Önce Mobilin Geldiği Bir Dünyaya Hazır Mısınız? Şimdi Hazırlanmak için 5 Neden

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Önce Mobilin Geldiği Bir Dünyaya Hazır Mısınız? Şimdi Hazırlanmak için 5 Neden"

Transkript

1 Önce Mobilin Geldiği Bir Dünyaya Hazır Mısınız? Şimdi Hazırlanmak için 5 Neden

2 Giriş Önce mobil pazarlama stratejinizi optimize etme konusunda rakiplerinizin gerisinde kaldıysanız, endişelenmekte haklısınız. Son on yılda, insanlar internet sitelerini dolaşıp alışveriş yapmak için mobil cihazlarını, özellikle akıllı telefonlarını diğer cihazların tümünden daha çok kullanıyor. Her sektörden şirketler de bu gelişmeye yanıt olarak evrilen müşteri satın alma davranışlarına ayak uydurmak için mobil stratejileri benimseme yoluna gidiyor. ÖNCE MOBIL Şirketler, müşterilerin onlardan nasıl satın almak istediğini seçmek gibi bir lükse sahip değil. Ve geleceğe baktığımızda mobil teknolojinin ancak daha da sezgisel, işlevsel ve sofistike hale geleceğini görüyoruz. Bir e-ticaret şirketi olarak fazla seçeneğiniz yok: önce mobil bir şirket mi olacaksınız, yoksa en son mobil mi? Endişelenmek için hala başka sebepler arıyorsanız, önce mobil stratejisine geçiş yapmaktan başka seçeneğiniz olmadığını gösteren beş önemli nedene bakabilirsiniz.

3 İki Buçuk Milyar İnsanı Yiyen Mobil Cihaz Son on yıldır bir mağarada saklanıyorsanız, sizi güncelleyelim: akıllı telefon aramalar ve alışveriş için en çok tercih edilen mecra haline gelmiş bulunuyor. 2,6 milyardan fazla insan (ya da Dünyada yaşayan tüm insanların %30 u) akıllı telefon kullanıyor. Günde 150 kereden fazla telefonlarımıza bakıyoruz yılında her gün ortalama 2 saat 8 dakikayı internette gezinmek ve cep telefon uygulamalarıyla etkileşim kurmakla geçiriyorduk. Bu sayı, yüksek olasılıkla artmaya devam edecek. Bir yıldan biraz daha uzun bir zaman önce, web sitelerine yapılan tüm ziyaretlerin %37 si için cep telefon kullanılıyordu. ABD deki perakendecilerin %46 sı, belirli bir fiziksel ortama, genellikle bir mağazaya yaklaşırken veya bunların yakınındayken cep telefonunuza uyarı göndermek için geliştirilen bir teknoloji olan beacon ları mekanlarında bulunduruyordu. Beacon lar, pazarlama profesyonellerine müşterilerinin kim olduğunu ve ne tür beacon mesajlarına tepki vereceklerini görme olanağı veren güvenilir araçlardan biri. Mobile öncelik veren bu tür teknolojik gelişmeler, mobile uyumlu web siteleri ve mobil cihazlar üzerinden daha yüksek düzeyde etkileşimle müşterilere tamamıyla özelleştirilmiş bir alışveriş deneyimi vaat ediyor.

4 Mobil Cihaz Satışlarının Muazzam Artışı Mobil e-ticaret son üç yıldır büyümesini sürdürürken diğer mecralar eş zamanlı olarak geriliyor yılında ABD deki tüm e-ticaret satışlarının %24,6 sını mobil oluştururken sadece bir yıl içinde bu oran %29,7 ye çıktı. Şirketler de müşteri satın alma trendlerine yanıt vermek amacıyla segmentleri hedeflemek ve müşterileriyle etkileşimlerini kişiselleştirmek için kendi önce mobil stratejilerini oluşturmak ve güncellemek durumunda kalıyor. Uygulama tarafında ise mobil uygulama satışları %55 artarak 2015 yılında 40,58 milyar $ oldu Mobil 500 listesindeki şirketlerin ABD li 180 i birden fazla mobil uygulama geliştirmiş ve yayınlamış bulunuyor. Bu büyüme trendinin gerileyeceğine dair de hiçbir işaret yok. Bir Gartner basın bültenine göre, Akıllı telefon satışları, 2016 nın ilk çeyreğinde gerçekleşen tüm cep telefonu satışlarının %78 ini oluşturuyor %25 ABD de e-ticaret satışlarında mobilin oranı 2015 %29 sadece bir yıl sonraki oran

5 Black Friday M mağazadan satın alanlar 103M online satın alanlar Mobil, Black Friday 2016 da rekor kırdı Yılbaşı alışveriş sezonunun açılışı kabul edilen Black Friday, ABD de her yıl Şükran Gününü takip eden Cuma günüdür. Aynı zamanda ülke çapında en önemli alışveriş günlerinden biri olan Black Friday için şirketler mağazalarına veya web sitelerine gelen müşterilerine muazzam indirimler sunar. Akıllı telefon sahiplerinin %57 sinin arama yapmak, ürünlerin mağaza stok durumlarını kontrol etmek ve alışveriş yapmak için telefonlarını kullandığı dikkate alındığında, 2016 Black Friday verileri çok net bir resim çiziyor. Önceki yıla göre %21,6 artan online satışlar 3,34 milyar $ gibi olağanüstü bir seviyeye yükselerek tahminleri aşarken Black Friday de asıl patlamayı mobil satışlar yaptı. Mobil cihazlardan bir günde yapılan satışlar ilk defa 1 milyar $ sınırını aşarak tarih yazdı (toplam 1,2 milyar $). İşini bilen müşteriler gün boyu en iyi online teklifleri arayıp bulmaya devam ederken Black Friday sona erdiğinde dönüşüm oranları yeni zirveleri görmüştü. Online dönüşümlerde masaüstü %5,5 ile lider olurken, tabletler %4,6 ve akıllı telefonlar %2,4 ortalama dönüşüm oranlarına ulaştı. Black Friday hafta sonunun tümüne baktığımızda toplamlar daha da şaşırtıcı: 151 milyondan fazla kişinin 102 milyonunun mağazalardan, 103 milyonunun ise online alışveriş yaptığını görüyoruz, bu da yaklaşık 50 milyon kişinin her ikisini de yaptığı anlamına geliyor. Bazı şirketler mobil satışlarda muazzam sıçramalar kaydetti: ABD merkezli perakendeci Target, online satışlarının %60 dan fazlasının mobil müşterilerden geldiğini bildirdi. Toplamda akıllı telefonlardan yapılan web sitesi ziyaretleri masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile eşitlenirken e-posta ve mağaza için teşhirleri ezdi geçti.

6 Black Friday 2016 Alışveriş Performansı Ziyaretlerde Masaüstünün Payı %45 Mobil Uygulamaların Yükselişi Ziyaretlerde Mobilin Payı %55 Ziyaretlerde Akıllı Telefonların Payı %45 Ziyaretlerde Tabletin Payı %10 ios AOV 142$ Android AOV 130$ Satışlarda E-postanın Payı %17,8 Satışlarda Masaüstünün Payı % Birden fazla uygulaması olan ABD li satıcıların sayısı Satışlarda Mobilin Payı %36 Satışlarda Akıllı Telefonların Payı %25 Satışlarda Tabletin Payı %11 Satışlarda Mağaza İçi Teşhirin Payı %1,2 ios Dönüşüm Oranı %2,5 Android Dönüşüm Oranı %2,2 mobil uygulamalardan satışlar %44 artarak 40,58 milyar $ oldu (2015) Önce mobil trendi, 2016 Yılbaşı döneminde devam etti ve önceki yıla göre %11 artarak online satışlarda toplam 91,7 milyar $ oldu. Akıllı telefonlar da güçlü performansını sürdürdü ve web sitesi ziyaretlerinden %41, satışlardan %21 pay aldı.

7 Uygulama İçi Mesajlarla Kaybolan Müşteriyi Tekrar Çekmek Günümüzde pazarlama profesyonellerinin karşılaştığı en zorlu sorulardan bazıları şunlar: ortadan kaybolan müşterilere ne oldu? Neden uzaklaştılar? Ve daha önemlisi, onlar nasıl geri getirilebilir? Mobile odaklı bir uygulama, uzaklaşan ya da kaybedilen müşterilere hedefli mesajlar göndererek onları geri getirmenin en etkili yollarından biridir. Halen Ortalama online sepet tek oranının %78 olduğu düşünüldüğünde, bu problemi çözmenin etkin bir yolu, mobil uygulamanızdan indirim kodu veya esprili bir hatırlatma göndermek gibi gerçek zamanlı mesajlar iletmek için otomatize tetikler kullanmak ve kaybedilen müşterileri sitenize yeniden çekmektir. Kişilere bir işi tamamlamalarını hatırlatmanın yanı sıra, uygulama içi mesajlar yeni özellik güncellemelerini iletmek, kullanıcılardan geribildirim almak ve hizmetle ilgili diğer avantajlar sunmak için de faydalıdır. Henüz uygulama içi mesajları kullanmıyorsanız, önemli bir pazarlama aracının gücünü değerlendirmiyorsunuz. Uygulama içi mesajları kullanmayan uygulamalarda müşteriyi elde tutma oranı %13 iken, kullananlarda bu oran %46. Etkinliklerle tetiklenen uygulama içi mesajlarla uygulama her açıldığında gönderilenler arasında da büyük fark var. Etkinliklerle tetiklenen mesajların tıklanma ve açılma oranı, uygulama açıldığında tetiklenenlere göre iki kat yüksek; etkinlikle tetiklenen mesajların dönüşüm oranı da dört kat. SİZİN İÇİN YENİ BİR ÜRÜN TIKLAYIN

8 Tepki Oranları Korkutucu Derecede Düşük mü? Push Bildirimleri ve SMS Mesajlarını Deneyin Bir müşteriyi aradığınızda canlı bir görüşme yapmak yerine büyük olasılıkla telesekretere düşersiniz. Ortalamada pazarlama e-postalarının sadece %22 sinin alıcılar tarafından açıldığı düşünüldüğünde müşterilerinize ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmak için başka ne yapabilirsiniz? Push bildirimleri ve SMS mesajları, markayla etkileşim açısından müşterilerin tercih ettiği kanıtlanmış iki seçenek olarak öne çıkıyor. Push Bildirimleri Push bildirimleri, alışveriş sepetini terk etmiş veya sizden bir kez alışveriş yapmış ve bir daha dönmemiş müşterilerinize daha etkin bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Mobile öncelik veren bir stratejinin temel bir parçası olan push bildirimleri, kullanıcı verilerinizi incelemeye ve optimize etmeye olanak verir ve fiyat düştüğünde, ürün yeniden stoka girdiğinde ve zamana duyarlı indirimler sunulduğunda bilgilendirmenize yardımcı olur. Ve belki de en önemlisi, push bildirimleri mesajlarınızı kişiselleştirme ve her müşteriye uygun tavsiyelerde bulunma fırsatı sunar. Push %26 daha yüksek mobil uygulama açılma oranı %88 oranında tüketici uygulamayla daha fazla etkileşim kuruyor %65 oranında tüketici 30 gün içinde uygulamaya geri dönüyor %50 oranında tüketici uygulamanın yararlı olduğunu düşünüyor Bu çabalar, sonuç veriyor. Müşterilerin %50 si push bildirimlerine izin veriyor ve bunları yararlı buluyor. Dahası, push bildirimleri etkin ise, müşterilerin %65 i 30 gün içinde uygulamaya geri dönüyor. Ve push bildirimleri, uygulama ile etkileşimi %88 oranında artırıyor. Bazı vakalarda, push bildirimlerinin promosyon dönemlerinde gelirleri beş kat artırdığı kaydediliyor.

9 SMS Mesajları İnsanlar, iletişim platformları arasında arama, sesli mesaj bırakma, Facebook ve e-postadan çok mesajlaşmayı tercih ediyor. Potansiyel müşterilerin %90 ı aranmaktansa mesaj almayı yeğliyor. SMS mesajlarına tepki oranı %209 daha yüksek ve doğrulanma oranı (olumlu veya evet yanıtları) %295 daha yüksek. Sırf finansal açıdan bakıldığında, müşteri hizmetleri çağrı merkezinin yaptığı her görüşmenin maliyeti oldukça yüksek olurken, tek bir kısa mesaj birkaç kuruşa mal oluyor. SMS mesajları, arananı telefon çağrısı gibi rahatsız etmiyor çünkü uygun zamanda açılıp cevap verilebiliyor ve yine de çoğu insan kısa mesajları aldıktan sonra ilk 3 saniyede okuyor. Ayrıca, e-posta kampanyalarının aksine, SMS pazarlama mesajları %98 gibi müthiş bir açılma oranına sahip. Her ne kadar açılan mesajların tümü satışla sonuçlanmasa da hedeflenen müşterilerin %29 u kısa mesajlara tepki veriyor ve bu kesimin %47 si daha sonra alışveriş yapıyor. SMS %98 açılma oranı %90 ilk 3 saniyede okunuyor %29 hedeflenen tüketicilerin SMS mesajlarına tepki verme oranı %47 hedeflenen müşterilerden alışveriş yapanların oranı

10 Son Düşünceler Mobilin önceliği artık hayatımızın bir gerçeği, peki markanız bu yeni dünyaya hazır mı? Eğer bir e-ticaret şirketiyseniz, önümüzdeki beş yıl içinde yanıtlamanız gereken en önemli soru bu olabilir zira mobil ortamda rekabet etmediğiniz her gün, güncelliğinizi biraz daha kaybedeceksiniz. Şirketiniz bu yeni dünyaya hazır değilse, zarar görecek olan sizsiniz. Ama korkuyu yenmek için harekete geçmek gerek. Mobilin önce geldiği bir dünyanın aktif bir parçası olmanızı sağlayacak adımları atmak için hala çok geç değil. Korkutucu mu? Paniğe kapılmaya gerek yok. Emarsys ile konuşup önce mobil dünyaya hemen bugün adım atabilirsiniz. Emarsys hakkında Yenilikçi ve sezgisel teknolojiler sunan Emarsys, dünya çapındaki markaların müşterileriyle gerçek anlamda kişisel etkileşimler kurmalarını sağlayarak pazarlama profesyonellerinin rolünde çığır açıyor. Emarsys B2C Marketing Cloud her ay e-posta, sosyal, web, mobil ve reklamlar dahil tüm kanallar aracılığıyla 10 milyardan fazla mesaj iletilmesini ve 1,5 milyar kişiselleştirilmiş ürün tavsiyesi sunulmasını sağlıyor. E-ticaret, perakende, otelcilik, seyahat ve daha pek çok B2C sektöründeki ilerici pazarlama profesyonelleri, en değerli varlıkları olan verilerden yararlanmak amacıyla Emarsys ile işbirliği yapıyor. Yapay zeka (AI) ve makine öğrenmesi dahil en yenilikçi teknolojileri uygulayan Emarsys, daha fazla gelir yaratmak için tüm dijital kanallar genelinde kişiselleştirilmiş pazarlamaya güç veriyor. Emarsys, 140 ülkede aralarında ebay, Toys R Us, Nike, Canon, American Express ve L Oréal gibi lider markaların da bulunduğu den fazla müşterisine B2C Marketing Cloud aracılığıyla hizmet veriyor. Dünya çapında 17 uluslararası ofiste faaliyet gösteren Emarsys in 700 dan fazla çalışanının %23 ü teknolojimizi sürekli geliştirmek ve ileriye taşımak için Ar-Ge çalışmalarına odaklanıyor.

11 Kaynaklar

12 Emarsys İletişim Sistemleri Tic. Ltd Şti. Büyükdere Cad. Meydan Sokak Spring Giz Plaza Kat: Maslak, İstanbul Telefon:

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN Social Ads Social ads mevcut müşterilerinizi facebook

Detaylı

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN.

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS SMS Pazarlamasını Çok Kanallı Stratejinize Ekleyin Emarsys SMS: SMS Pazarlamasını

Detaylı

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN

EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN EMARSYS CRM ADS PAZARLAMA STRATEJINIZE VERI DESTEKLI, AKILLI REKLAMLARLA GÜÇ KATIN Emarsys CRM Ads Pazarlama stratejinize veri destekli, akıllı reklamlarla güç katın Kendi kişi verilerinizi kullanarak

Detaylı

PREDICT SEVECEKLERİ ÜRÜNLERLE HER MÜŞTERİNİZİN İLGİSİNİ ÇEKİN.

PREDICT SEVECEKLERİ ÜRÜNLERLE HER MÜŞTERİNİZİN İLGİSİNİ ÇEKİN. PREDICT SEVECEKLERİ ÜRÜNLERLE HER MÜŞTERİNİZİN İLGİSİNİ ÇEKİN. PREDICT SEVECEKLERİ ÜRÜNLERLE HER MÜŞTERİNİZİN İLGİSİNİ ÇEKİN. KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ÜRÜN TAVSİYELERİ Bu akıllı tavsiye sistemi, doğru kişiler

Detaylı

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN.

EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS VERİYLE TETİKLENEN SMS LERİ ÇOK KANALLI STRATEJİNİZE EKLEYİN. ÜSTELİK ENTEGRASYON İÇİN ZAMAN HARCAMADAN. EMARSYS SMS SMS Pazarlamasını Çok Kanallı Stratejinize Ekleyin Emarsys SMS: SMS Pazarlamasını

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

EMARSYS VISUAL CMS & MOBILE SENSE %100 UYUMLU E-POSTA. GARANTİLİ. (ÜSTELİK TEKNİK BİLGİ GEREKTİRMEDEN)

EMARSYS VISUAL CMS & MOBILE SENSE %100 UYUMLU E-POSTA. GARANTİLİ. (ÜSTELİK TEKNİK BİLGİ GEREKTİRMEDEN) EMARSYS VISUAL CMS & MOBILE SENSE %100 UYUMLU E-POSTA. GARANTİLİ. (ÜSTELİK TEKNİK BİLGİ GEREKTİRMEDEN) Emarsys Visual CMS & Mobile Sense %100 UYUMLU E-POSTA. GARANTİLİ. (ÜSTELİK TEKNİK BİLGİ GEREKTİRMEDEN)

Detaylı

AUTOMATION CENTER MAKSİMUM BAĞLILIK. MİNİMUM KAYNAK.

AUTOMATION CENTER MAKSİMUM BAĞLILIK. MİNİMUM KAYNAK. AUTOMATION CENTER MAKSİMUM BAĞLILIK. MİNİMUM KAYNAK. AUTOMATION CENTER MAKSİMUM BAĞLILIK. MİNİMUM KAYNAK. MÜŞTERİ BAĞLILIĞINI OTOMATİZE EDİN BİRE BİR, KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ MÜŞTERİ BAĞLILIĞINI MİNİMUM KAYNAKLA

Detaylı

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 OTOMOTİV SEKTÖRÜ Satışlarınızı ve karlılığınızı arttıracak kampanyaları hedef kitlenize toplu SMS ile duyurabilirsiniz, Müşterilerinizi özel günlerini, doğum günlerinin,

Detaylı

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne?

Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Önemli Anlarda Tüketiciler: Bunun Otomobil Markaları için Anlamı Ne? Yayınlanma tarihi: Aralık 2016 Konular Otomotiv, mobil, Mobil cihazlar, otomobil satın alma yolculuğunu değiştirdi. Öğle yemeği molasında

Detaylı

EMARSYS OPEN TIME CONTENT GERÇEK ZAMANLI BAĞLAMA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRME

EMARSYS OPEN TIME CONTENT GERÇEK ZAMANLI BAĞLAMA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRME EMARSYS OPEN TIME CONTENT GERÇEK ZAMANLI BAĞLAMA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRME AÇILMA ZAMANINA GÖRE PAZARLAMA NEDEN ÖNEMLİ? Açılma zamanına göre pazarlama teknolojisi, pazarlama profesyonellerine en güçlü içerikleri

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ

OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ BAŞARI ÖYKÜSÜ: TOYS R US OTOMATİZE KAMPANYALAR KULLANARAK DÖNÜŞÜM ORANINDA % 45 E VARAN ARTIŞ Toys R Us mağazaları dünya çapında küçük ve büyük çocukların favori destinasyonu olarak bilinir! Emarsys B2C

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark

Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Omnichannel ile Multichannel Pazarlama Arasındaki 4 Temel Fark Birbirleriyle karıştırılan terimleri düşününce akla ilk olarak multichannel ve omnichannel pazarlama geliyor. Omnichannel ve multichannel

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz?

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Günümüzde tüketiciler ihtiyaç duydukları ya da istedikleri bir şey olduğunda refleks olarak Yayınlandı Nisan 2015 telefonlarına uzanıyor.

Detaylı

Offline Veri Nasıl Toplanmalı?

Offline Veri Nasıl Toplanmalı? Offline Veri Nasıl Toplanmalı? Offline ve Online Pazarlama nerelerde birleşebilir? Burada yayınlanan notların tüm hakları Emarsys e aittir. İzin almadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz, çoğaltılamaz

Detaylı

İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir?

İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir? İşaretçiler Perakende Pazarlamayı Nasıl Yeniden Şekillendirebilir? Yazar Peter Lewis Yayınlanan Ağustos 2016 Konular Hareketli Perakende Tüketim maddeleri İşaretçi teknolojisi, cihazları daha faydalı hale

Detaylı

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler

SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler SmartMessage Kitlenizle Güçlü İlişkiler 60+ deneyimli çalışan 2.000+ yerel & küresel müşteri 6 ofis SmartMessage Marketing Platform Müşterilerinize ulaştığınız dijital kanallardan maksimum fayda almanızı

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

EMARSYS SMART INSIGHT MÜŞTERİ YAŞAM DÖNGÜSÜ PAZARLAMASI İÇİN İDEAL ANALİTİK PLATFORMU

EMARSYS SMART INSIGHT MÜŞTERİ YAŞAM DÖNGÜSÜ PAZARLAMASI İÇİN İDEAL ANALİTİK PLATFORMU EMARSYS SMART INSIGHT MÜŞTERİ YAŞAM DÖNGÜSÜ PAZARLAMASI İÇİN İDEAL ANALİTİK PLATFORMU Neden Müşteri Yaşam Döngüsü Pazarlama Analitikleri? Pazarlama profesyonelleri bağlılığı maksimize etmek ve yaşam boyu

Detaylı

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor?

Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Walgreens, Müşteri Deneyimlerinin Geleceği İçin Nasıl Hazırlanıyor? Yazar Deepika Pandey Yayınlanma tarihi: Haziran 2017 Konular: Arama, Tüketici Analizleri, Çok Kanallı Tüketicilerin beklentileri büyük

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi

... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi ... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi Mobil hızlı ve kolay alışveriş için en elverişli cihaz haline geliyor. Müşterilerin laptop ın başında e-ticaret sitenizde uzun uzun gezindiği

Detaylı

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Akbank Direkt Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Yaşam tarzımız teknoloji ile yeniden şekilleniyor Mobil, iş dünyasını domine etmeye başladı. alibaba.com un en büyük satış payı

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

E-Posta Pazarlama Listenizdeki Pasif Üyelerle Ne Yapmak Gerekir?

E-Posta Pazarlama Listenizdeki Pasif Üyelerle Ne Yapmak Gerekir? E-Posta Pazarlama Listenizdeki Pasif Üyelerle Ne Yapmak Gerekir? Burada yayınlanan notların tüm hakları Emarsys e aittir. İzin almadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz, çoğaltılamaz ve kopyalanamaz.

Detaylı

BIG CONTENT > BIG DATA

BIG CONTENT > BIG DATA BIG CONTENT > BIG DATA Pazarlama Zirvesi 2013 Paralel Oturumlar KREA Digital 5 Aralık 2013 AKIŞ Terminoloji Bugün, Yarın ve Sonrası İçerik Doğru Soru : Nasıl? Uygulama Örnekler 1 Big Content > Big Data

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Mobilişim Ltd. Hakkında...

Mobilişim Ltd. Hakkında... Mobilişim Ltd. Hakkında... Türkiye piyasasında genç, dinamik, ciddi ve lider bir Mobil iletişim firmasıyız. 2004 yılından bu yana sizlerle birlikte gelişiyor ve büyüyoruz. "Amacımız Türkiye'de Mobil iletişimi

Detaylı

SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013

SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013 SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013 Bu sunumda e-posta pazarlama, sosyal medya, e-ticaret ve dijital pazarlama ile ilgili ilginizi çekebilecek haber ve istatistikleri bulabilirsiniz. Emarsys Hakkında Dünyanın

Detaylı

Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın. Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013

Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın. Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013 Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013 Tahmine Dayalı Analitik Tahmine Dayalı Analitik bugünün koşulları ve gelecek aktivitelerden

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

Dijital Cüzdanlar ve BKM Express. Serkan YAZICIOĞLU

Dijital Cüzdanlar ve BKM Express. Serkan YAZICIOĞLU 1 Dijital Cüzdanlar ve BKM Express Serkan YAZICIOĞLU 2 Ajanda 1) Dünyadan Rakamlar 2) Türkiye de Neler Oluyor? 3)BKM Express Mobilin Önlenemez Yükselişi Sürüyor Global Kullanıcı Sayıları (Milyon) 1900

Detaylı

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ Native Media iletişim bültenidir. GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ Native Media bu ay Gıda Zincir Marketler sektörünün medya iletişimlerini mercek altına aldı. Bu raporda, pazarda yer alan markaların medya

Detaylı

Murat Erdör 7 Mayıs 2015. Müşteri Bağlılığı Konusunda Yapılması Gerekenler

Murat Erdör 7 Mayıs 2015. Müşteri Bağlılığı Konusunda Yapılması Gerekenler Murat Erdör 7 Mayıs 2015 Müşteri Bağlılığı Konusunda Yapılması Gerekenler Biz kimiz? a global marketing-cloud company 1000 + CUSTOMERS 400 + EMPLOYEES 6 BILLION E-MAILS SENT EACH MONTH Müşteri bağlılığına

Detaylı

Dijital Dönüşüm Partneriniz

Dijital Dönüşüm Partneriniz Dijital Dönüşüm Partneriniz GOOGLE ARAMA REKLAMLARI Geleneksel reklamlar reklamınızı bir konumun geneline iletir. Google Arama Reklamları zaten sizin ürün veya hizmetlerinizi arayan kişileri, yani halihazırda

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

Akıllı Alışveriş Rehberi: Satış sezonunda nasıl hayatta kalınır

Akıllı Alışveriş Rehberi: Satış sezonunda nasıl hayatta kalınır Akıllı Alışveriş Rehberi: Satış sezonunda nasıl hayatta kalınır Avrupa da Ocak ayında High Street üzerinde hemen hemen her mağazada büyük satış zamanıdır Peki kış için yeni ceket satım almak için Ocak

Detaylı

bonprix sonunda Türkiye de!

bonprix sonunda Türkiye de! bonprix sonunda Türkiye de! Thomas Carroux İstanbul, 18 Ekim 2011 BONPRIX YE Titel der Präsentation HOS GELDİNİZ bonprix» Hesaplı moda satan uluslararası çok kanallı perakende satış mağazasıdır.» 22 ülkede

Detaylı

Tüketici Davranışları

Tüketici Davranışları E-ticaret Pazarlaması ve Reklam Online Tüketiciler: İnternet ve Tüketici Davranışları Amerikan ailelerinin yaklaşık%70 (85 milyon) ibroadband internetbağlantısına sahip-2013 Büyüme yavaşladı Bazıdemografikgrouplar

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi?

Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi? Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi? http://mobile.sherpa.com.tr info@sherpa.com.tr Mobil Büyüyor Mobil uygulamalar dünya tarihinin en hızlı büyüyen endüstrisidir 2014 yılı sonuna kadar mobil

Detaylı

5 X 5 GELECEK 5 YIL IÇIN 5 PAZARLAMA ÖNGÖRÜSÜ

5 X 5 GELECEK 5 YIL IÇIN 5 PAZARLAMA ÖNGÖRÜSÜ 5 X 5 GELECEK 5 YIL IÇIN 5 PAZARLAMA ÖNGÖRÜSÜ İÇINDEKILER Giriş 3 Her Kanaldan Sağlanan Verilerle Sanal ve Fiziki Mağaza Bağlantısının Kurulması 5 Önce Mobilden Sadece Mobile Geçiş 7 Sosyal Ticaret ve

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM Google Arama Ağı Reklamı. Tam olarak sunduğunuz ürün veya hizmetleri Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. Siz de yalnızca reklamınıztıklanıp web siteniz ziyaret edildiğinde veya telefonla

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız?

Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Ramazan da rekor kırmaya hazır mısınız? Türkiye deki pazarlama faaliyetlerinizden en iyi geri dönüşü alın. 1 RAMADAN TURKEY 2017 Ramazan Özeti Ramazan boyunca tüketim alışkanlıkları büyük ölçüde değişerek

Detaylı

Toplam Perakende 2016

Toplam Perakende 2016 www.pwc.com.tr/toplamperakende Toplam Perakende 2016 Orhan Öztürk Yusuf Bulut 20 Toplam perakende 2016 raporunda önemli noktalar Araştırmanın 6. yılı Asya nın genişlemiş katılımı: Tayland, Singapur & Malezya

Detaylı

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL Yeni bir dünyaya doğru 1 Milyar İnternet kullanıcısı 2 Milyar Web sayfası 2.6 Milyar Cep telefonu 3 Milyar Web araması 500 Milyar Gigabayte dijital

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

Türkiye de İnternetten Yapılan Kartlı Ödemeler. Türkiye de ve Dünyada Mobil Ödemeler. Mobil Ödemelerde Global Trendler

Türkiye de İnternetten Yapılan Kartlı Ödemeler. Türkiye de ve Dünyada Mobil Ödemeler. Mobil Ödemelerde Global Trendler 01 Türkiye de İnternetten Yapılan Kartlı Ödemeler 05 Türkiye de ve Dünyada Mobil Ödemeler 08 Mobil Ödemelerde Global Trendler TÜRKİYE DE İNTERNETTEN YAPILAN KARTLI Kredi Kartı Sayısı Sahipliği 1, 2016

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Klasik Tüketici Deneyimi Günümüzde Tüketici Deneyimi Gelecek programatikte.. Programatik nedir? Joe Zawadzki, CEO, MediaMath "The use of technology

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

MAKİNELERE GÜVENİN VERİ BİLİMİ VE ÇOK KANALLI, ÇOK CİHAZLI MÜŞTERİ

MAKİNELERE GÜVENİN VERİ BİLİMİ VE ÇOK KANALLI, ÇOK CİHAZLI MÜŞTERİ MAKİNELERE GÜVENİN İÇINDEKILER MAKİNELERE GÜVENİN: VERİ BİLİMİ VE ÇOK KANALLI, ÇOK CİHAZLI MÜŞTERİ PERAKENDE VE MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ MAKİNELERDEN YARARLANIN POTANSİYELİ ÖNGÖRÜN UYGULAMAYI GELİŞTİRİN SONUÇ

Detaylı

Sanbot. Qihan Technology

Sanbot. Qihan Technology Sanbot Qihan Technology Q-Link Hakkında Sanbot Sistemi Q-Link Q-Link'in Temel Özellikleri Bildirimler Akıllı yaşam - Hatırlatmalar, Trumpet, Güvenli Ev, 3. Taraf Uygulamalar, v b. Etkileşim - Akıllı ses,

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri MOBİL PAZARLAMA Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri Dünyada 1,5 milyar insan akıllı telefon kullanıyor. Türkiye de kadınların %44 ü, erkeklerin %56 sı akıllı telefon kullanıyor. Cep telefonu kullanıcılarının

Detaylı

Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017

Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017 Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017 Hakkımızda Saat&Saat 1971 yılından beri saat sektöründe lider firma olarak faaliyet göstermektedir. Kurumsal yapısı ve müşteri memnuniyeti odaklı felsefesiyle

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi

Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Yeri Ve Önemi Sunumumuza Bir Soru İle Başlayalım Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru1: Hangisini Kullanıyorsunuz? Laptop Tablet Masaüstü Pc Akıllı Telefon Soru2:

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

Mobil Cihazlara Öncelik Veren Bir Dünyada Büyümenin Sırrı Ölçümdür

Mobil Cihazlara Öncelik Veren Bir Dünyada Büyümenin Sırrı Ölçümdür Mobil Cihazlara Öncelik Veren Bir Dünyada Büyümenin Sırrı Ölçümdür Yazan Matt Lawson Yayınlanma tarihi: Kasım 2016 Konular: Mobil, Ölçüm Mobil cihazlara öncelik veren dünyamız, pazarlamacılara çok sayıda

Detaylı

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza

Markaların 2017 Sonu Büyüme Hedefleri. 7,000 Mağaza. 6,000 Mağaza 5,000 Mağaza EKİM 2017 Geride bıraktığımız son iki yılda, Türkiye ekonomik olarak tarihindeki en dalgalı dönemlerinden birisini yaşadı. Bu dalgalanmayı sektörlere indirgediğimizde, markaların ve tüketicilerin denizleri

Detaylı

Müşterisini CRM ile daha yakından tanıyor!

Müşterisini CRM ile daha yakından tanıyor! Müşterisini CRM ile daha yakından tanıyor! SETUR müşterisini CRM ile daha yakından tanıyor! Yurt-içi Otel Tur 2017 senesi SETUR un müşterilerini daha iyi tanımaya yönelik CRM çalışmalarına başladığı ve

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Yazan: Kate Stanford Yayınlanma tarihi: Eylül 2016 Konular Reklamcılık Yayın içi video Reklam Öğesi Tüketiciler, tüm cihazlarının

Detaylı

Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor?

Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor? www.pwc.com Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor? Mustafa Fuat Vardar Dijital dönüşümü anlamak Büyük veri- Neden Şimdi? KENTLİEŞME Yeni Müşteriler Yeni Davranışlar Yeni Talepler Yeni Formatlar

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma

İŞ YERİNDE GELİŞİM. Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İŞ YERİNDE GELİŞİM Yeni, gelişmiş iletişim teknolojilerine adapte olma İş gücünüz, müşterileriniz, ortaklarınız ve tedarikçileriniz, farklı konumlara dağılmış durumda ve hareketli. Akıllı telefonlar ve

Detaylı

n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor

n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor n11.com VAKA ANALİZİ İNCELEMESİ n11.com, euro.message Pazarlama Bulut Entegrasyonu ile Büyük Veriler Kullanıyor ŞİRKET n11.com Müşteri n11.com, Mart 2013'te Türk Doğuş Grubu ile Güney Kore'li SK Grubu

Detaylı

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation

Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce. Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012. 2012 IBM Corporation Akıllı E-Ticaret : Websphere Commerce Devran Eroğul INTEXIS Bilgi Teknolojileri 7 Haziran 2012 Teknoloji ve bilgi paylaşımı ile müşterinin en güçlü olduğu çağda yaşıyoruz Müşteriler bilgiye sınırsızca

Detaylı

Bireysel İnternet Şubesi

Bireysel İnternet Şubesi Bireysel İnternet Şubesi 1 Ziraat Emeklilik web sitesinde (www.ziraatemeklilik.com.tr) yer alan Bireysel İnternet Şubesi giriş butonuna tıklanır. 2 Açılan ekrana T.C. Kimlik Numarası, sistemde kayıtlı

Detaylı

TURKCELL LİDERLİĞE OYNUYOR. TELEKOMDa ÖZEL SÖYLEŞİ KAAN TERZİOĞLU

TURKCELL LİDERLİĞE OYNUYOR. TELEKOMDa ÖZEL SÖYLEŞİ KAAN TERZİOĞLU TURKCELL ÖZEL SÖYLEŞİ TELEKOMDa LİDERLİĞE OYNUYOR Türkiye ile birlikte 9 ülkede 67,6 milyon aboneye hizmet verdiklerini belirten Turkcell CEO su Kaan Terzioğlu, 2018 e kadar 18 milyar liralık yatırım yapacağız.

Detaylı

Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!...

Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... KADIN GİRİŞİMCİ BULUŞMALARI 08 Kadın Girişimcilerimizin Yolunu Aydınlatıyoruz!... PINAR KAPRALI GÖRSEV TEKNOLOJİ KULLANIMI VE GETİRDİKLERİ Teknoloji Korkutucu mu? Teknolojik gelişme hızı artarak büyüyor.

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

Webrazzi Etkinlikler '19

Webrazzi Etkinlikler '19 Webrazzi Etkinlikler '19 2006 yılının Ağustos ayında Arda Kutsal tarafından kurulan Webrazzi, internet alanında Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri inceleyerek analiz eden Türkiye nin lider medyasıdır. Sektöre

Detaylı

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım PINGPONG Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. PINGPONG Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. PINGPONG Nedir?

Detaylı

Web 2.0 ve E-Pazarlama

Web 2.0 ve E-Pazarlama Web 2.0 ve E-Pazarlama Yaşar Tonta, Orçun Madran ve Umut Al tonta@hacettepe.edu.tr omadran@baskent.edu.tr umutal@hacettepe.edu.tr -1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2014-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 401, 17 Aralık 2013-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı

Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı Sosyal Medya Reklamcılığının El Kitabı Bu rehber size ne kazandıracak? Facebook & Instagram reklam hesaplarınızın yönetimi için AdresGezgini ile çalışmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Reklam

Detaylı

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız;

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız; Değerli İş Ortağımız; Mahallem Nedir? Sipariş vermenin geleneksel ve en yalın halinden yola çıkarak, sizlere daha fazla müşteri ve ciroyu daha az riskle oluşturabileceğiniz, yaptığınız ticaretin gelişen

Detaylı

TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Aralık 2017

TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Aralık 2017 TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Aralık 2017 2018 İçindekiler Önsöz 3 Yönetici özeti 4 Tespitler 5 Kullanıcı Deneyimi Çıktıları 6 İletişim çıktıları 7 Fırsatlar 8 Metodoloji 9 Hakkında

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U)

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ (PZL208U)

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir?

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? DERS NOTU - 1 ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? Ticaret ifadesi kavramsal olarak mal veya hizmetin satın alınması ve satılması işlemlerini kapsamaktadır. Bu sürecin elektronik ortamda

Detaylı

MOBİL PAZARLAMA. -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü:

MOBİL PAZARLAMA. -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü: MOBİL PAZARLAMA -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü: MOBİL PAZARLAMA Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine

Detaylı