20 sn de şarj olan telefon

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "20 sn de şarj olan telefon"

Transkript

1

2 20 sn de şarj olan telefon California da yaşayan 18 yaşındaki Easha Khare, geliştirdiği yeni şarj aletiyle başta telefon üreticileri olmak üzere bir anda ilgi odağı oldu. Hızlı biten ancak hızlı dolmayan bataryalara çare ararken büyük ölçüde nano dünyanın nimetlerinden faydalanan Khare, mevcut enerjiyi sıkıştırıp daha az alana hapsederek bugünkü batarya teknolojisinden çok daha uzun ömürlü ve kısa sürede şarj olabilen bir batarya geliştirdi. (AA) Square Stand ile mobil ödeme ABD li mobil ödeme sistemleriyle tanınan Square firması, yeni bir ipad standı olan Square Stand ı tasarladı. Square Stand, evde kullanacaklar için temel olarak kredi kartı bilgilerinizi girmeden üzerinde bulundurduğu manyetik sayesinde doğrudan karttan bilgilerinizi okuyabilen ve işlem yapan bir pos cihazına dönüşüyor. Aynı zamanda iş yerinde de kullanılabilen bu cihaz günümüzde kullandığımız pos cihazlarına ciddi bir rakip olacakmış gibi görünüyor. Evinizde veya iş yerinizdeki post cihazınız Square Stand ın satış fiyatı ise 299$ olarak belirlenmiş. (AA) dokunduğunuzu hissedin! Disney Research bünyesinde çalışma gösteren Ali Israr ve ekibi, ekranlarda yer alan objelerin hissedilmesine imkan veren yeni bir teknoloji geliştirmiş durumda. Üç boyutlu tarama ve derinlik algılama yeteneğine sahip bir cihazla (Kinect gibi) sanal ortama aktarılan objeleri / yüzeyleri / dokuları, geliştirilen özel algoritma ile iletken yapıya sahip düz bir ekran üzerinde kullanıcıya hissettirebilen sistem, bu hissiyatı parmak ile ekran arasında meydana gelen elektrostatik kuvvetin voltaj değişiklikleri ile farklılaştırılmasıyla sağlayabiliyor. Yani örneğin taranan herhangi objenin orta kısmında aşağıya doğru bir eğim varsa, sistem bunu kişinin parmağının ekranda bulunduğu pozisyona göre algılıyor ve kullanıcının parmağına az ya da çok voltaj uygulayarak bu eğimi hissettirebiliyor. Bu işlevini sabit fotoğraflar yanında videolar ve hatta canlı olarak kamera ile çekilen görüntülerde de yerine getirebilen dokunsal geri bildirim sistemi, herkese ilginç bir deneyim vaat ediyor olsa da özellikle görme engelli kişiler için sağladığı hissiyatla bir adım öne çıkabiliyor. (MS)

3 samsung dan yeni akıllılara 64 bit desteği Apple ın A7 işlemcisini 64 bit desteği sunan ARMv8 komut setini temel alarak geliştirmesi, lansmanda öne çıkan gelişmelerden biri olarak dikkat çekti. iphone 5S in 64 bit desteği sunan ilk akıllı telefon olarak da lanse edilmesi, rakiplerini de harekete geçirdi. Samsung, yaptığı duyuruda yeni nesil akıllı telefonlarında 64 bit desteği sunan işlemcilere yer vereceğini açıkladı. Samsung un henüz 64 bit desteği sunan bir işlemcisi piyasada yok. Ancak ARM ın Cortex-A50 çekirdeklerini lisanslayan Samsung un gelecek yıl için çalışmalara başladığı gündeme gelmişti. Bu bakımdan 64 bit destekli Samsung akıllı telefonları çok uzakta değil. Apple, ios 7 işletim sistemini 64 bit desteği sunacak şekilde optimize etti. Geliştiricilerin de zamanla uygulamalarında 64 bit desteğine yer vermesi bekleniyor. Mobil cihazlarda 64 bit desteğinin anlam kazanabilmesi için iyi bir yazılım optimizasyonu veya en az 4GB RAM şart. ios 7 işletim sisteminde bu sunulsa da Android henüz 64 bit desteğine yer vermiyor. Samsung un açıklamaları ile en azından Kit Kat sürümünde Google ın 64 bit desteğini üreticilere sunacağı ihtimalini akıllara getiriyor. Bunun yanında Google ın yeni Android sürümlerini 32 veya 64 bit dizüstü cihazlarında çalışacak şekilde optimize etme planları olduğu da biliniyor. Samsung kendisi bazı optimizasyonlar yapsa da çekirdek seviyesinde desteklenmediği için Android cihazlarda şimdilik 64 bit desteğinin bir anlamı olmayacaktır. (AA) facebook messenger güncellendi Android için geliştirilen Facebook Messenger uygulaması önemli bir güncelleme aldı. Bu güncelleme ile birlikte uygulamanın ilk açılış hızı geliştirilirken menü geçişlerinde daha hızlı yanıt vermesi de sağlandı. Ayrıca uygulamanın arayüzü baştan aşağı yenilenerek daha modern bir görünüm kazandırıldı. Tasarımın değişmesinin yanı sıra artık ayarlar ve konuşmalar gibi fonksiyonlar yeni sekmelere bölündü. Ayrıca; - Eğer arkadaşlarınız da Messenger uygulamasını kullanıyorsa isimlerinin yanında ikon belirecek. - Telefon rehberindeki insanlarda Facebook Messenger kullanıyorsa onlarla iletişime geçilebilecek. Bunun için Facebook arkadaşlığı şart koşulmuyor. - Yeni tasarımda üç farklı sekme yer alıyor. Bunlar son görüşmeler, mesajlaşılan kişiler ve ayarlar için ayrılmış. Bu yeni özellikler yalnızca Android için yayınlanmış durumda. İlerleyen zamanlarda ios e de gelecektir. (AA)

4 google logosunu değiştirdi Google, son günlerde sık sık karşılaştığımız logo değişikliği ile internet dünyasında tekrar popülerliği yakalayan Yahoo! ve Bing in ardından logosunu güncelleyen üçüncü isim oldu. Boyut olarak çok az küçüldüğü görülen yeni logonun, eskisine oranla biraz daha sadeleştirildiği gözlerden kaçmadı. Geçtiğimiz günlerde Microsoft un popüler tarayıcısı Bing tarafından yaşanan logo değişiminin ardından bir güncelleme geçiren Google ın rakibi Bing karşısında sessiz kalmaması rekabetin yoğunluğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Bakalım bir sonraki rekabet konusu ne olacak. (AA) andorıd 4.4 kitkat Geçtiğimiz ay beklenmedik bir şekilde Nestle ve Google işbirliği ile gün yüzüne çıkan yeni Android sürümü 4.4 KitKat, ilk etapta küçük çaplı bir güncelleme olarak görünmüştü. Android 4.4 ün çıkış tarihi hakkında resmi bir bilgi bulunmazken, Nestle nin Facebook sayfasında Android KitKat ın Kasım ayı içerisinde dağıtıma başlanacağı duyurdu. Nexus cihazlarına direk gelecek olan güncellemenin detayları netlik kazanmazken, geçtiğimiz gün Android 4.4 e ait olduğu düşünülen görseller yayınlandı. Görsellerde, Android in arama yapma ve mesajlaşma arayüzünün yenilendiği açıkça görünüyor. Android 4.3 te arama ekranında daha önce siyah ve mavi renk tonları hakimken, 4.4 sürümünde ise mavi ve beyaz renkleri kullanılmış. Mesajlaşma ekranında ise bildirim çubuğunun yeşil olması dikkat çekiyor.(aa) FİREFOX OS ÇALIŞTIRAN LG FİREWEB ORTAYA ÇIKTI Mozilla Firefox OS işletim sistemini çalıştıran ilk LG akıllı telefon duyuruldu. Mozilla nın akıllı telefonlara referans gösterdiği örnek dizayndan çok fazla sapmayan Fireweb ismine sahip bu model, ekosistemin karakteri gereği giriş seviyesi pazarlara hitap edecek bir donanıma sahip. 4 inçlik ekranda 480x320 piksel çözünürlük sunan Fireweb, 1GHz saat hızında çalışan bir Qualcomm işlemcisinden gücünü alıyor. Dahili kapasite 2GB iken hafıza kartları ile artırılabiliyor. Arka taraftaki 5MP çözünürlükte kamera otomatik odaklama ve LED flaş ile desteklenmiş. (AA)

5 MARMARAY DA TURKCELL LİNİN CEBİ AÇIK OLACAK! Asya ve Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak Marmaray projesi, ilk günden itibaren Turkcell şebekesinin kapsama alanına dahil oldu. 16 gün süren çalışmalar sonucunda, tünellerin tamamı ve 5 istasyon Turkcell kapsaması altına alındı.toplam 76,6 kilometrelik Marmaray Projesi nin 13,6 km si yer ve deniz altında bulunuyor. Marmaray da dışarıyı arayabileceksiniz ama dışarıdan telefon beklemeyin. Güvenlik nedeni ile sadece dışarıdan çağrı alacaksınız. Yaklaşık 80 kişinin görev aldığı çalışmalarda, 8,73 km enerji kablosu ve 9,5 km fiber kablo kullanıldı. 820 m feeder, 16 adet repeater, 13 adet kabinet, 54 Adet GSM anteni ve 44 adet GSM ekipmanı (RRU) montajı yapıldı. (AA) Artık hayatımıza kavisli ekrana sahip telefonlar giriyor. Bu konuda ise iki büyük üretici yarışıyor. İlk çıkacak model Samsung Galaxy Round. 5.7 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüğünde hafif kavisli ekrana sahip cihazda, yazılımsal olarak da bu yeni teknolojiden en iyi şekilde yararlanılması amaçlanıyor. Örneğin, telefon yan çevrildiğinde bildirimler, pil durumu ve daha fazlası yeni ekranın sağladığı esnekliğe göre konumlandırılarak bir bakışta görüntülenebilecek. İkinci çıkacak model ise tasarım olarak LG G2 modelinden izler taşıyan ve yenilikçi sihirli buton anlayışını devam ettiren G Flex. Genel görünüm olarak, Samsung un çözümüne kıyasla daha iddialı bir portre çizmeyi başaran G Flex, 6 inç büyüklüğünde Full HD OLED ekrana sahip. LG Kimya Bölümü tarafından geliştirilen yüksek kapasiteli pil ile karşımıza çıkacağı ifade edilen telefon, aynı zamanda Android 4.3 işletim sistemini ve LG nin kendisine has özel arayüzünü de beraberinde getirecek. (AA) Exynos yongasetli Chromebook 11 kavisli ekran telefonlar Google ın sessiz ama derinden ilerleyen işletim sistemi Chrome OS, ABD de alt seviye dizüstü pazarının neredeyse yüzde 30 unu oluşturur hale geldi. Google ın da yatırımlarına devam ettiği platforma şu anda Acer, Asus, Samsung, HP, Lenovo firmalarından ürün desteği sağlanıyor. Ekosisteme eklenen son ürün ise HP den geldi. HP Chromebook 11 adındaki ChromeOS ürünü Samsung Series 3 Chromebook ve Google Nexus 10 modellerindeki Exynos 5 Dual 5250 işlemcisini kullanıyor. 11 inçlik IPS ekranda 1366x768 piksel çözünürlük yer alırken, Google ekranın ekstra parlaklık sunduğunu belirtiyor.2gb RAM, 16GB SSD, Bluetooth 4.0, 4G opsiyonu, WiFi, microusb 2.0 girişi şeklinde diğer özellikleri olan modelin tam boy USB girişi bulunmuyor. (MS)

6 nokıa lumıa 1520 Lumia 1520, Nokia nın en iyi teknolojilerini bir araya getirerek tek kalıba sığdırmayı başaran bir telefon. Ancak Lumia 1520 oldukça büyük bir telefon. Bu konuda Galaxy Note 3 ten çok HTC One Max e benzediği söyleyebilir. 1080p çözünürlüklü ilk telefon olan Lumia 1520, aynı zamanda 6 inç lik ekranıyla şu ana kadarki en büyük Windows Phone lu cep telefonu. Plastik kasaya sahip cihaz, yine bir ilkle nano- SIM çekmecesine yer veriyor. Snapdragon 800 dört çekirdekli işlemciyle gelen telefon, 2GB RAM e sahip. Bu ikili, telefonun müthiş derecede hızlı çalışmasını sağlıyor. 20 megapiksellik Pureview kamerası, genel kullanımda yeterince hızlı. Web siteleri ise eskisine göre açılmakta çok daha aceleci davranıyor. Lumia 1520 nin bir başka yeni özelliği ise artık microsd slotunun bulunması. Bu sayede 32GB lık depolama alanına 64GB daha ekleyebiliyorsunuz. (AA) wacom dan büyüleyici tablet ıntuos Grafik tasarımcıları ve proje geliştiricilerinin tercihi Wacom, yenilenen yüzeyi ve kalemi ile hayallerinizi ve tasarımlarınızı tablete aktarıyor! Karikatür çizimlerinde, iş hayatında grafikler oluşturmaya, endüstriyel çizimler yapmaya ve/veya yalnızca eğlence için kullanımlara imkan veren Intuos Pen & Tablet, geliştirilmiş yüzeyiyle kullanıcısına kağıda yazma hissi veriyor. Çizimlerin yanı sıra kalemsiz olarak kullanıldığında Multitouch Mouse a dönüşebilen cihaz, daha geniş bir kontrol alanında bilgisayar ekranınızı yönetmenizi sağlıyor. Windows 8 uyumluluğu ile daha hızlı veri aktarımı sunan Intuos, aynı zamanda Mac OS (Apple ın işletim sistemi) için de uyumluluk sağlıyor. Wacom Intuos Pen & Tablet e resmi internet sitesinden veya online alışveriş mağazalarından 99 $etiket fiyatıyla sahip olabilirsiniz.. (AA) Canon 7D fotoğraf makinesi Canon un sağlamlığı ile öne çıkan ve uzun yıllardır piyasada yer alan fotoğraf makinesi 7D nin yerine geliştirilen 7D Mark 2 modelinin 2014 ün ikinci çeyreğinde satışa sunulacağı konuşulmaya başlandı. Ayrıca daha önce 70D içerisinde tercih edilen 20.2 MP sensörü kullanacağı söylenen ancak şimdi yeni bir sensör barındıracağı belirtilen 7D Mark 2, video üzerine odaklı bir profesyonel APS-C DSLR fotoğraf makinesi olacak.(aa)

7 Philips 55PFL7108K/12 led tv Philips 55PFL7108K/12, çerçevesiz tasarımıyla şık bir görünüm sergileyen televizyon, yekpare cam ekranı ve onu çevreleyen ince metal malzemeyle birlikte oldukça kaliteli görünüyor. LED 55 inçlik ekran boyutunda Full HD çözünürlük sunuyor. Pixel Precise HD teknolojisine sahip olan TV, aynı zamanda 700 Hz Perfect Motion Rate özelliği ile de hareketlerin akıcı ve doğal görünmesini sağlıyor. 2D görüntülerdeki başarısının yanı sıra 3D özelliği ile de rakiplerinden geri kalmayan Philips 55PFL7108K/12, beraberinde getirdiği dört pasif 3D gözlüğe sahip. Televizyonun görüntü kalitesi 3D performansı sırasında da herhangi bir bozulmaya uğramıyor. Bunun yanında Ambilight ışık teknolojisine de sahip olan televizyon, ekranının üç kenarından duvara ışık yansıtıyor. Smart TV özelliğine sahip olan Philips 55PFL7108K/12, kullanıcıların uygulamalar arasında rahatlıkla dolaşabilmeleri ve metin girişini kolaylaştırmak için uzaktan kumandasının arkasında bir klavye bulunduruyor.(aa) Panasonic den tablet gibi ultrabook Hem tablet hem de dizüstü bilgisayar formunda kullanılabilen ve bu sayede duruma göre verimlilik ya da konfor noktasında başarılı bir seçim sunabilen Windows 8 işletim sistemli yeni Panasonic Toughbook CF-AX3, üzerinde 170 derece görüş açısına sahip 11.6-inç 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü IPS bir dokunmatik ekran taşıyor. Gücünü ise dördüncü jenerasyon Intel Core vpro i5-4300u işlemciden alan ürün, mobil kullanım ihtiyaçlarını karşılamak adına dahili bataryası ile 12 saat aktif kullanım ve 8 gün bekleme süresi ortaya koyabiliyor. 1.1 Kg ağırlık ve 18mm kalınlık değeri ile taşınabilir bir yapı ortaya koyan CF-AX3, 76 cm yükselikten meydana gelebilecek düşmelere de dayanabiliyor. Bünyesinde Bluetooth 4.0, IEEE802.11a/b/g/n Wi-Fi ve isteğe bağlı olarak 3G / 4G / LTE kablosuz bağlantı seçenekleri yer alan bilgisayar, ayrıca VGA, HDMI, LAN, USB 3.0 portlarını ve SDXC hafıza kartı okuyucusunu taşıyor. (AA) En İnce ve Hafif Performans Bilgisayarı Bilgisayar iç donanımları ürünleri üreten Tayvan merkezli başarılı marka MSI, oyuncular ve yüksek grafik performansına gereksinim duyan tasarımcılar ve oyuncular için yeni nesil dizüstü bilgisayarının duyurusunu gerçekleştirdi. MSI GS70 adının öngörüldüğü model, dünyanın en ince ve en hafif dizüstü bilgisayarı unvanına sahip oldu inç büyüklüğündeki Full HD ekranıyla satışa sunulan GS70, renk ve ekran boyutu olarak 2 seçenekle sunuluyor. Intel in Haswell Core i7-5700q (Turboboost ile 3.4 GHz) işlemcinin kullanıldığı modelde, 6 GB DDR3 Ram bellek bulunuyor. Grafik kartı konusunda oldukça başarılı olan MSI, deneyimlerini minimize ettiği çipler sayesinde oyuncuların tüm isteklerini Nvidia GeForce GTX 765M modeli ile karşılıyor. 128 GB SSD nin ve 750 GB/1 TB sabit diskin bulunduğu model, taşıdığı özelliklere karşın yalnızca 2.6 KG. Windows 8 desteği sunan model, geniş ekranı, hafifliği, inceliği ve yüksek performansıyla kullanıcılarını kendine hayran bırakıyor. (AA)

8 elektrik hattı ile internet Evde ya da işyerinde interneti ya da ağı bir noktadan bir noktaya taşımak genelde sıkıntılı bir konudur. İnterneti taşımanın en kolay yolu ise kablosuz aktarımdır. Kablosuz internetin en büyük sıkıntısı ile büyük boyutlu dosya transferi yapılan uygulamalarda sıkıntı olmasıdır. Büyük boyutlu dosya transferi için en mantıklı yöntem ise kablo çekmektir. Ancak mekân sorunları yüzünden kablo döşemek her zaman mümkün olmuyor. Öte yandan elektrik hatları üzerinden internet taşımak uzun süredir gündemde olan bir konuydu. Elektrik hattı üzerinden internet taşıyan cihazlar bu soruna çözüm oldu. Powerline adı verilen cihazlar ise elektrik hattı üzerinden internet taşımak için kullanılabilen ürünler. Birbirinin aynı 2 farklı adaptörden oluşan cihazı kullanmak için ucuna internet bağlamak ve prize bağlamak yeterli oluyor. İnterneti aktarmak istediğimiz noktadaki prize diğer adaptörü takıp, bu adaptörün ucuna ethernet kablosu taktığımızda bağlantımızı da taşımış oluyoruz. Cihaz 200 Mbps hız desteği sunabiliyor. Aynı elektrik sayacı üzerinde olmak kaydıyla 300 metreye kadar ağ bağlantısını taşıyabiliyorsunuz. Teknik özellikler 300 metre etki mesafesi 200 Mbps desteği Paylaşım tuşu 128 Bit şifreleme (MS)

9 metot kullanımı - 1 C# da program yazarken belirli bir işi yapan kod bloğunu bir kaç kez kullanmak gerekebilir. Bunun için aynı kod bloğunu tekrar yazmak yerine bir metot olarak hazırlanır ve ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Böylece zamandan tasarruf sağlanır. Metotlar tanımlanırken birkaç farklı yöntemle kodlanabilir. Geriye değer döndüren, döndürmeyen, parametreli veya parametresiz olmak üzere farklı şekillerde tanımlanabilir. Tanımlanırken aşağıdaki kurallara dikkat etmek gerekir. - Metod isimleri nümerik karakter ile başlamaz, boşluk kullanılmaz. - Metod ismi büyük ve küçük harfe duyarlıdır. - Void kullanıldığı zaman geriye değer döndürmez. - Metodların parametre bilgisi varsa eksiksiz girilmelidir. - Bir metod bloğu içinde başka bir metod tanımı yapılamaz. - Değer döndürmede return anahtar sözcüğü kullanılır. Void (Parametresiz ve geriye değer döndürmeyen) Geri dönüş değeri olmayan metotlar void olarak tanımlanır. void tanımlı bir fonksiyon için return kullanılamaz. Eğer giriş parametresi yoksa parantez içi boş bırakılır. void goster() { MessageBox.Show( C# a hoşgeldiniz ); } private void btngoster_click(object sender, EventArgs e) { goster(); } Eğer parametre kullanılacaksa aşağıdaki gibi tanımlanmalıdır; void goster(string mesaj) { MessageBox.Show(mesaj); } {C# ile programlama} private void btngoster_click(object sender, EventArgs e) { string ifade= C# a hoşgeldiniz ; goster(ifade); } (AA)

10 androıd e program yukleme Android apk uzantılı dosya türünü çalıştırmaktadır. Sizde Google Play Store da bulunan ücretli veya ücretsiz android uygulamalarının apk larını ve boyutu büyük oyunların data dosyalarını buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İndirdiğiniz program ve oyunların android telefon veya tablete yüklenmesi aşağıda anlatıldığı gibi yapılmaktadır. Androide uygulama (program) nasıl yüklenir adım-adım anlatalım; 1. Uygulamanın APK dosyasını indirin. 2. Apk uzantılı dosyayı telefonunuza kopyalayın(telefon hafızası veya sd kart fark etmez) [uygulama sıkıştırılmış(rar veya ZIP halindeyse rardan çıkarıp öyle kopyalayın] 3. Apk dosyasına tıklayın ve uygulamanın yüklenmesini bekleyin. Uygulama kısa sürede yüklenir. Eğer uygulama yüklenmeyip sizi bir başka menüye yönlendirirse o menüden bilinmeyen kaynaklar seçeneğini (Google Play Store dışı uygulama yüklediğinizden dolayı) aktifleştirmeniz gerekmektedir. Gelen uyarıya tamam diyerek uygulamayı tekrar yüklersiniz. 4. Uygulama yüklenince bitti seçeneğini seçerek uygulamaya gidin ve çalıştırın. Androide oyun yükleme, data dosyası olan oyunlarda şu şekilde yapılmaktadır: 1. Oyunun Apk ve Data dosyalarını indirin. 2. apk yı hafıza kartında herhangi bir yere kopyalayın. 3. Data dosyasını hafıza kartında sdcard/ Android/data klasörüne kopyalayın. 4. Oyunun apk dosyasını tıklayarak kurulumunu yapıyoruz. 5. Kurulum bittikten sonra menüden oyunu çalıştırıp oynamaya başlıyoruz. Android oyunlarda ücretli veya ücretsiz data dosyası olan oyunlarda oyunun apk sını kurduktan sonra data dosyasını telefona otomatik indirmektedir. Oyunlarda internetten indirme ve yüklemenin tercih edilmesinin sebebi hem oyuna ücretsiz sahip olmak hem oyunların data dosyalarının boyutlarının büyük olması, telefon ile indirmenin uzun sürmesi veya 3G üzerinden indirmenin sınırlı olması olabilir. Bu şekilde indirmeniz size zaman kazandıracaktır. (MS)

11 Windows 8 li cihazlar için dokunmatik ipuçları! Windows 8 ve Windows RT li tabletler, parmakla kullanıma yönelik birçok hareketli denetim sunuyorlar. Bu hareketler, ios takinden veya Android dekilerden tamamen farklı. Bu yazımızda Windows lu tabletinizi kullanırken çok işinize yarayacak dokunmatik ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. - Çift dokunma: Parmağınızı kutucuklara bir kere dokundurarak uygulamaları, resimleri ve belgeleri açmanız mümkün. Bunun yanında çift dokunarak web sayfalarındaki içeriği otomatik olarak yakınlaştırabilirsiniz. - Sürükle ve bırak: Öğeleri sürüklemek için (örneğin modern arayüzdeki kutucukları), parmağınızı üzerinde bir süre basılı tutun ve sonra öğeyi istediğiniz bir konuma sürükleyin. - Yaklaştır: Yaklaştırma hareketi sayesinde Internet Explorer da ve diğer uygulamalarda sayfaları daha okunabilir bir hale getirebilirsiniz. Baş parmağınızı ve işaret parmağınızı ekranın üzerinde açmanız yeterli. - Çimdikleme: Yine baş parmağınız ve işaret parmağınızla yaklaştırma hareketinin tersini yaparak, yani çimdikleyerek yazı boyutunu küçültebilirsiniz. - Uygulama çubuğu hareketi: Parmağınızı ekranın alt tarafının ortasından yukarıya doğru sürüklediğinizde ekrana uygulama çubuğu gelecektir. Bu çubuk, uygulamaya göre birkaç seçenek veya birçok farklı işlev sunabilir. - Charm çubuğu hareketi: Parmağınızı ekranın sağ kenarının ortasından içeriye doğru sürüklediğinizde Charm çubuğu açılır. Bu çubuk üzerinden Arama, Paylaşım, Cihazlar ve Ayarlar gibi önemli işlevlere ulaşabilirsiniz. - Uygulamalar arası geçiş: Ekranın sol kenarından içeriye doğru sürüklediğinizde en son açtığınız uygulama açılır ve aktif uygulama haline gelir. Parmağınızı ekranın sol tarafından hızla içeriye doğru sürükleyip tekrar sola sürüklerseniz, şu an arka planda açık olan tüm uygulamaların bir listesini göreceksiniz. - Kaydırma: Soldan sağa veya sağdan sola kaydırarak galeride fotoğraflar arasında dolaşabilir, Internet Explorer da gezinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. - Uygulamadan çık: Amacınız bir uygulamayı sadece arka plana göndermek değil, ondan tamamen çıkmaksa, parmağınızı en yukarıdan en aşağı kadar çekin. (AA)

12 pcı Express x16 Bu slot AGP ye alternatif olarak geliştirilmiştir. Temelde PCI EXPRESS mantığını kullanmaktadır fakat katman sayısı çok fazla olduğu için veri transfer hızları inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Bazı anakratlarda bu slottan iki adet bulunmaktadır. Temel mantık iki ekran kartını aynı anakarta bağlayarak görüntü işleme kalitesini dahada yükseltmektir. Ekran kartları için tasarlanan PCI EXPRESS X16 slotu saniyede 4GB veri transferi sağlamaktadır. 16 hat kullanmakta ve her hat saniyede 250MB veri transferi sağlayabilmektedir. Yeni nesi ekran kartlarının tamamı bu slot yapısına uygun olarak üretilmektedir. (AA) PhotoScape bir resim düzenleme yazılımında bulunması gereken en temel araçları, efektleri ve seçenekleri içeren ücretsiz bir program. Resimlerinize rahatlıkla bakabileceğiniz, fotoğraflarınızda oynamalar yapabilceğiniz bu program ile her türlü düzenleme işlemini yapabilirsiniz. Photoscape kullanarak Facebook profil resimleri hazırlayabilir, farklı resimleri tek bir resim dosyası içerisinde birleştirebilirsiniz. Resimlerinizi açtıktan sonra onlara ne işlem yapmak istediğinizi soran bu basit ve ücretsiz editör ile fotoğraflarınızı kendi adınıza logolayabilirsiniz. (AA) Aneesoft Video Converter değişik formattaki videoları ( AVCHD, 1080P/720P videolar ve DVD ISO dosyalar dahil) taşınabilir cihazlarda oynatılmak üzere dönüştürür. Ayrıca, videoları birleştirebilir, bölümler kırpabilir, ekran boyutunu kesebilir, orantıyı değiştirebilir, filigran ekleyebilir ve özel efektler katabilirsiniz. Ana Özellikler: iphone 5S, iphone 5C destekli; iphone, ipad, Samsung Galaxy, Kindle Fire, Google Nexus, Lumia, ipod Touch, Apple TV, HP TouchPad, PSP, PS3, BlackBerry, Wii, NDS, Creative ZEN, Xbox 360, iriver vb cihazlar için dönüştürme yapabilme; Fiyat: $ ve Boyut: 15.1 MB. (AA) PhotoScape program: Aneesoft Video Converter Pro android ücretli uygulama: Runtastic PRO Runtastic uygulaması dahili GPS i kullanarak etkinliklerinizi haritalıyor ve ilerlemenizi takip ediyor (mesafe, süre, hız, kalori, yükseklik, tempo, v.s.). Uygulamayı kullanarak ne kadar aktif olduğunuzu öğrenin. PRO özellikleri: sesli geri bildirim, canli takip, tezahürat, kalp hizi destegi, otomatik ara, kısa bir esnetme, dinamik mil ve kilometre, kalori hedefi, tempo hedefi, geotagging, hava durumu ve sıcaklık, gün batımı ve doğuşu için tahmin. Ücret : 5,61 $. (AA)

13 Aslında her şeyi Microsoft icat etti! - 1 Microsoft, hiç yenilikçi değil... Bu, belki de Microsoft için kurulan en haksız cümlelerden bir tanesi. Yazılım devi, teknolojik gelişmeleri başlatmada ne kadar becerikli olduğunu defalarca kanıtlamış bulunuyor. Firmanın piyasaya sürdüğü, yıllarca kullanılan yazılımlar, donanımlar ve hizmetler bunun bir kanıtı. Ancak bazen sadece geleceğe yönelik fikirler işe yaramayabiliyor, onu kolay kullanılabilir bir hale getirmemişseniz veya yanlış zamanda ortaya çıkarmışsanız, yeniliklerinizi kimse görmeyebiliyor. İşte Microsoft un en önemli buluşlarından bazıları. - Google TV: Google ın 2010 da ortaya attığı Web, TV ile tanıştı sloganı Microsoft tan Biz bunu 4 yıl önce yaptık cevabını aldı. MSN TV (veya orijinal adıyla WebTV), bilgisayara ihtiyaç duymadan internete bağlanabilen ilk tüketici elektroniği cihazıydı. Aynı zamanda ilk TV tabanlı web tarayıcısına sahipti. Microsoft un 1997 de satın aldığı teknoloji, zaman içinde Xbox 360 ın bir parçası haline geldi. MSN TV, bu senenin başlarında kapatıldı. - ipad: ipad in PC leri yok edeceği iddialarının gündeme gelmesinden çok daha önce Microsoft, 2002 de Tablet PC yi ortaya çıkarmıştı. Ancak güç ve taşınabilirliği bir araya getirmeyi amaçlayan teknoloji, henüz yeteri kadar iyi değildi. Tablet PC ler ağır, büyük ve pahalıydı. Dahası proje, Microsoft un hatalı kararlarından bir darbe yemişti. - Akıllı cepler: Microsoft un Pocket PC platformunda ne ararsanız vardı - cihaz hem bir PDA, hem medya çalıcısı, hem bir iş aracı, hem de bir telefondu de ortaya çıkan platform, 2007 de Windows Mobile 6 adıyla daha güçlü, ilgi çekici cihazlarda kullanılmaya başlandı. Windows Mobile, esas olarak Windows un kırpılmış bir sürümüydü. Ancak rakipler, farklı bir strateji izleyerek basitliğe önem veren yeni bir platform geliştirmeyi tercih ettiler. (AA) Google Arama : tarih saat Dünyanın herhangi bir yerinde saatin kaç olduğunu öğrenmek için başına time terimi ile birlikte şehir veya ülkeyi yazıp arayın. (MS) androıd ücretsiz uygulama: google skymap Google Sky Map, cep telefonunuzu tam anlamıyla gökyüzüne açıyor. Uygulama, şu anki konumunuzu ve telefonun sensörlerini kullanarak, onu yöneltiğiniz konumdaki gezegenleri, yıldızları ve diğer gök cisimlerini gösteriyor.(aa)

14 Bilgisayar ERGONİMİSİ: LAPTOP ile Çalışma İster işte, ister okulda, ister evde zevk için uzun süreler bilgisayar kullanan herkes baş ağrısı, göz yanması, boyun tutulması ve bilgisayar görme sendromunu da içeren başka belirtilerin riski altındadır. Uygun nötral duruşun sağlanması iskelet ve kas sistemi üzerindeki basıncı ve gerginliği azaltacaktır. Aşağıdakilere dikkat etmek bizim sağlığımız için önemlidir. - Sürekli tekrarları ve sabit duruşu engellemek için dakikada bir küçük molalar veriniz. - Ekran ile aranızda rahat bir görüş mesafesi bırakınız; yaklaşık cm. - Başınızı ve boynunuzu nötral bir pozisyonda tutunuz, boynunuzun aşırı bükülmesi ve çevrilmesinden kaçınınız. - Eğer ortam ışıklandırması elveriyorsa ekranı bakış açınıza göre düşey konuma getiriniz. - Klavyeyi dirseklerinizin yüksekliğinde yerleştiriniz ve yazarken bileklerinizi düzgün tutunuz. Nötral bilek pozisyonunu tespit edebilmek için masa yüksekliği, sandalye yüksekliği ve klavye açısını test ediniz. - Unutmayınız: Eğer sandalyenizi yükseltmiş iseniz ayaklarınızı desteklemek üzere bir ayaklık kullanınız. Oturduğunuzda kalçanız dizlerinizden hafifçe yüksekte olmalıdır. - Eğer kolçaksız bir sandalye veya kanepede oturmak durumundaysanız, yazarken kollarınızı desteklemek üzere bir minder kullanınız. Bu nötral kol, bilek ve el pozisyonunu sağlamanıza yardımcı olacaktır. - Dar bir touchpad veya trackball kullanmak yerine harici bir mouse takınız. - Uygun antistatik bir temizleyici ile ekranı düzenli olarak temizleyiniz. - Yazma sırasında eller ve bilekler düz pozisyonda tutulmalı ve bilek destekleri, masa yüzeyi veya dizler üzerine dayanmamalıdır. Bilek destekleri yazı aralarında dinlenirken destek sağlamak amacıyla tasarlanmışlardır. (AA) google doodle - 29 ekim Her sene olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı ve arama motoru Google, 29 Ekim Cumhuriye Bayramı için özel bir logo tasarladı. (AA)

15 Ray Dolby Kimdir? Günümüzde hala popülerliğini koruyan Dolby Digital teknolojisinin ve Pioneer şirketinin kurucusu Ray Dolby, 80 yıllık eserlerle dolu başarılı hayatına gözlerini yumdu! Birçok elektronik cihaz ve teknoloji tutkununun ortak buluşma noktası olan ses teknolojileri, günden güne gelişimini hızla sürdürüyor. Günümüzde hali hazırda kullandığımız müzik sistemlerimizde mevcut olan Dolby Digital özelliği, ses dalgalarının parazitleri engellenerek daha kaliteli bir müziğe dönüştürmeyi sağlıyor. Ses kalitesi konusunda oldukça başarılı iki şirketin kurucusu Dr. Fritz Sennheiser ve Dr. Amar Bose ın ardından bir üzücü haber de Dolby Digital/ Laboratories tarafından geldi. Dolby yetkilisi, Pioneer in ve DD nin kurucusu Ray Dolby nin hayatını kaybettiğini paylaştı yılında keşfedilen Dolby Digital ses teknolojisinin hedefi ise, o güne kadar çıkılabilen en yüksek ve en net sesin aynı hoparlörler kullanılarak alınabilmesi üzerineydi. Sinema filmlerinde, müzik çalarlarda veya yüksek seslendirme sistemlerinde rastladığımız Dolby Digital teknolojisi, 3D ve Blu-Ray filmlerin piyasaya sürülmesiyle beraber Dolby 3D ve Dolby Atmos olarak gelişimini sürdürüyor. (AA) Android uçuyor iphone bakıyor Akıllı telefon pazarında lider artık belli oldu. Bir zamanlar iphone ların yenilmez göründüğü bu pazarda artık Android telefonlar piyasanın %81 ini ele geçirdiler ün üçüncü çeyreğinde 204 milyon Android telefon satıldığı rapor edilirken geçen sene üçüncü çeyrekte satılan Android telefonların sayısı 129 milyondu. Yani Android üreticileri biraz daha zorlasalar, geçen yılki satış rakamlarını ikiye katlamayı başaracaklarmış. Apple ın telefonları ise geçen yılki %15.4 pazar payını kaybederek piyasanın sadece %13 ünü kontrol edebildiler. Üçünçü çeyrekte iphone un satışları 33 milyonda kaldı. iphone 5S ve 5C satışları ile dördüncü çeyreğin daha parlak olacağı tahmin ediliyor ama yine de artık Android i geçmek mümkün değil. (AA)

16 Tarihten: İlk labtop Osborne Computer Corporation, 1981 yılında Osborne 1 adıyla dünyanın ilk taşınabilir bilgisayarını, 2000$ değerindeki yazılım kurulu olduğu halde 1795$ fiyatla satışa sunmuştur. Yaklaşık 11 kg. ağırlığında olan bu bilgisayarda 4 MHz işlemci, 5 inçlik bir ekran ve 2 adet floppy disk bulunuyordu. Cihaz ilk yılda tamı tamına 125 bin adet sattı. (AA) Teknolojide Tutunamayanlar Betamax Video savaşlarında karşısında VHS yi bulan Sony, Betamax ı tamamen hazır olmadan piyasaya sürerek yarışta öne geçmeyi denedi. Ancak Betamax bir saat video kaydederken, VHS iki saat video kaydedebiliyordu. Bu küçük avantaj VHS nin piyasada güçlü bir yer elde edip, orada kalması için yeterli oldu. Betamax ise sadece bir dipnot haline geldi. (AA) bilgisayar terimleri - dolby dıgıtal Dolby Digital, Dolby Digital, 6 farklı ses kanalını kapsayan yaygın versiyondur. Standart 5.1 kanalı, mono ve stereo biçimlerini destekler. AC-3, 48 khz ses hızına kadar destekler. Dolby Digital EX, matrix ses kayıt teknolojisinde yararlanır. Bir merkez kanala ve stereo film müzikleri için tek arka surround kanala sahiptir. EX, standart 5.1 kanal Dolby Digital kodlamasına bir ilave ekleyerek, 6.1 ya da 7.1 kanal çıkış oluşturur. Dolby Digital Plus, E-AC-3 (Dolby Digital Plus) AC-3 kodlaması üzerine geliştirilmiş bir kodlama sistemi merkezidir. Bit oranlarını(6.144 Mbit/s e kadar) yükseltmeyi sağlar. Ve 13.1 e kadar ses kanallarını destekler. Ve kodlama tekniklerini geliştirerek sıkıştırmalarda oluşan işlem hatalarını azaltır. Dolby Digital Live, video oyunları gibi interaktif medya ürünleri için gerçek zamanlı ses kodlama teknolojisidir. Bilgisayar veya oyun konsollarında ses sinyallerini 640kbps de 5.1-kanal 16-bit/48 KHz Dolby Digital ses biçimine dönüştürür ve bunu tek bir S/PDIF kablosu ile taşır. Dolby TrueHD, ileri düzey kayıpsız ses kodlamasıdır. Bu kodlama için olan destek,hd DVD için zorunlu ve Blu-ray Disc bilgisayar donanımları için opsiyoneldir. TrueHD 24-bit, 96 khz ses hızını (18 Mbit/s) ve 13.1 ses kanal çıkışını destekler. (AA)

17 Facebook İstatistikleri: En çok oynananlar Sıra Oyun Kullanıcı Sayısı 1. Candy Crush Saga 54,189, Pet Rescue Saga 10,730, Farm Heroes Saga 10,009, Criminal Case 7,103, Dragon City 6,336, FarmVille 2 5,652, Top Eleven Be a Football Manager 4,393, Texas HoldEm Poker 4,264, Words With Friends 3,785, Diamond Dash 3,359,638 (AA) Bulut Algımız %45 Bulut kullananlar ama ne olduğunu bilmeyenler %25 Hiç bulut kullanmadığını iddia edenler %23 Kötü havalarda bulutun olumsuz etkileneceğini düşünenler %7 Bulutun veri depolama, erişimi ve paylaşımı için tasarlanan bir ortam olduğunu bilenler (AA) Sayılarla: BULUT BİLİŞİM Internet Kullanıcıları %41 Web tabanlı e-posta hizmeti alıyor %26 Fotoğraflarını internette depoluyor %22 Online Programlar kullanıyor %5 Videolarını internette depoluyor Nissan ın Robot Otomobili Nissan, sürücü kullanımına gerek bırakmadan çalışan araçlarını 2020 yılında piyasaya sunmayı hedefliyor. Japonya da testlerine başlayacak otomobilin otomatik şerit merkezleme gibi bazı gelişmiş özellikler hali hazırda bulunuyor. Şerit değişikliklerini sürücünün kullanımına gerek bırakmadan otomatik olarak sağlamak, araçları sollayabilmek, kırmızı ışıkta durabilmek ise test konularını oluşturuyor. Bu yöndeki testlerin Japonya daki otoyollarda başlaması için gerekli resmi prosedür sağlanırken Japon hükümeti tarafından Advanced Driver Asistance System adlı sisteme sahip Nissan otomobiline, şirketin 2020 hedefi anısına rakamları ile düzenlenmiş bir plaka verildi. (AA)

18 ASP.NET MVC ile E- Ticaret ve İçerik Yönetimi Ali Karayel - Özcan Bayğuş - i.uğur Yılmaz Bu kitabın hedefi, bilgisayar programcılığında belirli bir noktaya gelmiş, bu alanda belli bir temeli olan kişilerdir. MVC, güvenlik, hızlılık ve kişiselleştirmeyi bir araya getiren, ücretsiz ve açık kaynak olan Microsoft un ilk ürünüdür. Microsoft un desteği altında olan bu proje, kendi geleceği ve bu mimariyi kullanan programcılar, tasarımcılar ve mühendisler adına parlak bir sonuç vaat etmektedir. Karayel Tasarım ekibini oluşturan yazarlar, ASP.NET MVC uygulamalarındaki tecrübelerini adresindeki web sitesinde kullanıcılarla paylaşmaktadırlar.(aa) facebook oyun: Papa Pear Saga Papa Pear Saga tamamen ücretsiz, ancak ekstra hamle ya da can gibi bazı oyun içi öğeler için ödeme istenebiliyor. Meyveli çivi, fındık ve çılgın biberlerle dolu, 100 den fazla seviyeye sahip oyunu oynarken zevk alacaksınız. Papa Pear Saga özellikleri: Muhteşem grafikler Oynaması kolay ve eğlenceli, ancak ustası olması zor bir oyun 100 den fazla harika seviye Skor tahtası Tamamlanan seviyelerle kilidi açılan öğeler Zor seviyelerde yardımcı olması için Güçlendirici ve Güç vericiler Facebook versiyonu ile hatasız senkronizasyon. oyun: Battlefield 4 Battlefield 4, Battlefield 3 te kullandığı oyun motorunu kullanıyor: yani Frostbite 3 ü. DI- CE nin bu oyunda hedefi en gerçekçi, en etkileyici ve insansı bir atmosfer oluşturmak. Yayınlanan videolardan anlaşıldığı kadarıyla bunu büyük bir ölçüde başarmış ve bir önceki oyuna göre Frostbite 3 ü geliştirmiş. Battlefield 4 günümüz konsollarının yanı sıra Playstation 4 ve Xbox One gibi yeni nesil konsollara da çıkacak fakat Wii U ya çıkmayacak. Oyun yeni nesil konsollar için 60 FPS(- saniyede 60 kare) değer gösterecek ve PC de dahil olmak üzere 64 kişilik multiplayer desteği mevcut. Xbox 360 ve Playstation 3 sahipleri ise 24 kişiyle sınırlı.(aa) (AA)

19 Ben Ne Anlatıyorum Bilinçaltım Ne Anlıyor Bu kitap sizi 21.yüzyılın enerjisine en sade bilgi ve tekniklerle kendiliğinden uyumlanmayı ve iç dünyanızın derinliklerinde yolculuğa çıkarmayı amaçlamaktadır. Okurken karşılaşacağınız ayrıntılar yalnızca günlük hayatınızda değil, iç dünyanızda da, büyük bir sıçrama yaşatacak ve sonsöze geldiğinizde tamamlanmışlık duygusunu hissetmenizi sağlayacaktır. Aşağıdaki soruların cevaplarını gerçek hayattan örnek hikâyelerde bulmak isterseniz bu kitap sizin için. - Siz ne söylüyorsunuz, Bilinçaltınız ne anlıyor? - Zannetmelerinizden nasıl kurtulursunuz? - Hangi saklı baskın kişilik özellikleriniz sizi yönetiyor? - Hangi değerleriniz sizi ve hayatınızı yönetiyor? - Aklınızın Evet dediğine kalbiniz neden onay vermiyor? (AA) Sezaver SEÇKİ Film: Gravıty - yerçekimi İnsanoğlunun dünyadan sonra uzayı da kirleterek bir çöplük haline getirmesini konu alan Gravity, muhteşem 3D görüntüleriyle belgesellere taş çıkaran bir yapım. NASA nın Kessler Sendromu ndan yola çıkarak zaten var olan bir sorunu gözler önüne seren film, gerçekçiliğinden hiçbir zaman ödün vermiyor. Böyle olunca da başından sonuna kadar ilgiyle izlenen ve sonu merakla beklenen bir yapım ortaya çıkıyor. Tek kusuru krostofobik bir ortamda geçmesi. Bu da bazı sinemaseverleri sıkabilir. Filmin başrollerini Sandra Bullock ve George Clooney paylaşıyor. Süre : 90 dk Yapım : 2013 (AA) ipek dalga Bu sitede kendi sanatınızı icra ederken huzur verici sesler dinliyorsunuz. Yaptığınız resimleri kaydedebileceğiniz gibi Facebook ve Twitter da paylaşabilirsiniz. (AA)

20 SUDOKU SORUSU Programcı: Kafein ve pizzayı bünyesinde yazılıma dönüştürebilen bir organizma. ISPARTA ETKİNLİK SİVRİ ZEKA SORUSU 15 Daire 1 ile 15 arasındaki sayıların tümünü aşağıda gördüğünüz dairelere öyle yerleştirin ki her daire, altında bulunan iki dairedeki sayıların farkını içersin. (MS) kakuro SORUSU TEKNOKOMİKARE 12 Kasım 2013 Salı 1. Seans At Şu Adımı Saat 14:00 2. Seans Hayatımız Film Saat 17:00 Yer: Süleyman Demirel Kongre Merkezi

20 sn de şarj olan telefon

20 sn de şarj olan telefon 20 sn de şarj olan telefon California da yaşayan 18 yaşındaki Easha Khare, geliştirdiği yeni şarj aletiyle başta telefon üreticileri olmak üzere bir anda ilgi odağı oldu. Hızlı biten ancak hızlı dolmayan

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet)

TEKNİK ŞARTNAME. Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) Özel Amaçlı Taşınabilir Bilgisayar (7 adet) 1) İşlemci : En az 2.3 GHz 6 MB paylaşımlı L3 önbelleğe sahip, Intel Core i7 işlemci (3.5 GHz'e kadar Turbo Boost) olmadır. 2) Ram : En az 16 GB 1600 MHz DDR3L

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W600. Genel Bakış. WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı ve 30.000 saat lamba

Detaylı

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir?

GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir? GoPro APP Nedir ve Yazılım Nasıl Güncellenir? GoPro kameralar birçok uygulama yazılımı ile uyumludur. Aşağıda bu yazılımların en popüler olanlarından biri olan GoPro Appuygulaması hakkında detay bilgiler

Detaylı

Girdi ve Giriş Aygıtları

Girdi ve Giriş Aygıtları Girdi ve Giriş Aygıtları 1 Girdi nedir? Girdi, bilgisayarın belleğine girilen veri ve talimatlardır. 2 Giriş Aygıtları Nelerdir? Giriş aygıtı, kullanıcıların bir bilgisayara veri ve talimatları girmelerine

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu

Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Mobil uygulama kullanıcı kılavuzu Bu kılavuz, üç arı uygulamayı cihazınıza nasıl indireceğinizi anlatmaktadır. Lütfen bu araştırmada kullanılacak olan tüm uygulamalarda aynı e-posta adresini kullandığınızdan

Detaylı

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması

Samsung Galaxy S3 ve Apple iphone 4S Karşılaştırması Samsung Galaxy S3 ve Karşılaştırması Samsung Galaxy S 3 Genel Özellikler Ağırlık 133 Gr 140 Gr Genişlik 70.6 mm 58.6 mm Yükseklik 136.6 mm 115.2 mm Kalınlık 8.6 mm 9.3 mm Şebeke frekansı GSM850 - GSM900

Detaylı

CASPER EXCALIBUR G700 & G800 DDR 4 İLE FARK YARATIN! ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK BÜYÜK OYNAYIN! , Full HD 16/32GB

CASPER EXCALIBUR G700 & G800 DDR 4 İLE FARK YARATIN! ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK BÜYÜK OYNAYIN! , Full HD 16/32GB CASPER EXCALIBUR G700 & G800 ÜSTÜN GÖRSELLİK, BENZERSİZ GERÇEKLİK NVIDIA Maxwell Mimarisi yle donatılan GeForce GTX 960M 4GB DDR-5 ve GeForce GTX 970M 6GB DDR-5 ekran kartı teknolojisiyle, inanılmaz performans

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması http://ebys.gop.edu.tr/envision/validate_doc.aspx?v=bek44ht6

Detaylı

Honda Civic Smart. Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak...

Honda Civic Smart. Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak... Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak... Geliştirdiği teknolojiler ve geleceğe yaptığı yatırımlarla Honda, faaliyet gösterdiği her alanda bugün olduğu gibi gelecekte de toplum tarafından varlığını

Detaylı

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları

General Mobile DSTL1. Sürüm Güncelleme Notları General Mobile DSTL1 Sürüm Güncelleme Notları Bu sürüm notları General mobile DSTL1 cihazı için en son gönderilen yazılım güncelleme bilgisi içermektedir. Bu sürüm güncelleme, cihazınızın işlevselliğini

Detaylı

Ttec AirGlass Cam Ekran Koruyucu iphone 6/6S

Ttec AirGlass Cam Ekran Koruyucu iphone 6/6S AKSESUAR ÜRÜN GRUBU Ttec AirGlass Cam Ekran Koruyucu iphone 6/6S Ttec AirGlass Cam Ekran Koruyucu iphone 6/6S Plus Ultra dayanıklılık için sıradan ekran koruyuculara göre 9 kat daha güçlü. Gelişmiş görüntü

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

PLED-W800. Genel Bakış. WXGA Ultra Hafif Taşınabilir LED Projeksiyon Cihazı

PLED-W800. Genel Bakış. WXGA Ultra Hafif Taşınabilir LED Projeksiyon Cihazı Genel Bakış ViewSonic PLED-W800, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 800Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir. Hafif kompakt tasarımı, güç verebilen USB

Detaylı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı

Sony FY14 BRAVIA B2B. Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Yeni FY14 Bravia B2B serisi tanıtımı Sony FY14 BRAVIA B2B Uygun maliyetli kurumsal ekran, eğitim ve kurumsal TV uygulamaları için etkileşimli seçeneklere sahip ince, dikkat çekmeyen, enerji tasarruflu

Detaylı

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11

eralp tarafından yazıldı. Cumartesi, 19 Şubat 2011 16:51 - Son Güncelleme Cumartesi, 19 Şubat 2011 17:11 Geçtiğimiz haftalarda oyuncular için belli fiyat aralıklarına göre sıraladığımız işlemci, ekran kartı ve anakarttan sonra şimdi de bizlere göre fiyatlarına göre en iyi 10 oyun amaçlı notebook'u belirliyoruz.

Detaylı

2,3 2,4 OLAĞANÜSTÜ ÇOKLU GÖREV PERFORMANSI

2,3 2,4 OLAĞANÜSTÜ ÇOKLU GÖREV PERFORMANSI OLAĞANÜSTÜ ÇOKLU GÖREV PERFORMANSI Sistem performansından ödün vermeden aynı anda 4K video düzenleyin, 3D efektler oluşturun ve müzik besteleyin 2,4 Kata Kadar Daha Hızlı¹ 4K Video Düzenleme (Adobe* Premiere*

Detaylı

etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit TAB 2 A10-70 Tablet TAB 2 A10-70 etailer Kit'e Dahil Varlıklar PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu 3 boyutlu model bağlantısı Ürün ve yaşam tarzı Görüntüleri

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011

Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Bölüm 1 Bilişim Teknolojileri Temelleri 2011 Dijital Dünyada Yaşamak Hedefler Bilgisayar kullanabilmenin günümüzde başarılı olmak için neden son derece önemli olduğu Bilgisayar sözcüğünün tanımlanması

Detaylı

BİLİŞİM İLE TANIŞIYORUM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANILDIĞI ALANLAR

BİLİŞİM İLE TANIŞIYORUM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANILDIĞI ALANLAR BİLİŞİM İLE TANIŞIYORUM Teknoloji: İnsanoğlunun tasarlayarak ürettiği ya da uygulamaya koyduğu faydalı, faydasız veya zararlı her türlü aletler ve araçlardır. Bir aracın teknolojik olması için elektronik

Detaylı

Ethernet üzerinden Güç ile tek kabloyla kolay kurulum

Ethernet üzerinden Güç ile tek kabloyla kolay kurulum 10" (10,1" izlenebilir) All-in-One Dokunmatik Dijital E-Poster EP1042T Konferans ve toplantı düzenleme çözümü olarak tasarlanan 10" (10,11 izlenebilir) all-in-one interaktif dijital e-poster ViewSonic

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar

BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI. 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI 1-Bilgisayar, donanım ve yazılım kavramları 2-Bilgisayar çeşitleri 3-Bilgisayarlar arsındaki farklılıklar Yılmaz DEMİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ Ünitelerimiz

Detaylı

etailer Kit Lenovo VIBE P1m 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit Lenovo VIBE P1m 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit Lenovo VIBE P1m Lenovo VIBE P1m etailer Kit'e dahil edilenler PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu Fotoğraf Galerisi bağlantısı 2 Önerilen nüsha Özet Ürünü

Detaylı

Eylemleri algılama ve gürültü önleme işlevini otomatik ayarlama (Uyarlanabilir Ses Kontrolü)

Eylemleri algılama ve gürültü önleme işlevini otomatik ayarlama (Uyarlanabilir Ses Kontrolü) Bu el kitabını bir sorunla karşılaşırsanız veya kullanırken bir sorunuz olursa kullanın. Bu Yardım Kılavuzu PDF olarak da mevcut olup buradan indirilebilir. Başlarken Uyumlu aygıtların listesi yükleme

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

Ders 8: Metotlar. barisgokce.com

Ders 8: Metotlar. barisgokce.com Ders 8: Metotlar Hazırlayan : Öğr. Grv.. Barış GÖKÇE Đletişim im : www.barisgokce barisgokce.com Metotlar C# içerisinde bir veya birden fazla kod bulunduran kod bloklarıdır. Bir nesnenin veya sınıfın programı

Detaylı

JAVA MOBIL UYGULAMALAR

JAVA MOBIL UYGULAMALAR JAVA MOBIL UYGULAMALAR Ahmet JAMEKOV Nevruz AGAYEV Orazmurat AVGANOV 1 MOBİL TEKNOLOJİ NEDIR? Bireylerin hareket halindeyken bile bilgiye erişebilmesini ve bu bilgilerle ilgili işlem yapabilmesini mümkün

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans

ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans 10.1 Dokunmatik dijital poster EP1032r-T ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans ve sergi alanlarında

Detaylı

Yüksek hızda Akıllı Yaşam

Yüksek hızda Akıllı Yaşam Değer Teklifi Değer Teklifi Product concept Yüksek hızda Akıllı Yaşam Zengin içerikli güçlü Performans Öne Çıkan 1.4GHz CPU HSDPA 14.4/ HSUPA 5.76 Önemli Tasarım [Şık & Modern] Zengin İçerik [Social, Music,

Detaylı

Taşınabilir Teknolojiler

Taşınabilir Teknolojiler Taşınabilir Teknolojiler Nelerdir? Akıllı cep telefonları Dizüstü bilgisayarlar Tablet PC ler Giyilebilir teknolojiler Akıllı cep telefonları Fotoğraf makinesi, video kamera, sesli ve görüntülü ortam oynatıcılar,

Detaylı

Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi

Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi Açıköğretimde Mobil Öğrenme Açıköğretim e-öğrenme hizmetlerinden mobil bilişim aygıtlarıyla yararlanma olanaklarının değerlendirilmesi Yrd. Doç. Dr. M. Emin Mutlu H. Umut Yenigün Nazan Uslu Anadolu Üniversitesi

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

VAIO FZ serisi burada

VAIO FZ serisi burada Sayı:19 VAIO FZ serisi burada Bu Ay... DSC-W200 ile etkileyen performans Tatil e Hazır mısınız? HD nin İhtişamı, Hard Disk in Kolaylığı Büyük Ekran Keyfi Size Daha Yakın VAIO FZ için 5 Muhteşem Neden Etkileyen

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

BİLGİSAYAR KULLANMA KURSU

BİLGİSAYAR KULLANMA KURSU 1 2 KURS MODÜLLERİ 1. BİLGİSAYAR KULLANIMI 3 1. Bilişim (Bilgi ve İletişim) Kavramı Bilişim, bilgi ve iletişim kelimelerinin bir arada kullanılmasıyla meydana gelmiştir. Bilişim, bilginin teknolojik araçlar

Detaylı

Kerem FIRAT Elektrik-Elektronik Müh.

Kerem FIRAT Elektrik-Elektronik Müh. Kerem FIRAT Elektrik-Elektronik Müh. 4.5G TEKNOLOJİSİ 4.5G/LTE ADVANCED MOBİL CİHAZLAR Mobil İletişim Teknolojisi 2G Teknolojisi GSM/GPRS, EDGE 3G Teknolojisi WCDMA/UMTS, HSPA+ 4G Teknolojisi LTE 4.5G

Detaylı

etailer Kit TAB 2 A8 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır.

etailer Kit TAB 2 A8 Tablet 2015 Lenovo Kurum İçi. Tüm hakları saklıdır. etailer Kit TAB 2 A8 Tablet TAB 2 A8 etailer Kit'e Dahil Edilenler PPT Önerilen nüsha (Özet, Genel Bakış, Temel Özellikler) Fotoğraf Kılavuzu 3 boyutlu model bağlantısı Örnek düzen (Amazon, Flipkart) 2

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T47. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T47 PC, güçlü Intel J1900 2GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard işletim sistemi kullanır. SC-T47, Citrix ICA/HDX, VMware PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak ağ protokollerinin

Detaylı

www.romoss.com.tr info@romoss.com.tr

www.romoss.com.tr info@romoss.com.tr www.romoss.com.tr info@romoss.com.tr Romoss Tüm Taşınabilir Cihazların Şarj Sorununu Çözecek Romoss Yeni Yol Arkadaşınız Romoss; taşınabilir cihazları ( cep telefonu, tablet, mp3 player, dizüstü bilgisayar,

Detaylı

Yeni QUATRO. seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon!

Yeni QUATRO. seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! Yeni QUATRO seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! Yeni QUATRO Serisi QUATRO UHD+ QUATRO UHD z Seyir zevkini zirveye taşıyan dört dörtlük televizyon! QUATRO UHD+ Neden? Çünkü QUATRO UHD+

Detaylı

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ

GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ GÖRÜNTÜ TABANLI ALGILAMA İLE QUADROTORUN HAREKETLİ BİR CİSMİ TAKİBİ 1 PROJENİN TANIMI Bu projede bir quadrotora, görüntü tabanlı algılama ile hareketli bir nesneyi otonom olarak takip etme özelliği kazandırılmıştır.

Detaylı

1. PS/2 klavye fare 2. Optik S/PDIF çıkışı 3. HDMI Giriş 4. USB 3.0 Port 5. USB 2.0 Port 6. 6 kanal ses giriş/çıkış 7. VGA giriş 8.

1. PS/2 klavye fare 2. Optik S/PDIF çıkışı 3. HDMI Giriş 4. USB 3.0 Port 5. USB 2.0 Port 6. 6 kanal ses giriş/çıkış 7. VGA giriş 8. İşlemci: İşlemci,kullanıcıdan bilgi almak, komutları işlemek ve sonuçları kullanıcıya sunmak gibi pek çok karmaşık işlemi yerine getirir. Ayrıca donanımların çalışmasını kontrol eder. İşlemci tüm sistemin

Detaylı

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Eye 320 ile gerçek tak ve çalıştır özelliğini yaşayın! Bu USB Video Sınıfı web kamerası için hiçbir sürücü gerekmez. Her yerde, her türlü dizüstü, masaüstü

Detaylı

BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları

BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları BİLGİSAYAR TEMEL KAVRAMLAR Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ders Notları Temel Kavramlar Donanım: Bilgisayarın fiziksel parçalarına verilen isimdir. Yazılım: Bilgisayarın verimli şekilde kullanımını sağlayan

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Vodafone Mobile Wi-Fi R207 Hoşgeldiniz Mobil iletişim dünyasına hoş geldiniz 1 Hoşgeldiniz 2 Ürüne genel bakış 3 Başlangıç 5 Mobile Wi-Fi Web uygulaması 6 Web uygulamasına genel

Detaylı

Yüksek netlikte kablosuz ağ medya oynatıcı NMP580-W İçeriklerinizi Kolayca Paylaşın

Yüksek netlikte kablosuz ağ medya oynatıcı NMP580-W İçeriklerinizi Kolayca Paylaşın Yüksek netlikte kablosuz ağ medya oynatıcı NMP580-W ViewSonic NMP-580w ağ medya oynatıcı, geniş format ekranlarında ve dijital signage çözümlerinde güvenilir ve etkileyici 1080p medya oynatmayı sağlar.

Detaylı

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense 3.2 Telif Hakkı QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır.

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense 3.2 Telif Hakkı QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik Sense için sistem gereksinimleri Qlik Sense 3.2 Telif Hakkı 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Telif Hakkı 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik,

Detaylı

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70310 1. Ürün tanıtımı DIGITUS Kablosuz TV aktarma kutusunu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanımı için lütfen kullanma kılavuzundaki talimatlara

Detaylı

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense June 2017 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır.

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense June 2017 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik Sense için sistem gereksinimleri Qlik Sense June 2017 Copyright 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Telif Hakkı 1993-2017 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik,

Detaylı

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların bilgilerini saklamalarına, program yüklemelerine izin

Detaylı

Profesyonel AV Sistemleri. Akıllı Sınıf Sistemleri

Profesyonel AV Sistemleri. Akıllı Sınıf Sistemleri Profesyonel AV Sistemleri Akıllı Sınıf Sistemleri Profesyonel AV Sistemleri Akıllı Kürsü Temas Akıllı Kürsüler Dijital Dünya'da ki Rehberiniz Temas Teknoloji'nin Profesyonel AV piyasasındaki hedefleri

Detaylı

Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın

Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın Bilgisayarınızda bulunan dosyalara dilediğiniz her yerden erişin ve bu dosyaları istediğiniz yerde paylaşın İhtiyaç duyduğunuz her yerde, tüm dosyalarınıza erişin İstediğiniz bilgisayar, akıllı telefon

Detaylı

DONANIM & YAZILIM Modül 2

DONANIM & YAZILIM Modül 2 Modül 2 MODÜL 2 DONANIM & YAZILIM Donanım Yazılım Nedir? Temel Donanım Bileşenleri İşletim Sistemleri (Win,Pardus,MAC) Laptop Projeksiyon Bağlantıları Projeksiyon Açma Kapama İşletim Sistemi ile Görüntü

Detaylı

Bilgi ve iletişim teknolojileri

Bilgi ve iletişim teknolojileri Bilgi ve iletişim teknolojileri 1 Bilgisayar, Hesap makinesi gibi araçlara neden ihtiyaç duyulmuştur? Zaman tasarrufu Bilginin depolanması ihtiyacı Hatasız işlem yapma isteği İletişim ihtiyacı 30\2 Bilişim

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

ViewSonic EP1031r, hepsi tek bir dijital eposter olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobileri ve resepsiyon, konferans

ViewSonic EP1031r, hepsi tek bir dijital eposter olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobileri ve resepsiyon, konferans 10.1 Çoklu ortam dijital posteri EP1031r ViewSonic EP1031r, hepsi tek bir dijital eposter olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobileri ve resepsiyon, konferans ve sergi alanlarında

Detaylı

WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı

WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı WXGA Yüksek Çözünürlüklü LED Projeksiyon Cihazı PLED-W600 ViewSonic PLED-W600, ultra hafif taşınabilir tasarımı ile 600Ansi lümen parlaklık, WXGA(1280x800) çözünürlük ve 120.000 kontrast oranına sahiptir.

Detaylı

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Uygulaması

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Uygulaması BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Uygulaması BEYOND Touch UYGULAMASI BEYOND: Two Souls, DUAL SHOCK kontrol cihazınızı ios ya da Android mobil veya tablet cihazı ile değiştirmenizi sağlar. Yine de sıradan

Detaylı

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4.

1.Baskı Çözümleri: 2. Bilgisayar Bileşenleri: 1.Baskı Ürünleri. 1.1. Faks Cihazları. 1.2. Fotokopi Cihazları. 1.3. Tarayıcılar. 1.4. Yıldırım Bilişim - 2014 1.Baskı Çözümleri: 1.Baskı Ürünleri 1.1. Faks Cihazları 1.2. Fotokopi Cihazları 1.3. Tarayıcılar 1.4. Yazıcılar 2. Bilgisayar Bileşenleri: 2.1. Anakartlar 2.2. Bellekler 2.3. Ekran

Detaylı

Daha genişbantlı, tamamen mobil

Daha genişbantlı, tamamen mobil Thuraya IP Daha genişbantlı, tamamen mobil T h u r a ya olarak, dünya çapında geniş bant uydu pazarı için yenilikçi, ucuz ve yüksek kalitede çözümler sunan öncü kuruluşuz. Performans ve tasarıda bir jenerasyon

Detaylı

İşletim Sistemleri; İÇERİK. Yazılım BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015. 3 Yazılım Türleri

İşletim Sistemleri; İÇERİK. Yazılım BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015. 3 Yazılım Türleri İÇERİK 2 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI İşletim Sistemleri ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri

Detaylı

Tecrübemizi. Paylaşıyoruz ÜRÜN KATALOĞU

Tecrübemizi. Paylaşıyoruz ÜRÜN KATALOĞU Tecrübemizi Paylaşıyoruz ÜRÜN KATALOĞU Tecrübemizi Paylaşıyoruz Tecrübemizi Paylaşıyoruz Endüstriyel mobil ürün gamımızla; ürün takibini, gerçek zamanlı izlenebilirliği, kusursuz iş akışını ve en düşük

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

27" 10 nokta dokunmatik interaktif ekran

27 10 nokta dokunmatik interaktif ekran 27" 10 nokta dokunmatik interaktif ekran IFP2710 ViewSonic IFP2710, sunum yapanların ekran üzerine kolayca çizim yapmasını, yazı yazmasını ve not almasını sağlayan parmak ve kalem ile dokunma özelliklerine

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME TİP 1

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME TİP 1 DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAME TİP 1 İŞLEMCİSİ EN AZ Intel Core i5 işlemci OLMALIDIR. 15,6" EKRANA SAHİP OLMALIDIR. EN AZ 2 GB HARİCİ EKRAN KARTINA SAHİP OLMALIDIR. 1920X1080 EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNE SAHİP

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

22" 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör. Genel Bakış. En sevdiğiniz uygulamalara erişim sunarak Windows 8 Uyumluluğu

22 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör. Genel Bakış. En sevdiğiniz uygulamalara erişim sunarak Windows 8 Uyumluluğu 22" 10 Parmak Dokunmatik, MHL sertifikalı Full HD Ekran 22" 10 Parmak Dokunmatik SuperClear VA Panel Full HD Monitör Genel Bakış ViewSonic TD2240 10 parmak dokunmatik ekran 1920 x 1080 Full HD çözünürlük

Detaylı

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır

Security Geçiş Sistemleri. Döner Kapılar. Hastane Kapıları. 90 Derece. Kayar Kapılar. Kapılar METAXDOOR MS30. Otomatik Yana Açılır Döner Kapılar Kayar Kapılar Hastane Kapıları 90 Derece Kapılar Security Geçiş Sistemleri METAXDOOR MS30 Otomatik Yana Açılır Kayar Kapılar METAXDOOR MS30 Otomatİk Kayar Kapılar MS30/SLD Otomatik Kayar

Detaylı

Press-Kit KASIM 2011 2011 PACKARD BELL YILDIZLARI

Press-Kit KASIM 2011 2011 PACKARD BELL YILDIZLARI Press-Kit KASIM 2011 2011 PACKARD BELL YILDIZLARI DOĞAL ŞIKLIĞI İÇİNDE KOLAY KULLANIM ÖZELLİKLERİ Farklı renk seçenekleri ve etkileyici tarzıyla başarılı dot s, mobilite ve kesintisiz sosyal ağ iletişiminde

Detaylı

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin

Intel Eğitim Çözümleri. En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri En İleri Teknolojilerle, Dijital Eğitimde Yeni Bir Döneme Geçin Intel Eğitim Çözümleri Gelişmiş Öğrenci ve Öğretmen Sınıf Yönetim Yazılımı GELIŞMIŞ ÖĞRENCI VE ÖĞRETMEN ETKILEŞIMI

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi

Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. İşler. Bilgi İşlem Çevrimi Bilgisayar nedir? Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. Veriyi toplar (girdi) İşler Bilgi üretir (çıktı) Bilgi İşlem Çevrimi 1 Bir

Detaylı

EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇERİK 2 2 Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri Unix Linux Windows Mac OS Android Yazılım Yazılım(Software),

Detaylı

Android. Dolby Atmos, FM Radyo, Stereo Speaker. Parmak İzi Okuyucusu. Var

Android. Dolby Atmos, FM Radyo, Stereo Speaker. Parmak İzi Okuyucusu. Var SIM2 SIM1 veya Boyut Ağ 159 x 75.8 x 7.9 mm 4.5G LTE, Cat7, 300/100 Mbps LTE Bandlar FDD: 1(2100), 2(1900), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 20(800) TDD: 38(2600), 40(2300) Görüntü 6.01 AMOLED Full HD+

Detaylı

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru

ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta. Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru ENF 100 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Ders Notları 2. Hafta Öğr. Gör. Dr. Barış Doğru 1 Konular 1. Bilgisayar Nedir? 2. Bilgisayarın Tarihçesi 3. Günümüz Bilgi Teknolojisi 4. Bilgisayarların Sınıflandırılması

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci

SC-T46. Genel Bakış. sertifikası. İnce İstemci Genel Bakış ViewSonic SC-T46 PC, güçlü Intel N2930 1.8GHz CPU ile Windows 8 Embedded Standard veya Linux işletim sistemi kullanır. SC-T46, Citrix ICA/HDX, PCoIP ve Microsoft RemoteFX gibi başlıca uzak

Detaylı

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu TURKCELL MaxiPLUS 5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Telefona Genel Bakış Güç Tuşu Kulaklık LED Gösterge Şarj/ USB Girişi Dokunmatik Ekran Ana Ekran Tuşu Arama Tuşu Menü Tuşu Geri Tuşu Kulaklık Girişi Ses Tuşları

Detaylı

Sesin renklerini duyun.

Sesin renklerini duyun. Life sounds brilliant. Sesin renklerini duyun. İşitme cihazı aksesuarları. İşitme Cihazları signia.com.tr İşitme deneyiminizi kişiselleştirin. Çocukları sabah okula götürürsünüz öğle yemeği arasında arkadaşlarınızla

Detaylı

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android e Giriş Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android İşletim Sistemi Hakkında 2 Google tarafından geliştirilmiştir. Dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemidir. 2018 itibariyle Dünyada Android; %78.65,

Detaylı

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense 3.1 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır.

Qlik Sense için sistem gereksinimleri. Qlik Sense 3.1 Copyright QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik Sense için sistem gereksinimleri Qlik Sense 3.1 Copyright 1993-2016 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Telif Hakkı 1993-2016 QlikTech International AB. Tüm hakları saklıdır. Qlik, QlikTech,

Detaylı

Eylemleri algılama ve gürültü önleme işlevini otomatik ayarlama (Uyarlanabilir Ses Kontrolü)

Eylemleri algılama ve gürültü önleme işlevini otomatik ayarlama (Uyarlanabilir Ses Kontrolü) Bu el kitabını bir sorunla karşılaşırsanız veya kullanırken bir sorunuz olursa kullanın. Bu Yardım Kılavuzu PDF olarak da mevcut olup buradan indirilebilir. Başlarken Uyumlu aygıtların listesi yükleme

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Önemli Teknolojik Özellikler

Önemli Teknolojik Özellikler Gerçek 1.3 Mega Piksel Otomatik Odaklamalı Web Kamerası Genius, yenilikçi bir web kamerası olan Slim 1322AF yi sunmaktan gurur duyar. Optik, otomatik odaklamalı bir merceğe sahiptir ve gerçek zamanlı,

Detaylı

Bilişim Teknolojilerine Giriş

Bilişim Teknolojilerine Giriş Bilişim Teknolojilerine Giriş Bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve iletilmesini sağlayan teknolojilerin bütününe bilişim teknolojileri denir. Bilişim Teknolojisi Girilen verileri saklayan, işleyen,

Detaylı

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ TERMAL GÖRÜNTÜLEME FLIR ONE PRO KAMERA ANLIK GÖRÜNTÜ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD FREEFLIGHT THERMAL 25 DK UÇUŞ SÜRESİ BİR

Detaylı

Kutunun ön kısmında Digitus her zaman olduğu gibi yeşil ve beyaz renkleri kullanmış. Ayrıca bu bölümde ürünün büyükçe bir görseli yer alıyor.

Kutunun ön kısmında Digitus her zaman olduğu gibi yeşil ve beyaz renkleri kullanmış. Ayrıca bu bölümde ürünün büyükçe bir görseli yer alıyor. Digitus DS-45300 Digitus DS-45300 isimli HDMI Switch in görevi tek bir görüntü için beş görüntü girişi içerisinden kaynak seçmenizi sağlıyor. Biraz daha açmak gerekirse cihazda beş adet HDMI girişi ve

Detaylı

Arka. Kamera. Yakınlık Sensörü. Kamera. Sesi Yükselt Sesi Azalt. Parmak izi Okuyucusu. Güç. Nano SIM. MicroSD Card

Arka. Kamera. Yakınlık Sensörü. Kamera. Sesi Yükselt Sesi Azalt. Parmak izi Okuyucusu. Güç. Nano SIM. MicroSD Card Y Yakınlık Sensörü Ön Kamera Arka Kamera Sesi Yükselt Sesi Azalt Güç Parmak izi Okuyucusu Hoparlör Mikrofon Nano SIM MicroSD Card Boyut Ağ 150 x 70.5 x 8.59 mm 4.5G LTE Cat4, 150/50Mbps LTE Bandlar FDD:

Detaylı

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler

ViewStick 2. Öne Çıkan Özellikler ViewSync Kablosuz Sunum Adaptörü ViewSync ViewStick 2 ViewSonic ViewSync ViewStick 2 kablosuz sunum ağ geçit adaptörü sahip olduğu HDMI/MHL arayüzü ile içeriklerinizi kolayca kablosuz olarak aktarabilirsiniz.

Detaylı

MEDIA MARKT FİYATI 9 366, 55 TAKSİTLİ FİYAT 55LA620 3D LED TV

MEDIA MARKT FİYATI 9 366, 55 TAKSİTLİ FİYAT 55LA620 3D LED TV Kaçrlmayacak fratlar 3799 MCI 200 Hz Smart TV 4 adet 3D gözlük 55" 50 cm 3D Bu fiyat liteideki fiyatlar 06-0.02.204 tarihide geçerlidir. Bu fiyat litemizde yer ala ürülerimiz toklarmzla rldr. Tüm ürülerde

Detaylı