ELEKTRONK GÜBRE DOZLAMA KONTROL ÜNTES. sürüm 1.1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELEKTRONK GÜBRE DOZLAMA KONTROL ÜNTES. sürüm 1.1"

Transkript

1 ELEKTRONK GÜBRE DOZLAMA KONTROL ÜNTES sürüm 1.1

2 çindekiler: 1 EC Nedir? 2 Genel Özellikler 3 Montaj 4 Cihazın Programlanması Mönüler: a.. Program Ayarı b.. Genel Ayarlar c.. Alarm Deerleri d.. EC Kalibrasyon e..ec Ofset Ayarı f.. Çıkı 5 Cihazın Çalıtırılması 6 Arıza Bulma Kılavuzu

3 EC Nedir: EC, elektriksel iletkenliktir. Sözcüün ngilizce ba harflerinin kısaltmasından gelmektedir. Bilindii gibi tarımda kullanılan gübreler mineral ve tuzlardan olumaktadır. Tuzlar ve mineraller elektrik iletkenliini direkt deitiren unsurlardır. Dolayısıyla EC ölçülerek geçen gübre miktarı kontrol edilebilir. Son yıllarda tarımda bitki ve sebze ihtiyaçları için EC deerleri belirlenmitir. Bu tür cihazlar yardımıyla bitki besleme düzenli bir hale getirilir. Beslemenin düzenlemesi kalite ve verim artıına yansıyacaktır. Genel Özellikler: Kontrol tipi : Mikrokontrol PID Ekran tipi : 2x16 Likit Kristal Kontrol : 3 tu ile Besleme Voltajı : 220 V 50hz Max güç Harcaması : 12 VA Gübre Kontrol Çıkıı : 24 V ac Gübre Kontrol Vanası : 2 adet 24 V ac Alarm Çıkıı : 1adet (Kuru kontak), 1 amper Motor Kontrol Çıkıı : 1 adet (Kuru Kontak), 1 amper Çalıma Sıcaklıı : 0-40 C Sıcaklık Düzeltmesi : Var EC Probu : 1 (10kohm) Gövde Yapısı : ABS Ölçüler : 22x16x8 cm Ölçüm aralıı : 0-10mS Ölçüm Hassasiyeti : 0,1mS

4 Montaj:

5 DREK EM ÇN BALANTI VENTUR KULLANARAK YAPILAN BALANTI

6 Cihazın Programlanması: Tular: P tuu : Program ve Onay için kullanılır. + tuu : Artırma tuu (Mönüde gezer,rakamları artırır.) - tuu : Eksiltme tuu(mönüde gezer, rakamları azaltır.) Cihazın Genel Kullanımı: Üniteye elektrik verildiinde Ekranda; V1.0 Compiled on 17Eyl 04EC Cont gibi bir ekran gelir.bu ekranda yazılım ve donanım ile ilgili teknik verilerdir.5sn içinde kaybolur.bekleme konumuna geçer. DirmanElektronik Ec:1.0ms 20 C Bekleme ekranı Yukarıda görüldüü gibidir.bu ekranda Üretici firma,ec ve su sıcaklık bilgileri ekrana gelir. MÖNÜLER: Program mönüsüne P Tuuna basılarak girilir. Program Ayarı Genel Ayarlar Alarm Deerleri EC Kalibrasyon Çıkı Olmak üzere be adet mönü balıı vardır. Cihaz ile gösterilen mönü balıını seçer. Örnek: ProgramAyarı Genel Ayarlar Program Ayarı Seçilmitir. + tuuna basın ProgramAyarı Genel Ayarlar Genel Ayarlar Seçilmitir.

7 Program Ayarı: Bekleme ekranı konumunda iseniz P tuuna basıp bırakınız. ProgramAyarı Genel Ayarlar Gördüünüzde tekrar P tuuna basıp bırakınız. Program Ayarı SulamaSure=00:15 + veya tuunu kullanarak sulama süresi saatini giriniz.p tuuna basınız Program Ayarı SulamaSure=01:15 +veya tuunu kullanarak sulama süresi dakikasını giriniz.p tuuna basınız. Ec Deeri = 2.0 TankSeçimi=A + veya tuunu kullanarak istenilen Ec deerini ayarlayın. P tuuna basın. Ec Deeri = 2.5 TankSeçimi=A + veya tuunu kullanarak tank seçimi yapınız. P tuuna basınız. Program ayarları yapılmıtır. A=Birinci gübre tankından emi. B= kinci gübre tankından emi. AB=ki gübre tankından emi. Cihaz Bekleme ekranına dönecektir. Örnekte 01:16 dakika, Ec 2.5mS 1 inci gübre tankı ayarlanmıtır. Deerler örnek için verilmitir. Hiçbir sulamaya örnek olarak kullanılmamalıdır.deerler Bitki veya sebze isteine göre deneyimli çiftçi,uzman veya Ziraat Mühendisleri tarafından tayin edilmelidir.

8 Genel Ayarlar: Bekleme konumunda iken P tuuna basınız.+ tuuna (birkez) basınız. ProgramAyarı Genel Ayarlar P tuuna basınız. Peryot sn = 1 KararAralıı=4 Periyot ayarı için + veya tuunu kullanınız.en az 1,en çok 4 deeri olabilir. Periyot Vananın maksimum açık kalma ve bekleme süresidir. 1 seçilmise vana açık ve kapalı kalma süresi 1 saniyedir. P tuuna basınız. Peryot sn = 1 KararAralıı = 4 + veya tuları karar verme zamanını belirleyiniz. Karar Aralıı; hat üzerinde ölçülen deerin duruma göre gübre alımına karar verme aralııdır. En az 4 En çok 16 sn olabilir. P tuuna basınız. Doz Seviye=50% ABDengele=10% + veya tularını kullanarak doz seviyeyi ayarlayınız. Doz seviye gübre vanasının balangıç anındaki deerini belirler. Not: Çalıma ekranından alınacak deer kaydedilirse tutturma zamanı oldukça kısalır. Doz Seviye=50% ABDengele=10% + veya tularını kullanarak A ve B tankı arasındaki farkı düzeltin.bu alan iki gübre tankı kullanıldıında önemlidir.tanklar arasındaki gübre emi farkını ortadan kaldırmak için kullanılır.(-50%) ile (+50% )arasında ayarlanır.. P tuuna basınız Tatlı Su ilk =1dk Tatlı Su son=1dk + veya tuunu kullanarak çalıma baladıında geçmesini istediiniz gübresiz sulama süresini giriniz.p tuuna basınız. 0 ile 9 dakika arasında ayarlanabilir. Tatlı Su ilk =1dk Tatlı Su son=1dk

9 + veya tuunu kullanarak gübreli sulama sonunda verilmesi istenen gübresiz sulama süresidir.0 ile 9 dakika arasında ayarlanabilir. P tuuna basınız.genel ayarlar yapılmıtır. Alarm Deerleri : DirmanElektronik Ec:1.0ms 20 C Bekleme ekranında iseniz.p tuuna basınız.ki kez + tuuna basınız. Genel Ayarlar AlarmDegerleri mönüsüne geleceksiniz.p tuuna basınız. EC max =6.0 Sıcaklık min= 0 + veya tuunu kullanarak EC max ı ayarlayın.cihaz bu kısma kayıtlı olan deeri hat üstünde ölçerse sulama durur ve alarm çıkıı aktif konuma getirilir.0ile 6 arasında ayarlanabilir P tuuna basınız. EC max =6.0 Sıcaklık min= 0 + veya tuunu kullanarak sıcaklık deerini giriniz.bu konum suyun sıcaklıını kontrol eder girilen deerden küçük veya eitse sulama durdurulur.alarm çıkıı aktif olur C arasında ayar yapılabilir. Deer 0 C girilmise bu kontrol devre dıı bırakılmıtır. Önemli: 1- Ec max deeri program ayarı ile belirlenen sulama Ec deerinden küçük olamaz Eer Ec max bu deerden küçük ise sulama gerçeklemez. Alarm çıkıı aktif edilir. 2- Alarm var ise sulama programı iptal edilmitir. 3- Alarm Çıkıı tuuna basılarak iptal edilir 4- Gübre vanaları max açık (A99-B99) ise sulama devam eder ve Alarm çıkıı aktif olur.

10 EC KALBRASYON: DirmanElektronik Ec:1.0ms 20 C Bekleme ekranında iken P tuuna basınız.+ tuuna üç kez basınız. EC Kalibbrasyon Cıkıs P tuuna basınız. Ec Kalibrasyon SıvıDeeri: tuunu kullanarak kalibrasyon sıvı deerini ayarlayınız. + tuuna birlikte basıp beklerseniz kalibrasyon sıvı deeri 2,76 olur ve 2,76 standart kalibrasyon sıvı deerleridir. P tuuna basınız. Ec Kalibrasyon Sıvısına Daldır Mesajı geldiinde kalibrasyon sıvısına probu daldırınız.ekran otomatik olarak deiecektir. Ec=110 - :Cıkıs P: Kayıt Ekranına benzer bir ekran gelecektir. Prob sıvıda iken 10 sn kadar bekleyiniz. P tuu ile kayıt ediniz. Ec Kalibrasyon Onaylandı Mesajı görünecek ve 3sn içinde cihaz bekleme konumuna dönecektir. 10 sn içinde bekleme ekranındaki deer kalibrasyon sıvı deerine eit olmalıdır. deilse kalibrasyon ilemi tekrar yapılmalıdır.

11 EC OFFSET AYARI: Bu ayar cihazın Elektronik tasarımı ile ilgilidir.0 ile 9 arasında deerler alabilir.standart deer 6 dır.ancak yetkili servis tarafından deitirilmelidir. ÇIKI: Herhangi bir nedenden dolayı mönüye girilmise ve hiçbir ayar yapılmayacaksa + tuunu kullanarak CIKIS mönüsüne gelin ve P tuuna basınız.cihaz bekleme ekranına döner. CHAZI ÇALITIRMA: 1-Programla Çalıtırma: Cihazı programla çalıtırmadan önce kalibrasyon, program ayarı ve genel ayarların yapılmı olması gereklidir. Bekleme ekranında iken DirmanElektronik Ec:1.0ms 20 C Önce + tuuna basın ve bu tuu basılı tutunuz. Sonra tuuna basınız. (+ tuu basılmı olmalıdır) Cihaz çalımaya balayacak ve çalıma ekranı görünecektir. Bu çalıma ekranındaki deerler örnektir. EC : :16 A65 25 C G.su Ekranda ; EC satırında okun sol kısmında kalan deer ölçülen deerdir.okun sa kısmında kalan ise istediimiz sulama deeridir. 00:16 ; kalan sulama zamanıdır.( 00 kısmı saat 16 kısmı dakikayı gösteriyor.) A65 ; 1 gübre tankı vanasının 65% açık olduunu gösteriyor.bu kısımda B tankı da aktif ise onun deeri de görülebilir.bnu deer genel ayarlarda doz seviyeye yazılabilir. 25 C ;Suyun sıcaklıını gösterir. G.su ; o an hatta gübreli sulama yapıldıını gösteriyor.bu mesaj alanında farklı mesajlar görülebilir Mesajlar aaıda açıklanmıtır. T.su : Tatlı su; gübresiz geçen su dur. B.Kon; Basınç kontaklı çalıma Alrm ; Alarm Çalımayı durdurmak gerekli ise + tuuna basılı tutun sonra tuuna basınız.çalıma duracaktır.

12 Basınç Kontaklı Çalıma : Hidrofor kullanılan sistemlerde sulama yapabilmek için kullanılabilir.basınç kontaını Cihazın içindeki GRS2 klemensine balayınız.cihaz artık Basınç kontaında gelecek aretle çalımaya hazırdır.parsel sulama vanalarından herhangi biri açılırsa basınç kontaı sistemi uyarır ve cihaz çalımaya balar.çalıma zamana balı deildir. Ekranda gösterilen süre sulama için geçen zamanı hatırlatmak içindir.program Ayarları kısmındaki süre bu konumda etkin deildir.sistemi durdurmak için parsel sulama vanası kapatılmalıdır.

13 ARIZA BULMA KILAVUZU: 1 - Cihaz çalımıyor. Cihaz 220Vac besleme ile çalımaktadır. ebekeyi kontrol ediniz.cihaz fiinin takılı olduundan emin olunuz 2 Cihazın ölçtüü deer ile ölçülen örnek arasında fark var. Cihazın kalibrasyonunu yeniden yapınız. 3 - Ünite çalııyor fakat gübre emi yok. Gübre hattındaki filtre ve vanaları kontrol ediniz. Ayar vanasından çekme sesi gelmiyorsa harici beslemenin balantılarını kontrol ediniz. 4 Tanklar eit çekmiyor. Genel ayarlar dan ABdengele me ayarlarını kullanarak dengeyi salayınız. 5 Cihaz alarm veriyor. Gübreleme duruyor. Alarm ayarlarını kontrol ediniz. Gerekirse deeri yükseltiniz. Dozlama seviyesini kontrol ediniz. Bu ayarın yüksek olması durumunda ilk çalımada yüksek EC ile sulama balamı olabilir. 6- Cihaz alarm veriyor. Gübreleme devam ediyor. Gübre vanaları maksimum dozlama(%99) seviyeye ulamı fakat istenen EC deerine ulaılamamıtır. Gübre tanklarını, younluunu ve balantıları kontrol ediniz.

TULAR-------------------------------------------------------------------------------------

TULAR------------------------------------------------------------------------------------- TULAR------------------------------------------------------------------------------------- (P) Program ve onay (+) Arttır ( Menüde gezer veya rakam attırır.) ( -) Azalt(Menüde gezer veya rakam azaltır.)

Detaylı

BENMAR VE KURUTMA DOLABININ KULLANIMI

BENMAR VE KURUTMA DOLABININ KULLANIMI S.D.U. ARKKARAAAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA LABORATUVARINDA BULUNAN BAZI MKROLEMCL ARAÇLARIN PROGRAMLANMASI VE ÇALITIRILMASI Mikroilemcili bir ekipmana program yapabilmek için ilemin yapılacaı anda herhangi

Detaylı

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır)

PH/EC KALİBRASYON(Ayarlar ekranında PH/EC Kalibrasyon Ayarlar üzerine basılarak, şifresi ile ulaşılır) AYARLAR(Giriş ekranında üzerine basılarak ulaşılır) Sulama ve gübreleme birlikte seçilirse vana kontrolü ve dozlama birlikte yapılır. Sulama ve gübreleme ayrı seçilirse vana kontrolü ve dozlama ayrı yapılır.

Detaylı

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları

Elektrik Bağlantı Şeması ve Sensor Ayarları Teknik Özellikler: Mikrobilgisayar kontrollü Gerçek zaman saati Kalibrasyon gerektirmeyen hassas nem ve ısı sensörü (Nem hassasiyeti %3 sıcaklık %0,5) 2 farklı program kontrollü, 4 vana çıkışı (24 Vac

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

KONTROL INVIKTA Double

KONTROL INVIKTA Double KONTROL INVIKTA Double PAKET ĠÇERĠĞĠ A) "Temel POOL Double" ph ve REDOKS kontrol cihazı B) Emme cihazlı (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Polietilen dağıtım hortumu (3 m) D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Zemin filtresi

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9

Kullanım Kılavuzu. Çamaır Makinası PW9 Kullanım Kılavuzu Çamaır Makinası PW9 38 9065-31 05.51 çinder Genel...3 Program butonları...3 Opsiyon butonları... Balama butonu... Deterjan Haznesi... Gösterge bilgilsi...5 Arıza Kodları...6 Yıkama Programı...7

Detaylı

BK 5000 Yüzey Blöf Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BK 5000 Yüzey Blöf Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı BK 5000 Yüzey Blöf Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı BK 5000 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 4 4.1. Montaj...

Detaylı

DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL :

DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL : DKEY ÇFT KÖE PVC KAYNAK KONTROL : Özellikler: Boyut : 72 x 44 x 95 mm Giri Voltajı : 7 ~ 36 VDC Güç : 3 ma Çıkılar : 2 adet 24VDC 5 ma 2 adet SSR çıkıı 24 V Giriler : 5 adet kuru kontak 2 adet J tipi T/C

Detaylı

GEMAŞ Genel Mühendislik A.Ş.

GEMAŞ Genel Mühendislik A.Ş. GEMAŞ Genel Mühendislik A.Ş. POOL DIRECTOR KULLANMA KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Giriş 3 Pool Director Nedir 4 Genel Bilgiler 4 SET Değerlerinin Ayarlanması 4 ph ve ORP İçin Mod Seçimi 5 Genel ayarların

Detaylı

Pozisyon Kontrol Sistemi Üzerine Karakteristik Yapı Çalı ması: STANBUL - 2010

Pozisyon Kontrol Sistemi Üzerine Karakteristik Yapı Çalı ması: STANBUL - 2010 Pozisyon Kontrol Sistemi Üzerine Karakteristik Yapı Çalıması: Set Üzerinde Kullanılacak Ekipman: 1 Motor sürücü ve çıkı potansiyometresi, 1 Ayarlama amplifikatörü, 1 Türevsel amplifikatör, 1 Toplama amplifikatörü,

Detaylı

GÖRÜNÜM CM 707 KULLANIM KILAVUZU. Tanım. Özellikler

GÖRÜNÜM CM 707 KULLANIM KILAVUZU. Tanım. Özellikler TR CM 707 KULLANIM KILAVUZU Tanım Honeywell CM707, ısıtma sistem verimliliini kontrol etmek,siz evdeyken ve dıarıdayken konfor sıcaklıklarını salamak amacıyla dizayn edilmi bir programlanabilir oda termostatıdır.

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU

GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU GERGİ DENETİM CİHAZI KULLANIM KLAVUZU Cihaz üzerinde görülen tuşların fonksiyonları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Programa giriş ve çıkış yapmayı sağlar.5 sn basılı tutmak gerekir Dara alma işlemini

Detaylı

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!..

Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE okuyun!!.. TOU 01 KULLANMA KLAVUZU EPC (Teknolojik deðiþiklikler nedeniyle deðiþiklik hakký saklýdýr. Üretici Firma deðiþiklikleri önceden haber verilmeksizin yapabilir.) Cihazýnýzý kullanmadan önce lütfen DÝKKATLE

Detaylı

SK 3400 Oransal Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 3400 Oransal Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 3400 Oransal Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 3400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 6 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 6 4.1. Montaj...

Detaylı

ABKR ABK2120. Poultry Climate And Alarm Controller KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK2120. Poultry Climate And Alarm Controller KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK2120 Poultry Climate And Alarm Controller KULLANMA KILAVUZU ABK2120 Poultry Climate And Alarm Controller Tavukhane, Hayvan Damı vb. kapalı yerlerin ısıtma,soğutma,minimum havalandırma ve fanlarını

Detaylı

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2

MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MODEL OP-LP1 MODEL OP-LP2 MESAFE / POZİSYON ÖLÇME VE KONTROL CİHAZI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU

DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU DOZAJ POMPASI TÜRKÇE PROGRAMLAMA KILAVUZU POMPALAR ME1 PH OLASI ÇALIŞMA DURUMLARI SABİT FREKANS Sabit Dozlama. Sabit ve programlanabilir akış oranı PH A BAĞLI FREKANS ph dozlamayla bağlı. Bağlılığın sınırı

Detaylı

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU kalite UDEA ELEKTRONİK A.Ş. İçindekiler MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE... 2 MPRD-FAZ ALICI ÜNİTENİN GENEL ÖZELLİKLERİ... 2 Kumanda Öğretme İşlemi... 3 Kumanda Silme İşlemi...

Detaylı

1. Tanım ve Özellikler. 1.1. Tanım

1. Tanım ve Özellikler. 1.1. Tanım 1. Tanım ve Özellikler 1.1. Tanım Modbus protokolü ile OmniCon, Bilgisayar, PLC ve dier cihazlarla haberleerek topladıı bilgileri göstermek üzere tasarlanmı Info Panel kontrol ve haberleme ünitesidir.

Detaylı

AQUA METER 5. GARANT VE STANDARTLAR...14 6. TEKNK ÇZMLER...14. 06.10.09 Sayfa 1/14

AQUA METER 5. GARANT VE STANDARTLAR...14 6. TEKNK ÇZMLER...14. 06.10.09 Sayfa 1/14 1. TANIM VE ÖZELLKLER...2 1.1. TANIM...2 1.2. ÖZELLKLER...2 1.2. TEKNK ÖZELLKLER...3 2. KURULUM...4 2.1. GENEL MONTAJ...4 2.2. ELEKTRK BALANTISI...5 2.3. ELEKTROT SEÇM...5 2.4. ISI SENSÖRÜ...6 2.5. ANALOG

Detaylı

OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI

OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI OZ-300 OZON JENERATÖRÜ PLC KONTROL SİSTEMİ ARIZA VE UYARI MESAJLARI EL KİTABI Sayfa: 1/15 FİHRİST Dewpoint Dewpoint değeri düşük F4 trafo termik arızası Trafo bobin arızası Cihaz kapakları açık Soğutma

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU

ÖZKAY ELEKTRONİK. BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU ÖZKAY ELEKTRONİK BK-103 Asansör Kumanda Kartı KULLANIM KILAVUZU 1. GİRİŞ BK-103 asansör kumanda kartında kumanda ayarlarını yapabilmek ve arıza kayıtlarını izleyebilmek gibi fonksiyonlar için 2x16 LCD

Detaylı

TAM OTOMATİK KAPI KARTI

TAM OTOMATİK KAPI KARTI İBRAHİMOĞLU MÜHENDİSLİK TAM OTOMATİK KAPI KARTI KULLANMA KILAVUZU KAPI KARTINA GENEL BAKIŞ SOĞUTUCULARI İLE BİRLİKTE MOTOR SÜRME TRANSİSTÖRLERİ 15V AKÜ BESLEME SİGORTASI AC GİRİŞ BESLEME SİGORTASI Kapı

Detaylı

GÜBRE VE ASİT DOZLAMA KONTROL CİHAZI

GÜBRE VE ASİT DOZLAMA KONTROL CİHAZI GÜBRE VE ASİT DOZLAMA KONTROL CİHAZI EC ve ph : EC, İngilizce Electrical Conductivity(elektriksel iletkenlik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan kısaltmadır. Birimi ms/cm dir. Kimyasal gübreler tuzlardan

Detaylı

VAKUMSUZ OTOKLAV VE INKUBATOR ÜN KULLANIMI

VAKUMSUZ OTOKLAV VE INKUBATOR ÜN KULLANIMI S.D.U. ARKKARAAAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU GIDA LABORATUVARINDA BULUNAN BAZI MKROLEMCL ARAÇLARIN PROGRAMLANMASI VE ÇALITIRILMASI Mikroilemcili bir ekipmana program yapabilmek için ilemin yapılacaı anda herhangi

Detaylı

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0

Termik higrometre. Kullanma kılavuzu - Türkçe. Versiyon 1.0 Termik higrometre Kullanma kılavuzu - Türkçe Versiyon 1.0 İçindekiler 1. İlk kullanımdan önce okuyun.......... A - 02 2. Ekran............................ A - 03 3. Kullanım.......................... A

Detaylı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı ELITE PR Paket İçindekiler: A) "ELITE PR" ph ve REDOX kontrol cihazı B) PVC Crystal 4x6 ile emme cihazı (2 m) C) Polietilen hortum (3m) D) Bağlantı vidası (φ=6 mm) E) Emme çekvalfi F) FPM basma çekvalf

Detaylı

TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi

TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi TOU-S02 Akıllı Pompa Kontrol Ünitesi TOU-S02 Akıllı kontrol ünitesi, 0.75-7.5KW (1-10 HP) güç aralığındaki direk kalkışlı üç fazlı ikili derin kuyu pompalarının, hidrofor pompalarının ve drenaj pompalarının

Detaylı

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001

DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 DÖNER EKMEK FIRINI KONTROL KARTI (7 SEG TOUCH) KULLANIM KILAVUZU AKE-T7-DEF-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır

Detaylı

SAVEL Gas Alarm Sistemleri

SAVEL Gas Alarm Sistemleri SAVEL Gas Alarm Sistemleri 1 GAS2000+ DEDEKTÖR KONTROL SİSTEMİ GAS2000+ Dedektör Kontrol Sistemi maksimum 30 Adet dedektörün bağlanabileceği ve durumlarının görülebileceği alarm sistemidir. Sistem 320x240

Detaylı

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Portatif ph Metre Teknik Özellikler Ekran Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Tuş Takımı 6 tuşlu membran tuş takımı Ölçüm aralıkları ph ñ2.00 to 19.99 mv ± 1400 Sıcaklık ñ20.0 to 150.0 C (ñ4.0 to

Detaylı

Borunun Dışından Akış Kontrolü

Borunun Dışından Akış Kontrolü Borunun Dışından Akış Kontrolü Temassız, Sensörlü Akış Switchi Doppler Akış Switchi Model DFS-II Basınç düşmesi olmadan Sensörde tortu birikmesi olmadan Bakıma gerek olmadan Akış Kontrolü Boruyu kesmeden

Detaylı

TDH4342 KULLANMA KILAVUZU KULUÇKA MAKİNELERİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ ELEKTRONİK KONTROL ÜNİTESİ. Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd.

TDH4342 KULLANMA KILAVUZU KULUÇKA MAKİNELERİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ ELEKTRONİK KONTROL ÜNİTESİ. Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. KULLANMA KILAVUZU TDH4342 KULUÇKA MAKİNELERİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ ELEKTRONİK KONTROL ÜNİTESİ Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. TÜR TDH4342 V01 11/17 İÇİNDEKİLER 1) GENEL TANIM 2) KULLANMADAN ÖNCE

Detaylı

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1

SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 SYC / SYT / SYP ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.1 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90)

Detaylı

1 Nem Kontrol Cihazı v3

1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM KONTROL CİHAZI v5.0 Nem Kontrol Cihazı v3.0 1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM Havada bulunan su buharı miktarına nem denir. Nem ölçümlerinde mutlak nem, bağıl nem ve spesifik nem hesaplanır. Mutlak nem birim

Detaylı

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ

MODEL OP-CN4. Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU ARTIMSAL SAYICI UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ MODEL OP-CN4 ARTIMSAL SAYICI Sürüm 2.0 KULLANMA KILAVUZU UYARI! CİHAZI KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUNUZ 1. Cihazın elektriksel bağlantılarını son sayfada belirtilen şekilde yapınız. 2. Elektriksel

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

SD-AY mA SEVİYE PROBU

SD-AY mA SEVİYE PROBU SD-AY420 4-20mA SEVİYE PROBU Vira Isı Endüstriyel Ürünler A.Ş. Metal İş Sanayi Sitesi 11. Blok No:37-39 İkitelli/İstanbul Tel: 0.212.549.57.70 Fax: 0.212.549.58.48 info@viravalf.com www.viravalf.com SD-AY420

Detaylı

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0

SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V 2.0 EKİM, 2010 KONTAL ELEKTRONİK :: SEESAW BARİYER KONTROL KARTI KULLANIM KİTABI V2.0 0 SEESAW 24V DC BARİYER KONTROL KARTI KARTI VE KULLANIMI Seesaw

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU

SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ELITE A.G. JM-110LRE SICAK VE SOĞUK ETĐKET VE BOY KESME MAKĐNASI KULLANIM KILAVUZU ANA EKRAN Makinenin şalteri açıldığında 5 sn boyunca açılış ekranı gelir. Daha sonra ana ekrana geçilir. Bu ekranda yardımcı

Detaylı

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız.

1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. ÇALIŞTIRMA 1- Su ve elektrik tesisatının yukarıda anlatıldığı şekilde yapıldığını kontrol ediniz. 2- Hidroforun besleyeceği tesisattaki tüm muslukları kapatınız. 3- Hidrofor emme hattındaki vanayı tamamen

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR

KULLANIM ALANLARI SERTİFİKALAR AÇIKLAMALAR MİKROİŞLEMCİLİ BRÜLÖR KONTROL RÖLESİ ESA GENIO SERİSİ ÖZELLİKLERİ Besleme gerilimi 115 / 230 Vac Frekans 45-65 Hz Güç tüketimi (Çıkışlar hariç) 10 VA, maksimum Çalışma sıcaklığı 0-60 C Stoklama sıcaklığı

Detaylı

YAKMADA ELEKTRONK DONANIM VE EMNYET SSTEMLER

YAKMADA ELEKTRONK DONANIM VE EMNYET SSTEMLER 25 YAKMADA ELEKTRONK DONANIM VE EMNYET SSTEMLER Haluk SÖZER ÖZET Emniyetli gaz yakma için kullanılması gereken elektronik donanımlar ve özellikleri ALEV KONTROL Gaz yakmada emniyet, gaz hattı kontrolünden

Detaylı

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği.

GEPA. RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği. Kullanma Kılavuzu. Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği. GEPA RFD-121 Arıza Gösterge Düzeneği Orta Gerilim Yer Altı Şebekeleri İçin Arıza Akımı Gösterge Düzeneği Kullanma Kılavuzu www.gepaelk.com İçindekiler 1. Genel... 1 2. Özellikler... 1 3. Bağlantı ve Montaj...

Detaylı

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz

Ses Seviyesi Ölçer. Kullanım Kılavuzu. Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz Ses Seviyesi Ölçer Kullanım Kılavuzu Kullanmadan önce bu kılavuzu tamamen okuyunuz 2242 GİRİŞ Bu cihaz fabrika, okul, ofis, aile vs gibi değişik yerlerdeki ses seviyelerini ölçmek için kullanılabilir.

Detaylı

KALE GEÇ KONTROL ÜNTELER. KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200

KALE GEÇ KONTROL ÜNTELER. KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200 KULLANMA VE MONTAJ KILAVUZU Model-10/100-200 ÜRÜN TANITIMI KULLANIM TALMATI KD050/10-100 & 10-200 kontrol ünitesi özellikle tüm elektrik kontrollü kilitler ve güvenlik kontrolleri için dizayn edilmitir.

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0

GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 GRAFİK EKRAN STOKERLİ KAZAN KONTROL ÜNİTESİ KULLANIM KILAVUZU V1.0 1 1. TUŞLAR : YUKARI/AŞAĞI TUŞLARI: Cihaza yeni değer girişi bu tuşlar ile yapılır. SICAKLIK AYARI: Kazan sıcaklık set değeri bu tuş ile

Detaylı

PRO 95 Dairesel Motor Kontrol Kartı. Genel özellikler

PRO 95 Dairesel Motor Kontrol Kartı. Genel özellikler Genel özellikler Kart giriş voltajı 220VAC 50 \ 60 Hz Giriş sigorta değeri 3A 250VAC Maksimum motor gücü 800 W Harici cihazlar için besleme değeri 24VAC 315 ma max. Harici cihazlar için sigorta değeri

Detaylı

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20 İçindekiler Teknik Özellikler 6 Parametre Tablosu 8 Kullanıcı Arabirimi 10 Montaj 16 Ürün Seçimi 20 Teknik Özellikler 6 Teknik Özellikler AC Besleme DC Besleme Giriş Voltajı 100 220 VAC ± %10 24 VDC ±

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU MTC41 SÜT TANKLARI İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ DİJİTAL TERMOSTAT. Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. TÜR MTC41 V01 03/17

KULLANMA KILAVUZU MTC41 SÜT TANKLARI İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ DİJİTAL TERMOSTAT. Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. TÜR MTC41 V01 03/17 KULLANMA KILAVUZU MTC41 SÜT TANKLARI İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ DİJİTAL TERMOSTAT Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. TÜR MTC41 V01 03/17 İÇİNDEKİLER 1) GENEL TANIM 2) KULLANMADAN ÖNCE 3) GÜVENLİK UYARILARI

Detaylı

AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ

AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ AN 96L ENERJİ ANALİZÖRÜ 1-Akım Trafo Oranı ayarı: Set tuşuna basılır. Ekranda : akım trafo oranı mesajı görülür. Tekrar Set tuşuna basılır. Ekranda önceden ayarlanmış olan akım trafo oranı değeri görülür.yukarı,

Detaylı

KULLANIM KLAVUZU DCB-I KRAMER KAPI KONTROL KARTI. Lifkon Elektrik Elektronik DCB-I. D.No: 005 - D.Ver: 104-27.04.2015 - www.lifkon.

KULLANIM KLAVUZU DCB-I KRAMER KAPI KONTROL KARTI. Lifkon Elektrik Elektronik DCB-I. D.No: 005 - D.Ver: 104-27.04.2015 - www.lifkon. KRAMER KAPI KONTROL KARTI KULLANIM KLAVUZU Bütün Hakları Saklıdır. 1 / 11 İÇİNDEKİLER GĠRĠġ... 3 TEKNĠK ÖZELLĠKLER... 4 BAĞLANTI ġemasi... 5 KART ÇALIġMA MODLARI... 6 MENÜ... 7 KAPI HAREKETLERĠ... 10 MONTAJ...

Detaylı

DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF. Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ.

DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF. Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ. DIGITAL ODA TERMOSTATI SYN-177 RF Kurulum ve kullanım talimatı DİKKAT! KURULUM VE KULLANIM ÖNCESİNDE MUTLAKA OKUYUNUZ. Bu termostatı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu ısıtma kontrol cihazı, doğru kullanım

Detaylı

13 VA / 6 W 18 VA / 8 W 21 VA / 11 W 13 VA / 6 W 18 VA / 8 W 21 VA / 11 W. MVE506/S : 600 N Sıcaklık. MVE510/S : 1000 N Storage sıcaklığı = 50 C

13 VA / 6 W 18 VA / 8 W 21 VA / 11 W 13 VA / 6 W 18 VA / 8 W 21 VA / 11 W. MVE506/S : 600 N Sıcaklık. MVE510/S : 1000 N Storage sıcaklığı = 50 C 0-10 Vdc Oransal ve Yüzer Kontrol, 24 Vac Vdc Güç Besleme Mil hareket boyu: 5-60 mm. Kendinden mil hareket boyu belirleme 2 Yollu 2TGB.F, VSB, VSBF ve 3 Yollu 3TGB.F, VMB, VMBF kontrol vanaları ve diğer

Detaylı

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV.

Semboller : :Açma kapama alteri :Ate leme butonu :Yardımcı röle :Merkez kontak :Normalde açık kontak :Normalde kapalı kontak :UV. ALEV MONİTÖRÜ 03A1 Uygulama Alev monitörleri, uygun alev elektrodu veya UV. fotosel ile birlikte, alevin belirli bir standardın altında olduğunu, yanmanın iyi olduğunu veya alevin söndüğünü haber verir.

Detaylı

OKG-110 SÜREKLİ KARIŞTIRMALI TANK REAKTÖR EĞİTİM SETİ

OKG-110 SÜREKLİ KARIŞTIRMALI TANK REAKTÖR EĞİTİM SETİ 2014 OKG-110 SÜREKLİ KARIŞTIRMALI TANK REAKTÖR EĞİTİM SETİ www.ogendidactic.com 1 1. Reaktan tankları, 2. Ön ısıtıcı, 3. Karıştırıcılı reaktör, 4. Diyaframlı pompalar, 5. Acil stop, 6. Ana şalter, 7. Faz

Detaylı

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu Mekanik Montaj 1) Motorları kapıların açılma yönüne göre Motor1 i sol kanada, Motor2 yi sağ kanata takınız. Başka türlü bağlantılarda kapıların programlamasında sıkıntı

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ KAYM KAMA AÇMA MAKİNESİ KULLANIM KILAVUZU VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İÇİNDEKİLER Teknik özellikleri....2 Makine ölçüleri..... 2 Kullanım kılavuzu 3 Kurulum ve yerleşim... 3 Makine kullanımı... 3 Kama broşu

Detaylı

AX5000 KONTROL PANELLER

AX5000 KONTROL PANELLER AX5000 KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA AX5000 serisi, farklı modellerde kontrol panellerinden oluur. Bazı AX5000 panelleri tek baına ya da bir haberleme aı içinde baka panellerle kullanılabilirler.

Detaylı

ABKR ABK 2310 Kafes Tavukçuluğu Yemleme, Sulama ve Aydınlatma Kontrolörü KULLANMA KILAVUZU

ABKR ABK 2310 Kafes Tavukçuluğu Yemleme, Sulama ve Aydınlatma Kontrolörü KULLANMA KILAVUZU ABKR ABK 2310 Kafes Tavukçuluğu Yemleme, Sulama ve Aydınlatma Kontrolörü KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER - GENEL - TUŞLARIN İŞLEVLERİ - LED GÖSTERGE FORMATI - ÇALIŞMA EKRANI - SET MENÜLERİ - CİHAZIN ÇALIŞMASINA

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi Kontrol Paneli 1- Kapak cıvataları 2- Anahtar 3- Selenoid in aktif olduğunu belirten uyarı ışığı 4- LCD Ekran 5- Set tuşu 6- Yukarı tuşu 7- Aşağı tuşu Kullanıcı Parametrelerine ulaşmak için SET (=) tuşuna

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA

MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA MİDEA MARKA ISI POMPASI- TİCARİ TİPLER YALNIZ SICAK SU ISITMA 1ph/50Hz:10kW 3ph/50Hz:20kW 3ph/50Hz:43kW 1. Kapasite: Monofaze 10kW; trifaze 20/43kW. 2. Yüksek Verim; COP= 4 ( Dış Ortam Sıcaklığı: 20/15⁰C,

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI

OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI OTOMATİK KAPI KONTROL CİHAZI EKONT Otomatik kapı kontrol cihaz her türlü tam otomatik kapı otomasyonu uygulamalarında kullanılmak üzere tasarlanmış, çok fonksiyonelli ve her türlü güvenlik önlemleri düşünülmüş

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

BK 4000 Dip Blöf Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BK 4000 Dip Blöf Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı BK 4000 Dip Blöf Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı BK 4000 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

TOPRAK TEST EARTH TESTER

TOPRAK TEST EARTH TESTER AÇIKLAMA AYDINLATMADA,İÇ TESİSATTA,PANOLARDA TOPRAK BAĞLANTILARININ KONTROLU İÇİN (Koruma devresinin sürekliliğinin doğrulanması) KULLANILIR. ÇALIŞMA GERİLİMİ GÜCÜ MAKSİMUM TOPRAK GERİLİMİ MİNUMUM TOPRAK

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU DKH42 KULUÇKA MAKİNELERİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ DİJİTAL TERMOSTAT. Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. TÜR DKH42 V01 03/17

KULLANMA KILAVUZU DKH42 KULUÇKA MAKİNELERİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ DİJİTAL TERMOSTAT. Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. TÜR DKH42 V01 03/17 KULLANMA KILAVUZU DKH42 KULUÇKA MAKİNELERİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ DİJİTAL TERMOSTAT Elektrosan Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. TÜR DKH42 V01 03/17 İÇİNDEKİLER 1) GENEL TANIM 2) KULLANMADAN ÖNCE 3) GÜVENLİK

Detaylı

PRC100 BANT KANTARI CĐHAZININ ÖNDEN GÖRÜNÜMÜ

PRC100 BANT KANTARI CĐHAZININ ÖNDEN GÖRÜNÜMÜ PRC100 BANT KANTARI CĐHAZI KULLANIM KILAVUZU PRC100 BANT KANTARI cihazı endüstriyel ortamlarda kantar bantlarının izlenmesi ve kontrolü amacı için tasarlanmıştır. Yüksek hassasiyetlidir. Bant üzerinden

Detaylı

LC3 ( Sıvı Seviye Kontrol Rölesi )

LC3 ( Sıvı Seviye Kontrol Rölesi ) L3 ( Sıvı Seviye Kontrol Rölesi ) L3 Rölesinin asit ir Şekilde Tanımlanması L3 sıvı seviyesini izleyen ve istenen seviyeyi kontrol altında tutmaya yarayan röledir. Hangi işlemler yapılır? Kontrol Tespit

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler. Giriş

Kullanım Kılavuzu. İçindekiler. Giriş İçindekiler Giriş... 1 Ana işlemler...2 Ana menü yapısı...3 Zaman programı menüsü...3 Ayarlar menüsü...4 Raporlar menüsü...5 Saat/Tarih ayarlama menüsü...6 Giriş, dış hava denkleştirmeli ısıtma sistemlerinin

Detaylı

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03

TARİH REVİZYON NO REVİZYON TARİHİ SAYFA NO TALİMAT NO ÜRT TC 03 15.07.2011 00-1 - 5 ÜRT.02.01 TC 03 1.0AMAÇ: Eker Süt Ürünlerinde, Sütlü Tatlı unda kullanılan Falaise 95 Tatlı makinesinin uygun şekilde CIP ve temizliği için yöntem belirlemek. 2.0 KAPSAM VE GEÇERLİLİK:

Detaylı

Prof. Dr. Sait GEZGİN, Uzman Nesim DURSUN. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Böl., Konya. *sgezgin@selcuk.edu.

Prof. Dr. Sait GEZGİN, Uzman Nesim DURSUN. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Böl., Konya. *sgezgin@selcuk.edu. Toprağa Farklı Şekil ve Miktarlarda Uygulanan TKİ-Hümas ın Toprak Reaksiyonu ve luluğuna Etkisi, Bu Etkisinin Diğer Bazı Humik asit Kaynakları ile Karşılaştırılması Prof. Dr. Sait GEZGİN, Uzman Nesim DURSUN

Detaylı

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2

CCL-S / CCT / CCL-P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 -S / CCT / -P ÖZEL TASARIM RGB LCD DISPLAY KARTI PROGRAMLAMA VE MONTAJ KILAVUZU SÜRÜM: 1.2 AYBEY ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş. Sanayi Mah. Hızır Reis Cad. No:26 34906 Pendik İstanbul / Türkiye Tel: (90) (216)

Detaylı

TEST MASASI BTB-6. BAYLAN ÖLÇÜ ALETLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.

TEST MASASI BTB-6. BAYLAN ÖLÇÜ ALETLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEST MASASI BTB-6 BAYLAN ÖLÇÜ ALETLERİ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Fabrika: A.O.S.B. 10046 Sok. No:14 Çiğli - İZMİR - TÜRKİYE Tel: (0.232) 232 376 77 57 Fax: (0.232) 376 77 59-376 79 74 web: www.baylansayaclari.com

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

Genel Amaçlı Uygulamalı Kalibratör. Model 123 PROVA INSTRUMENTS INC.

Genel Amaçlı Uygulamalı Kalibratör. Model 123 PROVA INSTRUMENTS INC. Genel Amaçlı Uygulamalı Kalibratör Model 123 PROVA INSTRUMENTS INC. ĠĢlevler 1. 4-20mA (1KΩ yük,24v Destek voltajı) 2. 0-100.00mV,0-1000V,0-12.000V 3. K, J,E, T Termokupl ( C ve F) 4. Frekans 1-62500 Hz

Detaylı

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001

TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 TRIFAZE START-STOP KONTROL KARTI (TOUCH ARKADAN MONTAJ) KULLANIM KILAVUZU AKE-T-TSSA-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu

Detaylı

SMILE KONTROL PANELLER

SMILE KONTROL PANELLER ÖZELLKLER SMILE KONTROL PANELLER ÜRÜN SPESFKASYONU UYGULAMA Smile Smile serisi, serisi, farklı farklı modellerde modellerde kontrol kontrol panellerinden oluur. panellerinden Paneller röle oluur. sayısı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU SKM 2

KULLANIM KILAVUZU SKM 2 KULLANIM KILAVUZU SKM 2 Versiyon 11 Oluşturma Tarihi: 23.09.2016 İçindekiler 1 Açıklama... 3 1.1 Kullanma Amacı... 3 1.2 Özellikler... 3 2 Operasyon... 3 2.1 Tuş Görevi... 3 2.2 Kapatma/Açma... 4 2.3 Kuvvet

Detaylı

ULTRASONİK KALINLIK ÖLÇER TT100

ULTRASONİK KALINLIK ÖLÇER TT100 ULTRASONİK KALINLIK ÖLÇER TT100 KULLANMA KILAVUZU Sayfa 1 / 10 İÇİNDEKİLER 1. Önsöz. 3 2. Teknik Bilgi..... 5 3. Teknik Özellikler....5 4. Çalışma Prensibi... 5 5. Ölçüm Hızı..........7 6. Kalınlık Değerleri.....8

Detaylı

KONTROL SSTEMLER LABORATUARI

KONTROL SSTEMLER LABORATUARI YILDIZ TEKNK ÜNVERSTES ELEKTRK-ELEKTRONK FAKÜLTES KONTROL ve OTOMASYON MÜHENDSL BÖLÜMÜ KONTROL SSTEMLER LABORATUARI Doç.Dr. Haluk GÖRGÜN Ar.Gör. brahim ALIKAN Ar.Gör. Yavuz EREN STANBUL - 2010-1 - DiGiAC

Detaylı