Ġnsanı, doğası, tarihi ve kültürü ile Bir Tutam MuĢ Nisan 2010 Yazı: Sümer ÖZVATAN Fotoğraflar: FSK Üyeleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ġnsanı, doğası, tarihi ve kültürü ile Bir Tutam MuĢ 23 25 Nisan 2010 Yazı: Sümer ÖZVATAN Fotoğraflar: FSK Üyeleri"

Transkript

1 Ġnsanı, doğası, tarihi ve kültürü ile Bir Tutam MuĢ Nisan 2010 Yazı: Sümer ÖZVATAN Fotoğraflar: FSK Üyeleri Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) olarak nisan ayındaki konaklamalı fotoğraf gezimizi Türklere Anadolu nun kapılarının açıldığı topraklara yaptık. MuĢ gezimize 15 üyemizin yanı sıra Merkez Valisi Sayın Lütfullah BĠLGĠN ve ailesi de katıldı. Gezimizin toplanma ve başlangıç noktası Esenboğa Havaalanı oldu. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın kutlandığı 23 Nisan 2010 Cuma günü saat 13:50 de, TK 7088 sefer sayılı Anadolu Jet uçağı ile Muş a hareket ettik. Yaklaşık 1,5 saatlik keyifli bir yolculuğun ardından Muş Havaalanı nda MuĢ Valisi Sayın Erdoğan BEKTAġ tarafından karşılandık. Havaalanından Muş a hareket ettikten çok kısa bir süre sonra önce havaalanı yakınlarında, ardından da TİGEM arazisinde lale fotoğrafları çekerek Muş gezimize hızlı bir başlangıç yapmış olduk. Muş un sembolü olan ve sadece o yörede doğal olarak yetişen laleleri fotoğrafladıktan sonra üç gün boyunca bize refakat edecek olan Kültür ve Turizm Ġl Müdürü Sayın Hayrettin ÇETĠN in rehberliğinde Çengilli Kilisesi (Çanlı Surp Garabet) ve Tarihi Murat Köprüsü nü fotoğraflamak için yola koyulduk. Yol boyunca Muş un doğal güzelliklerini seyrettik, her yerde durmak zaman bakımından mümkün olmadığından makinemizle olmasa da gözlerimizle sürekli fotoğraf çekerek Muş dan 60 Km uzaklıktaki Merkez e bağlı Yukarı Yongalı Köyü ne vardık. Köye ulaştığımızda havanın kapalı hatta bir ara yağmurlu- olması ve yaklaşık 1600 yıllık geçmişi olan kiliseden günümüze sadece birkaç duvar kalıntısının kalması moralimizi bozsa da köylülerin ve özellikle de çocukların yakın ilgisi bu olumsuzlukları ortadan kaldırdı.

2 Çengilli Köyünde Ahmet Bey Ankara dan getirdiği kalemleri, Kıymet Hanım da tokaları çocuklara dağıtırken çok zor koşullarda çocukluklarını yaşamak zorunda kalan solgun yüzlerin biraz olsun gülümsemesi bizleri mutlu etti. Orada, uzakta bir köy vardı ve biz o köye sadece fotoğraf çekmek için gitmemiģtik. Çengilli Köyünden dönerken, Muş a 10 Km uzaklıktaki Murat Suyu üzerinde bulunan ve bir Selçuklu yapısı olan Tarihi Murat Köprüsü nü fotoğrafladık. Gezimizin ilk akşamında, iki gece konaklayacağımız Polisevi nde Muş Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ ın verdiği yemekte Muş, fotoğraf ve FSK üzerine sohbet ettik. Fırat ın kolu olan Murat Suyu üzerindeki Tarihi Murat Köprüsü ne iki yakadan iki farklı bakıģ açısı.

3 Hamurpet gölü çevresindeki çiçek türlerinden iki örnek. Gezimizin ikinci gününe bir ara sokakta bulunan bir kahvehanenin önüne sıraladığımız küçük sehpalarda peynir, zeytin, kaymak, bal, ceviz ve lavaştan oluşan kahvaltı ile başladık. Kahvaltının ardından yola koyulduk ve Varto ilçe merkezinin doğusunda yer alan Hamurpet (Akdoğan) gölünün bulunduğu 2149 rakımdaki bölgeye gittik. Deniz seviyesinden 2149 m yüksekte bulunan Hamurpet (Akdoğan) gölü. Hamurpet gölünü ve bu yükseklikten bakıldığından muhteşem bir görüntü oluşturan Muş ovasını ve Alparslan barajını fotoğrafladıktan sonra öğle yemeği için Bulanık ilçesine bağlı Yoncalı Beldesine doğru harekete geçtik.

4 YaklaĢık 850 m yüksekten, enerji üretmek amacıyla Murat Nehri üzerinde yılları arasında inģa edilmiģ Alpaslan Barajı manzarası. Yoncalı yakınlarında Sayın Vali ve beraberindekilerin bulunduğu konvoya dahil olarak Yoncalı Belediye BaĢkanı Sayın Bedrettin AKDENĠZ in bizler için hazırlattığı mangallarda pişen ızgaralarla karnımızı doyurup, çaylarımızı içtik. Yemeğin ardından Başkan AKDENİZ bizi kuş cenneti olarak düzenlenmesi planlanan sazlık alana götürdü. Burada kendisinden alan ve proje hakkında bilgi aldık, fotoğraflar çektik. Türkiye nin en büyük kuş türü olan ve sadece bu bölgede yaşayan toy kuşlarından bir tane dahi görememek bizleri özellikle de Mehmet UÇAR ı- üzdü. Yol üzerinde uzaktaki kazları toy kuşu sanarak heyecanla arabadan fırlayışımız ise bizi epey güldürdü. Gezimizin ikinci gününün son bölümünde Malazgirt vardı. Muş a 137 Km uzaklıkta bulunan ve ovası, kalesi ve tarihi meydan muharebesi ile bilinen Malazgirt in bakımsız görüntüsü hayal kırıklığı yaratırken asıl üzüntüyü Malazgirt Anıtının olduğu alanda yaşadık. Yılda sadece zaferin anıldığı 26 Ağustos günlerinde hatırlanır hale gelmiş olan (anıtın olduğu alanın çevresi tel örgü ile çevrilmiş ve alana girişi sağlayan kapı yılın diğer günlerinde kapalı tutuluyormuş, bizim gezebilmemiz için kapı görevli tarafından açıldı) anıt ve çevresi çok bakımsızdı ve anıtın olduğu alandaki bayrak direği önceki günün milli bayram olarak kutlanmış olmasına rağmen boştu!

5 Akşam yemeğinde Sayın Muş Valisi Erdoğan BEKTAŞ ile yaptığımız sohbette anıt bölgesi ile ilgili üzüntümüzü ve düşüncelerimizi kendilerine aktardık. Bizlere anıt alanı ile ilgili yapmayı düşündükleri düzenleme ve bakım projesinden bahsetti. Malazgirt Anıtı ve çevresinin temsil ettiği manevi anlama uygun hale getirilmesini ve yılın her günü ziyarete açık olmasının sağlanmasını umuyor ve diliyoruz. Ġki günlük MuĢ gezimiz sırasında onlarca küçük ve büyükbaģ hayvan sürüsü gördük. Malazgirt in akşam ışığında kaleden fotoğraflar çektikten sonra yol boyunca Füsun, Turhan ve Duygu üçlüsünün seslendirdiği şarkı ve türkülerle yolculuk yaparak Muş a döndük. Akşam yemeğinin sonunda gün içinde doğum günü olduğunu öğrendiğimiz Fikret için alınan pasta, yemek salonunun sönen ışıkları, maytaplar ve yapılan mini kutlama gezimize ayrı bir renk kattı. Güzel anlar ümit edilir, beklenir ve hızlıca yaşanıp tüketilir, geriye anılar kalır. Muş gezimizde de zaman hızla akıyordu ve gezimizin son gününe başlıyorduk. Pazar sabahı Muş pırıl pırıl bir ışıkla aydınlanıyordu, nefis bir bahar havası vardı ve biz kahvaltı için

6 MuĢ Belediye BaĢkanı Sayın Necmettin DEDE nin davetlisiydik. Belediye Başkanlık Konağındaki kahvaltı davetine gittiğimizde bizi gülen yüzleri ile Sayın Başkan ve saygı değer eşi karşıladı. MuĢ Belediye BaĢkanı Sayın Necmettin DEDE'nin Belediye BaĢkanlık Konağında verdiği kahvaltıdan bir kare; üst sıra soldan sağa 5. MuĢ Belediye BaĢkanı Sayın Necmettin DEDE, 6. bu gezide bizimle olan Merkez Valisi Sayın Lütfullah BĠLGIN ve 7. MuĢ Valisi Sayın Erdoğan BEKTAġ. Sıcak ve sohbet dolu bir ortamda geçen kahvaltıda bizim için hazırlanmış kahvaltılıkları afiyetle yedik, çaylarımızı içtik ve birlikte fotoğraf çektirdik. Hem o güzel ortamda yaşanan keyfin olabildiğince uzamasını hem de bir an önce fotoğraf çekmek için Muş un bir başka köşesine gitmeyi istiyorduk. Çünkü zaman azalmıştı ve saat 16:00 da Ankara uçağımız hareket edecekti. Korkut ilçesine bağlı Altınova kasabası kırsalı, Çaksur Deresi mevkindeki Ģelale ve çevresi.

7 Solda; Ahmet BOZKURT un objektifinden Altınova da bazlama yapan kadın ve sağda; Volkan Aykut un bakıģı ile MuĢ doğasından bir kesit. Bora KELECĠOĞLU (sol üst), Kıymet GÖZEK (sol alt) ve Mehmet UÇAR ın (sağ) objektifinden. Hande AKÇAKOCA nın objektifinden köy niģanından bir kare.

8 Son günün ilk durağı Muş da yaşayan ve yıllardır Muş u fotoğraflayan Sayın Adem SÖNMEZ in rehberliğinde Korkut ilçesine bağlı Altınova kasabasıydı. Kasaba meydanına aracımızı park ettikten sonra FSK lılar gruplar halinde mahallelere dağıldı. Bazılarımız çocuklar ve gençlerle kasaba sokaklarında dolaştı ve fotoğraf çekti, bazılarımız tandırda ekmek yapan kadınları fotoğrafladı, bazılarımız portre çalıştı. Daha sonra kasabanın yaklaşık 5 Km uzağında ve daha yüksekte bulunan Çaksur Deresi mevkine gittik. Buradaki şelaleyi ve manzarayı fotoğrafladıktan sonra Yolgözler ve Yünören köylerini gezdik. Yünören köyündeki 850 yıllık cami ve Selçuklu mezarları ilgi alanımız oldu. 12 FSK lı, 12 pozisyon, 12 bakıģ açısı İki güne bir tutam Muş u sığdırmaya çalışmış, bunun için Muş ve çevresinde 600 Km yol yapmıştık. Artık dönüş yoluna çıkma vakti gelmişti. Muş a geldiğimizde ilk fotoğrafları çektiğimiz ve havaalanının yakınındaki lalelerin yoğun olarak bulunduğu alanda öğle yemeğini piknik şeklinde yeme kararını yolda oy birliği ile aldık. Mönüde sabah şehirde yaptığımız alış verişte aldığımız peynir, zeytin, helva ve meşrubat vardı. Melahat Hanımın öğle yemeği mönüsü ilgili gurbetlikte berbatlık aranmaz sözü bizi güldürdü. Lale bahçesinin kenarında yenilen her lokmanın tadı ise sadece o ana ve oraya özgüydü. Uçak ha kalktı ha kalkacak derken çekilen fotoğraflar, diğer yandan yenilen peynir-ekmeklerle bir FSK gezisi daha sonlanıyordu.

9 Sonra Uçağa bindik, durur muyuz, havadan da fotoğraflar çekerek Ankara ya döndük. Üzerimizde tuhaf bir duygu Yaşadığımız yere, kaldığımız noktaya geri dönmüştük Her şey bıraktığımız gibi duruyordu, Ankara o Ankara ydı Son iki gündür adeta bir rüyayı yaşadığımızı o an daha iyi anladık. Kıymet Hanımın dediği gibi; bedenlerimiz Ankara ya dönmüştü ama ruhlarımız hâlâ Muş un dağında, tepesinde, ovasında, köyünde dolanıyordu. Günlerce gezilse doyulamayacak güzellikteki MuĢ tan bir tutam tatmamızda katkıları olan; - Muş Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ a, - Muş Belediye Başkanı Sayın Necmettin DEDE ve saygı değer eşine, - Muş İl Emniyet Müdürü Sayın Süleyman İlhan ACARÖZ e, - Muş Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Burhanettin AKTI ya, - Muş Jandarma Alay Komutanı Albay Sayın Bektaş ARSLAN a - Muş Kültür ve Turizm İl Müdürü Sayın Hayrettin ÇETİN e, - Yoncalı Belediye Başkanı Sayın Bedrettin AKDENİZ e, - Gezimiz süresince bizimle olan ve gezimize basında yer veren ekibe un-tarihi-yerleriniolumsuzlestirdi.html gösterdikleri yakın ilgi, destek ve misafirperverliklerinden, - Merkez Valisi Sayın Lütfullah BİLGİN e bizimle bu geziye katılmasından dolayı teģekkür ederiz.

10 MuĢ gezimizin üç günlük rotası ve fotoğraf durakları. Ankara ya dönüģte hava trafiği epey yoğundu. Sümer ÖZVATAN Mayıs 2010

Hırkatepe Köyü-Beypazarı (30 Kasım 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı

Hırkatepe Köyü-Beypazarı (30 Kasım 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı Hırkatepe Köyü-Beypazarı (30 Kasım 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı 30 Kasım 2008 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu nun organize ettiği Beypazarı Köyleri fotoğraf

Detaylı

BEYŞEHİR BELEDİYESİ BEYFOT 4. ULUSAL FOTOĞRAFÇILAR BULUŞMASI FOTOMARATONU

BEYŞEHİR BELEDİYESİ BEYFOT 4. ULUSAL FOTOĞRAFÇILAR BULUŞMASI FOTOMARATONU BEYŞEHİR BELEDİYESİ BEYFOT 4. ULUSAL FOTOĞRAFÇILAR BULUŞMASI FOTOMARATONU 17 18 19 Haziran 2011 Yazı ve Fotoğraflar: Müge Kuday, Haziran 2011 Fotoğraf Sanatı Kurumu ndan (FSK) bir grup, 18 Haziran 2011

Detaylı

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Ali Canip Olgunlu ile Kapadokya Tur Programı Göreme, 6-8 Eylül 2013 Tur Rehberimiz: Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: Ali Canip Olgunlu nun anlatımlarıyla Kapadokya Anadolu daki ilk kiliselerden

Detaylı

VAN & DOĞUBEYAZIT GEZİSİ / Mayıs 2019 / 2 gece 3 gün

VAN & DOĞUBEYAZIT GEZİSİ / Mayıs 2019 / 2 gece 3 gün VAN & DOĞUBEYAZIT Tur Hakkında VAN & DOĞUBEYAZIT GEZİSİ / 10-12 Mayıs 2019 / 2 gece 3 gün Van & Nemrut Krater Gölü & Ahlat & Akdamar Adası & Van Gölü & Doğu Beyazıt & İshak Paşa Sarayı & Muradiye Şelalesi

Detaylı

Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari

Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari Eber Gölü (Bolvadin-Afyonkarahisar) (10-11 Mayıs 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı, http://eng.ankara.edu.tr/~hsari 10-11 Mayıs 2008 tarihleri arasında Fotoğraf Sanatı Kurumu organizasyonunda

Detaylı

Çukurören Köyü-Çamlıdere (10 Mayıs 2009) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Çukurören Köyü-Çamlıdere (10 Mayıs 2009) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Çukurören Köyü-Çamlıdere (10 Mayıs 2009) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 10 Mayıs 2009 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu nun organize ettiği Çamlıdere

Detaylı

Tur Programı. Dünya'nın en ilginç kabilelerini fotoğraflamaya gidiyoruz...

Tur Programı. Dünya'nın en ilginç kabilelerini fotoğraflamaya gidiyoruz... Etiyopya; Omo Vadisi Kabileleri Fotoğraf Turu Dünya'nın en ilginç kabilelerini fotoğraflamaya gidiyoruz... Tarih : 05-08-2017-12-08-2017 Şehirler : Addis Ababa, Arba Minch, Jinka, Turmi Otel : 4*, Lodge

Detaylı

WWW.KAYNASLİKONAKLARİ.COM PROJE HAKKINDA Şaheser Grup Güvencesiyle inşaa edilen Kaynaşlı konakları Bölgenin Turizm cenneti yakın Karadeniz Kaynaşlı sloganıyla çıtayı her geçen gün yükselen Düzce kaynaşlıda

Detaylı

BOSNA HERSEK VE SIRBİSTAN 4 GECE 5 GÜN

BOSNA HERSEK VE SIRBİSTAN 4 GECE 5 GÜN BOSNA HERSEK VE SIRBİSTAN 4 GECE 5 GÜN 1.Gün - Saraybosna Sabah Atatürk havalimanı Türk Hava Yolları A/B kontuarı önünde Yağmur Tur yetkilisi ile buluşarak kontuar işlemlerinin başlaması ve bavulların

Detaylı

D E N İ Z & F O T O G R A F 29 Eylül - 5 Ekim 2017

D E N İ Z & F O T O G R A F 29 Eylül - 5 Ekim 2017 E M R E O G A N F O T O G R A F A T Ö L Y E S İ D E N İ Z & F O T O G R A F 29 Eylül - 5 Ekim 2017 Kaş ve köy sokaklarında sokak fotografçılığı + Adobe Lightroom ve Stok Fotografçılığı eğitimi + tekne

Detaylı

KARTEPE-MAŞUKİYE-SAPANCA GEZİMİZ

KARTEPE-MAŞUKİYE-SAPANCA GEZİMİZ KARTEPE-MAŞUKİYE-SAPANCA GEZİMİZ Okulumuz Gezi İnceleme ve Tanıtma Kulübümüz 17-18 Ocak 2015 tarihinde bir gece konaklamalı KARTEPE-MAŞUKİYE-SAPANCA gezisi gerçekleştirdi.. 17 Ocak 2015 Cumartesi sabahı

Detaylı

ODA +KAHVALTI GİRİŞ TARİHİ ÇIKIŞ TARİHİ ODA SAYISI 20

ODA +KAHVALTI GİRİŞ TARİHİ ÇIKIŞ TARİHİ ODA SAYISI 20 BC SPA HOTEL 4*/ ORTACA-MUĞLA HAVALİMANINA UZAKLIK30 KM ODA +KAHVALTI GİRİŞ TARİHİ 02.04.2018 ÇIKIŞ TARİHİ 05.04.2018 ODA SAYISI 20 1.GÜN Dalaman havalimanında karşılanmanızın ardından transfer araçlarımıza

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece

Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece 1.Gün Almati havaalanına varış ile birlikte otele transfer. Check in sonrası otelde dinlendikten sonra turumuza başlıyoruz. Gezi, Almatı kentini çevreleyen

Detaylı

Eğirdir-Kovada-Yazılıkanyon (21-22 Haziran 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı

Eğirdir-Kovada-Yazılıkanyon (21-22 Haziran 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı Eğirdir-Kovada-Yazılıkanyon (21-22 Haziran 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı 21-22 Haziran 2008 tarihleri arasında Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) organizasyonunda 25 kişilik bir gurupla konaklamalı

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

Dörtkonak Köyü-Çamlıdere (08 Mart 2009)

Dörtkonak Köyü-Çamlıdere (08 Mart 2009) Dörtkonak Köyü-Çamlıdere (08 Mart 2009) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 08 Mart 2009 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu nun organize ettiği Çamlıdere

Detaylı

RUHUN GIDASI SEYAHATLER

RUHUN GIDASI SEYAHATLER Ruhun Gıdası Seyahatler, yemek yazarı, yemek kültürü uzmanı ve müzmin gezgin Güzin Yalın tarafından geliştirilen, kültürün başta yemek ve müzik olmak üzere ruha gıda tüm boyutlarına ulaşmak amacıyla tasarlanmış

Detaylı

SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ

SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ İZMİR DEN KARS A SUN EXPRESS HAVAYOLLARI İLE AKTARMASIZ UÇUŞ İMKANI!!!!! SARIKAMIŞ KAYAK KEYFİ 4* HABİTAT OTEL DE TAM PANSİYON KONAKLAMA SABAH KAHVALTISI - ÖĞLE YEMEĞİ- 5 ÇAYI AKŞAM YEMEĞİ KARS HAVALİMANI

Detaylı

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ 1 2 Kurşunlu Köyü, Eko Turizm konusundaki öncü girişimleriyle sadece Türkiye de değil dünyada da tanınan bir köy konumuna geldi. Bu gurur veren gelişmeler

Detaylı

ANTAKYA SAMANDAĞ GEZİSİ I 25 HAZİRAN 2012 MUSA DAĞI SİMON DAĞI

ANTAKYA SAMANDAĞ GEZİSİ I 25 HAZİRAN 2012 MUSA DAĞI SİMON DAĞI ANTAKYA SAMANDAĞ GEZİSİ I 25 HAZİRAN 2012 MUSA DAĞI SİMON DAĞI Harbiye de kaldığımız Otelde akşam Antakya mezeleri ile özel tavuk yedik, Antakya mezelerini tattık, sabah kahvaltıdan sonra, özel minibüslerle

Detaylı

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Norveç Fiyortları İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Tarih : 02-08-2017-06-08-2017 Şehirler : Bergen, Flam, Hardanger, Oslo Otel : 4* Ulaşım

Detaylı

Gezdikçe Gördükçe İzlen Şen Toker

Gezdikçe Gördükçe İzlen Şen Toker Gezdikçe Gördükçe İzlen Şen Toker İspanya nın Bask bölgesindeki kasabada yüzyıllardır her Cumartesi günü kurulan pazarlar bölgedeki yerel üreticilerle tüketicileri buluşturuyor. 84 Y aşlı kadın, sütünü

Detaylı

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz!

Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! Masallar Kenti Mardin i Nükhet Everi ile Geziyoruz! 16-18 Kasım 2018 Sokaklarında gezerken Doğu nun ünlü 1001 Gece Masalları nı yaşatan bir şehir düşünün! Gündüzleri güneşin sarı sıcak tonları ile çölün

Detaylı

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu

Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu Dünya Mirası Gezginleri Derneği ve Sultan Tur Organizasyonu (TÜRSAB A-752) ile 1 Kabul edilen 3 Aday olarak önerilen UNESCO Dünya Miraslarının görüleceği Antik Medeniyetlerin İzinde GAP Turu 17 Mayıs 2013

Detaylı

Ilgaz (14 Şubat 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Ilgaz (14 Şubat 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Ilgaz (14 Şubat 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 14 Şubat 2010 Pazar günü, Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) organizasyonluğunda 26 kişilik bir grupla günübirliğine Ilgaz a gidiyoruz.

Detaylı

Göçmen bir yaşam. Göçleri sırasında fite kadar yükselen telli turnaların en büyük düşmanı kartallardır.

Göçmen bir yaşam. Göçleri sırasında fite kadar yükselen telli turnaların en büyük düşmanı kartallardır. Telli turnalar Turnalar dünyadaki tüm kültürlerde yer bulmuş, insanların inançlarında ve kalplerinde güzel duygulara dönüşmüş. Uzun yaşamın, mutluluğun, şansın, bereketin ve barışın simgesi olmuş; saflığı,

Detaylı

Tur Programı. Ortaçağ'a doğru bir zaman yolculuğu

Tur Programı. Ortaçağ'a doğru bir zaman yolculuğu Belçika Kasabaları Ortaçağ'a doğru bir zaman yolculuğu Tarih : 18-05-2017-21-05-2017 Şehirler : Brüksel, Maillen, Namur Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Ücret : 1090 EURO Tek Kişilik

Detaylı

Tatil ve Yöre Rehberi

Tatil ve Yöre Rehberi Tatil ve Yöre Rehberi Kalkan, Antalya ya bağlı olan çok şirin bir sahil kasabasıdır ancak bu ilin merkezinden 200 km. kadar uzaktadır. Özellikle İngiliz turistlerin ilgi gösterdiği Kalkan son yıllarda

Detaylı

demir ve bronz çağlarının kalıntılarına ulaşılmış, medeniyetlerin doğup yıkıldığı Mezopotamya toprakları üzerindeki Ürdün de, özellikle Roma ve

demir ve bronz çağlarının kalıntılarına ulaşılmış, medeniyetlerin doğup yıkıldığı Mezopotamya toprakları üzerindeki Ürdün de, özellikle Roma ve İsrail - Ürdün Turu Büyük manzaraları görmek için plan yapın, ancak, sokaklarda dolaşmak ve böylesine eski ve kutsal bir yerin gündelik hayatına kendinizi kaptırmak için biraz zaman ayırın. Tarih : 12-09-2016-16-09-2016

Detaylı

MİMARİ RESTORASYON ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM GEZİSİ

MİMARİ RESTORASYON ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM GEZİSİ MİMARİ RESTORASYON ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM GEZİSİ Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı olarak 01 Kasım 2013 Cuma günü Koruma Kuramı ve Geleneksel Yapı Bilgisi I dersleri kapsamında

Detaylı

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010)

Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Kızılcahamam Köyleri: Dereneci, Gebeler, Berçin Çatak, Süleler (7 Kasım 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) 7 Kasım 2010 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı

Detaylı

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG

MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG MASAL DİYARINDA NOEL PAZARI COLMAR & STRASBOURG 13 Aralık 2017 / 4 Gece 5 Gün Fransa, İsviçre ve Almanya sınırının orta bölgesinde kalan Alsas bölgesinin iki vazgeçilmez şehri Colmar ve Strasbourg. Noel

Detaylı

Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor?

Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor? ADIYAMAN Adıyaman'ın İsmi Nereden Geliyor? Rivayete göre; Adıyaman şehrini doğu, batı ve güney yönlerinde derin vadiler çevirmiştir. Bu vadilerin yamaçları zengin meyve ağaçları ile kaplı olduğu gibi,

Detaylı

Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu

Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu Sarıçamlar Turizm'den 1 Gece 5 Yıldızlı Perissia Hotel'de Konaklamalı Kapadokya Turu Milyonlarca yıllık ihtişamlı coğrafyasıyla Kapadokya'da keyifli anlar sizi bekliyor... Konaklamalar Perissia Hotel'lerden

Detaylı

Saffet Emre Tonguç eşliğinde AMALFİ ( Positano & Ravello & Sorrento & Capri & Pompeii & Napoli )

Saffet Emre Tonguç eşliğinde AMALFİ ( Positano & Ravello & Sorrento & Capri & Pompeii & Napoli ) Saffet Emre Tonguç eşliğinde AMALFİ ( Positano & Ravello & Sorrento & Capri & Pompeii & Napoli ) 01 Mayıs 2018 / 4 Gece 5 Gün Yılın en iyi döneminde Saffet Emre Tonguç eşliğinde harika bir gezide Amalfi

Detaylı

Bulgaria-Turkey IPA Cross-Border Programme CCI Number 2007CB16IPO008

Bulgaria-Turkey IPA Cross-Border Programme CCI Number 2007CB16IPO008 MADZHAROVO" DESTİNASYONU Haftanın turu Doğu Rodopların muhteşem ve eşsiz güzelliklerinde dolaşırken, İvaylovgrad barajının girişinde geniş kumsalları ile Arda nehrinin en güzel mendereslerini oluşturduğu

Detaylı

Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü

Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü Süha Derbent Organizasyonu ile Uganda da Dağ Gorilleri Yürüyüşü Entebbe (1) / Bwindi (4) BU SEYAHATTE... Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF in Afrika nın Yeşil Kalbi olarak adlandırdığı volkanik altyapılı ormanlarda

Detaylı

ÇAVDARHİSAR GEZİMİZ (04-05 Haziran 2011)

ÇAVDARHİSAR GEZİMİZ (04-05 Haziran 2011) ÇAVDARHİSAR GEZİMİZ (04-05 Haziran 2011) 04-05 Haziran 2011 tarihlerin de FSK (Fotoğraf Sanatı Kurumu) Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde yaptığımız gezimizin durağı Kütahya nın Çavdarhisar ilçesinde

Detaylı

Düğme Evler : Toroslarda Saklı Cennet Ormana

Düğme Evler : Toroslarda Saklı Cennet Ormana Düğme Evler : Toroslarda Saklı Cennet Ormana 7-8 Ekim, Cumartesi-Pazar Profesyonel Rehber Attila Tamer ile Toroslarla çevrili Psidia Bölgesinde yer alan Akseki-İbradı, ülkemizin özgün sivil mimari örneklerini

Detaylı

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün

SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün SIRADIŞI LJUBLJANA Yıl boyunca HER PERŞEMBE / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk meydanı ile Avrupa lı turistlerin en popüler

Detaylı

Kamp Malzemeleri: Çadır, uyku tulumu, mat, ocak, yemek takımı vs.

Kamp Malzemeleri: Çadır, uyku tulumu, mat, ocak, yemek takımı vs. Etkinliğin Adı: Hasandağı (3268 m) Kış Zirve Tırmanışı Etkinliğin Bölgesi: Helvadere / AKSARAY Etkinliğin Tarih: 27/28 Şubat 2010 Etkinliğin Türü: Eğitim Etkinliğe Katılanlar: Seyhan Çolak (Lider), Nezihe

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle Arjantin-Brezilya Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı

Detaylı

ŞANLIURFA YI GEZELİM

ŞANLIURFA YI GEZELİM ŞANLIURFA YI GEZELİM 3. Gün: URFA NIN KALBİNDEN GÜNEŞİN BATIŞINA GEZİ TÜRKİYE NİN GURURU ATATÜRK BARAJI Türkiye de ki elektrik üretimini artırmak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ndeki 9 ili kapsayan tarım

Detaylı

Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15

Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Turizm Seyahat Acentası Kemer-Kaş-Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Kemer-Kaş- Kemer Dalışlı Mavi Yolculuk 04-11 Temmuz 15 Akdeniz in masmavi sularıyla buluşmak, hem mavi yolculuk hem de dalış

Detaylı

Tur Programı. Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada...

Tur Programı. Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada... Kanada Folyaj Dönemi Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada... Tarih : 15-10-2017-22-10-2017 Şehirler : Montreal, Ottawa, Quebec City, Toronto Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Ücret

Detaylı

Selanik(1Gece)-Atina(2 Gece)-Kalambaka/Meteora-Kavala(1Gece)

Selanik(1Gece)-Atina(2 Gece)-Kalambaka/Meteora-Kavala(1Gece) Selanik(1Gece)-Atina(2 Gece)-Kalambaka/Meteora-Kavala(1Gece) TUR PROGRAMI 14.10.2013 P.tesi İSTANBUL-SELANİK/THESSALONİKİ Akşam belirlenen yer ve saatlerde hareket. İstanbul Tekirdağ yolu üzerinden İpsala

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

KARS KÜLTÜR GEZİSİ. TCF-Yemek Sanatları Merkezi İlhan Koçulu eşliğinde sunar. Büyüleyici tarihi dokusu ve leziz yemekleri ile Kars

KARS KÜLTÜR GEZİSİ. TCF-Yemek Sanatları Merkezi İlhan Koçulu eşliğinde sunar. Büyüleyici tarihi dokusu ve leziz yemekleri ile Kars KARS KÜLTÜR GEZİSİ TCF-Yemek Sanatları Merkezi İlhan Koçulu eşliğinde sunar Büyüleyici tarihi dokusu ve leziz yemekleri ile Kars 20-22 Haziran, 2014 Kars ın tarihi dokunuşu ve mutfak kültürünü şekillendiren

Detaylı

ardından, ufak bir ortaçağ kasabası olan Langeais kasabasında kısa bir yürüyüş turu gerçekleştiriyoruz. Gezinin sonunda Tours'daki otelimize hareket

ardından, ufak bir ortaçağ kasabası olan Langeais kasabasında kısa bir yürüyüş turu gerçekleştiriyoruz. Gezinin sonunda Tours'daki otelimize hareket Fransa Şatolar Loire Vadisi ve Cher nehri kıyılarına kurulmuş surlar ve asma köprüler ile çevrili Ortaçağ şatolarını gezerken, Loire vadisinin ünlü üzüm bağlarını ziyaret ediyoruz. Tarih : 26-10-2016-30-10-2016

Detaylı

Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi

Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi Fransa'da Pirene Kasabaları Fransa ile İspanya sınırı boyunca uzanan Pirene Sıra dağlarının, Fransa sınırları içerisindeki kasabalarında doğa ve tarih ile iç içe bir gezi Tarih : 11-09-2016-15-09-2016

Detaylı

Şiraz'dan Mashad'a İran

Şiraz'dan Mashad'a İran Şiraz'dan Mashad'a İran 18-27 Kasım 2017 / 9 Gece - 8 Gün Gezgin Rehber Bülent Demirdurak ile Şiraz(2 )- Yazd(2) - Esfahan(2) - Tahran(1) - Mashad(1) - Uçak(1) Firdevsi'nin, Ömer Hayyam'ın, Sadi'nin, Hafız'ın,

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

FAALİYET RAPORU. 2 Murat Yıldırım 6 Günay Aydos. 3 Bora Akdeniz 7 Burcu Karabulut. 4 Mehmet Karaalp 8 Turgay Türkoğlu

FAALİYET RAPORU. 2 Murat Yıldırım 6 Günay Aydos. 3 Bora Akdeniz 7 Burcu Karabulut. 4 Mehmet Karaalp 8 Turgay Türkoğlu Davlumbaz Zirve (3479 mt) Faaliyet Tarihi 8 9 Ağustos 2015 Yeri Niğde - Aladağlar Süresi 2 gün Türü Alpinizm Güzergah Çukurbağ köyü > Traktör ile arpalık mevkii > Tekepınarı > Oba yeri kamp alanı >Davlumbaz

Detaylı

Kastamonu (24-25 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Kastamonu (24-25 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Kastamonu (24-25 Ekim 2009) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 24-25 Ekim 2009 tarihleri arasında, Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) organizasyonunda Kastamonu yöresine konaklamalı fotoğraf

Detaylı

Sandras (Çiçekbaba) (2295 m) (23-25 Nisan 2010) Yazan: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) Fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Sandras zirve (2295 m)

Sandras (Çiçekbaba) (2295 m) (23-25 Nisan 2010) Yazan: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) Fotoğraflar: Hüseyin Sarı. Sandras zirve (2295 m) Sandras (Çiçekbaba) (2295 m) (23-25 Nisan 2010) Yazan: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) Fotoğraflar: Hüseyin Sarı 23 Nisan uzun tatilini değerlendirmek üzere Denizli YKM Spor Kulübü nün organize ettiği

Detaylı

Süha Derbent ile Lapland Kuzey Finlandiya. Saariselka (3) / Kakslauttanen Igloo Village (1) 4 Gece 05 Gün

Süha Derbent ile Lapland Kuzey Finlandiya. Saariselka (3) / Kakslauttanen Igloo Village (1) 4 Gece 05 Gün Süha Derbent ile Lapland Kuzey Finlandiya Saariselka (3) / Kakslauttanen Igloo Village (1) 4 Gece 05 Gün Tur Özeti Tur Adı: Süha Derbent ile Lapland Kuzey Finlandiya Tur Tarihi: 4 Gece 5 Gün Zorluk Derecesi:

Detaylı

Bolu-Mengen ve Yedigöller (13-14 Mart 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Bolu-Mengen ve Yedigöller (13-14 Mart 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Bolu-Mengen ve Yedigöller (13-14 Mart 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) nun Mart ayı konaklamalı fotoğraf etkinliğini 13-14 Mart 2010 tarihleri arasında

Detaylı

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

ALSACE NOEL PAZARLARI

ALSACE NOEL PAZARLARI ALSACE NOEL PAZARLARI 13 16 ARALIK 2017 REN NEHRİ GÜZELLEMESİ STRASBOURG & RIQUEWIHR & COLMAR & TRIBERG 13 16 ARALIK 2017 13 Aralık 2017 Çarşamba 09:55 Gidiş - 16 Aralık 2017 Cumartesi 22:45 İstanbul Varış

Detaylı

Süha Derbent ile Rwanda da Dağ Gorilleri Çekimi. Kigali (2) / Nyungwe National Park (3) / Volcanoes National Park (1) 6 Gece 7 Gün

Süha Derbent ile Rwanda da Dağ Gorilleri Çekimi. Kigali (2) / Nyungwe National Park (3) / Volcanoes National Park (1) 6 Gece 7 Gün Süha Derbent ile Rwanda da Dağ Gorilleri Çekimi Kigali (2) / Nyungwe National Park (3) / Volcanoes National Park (1) 6 Gece 7 Gün BU SEYAHATTE... Primatların en büyüğü ve insana en yakın canlı türü olan

Detaylı

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI

Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Muhteşem Bir Tabiat Harikası SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI Harikulade bir tabii oluşum olan Milli Park, eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulundurması ve Afrika ile Avrupa arasındaki

Detaylı

HALFETİ İLÇEMİZ. Halfeti

HALFETİ İLÇEMİZ. Halfeti HALFETİ İLÇEMİZ Halfeti Şanlıurfa merkez ilçesine 112 km mesafede olan ilçenin yüzölçümü 646 km² dir. İlçe; 3 belediye, 1 bucak, 36 köy ve 23 mezradan oluşmaktadır. Batısında Gaziantep iline bağlı Araban,

Detaylı

Bergama'dan Ayvalık'a Balıklı Lezzetler Peşinde Mayıs - 21 Mayıs 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Emre GEZER

Bergama'dan Ayvalık'a Balıklı Lezzetler Peşinde Mayıs - 21 Mayıs 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Emre GEZER Bergama'dan Ayvalık'a Balıklı Lezzetler Peşinde... 19 Mayıs - 21 Mayıs 2017 Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır. Emre GEZER Bergama: Asırlar boyunca çağının çok önünde koşmuş bir kültür yuvası; muhteşem

Detaylı

5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA

5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA 5 YILDIZLI PAUL GAUGUIN İLE LOS ANGELES, TAHİTİ VE BORA BORA 03 Mart 2016 tarihinden itibaren HER PERŞEMBE Hareket! Dünyada siyah incinin bulunduğu tek ada olarak bilinen Tahiti ve Fransız Polinezyası

Detaylı

KAPADOKYA TURU UÇAKLI PROMOSYON 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR

KAPADOKYA TURU UÇAKLI PROMOSYON 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR UÇAKLI PROMOSYON KAPADOKYA TURU 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar gidiş terminali havayolu kontuarı önünde saat 07:30 da buluşma. Bagaj, bilet ve biniş

Detaylı

Eğerli Köyleri-Kızılcahamam (20 Haziran 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr)

Eğerli Köyleri-Kızılcahamam (20 Haziran 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) Eğerli Köyleri-Kızılcahamam (20 Haziran 2010) Yazı ve fotoğraflar: Hüseyin Sarı (www.huseyinsari.net.tr) 20 Haziran 2010 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu tarafından organize

Detaylı

15 günlük kısa dönem Avrupa gönüllü hizmeti projemi bitirdikten sonra Türkiye ye döndüm ve sizinle oradaki anılarımı bir raporda paylaşmak istedim.

15 günlük kısa dönem Avrupa gönüllü hizmeti projemi bitirdikten sonra Türkiye ye döndüm ve sizinle oradaki anılarımı bir raporda paylaşmak istedim. Yazan: Ümmü Nur Günlü Ülke: SIRBİSTAN Kuruluş: Bird Protection Study Society Başlama Tarihi: 01.07.2018 Bitiş Tarihi: 15.07.2018 E-posta: mmnrgnl@yandex.com Herkese selamlar, 15 günlük kısa dönem Avrupa

Detaylı

FOTOĞRAF SANATI KURUMU 4. ÇAMLIDERE KÖY GEZİSİ 5 Nisan 2009

FOTOĞRAF SANATI KURUMU 4. ÇAMLIDERE KÖY GEZİSİ 5 Nisan 2009 FOTOĞRAF SANATI KURUMU 4. ÇAMLIDERE KÖY GEZİSİ 5 Nisan 2009 Hazırlayan: Sümer ÖZVATAN sumerozvatan@yahoo.com Ahmet BOZKURT önderliğinde iki araç ile yola çıktık. Bu defa rotamız Çamlıdere ilçesinin güneyi.

Detaylı

TANZANYA SAFARİ TURU EKİM

TANZANYA SAFARİ TURU EKİM TANZANYA SAFARİ TURU 08 15 EKİM 2017 TANZANYA SAFARİ TURU NGORONGORO & SERENGETI & LAKE MANYARA 07 GECE 08 GÜN 1.Gün 08 Ekim 2017 Pazar : İstanbul Kilimanjaro Arusha İstanbul Atatürk Havalimanı nda Billur

Detaylı

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES 1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:00 da buluşma. Check-in işlemlerini takiben Türk Havayolları nın TK15 seferi ile 09:30 da Buenos Aires e yolculuk. Yerel

Detaylı

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Şeker Bayramında Saffet Emre Tonguç eşliğinde LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

Kastamonu ve Çevresi Kasaba Köyü & Daday & Azdavay. 14 Temmuz - 16 Temmuz 2017 Katılımcı sayısı 18 kişi ile sınırlıdır.

Kastamonu ve Çevresi Kasaba Köyü & Daday & Azdavay. 14 Temmuz - 16 Temmuz 2017 Katılımcı sayısı 18 kişi ile sınırlıdır. Kastamonu ve Çevresi Kasaba Köyü & Daday & Azdavay 14 Temmuz - 16 Temmuz 2017 Katılımcı sayısı 18 kişi ile sınırlıdır. Saadet ÖZEN Kastamonu Anadolu nun upuzun tarihinin muhtelif aşamalarını, büyük şehirlerde

Detaylı

Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!)

Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!) Tur Başlık: Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!) Tur İçeriği: Günümüz insanı neden sürekli bir gezme isteği ile yanıp tutuşur? The Patika olarak bu soruya verilebilecek tek bir doğru cevap

Detaylı

Ruanda'da Goril Safarisi Ve Kenya

Ruanda'da Goril Safarisi Ve Kenya Ruanda'da Goril Safarisi Ve Kenya Ruanda Volcano Ulusal Parkı nda 9 tane goril ailesi yaşıyor ve her aile yaklaşık olarak 22 gorilden oluşuyor. Aile reisi kavramı goriller arasında da mevcut ve önemli

Detaylı

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS

I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMLİ BİR DERS I. Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. ÖNEMİ BİR DERS Genç adam evlendiğinden beri evinde kalan babası yüzünden eşiyle sürekli tartışıyordu. Eşi babasını istemiyordu. Tartışmalar bazen inanılmaz boyutlara

Detaylı

PROGRAMI 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR

PROGRAMI 1. GÜN (CUMARTESİ) İSTANBUL- KAYSERİ - NEVŞEHİR Öne Çıkanlar Milyonlarca yıllık ihtişamlı coğrafyasıyla Kapadokya'da keyifli anlar sizi bekliyor... Konaklama, Ürgüp'ün eşsiz güzellikte bir vadi manzarasına hakim 13.000 m2 alanı ile Kapadokya nın en

Detaylı

Travel is Life 29 EKİM BUTİK URFA MARDİN NEMRUT TURU. 26-29 Ekim 2013

Travel is Life 29 EKİM BUTİK URFA MARDİN NEMRUT TURU. 26-29 Ekim 2013 29 EKİM BUTİK URFA MARDİN NEMRUT TURU 26-29 Ekim 2013 TUR SÜRESİ 3 GECE 4 GÜN UÇUŞ DETAYLARI Gidiş (26.10.2013 Cumartesi) TÜRK HAVA YOLLARI İstanbul Atatürk H. - Adıyaman Havaalanı 10:40 kalkış - 11:45

Detaylı

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI 25 Mayıs 2017 itibariyle Her Perşembe / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı,

Detaylı

Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari

Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari Süha Derbent Danışmanlığında Botswana da Helikopter ile Foto safari Johannesburg (1) / Maun (9) BU SEYAHATTE... Okavango Deltası Afrika daki en büyük tatlı su alanı olup dünyanın denize açılmayan en büyük

Detaylı

LJUBLJANA DA NOEL PAZARI Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün

LJUBLJANA DA NOEL PAZARI Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün LJUBLJANA DA NOEL PAZARI 15-18 Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, Noel için süslenmiş ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk Noel Pazarları ile Avrupa

Detaylı

Tacikistan Turu Air Astana Havayolları ile 8 Gece 9 Gün

Tacikistan Turu Air Astana Havayolları ile 8 Gece 9 Gün Tacikistan Turu Air Astana Havayolları ile 8 Gece 9 Gün Tacikistan Kurban Bayramı Turu 4 Ekim 2014 Neden Gitmeli? Pamir ve Fan Dağları arasında gösterişli vadiler, Kristal yeşili göller ve İpek yolu güzergahları

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Küba. Remedios,Trinidad ve Santa Clara Şehir Turları Dahil. Havana - Cayo Santa Maria

Türk Hava Yolları ile. Küba. Remedios,Trinidad ve Santa Clara Şehir Turları Dahil. Havana - Cayo Santa Maria Türk Hava Yolları ile Küba Remedios,Trinidad ve Santa Clara Şehir Turları Dahil Havana - Cayo Santa Maria 04 Nisan - 11 Nisan 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 04 Nisan 2017, Salı İstanbul -

Detaylı

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece)

Türk Hava Yolları ile. Japonya. Kurban Bayramı'nda Japonya. Tokyo - Kyoto - Osaka. 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Türk Hava Yolları ile Japonya Kurban Bayramı'nda Japonya Tokyo - Kyoto - Osaka 28 Ağustos - 04 Eylül 2017 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 28 Ağustos 2017, Pazartesi İstanbul Tokyo 27 Ağustos saat

Detaylı

FETHİYE- LİKYA YOLU GEZİ PROGRAMI

FETHİYE- LİKYA YOLU GEZİ PROGRAMI FETHİYE- LİKYA YOLU GEZİ PROGRAMI 1.GÜN...Hisarönü Likya yolu başlangıcına varış ve Faralya parkuru 16.05.2017 tarihinde Antalya havalimanından 08:30 da ve Otogarından 09:00 da aracımızla sizleri alıyoruz,

Detaylı

Arjantin ve Brezilya

Arjantin ve Brezilya Türk Hava Yolları İle Arjantin ve Brezilya Arjantin - Brezilya Turu Buenos Aires-İguazu-Rio de Janeiro-Sao Paulo 18 Mayıs - 27 Mayıs 2017 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 18 Mayıs 2017, Perşembe

Detaylı

İRAN TURU. Kapı komşumuz olduğu halde hakkında ne kadar az şey

İRAN TURU. Kapı komşumuz olduğu halde hakkında ne kadar az şey İRAN TURU Kapı komşumuz olduğu halde hakkında ne kadar az şey bildiğimizi fark edeceğimiz İran, dost canlısı halkı, tanıdık kültürü ve muhteşem tarihi ile bizleri şaşırtacak. İran Turu programında seyyahların

Detaylı

Milyonlarca yıllık ihtişamlı coğrafyasıyla Kapadokya'da keyifli anlar sizi bekliyor...

Milyonlarca yıllık ihtişamlı coğrafyasıyla Kapadokya'da keyifli anlar sizi bekliyor... Havayolu ulaşımı dahil Kapadokya nın en büyük kaya oteli MDC Cave Hotel de 2 gün 1 gece konaklamalı 'Kapadokya Turu' Sarıçamlar Turizm ile 349 TL'den başlayan fiyatlarla! Detaylar: Özel günler hariç 31

Detaylı

Karadeniz : Hopa Borçka Karagöl Macahel

Karadeniz : Hopa Borçka Karagöl Macahel Karadeniz : Hopa Borçka Karagöl Macahel 21-24 Eylül 2017 Perşembe-Pazar Araştırmacı Yazar Bülent Demirdurak ile ''Saf Kafkas Arısı'nın yaşadığı Karçal Dağları nın arasında kalan tarihi, gelenekleri ve

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

Ateş ve buz ülkesi diye anılan İzlanda'da volkanların patlamalarının oluşturduğu doğa harikalarını fotoğraflama fırsatını bulacağız..

Ateş ve buz ülkesi diye anılan İzlanda'da volkanların patlamalarının oluşturduğu doğa harikalarını fotoğraflama fırsatını bulacağız.. İzlanda Ve Kuzey Işıkları Ateş ve buz ülkesi diye anılan İzlanda'da volkanların patlamalarının oluşturduğu doğa harikalarını fotoğraflama fırsatını bulacağız.. Tarih : 02-03-2017-07-03-2017 Şehirler :

Detaylı

Tur Programı. Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor...

Tur Programı. Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor... Panama - Costa Rica Vahşi Yaşam Turu Kosta Rika dağlarından lav yerine zenginlik ve kahve püskürüyor... Tarih : 21-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Arenal Volkanı, Monteverde, Panama City, San Jose, Tortuguero

Detaylı

YUNAN ADALARI GEZİSİ-2 BANDIRMA KALKIŞLI MİDİLLİ ADASI TURU

YUNAN ADALARI GEZİSİ-2 BANDIRMA KALKIŞLI MİDİLLİ ADASI TURU 1. Gün :23 TEMMUZ CUMARTESİ YUNAN ADALARI GEZİSİ-2 BANDIRMA KALKIŞLI MİDİLLİ ADASI TURU 1 GECE KONAKLAMALI - 2 TAM GÜN Bandırma dan saat 04:00 hareket ederek Ayvalık marinaya gidiyoruz. Saat 08:00 itibariyle

Detaylı

Mavi bayraklı plajları, pırıl pırıl denizi, yemyeşil doğası ile Ege'nin cennet köşesi Özdere Orta mahalle... zmir'in Menderes ilçesine bağlı şirin bir turizm beldesi olan Özdere orta mahalle batısında

Detaylı

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011)

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) 19 Şubat cumartesi sabah saat 07.30 da FSK Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Çankırı ve Ilgaz a gitmek için yola çıkıyoruz. Hava biraz kapalı, hafiften yağmur çiseliyor.

Detaylı

ESKİŞEHİR İLİ DOĞA TURİZMİ MASTER PLANI

ESKİŞEHİR İLİ DOĞA TURİZMİ MASTER PLANI gibidir. Sakarya başı nda turizm hareketliliğine cevap verebilecek konaklama, balık lokantaları, çay bahçeleri, günübirlik piknik ve mesire alanları ve doğal yüzme havuzu vardır. Sakarya Başı Sulak alanında

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Arjantin - Brezilya. Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Arjantin - Brezilya. Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Arjantin - Brezilya Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO 21 Ekim - 30 Ekim 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 21 Ekim

Detaylı

Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı.

Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. 1.GÜN: (30.05.2006) Projede yer alan ekip Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi binasının önünden saat: 11:00 da Atatürk Havaalanına doğru yola çıktı. Saat : 16:30 da İstanbul Duseldorf seferini

Detaylı

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı.

İlk olarak Şebinkarahisar ilçesi Uğurca Köyü ne giden Vali Şahin, burada vatandaşlar tarafından coşku ve alkışla karşılandı. VALİ ŞAHİN DEN 3 KÖYE ZİYARET Bir dizi ziyaret ve inceleme için Şebinkarahisar ilçesine giden Vali Dursun Ali Şahin, 12 Eylül Çarşamba günü ilçeye bağlı üç köyü ziyaret ederek, köylülerin sorunları yerinde

Detaylı