LEONARDO DA VİNCİ II HAREKETLİLİK PROJESİ RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LEONARDO DA VİNCİ II HAREKETLİLİK PROJESİ RAPORU"

Transkript

1 LEONARDO DA VİNCİ II HAREKETLİLİK PROJESİ RAPORU Ali İhsan Değirmenci Proje Adı: Almanya da İnşaat Teknolojilerinin İncelenmesi Proje Numarası: TR/05/A/F/PL2-061 Proje Türü: Şantiye

2 Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 de Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. Saat : 16:30 da İstanbul Duseldorf seferini yapan KK 107 nolu uçak havalananından hareket etti.

3 Almanya Saatine göre 18:50 de Duseldorf Havaalanına vardı.uçuşumuz 2 saat 50 dakika sürdü.kafileyi havaalanında İlhan Bey karşıladı ve Almanya hakkında genel bilgiler sundu. Daha sonra bizi evimize götürecek olan araca bindik ve eve doğru yola çıktık.

4 Saat : 14:00 da Holsterhauser Str. 78 numarada bulunan evimizden ilk gezimizi gerçekleştirmek için çıktık. Hernenin merkezini ve ev ile olan bağlantı yollarını gezdik. Bize temin edilen pasoları aldık. Burada bulunan kültürel içerik taşıyan yerleri, mağazaları ve ibadet yerlerini gezdik. Ailelerimizle görüşmeler yapmak için telefon görüşmeleri yapılan bir dükkana gittik. Haberleşmenin değişik alternatiflerini araştırmaya başladık. Karşılaştığımız problemleri not ederek İlhan Beye bildirdik ve bu doğrultuda yapılması gerekenler ile ilgili istişarede bulunduk.

5 İlk olarak ulaşım araçlarını kullanarak Herne-BF a ve oradan da Dortmund a gittik. Dortmund merkezinde bulunan cami ve kiliseleri gezerek bu ibadethaneler hakkında bilgiler edindik. Bunun yanı sıra burada bulunan mağazaları, büyük alışveriş merkezlerini ve değişik mimariye sahip olan binaları gözlemledik. Bu gezi ile Dortmund şehri ve ulaşım ağıyla ilgili detaylı olarak bilgilenmiş olduk.

6 Bir gün önceden gerekli görüşmeler yapılarak planlanan Bochum Üniversitesi gezisi gerçekleştirildi. Üniversitenin kütüphanesini, yemekhanesini, fakültelerini, mescidini ve sosyal tesislerini gezerek, burada doktorasını yapan Şafak Bey den üniversite hakkında detaylı bilgiler aldık. Bu üniversiteye master yapmak için gereken koşulları, üniversitenin idari yapısı, öğrenim olanakları, burs imkanları ve karşılaşılabilecek sorunlar hakkında bilgi alışverişde bulunduk. Burada master yapan Sakarya Üniversitesi 2003 yılı mezunlarından bir arkadaşla karşılaştık ve onunla Sakarya ve Bochum Üniversiteleri arasındaki farklar, ders içeriklerindeki değişiklikler ve sosyal imkanların çeşitliliği hakkında bilgi aldık.

7 Herne ve Wanne-Eickel merkezinde bulunan alışveriş merkezlerini gezerek ürünler ve fiyatları konusunda bilgi edindik. Değişik mimari özelliklere sahip olan binaları gözlemledik. Tadilat yapılan binaları gözlemledik.

8 Herne de bulunan eğlence ve piknik alanlarını gezerek Türkiye ile karşılaştırmalarını yaptık. Bu alanların çevresindeki değişik mimari özelliklerine sahip binaları gözleledik. Bochum ve Reglinghousen merkezini ve burada bulunan ilginç binaların, kamelyaların, faklı nitelikteki yapıların görünüşleri ile kullanılan malzemeleri tespit ettik. Almanya daki yolların düzenini ve trafik sistemlerini gözlemledik. Türkiye ile genel olarak kıyaslamalarda bulunarak, olumlu ve olumsuz yanlarıyla birlikte araştırmaları yapıldı.

9

10 İlhan Beyle birlikte Süleyman ARSLAN ın bürosuna giderek Şaban Beyle görüştük. Çalışma saatleri, çalışma koşulları ve diğer detayları konuştuk. Firmanın bulunduğu Herne Wanne- Aickel ı gezerek çevre hakkında bilgiler edindik.

11 İlk olarak ARSLAN Ltd. Şti. nin sahibi olan Süleyman ARSLAN ile tanıştık ve bu araştırma süresince neler yapacağımızı, ne tür etkinliklerde bulunacağımızı konuşarak Witten ve Wanne_Eickel şehirlerini dolaştık. Almanya nın inşaat açısından özelliklerini ve Türkiye ile kıyaslamalarını yaptık. Almanyanın tarihi yapısından bahsettik. Çok yararlı bir gezi olduğu kanaatindeyim.

12 Saat 08:30 da şirkete gittik ve Hasan Beyle genel olarak burada yürütülen işler hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Burada Türkiye de olmayan değişik bir sistem uygulandığını öğrendik. Bu sistemde ev sahibi ile kiracı arasındaki bütün işlemleri bu birimin üstlendiğini gördük. Ev sahibi evi kiralayacağı zaman bu firma ile anlaşıyor ve daha sonra hiçbir şeye karışmıyor bütün işlemleri bu firma yapıyor kiracı bu firmanın hesabına kirasını yatırıyor. Firma da anlaşmaya göre bütün giderleri düşerek kirayı ev sahibine aktarıyor. Bütün yasal prosedürü takip edip sorunları gideren bir firma yapısına sahip olduğunu gördüm.

13 Bugün asıl çalışacağımız yer olan Dortmund a gittim. Dortmund un doğasının ve insanlarının sevecen ve sıcak yüzünü görme fırsatına eriştim. Burada bulunan yapay göl hakkında bilgi edinerek doğaya verilen önemin ne kadar da yüksek olduğunu gördüm. Resimdeki özürlü insanları, eğitimcilerin katkılarıyla buraya getirilerek, onlara sakin ve huzurlu bir ortamda ruh ve beden açısından bir moral ve psikolojik bir rahatlatma çabasında olduklarını gördüm. Daha sonra işyeri çalışanlarıyla ufak bir tanışmanın ardında işler hakkında detaylı ve teknik bilgiler aldım.

14 İşçi arkadaştan aldığım bilgiler ışığında burada yapılmakta olan işlemlerin genelde şunlar olduğunu öğrendim: -Binaların tadilat-tamiratı(duvar kağıdı kaplama,boya,bölme duvar vb.) -Çevre düzenlemesi(çim biçilmesi,heckhe biçilmesi,çöplerin toplanması) Bu söylenenlerin yapılıp yapılmadığını araştırdığımda gördüm ki her şey belirli kurallar dahilinde eksiksiz yapılmaktaydı.

15 Sabah saatlerinde çalışacağımız yere gelerek işbaşı yaptım.bahsettiğim çevre düzenlemesi işlerinden çim biçilmesi işlemi için Dortmund da bulunan evlere geldik.burada makine kontrolünden hemen sonra gerekli biçme işlemleri yapıldı.işçilerin buradaki performansları oldukça iyi ve istekli olduğundan verilen işe sadık ve hangi iş olursa olsun mantığından çok verilen işe saygı sözkonusuydu.

16 Evlerin tadilatı işlemlerinden duvar kağıdı kaplamasını işçilerle birebir çalışarak görmeye çalıştım.öncelikle eski duvar kağıdı su pompası ile yerinden çıkarılarak duvarın temizlenmesi sağlanıyor.ardından da gerekli rutuşlar yapılarak hazırlanan duvar kağıdı uygulamaya sokuluyor.

17 Herne-Bf dan kalkan trenle Gelsenkırchen e doğru yol aldık.sistem o kadar güzel oturmuş ki yolda kalmanız yada yolu karıştırmanız mümkün değil.ben daha öncesinden yurtdışına çıkmamam rağmen bir yabancı olarak orada yabancılık çekmediğimi söyleyebilirim.bu gerçekten orada bulunan turistler için avantajlı bir durum olsa gerek.almanya da bir çok şehir var ve bu şehirlerin hepsinde bir kilise mevcut.işte bu durum onların dinlerine,örflerine saygı duyduklarını göstermektedir. Bir alışveriş mağazasına girdiğinizde yada herhangi bir alım yapacağınız yere vardığınızda fiyatlar konusunda tereddüt etmenize gerek kalmadan üzerindeki fiyat küpüründen ne kadar olduğunu görebiliyorsunuz.bu bizler için bir kolaylık olmuştu.

18 Dortmund da izlenen dünya kupası maçları ve ardından yapılan eğlenceler.imkanları ayaklarımıza kadar getiren yetkililer bu konuda yeterlilik sahibi olduklarını göstermişlerdir.

19 Yine işlerimiz arasında yaptığımız duvar bölme işlemi için gereken işlemler yapılmaktadır. Çelik ara bölme levhalarıyla adına rigips denilen alçıpan(ses ve yangın yalıtımına karşı etkili) malzeme kullanılmaktadır.yine duvarlarımız su ile ıslatılıp soyularak temizlenmektedir.ardından da duvar kağıdı uygulamasına geçilmektedir.

20 Renklinghausen de Bilican Bau firmasının desteğiyle bir camii inşasına katıldım.aynı zamanda Tuncay arkadaşımın da bulunduğu yerdi burası.camii inşaatında oldukça iyi izolasyon teknikleri kullanılmış ve mekan en hızlı halde tasarlanarak yapımı da bir o kadar hızlı olmaktaydı.gerçekten Almanya da yürütülen işler oldukça kısa sürede ve planlara uygun yürütülmektedir.

21 Almanya belirttiğim gibi şehir olarak bitmek bilmeyen bir ulaşım ve imkanlar şehri olmuş adeta.bu seferde Aachen şehrinde ufak bir tura çıkarak gidilmemiş yerleri de aradan çıkarmak gerektiğini düşündük.ama gerçekten de buna değer.çünkü bu şehirler mimari ve kültürel her şeyi barındırıyor.ülkemizle kıyasladığımızda bizlere düşen görevler olduğunu hissettim biran.gerçekten bizlere ait kültür mirasımız ve mimari zenginliğimiz ileride de canlılığını korumaya değer.bize düşen görev ülkemize ve ülkemizin değerlerine sahip çıkmak ve onu geliştirmektir.

22 Belirli hatlar üzerinden bizlere verilen öğrenci biletleriyle Herne Bf dan Dortmund tren istasyonuna oradan da Biefeld şehrine bir gidiş rotası belirledik.ulaşımın ne derece önemli olduğunun farkına varma fırsatını veren bu gezi bir ülkenin muhasır medeniyetler seviyesinde olma yolundaki kilit rolü üstlendiğini göstermektedir.

23 Witten şehrinde kısa bir tur atarak burası hakkında bilgi sahibi olduk.witten de simgeselleşmiş olan tombul insanların yanında bir hatıra fotoğrafı çekildik.oradan da tren istasyonuna dönerek evin yolunu tuttuk.

24 Dortmund hayvanat bahçesini ziyaret ederek ikinci hayvanat bahçesi turumuzu tamamlamış olduk.buradaki hayvanlar daha da fazla idiler.(çeşit olarak )Yine girişte ücret konusunda bir maddi sıkıntı yaşanmadan oldukça makul bir fiyata bileti aldık.vakti olan herkes için bire bir yerdir bence.

25 Gelsenkırchen de bir inşaatın yapım safhasındayız.bina kullanılan tuğlalar yardımıyla 3 kata kadar rahat çıkılabiliyor.işçilik çok hızlı ilerliyor ve gelen malzemeler logo gibi birbirilerine geçiriliyor ve sistem müthiş bir mukavemet göstererek yapıya sağlamlık katıyor.merdiven yapım safhasından duvar örümüne dek işlemler oldukça güzel ve planlı ilerlemektedir.

26 Artık Almanya da son günlerimiz olarak nitelendirmek gerekirse bitişe yaklaşıyorduk.hollanda daki abim ve ailesi beni ziyarete geldiklerinde çok sevindim ve onlara Almanya yı,kaldığımız bölgeyi gezdirme fırsatım oldu.gerçekten de hoş bir gün oldu bu benim için.

27

Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı.

Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. 1.GÜN: (30.05.2006) Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. Saat : 16:30 da İstanbul Duseldorf seferini

Detaylı

Almanya Saatine göre 18:50 de Dusseldorf Havaalanına vardı. Uçuşumuz 2 saat 50 dakika sürdü.

Almanya Saatine göre 18:50 de Dusseldorf Havaalanına vardı. Uçuşumuz 2 saat 50 dakika sürdü. 1. HAFTA : (30.05 02.06.2006) Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. Saat : 16:30 da İstanbul Düsseldorf

Detaylı

Bizlere verilen aylık öğrenci biletleri kullanılarak, yukarıdaki bilgiler ışığında yaşadığımız çevreyi tanımak amacıyla çeşitli geziler yapıldı.

Bizlere verilen aylık öğrenci biletleri kullanılarak, yukarıdaki bilgiler ışığında yaşadığımız çevreyi tanımak amacıyla çeşitli geziler yapıldı. TEŞEKKÜR Leonardo da Vinci Projesi kapsamında, bana ve benim gibi diğer öğrenci arkadaşlarıma profesyonel ve kültürel anlamda yeni yaklaşımlar, bakış açıları ve edinimler sağlamak amacıyla böyle bir hizmeti

Detaylı

Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi

Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Evinizden Çıkmak İstemeyeceksiniz...

Evinizden Çıkmak İstemeyeceksiniz... ÖZ SEL MO LU İ N Ş A A T Evinizden Çıkmak İstemeyeceksiniz... CITY www.ozselimogluinsaat.com Hakkımızda Öz Selimoğlu Ltd. Şti. 1963 yılında Mustafa Selimoğlu tarafından kurulmuştur. Şirket ilk başta inşaat

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ 14-18 MAYIS 2018 Üniversitemizin uluslar arasılaşma faaliyetleri

Detaylı

MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER

MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER MOBİLYA ÜRETİMİNİ YERİNDE GÖRDÜLER Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri bilimsel destekli üretim dersi kapsamında Bodrum Mutfak Mobilya yı ziyaret ederek yetkililerden üretim

Detaylı

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu

Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu Dünyanın 3. Büyük Uzakdoğu nun En Büyük Fuarı İSTANBUL - GUANGZHOU Direk Uçuşu 109. ÇİN İTHAL VE İHRAÇ MALLARI FUARI - TUR PROGRAMLARI 1. DÖNEM / 15-19 Nisan 2011 TK.1 Türk Hava Yolları ile Direk GUANGZHOU

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ YAPI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ LEONARDO DA VINCI PROJESİ ALMANYA DAKİ İNŞAAT TEKNOLOJİLERİNİN UYGULANMASI (APPLICATION OF CONSTRUCTION TECHNOLOGY IN GERMANY) PROJE

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA 18 21 MAYIS 2017 3 GECE 4 GÜN 1. GÜN 18 MAYIS 2017 İSTANBUL BOLONYA PISA - FLORANSA 06.00: İstanbul Atatürk Havalimanı nda CampusORG yetkilileri

Detaylı

SENTETİK REÇİNELİ MOZAİK KAPLAMA UYGULAMASI

SENTETİK REÇİNELİ MOZAİK KAPLAMA UYGULAMASI .. SENTETİK REÇİNELİ MOZAİK KAPLAMA UYGULAMASI Neden Stone D zayn Estetik görünümlüdür, Uzun ömürlü, Çok hızlı uygulanabilir, İç ve dış ortamlarda kullanılabilir, Doğa dostu bir zemin kaplama malzemesidir,

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Çin. Kurban Bayramı'nda Çin. Pekin-Xian-Shangai-Suzhou. 11 Eylül - 19 Eylül 2016 (9 gün - 8 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Çin. Kurban Bayramı'nda Çin. Pekin-Xian-Shangai-Suzhou. 11 Eylül - 19 Eylül 2016 (9 gün - 8 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Çin Kurban Bayramı'nda Çin Pekin-Xian-Shangai-Suzhou 11 Eylül - 19 Eylül 2016 (9 gün - 8 gece) Tur Programı 1. gün - 11 Eylül 2016, Pazar/12 Eylül 2016, Pazartesi

Detaylı

İNGİLTERE DE ULAŞIM İngiltere'de indirimli ulaşım olanağı Sık yolculuk yapıyorsanız paralarını tasarruf etmelerine yardımcı olan birçok indirim kartı ve programı vardır. U kartlar sayesinde %30'a varan

Detaylı

Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1

Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1 Türkiye 2011 Uluslararası Buluşma/ Türkiye 21 Ekim 30 Ekim Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1 Alman Türk Buluşması Bizi bekleyen gezi nedeniyle hepimiz heyecanlıydık. Uçuş öncesi, bekleme

Detaylı

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır.

- Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. ASANSÖR YAPTIRILIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Planlama Aşamasında : - Binanın bulunduğu belediyenin imar ve yangın yönetmelikleri incelenmeli ve göz önünde bulundurulmalıdır. - Asansör avan projesi tercihen

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ

TANITIM GÖREVLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 6 1. Amaç Bu prosedürün amacı, Üniversitemiz Tanıtım Dönemi faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve görevlendirme usul ve esaslarının açıklanmasıdır. 2. Kapsam Bu prosedür,

Detaylı

ALMANYA KASIM 2012 SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU

ALMANYA KASIM 2012 SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU ALMANYA 7-8 TEKNiK KASIM 2012 GEZiSi SONUÇ BİLDİRGESİ RAPORU 26-30 Ekim 2013 ALMANYA TEKNiK GEZiSi RAPORU Almanya ya RES Teknik Gezisi Düzenlendi 26 Ekim 2013 de ENERCON sponsorluğunda Türkiye Rüzgar Enerjisi

Detaylı

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz.

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR, İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KAYIT GÜNLERİNDE EMİNÖNÜ YERLEŞKEMİZE BEKLİYORUZ... İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM

Detaylı

Hemşirelik bölümü öğrencilerimiz hemşire ve hastalarla karşılıklı soru cevap yaparak kafalarındaki sorulara cevap aradılar.

Hemşirelik bölümü öğrencilerimiz hemşire ve hastalarla karşılıklı soru cevap yaparak kafalarındaki sorulara cevap aradılar. Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 23.11.2015-07.12.2015 tarihleri arasında AB projeleri kapsamında Avrupa da Halk Sağlığı Alanında Hemşirelerin Mesleki Uygulamaları adlı proje ile Macaristan

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece)

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Türk Hava Yolları ile Japonya Kurban Bayramı'nda Japonya Tokyo - Kyoto - Osaka 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 28 Ağustos 2017, Pazartesi İstanbul Tokyo 27 Ağustos saat

Detaylı

Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi

Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Eylül/2017 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU

Detaylı

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI 25 Mayıs 2017 itibariyle Her Perşembe / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı,

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Önceligi Insan Hayallerinizdeki gelecegi özlediginiz degerlerle insaa ediyoruz...

Önceligi Insan Hayallerinizdeki gelecegi özlediginiz degerlerle insaa ediyoruz... 2018 Önceligi Insan Hayallerinizdeki gelecegi özlediginiz degerlerle insaa ediyoruz... Tepekaya İnşaat, kaliteden ödün vermeden inşaat sektöründe güçlü ve emin adımlar atan bir kuruluştur. İlkemiz halkımıza

Detaylı

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I

R E Z İ D A N S - O F İ S - Ç A R Ş I REZİDANS-OFİS-ÇARŞI Turgutlu ya Yeni Bir Bakış Açısı Alphard İnşaat A.Ş. ALPHARD REZİDANS Projesini Ege nin yükselen yıldızı Turgutlu da inşa ediyor. Ege ekonomisinin başkent adayı Turgutlu, rahat ve

Detaylı

Yapı Kredi Yayınları -???? Doğan Kardeş - 911

Yapı Kredi Yayınları -???? Doğan Kardeş - 911 Yapı Kredi Yayınları -???? Doğan Kardeş - 911 Büyük Şehir Araştırması / Rosie Heywood Resimleyen: David Hancock Özgün adı: The Great City Search Çeviren: Gaye Yeşim Sezer Kitap editörü: Kerem Oğuz Evrandır

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAMLIK ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ TEKNİK GEZİSİ

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAMLIK ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ TEKNİK GEZİSİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇAMLIK ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSESİ TEKNİK GEZİSİ PROJE KONUSU İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM İMKÂNLARININ ARAŞTIRILMASI PROJESİ (Bu Proje Trabzon Valimiz Sn. Abdil Celil

Detaylı

ERPEMETEG. Endüstriyel Robot Programlama Eğitimi ile Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi TEKNİK GEZİ RAPORU

ERPEMETEG. Endüstriyel Robot Programlama Eğitimi ile Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi TEKNİK GEZİ RAPORU ERPEMETEG Endüstriyel Robot Programlama Eğitimi ile Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi TEKNİK GEZİ RAPORU 20 KASIM 2014 İÇİNDEKİLER 1. TEKNİK GEZİNİN AMACI 1.1 Genel Hedef 1.2 Özel Hedefler

Detaylı

ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU

ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU Fakültemiz lisans programında açılan MĐM 376 Anadolu Uygarlıkları Teknik Seçmeli Dersi kapsamında yapılması planlanan Đstanbul

Detaylı

Güvenlik Bizim İşimiz

Güvenlik Bizim İşimiz T K ÖZEL GÜVENLİK TK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Güvenlik Bizim İşimiz Güvenli b ir gelecek için her zaman yanınızdayız. Güvenli b ir gelecek için her zaman yanınızdayız. Sizin yerinize düşünüyor,

Detaylı

Başkanlığın Görev Alanları

Başkanlığın Görev Alanları 2016 Başkanlığın Görev Alanları YURTDIŞI VATANDAŞLAR SOYDAŞ VE AKRABA TOPLULUKLAR ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER Türkiye Bursları Nedir? Başarılı uluslararası öğrenciler için hazırlanmış kamu kaynaklı bir burs

Detaylı

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR Merhabalar, ben Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğinden Yunus Emre Meşe. 2018 Bahar döneminde Polonya nın Gdynia şehrinde Erasmus faaliyetimi gerçekleştirdim.

Detaylı

HİNDİSTAN TURU PALACE ON WHEELS

HİNDİSTAN TURU PALACE ON WHEELS HİNDİSTAN TURU PALACE ON WHEELS Ekim-Kasım-Aralık 2018, Ocak ve Mart 2019 kalkışlı, Delhi den Delhi ye Trenle Hindistan turu 8 gece 9 gün! Delhi - Jaipur - Sawai Madhopur - Chittorgarh - Udaipur Jaisalmer

Detaylı

Korkut un Hindistan Güncesi 12 Jaipur Jaipur

Korkut un Hindistan Güncesi 12 Jaipur Jaipur Korkut un Hindistan Güncesi 12 Jaipur 24-25.11.2010 Jaipur Agra'da son gün başlayan yağışlı ve serin hava Jaipur'da da devam ediyor. Bu biraz şanssızlık oldu tabi benim için. Odamda yaptığım kahvaltıdan

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 10080003175 SILA BAKIRCI İZMİR

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 10080003175 SILA BAKIRCI İZMİR T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ STAJ RAPORU 10080003175 SILA BAKIRCI İZMİR STAJ YAPAN ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI : SILA BAKIRCI NUMARASI : 10080003175 YARIYILI

Detaylı

I SALONI MILANO FUARI AY DAN TURİZM

I SALONI MILANO FUARI AY DAN TURİZM I SALONI MILANO FUARI Sayın Yetkili, 13 Mart 2013 Ekte, grubunuza özel olarak hazırlamış olduğumuz 4 gecelik Milano I Saloni Fuar programımız ile ilgili detaylı programı dikkatinize sunarız. Grubunuz için

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Şiraz'dan Mashad'a İran

Şiraz'dan Mashad'a İran Şiraz'dan Mashad'a İran 18-27 Kasım 2017 / 9 Gece - 8 Gün Gezgin Rehber Bülent Demirdurak ile Şiraz(2 )- Yazd(2) - Esfahan(2) - Tahran(1) - Mashad(1) - Uçak(1) Firdevsi'nin, Ömer Hayyam'ın, Sadi'nin, Hafız'ın,

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG 13 Aralık 2017 / 4 Gece 5 Gün Fransa, İsviçre ve Almanya sınırının orta bölgesinde kalan Alsas bölgesinin iki vazgeçilmez şehri Colmar ve Strasbourg. Noel

Detaylı

1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013

1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013 1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013 http://www.abaciotel.com YEME-İÇME http://www.222park.com http://www.birsenkebap.com.tr/ http://www.birsenkebap.com.tr/

Detaylı

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir.

FİRMA TANITIM. Bünyemizde bulunan ekiplerle beraber verdiğimiz hizmet inşaat nitelikleri ve inşaat kalemleri aşağıdaki gibidir. FİRMA TANITIM Kuruluşundan itibaren doğru işi zamanında teslim etme anlayışı başarı odaklı yaklaşımıyla sektörün yetkin şirketlerinden biri haline gelmiştir. Şirket politikası gereği yalnız inşaat sektöründe

Detaylı

BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG

BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG MASAL YOLU BREMEN TRENDELBURG HAMELIN - SABABURG GÖKNUR BİRİNCİOĞLU İLE MASAL YOU 24 27 HAZİRAN 2017 24 Haziran 2017 Cumartesi 14:15 Gidiş - 27 Haziran 2017 Salı 21:40 İstanbul Varış BREMEN ( 1 ) Bremen

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELSĠZ ÜNĠVERSĠTE BĠRĠMĠ EYLÜL 2010 RAPORU ENGELLĠ ÖĞRENCĠLERE YÖNELĠK YAPILAN FAALĠYETLER Engelli Öğrencilere Yönelik Yapılan Fiziki Ortamlar Mühendislik Fakültesi bina girişinde

Detaylı

Color Apart. İster Yatırım İster Hayalini Yaşa...

Color Apart. İster Yatırım İster Hayalini Yaşa... Color Apart İster Yatırım İster Hayalini Yaşa... Bölgedeki En BüyükÖğrenci Kompleksi 130 öğrencili - 64 Apart Colar apart projesi İsmail hakkı yılmaz ltd Şti. ve HD mimarlık şirketlerinin ortaklığı ile

Detaylı

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Norveç Fiyortları İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Tarih : 02-08-2017-06-08-2017 Şehirler : Bergen, Flam, Hardanger, Oslo Otel : 4* Ulaşım

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI)

PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) PROJE SAHİBİ KURUM : AĞRI NURETTİN DOLGUN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE ADI : AĞRI DAN AB YE CNC STAJI (THE EU CNC INTERNSHIP OF AĞRI) Proje No : 2013-1-TR1-LEO01-49460 PROJEMİZİN AMAÇLARI: Projemiz

Detaylı

EK-1 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ SİCİL FİŞİ

EK-1 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ SİCİL FİŞİ EK-1 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ SİCİL FİŞİ ÖĞRENCİNİN Fotoğrafı Adı Soyadı : Öğrenci No : Doğum Yeri : Doğum Tarihi : Staja Başlama Tarihi :.././.

Detaylı

Proje Genel Bilgileri

Proje Genel Bilgileri TORUN TOWER Proje Genel Bilgileri TORUN TOWER PROJESİ Adres: Konsept Mimari Tasarım: Arquitectonica Uygulama Mimari Tasarım: Piramit Mimarlık Statik Tasarım: Yapı Teknik İnş.San. ve Proje Elektrik Tasarım:

Detaylı

İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER İKİTELLİ BÖLGESİ ATATÜRK MAHALLESİ 2004-2012YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER ATATÜRK PARKI Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler

Detaylı

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz!

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! 16-18 Kasım 2018 Sokaklarında gezerken Doğu nun ünlü 1001 Gece Masalları nı yaşatan bir şehir düşünün! Gündüzleri güneşin sarı sıcak tonları ile çölün

Detaylı

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

Z M ZE-MİR İNŞAAT. www zemirinsaat.com

Z M ZE-MİR İNŞAAT. www zemirinsaat.com Z M ZE-MİR İNŞAAT www zemirinsaat.com ZE-MİR İNŞAAT TURZ. TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. Z M Mehmet GÖKTAŞOĞLU Genel Müdür GENEL MÜDÜRÜMÜZDEN; Zemir İnşaat yılların verdiği tecrübeyle sağladığı birikimlerini profesyonel

Detaylı

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI 22-25 Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI

STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ NO FAALİYET PERFORMANS KRİTERİ DÖNEM UYGULAYICI STATEJİK ALAN 1: EĞİTİM ÖĞRETİM STRATEJİLERİ AMAÇ 1. Hedef 1.1. İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINI ÜNİVERSİTE ÇAPINDA YAYGINLAŞTIRMAK 2017 yılı sonuna kadar İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrenci sayısını

Detaylı

12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı

12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı 12-18 Yaş Grubu İngilizce Yaz Okulu Programı Toronto Üniversitesi İngilizce Yaz Okulu Programı 12 ile 18 yaş arasındaki öğrencilere Temmuz ve Ağustos ayları boyunca farklı seviye ve yoğunlukta İngilizce

Detaylı

9. Formları, adresinden veya kütüphanedeki bilgisayarlardan alabileceklerdir.

9. Formları,   adresinden veya kütüphanedeki bilgisayarlardan alabileceklerdir. EK 1 İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2017-2018 E Ğ İ T İ M Ö Ğ R E T İ M Y I L I STAJ İŞLEMLERİ VE AŞAMALARI Staj işlemleri; 2 aşamadan oluşmaktadır. Staj Başvuru ve Onay İşlemleri Staja Başlama

Detaylı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. Anadolu Üniversitesi Yılı Side Kazısı Çalışmaları. (12 Temmuz-8 Eylül 2010)

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. Anadolu Üniversitesi Yılı Side Kazısı Çalışmaları. (12 Temmuz-8 Eylül 2010) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Üniversitesi 2010 Yılı Side Kazısı Çalışmaları (12 Temmuz-8 Eylül 2010) Doç. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Üniversitesi RAPOR

Detaylı

Tur Programı. İpek Yolu nun diyarında Taşkent, Buhara, Semerkand hem uzak, hem de yakın..

Tur Programı. İpek Yolu nun diyarında Taşkent, Buhara, Semerkand hem uzak, hem de yakın.. Özbekistan İpek Yolu nun diyarında Taşkent, Buhara, Semerkand hem uzak, hem de yakın.. Tarih : 08-04-2017-15-04-2017 Şehirler : Buhara, Khiva, Semerkand, Taşkent Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları tarifeli

Detaylı

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MİDEST FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU 04-07 KASIM 2014 MİDEST 2014 FUARI Değişik iş kolları yan sanayilerine yönelik olarak 21.000 m2 alanda kurulu, iki bine yakın firmanın

Detaylı

LEONARDO DA VİNCİ - ORTAKLIK (Partnerships) PROJESİ FRANSA TOPLANTISI 19-23 OCAK 2015 MURAT

LEONARDO DA VİNCİ - ORTAKLIK (Partnerships) PROJESİ FRANSA TOPLANTISI 19-23 OCAK 2015 MURAT LEONARDO DA VİNCİ - ORTAKLIK (Partnerships) PROJESİ FRANSA TOPLANTISI 19-23 OCAK 2015 MURAT Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci - Ortaklık (Partnerships) Projeleri Kapsamında okulumuz ortaklığında

Detaylı

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry

The Experience of Technical Education Faculty Students in Industry AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ (ULUSAL AJANS) LEONARDO DA VINCI PROGRAMI YARARLANICI NİHAİ RAPORU TR/06/A/F/PL2 010 Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Endüstri Deneyimi The Experience

Detaylı

Kopenhag IN Break. Kopenhag, DANİMARKA. 19 22 Mayıs, 2011. Viking savaşlarından Avrupa nın en hoşgörülü şehrine. Neden gidelim?

Kopenhag IN Break. Kopenhag, DANİMARKA. 19 22 Mayıs, 2011. Viking savaşlarından Avrupa nın en hoşgörülü şehrine. Neden gidelim? Kopenhag IN Break Kopenhag, DANİMARKA 19 22 Mayıs, 2011 Viking savaşlarından Avrupa nın en hoşgörülü şehrine Masallar şehri Dünyanın en eski krallıklarından birisi olan Danimarka, krallık öncesi Vikingler

Detaylı

İçindekiler. Paris de okul gezisi. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Paris de Eğitici Tatil. 7 gün/ 6 gece 2014/15... sayfa 5

İçindekiler. Paris de okul gezisi. 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Paris de Eğitici Tatil. 7 gün/ 6 gece 2014/15... sayfa 5 İçindekiler Paris de okul gezisi 5 gün/ 4 gece 2014/15... sayfa 2 *** Paris de Eğitici Tatil 7 gün/ 6 gece 2014/15... sayfa 5 ( Kursuyla beraber) *** Paris de Yaz Okulu 8 gün/ 7 gece 2014/15 SC... sayfa

Detaylı

Çocuklarında yaygın gelişim bozukluğu veya zihinsel engelli olan ailelerden gelen istek üzerine gece çocuklarını emanet edecekleri bir yer oluşturmak

Çocuklarında yaygın gelişim bozukluğu veya zihinsel engelli olan ailelerden gelen istek üzerine gece çocuklarını emanet edecekleri bir yer oluşturmak Çocuklarında yaygın gelişim bozukluğu veya zihinsel engelli olan ailelerden gelen istek üzerine gece çocuklarını emanet edecekleri bir yer oluşturmak amacıyla (çünkü bu aileler hastalık, vefat, düğün vb.

Detaylı

25 Aralık 2016, Pazar. 26 Aralık 2016, Pazartesi (1. Gün)

25 Aralık 2016, Pazar. 26 Aralık 2016, Pazartesi (1. Gün) YÖK KALİTE KURULU DIŞ DEĞERLENDİRME TAKIMI ZİYARET PROGRAMI (Taslak) (25.12.2016 28.12.2016) Zaman Ziyaret Sürecinde Kimler İle Ne Yapılacağı Ziyaretin İçeriği Görüşme Yeri 25 Aralık 2016, Pazar Öğlene

Detaylı

Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 PASAPORT NOSU: ALIŞ TARIHI: BITIS TARIHI: DURUMU:

Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 PASAPORT NOSU: ALIŞ TARIHI: BITIS TARIHI: DURUMU: Büyükdere Cad. No.16/5 ŞİŞLİ/İSTANBUL Fax: +90 212 2915551 İNGİLTERE KONSOLOSLUĞU İÇİN HAZIRLANMIŞ BİLGİ FORMUDUR. İstenilen vize süresi: Birleşik Krallık'ta ne yapacaksınız? Pasaport veya seyahat belgesinde

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ. 3 Ekim 2012

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ. 3 Ekim 2012 TÜBİTAK 2209 DÖNEM -2 BAŞVURU HAZIRLIĞI (SON SINIF LİSANS ÖĞRENCİLERİ) SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNATÖRLÜĞÜ 3 Ekim 2012 Proje? Başlangıcı ve sonu olan, boyutları önceden belirlenmiş bir

Detaylı

Personel ve Öğrenci Memnuniyet Anketleri Sonuçları

Personel ve Öğrenci Memnuniyet Anketleri Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 6.6.17 Personel ve Öğrenci iyet Anketleri Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa iyet Anketi Sonuçları 1-7 Akademik Personel iyet Anketi

Detaylı

Avrupa nın imamları Mainz de yetişecek. ACG nin mesajı: Gençler zenginliğimizdir. Maneviyatsız bereket olmaz. Bereketin anahtarları.

Avrupa nın imamları Mainz de yetişecek. ACG nin mesajı: Gençler zenginliğimizdir. Maneviyatsız bereket olmaz. Bereketin anahtarları. Gemeinschaft. Community. Communauté. İslam Toplumu Millî Görüş» www.igmg.org 09 Ekim 2015 Sayı 69 HASENE KURBAN KAMPANYASINDA YENİ REKOR: 161.500 HISSE s. 21 GENEL MERKEZ 27. Avrupa Kur ân-ı Kerîm Tilavet

Detaylı

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini

1983 yılında kurulan firmamız, inşaat. sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini İnşaat Ltd. Şti. 1 2 1983 yılında kurulan firmamız, inşaat sektöründe seçkin bir yere sahiptir. Sektör içindeki yılların getirdiği deneyimini ve bilgi birikimini hem sektörün gelişimi için harcamakta hem

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK DERSİ

SOSYAL SORUMLULUK DERSİ SOSYAL SORUMLULUK DERSİ ETKİNLİK RAPORU HAZIRLAMA FORMU 1. Etkinlik Raporları, proje ekibinde yer alan tüm öğrenci ve öğretmen adayının proje kapsamında tek başına gerçekleştirdiği etkinliklere yönelik

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School)

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE ADI : İletişim Ve Etkileşimde Avrupa Deneyimi (European Experience

Detaylı

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ

ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ ŞAPHANE ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ VİZYON BELGESİ MEVCUT DURUM Öğretim Çalışmaları: Destekleme ve yetiştirme kursları düzenlendi. Pansiyon etüt ve kursları düzenlendi Deneme sınavları uygulandı. Sınavlara

Detaylı

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES 1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:00 da buluşma. Check-in işlemlerini takiben Türk Havayolları nın TK15 seferi ile 09:30 da Buenos Aires e yolculuk. Yerel

Detaylı

Cuma, 04 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 15 Ağustos :40

Cuma, 04 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 15 Ağustos :40 İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelik ile, 15 Ağustos 2009 tarihinde, yürürlükten kaldırılmıştır. İş Güvenliği ile Görevli Mühendis veya Teknik

Detaylı

MESLEKİ YABANCI DİL 2 DERSİ

MESLEKİ YABANCI DİL 2 DERSİ MESLEKİ YABANCI DİL 2 DERSİ MODÜL ADI SÜRESİ MESLEKİ YABANCI DİL 1 (SEYAHAT-İNGİLİZCE) 40/32 MESLEKİ YABANCI DİL 2 (SEYAHAT-İNGİLİZCE) 40/32 MESLEKİ YABANCI DİL 1 (SEYAHAT- ALMANCA) 40/32 MESLEKİ YABANCI

Detaylı

20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece)

20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Baharda Japonya Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Baharda Japonya Tokyo-Kyoto-Osaka 20 Mayıs - 26 Mayıs 2017 (7 gün - 6 gece) Tur Programı 1. gün - 20 Mayıs 2017,

Detaylı

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

ANÇADER. Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ Evrensel Değerleri Bilen, İlerlemeyi Teşvik Eden, Bir Anlayış İçin... ANÇADER ANADOLU ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 0312 229 79 26-27 www.ancader.org.tr Biz Kimiz? Derneğimiz Üye ve gönüllülerinden

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 YILI FAALİYET RAPORU HAKKARİ ŞUBAT 2014 İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU.... 1 I- GENEL BİLGİLER...... 2 A. MİSYON VE VİZYON..... 2 B. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR..

Detaylı

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü

1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ. Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1950 LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN BİR ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ: BALIKESİR KASAP VE SEBZE HALİ Gaye BİROL Yrd. Doç. Dr., Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yüksek Mimar Orhan Ersan tarafından tasarlanmış olan Balıkesir

Detaylı

PROJE ADI: Hayata Tutun

PROJE ADI: Hayata Tutun PROJE ADI: Hayata Tutun Araştırma Künyesi Kullanılan Yöntem (ler) Kalitatif Kantitatif Diğer (Açıklayınız) X Araştırmanın Evreni/ Hedef Kitlesi İlçe Belediyesinde bağımlılık konusu ile ilgili paydaşlar

Detaylı

KALİTE VE KONFORUN BİRLEŞTİĞİ ADRES Çağdaş insanın gereksinimi olan tüm ayrıntıları göz önünde bulunduran Bey Yapı Yatırım Danışmanlık Ltd. Şti.

KALİTE VE KONFORUN BİRLEŞTİĞİ ADRES Çağdaş insanın gereksinimi olan tüm ayrıntıları göz önünde bulunduran Bey Yapı Yatırım Danışmanlık Ltd. Şti. KALİTE VE KONFORUN BİRLEŞTİĞİ ADRES Çağdaş insanın gereksinimi olan tüm ayrıntıları göz önünde bulunduran Bey Yapı Yatırım Danışmanlık Ltd. Şti. kurulmuş olduğu 2007 yılından bugüne kadar müşteri memnuniyetini

Detaylı

GFC GRUP İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ

GFC GRUP İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ Tanıtım Dosyası Hakkımızda GFC GRUP İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ GFC Grup, 2001 yılında İstanbul da kurulmuştur. Kurulduğu tarihten itibaren, eğitim kurumları, havalimanları, spor tesisleri, yol inşaatları,

Detaylı

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI TANIM Turistik amaçlı, ulaştırma, konaklama, gezi, spor ve eğlence hizmetleri veren işletmelerde seyahat işletmecisi tarafından planlanan işleri yürüten meslek elemanıdır. A- GÖREVLER - Turistlerin; ulaşım,

Detaylı

Tur Programı. Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor...

Tur Programı. Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor... Panama - Costa Rica Vahşi Yaşam Turu Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor... Tarih : 21-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Arenal Volkanı, Monteverde, Panama City, San Jose, Tortuguero

Detaylı

Hanlar Yurdu Gezisi Eylül 2018

Hanlar Yurdu Gezisi Eylül 2018 Hanlar Yurdu Gezisi 03-10 Eylül 2018 1 1. İSTANBUL - TAŞKENT - ÇIMKENT 03 EYLÜL PAZARTESİ Saat 08:00 de buluşulacak ve 10:30 da Özbekistan Hava Yolları nın HY-272 sefer sayılı uçağıyla İstanbul Atatürk

Detaylı

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi YAZICI GRUP / YAZICI İNŞAAT Yazıcı İnşaat, Hasan Yazıcı nın 1954 yılında Trabzon dan iş hayatına atılmak üzere yaptığı göçle başlamıştır. Başlangıçta taşeron olarak çalıştığı

Detaylı

MİMARİ RESTORASYON ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM GEZİSİ

MİMARİ RESTORASYON ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM GEZİSİ MİMARİ RESTORASYON ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM GEZİSİ Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı olarak 01 Kasım 2013 Cuma günü Koruma Kuramı ve Geleneksel Yapı Bilgisi I dersleri kapsamında

Detaylı

OTOBÜSLE AVRUPA TURLARI

OTOBÜSLE AVRUPA TURLARI EUROPANORAMIC.COM 2019 OTOBÜSLE AVRUPA TURLARI SATIŞ ORTAKLIĞI TEKLİFİ Euro Panoramic, dünyanın farklı coğrafyalarını, dillerini ve kültürlerini yeniden keşfetmek ve de unutulmayacak yol hikayeleri biriktirmek

Detaylı