ÖZGEÇMİŞ Soyadı: ÖZEN Adı: Mevlut Doğum tarihi ve Yeri: , Kütahya Milliyeti: Türk Cinsiyeti: Erkek Medeni hali: Evli

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZGEÇMİŞ Soyadı: ÖZEN Adı: Mevlut Doğum tarihi ve Yeri: 01.11. 1961, Kütahya Milliyeti: Türk Cinsiyeti: Erkek Medeni hali: Evli"

Transkript

1 ÖZGEÇMİŞ 1. Soyadı: ÖZEN 2. Adı: Mevlut 3. Doğum tarihi ve i: , Kütahya 4. Milliyeti: Türk 5. Cinsiyeti: Erkek 6. Medeni hali: Evli 7. veya 8. Eğitim durumu: Yüksek Lisans (Tarım ve Kırsal Kalkınma) Kurumu/ Okulu İngiltere'de Reading Üniversitesi Tar ımsal Yayım ve Kırsal Kalkınma Bölümü Tarihi: (ay/yıl) Haziran l991 / Ekim 1992 Alınan Diploma/Unvan Yüksek Lisans (MSc. in Agricultural Extension and Rural Development) Kurumu/ Okulu Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Adana, TÜRKİYE Tarihi: (ay/yıl) Eylül 1978 den Haziran 1982'ye Alınan Diploma/Unvan Ziraat Mühendisi ( Zooteknist)

2 Katıldığı Eğitimler, Kurslar, Seminerler Bölgesel Gelişmenin Finansmanında Girişim Sermayesinin Rolü Sempozyumu, Devlet Planlama teşkilatı ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenmiştir. Nisan 2011, Ankara Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözüm İçin Kümelenme Konferansı, Konya Sanayi Odası ve Otomotiv Sanayicileri Derneği Vakfı tarafından düzenlenmiştir. Mayıs 2010, Konya Kentsel Ekonomik Araştırmalar Sempozyumu, Pamukkale Üniversitesi, İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenmiştir. Ekim 2009,Denizli Bölgesel Gelişme ve Bölgesel Planlamada Yeni Yaklaşımlar Konferansı, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Politikalar Merkezi ve Friedrich Naumann Vakfı tarafından düzenlenmiştir. Haziran,2009,Ankara. Strateji Geliştirme Birimleri Konferansı,, T.C. Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenmiştir, Nisan, 2009Ankara, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Stratejik Plan Tamamlama Çalıştayı,, Kasım 2008, Çeşme, İZMİR. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Stratejik Plan Hazırlık Çalıştayı, Ağustos, 2008, Afyon. Türkiye'de IPARD Programı için İzleme ve Değerlendirme Sisteminin Kurulması, AB Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü, Brüksel, Belçika, Eylül,2008 Avrupa Birliği Üye Ülkeleri Ödeme Kurumları Başkanları Konferansı, Mayıs, AB Komisyonu tarafından düzenlenmiştir, Lubliana, Slovenya, İtalya'da el Ekonomik Kalkınma: Başlangıç, Gelişim, Değerlendirme, Sivil Toplum İnisiyatifleri, Alan Sözleşmeleri (Territorial Pacts), Entegre Alan Projeleri, AB Programlama Yönetimi, Mart 2006, İtalya -Türkiye(DPT) arasında İşbirliği ve Eşleştirme Projesi kapsamında düzenlenmiştir, Van, Türkiye. AB Yapısal Fon pratiklerine göre bölgesel gelişme girişimi programlaması için standart metodoloji; AB Programlama Yönetimi, Kasım 2005,İtalya-Türkiye(DPT) arasında İşbirliği ve Eşleştirme Projesi kapsamında, Van, Türkiye. AB fon Yönetimi - Hibe Uygulamaları, Mart 2004, AB Genel Sekreterliği Ekonomik ve Finansal İşler Dairesi tarafından düzenlenen bir kurs, Ankara, Türkiye. Çayır Mera Yönetimi ve Islahı -Çayır Mera Kanunu Uygulamaları, Haziran 1999, (Yaz Okulu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenmiştir.) İzmir, Türkiye. İngilizce Kursu, Kasım 1989'dan Mayıs 1990' a kadar, Türk-Amerikan Derneği ile Tarım ve Köyişleri Bankalığı tarafından ortaklaşa düzenlenmiştir. Ankara, Türkiye.

3 Yem bitkileri Yetiştiriciliği, Yönetim ve Islahı, May1989, (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenmiştir, Adana, Türkiye. 9. Dil Becerisi: (Yeterlilik düzeyi: 1 en iyi düzeyi, 5 en zayıf düzeyi ifade eder. ) Dil Okum a Konuşm a Yazm a İngilizce Türkçe Ana dili 2005 yılı Kasım sınavında 95 puan almıştır. Ayrıca, Mesleki çalışmalarının yanında İngilizce Öğretimi ve yabanc ı dil sınavları hususunda çeşitli araştırmalar yaptı ve eğitim materyali hazırladı. 10. Mesleki Kuruluşlara Üyelik Durumu: (a) Ziraat Mühendisleri Odası (b) Ziraat Mühendisleri Birliğ i 11. Diğer Becerileri: Çalışma alanlan konusunda 26 yıllık ulusal ve uluslararası tecrübesi teknik, pratik ve teorik bilgi ve becerileri, Ekip çahşmasına yatkınlık ve yüksek uyum kabiliyeti, Problemlere pratik ve analitik çözüm bulma yeteneği, Türkçe ve İngilizce olarak Yazılı ve sözlü ifade becerisi, Yönetim _ tecrübesi ve Liderlik vasıflan, Yüksek Özgüven, İyi halkla ilişkiler ve iletişim ve sunum becerisi, Sunum yapma, ders anlatımı ve multimedya kullanımı konusunda deneyim, beceri ve bilgi birikimi, Ms Windows, Ms Office, PowerPoint Programlan ve Internet Uygulamalan 12. Mevcut Durumu/ Görev Unvanı: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri 13. Kurum veya Şirketteki çalışma süresi: 23 Temmuz 2009 tarihinden günümüze Not: 1983 Yılında Tarım ve Köyişleri Bankalığında göreve başlamıştır. Haziran 2003/ Temmuz 2009 arası Bakanlık Merkez Teşkilatında değişik görevlerde çalışmıştır. 14. Konu Uzmanhğı ve programa ilişkin becerileri: Kırsal/Bölgesel Kalkınma, AB Katılım Öncesi Yardım Aracı IPA/IPARD Konuları AB Fonlar ı Yönetimi, Hibeler, AB Sat ınalma Prosedürleri, İzleme ve Değerlendirme, Bölgesel/Kırsal/Tarımsal Kalkınma amaçlı program ve projelerde planlama, yönetim, uygulama, izleme değerlendirme ve raporlama konularında geniş bilgi birikimi ve deneyim, Bölgesel/Kırsal/Tar ımsal projelerde Kaynak Planlamas ı ve Kullanım Yönetimi, Proje Hazırlama ve Proje Döngüsü Yönetimi, Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi Ülkesel ve Bölgesel Kalk ınma Politikalar ı ve Stratejileri, Tarımsal Yayım ve Eğitim, Zootekni ( Hayvan Yetiştiriciliği, Islah, Besleme ve Yönetim) Çiftçileri ve onların kurum ve kooperatifleri için Kamu Sektörü Hibe Destekli Bölgesel/Kırsal ve Tar ımsal amaçlı projelerin uygulanmasında ve özellikle eğ itim ve yayım hizmetleri sağlanması konularında geniş bilgi birikimi ve deneyim, Çayır Mera Amenajman ı ve Islahı, Yem Bitkileri Yetiştiriciliğ i ve Islahı,

4 Sığır Yetiştiriciliğ i, Islah, Besleme ve Yönetim ve Pazarlama, Koyun Keçi Yetiştiriciliği, Islah, Besleme ve Yönetim, Yem Teknolojisi, Sürdürülebilir Otlatma Sistemleri; Çayır-Mera Yönetimi, Tarımsal yayım Personeli ve Çiftçiler için Eğitim ve Yayım Programlan, İl ve Bölgesel Düzeyde Tanmsal/ K ırsal Kalkınma Master Plan Haz ırlığı, Doğal Kaynak Kullanımı ve Çevre Yönetim Bilgisi, 15. Uluslararası deneyim: Ülke Tarihi: Proje adı veya yapılan çalışmanın kısa özeti İsveç Temmuz, 2011 Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olarak, OKA tarafından AB finansman desteği ile uygulanan "OKA Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Ediyor" başlıklı proje kapsamında, tarihleri arasında Ajans Genel Sekreteri, Proje Ekibi, TSO, İŞKUR ve SGK kurumlarından temsilcilerin katılımı ile toplam 15 kişilik bir ekiple İsveç-Stockholm'e Çalışma Ziyareti gerçekleştirilmiştir. Ziyaret sırasında Stokolm ve Goteborg şehirlerinde bulunan iş kurumu şubelerinin çalışmalarını yerinde görmeye yönelik çalışma ziyaretleri düzenlemiştir. İsveç iş kurumu ve şubelerinin faaliyetlerini yerinde inceleme ve sunumlar alma imkanı bulunmuştur. Ayrıca, İsveç İş Kurumu tarafından yürütülen bir AB projesi olan "Unga In" projesi koordinasyon merkezi ziyaret edilmiştir. İtalya Temmuz, 2011 Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olarak, OKA Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan Ajans heyeti ile 1-4 Temmuz 2011 tarihleri arasında İtalya'ya çalışma ziyareti düzenlemiştir. Samsun İl Özel idaresi tarafından yürütülen "Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi" kapsamında İtalya'da bulunan Interporto Quadrante Europa (Verona) ve Interporto Bologna (Bologna) Lojistik Köyleri iyi uygulama örnekleri olarak ziyaret edilmiştir. Ziyaret sırasında "Lojistik Master Planı"nda belirlenen Samsun'da bir lojistik köy kurulması hedefine yönelik bilgi edinilmiştir. Brüksel Mayıs, 2011 Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olarak, Avrupa Birliği Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) üyesi bir kalkınma ajansı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. EURADA ile Avrupa Komisyonu birlikte Avrupa komisyonundan ve çeşitli ülkelerin kalkınma ajansı uzmanlarının katılımıyla Brüksel'de Mart 2011 tarihlerinde AKILLI BÖLGESEL İHTİSASLAŞMA STRATEJİLERİ (Smart Regional Specialisation Strategies) oluşturulması konusunda iyi uygulama örneklerinin paylaşıp tartışıldığı toplantıya katılım sağlanmıştır..

5 İspanya Haziran, 2010 Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olarak, OKA Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan Ajans heyeti 27 Haziran-1 Temmuz 2010 tarihleri arasında İspanya'ya çalışma ziyareti düzenlemiştir. İspanya'da 2 ayrı şehirde 4 farklı kalkınma ajansı ziyaret edilmiş, düzenlenen saha ziyaretleriyle İspanya'daki Kalkınma Ajanslarının faaliyetlerini ve desteklerini yerinde görme fırsatı yakalanmıştır. İrlanda Mart, 2010 Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olarak, TR83 Bölgesinin yatırım potansiyellerinin Avrupa Birliği ülkelerinde tanıtımının yapılması ve uluslararası arenada diğer Kalkınma Ajansları ile işbirliği ve ortak çalışma imkânlarının geliştirilmesi amacına yönelik olarak İrlanda'ya çalışma ziyareti düzenlenmiştir. OKA Heyeti tarafından Industrial Development Agency (IDA), Enterprise Ireland (EI) olmak üzere İrlanda genelinde ülkesel ölçekli iki kalkınma ajansı ile bölgesel düzeyde öncü ve pilot çalışmaları ile tanınan Shannon Bölgesi Kalkınma Ajansı'na ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Çalışma ziyareti kapsamında IDA ve EI'nin yerli ve yabancı yatırımcılara yönelik tanıtım ve teşvik mekanizmaları üzerine görüş alışverişinde bulunulmuştur. Slovenya Mayıs, 2008 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı olarak, Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Ödeme Kurumu Başkanları için Lubliana'da düzenlenen konferansa katılım sağlandı. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışma ziyaretleri, toplantılar ve sunumlar. Macaristan Kasım, 2007 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı olarak, Macaristan'ın Ödeme Ajansının çalışmalarını, birimlerini ve Tarım Bakanlığı ile ilişkilerinin şekil ve esaslarını incelemek üzere çalışma ziyareti geçekleştirildi ilgili kurum ve kuruluşlarda toplantılar ve sunumlar. Polonya Mayıs, 2007 Tarım ve Kırsal Kalkınma Uzmanı olarak, Polonya Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ile birimlerinin AB Yapısal Uyum Fonlarının kullanımı ve sektörel bazlı plan hazırlık çalışmaları hakkında incelemeler. Lublin Kalkınma Ajansının çalışma prensipleri ve kuruluş sistemleri hakkında inceleme gezisi ve çalışma ziyareti. U.S.A. Haz. -Tern Zooteknist Uzman olarak, Doğan Holding tarafından kurulacak 5000 Kapasiteli Organik Hayvancılık Entegre Tesisinde damızlık olarak kullanılmak üzere Amerika Birleşik Devletlerinden ithal Edilecek Damızlık Süt Sığırlarının Minnesota ve Kuzey Dakota Eyaletlerindeki seçim çalışmasında görevli Damızlık Seçim Komitesinde B a k an 1 ı k T ems i1 c i s i Almanya Şubat, 1997 Zooteknist Uzman olarak, Gümüşhane İli Kelkit Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Almanya' dan ithal edeceği Damızlık Süt Sığırı seçim çalışmasında Bakanlık Temsilcisi Mısır Haziran,1991 Master öğrencisi bir Ziraat Mühendisi olarak, Mısır Tarım Bakanlığı, Araştırma Enstitüleri, Ziraat Okulları ve Tarımsal Yayım Servislerinin incelenmesi için 10 günlük bir çalışma ziyareti

6 16. Mesleki Deneyim: Görev Tarihi: Unvan/Makam 2009 yılı Temmuz ayından günümüze kadar Samsun, Türkiye Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreter Genel sekreterin görev ve yetkileri şunlardır: a) OKA Yönetim kurulu kararlarını uygulamak. b) Yıllık çalışma programı ile bütçeyi hazırlamak ve yönetim kuruluna sunmak. c) Ajans gelirlerini toplamak, 4 üncü maddeye göre belirlenecek usul ve esaslar ile bütçe ve yönetim kurulu kararlarına uygun olarak harcamaları yapmak. d) Yönetim Kurulu tarafından tespit edilecek sınırlar içerisinde, taşıt dışındaki taşınır malların alımına, satımına, kiralanmasına ve hizmet alımına karar vermek. e) Bölgedeki kişi, kurum ve kuruluşların proje üretme ve uygulama kapasitesini geliştirici faaliyetlerde bulunmak. f) Özel kesim, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin proje ve faaliyet tekliflerini değerlendirerek malî destek sağlamak üzere yönetim kuruluna öneri götürmek. g) Desteklenen proje ve faaliyetleri izlemek, değerlendirmek, denetlemek ve raporlamak. h) Yurt içindeki ve dışındaki ajans ve kuruluşlarla işbirliği yapmak ve ortak projeler geliştirmek. i) el yönetimlerin plânlama çalışmalarına teknik destek sağlamak. j) Personelin performans ölçütlerini belirlemek ve performansını değerlendirmek. k) Personelin işe alınması ve işine son verilmesini yönetim kuruluna teklif etmek. l) Bölgesel gelişme ile ilgili ulusal ve uluslararası toplantılara katılmak ve yurt dışı temaslarda bulunmak. m) Ajansın sekretarya işlerini ve görev alanına giren diğer hizmetleri yürütmek. n) Yönetim kurulunun devrettiği yetkileri kullanmak. EN SON GÖREVDEN ÖNCEKİ GÖREVLER ve ÇALIŞMA YERLERİ: Görev Tarihi: 2009 Ocak/ 22 Temmuz 2009 Ankara, Türkiye Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Unvan/Makam Bakanlık Müşaviri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının görev alanına giren hususlarda politika ve stratejilerin geliştirilmesi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Stratejik Planının hazırlanması, yıllık amaç ve hedeflerin oluşturulması, performans ölçütlerin belirlenmesi, planlama ve programlama konularında Bakanlık Müşaviri olarak görev yapmıştır Görev Tarihi: 2007 Ekim / Aralık 2008 arası Ankara, Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

7 Unvan/Makam Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Baş kanı Kurumun en üst amiri olarak Başkan, kurumun icraatından ve emri altındakilerin faaliyet ve işlemlerinden Bakana karşı sorumludur. Görev, yetki ve sorumlulukları özetle: a) Kurumu Anayasaya, kanunlara, hükümet programına ve Bakanlar Kurulunca belirlenen politika ve stratejilere uygun olarak yönetir. b) Kurumun görev alanına giren hususlarda politika ve stratejiler geliştirir, bunlara uygun olarak yıllık amaç ve hedefler oluşturur, performans ölçütleri belirler, Kurumun çalışma programını ve bütçesini hazırlar, gerekli yasal ve idarî düzenleme çalışmalarını yapar. Belirlenen stratejiler, amaçlar ve performans ölçütleri doğrultusunda uygulamayı koordine eder, izler ve değerlendirir. c) Kurumun faaliyetlerini ve işlemlerini denetler, yönetim sistemlerini gözden geçirir, Kurumun yapısı ve yönetim süreçlerinin etkililiğini gözetir, yönetimin geliştirilmesini sağlar. ç) Diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyonu sağlar. d) Program kapsamında desteklenecek proje ve faaliyetleri onaylanmak üzere Komisyona sunar, desteklenecek kişi ve kuruluşlarla sözleşme imzalar, bunlara ödeme yapılmasına onay verir. Sözleşmede yapılacak değişiklikleri ve sözleşmelerin sonlandırılmasını onaylar. e) İhtiyaç duyulan bilgi, belge ve raporların hazırlanmasını sağlar, bunları yetkili kurum ve makamlara sunar. Görev Tarihi: 2007 Nisan / Eylül 2007 arası Ankara, Türkiye Tarım ve Köyişleri Bakanlığı St ra t e ji G e 1i ş ti rme B aş k an 1 ı ğ ı Unvan/Makam Tarım Politikaları Daire Başkanı a) Bakanlığın orta ve uzun vadeli strateji ve politikalarını belirlemek, stratejik plan hazırlamak. b) Tarım ve tarımsal destekleme politikaları hakkında çalışmalar yapmak, desteklemelerle ilgili mevzuat çalışması yapmak, bu konuda koordinasyonu sağlamak. c) Tarım ürünlerinin üretim, tüketim, fiyat, pazar ve stok politikalarını içeren raporlar hazırlamak, tarımsal ürünlere ait üretim maliyeti çalışmalarını ve tarım ürünleri dış ticaret politikaları ile ihracat-ithalat politikalarının tespitini, Bakanlığın ilgili birimleriyle işbirliği içerisinde yürütmek, d) OECD Tarım Komitesi nezdinde gerekli çalışmaları yürütmek, e) Tarımda Yeniden Yapılandırma ve Destekleme Kurulu ile Strateji Geliştirme Kurulu ile ilgili hizmetleri yürütmek. Görev Tarihi: 2004 Şubat / 13 Nisan 2007 arası Van, Türkiye Doğu Anadolu Kalkınma Programı Koordinasyon Merkezi Van / Türkiye,

8 Unvan/Makam Tarım ve Kırsal Kalkınma Bileşeni Koordinatörü Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Bitlis, Muş, Van ve Hakkari İllerinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Doğu Anadolu Kalkınma Programında Tarım ve Kırsal Kalkınma Bileşeni Koordinatörü olarak 3 yıl süre ile Devlet Planlama Teşkilatı Bölgesel Gelişmeler ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğünde görevlendirilmiştir. Bu kapsamda anılan 4 ilde Tarım ve Kırsal kalkınma Birimi tarafından proje karşılığı uygulanacak olan 15,6 Milyon Euro'luk Hibe programının ve bunlara ilişkin her türlü eğitim, yayım ve diğer organizasyon işlerinin koordinasyonunu Birim Koordinatörü olarak tarafımdan yürütülmüştür. Avrupa Birliği mevzuatıma uygun olarak, proje uygulama prosedürleri, satın alma mevzuatı, hibe uygulamaları ve başvuru rehberlerin hazırlanma, izleme ve değerlendirme konularında eğitimlere katılmış, eğitimler vermiş ve edinilen uzmanlık ve deneyimler Doğu Anadolu Kalkınma Programında uygulanmıştır. Bu kapsamda proje için başvuru yapabilecek kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerinin başvuru formlarını ve projelerini daha kaliteli ve düzgün bir şekilde hazırlayabilmelerine yardımcı olmak üzere 4 ilde 22 uzman görevlendirilerek yaklaşık 2500 katılımcıya 47 adet dörder gün süren eğitim programlarını ve 32 adet ikişer günlük çalışma ve yardım masalarını organize edip eğitimlerin verilmesini sağlamıştır. Ayrıca Birim koordinatörü olarak; Tarım ve Kırsal Kalkınma Bileşeni tarafından Tarım ve Köyişleri Bakanlığının program illeri olan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari' de çalışan Teknik ve Sağlık personelinin bilgi ve becerilerinin güncelleştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlamak üzere 14 konuda verilecek hizmet içi eğitim programlarını planlamış, programlamış ve görevlendirilen Kısa Dönem Uzmanlara eğitimleri yaptırmıştır. Program illerinde 1000 tarım Gönüllüsü Projesi Kapsamında tarım Uzmanı görevlendirilen toplam 36 köyde 4 konuda Çiftçilere verilecek Teknik Eğitim Kurslarını planlamak, programlamak ve görevlendirilen Kısa Dönem Uzmanlara eğitimleri yapmış veya yaptırmıştır. Görev Tarihi: Unvan/Makam Görev Tarihi: Haziran 2003' ten Şubat 2004' e kadar Ankara, TÜRKİYE Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu-Plan ve Projeler Dairesi Ziraat Yüksek Mühendisi ve Kırsal/ Bölgesel Kalkınma ve Planlama Uzmanı Daire Başkanlığında bulunan Kırsal kalkınma Çalışma Grubu ile birlikte AB Mevzuatına uygun bir şekilde Kırsal kalkınma strateji ve Politikalarının belirlenerek "Ülkesel Kırsal Kalkınma Strateji Belgesinin" hazırlanmasında çalışmıştır. Ayrıca, Kütahya ilinin Kırsal Kalkınma ve Tarım Master Planını hazırlayan ekibin koordinatörü ve Şube Müdürü olarak görev yaparak İl Planını tamamlamıştır. Buna bağlı olarak 81 il tarafından hazırlanan planlardan hareketle ülkemizde mevcut agro-ekolojik zonları belirlemek; bunların özellikleri ve ihtiyaçları ile uyumlu bir şekilde Bölgesel Kırsal Kalkınma ve Tarım Master Planlarını hazırlayan; bunu müteakip Ülkesel Kırsal Kalkınma ve Tarım Master Planını hazırlayan ekipte çalışmıştır. Temmuz 1998' den Haziran 2003' e kadar

9 Unvan/Makam Görev Tarih: Unvan/Makam Görev Tarihi: Unvan/Makam Kütahya, TÜRKİYE Tarım il Müdürlüğü; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Proje ve İstatistik Şube Müdürü Kütahya İlinde Proje ve İstatistik Şube Müdürlüğü liderliğinde Bakanlık tarafından yürütülmekte olan Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi, Hayvancılığı Geliştirme Projesi, Çayır Mera ve Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi, Çiftçi Kayıt Sistemi ve Doğrudan Gelir Desteği Projelerinde önce 4 yıl süre ile Teknik Eleman olarak ve daha sonra 5 yıl süre ile Proje İstatistik Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. Bu arada; İl düzeyinde uygulanan pek çok Tarımsal ve Kırsal amaçlı projenin uygulanmasında, izleme ve değerlendirilmesinde yönetici ve Teknik eleman olarak çalışmıştır. Ayrıca, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Dünya Gıda Teşkilatı ile ortaklaşa yürüttüğü "Kırsal/ tarımsal kalkınma İl Master Planlarının Hazırlanmasına Destek Projesi, TCP/TUR/8924(A) kapsamında Kütahya ilinin Kırsal Kalkınma ve Tarım Master Planını hazırlayan ekibin koordinatörü ve Şube Müdürü olarak görev yaparak İl Planını tamamlamıştır. Eylül 1989/ Haziran 1998 arası Kütahya, TÜRKİYE Tarım il Müdürlüğü; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Zootekni Konu Uzmanı Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğünde yürütülmekte olan Tarımsal Yayım ve Uygulamalı Araştırma Projesinde (TYUAP) Zootekni konu uzmanı olarak yaklaşık beş yıl çalışmıştır. Bakanlık İl ve ilçe Müdürlüklerinde çalışan Tarımsal yayım ve teknik Personeli ile Çiftçiler ve kooperatifler muhtelif konularda çok sayıda eğitim programı yürütmüş ve eğitim vermiştir. Ocak 1983 / Eylül 1989 arası Erbeyli, Aydın, TÜRKİYE Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Araştırmacı ( Zootekni, Tavukçuluk) Et Tavukçuluğunda kullanılan anaç materyalin ıslahı, çoğaltılması, yetiştirilmesi ve beslenmesi ile ilgili çeşitli projelerde 5 yıl süre ile "Araştırmacı" olarak çalışmıştır.

10 17. Diğer Bilgiler/ Yayınlar: a) READİNG ÜNİVERSİTESİNDE KIRSAL KALKINMA BÖLÜMÜNDE YAPILAN MASTER TEZİNİN ORİJİNAL ADI: "Türkiye'de FAO ve Dünya Bankası desteğiyle Uygulanan Tarımsal Yayım ve Uygulamalı Araştırma Projesi ( TYUAP) kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Tarımsal Yayım ve Eğitim hizmetlerinde çalışan Personelinin ve diğer Teknik Personelin bilgi, beceri ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi için Strateji ve Yöntem Araştırmaları." TEZİN KONUSU ve KISA ÖZETİ: Bakanlığa bağlı "Tarımsal Yayım Teşkilatının" ve kırsal kalkınmada görev alacak aktörlerin etkin ve verimli hizmetler verebilmesi için en önemli faktörlerden birisi kırsal nüfus ile çiftçilerin ihtiyaç ve beklentilerinin doğru bir şekilde tespitinin, tanımlanmasının ve gerçekleştirilmesidir. Belirlenen bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için Tarımsal Yayım ve Eğitim kaynaklarının, Kırsal Kalkınmaya ayrılan fonların etkin ve verimli olarak kullanılmasının sağlanması gerekmektedir yılında yazılan adı geçen Master Tezinde; bu amaca yönelik olarak, Bakanlığımızın tarımsal yayım ve eğitim hizmeti veren teşkilatının yapısının yönetiminin ve yayım yaklaşımının; bu aktörlerin birbirleri arasındaki ilişkileri ile bu organizasyonun çiftçilerimizin ihtiyaç ve önceliklerine göre nasıl şekillendirilmesi gerektiği incelenilmiştir. Tez çalışmasında, genel olarak "Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Yayım" çalışmaları ile stratejileri incelendikten sonra ülkemizin tarımsal ve kırsal kalkınmasını amaçlayan Tarım ve Köyişleri Bakanlığının kırsal kalkınmada görev ve sorumluluk alacak 3 önemli teşkilat ve insan kaynağı gruplarını teşkil eden 1-Tarımsal Araştırma Enstitüleri; 2- İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan Tarımsal Yayım Teşkilatı 3-Çiftçilerimiz arasındaki karşılıklı bilgi akışının en hızlı, sürekli, etkin ve verimli bir şekilde sağlanabilmesi için izlenecek stratejiler ve uygun organizasyon yapısı tartışılmıştır. Ayrıca; bu amaçları gerçekleştirmek için hizmet veren tarımsal yayım personelinin hizmet içi eğitimlerinde ve geliştirilmesinde izlenecek yöntemler ve kullanılacak araçlar ile teknikler detaylı olarak incelenmiştir. b) DOKUZUNCU KALKINMA PLANI KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI ÖZEL İHTİSAS ALT KOMİSYONU RAPORUNUN HAZIRLANMASI: Devlet Planlama Teşkilatının Kuruluş ve Görevleri Hakkında 540 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca, "İktisadi ve sosyal sektörlerde uzmanlık alanları ile ilgili konularda bilgi toplamak, araştırma yapmak, tedbirler geliştirmek ve önerilerde bulunmak amacıyla Devlet Planlama Teşkilatına Kalkınma Planı çalışmalarında yardımcı olmak, plan hazırlıklarına daha geniş kesimlerin katkısını sağlamak ve ülkemizin bütün imkân ve kaynaklarını değerlendirmek" üzere yıllarını kapsayacak Ülkesel Kalkınma Planı hazırlıkları için geçici olarak kurulan "Kırsal Kalkınma Politikaları Özel İhtisas Alt Komisyonu Raportörü" olarak görevlendirilmiştir. Bu doğrultuda Özel İhtisas Alt Komisyonunun 2005 yılı Kasım / 2006 Şubat arasında süren rapor hazırlama çalışmalarında aktif görev almış ve Raportör olarak "Alt Komisyon Raporunu" tamamlamıştır.

ÖZGEÇMİŞ. Eylül 1978 den Haziran 1982 ye. Tarihi:(ay/yıl) Eylül 1975 den Haziran 1978 e

ÖZGEÇMİŞ. Eylül 1978 den Haziran 1982 ye. Tarihi:(ay/yıl) Eylül 1975 den Haziran 1978 e ÖZGEÇMİŞ 1. Soyadı: ÖZEN 2. Adı: Mevlut 3. Doğum tarihi ve i: 01.11. 1961, Kütahya. 4. Medeni hali: Evli 7. Adresi: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Samsun Merkez OSB Yaşar Doğu Caddesi No62 KUTLUKENT/SAMSUN

Detaylı

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU

21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU 21- BÖLGESEL POLİTİKA VE YAPISAL ARAÇLARIN KOORDİNASYONU I- ÖNCELİKLER LİSTESİ ÖNCELİK 21.1 Topluluk standartlarına uygun hukuki ve idari çerçeve ile bölgesel politikaların programlanması, yürütülmesi,

Detaylı

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU

PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU T. C. DİYARBAKIR-ŞANLIURFA KALKINMA AJANSI PROGRAM YÖNETİMİ BİRİMİ 2009 YILI FAALİYET RAPORU Diyarbakır 2010 GİRİŞ TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa) Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı, 25.02.2006 tarih ve 5449

Detaylı

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak

İKİNCİ KISIM. Amaç ve Hukuki Dayanak ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ KISIM Amaç ve Hukuki Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji Geliştirme

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 82 BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI VE BAĞLI KURULUŞLAR Dr. Öner GÜNER Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü 1968 yılında Giresun Bulancak

Detaylı

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER SPOR HUKUKU 3.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER Gençlik ve Spor Bakanlığı 03.06.2011 tarihinde çıkarılan 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı, Gençlik

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI (İZKA) TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ

İZMİR KALKINMA AJANSI (İZKA) TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ İzmir Kalkınma Ajansı 2013 Kalkınma Ajansılarının teşkilat yapısı, görevleri ve işleyişi ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda sunulmuş olup, İZKA ile ilgili detaylı bilgilere

Detaylı

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği

Genç Doğa Derneği Kapadokya sürdürülebilir kalkınma ve Gençlik Derneği SOSDER-Sosyal faaliyetleri engellenmiş çocuklar Derneği Genç Bilişim Derneği ÖZGEÇMİŞ 1. Soyadı : ULUDOĞAN 2. Adı : MUSTAFA 3. Doğum Tarihi : 20.10.1962 4. Uyruğu : T.C. 5. Öğrenim : FAKÜLTE Öğrenim Ç.Ü.Ziraat Fakültesi (1980-1985) ODTU SEM (02.1999-10.1999) BİLGİ Ü. (09.2006-06.2007)

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 22.06.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28331 KIRSAL KALKINMA PROGRAMI YÖNETİM OTORİTESİNİN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

31 Mart 2013 PAZAR. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

31 Mart 2013 PAZAR. Resmî Gazete. Sayı : YÖNETMELİK. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 31 Mart 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28604 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: HAYVAN ISLAHI KOMİTESİ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ Birim Görev Dağılım Çizelgesi

T.C. ÇANKIRI KARATEKĐN ÜNĐVERSĐTESĐ Birim Görev Dağılım Çizelgesi : Genel Sekreterlik 1 Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ve hükümet programı çerçevesinde Üniversitenin orta ve uzun vadeli strateji ve politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

Mali ve Teknik Desteklere İlişkin Faaliyetler. A) 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programı Yılında İki Mali Destek Programı Uygulanmıştır

Mali ve Teknik Desteklere İlişkin Faaliyetler. A) 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programı Yılında İki Mali Destek Programı Uygulanmıştır Mali ve Teknik Desteklere İlişkin Faaliyetler 2010 Yılında İki Mali Destek Programı Uygulanmıştır A) 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programı 2010 Yılı KOBİ Mali Destek Programının son başvuru tarihi olan 3

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu yönerge, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilatı ile bu teşkilatta görevli personeli kapsar. SAĞLIK ARAŞTIRMALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIKLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğünün teşkilat yapısını, görevlerini, yetkilerini ve

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK

2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK 2014-02 KALKINMA KURULU TOPLANTISI 13.11.2014 UŞAK GÜNDEM 1 2 3 4 5 Açılış ve Yoklama 2014 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Görüşülmesi Bölge İllerinin Turizm Potansiyellerinin Değerlendirilmesi ve Kurul

Detaylı

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.9 İDARİ İSLER VE KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANLIĞI İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü; Genel Müdür Yardımcılığı (Bağlı) İŞİN KISA TANIMI: Tarımsal

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU. Mali Yardımlar ve IPA N. Alp EKİN/Uzman

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU. Mali Yardımlar ve IPA N. Alp EKİN/Uzman TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU Mali Yardımlar ve IPA N. Alp EKİN/Uzman 2 AB MALİ YARDIMLARI Ekonomik ve sosyal gelişmişlik farklılıklarını gidermek 3 AB MALİ YARDIMLARI AB Üyeliğine hazırlanmaları

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (SİU KEÇİMER): Siirt Üniversitesi Keçi Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. c) Merkez (SİU KEÇİMER): Siirt Üniversitesi Keçi Uygulama ve Araştırma Merkezini, 2 Şubat 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29255 Siirt Üniversitesinden: YÖNETMELİK SİİRT ÜNİVERSİTESİ KEÇİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ PROJE GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde kurulan Proje

Detaylı

2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ

2012 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ÖZETİ DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) (01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012) 1 1. Takvimi Şekil 1: Kurumsal Gelişim, Yönetim, İletişim ve Tanıtım Gantt Şeması Başlık KURUMSAL GELİŞİM,

Detaylı

KADIN DOSTU KENTLER - 2

KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENTLER - 2 KADIN DOSTU KENT NEDİR? KADINLARIN Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere İstihdam olanaklarına Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut vb) Şiddete maruz kaldıkları takdirde

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ. : TTK Genel Müdürlüğü, Etüd, Plan-Proje ve Tesis Dairesi Başkanlığı, Etüd-Plan-Proje Şube Müdürü Kasım 1996-Ocak 1997

ÖZ GEÇMİŞ. : TTK Genel Müdürlüğü, Etüd, Plan-Proje ve Tesis Dairesi Başkanlığı, Etüd-Plan-Proje Şube Müdürü Kasım 1996-Ocak 1997 ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ VE YERİ MEZUN OLDUĞU OKUL : Faruk TEZEL ÖZ GEÇMİŞ : 24.10.1960 Kırıkkale MEZUNİYET TARİHİ : Temmuz 1985 YABANCI DİLİ MEDENİ HALİ ÇALIŞILAN YERLER VE GÖREV : : O.D.T.Ü Maden Mühendisliği

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA

FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA FASIL 11 TARIM VE KIRSAL KALKINMA Öncelik 11.1 AB gerekliliklerine uygun olarak akredite edilecek bir IPARD (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni) ajansının kurulması 5648 sayılı Tarım

Detaylı

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası:

İkraz No: 8531-TR Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Proje Süresi: Başvuru Numarası: T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ PROJESİ KAPSAMINDA ALINACAK DANIŞMANLAR İÇİN İSTİHDAM DUYURUSU İLGİ BİLDİRİMİNE DAVET İkraz No: 8531-TR

Detaylı

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1

T.C. DİCLE KALKINMA AJANSI (Tigris Development Agency) KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 KALKINMA KURULU TOPLANTISI KARAR TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 02/07/2013 TOPLANTI NO : 2013/1 Dicle Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1 inci Olağan Kalkınma Kurulu, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının

Detaylı

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON

DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON DOÇ. DR. MEHMET BOZOĞLU DOÇ.DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 18 EYLÜL 2012 MERZİFON Türkiye de Tarımsal Yayım Kamu Yayımı Özel Yayım Tarımsal Yayım Sistemi Tarımsal yayım ve diğer hizmetlerin

Detaylı

TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris)

TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris) TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris) Dr. A. Alev BURÇAK Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Sunu Planı OECD Hakkında

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI 2014 YILI BÜTÇESİ

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI 2014 YILI BÜTÇESİ T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI 24 YILI BÜTÇESİ 0 İçindekiler 1. GİRİŞ... 1 2. BÜTÇE... 2 2.1. Gelir Bütçesi... 2 2.1.1. Merkezi Yönetim Bütçesinden Aktarılan Paylar... 2 2.1.2. İl Özel İdarelerinden

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay)

KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2012 YILI FAALİYETLERİ Takvim (Ay) KUDAKA 2012 YILI FAALİYET TAKVİMİ Faaliyet 3.1. KURUMSAL GELİŞİM VE YÖNETİM 3.1.1. Alt Faaliyetler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sorumlu Uygulama İnsan Kaynakları ve Kurumsallaşmaya İlişkin Faaliyetler Uzman

Detaylı

EK-3.7 TOPRAK VE SU KAYNAKLARI ARAŞTIRMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI

EK-3.7 TOPRAK VE SU KAYNAKLARI ARAŞTIRMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI EK-3.7 TOPRAK VE SU KAYNAKLARI ARAŞTIRMALARI DAİRE BAŞKANLIĞI NO BELGESİ KODU YAYIN TARİHİ 52 53 54 55 Toprak ve Su Kaynakları Araştırmaları Daire Başkanı İş Tanımı Ve Gerekleri Belgesi Bitki Besleme ve

Detaylı

2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010)

2010 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010) FAALİYETLERİ (1 Ocak-31 Aralık 2010) TRB1 (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) Düzey 2 Bölgesi Eylül 2010 SUNUŞ Fırat Kalkınma Ajansı, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE

GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE GENÇLĐK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HĐZMETLERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞININ GÖREV, YETKĐ VE SORUMLULUKLARINA DAĐR YÖNERGE BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Spor

Detaylı

ULUSLARARASI TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL VE KURSİYER YÖNERGESİ

ULUSLARARASI TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL VE KURSİYER YÖNERGESİ ULUSLARARASI TARIMSAL EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL VE KURSİYER YÖNERGESİ (23.07.2010 Tarih ve B.12.0.TDG.0.16.03.778.99/57 Sayılı Bakanlık Makamı Oluru) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

Detaylı

Mardin Batman Siirt Şırnak

Mardin Batman Siirt Şırnak Savurkapı Mahallesi Nusaybin Caddesi No: 31 Meydanbaşı Mevki, Mardin T: (+90 482) 212 11 07 F: (+90 482) 213 14 95 info@dika.org.tr www.dika.org.tr Mardin Batman Siirt Şırnak Mardin Yatırım Destek Ofisi

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCESİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi nin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri

Detaylı

KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ

KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ KALKINMA PROGRAMLARI VE PROJE YÖNETİMİ Ahmet YAMAN Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı Ankara 28 Mayıs 2010 İçerik o Bağlam: Stratejik Planlama/Yönetim o Program Yönetiminden Proje Yönetimine

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç ve kapsam

KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler. Amaç ve kapsam KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kalkınma ajansları bünyesinde kurulan yatırım destek ofislerinin görev

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam

SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İKİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam Amaç SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞININ GÖREV ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu Yönerge nin amacı; Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI Erasmus Kurum Koordinatörü Üniversite ile Ulusal Ajans arasındaki iletişimin ve koordinasyonun sağlanması İkili Anlaşmalar: AB Programları çerçevesinde

Detaylı

T.C. TRAKYA KALKINMA AJANSI 2009 YILI FAALİYET RAPORU

T.C. TRAKYA KALKINMA AJANSI 2009 YILI FAALİYET RAPORU T.C. TRAKYA KALKINMA AJANSI 2009 YILI FAALİYET RAPORU Trakya 2009 SUNUŞ Ekonomik büyüme ve kalkınma, tüm ülkelerin en temel amacıdır. Bu amaca ulaşmadaki temel ilke ise, ülkenin mevcut kaynak ve imkânlarını

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Uluslararası

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ

STRATEJĠ GELĠġTĠRME MÜDÜRLÜĞÜ PROSEDÜRÜ Hazırlayan Strateji Geliştirme Müdürü Kontrol Başkanlık Hukuk Danışmanı Onay Belediye Başkanı Yürürlük Tarihi 01.02.2010 Sayfa 1 / 9 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü

Detaylı

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi

FASIL 18 İSTATİSTİK. Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması. 1 Mevzuat uyum takvimi FASIL 18 İSTATİSTİK Öncelik 18.1 ESA 95 e uygun anahtar ulusal hesap göstergelerinin zamanında oluşturulması 1 Mevzuat uyum takvimi Bu öncelik altında, bu aşamada herhangi bir mevzuat uyumu çalışması öngörülmemektedir.

Detaylı

Madde 1- KAPSAM. Madde 2- Mera Kanunu nun 18. Maddesi ile Mera Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği yürütülecek çalışmaları kapsar.

Madde 1- KAPSAM. Madde 2- Mera Kanunu nun 18. Maddesi ile Mera Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği yürütülecek çalışmaları kapsar. PROTOKOL 4342 Sayılı Mera Kanunu gereği tespit, tahdit ve tahsisi yapılan mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlaklar için uygun ıslah ve amenajman tekniklerinin geliştirilerek verimliliklerinin

Detaylı

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON EL KİTABI

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ORGANİZASYON EL KİTABI Sayfa/Topl. Sayfa No 1/10 Hazırlayan Onaylayan 1.1. Başkanlığın Görevleri Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ile hükümet programı çerçevesinde idarenin orta ve uzun vadeli strateji

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 27 Ağustos 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29101 YÖNETMELİK Kalkınma Bakanlığından: KALKINMA AJANSLARI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) YÖNERGESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ - 2016 T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesinde

Detaylı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sakarya Ticaret Borsası Sakarya da Tarım ve Hayvancılık Sektör Analizi ve Öneriler Raporu Projesi 1. Proje fikrini oluşturan sorunları nasıl

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL PROJELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KENT KOLEJİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulmuş bulunan Tarımsal

Detaylı

Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır.

Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır. Avrupa Birliği üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'de AB finansal kaynakları ile yürütülen projeler son yıllarda oldukça artmıştır. Ancak özellikle AB projelerinin geliştirilmesinde ve yönetiminde ihtiyaç

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Çankırı Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Çankırı Yatırım Destek Ofisine İlişkin

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FOTONİK TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Dumlupınar Üniversitesi Fotonik

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Seitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. DESTEĞİN AMACI, KAPSAMI VE İŞBİRLİĞİ KURULUŞLAR II.

Detaylı

ENSTİTÜ MÜDÜRÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI:

ENSTİTÜ MÜDÜRÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: ENSTİTÜ MÜDÜRÜ ORGANİZASYONDAKİ YERİ : Rektöre bağlı görev yapar. Enstitü kurullarına başkanlık etmek, enstitü kurullarının kararlarını uygulamak ve enstitü birimleri arasında düzenli çalışmayı sağlamak,

Detaylı

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011-

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA SEKTÖREL ÇALIŞMA GRUBU FAALİYET ÖZETİ -2011- 22 Aralık 2010 tarihli Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu toplantısında belirlenen 4 farklı sektörel çalışma grubundan

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT

Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT Yrd. Doç. Dr. Abdulveli SİRAT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Ünvanı Adı Soyadı : Yrd. Doç. Dr. : Abdulveli SİRAT Telefon : (456) 233 10 32/3602 Fax : (456) 511 86 79 e-posta : awsirat@gumushane.edu.tr

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5952 Kabul Tarihi : 17/2/2010 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 4/3/2010 Sayı : 27511 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Tanımlar

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI PERSONEL GÖREV TANIMI 911.SDB.PGT/F01 04.12.2015 1 / 5 Revizyon Tarihi Revizyon No Açıklama Sistem Geliştirme Süreç 911.SDB.PGT/F01 04.12.2015 2 / 5 Birim : Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Görev Adı : Daire Başkanı Amiri

Detaylı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Sinop Yatırım Destek Ofisi Ara Faaliyet Raporu 01.01.2011 30.06.2011 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... i TABLOLAR LİSTESİ... ii 1. Sinop Yatırım Destek Ofisine İlişkin Genel

Detaylı

KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ

KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE GÖREV, İŞ TANIMLARI VE GEREKLERİ BELGELERİ KIRSAL KAKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRÜ KIRSAL KAKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE Yayın Tarihi 03.02.2014 Revizyon Tarihi 15.04.2014

Detaylı

TÜRKİYE DE BÖLGESEL KALKINMA ALANINDA YENİ BİR YAKLAŞIM

TÜRKİYE DE BÖLGESEL KALKINMA ALANINDA YENİ BİR YAKLAŞIM TÜRKİYE DE BÖLGESEL KALKINMA ALANINDA YENİ BİR YAKLAŞIM ARALIK 2008 TEMEL ANLAYIŞ VE ÖNGÖRÜLER Stratejik yaklaşım Ulusal-bölgesel-yerel düzeyde eşgüdüm Ulusal-bölgesel-yerel düzeyde etkin koordinasyon

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 1 Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda, KALKINMA AJANSLARI Düzey 2 bölgeleri esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan, Uygulamacı değil destekleyici, koordinatör

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU Dairesi Görevi Astları : Eğitim Fakültesi lığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli A- Stratejik yönetim ve planlama fonksiyonu kapsamında yürütülecek görevler

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımalar, Hedefler, İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı nda çalışan

Detaylı

TÜRKİYE ÇEVRE POLİTİKASINA ÖNEMLİ BİR DESTEK: AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJELER

TÜRKİYE ÇEVRE POLİTİKASINA ÖNEMLİ BİR DESTEK: AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJELER Technical Assistance for Implementation Capacity for the Environmental Noise Directive () Çevresel Gürültü Direktifi nin Uygulama Kapasitesi için Teknik Yardım Projesi Technical Assistance for Implementation

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ. ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı

EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ. ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ ATİLA ERTEM Yönetim Kurulu Başkanı ETO, ülkemizde ekolojik tarımın hızlı ve sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla üretici, tüketici, işleyici, tüccar, kontrolör, araştırıcı

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Recep Tayyip

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kırsal Kesimde Kadın Kooperatifleri Uzm.Nimet KALELİ Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü 20 OCAK 2013 Tarımsal üretimi

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII ATATÜRK ARAŞTIIRMA MERKEZİİ 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

KALKINMA AJANSLARI ve

KALKINMA AJANSLARI ve KALKINMA AJANSLARI ve 13 MART 2012 ANKARA Mustafa Zati Uzman Sunum Planı Neden Kalkınma Ajansları Dünya da Kalkınma Ajansları Türkiye de Kalkınma Ajansları Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Ajansları Destekleri

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma ve geliştirme

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

Bölgesel Kalkınma Aracı Olarak Hibe Mekanizmaları

Bölgesel Kalkınma Aracı Olarak Hibe Mekanizmaları Devlet Planlama Teşkilatı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müd. Bölgesel Kalkınma Aracı Olarak Hibe Mekanizmaları 28 Kasım 2008 MERSİN İçerik 1. Hibe Tanımı ve Uygulama Alanları 2. Kalkınma Ajanslarının

Detaylı