2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015)"

Transkript

1 2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015) S1: Daha önce kurulmuş olan ancak mali sıkıntılardan dolayı faaliyete geçiremediğimiz şirketimiz üzerinden 2015 Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programından faydalanma arzusundayız. Bu hususta hali hazırda kurulu ancak faal olmayan şirketimiz üzerinden hibe programından faydalanabilir miyiz? C1: Başvuru Sahipleri ile ilgili uygunluk kriterleri Başvuru Rehberi Bölüm de yer almaktadır. Buna göre başvuru sahibinin merkezinin ya da yasal şubesinin teklif çağrısı tarihinden en az 3 ay önce KKTC de kurulmuş olması ve Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik dairesine tescil edilmiş olması yeterlidir. Başvuru Rehberi Bölüm S2: Hibeye hak kazanan firma DPO tarafından teşvikli bir proje ise durum ne olur? C2: Bakanlık ile sözleşme imzalanmadan önce başlatılan veya aynı faaliyet için diğer kaynaklardan finanse edilen projeler uygun kabul edilmemektedir. Ancak doğrudan bir mali destek olmaksızın dolaylı teşvik unsurlarının (kdv, gümrük vergisi vb muafiyetler) varlığı durumunda satınalmaların Başvuru Rehberlerinde yer alan kurallara uygun olarak gerçekleştirilmesi ve sahip olunan muafiyetler Bütçeye yansıtılmaması (brüt maliyetler yerine net maliyetler dahil edilerek), yürürlükteki KKTC mevzuatında başkaca sınırlayan bir hüküm olmaması koşulları altında sahip olunan dolaylı teşvikler başvuru yapılmasına engel teşkil etmeyecektir. S3: Kurulacak tesisin enerji kaynağı yoksa ve yenilenebilir enerji kaynakları ile iş yapmak istenirse proje kapsamına dahil edilebilir mi? C3: Eğer projenin konusu Başvuru Rehberlerinde belirtilen uygunluk koşullarını taşıyor ve elektrik şebekesi götürülmesi imkânı bulunmayan bölgede faaliyette bulunuyor ise sunulan projede gerçekleştirilecek temel faaliyetlerin vazgeçilmez bileşenlerinden birisinin enerji altyapısının kurulması olması durumunda uygun maliyet olarak kabul edilecektir.

2 Her halükarda proje için gerekli olan temel araçlar, tesisler, donanımlar ve hizmet alımlarının proje kapsamında niçin gerekli olduğu iyi analiz edilmeli ve gerekçeleri Başvuru Formunda anlatılmalıdır. Proje kapsamında yer alan bütün faaliyetlerin yürürlükteki KKTC mevzuatına uygun olması, izin, ruhsat, yetki belgesi gibi gerekli her türlü yasal prosedürün yerine getirilmesi ve projenin sözleşme süresi içerisinde öngörüldüğü hedefler doğrultusunda tamamlanabilmesi de göz önünde bulundurulması gereken önemli ve gerekli hususlardandır. Başvuru Rehberi Bölüm S4:Makine/Techizat alımlarında bütçeye navlun, nakliye, gümrük gibi giderler bütçeye eklenmeli midir? C4: İmzalanacak satınalma sözleşmesinde adrese teslim ve kurulum dahil bütün aşamalar karşı tarafça yüklenilecek ise tek bir fatura kapsamına bütün dolaylı giderler yansıtılmış olacak ve ilgili malın fiyatı bütçede brüt olarak yer alabilecektir. Eğer satınalma sözleşmesinde satın alınacak mal satış yerinde elden teslim yapılacak ise bu mal ile doğrudan ilgili navlun, nakliye, gümrük gibi giderler ayrı ayrı maliyet şeklinde bütçeye dahil edilmelidir. Hangi durumun uygulanacağı ile ilgili olarak Proje Sahibinin proje hazırlığı aşaması veya öncesinde piyasa ve fiyat araştırması yapmış ve piyasadaki hakim işleyişi biliyor olmasında büyük fayda vardır. (Tüm maliyetlerin belgelendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.) Başvuru Rehberi Bölüm S5: Projede danışmanlık vs. hizmetleri alınabilir mi? C5: Projenin uygulama süresi içinde gerçekleşmesi, piyasa fiyatlarına uygun olması ve projenin uygulanabilmesi için gerekli olması koşulu ile danışmanlık hizmeti hizmet satın alınabilir. Başvuru Rehberi Bölüm S6:Başvuru Formu Bölüm Hedef grubun (ların) Nihai yararlanıcıların tanımı ve tahmini sayıları bölümünde nihai yararlanıcıların tahmini sayılarını neye göre belirleyeceğiz? C6: Hedef Grup: Projenin amaçları çerçevesinde, projeden doğrudan ve olumlu olarak etkilenecek gruplar/kuruluşlardır. Nihai Yararlanıcılar: Projeden uzun vadede ve dolaylı olarak, geniş anlamda toplumsal veya sektörel boyutlarda yarar sağlayacak olanlardır. Başvuru Sahibi, Proje kim için yapılmaktadır? Proje kimlerle birlikte yapılmaktadır? Sorularının cevaplarından yola çıkarak paydaş analizi yapıp hedef gruplarını ve nihai yararlanıcıları kendi projesi özelinde belirleyecektir. S7: Projenin gerçekleştirileceği yerin mülkiyet durumu nasıl olmalıdır? C7: Mülkiyet ile ilgili herhangi bir yasal problem olmamalıdır. Projenin uygulama mekânının mülkiyeti Başvuru sahibine ait olabilir. Yasal usullerle tahsis edilmiş veya kiralanmış olabilir.

3 Ancak kira sözleşmesi proje sonrasında en az 5 yıl daha geçerli olmalı ve proje konusu kira sözleşmesi şartlarına aykırı düşmemelidir. S8: C.33 makine ekipmanlarının kurulumu ve onarımı hariç ibaresi nedir? C8: Başvuru Rehberinde Öncelik 1 altında uygun faaliyetler kapsamına getirilen sınırlama ibaresi ile C.33 Makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı faaliyetleri dahil edilmemiştir. S9: Şirket 2.grup dahil çalışan sayısı düşük, bilanço daha yüksek ise neye başvurur? C9: Çalışan Sayısı 0-9 ve yıllık cirosu 350 Bin EUR Yıllık Mali Bilançosu 350 Bin EUR altında olan işletmeler İkinci Grup kapsamında değerlendirilecektir. Bu koşullardan en az bir tanesinin sağlanmaması durumunda birinci grup kapsamında başvuru yapılmalıdır. S10: Bilişim sektörü ile ilgili yapılanma olabilir mi? C10: Olabilir. S11:Üretimde X ürünü var. XY üreten bir makine almak istiyoruz hibeye başvuru yapabiliyor muyuz? C11: Başvuru yapılabilir. Proje konusu, Bakanlık tarafından yürütülmekte olan mali destek programının amaç ve önceliklerine uygun olmak zorundadır. S12: Dövizin yükselişiyle ilgili önlem var mıdır? C12: Evet. Bütçede Yedek akçe bu amaç için kullanılabilir. Başvuru Rehberinde Maliyetlerin uygunluğu kısmında da belirtildiği üzere, öngörülemeyen fiyat ve döviz kuru değişikliklerinin, projenin başarıyla uygulanabilmesi yönünde oluşturabileceği risklerin azaltılması amacıyla, sadece proje bütçesi içinde yer alan maliyetlerle ilgili olmak ve proje bütçesinde yer almayan bir maliyetin finansmanı için kullanılmamak koşulu ile projenin toplam uygun maliyetlerinin %5 ini aşmayacak şekilde belirlenmiş olan bir yedek akçe bulunmaktadır. S13: Başvurmadan önce işletmeci olması gerekiyor mu? C13: Başvuru sahibinin, Merkezi ya da yasal şubesinin teklif çağrısı ilan tarihinde en az 3 ay önce KKTC de kurulmuş olması ve Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesine tescil edilmiş olması gerekmektedir.

4 S14: Proje tesliminden sonra sözleşme imzalama ve proje uygulaması işlemleri ne zaman başlar? C14: Değerlendirme sonuçlarının, başvuru rehberinde belirtildiği gibi, herhangi aksi bir durum olmaması halinde tarihinde açıklanması planlanmaktadır. Sonuçların açıklanmasını müteakip sözleşmelerin imzalanması planlanmaktadır. S15: Küçük Sanayi Sitesinin içerisine hellim fabrikası kurulabilir mi? C15: Yeni bina inşaatı uygun maliyet değildir. Ayrıca başvuru sahibinin merkezi ya da yasal şubesinin teklif çağrısı ilan tarihinde en az 3 ay önce KKTC de kurulmuş olması ve Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesine tescil edilmiş olması gerekmektedir. S16: Turizm ve Sanayi kapsamında başvuracak kurum/kuruluşlar için inşaattadilat kalemi toplam bütçenin %30 'undan fazla olmamalı mıdır? (eğitimde bu şekilde sözlü bir bilgi verilmiştir) C16: Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında, inşaat işleri toplamı Bakanlık tarafından sağlanan destek tutarının %30'nu geçmemelidir. Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında böyle bir sınırlama söz konusu değildir. S17: Yine aynı konu ile ilgili olarak, işçilik maliyetinin kurum/kuruluş tarafından karşılanması durumunda sadece inşaat ve tadilat için kullanılacak malzemelerin satın alınması bütçeye konulduğu takdirde yine %30 'luk limit geçerli olur mu? C 17: Evet, projenin uygulanması için mutlaka gerekli olması ve yasal veya teknik bir engel olmaması koşuluyla yapım (inşaat işleri toplamı Bakanlık tarafından sağlanan destek tutarının %30'nu geçmeyen) maliyetler için bütçenin hangi kısmına yazılırsa yazılsın (normal şartlarda 4.5 inşaat işleri kalemine yazılmalıdır) bu sınır göz önünde bulundurulur. S 18:Başvuru formunda performans göstergelerine ait bir tablo bulunmaktadır. Bu tablonun doldurulmasına ek olarak mantıksal çerçeve tablosu gibi başvuru formuna ek ayrı bir tablo doldurulmasına gerek var mıdır? C 18: Performans göstergelerinde belirtilen kriterlerle mantıksal çerçevede belirtilen çıktılar uyumlu olmalıdır.

5 S 19:Bilancolari zarar gosteren bir sirketin proje basvurusu, basvurudan sirf bu kriterden dolayi diskalifiye olur mu? C 19: Bu şekilde bir eleme kriteri bulunmamaktadır. S 20: Sosyal sigorta, ihtiyat sandigi ve gelir vergi dairelerinden borcu yoktur yazilari proje basvuru formuna ek olarak konulmali midir? C 20: Evet S21: Bir önceki hibe programı kapsamında sözleşme imzalamış ancak projede herhangi bir harcama yapmadan ve hibe almadan projesi kendi isteğiyle sonuçlandırılmış bir kişinin bu hibe programına tekrar başvuru yapması mümkün müdür? 365 günlük süre hesaplaması bu kişi için geçerli olur mu? Geçerliyse hangi tarihten itibaren 365 günlük süre geçerli olur? (örneğin projeden çekilme bildirim mektubu tarihi mi?) C 21: Başvurabilir S 22: Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek programı, ÖNCELİK 2 altında > başvuru yapmak istiyoruz. Şirketimiz eski araba akülerini toplayıp parçalama işlemi yapıyor ve çıkan kurşun metali fırınlarda eritiliyor. Bu işlemleri daha sağlıklı yapmak için fırın ve filtre sistemlerini düşünmekteyiz. NACE rev2, E maddesi kapsamına girdiğimizi düşünüyorum ve ilgili maddeyi bu şekilde yorumlamaktayım. Eğer farklı bir yorum getirilirse projenin değerlendirmeye alınmadan reddedilmesi sözkonusu olacağından "eski araba akülerinin parçalanıp içindeki kurşun alaşımlarının fırınlarda eritilmesi ve külçeler halinde satılması" faaliyetinin E38.32 altında olup olmadığını teyit etmek isterim. > C 22: Uygundur. Ayrıcalıklarda NACE rev.2 sınıflandırmasına göre E Tasnif edilmiş Materyallerin geri kazanımı faaliyetleri yolu ile atıkların geri kazanımı ve ekonomiye kazandırılması olarak ayrıca belirtilmektedir. S 23: Şahıs şirketleri rekabet gücünün artılması mali destek programına başvuru yapabilir mi? Eğer yapabilirse hangi evrakları sunması gerekiyor? C 23: Gerçek kişi olan Başvuru Sahibinin -ve varsa Proje Ortaklarının- Gelir ve Vergi Dairesinden alınan yükümlülük belgesi ve varsa Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesinden alınan Ticari Ünvan belgesi temin etmesi gerekir.

6 S 24: Bir işletme aynı öncelik altında 1 'den fazla ayrıcalık kapsamına uygun olabilir mi? Olur ise, her bir ayrıcalık için +5 puan alabilir mi? C 24: Proje faaliyetlerinin program amaç ve öncelikleri ile ilişkisi kurulduğu taktirde farklı ayrıcalıklardan puan almak mümkündür. S 25: Bir işletme 1 den fazla öncelik için başvuruda bulunabilir mi? C 25: Hayır S 26: Bilişim sektöründe faaliyet göstermeyen bir işletme, bir yatırım olarak yeni bir servis geliştirmek istiyor. Tüzüğü uygundur.böyle bir durumda 1. önceliğin 3. Ayrıcalığı kapsamında bir proje başvurusunda bulunabilir mi? C 26: Evet S 27: Rekabet gücünün artırılması mali destek programı kapsamında; Öncelik 1 'e oteller başvurabilir mi? (tanımda İmalat yazıyor) C 27: Hayır S 28: Rekabet gücünün artırılması mali destek programı kapsamında; Kar amacı gütmeyen kurumlar Öncelik 2 altında başvuru yapabilir mi? C 28: Evet.

2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015)

2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015) 2015 Yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı Referans No: KKTC-15-BBYE-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (16/07/2015) S1: Daha önce kurulmuş olan ancak mali sıkıntılardan dolayı faaliyete geçiremediğimiz

Detaylı

2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015)

2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı. Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015) 2015 Yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-15-BBYT-01 SIKÇA SORULAN SORULAR 1 (15/07/2015) S1:Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı na tüzel

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIN VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI 2016 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI Referans No: KKTC-16-TDKB-01 SIKÇA SORULAN SORULAR - 01 1. Daha önceki Kısmi Hibe

Detaylı

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı 2011 yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 29/11/2011)

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı 2011 yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 29/11/2011) Ekonomi ve Enerji Bakanlığı 2011 yılı Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 29/11/2011) 1- Hibe kapsamında AB hibelerinde yer alan ve ithal edilecek

Detaylı

2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2017 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Daha önceki Kısmi Hibe Destek Programlarından yararlananlar, 2017 yılı Tarım ve Kırsal

Detaylı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 2013 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı Sayı Soru Proje Sahibinin 1 2 3 4 Kimler KOBİ tanımına girer? Benzeri hibe programlarına başvuru gerçekleştirmiş

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 27.12.2013) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS

2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 2014 YILI TARIM VE KIRSAL KALKINMA MİLİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA SIKCA SORULAN SORULAR NO SORU CEVAP REFERANS 1 Öncelik 2 kapsamında yerel ürünlere yönelik başvurularda proje konusunun tarımsal ürün

Detaylı

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR

2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR 2014 YILI DOĞRUDAN FAALIYET DESTEĞI (DFD) PROGRAMI, SIKÇA SORULAN SORULAR Bu teklif çağrılarına ilişkin sorulan soruların birçoğu, Başvuru Rehberlerinin dikkatli bir şekilde okunmasıyla cevaplandırılabilir.

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

2014 Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi MDP (TR51/14/SOSKA) Sıkça Sorulan Sorular - 1 -

2014 Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi MDP (TR51/14/SOSKA) Sıkça Sorulan Sorular - 1 - 2014 Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi MDP (TR51/14/SOSKA) Sıkça Sorulan Sorular - 1 - ÖNEMLİ UYARI Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında projelerin tümünde,

Detaylı

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir?

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI. Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu: Kimler Başvurabilir? Soru 1: Sosyal güvenlik primi, vergi borcu ya da Ajanstan

Detaylı

İZMİR R KALKINMA AJANSI

İZMİR R KALKINMA AJANSI İZMİR R KALKINMA AJANSI MALİ DESTEK PROGRAMLARI 2008 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI İZMİR R KALKINMA AJANSI 2008 MALİ DESTEK PROGRAMLARI Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği (Resmi

Detaylı

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2

2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 2014 İLERİ TEKNOLOJİLERDE İHRACAT ODAKLI KALKINMA MDP (TR51/14/İLTEK) SIKÇA SORULAN SORULAR SET 2 ÖNEMLİ UYARI İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başvuruda bulunacak

Detaylı

Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-12-TCKB-01. SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 10.02.

Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-12-TCKB-01. SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 10.02. Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Referans No: KKTC-12-TCKB-01 SIKÇA SORULAN SORULAR (Yayımlanma Tarihi: 10.02.2012) SORU 1. Turizme dönük tesisler derken kimler kastediliyor? Restoranlar

Detaylı

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı?

1. GENEL SORULAR. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? 1. GENEL SORULAR 1. SORU: PCM Eğitimi dokümanları internet sitenize konulacak mı? CEVAP: İlgili belgeler için lütfen http://www.mevka.org.tr adresine bakınız. 2. CEVAP: Projelerin hazırlanması sürecinde

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI

14.07.2011 ANKARA KALKINMA AJANSI GÜNDEM Kimler başvurabilir? Hangi maliyetler uygun kabul edilir? Başvuru belgeleri nelerdir? Nasıl, ne zaman, nereye yapılır? Süreç nasıl işleyecek? Değerlendirme kriterleri nelerdir? 14.07.2011 ANKARA

Detaylı

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu.

2014 YILI. Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000. Son Başvuru Tarihi. Toplam Bütçe (TL) Kodu. ARALIK 2013 2014 YILI Program Adı Program Kodu Toplam Bütçe (TL) AFETLERE HAZIRLIK AFK 10.000.000 Proje başına asgariazami destek tutarları (TL) 200.000-1.000.000 Proje başına asgari-azami destek oranı

Detaylı

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici)

Avrupa Birliği Proje Uzmanlığı Kampı (Proje Hazırlama, Proje Yönetimi ve Bağımsız Değerlendirici) Adaylık Döneminde Türkiye ye Sağlanan Mali Yardımlar Nelerdir? Katılım Öncesi AB Mali Yardımı Avrupa Yatırım Bankası Kredileri Topluluk ları (. Çerçeve ı, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik ları, Kültür ı, Rekabetçilik

Detaylı

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi

Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi Bölge Altyapısının Geliştirilmesi (BAP2) Mali Destek Programı Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Listesi (Son Güncelleme Tarihi: 14.04.2015) + Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Başvuru Sahibi ve ortaklarının

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Projelerde ortak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise ortak sayısını artırmanın artı puan değeri var mıdır? Projelerde ortaklık oluşturulması zorunlu değildir. Bununla birlikte başvuru rehberinin

Detaylı

PROJELERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS

PROJELERİN UYGUNLUĞU NO SORU CEVAP REFERANS DİCLE KALKINMA AJANSI 00 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI BAŞVURU SAHİBİNİN UYGUNLUĞU Belediyeler, sosyal sigorta prim borçları olması halinde proje başvurusu

Detaylı

KOBİ LERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ve DIŞ TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1-

KOBİ LERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI ve DIŞ TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ -1- SORU 1 CEVAP 1 Toplam proje bütçesinin sınırları ile en düşük ve en yüksek bütçe miktarları nelerdir? Başvuru Rehberinin 1.3. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlanacak Mali Kaynak bölümünde

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU

DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Başvuru Sahibinin UYGUNLUĞU DİCLE KALKINMA AJANSI 2010 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI PROJELERİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI Sahibinin UYGUNLUĞU 1 2 Belediyelerin vergi borcu olması durumunda Ajansa başvurmasında

Detaylı

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem)

ENGELLİ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2018/1. Dönem) Hakiki Reklam; Hibe almak için,aradığınız ve ihtiyacınız olan her şey Brüksel Uzmanları Danışmanlık güvencesi ile ; www.isplaniornekleri.com'da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

5) Proje koordinatörü tutulması öngörülmüşse, ilgili personelin ulaşımı için araç kiralanırsa bunun bedeli uygun maliyet olur mu?

5) Proje koordinatörü tutulması öngörülmüşse, ilgili personelin ulaşımı için araç kiralanırsa bunun bedeli uygun maliyet olur mu? 1) Kısmi Hibe Destek Programları ndan yararlanan kar amacı güden gerçek ve tüzel kişiler, önceden aldıkları desteğin bitiminden itibaren 365 gün geçmedikçe ikinci bir destek için başvuru yapamazlar. Kar

Detaylı

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI 1 2 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI Programın Amacı İşletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. 3 İHRACAT

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MALİ DESTEK PROGRAMLARI Bu program T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilmektedir. T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı bu program kapsamında teknik destek vermektedir.

Detaylı

2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 2016 YILI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI-3 (YENİ-3) SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) 1. Ahşap oyuncak imalatı mobilya sektörüne girer mi? Firmanın faaliyet belgesinde

Detaylı

YENİ YMM RAPORU FORMATI

YENİ YMM RAPORU FORMATI YENİ YMM RAPORU FORMATI KATILIM ÖNCESİ MALİ YARDIM (IPA) SÜRECİNDE FAYDALANICI HARCAMASINI YAPTIĞI TUTAR KADAR ÖDEME ALABİLECEKTİR BELİRLENEN SÜREDE KULLANILMAYAN TUTAR AB BÜTÇESİNE İADE EDİLECEKTİR MALİ

Detaylı

(KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

(KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI (KAMU KURUMLARI VE YEREL YÖNETİMLER) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S. İlköğretim okulları, liseler ve halk eğitim merkezleri Turizm ve

Detaylı

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1. Kooperatifler ve bunların kurmuş olduğu birlikler bu program kapsamında uygun başvuru sahibi midirler? Cevap: TR82 Bölgesi nde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

(DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

(DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TURİZM VE ÇEVRE MALİ DESTEK PROGRAMI (DERNEKLER, VAKIFLAR, ODALAR) SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S. Dernek ve Vakıflar için son başvuru tarihinden 3 ay önce kurulmuş olma

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

Referans: Başvuru Rehberi (Ref No: TR51/12/ÇEV) Bölüm 2.1.1.

Referans: Başvuru Rehberi (Ref No: TR51/12/ÇEV) Bölüm 2.1.1. 2012 Yılı Proje Teklif Çağrısı Çevreye Duyarlı Yenilikçi Uygulamalar, Kısal Kalkınma, Sosyal Kalkınma ve Turizm Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları -3-2012 Proje Teklif Çağrısı Çevreye

Detaylı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR. TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı

MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR. TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR TR72/14/KOBİ01 Rekabetçi Üretim Mali Destek Programı TR72/14/KOBİ02 İstikrarlı Büyüme Mali Destek Programı S1. Yeni kurulmuş bir firma bu destekten yararlanabilir

Detaylı

Soru 2. Yeni bir firma kurup başvuru yapmak mümkün müdür?

Soru 2. Yeni bir firma kurup başvuru yapmak mümkün müdür? Soru 1. Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programına kooperatif olarak başvuru yapmak istiyoruz. Kooperatif üyelerinin vergi ve SGK borçlarının olması başvuru yapmamıza ve başarılı olursak sözleşme

Detaylı

GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1-

GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1- GÜÇLÜ GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR -1-1) Sağlık sektöründe faaliyet gösteriyorum. Beyin pili üretimi uygun proje konusu mudur? Sağlık sektöründe kullanılan tıbbi araç gereç,

Detaylı

DİCLE KALKINMA AJANSI 2011 MÜŞTEREK SANAYİ VE TİCARET ALANLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR-2

DİCLE KALKINMA AJANSI 2011 MÜŞTEREK SANAYİ VE TİCARET ALANLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR-2 DİCLE KALKINMA AJANSI 0 MÜŞTEREK SANAYİ VE TİCARET ALANLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR- BAŞVURU SAHİBİNİN UYGUNLUĞU Küçük Sanayi Sitesi'nde İl Özel İdaresi olarak lastik

Detaylı

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu 1 Merkezi Mersin'de bulunan şubemizle başvuru yapacağız. Taahhütnameyi şube yetkilisi imzalarsa yeterli olur mu? Destekleyici belgeler bölümünde şubeyle ilgili belgeleri mi eklemeliyiz? Hayır. Şubelerin

Detaylı

İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ

İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ İŞLETMELERİN REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI VE DIŞA AÇILMALARINA MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR LİSTESİ Soru 1: Toplam proje bütçesinin sınırları nedir, asgari ve azami ne kadar olabilir? Cevap

Detaylı

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI NO SORU CEVAP 1 2 3 Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programıyla neyi hedeflemektedir? Ajans, Teknik Desteği hangi yollarla sağlar? Ajans ın Teknik Destek Programı kapsamında destek sağlayacağı

Detaylı

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI

T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI T.C. BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI Proje Programından Kimler Faydalanabilir? Program, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan

Detaylı

2015 Yılı Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular - 1 -

2015 Yılı Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular - 1 - 2015 Yılı Mali Destek Programları Sıkça Sorulan Sorular - 1 - İLERİ TEKNOLOJİLERDE YÜKSEK KATMA DEĞER MALİ DESTEK PROGRAMI (TR51/15/İLTEK) ÖNEMLİ UYARI İLTEK MDP kapsamında Teknoloji yoğun ürünlerin geliştirilmesine

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 2 GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ NEDİR? Güdümlü Proje Desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi

Detaylı

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS)

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI 2014 MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR (SSS) Soru Cevap Referans 1 Köy tüzel kişiliği olarak kırsal ortak üretim altyapısının geliştirilmesi mali destek programına

Detaylı

PROGRAMIN DAYANAĞI. yaygınlaştırılması Sebzeciliğin geliştirilmesi Meyve bahçeciliğinin geliştirilmesi

PROGRAMIN DAYANAĞI. yaygınlaştırılması Sebzeciliğin geliştirilmesi Meyve bahçeciliğinin geliştirilmesi PROGRAMIN DAYANAĞI Bu mali destek programı, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmış olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Çalışma Programı ile Ajans uzmanlarının il ve ilçe merkezlerinde yapmış

Detaylı

DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU

DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU DAKA/2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. BÖLÜM BAŞVURU SAHİPLERİNİN UYGUNLUĞU S.NO SORU CEVAP REFERANS S.8 S.9 Ferdi başvurular uygunmu? KOBİ tanımına girecek işletmeler

Detaylı

EK-C: MANTIKSAL ÇERÇEVE. Projenin Mantıksal Çerçevesi (EK-C) doldurulmalıdır.

EK-C: MANTIKSAL ÇERÇEVE. Projenin Mantıksal Çerçevesi (EK-C) doldurulmalıdır. EK-A: BAŞVURU FORMU Başvuru formu ve ekleri KAYS üzerinden doldurulmalıdır. Başvuru formunun tüm bölümleri eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır. Proje teklifi Türkçe olarak doldurulmalıdır. Başvuru formu

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU IPARD PROGRAMI DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI IPARD PROGRAMI KAPSAMINDA VERİLEN DESTEKLER 1- Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Amaç: Küçük

Detaylı

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi

Proje Destek Programı. Başvuru Rehberi Proje Destek Programı 2018 Başvuru Rehberi 2 2018 MALİ DESTEK PROGRAMLARI İçindekiler Yasal Çerçeve... 4 Anadolu Hafta Sonu Okulları Proje Destek Programı Nedir?... 5 Programın İçeriği... 5 Proje Destek

Detaylı

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu

Başvuru Sahiplerinin Uygunluğu Başvuru Sahiplerinin 1. Kooperatifler ve bunların kurmuş olduğu birlikler bu program kapsamında uygun başvuru sahibi midirler? Cevap: TR82 Bölgesi nde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil 1. EK A Başvuru Formu nin 2. EK B-1 Faaliyet Bütçesi 3. 4. Bu belgelerin herhangi bir EK B-2 Beklenen Finansman tanesinin eksik Kaynakları olması ya da asıllarının EK B-3 Maliyetlerin bulunmaması Gerekçelendirilmesi

Detaylı

Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir?

Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir? Proje hazırlama danışmanlığı hizmetine ait giderler ne zaman belgelendirilmelidir? Cevap : Sözleşme imzalanmadan önce gerçekleşmiş olan harcamalar uygun maliyet değildir; ancak yararlanıcıların 15 Ekim

Detaylı

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2017/2. Dönem)

ESKİ HÜKÜMLÜ KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ BAŞVURU FORMU (2017/2. Dönem) Trkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çalışma Genel Mdrlğ İş Sağlığı ve Gvenliği Genel Mdrlğ Engelli ve Yaşlı Hizmetler i Genel Mdrlğ Ceza ve Tevkifevl eri Genel Mdrlğ Trkiye İşveren Sendikaları Konfederasy onu (TİSK)

Detaylı

FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU

FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU FASIL 6: ŞİRKETLER HUKUKU 6.A. Avrupa Birliği ndeki Genel Sektörel Durum Analizi Şirketler hukuku mevzuatı, şirketler ile muhasebe ve denetim konularını kapsamaktadır. Şirketler konusuna ilişkin kurallar,

Detaylı

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil

Varsa Ortak(lar) Geçerli değil Asıl. Geçerli değil. Geçerli değil. Geçerli değil 1. EK A Başvuru Formu 2. EK B-1 Faaliyet Bütçesi Bu belgelerin herhangi bir EK B-2 Beklenen Finansman 3. tanesinin eksik Kaynakları olması ya da EK B-3 Maliyetlerin 4. asıllarının Gerekçelendirilmesi bulunmaması

Detaylı

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU

ÇAĞRI ESASLI TEMATİK PROGRAM PROJE BAŞVURU FORMU HİZMET MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ NE Çağrı Esaslı Tematik Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğumuz projenin e herhangi bir yükümlülük getirmeyeceği ve tarafımıza herhangi bir talep hakkı doğurmayacağını,

Detaylı

DAYANAK. 2013 DAKA Bütçe ve Çalışma Programı. 2014-2023 Bölge Planı. Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destek Yönetmeliği

DAYANAK. 2013 DAKA Bütçe ve Çalışma Programı. 2014-2023 Bölge Planı. Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destek Yönetmeliği DAYANAK 2013 DAKA Bütçe ve Çalışma Programı 2014-2023 Bölge Planı Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destek Yönetmeliği Kalkınma Ajansları Destek Yönetimi Kılavuzu PROGRAMIN AMACI Yatırım teşvik uygulamaları

Detaylı

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA

REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMI PROJE ÇAĞRISI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 6 NİSAN 2017 ANKARA İÇERİK 1 2 3 4 TEMEL BİLGİLER GENEL KURALLAR REHBER DOKÜMANLAR ÇAĞRI BAŞLIKLARI 5 BAŞVURU SÜRECİ 6 DEĞERLENDİRME

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU 1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ÖNERİ ÖZETİ VE ANAHTAR KELİMELER: (Projenin literatürdeki yeri, özgün değeri, amacı, yöntem,

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU Proje No: (Proje Yönetimi Ofisi tarafından verilir) Proje Başlığı Proje Alanı Sağlık Bilimleri Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI

İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI İSTANBUL KALKINMA AJANSI GİRİŞİMCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI PROGRAM TANITIMI Sunum Planı İstanbul Kalkınma Ajansı ve Bölge Planı 2016 Yılı Mali Destek Programları Girişimcilik Mali Destek Programı Uygunluk

Detaylı

İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti.

İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. İLTEM Mühendislik Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı Eylül 2017 KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı KOBİGEL Destek Programı kapsamında ekonomimiz açısından kritik öneme

Detaylı

Destekli Proje İşletme Prosedürü

Destekli Proje İşletme Prosedürü Destekli Proje İşletme Prosedürü Teknoloji Transfer Ofisi 2014 Yazan(lar) : Tarih : İlker KÖSE TTO Direktörü Onaylayan(lar) : Tarih : Prof. Dr. Ömer Ceran Genel Sekreter V. Prof. Dr. Sabahattin Aydın Rektör

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN)

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) 2011 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI JEOTERMAL VE MADENCİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURU REHBERİ Referans No: TR72-11-İKP-02 İÇİNDEKİLER. Sayfa 1. JEOTERMAL ve MADENCİLİK

Detaylı

ÖRNEK BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-13-TRM02) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013)

ÖRNEK BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-13-TRM02) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013) ÖRNEK BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI-2 (TRA2-13-TRM02) SIKÇA SORULAN SORULAR (19.01.2013) 1. Hâlihazırda barınağı bulunan üreticiler hayvancılık desteğine başvuru

Detaylı

KOSGEB. Direktif Proje Yönetim Ofisi / Nisan 2018

KOSGEB. Direktif Proje Yönetim Ofisi / Nisan 2018 KOSGEB KOBİGEL KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI 2018-1 Çağrısı İllerde Rekabet Avantajına Sahip İmalat Sanayi Sektörlerinin ve Yazılım Sektörünün Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Direktif Proje Yönetim Ofisi

Detaylı

T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Program Yönetim Birimi. SÖZLEġME ÖNCESĠ BĠLGĠLENDĠRME NOTU. SÖZLEġMEYE DAVET EDĠLEN BAġVURU SAHĠPLERĠNĠN DĠKKATĠNE!

T.C. KARACADAĞ KALKINMA AJANSI Program Yönetim Birimi. SÖZLEġME ÖNCESĠ BĠLGĠLENDĠRME NOTU. SÖZLEġMEYE DAVET EDĠLEN BAġVURU SAHĠPLERĠNĠN DĠKKATĠNE! SÖZLEġME ÖNCESĠ BĠLGĠLENDĠRME NOTU SÖZLEġMEYE DAVET EDĠLEN BAġVURU SAHĠPLERĠNĠN DĠKKATĠNE! Sözleşmeler, Başvuru Sahiplerine yapılacak tebligat tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde aşağıda

Detaylı

KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI

KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SIKÇA SORULAN SORULAR No SORU CEVAP REFERANS BÖLÜM 1 KOBİ Mali Destek Programı 2011 Yılı Teklif Çağrısı Başvuru nin Proje Başvuruları

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde Faaliyet Gösterecek Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin İzin Başvurusunda Talep Edilecek Evraklar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde Faaliyet Gösterecek Sigorta ve Reasürans Şirketlerinin İzin Başvurusunda Talep Edilecek Evraklar Sigorta ve reasürans şirketleri faaliyete geçebilmek için, Değiştirilmiş Şekliyle 60/2010 sayılı Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) Yasası nın 21 inci maddesine göre, Faaliyet Gösterilecek Sınıflarla

Detaylı

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI

2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI 2018 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI TANIMLAR PROGRAMIN KÜNYESİ 1. KOOPERATİF VE BİRLİKLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI 1.1. Giriş 1.2. Programın Amacı Ve Öncelikleri 1.3. T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı

Detaylı

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI T.C. BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Isparta 07.01.2013 Önceki Mali Destek Programları 2010 Mali Destek Programı Sözleşme imzalanan proje sayısı: 38 Toplam hibe miktarı:

Detaylı

PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ. Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi

PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ. Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi PROGRAM BİLGİLERİ PROGRAMA İLİŞKİN KURALLAR BAŞVURU SÜRECİ DEĞERLENDİRME SÜRECİ Programın amacı Program öncelikleri Programın bütçesi ve süresi Başvuru sahipleri ve ortakların uygunluğu Faaliyetlerin uygunluğu

Detaylı

DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS

DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS DAKA /2009 KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.BÖLÜM S.NO SORU CEVAP REFERANS S.1 Ferdi başvuru yapılabilir mi? KOBİ tanımına uymaları ve başvuru sahiplerine ilişkin diğer koşulları

Detaylı

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi

EK-B BÜTÇE. Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-1 Faaliyet Bütçesi BÜTÇE 2 Proje Bütçesi Proje Bütçesi (Başvuru Rehberi Ek B) içinde doldurulacak 3 farklı çalışma sayfası olduğunu unutmayınız. EK B-2 Beklenen Finansman Kaynakları EK B-3 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi

Detaylı

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ

PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ PROJE UYGULAMA SÜRECİ 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI SATIN ALMA EĞİTİMİ 2 İÇERİK SATIN ALMA NEDİR? GENEL ÇERÇEVE SATIN ALMA STRATEJİSİ / PLANI SATIN ALMA SÜREÇLERİNİN İZLENMESİ ÖZEL DURUMLAR 3 Satın

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUZKA) 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI YARARLANICI MEMNUNİYET ANKETİ

T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUZKA) 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI YARARLANICI MEMNUNİYET ANKETİ T.C. KUZEY ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUZKA) 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI YARARLANICI MEMNUNİYET ANKETİ Amaç: KUZKA 2011 Yılı KOBİ Mali Destek Programı ndan yararlanan proje sahiplerinin proje süreci

Detaylı

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destekleri GENEL ÇALIŞMA DÖNGÜSÜ Bölge Planı Hedef ve Öncelikleri, Katılımcı Stratejik Planlama Anlayışı ULUSAL PLAN VE PROGRAMLAR PLANLAMA ve PROGRAMLAMA Etki Analizi ve

Detaylı

KOSGEB. KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı Hızlı Büyüyen KOBİ lerde Kapasite Geliştirme Çağrısı. İskele Patent ve Danışmanlık www.iskelepatent.

KOSGEB. KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı Hızlı Büyüyen KOBİ lerde Kapasite Geliştirme Çağrısı. İskele Patent ve Danışmanlık www.iskelepatent. KOSGEB KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı Hızlı Büyüyen KOBİ lerde Kapasite Geliştirme Çağrısı Proje Teklif Çağrısının Adı Amacı Proje Başvuru Tarihleri KOBİ lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 19 OCAK 2018 Sunuş Planı Desteklere Genel Bakış Genel Destek Programı

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) Bir belediye 2015 yılı için 2 farklı çalışma grubu ile aşağıdaki konularda

Detaylı

KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE. İşletme Yetkilisi Adı Soyadı

KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE. İşletme Yetkilisi Adı Soyadı KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ NE KOSGEB İşbirliği-Güçbirliği Destek Programından yararlanmak üzere hazırlamış olduğumuz projenin daha önce değerlendirilerek reddedilmediğini, bu başvuru formunu hazırlamış olmamızın,

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması

Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması Hibe Programları ve Hibe Başvurusunun Yapılması İÇERİK I. HİBE PROGRAMI VE PROJELERİN HAZIRLANMASI II. III. IV. BAŞVURU DOSYASININ HAZIRLANMASI VE TESLİM EDİLMESİ BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ SÖZLEŞMENİN

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALĠ DESTEK PROGRAMI KAR AMACI GÜTMEYEN KURUM/KURULUġLAR SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1

TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALĠ DESTEK PROGRAMI KAR AMACI GÜTMEYEN KURUM/KURULUġLAR SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 TARIM VE KIRSAL KALKINMA MALĠ DESTEK PROGRAMI KAR AMACI GÜTMEYEN KURUM/KURULUġLAR BAġVURU SAHĠPLERĠNĠN UYGUNLUĞU SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 S. Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında

Detaylı

SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU

SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU SÖZLEŞME ÖNCESİ BİLGİLENDİRME NOTU SözleĢmeye Davet Edilen BaĢvuru Sahiplerinin Dikkatine! 23 Ağustos 2010 1 SÖZLEġMEYE DAVET EDĠLEN BAġVURU SAHĠPLERĠNĠN DĠKKATĠNE! Sözleşmeler, Başvuru Sahiplerine yapılacak

Detaylı

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Đllerimiz AB ye Hazırlanıyor Proje Teklif Çağrısı na Đlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Soru 1 Cevap 1 Projelere eş-finansman sağlanması zorunluluğu var mı? Projelere

Detaylı

İKİNCİ ÇAĞRI KAPSAMINDAKİ PROJE TEKLİFLERİ İÇİN BAŞVURU REHBERİ

İKİNCİ ÇAĞRI KAPSAMINDAKİ PROJE TEKLİFLERİ İÇİN BAŞVURU REHBERİ İKİNCİ ÇAĞRI KAPSAMINDAKİ PROJE TEKLİFLERİ İÇİN BAŞVURU REHBERİ BİLGİLENDİRME GÜNÜ ŞUBAT 2018 INTERREG - IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı CCI 2014TC16I5CB005 GENEL PROGRAM BİLGİSİ

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2013 yılı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2013 yılı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2013 yılı Mali Destek Programları EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı Program Bütçesi : 4.000.000 T.L. TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Detaylı

Soru 1: İkinci el ekipman alımı için Ajans destek programlarından yararlanabilir miyim?

Soru 1: İkinci el ekipman alımı için Ajans destek programlarından yararlanabilir miyim? 2015 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR KOBİ MALİ DESTEK PROGRAMI SANAYİ ALTYAPISI MALİ DESTEK PROGRAMI YENİLENEBİLİR ENERJİ MALİ DESTEK PROGRAMI TURİZM VE KENTSEL ALTYAPI MALİ DESTEK

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD

İZMİR KALKINMA AJANSI Fizibilite Desteği. Başvuru Formu. Referans Numarası: TR31/18/FZD İZMİR KALKINMA AJANSI 2018 Fizibilite Desteği Başvuru Formu Referans Numarası: TR31/18/FZD Başvuru Sahibinin Adı: Projenin Adı: Başvuru Kodu: BAŞVURU VERİ GİRİŞ FORMU Proje başvurularınızın Ajansın internet

Detaylı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı

TRAKYA KALKINMA AJANSI. 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı TRAKYA KALKINMA AJANSI 2012/2013 Proje Teklif Çağrısı Başarılı Projeler Başlangıç Toplantısı Mali Destek Yasal Çerçeve Proje Teklif Çağrısı Süreci İzleme ve Değerlendirme Süreci Destek Sözleşmesi Önemli

Detaylı

BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU

BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU TURİZMDE REKABET EDEBİLİRLİK VE YENİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI SIKÇA SORULAN SORULAR BÖLÜM 1 BAŞVURU SAHİBİ VE ORTAKLARIN UYGUNLUĞU S: Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programı kapsamında

Detaylı

LOJİSTİK SEKTÖRÜ YATIRIM REHBERİ

LOJİSTİK SEKTÖRÜ YATIRIM REHBERİ çi LOJİSTİK SEKTÖRÜ YATIRIM REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AKSARAY - 2014 2014 1 KURULUŞ İŞLEMLERİNDEN ÖNCE YAPILACAK İŞLEMLER 2 LOJİSTİK ŞAHIS ŞİRKETİ KURMA REHBERİ 3 ŞAHIS FİRMASI KURMA PROSEDÜRÜ VE

Detaylı