KÜF.MANTAR.TEL,İP,METAL VB. TEHLİKELİ MADDELERİN TMR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÜF.MANTAR.TEL,İP,METAL VB. TEHLİKELİ MADDELERİN TMR"

Transkript

1 Yem hazırlamada kullanılacak olan Traktör,yem karma, Kendi yürür yem karma nın yağının,lastiklerin havasını elektrik aksamını,hareketli aksamı kontrol ediniz.her hangi bir çiftlik imkanlarıyla giderilemeyecek problem varsa yetkiliye haber veriniz. Yem karmayı traktöre takarken Şaft ve kabloların uygun şekilde takılı olduğunu kontrol ediniz. Kullanılan ekipman ve araçların bakımına dikkat edilip standartlarına uygun kullanılacaktır. Yem hazırlama esnasında hayvan sağlığına zararlı KÜF.MANTAR.TEL,İP,METAL VB. TEHLİKELİ MADDELERİN gösteriniz. TMR a girmemesi!!! için gerekli dikkati ve özeni Kaba yem balyalarının iplerinin tamamen kesilip tamamının alındığından ve ortamdan uzaklaştırdığınızdan emin olduktan sonra kaba yemleri yem karma vagonuna atınız. TMR hazırlanırken verilen formülasyona uygun kesif,kaba vitamin mineral maya vb. ürünler belirlenen miktarlarda olmasına itina gösteriniz!!!. Yem karma TMR hazırlama işlemine önce kaba yemlerden başlayınız. -SAP -YONCA -KESİFYEM -KATKI MADDELERİ -SLAJ (Slajı yem karmaya attıktan sonra 5-6 dk.dan fazla karıştırmayınız.) Kaba yem partikül boyutları 2-4 cm civarında olduğuna emin olunca slaj atıp karıştırma işine devam ediniz. Yemin tamamının homojen eşit bir şekilde istenen partikül büyüklüğüne gelene kadar küçüldüğünü kontrol ediniz. Yemlik alanına gelindiğinde padoktaki HAYVAN SAYISI X FORMÜLASYON kadar TMR ın eşit ve hayvanlara zarar vermeyecek şekil de dökülmesine dikkat ediniz. Traktör hareket halinde iken 1. Vites te ve yol boyunca çukur ve sarsıntıya sebep olacak etkenlerden kaçınıp yem karmanın en az sarsılmasına dikkat ediniz. Tüm padokların yemleri bittikten sonra yem deposu temiz düzenli Hayvanlar ve insan sağlığına tehlikeli oluşumlardan ari hale getirilecek ve bir sonraki yemlemeye temiz ve kontrole hazır bırakılacaktır. Bozuk ve arızalı ekipmanların durumu sorumlusuna veya yöneticiye bildirilecektir. Kağıt üzerinde verilen formülasyon, kullanılan hammaddelerin formülasyondaki gibi doğru kilolarda tartılıp yem karma vagonunda homojen TMR yapılabilmesi ve ineklerin verilen bu rasyonu tam olarak tüketmesi BAŞARILI İŞLETMELERİN anahtarıdır.

2 Buzağı doğumdan sonra ortam uygun ise annenin buzağıyı yalayarak kurutmasına izin verilmeli,uygun değilse havlu ile iyice kurutulmalıdır. Doğum sonrası 24 saat içinde buzağının 6 lt Kolostrum (Ağız sütü) içmesi sağlanmalıdır. Buzağının doğum sonrası ilk 48 saatte ilk dışkılamasını yapıp yapmadığı kontrol edilmeli yapmadı ise veteriner hekime bilgi verilmelidir. Beslenmesinde veteriner ve yönetici kararıyla 2 veya 3 öğün 2 şer lt veya toplamda 5-6 lt mama verilmelidir. Kolostrum veya mama kış mevsiminde 42 C Yaz mevsiminde içme sıcaklığı 38 C altına düşürülmemelidir. Süt kovaları ve biberonları,mama hazırlama kazanı sıcak dezenfektanlı su ile günlük temizlenip durulanmalı. Her pazartesi günü fırça ve alkali ile kalıntılar temizlenmelidir. Emzikler sürekli kontrol edilmeli doğal yapısını kaybeden deforme olanlar yenilenmelidir. Emziklerin delinmesi gerekiyorsa inek meme başı kanalından daha büyük delinmemelidir. Buzağı altları sürekli kuru temiz ve altlıklar günlük değiştirilmelidir. Buzağıların sağlık durumları takip edilip günlük ateşleri ölçülmelidir. Doğum sonrası 25.gününde boynuzlar köreltilmelidir. Sütünü içmeyen yem yemeyen,dışkılamayan buzağıları veteriner hekime bildiriniz. Mama hazırlama talimatına uyunuz.yorum yapmayınız. Buzağıların önünde sürekli yonca,yem,taze su bulunmalıdır. Buzağı 60 günlükken mama 2/3 oranında azaltılarak 68 günlükken 1/3 Oranında azaltılarak sütten kesme işlemi yapılacaktır.aksi durum sorumlu Veteriner bilgisinde yapılabilir.

3 * Sağıma başlamadan kişisel hijyen kurallarına uyup el temizliğini yapıp temiz sağım elbiselerinizi giyiniz. * Sağım saati gelmeden sağım ile ilgili malzemeleri ve sağımhaneyi sağım için hazırlayınız. * Bone,Eldiven,ve maske takmayı unutmayınız. * Sağımhane basınç göstergesine bakıp basıncın 40 bar olduğunu kontrol ediniz. * Sağım başlıklarını hazır konuma getirip başlıkları kontrol ediniz. * Sağım süt filtrelerinin yeni takılıp takılmadığını kontrol ediniz. * Hayvanları sağımhaneye getirip götürürken sağımhane bekleme padoklarında iken vurmaktan bağırmaktan kaçınınız.strese sokmadan gürültüsüz ve nazik davranınız.aksi halde davrananları uyarın ve de yöneticiye bildirin. * Hayvanlar sağımhaneye girerken respounderlerin anten tarafından okunup okunmadığını kontrol ediniz okunmayan var ise Manuel (elle) girişini yapınız. * Memeleri göz ve elle kontrol ettikten sonra problem yoksa sağım öncesi köpüğe daldırıp kağıt havlu ile iyice temizleyip kurulanmasını sağlayınız. * Ön sağım mutlaka yapınız.prb.li hayvanları sağmadan veteriner hekime bildiriniz. * Sağım kuralarına uygun şekilde sağım işlemini tamamlayınız. * Sağım tamamlandıktan sonra memelere dikkatli ve kuralına uygun iyice sağım sonrası dezenfektanını uygulayınız. * Sağım başlıklarını yeni hayvan girmeden önce mutlaka dezenfektanlı suya daldırıp durulayınız. * Sağılacak tüm hayvanlara aynı işlemi eksiksiz uygulayınız. Sağım sonrası filtreleri çıkararak atınız. * Sağım sistemi temizlik işlemini başlatınız. * Sağımhane ve çevre temizliğini yapınız.

4 * Hayvanların sağım çıkışında yeme sürerek 60 dk kilit te kalmasını sağlayınız.!!! * Hayvan takibi yaparak hayvanların tamamının yeme gelmesini sağlayınız.yeme gelme sırasında hal ve hareketlerini gözlemleyiniz.yeme gelmeyenleri,düşünenleri,iştahsızları,topallayanları,şişlik olanları,karnı şiş olanları kısaca anormal davrananları,kızgınlık gösterenleri,atlayan,atlatan hayvanların kulak numaralarını alarak sorumlulara ve veteriner hekime bildiriniz. Ve yeme girmesini sağlayınız. * Yem yolunda yem dağılmış ise hayvanların önüne itekleyerek hayvanların yem yemesini kolaylaştırın.yem itme işlemi hayvanın yem seçmesini engelleyerek asidoz olmasını önleyeceği için bu işlemi 24 saat için de 5 ile 10 kez arasında hayvanları yeme getirerek tekrarlayınız. * Yemin tamamının Hayvan tarafından tüketilmesi için çalışınız. * Hayvanların içinde günde 3 defa gezerek hayvanları kontrol ediniz. * Günlük hayvan suluklarının,yataklarının,sulukların önünün temizliğini yapınız. * Hayvan konfor ekipmanlarını (Suluk,Sıyırıcı,Kaşağı vs) çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.çalışmayanları çiftlik imkanları dahilinde onarmaya çalışınız problemli olanları yetkiliye acil olarak bildirip çalışmasını sağlayınız. * Yalama taşı ve kovalarını Kuru 2.dönem hariç sürekli önlerinde bulunmasını sağlayınız. * Sloganımızdaki gibi kuru ve temiz stressiz temiz su,yem verim olarak bize geri dönecektir.

5 * Günlük kuru 2. dönem padokları kontrol edilip doğumu gelenleri doğumhaneye alınmalıdır. * Hayvanları strese sokacak hal ve hareketlerden kaçınılmalıdır. * Doğum başladığında sorumluya ve veterinere haber verilmelidir. * Başlamış olan doğuma hayvana ve yavruya hayati zararı yoksa müdahale edilmemeli ve olduğu yerde doğum yapması sağlanmalıdır. * Yavrunun geliş pozisyonu normal ise doğuma müdahale edilmemeli uzaktan takip edilmelidir. * Doğuma yardım ve pozisyon düzeltmesinde uzman kişi ve veteriner hekim kontrolünde olmalıdır. * Doğuma yardım sırasında doğum krikosu veya başka alet ve ekipmanla aşırı güç kullanmaktan.yavruyu çıkarabilmek için bilinçsizce hayvana ve yavruya zarar verebilecek,hayatını tehlikeye sokacak uygulamalardan KESİNLİKLE KAÇINILMALIDIR. * Ortam uygun ise annenin buzağıyı yalayarak kurutmasına izin verilmeli,uygun değilse havlu ile iyice kurutulmalıdır.yavru kuruduktan sonra buzağı bölmesine alınmalıdır. * Buzağı doğduktan sonra solunumu kontrol edilmeli göbek bağı dezenfektan ile yıkanmalıdır. * Kolostrum kalitesi kolostrummetrede tespit edildikten sonra kolostrum kalitesi iyi ise buzağıya içirilecek.kolostrum kalitesi istenilen kalitede değil ise önceden derin dondurucuda saklanan kolostrumdan 40 derecede çözdürülerek buzağıya içirilecek.kaliteli kolostruma sahip annenin kolostrumu derin dondurucu da stoklamak üzere sağılarak alınacak. *Buzağıya hemen kolostrum(ağız sütü) verilmelidir.buzağıya 24 saat içerisinde en az 6 lt kolostrum içilmelidir.

6 Hayvanın memeleri derhal kontrol edilerek mastitis kontrolü yapılacak. Doğum sonrası ilk 48 saat içerisinde annenin eşini atıp atmadığı takip edilecek. Eşini atma veya atmama ile ilgili bilgiyi yönetici veya veterinere eşini attı veya atmadı şeklinde bilgi verilecek. Eşini atmadı ise veteriner hekime haber verilip eşin alınması sağlanmalıdır Hayvan veteriner hekim tarafından vulva ve vagina bölgesi doğum sırasında oluşabilecek yırtıklar yönünden kontrol edilecek.görülen bozukluk ve aksaklıklar gözlem sonucunda veteriner hekim tarafından gerekli tedaviler başlanılacaktır. Veteriner doğumdan sonra koruyucu hekimlik tedavilerini uygulamalıdır. Doğumhane kayıt formuna ve doğumhane kayıt defterine eşini attı veya eşi alındı şeklinde yapılan tüm uygulamalar işlendikten sonra gün sonunda bilgisayara kaydını derhal dairy plan e işlenecek. Hayvanın bütün vücut ve meme kılları ile kuyruk kılları tıraş edilecek. Kirli olan bölgeleri tamamen kirden arındırılacak. Doğum yapan annenin durumu gözlenmeli,yemini yiyip yemediği takip edilmeli 3 gün boyunca günlük 500 cc propilen glikol içirilmelidir. Hayvanlar doğum sonrası 3 gün doğumhanede kalmalıdır. 3 gün sonunda eğer annede bir problem yoksa Süt ile ilgili rescounter kontrol edilecek. Yok ise takılıp, Veteriner hekim kontrolünde fresh gruba alınacaktır.

7 . A-Eşini atmamış hayvanlar B-Eşini atmamış hayvanlar eşi alındıktan sonra C-Güç doğum yapmış hayvanlar(doğum skoru 3 ve üzerinde olan hayvanlar) Skor-1: Kendi kendine doğum yapan hayvan Skor-2:Sadece bir kişinin yardımı ile ve ineğin ıkınma hareketlerine uyarak doğum yaptırılmış hayvanlar Skor-3: İki kişi ve daha fazla kişinin yardımı ile doğum yapan hayvan Skor-4: Kriko kullanılarak doğum yaptırılan hayvan Skor-5: Sezeryan operasyonu ile doğum yaptırılan hayvan D-Genital sistemde çeşitli nedenlerle doğuma bağlı olarak yaraları olan hayvanlar E-İkiz doğum yapan hayvanlar F-Ölü doğum yapan hayvanlar G-Abort yapan hayvanlar H-Doğum sonrasında başta metabolizma hastalıkları olmak üzere bazı problemler yaşamış hayvanlar.

8 EŞİN DÜŞMEMESİ= Doğum sonrası ilk 12 saat içerisinde Eşin atılmaması durumunda AŞAĞIDAKİ PROTOKOL uygulanır. 1- On ikinci saatin sonunda %30 Dekstroz 500 ml İV Calphon 250 ml İV Normal doğum yapan hayvanlarda 100 IU Oksitosin kas içi Güç doğum yapan hayvanlarda ise 40 IU Oksitosin kas içi 2- On sekizince saat sonunda Eş hala düşmemiş ise %30 Dekstroz 500 ml İV Calphon 250 ml İV Normal doğum yapan hayvanlarda 100 IU Oksitosin kas içi Güç doğum yapan hayvanlarda ise 40 IU Oksitosin kas içi 2- Yirmi dördüncü saat sonunda Eş hala düşmemiş ise %30 Dekstroz 250 ml İV Calphon 150 ml İV Normal doğum yapan hayvanlarda 100 IU Oksitosin kas içi Güç doğum yapan hayvanlarda ise 40 IU Oksitosin kas içi Uterus içerisine 2 adet Baytril veya 2 adet utocyl tablet bırakılır

9 10 gün boyunca aşağıdaki parametreler yönünden her gün günde 1 kez hayvanlar kontrol edilmelidir. İştah: Sabah yemlemesi sonrasında yemlikte kontrol et. Çevreye İlgi: Sağım sonrası Sabah yemlemesi sırasında hayvan kafa kilidinde olduğu sırada kontrol et. Dışkı Skoru: Sağım sonrası Sabah yemlemesi sırasında hayvan kafa kilidinde olduğu sırada kontrol et. Burada tam fark edilemeyen hayvanlar,hayvanların kafa kilidinde iken arka taraflarına geçerek bölme içerisinde de gözlenmelidirler. Kuyruk Kalkıklığı: Sağım sonrası Sabah yemlemesi sırasında hayvan kafa kilidinde olduğu sırada kontrol et. Vulvadan gelen akıntının kontrolü: Hayvanlar yem yedikten ortalama 2 saat sonra yatarlar. Bu sırada gurup içerisine girerek yatan hayvanların yattıkları yerde vulva akıntıları renk, kıvam ve koku yönünden kontrol edilmelidir. Günde 1 kez %30 Dekstroz 500 ml İV; 2gün Günde 1 kez Calphon 250 ml İV;2 gün Günde bir kez 30 ml Bekombin kas içi yolla 5 gün 6 saatte 1 kez 40 IU Oksitosinkas içi 2 gün Propilen glikol 7 gün ağızdan 250 ml olacak şekilde mutlaka içirilir.

10 Günde 1 kez %30 Dekstroz 500 ml İV;3 gün Günde 1 kez Calphon 250 ml İV;3 gün Günde bir kez 30 ml Bekombin kas içi yolla 10 gün 6 saatte 1 kez 80 IU Oksitosinkas içi 2 gün Propilen glikol 10 gün ağızdan 250 ml olacak şekilde mutlaka içirilir Günde 1 kez Metakam 25 ml 2 gün kas içi Tek doz kas içi Deksavet 8 ml Günde bir kez Execenel 15 ml kas içi 5 gün uygulanır.

Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri. Dengeli ve Ekonomik Besleme

Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri. Dengeli ve Ekonomik Besleme Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri Buzağılar Sürünün Geleceğidir. Buzağı yetiştiriciliğinde anahtar noktalar! Doğum Kolostrum (Ağız Sütü) Besleme Sistemi Sindirim Sağlık Doğum ile ilgili anahtar noktalar

Detaylı

World Wide Sires Teknik Servis Koordinatörü Lindell Whitelock un Türkiye Seyahati ile İlgili Çiftlik Ziyaret Raporu (Kasım 2011)

World Wide Sires Teknik Servis Koordinatörü Lindell Whitelock un Türkiye Seyahati ile İlgili Çiftlik Ziyaret Raporu (Kasım 2011) World Wide Sires Teknik Servis Koordinatörü Lindell Whitelock un Türkiye Seyahati ile İlgili Çiftlik Ziyaret Raporu (Kasım 2011). Sütçü Çiftliği: Bu çiftlik, oldukça yeni idi ve çiftlikte az sayıda inek

Detaylı

bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama ünitesi

bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama ünitesi MUTFAK HİJYENİ VE KİŞİSEL HİJYEN ENFEKSİYON KONTROL KURULU MUTFAK HİJYENİ Mutfakta fiziki iki alanlar; l Yemek pişirilme ünitesi Hazırlanan yemeklerin bekletilme ünitesi Sebze yıkama ünitesi Bulaşık yıkama

Detaylı

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi

SORUMLULAR: İdari birim sorumlusu, sorumlu hemşireler, temizlik şirketi sorumlusu, temizlik personeli ve temizlik komitesi Doküman No:ENF.TL.58 Yayın Tarihi: 20.09.2011 Revizyon Tarihi: 01.04.2013 Revizyon No: 01 Sayfa: 1 / 5 AMAÇ: Hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek servisteki hasta ve çalışanlara

Detaylı

Başarılı Süt Sığırcılığı İçin Neler Yapılmalıdır. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi. Zootekni Bölümü 01330 Adana

Başarılı Süt Sığırcılığı İçin Neler Yapılmalıdır. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi. Zootekni Bölümü 01330 Adana Başarılı Süt Sığırcılığı İçin Neler Yapılmalıdır Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 01330 Adana Bu çalışmada süt sığırı yetiştiricisi için, sürü yönetiminde üzerinde

Detaylı

SIĞIRLARDA KURU DÖNEM BESLEMESİ

SIĞIRLARDA KURU DÖNEM BESLEMESİ SIĞIRLARDA KURU DÖNEM BESLEMESİ daha ver ml b r laktasyon ç n Mehmet AK Z raat Mühend s Birlikle el ele, hayvancılıkta daha ileriye... 0248 233 91 41 www.burdurdsyb.org www.facebook.com/burdurdsyb Neden

Detaylı

Danışmanlık Raporu. 14 19 Mayıs 2012

Danışmanlık Raporu. 14 19 Mayıs 2012 Danışmanlık Raporu WWS Teknik Danışmanı Lindell Whitelock un Türkiye nin Çeşitli Bölgelerinde Ziyaret Ettiği Sütçü Sığır Çiftliklerinde Tespit Ettiği Ortak Sorunlar ve Çözüm Önerileri 14 19 Mayıs 2012

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 14.08.2014 Madde 5.1.3 teki Personel Kılık ve Kıyafet Prosedürü ne 01 yapılan atıf kaldırılarak, mutfak/kafeterya personelinin sakal ve bıyıklı olmaması

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI KOD YÖN.PL.04 YAY.TAR. 15.02.20 REV.TAR. SIRA NO 1 ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ HEDEFİ El Hijyenine bağlı risklerin azaltılması PLANLANAN FAALİYETLER El hijyeni malzemelerine tüm personelin her zaman ulaşabilirliğini

Detaylı

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hayvan Beslemede Vitamin ve Minerallerin Önemi Vitaminler, çiftlik hayvanlarının, büyümesi, gelişmesi, üremesi, kısaca yaşaması ve verim vermesi için gerekli metabolik

Detaylı

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI Sayfa No: 1/5 ların yaralanma riskinin azaltılması Hastanelerimizde kesici ve delici alet yaralanmalarını önlemeye yönelik düzenlemelerin yapılması -Enfeksiyon Kontrol tedavisini sağlayan tüm sağlık personeli

Detaylı

Buzağının sağlıklı olarak doğması ve büyümesi büyük ölçüde doğum öncesi, doğum ve doğumun hemen sonrasında ana ve yavruya uygulanacak özenle çok

Buzağının sağlıklı olarak doğması ve büyümesi büyük ölçüde doğum öncesi, doğum ve doğumun hemen sonrasında ana ve yavruya uygulanacak özenle çok Buzağı Yetiştirme Buzağının sağlıklı olarak doğması ve büyümesi büyük ölçüde doğum öncesi, doğum ve doğumun hemen sonrasında ana ve yavruya uygulanacak özenle çok yakın ilişkilidir. Doğumdan sonra buzağı

Detaylı

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir.

1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1- GENEL BİLGİLER 1.1- AMAÇ Sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesine yönelik uyulması gereken temizlik kurallarını belirlemektir. 1.2- KAPSAM Bu plan Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı

Detaylı

ÇİĞ SÜT KALİTE KRİTERLERİ

ÇİĞ SÜT KALİTE KRİTERLERİ ÇİĞ SÜT KALİTE KRİTERLERİ ÖĞR.GÖR.CUMHUR BERBEROĞLU U.ÜNİVERSİTESİ KARACABEY MYO 2010 1 BİR ÜRÜNÜN BELİRLİ BİR İHTİYACI KARŞILAMAK ÜZERE BİLEŞİMİNDE TAŞIDIĞI TÜM ÖZELLİKLER KALİTE OLARAK TANIMLANIR. 2

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARAFINDAN DESTEKLENECEK SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERDE AB STANDARTLARI DENETİM FORMU

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARAFINDAN DESTEKLENECEK SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERDE AB STANDARTLARI DENETİM FORMU EK-2 TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARAFINDAN DESTEKLENECEK SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERDE AB STANDARTLARI DENETİM FORMU İşletme Sahibinin adı/soyadı Adresi Tel/Fax İşletme No İşletmenin

Detaylı

Prof.Dr. Selahattin Kumlu

Prof.Dr. Selahattin Kumlu Döl Verimi Sürü Yönetim Programı Prof.Dr. Selahattin Kumlu Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya Amaç; Sürü Yönetim Programı Asgari kayıpla üretim Koruma yoluyla tedavi ihtiyacını

Detaylı

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ

HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ HASTANE TEMİZLİĞİ AYŞEGÜL LİKOĞLU ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRESİ VE EĞİTİM HEMŞİRESİ Amaç Hastanede çalışan personeli ve yatan hastaları hastane enfeksiyonları açısından korumak, bilinçlendirmek, Gerekli

Detaylı

SIĞIRLARDA KIZGINLIĞIN BELİRLENMESİ VE ÜREME KUSURLARI. Araş. Gör. Koray KIRIKÇI

SIĞIRLARDA KIZGINLIĞIN BELİRLENMESİ VE ÜREME KUSURLARI. Araş. Gör. Koray KIRIKÇI SIĞIRLARDA KIZGINLIĞIN BELİRLENMESİ VE ÜREME KUSURLARI Araş. Gör. Koray KIRIKÇI Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, KIRŞEHİR koray.kirikci@ahievran.edu.tr (Yazıların bilimsel ve

Detaylı

ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK

ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK 3.12.2016 ÜLKEMİZDE HAYVANCILIK Babadan kalma yöntemler. Tarımsal yayım(bilgi üniversiteden Halka indirilemiyor) Yüksek girdi ucuz ürünler. Satış tabanlı bilgi Doğru Bilginin yayımı önemli 1 BUZAĞI ESLEME

Detaylı

DAMIZLIK DİŞİ SIĞIRLARIN BÜYÜTÜLMESİ. Prof.Dr. Selahattin Kumlu. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya. Jump to first page

DAMIZLIK DİŞİ SIĞIRLARIN BÜYÜTÜLMESİ. Prof.Dr. Selahattin Kumlu. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya. Jump to first page DAMIZLIK DİŞİ SIĞIRLARIN BÜYÜTÜLMESİ Prof.Dr. Selahattin Kumlu Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Antalya Dişi Sığır Büyütmede Hedefler Yaş CA (kg) Gcaa (g) 0 (Doğumda) 38 2 aylık 70

Detaylı

HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ 2014 2015 HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ Hindilerin tavuklara göre daha dayanıklı, uzun ömürlü, karkas randımanı ve beslenme değerlerinin yüksek olması, yılbaşında tüketimi, etinin sucuk salam gibi ürünlerde dana

Detaylı

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ

ENDOSKOPİ HİZMETLERİ ENDOSKOPİ HİZMETLERİ Endoskopi ünitelerinde fiziki düzenleme yapılmalıdır. Endoskopi işleminin yapıldığı odanın tüm yüzeyleri kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir nitelikte olmalıdır. Endoskopi

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ HASTA BAKIMINDA TEMEL HİJYEN TALİMATI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ HASTA BAKIMINDA TEMEL HİJYEN TALİMATI 1.AMAÇ: Hastaların hijyenik bakımını eksiksiz ve hastayı rahatlatacak şekilde yapmak üzere yöntemleri belirlemektir. 2.KAPSAM:Tüm Klinikler,Yoğun Bakımları kapsar. 3.KISALTMALAR: - 4.TANIMLAR: Dekibüt:Bası

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR *

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Çağrı Dönemi : 15 Tedbir 101: Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar Alt Tedbir

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR Çağrı Dönemi: Tedbir : Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar Alt Tedbir : Süt

Detaylı

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler. Prof. Dr. Serap GÖNCÜ. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sığır yetiştiriciliğinde Sıcaklık Stresi ve Alınabilecek Önlemler Prof. Dr. Serap GÖNCÜ Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 01330 Adana Bir ineğin kendisinden beklenen en yüksek verimi

Detaylı

Danışmanlık Raporu. Türkiye. Lindell Whitelock Teknik Danışman World Wide Sires 1. ÇİFTLİK. Buzağı Yetiştirme Programı:

Danışmanlık Raporu. Türkiye. Lindell Whitelock Teknik Danışman World Wide Sires 1. ÇİFTLİK. Buzağı Yetiştirme Programı: 1. ÇİFTLİK Buzağı Yetiştirme Programı: Buzağı yetiştirme kritik bir uygulamadır çünkü çiftliğin geleceğini doğrudan etkiler. Buzağı yetiştirme masraflı bir uygulamadır ancak bu dönemde masrafları kısmaya

Detaylı

UYGUN HARCAMALAR LİSTESİ

UYGUN HARCAMALAR LİSTESİ ÖNEMLİ NOT: BU TEDBİR İÇİN ALACAĞINIZ MAKİNE EKİPMAN TEKLİFLERİNDE; AŞAĞIDA KIRMIZI RENKLE BELİRLENMİŞ OLAN MAKİNE EKİPMAN İSİMLERİNİ VE EK 2.1. MAKİNE EKİPMAN LİSTESİNİ KULLANINIZ. UYGUN HARCAMALAR LİSTESİ

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ENFEKSİYON KONTROL TALİMATI 1.AMAÇ:Yoğun Bakım Ünitesi (YBÜ) sinde hastane enfeksiyonlarının oluşmasının ve önlenmesinin kontrolünü sağlamak. 2.KAPSAM:Tüm Yoğun Bakım ünitesini kapsar. 3.KISALTMALAR: YBÜ:Yoğun Bakım Ünitesi HHEK:Hastane

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROGRAMI

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROGRAMI KOD YÖN.PL.06 YAY. TAR OCAK 2013 REV.TAR OCAK REV. NO 02 SYF. NO 1/5 S. NO PLANLANAN FAALİYET SORUMLULAR PLANLANAN FAALİYET DÖNEM Her doktor ve hemşire odasında el hijyeni malzemeleri (alkol bazlı el antiseptikleri,

Detaylı

SÜTÇÜ İNEKLERDE SAĞIM HİJYENİ

SÜTÇÜ İNEKLERDE SAĞIM HİJYENİ SÜTÇÜ İNEKLERDE SAĞIM HİJYENİ Sütçü inek işletmelerinde Yasal düzenlemeler ve standartlara uygun üretim Hayvan sağlığı ve refahı Çalışanların bilgi-becerisi ve memnuniyeti MASTİTİSLERDE AZALMA - SÜT KALİTESİNDE

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI. Döküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No SÇ.PL.01 01.08.2011 01 Nisan-2013 1/5

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI. Döküman No Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi Sayfa No SÇ.PL.01 01.08.2011 01 Nisan-2013 1/5 SÇ.PL.01 01.08.2011 01 Nisan-2013 1/5 SIRA NO ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ HEDEFİ PLANLANAN FAALİYETLER SORUMLU UYGULAMA PERİ- YOD İZLEME YÖNTEMİ Her doktor ve hemşire Odasında el hijyeni Malzemeleri (alkol bazlı

Detaylı

MEME LOBU YANGISI. süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp. süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek.

MEME LOBU YANGISI. süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp. süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek. MASTİT 1 MEME LOBU YANGISI süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek. giderleri süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp fonksiyonel meme lobunun kaybı hayvanın ölümü

Detaylı

MEME LOBU YANGISI. süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek. giderleri. süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp

MEME LOBU YANGISI. süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek. giderleri. süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp MASTİT 1 MEME LOBU YANGISI süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek. giderleri süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp 2 HAYVAN Sağlığı fonksiyonel meme lobunun kaybı

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

KOYUNLARIN BESLENMESİ

KOYUNLARIN BESLENMESİ KOYUNLARIN BESLENMESİ Dr. Ahmet Hamdi AKTAŞ Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, KONYA Buğday ile koyun gerisi oyun Mera ile koyun gerisi oyun Biz de koyunlarımızı böyle kaliteli meralarda

Detaylı

DÖL TUTMA SORUNLARINDA HAYVAN SAHİBİNİN YAPMASI GEREKENLER

DÖL TUTMA SORUNLARINDA HAYVAN SAHİBİNİN YAPMASI GEREKENLER DÖL TUTMA SORUNLARINDA HAYVAN SAHİBİNİN YAPMASI GEREKENLER Birlikle el ele, hayvancılıkta daha ileriye... Uğur Büyükyörük Veteriner Hekim 0248 233 91 41 www.burdurdsyb.org www.facebook.com/burdurdsyb Döl

Detaylı

BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ.

BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. KÜMES HAYVANLARI BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. 1479 Sok. Kristal İş Merkezi, No. 15, Kat 5, Daire 22 Alsancak / İzmir Tel.: +90 232 464 71 21 / Faks: +90 232 464 71 21

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Tedbir 101: Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Tedbir 101: Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR * Çağrı Dönemi : 1 Tedbir 1: Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Alt Tedbir 1: Süt Üreten Tarımsal İşletmeler -Mahal büyüklükleri

Detaylı

laboratuar muayeneleri esastır.

laboratuar muayeneleri esastır. Brucella ların neden olduğu Brucellosis; sığır, koyun, keçi, domuz, koç vs. gibi hayvanlarda, özellikle, testis, meme, uterus gibi genital organlara yerleşerek yavru atmalara ve infertiliteye yol açan

Detaylı

24 MİNİ KULUÇKA MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

24 MİNİ KULUÇKA MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 24 MİNİ KULUÇKA MAKİNASI KULLANIM TALİMATI LÜTFEN TEKNİK SERVİSE BAŞVURMADAN ÖNCE KULLANIM TALİMATLARINI SONUNA KADAR OKUYUN VE GEREKLİ ŞARTLARI YERİNE GETİRDİĞİNİZDEN EMİN OLUN!!! MİNİ KULUÇKA MAKİNALARININ

Detaylı

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIÐI

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIÐI T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIÐI TAVUKÇULUK ARAÞTIRMA ENSTÝTÜSÜ MÜDÜRLÜÐÜ www.arastirma.tarim.gov.tr/tavukculuk ankara.tavukculuk@gthb.gov.tr TAVUKÇULUK ARAÞTIRMA ENSTÝTÜSÜ MÜDÜRLÜÐÜ TÝCARÝ KAHVERENGÝ

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARİKÇİ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam Ekspande Polistren (EPS) : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. 41455 Gebze - Kocaeli TÜRKİYE Telefon Numarası : + 90 262

Detaylı

Prof. Dr. Adnan ŞEHU. Ankara Üniversitesi. Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı

Prof. Dr. Adnan ŞEHU. Ankara Üniversitesi. Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Blanc blue Prof. Dr. Adnan ŞEHU Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Buzağı ölmemeli Sağlıklı ğ gelişmeliş V i b l k d Verim vermeye başlayana kadar

Detaylı

MALZEME GÜVENLĠK BĠLGĠ FORMU

MALZEME GÜVENLĠK BĠLGĠ FORMU MALZEME GÜVENLĠK BĠLGĠ FORMU 1. ÜRÜN VE TEDARĠKÇĠ TANIMLAMA Ürün Adı Üretici : İzocam Ekspande Polistren (EPS) : İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. Altayçeşme Mah. Öz Sok. No:19 Kat:6, 34843 Maltepe İstanbul

Detaylı

ÇİĞ SÜTTE HİJYEN Kaliteli Süt ve Gelir Süt ve Kalite

ÇİĞ SÜTTE HİJYEN Kaliteli Süt ve Gelir Süt ve Kalite ÇİĞ SÜTTE HİJYEN Kaliteli Süt ve Gelir Süt sığırı yetiştiricileri açısından inek başına süt verimi, işletmenin yıllık süt üretimi ve üretilen sütün kalitesi en önemli unsurlardandır. Gerçekten de süt sığırı

Detaylı

GIDALARDA İLAÇ KALINTILARI

GIDALARDA İLAÇ KALINTILARI GIDALARDA İLAÇ KALINTILARI Prof. Dr. Ayhan FİLAZİ Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Hayvanlarda ilaç, hormon, vitamin, mineral md. vb maddeler neden kullanılır? Hastalıkların

Detaylı

DÜVE VE İNEKLERDE KIZGINLIK TAKİBİ

DÜVE VE İNEKLERDE KIZGINLIK TAKİBİ DÜVE VE İNEKLERDE KIZGINLIK TAKİBİ Sütçü inek işletmelerindeki başlıca kayıplar: Düşük süt verimi Düşük döl verimi - Üreme sistemi hastalıkları - Üremenin kontrolündeki aksaklıklar Metabolik sorunlar Ayak

Detaylı

SÜT SIĞIRCILIĞI Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri İÇİNDEKİLER

SÜT SIĞIRCILIĞI Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri İÇİNDEKİLER SÜT SIĞIRCILIĞI Kontrol Noktaları ve Uygunluk Kriterleri İÇİNDEKİLER SS. 1 YASAL TESCİL SS. 2 YEM SS. 3 BARINAK VE İMKANLAR SS. 4 HAYVAN SAĞLIĞI SS. 5 SAĞIM SS. 6 SAĞIM TESİSLERİ SS. 7 HİJYEN SS. 8 TEMİZLİK

Detaylı

ANNE SÜTÜ İle BESLENMEDE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ Ders 6 Sağlık Uygulamaları Başarılı emzirmede 10 Adım

ANNE SÜTÜ İle BESLENMEDE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ Ders 6 Sağlık Uygulamaları Başarılı emzirmede 10 Adım Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ANNE SÜTÜ İle BESLENMEDE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ Ders 6 Sağlık Uygulamaları Başarılı emzirmede 10 Adım AMAÇLAR Başarılı Emzirme İçin On

Detaylı

KiŞiSEL. HiJYEN CEP KİTABI EGEBİLİM KOLEJİ NİN HEDİYESİDİR.

KiŞiSEL. HiJYEN CEP KİTABI EGEBİLİM KOLEJİ NİN HEDİYESİDİR. KiŞiSEL HiJYEN CEP KİTABI EGEBİLİM KOLEJİ NİN HEDİYESİDİR. www.egebilimkoleji.com EGEBİLİM KOLEJİ ÇEVREYE DUYARLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİR TÜRÇEV DEN SAĞLIK NEDİR? Temizlik, yalnızca hastalık ve sağlığın

Detaylı

SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Bu sunu Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayatboyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında düzenlenen Eğitim Toplantıları için hazırlanmıştır.

Detaylı

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR*

YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR* YATIRIM KAPSAMINDA UYULMASI GEREKEN MİNİMUM KOŞULLAR* Çağrı Dönemi Tedbir 0: Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar Alt Tedbir : Et

Detaylı

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01 NO: 01 Kutu Açıcı 1. Donmuş kaba yağları akıtmak için önce sıcak suyun altına tutun ve fırçalayın. 2. Evyeyi ılık su ve önerilen miktarda ki MSS- Kreon Blitz ile doldurun. 3. Islanması için birkaç dakika

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ DOĞUM EYLEMİ SÜRECİ VE YENİDOĞAN İZLEM FORMU

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ DOĞUM EYLEMİ SÜRECİ VE YENİDOĞAN İZLEM FORMU Revizyon Tarihi :-15.07.2016 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ DOĞUM EYLEMİ SÜRECİ VE YENİDOĞAN İZLEM FORMU Adı-Soyadı Yaşı Eşinin Adı Soyadı SGK Aile Hekimi Eğitim Durumu (kendisi

Detaylı

VÜCUT BAKIMI VE TEMĠZLĠĞĠ

VÜCUT BAKIMI VE TEMĠZLĠĞĠ VÜCUT BAKIMI VE TEMĠZLĠĞĠ Sağlıklı bir yaşam için vücudun deri, saç, el ayak, ağız ve diş gibi kısımlarının bakımı ve temizliğine önem verilmesi gerekir. Derinin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi ve vücuda

Detaylı

DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DEMİR KESME VE BÜKME MAKİNELERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Makineyi kullanma konusunda bilgili olmayan kişilerin makineyi kullanmasına izin vermeyiniz. Bu makine sadece makinenin kullanılması konusunda

Detaylı

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri.

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Sağlık ve Güvenlik Alman Teknolojisi Alman Kalitesi Gündem 1. VIP Çözümler 2. Sağlık ve Güvenlik 3. Yüzeyler ve Yüzey Hazırlığı 1. Beton Yüzeyler 2. Çelik Yüzeyler

Detaylı

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLİCECEK HUSUSLAR

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLİCECEK HUSUSLAR 2015 BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLİCECEK HUSUSLAR Bitki Koruma Ürünleri 1 Bitki Koruma Ürünü Nedir? İlaç Seçimi ve Hazırlanması BKÜ Kullanırken Uyulması Gereken Kurallar BKÜ Kullanımı

Detaylı

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak,

BT2K PU ELAST. Temel, perde duvar ve bodrum gibi toprak altı uygulamalarında, su ve nem geçirmezlik malzemesi olarak, BT2K PU ELAST Bitüm-Poliüretan Esaslı Çift Komponentli Su Yalıtım Malzemesi Ürün Tanımı Bitüm-Poliüretan esaslı, çift bileşenli, hızlı kürlenen, kalıcı ve yüksek esnekliğe sahip, soğuk uygulanan su yalıtım

Detaylı

MEME LOBU YANGISI. süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek. giderleri. süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp

MEME LOBU YANGISI. süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek. giderleri. süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp MASTİT 1 MEME LOBU YANGISI süt veriminde azalma sütün imhası laboratuvar giderleri ilaç giderleri vet.hek. giderleri süt endüstrisinde önemli ekonomik kayıp HAYVAN Sağlığı fonksiyonel meme lobunun kaybı

Detaylı

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal

Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal Turizmin gelişmesi konaklama tesislerinden beklenen hizmetin artmasına neden olmuştur. Misafirler gece konaklamasının yanında farklı sosyal faaliyetleri yapabileceği tesisleri tercih etmektedirler. Bu

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU TEMİZLİK VE BAKIM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ SAYFA 1 / 5 AMAÇ KAPSAM SORUMLULAR : Hereke MYO nun genel temizlik ve tertip-düzeni için standartları, sorumluları, sorumlulukları ve kontrol esaslarını belirleyerek, sürecin kalitesini arttırmak. : Hereke

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon. Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD

Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon. Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD Ameliyathane Ortamı Ekip Üyeleri ve Organizasyon Prof Dr. Hasan Besim Genel Cerrahi AD Hasta cerrahi bir tedavi uygulanacağı zaman ameliyathane ekibi tedaviyi tümü ile devralır Operasyon sırasınca hastanın

Detaylı

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ

ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ ELEKTRİKLİ EL MİKSERİ MODEL RTM394 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 1 6 3 6 2 1 5 4 2 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA/KAPAMA ŞALTERİ 2. AÇMA /KAPAMA ŞALTER KİLİTLEYİCİ 3. HIZ AYAR DÜĞMESİ 4. VİTES AYAR DÜĞMESİ 5.

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

YENĠDOĞAN DÖNEMĠNDE ANNELERĠN SIK SORDUĞU SORULAR. Başkent Üniversitesi Adana Seyhan Hastanesi Yenidoğan Bilim Dalı Dr.

YENĠDOĞAN DÖNEMĠNDE ANNELERĠN SIK SORDUĞU SORULAR. Başkent Üniversitesi Adana Seyhan Hastanesi Yenidoğan Bilim Dalı Dr. YENĠDOĞAN DÖNEMĠNDE ANNELERĠN SIK SORDUĞU SORULAR Başkent Üniversitesi Adana Seyhan Hastanesi Yenidoğan Bilim Dalı Dr. Hande Gülcan Bebeğimi ne sıklıkta emzireyim? Bebeği doğar doğmaz ilk saatte emzirmeye

Detaylı

İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Ortak Sağlık Birimleri Amaç : Birinci basamak sağlık hizmetleri içerisinde İşyeri Sağlık Birimlerini ve fonksiyonlarını tanıtmak Hedefler : İşyeri Sağlık Birimlerinin

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARAFINDAN DESTEKLENECEK KANATLI ETİ ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERDE AB STANDARTLARI DENETİM FORMU

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARAFINDAN DESTEKLENECEK KANATLI ETİ ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERDE AB STANDARTLARI DENETİM FORMU TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARAFINDAN DESTEKLENECEK KANATLI ETİ ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELERDE AB STANDARTLARI DENETİM FORMU İşletme Sahibinin adı/soyadı Adresi Tel/Fax İşletme No İşletmenin

Detaylı

SAĞIM VE SÜT HİJYENİ

SAĞIM VE SÜT HİJYENİ SAĞIM VE SÜT HİJYENİ Sağlıklı bir inek, koyun veya keçi memesinden salgılanan süt herhangi bir şekilde kirlilik ya da mikrop taşımaz Sütün temiz ve sağlıklı bir insan gıdası olarak kullanılmasını sağlamak

Detaylı

KİLİTLİ MONO BLOK KAUÇUK-YER-ZEMİN-KAPLAMA- MALZEMELERİ

KİLİTLİ MONO BLOK KAUÇUK-YER-ZEMİN-KAPLAMA- MALZEMELERİ ./../2016. AT ÇİFTLİK ZEMİNLERİ At Çiftlik Zeminleri-Atlar İçin Yürüme Yolları At Hara Kısrak Üretim ve Binicilik Çiftliklikleri-Anti Bakteriyal-Kauçuk-Yer-Zemin- Döşemeleri YOĞUNLAŞTIRILMIŞ KİLİTLİ MONO

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ml sinde (=20 damla) 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.375 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Propil paraben

Detaylı

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması ON DOĞRU MUTFAK UYGULAMASI 1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması 2. Donmuş Etlerin Çözündürülmesi 7. Mutfak Bez ve Süngerlerinin Temizliği 3. Etlerin Pişirilmesi 8. Kesme Tahtasının Temizliği 4.

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

TEKLİF BAKANLIK ONAYLI POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ

TEKLİF BAKANLIK ONAYLI POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ TEKLİF BAKANLIK POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ / /201. 2MM KORD BEZİ ARA KATMANLI BÜYÜKBAŞ HAYVAN YATAKLARI Süt Üretim Çiftliklikleri-Anti Bakteriyal-Kauçuk-Yer-Zemin-Döşemeleri YOĞUNLAŞTIRILMIŞ KİLİTLİ

Detaylı

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme;

Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; Transfüzyon merkezinde süreçlerin işleyişine yönelik yazılı düzenleme bulunmalıdır. Yazılı düzenleme; o Hangi durumlarda bağışçıdan kan alınacağı, o Bağışçının seçilmesi, bağışçının reddi, bağışçıdan kan

Detaylı

ÖNEMLİ: BAŞLAMADAN ÖNCE

ÖNEMLİ: BAŞLAMADAN ÖNCE ARAY DIŞ TİC VE PAZ AŞ Bakım ve Kullanım Rehberi ÖNEMLİ: BAŞLAMADAN ÖNCE Basınçlı yıkayıcı kullanımı, sadece 1500 psi (inçkare başına düşen pound) altında basınç ve döşemenin 12 inç yukarısında olmak kaydıyla

Detaylı

KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463

KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463 KULUÇKAHANE ve DAMIZLIK İŞLETMELERİNİN SAĞLIK KONTROL YÖNETMELİĞİ Yetki Kanunu 3285, 441 Yayımlandığı R.Gazete 14 Eylül 1998, 23463 BİRİNCİ BÖLÜ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Kuru Dönem ve Geçis Dönemi

Kuru Dönem ve Geçis Dönemi Kuru dönemde amaç; Uzun süre süt üreten ve yıpranan meme dokunun yenilenmesi ve gelecek laktasyona hazırlanması, Kolostrum (ağız sütü) üretiminin sağlıklı ve yeterli olmasının sağlanması, Gebelik sonunda

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE KÜMES ISI POMPALARI

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE KÜMES ISI POMPALARI YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE M A KÜMES ISI POMPALARI ENERJİ SİSTEMLERİ A.Ş. İsmindeki (Can-inovate) inovasyon ruhu ile hareket eden şirketimiz, 1965 yılından beri elektronik, IT, haberleşme, enerji, inşaat,

Detaylı

MİNİ KULUÇKA MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

MİNİ KULUÇKA MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 36-48-56 MİNİ KULUÇKA MAKİNASI KULLANIM TALİMATI LÜTFEN TEKNİK SERVİSE BAŞVURMADAN ÖNCE KULLANIM TALİMATLARINI SONUNA KADAR OKUYUN VE GEREKLİ ŞARTLARI YERİNE GETİRDİĞİNİZDEN EMİN OLUN!!! MİNİ KULUÇKA MAKİNALARININ

Detaylı

TEKLİF BAKANLIK ONAYLI POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ

TEKLİF BAKANLIK ONAYLI POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ TEKLİF BAKANLIK POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ /../201 BÜYÜKBAŞ HAYVAN YATAKLARI Süt Üretim Çiftliklikleri-Anti Bakteriyal-Kauçuk-Yer-Zemin-Döşemeleri YOĞUNLAŞTIRILMIŞ KİLİTLİ MONO BLOK KAUÇUK-YER-ZEMİN-KAPLAMA-

Detaylı

30.12.2014. Anne Sütünün Önemi. 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı. Anne Sütünün Önemi. Anne Sütünün Önemi. Anne Sütünün Önemi

30.12.2014. Anne Sütünün Önemi. 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı. Anne Sütünün Önemi. Anne Sütünün Önemi. Anne Sütünün Önemi 10.Sınıf Kadın Sağlığı Hastalıkları ve Bakımı 15.Hafta ( 22-26 / 12 / 2014 ) ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ Slayt No: 22 Bebeğin bağışıklık sisteminin gelişimini kolaylaştırır. Bebekte kulak enfeksiyonları

Detaylı

Perla Vita Kümes Uygulamaları El Kitabı

Perla Vita Kümes Uygulamaları El Kitabı Perla Vita Kümes Uygulamaları El Kitabı BIOSOLUTION TARIM DANIŞMANLIK İTHALAT VE İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ. 1479 Sok. Kristal İş Merkezi, No. 15, Kat 5, Daire 22 Alsancak / İzmir Tel.: +90 232 464 71 21 Yapılacak

Detaylı

TEKLİF BAKANLIK ONAYLI POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ

TEKLİF BAKANLIK ONAYLI POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ TEKLİF BAKANLIK POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ.../../201 BÜYÜKBAŞ HAYVAN YATAKLARI Süt Üretim Çiftliklikleri-Anti Bakteriyal-Kauçuk-Yer-Zemin-Döşemeleri YOĞUNLAŞTIRILMIŞ KİLİTLİ MONO BLOK KAUÇUK-YER-ZEMİN-KAPLAMA-

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ UYARI LEVHALARI KATALOĞU Levha No Levha Temsili Resim Levha Boyutları (cm) Yükseklik x En UL-001 Makine, Alet ve Malzemelerinizi Özenli Kullanınız UL-002 Dikkat Tüpleri Bağlı Tut

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi

Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi Yrd.Doç.Dr. Ali EKŞİ a_eksi@yahoo.com Ege Üniversitesi ÖĞRENİM HEDEFLERİ Araç bakımının önemini ve gerekliliği öğrenmek, Aracın günlük, haftalık ve aylık kontrollerinin yapılmasının önemini öğrenmek, Periyodik

Detaylı

TEKLİF BAKANLIK ONAYLI POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ

TEKLİF BAKANLIK ONAYLI POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ TEKLİF BAKANLIK POZ ANALİZLİ ÇİFTLİK ZEMİNLERİ.../../201 BÜYÜKBAŞ HAYVAN YATAKLARI Süt Üretim Çiftliklikleri-Anti Bakteriyal-Kauçuk-Yer-Zemin-Döşemeleri YOĞUNLAŞTIRILMIŞ KİLİTLİ MONO BLOK KAUÇUK-YER-ZEMİN-KAPLAMA-

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİ

POLİKLİNİK HİZMETLERİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birime yönelik düzenleme bulunmalıdır. Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birim bulunmalıdır. Bu birimde, bölümde hizmet veren hekimlerin listesi

Detaylı

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ HAKKINDA UYGULAMA ESASLARI TEBLİĞİ (tebliğ 2016/26) *BUZAĞI DESTEKLEMESİ *MALAK DESTEKLEMESİ *ANAÇ KOYUN VE KEÇİ DESTEKLEMESİ *ÇİĞ SÜT DESTEKLEMESİ

Detaylı

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır.

Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhaneye yönelik düzenleme yapılmalıdır. Doğumhane girişinde çalışanlar için giyinme odası bulunmalıdır. Doğum öncesi izlem ve doğum işlemi tek kişilik odalarda yapılmalıdır. Doğum öncesi izlem, doğum

Detaylı

MESLEK HASTALIKLARINDAN KORUNMA İLKELERİ

MESLEK HASTALIKLARINDAN KORUNMA İLKELERİ MESLEK HASTALIKLARINDAN KORUNMA İLKELERİ İşyerlerinde meslek hastalıklarına sebep olabilecek faktörleri her zaman tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir. Bu sebeple, meslek hastalıklarından korunmak

Detaylı

KORD BEZİ ARA KATMANLI YOĞUNLAŞTIRILMIŞ KİLİTLİ MONO BLOK KAUÇUK- YER-ZEMİN-KAPLAMA-MALZEMELERİ

KORD BEZİ ARA KATMANLI YOĞUNLAŞTIRILMIŞ KİLİTLİ MONO BLOK KAUÇUK- YER-ZEMİN-KAPLAMA-MALZEMELERİ AT ÇİFTLİK ZEMİNLERİ / /2016 At Çiftlik Zeminleri-Atlar İçin Yürüme Yolları At Ahır-Hara Kısrak Üretim ve Binicilik Çiftliklikleri Anti Bakteriyal-Kauçuk-Yer-Zemin-Döşemeleri KORD BEZİ ARA KATMANLI YOĞUNLAŞTIRILMIŞ

Detaylı

STANDART ÜRÜN ÖZELLİKLERİ VE FİYATLARI

STANDART ÜRÜN ÖZELLİKLERİ VE FİYATLARI Çiftlik Zeminleri Büyük Baş Hayvan Yatakları-At Çiftlik Zeminleri-Atlar İçin Yürüme Yolları Süt Üretim Çiftliklikleri-Anti Bakteriyal-Kauçuk-Yer-Zemin-Döşemeleri KAUÇUK-YER-ZEMİN-KAPLAMA-MALZEMELERİ STANDART

Detaylı

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar)

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar) KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI (Kişisel Koruyucu Ekipmanlar) İÇERİK KKE LERİN GENEL ÖZELLİKLERİ KAFA KORUMA GÖZ KORUMA KULAK KORUMA SOLUNUM KORUMA EL KORUMA AYAK KORUMA DÜŞÜŞ ENGELLEYİCİLER VÜCUT KORUMA

Detaylı

Mithat Güçlü KARATAŞ LOGOSU BULUNAN KURUM VE KURULUŞLAR TARAFINDAN KULLANILMAKTADIR & OLUR VE ONAYLIDIR

Mithat Güçlü KARATAŞ LOGOSU BULUNAN KURUM VE KURULUŞLAR TARAFINDAN KULLANILMAKTADIR & OLUR VE ONAYLIDIR TEKLİF / /201. ÇİFTLİK ZEMİNLERİ Büyük Baş Hayvan Yatakları-At Çiftlik Zeminleri-Atlar İçin Yürüme Yolları Süt Üretim Çiftliklikleri-Anti Bakteriyal-Kauçuk-Yer-Zemin-Döşemeleri KAUÇUK-YER-ZEMİN-KAPLAMA-MALZEMELERİ

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Enfeksiyon Kontrol Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Hastanede

Detaylı

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti Prospektüs ; berrak sarı renkli çözelti olup her ml'si 500.000 IU Vitamin A, 75.000 IU Vitamin D 3 ve 50 mg Vitamin E içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ uygun farmasötik şekli, içerdiği A, D 3 ve E vitamin

Detaylı