Pazarlama Yönetimi. Levent VURGUN Yrd.Doç.Dr.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Pazarlama Yönetimi. Levent VURGUN Yrd.Doç.Dr. lvurgun@turgutozal.edu.tr"

Transkript

1 Pazarlama Yönetimi Levent VURGUN Yrd.Doç.Dr.

2

3

4 MOBİL PAZARLAMA

5 Mobil Pazarlama Amerikan Mobil Pazarlama Birligi MMA nın (Mobile Marketing Association) yapmıs olduğu tanıma göre mobil pazarlama; organizasyonlara herhangi bir mobil cihaz veya ağ aracılığı ile hedef kitleleri ile interaktif ve onların ilgi alanlarına uygun bir şekilde iletişim ve bağlılık kurabilme imkanı veren uygulamalar kümesidir.

6 Mobil pazarlama (Mobile Marketing), tüketiciler ile her türlü mobil cihazdan (telefon, tablet, PC) yapılan iletişim ve pazarlama çalışmalarıdır. Mobil çok esnek bir kanaldır. Müşterilerinize birçok farklı yoldan ulaşmanızı sağlar.

7 Daha az akademik dille söylemek gerekirse; reklam ve satış promosyon aktivitelerinde mesajın mobil kanallar yolu ile müşteriye ulaştırılmasını hedef alan bir pazarlama metodu. Bu pazarlama türünün iletişim metodu içerisinde ses dosyaları, SMS, MMS, WAP mesajlar, bluetooth, Java, SyncML, görüntü ve sesli mesajlar, mobil uygulamalar yer almaktadır

8 SMS, MMS, WAP mesajlar, bluetooth, Java, SyncML, görüntü ve sesli mesajlar, mobil uygulamalar en çok kullanılan mobil pazarlama araçlarıdır

9

10

11 Mobil cihazların ABD kablosuz teknoloji piyasasındaki varlığı 1985 de %1 den azken, 2000 yılında %38 e bugün ise %...ulaşmıştır

12 Mobil cihazların ABD kablosuz teknoloji piyasasındaki varlığı 1985 de %1 den azken, 2000 yılında %38 e bugün ise %96 ya ulaşmıştır

13 Nasıl Başarılı Olunur? Ana sayfanızda bir kod dizisi eklendiğinde web siteniz ekranın genişliğini koklayabilir ve ziyaretçinin bir akıllı telefondan mı yoksa PC den mi geldiğine karar verebilir. Ziyaretçi bir PC den geliyorsa normal siteye yönlendirilebilir. Akıllı telefondan geliyorsa, özel olarak akıllı telefonlar için tasarlanmış sayfalara yönlendirilebilir.

14 Mobil web sitesi normal bir web sitesi gibidir. Ama daha küçük ekranlar için tasarlamıştır. Uygulama ise mobil cihaza yüklenen bir yazılımdır

15 Aşağıdaki durumlar geçerliyse mobil pazarlama sizin için uygundur Yeni müşterilere ihtiyacın varsa Kar marjınızı yükseltmek istiyorsanız Daha geniş bir kitleye hitap etmek istiyorsanız Markanızı farklılaştırmak istiyorsanız Yeni dağıtım kanalları arıyorsanız Pazar payını büyütmek istiyorsanız 7/24 müşterilerin karşısında olmak istiyorsanız

16 Artık insanlar medyayı tek başına kullanmıyor. Peki ne yapıyorlar?

17 Artık insanlar medyayı tek başına kullanmıyor. Aynı zamanda hem televizyon izliyor hem de internet kullanıyor.

18 Mobil Pazarlama kullanım yöntemine göre çok çeşitli amaçlara sahiptir. Marka bilinirliğini oluşturmak Marka bilinirliğini geliştirmek Marka konumlandırmasını güçlendirmek ve pekiştirmek Satışları artırmak Müşteri kazanmak Müşteri dikkatini çekmek Müşteri sadakati sağlamak Ürün lansmanları yapmak

19 Mobil Pazarlama İnsanlar mobil cihazını kullandığında, ucuz veya düşük bedelli ürünler ya da hizmetler hakkında hızla ulaşabilecekleri bilgiler arar. Konu ister pizza ısmarlamak, ister dışarıda yemeğe çıkmak, ister sinema bileti almak olsun, buldukları bilgiyi hemen kullanma niyetindedirler

20 Mobil Pazarlama Örneğin Paris te yaşlılara hizmet veren en iyi ve uygun fiyatlı spa merkezleri ve oteller

21 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Geleneksel Yerleşik Dükkanlar Bu firma aradığım üne sahip mi? En yakın dükkan nerede? Dükkanın çalışma saatleri nedir?

22 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Restoran, Kafe, Bar??????

23 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Restoran, Kafe, Bar Nerede Menü(fiyatlar ile birlikte) Çalışma saatleriniz Telefon numarası WİFİ varmı yok mu?

24 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Havayolları, Demir Yolları ve Diğer Ulaşım Hizmetleri??????

25 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Havayolları, Demir Yolları ve Diğer Ulaşım Hizmetleri Uçuşunuz rötar yapıp yapmadığı, Check-in yapabilmek, Uçuş programları, Bagaj ve Sonraki rezervasyonlar ile ilgili konular

26 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Kar Amacı Gütmeyen Organizasyonlar???????

27 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Kar Amacı Gütmeyen Organizasyonlar Üç çeşit insan uğrar. Bağış yapmak isteyenler, yardım almak isteyenler ve ne işler yapıldığını öğrenmek isteyenler. Sitenin sağ üst köşesinde büyük ve kırmızı bir Bağış yapın Bazen bağış için önemli olan bir resmi kullanmakta faydalı olabilir.

28 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Kolejler, Üniversiteler ve Diğer Eğitim Kurumları??????

29 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister? Kolejler, Üniversiteler ve Diğer Eğitim Kurumları İki çeşit ziyaretçi vardır: Yolunu kaybeden öğrenciler ve daha fazla bilgi almak isteyen potansiyel öğrenciler. İlgilenen başka konular da vardır; örneğin giriş şartları ve ücretler. Ama bir eğitim kurumlarının mobil sitesini en çok kullanan kişiler kaybolan öğrenciler ve potansiyel öğrenciler

30 Rakamlarla cep telefonlarındaki gelişim Dünyada kişi başına bir cep telefonu düşüyor Dünya genelinde cep telefonu abonesi sayısı yıl sonunda 6,8 milyar, internet erişimine sahip olanların sayısı ise 2,7 milyara ulaşacak. (canlitvx.com/cnn-turk-canli-yayin-izle 08 Ekim 2013 Salı, 08:58 /)

31 Rakamlarla cep telefonlarındaki gelişim Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) raporuna göre, dünya genelinde iletişim teknolojilerinin kullanımı ve yaygınlığı giderek artarken iletişim fiyatları azalıyor. Raporda, geçen yıl 250 milyon kişinin daha internet kullanmaya başladığı, bu yıl sonu itibariyle de dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ının (2,7 milyar) internet erişiminin olacağı öngörülüyor. Ancak yaklaşık 7 milyar toplam nüfusun 4,4 milyarı bu imkandan mahrum kalmaya devam edecek.

32 Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) raporuna göre 157 ülkenin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim ve kullanma gelişim indeksine de yer verildi. Buna göre. birinci sıradaki yerini korurken Türkiye... sırada yer aldı.,,., Danimarka, Finlandiya, Norveç, Hollanda, İngiltere, Lüksemburg ve Hong Kong izliyor. Listenin sonunda ise Nijer bulunuyor.

33 Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) raporuna göre 157 ülkenin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim ve kullanma gelişim indeksine de yer verildi. Buna göre Güney Kore birinci sıradaki yerini korurken Türkiye 69. sırada yer aldı. Güney Kore'yi, İsveç, İzlanda, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Hollanda, İngiltere, Lüksemburg ve Hong Kong izliyor. Listenin sonunda ise Nijer bulunuyor.

34 En ünlü (ve en başarışı) mobil kampanyalarından biri, Amerikan Kızıl Haçı tarafından yürütülen Haiti deprem Yardımı çalışmasıydı yılımdaki depremde den fazla insan öldü ama Amerikan Kızıl Haçı milyonlarca dolar bağış toplamak için SMS i kullanmasaydı çok daha fazla insan can verecekti. Mobil telefon kullanıcıları numaraya HAITI yazıp mesaj gönderdiğinde Kızıl haç örgütüne 10 dolar bağış gidiyordu.

35 Niçin Mobil Pazarlama

36 Niçin Mobil Pazarlama

37 Niçin Mobil Pazarlama

38 Niçin Mobil Pazarlama

39 Niçin Mobil Pazarlama

40 Niçin Mobil Pazarlama

41 Mobil pazarlama kavram haritası

42 Flixter veya Variety mobil uygulamalarınızda film eleştirmenlerini okuyan bir sinema sever olduğunuzu düşünün. Birden bire ekrana dokunduğunuzda kanlı bir parmak izinin belirdiğini fark ediyorsunuz. Tekrar dokunduğunuzda ikinci bir parmak izi beliriyor ardından üçüncüsü

43 Mobil reklam ağı reklamınızı çeşitli mobil web sitelerine koyan bir kurumdur. Böylece reklamınızın gönderilmesi için tek tek web sitelerinin peşine düşmek zorunda kalmazsınız.

44 Mobil Pazarlama ile neler yapılabilir? İzinli veri tabanı oluşturma (Mobil pazarlama kampanyalarına alınacak geri dönüşler ile veritabanı oluşturma) Araştırma ve ölçümleme (MMS, SMS ile anket, beğeni toplama, görüş alma, şikayet toplama vs. )

45 Mobil Pazarlama ile neler yapılabilir? Satış artırmak (SMS at indirim kazan, Ürünümüzü al kontör/dakika kazan) Bilinirliği artırmak (Mobile Advergame, Wap Banner, Toplu MMS vs.)

46 Mobil Pazarlama ile neler yapılabilir? Bağlılığı artırmak (Loyalty kartların puanları ile kontör/dakika kazan, puan topla Sinema Paketi veya Haber Paketi üyesi ol vs.)

47 Mobil Pazarlama ile neler yapılabilir? Konumlandırma (Mecra olarak mobil kanalların kullanımı ile gençliğe yönelik ve teknolojiyeinovasyona açık imajını güçlendirmek,)

48 Mobil Pazarlama ile neler yapılabilir? Diğer reklam kampanyalarına destek (TV- Radyo reklamlarının takibini artırmak veya basın reklamlarına ilgiyi artırmak için SMS ile çekilişler, hediyeler vs.)

49 Neden Mobil Pazarlama Mobil pazarlama daha bağlayıcıdır; Kişiye özeldir; Sosyalleşmeyi destekleyen, daha içten ve arkadaşça bir mecradır. İletişim mesajı kalabalıktan sıyrılır ve direkt olarak hedef müşterinin avucuna gider.

50 Neden Mobil Pazarlama Tam olarak müşteri kontrolündedir, onlar istedikleri markayla kendi istedikleri, kendi ayırdıkları zamanda iletişime geçerler. Mobil pazarlama izinli olarak kullanıldığı sürece, sadece iletişimde olmak isteyen tüketiciler mesajınıza muhatap olurlar. Tüketiciler markayla kişiye özel bir deneyim yaşarlar.

51 Hedef Kitle Kriterleri Spor Finans Internet Teknoloji Müzik Oyun İlgi Gelir verileri Kullanım Verileri MMS Roaming Arama çeşitleri SMS Java Wap Dinamik Konum Demografik Cinsiyet Diğer Statik Bölgesel Teknoloji Yaş Meslek

52

53 Mobil Cihazlar - Dünya Çapında Pazar Payı ZTE 5% RIM 4% Motorola HTC 4% 4% Huawei 4% Sony 3% Nokia 36% Apple 6% LG 7% Samsung 27%

54 Android, dünya çapında yaklaşık %81'likpazar payına sahip. Bu gönderimlerde Samsung'un payı %35 olarak görünürken, Apple'ın da ios ile %14'lük bir payı var. Bu iki büyük oyuncunun ardından, dipte kimin olduğuna baktığımızda ise, BlackBerry'nin dünya çapında payının%2'ye gerilediğini görüyoruz.(2013)

55

56 Google akıllı telefon kullanıcılarının %81 inin internete mobil cihazlardan girdiklerini söylüyorlar. %50 si interneti telefonlarından, bir bekleme sırasında kullanıyor. Daha da ilginci %70 i bir seçim yapması gerektiğinde akıllı telefonları için bir içecekten vazgeçiyor

57 Yapılan bir araştırmada tabletin %40 oranla, en çok televizyon seyrederken kullanıldığını gösteriyor. Tablet kullanıcıları ayrıca genelde video izliyor ve kitap okuyorlar. Aynı zamanda da reklamları daha fazla kabul ediyorlar ve reklamı izledikten sonra satın alma olasılıkları, akıllı telefon ve diğer cihazların kullanıcılarına nazaran daha yüksek

58

59 En çok kullanılan mobil pazarlama teknikleri: SMS/MMS: Katıl Kazan Kampanyaları, TV İçerik Oylama, Banka Hatırlatmaları Mobil Kuponlar: Cebinize gelen kupon ile fiziksel mağazalarda indirim kazanma Mobil Siteler: Mobil tarayıcılara göre optimize edilmiş, mobil internet kullanıcı deneyimini arttıran siteler Mobil Oyunlar: Kullanıcı etkileşimini arttıran, sosyal paylaşımlı oyunlar

60 En çok kullanılan mobil pazarlama teknikleri: Mobil Reklam: Markaların oyunlarda, mobil sitelerde, uygulamalarda görüntülenen ücretli reklamları Mobil Uygulamalar: Hepimizin bildiği mobil cihazlarımıza indirdiğimiz ücretli/ücretsiz uygulamalar. Apple App Store, Android Market Konum Bazlı Servisler (LBS): Foursquare, Facebook Places gibi uygulamalar yardımıyla, operatörlerin LBS sistemlerinin yardımıyla ya da GPS ile kullanıcının konumuna bağlı yapılan iletişim çalışmaları.

61 En çok kullanılan mobil pazarlama teknikleri: Mobil Ticaret: Mobil ödeme sistemleri, Mobil bankacılık, Near Field Communications (NFC), Fiyat Karşılaştırma Mobil Search: Google Mobile Ads, Mobil Arama Optimizasyonu QR Kod: Taratıldığında belli bir siteye/video ya yönlenen barkodlar, mobil bilet uygulamaları Interactive Voice Response (IVR): Ses bazlı mobil reklam

62 MMS ile Görüntüler Metin Ses Animasyonlar Video

63 Mobil tek başına çok güçlü bir kanal olsa da, en başarılı mobil pazarlama kampanyaları diğer kanallar ile entegre kullandığı zaman ortaya çıkıyor

64 Bu nedenle mobili tek başına kullanmak yerine, farklı mecralarla birleştiren ve destekleyen kampanyalar daha başarılı oluyor. Örneğin, TV programlarıyla, radyoyla, basılı medyayla ya da internetle bütünleşik hazırlanan mobil kampanyalar, fiziksel mağazalarda geçerli mobil kuponlar gibi.

65 Bugün pazarlama birçok kanaldan yapılıyor. Başarı, doğru stratejiyle, hem online hem de offline ( Yazılı basın, Billboard, Radyo reklamları, Araç Giydirme.) kanalları kullanarak tüketiciye erişebilen markaların oluyor. Mobil Pazarlama doğru yapıldığında online ile offline dünya arasında bir köprü görevi görebiliyor.

66 Starbucks müşterileri telefonlarına mobil kart uygulamasını indirebiliyor ardından Mobil karta para yüklüyorlar ve kartta ne kadar kaldığını takip edebiliyor. Müşteri Starbucks a geldiğinde uygulamayı açıyor ve görevliye ekranındaki barkodu tarattırıyor. Ödeme sonuçlanıyor

67 Yahoo nun mobil ana sayfasını ziyaret edenler akıllı telefonlarının ekranlarının en altında Shrek in kafasını görüyorlardı. Shrek in kafasına dokunduklarında karekter ortaya çıkıyor ve ekranı kaplıyordu. Kafasına yeniden dokunduklarında ise bilet alabilecekleri ya da gösterim zamanlarıyla ilgili bilgileri bulabilecekleri Shrek mobil mikro sitesine yönlendiriyorlardı.

68 Bir mobil pazarlama programı düşünüldüğünde karşılaşılan sınırlılıklar neler olabilir?

69 Bir mobil pazarlama programı düşünüldüğünde karşılaşılan sınırlılıklar neler olabilir? Dikkati mesajınıza çekmek için çok kısa bir zaman dilimi Genelde başka faaliyetlerle beraber yürütülen mobil tepki eylemi Mesajınızı sunmak için çok küçük bir ekran

70 Mobil pazarlama stratejinizi kurgularken şu noktalara dikkat edin; Amaçlarınızı belirleyin: Kampanyaya başlamadan önce amacınızın ne olduğunu belirleyin. Amacınız satış arttırmak mı yoksa bülten gönderebileceğiniz abone sayısını arttırmak mı? Pazarı araştırın: Yaklaşımınızın doğru olup olmadığından emin olmak için yapabildiğiniz kadar pazar araştırması yapın, pazarı anlayın.

71 Mobil pazarlama stratejinizi kurgularken şu noktalara dikkat edin; Nerelerde varolacağınızı belirleyin: Hangi interaktif ortamlarda var olacağınıza karar verin (MMS, mobil website, Sosyal medya) gibi Mesajınızı belirleyin: Hedef kitlenizi etkileyebilmek ve etkileşim sağlayabilmek için mesajınızın ne olacağını belirleyin

72 Mobil pazarlama stratejinizi kurgularken şu noktalara dikkat edin; Paylaşma imkanları yaratın: Yayınladığınız içeriğin, mesajın kullanıcılar tarafından başkaları ile paylaşılabilmesi için fırsatlar oluşturun. Çok platformlu düşünün. Kampanyanızı besleyin: Güncellemeler ve yeni haberlerle takipçilerinizin size bağlı kalmasını, unutmamasını sağlayın. Takip, analiz ve optimizasyon: Devam eden kampanyanın oluşturduğu etki ve içeriği muhakkak takip edin, analiz edin ve sonuçlara göre optimize edin

73 ebay sadece geçen sene tüm dünyada 2 milyar dolarlık mobil satış gerçekleştirdi. Forrester Resarch e göre geçen sene ABD de 150 milyar dolar online olarak harcandı ve bunun sadece %3 ü mobil cihazlardan bilgisayarların müşteriye dönüştürme oranı normal masa üstü bilgisayarlardan neredeyse % 50 daha gerçekleştirildi. Online müşterilerin sadece %9 unun tablet bilgisayarı olsa da tablet yüksek.

74 Mobil Pazarlama, tüketici veya müşteri ile, cep telefonları, akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar aracılığı ile bağlantı ve iletişim kurmayı içerir. Mobil pazarlama kampanyasının amacı basit pazarlama mesajı göndermek, yeni ürün ve hizmetleri sunmak, kullanıcıları bir mobil web sayfasına yönlendirmek veya basit anket ve uygulamalar ile geri bildirim istemek.

75 Farklılaştırıcı Unsurları Çalıştırmak 1990 larda Coca-Cola Company, başlıca ürünüyle ilgili 35 farklı nitelik ve farklılaştırıcı unsur ortaya koydu. Bunlar arasında şu nitelikler yer alıyordu; serinletici, sosyal moda, modern, komik, basit, güvenilir, istikrarlı duygusal ve her yerde. Bu niteliklerin her biri Cola nın hedef kitlesindeki farkı gruplara hitap ediyordu. Sonuç olarak şirket, her biri için ayrı ayrı reklamlar yaptı ve eş zamanlı olarak kullandı. Sonuç beş yıl sonunda satışlar %55 arttı

76 Pazarlamada en güçlü 14 kelime nedir?

77 Pazarlamada en güçlü 14 kelime nedir? Ücretsiz Şimdi Siz Tasarruf Para Kolay Garanti Sağlık Sonuçlar Yeni Aşk Keşif Kanıtlanmış Güvenlik

78 Pazarlamada en güçlü diğer kelimeler nedir? Doğal Bitkisel Organik Helal

79 Mobil Pazarlamada Web sitesinde müşteriler ne ister?

80 Mobil Pazarlamada 17 Önemli Unsur 1. Web analizlerinizi inceleyin ve ziyaretçilerin %? Web sitenize girmek için mobil cihaz kullandığını tespit edin 2. SMS mesajlarınız ilişkilerinizi geliştirmiyorsa sizi terk edebilirler 3. Abonelerinizin mobil pazarlama kampanyalarınızı nasıl bulduklarını sorun. E posta yoluyla ya da web sitenizde anket doldurmaları için kısa bir SMS mesajı 4. Yarışmalar ve diğer teşvik edici faaliyetler yolu ile aboneler edinebilirsiniz 5. Mobil pazarlama programlarınıza kaydolma işlemi kolay olmalıdır. 6. Abonelerinize kampanyalarınızın ne kadar faydalı olduğunu derecelendirmelerini isteyin

81 Mobil Pazarlamada 17 Önemli Unsur 7. Bölgesel ve lokasyon odaklı mesajlar müşterileriniz için çok faydalı olabilir 8. Zamana duyarlı bilgiler veya durumlarla ilgili hatırlatmalar, özellikle de özel bir indirim bitiş tarihi yaklaşıyorsa 9. Çok fazla SMS veya MMS mesajı, üyelerinizin abonelikten çıkmasına neden olabilir 10. Aboneleriniz sizden bildirim almayı seçmişse, durum bilgilerinin önemli olanlarını onlara gönderin. Siparişiniz işleme alındı, takip numaranız vs 11. Cevaplandırılan kısa mesajlara da karşılık verin

82 Mobil Pazarlamada 17 Önemli Unsur 12. Herhangi bir endişeyi, şikayeti veya geri bildirimi kaydedin be belgelendirin 13.Sağduyulu kampanyalar ve programlar, müşterileri bir sonraki bildirimin gelişini kollamaya teşvik eder. Kampanyalarınız kısa, öz ama hedef grubunuza da cezbedecek şekilde tasarlayın 14. Mevcut müşterilerinizi mesajınızı yaymaya teşvik edin ve motivasyonlarını artırmak için onlara özel avantajlar sunun 15. Mobil mesajlarınızı güvenilir bir şekilde yayan kaç kişinin mesajları başarıyla aldığı veya kaç adet hata raporu geldiği gibi istatistikleri ölçüp size bildiren iyi sistemlerle ve yazılımlarla çalışın

83 Mobil Pazarlamada 17 Önemli Unsur 16. Müşteriler SMS ve MMS almak istemese de sabırlı olun. Bunun büyümekte olan bir pazar dilimi olduğunu ve büyüme hızının da kesinlikle arttığını unutmayın 17. Mobil pazarlamada yeni trendlere ve tekniklere hızla adapte olmak, program stratejinizin bir parçası olmalıdır. Mobil kullanıcıların genelde sık değişiklikler beklediğini unutmayın. Bu nedenle rutin değişiklikleri ve yenilikleri mobil pazarlama stratejinizin bir parçası haline getirmekten kaçınmayın

84

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri

Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri MOBİL PAZARLAMA Dünya da ve Türkiye de Mobil in Yeri Dünyada 1,5 milyar insan akıllı telefon kullanıyor. Türkiye de kadınların %44 ü, erkeklerin %56 sı akıllı telefon kullanıyor. Cep telefonu kullanıcılarının

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı

2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı 2000 li yıllardan itibaren teknolojinin hızlı gelişiminden belki de en büyük payı alan akıllı telefon ve tabletler gibi kablosuz iletişim olanağı sağlayan cihazların daha iyi, hızlı ve ucuz modellerle

Detaylı

Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi

Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi Mobil Pazarlama, İnteraktif SMS ve Toplu SMS Genel Teklifi 26 Ocak 2015 Mobil Pazarlama Mobil cihaz aracılığı ile herhangi bir ağ üzerinden karşılıklı olarak kullanıcılarla iletişime geçildiği uygulamaların

Detaylı

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma

İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma İşletme Sonuçları Elde Etmek için Daha İyi Bir Çağrı Merkezi Deneyimi Sunma Yayınlanan Temmuz 2016 Konular Hareketli Arama Tüketicilerin aklına takılan soruları yanıtlamanın en kolay yolu bazen gerçek

Detaylı

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ

ORGANİK HABERLEŞME TEKNOLOJİLERİ Mobil pazarlama nedir? Mobil pazarlama, tüke4cide sa7n alma isteği yaratma amacıyla, mobil mecra üzerinden ve/ veya mobil ürünler kullanılarak yapılan faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Bir başka ifadeyle;

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi?

Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi? Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi? http://mobile.sherpa.com.tr info@sherpa.com.tr Mobil Büyüyor Mobil uygulamalar dünya tarihinin en hızlı büyüyen endüstrisidir 2014 yılı sonuna kadar mobil

Detaylı

09.08.2011 TURKCELL. Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı. Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı

09.08.2011 TURKCELL. Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı. Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı 09.08.2011 TURKCELL Bireysel Pazarlama Basın Toplantısı Emre SAYIN Genel Müdür Yardımcısı TURKCELL MOBİL PAZARDA LİDER Abone Pazar Payı(%) 56% 55% 56% 56% 56% 57% 56% 56% 55% 55% 55% 54% 54% 54% 27% 27%

Detaylı

zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir

zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir Deniz Kahraman zevklerinizi öğrenir ve sizi seveceğiniz yerlere yönlendirir yakınınızdaki kişilerle iletişime geçip buluşabileceğiniz en kolay yol Kişiselleştirilmiş Yerel Arama İletişim & Etkinlikler

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

Mobil Pazarlama. Ayşegül Şamiloğlu 4play Digital Workshop Ürün Yöneticisi

Mobil Pazarlama. Ayşegül Şamiloğlu 4play Digital Workshop Ürün Yöneticisi Mobil Pazarlama Ayşegül Şamiloğlu 4play Digital Workshop Ürün Yöneticisi Ajanda Mobil Dünyaya Genel Bakış Kavramlar&Rakamlarla Mobil Pazarlama Trendler Kampanya Yaratım Süreci 2011 e Bakış Mobile Year

Detaylı

Dijital Dönüşüm Çağında Marketler İçin Yeni Nesil Pazarlama Kanalı

Dijital Dönüşüm Çağında Marketler İçin Yeni Nesil Pazarlama Kanalı Dijital Dönüşüm Çağında Marketler İçin Yeni Nesil Pazarlama Kanalı İNTERNETİN GELİŞİMİ Geçtiğimiz yıl yapılan Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması na göre Türkiye de internet kullanan bireylerin

Detaylı

Mobil Pazarlama İzinli Veritabanı ve Hedefli Lokasyon Genel Teklifi

Mobil Pazarlama İzinli Veritabanı ve Hedefli Lokasyon Genel Teklifi Mobil Pazarlama İzinli Veritabanı ve Hedefli Genel Teklifi 26 Ocak 2015 Mobil Pazarlama Mobil cihaz aracılığı ile herhangi bir ağ üzerinden karşılıklı olarak kullanıcılarla iletişime geçildiği uygulamaların

Detaylı

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014

Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 Oyder Toplu Sms Gönderimi MART 2014 OTOMOTİV SEKTÖRÜ Satışlarınızı ve karlılığınızı arttıracak kampanyaları hedef kitlenize toplu SMS ile duyurabilirsiniz, Müşterilerinizi özel günlerini, doğum günlerinin,

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

MOBİL PAZARLAMA. -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü:

MOBİL PAZARLAMA. -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü: MOBİL PAZARLAMA -Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen tele pazarlamadan farklıdır, çünkü: MOBİL PAZARLAMA Doğrudan pazarlama faaliyetlerinden biri olarak kabul edilmesine

Detaylı

Mobil Pazarlama 1. Hakan Arslan

Mobil Pazarlama 1. Hakan Arslan Mobil Pazarlama 1 Hakan Arslan 2010 a Bakış Mobile Year in Review 2012 Cep Telefonu... Yatmadan önce en son, (smartphone kullanıcılarının %45 i günü mobil internet kullanarak tamamlıyor) Uyandıktan sonra

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM Google Arama Ağı Reklamı. Tam olarak sunduğunuz ürün veya hizmetleri Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. Siz de yalnızca reklamınıztıklanıp web siteniz ziyaret edildiğinde veya telefonla

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2014-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu

Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Online Video Reklamcılığında Başarı İçin Medya Planlamasıyla İlgili 4 İpucu Yazan: Kate Stanford Yayınlanma tarihi: Eylül 2016 Konular Reklamcılık Yayın içi video Reklam Öğesi Tüketiciler, tüm cihazlarının

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz?

Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Mobil Pazarlama Stratejiniz İçin Çevrimiçi Video Neden Olmazsa Olmaz? Günümüzde tüketiciler ihtiyaç duydukları ya da istedikleri bir şey olduğunda refleks olarak Yayınlandı Nisan 2015 telefonlarına uzanıyor.

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 1 Aralık 2015-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

YENİ REKLAM VE SATIŞ MECRASI OLARAK TABLET CİHAZLAR VE TÜRKİYE DE TABLET CİHAZ KULLANIMI

YENİ REKLAM VE SATIŞ MECRASI OLARAK TABLET CİHAZLAR VE TÜRKİYE DE TABLET CİHAZ KULLANIMI YENİ REKLAM VE SATIŞ MECRASI OLARAK TABLET CİHAZLAR VE TÜRKİYE DE TABLET CİHAZ KULLANIMI Hazırlayan: Danışman: İsmail Hakkı Polat Turkcell Danışman: Gizem Moral,Didem Erdoğan Mayıs, 2012 Kısaca Ben...,

Detaylı

Ericsson Consumer Lab - 2008 / Türkiye Sonuçları

Ericsson Consumer Lab - 2008 / Türkiye Sonuçları Ericsson Consumer Lab Türkiye Raporu 2008 Yiğit Kulabaş Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ericsson Consumer Lab Pazar Araştırması ve Tahminleri 2008 Araştırmaları Ülke: Görüşme Sayısı: Seçki: Arjantin

Detaylı

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi EĞİTMEN : Eren GÖKYER 2018 Türkiye İnternet Kullanım ve Sosyal Medya İstatistikleri We Are Social 2018 Türkiye araştırma sonuçları Dünyanın en yüksek internet hızına sahip

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 401, 17 Aralık 2013-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Mobilişim Ltd. Hakkında...

Mobilişim Ltd. Hakkında... Mobilişim Ltd. Hakkında... Türkiye piyasasında genç, dinamik, ciddi ve lider bir Mobil iletişim firmasıyız. 2004 yılından bu yana sizlerle birlikte gelişiyor ve büyüyoruz. "Amacımız Türkiye'de Mobil iletişimi

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları

Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları DIGINEWS 2015 Yükselen Yıldız: Anlık İleti Uygulamaları Anlık İleti Uygulamaları Anlık mesajlaşma, internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ileti transferi sağlayan bir online mesajlaşma şeklidir. Mart

Detaylı

Web 2.0 ve E-Pazarlama

Web 2.0 ve E-Pazarlama Web 2.0 ve E-Pazarlama Yaşar Tonta, Orçun Madran ve Umut Al tonta@hacettepe.edu.tr omadran@baskent.edu.tr umutal@hacettepe.edu.tr -1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

İşiniz için daha fazla müşteri veya daha fazla satış çözümleri mi arıyorsunuz

İşiniz için daha fazla müşteri veya daha fazla satış çözümleri mi arıyorsunuz İşiniz için daha fazla müşteri veya daha fazla satış çözümleri mi arıyorsunuz Başarılı firmaları rakiplerinden ayıran en önemli özelliği belirli bir sürede daha fazla müşteriye ulaşabilmeleridir. Günümüzde

Detaylı

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek BKM Genel Müdürü Canko: Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek Son üç yılda İnternet ten ödeme hacminin dünyada yüzde 16, Türkiye de ise 41 büyüme gösterdiğini

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

POZITRON. Geleneksel kanallardan yeni metodlara: Mobil Bankacılık. www.pozitron.com

POZITRON. Geleneksel kanallardan yeni metodlara: Mobil Bankacılık. www.pozitron.com POZITRON Geleneksel kanallardan yeni metodlara: Mobil Bankacılık www.pozitron.com Biz Kimiz? Hedef Alternatif iletişim kanalları geliştirerek şirketlere katma değer sağlıyoruz. Türkiye nin en büyük finans

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

Dijital Pazarlama Planı

Dijital Pazarlama Planı 2015 için güncellendi 2015 Dijital Pazarlama Planı Değişen pazarlama kurallarını yakından takip eden markalar, internet pazarlama çabalarını kalıcı kılmak ve elde ettikleri sonuçları takip etmek için uğraşmaktadır.

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir.

İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir. İşletmeniz için en etkili tanıtım aracıdır. Düşük maaliyetli ve yüksek kalitelidir. Street View, Tarayıcı, Google Haritalar, Google+ gibi tüm diğer Google servisleriyle entegredir. Erişiminizi genişletir

Detaylı

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen 1 2 Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen yerden, istenildiği anda ulaşabilmeyi sağlamaktadır.

Detaylı

ÖNEMLİ ANLARI KAZANMAK: Her zaman doğru zamanda doğru mesajla doğru insana ulaşmak.

ÖNEMLİ ANLARI KAZANMAK: Her zaman doğru zamanda doğru mesajla doğru insana ulaşmak. ÖNEMLİ ANLARI KAZANMAK: Her zaman doğru zamanda doğru mesajla doğru insana ulaşmak. Bugün bildiğimiz anlamıyla online olma dönemi sona erdi. Artık online olmuyoruz, online yaşıyoruz ; her zaman açığız,

Detaylı

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım PINGPONG Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. PINGPONG Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. PINGPONG Nedir?

Detaylı

Tüketici Davranışları

Tüketici Davranışları E-ticaret Pazarlaması ve Reklam Online Tüketiciler: İnternet ve Tüketici Davranışları Amerikan ailelerinin yaklaşık%70 (85 milyon) ibroadband internetbağlantısına sahip-2013 Büyüme yavaşladı Bazıdemografikgrouplar

Detaylı

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz E-Ticaretinizden edineceğiniz dönüşümlerinizi etkileyebilecek 12 Madde ve Adwords de işinizi kolaylaştıracak yenilikler. E-ticaret Sitelerinde Dönüşümü Arttırabilen Bazı Tavsiyeler

Detaylı

Açılıs Sayfası. Deneyimi

Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası Nedir?. Bir kullanıcının sitenize giriş sağladığı sayfaya verilen isimdir. İniş Sayfası (Landing Page) olarak da adlandırılır. Neden Önemlidir? Tıklama oranı yüksek

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2017-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN Social Ads Social ads mevcut müşterilerinizi facebook

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

Profesyonel Ticari Tecrübe. Çevik Problem Çözme Kabiliyeti. Analiz ve Programlama Dinamizmi

Profesyonel Ticari Tecrübe. Çevik Problem Çözme Kabiliyeti. Analiz ve Programlama Dinamizmi Profesyonel Ticari Tecrübe Çevik Problem Çözme Kabiliyeti Analiz ve Programlama Dinamizmi 3G BİLİŞİM, iletişime ihtiyaç duyduğunuz her noktada, aradığınız hizmeti; en hızlı, en güvenilir, en kolay ve ekonomik

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni 23 Ekim 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni TÜRKİYE NİN ONLINE PERAKENDE HARİTASI: 36 MİLYON İLE EN ÇOK İNTERNET KULLANISINA SAHİP 20. ÜLKE Markafoni son çalışmasında e-ticarete dair merak edilen pek çok

Detaylı

Dijital Markanıza İYİ Gelir: Dijital Reklamın Markaya Etkisi Araştırması

Dijital Markanıza İYİ Gelir: Dijital Reklamın Markaya Etkisi Araştırması Dijital Markanıza İYİ Gelir: Dijital Reklamın Markaya Etkisi Araştırması Türkiye dijital ekosistemi büyümeye devam ediyor. NÜFUS İNTERNET SOSYAL MEDYA AKILLI TELEFON 80 Milyon kişi* 49 Milyon kişi** 48

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni

17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni 17 Haziran 2014 DenizBank Güncel Haber Bülteni Mobil RTB Harcamaları %459 Artış Gösterdi emarketer tahminlerine göre RTB harcamaları (tüm reklam çeşitleri dahil) 2018 yılında toplamda $12 milyar a ulaşacak.

Detaylı

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY

Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Akbank Direkt Bankacılıkta Dijital Dönüşüm Orkun OĞUZ Direkt Banakcılık GMY Yaşam tarzımız teknoloji ile yeniden şekilleniyor Mobil, iş dünyasını domine etmeye başladı. alibaba.com un en büyük satış payı

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

www.campaignwall.com

www.campaignwall.com #Hashtag li kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabilen; Tweet leri, Insagram / Facebook Post larını izleme, sayma, gereğinde filtreleme, yönetme ve infografikle raporlama sistemidir.

Detaylı

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor

HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor HP, Y Kuşağına Ulaşmak için İlgi Çekici YouTube Reklamları Kullanıyor Yayınlanan Mayıs ayı 2016 Konular Video Reklâm HP artık dijital video ile tek bir platform üzerinden tüm Y kuşağı kitlesine ulaşabiliyor.

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü BAŞLIK ALANI Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Her Yerden Ulaşılabilir Servislerle Yeni Bir Dünya TARIM Mobil Cihazlar Başrolde (Milyon Adet) 1.500 1.000 500 Akıllı Telefonlar Tabletler Bilgisayar

Detaylı

Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları. Paket Tatil

Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları. Paket Tatil Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları Paket Tatil Yöntem ve arka plan AMAÇ MOBİL CİHAZLARIN VE İNTERNET İN, SEYAHAT REZERVASYONU YAPARKEN GENEL OLARAK VE KİLİT ANLARDA SAHİP OLDUĞU ÖNEMİ GÖSTERMEK EVREN SON

Detaylı

SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013

SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013 SEKTÖRDEN HABERLER Kasım 2013 Bu sunumda e-posta pazarlama, sosyal medya, e-ticaret ve dijital pazarlama ile ilgili ilginizi çekebilecek haber ve istatistikleri bulabilirsiniz. Emarsys Hakkında Dünyanın

Detaylı

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız;

Mahallem Nedir? Mahallem'i Hangi Esnaflar Kullanabilir? Mahallem Ekibi. Değerli İş Ortağımız; Değerli İş Ortağımız; Mahallem Nedir? Sipariş vermenin geleneksel ve en yalın halinden yola çıkarak, sizlere daha fazla müşteri ve ciroyu daha az riskle oluşturabileceğiniz, yaptığınız ticaretin gelişen

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Klasik Tüketici Deneyimi Günümüzde Tüketici Deneyimi Gelecek programatikte.. Programatik nedir? Joe Zawadzki, CEO, MediaMath "The use of technology

Detaylı

Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları. Konaklama KONAKLAMA

Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları. Konaklama KONAKLAMA Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları Konaklama Yöntem ve arka plan AMAÇ MOBİL CİHAZLARIN VE İNTERNET İN, SEYAHAT REZERVASYONU YAPARKEN GENEL OLARAK VE KİLİT ANLARDA SAHİP OLDUĞU ÖNEMİ GÖSTERMEK EVREN SON

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları. Havayolu Seyahati HAVAYOLU SEYAHATİ

Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları. Havayolu Seyahati HAVAYOLU SEYAHATİ Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları Havayolu Seyahati HAVAYOLU SEYAHATİ Yöntem ve arka plan AMAÇ MOBİL CİHAZLARIN VE İNTERNET İN, SEYAHAT REZERVASYONU YAPARKEN GENEL OLARAK VE KİLİT ANLARDA SAHİP OLDUĞU

Detaylı

... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi

... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi ... Perakende ve e-ticaret için 5 Bildirim Kampanyası Önerisi Mobil hızlı ve kolay alışveriş için en elverişli cihaz haline geliyor. Müşterilerin laptop ın başında e-ticaret sitenizde uzun uzun gezindiği

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI Düzen Değişti HAMİNNE DİJİTAL MEDYA & SOSYAL AĞ PAZARLAMA Haminne, dijital medya ve sosyal ağlar üzerinde; lokal ve ulusal pazarlama çözümleri üreten, şehir hedefli yayın ve yayıncıları ile yüz binlerce

Detaylı

TURQUALITY DESTEKLERİ

TURQUALITY DESTEKLERİ TURQUALITY DESTEKLERİ PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün

Detaylı

BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye

BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye BUNLARI BĠLĠYOR MUYDUNUZ? Aygen Tezcan IAB Türkiye 39 ülkede dijitalin geliģimi için çalıģır HAYAT DEĞĠġĠYOR, ARTIK HĠÇ BĠR ġey ESKĠSĠ GĠBĠ DEĞĠL. Son yılların popüler iģ adamları MARK ZUCKERBERG 29 MIKE

Detaylı

2006 DA DİJİTAL ALANA YÖNELİK ÖNEMLİ GELİŞMELER

2006 DA DİJİTAL ALANA YÖNELİK ÖNEMLİ GELİŞMELER 2006 DA DİJİTAL ALANA YÖNELİK ÖNEMLİ GELİŞMELER Plak şirketlerinin dijital müzik satışları 2006 yılında ikiye katladı: 2006 yılında dijital satışlardan elde edilen ticari değer 2 milyar $ civarında olmuştur.

Detaylı

Çalışma şeklimizle fark yaratıyorum!

Çalışma şeklimizle fark yaratıyorum! Merhabalar Ben Uğur Şeşen. Yılların deneyimi ile bütünleştirdiğim çalışmalarımda Zeki Triko,Fujitsu ve Bilgitaş gibi büyük firmaların bilişim mutfaklarında yer aldım. Gelişen bilişim sektörü ile beraber

Detaylı

TV: Ally McBeal, The Simpsons, MTV Celebrity Death Match, Family Guy. Müzik: Ark aplan müziği, Avustralya listelerine 20. sıradan girer.

TV: Ally McBeal, The Simpsons, MTV Celebrity Death Match, Family Guy. Müzik: Ark aplan müziği, Avustralya listelerine 20. sıradan girer. VİRAL Y ı l : 1 9 9 8 Döneminde web sayfalarını süsleyen OogaChaka Baby, 98 den günümüze k a d a r b i r ç o k T V p r o g r a m ı v e p l a t f o r m l a r d a y e r a l ı r. TV: Ally McBeal, The Simpsons,

Detaylı

AVM ve mağazalar için

AVM ve mağazalar için AVM ve mağazalar için Akıllı telefonların kullanım oranı her geçen gün hızla artıyor. Buna paralel olarak işletmelerin tüketiciye ulaştırmak istedikleri mesajları için de yeni bir kanal şekillenerek yaygınlaşıyor.

Detaylı

AVEA EN İYİ BİREYSEL İŞ ORTAKLIĞI ÖDÜLÜNÜ, MOBİL OYUNCU PORTALI İLE BAŞARI MOBİLE KAZANDI

AVEA EN İYİ BİREYSEL İŞ ORTAKLIĞI ÖDÜLÜNÜ, MOBİL OYUNCU PORTALI İLE BAŞARI MOBİLE KAZANDI AVEA EN İYİ BİREYSEL İŞ ORTAKLIĞI ÖDÜLÜNÜ, MOBİL OYUNCU PORTALI İLE BAŞARI MOBİLE KAZANDI BAŞARI MOBİLE, AVEA İş Ortaklığı Programı 2011 Mobil Proje Yarışması kapsamında; MOBİL OYUNCU platformu ile "En

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009

Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009 Mobil İnternet Kullanımı ve 3G Araştırması Temmuz 2009 www.webrazzi.com 2/16 Rapor Hakkında Bu araştırma Türkiyeʼde mobil internet kullanımı ve 3Gʼnin bilinirliğini ölçmek amacıyla Webrazzi okuyucuları

Detaylı

Online ve Offline Medya Planlama

Online ve Offline Medya Planlama Online ve Offline Medya Planlama Gizem Yücel 21.07.2012 gizemyucel mgyucel Dijitalist Online ve Offline ın Güncel Durumu Geleneksel Pazarlama, TV yi Koruyor «TV büyüyor.» «Daha da büyüyeceğini söylüyorlar.»

Detaylı

Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında TL çıkarılmıştır.

Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında TL çıkarılmıştır. Biz Kimiz? Şirketimiz 2015 de kurulmuş olup, sermayesi 2017 yılında 1.000.000 TL çıkarılmıştır. Genel Merkezi Çorum Teknokent te, Ankara Şubesi Azel Kulededir. Yazılım Franchising işi yapan şirketimiz,

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

TUTUNDURMA PAZARLAMA İLETİŞİM MODELİ 09.05.2013

TUTUNDURMA PAZARLAMA İLETİŞİM MODELİ 09.05.2013 TUTUNDURMA PAZARLAMA İLETİŞİM MODELİ Tutundurma, mal ya da hizmetleri satışını arttırabilmek için, alıcıları satın almaya ikna edebilmeye yönelik satıcı tarafından başlatılan tüm çabaların koordinasyonu

Detaylı