Silver Peak Çözümleri: İş Sürekliliği ve Felaket Kurtarma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Silver Peak Çözümleri: İş Sürekliliği ve Felaket Kurtarma"

Transkript

1 Silver Peak Çözümleri: İş Sürekliliği ve Felaket Kurtarma WAN hattınızın Performansı felaket kurtarma hedefinize engel olmasın. Silver Peak geniş alan ağı üzerinden veri çoğaltması(replikasyon), dış ortam yedekleme ve felaket kurtarma hedefleriniz için WAN performansı engellerini büyük ölçüde ortadan kaldırır. Silver Peak deki ileri düzey geniş ağ tekilleştirme (deduplication) özelliği size uzak mesafeler arasında yüksek bant genişliğine ihtiyaç duymadan daha çok veri aktarımını sağlar. Silver Peak deki ağ bütünlüğü (Network Integrity) ve ağ hızlandırma (Network Acceleration) özellikleri ile gecikme ve paket kaybı gibi olumsuz etkenleri en aza indirerek daha çok veri aktarımını sağlar. Dijital verilerin artışı ve gittikçe önemli hale gelmesi, verilerin güvenilir bir ortam da yedeklenmesi aynı zamanda felaket durumunda verilere hızlı ve kaldığı yerden tekrar çalışmasını sağlamak oldukça önemlidir, hatta günümüzde bu verilen kaybı bazı durumlarda geç kurtarılması dahi firmaların iflasına kadar yol açabilir. İşletmelerin önemine bağlı olarak çeşitli felaket kurtarma çözümleri mevcut, ancak iki konu çok önemlidir. RTO (Recovery Time Objective) Kurtarma Zaman Hedefi Kesintiye uğrayan iş sürecinin ne kadar süre sonra çalışır hale getirileceğine dair hedef süredir. Bu sebeple kesintiye uğrayan iş sürecinin veya BT bileşeninin belirlenen RTO süresi içerisinde tekrar çalışır hale getirilmesi için gerekli planlamanın yapılması gereklidir. Örnek: Bir sunucu için RTO değerinin 4 saat oluşu, sunucunun herhangi bir nedenle çalışamaz hale gelmesi durumunda en geç 4 saat sonra tekrar çalıştırılması gerektiği anlamına gelir.

2 RPO (Recovery Point Objective) - Kurtarma Noktası Hedefi Bir iş süreci veya BT bileşeni için kurumun kabul edebileceği maksimum veri kaybını süre olarak ifade eder. Örnek: Bir iş süreci için RPO değerinin 1 saat oluşu söz konusu iş sürecinin en fazla 1 saatlik veri kaybı ile tekrar çalıştırılması hedeflendiği anlamına gelir. Herhangi bir nedenle veri kaybı yaşandığında en eski 1 saatlik veri geri yüklenebilmelidir. --Birçok firma Merkez ile ODM (Olağanüstü Durum Merkezi) arasında yapacağı felaket kurtarma projesi için minimum RTO ve RPO sürelerini hedefler. Ancak bu hedefe düşük bütçeli ve paylaşımlı WAN hatları üzerinden ulaşmak pek kolay olmaz ve maliyetlidir. MPLS ve VPN gibi hatlarının doğası gereği felaket kurtarma projelerini etkileyen 3 önemli faktör vardır. 1. WAN Hatlarındaki gecikmeler 2. Paket kayıpları, bozuk paketler 3. Bant genişliği ve hatların pahalı olması WAN Hatlarındaki gecikmeler MPLS gibi düşük bütçeli ve paylaşımlı hatlardaki gecikmeler paketlerin gönderim hızını olumsuz etkiler ve var olan hattınızı tam verimli kullanmanızı engeller. Silver Peak TCP hızlandırma teknolojisi ile dinamik olarak paketlerin pencere boyutunu hesaplar ve gönderim sırasında en çok paket gönderimini sağlar, böylece gönderim sırasında daha çok paket gönderir. SP bu özellik sayesinden uzak mesafeler arasında yapılan Replikasyon işlemi için ivme kazandırır ve uygulamaların erişim hızını arttırır. Paket kayıpları, bozuk paketler Yukarıda bahsettiğim gibi MPLS vb. hatlar paylaşımlı olduğu için paketlerin sıkıştığı durumlarda ve yüksek jitter (anlık dalgalanmak) olduğu durumlarda paket gönderimi sırasında kayıpların oluşması veya paket sırasının karışması gibi sorunlar yaşanır buda hattın kalitesini olumsuz etkiler ve verimliliği düşürür. Silver Peak Ağ Bütünlüğü teknolojisi gerçek zamanlı olarak paket kayıplarını ve sırası karışan paketleri onararak sorunları minimuma indirir buda maksimum verimlik ve ağ kalitesi sağlar.

3 Bant genişliği ve hatların pahalı olması WAN hatlarındaki diğer bir zorluk ise bant genişliği, hatların hızının artışı ile beraber verilerin boyutundaki artışlar, sanallaştırma ile sunucu ve storage konsolidasyonu (Cloud), büyük verilerin (BİG DATA) İnternet ortamından taşınması, yedekleme ve felaket kurtarma ve buna benzer birçok senaryoların temel ihtiyacı kaliteli ve verimli çalışan WAN hatları, Silver Peak TÜM IP TRAFİĞİNİ (TCP/UDP/RTP) BYTE SEVİYESİNDE optimize eder ve bant genişliği %95 a kadar arttırır. Sadece Silver Peak ağ hafızası ağ katmanında (OSI modelinin 3.katmanı) tüm IP trafiği optimize eder ve TCP STACK modeli ile çalışmadığı için EN DÜŞÜK MODEL DE DESTEKLEDİĞİ FLOW SAYISI ADET (Max ) buda tüm IP trafiğinizi bypass etmeden optimize eder. Silver Peak in Veeam raplikasyonundaki faydaları ve avantajları: Testleri 2 lokasyon arasında 5mbps hat üzerinden (15ms gecikme, %1 Paket kaybı, %1 Packet Reorder) gerçekleştireceğim. Replikasyon için sıfır dan 2 adet Win Server 2008 R2 oluşturdum. Replikasyon testleri 3 aşamada yapacağım 1. Sadece Veeam ile 2 lokasyon arasında replikasyon (Optimal sıkıştırma ile) 2. İkinci sefer sadece Veeam ile 2 lokasyon arasında replikasyon (Extereme sıkıştırma ile) 3. İki lokasyon arasında Silver Peak + Veeam (Silver Peak devredeyken ilk sefer ful replikasyon) 4. İki lokasyon arasında Silver Peak + Veeam (Silver Peak devredeyken ikinci sefer ful replikasyon)

4 Test 1: Bu test de A site dan B site daki host sunucuya 2 adet sıfır dan kurmuş olduğum Win 2008 R2 sunucularını replike edeceğim. Replikasyonu 5mbps, 15-16ms gecikmeli ve %1 paket kaybı olan WAN hattı üzerinden başlatacağım. Sıkıştırma: Optimal Birinci test sonucunda Veeam iki lokasyon arasında 5mbps hat üzerinden 7 saat 1 dakika içinde replikasyonu tamamlamıştır.

5 Test 2: Bu testi birinci testte yapmış olduğum replikasyonları silip yeniden başlatıyorum. Test için yine sadece veeam kullanıyorum. Sıkıştırma: Extereme İkinci sefer yapılan replikasyon sonucuna baktığımızda replikasyon 6 saat 58 dakikada tamamlanmıştır.

6 Test 3: Bu test de Veeam replikasyon trafiğini Silver Peak ile optimize edeceğim. Silver Peak devrede (Veeam deki sıkıştırma kapalı) Silver Peak lokasyonlar arası AĞ KATMANINDA IP over IP tünel kurarak iki lokasyon arasında oluşan gecikme, paket kaybı ve bozuk paketlerden oluşan darboğazları minimuma indirerek hattın kalitesini arttırır ve daha çok veri aktarımını sağlar. Replikasyon sonucuna baktığımız da Silver Peak ile ilk sefer replikasyon yapmamıza rağmen 2 saat 5 dakika da tamamlamıştır.

7 Aşağıdaki grafik Silver Peak in veeam replikasyonu sırasında ilk sefer gönderen verileri sıkıştırarak daha hızlı replike etmesini göstermekte (5mbps hattı ara ara 145mbps ye kadar yükseltmiştir) Silver Peak MPLS veya VPN benzeri WAN hatlarında oluşan paket kayıplarını %20 ye kadar HEDEF tarafta onarır, bu özellik WAN hattının kalitesini arttırır buda sonuç olarak daha hızlı ve verimli replikasyon yapmanızı sağlar.

8 Test 4: Veeam den bir önceki yapılan replikasyon ları tamamen silip yeniden başlatıyorum. Silver Peak devrede (Veeam deki sıkıştırma kapalı) Dördüncü kez replikasyon sıfırdan yapıldı ve bu kez 27 dakika sürdü. Silver Peak WAN hattından akan verileri BYTE düzeyinde tekilleştirdiği için maksimum bant genişliği sağlar. Buda müşterilere düşük bant genişliği üzerinden hedefledikleri RPO ve RTO sürelerine ulaşmalarına yardımcı olur. Not: Bu süre tamamen disk performansına bağlı (Yaptığım testler de 7.2K SATA Disk kullandım) Ayrıca Veeam de replikasyonun başlaması ve sonlanması da 5-6 dakika zaman alıyor.

9 Silver Peak WAN hattından geçen TÜM IP TRAFİĞİNİ, AĞ KATMANINDA, BYTE SEVİYESİNDE tekilleştirdiği için tekrarlanan verileri yeni den göndermez buda %95 e kadar daha fazla bant genişliği sağlar. Silver Peak bunu TÜM IP TRAFİĞİ için gerçekleştirir (TCP, UDP, FCoIP vb.) Sonuç olarak Silver Peak network katmanında, ağ hızlandırma, ağ bütünlüğü ve ağ hafızası ile optimizasyon sağlayarak yapacağınız replikasyonlara ivme kazandırır. Yapılan testlerin ve sonuçlarının karşılaştırma tablosu aşağıdaki gibidir.

10 Neden Silver Peak? Silver Peak VOXA (Açık Mimari Sanal Ağ Hızlandırma) mimarisi TÜM IP TRAFİĞİNİZİ, AĞ KATMANINDA UYGULAMA BAĞIMSIZ OPTİMİZE eder. Silver Peak in benzersiz ve ileri teknoloji çözümü ile hiçbir trafiğinizi bypass etmeden TCP, UDP ve diğer TÜM IP TABANLI ÇALIŞAN UYGULAMALARINIZI OPTİMİZE EDEBİLİRSİNİZ. 1. Sanal WAN Optimizasyon çözümlerinde lider: Silver Peak in ileri teknoloji VOXA mimarisi size olağanüstü esneklik, performansı ve güvenliği 1gbps ye kadar sanal olarak kullanmanıza olanak sağlar. 2. Tüm Hypervisor ları destekler: Silver Peak VMware, Hyper-V, Citrix, KVM ve Virtualbox gibi birçok hypervisor katmanlarını destekler. 3. Ağ Katmanında çalışır: Silver Peak OSI modelinin 3.katmanında çalışır ve geleneksel Wan Optimizasyon teknolojilerinde kullanılan Proxy çözümünü kullanmaz. Bu neden den dolayı hızlı ve bağlantı sayısı yüksektir. 4. Ağ Bütünlüğü: MPLS gibi düşük bütçeli hatlarda oluşan paket kayıplarını %20 oranında onarır ve uçtan uca yüksek hat kalitesi sağlar. VDI, RDP gibi uygulamaların takılmadan verimli çalışmanızı sağlar. 5. Uçtan uca IPSec Tünel: Silver Peak uçtan uca IPSec Tünel (AES-256 SHA-1) kurarak güvenli veri taşımanızı sağlar. Bu özellik sayesinde merkez ile şubeler arasında güvenli veri taşımanıza yardımcı olur, ayrıca Silver Peak size merkez ile Şubeler arasında IPSec çözümünü tek bir çözümde sağlar. Örn: 512K hatta karşılıklı 2 IPSec VPN ile bağlantı kursanız normal hızda %10 performans düşüşü olarak, ancak bunu Silver Peak ile yaptığınızda 150 KATA KADAR DAHA HIZLI IPSEC ÇÖZÜMÜNE SAHİP OLACAKSINIZ. 6. Esnek ve Ölçeklenebilir olması: VOXA yazılımını herhangi bir sanal platforma kurup devreye alabilirsiniz, kapalı kutu olmadığında büyüdüğünüzde sadece lisans farkını ödeyip, donanım kaynağını arttırmanız yeterli olacaktır. Ayrıca eski yatırımlarınızı korur ve yeniden yatırım yapmanızı gerektirmez. 7. BYTE Seviyesinde optimizasyon: Silver Peak TCP, UDP ve DİĞER TÜM IP TRAFİĞİNİZİ BYTE düzeyinde tekilleştirir ve bunu tüm uygulamalar için tek bir yazılım/cihaz da yapar. 8. Yüksek Bağlantı sayısı (Flow/Connection) Silver Peak AĞ KATMANINDA çalıştığı için Proxy gibi çalışmaz, bu neden den dolayı Silver Peak en düşük ve açıklanan en yüksek bağlantı sayısı ise , buda size İnternet dahi TÜM IP TRAFİĞİNİZİ HİÇ BİR UYGULAMAYI BAYPASS ETMEDEN OPTİMİZE ETMENİZİ SAĞLAR. 9. QoS ve Traffic Shaping: Silver Peak gelişmiş Hizmet Kalitesi ve Bant Genişliği Yönetimi ile tek bir hat üzerinden ses, görüntü, rdp, sanal masaüstü, veri ve Replikasyon gibi birçok işleminize öncelik vererek diğer uygulamalarınızın performansı etkilenmeden verimli çalışmanızı sağlar. 10. Yatırımlarınızı korur: Silver Peak Sanal WAN Optimizasyon çözümlerini dilediğiniz bir hypervisor a kurun ve çalıştırın. SP Sanal olduğu için gümrük ve lojistik masrafı yoktur ayrıca cihaz olmadığından eskimez, bozulmaz ve belli bir süre sonra değişime gerek duymaz, Silver Peak de ayrıca bir üst modele geçmek için sadece lisans farkını ödeyerek geçiş yapabilirsiniz, buda hem geçmişte yaptığınız yatırımları hem de gelecekte yapacağınız yatırımları korur. 11. Dynamic Path Control: Silver Peak birden fazla WAN Hattını destekleyerek belirlediğiniz kurallara göre her daim hassas uygulamalarınızı yüksek kaliteli hattan optimize ederek daha verimli kullanmanıza olanak sağlar. Böylece hem yedekli hem de belirlediğiniz hassas uygulamalarınızı her daim verimli kullanmanıza yardımcı olur. 12. Anında çözüme kavuşun: Silver Peak yazılımını hemen download edin ve 20 dakika altında optimizasyona başlayın.

11 Bu makalemde Silver Peak ile yapmış olduğumuz diğer replikasyon hızlandırma projelerindeki başarı sonuçlarını da kısaca anlatacağım. EMC Data Domain Yaşanan zorluk: Silver Peak olmadan 2mbps G.SHDSL hattı üzerinden Data Domain ler arasında günde ortalama 20GB ye kadar Replikasyon. Çözüm: Silver Peak VRX-2 ile müşterimiz 2mbps hat üzerinden günde 155GB veri çoğaltabilmekte (Replication) Hitachi HUR (+Brocade 7800 SAN Router) Yaşanan zorluk: 100mbps Replikasyon hattını daha verimli kullanabilmek. Replikasyon süreçlerini azaltmak. Çözüm: Silver Peak VX-6000 ile ortalama 10 kat daha hızlı Replikasyon. Açıklama: Aşağıdaki grafikte Silver Peak iki adet Hitachi Storage (HUR) arasında yapılan Replikasyon trafiğini %92 optimize ettiğini görebilirsiniz. Silver Peak BYTE düzeyinde tekilleştirme yapabildiği için block larda olan değişikleri byte düzeyinde algılar. Buda maksimum bant genişliği sağlar.

12 EMC Recover Point Yaşanan zorluk: 15mbps WAN hattı üzerinden Ses, veri ve EMC RecoverPoint trafiğini taşımak ve verilerin güvenliğini sağlamak. Çözüm: Silver Peak VX-3000 ile tümleşik çözüm OPsec, Qos, traffic shaping ve Wan Optimizasyon Açıklama: Silver Peak her iki lokasyonda uzaktan kurulumu ve yapılandırması 3 saat içinde yapıldı ve devreye alındı. Sonuç olarak müşteri tek bir hat üzerinden veri, ses ve günde ortalama 400GB lık Recover Point trafiğini tek bir hat üzerinden taşıyabilmekte. Teşekkürler. Behreng Nami Kıdemli Danışman. Detaylı bilgi için: silver-peak@vitel.com.tr

OLAĞANÜSTÜ DURUM PROJELERİNDE VERİ EŞLEŞTİRME YÖNTEMLERİ. Murat Kılıçkaya IT Mimarı Olağanüstü Durum Hizmetleri IBM Global Services

OLAĞANÜSTÜ DURUM PROJELERİNDE VERİ EŞLEŞTİRME YÖNTEMLERİ. Murat Kılıçkaya IT Mimarı Olağanüstü Durum Hizmetleri IBM Global Services OLAĞANÜSTÜ DURUM PROJELERİNDE VERİ EŞLEŞTİRME YÖNTEMLERİ Murat Kılıçkaya IT Mimarı Olağanüstü Durum Hizmetleri IBM Global Services İçerik Olağanüstü Durum Projeleri neden önemlidir? Olağanüstü Durum Projelerinin

Detaylı

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü BT hizmetlerini güvence altına alarak her koşulda çalışmasını sağlayan HAZIR KOLAY GERÇEK

Detaylı

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Kurumsal firmaların Bilgi Teknolojileri departmanlarından iki kritik beklentisi var: Verilerin

Detaylı

Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü CDRP. Clonera Disaster Recovery Program

Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü CDRP. Clonera Disaster Recovery Program Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü CDRP Clonera Disaster Recovery Program İşiniz için çok kritik veri ve uygulamalarınız var mı? Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; dijital felaketlere uğrayan

Detaylı

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü

Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Clonera Bulut Felaket Kurtarma ve İş Sürekliliği Çözümü Kurumsal firmaların Bilgi Teknolojileri departmanlarından iki kritik beklentisi var: Verilerin

Detaylı

Bilgi İşlemde Yeni Bir Çağ. 2012 IBM Corporation

Bilgi İşlemde Yeni Bir Çağ. 2012 IBM Corporation Bilgi İşlemde Yeni Bir Çağ BT İşletim Maliyetleri Dünya Genelinde Sunucu, Güç, Soğutma ve Yönetim İçin Yapılan Harcamalar 100 %8 %29 %63 130 %11 %46 %43 175 %16 %51 %33 217 %12 %66 %22 tahmini 247 %11

Detaylı

Bütünleşik İş Sürekliliği Çözümü

Bütünleşik İş Sürekliliği Çözümü Bütünleşik İş Sürekliliği Çözümü Bir Bütünleşik İş Sürekliliği Çözümü olan Clonera, Felaket Anında Sistemlerinizin Erişilebilir Olmasını Sağlar İş sürekliliğinin değeri ancak gerektiği zaman anlaşılır.

Detaylı

Windows Server 2012: Sanallaştırmanın ötesine geçin. Oğuz Pastırmacı IT Pro Teknolojileri Yöneticisi Microsoft Türkiye

Windows Server 2012: Sanallaştırmanın ötesine geçin. Oğuz Pastırmacı IT Pro Teknolojileri Yöneticisi Microsoft Türkiye Windows Server 2012: Sanallaştırmanın ötesine geçin Oğuz Pastırmacı IT Pro Teknolojileri Yöneticisi Microsoft Türkiye Endüstrideki trendler ve zorluklar Windows Server 2012: Sanallaştırmanın ötesinde Eksiksiz

Detaylı

CloudPro Server Backup. Güçlü bir Veri Yedekleme Çözümü ile İş Sürekliliğinizde Devamlılığın Anahtarı

CloudPro Server Backup. Güçlü bir Veri Yedekleme Çözümü ile İş Sürekliliğinizde Devamlılığın Anahtarı CloudPro Server Backup Güçlü bir Çözümü ile İş Sürekliliğinizde Devamlılığın Anahtarı CloudPro Server Backup Uygun Maliyetli Buluta Çözümü Küçük ve orta ölçekli birçok firma, kurumsal seviyede veri yedekleme

Detaylı

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012 ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A. Ş. BİLGİ İŞLEM ALTYAPI ŞARTNAMESİ 2012 TARAFLAR : YÜKLENİCİ Bu şartnameye konu olan iş için sözleşme imzalayan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder. ÇORUH EDAŞ Bu şartnameye konu

Detaylı

Bu sorunlardan herhangi birini yaşıyor musunuz?

Bu sorunlardan herhangi birini yaşıyor musunuz? Bu sorunlardan herhangi birini yaşıyor musunuz? Outlook unuz yavaş açılıyor veya yavaş mı çalışıyor? Personeliniz ile birlikte e-postaları da mı işten ayrılıyor? E-posta kayıplarının önüne geçemiyor musunuz?

Detaylı

HAKKIMIZDA. Misyonumuz; Vizyonumuz;

HAKKIMIZDA. Misyonumuz; Vizyonumuz; HAKKIMIZDA SOFTKEY kurumsal teknoloji hizmetlerinde, müşteri odaklı yaklaşımı, rekabetçi fiyatları ve eksiksiz destek hizmeti sunmak amacıyla kurulmuştur. Sektörün önde gelen teknoloji firmaları ile iş

Detaylı

KURUMSAL TANITIM. Kasım 2017

KURUMSAL TANITIM. Kasım 2017 KURUMSAL TANITIM Kasım 2017 KISACA TESLAKOM... TESLAKOM KİMDİR? (*) Ref: Tubisad, Deloitte 2017 ELEKTRONİK HABERLEŞME 15 B USD İLETİŞİM TEK. DONANIM 6,4 B USD TÜRKİYE BİLGİ ve İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEKTÖRÜ

Detaylı

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved.

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. 1 Yeni Nesil Bütünleşik Veri Depolama Çözümleri Göksel Okay Kıdemli Sistem Mühendisi 2 Yeni Nesil VNX 04.09.13 3 Yeni VNX ile Performans Sınırlarını Zorlayın Sanal Ortamlar için Görülmemiş Yüksek Performans

Detaylı

Veri Merkezinde Sinerji : Kesintisiz veri koruma ile tanışın. Egemen EDREM Sunucu ve Veri Depolama Çözümleri Teknoloji Danışmanı

Veri Merkezinde Sinerji : Kesintisiz veri koruma ile tanışın. Egemen EDREM Sunucu ve Veri Depolama Çözümleri Teknoloji Danışmanı Veri Merkezinde Sinerji : Kesintisiz veri koruma ile tanışın Egemen EDREM Sunucu ve Veri Depolama Çözümleri Teknoloji Danışmanı Her zaman online olma çağı Veeam ve HPE entegrasyonu Veeam ve HPE entegrasyonu

Detaylı

Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı

Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı Clonera Bütünleşik İş Sürekliliği Gereksinimler ve Kurulum Dökümanı İçindekiler 1. Yazılım Gereksinimleri 1 2. Network Gereksinimleri 1 3. Müşteri Analizi 2 4. Kurulum Adımları 2 4.1 Clonera Virtual Replication

Detaylı

Remote access? Tabi ki!

Remote access? Tabi ki! Çözümlerin çözümü. saytrust ACCESS Remote access? Tabi ki! saytrust karşılaştırma Geleneksel VPN: IPSEC veya SSL VPN Client-Lisans saytrust ACCESS Internet CRM-Tüneli PowerPoint-Tüneli Excel-Tüneli Engellenen

Detaylı

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz...

Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Sisteminiz Artık Daha Güvenli ve Sorunsuz... Asistek Firewall kullanmanın pek çok yararı vardır: Asistek Firewall, tamamen web tabanlı ve esnek yapıya sahip Güvenlik Duvarı servislerini barındırarak çeşitli

Detaylı

Hüseyin ÇIRAL huseyinciral@gmail.com

Hüseyin ÇIRAL huseyinciral@gmail.com Hüseyin ÇIRAL huseyinciral@gmail.com 1. WAN Optimizasyon Nedir? WAN Optimizasyon ; WAN üzerinden yapılan bağlantılarda (ADSL, G.SHDSL, 3G, MetroEthernet vb), bağlanan lokasyonlar arasındaki veri transferini

Detaylı

MailStore tüm şirket e-postalarınızı uzun yıllar güvenle saklayabileceğiniz bir mail arşivleme sistemidir.

MailStore tüm şirket e-postalarınızı uzun yıllar güvenle saklayabileceğiniz bir mail arşivleme sistemidir. Neden MailStore! Hatırlatma : Arşivleme, posta sunucusunda herhangi bir değişiklik gerektirmez MailStore tüm şirket e-postalarınızı uzun yıllar güvenle saklayabileceğiniz bir mail arşivleme sistemidir.

Detaylı

ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz.

ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz. ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz. 2 - Tweetinizde 4 noktayı belirtmeyi unutmayın! Soru Görseli ( soru ekrana geldiğinde resmini çekiniz) Doğru cevabı ekleyiniz #EMCForum hashtag

Detaylı

EMC YEDEKLEME ve FELAKET KURTARMA ÜRÜN AİLESİ DENEYİMİ

EMC YEDEKLEME ve FELAKET KURTARMA ÜRÜN AİLESİ DENEYİMİ EMC YEDEKLEME ve FELAKET KURTARMA ÜRÜN AİLESİ DENEYİMİ Hakan Korkmaz 03.10.2017 1972 YILINDAN BU YANA KİBAR GRUBU Türkiye nin ilk sıcak daldırma tipi sürekli galvanizleme hattı ile yüksek kalite galvanizli

Detaylı

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T47 PC, güçlü Intel J1900 2GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard işletim sistemi kullanır. SC-T47, Citrix ICA/HDX, VMware PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak ağ protokollerinin

Detaylı

Bilgisayar Ağları Computer Networks

Bilgisayar Ağları Computer Networks Bilgisayar Ağları Computer Networks Hazırlayan: M. Ali Akcayol Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bu dersin sunumları, James Kurose, Keith Ross, Computer Networking: A Top-Down Approach 6/e,

Detaylı

Dell EMC VDI Cloud Client Computing Uçtan Uca Çözümler. İsel Horada Dell EMC Forum İstanbul

Dell EMC VDI Cloud Client Computing Uçtan Uca Çözümler. İsel Horada Dell EMC Forum İstanbul Dell EMC VDI Cloud Client Computing Uçtan Uca Çözümler İsel Horada isel.horada@dell.com 03.10.2017 Dell EMC Forum İstanbul Dell, uçtan uca «eksiksiz» bulut masaüstü Sadece Dell... Veri Merkezi Yazılım

Detaylı

TESLAKOM Bonding Çözümü

TESLAKOM Bonding Çözümü TESLAKOM Bonding Çözümü Bonding Multichannel VPN Router ve Hub lar Birden fazlan WAN bağlantısını Hızlı, erişilebilirliği yüksek ve güvenli tek bir bağlantıya dönüştürür. Ofis İSS Altyapıları Ana Merkez

Detaylı

Firma Sunumu. 2018v1

Firma Sunumu. 2018v1 Firma Sunumu 2018v1 Gündem BulutBroker Kimdir? BulutBrokerİş Alanı Ürün ve Hizmetlerimiz Stratejik İş Ortaklarımız Referanslarımız ve Başarı Hikayelerimiz BulutBroker Kimdir? Bulut Entegratörü Bulutta

Detaylı

Ağ Altyapısını Bulut a Taşıma

Ağ Altyapısını Bulut a Taşıma Ağ Altyapısını Bulut a Taşıma Network Bulut Çözümleri Batu AKALIN Güvenlik ve Ağ Hizmetleri Yöneticisi Anadolu Bilişim Hizmetleri Anadolu Bilişim Hakkında Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin Linkedin: linkedin.com/company/abh

Detaylı

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T46 PC, güçlü Intel N2930 1.8GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard veya Linux işletim sistemi kullanır. SC-T46, Citrix ICA/HDX, PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak

Detaylı

Turkcell 2011 Tüm hakları saklıdır. Uzaktan Yedekleme Servisi

Turkcell 2011 Tüm hakları saklıdır. Uzaktan Yedekleme Servisi Uzaktan Yedekleme Servisi Verilerimiz ve sistemlerimiz büyüyor, yedeklemenin önemi artıyor Dünyadaki toplam veri büyüklüğü her sene ikiye katlanıyor Đnsan hatası ve cihaz hatası veri kayıplarının en büyük

Detaylı

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci SC-T45 İnce İstemci: Güç ve Esneklik Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T45 İnce İstemci PC'si, Windows 7 Embedded Standard OS ile güçlü Intel Atom N2800'ü kullanır. SC-T45;

Detaylı

VERİNETWORK BİLGİ VE İLETİŞİMTEKNOLOJİLERİ Anafartalar Mh. Sanayi Cd. Doğan Sk. No: 1/148 Ulus Altındağ / ANKARA

VERİNETWORK BİLGİ VE İLETİŞİMTEKNOLOJİLERİ Anafartalar Mh. Sanayi Cd. Doğan Sk. No: 1/148 Ulus Altındağ / ANKARA VERİNETWORK Türkiye genelinde hizmet veren firmaların teknoloji alt yapıları optimum seviyeye çıkartmayı hedeflemektedir. Kurumlara özel Müşteri ilişkileri yönetim yazılımları,kuruma özel yazılımlar ve

Detaylı

Haldun Akpınar. Enformasyon Teknolojilerinde İş Sürekliliği Yönetimi ve Felaket Planlaması

Haldun Akpınar. Enformasyon Teknolojilerinde İş Sürekliliği Yönetimi ve Felaket Planlaması Haldun Akpınar Felaket Geliyorum Demese de Bize Bir Şey Olmaz Desek de Felaket Geldiğinde, Kaynak : http://www.tr-portal.net/wp- content/uploads/2009/09/felaket.jpg Felaket Planınız Yoksa Kaynak : http://www.aksam.com.tr/images/2009/09/09/selg3.jpg

Detaylı

VERİ YEDEKLEME VE KORUMA VİZYONU

VERİ YEDEKLEME VE KORUMA VİZYONU Dell EMC VERİ YEDEKLEME VE KORUMA VİZYONU Şevket Kaan Ağaoğlu Veri Koruma ve Yedekleme Sistemleri İş Birimi Ülke Satış Yöneticisi GLOBAL VERİ KORUMA ENDEKSİ 18 Ülkeden 2200 IT yöneticisi ile yapılan araştırma

Detaylı

ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz.

ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz. ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz. 2 - Tweetinizde 4 noktayı belirtmeyi unutmayın! Soru Görseli ( soru ekrana geldiğinde resmini çekiniz) Doğru cevabı ekleyiniz #EMCForum hashtag

Detaylı

BULUT BİLİŞİM VE SANALLAŞTIRMA

BULUT BİLİŞİM VE SANALLAŞTIRMA BULUT BİLİŞİM VE SANALLAŞTIRMA www.kocsistem.com.tr 444 0 262 Neden KoçSistem? Sanallaştırma teknolojileri büyük bir hızla firmaların hayatına girmeye devam ediyor. Veri merkezinden başlayarak ağ ve masaüstü

Detaylı

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar.

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar. VMware Data Recovery Yapılandırılması VMware Data Recovery, VMware vsphere için geliştirilmiş yeni bir yedekleme ve geri dönüş (backup / restore) uygulamasıdır. VMware Data Recovery sanal platformdaki

Detaylı

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Bilgi Teknolojilerinizde Devrim Yapın NComputing Erişim cihazları kişisel çalışma

Detaylı

SANAL SANTRAL HİZMETİ.

SANAL SANTRAL HİZMETİ. SANAL SANTRAL HİZMETİ 11:29 18/08/12 11:29 18/08/12 BULUT SANTRAL (SANAL SANTRAL) NEDİR? Bulut Santral (Sanal Santral), eski tip fiziksel telefon santrallerinin yerini alan, bulut teknolojisiyle internet

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci

Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci Sonsuz İmkan için Esnek İnce İstemci SC-T35 İnce İstemci: Ultra Küçük 0,6 L Biçim Katsayısı ile VDI Bilgi İşlem Genel Bakış ViewSonic SC-T35 İnce İstemci, sanal masaüstü bilgi işlem gereksinimleri için

Detaylı

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Bilgi Teknolojilerinizde Devrim Yapın NComputing Erişim cihazları kişisel çalışma

Detaylı

Merkezi Yönetim & Merkezi Yedekleme

Merkezi Yönetim & Merkezi Yedekleme MakroBackup ağ üzerindeki tüm bilgisayar ve sunucuların, dosya ve imaj yedeklerinin otomatik alınması için geliştirilmiş bir yedekleme ünitesidir. Dikkat çeken en önemli özelliklerinden bir tanesi merkezi

Detaylı

Dell IT Bütünleşik altyapılar ile kendi transformasyonumuzu nasıl yaptık? GLOBAL SPONSORS

Dell IT Bütünleşik altyapılar ile kendi transformasyonumuzu nasıl yaptık? GLOBAL SPONSORS Dell IT Bütünleşik altyapılar ile kendi transformasyonumuzu nasıl yaptık? GLOBAL SPONSORS Ajanda 1 Dell BT Altyapısı 2 Altyapı Transformasyonu 3 Hangi Faydaları Gördük? 4 Sorular 2 Copyright 2017 Dell

Detaylı

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved.

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. 1 Oracle ve SAP Yedeklemesinde Yeni Stratejiler Erinç Mendilcioğlu Kıdemli Sistem Mühendisi 2 Veri Yedeklemede Karşılaşılan Zorluklar Verilerin Çok Hızlı Büyümesi Applikasyon Çeşitliliği Her Geçen Gün

Detaylı

Dell EMC Hiper-Bütünleşik Altyapılar

Dell EMC Hiper-Bütünleşik Altyapılar Dell EMC Hiper-Bütünleşik Altyapılar Hiper bütünleşik altyapılara genel bakış GLOBAL SPONSORS Geleneksel altyapılar ve süreçler sürdürülebilir olmaktan uzaklaştı Pahalı yenilemeler ve riskli migrasyonlar

Detaylı

Hibrid Bağlantı ve Trafik Kopyalama

Hibrid Bağlantı ve Trafik Kopyalama Hibrid Bağlantı ve Trafik Kopyalama ETHERNET ve TDM Ağları Aynı cihazda Aynı Anda Giray Özer Türkiye Ülke Müdürü giray_o@rad.com Hybrid Connectivity & Traffic Duplication 2013 Slide1 Hibrid Bağlantı Çözümü

Detaylı

Antalya Tıp Bilişim Kongresi Kasım Can AKSOY IT Network (CTO / STL)

Antalya Tıp Bilişim Kongresi Kasım Can AKSOY IT Network (CTO / STL) Can AKSOY IT Network (CTO / STL) can.aksoy@sisoft.com.tr SisoftHealthCare Technology Mobilite Apple iphone Apple ipad IP-Phone Tablet PC Android Windows CE Sisoft Hastane Bilgi Sistemi Sağlık bilgi sistemleri

Detaylı

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf

NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Bilgi Teknolojilerinizde Devrim Yapın NComputing Erişim cihazları kişisel çalışma

Detaylı

İleri Düzey Bilgisayar Ağları

İleri Düzey Bilgisayar Ağları İleri Düzey Bilgisayar Ağları Ders 5 İnternet te Ses ve Görüntü Transferi İçerik Dağıtım Ağları ve Eşler Arası Ağlar Mehmet Demirci 1 Bugün Multimedia Streaming İçerik Dağıtım Ağları (CDN) Eşler arası

Detaylı

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri

VISISYS. Akıllı Görüntüleme Sistemleri VISISYS Akıllı Görüntüleme Sistemleri 2008 Gözlem Teknolojileri: İhtiyaçlarınıza uygun Yürürlükteki Güvenlik yatırımlarını geliştirme Güvenlik İşletim Sistemi Açık Dağıtım Mimarisi Olay güdümlü Sistem

Detaylı

NComputing Erişim Cihazları. Maksimum Esneklik ve Tasarruf. Eylül Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti

NComputing Erişim Cihazları. Maksimum Esneklik ve Tasarruf. Eylül Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti NComputing Erişim Cihazları Maksimum Esneklik ve Tasarruf Eylül 2010 Copyright 2010 dojop Teknoloji Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Bilgi Teknolojilerinizde Devrim Yapın NComputing Erişim cihazları kişisel çalışma

Detaylı

EMC Veri Yedekleme ve Arşivleme Çözümleriyle Oyunun Kurallarını Değiştirin

EMC Veri Yedekleme ve Arşivleme Çözümleriyle Oyunun Kurallarını Değiştirin EMC Veri Yedekleme ve Arşivleme Çözümleriyle Oyunun Kurallarını Değiştirin Yedekleme Sisteminizi Dönüştürürken, Kanıtlanmış İş Değeri Yaratabilmek: Gökçe Öztürk Veri Yedekleme ve Kurtarma Bölümü Bölge

Detaylı

Yenilikçi bulut mimarimiz ve güçlü altyapımız bizi farklı kılıyor

Yenilikçi bulut mimarimiz ve güçlü altyapımız bizi farklı kılıyor KAPAK KONUSU RÖPORTAJI Yenilikçi bulut mimarimiz ve güçlü altyapımız bizi farklı kılıyor Türkiye de DorukCloud markasıyla, Microsoft Hyper-V platformu üzerinde, bulut bilişim hizmetini veren ilk firma

Detaylı

LDAP BİLGİ TEKNOLOJİLERİ TANITIM VE REFERANS

LDAP BİLGİ TEKNOLOJİLERİ TANITIM VE REFERANS LDAP BİLGİ TEKNOLOJİLERİ TANITIM VE REFERANS Küreselleşen ve giderek artan rekabet ortamında, bilişim teknolojileri şirketlerin yönetiminde yükselen bir rol oynamaktadır. Mobil Çözümler, Multimedya Çözümler,

Detaylı

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti Vitel Manage Engine Opmanager Yönetici Özeti AĞ ve SUNUCU İZLEME YAZILIMI OpManager web-tabanlı, ağ ve sunucu sistemlerini, (routers,firewalls,servers,switches,printers) merkezi bir noktadan izleme ve

Detaylı

Orta ölçekli şirketler için uçtan uca işbirliği sunuyoruz.

Orta ölçekli şirketler için uçtan uca işbirliği sunuyoruz. Orta ölçekli şirketler için uçtan uca işbirliği sunuyoruz. İletişiminiz ne kadar iyi? Bu, günümüzün mobil ve sanal iş alanı ortamında çalışanları iş ortakları ve müşterileri arasında kesintisiz iletişim

Detaylı

intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu Bilişimde doğru çözüm ortağınız

intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu Bilişimde doğru çözüm ortağınız En doğru Teknoloji Yatırımı için Intercomp'u tercih edin! biz kimiz? Kuruluş, 1993, Bilişim 500 sıralamasında bilişim hizmetleri sıralamasında ilk 30 da, Sistem Entegratörü, 45 kişiden oluşan seritifikalı

Detaylı

ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz.

ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz. ipad KAZANMAK için 1 - @EMCTurkey hesabını takip etmelisiniz. 2 - Tweetinizde 4 noktayı belirtmeyi unutmayın! Soru Görseli ( soru ekrana geldiğinde resmini çekiniz) Doğru cevabı ekleyiniz #EMCForum hashtag

Detaylı

AMAÇ... 2 ÜRÜN / SERVĐS TANIMI... 2 ÜRÜN / SERVĐS ÖZELLĐKLERĐ... 2 Önemli Noktalar... 3 Standartlar ve Kısıtlar... 3 Sistemin Özellikleri...

AMAÇ... 2 ÜRÜN / SERVĐS TANIMI... 2 ÜRÜN / SERVĐS ÖZELLĐKLERĐ... 2 Önemli Noktalar... 3 Standartlar ve Kısıtlar... 3 Sistemin Özellikleri... UZAKTAN YEDEKLEME İÇİNDEKİLER AMAÇ... 2 ÜRÜN / SERVĐS TANIMI... 2 ÜRÜN / SERVĐS ÖZELLĐKLERĐ... 2 Önemli Nktalar... 3 Standartlar ve Kısıtlar... 3 Sistemin Özellikleri... 5 ÖZEL PROJE ÖZELLĐKLERĐ... 5 DESTEK

Detaylı

Șirket Profilimiz Kusursuz IT Projeleri Kurumsal Sistem Çözümlerimiz Kurumsal Bilișim Hizmetlerimiz İș Ortaklarımız

Șirket Profilimiz Kusursuz IT Projeleri Kurumsal Sistem Çözümlerimiz Kurumsal Bilișim Hizmetlerimiz İș Ortaklarımız Șirket Profilimiz Kusursuz IT Projeleri Kurumsal Sistem Çözümlerimiz Kurumsal Bilișim Hizmetlerimiz İș Ortaklarımız Șirket Profilimiz Novatech Computer Systems, bilișim hizmetleri alanında müșterilerine

Detaylı

Microsoft Cluster Çözümleri ile Servis Sürekliliği Ahmet Musa Kösalı

Microsoft Cluster Çözümleri ile Servis Sürekliliği Ahmet Musa Kösalı Server 2012 R2 C L U S T E R D A Y 1. OTURUM Seviye 200 @msclusterturkey microsoftclusterturkey Microsoft Cluster Çözümleri ile Servis Sürekliliği Ahmet Musa Kösalı w w w. C O Z U M P A R K. c o m w w

Detaylı

TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon. Buffalo Technology

TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon. Buffalo Technology TeraStation 3000/4000/5000/7000 ile Replikasyon Buffalo Technology Giriş Replikasyon, bir klasörü iki ayrı TeraStation da neredeyse gerçek zamanlı senkronize etmeye denir. Çift yönlü çalışmaz; yalnızca

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ. Central Disc System Merkezi Disk Sistemi

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ. Central Disc System Merkezi Disk Sistemi İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Central Disc System Merkezi Disk Sistemi AMAÇ Bu sunumda İzmir Ekonomi Üniversitesi Merkezi Disk Sistemi tanıtımı ve teknik detaylarının sunulması amaçlanmıştır. KONULAR Tanımlar

Detaylı

Vpn nedir? VPN Nedir?

Vpn nedir? VPN Nedir? Vpn nedir? Özellikle twitter'ın da yasaklanmasıyla son günlerde internet kullanıcılarının büyük bir bölümünün yasaklara karşı kullanmak zorunda kaldığı "VPN nedir, nasıl çalışır, çeşitleri nelerdir, iyi

Detaylı

Yeni Nesil Ağ Güvenliği

Yeni Nesil Ağ Güvenliği Yeni Nesil Ağ Güvenliği Ders 6 Mehmet Demirci 1 Bugün Taşıma katmanı güvenliği (TLS, SSL) İnternet katmanı güvenliği (IPSec) Kablosuz bağlantı güvenliği Güvenlik duvarları 2 SSL/TLS SSL ilk olarak Netscape

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı HAFTA IV Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Güz Yarıyılı Open System Interconnection (OSI) OSI modeli sıradüzensel 7 katmandan oluşur. OSI modeli hala geliştirilmekte olmasına rağmen satıcılar ve standart

Detaylı

Haydar Erdem Yılmaz Sistemler & Teknoloji Grubu Teknik Mimarlar Müdürü

Haydar Erdem Yılmaz Sistemler & Teknoloji Grubu Teknik Mimarlar Müdürü Haydar Erdem Yılmaz Sistemler & Teknoloji Grubu Teknik Mimarlar Müdürü Gündem Bilgi Teknolojileri Eğilimleri Bulut BT Nedir Bulut a Uygun İşyükleri Bulut BT İş Modelleri IBM Açık Standart ları Destekliyor

Detaylı

Yeni Nesil Kablosuz İletişim

Yeni Nesil Kablosuz İletişim Yeni Nesil Kablosuz İletişim Kablosuz Çözümler Kullanıcı Sayıları ve Kapsama Alanları Tekli Yönetilebilir Yaygın Uygulamalar E-Posta, Web E-Posta, Web Ticari Uygulamalar Ses, Data ve Video Önceliklendirme,

Detaylı

BASITLIK BAŞTAN TANIMLAYIN EN ÖNEMLİ NEDENLER: SANALLAŞTIRILMIŞ ORTAMLAR İÇİN EMC VSPEX BLUE

BASITLIK BAŞTAN TANIMLAYIN EN ÖNEMLİ NEDENLER: SANALLAŞTIRILMIŞ ORTAMLAR İÇİN EMC VSPEX BLUE BAŞTAN TANIMLAYIN BASITLIK ATIK. ÖLÇEKLENEBILIR. GÜVENILIR. EN ÖNEMLİ NEDENLER: SANALLAŞTIRILMIŞ ORTAMLAR İÇİN EMC VSPEX BLUE Basitliği Baştan Tanımlayın: Atik, Ölçeklenebilir ve Güvenilir. Orta Ölçekli

Detaylı

OKTAY ÖNCEL. Kendisinden hem Avnet hem de Türkiye de son dönemde gerçekleştirilen teknoloji yatırımlarına dair bilgiler aldık.

OKTAY ÖNCEL. Kendisinden hem Avnet hem de Türkiye de son dönemde gerçekleştirilen teknoloji yatırımlarına dair bilgiler aldık. OKTAY ÖNCEL OT/VT sektörünün yakından tanıdığı bir ismi ağırlıyoruz bu sayıda VecTime da; Avnet Technology Solutions Türkiye nin Kurumsal Çözümler Bölümü Yöneticisi Oktay Öncel. Kendisinden hem Avnet hem

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı EKi Salı, Perşembe Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı EKi Salı, Perşembe Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Güz Yarıyılı 22-23 EKi. 2015 Salı, Perşembe Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU OSI modeli sıradüzensel 7 katmandan oluşur. OSI modeli hala geliştirilmekte olmasına rağmen

Detaylı

İster sanal sunucularınız kapalı olsun isterseniz açık olsun farketmez taşıma işlemini yine kesinti olmadan gerçekleştirebilirsiniz.

İster sanal sunucularınız kapalı olsun isterseniz açık olsun farketmez taşıma işlemini yine kesinti olmadan gerçekleştirebilirsiniz. Virtualization VMware vsphere Live Migration İşlemleri VMware vsphere VMotion sayesinde fiziksel sunucularınız arasında sanal sunucularını çok basit, hızlı, güvenli ve kesintisiz bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Detaylı

arcserve UDP, endüstride kendini kanıtlamış yedekleme, veri yineleme, yüksek kullanılabilirlik bünyesinde toplayan ilk çözümdür.

arcserve UDP, endüstride kendini kanıtlamış yedekleme, veri yineleme, yüksek kullanılabilirlik bünyesinde toplayan ilk çözümdür. BİRLEŞİK kapsamlı BİRLEŞİK VERİ KORUMA sunmak üzere VERİ sanal ve fiziksel ortamların güvenliğini sağlamak için oluşturulmuş KORUMA gelecek nesil mimari ÇÖZÜM ÖZETİ arcserve UDP Verilerin artması ve sanallaştırma

Detaylı

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014

OpenScape 4000 V7. Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Kurumsal Çözümler Her Zaman Fark Yaratır Ocak 2014 OpenScape 4000 V7 Hibrit Dağıtık Yapı Örneği OpenScape 4000 V7 SoftGate IPDA AP 3700 OpenScape Access 3 OpenScape 4000 V7 Sanal Dağıtık

Detaylı

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. İŞ SÜREKLİLİĞİ PLANLAMASI A. AMAÇ Sayfa No: 1/7 A. AMAÇ Bu politika, nin deprem, yangın, fırtına, sel gibi doğal afetler ile sabotaj, donanım veya yazılım hatası, elektrik ve telekomünikasyon kesintileri gibi önceden tahmin edilebilen

Detaylı

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM Tek Elden Teknoloji SİSBİM HAKKINDA Farklı sektör ve ölçekten firmalara tüm teknolojik alt yapıları ile ilgili kurumsal yazılım ve donanım çözümleri sunan IT

Detaylı

Sanallaştırma teknolojilerinin önde gelen ürünlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

Sanallaştırma teknolojilerinin önde gelen ürünlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz; VMware vsphere Üzerinde Sanal Sunucu Oluşturulması Sanallaştırma teknolojisi artık günümüzde olmazsa olmazlardan olmuştur. Dolayısı ile artık bir proje yapmak isteyene herhangi bir kurum müşterisine veya

Detaylı

Sanallaştırmada Özgür Yazılım Çözümleri. Alper YALÇINER alper.yalciner@gmail.com

Sanallaştırmada Özgür Yazılım Çözümleri. Alper YALÇINER alper.yalciner@gmail.com Sanallaştırmada Özgür Yazılım Çözümleri Alper YALÇINER alper.yalciner@gmail.com 1 Sanallaştırma Nedir? Sanallaştırma; işletim sistemleri, sistem ya da ağ kaynakların mantıksal olarak bölünmesi veya yalıtılmasıdır.

Detaylı

Kritik Uygulamalar için Yeni Yedekleme ve Arşivleme Stratejileri

Kritik Uygulamalar için Yeni Yedekleme ve Arşivleme Stratejileri 1 Kritik Uygulamalar için Yeni Yedekleme ve Arşivleme Stratejileri Bahadır Kızıltan Kıdemli Sistem Mühendisi bahadir.kiziltan@emc.com 2 Kurumların Bilgi Teknolojilerinden beklentisi... Gelirleri Arttırma

Detaylı

Kurumsal Sunum v1

Kurumsal Sunum v1 Kurumsal Sunum 2.0 2017v1 Hakkımızda Bulutistan Yönetim Ekibimiz Bulutistan Bilişim Grubumuz «Bulut Entegratörlüğü» Yolculuğumuz Ekosistemimiz ile Yetkinliklerimiz Referanslarımız ve Başarı Hikayelerimiz

Detaylı

VOIP. Voice Over Internet Protocol (Internet Protokolü Üzerinden Ses) SEBAHAT111TİN GÜÇLÜ FIRAT ÜNİVERSİTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ 1

VOIP. Voice Over Internet Protocol (Internet Protokolü Üzerinden Ses) SEBAHAT111TİN GÜÇLÜ FIRAT ÜNİVERSİTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ 1 VOIP Voice Over Internet Protocol (Internet Protokolü Üzerinden Ses) 16541905 SEBAHAT111TİN GÜÇLÜ FIRAT ÜNİVERSİTESİ YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ 1 VOIP NEDİR Açılımı; "Voice Over Internet Protocol" yani "Internet

Detaylı

P-661HNU F1 ve P-660HNU F1 QoS Yönetimi

P-661HNU F1 ve P-660HNU F1 QoS Yönetimi P-661HNU F1 ve P-660HNU F1 QoS Yönetimi Ürünümüzde QoS nasıl çalışır? Ürünlerimiz mekanizma gereği paket iletim istikametini dikkate alır ve Tampon Yönetim(Buffer Management) algoritması olarak Drop Tail

Detaylı

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket!

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital dönüşüme ayak uyduran şirketler yoğun rekabet ortamında zaman, maliyet ve iş gücü avantajı elde etmektedir. eplatform ile dijital dönüşümde güvenilir alt yapı, uzman

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Monoblok trifaze KGK sistemi. PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı

Monoblok trifaze KGK sistemi. PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı Monoblok trifaze KGK sistemi PowerWave 33 60 500 kw Benzersiz güç performansı PowerWave 33 güç merkezi ABB, kesintisiz güç kaynağı sistemlerinde global standartlar ortaya koymuștur. PowerWave 33 ün en

Detaylı

1 Milyon Kullanıcıya Nasıl Hizmet Veriyoruz? CloudLMS Teknik Alt Yapı ve Mimarimiz

1 Milyon Kullanıcıya Nasıl Hizmet Veriyoruz? CloudLMS Teknik Alt Yapı ve Mimarimiz 1 Milyon Kullanıcıya Nasıl Hizmet Veriyoruz? CloudLMS Teknik Alt Yapı ve Mimarimiz 300 kurumsal müşterimizde 1 milyonun üzerinde kullanıcıya günlük 250 binin üzerine sunulan video ile sorunsuz ve mükemmel

Detaylı

Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur

Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur BuluTT TÜRK TELEKOM Gurubu Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur Gelirde Türkiye telekom pazarında %46 pazar payı ~15 milyon erişim

Detaylı

SANALLAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ

SANALLAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ SANALLAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ MURAT ÖZDEMİR Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 16 Nisan 2013 Sanallaştırma Nedir? Bilgisayar dünyasında sanal kelimesi, fiziksel formatın mantıksal şekilde

Detaylı

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır.

-Floating, Wan ve Lan arayüzleri için ayrı kural yazma alanı vardır. PfSense, FreeBSD tabanlı bir dağıtım olarak, BSD sağlamlığını taşıyan, son zamanlarda adından sıkça söz ettiren oldukça gelişmiş ve yetenekli bir güvenlik duvarı dağıtımıdır. Psense kullanılmaya başlandığı

Detaylı

YENİ NESİL TELEKOM OPERATÖRÜ

YENİ NESİL TELEKOM OPERATÖRÜ HİZMETLERİMİZ KURUMSAL SES HİZMETİ Verimor Telekom un ses hizmetleriyle en basit yapılardan en kompleks yapılara kadar, firmanız için en uygun ses çözümünü alarak şehiriçi, şehirlerarası, gsm ve milletlerarası

Detaylı

Masaüstü Sanallaş4rma. Ökkeş Özdemir Kurumsal Teknoloji Danışmanı

Masaüstü Sanallaş4rma. Ökkeş Özdemir Kurumsal Teknoloji Danışmanı Yarını Bugünden Yapılandırıyoruz Masaüstü Sanallaş4rma Ökkeş Özdemir Kurumsal Teknoloji Danışmanı Mevcut Durum Analizi Dünyada 2013 yılı sonunda tahminen 1.5 milyar PC olacak (Gartner). 2012 yılında ülkemizde

Detaylı

Net-Sis İnternet Ve Bilişim Hizmetleri Cloud VDS Altyapı Tanıtım Kataloğu

Net-Sis İnternet Ve Bilişim Hizmetleri Cloud VDS Altyapı Tanıtım Kataloğu Net-Sis İnternet Ve Bilişim Hizmetleri Cloud VDS Altyapı Tanıtım Kataloğu İÇİNDEKİLER 1- Cloud VDS Nedir? Niçin Net-Sis VDS Paketleri? 2- Sunucu Özellikleri 3- Veri Depolama Birimi Özellikleri 4- Network

Detaylı

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli

Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli. Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet Modeli HOŞGELDİNİZ Erdal Kılıç SOFT Gökhan Akça KoçSistem Lojistik ve Taşımacılık Sektöründe Yeni Hizmet

Detaylı

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim Programı e-bġlg 121 AĞ TEKNOLOJĠLERĠNĠN TEMELLERĠ Öğr. Gör. Bekir Güler E-mail: bguler@fatih.edu.tr Hafta 5: Ağ (Network) katmanı I 4. 1 Giriş 4.2 Sanal devre (virtual

Detaylı

Solving Solutions. IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri

Solving Solutions. IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri saynvr NSV1 Serisi IP-Video ve Ses video kayıt sistemleri Analog kameraların dezavantajları: Düşük çözünürlüklü, Kablo maliyeti, Kayıt imkanı kısıtlılığı Uzun mesafelerde tek bir kablo kullanımında sinyal

Detaylı

Computer Networks 5. Öğr. Gör. Yeşim AKTAŞ Bilgisayar Mühendisliği A.B.D.

Computer Networks 5. Öğr. Gör. Yeşim AKTAŞ Bilgisayar Mühendisliği A.B.D. Computer Networks 5 Öğr. Gör. Yeşim AKTAŞ Bilgisayar Mühendisliği A.B.D. TCP/IP Modeli TCP/IP, günümüzde en yaygın olarak kullanılan protokol takımıdır ve TCP/IP protokol yığınına (TCP/IP stack) gömülü,

Detaylı

ĐZLEME(MONITORING) HĐZMETĐ

ĐZLEME(MONITORING) HĐZMETĐ ĐZLEME(MONITORING) HĐZMETĐ İÇİNDEKİLER KAPSAM DAHİLİNDEKİ SERVİSLER ÜRÜN ÖZELLİKLERİ VE GEREKSİNİMLER SIKÇA SORULAN SORULAR KAPSAM DAHĐLĐNDEKĐ SERVĐSLER Her geçen gün artan bilişim envanterinde yaklaşık

Detaylı

PureSystem DeepDive Kaan R. SOYGÜR PROSİSTEM

PureSystem DeepDive Kaan R. SOYGÜR PROSİSTEM PureSystem DeepDive Kaan R. SOYGÜR PROSİSTEM BT ANALİZ Durum Tesbiti 2 Bilişim Teknolojileri Analizi Dünya Genelinde Sunucu, Güç, Soğutma ve Yönetim İçin Harcamalar 2013 1996 2001 %8 %11 %43 %29 %63 %46

Detaylı