ıtalya'da KAMU GÖREVliLERiNiN YETIŞTiRiLMESi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ıtalya'da KAMU GÖREVliLERiNiN YETIŞTiRiLMESi"

Transkript

1 ıtalya'da KAMU GÖREVliLERiNiN YETIŞTiRiLMESi A. Fikret AR * Kamu görevlilerinin eğitimi, yönetici sınıf, üst kademe yöneticilerinin yetiştirilmesi konularından söz edildiğinde akla çok kez ABD, İngiltere, Fransa, Belçika (bir ReD ülkesi olarak) Pakistan... gelmektedir. Sayılan bu ülkelerdeki uygulamalar çok iyi bilinmekte, yazılmakta ve üniversitelerimizin ilgili ana bilim dallarında okutulmaktadır. Bugünlerde üst kademe yöneticilerinin yetiştirilmesi konusu, kamu görevlileri arasında, Parlamento'da ve öteki ilgili çevrelerde görüşülüp tartışıldığından güncel bir nitelik kazanmış bulunuyor. Bu nedenlerle yazımızda; (ülkemizde pek işlenmemiş olan) İtalya modeli ele alınarak açıklanmaya çalışılacaktır. Önce; İtalya'da kamu görevlilerinin ve özellikle yüksek yöneticilerin eğitildiği başlıca kurumlar tanıtılacak, daha sonra Türkiye'deki ve İtalya'daki uygulamalar arasında bir karşılaştırmaya yer verilecektir_ İtalya'da kamu hizmetine gırış, esas itibariyle sınavla olmaktadır. Sınavı kazanan memurlar «Hizmet Öncesi - Hazırlama Kursları»na katılırlar. Ayrıca kurum ve kuruluşlar memurlarını çeşitli konularda düzenlenen hizmetiçi eğitim programlarına gönderirler. Kamu kurumlarının yöneticilerinin yönetim mevkilerine gelmeden ya da geldikten sonra yönetim eğitimi görmeleri yasal zorunluktur_ Ancak zaman zaman böyle bir eğitim görmeksizin yönetici mevkilerine getirilenlere de rastlanmaktadır. İtalya'da kamu görevlilerine yönetimsel, mesleki ve teknik eğitim veren örgütler, kamu ve özel girişim kuruluşları olmak üzere iki değişik türdedir. KAMU KURULUŞU NİTELİGİNDEKİ EGİTİM KURUMLARı Kamu kurumu niteliğindeki eğitim örgütleri, Kamu Yönetimi Yüksek Okulu ile bazı bakanlıkların kendi personeli için kurdukları Eğitim Okul. ları ve Üniversitelerdir, " TODAİE Öğretim Üyesi.

2 72 AMME İDARESİ DERGİSi Kamu Yönetimi Yüksek Okulu 1957 yılında kurulan ve 1972'de yeniden düzenlenen Kamu Yönetimi Yüksek Okulu (Scoula Superiore Della Publica Administrazione), Başbakanlığa bağlı olup merkezi Roma'dadır. Yüksek Okul'un ayrıca Firenze (Floransa), Siena, Bologna, Trieste ve Venezia (Venedik) da Şubeleri vardır. Adı geçen Yüksek Okul'da ve Şubelerinde, İtalya'nın tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan her pozisyondaki kamu personeli eğitilmektedir. Yüksek Okul'un ve Şubelerinin amaçları; daha verimli çalışan bir kamu yönetimi için kamu personelini ve özellikle yöneticileri çağdaş yönetim bilgileriyle donatmak ve zenginleştirmektir. Prof. Canini tarafından 1980 yılında «Kamu Kuruluşlarında Verimli Çalışma Esasları ve Öneriler» isimli bir araştırma yapılmış ve bu konuda hazırlanan rapor İtalyan Hükümetine sunulmuştur. Bunun üzerine Prof. Canini sözü edilen raporu uygulamakla görevli Bakan olarak atanmış ve Kamu Yönetimi Yüksek Okulu'na bu alanda yapılan çalışmalarda önemli görevler verilmiştir. Kuruluş Kanununa göre Kamu Yönetimi Yüksek Okulu'nun örgütü, Yönetim Kurulu ile Öğretim Komitesi'nden oluşmaktadır. Yönetim Kurulu: Başkan (Yüksek Okulun Müdürü), 10 Bakanlık temsil cisi, 4 üye (Tam zamanlı öğretim üyeleri arasından seçilir), 7 politik parti, çeşitli kuruluş ve dernek temsilcisi (Beyaz, zenci, hıristiyan, katolik, komü nist...). 2 Personel Dairesi temsilcisi, 1 Kurul Sekreteri'nden oluşmaktadır. Öğretim Komitesi ise; Başkan (Yüksek Okulun Müdürü), 1 Devlet Da Grubu temsilcisi, 3 Kamu Yönetimi Yüksek Okulu tam zamanlı nışmanlar öğretim üyeleri temsilcisi, 1 Kamu Yönetimi Yüksek Okulu yarı zamanlı öğretim üyeleri temsilcisi, 1 Genel Sekreter, 3 Maliye, Dışişleri ve Posta Telekominikasyon Bakanlıklarına bağlı okulların temsilcileri ile 1 Komite Sekreterinden oluşur. Kamu Yönetimi Yüksek Okulu'nun.B!,!şkanı, Bakanlar Kurulunca dört yıl için atanmaktadır. Yüksek Okulun Öğretim kadrosunu tam ve yarı za manlı öğretim üye ve görevlileri oluşturur. Bunlar akademik personelol duğu gibi, idarede kamu yönetimi alanındaki çalışma ve eserleriyle tanınmış kişiler de olabilmektedir. Yüksek Okulun merkez ve Şubelerinde top lam olarak 250 dolayında kadrolu ve 150 kadar da yarı zamanlı çalışan öğretim üye ve görevlisi bulunmaktadır. Yüksek Okul her yıl başında, bir yıllık eğitim programları düzenleyerek eğitim konularını, bunların yapılacağı ay ve günleri, öğretim üyelerini gös teren Broşürleri tüm kamu kuruluşlarına gönderir. Kuruluşlar bu Broşürleri inc::leyerek, hangi programa kimleri göndereceklerini saptayıp Yüksek Okul Müdürlüğüne yeter süre önce bildirirler. Yüksek ve ortakademe yö

3 İTALYA'DA KAMU GöREVLİLERiNİN YETİŞTİRİLMESİ 73 netim mevkilerine gelecek olanların ya da gelenlerin isimleri de kurumlarınca adayolarak Kamu Yönetimi Yüksek Okulu'na bildirilir. Okul,adayları.. yazılı ve sözlü sınavlara alır ve sınavlarda başarı sağlayanları eğitime davet eder. Yüksek yöneticilik mevkilerine adayolan kişilerin 'uygun sicil almış ve yüksek öğrenim görmüş ve belli bir süre idarede çalışmış gereklidir. olmaları Kamu Yönetimi Yüksek Okulunda eğitim, kamu yönetiminin çeşitli dal larında olmak üzere 10 saat ile 3-12 ayarasında değişen kısa ve uzun süreli seminer ve kurslar biçiminde yapılır. Yöneticiler için genellikle altı ay süreli kurslar düzenlenir. Eğer bir bakanlıktan fazla personel gönderilirse, bunlar için özel sınıflar açıldığı gibi, belli uzmanlık alanlarında çalışan kamu personeli (bilgisayar uzmanları, eğitimciler, plancılar vb.) için özel kurs ve seminerler planlanır. Kamu Yönetimi Yüksek Okulu'nda düzenlenen kurs ve seminerlerden başlıcaları şunlardır: - Üst kademe Yönetim Seminerleri, - Orta kademe Yönetim Seminerleri, - Şefler için Yönetim Kursları, - Hazırlama Kursları (yeni memurlar için), - Organizasyon ve Metot, - Örgütlenme, - Örgütsel Verimlilik Ölçme, - Bilgi İşlem, - Haberleşme, - Mali Teknikler, - Mali Analiz Teknikleri, - Mahalli İdareler (Mahalli idare personeli için ve mahalli idare kuruluşlarının işbirliği ile yürütülür) - Kanun Hazırlama Tekniği, - Hukuk Tekniği, - Kontrat Hazırlama ve Sözleşme Teknikleri, - İdari İşlemler, - Araştırma Teknikleri, - Kütüphanecilik, - Arşivcilik, - İstatistik, - Teknik Ressamlık, - Daktilo. Eğitim; konferans metotu ile göze ve kulağa hitap eden gereçler kul lanılarak yürütülür. Sınıflar kişiliktir. Kurs ve seminerlerin haftalık

4 74 AMME İDARESİ DERGİSİ süreleri saattir. Kursların ve seminerlerin sonunda sınav yapılır, başarısız öğrenci kuruluşuna iade edilir. Kamu Yönetimi Yüksek Okulu'nda her yıl 2500 dolayında kamu personeli eğitilmektedir. İtalya'da kamu personelinin yükselmesi ve yüksek yönetici olabilmesi için sicil ve kıdem esas alınır. Terfi ve atamalarda sözü edilen Yüksek Okul mezunu olmak avantaj sağlar. Yüksek Okul yatısızdır. Kamu Yönetimi Yüksek Okulu'nda çok az araştırma ve yayın yapılmaktadır. Okul esas itibariyle eğitim ve öğretim kurumudur. Anılan Okulun ve Şubelerinin, kamu yönetimi alanındaki yayınlar başta olmak üzere, birer kitaplığı bulunmaktadır. Bazı Bakanlıklara Bağlı Okullar Bazı bakanlıklar kendi personeline özgü olmak üzere yönetimin çeşitli dallarında eğitim ve öğrenim yapan okullar kurmuşlardır_ Bunlar; Dışişleri, Maliye, Savunma, Posta - Telekominikasyon ve İçişleri Bakanlıklarıdır. Üniversiteler Bazı İtalyan Üniversitelerinde kamu yönetimi eğitimi yapan fakülte ve enstitüler bulunmaktadır. Bunlar değişik illerdedir. Roma Üniversitesinde ise, kamu yönetimi okutulnıamakta, yalnızca lisans düzeyinde idare hukuku dersine yer verilmektedir. ÖZEL EGİTİM KURUMLARı İtalya'da kamu yönetimi ve işletme yönetimi ile bunlarla ilgili uzmanlık dallarında eğitim yapan çeşitli özel sektör kuruluşları bulunmaktadır. Bunlar dernek ya da özel firma statüsüne sahiptir. «Kuruluşlara Mesleki Gelişme Formasyonu Verme Enstitüsü" ile «Kuruluşları Yönlendirme Yüksek Enstitüsü" bu tür eğitim kuruluşlarının en ünlüleri ve güçlüleri olarak tanınmaktadır. Bu nedenle anılan iki kuruluşun örgüt yapıları ve çalışmaları aşağıda ayrı ayrı açıklanmaktadır. Kuruluşlara Mesleki Gelişme Formasyonu Verme Enstitüsü (İFAP) Kuruluşlara Mesleki Gelişme Formasyonu Verme Enstitüsü (Istituto Per La Formazione c L'aggiornamcnto Profesyonale - IFAP), bir özel girişim kuruluşudur. Amacı, kamu kuruluşlarında ve özel sektörde -bir verimi arttırma aracı olarak- eğitim programları düzenlemektir. Bu programların çoğunluğu, üst ve orta kademe yöneticileri ile işletmedlere hitap etmektedir. Programlara firmalardan olduğu gibi, kamu kurumlarının merkez ve taşra kuruluşlarından, mahalli idarelerden ve ülkemizdeki KİT'lere benzer kuruluşlardan da öğrenci kabul edilmektedir. Programlar genellikle 3-5 günlük kısa süreli seminerler biçiminde olmakla birlikte, birkaç aylık eğitim programları Cıa düzenlenmektedir.

5 İTALYA'DA KAMU GöREVliLERİNİN retiştirilmesi 75 Bazı kuruluş ve dernekler, IFAP'ı finanse ederler. Ancak tüm kurs ve seminerler ücretlidir, Kamu personeline ait para kurumlarınca ödenmek tedir. Kamu personelinin İFAP eğitimine katılması, terfi için bir neden ol mamaktadır. Bazı bakanlıklar belli statüdeki yöneticileri ya da belli uzmanlık dalı elemanları için İFAP'dan özel eğitim progrcımları da isteyebilmektedir. Genelde belli uzmanlık dalları için düzenlenen kurs ve seminerlere, çeşitli kamu kesiminden ve özel sektörden personel katılmaktadır. Bu tür karma eğitim programları fikir alışverişi yönünden yararlı görülmektedir. IFAP, eğitim programlarını yıllık olarak hazırlar. Yapılacak eğitimin türleri ile bunların uygulanacağı ay ve günü, katılma koşullarını ve ücret listesini içeren dolayında Broşürü her yıl başında kamu ve özel girişim kuruluşlarına gönderir. Kuruluşlar bu broşürlerden kendilerine uy gun gelen programları seçerek IFAP'a başvurularını yaparlar. Günü gelince kursiyerler eğitime alınırlar. IFAP tarafından yalnız bir kuruluşa ait eğitim programları da hazırlanmaktadır. Bu durumlarda o kuruluşta bir inceleme yapılarak sorunlar ve eğitim ihtiyaçları bir raporla saptanır. Eğitim programları da bu rapor gözönünde tutularak düzenlenir. IFAP programlarının yaklaşık % 80'i genel nitelikte ve tüm kurumlara açıktır, _yaklaşık olarak % 20'si ise istekte bulunan kuruluşların personeli için uygun görülen konularda ve o kuruma özg"li olmak üzere hazırlanmaktadır. IFAP eğitim elemanlarının % 70 kadarı, İtalya'nın çeşitli yörelerindeki kuruluşlara giderek yerinde eğitim yapmaktadırlar. Sınıflar kişi arasında olmaktadır. İstendiği takdirde sertifika da verilmektedir. IFAP'ın eğitim konuları yüzleri bulmaktadır yılı programında yer alan ana başlıklar şöyledir: - Yönetim, - Pazarlama Stratejileri, - Ekonomi, Finansman ve KontroL, - Mali Kontrol, - Prodüktivitc Teknolojisi ve Sorunları, - Personel Yönetimi, - Endüstride İnsan İlişkileri, - Örgütlenme, - tnformatik Sistemleri, - Kalite Kontrolu, - ilk Kademe AmirIeri Formasyonu.

6 76 AMME İDARESİ DERGİSİ Bu konulann her biri 5-15 alt konuya aynlmakta ve her alt konu, bir seminer ya da kurs programı olarak düzenlenip işlenmektedir. Bir fikir verebilmek üzere bunlardan biri olan «Örgütlenme»nin alt eğitim konulan alınmıştır. Süresi (Gün) İşletmenin Örgütlendirilmesinde Esaslar LO Örgüt Analizi Metodoloji ve Araçlan 3 İşlevsel Verim ve Etkinlik 3 İşlem Analizi ve Geliştirme 3 Araştırma 3 Örgüt Planlama Koşulları 3 Proje Yöneticisinin Örgüt Geliştirmede Rolü 2 İşin (Çalışman{n) Örgütlenmesİ (Organizasyonu) İş Organizasyonunda Yeni Teknikler 5 Memurların Çalışma Organizasyonu 3 Örgüt Değerlendirme Araçlan 3 Örgütsel Değişme ve Objektiflik İçin Yönlendirme 5 Mahalli İdarelerin Planlama ve Örgütlenmesi 3 Örgütsel Raporlar İşletmelerde Sözleşme 5 Toplantı Düzenleme ve Yönetimi 4 Görüşme ve Mülakat Teknikleri 4 Sunuş Teknikleri (İş Konuşması) 12 Örgütlerde Yeniden Düzenleme 3 İşletpıe Organizasyonunun Esasları 3 İş Gruplan 5 Verimlilik ve Örgüt Yöneticinin Sorumluluğu 3 Karar Süreci 3 Kuruluşları Yönlendirme Yüksek Enstitüsü (ISDA) Kuruluşlan Yönlendirme Yüksek Enstitüsü (Istituto Superiore Direzione Aziendale (ISDA) de bir özel sektör kuruluşu olup, lmmu kurumları ve firmalann yönetici ve işletmecileriyle, çeşitli uzmanlık alanlanndaki personeli ya da belli meslek sahibi elemanları için eğitim programlan düzenlemektedir.

7 İTALYA'DA KAMU GÖREVLİLERİNİN YETİşTİRİLMESİ yıl önce kurulmuş bulunan ISDNnın amacı da -eğitim yoluyla- ku rumiarı yönlendirerek verimliliklerini yükseltmektir. Bunun için kısa ve uzun süreli kurs ve seminerler düzenlemektcdir. Roma'da iki Şube halinde ça lışan ISDA yıllık ve aylık eğitim programları hazırlayarak bunların ay, gün ve sürelerini gösteren Broşürleri tüm kamu ve özel kesim kurumlarına gönderir. Kurum ve kuruluşlar, kaç personelinin hangi programlara katılacak larına karar vererek ISDA'ya yeterince önceden başvururlar. ISDA eğitim personeli yalnız Roma'da değil, İtalya'nın çeşitli yörelerine giderek kuruluşların bulunduğu yerlerde eğitim yaptıkları gibi, belli kurum ve kuruluşlar için ya da aynı meslek grupları için istek üzerine özel kurs ve seminerıer de düzenlemektedir. Bu tür özel istekler karşısın da önce bu kuruma gidilip bir inceleme yapılıp eğitim ihtiyacı yerinde saptanır ve bu konuda bir rapor hazırlanır. Eğitim programları da bu ra pora uygun seçimde düzenlenir. İlgililerce bu yönetimin çok yararlı olduğu belirtilmektedir ki, bu düşünce ve yaklaşım tarafımızdan da gerçekçi ve yerinde bulunmakta ve paylaşılmaktadır. Bununla birlikte, eğitim programlan hiçbir zaman kesin olmayıp, eğitim sırasında da gerekli görülen, düzeltme ve değişiklikler yapılmaktadır. Kuruluşları Yönlendirme Yüksek Enstitüsü eğitim hizmetlerini daima bir ücret karşılığı yapmaktadır. ISDA'nın öğretim elemanları çeşitli alanlardan gelmekte ve tam ya da yarı zamanlı çalışmaktadırlar. Bunların çoğu (yaklaşık olarak % 80) ihti yaca göre sağlanan ve yarı zamanlı çalışan kişilerdir. Bu Enstitü tarafından her yıl 4000 dolayında personele eğitim yapılmaktadır. Programlar ortalama dört günlük olmakla birlikte, gerektiğinde daha uzun, 5-30 gün süreli programlar da düzenlenmektedir. Bankalar, sigorta şirketleri, tarım alanı ISDA'nın başlıca müşterileri olmakla birlikte, önemli sayıda kamu personeli de Yüksek Enstitünün prog ramlarına katılmaktadırlar. ISDA'da yüksek ve ortak kademe yöneticilerinden şefiere, uzmanlara ve sekreterlere kadar kurumlararası, kurwnsal ya da özel nitelikte yönetim eğitimi programları uygulanmaktadır Yılı için düzenlenen Broşüre göre, şu ana başlıklar altında eğitim programları - Yönetim, planlannuştır: - Personelin Formasyonu, - Örgütsel Haberleşme, - Pazarlama, - Yönetimde Kontra"!, - Mali Krediler, - Dış (Halkla) İlişkiler.

8 AMc\1E İDARE si DERGİst Bu ana konulardan her biri de çeşitli alt konulara ayrılarak yüzlerce eğitim programı geliştirilmektedir. Bu konuda bir örnek olmak üzere "Yönetim» ana başlığı altında düzenlenen eğitim programları aşağıya alınmıştır. Kurslar Süre (Gün) Seminerler : Kredi Kurumlarındaki Sorumlu İşletme Birimlerinin Geliştirilmesi 3 Problem Analizi ve Karar Süreci 3 Çalışma Gruplarının Yönetimi 3 Yönetici ve Prodüktivİte, Gerilim ve Refah Düzeyi 3 Kredi Kurumlarında Bilgi ve Otomasyonun Temel Elemanları 3 Kredi Kurumlarında Son Gelişmeler ve Güncel Sorunlar 2 Yönetimde Planlama ve Kontrol 4 Yöneticinin Örgüt Geliştirınede Rolü 3 Personel Yönetiminde Verimliliğin Elde Edilmesi 3 Sıralanan bu konular da ayrıntılı olmak üzere tekrar daha küçük konulara ayrılarak o konularda eğitim programları düzenlenmektedir. Örneğin: Yönetim konusunun bir alt konusu olan «Personel Yönetiminde Verimliliğin Elde Edilmesi» konusu: Yönetsel Fonksiyonlar İnsan Kaynağının Yönetimi Örgüt İklimi, gibi konulara ayrılmıştır. Eğitim; konferans metotu ile film, slayt gösterilmesi, projeksiyon kullanma ve roloynama metotlarıyla yürütülmektedir. Gerekli ve uygun konularda pratik çalışmalar ve tartışmalar yaptırılmakta, böylece aktif metota ağırlık verilmektedir. «case"ler kullanılmakta, lsda öğrencileri çoğunlukla kurum adaylarıdır. Ancak az da olsa kişisel başvuru olmakta ve bunlar da kabul edilmektedir. Sınıflar (gruplar) genellikle, kamu ve özel kesim personelinden karma olarak düzenlenmektedir. Yetkililerce; bu uygulama ile, değişik kurumlardan gelen personel arasında karşılıklı fikir alışverişi sağlandığı ve bu nedenle de bu yöntemin çak yararlı bulunduğu ileri sürülmektedir ki, kanımızca bu görüşe katılmamak mümkün değildir. lsdnda araştırma ve yayın yapılmamakta, bunlar ayrı bir fonksiyon olarak görülmektedir.

9 İTALYA'DA KAMU GÖREVLİLERİNİN YETİşTİRİLMESı 79 KARŞıLAŞTıRMA VE SONUÇ Yukarıdaki açıklamaların ışığında denebilir ki, İtalyan kamu personelinin eğitimi, Türkiye'deki uygulamaya benzer kuruluş ve yöntemlerle ger çekleştirilmektedir. İtalya'da; Kamu Yönetİmi Yüksek Okulu, bazı bakanlıklara bağlı eğitim okulları, yönetim eğitimi yapan fakülte ve enstitüler ile yönetim ve işletme eğitimi, yapmak amacıyla kurulmuş dernek ve firmalar bulunmaktadıl Ülkemizde sayılan kuruluşların benzerleri ise sırasıyla; Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma Bakanlık ları, PTT, Etibank, TCDD Genel Müdürlüğü gibi kurumların eğitim okulları ve eğitim merkezleri, yönetim bilimi ve işletme faküıte ve enstitüleri ile özel girişim statüsünde dernek ve firmalar olarak gösterilebilir. - İtalya'da kamu personelinin ve özellikle yöneticilerin eğitim progve yarı zamanlı öğretim üye ve görevlilerinden yararlanılmaktadıl Her iki ülkede de kamu yönetimi ve işletme konularında eğitim yapıl. masının kamu ve özel sektör kuruluşlarınca kabul gördüğü ve benimsendiği ileri sürülebilir. İki ülke eğitim kurumları genellikle benzer eğitim metotları uygula maktadırlar. Türkiye'de de Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nce düzenlenen pıpgramlar ücretsiz, özel firma ve derneklerce yürütülen eğitim hizmeti ise ücretlidir. Bu benzerliklere karşın: kanımca bu konuda iki ülkedeki uygulama arasında bazı farklar bulunmaktadır. Bunların başlıcaları şöyle özetlene bilir: - İtalya'da kamu personelinin ve özellikle yöneticilerin eğitim prog ramlarına gönderilmesi ve bunları başarı ile tamamlamaları yasal zorunluktul Ülkemizde ise Eğitim Genel Planı ancak geçtiğimiz yıl yasalaşmış, ancak, henüz uygulamaya geçilmemiştir. Anayasamızın 128'nci maddesi gereğince hazırlanan Üst Kademe Yöneticilerinin Yetiştirilmesi Hakkında Kanun 19/1/1985 tarihinde yürürlüğe girmiş ise de, Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak sözü edilen Kanun'un iptali için dava açmış bulunmaktadıl - İtalya'da memuriyete alınan personel derhal bir «Hazırlama Eğitimi»ne tabi tutulduğu halde, ülkemizde bu konunun da henüz gerçekleş tiği söylenemez. - İtalya'da Kamu Yönetimi Yüksek Okulu'na kurum adayları gönderilir. Bizde ise Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Kamu Yönetimi Uzmanlık Programına kurumların pek azı aday gösterir. Bu nedenle kişisel başvuru da TODAİE'ce kabul edilir. Adları geçen her iki

10 80 AMME İDARE Sı DERGIst kurumun yöneticilik eğitimi programlarına kabul, sınavladır. Ancak TODAİE'ye kişiselolarak başvuran adaylara kurumun ızın vermesi gerek lidir. Bu da 7163 sayılı TODAİE Kuruluş Kanununa göre bir zorunluluktur. - Terfi ve atamalarda Kamu Yönetimi Yüksek Okulu mezunları avantajlı oldukları halde, TODAİE mezunları ancak iki kademe ilerlemesi ka zanır. TODAİE mezunlarının terfi ve atamalarda yasal avantajları olma yıp, bu husus kurum yöneticilerinin takdirine kalmış bulunmaktadır. - ülkemizdeki özel eğitim dernek ve firmalarının düzenlediği eğitim programlarına -belki bunlar yüksek ücretli olduklarından- çok az ve özellikle KİT (İDT ve KİK)'lerden eleman gönderilmektedir. İtalya'da ise bu uygulama oldukça yaygındır. - İtalya'da dernek ve özel firmalar işletme ve kamu yönetiminin hemen her dalında eğitim planları düzenledikleri halde, ülkemizde bu tür eğitim yapan dernek ve firmalar işletme yönetimine ağırlık vermekte, ka mu yönetimine ilişkin programlar nadiren düzenlenmektedir. - TODAİE,kamu personelinin. yetiştirilmesi amacıyla çeşitli eğitim programları düzenleme yanında, ülke düzeyinde, bir bakanlık çapında ya da belli bir konuda ve özellikle «yeniden düzenleme» ve «kırtasiyecilikle savaş» konularında olmak üzere çeşitli araştırmalar da yapmaktadır. - TODAİE ayrıca, yöneticilerimize çağdaş yönetim alanındaki bilgi ve gelişmeleri aktaran çeşitli yayımlar da yapmaktadır. Oysa İtalya'da incelediğimiz benzer kuruluşlar araştırma ve yayını kendi ihtiyaçları oramnda yapmakla yetinmekte, bunları ayrı fonksiyonlar olarak değerlendirmektedirler. Sonuç olarak denebilir ki, Türkiye'de ve İtalya'da kamu personelinin yetiştirilmesinde yer ve rol alan kurumlar, bunların örgütlenme biçimleri, fonksiyonları ve eğitim yöntemleri birbirinden çok farklı değildir. Ancak, TODAİE'nin öğretim, araştırma ve yayın hizmetlerinin tümünü gerçekleştirmesine karşın, İtalya'daki benzer kurumlar eğitim ve öğretim fonksiyonlarına ağırlık vermekte, sayılan diğer etkinlikleri kendi ihtiyaçlarıyla sınırlı tutmaktadırlar. Diğer önemli bir farkta, kamu personelinin eğitiminin İtalya'da yasa1 olarak zorunlu olduğu, ülkemizde ise böyle bir zorunluluğun henüz tartışı labilir durumda bulunduğudur.

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi. Genel İdare Hizmetleri. Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi. Genel İdare Hizmetleri. Daire Başkanı, Genel Sekreter ve Rektör GÖREV/İŞ TANIMI FORMU KADRO VEYA POZİSYONUN BİRİMİ/ALT BİRİMİ Personel Daire Başkanlığı/Kadro-İstatistik Birimi STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL UNVANI GÖREVİ SINIFI ŞUBE MÜDÜRÜ ŞUBE MÜDÜRÜ

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı, 71-100-D-01 Yıldız Teknik Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ

GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ GİRNE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞKİLAT VE İŞLEYİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç Madde 1 Bu yönetmeliğin amacı Girne Üniversitesi akademik birimlerin teşkilatlanması, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarıyla, ilgili

Detaylı

HAVACILIK UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ, YETERLİK SINAVI VE TEZ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

HAVACILIK UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ, YETERLİK SINAVI VE TEZ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden, HAVACILIK UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ, YETERLİK SINAVI VE TEZ HAZIRLAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ

8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ. Abdullah ATLİ 8. OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ Rehberlik hizmetleri planlı, programlı ve sistemli yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu nedenle programların hazırlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi

Detaylı

GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU TEMMUZ 2012 / ANKARA Bu duyuru, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Ondokuz

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU HAKKARİ ŞUBAT 2014 İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU.... 1 I- GENEL BİLGİLER...... 2 A. MİSYON VE VİZYON..... 2 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR..

Detaylı

Bakanlık Sistemi. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Bakanlık Sistemi. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Bakanlık Sistemi Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Bakan Merkezi yönetim bakanlıklar biçiminde örgütlenmiştir ve her bakanlıkta en üst yönetici olarak bakan bulunur. Bakanlıklardaki yönetsel

Detaylı

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Hedef ve Esaslar Amaç Madde 1- Manisa Su ve Kanalizasyon

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ OKULU YÖNERGESİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ OKULU YÖNERGESİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ OKULU YÖNERGESİ 1. AMAÇ Türk Toraks Derneği Okulu (TTDO), kongre ve güz sempozyumları dışındaki, Türk Toraks Derneği (TTD) nin akciğer sağlığı alanında eğitim politikalarının belirlenmesi,

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU TEMMUZ 2012 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Eylül 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28763 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TODAiE' DE HizMET içi EGiTiM

TODAiE' DE HizMET içi EGiTiM TODAiE' DE HizMET içi EGiTiM Tülün YÜCEL* GİRİş Hizmet içi eğitim; ilgili personele görevini yerine getirmesi için gerekli bilgi, beceri ve davranış biçiminin öğretilmesi, çalışanın verimliliğe katkıda

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği R.G. Tarihi:01.12.1999 R.G. Sayısı:23893 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Sağlık Bakanlığı merkez,

Detaylı

YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Mart 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28937 Siirt Üniversitesinden: YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE UYGULANACAK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR (*)

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE UYGULANACAK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR (*) DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA DÜZENLENEN EĞİTİM FAALİYETLERİNDE UYGULANACAK DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR (*) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Karar Tarihi: 14/07/2009 Karar Sayısı:

Detaylı

Tarih:26/08/2016 Senato Kararı Karar No:2015/54

Tarih:26/08/2016 Senato Kararı Karar No:2015/54 T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Yükseköğrenim öğrencilerinin

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü. 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 2013 Yılı Hizmetiçi Eğitim Faaliyet Raporu Ankara-2014 2013 T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişimi

Detaylı

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MASKİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Yönetim Kurulu Kararı - Tarihi: 12.04.2016, Sayısı: 143 Genel Kurul Kararı - Tarihi: 17.05.2016, Sayısı: 416668568-050.01.04.01.01-2 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Malatya

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI FORMU Doküman No: 1 BAĞLI BİRİMİ : Genel Sekreterlik UNVANI : Personel ADI SOYADI : 124 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Gereğince; Üniversitemizin insan gücü planlaması ve personel politikasıyla ilgili çalışmalar

Detaylı

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar]

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi. [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Yıldız Teknik Üniversitesi [Doktora Yeterlik Sınavına Dair Hususlar] 1. Tanımlar... 2 2. Yeterlik sınavı... 2 3. Yeterlik yazılı ve sözlü sınav jürileri... 3 Yeterlik

Detaylı

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 6 Aralık 2009 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27424 İstanbul Arel Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç MADDE 1: Bu yönergenin amacı, İstanbul AREL Üniversitesinde açık bulunan

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin eğitim verdiği örgün lisans

Detaylı

22 ŞUBAT 2015 ANKARA BÖLGESİ MEMUR ALIM SINAVI BAŞVURU BİLGİLERİ

22 ŞUBAT 2015 ANKARA BÖLGESİ MEMUR ALIM SINAVI BAŞVURU BİLGİLERİ 22 ŞUBAT 2015 ANKARA BÖLGESİ MEMUR ALIM SINAVI BAŞVURU BİLGİLERİ Memur alım sınavı 22 Şubat 2015 Pazar günü gerçekleştirilecektir. Ankara Bölgesine bağlı iller Ankara, Çankırı ve Kırıkkale dir. Görev teklifleri

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL ÖDÜL YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan idari personelin, aynı Kanunun

Detaylı

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Akademik Şube Müdürlüğü

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Akademik Şube Müdürlüğü Sedat İNCİR Şef - Kadro ihdası, tutulu kadroların serbest bırakılması, dolu kadro değişiklikleri, boş kadro değişikliklerinin teklifi, görüşmeleri, uygulanması, kadro aktarım ve kullanım izni işlemleri,

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA VE GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA VE GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA VE GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİ Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih: 11/06/2003 Sayı: 25135 Düzeltme Yapılan Resmi Gazete Tarih: 01/07/2003 Sayı: 25155 (Mükerrer) BİRİNCİ

Detaylı

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN

MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN 10131 MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN İSTİHDAM VE BÜTÇE ESASLARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5671 Kabul Tarihi : 26/5/2007 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/2007 Sayı : 26545 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU DİĞER KURULLAR GÖREV TALİMATI

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU DİĞER KURULLAR GÖREV TALİMATI İcra Kurulu Kararı Karar No 4 / 3 19 Aralık 2006 TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU DİĞER KURULLAR GÖREV TALİMATI Eğitim Kurulu: Eğitim Kurulu Başkan, Başkan Yardımcısı ve üyeleri Federasyon Yönetim Kurulu Eğitim

Detaylı

EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ EĞİTİM PROSEDÜRÜ 1.AMAÇ Bu prosedür, Ahi Evran Üniversitesi nde görevli İdari Personelin, Üniversitenin hedeflerine ulaştıracak yetkinlik düzeyine ulaşmalarını ve görevinin gerektirdiği bilgi, beceri ve

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I

Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Danışma Kurulu Yönetmeliği MADDE I Bölüm 1.1. GİRİŞ 1.1.1. AD Danışma Kurulu nun adı, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Danışma Kurulu (İVU) Danışma Kurulu olacaktır. Danışma Kurulu, bundan sonra İVU Danışma

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımalar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nda çalışan

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI 2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ I.BÖLÜM Genel Hükümler AMAÇ : 1-Bursa Büyükşehir Belediyesi nde görevli personelin yetiştirilmesini sağlamak, verimliliğini artırmak ve daha ileriki

Detaylı

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1)

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) (31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Maliye Bakanlığından : Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (4/B) SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (4/B) SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (4/B) SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde boş bulunan 10 adet Sözleşmeli Programcı ve 2 adet Sözleşmeli Çözümleyici-Sistem

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nın 07.08.2001 gün ve 4759 sayılı Onayı ile yürürlüğe girmiştir Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde

Detaylı

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR.

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ndan: ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR. A. Genel 3238 sayılı Kanunun 8 inci maddesi

Detaylı

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı nda 657 sayılı Devlet Memurları

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ

HİZMET İÇİ EĞİTİM PROSEDÜRÜ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON TARİH NO AÇIKLAMA 01 24.01.2014 İlk yayın 1.AMAÇ Prosedürün amacı; İstanbul Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HIZMETIÇI EĞİTİM FAALİYETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÖNERİLER*

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HIZMETIÇI EĞİTİM FAALİYETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÖNERİLER* K U RAM VE U Y G U L A M A D A E Ğ İ T İ M Y Ö N E T İ M İ fahur 1999 sayı: 18 ss.221-227 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HIZMETIÇI EĞİTİM FAALİYETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ÖNERİLER* Mehmet ŞAHİN Milli Eğitim

Detaylı

YÖNETMELİK. Adıyaman Üniversitesinden: ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Adıyaman Üniversitesinden: ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 27 Mayıs 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29012 Adıyaman Üniversitesinden: YÖNETMELİK ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIMSAL YAPILAR ve SULAMA ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIMSAL YAPILAR ve SULAMA ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIMSAL YAPILAR ve SULAMA ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ 1)LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KABULÜ Lisansüstü kontenjanlarının anabilim dalı öğretim üyelerinin

Detaylı

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğünden:

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğünden: İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğünden: 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına

Detaylı

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yönetmelik 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 İpek Üniversitesinden: YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi Adaylarının

Detaylı

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 18 Ağustos 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27676 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

N Bilinmeyenli Denklem

N Bilinmeyenli Denklem N Bilinmeyenli Denklem Kamu KİT Kurum Özel Personel HİE Eğitici 182 84 266??????!!! Ünvan 1 1281 158??????!!! Ünvan 2 139??????!!! Ünvan Sözleşmeli 965 Ünvan İşçi 1781??????!!!??????!!! cem@babadogan.net

Detaylı

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR.

ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ndan: ÖZEL BİLGİ VE İHTİSAS GEREKTİREN KONULARDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE SINAVLA KADRO KARŞILIKSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR. A. Genel 3238 sayılı Kanunun 8inci maddesi ve

Detaylı

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TÜBİTAK DESTEK PROGRAMLARI BAŞKANLIKLARI KURULUŞ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönetmelik ile üniversiteler, kamu ve özel sektörün bilimsel ve teknolojik

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU ARALIK 2013 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmelik, Muğla Büyükşehir Belediyesinde çalışmakta olan veya işe yeni

Detaylı

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1/6 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Nisan 2019 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 30738 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

EĞĐTĐM ve YAYIN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELĐ GÖREV TANIMLARI

EĞĐTĐM ve YAYIN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELĐ GÖREV TANIMLARI EĞĐTĐM ve YAYIN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELĐ GÖREV TANIMLARI 1. EĞĐTĐM KURULU GÖREV VE YETKĐLERĐ: a) Hizmetiçi Eğitim etkinliklerinin yürütülmesi için izlenecek yöntem ve eğitim politikasını saptamak. b) Eğitim

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (Madde

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ 04/10/2010 SKS Daire Bşk. YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam MADDE 1 - Bu Yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 4 üncü ve 47 nci maddeleri ile Yüksek Öğretim Kurumları Mediko-Sosyal,

Detaylı

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Altınbaş Üniversitesi nin doktor öğretim üyesi,

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI Enstitümüz Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü sınavla aşağıdaki tabloda belirtilen programlardan mezun, 54, Avukat, 6 Tekniker ve

Detaylı

YÖNETMELİK BAKANLIKLAR VE BAŞBAKANLIK BAĞLI KURULUŞLARI AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞINA GİRİŞ VE AVRUPA BİRLİĞİ UZMANLIĞI

YÖNETMELİK BAKANLIKLAR VE BAŞBAKANLIK BAĞLI KURULUŞLARI AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞINA GİRİŞ VE AVRUPA BİRLİĞİ UZMANLIĞI 2 Aralık 2006 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26364 YÖNETMELİK Başbakanlıktan: BAKANLIKLAR VE BAŞBAKANLIK BAĞLI KURULUŞLARI AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞINA GİRİŞ VE AVRUPA BİRLİĞİ UZMANLIĞI YETERLİK

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. "Araştırma Görevlisi" - "Öğretim Görevlisi" Alımı İlanı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Araştırma Görevlisi - Öğretim Görevlisi Alımı İlanı GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ "Araştırma Görevlisi" "Öğretim Görevlisi" Alımı İlanı "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş

Detaylı

a) Bakanlıkça, okullar ve eğitim merkezlerince düzenlenen her derece ve türdeki hizmetiçi eğitim, kurs ve seminerlerde ders görevi verilenleri,

a) Bakanlıkça, okullar ve eğitim merkezlerince düzenlenen her derece ve türdeki hizmetiçi eğitim, kurs ve seminerlerde ders görevi verilenleri, TARIM ORMAN VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI HER DERECEDEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM KURUMLARI İLE HİZMETİÇİ EĞİTİM, KURS VE SEMİNERLERDE ÜCRETLE OKUTULACAK DERS SAATLERİNİN SAYISI, DERS GÖREVİ ALACAKLARIN NİTELİKLERİ

Detaylı

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332

14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 YÖNETMELİK İzmir Demokrasi Üniversitesinden: İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında;

Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; ESKİ DURUM Amaç MADDE 1 - Bu Usul ve Esaslar, Devlet üniversitelerinin doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya Dr. öğretim üyesi kadrolarında görev yapmakta olan öğretim elemanlarının,

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 08.11.2018 Karar Sayısı: 8 08.11.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu nun Endüstri Mühendisliği bünyesinde Yöneylem Araştırması Anabilim

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ GİRİŞ SINAVI İLANI

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ GİRİŞ SINAVI İLANI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PROGRAMCI VE ÇÖZÜMLEYİCİ GİRİŞ SINAVI İLANI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Bölüm Akademik Kurul Toplantısı İşlemleri Bölüm Akademik Kurul Toplantısı Bölüm Başkanlığı tarafından Bölüm Akademik Kurul Toplantısının gündemi, tarih, saat ve yeri üst yazı ile tüm öğretim elemanlarına

Detaylı

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM

Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM Yönetmelik Maliye Bakanlığından: İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, iç denetçi adaylarının belirlenmesini,

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sayı : 35326388-813/03 Konu : Karabük Üniversitesi Rektörlük Kupası ------------------------------------------------------------------------

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREV VE SORUMLULUKLARI

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREV VE SORUMLULUKLARI : Yazı İşleri Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan Yardımcıları/Dekan Personel : Nurcan OKUR/Şef Eda DURMUŞ/Memur Murat ÇETİNOĞLU/Memur Yıldız ATMACA/Memur 1. Fakültenin yazışmalarını düzenlemek,

Detaylı

T.C. UŞAK VALİLİĞİ 2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI

T.C. UŞAK VALİLİĞİ 2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI T.C. UŞAK VALİLİĞİ 2015 YILI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV İLANI Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan unvanlı kadrolar için Bakanlığımız ile MEB arasında imzalanan protokol

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama

Detaylı

GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler GEMİ ACENTELERİ EĞİTİM YÖNERGESİ ( 16 Mayıs 2013 tarih ve 5299 sayılı Bakanlık Olur u ) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge, gemi acentelerinin ulusal mevzuat ve uluslararası denizcilik

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SPOR FAALİYETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ VE DÜZENLENMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu yönergenin

Detaylı

Fak./Yük. Bölümü A.B.D./Pr. Unvanı Derece Adet Açıklama. Öğretim Görevlisi. Türk Müziği alanında tezli yüksek lisans 6 1 (Ders Verecek) Güzel Sanatlar

Fak./Yük. Bölümü A.B.D./Pr. Unvanı Derece Adet Açıklama. Öğretim Görevlisi. Türk Müziği alanında tezli yüksek lisans 6 1 (Ders Verecek) Güzel Sanatlar Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize; 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve 09.11.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretim Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 2015 İLGİLİ MEVZUT 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde

Detaylı

Bu prosedür, İstanbul Üniversitesinde görev yapan tüm idari personeli kapsamaktadır.

Bu prosedür, İstanbul Üniversitesinde görev yapan tüm idari personeli kapsamaktadır. Sayfa :1/5 1.AMAÇ Prosedürün amacı; Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Görevde Yükselme Yönetmeliği, Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Yönetmelik, 2914 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU

ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU T.C. MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL BÜTÇELİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI DUYURUSU TEMMUZ 2012 / ANKARA Bu duyuru, Muhasebat Genel Müdürlüğü nce Muhasebe Yetkilisi

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın

Detaylı

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com

KPSS KONU ANLATIMI. Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com KPSS KONU ANLATIMI Web: http://www.rehberlik.biz.tr Mail: civelek.murat@gmail.com 9. ÜNİTE REHBERLİK HİZMETLERİNDE ÖRGÜTSEL YAPI KPSS de bu bölümden bazen ortalama 1 soru gelmektedir. Bu bölümdeki sorular

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KAMU İŞLETMELERİNDE İÇ DENETÇİLERİN EĞİTİMİ VE ATANMASI SÜRECİ KAMU SERMAYELİ KURULUŞ VE İŞLETMELER G.M. 17 Ocak 2015 1 SUNUM PLANI I. MEVZUAT GELİŞİMİ II. III. IV.

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL ALIM İLANI Enstitümüz Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere sözlü sınavla aşağıdaki tabloda belirtilen programlardan mezun, 2, 2 Avukat, 24 Memur ve 2

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilerin beden ve ruh sağlığını

Detaylı

19 Ağustos 2014 YÖNETMELİK Sayı : 3450052

19 Ağustos 2014 YÖNETMELİK Sayı : 3450052 19 Ağustos 2014 YÖNETMELİK Sayı : 3450052 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BİLİŞİM SİSTEMLERİ (MEBBİS) BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI BİRİMLERİ, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİNİN GÖREVLENDİRİLME VE ÇA- LIŞMA ESASLARINA DAİR

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SİNOP ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı

Detaylı

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanlığı Yönetmeliği İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PLANLAMA UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ 1 / 19

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanlığı Yönetmeliği İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PLANLAMA UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ 1 / 19 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PLANLAMA UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ 1 / 19 (08.01.2008 tarihli son değişiklikler işlenmiştir.) İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PLANLAMA UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-

Detaylı