamelât

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu

427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 1946 yılı Bütçe Kanunu 427 Hudut ve Sahiller Sağlık G-enel Müdürlüğünün 946 yılı Bütçe Kanunu (Hami Gazete ile ilâm :.T. 96 - Sayı : 6-96) No. Kabul tarihi 4823 28. XII. 9 BİRİNCİ MADDE Hudut A e Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

Detaylı

Dönem : 1 i\f\ ı Toplantı: 2 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL%31

Dönem : 1 i\f\ ı Toplantı: 2 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL%31 Dönem : i\f\ ı Toplantı: CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : JL% Karadeniz Teknik Üniversitesi adiyle Trabzon'da bir üniversite kurulması hakkındaki sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI

TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI ARASINDA TÜRKİYEDE BİR ÇALIŞMA ENSTİTÜSÜ KURULMASINA MÜTEALLİK 13 SAYILI EK ANLAŞMA Milletlerarası Çalışma Teşkilatı (Badema Teşkilatı diye anılacaktır.)

Detaylı

413 1960 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

413 1960 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 0 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı :. III. 0 - Sayı: 0) No. Kabul tarihi. II. 0 MADDE. Devlet bütçesine giren dairelerin 0 bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için, bağlı (A/l)

Detaylı

334 İstanbul Üniversitesi 1955 Yılı Bütçe Kanunu

334 İstanbul Üniversitesi 1955 Yılı Bütçe Kanunu İstanbul Üniversitesi 9 Yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı :. III. 9 - Sayı: 89) No. Kabul tarihi 0 8..9 MADDE. İstanbul Üniversitesi 9 bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için, bağlı (A/l) işaretli

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe

- 2. Maarif Encümeni mazbatası. T. B. M. M. Maarif Encümeni Esas No. 1/602 Karar No. 22 26. II. 1957. Yüksek Reisliğe Devre : X I f " tçtima: S. SAYISI : 00 Ege Üniversitesi adiyle izmir'de bir üniversite kurulması hakkında ki sayılı Kanuna ek kanun lâyihası ve Maarif ve Bütçe encümenleri mazbataları (/) T. C. Başvekâlet.

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) Dönem : 1 Toplantı 3 MİLLET MECLlSl S. Sayısı : 737 5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/568) T. a. Başbakanlık

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490)

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) 101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) No. Kabul tarihi 4976 23. XII. 1946 BİRİNCİ MADDE 1946 yılı

Detaylı

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49

Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 Devre : X İçtima : 2 S. SAYISI 49 İnhisarlar Umum Müdürlüğünün 1955 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A/l) ve (A/2) işaretli cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası

Detaylı

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl)

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) 1.60.01.01.3.9.00.1.01.1.1.01 Memur Maaşları 1,633,000.00

Detaylı

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642)

412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun. (Resmî Gazete ile yayımı : 8. 7. 1967 - Sayı : 12642) 412 Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı :.. 1 - Sayı : 1242) No. Kabul tarihi 2 4.. 1 MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere «Hacettepe Üniversitesi adı ile tüzel haiz

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713)

Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) S. SAYISI : 83 Emekli dul ve yetim aylıklarına zam yapılması hakkında kanun lâyihası ve Maliye ve Bütçe komisyonları raporları (1/713) T. C. Başvekâlet 21. XII. 1953 Muamelât Umum Müdürlüğü Sayı : 71/2699,

Detaylı

322 Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü 1957 yılı Bütçe Kanunu

322 Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü 1957 yılı Bütçe Kanunu 322 Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü 957 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 957 - Sayı t 9549) No. 6924 Kabul tarihi 26. II. 957 MADDE. Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü 957 Bütçe yılı yatırımlar

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444 ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞKİLAT KANUNU Kanun Numarası:7460 Kabul Tarihi : 27/02/1960 Yayımlandığı Resmi Gazete :Tarih: 29/02/1960 Sayı:10444 Yayımlandığı Düstur : Tertip:3

Detaylı

-284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

-284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler -284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı:31.12.1997 Sayı:23217/Mükerrer) Kanun No Kabul Tarihi BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, Öz Gelirler, Hazine Yardımı

Detaylı

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34 DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı: 19.11.1986-86/11220 Resmi Gazete:11.12.1986-19308 Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Devlet Memurlarının yiyecek yardımından hangi

Detaylı

S. SAYISI : 80. 1954 Yılı. Karayolları U. M. Bütçesi

S. SAYISI : 80. 1954 Yılı. Karayolları U. M. Bütçesi S. SAYISI : 80 954 Yılı Karayolları U. M. Bütçesi / Karayolları Umum Müdürlüğü 954 yılı Bütçe kanunu lâyihası ve Bütçe Komisyonu raporu (/694) r. o. Başvekâlet 30. XI. 958 Muamelât Umum Müdürlüğü Karar

Detaylı

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu 703 Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu (Besmî Gazete ile neşir ve ilâm : 8/V1/1938 - Sayı : 3928) No. Kabul tarihi 3414 30

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

ESBABI MUCİBE CETVELİ

ESBABI MUCİBE CETVELİ Devre : XI içtima: 2 S. SAYISI : 13 inhisar Umum Müdürlüğü 1958 yılı bütçe kanununa bağlı (A/l) : işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ve Bütçe Encümeni mazbatası (1 235) T. C.

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : 1.6.

Anadolu Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : 1.6. 5 nadolu Üniversitesi 976, 977, 97, 979, 90, 9 ve 9 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı :.6.9 Sayı : ) Kanun No, - Kabul tarihi : 00. 5. 9 ler MDDE. nadolu Üniversitesi 976, 977, 97,

Detaylı

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu rapora. T. B. M. M. Ulaştrıma Komisyonu Esas No. 1/406 Karar No. 15. 10.Yi. 1952

Ulaştırma Komisyonu rapora. T. B. M. M. Ulaştrıma Komisyonu Esas No. 1/406 Karar No. 15. 10.Yi. 1952 S. SAYISI : 229 Mudanya - Bursa ve Ilıca - İskele - Palamutluk Demiryolu İşletmesinin kaldırılması ve bu hatların tasfiyesi hakkında kanun lâyihası ve Ulaştırma ve Bütçe komisyonları raporları (1/406)

Detaylı

Sağlık ve Sosyal Yardım Komisyonu rapora. Yüksek Reisliğe

Sağlık ve Sosyal Yardım Komisyonu rapora. Yüksek Reisliğe S. SAYISI : Sağlık ve Sosyal Yardım Vekâleti Kuruluş ve Memurları hakkındaki Kanuna bâzı hükümler eklenmesine dair olan 48 sayılı Kanuna bağlı kadro cetvellerinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası

Detaylı

S. SAYISI : 244. T. C. Başbakanlık 16.VI. 1952 Muamelât Genel Müdürlüğü. - *., «,., Tetkik Müdürlüğü *-»--»**«- --*.. «

S. SAYISI : 244. T. C. Başbakanlık 16.VI. 1952 Muamelât Genel Müdürlüğü. - *., «,., Tetkik Müdürlüğü *-»--»**«- --*.. « S. SAYISI : 244 Millî Savunma Bakanlığı Gülhane Askerî Tıp Akademisi ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin yekdiğerinden ayrılması hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe komisyonları raporları

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1614 İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir teknik okul açılmasına dair 10.3. 1954 tarihli ve 6374 sayılı Kanunun kaldırılmasına ve İstanbul Teknik Üniversitesi

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 Yılı : 24 GİDERLER HESABI 628.326.718, GELİRLER HESABI 671.171.244,77 PERSONEL GİDERLERİ 358.6.615,34 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 81.467.4,53 MEMURLAR 336.8.825, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.989.2,83

Detaylı

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde

MADDE sayılı Kanunun 20 nci maddesinin ilk fıkrası aşağıdaki şekilde 9 - Maliye Vekâleti kuruluş ve görevleri hakkındaki 99 sayılı Kanunun bâzı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bâzı maddeler eklenmesine dair sayılı Kanunla sayılı Kanunun nci maddesinde ve sayılı

Detaylı

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu 66 Bursa (Uludağ) Üniversitesi 976, 977, 978, 979, 980, 98 ve 982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 8.6.984 Sayı : 845) Kamın No. Kabul Tarihi : 04 5 S 6.984 Giderler MADDE. Bursa

Detaylı

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun

- 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun - 354 İstatistik umum müdürlüğü teşkilâtı hakkında kanun (Resmî Gazele ile neşir ve ilâm : 24/V/9S3 - Sayı : 2409) No. Kabul tarihi 23 - V -933 BÎRİNCİ MADDE İstatistik umum müdürlüğü; umum müdürlük, müşavirlik,

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU BÖLÜM: 1. Kanunun Şümulü

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU BÖLÜM: 1. Kanunun Şümulü ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU Kanun Numarası : 257 Kabul Tarihi : 23/2/1961 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 27/2/1961 Sayı : 10744 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 4 Cilt : 1 Sayfa : 1584 BÖLÜM: 1 Kanunun

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) KBÖ KBÖ 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 26.326.000 31.820.960 46.381.000 23.834.698 65.073.000 60.808.000 64.538.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 26.326.000 31.820.960 46.381.000

Detaylı